Radionice, webinari i MOOC-ovi u sklopu projekta E-škole Radionica "E-učitelj suvremena nastava uz pomoć tehnologije" Trajanje: 5 sati Polaznici radio

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Radionice, webinari i MOOC-ovi u sklopu projekta E-škole Radionica "E-učitelj suvremena nastava uz pomoć tehnologije" Trajanje: 5 sati Polaznici radio"

Транскрипт

1 Radionice, webinari i MOOC-ovi u sklopu projekta E-škole Radionica "E-učitelj suvremena nastava uz pomoć tehnologije" Polaznici radionice: Nastavnici predmeta matematika, fizika, biologija i kemija, stručni suradnici, ostali nastavnici (min 10%), ravnatelji (opcionalno). Opis: Polaznici će prolazeći kroz teoretska znanja o e-učenju, paralelno osmišljavati vlastiti obrazovni sadržaj koji će provoditi putem e-učenja radeći u manjim skupinama koji će se nadograđivati u skladu s napretkom teoretskih znanja. Kroz praktičan rad na ovoj radionici polaznici se trebaju upoznati s online servisom za pohranu podataka u oblaku Google Disk, te svladati rad u sljedećim alatima: Google Docs za dijeljenje dokumenata i kolaboraciju, bubbl.us za izradu konceptualnih mapa i Moovly za samostalnu izradu animiranih videa. Dinamika provođenja: rujan siječanj Radionica "Primjena scenarija učenja, digitalnih alata i obrazovnih trendova" Trajanje: 4 sata Polaznici radionice: Nastavnici predmeta matematika, fizika, biologija i kemija. Opis: Polaznici će se upoznati sa scenarijima učenja i njihovim konceptom te što oni u osnovi definiraju. Polaznici će kroz primjenu specifičnih scenarija učenja definirati što učenici i nastavnici trebaju/mogu učiniti s određenim skupom resursa i alata kako bi ostvarili ishode učenja. Primjena specifičnih scenarija učenja kod polaznika podrazumijeva korištenje suvremenih pedagoških metoda, IKT-a, te adekvatnih Web 2.0 alata. Dinamika provođenja: listopad prosinac Radionica "Office 365" Polaznici radionice: Nastavnici predmeta matematika, fizika, biologija i kemija, stručni suradnici, ostali nastavnici (min 20%), ravnatelji, administrativni djelatnici. Opis: Polaznici će se upoznati s platformom koja omogućuje korištenje nekih od najkorištenijih Microsoftovih alata za suradnički rad i komunikaciju u online okruženju. Alati koje ova radionica treba obuhvatiti su Exchange Online za pristup elektroničkoj pošti, kalendaru i kontaktima i SharePoint Online za suradnju i dijeljenje informacija. Posebna pažnja treba biti usmjerena na korištenje Office Web Apps koji objedinjuju najosnovnije programe iz Office paketa (Word, Excel, PowerPoint i OneNote), a koji su dostupni za korištenje kroz internetski preglednik i omogućuju dijeljenje i suradnički rad na dokumentima. Dinamika provođenja: listopad ožujak Radionica "Videokonferencije u nastavi" Trajanje: 3 sata Polaznici radionice: Nastavnici predmeta matematika, fizika, biologija i kemija, stručni suradnici, ostali nastavnici (min 10%), ravnatelji (opcionalno). Opis: Polaznici će se upoznati s osnovnim principima i primjerima korištenja videokonferencija u nastavi kao jedne od metoda koja potiče učenje kroz suradnju. U okviru

2 radionice polaznici će se upoznati s različitim načinima uključivanja videokonferencija u nastavni proces kao podrške ostvarivanju planiranih ishoda učenja. Dinamika provođenja: prosinac travanj 2017.

3 Radionica "Korištenje alata za izradu digitalnih obrazovnih sadržaja" Polaznici radionice: Nastavnici predmeta matematika, fizika, biologija i kemija, stručni suradnici, ostali nastavnici (min 20%), ravnatelji (opcionalno). Opis: Polaznici će se upoznati s osnovnim funkcijama alata Libar, CARNet-ove usluga koja omogućuje jednostavnu izradu, objavu i korištenje digitalnog sadržaja primjenjivog u nastavi: multimedijskih digitalnih dokumenata, prezentacija te e-knjiga u EPUB i PDF formatu. Usluga se sastoji od dvije komponente: 1. web aplikacije koja se nalazi na adresi a namijenjena je prvenstveno nastavnicima i profesorima s ciljem jednostavne online izrade digitalnog nastavnog sadržaja i 2. mobilne aplikacije koja se preuzima na mobilne uređaje, a namijenjena je korištenju objavljenih digitalnih nastavnih materijala, te će biti osposobljeni za izradu digitalnih materijala u svojem području. Kroz praktičan dio ove radionice, polaznici će izraditi digitalni obrazovni sadržaj manjeg opsega koristeći ovaj alat. Dinamika provođenja: studeni travanj Radionica "Korištenje e-dnevnika" Trajanje: 3 sata + 1 dodatni sat za administratore e-dnevnika Polaznici radionice: Svi nastavnici u školi, ravnatelji i djelatnici u pedagoškim službama; samo za 60 škola koje do sad nisu koristile e-dnevnik Opis: Polaznici će se upoznati s osnovnim funkcijama e-dnevnika web aplikacije za vođenje razredne knjige u elektroničkom obliku, te će biti osposobljeni za svakodnevno korištenje istog u nastavi. Dinamika provođenja: travanj svibanj Radionica "Repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja i primjena digitalnih obrazovnih sadržaja" Polaznici radionice: Nastavnici predmeta matematika, fizika, biologija i kemija, ostali nastavnici (min 20%), stručni suradnici (opcionalno), ravnatelji (opcionalno) Opis: Cilj radionice je upoznati korisnike s repozitorijem digitalnih obrazovnih sadržaja te s primjenom digitalnih obrazovnih sadržaja razvijenih u okviru projekta e-škole. U prvom dijelu radionice polaznici će biti educirani o informacijskom sustavu i njegovim funkcionalnostima u kojem će se na jednom mjestu korisnicima pružiti pristup edukativnim sadržajima koje CARNet ima na različitim portalima, digitalnim nastavnim materijalima koji će nastati tijekom projekta e-škole, te sličnim sadržajima koji će nastajati u budućnosti. Prvi dio radionice namijenjen je svim polaznicima. U drugom dijelu radionice polaznici će se upoznati s digitalnim obrazovnim sadržajima za matematiku, fiziku, biologiju i kemiju. Polaznici će se upoznati s pojedinim metodama i oblicima rada u primjeni e-sadržaja u svrhu ostvarivanja ishoda učenja. Drugi dio radionice namijenjen je prvenstveno nastavnicima matematike, fizike, biologije i kemije, ali na njemu mogu sudjelovati i svi ostali zainteresirani polaznici radionice. Dinamika provođenja: lipanj rujan 2017.

4 MOOC "Inovativni nastavnici primjena obrazovnih trendova i digitalnih alata" Trajanje: 6 tjedana Polaznici tečaja: Svi zainteresirani odgojno-obrazovni djelatnici s naglaskom na nastavnike matematike, biologije, kemije i fizike Opis: Cilj ovoga tečaja je polaznike naučiti primijeniti odabrane suvremene nastavne metode i tehnologije, s fokusom na istraživačku, problemsku i projektnu nastavu te tzv. igrifikaciju kako bi nastavni sat bio usmjereniji na učenika. Polaznici će se naučiti koristiti nizom e-alata i oblikovati nastavnu jedinicu prema odabranoj suvremenoj metodi. Imat će priliku naučiti koristiti različite e-resurse i primijeniti scenarije učenja u svojoj nastavi. Dinamika provođenja: studeni prosinac i ožujak travanj MOOC "Moodle" Trajanje: 6 tjedana Polaznici tečaja: Svi zainteresirani odgojno-obrazovni djelatnici Opis: Na ovom tečaju polaznici koji žele dobiti značku CARNet Moodle MOOC Dizajner će se upoznati s funkcionalnostima virtualnog sučelja Moodle, te korak po korak, koristeći pojedine alate iz sustava Moodle, samostalno osmisliti i izraditi vlastiti online tečaj iz proizvoljno odabranog područja. Polaznici koji se uključe u aktivnosti dijeljenja znanja i iskustava prema definiranim kriterijima dobit će značku CARNet Moodle MOOC Istaknuti polaznik. Ukoliko uspješno završi neke od jednostavnijih aktivnosti prema definiranim kriterijima polaznik dobiva značku CARNet Moodle MOOC Polaznik. Dinamika provođenja: veljača ožujak i travanj svibanj 2017.

5 Webinar "Sigurnost na Internetu" Trajanje: 1,5 sat Polaznici webinara: Svi zainteresirani odgojno-obrazovni i administrativni djelatnici Opis: Polaznici će biti informirani o potencijalnim opasnostima koje su moguće prilikom korištenja Interneta, posebice kada je riječ o učenicima. Ujedno će saznati na koji način se navedeni rizici mogu smanjiti, odnosno koji su savjeti za sigurnije korištenje Interneta, te na što sve u online nastavi treba obratiti pažnju i kome se obratiti ako se dogodi povreda sigurnosti. Dinamika provođenja: studeni 2016., ožujak Webinar "Intelektualno vlasništvo na Internetu" Trajanje: 1 sat Polaznici webinara: Svi zainteresirani odgojno-obrazovni i administrativni djelatnici Opis: Polaznike će se upoznati s intelektualnim vlasništvom u kontekstu korištenja raspoloživih materijala i objave digitalnih nastavnih materijala na Internetu. Polaznicima će se predstaviti Creative Commons inicijativa od razloga za uvođenje takvih licenci, preko korištenja raznih objekata koje su CC licencirane, do primjene istih licenci prilikom objave vlastitih digitalnih autorskih uradaka na Internetu. Dinamika provođenja: prosinac 2016., veljača Webinar "e-matica" Trajanje: 1 sat Polaznici webinara: Svi zainteresirani odgojno-obrazovni djelatnici Opis: Nakon što se implementira planirana nadogradnja sustava e-matica, polaznici će biti informirani o novim funkcionalnostima i mogućnostima koje će sustav pružati. Dinamika provođenja: travanj 2017., svibanj 2017., kolovoz Webinar "CMS Classroom Management System" Trajanje: 1,5 sat Polaznici webinara: Svi zainteresirani odgojno-obrazovni djelatnici Opis: Nakon što se provedu radionice koje su vezane za informatičku opremu, ovim webinarom omogućit će se ponavljanje edukacije za one koji žele utvrditi znanja ili nisu mogli pohađati radionice uživo. Dinamika provođenja: lipanj 2017., rujan 2017.

6 Radionica "Korištenje opreme za nastavu (pametni zaslon, tablet računala, Classroom Management System CMS)" Trajanje: 5 sati Izvođač radionice: dobavljač opreme Polaznici radionice: Nastavnici predmeta matematika, fizika, biologija i kemija, ostali nastavnici (min 20%), stručni suradnici (opcionalno), ravnatelji (opcionalno). Dinamika provođenja: po isporuci opreme u pojedine škole. Radionica "Osnove korištenja tablet i hibridnih računala" Trajanje: 3 sata Izvođač radionice: dobavljač opreme Polaznici radionice: Svi nastavnici koji će u okviru pilot projekta dobiti tablet i hibridna računala. Dinamika provođenja: po isporuci opreme u pojedine škole.

7

"e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola"

e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola Uvodne informacije Siniša Đurđević Predstavljanje sudionika Tomislav Dominković Predsjednik uprave Algebra d.o.o. Direktor projekta Siniša Đurđević Voditelj projekta Lidija Kralj Voditelj trenerskog tima

Више

MOODLE KAO PODRŠKA CJELOVITOJ KURIKULARNOJ REFORMI Lidija Kralj, prof. Darija Dasović Rakijašić, dipl. inf.

MOODLE KAO PODRŠKA CJELOVITOJ KURIKULARNOJ REFORMI Lidija Kralj, prof. Darija Dasović Rakijašić, dipl. inf. MOODLE KAO PODRŠKA CJELOVITOJ KURIKULARNOJ REFORMI Lidija Kralj, prof. Darija Dasović Rakijašić, dipl. inf. Koncept virtualne učionice Okruženje za učenje, komunikaciju i suradnju Kontinuirani profesionalni

Више

e-škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)" Završna mjerenja DODATNA PITANJA u online upitnicima za djelatn

e-škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt) Završna mjerenja DODATNA PITANJA u online upitnicima za djelatn DODATNA PITANJA u online upitnicima za djelatnike škola Opće napomene: Nastavnici Scenarije učenja promijeniti u scenarije poučavanja Skala M promijeniti vremenski period umjesto u posljednje dvije godine

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation E-ŠKOLE Barbara Kolarek Pomoćnica ravnatelja E-ŠKOLE PROGRAM 2015. - 2022. "CJELOVITA INFORMATIZACIJA PROCESA POSLOVANJA ŠKOLA I NASTAVNIH PROCESA U SVRHU STVARANJA DIGITALNO ZRELIH ŠKOLA ZA 21. STOLJEĆE

Више

Program INA Razvoj skolstva u opcini KS

Program INA Razvoj skolstva u opcini KS PROJEKT UMIJEĆE KORIŠTENJA INFORMACIJA PROGRAM IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI «RAZVOJ ŠKOLSTVA U OPĆINI KLINČA SELA» Autorica programa: Maja Slamar Datum: 25. 8. 2018. Napomena: program je razvijen u sklopu

Више

Vremenik pisanih provjera znanja - Rujan OŠ Marčana RAZRED 1. TJEDAN 2. TJEDAN 3. TJEDAN 4. TJEDAN PON UTO SRI ČET PET PON UTO SRI ČET PET PON U

Vremenik pisanih provjera znanja - Rujan OŠ Marčana RAZRED 1. TJEDAN 2. TJEDAN 3. TJEDAN 4. TJEDAN PON UTO SRI ČET PET PON UTO SRI ČET PET PON U Vremenik pisanih provjera znanja - Rujan 2018. 1. TJEDAN 2. TJEDAN 3. TJEDAN 4. TJEDAN PON UTO SRI ČET PET PON UTO SRI ČET PET PON UTO SRI ČET PET PON UTO SRI ČET PET 3.9. 4.9. 5.9. 6.9. 7.9. 10.9. 11.9.

Више

Zagreb, 31. svibnja Klasa: /19/300 Ur.broj: I Predmet: Obavijest gospodarskim subjektima prije formalnog početka postupk

Zagreb, 31. svibnja Klasa: /19/300 Ur.broj: I Predmet: Obavijest gospodarskim subjektima prije formalnog početka postupk Zagreb, 31. svibnja 2019. Klasa: 100-930/19/300 Ur.broj: I52377-650-42-19-1 Predmet: Obavijest gospodarskim subjektima prije formalnog početka postupka javne nabave s ciljem prethodnog istraživanja tržišta

Више

Slide 1

Slide 1 Ovaj projekt financira EUROPSKA UNIJA IPA Komponenta IV - Razvoj ljudskih potencijala - Program Europske Unije za Hrvatsku Partner u projektu Samovrednovanje u srednjim strukovnim školama u Republici Hrvatskoj

Више

Vremenik pismenih ispita OŠ Stjepana Cvrkovića, Stari Mikanovci SIJEČANJ šk. god /2019. dan datum 5.a 5.b 6.a 6.b 7.a 7.b 8.a 8.b Pon U

Vremenik pismenih ispita OŠ Stjepana Cvrkovića, Stari Mikanovci SIJEČANJ šk. god /2019. dan datum 5.a 5.b 6.a 6.b 7.a 7.b 8.a 8.b Pon U OŠ Stjepana Cvrkovića, Stari Mikanovci SIJEČANJ šk. god. 2018./2019. Pon 7.1.2019 Uto 8.1.2019 Sri 9.1.2019 Čet 10.1.2019 Pet 11.1.2019 Pon 14.1.2019 Uto 15.1.2019 Sri 16.1.2019 Čet 17.1.2019 Engleski

Више

ŠKOLA ZA ŽIVOT NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI Povodom frontalnog ulaska kurikularne reforme u sve škole koji nas očekuje na jesen, saželi smo odgovore na

ŠKOLA ZA ŽIVOT NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI Povodom frontalnog ulaska kurikularne reforme u sve škole koji nas očekuje na jesen, saželi smo odgovore na ŠKOLA ZA ŽIVOT NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI Povodom frontalnog ulaska kurikularne reforme u sve škole koji nas očekuje na jesen, saželi smo odgovore na najčešće postavljena pitanja na jedno mjesto, kako

Више

Prilagodba koncepta NIPP-a zahtjevima srednjoškolskog obrazovanja dr. sc. Vesna Poslončec-Petrić Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu Organizacijs

Prilagodba koncepta NIPP-a zahtjevima srednjoškolskog obrazovanja dr. sc. Vesna Poslončec-Petrić Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu Organizacijs Prilagodba koncepta NIPP-a zahtjevima srednjoškolskog obrazovanja dr. sc. Vesna Poslončec-Petrić Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu Organizacijska struktura RS za tehničke standarde NIPP-a, RS za

Више

Prilagodba koncepta NIPP-a zahtjevima srednjoškolskog obrazovanja dr. sc. Vesna Poslončec-Petrić Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Prilagodba koncepta NIPP-a zahtjevima srednjoškolskog obrazovanja dr. sc. Vesna Poslončec-Petrić Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu Prilagodba koncepta NIPP-a zahtjevima srednjoškolskog obrazovanja dr. sc. Vesna Poslončec-Petrić Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu Organizacijska struktura RS za tehničke standarde NIPP-a, RS za

Више

Microsoft PowerPoint - ICT Edu_Varazdin 2011 [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - ICT Edu_Varazdin 2011 [Compatibility Mode] ICT Edu Renata Ivanković voditeljica posebnih obrazovnih programa, CARNet Varaždin, 14. veljače 2011. voditeljica projekta ICT Edu Nositelj projekta i suradnici Nositelj projekta: Hrvatska akademska i

Више

Slide 1

Slide 1 Predstavljanje projekata KA1 i KA2 Osnovna škola Ludina Tomislav Pavlović, učitelj mentor, etwinning ambasador 17.12.2014. SADRŽAJ SADRŽAJ OŠ Ludina - 236 učenika - 34 učitelja i stručna suradnika - matična

Више

Microsoft Word - 6. RAZRED INFORMATIKA.doc

Microsoft Word - 6. RAZRED INFORMATIKA.doc Kriteriji ocjenjivanja i vrednovanja INFORMATIKA - 6. razred Nastavne cjeline: 1. Život na mreži 2. Pletemo mreže, prenosimo, štitimo, pohranjujemo i organiziramo podatke 3. Računalno razmišljanje i programiranje

Више

Primjena hipermedije u obrazovanju 1

Primjena hipermedije u obrazovanju 1 Sveučilište u Rijeci ODJEL ZA INFORMATIKU Ulica Radmile Matejčić 2, Rijeka Akademska 2018./2019. godina PRIMJENA HIPERMEDIJE U OBRAZOVANJU 1 Studij: Diplomski studij informatike - jednopredmetni Diplomski

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Digitalno gospodarstvo diplomski studij smjera Management, 2. semestar izborni kolegij, 45h, 5 ECTS Nositelj: Prof.dr.sc. Marijana Zekić-Sušac Kontakt: marijana@efos.hr, Termini osobnih konzultacija objavljeni

Више

PROGRAM

PROGRAM 2019 PROGRAM AKADEMIJA REGIONALNOGA RAZVOJA I FONDOVA EU 2019. Europska unija Zajedno do fondova EU SADRŽAJ 1. EDUKATIVNE AKTIVNOSTI AKADEMIJE REGIONALNOGA RAZVOJA I FONDOVA EU... 4 MODUL 1: Što su fondovi

Више

Gejmifikacija

Gejmifikacija M I N I A K A D E M I J A GEJMIFIKACIJA C A M B R I D G E I N N O V A T I V E S Y S T E M S O L U T I O N S, L T D C A M B R I D G E I N N O V A T I V E S Y S T E M S O L U T I O N S, L T D C A M B R I

Више

PowerPointova prezentacija

PowerPointova prezentacija ŽSV učitelja/nastavnika informatike Ličko-senjske županije Otočac, 19. studenog 2011. Ivanka Kranjčević-Orešković Sustav upravljanja kolegijima (Course Management System - CMS) otvorenoga koda (pod GNU

Више

Definiranje prioritetnih razvojnih ciljeva

Definiranje prioritetnih razvojnih ciljeva Prosvjetno-kulturni centar Mađara u RH Drinska 12 a 31000 Osijek Školski razvojni plan šk. g. Definiranje prioritetnih razvojnih 1.Unapređivanje kvalitete nastave 2. Opstojnost škole ostvarivanja UNAPREĐIVANJE

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation O platformi School Education Gateway Europska internetska platforma za školsko obrazovanje MJESTO NA KOJEM SE MOGU PRONAĆI EUROPSKA POLITIKA I PRAKSA ŠKOLSKOG OBRAZOVANJA O platformi Predstavljena na 23

Више

Naziv izvedbene cjeline Cilj izvedbene cjeline Preporučene izvedbene jedinice (teme) Obim sati ukupno P1-M-3-IC-2-R Digitalne tehnologije kao potpora

Naziv izvedbene cjeline Cilj izvedbene cjeline Preporučene izvedbene jedinice (teme) Obim sati ukupno P1-M-3-IC-2-R Digitalne tehnologije kao potpora Naziv izvedbene cjeline Cilj izvedbene cjeline Preporučene izvedbene jedinice (teme) Obim sati ukupno P1-M-3-IC-2-R Digitalne tehnologije kao potpora praćenju i vrednovanju Steći znanja i vještine te primjenjivati

Више

PowerPoint prezentacija

PowerPoint prezentacija Iskustvo škole Zašto i kako smo razvili i provodili naš prvi projekt mobilnosti Osnovna škola Ludina Ivana Pavlović, učiteljica RN, članica tima Erasmus+ ambasadorske škole Tomislav Pavlović, učitelj savjetnik

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Moodle 3.6 i 3.7 - novosti Ana Zemljak, Kristina Golem Sveučilišni računski centar (Srce) O inačicama Inačica Moodle 3.6 prosinac 2018. Inačica Moodle 3.7 svibanj 2019. dodane nove funkcionalnosti koje

Више

Brosura A5

Brosura A5 Programi obrazovanja za korištenje informacijskih tehnologija u nastavi www.carnet.hr/ela O PROGRAMIMA E-LEARNING AKADEMIJE E-learning akademija (ELA) obrazuje e-learning stručnjake kroz tri programa:

Више

PROGRAM USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA ZA PROVEDBU KURIKULUMA FAKULTATIVNE NASTAVE ICT Znanstveni laboratorij Osijek/Split, listopad lipanj 2016.

PROGRAM USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA ZA PROVEDBU KURIKULUMA FAKULTATIVNE NASTAVE ICT Znanstveni laboratorij Osijek/Split, listopad lipanj 2016. PROGRAM USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA ZA PROVEDBU KURIKULUMA FAKULTATIVNE NASTAVE ICT Znanstveni laboratorij Osijek/Split, listopad 2015. lipanj 2016. Fond: Europski socijalni fond Operativni program: Razvoj

Више

Ime i prezime učenika

Ime i prezime učenika UPUTE ZA KORIŠTENJE TABLETA GIMNAZIJA ŽUPANJA VELIKI KRAJ 42, ŽUPANJA Škola za život U sklopu eksperimentalnog programa Škola za život, čiji je nositelj Ministarstvo znanosti i obrazovanja, svaki učenik

Више

EKONOMSKA ŠKOLA PULA Kovačićeva 3,52100 PULA PRAVILNIK O SIGURNOJ I ODGOVORNOJ UPOTREBI INFORMACIJSKO- KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE EKONOMSKE ŠKOLE PULA

EKONOMSKA ŠKOLA PULA Kovačićeva 3,52100 PULA PRAVILNIK O SIGURNOJ I ODGOVORNOJ UPOTREBI INFORMACIJSKO- KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE EKONOMSKE ŠKOLE PULA EKONOMSKA ŠKOLA PULA Kovačićeva 3,52100 PULA PRAVILNIK O SIGURNOJ I ODGOVORNOJ UPOTREBI INFORMACIJSKO- KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE EKONOMSKE ŠKOLE PULA Pula, siječanj 2019. Na temelju članka 63. Statuta

Више

e-škole pilot 151 A1 P o š t o v a n i d j e l a t n i c i! Drago nam je što sudjelujete u istraživanju o upotrebi informacijsko-komunikacijskih tehno

e-škole pilot 151 A1 P o š t o v a n i d j e l a t n i c i! Drago nam je što sudjelujete u istraživanju o upotrebi informacijsko-komunikacijskih tehno P o š t o v a n i d j e l a t n i c i! Drago nam je što sudjelujete u istraživanju o upotrebi informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) u nastavi. IKT (informacijsko-komunikacijska tehnologija) je

Више

Microsoft Office Sway

Microsoft Office Sway Microsoft Office Sway Нови алат за израду презентација Милан Зец Доситеј LANACO LANACO приручник MICROSOFT OFFICE SWAY НОВИ АЛАТ ЗА ИЗРАДУ ПРЕЗЕНТАЦИЈА Copyright 2016 Умножавање, репродукција или на други

Више

Obrazac Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu OSNOVNI

Obrazac Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu OSNOVNI Obrazac Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu OSNOVNI POTCI Ime i prezime Zvanje Naziv škole u kojoj ste

Више

Slide 1

Slide 1 NOVOSTI U STRUKOVNOM OBRAZOVANJU Primošten, 10. travnja 2019. pomoćnik ministrice Vlado Prskalo 1 Provedene aktivnosti u strukovnom obrazovanju donesen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o strukovnom

Више

Predmet/područje Državni skupovi u godini Engleski jezik (osnovne i srednje škole) Razvijanje i unapređivanje profesionalnih kompetencija učitel

Predmet/područje Državni skupovi u godini Engleski jezik (osnovne i srednje škole) Razvijanje i unapređivanje profesionalnih kompetencija učitel Predmet/područje Državni skupovi u 2014. godini Engleski jezik (osnovne i srednje škole) Razvijanje i unapređivanje profesionalnih kompetencija učitelja i nastavnika engleskoga jezika Izvannastavne aktivnosti

Више

VODIČ ZA MODERNIJE POSLOVANJE CLOUD STORAGE Privatna učilišta i škole stranih jezika prelaze u cloud

VODIČ ZA MODERNIJE POSLOVANJE CLOUD STORAGE Privatna učilišta i škole stranih jezika prelaze u cloud VODIČ ZA MODERNIJE POSLOVANJE CLOUD STORAGE Privatna učilišta i škole stranih jezika prelaze u cloud 01 Privatna učilišta i škole stranih jezika prelaze u cloud: polaznici imaju sve materijale za učenje

Више

(Microsoft Word - S1-MTS-Primjena ra\350unala u poslovnoj praksi -Breslauer N)

(Microsoft Word - S1-MTS-Primjena ra\350unala u poslovnoj praksi -Breslauer N) 1. OPĆE INFORMACIJE 1.1. Naziv kolegija Primjena računala u poslovnoj praksi 1.6. Semestar 1 1.. Nositelj kolegija Nenad Breslauer, v. pred. 1.7. Bodovna vrijednost (ECTS) 5 1.3. Suradnici 1.8. Način izvođenja

Више

PROGRAM USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA ZA IZVOĐENJE NASTAVE MULTIMEDIJALNOG TIPA KORIŠTENJEM ISHODA UČENJA ICT Znanstveni laboratorij Osijek/Split, listopad

PROGRAM USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA ZA IZVOĐENJE NASTAVE MULTIMEDIJALNOG TIPA KORIŠTENJEM ISHODA UČENJA ICT Znanstveni laboratorij Osijek/Split, listopad PROGRAM USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA ZA IZVOĐENJE NASTAVE MULTIMEDIJALNOG TIPA KORIŠTENJEM ISHODA UČENJA ICT Znanstveni laboratorij Osijek/Split, listopad 2015. lipanj 2016. Fond: Europski socijalni fond Operativni

Више

Школа Ј. Ј. Змај Свилајнац МЕСЕЧНИ ПЛАН РАДА ЗА СЕПТЕМБАР Школска 2018 /2019. Назив предмета: Информатика и рачунарство Разред: 5. Недељни број часова

Школа Ј. Ј. Змај Свилајнац МЕСЕЧНИ ПЛАН РАДА ЗА СЕПТЕМБАР Школска 2018 /2019. Назив предмета: Информатика и рачунарство Разред: 5. Недељни број часова Школа Ј. Ј. Змај Свилајнац МЕСЕЧНИ ПЛАН РАДА ЗА СЕПТЕМБАР јединице 1. 1. Увод у информатику и рачунарство 1. 2. Oрганизација података на рачунару 1. 3. Рад са текстуалним документима 1. 4. Форматирање

Више

Bioteka udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti Kamenarka 28H, Zagreb 091/ , OIB: , IBAN: HR6723

Bioteka udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti Kamenarka 28H, Zagreb 091/ , OIB: , IBAN: HR6723 Bioteka udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti Kamenarka 28H, 10 001 Zagreb 091/2503-903, @bioteka.hr OIB: 55178657512, IBAN: HR6723400091110426699 Operativni plan djelovanja za 2016. godinu

Више

Razred: sedmi

Razred: sedmi Osnovna škola Ivan Goran Kovačić, Slavonski Brod Učitelji: Marija Matić, prof., Blanka Rajšić, dipl. knjižničar Razred: sedmi Nastavno područje: jezično izražavanje Nastavna tema: Bilješka i natuknica

Више

naslov

naslov Institut za međunarodne odnose Institute for International Relations Institut des relations internationales Instituto para las relaciones internacionales E-learning u bankarstvu Mira Mileusnid Škrtid,

Више

Obrazac Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu OSNOVNI

Obrazac Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu OSNOVNI Obrazac Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu OSNOVNI PODATCI Ime i prezime Zvanje Naziv škole u kojoj ste

Више

Kolaborativno-na-Moodle

Kolaborativno-na-Moodle Kolaborativno učenje na Moodle-u o Moodle-u Marina Petrović Agencija za obrazovanje Marina i Jovan, Novi Sad Seminar Informaciono-komunikaciona tehnologija u nastavi Online, kompetencija 1, 24 sata (u

Више

OPERATIVNI PLAN ZA GODINU Strateški cilj Program Projekti/Aktivnosti Ciljna skupina Vremenski okvir Očekivani rezultati Akteri/ Partneri/ Suradn

OPERATIVNI PLAN ZA GODINU Strateški cilj Program Projekti/Aktivnosti Ciljna skupina Vremenski okvir Očekivani rezultati Akteri/ Partneri/ Suradn Strateški cilj Program Projekti/Aktivnosti Ciljna skupina Vremenski okvir Očekivani rezultati Akteri/ Partneri/ Suradnici Potrebni resursi Ljudski Materijalni Financijski Instrumenti promocije Mini marketing

Више

MATEMATIKA IZVEDBENI GODIŠNJI NASTAVNI PLAN I PROGRAM MATEMATIKE OSNOVNA ŠKOLA, 2. razred šk. god Planirala: Višnja Špicar, učitelj RN

MATEMATIKA IZVEDBENI GODIŠNJI NASTAVNI PLAN I PROGRAM MATEMATIKE OSNOVNA ŠKOLA, 2. razred šk. god Planirala: Višnja Špicar, učitelj RN IZVEDBENI GODIŠNJI NASTAVNI PLAN I PROGRAM MATEMATIKE OSNOVNA ŠKOLA, 2. razred šk. god. 2014.-15. Uvodni sat (1 sat) Ponavljanje: Rujan 14 sati Tijela u prostoru, Geometrijski likovi (1 sat) Točka, ravna

Више

RAZVOJNI PLAN ŠKOLE ZA 2018./2019. školsku godinu - Akcijski plan Razvojni plan temeljen je na Akcijskom istraživanju koje ćemo provoditi ovu školsku

RAZVOJNI PLAN ŠKOLE ZA 2018./2019. školsku godinu - Akcijski plan Razvojni plan temeljen je na Akcijskom istraživanju koje ćemo provoditi ovu školsku RAZVOJNI PLAN ŠKOLE ZA 2018./2019. školsku godinu - Akcijski plan Razvojni plan temeljen je na Akcijskom istraživanju koje ćemo provoditi ovu školsku godinu. Cilj akcijskog istraživanja : Proces izgradnje

Више

Slide 1

Slide 1 Erasmus+ radionica za predškolske ustanove Grožnjan, 5. i 6. lipnja 2018. Mogućnosti programa Erasmus+ za predškolske ustanove Ivana Puljiz Odjel za opće obrazovanje Teme izlaganja Za početnike opće informacije

Више

HRVATSKI RUKOMETNI SAVEZ

HRVATSKI RUKOMETNI SAVEZ HRVATSKI RUKOMETNI SAVEZ Zagreb, Metalčeva 5 K A L E N D A R N A T J E C A N J A HRVATSKOGA RUKOMETNOG SAVEZA ZA NATJECATELJSKU GODINU 2018/2019. M U Š K I Zagreb, srpanj 2018. M U Š K I 2 0 1 8. g o

Више

Leppvaara lukio Upper Secondary School

Leppvaara lukio Upper Secondary School TIDE PROJEKT Together for Intercultural and Diverse Europe Zajedno za interkulturalnu Europu prepunu različitosti Leppvaara lukio Upper Secondary School Espoo, Helsinki Željka i Silva Leppvaara lukio sport

Више

Slide 1

Slide 1 Prezentacija rezultata istraživanja o učestalosti korištenja Interneta i prepoznavanja potencijalnih rizika na Internetu među populacijom učenika odabranih osnovnih škola sa područja Brčko Distrikta BiH

Више

Erasmus Mundus_2010

Erasmus Mundus_2010 ERASMUS MUNDUS mr.sc. Zrinka Dujmović Zagreb, 3. veljače 2010. Sadržaj Širi kontekst programa Erasmus Mundus (EM) Mogućnosti za: visokoškolske ustanove i pojedince iz RH kroz aktivnosti u okviru natječaja

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Svi u akciju Sigurniji internet za djecu Lidija Kralj, prof. Viktorija Hržica, prof. ucitelji.hr zajednica Suradnici u učenju okupljena oko portala ucitelji.hr i digitalnog časopisa Pogled kroz prozor

Више

Sustav za informatizaciju poslovanja ustanove (SIPU)

Sustav za informatizaciju poslovanja ustanove (SIPU) Sustav za informatizaciju poslovanja ustanove (SIPU) IMPRESUM SADRŽAJ Nakladnik: Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNET Idejno, sadržajno i grafičko oblikovanje i priprema: Tridea d.o.o., Demode

Више

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2015./16. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2015./16. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJEĐENJA CILJEVI METODE I AKTIVNOSTI ZA OSTVARIVANJE CILJEVA NUŽNI RESURSI DATUM DO KOJEGA ĆE SE CILJ OSTVARITI OSOBE ODGOVORNE

Више

PowerPoint prezentacija

PowerPoint prezentacija Školski knjižničari za razliku u odgoju i obrazovanju SURADNJA U NEPOSREDNOJ ODGOJNO OBRAZOVNOJ DJELATNOSTI SNOOD Ciljevi 1. dati konkretan doprinos suradnji s učiteljima i nastavnicima 2. pokazati ostalim

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Odnosi Našeg Hajduka s HNK Hajduk Split SASTANAK NADZORNOG ODBORA HNK HAJDUK SPLIT I UPRAVNOG ODBORA NAŠEG HAJDUKA (3.4.2019.) O nama Naš je Hajduk udruga koja je osnovana kako bi okupljala članove u svrhu

Више

GTM plan MS&HT coop

GTM plan MS&HT coop Poslovni uzlet grada Novigrada 6. studenoga 2015. Uz Cloud usluge poslujte uspješno i kada niste u uredu Dvadese Krešimir Jusup Savjetnik za prodaju ICT usluga poslovnim korisnicima NAŠ DANAŠNJI CILJ?

Више

SAMOVRJEDNOVANJE 2016./2017

SAMOVRJEDNOVANJE 2016./2017 SAMOVRJEDNOVANJE 2016./2017. Povjerenstvo u sastavu : Mara Kuid - PRIORITETNO PODRUČJE 1 PLANIRANJE I PROGRAMIRANJE RADA Karolina Krvarid Kaštelac PRIORITETNO PODRUČJE 2 POUČAVANJE I PODRŠKA UČENJU Milan

Више

Obrazac Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu OSNOVNI

Obrazac Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu OSNOVNI Obrazac Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu OSNOVNI PODATCI Ime i prezime Zvanje Naziv škole u kojoj ste

Више

SIGURNA I ODGOVORNA UPOTREBA IKT-A U ŠKOLI - Prijedlog sadržaja dokumenta Uvod Koncept digitalne zrelosti škola postaje sve više značajan zbog vrlo br

SIGURNA I ODGOVORNA UPOTREBA IKT-A U ŠKOLI - Prijedlog sadržaja dokumenta Uvod Koncept digitalne zrelosti škola postaje sve više značajan zbog vrlo br SIGURNA I ODGOVORNA UPOTREBA IKT-A U ŠKOLI - Prijedlog sadržaja dokumenta Uvod Koncept digitalne zrelosti škola postaje sve više značajan zbog vrlo brzog razvoja i sve veće važnosti informacijsko-komunikacijskih

Више

Template CARNet dopis

Template CARNet dopis Priručnik Primjena scenarija poučavanja, digitalnih alata i obrazovnih trendova Zagreb, 2017. godina Ovo djelo je dano na korištenje pod licencom Creative Commons Imenovanje- Nekomercijalno-Dijeli pod

Више

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nadzor razrednih knjiga tel: fax: mail:

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nadzor razrednih knjiga tel: fax: mail: Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Postavke... 3 4. Kreiranje zahtjeva za nadzorom razrednih knjiga... 4 5. Pregled razredne knjige... 6 5.1 Dnevnik rada... 7 5.2 Imenik... 11 5.3

Више

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine broj 87/08.,

Више

Građanski odgoj i obrazovanje

Građanski odgoj i obrazovanje Usvajanje prijedloga Izvedbenog plana i programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Goo-a 5. rujna 2015. godine Koordinator: Lea Liović, pedagoginja Dopis Ministarstva znanosti, obrazovanja,

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Системи за управљање учењем (LMS) Филип Марић, Данијела Шћепановић 1 План рада (оквиран) Шта је систем за управљање учењем (ЛМС)? 10 минута Најпознатији слободни системи за управљање учењем (Moodle, Edmodo,...)

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation IMPLEMENTACIJA NOVOG SUSTAVA ZA POTPORU NASTAVNOG PROCESA Dario Grd, mag.inf. Centar za razvoj programskih proizvoda UVOD Uvod 2012. godine razvijen sustav pod nazivom Nastava Tokom godina mijenjala se

Више

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2014./15. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2014./15. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJEĐENJA CILJEVI METODE I AKTIVNOSTI ZA OSTVARIVANJE CILJEVA NUŽNI RESURSI DATUM DO KOJEGA ĆE SE CILJ OSTVARITI OSOBE ODGOVORNE

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Kompetencijski profil nastavnika u visokom obrazovanju Prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija Sveučilište u Zagrebu Prirodoslovno-matematički fakultet cizmesij@math.hr Educa T projekt Kompetencijski profil

Више

Microsoft Word - Preporuke_e-ucenjeSVEUCILISTE.doc

Microsoft Word - Preporuke_e-ucenjeSVEUCILISTE.doc Preporuke za izradu obrazovnih materijala za e-učenje Povjerenstvo za implementaciju e-učenja SIJEČANJ 2009 Uvod Prema Strategiji uvođenja učenja na Sveučilištu u Rijeci [1] među temeljnim ciljevima koji

Више

SEN - nastava iz predmeta

SEN - nastava iz predmeta SVEUČILIŠTE U ZAGREBU MEDICINSKI FAKULTET Studij: Sestrinstvo Izvedbeni nastavni plan predmeta Sustav zdravstvene zaštite s poslovanjem u zdravstvenim ustanovama Akademska godina 2018/2019 I. KOMPETENCIJE

Више

Na temelju članka 28. Zakona o javnoj nabavi ( Narodne novine 120/16) i članka 46. Statuta Općine Vrsi ( Službeni glasnik Općine Vrsi broj 02/13, 03/1

Na temelju članka 28. Zakona o javnoj nabavi ( Narodne novine 120/16) i članka 46. Statuta Općine Vrsi ( Službeni glasnik Općine Vrsi broj 02/13, 03/1 Na temelju članka 28. Zakona o javnoj nabavi ( Narodne novine 120/16) i članka 46. Statuta Općine Vrsi ( Službeni glasnik Općine Vrsi broj 02/13, 03/18 ), načelnik Općine Vrsi dana 28. prosinca 2018. godine,

Више

PROJEKT UNAPRJEĐENJE PISMENOSTI U ZDRAVSTVENOM UČILIŠTU UP Danijel Kolarid PRIMIJENJENA TRIGONOMETRI

PROJEKT UNAPRJEĐENJE PISMENOSTI U ZDRAVSTVENOM UČILIŠTU UP Danijel Kolarid PRIMIJENJENA TRIGONOMETRI www.pismenost.eu info@pismenost.eu PROJEKT UNAPRJEĐENJE PISMENOSTI U ZDRAVSTVENOM UČILIŠTU UP.03.2.2.03.0185 Danijel Kolarid PRIMIJENJENA TRIGONOMETRIJA Kurikulum fakultativnog predmeta Zagreb, rujan 2018.

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Combis Digital Workplace Hrvoje Dunkić, Combis Marko Ćorić, Combis Do svega, uvijek Stari i Novi zaposlenici, angažiranost Daj više u manje vremena Previše je informacija Digitalno radno mjesto? Prihvatimo

Више

План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толера

План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толера План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толеранцији и одговорности за сопствене поступке свих актера

Више

Project nr LV01-KA Erasmus + strateški partnerski projekt NOVI PRIMJERI DOBRE PRAKSE ZA UKLJUČIVANJE SVIH UČENIKA (NAIS) REZULTATI I

Project nr LV01-KA Erasmus + strateški partnerski projekt NOVI PRIMJERI DOBRE PRAKSE ZA UKLJUČIVANJE SVIH UČENIKA (NAIS) REZULTATI I Erasmus + strateški partnerski projekt NOVI PRIMJERI DOBRE PRAKSE ZA UKLJUČIVANJE SVIH UČENIKA (NAIS) REZULTATI I IZVJEŠĆA - PRVA GODINA PROJEKTA Prisutnost različitosti je činjenica u našem obrazovnom

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation IZBOR SREDNJE ŠKOLE/ZANIMANJA, OŠ Dragutina Tadijanovića, Zagreb, 2.lipnja 2016. Edita Bosnar, prof. pedagogije Orest Graljuk, prof informatike i talijanskog jezika i književnosti Zakonodavni okvir Zakon

Више

PROGRAM USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA ZA USVAJANJE ZNANJA IZRADE KURIKULUMA ICT Znanstveni laboratorij Osijek/Split, listopad lipanj 2016.

PROGRAM USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA ZA USVAJANJE ZNANJA IZRADE KURIKULUMA ICT Znanstveni laboratorij Osijek/Split, listopad lipanj 2016. PROGRAM USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA ZA USVAJANJE ZNANJA IZRADE KURIKULUMA ICT Znanstveni laboratorij Osijek/Split, listopad 2015. lipanj 2016. Fond: Europski socijalni fond Operativni program: Razvoj ljudskih

Више

PROGRAM RADA

PROGRAM RADA Broj: 01-2014-62 Donji Miholjac, 15. travnja 2014. Temeljem utvrđenih CILJEVA MIHOLJAČKOG PODUZETNIČKOG CENTRA Lokalne razvojne agencije u 2014. g. 1. Kao relevantna agencija za pružanja konzultantskih

Више

Veleučilište Velika Gorica, kojeg zastupa dekan Mr

Veleučilište Velika Gorica, kojeg zastupa dekan Mr KLASA: 602-04/15-15/001 URBROJ:238/31-132-051-15-04 Velika Gorica, 15. siječnja 2015. PLAN AKTIVNOSTI OSIGURAVANJA I PROMICANJA KVALITETE NA VELEUČILIŠTU VELIKA GORICA ZA 2015. GOINU Velika Gorica, 2015.

Више

Izmjena natječajne dokumentacije br. 3 Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga Izgradnja kapaciteta za programsko financiranje visokih uči

Izmjena natječajne dokumentacije br. 3 Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga Izgradnja kapaciteta za programsko financiranje visokih uči Izmjena natječajne dokumentacije br. 3 Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga Izgradnja kapaciteta za programsko financiranje visokih učilišta BROJ POZIVA: HR.3.1.17 U Pozivu na dostavu projektnih

Више

ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање

ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР. САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање вршњачких односа у учењу, животу и раду школе различитих активности вршњачког

Више

Rano učenje programiranj

Rano učenje programiranj PREGLED ALATA ZA RANO UČENJE PROGRAMIRANJA Ivana Ružić, I. osnovna škola Čakovec Programiranje - nova pismenost Živimo u svijetu u kojem tehnologija brzo napreduje. Način na koji radimo, komuniciramo,

Више

Škola: Geodetska škola, Zagreb Razredni odijel: IV. D Datum: 22. studenog Školska godina: 2018./2019. Nastavnik: Katija Špika Mentor: Armando Sl

Škola: Geodetska škola, Zagreb Razredni odijel: IV. D Datum: 22. studenog Školska godina: 2018./2019. Nastavnik: Katija Špika Mentor: Armando Sl Škola: Geodetska škola, Zagreb Razredni odijel: IV. D Datum: 22. studenog 2018. Školska godina: 2018./2019. Nastavnik: Katija Špika Mentor: Armando Slaviček Priprema za nastavni sat Predmet : Prostorni

Више

(Microsoft Word - S1 -OR- Osnove ra\350unarstva)

(Microsoft Word - S1 -OR- Osnove ra\350unarstva) 1. OPĆE INFORMACIJE 1.1. Naziv kolegija Osnove računarstva 1.6. Semestar 1 1.. Nositelj kolegija Nenad Breslauer, v.pred. 1.7. Bodovna vrijednost (ECTS) 5 1.3. Suradnici 1.8. Način izvođenja nastave (broj

Више

Osnovna škola I

Osnovna škola I Osnovna škola I. L. Croata Kalinovac Dravska Kalinovac tel: 0 00 PLAN I PROGRAM RADA STRUČNOG SURADNIKA KNJIŽNIČARA U ŠKOLSKOJ GODINI 00./007. Ivanka Ferenčić, dipl ŠKOLSKA KNJIŽNICA Djelatnost školske

Више

Microsoft Word - privitak prijedloga odluke

Microsoft Word - privitak prijedloga odluke Informatički sustav za prikupljanje, simulaciju i prikaz podataka o cijenama javnih komunikacijskih usluga (dalje: Sustav e-tarife) Zagreb, HRVATSKA AGENCIJA ZA POŠTU I ELEKTRONIČKE KOMUNIKACIJE Roberta

Више

Obrazac Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu OSNOVNI

Obrazac Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu OSNOVNI Obrazac Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu OSNOVNI PODATCI Ime i prezime Zvanje Naziv škole u kojoj ste

Више

Microsoft Word - 3. KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA ZAKONA, DRUGIH PROPISA I AKATA

Microsoft Word - 3. KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA ZAKONA, DRUGIH PROPISA I AKATA VLADA REPUBLIKE HRVATSKE 3402 Na temelju članka 30. stavka 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 101/98, 15/2000, 117/2001, 199/2003, 30/2004 i 77/2009), Vlada Republike Hrvatske

Више

Slajd 1

Slajd 1 (Nacionalni centar) (NISvPU) ured) (Središnji prijavni Završetak gimnazije Položiti obavezne ispite Hrvatski jezik Matematika Strani jezik Upis na fakultet Položiti određene izborne ispite, ako se traže

Више

NA PRAGU PROFESIONALNOG IZBORA

NA PRAGU PROFESIONALNOG IZBORA O ČEMU TREBA VODITI RAČUNA PRILIKOM IZBORA PROGRAMA/ ZANIMANJA? 15.6.2017. 1 Potrebno je uskladiti: zahtjeve odabranog zanimanja interese, želje, prethodna znanja, sposobnosti i zdravstvene karakteristike

Више

Korištenje interneta

Korištenje interneta Korištenje Interneta prikaz školskog istraživanja INTERNET Privlačan i lako dostupan djeci Dinamičan i kreativan medij Djeca se lako socijaliziraju Na Internetu vrebaju mnoge opasnosti za djecu ELEKTRONIČKO

Више

Microsoft Word - Plan nabave 2019 za Grad Pazin- u wordu

Microsoft Word - Plan nabave 2019 za Grad Pazin- u wordu Na temelju članka 28. Zakona o javnoj nabavi ( Narodne novine broj 120/16.), članka 3. Pravilnika o planu, registru ugovora, prethodnom savjetovanju i analizi tržišta u javnoj nabavi ( Narodne novine 101/17.)

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Dan AAI@EduHr Stanje sustava i planovi za 2015. godinu Miroslav Milinović, Srce Zagreb, 26. studenog 2014. AAI@EduHr Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura znanosti i (visokog)

Више

Microsoft Word - Opis Programa.docx

Microsoft Word - Opis Programa.docx ПРОГРАМ ОБРАЗОВАЊА УЧИТЕЉА ЗА ИЗВОЂЕЊЕ НАСТАВЕ ИЗ ИНФОРМАТИКЕ И РАЧУНАРСТВА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ Ужице, 2018. Програм образовања учитеља за извођење наставе из Информатике и рачунарства у основној школи (у

Више

3 DNEVNI SEMINAR INTERNET POSLOVANJE TEME: 1. INTERNET POSLOVANJE 2. INTERNET MARKETING, INTERNET PR I ANALITIKA 3. UPRAVLJANJE SADRŽAJEM, DOMENE, HOS

3 DNEVNI SEMINAR INTERNET POSLOVANJE TEME: 1. INTERNET POSLOVANJE 2. INTERNET MARKETING, INTERNET PR I ANALITIKA 3. UPRAVLJANJE SADRŽAJEM, DOMENE, HOS 3 DNEVNI SEMINAR INTERNET POSLOVANJE TEME: 1. INTERNET POSLOVANJE 2. INTERNET MARKETING, INTERNET PR I ANALITIKA 3. UPRAVLJANJE SADRŽAJEM, DOMENE, HOSTING, SECURITY I. DAN UVOD U INTERNET POSLOVANJE 15:00

Више

OSNOVNA ŠKOLA DORE PEJAČEVIĆ

OSNOVNA ŠKOLA DORE PEJAČEVIĆ 3.2.Godišnji kalendar rada 2016./2017. Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe... I. od 5. IX. do 23. XII. 2016. god. UKUPNO I. IX. 20 19

Више

MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU U ŠK. GODINI 2018./2019. Grafičke tehnologije i audiovizualne tehnologije

MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU U ŠK. GODINI 2018./2019. Grafičke tehnologije i audiovizualne tehnologije MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU UVOD Tema: PROMOCIJA WORLDSKILLS CROTIA STRUKOVNIH NATJECANJA I SMOTRI Vrsta rada: PROMOTIVNI/AFIRMACIJSKI PLAKAT na zadanu temu Afirmativnim plakatom na temu

Више