dfsdfsdfadfsvgf

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "dfsdfsdfadfsvgf"

Транскрипт

1 Temeljem članka 53. stavka 3. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, broj: 87/08. i 86/09.), članka 26. stavka 2. i članka 30. stavka 3. Zakona o strukovnom obrazovanju ( Narodne novine, broj: 30/09.) ministar znanosti, obrazovanja i športa donosi PRAVILNIK O NAČINU ORGANIZIRANJA I IZVOĐENJU NASTAVE U STRUKOVNIM ŠKOLAMA Članak 1. (1) Cilj donošenja Pravilnika je uređivanje organizacije i izvedbe nastave u strukovnim školama. (2) Ovim Pravilnikom uređuju se: način organizacije nastave u obrtničkim školama i praktične nastave i vježbi ( u daljnjem tekstu praktični dio kurikuluma) u strukovnim školama, način organizacije nastave posebnog strukovnog dijela kurikuluma u strukovnim školama, sadržaj i obrasci ugovora o provedbi praktičnog dijela kurikuluma kod poslodavca, postupak i način provedbe ispita provjere znanja i vještina stečenih kod poslodavca. Članak 2. (1) Nastava općeobrazovnog i stručno-teorijskog dijela kurikuluma ostvaruje se u ustanovi za strukovno obrazovanje (u daljnjem tekstu: ustanova), a organizira se u razrednim odjelima i obrazovnim skupinama sukladno Državnom pedagoškom standardu srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja. (2) U jednom razrednom odjelu mogu se ostvarivati zajednički sadržaji u pravilu najviše tri strukovna kurikuluma istog obrazovnog sektora koji traju od jedne do tri i pol godine. (3) U obrazovnoj skupini ostvaruju se strukovni sadržaji specifični za pojedini strukovni kurikulum. (4) Teorijska nastava i vježbe iz strukovnih predmeta izvode se u ustanovi uz što veću povezanost s praktičnim dijelom kurikuluma s ciljem što boljeg usvajanja strukovnih kompetencija. (5) Teorijska nastava i vježbe iz strukovnih predmeta mogu se izvoditi kombinirano s praktičnim djelom kurikuluma i u prostorima ustanove koji su predviđeni za izvođenje praktičnog dijela kurikuluma (6) Nastava praktičnog dijela kurikuluma ostvaruje se u ustanovi i/ili kod poslodavca, u drugoj ustanovi, a u obrazovnim skupinama ili pojedinačno.

2 Članak 3. (1) Zajednički općeobrazovni i posebni strukovni dio kurikuluma koji se ostvaruju u ustanovi sadržajno i organizacijski se povezuju, što se utvrđuje izvedbenim nastavnim planom i programom. (2) U izvedbenom nastavnom programu stručno-teorijskog dijela kurikuluma potrebno je definirati nastavne sadržaje koji prethode izvođenju praktičnog dijela kurikuluma, potrebne za njegovo uspješno savladavanje. Članak 4. (1) Ostvarivanje ukupnog godišnjeg fonda sati općeobrazovnog, stručno-teorijskog i praktičnog dijela kurikuluma, ustanova planira izvedbenim nastavnim planom i programom, ovisno o vrsti kurikuluma i uvjetima okruženja, u pravilu po modelu jedan tjedan teorijske nastave te jedan tjedan praktične nastave ili po modelu dan za dan odnosno za pojedine kvalifikacije sezonski. (2) Ustanova koja ne izvodi nastavu po jednom od navedenih modela dužna je ostvariti planirani godišnji fond sati po predmetima odnosno modulima po modelu koji je najprimjereniji za izvođenje nastave određenog kurikuluma. Članak 5. (1) Prije početka izvođenja praktičnog dijela kurikuluma polaznici moraju usvojiti sadržaje iz osnova zaštite na radu propisane strukovnim kurikulumom i položiti ispit pred osposobljenom osobom iz ustanove o čemu se vodi evidencija u dnevniku rada odnosno mapi praktične nastave. (2) Kod izvođenja svake pojedinačne vježbe u sklopu praktičnog dijela kurikuluma, polaznik mora biti upoznat s izvorima opasnosti, usvajati postupke rada na siguran način i primijeniti zaštitna sredstva sukladno propisima kojima se uređuje sigurnost i zaštita na radu. (3) Polaznik praktičnog dijela kurikuluma može raditi samo uz stručno vodstvo nastavnika u ustanovi, odnosno mentora kod poslodavca. Članak 6. Postupak utvrđivanja uvjeta za izvođenje praktične nastave kod poslodavaca provodi se na odgovarajući način kao i postupak utvrđivanja uvjeta za početak izvođenja programa u školskoj ustanovi. Članak 7. (1) Ostvarivanje praktičnog dijela kurikuluma kod poslodavca organizira se na način i pod uvjetima utvrđenim izvedbenim nastavnim planom i programom praktičnog dijela kurikuluma, planom realizacije i ugovorom o provedbi praktične nastave. (2) Plan realizacije sadrži planirano vrijeme realizacije izvedbenog programa praktičnog dijela kurikuluma po mjestima izvedbe i evidenciju realizacije izvođenja. (3) Evidenciju ugovora iz stavka 1. ovog članka vodi ustanova za svoje polaznike. (4) Obrazac ugovora iz stavka 1. ovog članka sastavni je dio ovog Pravilnika.

3 Članak 8. Ugovor o provedbi praktične nastave iz članka 7. stavka 1. ovog Pravilnika sadrži: - podatke o ugovornim stranama, - početak i trajanje praktičnog dijela kurikuluma koji se ostvaruje kod poslodavca, - radno vrijeme polaznika kod poslodavca, - obveze i prava mentora u poučavanju polaznika i ostvarivanju izvedbenog nastavnog programa i plana realizacije, - obveze osiguranja materijala, strojeva, alata i drugih uvjeta potrebnih za ostvarivanje programa, - odredbu o osiguranju polaznika u slučaju nezgode na radu, - raspored godišnjeg odmora polaznika u trajanju od najmanje 45 radnih dana tijekom školske godine, - visinu minimalne nagrade polazniku sukladno provedenom vremenu na ostvarivanju praktičnog dijela kurikuluma kod poslodavca, - obveze polaznika o pridržavanju radne i tehnološke discipline, - druga međusobna prava i obveze polaznika, ustanove i poslodavca. Članak 9. (1) Ako se kod poslodavca, koji je ugovorio provedbu praktičnog dijela kurikuluma iz bilo kojeg razloga više ne može u potpunosti ostvariti ugovorena obveza, poslodavac je dužan provedbu razlike programa ugovorom o suradnji ugovoriti s drugim poslodavcem ili drugom ustanovom. (2) Primjerak ugovora o suradnji u roku od 10 dana po njegovom potpisivanju poslodavac dostavlja ustanovi. (3) Obrazac ugovora o suradnji iz stavka 1. ovog članka sastavni je dio ovog Pravilnika. Članak 10. (1) Ugovor o provedbi praktične nastave i vježbi može se raskinuti sporazumno, na zahtjev polaznika ili njegovog roditelja, odnosno staratelja, ustanove ili poslodavca. (2) Ustanova za strukovno obrazovanje, odnosno polaznik ili njegov roditelj, odnosno staratelj raskidaju ugovor s poslodavcem ukoliko poslodavac ne ispunjava ugovorne obveze te ako poslodavac više ne ispunjava uvjete za provedbu praktičnog obrazovanja. (3) Poslodavac može raskinuti ugovor o provedbi praktične nastave u sljedećim situacijama: ako je ugovor bio zaključen na temelju lažnih isprava, ako polaznik bez opravdanih razloga učestalo izostaje s praktične nastave, sukladno statutu ustanove za strukovno obrazovanje, ako se polazniku promijenilo zdravstveno stanje, te prema mišljenju nadležnog liječnika nije u mogućnosti nastaviti obrazovanja u upisanoj kvalifikaciji, ako polaznik krši dužnosti koje su određene Zakonom o strukovnom obrazovanju i drugim propisima, ugovorom o provedbi praktične nastave te internim propisima poslodavca, ispiše iz ustanove za strukovno obrazovanje.

4 (4) U slučaju da je ugovor raskinut zbog nemogućnosti ispunjavanja ugovornih obveza poslodavca, ustanova za strukovno obrazovanje će polazniku omogućiti zaključivanje novog ugovora s drugim poslodavcem. (5) Obrazac o raskidu ugovora sastavni je dio ovog Pravilnika. Članak 11. (1) Za praćenje, organiziranje i izvođenje praktičnog dijela kurikuluma ustanova određuje jednog ili više nastavnika odgovarajuće kvalifikacije. (2) Nastavnik iz stavka 1. ovog članka obavlja slijedeće poslove. sudjeluje u izradi izvedbenog nastavnog plana i programa i plana realizacije iz članka 7. stavka 1. ovog Pravilnika i dostavlja ga poslodavcu s kojim ustanova i polaznik imaju zaključen ugovor o provedbi praktične nastave, pruža pedagošku i metodičku pomoć mentoru polaznika, izvodi ili organizira nastavu iz onog praktičnog dijela kurikuluma koji se organizira u ustanovi izrađuje plan obilaska polaznika na praktičnoj nastavi kod poslodavca, za vrijeme obilaska vodi evidenciju realizacije izvedbenog nastavnog plana i programa praktičnog dijela kurikuluma za svakog polaznika, ocjenjuje usvojenost vještina i navika i razvoj strukovnih kompetencija za praktični dio kurikuluma koji se ostvaruje kod poslodavca, na osnovi liste vrednovanja, koju popunjava mentor polaznika, a čiji su elementi propisani strukovnim kurikulumom, organizira i sudjeluje u provedbi provjere stečenih znanja i vještina za polaznike koji obavljaju praktičnu nastavu i vježbe kod poslodavca, kao mentor prati izradu završnog rada koji se izvodi kod poslodavca. Članak 12. (1) U praktičnom dijelu kurikuluma koji se ostvaruje u ustanovi, uspjeh polaznika prati nastavnik ocjenjivanjem svake radne vježbe. (2) Za praktični dio kurikuluma koji se ostvaruje kod poslodavca uspjeh polaznika utvrđuje nastavnik ocjenjivanjem svake vježbe na temelju liste vrednovanja i ispitom provjere znanja i vještina. (3) Opis radnih vježbi (pisana priprema vježbe), vrednovanje i ocjene unose se u dnevnik rada učenika odnosno mapu praktične nastave koju polaznik vodi do završetka obrazovanja. (4) Lista vrednovanja svake vježbe sastavni je dio mape za praktičnu nastavu odnosno dnevnika rada učenika. (5) U programima u kojima je predviđena stručna praksa, a koja se realizira izvan nastavne godine podaci o ostvarenju upisuju se u pedagošku dokumentaciju polaznika. Članak 13. (1) Sadržaj ispita provjere znanja i vještina utvrđuje Agencija za strukovno obrazovanje na temelju propisanog praktičnog dijela kurikuluma. (2) Ispit provjere znanja i vještina provodi povjerenstvo koje imenuje ravnatelj ustanove, a čine ga nastavnik stručno-teorijskih sadržaja i nastavnik praktične nastave i vježbi odnosno strukovni učitelj te mentor polaznika.

5 (3) Tijekom ispita provjere znanja i vještina vodi se zapisnik koji se ulaže u mapu praktične nastave odnosno dnevnik rada učenika. (4) Ako se ispitom provjere znanja i vještina utvrdi da se ciljevi i zadaće praktičnog dijela kurikuluma ne ostvaruju, Povjerenstvo iz stavka 2. ovog članka utvrđuje uzroke njihova neostvarivanja, načine i rok njihovih otklanjanja. (5) Obrazac zapisnika iz stavka 3. ovog članka sastavni je dio ovog Pravilnika. Članak 14. Strukovni kurikulum za polaznike s teškoćama organizira se uz primjenu individualiziranih postupaka u ustanovi za strukovno obrazovanje ili u drugim ustanovama koje obrazuju polaznike s teškoćama, a praktični dio kurikuluma može se ostvarivati i kod poslodavca. Članak 15. Polaznik koji je isključen iz ustanove može nastaviti ostvarivanje praktičnog dijela kurikuluma kod poslodavca s kojim ima zaključen ugovor o provedbi praktične nastave. Članak 16. U programima koji imaju praktični dio kurikuluma, a nisu predviđeni sadržaji iz osnova zaštite na radu, škola je dužna izvedbenim nastavnim planom i programom predvidjeti realizaciju tih sadržaja prije realizacije praktične nastave ili drugih oblika nastavnog rada gdje su uključene praktične vježbe. Članak 17. Stupanjem na snagu ovog Pravilnika prestaje važiti Pravilnik o načinu organiziranja nastave u obrtničkim školama i praktične nastave u drugim strukovnim školama (Narodne novine, broj 18/94.). Članak 18. Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u Narodnim novinama. KLASA: /09-05/00307 URBROJ: Zagreb, 16. studenoga M I N I S T A R Dr. sc. Radovan Fuchs

6 Na temelju članka 25. stavka 1. Zakona o strukovnom obrazovanju ( Narodne novine, broj: 30/09.) poslodavac: i polaznik, rođen godine u državljanin zastupljen po roditelju ili staratelju iz te ustanova sa sjedištem u zastupljena po ravnatelju sklapaju 20. Godine UGOVOR O PROVEDBI PRAKTIČNE NASTAVE za kvalifikaciju/zanimanje Članak 1. Poslodavac se obavezuje da će ostvarivati program praktične nastave i vježbi prema izvedbenom nastavnom programu i planu realizacije, koji utvrđuje ustanova, na temelju okvirnog nastavnog plana i programa strukovnog kurikuluma. Članak 2. Poslodavac se obavezuje da će za ostvarivanje ugovorenih sadržaja praktične nastave i vježbi koje iz bilo kojeg razloga ne može ostvariti sklopiti ugovor o suradnji s drugim poslodavcem ili zatražiti pomoć ustanove za pronalazak drugog mjesta za ostvarivanje tih sadržaja. Članak 3. Poslodavac i ustanova obavezuju se organizirati ostvarivanje strukovnog kurikuluma tako da polazniku omoguće redovito pohađanje nastave svih dijelova kurikuluma. Članak 4. Poslodavac se obavezuje da će polazniku omogućiti ostvarivanje ugovorenog programa praktične nastave i vježbi u skladu sa svojim radnim vremenom, ali ne dužim od 8 sati dnevno, odnosno 40 sati tjedno. Iznimno stavku 1. ovog članka redovni polaznici prvog razreda program praktične nastave i vježbi ostvaruju u skladu s člankom 29. stavkom 1. Zakona o strukovnom obrazovanju.

7 Članak 5. Ako praktična nastava i vježbe kontinuirano traju više od 4 sata dnevno, polaznik ima pravo na dnevni odmor u trajanju od najmanje 30 minuta. Tijekom školske godine polazniku se osigurava 45 radnih dana odmora. Članak 6. Poslodavac se obavezuje da će tijekom ostvarivanja praktične nastave i vježbi polazniku isplaćivati mjesečnu nagradu i to: u prvoj godini 10 %, u drugoj 20 %, u ostalim godinama 25% prosječne neto plaće ostvarene u prethodnoj godini u gospodarstvu Republike Hrvatske. Nagrada iz stavka 1. ovog članka isplaćuje se za ostvarene sate praktične nastave. Članak 7. Dužnosti poslodavca koji sklapa ugovor su: osigurati polazniku potrebne uvjete za stjecanje propisanih kompetencija, osigurati i provoditi propisane mjere zaštite na radu za vrijeme izvođenja praktične nastave polazniku redovito isplaćivati ugovorenu nagradu, voditi dokumentaciju pohađanja praktične nastave ili vježbi, omogućiti zaduženom nastavniku ustanove za strukovno obrazovanje da neposrednim uvidom i uvidom u propisanu dokumentaciju prati izvršenje i kvalitetu izvršenja praktične nastave i/ili vježbi, ispunjavati druge ugovorom o provedbi praktične nastave dogovorene obveze. Članak 8. Poslodavac se obvezuje da će za ugovoreni dio praktične nastave i vježbi, ispit provjere znanja i vještina i druge ispite, ako se održavaju u njegovim prostorima ili na radilištu, osigurati za to potrebne materijale, strojeve, uređaje i alate te odgovarajuće mjere higijenskotehničke zaštite. Izrađeni predmeti ili vrijednosti pruženih usluga pripadaju poslodavcu kod kojih se izvodi praktična nastava i vježbe ili kod kojih se polažu ispiti iz stavka 1. ovog članka. Članak 9. Obveze polaznika na praktičkoj nastavi i vježbama kod poslodavca su: redovito pohađanje praktične nastave i/ili vježbi te drugih obveznih obrazovnih oblika, redovito ispunjavanje svojih nastavnih obveza proizišlih iz kurikuluma i ugovora, a u funkciji provedbe praktične nastave ili vježbi kod poslodavca, postupanje sukladno uputama poslodavca i ustanove za strukovno obrazovanje o provedbi praktične nastave ili vježbi, postupanje u skladu s propisima o sigurnosti na radu, čuvanje imovine i poslovne tajne poslodavca.

8 Članak 10. (poslodavac, ustanova i roditelj ili staratelj) obvezuju se da će za vrijeme ostvarivanja praktične nastave i vježbi osigurati polaznika u slučaju nezgode, a uvjete i način osiguranja ugovara ustanova. Članak 11. Ugovor o provedbi praktične nastave i vježbi može se raskinuti sukladno članku 32. Zakona o strukovnom obrazovanju. Članak 12. Poslodavac i polaznik, odnosno roditelj ili staratelj, obvezuje se da će se u slučajevima raskida ugovora pridržavati odredbi članaka 32. Zakona o strukovnom obrazovanju. Članak 13. Ako se ugovor ne raskine sporazumno, odluku na zahtjev zainteresirane strane donosi osnivač ustanove. Ako se spor ne može riješiti u skladu sa stavkom 1. ovog članka, riješiti će ga nadležni sud. Članak 14. Ovaj ugovor primjenjuje se od početka školske godine do završetka obrazovanja, odnosno najdulje do godine. Broj ugovora: Poslodavac M. P. (potpis) Ravnatelj M. P. (potpis) Polaznik (roditelj ili staratelj)

9 RASKID UGOVORA O PROVEDBI PRAKTIČNE NASTAVE za zanimanje evidentiran pod brojem (nadnevak) u ustanovi, sklopljen između poslodavca (naziv i adresa) i polaznika iz (mjesto i adresa prebivališta) Ugovor se raskida (zaokružiti): 1. sporazumno 2. na zahtjev polaznika 3. na zahtjev poslodavca 4. na zahtjev ustanove Razlog raskida ugovora : Obje strane svojim potpisom potvrđuju da jedna prema drugoj nemaju nikakvih daljnjih potraživanja po osnovi gore navedenog ugovora o provedbi praktične nastave. Roditelj ili staratelj (potpis) Poslodavac (potpis) U,. (nadnevak) M.P. Evidentirano u ustanovi:. Potpis odgovorne osobe u ustanovi M.P.

10 Na temelju članka 2. ugovora o provedbi praktične nastave (broj ugovora) poslodavac,, (naziv) broj dozvole: i drugi poslodavac (druga ustanova), u daljnjemu tekstu drugi poslodavac, (naziv) broj dozvole:, sklopili su 20. godine. (nadnevak) UGOVOR O SURADNJI Članak 1. Drugi poslodavac obvezuje se da će primiti na dio praktične nastave i vježbi polaznika, koji ima sklopljen (ime i prezime) ugovor o provedbi praktične nastave i vježbi broj: s poslodavcem kod kojeg polaznik pohađa program praktične nastave za zanimanje:. Ugovor se sklapa radi ostvarivanja dijela sadržaja praktične nastave za navedeno zanimanje. Članak 2. Drugi poslodavac (naziv) obvezuje se da će polazniku iz članka 1. ovog ugovora omogućiti izobrazbu iz sadržaja praktične nastave i vježbi navedenim pod rednim brojevima u izvedbenom nastavnom programu praktičnog nastave za zanimanje. Članak 3. Dio praktične nastave iz članka 2. ovog ugovora ostvarivat će se od (nadnevak) do, odnosno u vremenu od radnih sati. (nadnevak)

11 Članak. 4. Na prava i obveze poslodavca i polaznika te druge sudionike u provedbi procesa praktične nastave odgovarajuće se primjenjuju odredbe ugovora o provedbi praktične nastave broj. Članak 5. Ovaj ugovor je sklopljen u četiri istovjetna primjerka od kojih po jedan pripada svakoj ugovornoj strani, jedan polazniku, a jedan ustanovi. Poslodavac: Drugi poslodavac: (potpis) (potpis) M.P. M.P. Ovaj ugovor je evidentiran u ustanovi (naziv ustanove) pod brojem. M.P.

12 Zapisnik o ispitu provjere znanja i vještina Ime i prezime polaznika: školska godina: 20 /20 Nadnevak: Opis praktičnog zadatka: Neophodni strukovno-teorijski sadržaji: Rezultat vrednovanja i mišljenje komisije: (Radni zadatak vrednovati i ocijeniti na temelju liste vrednovanja i ocjenjivanja. Na temelju tih rezultata napisati mišljenje s prijedlogom za uklanjanje nedostataka i rokom uklanjanja) Komisija: Nastavnik stručne teorije: Nastavnik praktične nastave: Mentor:

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine broj 87/08.,

Више

VAŽNO IZ ZAKONA I PRAVILNIKA NA KRAJU GODINE, za roditelje i učenike

VAŽNO IZ ZAKONA I PRAVILNIKA NA KRAJU GODINE, za roditelje i učenike IZ ZAKONA I PRAVILNIKA ZA KRAJ ŠKOLSKE GODINE (za učenike i roditelje) OCJENE PRAĆENJE OCJENJIVANJE UČENIČKIH POSTIGNUĆA čl. 72. čl. 80. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (1)Na

Више

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje HRVATSKI SABOR 2020 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE Proglašavam Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje, kojega je

Више

Na temelju članka 7

Na temelju članka 7 Na temelju članka 7.st.1.t.3. i članka 37. Statuta Srednje škole Gračac u Gračac i uz pribavljeno mišljenje Nastavničkog vijeća, Školski odbor Srednje škole Gračac je na sjednici održanoj 26. ožujka 2015.

Више

HRV84007

HRV84007 1 of 19 13/09/2010 15:26 HRVATSKI SABOR 652 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O STRUKOVNOM OBRAZOVANJU Proglašavam Zakon o strukovnom obrazovanju, kojega

Више

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU (NN 112/14 i 84/15) I. OPĆE

Више

Page 1 of 5 1927 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI Proglašavam Zakon

Више

Zakon o umjetničkom obrazovanju NN 130/11 I. OPĆE ODREDBE Članak 1. (1) Ovim se Zakonom uređuje djelatnost umjetničkog obrazovanja u javnim ustanovama

Zakon o umjetničkom obrazovanju NN 130/11 I. OPĆE ODREDBE Članak 1. (1) Ovim se Zakonom uređuje djelatnost umjetničkog obrazovanja u javnim ustanovama Zakon o umjetničkom obrazovanju NN 130/11 I. OPĆE ODREDBE Članak 1. (1) Ovim se Zakonom uređuje djelatnost umjetničkog obrazovanja u javnim ustanovama. (2) Javne ustanove koje obavljaju djelatnost umjetničkog

Више

22C

22C VELEUČILIŠTE U POŽEGI PRAVILNIK O ANKETIRANJU U SVRHU VREDNOVANJA NASTAVNIKA I KOLEGIJA OD STRANE STUDENATA NA VELEUČILIŠTU U POŽEGI Požega, 2017. Na temelju čl. 101. Statuta Veleučilišta u Požegi, STRUČNO

Више

На основу члана 34. став 4, члана 39. став 7. и члана 118. став 7. Закона о високом образовању (''Сл. гласник РС'' бр. 88/2017, 27/ др. закон и

На основу члана 34. став 4, члана 39. став 7. и члана 118. став 7. Закона о високом образовању (''Сл. гласник РС'' бр. 88/2017, 27/ др. закон и На основу члана 34. став 4, члана 39. став 7. и члана 118. став 7. Закона о високом образовању (''Сл. гласник РС'' бр. 88/2017, 27/2018 - др. закон и 73/2018), члана 41. став 1. тачка 25) и члана 91. став

Више

Na temelju članka 81. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te članka 19. i članka 44. stavak 5. točke 4. Statuta Visoke poslovne ško

Na temelju članka 81. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te članka 19. i članka 44. stavak 5. točke 4. Statuta Visoke poslovne ško Na temelju članka 81. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te članka 19. i članka 44. stavak 5. točke 4. Statuta Visoke poslovne škole PAR, Upravno vijeće Visoke poslovne škole PAR na

Више

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU PRAVILNIK O POSTUPAJIU U PREDMETIMA BAGATELNE NABAVE Bjelovar, 15. listopad 2014. Na temelju članka 18. stavka 3. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine br.90/11, 83/13, 143/13)

Више

Broj 6/

Broj 6/ Broj 6/2018 06.08.2018. SLUŽBENE NOVINE OPĆINE MEDULIN 1 Strana SADRŽAJ 1. Odluka o sufinanciranju djelatnosti dadilja...2 2. Odluka o usvajanju godišnjeg plana razvoja sustava civilne zaštite na području

Више

KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposl

KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposl KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposljavanje ucenika 1) Gimnazija Antuna Gustava Matosa

Више

OBAVIJEST RODITELJIMA KOJI UPISUJU DIJETE U PRODUŽENI BORAVAK

OBAVIJEST RODITELJIMA KOJI UPISUJU DIJETE U PRODUŽENI BORAVAK OBAVIJEST RODITELJIMA O POTREBNIM DOKUMENTIMA KOJE TREBAJU DONIJETI U ŠKOLU ZA UPIS U PRODUŽENI BORAVAK Školske godine 2011/2012. Produženi boravak neobvezni je oblik odgojno-obrazovnog rada namijenjen

Више

PRAVILNIK O EVIDENCIJI U SREDNJOJ ŠKOLI ("Sl. glasnik RS", br. 31/2006, 51/2006, 44/2013, 55/2014, 73/2016, 48/2018 i 82/2018) Član 1 Ovim pravilnikom

PRAVILNIK O EVIDENCIJI U SREDNJOJ ŠKOLI (Sl. glasnik RS, br. 31/2006, 51/2006, 44/2013, 55/2014, 73/2016, 48/2018 i 82/2018) Član 1 Ovim pravilnikom PRAVILNIK O EVIDENCIJI U SREDNJOJ ŠKOLI ("Sl. glasnik RS", br. 31/2006, 51/2006, 44/2013, 55/2014, 73/2016, 48/2018 i 82/2018) Član 1 Ovim pravilnikom propisuje se sadržaj, način vođenja i obrasci matične

Више

SAMOVRJEDNOVANJE 2016./2017

SAMOVRJEDNOVANJE 2016./2017 SAMOVRJEDNOVANJE 2016./2017. Povjerenstvo u sastavu : Mara Kuid - PRIORITETNO PODRUČJE 1 PLANIRANJE I PROGRAMIRANJE RADA Karolina Krvarid Kaštelac PRIORITETNO PODRUČJE 2 POUČAVANJE I PODRŠKA UČENJU Milan

Више

ETШ: "Паја Маргановић“ Панчево

ETШ: Паја Маргановић“ Панчево ETШ: "Паја Маргановић Панчево OЦЕЊИВАЊЕ 2013/14. 1964 2014 Какве су ово оцене? Какве су ово оцене? Редовном анализом књига евиденције утврђени су пропусти у оцењивању. Најчешћи проблеми су: неправилно

Више

Na osnovu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, Statuta i Pravilnika o studijima i studiranju, Pročišćeni tekst Pravilnika o nastavn

Na osnovu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, Statuta i Pravilnika o studijima i studiranju, Pročišćeni tekst Pravilnika o nastavn Na osnovu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, Statuta i Pravilnika o studijima i studiranju, Pročišćeni tekst Pravilnika o nastavnim bazama Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu

Више

HRVATSKI SABOR

HRVATSKI SABOR HRVATSKI SABOR 573 Na temelju ĉlanka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA STRUKOVNO OBRAZOVANJE I OBRAZOVANJE ODRASLIH Proglašavam Zakon o agenciji za strukovno

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić Pravilnik o tehničkom pregledu građevine (NN 46/18, 26.05.2018.) 1 8 MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA, PROSTORNOG UREĐENJA I GRADITELJSTVA... Error! Bookmark not defined. I. OPĆE ODREDBE... 3 Članak 1....

Више

Microsoft Word - Dokument1

Microsoft Word - Dokument1 HRVATSKI SABOR 2789 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI Proglašavam Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj

Више

Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi HRVATSKI SABOR 2789 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske

Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi HRVATSKI SABOR 2789 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske HRVATSKI SABOR 2789 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI Proglašavam Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić PRAVILNIK O KONTROLI ENERGETSKOG CERTIFIKATA ZGRADE I IZVJEŠĆA O REDOVITOM PREGLEDU SUSTAVA GRIJANJA I SUSTAVA HLAĐENJA ILI KLIMATIZACIJE U ZGRADI (NN 73/15, 09.07.2015) 1/13 I. OPĆE ODREDBE... 4 Članak

Више

ZAKON O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI (pročišćeni tekst za internu uporabu)

ZAKON O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI (pročišćeni tekst za internu uporabu) ZAKON O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI (pročišćeni tekst za internu uporabu) Sadržaj: I. OPĆE ODREDBE... 5 Predmet Zakona... 5 Odgojno-obrazovna djelatnost... 5 Ciljevi i načela odgoja

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ И ОПШТИНА БЕЧЕЈ ФИЛИЈАЛA Број: Датум: ПОСЛОДАВАЦ Број: Датум: П Р И Ј А В А З А С П Р О В О Ђ Е Њ Е Ј А В Н О Г Р А Д А 2 0 1 8 О С Н О В Н И П О Д А Ц

Више

Zajedničko Povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) PREGLED TUMAČEN

Zajedničko Povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) PREGLED TUMAČEN Zajedničko Povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) PREGLED TUMAČENJA KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA ZAPOSLENIKE U OSNOVNOŠKOLSKIM

Више

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.?

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.? NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god. 2014./2015.? U svakome upisnom roku kandidat se može prijaviti

Више

ПРЕДЛОГ

ПРЕДЛОГ З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПРЕДШКОЛСКОМ ВАСПИТАЊУ И ОБРАЗОВАЊУ Члан 1. У Закону о предшколском васпитању и образовању ( Службени гласник РС, број 18/10), члан 5. мења се и гласи: Члан 5.

Више

Na osnovu člana 54 Zakona o visokom obrazovanju Hercegovačko-neretvanskog kantona i člana 45 Statuta Visoke škole Logos centar u Mostaru, Senat Visoke

Na osnovu člana 54 Zakona o visokom obrazovanju Hercegovačko-neretvanskog kantona i člana 45 Statuta Visoke škole Logos centar u Mostaru, Senat Visoke Na osnovu člana 54 Zakona o visokom obrazovanju Hercegovačko-neretvanskog kantona i člana 45 Statuta Visoke škole Logos centar u Mostaru, Senat Visoke škole Logos centar u Mostaru je, na sjednici održanoj

Више

FINAL-Pravilnik o sustavu osiguravanja kvalitete - SENAT lektorirano

FINAL-Pravilnik o sustavu osiguravanja kvalitete - SENAT lektorirano Na temelju članka 21. Statuta Sveučilišta u Zagrebu, a u skladu s člankom 18. stavcima 5. i 6. Zakona o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju (NN 45/09) Senat Sveučilišta u Zagrebu na

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 Na temelju članka 12. stavka 1. podstavka 15. Statuta Hrvatske komore inženjera strojarstva

Више

Акт је ступио на снагу године и објављен је у Службеном гласнику РС број 29/18 од године. На основу члана 499. став 4. и члана

Акт је ступио на снагу године и објављен је у Службеном гласнику РС број 29/18 од године. На основу члана 499. став 4. и члана Акт је ступио на снагу 15.03.2018. године и објављен је у Службеном гласнику РС број 29/18 од 13.04.2018. године. На основу члана 499. став 4. и члана 518. став 3. тачка 1) Закона о извршењу и обезбеђењу

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ulica grada Vukovara 72/V Zagreb POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA JEDNOSTAVNE NABAVE ZA NABA

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ulica grada Vukovara 72/V Zagreb POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA JEDNOSTAVNE NABAVE ZA NABA REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ulica grada Vukovara 72/V 10 000 Zagreb POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA JEDNOSTAVNE NABAVE ZA NABAVU ODRŽAVANJA FOTOKOPIRNIH STROJEVA KLASA: 406-01/19-05/09

Више

novi pravilnik.txt - stari pravilnik

novi pravilnik.txt - stari pravilnik 1PRAVILNIK 2O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU 3I. OPĆE ODREDBE 4Članak 1. 5(1) Ovim se Pravilnikom propisuju uvjeti pod kojima poslodavac za svoje potrebe i fizička ili pravna osoba mogu biti ovlašteni

Више

Microsoft Word - Zakon_o_odgoju_i_obrazovanu_u_osnovnoj_i_srednjoj_skoli_2015 _1_.doc

Microsoft Word - Zakon_o_odgoju_i_obrazovanu_u_osnovnoj_i_srednjoj_skoli_2015 _1_.doc ZAKON O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI /pročišćeni tekst/ I. OPĆE ODREDBE 2 II. MREŽA ŠKOLSKIH USTANOVA I PROGRAMA ODGOJA I OBRAZOVANJA TE UPIS UČENIKA U ŠKOLSKU USTANOVU 4 III. NACIONALNI

Више

Microsoft Word - Document1

Microsoft Word - Document1 HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE Na temelju članka 20. Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti (»Narodne novine«br. 80/08, 121/10, 25/12, 118/12 i 153/13) i članka 21.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje i Odlu

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje i Odlu REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje 2008.-2016. i Odluke ministra gospodarstva (KLASA: 402-01/14-01/828,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA BERETINEC Općinsko vijeće Temeljem članka 31. Statuta Općine Beretinec (Službeni vjesnik Varaždinske žu

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA BERETINEC Općinsko vijeće Temeljem članka 31. Statuta Općine Beretinec (Službeni vjesnik Varaždinske žu REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA BERETINEC Općinsko vijeće Temeljem članka 31. Statuta Općine Beretinec (Službeni vjesnik Varaždinske županije 17/13) Općinsko vijeće Općine Beretinec na 6.

Више

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20 NN 1/2019 (2.1.2019.), Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju MINISTARSTVO FINANCIJA Na temelju članka 106. stavka

Више

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/62 21 433; fax: 01/6252-515 OIB: 28129388615 IBAN: HR4923900011100025937 e-mail: czoo.vg@gmail.com web: www.centar-odgojiobrazovanje-velikagorica.skole.hr

Више

HRVATSKA KOMORA

HRVATSKA KOMORA HRVATSKA KOMORA MEDICINSKIH SESTARA Na temelju članka 15. i 26. Zakona o sestrinstvu ("Narodne novine" br. 121/03., 117/08 i 57/11),i članka 19. Statuta Hrvatske komore medicinskih sestara Vijeće Komore

Више

На основу члана 57. ст 1. тачка 1) и чланова Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС бр. 72/09, 52/11 и 55/13),, П

На основу члана 57. ст 1. тачка 1) и чланова Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС бр. 72/09, 52/11 и 55/13),, П На основу члана 57. ст 1. тачка 1) и чланова 107.-110. Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС бр. 72/09, 52/11 и 55/13),, Правилника о оцењивању ученика у основном образовању

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNISTVA I OBRTA UPRA VA ZA PODUZETNISTVO I OBRT KLASA: /18-01/33 URBROJ: /1-1

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNISTVA I OBRTA UPRA VA ZA PODUZETNISTVO I OBRT KLASA: /18-01/33 URBROJ: /1-1 REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNISTVA I OBRTA UPRA VA ZA PODUZETNISTVO I OBRT KLASA: 311-01/18-01/33 URBROJ: 526-04-01-02-01/1-18-1 Zagreb, 14. ozujka 2018. Na temelju clanka 39.

Више

Slajd 1

Slajd 1 UPISI U SREDNJE ŠKOLE Za školsku godinu 2019./2020. Osnovna škola Lučac PEDAGOGINJA: Ana Šabić UPISI U SREDNJE ŠKOLE Učenici se prijavljuju i upisuju putem mrežne Stranice Nacionalnog informacijskog sustava

Више

Pravilnik o dozvolama za rad

Pravilnik o dozvolama za rad AKTIVA sistem doo Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno www.aktivasistem.com Obrasci besplatno PRAVILNIK o dozvolama za rad ( Službeni glasnik RS,

Више

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2014.? U svakome upisnom roku

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2014.? U svakome upisnom roku NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god. 2013./2014.? U svakome upisnom roku kandidat se može prijaviti za upis u najviše pet škola

Више

o upisu učenika u i. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020.

o upisu učenika u i. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA Na temelju članka 22. stavka 7. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/2008, 86/2009, 92/2010, 105/2010-ispr.,

Више

NAZIV PREDMETA OBLIKOVANJE WEB STRANICA Kod SIT132 Godina studija 3. Bodovna vrijednost Nositelj/i predmeta Haidi Božiković, predavač 6 (ECTS) Suradni

NAZIV PREDMETA OBLIKOVANJE WEB STRANICA Kod SIT132 Godina studija 3. Bodovna vrijednost Nositelj/i predmeta Haidi Božiković, predavač 6 (ECTS) Suradni NAZIV PREDMETA OBLIKOVANJE WEB STRANICA Kod SIT132 Godina studija 3. Bodovna vrijednost Nositelj/i predmeta Haidi Božiković, predavač 6 (ECTS) Suradnici Status predmeta Ciljevi predmeta Uvjeti za upis

Више

HRVATSKI SABOR

HRVATSKI SABOR HRVATSKI SABOR 652 Na temelju ĉlanka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O STRUKOVNOM OBRAZOVANJU Proglašavam Zakon o strukovnom obrazovanju, kojega je Hrvatski sabor donio

Више

DNEVNIK RADA STRUČNE PRAKSE -komercijalist- IME I PREZIME: [Type text]

DNEVNIK RADA STRUČNE PRAKSE -komercijalist- IME I PREZIME: [Type text] DNEVNIK RADA STRUČNE PRAKSE -komercijalist- IME I PREZIME: PROGRAM STRUČNE PRAKSE Tjedni (ukupni) fond sati : 80 sati Organizacija pošiljateljica učenika na stručnu praksu: ELEKTROTEHNIČKA I EKONOMSKA

Више

Na osnovu člana 16 stav 1 Statuta Ljekarske komore Crne Gore, Skupština Ljekarske komore Crne Gore, na sjednici održanoj 30. aprila godine, doni

Na osnovu člana 16 stav 1 Statuta Ljekarske komore Crne Gore, Skupština Ljekarske komore Crne Gore, na sjednici održanoj 30. aprila godine, doni Na osnovu člana 16 stav 1 Statuta Ljekarske komore Crne Gore, Skupština Ljekarske komore Crne Gore, na sjednici održanoj 30. aprila 2018. godine, donijela je PRAVILNIK O UPISU U LJEKARSKU KOMORU CRNE GORE

Више

(prijevoz uè. I razreda sred.ıkola)

(prijevoz uè. I razreda sred.ıkola) REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA UPRAVNI ODJEL ZA OBRAZOVANJE, KULTURU I SPORT Klasa:602-03/07-01/109 Urbroj:2163/1-05/4-07-11 Labin, 17.10.2007.g. STRUČNA SLUŽBA ZA POSLOVE SKUPŠTINE I POGLAVARSTVA

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9; http://www.gimnazija-cetvrta-zg.skole.hr/; centrala: 01/66 77 188; tajništvo

Више

МУЗИЧКА ШКОЛА ИСИДОР БАЈИЋ, Нови Сад На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa

МУЗИЧКА ШКОЛА ИСИДОР БАЈИЋ, Нови Сад На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa 62 Закона о средњeм образовању и васпитању (Сл. Гласник РС, бр. 55/2013), те члана 145

Више

4.4 DOPUNSKA NASTAVA Matematika 1. razred ciljevi aktivnosti, programa i/ili projekta - Utjecati na svladavanje redovitog programa i pozitivno u

4.4 DOPUNSKA NASTAVA Matematika 1. razred ciljevi aktivnosti, programa i/ili projekta - Utjecati na svladavanje redovitog programa i pozitivno u 4.4 DOPUNSKA NASTAVA 4.4.1 Matematika 1. razred - Utjecati na svladavanje redovitog programa i pozitivno utjecati na brojčanu ocjenu predmeta Namjena aktivnosti, Nositelji aktivnosti, i njihova odgovornost

Више

Pravilnik o radu školske knjižnice

Pravilnik o radu školske knjižnice REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I SPORTA OSNOVNA ŠKOLA FRANJE HORVATA KIŠA, LOBOR TRG SVETE ANE 28 PRAVILNIK o radu školske knjižnice Lobor, listopad 2011. Na temelju članka 159.

Више

Pravilnik o bližim uslovima za izdavanje dozvole za obavljanje veterinarske djelatnosti (licenca) Na osnovu člana 74 stav 3 Zakona o veterinarstvu (Sl

Pravilnik o bližim uslovima za izdavanje dozvole za obavljanje veterinarske djelatnosti (licenca) Na osnovu člana 74 stav 3 Zakona o veterinarstvu (Sl Pravilnik o bližim uslovima za izdavanje dozvole za obavljanje veterinarske djelatnosti (licenca) Na osnovu člana 74 stav 3 Zakona o veterinarstvu (Službeni list RCG br. 11/04 i 27/07), Ministarstvo poljoprivrede,

Више

Slide 1

Slide 1 Primjeri dobre prakse komuniciranja informacija o kvaliteti visokih učilišta sa zainteresiranom javnošću Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu Povijest Fakulteta 97. obljetnica

Више

Zakon o obrtu

Zakon o obrtu 1 od 30 4.12.2013 12:56 3065 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim O PROGLAŠENJU ZAKONA O OBRTU Proglašavam Zakon o obrtu, koji je Hrvatski sabor donio na sjednici 22. studenoga 2013.

Више

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU)

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) EUROPSKA UNIJA Fond europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) Ministarstvo socijalne politike i mladih Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fonda europske pomoći za

Више

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA Temeljem čl. 3. i čl. 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12), čl. 4. i čl. 5. Zakona o radu (NN 93/14, 127/17) i čl. 18. Statuta Narodne knjižnice i čitaonice Murter,

Више

Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11

Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11 Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 16/12., 86/12., 94/13. i 152/14.), a u svezi s Pravilnikom

Више

Microsoft Word - Pravilnik o obrazovanju-sl. glasnik.doc

Microsoft Word - Pravilnik o obrazovanju-sl. glasnik.doc Godina XII Utorak, 19. augusta/kolovoza 2008. godine Broj/Broj 67 Godina XII Utorak, 19. avgusta 2008. godine Na osnovu člana 4. i 12, stav (1), tačka 10. Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave

Више

I

I ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО - ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО-ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Ћирила и Методија 1, 18400 Прокупље, www.vpps.edu.rs БРОЈ: 561/2 ДАТУМ: 26.02.2018. ГОД. ПРОКУПЉЕ На основу

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation E-ŠKOLE Barbara Kolarek Pomoćnica ravnatelja E-ŠKOLE PROGRAM 2015. - 2022. "CJELOVITA INFORMATIZACIJA PROCESA POSLOVANJA ŠKOLA I NASTAVNIH PROCESA U SVRHU STVARANJA DIGITALNO ZRELIH ŠKOLA ZA 21. STOLJEĆE

Више

Microsoft Word - Pravila II prijedlog.doc

Microsoft Word - Pravila II prijedlog.doc PRIJEDLOG HRVATSKI OLIMPIJSKI ODBOR Zagreb, Trg Krešimira Ćosića 11 TOČKA 7.3. Vijeće Broj: 354IOIURP U Zagrebu, 8.12.2016. Na temelju članka 56. Statuta Hrvatskog olimpijskog odbora, Vijeće Hrvatskog

Више

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore Prečišćeni tekst Zakona o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu ("Službeni list Republike Crne Gore", br.

Више

KLASA: /14-04/843 URBROJ: Zagreb, Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i

KLASA: /14-04/843 URBROJ: Zagreb, Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i KLASA: 320-01/14-04/843 URBROJ: 370-04-15-7 Zagreb, 28.09.2015. Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i 48/15) te Odluke Agencije za poljoprivredno zemljište

Више

P R A V I L N I K

P R A V I L N I K SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE Zagreb, Ivana Lučića 5 P R A V I L N I K O DODJELI MEDALJA, NAGRADA I PRIZNANJA Zagreb, srpanj 2006. S A D R Ž A J Stranica Opće odredbe... 3 Medalje...

Више

NAZIV PREDMETA UNUTARNJETRGOVINSKO POSLOVANJE I Kod Godina studija 2. Nositelj/i predmeta dr.sc. Ivana Plazibat, prof. Bodovna vrijednost 6 ECTS v.š.

NAZIV PREDMETA UNUTARNJETRGOVINSKO POSLOVANJE I Kod Godina studija 2. Nositelj/i predmeta dr.sc. Ivana Plazibat, prof. Bodovna vrijednost 6 ECTS v.š. NAZIV PREDMETA UNUTARNJETRGOVINSKO POSLOVANJE I Kod Godina studija 2. Nositelj/i predmeta dr.sc. Ivana Plazibat, prof. Bodovna vrijednost 6 ECTS v.š. (ECTS) Suradnici nema Način izvođenja nastave P S V

Више

SLUŽBENE NOVINE

SLUŽBENE NOVINE SLUŽBENE NOVINE OPĆINE PIĆAN GOD. XVII BROJ 6 PIĆAN, 16. PROSINCA 2015. LIST IZLAZI POVREMENO S A D R Ž A J AKTI VIJEĆA Stranica 1. Odluka o donošenju Dopuna Prostornog plana uređenja Općine Pićan. 2 AKTI

Више

09-Pravilnik EU projekti

09-Pravilnik EU projekti REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove Pula - Pola, Flanatička 29 tel. 052/352-177, fax. 052/352-178 Klasa: 023-01/15-01/10 Urbroj: 2163/1-23/1-15-1

Више

Microsoft Word - Pravilnik o donosenju studijskog programa doc

Microsoft Word - Pravilnik o donosenju studijskog programa doc УНИВЕРЗИТЕТ У ПРИШТИНИ КОСОВСКА МИТРОВИЦА П Р А В И Л Н И К О ДОНОШЕЊУ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА Косовскa Митровицa, 2008. године На основу члана 64. став 1. тачка 2. и 3. члана 85, 86, 87 и 88. Статута Универзитета

Више

Zagreb, 31. svibnja Klasa: /19/300 Ur.broj: I Predmet: Obavijest gospodarskim subjektima prije formalnog početka postupk

Zagreb, 31. svibnja Klasa: /19/300 Ur.broj: I Predmet: Obavijest gospodarskim subjektima prije formalnog početka postupk Zagreb, 31. svibnja 2019. Klasa: 100-930/19/300 Ur.broj: I52377-650-42-19-1 Predmet: Obavijest gospodarskim subjektima prije formalnog početka postupka javne nabave s ciljem prethodnog istraživanja tržišta

Више

Na temelju članaka 3

Na temelju članaka 3 Na temelju članaka 3.,4., 11. i 15. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine br. 36/95, 70/97, 128/99, 57/00, 129/00, 59/01, 26/03, 82/04, 110/04, 178/04, 38/09, 79/09, 153/09, 49/11, 84/11, 90/11,

Више

Na temelju članka 88. Pravilnika o studiju i studiranju na Sveučilištu u Dubrovniku, a u skladu s člankom 59. stavkom 3. Zakona o znanstvenoj djelatno

Na temelju članka 88. Pravilnika o studiju i studiranju na Sveučilištu u Dubrovniku, a u skladu s člankom 59. stavkom 3. Zakona o znanstvenoj djelatno Na temelju članka 88. Pravilnika o studiju i studiranju na Sveučilištu u Dubrovniku, a u skladu s člankom 59. stavkom 3. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju ( Narodne novine, br.: 123/033.,

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3)

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3) Na temelju članaka 29. i 174. Statuta Osnovne škole Vjenceslava Novaka, Školski odbor Osnovne škole Vjenceslava Novaka na sjednici održanoj 16. ožujka 2017. donio je POSLOVNIK O RADU Vijeća roditelja I.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA GRAD OSIJEK GRADONAČELNIK PRIJEDLOG RJEŠENJA o sklapanju ugovora o pružanju platnih usluga OTP Banka d.d. Osijek, prosinac 2015. Materijal pripremio: Upravni

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14; www.gimnazija-varazdin.hr; centrala: 042/302-122; tajništvo: 042/302-121;

Више

(Microsoft Word - Uputa o provedbi Odluke o kriterijima i na\350inu finaciranja tro\232kova prijevoza redovitim u\350enicima srednjih \232ko)

(Microsoft Word - Uputa o provedbi Odluke o kriterijima i na\350inu finaciranja tro\232kova prijevoza redovitim u\350enicima srednjih \232ko) UPUTA O NAČINU PROVOĐENJA ODLUKE O KRITERIJIMA I NAČINU FINANCIRANJA TROŠKOVA PRIJEVOZA REDOVITIH UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA U RAZDOBLJU RUJAN PROSINAC 2014. GODINE Vlada Republike Hrvatske je na sjednici

Више

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji Na temelju odredbi članka 30. Statuta Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru, Izvršni odbor Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru (u nastavku teksta: HSSRM) dana 17. svibnja 2018. godine odluka

Више

UPISI U 1. raz 2016

UPISI U 1. raz 2016 ŽUPANIJA SPLITSKO-DALMATINSKA SREDNJA ŠKOLA ANTUN MATIJAŠEVIĆ KARMANEO KLASA: 602-03/16-01/181 URBROJ: 2190-05-01-16-01 Vis, 13. lipnja 2016. godine Na temelju članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju

Више

UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA Kumičićeva 14, Opatija p.p. 99 Tel/fax: 051/ ; OIB:

UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA Kumičićeva 14, Opatija p.p. 99 Tel/fax: 051/ ; OIB: UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA Kumičićeva 14, Opatija p.p. 99 Tel/fax: 051/718-520; 711-154 e-mail: uso@ss-ugostiteljska-opatija.skole.hr OIB: 82328508097 KLASA: 602-01/16-01/2 URBROJ: 2156-23/UG-01-16-6

Више

ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ УЧЕНИКА У ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ На основу члана 109. став 5. Закона о основама система образовања и васпитања ("Службе

ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ УЧЕНИКА У ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ На основу члана 109. став 5. Закона о основама система образовања и васпитања (Службе ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ УЧЕНИКА У ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ На основу члана 109. став 5. Закона о основама система образовања и васпитања ("Службени гласник РС", бр. 72/09, 52/11 и 55/13), Министар

Више

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada Delnica (Službene novine Primorsko goranske županije

Више

UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE

UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE Redovni učenici se upisuju u prvi razred srednje škole nakon završene osnovne škole NISPUSŠ - NACIONALNI INFORMACIJSKI SUSTAV PRIJAVA I UPISA U SREDNJE ŠKOLE WWW.UPISI.HR 4

Више

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev KONFERENCIJA ULOGA I ZNAČAJ STRUČNJAKA ZAŠTITE NA RADU DANAS I SUTRA Stalno stručno usavršavanje stručnjaka zaštite na radu - slovenski model (iskustvo) Zagreb, 28. 9. 2017 Janez Fabijan Predsjednik Komore

Више

Na temelju članka 45. i 118.stavak 3. Statuta Veleučilišta u Šibeniku, na prijedlog dekanice Stručno vijeće Veleučilišta u Šibeniku na 27. sjednici od

Na temelju članka 45. i 118.stavak 3. Statuta Veleučilišta u Šibeniku, na prijedlog dekanice Stručno vijeće Veleučilišta u Šibeniku na 27. sjednici od Na temelju članka 45. i 118.stavak 3. Statuta Veleučilišta u Šibeniku, na prijedlog dekanice Stručno vijeće Veleučilišta u Šibeniku na 27. sjednici održanoj 19.studenog 2014. godine donijelo je PRAVILNIK

Више

На основу члана 109. став 5. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, бр. 72/09, 52/11 и 55/13), министар просвете, нау

На основу члана 109. став 5. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, бр. 72/09, 52/11 и 55/13), министар просвете, нау На основу члана 109. став 5. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, бр. 72/09, 52/11 и 55/13), министар просвете, науке и технолошког развоја доноси ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ

Више

PROGRAM USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA ZA USVAJANJE ZNANJA IZRADE KURIKULUMA ICT Znanstveni laboratorij Osijek/Split, listopad lipanj 2016.

PROGRAM USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA ZA USVAJANJE ZNANJA IZRADE KURIKULUMA ICT Znanstveni laboratorij Osijek/Split, listopad lipanj 2016. PROGRAM USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA ZA USVAJANJE ZNANJA IZRADE KURIKULUMA ICT Znanstveni laboratorij Osijek/Split, listopad 2015. lipanj 2016. Fond: Europski socijalni fond Operativni program: Razvoj ljudskih

Више

Microsoft Word - PRAVILNIK O provedbi jednostavne nabave

Microsoft Word - PRAVILNIK O provedbi jednostavne nabave Na temelju članka 15. stavka 2. Zakona o javnoj nabavi ( Narodne novine, br. 120/16 ) i članka 23. Statuta Psihijatrijske bolnice Rab, Upravno vijeće Psihijatrijske bolnice Rab na svojoj 49. sjednici održanoj

Више

Slajd 1

Slajd 1 Tko polaže državnu maturu? Učenici gimnazijskih programa obrazovanje završavaju polaganjem DRŽAVNE MATURE. DRŽAVNA MATURA 2018./2019. Ružica Veršić, prof. Učenici u strukovnim i umjetničkim programima,

Више

DODATNI ELEMENTI VREDNOVANJA

DODATNI ELEMENTI VREDNOVANJA OŠ NIKOLE TESLE - Roditeljski sastanak, 29.5.2017. Gdje pronaći informacije o upisima u SŠ? 1. PRAVILNIK O ELEMENTIMA I KRITERIJIMA ZA IZBOR KANDIDATA ZA UPIS U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE - kriteriji za izbor

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: /19-01/1 URBROJ: 2176/ Sisak, 29. svibnja 2019.

REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: /19-01/1 URBROJ: 2176/ Sisak, 29. svibnja 2019. REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: 602-12/19-01/1 URBROJ: 2176/05-02-19-1 Sisak, 29. svibnja 2019. GRADSKO VIJEĆE GRADA SISKA Predmet: Materijal za sjednicu

Више

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2014./15. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2014./15. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJEĐENJA CILJEVI METODE I AKTIVNOSTI ZA OSTVARIVANJE CILJEVA NUŽNI RESURSI DATUM DO KOJEGA ĆE SE CILJ OSTVARITI OSOBE ODGOVORNE

Више

MEDICINSKA ŠKOLA VARAŽDIN Vinka Međerala 11, Varaždin Tel: 042/ Na temelju Odluke Ministarstva zna

MEDICINSKA ŠKOLA VARAŽDIN Vinka Međerala 11, Varaždin Tel: 042/ Na temelju Odluke Ministarstva zna MEDICINSKA ŠKOLA VARAŽDIN Vinka Međerala 11, 42000 Varaždin Tel: 042/492-000 e-mail: ured@ss-medicinska-vz.skole.hr Na temelju Odluke Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske o upisu

Више