Начела уредног билансирања

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Начела уредног билансирања"

Транскрипт

1 Начела уредног билансирања Дијана Дуроњић, асистент

2 Начела уредног билансирања 1. начело јасности 2. начело истинитости 3. начело идентитета 4. начело континуитета 5. начело опрезности 6. начело мјеродавности 7.начело појединачног вредновања 8. начело сталности пословања 9. начело реализације 10. начело импаритета 11. начело разграничења према предмету и времену

3 НАЧЕЛО ЈАСНОСТИ Биланс се сматра нејасним ако корисници који посједују довољан степен знања из финансијског извјештавања и пословања из њега не могу јасно да сагледају односе између појединих позиција који су им неопходни за доношење исправних закључака и оцјена.

4 НАЧЕЛО ИСТИНИТОСТИ За билансе се може рећи да су истинити ако на истинит и тачан начин приказују прописане информације (информације о имовинском, финансијском и приносном положају, токовима готовине и промјенама на капиталу у извјештајном периоду.

5 НАЧЕЛО ИДЕНТИТЕТА Према начелу идентитета, биланс отварања (почетно стање 1. јануара), по својој суштини и обухвату, идентичан је билансу стања утврђеном на дан 31. децембра претходне године. Према МРС 8, од начела идентитета је потребно одступити у случајевима: када дође до промјене рачуноводствене политике, због промјене регулаторног оквира због промјене у оквиру неког од МРС/МСФИ на основу одлуке менаџмента када се врши исправка материјално значајне грешке.

6 НАЧЕЛО КОНТИНУИТЕТА Начело континуитета заснива се на претпоставци да се предузеће оснива са намјером да послује у временски неограниченом периоду и да на датум сачињавања биланса има способност да послује најмање до следећег датума биланса. Овом начелу својствено је билансирање периодичног финансијског резултата, односно припрема и презентација биланса у одређеним, краћим, временским периодима, најмање једном годишње.

7 НАЧЕЛО ОПРЕЗНОСТИ Начело опрезности подразумијева вредновање имовине по принципу ниже, а обавеза по принципу више вриједности. У складу с тим, у биланс успјеха требају бити укључени сви (реализовани нереализовани) губици а добици само ако су реализовани. Заснива се на примјени принципа импаритета и принципа реализације.

8 НАЧЕЛО МЈЕРОДАВНОСТИ Примјена овог начела битна је због правилног утврђивања правила која су мјеродавна за сачињавање одређених биланса У контексту наведеног, биланси се класификују као пословни и порески. Између једних и других може постојати различит ниво међузависности, у зависности од тога да ли порески биланс и у којој мјери зависи од пословног или пословни у одређеној мјери зависи од пореског биланса.

9 НАЧЕЛО ПОЈЕДИНАЧНОГ ВРЕДНОВАЊА Билансне позиције треба класификовати, признавати и вредновати на начин да у билансима не дође до недозовољеног компензовања (пребијања) вриједности између сродних ставки. Примјена контног оквира и контног плана.

10 НАЧЕЛО РАЗГРАНИЧЕЊА ПРЕМА ПРЕДМЕТУ И ВРЕМЕНУ Ово начело има за циљ да се у билансу успјеха изврши сучељавање прихода и расхода који су међусобно повезани по одређеној узрочно-посљедичној вези, односно да се билансира финансијски резултат заснован на начелима узрочности и опрезности. Разграничење према времену подразумијева употребу рачуна временских разграничења, док се разграничење према предмету односи на захтјев да се издаци признају као расходи само ако не доносе будуће економске користи.

11 БИЛАНСНИ ДЕЛИКТИ

12 Замагљивање биланса Замагљивање биланса се испољава као поступак из кога резултира биланс у коме су финансијски положај и рентабилност предузећа представљени нејасно. Нето имовина и финансијски резултат су исказани у тачним износима. Биланс се сматра нејасним ако корисници који посједују довољан степен знања из финансијског извјештавања и пословања из њега не могу сагледати односе између појединих позиција који су им неопходни за доношење исправних закључака и оцјена

13 Замагљивање биланса се јавља као посљедица: неадекватног расчлањавања рачуноводствених категорија неадекватног обиљежавања билансних позиција употребе нето принципа ускраћивања важних информација у биљешкама и извјештају о пословању

14 Фалсификовање финансијских извјештаја Под фалсификовањем биланса подразумијева се нетачно приказивање финансијског положаја и рентабилности предузећа с намјером да се трећа лица наведу на одлуке које су супротне њиховим интересима. Фалсификовани биланс приказује нетачну висину нето имовине предузећа и нетачну висину финансијског резултата предузећа. Фалсификовање биланса настаје усљед непоштивања начела истинитости и начела потпуности.

15 Примјер 1. У колонама 4. и 6. активе биланса стања приказана је идентична вриједност позиција залиха трговачке робе у малопродаји, у износу од КМ; стопа укалкулисане РУЦ робе у малопродаји износи 10%. а) малопродајна вриједност залиха износи КМ. б) малопродајна вриједност залиха износи КМ.

16 Примјер 2. У текућој пословној години је уочено да предузеће у претходној години није евидентирало приходе од продаје у износу од КМ. Укупни приходи од продаје у истој години исказани су у износу од КМ. Одмах по уочавању грешке извршена је њена исправка на начин да је продаја евидентирана у текућој години, као да се ради о редовној продаји. Стопа просјечно остварене РУЦ у претходној години исказана је у износу од 10%.

17 Примјер 3. У Нотама уз финансијске извјештаје наведено је да предузеће за обрачун амортизације сталне материјалне имовине користи линеарни метод амортизације. Нису наведени подаци о процијењеном корисном вијеку средстава (или групе средстава) која се амортизују, постојању резидулне вриједности, примјењеном моделу вредновања и сл. Процијењена резудуална вриједност транспортне опреме (10 камиона) износи КМ а њена набавна вриједност КМ. Као основицу за обрачун амортизације транспортне опреме предузеће користи износ од КМ.

18 Примјер 4. У консолидованом билансу успјеха нису исказани приходи од продаје повезаним правним лицима у износу од КМ. Напомене не садрже информације о трансакцијама са повезаним правним лицима, док је у консолидованом билансу стања извршено пребијање потраживања и обавеза из интерних трансакција.

19 Примјер 5. Предузеће за производњу електричне енергије на списку своје имовине посједује резервне дијелове (генераторе, трансформаторе и сл.) високе вриједности који се употребљавају од случаја до случаја, у просјеку сваке треће године. Наведени дијелови су класификовани као опрема која се отписује методом калкулативног отписа, у периоду од три године.

20 Примјер 6. Од купца је примљен аванс у зносу од КМ : а) предузеће је износ аванса, умањен за припадајући ПДВ обрачунат по стопи од 17%, исказало као приход од продаје. б) износ аванса, умањен за припадајући ПДВ, исказан је на позицији примљених аванса, при чему је авансна пореска фактура књижена уз помоћ конта активних и пасивних временских разграничења.

21 Примјер 7. Директни трошкови производње (бруто зараде радника у производном погону и трошкови закупа погона), чија висина износи око 20% у односу на трошкове материјала за израду учинака, нису укључени у обрачун цијене коштања залиха властитих учинака. Предузеће за потребе билансирања финансијског резултата користи метод укупних трошкова.

22 Примјер 8. Камате по искоришћеном дугорочном кредиту, у износу од КМ који пословној банци треба да буде враћен у периоду од пет година (отплата кредита врши се по систему једнаких мјесечних ануитета), евидентирана је приликом пријема кредита, уз употребу рачуна временских разграничења.

23 Примјер 9. У консолидованом билансу успјеха нису исказани приходи које је зависно правно лице остварило продајом готових производа купцима трећим правним лицима. У консолидованом билансу стања, учешћа мањинских акционара (акционара без права контроле) у капиталу зависног правног лица исказана су у оквиру дугорочних обавеза.

24 Примјер 10. Потраживања од купаца над којима је отворен стечајни поступак износе КМ. Предузеће није вршило исправку вриједности или отпис потраживања од купаца. Према важећем Правилнику о рачуноводственим политикама и рачуноводственим процјенама, потраживања од купаца вреднују се по моделу утврђеном у оквиру МРС 39.

25 Примјер 11. Над предузећем је у току године отворен стечајни поступак. Предузеће је на дан отварања стечајног поступка исказало почетно стање имовине и обавеза у потпуности идентично стању исказаном у билансу стања на дан закључења претходног обрачунског периода, тј. периода који је завршен дан пред отварање стечајног поступка.

26 Примјер 12. У почетном стању на дан 1. јануара исказане су обавезе према добављачима више за КМ у односу на стање исказано у билансу стања на дан 31. децембра претходне године. Разлика од КМ утврђена је на основу конфирмације потписане са добављачем у фебруару текуће године. Биланси за претходни обрачунски период нису кориговани.

27 Примјер 13. Управа предузећа је извршила промјену рачуноводствене политике која се примјењује при вредновању сталне материјалне имовине, на начин да је одабрана примјена модела ревалоризације, утврђеног у МРС 16. Нови модел вредновања примијењен је проспективно, тј. нису вршене корекције нити преправљање почетних стања повезаних билансних позиција у билансу стања.

28 Примјер 14. У почетном стању на дан 1. јануара мање су исказане одређене билансне позиције у односу на њихово стање на дан 31. децембра претходне године и то: залихе трговачке робе чија набавна вриједност износи КМ, обавезе према добављачима у износу од КМ и обавезе по основу примљених аванса у износу од КМ.

29 Примјер 15. Приливи готовине у износу од 1, КМ, исказани у билансу токова готовине у колони текућа година као приливи по основу пословних активности, наредне године су исказани у колони претходна година као приливи по основу инвестиционих активности. У колони претходна година, у билансу успјеха, исказани су приходи од закупа виши за КМ у односу на приходе од закупа исказане у колони текућа година у билансу успјеха за претходни обрачунски период разлика је резултат исправке материјално значајне грешке, у складу са МРС 8.

30 Примјер 16. Предузеће је опрему којом располаже на дан 31. децембра билансирало у висини процијењене ликвидационе вриједности, због претпоставке да у току наредне године може доћи до озбиљног угрожавања његове пословне способности. Предузеће у својим нотама није објавило било какве информације о угрожености сталности пословања или идентификовању обустављеног пословања, нити је вршило рекласификацију сталне имовине у групу средстава намијењенх продаји или отуђењу, у складу са МСФИ 5.

31 Примјер 17. Над предузећем је отворен ликвидациони поступак. У току ликвидационог поступка настављено је са обрачуном амортизације опреме у њеном процијењеном корисном вијеку, примјеном метода дегресивног отписа.

32 Примјер 18. Због потребе укључивања финансијских извјештаја домаћег зависног предузећа у консолидовани финансијски извјештај страног матичног предузећа, финансијски извјештаји у текућој години сачињени су за обрачунски период од 1. јануара до 30. септембра. У колони претходна година исказани су подаци за обрачунски период од 1. јануара до 31. децембра претходне године.

33 Примјер 19. Позитивни ефекти процјене вриједности сталне материјалне имовине која се вреднује према моделу фер вриједности из МРС 16 приказани су у оквиру билансу успјеха, као приходи од усклађивања вриједности имовине. Негативни ефекти промјене фер, тржишне вриједности акција, класификованих као финансијска средства која се прате по фер вриједности кроз биланс успјеха, приказани су у оквиру нереализованих губитака на ХОВ, у пасиви биланса стања.

34 Примјер 20. У билансу успјеха су исказани трошкови резервисања утврђени по основу резервисања за процијењене трошкове инвестиционог одржавања постројења за загријавање просторија. Ремонт постројења врши се редовно сваке треће године.

35 Примјер 21. У билансу успјеха за текући период исказани су приходи по основу уговорене продаје робе која треба да се реализује наредног обрачунског периода. Процијењена нето продајна вриједност залиха је за КМ нижа од њихове цијене коштања на датум биланса стања залихе су у билансу исказане у висини цијене коштања.

36 Примјер 22. Приходи од продаје робе повезаном правном лицу исказани су као приходи од продаје у консолидованом билансу успјеха. У билансу успјеха је исказано смањење нето финансијског резултата по основу признавања расхода од одложених пореских обавеза ови расходи су билансирани на основу чињенице да се трошкови репрезентације у висини од 70% од њихове стварне висине не могу признати у пореске сврхе (за утврђивање основице за обрачун пореза на добит).

37 Примјер 23. Негативни ефекти смањења фер вриједности финансијских средстава класификованих као финансијска средства расположива за продају исказани су у билансу успјеха периода, као расходи по основу усклађивања вриједности имовине. Истовремено су у билансу стања исказани нереализовани добици по основу вредновања истих финансијских средстава у претходном обрачунском периоду.

38 Примјер 24. У пореском билансу су исказани расходи по основу исправке вриједности и отписа потраживања од купаца према којима предузеће истовремено има и обавезе из дужничко-повјерилачких односа. У билансу успјеха исказани су приходи по основу наплаћених дивиденди због чињенице да се ови приходи опорезују само ако су наплаћени и то у тренутку њихове наплате.

39 Примјер 25. Потраживања од купаца према којима предузећа истовремено има и обавезе по основу набавке залиха материјала или робе, у билансу стања су приказана у нето износима (тј. у пребијеном стању). Предузеће у оквиру процедура предзакључних књижења није извршило декомпоновање салда активно-пасивних рачуна која се односе на потраживања од купаца и обавезе према добављачима.

40 Примјер 26. Унапријед плаћени расходи по основу закупа канцеларијског простора билансирани су као расходи периода. Зависни трошкови набавке постројења и опреме нису укључени у њихову набавну вриједност. Трошкови служби управе и продаје готових производа, као и општи административни трошкови укључени су у производну цијену коштања залиха властитих учинака.

Microsoft Word - Predmet 7 - Finansijsko izvjestavanje 2 maj 2019 RJESENJE

Microsoft Word - Predmet 7 - Finansijsko izvjestavanje 2 maj 2019 RJESENJE КОМИСИЈА ЗА РАЧУНОВОДСТВО И РЕВИЗИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ИСПИТ ЗА СТИЦАЊЕ ПРОФЕСИОНАЛНОГ ЗВАЊА СЕРТИФИКОВАНИ РАЧУНОВОЂА (ИСПИТНИ ТЕРМИН: МАЈ 2019. ГОДИНЕ) ПРЕДМЕТ 7: ФИНАНСИЈСКО ИЗВЈЕШТАВАЊЕ 2 I - ТЕСТ

Више

broj 063.indd

broj 063.indd 29.7.2016. СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Број 63 5 1074 На основу члана 21. став 1. Закона о рачуноводству и ревизији Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске, број 94/15) и члана 82.

Више

Untitled-1

Untitled-1 Попуњава правно лице - предузетник Матични број 07096364 Шифра делатности 2540 ПИБ 101493890 Назив HOLDING KORPORACIJA ZA METALOPRERADU, OSNIVANJE, FINANSIRANJE I UPRAVLJANJE KRUŠIK AD VALJEVO Седиште

Више

Microsoft Word - Pravilnik-fin. izvestaji za DUDPF-2007.doc

Microsoft Word - Pravilnik-fin. izvestaji za DUDPF-2007.doc "Службени гласник РС", бр. 15/2007 На основу члана 26. став 2. Закона о рачуноводству и ревизији ("Службени гласник РС", бр. 46/2006) и члана 27. став 2. тачка 2. Закона о добровољним пензијским фондовима

Више

broj 063.indd

broj 063.indd 29.7.2016. СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Број 63 15 1. Одливи по основу откупа сопствених акција и удјела 533 2. Одливи по основу дугорочних кредита 534 3. Одливи по основу краткорочних кредита 535

Више

Microsoft Word - Predmet 12-Napredno finansijsko izvjestavanje rjesenje

Microsoft Word - Predmet 12-Napredno finansijsko izvjestavanje rjesenje КОМИСИЈА ЗА РАЧУНОВОДСТВО И РЕВИЗИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ИСПИТ ЗА СТИЦАЊЕ ПРОФЕСИОНАЛНОГ ЗВАЊА ОВЛАШЋЕНИ РЕВИЗОР (ИСПИТНИ ТЕРМИН: НОВЕМБАР 2015.ГОДИНЕ) ПРЕДМЕТ 12: НАПРЕДНО ФИНАНСИЈСКО ИЗВЈЕШТАВАЊЕ ЕСЕЈИ

Више

ЗАДАТАК ЗА ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ КЊИГОВОДСТВА 1. Активом предузеће се сматрају: a) залихе б) ревалоризационе резерве в) основна средства г) основни кап

ЗАДАТАК ЗА ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ КЊИГОВОДСТВА 1. Активом предузеће се сматрају: a) залихе б) ревалоризационе резерве в) основна средства г) основни кап ЗАДАТАК ЗА ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ КЊИГОВОДСТВА 1. Активом предузеће се сматрају: a) залихе б) ревалоризационе резерве в) основна средства г) основни капитал д) добитак 2. Контни оквир представља: a) списак

Више

Инвестициона улагања у периоду I – X ________________________________________

Инвестициона улагања у периоду I – X ________________________________________ Knjigovodstveno obuhvatanje ostalih poslovnih prihoda Klasa 6 - prihodi Prihodi su pozitivni ekonomski tokovi koji proizilaze iz prodaje proizvoda ili vršenja usluga preduzeća, kao i iz finansijskih plasmana,

Више

Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgo

Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgo Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgovinom izdatih hartija od vrednosti, u skladu sa Zakonom,

Више

Период извештавања: од до Годишњи финансијски извештај за привредна друштва ГФИ-ПД Пословно име: DRUŠTVO ZA PROIZVODNJU GRAĐEVINSKOG

Период извештавања: од до Годишњи финансијски извештај за привредна друштва ГФИ-ПД Пословно име: DRUŠTVO ZA PROIZVODNJU GRAĐEVINSKOG Пери извештавања: 0.0.4 до 3.2.4 Гишњи финансијски извештај за привредна друштва ГФИ-ПД Пословно име: DRUŠTVO ZA PROIZVODNJU GRAĐEVINSKOG MATERIJALA RAVNAJA AD Матични број (МБ): 07627 Поштански број и

Више

Obrazac

Obrazac racun P O Z I C I J A Napomena broj Tekuca godina - u hiljadama dinara I z n o s Prethodna godina 1 2 3 4 5 6 5. Porez na dodatu vrednost i aktivna vremenska 27 i 28 osim 288 razgranicenja 020 4364 5115

Више

Pravilnik o sadržaju poreskog bilansa i drugim pitanjima od značaja za način utvrđivanja poreza na dohodak građana na prihode od samostalne delatnosti

Pravilnik o sadržaju poreskog bilansa i drugim pitanjima od značaja za način utvrđivanja poreza na dohodak građana na prihode od samostalne delatnosti Pravilnik o sadržaju poreskog bilansa i drugim pitanjima od značaja za način utvrđivanja poreza na dohodak građana na prihode od samostalne delatnosti Pravilnik je objavljen u "Službenom glasniku RS",

Више

LISTA POTREBNIH PODATAKA

LISTA POTREBNIH PODATAKA ЈП СРБИЈАГАС НОВИ САД ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА Консолидовани финансијски извештаји 31. децембар 2013. године Београд, 2014. године САДРЖАЈ ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА -------------------------------------------------------

Више

РАЈКО ПОЛЕДИЦА Digitally signed by РАЈКО ПОЛЕДИЦА DN: cn=рајко ПОЛЕДИЦА

РАЈКО ПОЛЕДИЦА Digitally signed by РАЈКО ПОЛЕДИЦА DN: cn=рајко ПОЛЕДИЦА РАЈКО ПОЛЕДИЦА 09039508100 33-09039508 10033 Digitally signed by РАЈКО ПОЛЕДИЦА 0903950810033-09039508 10033 DN: cn=рајко ПОЛЕДИЦА 0903950810033-09039508 10033, c=rs Date: 2019.05.13 12:12:20 +02'00' Obrazac

Више

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ БИОКТОШ У Ж И Ц Е ПРВА ИЗМЕНА ПРОГРАМА ПОСЛОВАЊА ПРЕДУЗЕЋА ЗА 2018.ГОДИНУ НАЗИВ: ЈКП "БИОКТОШ" АДРЕСА: УЖИЦЕ, ХЕРОЈА ЛУНА БР

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ БИОКТОШ У Ж И Ц Е ПРВА ИЗМЕНА ПРОГРАМА ПОСЛОВАЊА ПРЕДУЗЕЋА ЗА 2018.ГОДИНУ НАЗИВ: ЈКП БИОКТОШ АДРЕСА: УЖИЦЕ, ХЕРОЈА ЛУНА БР ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ БИОКТОШ У Ж И Ц Е ПРВА ИЗМЕНА ПРОГРАМА ПОСЛОВАЊА ПРЕДУЗЕЋА ЗА 2018.ГОДИНУ НАЗИВ: ЈКП "БИОКТОШ" АДРЕСА: УЖИЦЕ, ХЕРОЈА ЛУНА БР.2 КОНТАКТ ТЕЛЕФОН: 031/520-173 Е mail: jkpbioktos@gmail.com

Више

(Фирма пословно име пореског обвезника) (Седиште) (ПИБ) Образац ПБ 1 Облик пореског обвезника (заокружити) 1. Акционарско друштво 2. Друштво са ограни

(Фирма пословно име пореског обвезника) (Седиште) (ПИБ) Образац ПБ 1 Облик пореског обвезника (заокружити) 1. Акционарско друштво 2. Друштво са ограни (Фирма пословно име пореског обвезника) (Седиште) (ПИБ) Образац ПБ 1 Облик пореског обвезника (заокружити) 1. Акционарско друштво 2. Друштво са ограниченом одг. 3. Ортачко друштво 4. Командитно друштво

Више

Microsoft Word - Sajt_GMC_YU_DOO_2008

Microsoft Word - Sajt_GMC_YU_DOO_2008 "GMC-YU" d.o.o. Novi Sad Ticanova br.3 OBELODANJUJE FINANSIJSKE IZVEŠTAJE ZA POSLOVNU 2008. GODINU SA MIŠLJENJEM REVIZORA I NAPOMENAMA UZ FINANSIJSKE IZVEŠTAJE u skladu sa članom 32. Zakona o računovodstvu

Више

БИЛАНС СТАЊА - АКТИВА ЈП "СРБИЈАГАС", НОВИ САД (у 000 дин) Група рачунарачун и део , 012 и део и део и део и део

БИЛАНС СТАЊА - АКТИВА ЈП СРБИЈАГАС, НОВИ САД (у 000 дин) Група рачунарачун и део , 012 и део и део и део и део БИЛАНС СТАЊА - АКТИВА ЈП "СРБИЈАГАС", НОВИ САД (у 000 дин) Група рачунарачун 01 010 и део 011, 012 и део 013 и део 014 и део 015 и део 016 и део 02 020 и 021 и део 022 и део 023 и део 024 и део 025 и део

Више

БИЛАНС СТАЊА - АКТИВА ЈП "СРБИЈАГАС", НОВИ САД (у 000 дин) Група рачунарачун и део , 012 и део и део и део и део

БИЛАНС СТАЊА - АКТИВА ЈП СРБИЈАГАС, НОВИ САД (у 000 дин) Група рачунарачун и део , 012 и део и део и део и део БИЛАНС СТАЊА - АКТИВА ЈП "СРБИЈАГАС", НОВИ САД (у 000 дин) Група рачунарачун 01 010 и део 011, 012 и део 013 и део 014 и део 015 и део 016 и део 02 020 и 021 и део 022 и део 023 и део 024 и део 025 и део

Више

ЛЕПЕНСКИ ВИР А.Д. ПЕЋИНЦИ ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА Финансијски извештаји 31. децембар године Београд, године

ЛЕПЕНСКИ ВИР А.Д. ПЕЋИНЦИ ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА Финансијски извештаји 31. децембар године Београд, године ЛЕПЕНСКИ ВИР А.Д. ПЕЋИНЦИ ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА Финансијски извештаји 31. децембар 2014. године Београд, 2017. године САДРЖАЈ ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА -------------------------------------------------------

Више

Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgo

Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgo Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgovinom izdatih hartija od vrednosti, u skladu sa Zakonom,

Више

- л о г о -

-  л   о   г   о  - На основу члана 12. став 1. тачка 2. Одлуке о усклађивању Одлуке о организовању радне организације Новосадска топлана у Новом Саду као јавног предузећа ( Службени лист Града Новог Сада, број 47/16) и члана

Више

Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgo

Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgo Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgovinom izdatih hartija od vrednosti, u skladu sa Zakonom,

Више

JP PEU RESAVICA, Resavica IZVEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA I FINANSIJSKI IZVEŠTAJI ZA GODINU

JP PEU RESAVICA, Resavica IZVEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA I FINANSIJSKI IZVEŠTAJI ZA GODINU JP PEU RESAVICA, Resavica IZVEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA I FINANSIJSKI IZVEŠTAJI ZA 2015. GODINU SADRŽAJ Strana IZVEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA 1 10 FINANSIJSKI IZVEŠTAJI Bilans stanja Bilans uspeha Izveštaj

Више

Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgo

Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgo Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgovinom izdatih hartija od vrednosti, u skladu sa Zakonom,

Више

Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgo

Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgo Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgovinom izdatih hartija od vrednosti, u skladu sa Zakonom,

Више

Obrazac ostalih dioničkih društava

Obrazac ostalih dioničkih društava OPĆI PODACI Obrazac OEIPD od 01.01. do 30.06.2016. godine Tabela A Opis Sadržaj Registarski broj emitenta u registru kod Komisije: 01634 1. PODACI O IDENTITETU EMITENTA Punu i skraćenu firmu emitenta Registar

Више

Uputstvo - COREP

Uputstvo - COREP НАРОДНА БАНКА СРБИЈЕ Сектор за контролу пословања банака МЕТОДОЛОГИЈА ЗА ИЗРАДУ OБРАЗАЦА ПОКГ И ПНО Овом методологијом се детаљно објашњавају елементи и начин израде Извештаја о промени очекиваних кредитних

Више

UNIVERZITET U TRAVNIKU Fakultet za menadžment i poslovnu ekonomiju Javne finansije akademska 2010/ Asistent: Aida Zolota

UNIVERZITET U TRAVNIKU Fakultet za menadžment i poslovnu ekonomiju     Javne finansije akademska 2010/ Asistent: Aida Zolota UNIVERZITET U TRAVNIKU Fakultet za menadžment i poslovnu ekonomiju RAČUNOVODSTVO Vježbe v. asistent: Aida Zolota, MA E-mail: zolota.aida@gmail.com FINANSIJSKI IZVJEŠTAJI SET OSNOVNIH FINANSIJSKIH IZVJEŠTAJA

Више

Uputstvo za popunjavanje obrazaca Osnovne napomene Na kartici Osnovni podaci potrebno je izabrati jezik (pismo) na kome želite popuniti obrazac. Obraz

Uputstvo za popunjavanje obrazaca Osnovne napomene Na kartici Osnovni podaci potrebno je izabrati jezik (pismo) na kome želite popuniti obrazac. Obraz Uputstvo za popunjavanje obrazaca Osnovne napomene Na kartici Osnovni podaci potrebno je izabrati jezik (pismo) na kome želite popuniti obrazac. Obrazac je zaštićen i nisu dozvoljene izmjene. Osnovne podatke

Више

Microsoft Word - R Predmet 12-Napredno finansijsko izvjestavanje

Microsoft Word - R Predmet 12-Napredno finansijsko izvjestavanje КОМИСИЈА ЗА РАЧУНОВОДСТВО И РЕВИЗИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ИСПИТ ЗА СТИЦАЊЕ ПРОФЕСИОНАЛНОГ ЗВАЊА ОВЛАШЋЕНИ РЕВИЗОР (ИСПИТНИ ТЕРМИН: НОВЕМБАР 2017. ГОДИНЕ) ПРЕДМЕТ 12: НАПРЕДНО ФИНАНСИЈСКО ИЗВЈЕШТАВАЊЕ ЕСЕЈИ

Више

(Фирма пословно име пореског обвезника) (Седиште) (ПИБ) Образац ПБ 1 Облик пореског обвезника (заокружити) 1. Акционарско друштво 2. Друштво са ограни

(Фирма пословно име пореског обвезника) (Седиште) (ПИБ) Образац ПБ 1 Облик пореског обвезника (заокружити) 1. Акционарско друштво 2. Друштво са ограни (Фирма пословно име пореског обвезника) (Седиште) (ПИБ) Образац ПБ 1 Облик пореског обвезника (заокружити) 1. Акционарско друштво 2. Друштво са ограниченом одг. 3. Ортачко друштво 4. Командитно друштво

Више

Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgo

Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgo Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgovinom izdatih hartija od vrednosti, u skladu sa Zakonom,

Више

Bilans stanja

Bilans stanja Mатични број: 11031412 Жиро рачуни: 572-000-00002845-55 MF Banka Шифра дјелатности: 65.12 552-002-00021641-32 Hypo Banka Назив друштва за осигурање 338-350-22011374-77 Unicredit bank dd "Mikrofin osiguranje"

Више

на дан Позиција 1 БИЛАНС СТАЊА у хиљадама динара Износ АОП Текућа година Претходна година Крајње стање Почетно стање

на дан Позиција 1 БИЛАНС СТАЊА у хиљадама динара Износ АОП Текућа година Претходна година Крајње стање Почетно стање на дан 31.12.2014 Позиција 1 БИЛАНС СТАЊА у хиљадама динара Износ АОП Текућа година Претходна година Крајње стање Почетно стање.20. 01.01.20. 2 3 4 5 АКТИВА А. УПИСАНИ А НЕУПЛАЋЕНИ КАПИТАЛ Б. СТАЛНА ИМОВИНА

Више

Beogradska berza a.d.

Beogradska berza a.d. Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgovinom izdatih hartija od vrednosti, u skladu sa Zakonom, odgovara Izdavalac.

Више

RVNC_INFORMATOR

RVNC_INFORMATOR Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgovinom izdatih hartija od vrednosti, u skladu sa Zakonom,

Више

Izvjestaj o poslovanju za 2. kvartal 2011.godine.xls

Izvjestaj o poslovanju za 2. kvartal 2011.godine.xls OPĆI PODACI od 01.01.do 30.06.2011.godine Opis Registarski broj emitenta u registru kod Komisije: 1. PODACI O IDENTITETU EMITENTA Punu i skraćenu firmu emitenta Puna adresa (poštanski broj, mjesto, ulica

Више

Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgo

Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgo Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgovinom izdatih hartija od vrednosti, u skladu sa Zakonom,

Више

Microsoft Word - TG

Microsoft Word - TG SRPSKA BANKA a.d. Beograd (пословно име и седиште банке) Прилог 12 Образац БУ БИЛАНС УСПЕХА БАНКЕ за период 1.1. 31.3.14. Назив позиције у хиљадама динара I.a Приходи од камата 3628 I.b Расходи камата

Више

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJI ZA GODINU I IZVJEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA BOBAR OSIGURANJE A.D. BIJELJINA APRIL GODINE Kopija broj: 1

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJI ZA GODINU I IZVJEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA BOBAR OSIGURANJE A.D. BIJELJINA APRIL GODINE Kopija broj: 1 FINANSIJSKI IZVJEŠTAJI ZA 2013. GODINU I IZVJEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA APRIL 2014. GODINE Kopija broj: 1 S A D R Ž A J IZVJEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA... 3 BILANS USPJEHA... 5 BILANS STANJA... 6 IZVJEŠTAJ

Више

Предузеће: ЈЕП "Топлана Матични број: Образац 1. БИЛАНС УСПЕХА у периоду Р. Бр. ПОЗИЦИЈА АОП године године Реализац

Предузеће: ЈЕП Топлана Матични број: Образац 1. БИЛАНС УСПЕХА у периоду Р. Бр. ПОЗИЦИЈА АОП године године Реализац Предузеће: ЈЕП "Топлана Матични број: 070859 Образац 1. БИЛАНС УСПЕХА у периоду Р. Бр. ПОЗИЦИЈА АОП 01.07.2014. године - 30.09.2014. године Реализација у 01.01-31.12.2013. Предходна Планирано за 01.01.-

Више

Форма правних лица

Форма правних лица ВЈЕЖБЕ 1 Теорија и политика биланса ФОРМА ПРАВНИХ ЛИЦА Профитне организације Непрофитне организације Привредна друштва правна лица Предузетници физичка лица Државне институције Приватне организације Друштва

Више

Предузеће: ЈЕП "Топлана Матични број: Образац 1. БИЛАНС УСПЕХА у периоду Р. Бр. ПОЗИЦИЈА АОП године године Реализац

Предузеће: ЈЕП Топлана Матични број: Образац 1. БИЛАНС УСПЕХА у периоду Р. Бр. ПОЗИЦИЈА АОП године године Реализац Предузеће: ЈЕП "Топлана Матични број: 07190859 Образац 1. БИЛАНС УСПЕХА у периоду Р. Бр. ПОЗИЦИЈА АОП 01.10.2014. године - 31.12.2014. године Реализација у 01.01-31.12.2013. Предходна година Планирано

Више

MergedFile

MergedFile U skladu sa članom 50. i 51. Zakona o tržištu kapitala (Službeni glasnik RS broj 31/2011 i 112/2015), članom 3. Pravilnika o sadržini, formi i načinu objavljivanja godišnjih, polugodišnjih i kvartalnih

Више

РЕГИСТАР ФИНАНСИЈСКИХ ИЗВЕШТАЈА Број: ФИН 50286/2016 Датум: ПОТВРДА О ЈАВНОМ ОБЈАВЉИВАЊУ РЕДОВНОГ ГОДИШЊЕГ ФИНАНСИЈСКОГ ИЗВЕШТАЈА И ДОКУМЕ

РЕГИСТАР ФИНАНСИЈСКИХ ИЗВЕШТАЈА Број: ФИН 50286/2016 Датум: ПОТВРДА О ЈАВНОМ ОБЈАВЉИВАЊУ РЕДОВНОГ ГОДИШЊЕГ ФИНАНСИЈСКОГ ИЗВЕШТАЈА И ДОКУМЕ РЕГИСТАР ФИНАНСИЈСКИХ ИЗВЕШТАЈА Број: ФИН 50286/2016 Датум: 20.04.2016. ПОТВРДА О ЈАВНОМ ОБЈАВЉИВАЊУ РЕДОВНОГ ГОДИШЊЕГ ФИНАНСИЈСКОГ ИЗВЕШТАЈА И ДОКУМЕНТАЦИЈЕ ЗА ПЕРИОД ОД 01.01.2015. ДО 31.12.2015. за

Више

Прилог БИЛАНС УСПЕХА у периоду од до године у хиљадама динара Група рачунарачун П О З И Ц И Ј А АОП Износ План 2014 Пр

Прилог БИЛАНС УСПЕХА у периоду од до године у хиљадама динара Група рачунарачун П О З И Ц И Ј А АОП Износ План 2014 Пр Прилог 3.2.2. БИЛАНС УСПЕХА у периоду од 01.01.2014. до 31.12. 2014. године у хиљадама динара Група рачунарачун П О З И Ц И Ј А АОП Износ План 2014 Процена 2014 1 2 3 4 5 A. ПРИХОДИ И РАСХОДИ ИЗ РЕДОВНОГ

Више

MergedFile

MergedFile ISKAZ O FINANSIJSKOJ POZICIJI /BILANS STANJA/ na dan godine Popunjava lice Matični : 97 Popunjava: Dubravka Ivanovic Šifra djelatnosti: 7 BROJ ISKAZA: 7/ Naziv: DRUŠTVENO PREDUZEĆE "STRELKOMERC" D.O.O.

Више

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51 ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 78000 Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/247-408 Факс:+387(0)51/247-497 e-mail: revizija@gsr-rs.org Извјештај о статусу

Више

З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОРЕЗУ НА ДОБИТ ПРАВНИХ ЛИЦА Члан 1. У Закону о порезу на добит правних лица ( Службени гласник РС, бр. 25/01

З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОРЕЗУ НА ДОБИТ ПРАВНИХ ЛИЦА Члан 1. У Закону о порезу на добит правних лица ( Службени гласник РС, бр. 25/01 З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОРЕЗУ НА ДОБИТ ПРАВНИХ ЛИЦА Члан 1. У Закону о порезу на добит правних лица ( Службени гласник РС, бр. 25/01, 80/02, 80/02-др. закон, 43/03, 84/04, 18/10, 101/11,

Више

JAVNO PREDUZEĆE ZA DISTRIBUCIJU TOPLOTNE ENERGIJE TOPLIFIKACIJA LAZAREVAC IZVEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA ZA GODINU Beograd, maj godine

JAVNO PREDUZEĆE ZA DISTRIBUCIJU TOPLOTNE ENERGIJE TOPLIFIKACIJA LAZAREVAC IZVEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA ZA GODINU Beograd, maj godine JAVNO PREDUZEĆE ZA DISTRIBUCIJU TOPLOTNE ENERGIJE TOPLIFIKACIJA LAZAREVAC IZVEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA ZA 2018. GODINU Beograd, maj 2019. godine KLS Revizija d.o.o. Kosovska 17/II 11000 Beograd Srbija

Више

NOTE-ZABILJEŠKE UZ ZAVRŠNI FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ ZA GODINU "LIVNICA" a.d. LJUBIJA LIVNICA SIVOG I OBOJENOG LIVA Ul. Drage Lukića bb, Ljubija 791

NOTE-ZABILJEŠKE UZ ZAVRŠNI FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ ZA GODINU LIVNICA a.d. LJUBIJA LIVNICA SIVOG I OBOJENOG LIVA Ul. Drage Lukića bb, Ljubija 791 NOTE-ZABILJEŠKE UZ ZAVRŠNI FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ ZA 2018. GODINU "LIVNICA" a.d. LJUBIJA LIVNICA SIVOG I OBOJENOG LIVA Ul. Drage Lukića bb, Ljubija 79101 PRIJEDOR Republika Srpska Tel / fax +387 52 231

Више

Microsoft Word - Predmet 12-Napredno finansijsko izvjestavanje-rjesenja

Microsoft Word - Predmet 12-Napredno finansijsko izvjestavanje-rjesenja КОМИСИЈА ЗА РАЧУНОВОДСТВО И РЕВИЗИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ИСПИТ ЗА СТИЦАЊЕ ПРОФЕСИОНАЛНОГ ЗВАЊА ОВЛАШТЕНИ РЕВИЗОР (ИСПИТНИ ТЕРМИН: МАЈ 2016. ГОДИНЕ) ПРЕДМЕТ 12: НАПРЕДНО ФИНАНСИЈСКО ИЗВЈЕШТАВАЊЕ ЕСЕЈИ Есеј

Више

Obrazac

Obrazac ЗАХТЕВ ЗА РЕГИСТРАЦИЈУ ФИНАНСИЈСКОГ ИЗВЕШТАЈА ПОДАЦИ О ОБВЕЗНИКУ Пословно име Матични број AKCIONARSKO DRUSTVO BACKA ZA POLJOPRIVREDNU PROIZVODNJU,TRGOVINU I USLUGE SIVAC - U RESTRUKTURIRANJ 08134901 ПИБ

Више

Microsoft Word - Revizorski izvestaj 2007 konacno izmena BIGZ.doc

Microsoft Word - Revizorski izvestaj 2007 konacno izmena BIGZ.doc IZVEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA O FINANSIJSKIM IZVEŠTAJIMA ZA 2007. GODINU Akcionarsko društvo za izdavanje publikacija»bigz PUBLISHING«Beograd Beograd, 12.05.2008. godine SADRŽAJ Strana IZVEŠTAJ NEZAVISNOG

Више

Branislav Radulovic_Vrednovanje NPO

Branislav Radulovic_Vrednovanje NPO VREDNOVANJE NEKRETNINA, POSTROJENJA I OPREME Branislav Radulović Seminar: Vrednovanje u finansijskim izveštajima Beograd, 05.-06. decembar 2013. PODACI U FINANSIJSKIM IZVEŠTAJIMA MORAJU BITI: POUZDANI

Више

Microsoft Word - 01 Naslovna i sadrzaj.docx

Microsoft Word - 01 Naslovna i sadrzaj.docx ENERGOPROJEKT OPREMA A.D., BEOGRAD GODIŠNJI IZVEŠTAJ ZA 2015. GODINU Beograd, April 2016. godine U skladu sa članom 50. Zakona o tržištu kapitala ( Službeni glasnik RS broj 31/2011), članom 3. Pravilnika

Више

N EO PL AN T A A. D. N O VI SAD F I N A N S I J S K I I Z V E Š T A J I Z A P E R I O D I I Z V E Š T A J N E Z A V I S N O G R

N EO PL AN T A A. D. N O VI SAD F I N A N S I J S K I I Z V E Š T A J I Z A P E R I O D I I Z V E Š T A J N E Z A V I S N O G R N EO PL AN T A A. D. N O VI SAD F I N A N S I J S K I I Z V E Š T A J I Z A P E R I O D 1. 1. 3 1. 12. 201 8. I I Z V E Š T A J N E Z A V I S N O G R E V I Z O R A Neoplanta a.d. Novi Sad Finansijski izveštaji

Више

ISKAZ O UKUPNOM REZULTATU /BILANS USPJEHA/ u periodu od do godine Popunjava lice Matični broj: Popunjava: Slavica Ojdan

ISKAZ O UKUPNOM REZULTATU /BILANS USPJEHA/ u periodu od do godine Popunjava lice Matični broj: Popunjava: Slavica Ojdan ISKAZ O UKUPNOM REZULTATU /BILANS USPJEHA/ u periodu od 0.0.0 do..0 godine Popunjava lice Matični : 0889 Popunjava: Slavica Ojdanić Šifra djelatnosti: 999 BROJ ISKAZA: 0/0 Naziv: NEVLADINO UDRUŽENJE "DIGITALIZUJ

Више

novi logo mg

novi logo mg РЕПУБЛИКА СРПСКА Агенција за осигурање Републике Српске Бања Лука Бана Милосављевића 8/II e-mail: kabinet@azors.rs.ba; www.azors.rs.ba тел/факс: +387 51 228-910, 228-920 REPUBLIC OF SRPSKA The Insurance

Више

TFI-POD

TFI-POD BILANCA stanje na dan 3.2.20. Prethodno Tekuće A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+00+020+029+033) I. NEMATERIJALNA IMOVINA (004 do ). Izdaci za razvoj 2. Koncesije,

Више

Microsoft Word - Pravilnik o KO za DPF-2007 _2_.doc

Microsoft Word - Pravilnik o KO za DPF-2007 _2_.doc "Службени гласник РС", бр. 15/2007 На основу члана 15. став 2. тачка 2. Закона о рачуноводству и ревизији ("Службени гласник РС", бр. 46/2006) и члана 27. став 2. тачка 1. Закона о добровољним пензијским

Више

KVI/2018* Надлежни привредни суд Број предмета Датум отварања стечајног/ливидационог поступка ПРИВРЕДНИ СУД У БЕОГРАДУ 3.Ст.120/ Текућ

KVI/2018* Надлежни привредни суд Број предмета Датум отварања стечајног/ливидационог поступка ПРИВРЕДНИ СУД У БЕОГРАДУ 3.Ст.120/ Текућ KVI/2018* Надлежни привредни суд Број предмета Датум отварања стечајног/ливидационог поступка ПРИВРЕДНИ СУД У БЕОГРАДУ 3.Ст.120/2010 14.11.2007. Текући рачуни 1) 780-255-26 стечајног / 2) ликвидационог

Више

Предузеће: ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ "ВОДОВОД" РУМА Матични број: Образац 1 БИЛАНС УСПЕХА за период у 000 динара Група рачуна, рачун П

Предузеће: ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ВОДОВОД РУМА Матични број: Образац 1 БИЛАНС УСПЕХА за период у 000 динара Група рачуна, рачун П Предузеће: ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ "ВОДОВОД" РУМА Матични број: 8099545 Образац 1 БИЛАНС УСПЕХА за период 01.01-31.03.2016. у 000 динара Група рачуна, рачун ПОЗИЦИЈА AOП 01.01-31.12.2015. Претходна година План

Више

NAPOMENE UZ FINANSIJSKE IZVEŠTAJE

NAPOMENE UZ FINANSIJSKE IZVEŠTAJE GUBER a.d. Srebrenica FINANSIJSKI IZVJEŠTAJI Za godinu koja se završava 31. decembra 2016. godine i Izvještaj nezavisnog revizora SADRŽAJ: Strana IZVJEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA 3-4 FINANSIJSKI IZVJEŠTAJI

Више

Microsoft Word - SES_2008

Microsoft Word - SES_2008 "SES" d.o.o. Beograd Vitanovačka br. 8 OBELODANJUJE FINANSIJSKE IZVEŠTAJE ZA POSLOVNU GODINU SA MIŠLJENJEM REVIZORA I NAPOMENAMA UZ FINANSIJSKE IZVEŠTAJE u skladu sa članom 32. Zakona o računovodstvu i

Више

Образац 12 ЈП САВА ЦЕНТАР ИЗВЕШТАЈ О СТЕПЕНУ УСКЛАЂЕНОСТИ ПЛАНИРАНИХ И РЕАЛИЗОВАНИХ АКТИВНОСТИ ИЗ ПРОГРАМА ПОСЛОВАЊА За период од до 31.12

Образац 12 ЈП САВА ЦЕНТАР ИЗВЕШТАЈ О СТЕПЕНУ УСКЛАЂЕНОСТИ ПЛАНИРАНИХ И РЕАЛИЗОВАНИХ АКТИВНОСТИ ИЗ ПРОГРАМА ПОСЛОВАЊА За период од до 31.12 Образац 12 ЈП САВА ЦЕНТАР ИЗВЕШТАЈ О СТЕПЕНУ УСКЛАЂЕНОСТИ ПЛАНИРАНИХ И РЕАЛИЗОВАНИХ АКТИВНОСТИ ИЗ ПРОГРАМА ПОСЛОВАЊА За период од 01.01.2018. до 31.12.2018. године Београд,24.01.2019.године I ОСНОВНИ СТАТУСНИ

Више

На основу члана 32. став 1. тачка 2) Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/07), члана 77. и 78. Закона о буџетском систему ( Слу

На основу члана 32. став 1. тачка 2) Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/07), члана 77. и 78. Закона о буџетском систему ( Слу На основу члана 32. став 1. тачка 2) Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/07), члана 77. и 78. Закона о буџетском систему ( Службени гласник РС, бр. 54/09, 73/10, 101/10, 101/11

Више

IZVEŠTAJ O REVIZIJI FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA AD Senta-Promet TP PO Senta za period godine Beograd, godine

IZVEŠTAJ O REVIZIJI FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA AD Senta-Promet TP PO Senta za period godine Beograd, godine IZVEŠTAJ O REVIZIJI FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA AD Senta-Promet TP PO Senta za period 01.01. - 31.12.2016. godine Beograd, 13.03.2017. godine Skupštini akcionara AD Senta-Promet TP PO Senta IZVEŠTAJ NEZAVISNOG

Више

finansijski izvestaj

finansijski izvestaj КЛИНИКА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ «Др.Мирослав Зотовић» Београд, Сокобањска 13 И З В Е Ш Т А Ј O ЕКОНОМСКО ФИНАНСИЈСКОМ ПОСЛОВАЊУ У ПЕРИОДУ ОД 01.01 ДO 31.12.2017 ГОДИНE Б Е О Г Р А Д, ФЕБРУАР 2018.ГOДИНE ИЗВЕШТАЈ

Више

Microsoft Word - Izvjestaj.docx

Microsoft Word - Izvjestaj.docx ИЗВЈЕШТАЈ О РЕВИЗИЈИ ФИНАНСИЈСКИХ ИЗВЈЕШТАЈА за период од 01.01.2017. до 31.12.2017. године ГАС ПРОМЕТ а.д. ИСТОЧНО САРАЈЕВО - ПАЛЕ Источно Сарајево, 30.03.2018. године САДРЖАJ Страна ПИСМО ПОТВРДЕ - ИЗЈАВА

Више

Microsoft Word - uputstvo_ulaganje_

Microsoft Word - uputstvo_ulaganje_ На основу члана 10. став 6. Закона о друштвима за осигурање ( Службени гласник Републике Српске број: 17/05, 01/06 и 64/06), члана. Статута Агенције за осигурање Републике Српске ( Службени гласник Републике

Више

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P BILANCA stanje na dan 31.12.2017 Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna (neto) Tekuća (neto) 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P BILANCA stanje na dan 31.12.2017 Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna (neto) Tekuća (neto) 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

ФИНАНСИЈСКИ ИЗВЕШТАЈИ ЗА ДРУГИ КВАРТАЛ ГОДИНЕ Горњи Милановац, године

ФИНАНСИЈСКИ ИЗВЕШТАЈИ ЗА ДРУГИ КВАРТАЛ ГОДИНЕ Горњи Милановац, године ФИНАНСИЈСКИ ИЗВЕШТАЈИ ЗА ДРУГИ КВАРТАЛ 2018. ГОДИНЕ Горњи Милановац, 13.08.2018. године На основу члана 53. Закона о тржишту капитала ( Сл. Гласник РС бр.. 31/2011) и члана 4. Правилника о садржини, форми

Више

RAČUNOVODSTVO-OPŠTI PREGLED

RAČUNOVODSTVO-OPŠTI PREGLED FINANSIJSKO RAČUNOVODSTVO I BILANS Klasa 0 Upisani a neuplaćeni kapital i stalna imovina Postoje četiri osnovne grupe konta: 00- Upisani, a neuplaćeni kapital 01-Nematerijalna ulaganja 02-Nekretnine, postrojenja,

Више

НАЗИВ ПРЕДУЗЕЋА: ОСНИВАЧ: НАДЛЕЖНА ФИЛИЈАЛА УПРАВЕ ЗА ТРЕЗОР: ДИРЕКЦИЈА ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИЗГРАДЊУ БЕОГРАДА Ј.П. ГРАД БЕОГРАД ПАЛИЛУЛА, БЕОГРА

НАЗИВ ПРЕДУЗЕЋА: ОСНИВАЧ: НАДЛЕЖНА ФИЛИЈАЛА УПРАВЕ ЗА ТРЕЗОР: ДИРЕКЦИЈА ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИЗГРАДЊУ БЕОГРАДА Ј.П. ГРАД БЕОГРАД ПАЛИЛУЛА, БЕОГРА НАЗИВ ПРЕДУЗЕЋА: ОСНИВАЧ: НАДЛЕЖНА ФИЛИЈАЛА УПРАВЕ ЗА ТРЕЗОР: ДИРЕКЦИЈА ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИЗГРАДЊУ БЕОГРАДА Ј.П. ГРАД БЕОГРАД ПАЛИЛУЛА, БЕОГРАД, 27.МАРТА 28-32 ДЕЛАТНОСТ: 7490 МАТИЧНИ БРОЈ: 07094094

Више

Попуњава друго правно лице Матични број Шифра делатности 9319 ПИБ Назив Savez za sinhrono plivanje Srbije Седиште Београд (Чукарица

Попуњава друго правно лице Матични број Шифра делатности 9319 ПИБ Назив Savez za sinhrono plivanje Srbije Седиште Београд (Чукарица Попуњава друго правно лице Матични број 06022413 Шифра делатности 9319 ПИБ 100284421 Назив Savez za sinhrono plivanje Srbije Седиште Београд (Чукарица), Благоја Паровића 150 БИЛАНС СТАЊА на дан 31.12.2017.

Више

Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje 2 3 4

Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje 2 3 4 Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 31.03.2017. AOP oznaka Prethodno razdoblje 31.12.2016. Tekuće razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B)

Више

BILANCA stanje na dan Obveznik: LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. OPATIJA Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (net

BILANCA stanje na dan Obveznik: LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. OPATIJA Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (net BILANCA stanje na dan 31.12.2017 Obveznik: LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. OPATIJA Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna (neto) Tekuća (neto) 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA

Више

KVI/2018* Надлежни привредни суд Број предмета Датум отварања стечајног/ливидационог поступка Привредни суд у Београду 1 СТ 19/ Текући

KVI/2018* Надлежни привредни суд Број предмета Датум отварања стечајног/ливидационог поступка Привредни суд у Београду 1 СТ 19/ Текући KVI/2018* Надлежни привредни суд Број предмета Датум отварања стечајног/ливидационог поступка Привредни суд у Београду 1 СТ 19/2014 03.02.2014. Текући рачуни 1) 780-266-90 стечајног / 2) ликвидационог

Више

ANALIZA RAČUNOVODSTVENIH POLITIKA PRIZNAVANJA I PROCJENJIVANJA KRATKOTRAJNE IMOVINE Imovina Kratkotrajna imovina Dugotrajna imovina Imovin

ANALIZA RAČUNOVODSTVENIH POLITIKA PRIZNAVANJA I PROCJENJIVANJA KRATKOTRAJNE IMOVINE Imovina Kratkotrajna imovina Dugotrajna imovina Imovin ANALIZA RAČUNOVODSTVENIH POLITIKA PRIZNAVANJA I PROCJENJIVANJA KRATKOTRAJNE IMOVINE Imovina Kratkotrajna imovina Dugotrajna imovina Imovina za koju se očekuje da će biti prodana ili upotrijebljena tijekom

Више

Microsoft Word - 01 Naslovna i sadrzaj.docx

Microsoft Word - 01 Naslovna i sadrzaj.docx ENERGOPROJEKT OPREMA A.D., BEOGRAD GODIŠNJI KONSOLIDOVANI IZVEŠTAJ ZA 2015. GODINU Beograd, April 2016. godine U skladu sa članom 50. Zakona o tržištu kapitala ( Službeni glasnik RS broj 31/2011), članom

Више

about:blank

about:blank Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Prospektu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgovinom izdatih hartija od vrednosti, u skladu sa Zakonom, odgovara

Више

Obveznik: ; USLUGA D.O.O. AKTIVA 1. Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije, robne i uslužne marke, softver i ostala prava 3. Goo

Obveznik: ; USLUGA D.O.O. AKTIVA 1. Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije, robne i uslužne marke, softver i ostala prava 3. Goo AKTIVA. Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije, robne i uslužne marke, softver i ostala prava 3. Goodwill 4. Predujmovi za nabavu 6. Ostala nematerijalna imovina II. MATERIJALNA IMOVINA ( 0

Више

BILANCA stanje na dan Obrazac POD-BIL Obveznik: ; JADRAN KAPITAL d.d. Naziv pozicije AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLA

BILANCA stanje na dan Obrazac POD-BIL Obveznik: ; JADRAN KAPITAL d.d. Naziv pozicije AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLA BILANCA stanje na dan 30.06.205. POD-BIL AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+00+020+029+033) I. NEMATERIJALNA IMOVINA (004 do 009). Izdaci za razvoj 2. Koncesije,

Више

Finansijski izveıtaj za fond 2007

Finansijski izveıtaj za fond 2007 Прилог 1 Oбразац 1 Класа рачуна, група рачуна, рачун Назив фонда: ФИМА ПроАктиве Отворени инвестициони фонд Регистарски фонда: 5/0-44-2389/5-07 Назив друштва за управљање фондом: ФИМА Инвест а.д.београд

Више

Elekrobijeljina__2013_Final_Ispravljen_ Copy

Elekrobijeljina__2013_Final_Ispravljen_ Copy МЈЕШОВИТИ ХОЛДИНГ "ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ" ЗАВИСНО ПРЕДУЗЕЋЕ ''ЕЛЕКТРО БИЈЕЉИНА'' А.Д., БИЈЕЉИНА Финансијски извјештаји за годину која се завршава 31. децембра године и Извјештај независног ревизора

Више

about:blank

about:blank Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Prospektu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgovinom izdatih hartija od vrednosti, u skladu sa Zakonom, odgovara

Више

Microsoft Word - finansijski administrator_zasnovanost kvalifikacije.doc

Microsoft Word - finansijski administrator_zasnovanost kvalifikacije.doc ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛ ФИНАНСИЈСКИ АДМИНИСТРАТОР СТАНДАРД КВАЛИФИКАЦИЈЕ, ЦИЉЕВИ И ИСХОДИ СТРУЧНОГ ОБРАЗОВАЊА 1. Назив квалификације: Финансијски администратор 2. Подручје рада: Економија, право и администрација

Више

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE 1. - 3.2017. SADRŽAJ OPĆI PODACI... 3 IZVJEŠTAJ O OSTVARENIM REZULTATIMA POSLOVANJA BELJA D.D. ZA RAZDOBLJE 1. 3. 2017. GODINE... 4 OPĆI PODACI Belje d.d.

Више

Finansijski izvestaj za godinu

Finansijski izvestaj za godinu КЛИНИКА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ «Др.Мирослав Зотовић» Београд, Сокобањска 13 И З В Е Ш Т А Ј O ЕКОНОМСКО ФИНАНСИЈСКОМ ПОСЛОВАЊУ У ПЕРИОДУ ОД 01.01 ДO 31.12.2018 ГОДИНE Б Е О Г Р А Д, ФЕБРУАР 2019. ГOДИНE ИЗВЕШТАЈ

Више

GFI-2016_IVB_bil_rdg_nt

GFI-2016_IVB_bil_rdg_nt BILANCA POD-BIL AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA ( 003+00+020+03+036) I. NEMATERIJALNA IMOVINA ( 004 do 009). Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije,

Више

Model izvestaja

Model izvestaja ADITON d.o.o. Banja Luka Društvo za reviziju i poresko savjetovanje IZVJEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA O FINANSIJSKIM IZVJEŠTAJIMA ZA 2015. GODINU ČISTOĆA I ZELENILO a.d. ČELINAC Banja Luka, maj 2016. godine

Више

IZVJEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA O FINANSIJSKIM IZVJEŠTAJIMA ZA GODINU GLAS SRPSKI TRGOVINA A.D. BANJA LUKA

IZVJEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA O FINANSIJSKIM IZVJEŠTAJIMA ZA GODINU GLAS SRPSKI TRGOVINA A.D. BANJA LUKA IZVJEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA O FINANSIJSKIM IZVJEŠTAJIMA ZA GODINU GLAS SRPSKI TRGOVINA A.D. BANJA LUKA SADRŽAJ IZVJEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA...1 BILANS USPJEHA...3 BILANS STANJA...4 BILANS TOKOVA GOTOVINE...5

Више

Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka Izvještaj za period od I III Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izv

Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka Izvještaj za period od I III Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izv Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka 403. 410. Izvještaj za period od I III 2015. Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izvještaja za period od 01.01. do 31.03.2015. godine 2.

Више

1

1 ЕЛЕКТРОВОЈВОДИНA Д.О.О., НОВИ САД Финансијски извештаји године и Извештај независног ревизора САДРЖАЈ Страна Извештај независног ревизора 1 Финансијски извештаји: Биланс успеха 2 Биланс стања 3 Извештај

Више

Образац 12

Образац 12 Образац 12 Јавно комунално стамбено предузеће Топола ИЗВЕШТАЈ О СТЕПЕНУ УСКЛАЂЕНОСТИ ПЛАНИРАНИХ И РЕАЛИЗОВАНИХ АКТИВНОСТИ ИЗ ПРОГРАМА ПОСЛОВАЊА За период од 01.01.2019. до 31.03.2019. Топола, април 2019.

Више

TFI-POD

TFI-POD Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka 403. 410. Financijski izvještaj za period od I VI 2012. godine Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izvještaja za period od 01.01. do 30.06.2012.

Више