(Microsoft Word - Pravilnik \212kolske knji\236nice-2019.doc)

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "(Microsoft Word - Pravilnik \212kolske knji\236nice-2019.doc)"

Транскрипт

1 Na temelju članka 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/08, 86/09, 02/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 94/13, 152/14, 7/17 i 68/18) i članka 25. Standarda za školske knjižnice (NN 34/00), a u svezi sa člankom 48. Zakona o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti (NN 17/19), Školski odbor Srednje tehničke prometne škole, Split, na sjednici održanoj 17. svibnja godine donio je GLAVA I. UVODNE ODREDBE PRAVILNIK ŠKOLSKE KNJIŽNICE Sadržaj pravilnika Članak 1. Ovim Pravilnikom uređuje se obilježje i ustrojstvo, zadaće, djelatnost, osnova te rad školske knjižnice (u daljem tekstu: Knjižnica) u Srednjoj tehničkoj prometnoj školi, Split (u daljem tekstu: Škola). Ravnopravnost spolova Članak 2. Izrazi uporabljeni u ovom Pravilniku koji imaju spolno značenje su neutralni i jednako se odnose na ženske i muške osobe. Primjena pravilnika Članak 3. (1) Odredbe ovoga Pravilnika primjenjuju se na učenike, roditelje ili skrbnike učenika, nastavnike, stručne suradnike i druge radnike Škole. (2) O ispravnoj primjeni odredaba ovoga Pravilnika skrbe ravnatelj i knjižničarka. GLAVA II. OBILJEŽJE I USTROJSTVO KNJIŽNICE Članak 4. (1) Knjižnica je sustavna zbirka knjižne i neknjižne građe koja kroz rad knjižničarke nabavlja, obrađuje, čuva i daje na uporabu građu radi ostvarivanja obrazovnih, kulturnih, informacijskih i stručnih interesa i stalnog obrazovanja korisnika knjižničnih usluga. (2) Knjižnica ima obilježje knjižnice u sastavu Škole. (3) Knjižnica je samostalna ustrojbena jedinica koja obavlja knjižničarsku djelatnost. (4) Knjižnica obavlja djelatnost i sudjeluje u pravnom prometu pod nazivom Škole i svojim nazivom.

2 GLAVA III. ZADAĆE KNJIŽNICE Zadaće knjižnice su: Članak 5. - poticanje knjižnične djelatnosti radi promicanja odgoja i obrazovanja te očuvanja nacionalnog književnog, umjetničkog i znanstvenog stvaralaštva, - osiguranje dostupnosti književne građe i informacija radi jačanja općeobrazovnih i stručnih kompetencija, - zaštita i očuvanje knjižnične građe kao kulturnog dobra, - promicanje i unapređivanje svih oblika odgojno-obrazovanog procesa, - stvaranje prikladnih uvjeta za učenje, - pomoć učenicima u učenju i poticanju istraživačkog duha i osobnog prosuđivanja te mogućnosti prilagodbe prema različitim oblicima učenja i očekivanja učenika u procesu učenja, - razvijanje svijesti o vrijednostima nacionalne kulture, osobito jezika, umjetnosti i znanosti te multikulturalnosti, - stvaranje uvjeta za interdisciplinarni pristup nastavi te poticanje duhovnog ozračja Škole. GLAVA IV. DJELATNOST KNJIŽNICE Članak 6. (1) Djelatnost knjižnice obuhvaća pružanje obrazovanih, kulturnih i informacijskih usluga zasnivajući ih na sustavnom odabiru, prikupljanju i stručnoj obradi, pohranjivanju, zaštiti, posudbi i davanju na uporabu knjižnične građe te slobodnom pristupu izvorima informacija. (2) Djelatnost iz stavka 1. ovoga članka dio je odgojno-obrazovnog i knjižničnog sustava i izravno je uključena u nastavni proces i učenje. Djelatnost se realizira kao: 1. neposredna odgojno-obrazovana djelatnost 2. stručna knjižnična djelatnost 3. kulturna i javna djelatnost 1. Neposredna odgojno-obrazovna djelatnost Članak 7. Neposredna odgojno-obrazovana djelatnost iz članka 6. stavka 2. točke 1. ovoga Pravilnika realizira se kroz: a) rad s učenicima, b) suradnju s nastavnicima i stručnim suradnicima, c) pripremanje, planiranje i programiranje odgojno-obrazovnog rada.

3 Članak 8. Rad s učenicima u knjižnici obuhvaća: - razvijanje navika posjećivanja knjižnice, - organizirano i sustavno upućivanje učenika u rad knjižnice, - usmjeravanje i podučavanje učenika pri izboru i korištenju knjižnične građe i informacijskih pomagala, - uvođenje suvremenih metoda u razvijanje sposobnosti djelotvornog čitanja - upućivanje u način i metode rada na istraživačkim zadaćama (uporaba leksikona, enciklopedija, rječnika i sl.), - rad s učenicima u dopunskom nastavnom radu, - rad s učenicima u dopunskoj i dodatnoj nastavi te izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima, - rad na odgoju i obrazovanju u slobodno vrijeme mladeži, - organiziranje nastavnih sati u knjižnici (skupni rad), - pomaganje učenicima u pripremi i obradi zadane teme ili referata, - uvođenje učenika u temeljne načine pretraživanja i korištenja izvora znanja (informacija), - sustavno poučavanje učenika za samostalno i stalno učenje cjeloživotno učenje, - podučavanje informacijskim vještinama pri uporabi dostupnih znanja. Članak 9. Suradnja s nastavnicima i stručnim suradnicima obuhvaća: - suradnju s nastavnicima svih nastavnih predmeta i stručnim suradnicima pri nabavi potrebne knjižnične građe, - skupni rad na pripremi nastavnih sati, kreativnih radionica i drugog rada s učenicima, - suradnju knjižničarke i nastavnika pri izvođenju pojedinih nastavnih sati, - suradnju s nastavnicima i stručnim suradnicima u programima iz područja odgoja mladeži, - skupni rad na izradi višegodišnjeg plana razvoja školske knjižnice, - suradnju na stručnim aktivima. Članak 10. Pripremanje, planiranje odgojno-obrazovnog rada obuhvaća: - izradu godišnjeg plana i programa rada knjižnice i pisano izvješće, - rad na usklađenju sa školskim kurikulumom i godišnjim planom i programom rada, - pripremanje za odgojno-obrazovnu djelatnosti i izvanškolske aktivnosti, 2. Stručna knjižnična djelatnost Članak 11. Stručna djelatnost u knjižnici obuhvaća: - stručnu obradu knjižnične građe prema stručnim standardima, - vođenje dokumentacije i prikupljanje podataka o radu, knjižničnoj građi, korisnicima i o korištenju usluga knjižnice, - ustrojavanje i vođenje rada u knjižnici i čitaonici, - nabavu knjižne i neknjižne građe, - izgradnju knjižničnog fonda, - praćenje i evidenciju knjižničnog fonda, - statističke pokazatelje o uporabi knjižničnog fonda,

4 - inventarizaciju, signiranje, klasifikaciju i katalogizaciju, predmetnu obradu, otpis i reviziju, - sustavno izvješćivanje učenika, nastavnika i stručnih suradnika o novim knjigama i sadržajima stručnih časopisa i razmjenu informacijskih materijala, - usmeni i pisani prikaz pojedinih knjiga, časopisa i novina, - i zaštitu knjižnične građe. 3. Kulturna i javna djelatnost Članak 12. Kulturna i javna djelatnost knjižnice obuhvaća: - pohranu, čuvanje, zaštitu i provođenje mjera zaštite knjižnične građe koja je kulturno dobro, - pripremanje, ustrojavanje i provođenje kulturnih sadržaja kao što su književne i filmske tribine, natjecanja u znanju, književni susreti, predstavljanje knjiga, tematske izložbe, filmske projekcije i video projekcije, - suradnju s kulturnim ustanovama koje ustrojavaju rad s djecom i mladeži u slobodno vrijeme (amaterska kazališta, pjevački zborovi, narodne knjižnice i dr.). GLAVA V. OSNOVA KNJIŽNICE Knjižnična građa Članak 13. (1) Osnova knjižnice je knjižnična građa. (2) Knjižnična građa je svaki jezični, slikovni i zvučni dokument u analognom ili digitalnom obliku informacijskog, umjetničkog, obrazovnog, znanstvenog ili stručnog sadržaja, kao i rukopisi te sva druga građa koju knjižnica posjeduje u svojem fondu i stavlja na raspolaganje korisnicima. (3) Knjižnična građa stvara se u knjižnici brižljivo i planski u skladu s kurikulumom nastavnih predmeta, školskim kurikulumom i nastavnim planom i programom. Sadržaj knjižnične građe Članak 14. Knjižnična građa sadržava: - tiskovine (knjige, časopise, novine i sl.) - AV građu (gramofonske ploče, magnetofonske vrpce, dijapozitive, audiokazete, videokazete, mikrofilmove, kompakt diskove), - elektroničke publikacije ili elektroničku građu (prijenosne memorije, magnetske vrpce, diskete, baze podataka, on line publikacije), - didaktičke igre.

5 Knjižnični fond Članak 15. Knjižnični fond je skup određene vrste knjižnične građe u knjižnici. Knjižnični fond knjižnice sadrži: - obvezatnu lektiru iz hrvatskog jezika - ostalu knjižničnu građu, prema školskom programu koja je potpora struci - literaturu na stranim jezicima koji se uče u školi - referentnu zbirku (enciklopedije, leksikone, rječnike. atlase i sl.) - znanstveno-popularnu i stručnu literaturu za nastavna područja - zbirku samostalno stvorene knjižnične građe - literaturu iz pedagogije, metodike, psihologije, sociologije, knjižničarstva i informatike - stručne, znanstveno-popularne i pedagoške časopise te časopise i listove za djecu i mladež. Sadržaj knjižničnog fonda Članak 16. (1) Sadržaj knjižničnog fonda mora biti u svezi s nastavnim planom i programom koji se izvodi u Školi. (2) Knjižnični fond je jedinstven i njime se koriste učenici, nastavnici i stručni suradnici. GLAVA VI. RAD KNJIŽNICE Knjižničarka Članak 17. (1) Stručne poslove u knjižnici obavlja knjižničarka. (2) Knjižničarka: - planira i programira rad te ostvaruje program rada knjižnice u suradnji s nastavnicima, stručnim suradnicima, ravnateljem, roditeljima i ustanovama koje se bave odgojem i obrazovanjem djece i mladeži, - potiče razvoj čitateljske kulture i osposobljava korisnike za intelektualnu proradu izvora te im omogućava najveću moguću uporabljivost fonda, - prikuplja statističke podatke o radu knjižnice i unosi ih u sustav jedinstvenog prikupljanja statističkih podataka o poslovanju knjižnice pri Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, - priprema se i obavlja poslove u odgojno-obrazovnom radu, - poučava učenike za samostalni rad na izvorima informacija i znanja u knjižnici, - sudjeluje u formiranju multimedijskog središta škole kroz opremanje stručnom literaturom, drugim izvorima znanja i odgovarajućom odgojno-obrazovnom tehnikom, - prati znanstveno-stručnu literaturu, - obavlja stručno-knjižničarske poslove u vezi s javnom i kulturnom djelatnosti škole, - surađuje s matičnim službama, knjižnicama, knjižarima i nakladnicima, - obavlja ostale poslove iz odgojno-obrazovnog rada i izvršenja aktivnosti i realizacije nastavnog plana i programa i školskog kurikuluma.

6 Članak 18. (1) Knjižničarka je obvezna stalno se stručno usavršavati: (2) Stručno usavršavanje iz stavka 1. ovoga članka obuhvaća: - stalno stručno usavršavanje iz područja knjižničarstva i informacijskih znanosti, - praćenje literature iz područja pedagogije, - praćenje literature za mladež, - sudjelovanje na stručnim školskim sastancima, - sudjelovanje na seminarima i savjetovanjima za školske knjižničare, - suradnju s matičnom službom Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i županijskom matičnom službom, - suradnja s drugim knjižnicama, - suradnja s knjižarima i nakladnicima. Radno vrijeme knjižnice Članak 19. (1) Radno vrijeme knjižnice za korisnike je: - ponedjeljkom i srijedom od 13:30 do 19:30 sati - utorkom, četvrtkom i petkom od 07:30 do 13:30 sati. (2) Radno vrijeme knjižnice ističe se na ulaznim vratima knjižnice. Članak 20. O promjeni radnog vremena knjižnice knjižničarka treba pravodobno istaknuti obavijest na ulaznim vratima knjižnice i oglasnoj ploči Škole. Uporaba knjižnične građe Članak 21. Knjižničnu građu uporabljuju učenici, nastavnici, stručni suradnici i ostali radnici Škole (u daljem tekstu: Korisnici). Članak 22. (1) Korisnici mogu boraviti u prostoru knjižnice za trajanja radnog vremena iz članka 19. ovoga Pravilnika. (2) Korisnici u knjižnicu ne smiju unositi predmete odnosno uređaje čijom se uporabom remeti redovni rad knjižnice. Članak 23. Knjižnica pruža Korisnicima usluge pod jednakim uvjetima. Članak 24. (1) Za sve Korisnike iz članka 21. ovoga Pravilnika članstvo u školskoj knjižnici je besplatno. Članak 25. (1) U prostorijama knjižnice mora biti red i mir. (2) Ako Korisnik narušava red i mir, knjižničarka od njega treba tražiti da napusti prostor knjižnice.

7 Posudba knjižnične građe Članak 26. Knjižničnu građu korisnicima posuđuje knjižničarka. Knjižničarki u posuđivanju knjižnične građe i drugim poslovima s tim u svezi mogu pomagati učenici Škole. Članak 27. (1) Knjižnična građa može se koristiti u prostoru (čitaonici) i izvan prostora knjižnice. (2) Za korištenje izvan prostora knjižnice učenici mogu posuditi odjednom dvije knjige na rok od 15 dana, a nastavnici, stručni suradnici te ostali radnici mogu posuditi više knjiga i priručnika tijekom školske godine. Članak 28. Izvan prostora knjižnice odnosno čitaonice ne mogu se koristiti priručnici, enciklopedije, leksikoni, rječnici, bibliografski rječnici, bibliografije, atlasi, gospodarski pregledi i sl., osim kada se radi o razrednoj posudbi prema zahtjevu nastavnika ili stručnog suradnika. Članak 29. (1) Ako je potražnja za nekom knjižničnom građom povećana, knjižničarka je ovlaštena prigodom posudbe skratiti Korisniku vrijeme korištenja iz članka 27. ovoga Pravilnika. (2) Za vrijeme ljetnog, zimskog i proljetnog odmora učenika propisanih školskim kalendarom, za vrijeme godišnjih odmora radnika te kada postoje opravdani razlozi knjižničarka može Korisniku produljiti vrijeme posudbe iz članka 27. ovoga Pravilnika. (3) Opravdanost razloga iz stavka 2. ovoga članka ocjenjuje knjižničarka samostalno. Članak 30. (1) Razrednom odjelu knjižničarka može posuditi knjižničnu građu prema zahtjevu nastavnika ili stručnog suradnika. (2) Vrijeme posudbe građe iz stavka 1. ovoga članka određuje knjižničarka u dogovoru s nastavnikom ili stručnim suradnikom u skladu sa sadržajem nastavnog plana i programa koji se izvodi u razredu uz pomoć posuđene knjižnične građe. (3) Za učenika koji izbiva s nastave zbog zdravstvenih tegoba knjižničnu građu može posuditi roditelj ili skrbnik učenika. (4) Za radnika Škole koji izbiva s posla zbog privremene nesposobnosti za rad knjižničnu građu može posuditi član uže obitelji uz priloženu običnu pisanu punomoć, ili radnik Škole o kojem je izočni radnik komunikacijskim sredstvom izvijestio knjižničarku. Članak 31. (1) Korisnici su obvezni čuvati knjižničnu građu od svakog oštećivanja. Korisnici ne smiju trgati listove knjiga, podcrtavati dijelove knjiga, izrezivati slike, prljati knjige i sl. (2) Korisnici su posuđenu knjižničnu građu obvezni pravodobno vratiti. (3) Ako Korisnik zbog bolesti ili drugoga objektivnog razloga nije u mogućnosti pravodobno vratiti posuđenu knjižničnu građu, obvezan je o tome izvijestiti knjižničarku, a posuđenu knjižničnu građu vratiti odmah nakon prestanka razloga spriječenosti. Članak 32. Korisnika koji pravodobno ne vrati knjižničnu građu, a ne radi se o slučaju iz članka 31. stavka 3. ovoga Pravilnika, knjižničarka će upozoriti na ispunjenje obveze.

8 Članak 33. Knjižničarka i drugi radnici Škole ne smiju izdavanje razredne svjedodžbe, svjedodžbe o položenoj državnoj maturi, svjedodžbe o završnom radu ili potvrde iz članka 159. Zakona o općem upravnom postupku uvjetovati vraćanjem posuđene knjižnične građe. Postupak kod oštećenja, uništenja ili gubitka posuđene knjižnične građe Članak 34. (1) Korisnik koji izgubi, ošteti ili uništi posuđenu knjižničnu građu, odgovoran je za štetu. (2) Ako je posuđeni primjerak knjižnične građe oštećen toliko da se više ne može uporabiti ili je uništen odnosno izgubljen, Korisnik je obvezan nabaviti i vratiti knjižnici istovrsni primjerak kakav je posudio. (3) Ako Korisnik ne postupi prema stavku 2. ovoga članka, obvezan je nabaviti i vratiti knjižnici drugi primjerak koji joj je potreban, u visini cijene posuđenog primjerka. (4) Kada Korisnik ne postupi ni prema stavku 3. ovoga članka, obvezan je Školi nadoknaditi štetu u protuvrijednosti oštećenog, uništenog ili izgubljenog posuđenog primjerka. (5) Odluku o plaćanju nadoknade štete iz stavka 4. ovoga članka na prijedlog knjižničarke donosi ravnatelj. (6) Za štetu koju prema stavku 1. ovoga članka učini malodobni učenik, odgovoran je roditelj odnosno skrbnik učenika. Članak 35. Na utvrđivanje štete i nadoknade štete iz članka 34. ovoga Pravilnika primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima. GLAVA VII. ZAVRŠNE ODREDBE Članak 36. S odredbama ovoga Pravilnika razrednici su obvezni upoznati učenike i roditelje odnosno skrbnike učenika. Članak 37. Jedan primjerak ovoga Pravilnika knjižničarka mora istaknuti na vidljivom mjestu u knjižnici. Članak 38. (1) Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom objavljivanja na oglasnoj ploči Škole. (2) Nakon stupanja na snagu ovaj Pravilnik objavljuje se na mrežnim stranicama Škole.

9 Članak 39. Stupanjem na snagu ovoga Pravilnika prestaje važiti Pravilnik o radu školske knjižnice Klasa: /17-01/03; Urbroj: , od 10. svibnja godine. KLASA: /19-01/02 URBROJ: Split, 17. svibnja Predsjednik Školskog odbora Ivo Milanović, dipl. ing. Ovaj Pravilnik objavljen je na oglasnoj ploči Škole dana 20. svibnja godine i danom objavljivanja stupio je na snagu. Ravnatelj: Josip Balić, dipl. ing.

Pravilnik o radu školske knjižnice

Pravilnik o radu školske knjižnice REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I SPORTA OSNOVNA ŠKOLA FRANJE HORVATA KIŠA, LOBOR TRG SVETE ANE 28 PRAVILNIK o radu školske knjižnice Lobor, listopad 2011. Na temelju članka 159.

Више

OŠ Jurja Habdelića Školska 1 Velika Gorica PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLSKOG KNJIŽNIČARA školska godina 2015./2016. Goranka Braim Vlahović, školska knjižni

OŠ Jurja Habdelića Školska 1 Velika Gorica PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLSKOG KNJIŽNIČARA školska godina 2015./2016. Goranka Braim Vlahović, školska knjižni OŠ Jurja Habdelića Školska 1 Velika Gorica PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLSKOG KNJIŽNIČARA školska godina 2015./2016. Goranka Braim Vlahović, školska knjižničarka GODIŠNJE PLANIRANJE POSLOVA I RADNIH ZADATAKA

Више

Na temelju članka. 28. stavka 1. Zakona o knjižnicama (»Narodne novine«, br. 105/97, 5/98, 104/00 i 69)09) i članka 17. stavka 1. točke 6. Statuta Pra

Na temelju članka. 28. stavka 1. Zakona o knjižnicama (»Narodne novine«, br. 105/97, 5/98, 104/00 i 69)09) i članka 17. stavka 1. točke 6. Statuta Pra Na temelju članka. 28. stavka 1. Zakona o knjižnicama (»Narodne novine«, br. 105/97, 5/98, 104/00 i 69)09) i članka 17. stavka 1. točke 6. Statuta Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Vijeće Pravnog

Више

Na temelju članka 7

Na temelju članka 7 Na temelju članka 7.st.1.t.3. i članka 37. Statuta Srednje škole Gračac u Gračac i uz pribavljeno mišljenje Nastavničkog vijeća, Školski odbor Srednje škole Gračac je na sjednici održanoj 26. ožujka 2015.

Више

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2015./16. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2015./16. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJEĐENJA CILJEVI METODE I AKTIVNOSTI ZA OSTVARIVANJE CILJEVA NUŽNI RESURSI DATUM DO KOJEGA ĆE SE CILJ OSTVARITI OSOBE ODGOVORNE

Више

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2014./15. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2014./15. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJEĐENJA CILJEVI METODE I AKTIVNOSTI ZA OSTVARIVANJE CILJEVA NUŽNI RESURSI DATUM DO KOJEGA ĆE SE CILJ OSTVARITI OSOBE ODGOVORNE

Више

22C

22C VELEUČILIŠTE U POŽEGI PRAVILNIK O ANKETIRANJU U SVRHU VREDNOVANJA NASTAVNIKA I KOLEGIJA OD STRANE STUDENATA NA VELEUČILIŠTU U POŽEGI Požega, 2017. Na temelju čl. 101. Statuta Veleučilišta u Požegi, STRUČNO

Више

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje HRVATSKI SABOR 2020 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE Proglašavam Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje, kojega je

Више

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA Temeljem čl. 3. i čl. 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12), čl. 4. i čl. 5. Zakona o radu (NN 93/14, 127/17) i čl. 18. Statuta Narodne knjižnice i čitaonice Murter,

Више

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine broj 87/08.,

Више

Na osnovu čl

Na osnovu čl Na osnovu čl. 12 i čl. 24 Zakona o bibliotečkoj djelatnosti (Sl. list R BiH br. 37/95), Zakona o bibliotečkoj djelatnosti Kantona čl. 11 i čl. 21 (Sl. novine Kantona Sarajeva br. 4/99), čl. 10 Pravilnika

Више

Suradnja knjižničara i nastavnika u informacijskom opismenjavanju: primjer Knjižnice Filozofskog fakulteta u Osijeku Gordana Gašo, Knjižnica,

Suradnja knjižničara i nastavnika u informacijskom opismenjavanju: primjer Knjižnice Filozofskog fakulteta u Osijeku Gordana Gašo, Knjižnica, Suradnja knjižničara i nastavnika u informacijskom opismenjavanju: primjer Knjižnice Filozofskog fakulteta u Osijeku Gordana Gašo, Knjižnica, ggaso@ffos.hr Kornelija Petr Balog, Odsjek za informacijske

Више

FINAL-Pravilnik o sustavu osiguravanja kvalitete - SENAT lektorirano

FINAL-Pravilnik o sustavu osiguravanja kvalitete - SENAT lektorirano Na temelju članka 21. Statuta Sveučilišta u Zagrebu, a u skladu s člankom 18. stavcima 5. i 6. Zakona o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju (NN 45/09) Senat Sveučilišta u Zagrebu na

Више

Definiranje prioritetnih razvojnih ciljeva

Definiranje prioritetnih razvojnih ciljeva Prosvjetno-kulturni centar Mađara u RH Drinska 12 a 31000 Osijek Školski razvojni plan šk. g. Definiranje prioritetnih razvojnih 1.Unapređivanje kvalitete nastave 2. Opstojnost škole ostvarivanja UNAPREĐIVANJE

Више

RAZVOJNI PLAN ŠKOLE ZA 2018./2019. školsku godinu - Akcijski plan Razvojni plan temeljen je na Akcijskom istraživanju koje ćemo provoditi ovu školsku

RAZVOJNI PLAN ŠKOLE ZA 2018./2019. školsku godinu - Akcijski plan Razvojni plan temeljen je na Akcijskom istraživanju koje ćemo provoditi ovu školsku RAZVOJNI PLAN ŠKOLE ZA 2018./2019. školsku godinu - Akcijski plan Razvojni plan temeljen je na Akcijskom istraživanju koje ćemo provoditi ovu školsku godinu. Cilj akcijskog istraživanja : Proces izgradnje

Више

Osnovna škola I

Osnovna škola I Osnovna škola I. L. Croata Kalinovac Dravska Kalinovac tel: 0 00 PLAN I PROGRAM RADA STRUČNOG SURADNIKA KNJIŽNIČARA U ŠKOLSKOJ GODINI 00./007. Ivanka Ferenčić, dipl ŠKOLSKA KNJIŽNICA Djelatnost školske

Више

Zagreb, 31. svibnja Klasa: /19/300 Ur.broj: I Predmet: Obavijest gospodarskim subjektima prije formalnog početka postupk

Zagreb, 31. svibnja Klasa: /19/300 Ur.broj: I Predmet: Obavijest gospodarskim subjektima prije formalnog početka postupk Zagreb, 31. svibnja 2019. Klasa: 100-930/19/300 Ur.broj: I52377-650-42-19-1 Predmet: Obavijest gospodarskim subjektima prije formalnog početka postupka javne nabave s ciljem prethodnog istraživanja tržišta

Више

KLASA: /19-01/05 URBROJ: Rijeka, Školski odbor Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka, na prijedlog ravnatelja, na 44.

KLASA: /19-01/05 URBROJ: Rijeka, Školski odbor Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka, na prijedlog ravnatelja, na 44. KLASA: 003-06/19-01/05 URBROJ: 2170-56-08-19- Rijeka, 4.04.2019. Školski odbor Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka, na prijedlog ravnatelja, na 44. sjednici održanoj dana 4. travnja 2019., donosi Z A

Више

P R I J E D L O G

P R I J E D L O G P R I J E D L O G PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI GRADA PRELOGA U 2017. GODINI PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAGATELJA ZADUŽENI ZA DAVANJE OBRAZLOŽENJA: Ljubomir Kolarek, dr.vet.med, gradonačelnik

Више

Na osnovu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, Statuta i Pravilnika o studijima i studiranju, Pročišćeni tekst Pravilnika o nastavn

Na osnovu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, Statuta i Pravilnika o studijima i studiranju, Pročišćeni tekst Pravilnika o nastavn Na osnovu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, Statuta i Pravilnika o studijima i studiranju, Pročišćeni tekst Pravilnika o nastavnim bazama Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu

Више

Građanski odgoj i obrazovanje

Građanski odgoj i obrazovanje Usvajanje prijedloga Izvedbenog plana i programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Goo-a 5. rujna 2015. godine Koordinator: Lea Liović, pedagoginja Dopis Ministarstva znanosti, obrazovanja,

Више

V

V V. gimnazija Vladimir Nazor Split GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLSKE GODINE 2018./2019. Split, rujan 2018. godine V. gimnazija Vladimir Nazor Split, Zagrebačka 2 Klasa: 003-06/18-01/11 Ur.broj: 2181-22-18-07-1

Више

Page 1 of 5 1927 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI Proglašavam Zakon

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3)

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3) Na temelju članaka 29. i 174. Statuta Osnovne škole Vjenceslava Novaka, Školski odbor Osnovne škole Vjenceslava Novaka na sjednici održanoj 16. ožujka 2017. donio je POSLOVNIK O RADU Vijeća roditelja I.

Више

dfsdfsdfadfsvgf

dfsdfsdfadfsvgf Temeljem članka 53. stavka 3. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, broj: 87/08. i 86/09.), članka 26. stavka 2. i članka 30. stavka 3. Zakona o strukovnom obrazovanju

Више

VAŽNO IZ ZAKONA I PRAVILNIKA NA KRAJU GODINE, za roditelje i učenike

VAŽNO IZ ZAKONA I PRAVILNIKA NA KRAJU GODINE, za roditelje i učenike IZ ZAKONA I PRAVILNIKA ZA KRAJ ŠKOLSKE GODINE (za učenike i roditelje) OCJENE PRAĆENJE OCJENJIVANJE UČENIČKIH POSTIGNUĆA čl. 72. čl. 80. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (1)Na

Више

На основу члана 14. Статута Електротехничког факултета Универзитета у Бањој Луци, Наставно-научно вијеће Електротехничког факултета Универзитета у Бањ

На основу члана 14. Статута Електротехничког факултета Универзитета у Бањој Луци, Наставно-научно вијеће Електротехничког факултета Универзитета у Бањ На основу члана 14. Статута Електротехничког факултета Универзитета у Бањој Луци, Наставно-научно вијеће Електротехничког факултета Универзитета у Бањој Луци на 24. сједници одржаној 24. 1. 2019. године

Више

Prolaznost studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u akademskoj 2015./16. godini

Prolaznost studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti  u  akademskoj 2015./16. godini Prolaznost studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u akademskoj 2015./16. godini 1. Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Učiteljski studij, Osijek 2. Sveučilišni preddiplomski

Више

Microsoft Word - Akcijski plan znanstvenoga rada LZMK

Microsoft Word - Akcijski plan znanstvenoga rada LZMK LEKSIKOGRAFSKI ZAVOD MIROSLAV KRLEŽA Zagreb, Frankopanska 26 AKCIJSKI PLAN ZNANSTVENOGA RADA LEKSIKOGRAFSKOGA ZAVODA MIROSLAV KRLEŽA 2017 2020. Akcijskim planom znanstvenoga rada Leksikografskoga zavoda

Више

Prolaznost studenata (zaključno s prvim ljetnim ispitnim rokom u akademskoj 2010./11. godini)

Prolaznost studenata  (zaključno s prvim ljetnim ispitnim rokom u akademskoj 2010./11. godini) Prolaznost studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u akademskoj 2014./15. godini 1. Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Učiteljski studij, Osijek 2. Sveučilišni preddiplomski

Више

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/62 21 433; fax: 01/6252-515 OIB: 28129388615 IBAN: HR4923900011100025937 e-mail: czoo.vg@gmail.com web: www.centar-odgojiobrazovanje-velikagorica.skole.hr

Више

AKCIJSKI PLAN PROVEDBE NACIONALNE STRATEGIJE POTICANJA ČITANJA Mjera Konkretizacija (opis) aktivnosti Nadležnost Provedba/ nositelj 1. CILJ Uspo

AKCIJSKI PLAN PROVEDBE NACIONALNE STRATEGIJE POTICANJA ČITANJA Mjera Konkretizacija (opis) aktivnosti Nadležnost Provedba/ nositelj 1. CILJ Uspo AKCIJSKI PLAN PROVEDBE NACIONALNE STRATEGIJE POTICANJA ČITANJA 2019. Mjera Konkretizacija (opis) aktivnosti Nadležnost Provedba/ nositelj 1. CILJ Uspostaviti učinkoviti društveni okvir za podršku čitanju

Више

Osnovna škola Matije Gupca Davorina Bazjanca 2 Zagreb, Hrvatska Tel: (01) Fax : (01) MB: OIB: E-M

Osnovna škola Matije Gupca Davorina Bazjanca 2 Zagreb, Hrvatska   Tel: (01) Fax : (01) MB: OIB: E-M Osnovna škola Matije Gupca Davorina Bazjanca 2 Zagreb, Hrvatska www.os-mgubec.hr Tel: (01) 3836 571 Fax : (01) 3649134 MB: 3273946 OIB:92120285716 E-MAIL: os-zagreb-066@skole.t-com.hr Klasa:602-02/12-01/01

Више

План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толера

План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толера План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толеранцији и одговорности за сопствене поступке свих актера

Више

Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe „Pula“

Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe „Pula“ Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe P u l a ul. Pino Budicin 17, 52100 Pula, HR, OIB: 27209159252 telefoni (052) Ravnatelj: 222-106, Kancelarija odgajatelja: 211-192, Stručni tim: tel/fax 382-928, Računovodstvo:

Више

P R I J E D L O G O D L U K E O DAVANJU SUGLASNOSTI NA STATUT KNJIŽNICE I ČITAONICE GRADA PRELOGA PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAGATEL

P R I J E D L O G O D L U K E O DAVANJU SUGLASNOSTI NA STATUT KNJIŽNICE I ČITAONICE GRADA PRELOGA PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAGATEL P R I J E D L O G O D L U K E O DAVANJU SUGLASNOSTI NA STATUT KNJIŽNICE I ČITAONICE GRADA PRELOGA PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAGATELJA ZADUŽENI ZA DAVANJE OBRAZLOŽENJA: Maja Lesinger,

Више

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja o zaštiti pojedinaca u vezi

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja o zaštiti pojedinaca u vezi Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju

Више

Leppvaara lukio Upper Secondary School

Leppvaara lukio Upper Secondary School TIDE PROJEKT Together for Intercultural and Diverse Europe Zajedno za interkulturalnu Europu prepunu različitosti Leppvaara lukio Upper Secondary School Espoo, Helsinki Željka i Silva Leppvaara lukio sport

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narod

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narod REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine br. 10/97, 107/07 i 94/13), članaka 1. i

Више

SAMOVRJEDNOVANJE 2016./2017

SAMOVRJEDNOVANJE 2016./2017 SAMOVRJEDNOVANJE 2016./2017. Povjerenstvo u sastavu : Mara Kuid - PRIORITETNO PODRUČJE 1 PLANIRANJE I PROGRAMIRANJE RADA Karolina Krvarid Kaštelac PRIORITETNO PODRUČJE 2 POUČAVANJE I PODRŠKA UČENJU Milan

Више

Na temelju članka 58. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN broj 87/08, 86/09, 92/10,105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 94/13, 152/1

Na temelju članka 58. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN broj 87/08, 86/09, 92/10,105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 94/13, 152/1 Na temelju članka 58. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN broj 87/08, 86/09, 92/10,105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 94/13, 152/14) i članka 58. i 162. Statuta Osnovne škole Ljudevita

Више

Microsoft Word - Pravilnik_o_kucnom_redu

Microsoft Word - Pravilnik_o_kucnom_redu Na temelju članka 170. Statuta Osnovne škole Vjenceslava Novaka Školski odbor na sjednici održanoj 7.travnja 2009.godine donio je PRAVILNIK KUĆNOM REDU I. OPĆE ODREDBE Članak 1. Pravilnikom o kućnim redu

Више

Правилници Универзитетске библиотеке Никола Тесла Универзитет у Нишу Универзитетска библиотека Никола Тесла П Р А В И Л Н И К О КОРИШЋЕЊУ ФОНДОВА И ПР

Правилници Универзитетске библиотеке Никола Тесла Универзитет у Нишу Универзитетска библиотека Никола Тесла П Р А В И Л Н И К О КОРИШЋЕЊУ ФОНДОВА И ПР Правилници Универзитетске библиотеке Никола Тесла Универзитет у Нишу Универзитетска библиотека Никола Тесла П Р А В И Л Н И К О КОРИШЋЕЊУ ФОНДОВА И ПРУЖАЊУ УСЛУГА Ниш, 2012. Архива УБН Бр. 277/1-12-15

Више

Zajedničko Povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) PREGLED TUMAČEN

Zajedničko Povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) PREGLED TUMAČEN Zajedničko Povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) PREGLED TUMAČENJA KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA ZAPOSLENIKE U OSNOVNOŠKOLSKIM

Више

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU (NN 112/14 i 84/15) I. OPĆE

Више

Obrazac Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu OSNOVNI

Obrazac Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu OSNOVNI Obrazac Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu OSNOVNI POTCI Ime i prezime Zvanje Naziv škole u kojoj ste

Више

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine broj 86/08, 61 Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61/11 i 4/18) Gradonačelnik Grada Rijeke, na prijedlog

Више

SVEUČILIŠTE U ZADRU KLASA: /19-01/03 URBROJ: Zadar, 18. travnja Na temelju Odluke VII. Stručnog vijeća za biomedicinsko

SVEUČILIŠTE U ZADRU KLASA: /19-01/03 URBROJ: Zadar, 18. travnja Na temelju Odluke VII. Stručnog vijeća za biomedicinsko SVEUČILIŠTE U ZADRU KLASA: 112-01/19-01/03 URBROJ: 2198-1-79-10-19-04 Zadar, 18. travnja 2019. Na temelju Odluke VII. Stručnog vijeća za biomedicinsko i zdravstveno, biotehničko, prirodno, tehničko i interdisciplinarno

Више

Microsoft Word - Kako napisati maturalni rad.doc

Microsoft Word - Kako napisati maturalni rad.doc SKINUTO SA SAJTA www.maturskiradovi.net Besplatan download radova MATURALNI RAD UČENIKA SREDNJE ŠKOLE Završni ili maturalni rad je samostalan stručni rad koji učenik izrađuje na završetku svoga srednjoškolskog

Више

Slajd 1

Slajd 1 Tko polaže državnu maturu? Učenici gimnazijskih programa obrazovanje završavaju polaganjem DRŽAVNE MATURE. DRŽAVNA MATURA 2018./2019. Ružica Veršić, prof. Učenici u strukovnim i umjetničkim programima,

Више

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.?

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.? NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god. 2014./2015.? U svakome upisnom roku kandidat se može prijaviti

Више

DJEČJI VRTIĆ IVANIĆ GRAD

DJEČJI VRTIĆ IVANIĆ GRAD REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD LABIN Gradonačelnik Klasa: 008-01/18-01/4 Urbroj: 2144/01-01-18-3 Labin, 17. rujna 2018. Na temelju Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (NN

Више

URED DRŽAVNE UPRAVE

URED DRŽAVNE UPRAVE (Naziv nadležnog ureda) ZAHTJEV ZA UPIS U REGISTAR UDRUGA REPUBLIKE HRVATSKE podnosi: 1. Naziv udruge Udruga bivših studenata i prijatelja Visoke tehničke škole u Bjelovaru 2. Skraćeni naziv udruge (ako

Више

ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање

ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР. САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање вршњачких односа у учењу, животу и раду школе различитих активности вршњачког

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 Na temelju članka 12. stavka 1. podstavka 15. Statuta Hrvatske komore inženjera strojarstva

Више

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET PROMETNIH ZNANOSTI PRAVILNIK O SUSTAVU OSIGURAVANJA KVALITETE FAKULTETA PROMETNIH ZNANOSTI SVEUČILIŠTA U ZAGREBU prosin

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET PROMETNIH ZNANOSTI PRAVILNIK O SUSTAVU OSIGURAVANJA KVALITETE FAKULTETA PROMETNIH ZNANOSTI SVEUČILIŠTA U ZAGREBU prosin SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET PROMETNIH ZNANOSTI PRAVILNIK O SUSTAVU OSIGURAVANJA KVALITETE FAKULTETA PROMETNIH ZNANOSTI SVEUČILIŠTA U ZAGREBU prosinac 2018. Na temelju članka 21. Statuta Sveučilišta

Више

KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA I PROVEDBE OPĆIH I DRUGIH AKATA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 1

KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA I PROVEDBE OPĆIH I DRUGIH AKATA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 1 KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA I PROVEDBE OPĆIH I DRUGIH AKATA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 1 Na temelju članka 11. stavka 4. Zakona o pravu na pristup informacijama,

Више

Upravni stručni studij (redovni i izvanredni studenti) Syllabus predmeta Tjelesne i zdravstvene kulture I Akademska godina: 2018./2019. Izradio/la: To

Upravni stručni studij (redovni i izvanredni studenti) Syllabus predmeta Tjelesne i zdravstvene kulture I Akademska godina: 2018./2019. Izradio/la: To Upravni stručni studij (redovni i izvanredni studenti) Syllabus predmeta Tjelesne i zdravstvene kulture I Akademska godina: 2018./2019. Izradio/la: Tomislav Lopac, v.pred. Nositelj predmeta: Tomislav Lopac,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: /19-01/1 URBROJ: 2176/ Sisak, 29. svibnja 2019.

REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: /19-01/1 URBROJ: 2176/ Sisak, 29. svibnja 2019. REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: 602-12/19-01/1 URBROJ: 2176/05-02-19-1 Sisak, 29. svibnja 2019. GRADSKO VIJEĆE GRADA SISKA Predmet: Materijal za sjednicu

Више

Odluka o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2013./2014.

Odluka o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2013./2014. UPISI U SREDNJE ŠKOLE 2013./2014. Ankica Nježić, pomoćnica ministra Zagreb, veljača 2013. 1 ELEKTRONIČKE PRIJAVE I UPISI U SREDNJE ŠKOLE 2 ELEKTRONIČKE PRIJAVE I UPISI U SREDNJE ŠKOLE Glavni i ključni

Више

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU PRAVILNIK O POSTUPAJIU U PREDMETIMA BAGATELNE NABAVE Bjelovar, 15. listopad 2014. Na temelju članka 18. stavka 3. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine br.90/11, 83/13, 143/13)

Више

Upis učenika u 1. razred u šk. god / javni natječaj

Upis učenika u 1. razred u šk. god / javni natječaj GIMNAZIJA BJELOVAR BJELOVAR, Matice hrvatske 17 KLASA: 602-03/16-01/20 URBROJ: 2103-47-01-16-01 Bjelovar, 14. lipnja, 2016. godine Na temelju odredbi Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata

Више

Назив: Школска библиотека Датум и место оснивања: г. Лесковац Адреса: Дубочица 72, спрат десно WWW адреса:

Назив: Школска библиотека Датум и место оснивања: г. Лесковац Адреса: Дубочица 72, спрат десно WWW адреса: Назив: Школска библиотека Датум и место оснивања: 1. 9. 1984. г. Лесковац Адреса: Дубочица 72, спрат десно WWW адреса: www.ostrajkostamenkovic.nasaskola.rs E-mail: trajkos@gmail.com Радно време библиотеке

Више

Slide 1

Slide 1 Predstavljanje projekata KA1 i KA2 Osnovna škola Ludina Tomislav Pavlović, učitelj mentor, etwinning ambasador 17.12.2014. SADRŽAJ SADRŽAJ OŠ Ludina - 236 učenika - 34 učitelja i stručna suradnika - matična

Више

Microsoft Word - 6. RAZRED INFORMATIKA.doc

Microsoft Word - 6. RAZRED INFORMATIKA.doc Kriteriji ocjenjivanja i vrednovanja INFORMATIKA - 6. razred Nastavne cjeline: 1. Život na mreži 2. Pletemo mreže, prenosimo, štitimo, pohranjujemo i organiziramo podatke 3. Računalno razmišljanje i programiranje

Више

21-Prijedlog izmj. i dop. Pravilnika Kabineta

21-Prijedlog izmj. i dop. Pravilnika Kabineta REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA Kabinet župana Pula, Flanatička 29, p.p. 198 tel.052/372-101, fax: 052/372-104 KLASA: 023-01/13-01/44 URBROJ: 2163/1-02/6-14-3 Pula, 23. siječnja 2014. ŽUPANU ISTARSKE

Више

Razred: sedmi

Razred: sedmi Osnovna škola Ivan Goran Kovačić, Slavonski Brod Učitelji: Marija Matić, prof., Blanka Rajšić, dipl. knjižničar Razred: sedmi Nastavno područje: jezično izražavanje Nastavna tema: Bilješka i natuknica

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation E-ŠKOLE Barbara Kolarek Pomoćnica ravnatelja E-ŠKOLE PROGRAM 2015. - 2022. "CJELOVITA INFORMATIZACIJA PROCESA POSLOVANJA ŠKOLA I NASTAVNIH PROCESA U SVRHU STVARANJA DIGITALNO ZRELIH ŠKOLA ZA 21. STOLJEĆE

Више

SEN - nastava iz predmeta

SEN - nastava iz predmeta SVEUČILIŠTE U ZAGREBU MEDICINSKI FAKULTET Studij: Sestrinstvo Izvedbeni nastavni plan predmeta Sustav zdravstvene zaštite s poslovanjem u zdravstvenim ustanovama Akademska godina 2018/2019 I. KOMPETENCIJE

Више

NAZIV PREDMETA ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA Kod Godina studija 2. Nositelj/i Danijela Perkušić Malkoč Bodovna vrijednost 6 predmeta (ECTS) Suradnici Status pr

NAZIV PREDMETA ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA Kod Godina studija 2. Nositelj/i Danijela Perkušić Malkoč Bodovna vrijednost 6 predmeta (ECTS) Suradnici Status pr NAZIV PREDMETA ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA Kod Godina studija 2. Nositelj/i Danijela Perkušić Malkoč Bodovna vrijednost 6 predmeta (ECTS) Suradnici Status predmeta Ciljevi predmeta Uvjeti za upis predmeta i ulazne

Више

Microsoft Word - Zakon_o_odgoju_i_obrazovanu_u_osnovnoj_i_srednjoj_skoli_2015 _1_.doc

Microsoft Word - Zakon_o_odgoju_i_obrazovanu_u_osnovnoj_i_srednjoj_skoli_2015 _1_.doc ZAKON O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI /pročišćeni tekst/ I. OPĆE ODREDBE 2 II. MREŽA ŠKOLSKIH USTANOVA I PROGRAMA ODGOJA I OBRAZOVANJA TE UPIS UČENIKA U ŠKOLSKU USTANOVU 4 III. NACIONALNI

Више

UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA Kumičićeva 14, Opatija p.p. 99 Tel/fax: 051/ ; OIB:

UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA Kumičićeva 14, Opatija p.p. 99 Tel/fax: 051/ ; OIB: UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA Kumičićeva 14, Opatija p.p. 99 Tel/fax: 051/718-520; 711-154 e-mail: uso@ss-ugostiteljska-opatija.skole.hr OIB: 82328508097 KLASA: 602-01/16-01/2 URBROJ: 2156-23/UG-01-16-6

Више

Knjižnice i knjižnična djelatnost

Knjižnice i knjižnična djelatnost Diplomski studij hrvatskoga jezika i književnosti opći kroatistički / knjižničarski smjer Knjižnice i knjižnična djelatnost tipologija, obilježja Senka Tomljanović, dipl. knjiž. Sadržaj Knjižnica Knjižnična

Више

Microsoft PowerPoint - b6_pr_benat [Read-Only]

Microsoft PowerPoint - b6_pr_benat [Read-Only] CARNetov Portal za škole Gordana Benat i Jasminka Maravić koautori: Ljerka Čulina, Robert Majetić, Renata Šimunko 9. CARNetova korisnička konferencija CUC 2007 Rijeka, 20. studenoga 2007. Zašto Portal

Више

SVEUCILIŠTE U ZAGREBU

SVEUCILIŠTE U ZAGREBU SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FILOZOFSKI FAKULTET ODSJEK ZA INFORMACIJSKE I KOMUNIKACIJSKE ZNANOSTI, KATEDRA ZA BIBLIOTEKARSTVO ODSJEK ZA PEDAGOGIJU DIPLOMSKI RAD Suradnja narodnih knjižnica i osnovnih škola:

Више

Zakon o umjetničkom obrazovanju NN 130/11 I. OPĆE ODREDBE Članak 1. (1) Ovim se Zakonom uređuje djelatnost umjetničkog obrazovanja u javnim ustanovama

Zakon o umjetničkom obrazovanju NN 130/11 I. OPĆE ODREDBE Članak 1. (1) Ovim se Zakonom uređuje djelatnost umjetničkog obrazovanja u javnim ustanovama Zakon o umjetničkom obrazovanju NN 130/11 I. OPĆE ODREDBE Članak 1. (1) Ovim se Zakonom uređuje djelatnost umjetničkog obrazovanja u javnim ustanovama. (2) Javne ustanove koje obavljaju djelatnost umjetničkog

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14; www.gimnazija-varazdin.hr; centrala: 042/302-122; tajništvo: 042/302-121;

Више

Microsoft Word - katalog informacija.doc

Microsoft Word - katalog informacija.doc DJEČJI DOM LIPIK LIPIK, Trg dr. Franje Tuđmana 1 KATALOG INFORMACIJA 1. UVODNE ODREDBE Katalog informacija sadrži pregled informacija koje Dječji dom Lipik (u daljem tekstu: Dom), obzirom na svoj djelokrug,

Више

Slajd 1

Slajd 1 Upisi u srednju školu Jasna Soldo, stručni suradnik pedagog OŠ Špansko Oranice, 27.svibnja 2019. Postupak kod prve prijave u Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole od 27. svibnja

Више

PRAVILNIK O EVIDENCIJI U SREDNJOJ ŠKOLI ("Sl. glasnik RS", br. 31/2006, 51/2006, 44/2013, 55/2014, 73/2016, 48/2018 i 82/2018) Član 1 Ovim pravilnikom

PRAVILNIK O EVIDENCIJI U SREDNJOJ ŠKOLI (Sl. glasnik RS, br. 31/2006, 51/2006, 44/2013, 55/2014, 73/2016, 48/2018 i 82/2018) Član 1 Ovim pravilnikom PRAVILNIK O EVIDENCIJI U SREDNJOJ ŠKOLI ("Sl. glasnik RS", br. 31/2006, 51/2006, 44/2013, 55/2014, 73/2016, 48/2018 i 82/2018) Član 1 Ovim pravilnikom propisuje se sadržaj, način vođenja i obrasci matične

Више

Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe

Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe Prijave ispita državne mature 2018./2019. i prijave za upis na studijske programe Ispitna koordinatorica: Gordana Erić, dipl. ing. I. tehnička škola Tesla www.tesla.hr Što su ispiti državne mature? Postoje

Више

ZAKON O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI (pročišćeni tekst za internu uporabu)

ZAKON O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI (pročišćeni tekst za internu uporabu) ZAKON O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI (pročišćeni tekst za internu uporabu) Sadržaj: I. OPĆE ODREDBE... 5 Predmet Zakona... 5 Odgojno-obrazovna djelatnost... 5 Ciljevi i načela odgoja

Више

Microsoft Word - Materijali_za_web2.doc

Microsoft Word - Materijali_za_web2.doc ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN Školska godina 2011./2012. 1. područje unapređenja Odnos učenika prema drugim učenicima i školi Smanjiti stupanj nasilja među djecom Stvoriti pozitivno ozračje u školi Aktivno uključivanje

Више

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и П Р Е Д Л О Г На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника ( Службени гласник РС, број 13/01), ДОКУМЕНТ О ВРЕДНОВАЊУ СТАЛНОГ СТРУЧНОГ УСАВРШАВАЊА

Више

REPUBLIKA HRVATSKA KARLOVAČKA ŽUPANIJA GRAD OZALJ GRADSKO VIJEĆE KLASA: /16-01/01 URBROJ: 2133/ Ozalj, 8. rujna god. Na temelju

REPUBLIKA HRVATSKA KARLOVAČKA ŽUPANIJA GRAD OZALJ GRADSKO VIJEĆE KLASA: /16-01/01 URBROJ: 2133/ Ozalj, 8. rujna god. Na temelju REPUBLIKA HRVATSKA KARLOVAČKA ŽUPANIJA GRAD OZALJ GRADSKO VIJEĆE KLASA: 604-02/16-01/01 URBROJ: 2133/05-01-16-1 Ozalj, 8. rujna 2016. god. Na temelju članka 33. Statuta Grada Ozlja (''Službeni glasnik''

Више

Predmet/područje Državni skupovi u godini Engleski jezik (osnovne i srednje škole) Razvijanje i unapređivanje profesionalnih kompetencija učitel

Predmet/područje Državni skupovi u godini Engleski jezik (osnovne i srednje škole) Razvijanje i unapređivanje profesionalnih kompetencija učitel Predmet/područje Državni skupovi u 2014. godini Engleski jezik (osnovne i srednje škole) Razvijanje i unapređivanje profesionalnih kompetencija učitelja i nastavnika engleskoga jezika Izvannastavne aktivnosti

Више

"e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola"

e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola Uvodne informacije Siniša Đurđević Predstavljanje sudionika Tomislav Dominković Predsjednik uprave Algebra d.o.o. Direktor projekta Siniša Đurđević Voditelj projekta Lidija Kralj Voditelj trenerskog tima

Више

Slajd 1

Slajd 1 UPISI U SREDNJE ŠKOLE Za školsku godinu 2019./2020. Osnovna škola Lučac PEDAGOGINJA: Ana Šabić UPISI U SREDNJE ŠKOLE Učenici se prijavljuju i upisuju putem mrežne Stranice Nacionalnog informacijskog sustava

Више

МУЗИЧКА ШКОЛА ИСИДОР БАЈИЋ, Нови Сад На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa

МУЗИЧКА ШКОЛА ИСИДОР БАЈИЋ, Нови Сад На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa 62 Закона о средњeм образовању и васпитању (Сл. Гласник РС, бр. 55/2013), те члана 145

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA OSNOVNA ŠKOLA JOŽE ŠURANA VIŠNJAN Istarska 2, Višnjan Tel/fax.(052) / OIB: mail

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA OSNOVNA ŠKOLA JOŽE ŠURANA VIŠNJAN Istarska 2, Višnjan Tel/fax.(052) / OIB: mail Sanja Zović Kukurin i Nataša Velenik, koordinatorice volontera/ki natasa.velenik@skole.hr sanja.zovic-kukurin@skole.hr Višnjan, 15. rujna 2018. VOLONTERSKI PROGRAM OSNOVNE ŠKOLE JOŽE ŠURANA VIŠNJAN Kratki

Више

Na temelju članka 107. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10-ispr., 90/

Na temelju članka 107. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10-ispr., 90/ Na temelju članka 107. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10-ispr., 90/11, 16/12, 86/12, 94/13, 136/14 - RUSRH, 152/14, 7/17

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Kompetencijski profil nastavnika u visokom obrazovanju Prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija Sveučilište u Zagrebu Prirodoslovno-matematički fakultet cizmesij@math.hr Educa T projekt Kompetencijski profil

Више

ETШ: "Паја Маргановић“ Панчево

ETШ: Паја Маргановић“ Панчево ETШ: "Паја Маргановић Панчево OЦЕЊИВАЊЕ 2013/14. 1964 2014 Какве су ово оцене? Какве су ово оцене? Редовном анализом књига евиденције утврђени су пропусти у оцењивању. Најчешћи проблеми су: неправилно

Више

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI (NN 68/2018) Čl. 23. (4) Škola iz koje učenik odlazi izdaje prijepis ocjena i ispisuje učenika u roku od sedam dana

Више

ŠKOLA ZA ŽIVOT NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI Povodom frontalnog ulaska kurikularne reforme u sve škole koji nas očekuje na jesen, saželi smo odgovore na

ŠKOLA ZA ŽIVOT NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI Povodom frontalnog ulaska kurikularne reforme u sve škole koji nas očekuje na jesen, saželi smo odgovore na ŠKOLA ZA ŽIVOT NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI Povodom frontalnog ulaska kurikularne reforme u sve škole koji nas očekuje na jesen, saželi smo odgovore na najčešće postavljena pitanja na jedno mjesto, kako

Више

Narodne novine, broj 70/10. i 93/14.) Napomena: Primjenjuje se u dijelu u kojem nije u suprotnosti sa Zakonom o radu (NN 93/14.) PRAVILNIK O POSLOVIMA

Narodne novine, broj 70/10. i 93/14.) Napomena: Primjenjuje se u dijelu u kojem nije u suprotnosti sa Zakonom o radu (NN 93/14.) PRAVILNIK O POSLOVIMA Narodne novine, broj 70/10. i 93/14.) Napomena: Primjenjuje se u dijelu u kojem nije u suprotnosti sa Zakonom o radu (NN 93/14.) PRAVILNIK O POSLOVIMA NA KOJIMA RADNIK MOŽE RADITI SAMO NAKON PRETHODNOG

Више

MOODLE KAO PODRŠKA CJELOVITOJ KURIKULARNOJ REFORMI Lidija Kralj, prof. Darija Dasović Rakijašić, dipl. inf.

MOODLE KAO PODRŠKA CJELOVITOJ KURIKULARNOJ REFORMI Lidija Kralj, prof. Darija Dasović Rakijašić, dipl. inf. MOODLE KAO PODRŠKA CJELOVITOJ KURIKULARNOJ REFORMI Lidija Kralj, prof. Darija Dasović Rakijašić, dipl. inf. Koncept virtualne učionice Okruženje za učenje, komunikaciju i suradnju Kontinuirani profesionalni

Више

NAZIV PREDMETA OBLIKOVANJE WEB STRANICA Kod SIT132 Godina studija 3. Bodovna vrijednost Nositelj/i predmeta Haidi Božiković, predavač 6 (ECTS) Suradni

NAZIV PREDMETA OBLIKOVANJE WEB STRANICA Kod SIT132 Godina studija 3. Bodovna vrijednost Nositelj/i predmeta Haidi Božiković, predavač 6 (ECTS) Suradni NAZIV PREDMETA OBLIKOVANJE WEB STRANICA Kod SIT132 Godina studija 3. Bodovna vrijednost Nositelj/i predmeta Haidi Božiković, predavač 6 (ECTS) Suradnici Status predmeta Ciljevi predmeta Uvjeti za upis

Више

Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa Tip natječaja: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (b

Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa Tip natječaja: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (b Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa Status: otvoren od 19.3.2014. do 30.6.2015. Nadležno tijelo: Ministarstvo poduzetništva i obrta Područje: malo i srednje

Више

POKAZATELJI KVALITETE KNJIŽNIČNE DJELATNOSTI U SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI RIJEKA ZA GODINU I. TABLICA POKAZATELJA KVALITETE - višegodišnji prikaz 20

POKAZATELJI KVALITETE KNJIŽNIČNE DJELATNOSTI U SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI RIJEKA ZA GODINU I. TABLICA POKAZATELJA KVALITETE - višegodišnji prikaz 20 POKAZATELJI KVALITETE KNJIŽNIČNE DJELATNOSTI U SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI RIJEKA ZA 2018. GODINU I. TABLICA POKAZATELJA KVALITETE - višegodišnji prikaz 2018. - 2022. II. TABLICA POKAZATELJA KVALITETE - godišnji

Више