PROGRAM KULTURE U STUDENOM studenog učenici Škole u bolnici imali su raznovrstan kulturno-zabavni program. Najprije ih je zabavio mađio

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "PROGRAM KULTURE U STUDENOM studenog učenici Škole u bolnici imali su raznovrstan kulturno-zabavni program. Najprije ih je zabavio mađio"

Транскрипт

1 PROGRAM KULTURE U STUDENOM studenog učenici Škole u bolnici imali su raznovrstan kulturno-zabavni program. Najprije ih je zabavio mađioničar Aryan Ivanković Iluzinist koji se bavi Close Up Magic & Street Magic. On je iluzionist novoga doba koji je učenicima prikazao iluzije izbliza, s kartama, lopticama, sitnim predmetima i slično. Njegova predstava bila je puna manjih i većih iluzija, komedije i interakcije s djecom kroz jako puno smijeha i zabave. Neki učenici su mu pomagali u izvođenju trikova. Na kraju je svakome djetetu izradio predmet od balona. Potom je likovna voditeljica, akademska slikarica i poznata glazbenica Jadranka Ivaniš Yaya održala kratku likovnu radionicu izrade božićnih ukrasa. Vrijeme je brzo prošlo u ugodnom druženju. Završili smo uz glazbu Fabijan je pokazao kako zna svirati bubnjeve, a Yaya ga je ritmički pratila. Cijelo događanje medijski je popratio i snimio Storybook i hrvatska medijska kuća Adriamedia. Od 15. listopada do 15. studenog bavili smo se knjigama i književnošću. Po završetku Mjeseca hrvatske knjige, 16. studenog ugostili smo bibliotekarku Martinu Domaćinović iz Knjižnice Vladimira Nazora. Učenici škole u bolnici razgovarali su s njom o omiljenim knjigama i o svojim čitalačkim navikama. Pozorno su slušali Martininu interpretaciju

2 slikovnice Sanje Pilić Jupi, došao je sveti Nikola. Pohvalili su se da je spisateljica prošle školske godine sudjelovala u Programu kulture i da su ju na tom susretu dobro upoznali. Sanja, učenica 8. razreda rado je pomogla gošći u čitanju tako da je dojam bio još bolji i bogatiji. Priča je bila zanimljiva i poučna. Podsjetili smo se da nema zločeste djece. Doduše, neki malo više pričaju, neki ne pospreme uvijek svoje stvari i sl. ali sva su djeca dobra! Tako je rekao sveti Nikola dječaku Perici, glavnom liku iz priče. Svi smo se složili s tom tvrdnjom. Pričali smo o običajima uoči dolaska svetog Nikole i odučili se na vrijeme pripremiti za njegov posjet. Učenici su marljivo izrađivali prekrasne šarene čizmice i sve iz spojili u mobil koji ukrašava bolnički prostor i čeka svetog Nikolu. U okviru projekta 2 muzeja iz susjedstva 21. studenog ugostili smo Ivu Meštrović iz Muzeja za umjetnost i obrt koja je učenicima ukratko predstavila muzej iz kojeg dolazi. Prije kreativne radionice upoznala ih je s detaljima nedavno održane izložbe pod nazivom B&K. Vezano uz tu izložbu učenici su sudjelovali u radionici Ambalažiranje na kojoj su crnobijele fotografije autora izložbe Sanje Bachrach i Marija Krištofića ručno kolorirali i tako im mijenjali izgled. Nastali su zanimljivi radovi koje smo izložili na panou učionice te tako postavili vlastitu izložbu naših zanimljivih umjetničkih djela.

3 M U O M U O 25. studenoga U sklopu projekta 7. kontinent Film u bolnici udruge Djeca susreću umjetnost dio našeg odjela smo pretvorili u malo kino. Učenici su pogledali animirane filmove iz programa Animafesta (Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb, osnovan godine, drugi je najstariji filmski festival u potpunosti posvećen animaciji. Pokrenut je zahvaljujući globalnom ugledu autora Zagrebačke škole crtanog filma i odvija se svake godine početkom lipnja.). Animirani filmovi koje smo pogledali i koje je za nas pripremila Martina Jakobović Komorski su: 1. Sto mu gromova, tišina! (Ruhe! Zum Donnerwetternocheinmal! / Silence! For Pete's Sake!); Redatelj: Kai Pannen; Njemačka 2. Djevojčica i noć (La petite fille et la nuit / The Little Girl and the Night); Redatelj: Madina Iskhakova; Belgija, Francuska, Švicarska 3. Onaj koji je ukrotio oblake (Celui qui domptait les nuages / The One Who Tamed Clouds); Redatelj: Nicolas Bianco-Levrin, Julie Rembauville, Francuska 4. Neoprani pingvin (Nemity pingvin / The Unwashed Penguin); Redatelj: Isabelle Favez, Rusija 5. Zmaj i glazba (Le dragon et la musique / The Musical Dragon); Redatelj: Camille Müller, Švicarska 6. Krtica i glista (Der maulwurf und der regenwurm / The Mole and the Earthworm); Redatelj: Johannes Schiehsl, Njemačka

4 7. Kupina (Moroshka / Cloudberry); Redatelj: Polina Minchenok, Rusija 8. Zmajolov (La chasse au dragon / Dragon Hunt); Redatelj: Arnaud Demuynck, Francuska 9. Konigiri-Kun u kupovini (Konigiri-Kun Okaimono / Konigiri-Kun in Shopping); Redatelj: Mari Miyazawa, Japan Animirani filmovi koje smo pogledali su nam na jedan duhovit način predstavili temu koja je jako bitna za svu djecu prijateljstvo. Iz njih su djeca mogla naučiti važne životne lekcije ali su se isto tako dobro zabavljali. Uslijedila je kratka analiza odgledanih filmova kao i radionica pod vodstvom Petre i Martine. Učenici su kroz razgovor i propitkivanje saznali čari nastajanja animiranog filma, upoznali su se s novim pojmovima (flipbook, trop, fliptrop,...). Neki od njih su izrazili i želju za stvaranjem vlastitog animiranog filma. Na kraju smo se svi lijepo zabavili i zaključili kako bi bilo lijepo kada bi uskoro ponovili ovo filmsko iskustvo.

5 30. studenog u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti organizirali smo posjet Danijele Bilopavlović, voditeljice projekta Zmaj Anđelko pomaže djeci. Gošća je učenicima predstavila slikovnicu autora Gorana Čučkovića. Razgovarali su o pročitanome i obojali prizore iz slikovnice. Uručili su Zahvalnicu gošći, a ona je svakom učeniku darovala po jedan primjerak knjige Zmaj Anđelko i dugačak rep. Istim poklonom razveselila je i svako dijete na bolničkom odjelu.

6 MALI KREATIVCI U STUDENOM studenoga Jučer smo obilježili poseban dan, blagdan Svih svetih. Toga dana slavimo sve svece i svetice koje je crkva proglasila svetima. Danas je Dušni dan, dan kada se sjećamo svih onih dragih koji više nisu s nama. Tih dana sjećanje na sve one, nama drage, kojih više nema svijetli posebnim sjajem. Odlazimo na groblja, palimo svijeće i u mislima smo sa onim koji nam beskrajno nedostaju. Međutim, iako više nisu s nama, sjećanje na njih je i dalje ne blijedi. S Malim kreativicima smo napravili radionicu u kojoj smo prvo razgovarali na koje sve načine, oni koji više nisu s nama, i dalje mogu biti dio naših života. Bilo je tu mnogo zanimljivih razmišljanja. Nakon razgovora malo smo se zaigrali kolažem i napravili svjećice za naše najmilije.

7 9. studenoga Ovaj dan obilježen je u svijetu kao Svjetski dan izumitelja. Obilježava se na dan rođenja američke filmske glumice i izumiteljice Hendy Lamarr. Hrvatski izumitelji i inovatori autori su cijelog niza fantastičnih izuma, ideja i inovacija kojima su zadužili cijelo čovječanstvo. Bilo da su rođeni u Hrvatskoj ili su ovdje živjeli i djelovali, njihovi izumi su snažno utjecali na razna područja ljudskog djelovanja. S Malim kreativcima smo odigrali zanimljivu igru pogađanja (igra memorije). Na stolu smo imali nekoliko parova kartica. Na karticama su bile fotografije hrvatskih izumitelja i njihovi izumi. Kartice su bile okrenute licem prema dolje. Zadatak je bio otvoriti jednu karticu, na kojoj se nalazila fotografija izumitelja, i zatim toj kartici pridružiti jedan ili više izuma koji pripadaju tom izumitelju. Nakon svakog pogođenog para rekli smo nekoliko zanimljivosti o dotičnom izumitelju i njegovim izumima. Izumitelji koji su se nalazili na kraticama su bili: Nikola Tesla, Slavoljub Penkala, Faust Vrančić i Ivan Vučetić. Na kraju smo pogledali nekoliko animiranih filmova o našem najpoznatijem animiranom izumitelju, prof. Baltazaru. Učenici su uživali u današnjoj radionici i svi su izrazili želju za ponavljanjem iste jer su se zabavili a pritom su i upoznali neke od naših najvećih izumitelja.

8 16. studenoga studenoga obilježava se Dan sjećanja na Vukovar pa smo tako današnju radionicu za Male kreativce odlučili posvetiti tom vrlo važnom danu u hrvatskoj povijesti. Naime, obljetnice su prigode da se prisjetimo na neke trenutke i događaje koje su se zbile u povijesti nekog vremena. Prije dvadeset i pet godina, 18. studenoga nakon tromjesečne opsade i gotovo potpunog uništenja grada, prestao je otpor hrvatskih branitelja u Vukovaru. Hrvatski sabor donio je 29. listopada odluku o proglašenju dana sjećanja na žrtvu Vukovara godine, kako bi se dostojanstveno i primjereno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara, grada simbola hrvatske slobode. S učenicima sam razgovarala o važnosti obilježavanja tog važnog datuma, na koji način bi oni obilježili taj dan, je li netko od njih ikada bio u Vukovaru. Ispričala sam im kako je grad izgledao nedugo nakon oslobođenja, kada je bio u potpunosti uništen i kako izgleda sada, dugo nakon rata. Jedna od naprepoznatljivijih simbola Vukovara, osim vodotornja, je Vučedolska golubica. Za kraj današnje radionice odlučili smo našu učionicu oplemeniti tim vukovarskim simbolom.

9 23. studenoga Današnju radonicu Malih kreativaca posvetili smo Međunarodnom danu djeteta. Obilježava se 20. studenoga s ciljem boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece. Generalna skupština UN-a je 20. studenoga godine usvojila "Deklaraciju o pravima djeteta", a godine "Konvenciju o pravima djeteta". Od 20. studenoga godine u cijelome se svijetu obilježava Međunarodni dan djeteta, koji je potaknula Organizacija Ujedinjenih naroda i njezine specijalizirane ustanove. Obilježavanjem ovog dana se želi senzibilizirati javno mnijenje i ustanove za potrebu zaštite maloljetnika od zlouporabe, nasilja i raznih oblika diskriminacije. Također se žele potaknuti organizacije koje se bave ljudskim pravima i slobodama na poduzimanje konkretnih koraka u zaštiti i unapređenju dječjih prava jer su ta prava temelj izgradnje naprednog društva. Temelj za svijet mira je sredina gdje djeca postaju prijatelji, gdje uče i rade surađujući i odrastaju sa spoznajom o međuovisnosti svih živih bića. Nažalost, postoje djeca kojoj su uskraćena osnovna životna prava jer se na primjer iskorištavaju kao radna snaga, sudjeluju u ratnim

10 sukobima s oružjem i sl. Na ovaj dan na poseban način treba gledati na prava djece i adolescenata na najsiromašnijim područjima na svijetu. Jedno od prava je i pravo djeteta na igru tako da smo našu današnju radionicu proveli igrajući se na zanimljive načine. Odigrali smo nekoliko društevnih igara i mozgalica, kao i mrežnu igru Čovječe, ispravi se. Po dojmovima učenika radionicu bi bilo poželjno održati još nekoliko puta u ovoj nastavnoj godini. 30. studenoga Na početku smo mjeseca kojeg djeca jako vole i cijelu godinu mu se vesele. Prosinac nam je pred vratima i vrijeme darivanja. Tako smo danas posvetili dolasku Svetog Nikole. Blagdan Svetog Nikole, kojem se najviše vesele djeca, svake godine slavimo 6. prosinca. Sveti Nikola je svetac katoličke i pravoslavne crkve, biskup, zaštitnik moreplovaca, ribara, pekara, zatvorenika, putnika, brodova, trgovaca, djece i studenata. Na početku radionice smo pročitali priču Sv. Nikoli. Sveti Nikola je ranokršćanski biskup iz 4. stoljeća. Rođen je u Patari, u Turskoj. Njegovi bogati roditelji su umrli dok je još bio mlad pa je rano ostao sam. Već od rane mladosti se odlikovao velikim čovjekoljubljem i mnogim milosrdnim

11 djelima. Postao je svećenik, a kasnije se preselio u grad Miru, također u Turskoj. U gradu su trebali izabrati biskupa. Dogovorili su se da će biskup biti onaj koji prvi dođe na ranojutarnju molitvu. Prvi je bio Nikola i tako je bio izabran za biskupa. Biskup Nikola uvijek je pomagao svojim sugrađanima. U vrijeme velike gladi, podijelio je građanima Mire žito kako bi preživjeli. Guverner područja oko grada Mire, primio je mito da trojicu ljudi osudi na smrt. Biskup Nikola je oslobodio te i mnoge druge nepravedno osuđene zatvorenike. Bio je poznat po tome što je tajno davao ljudima novac, noći je provodio u molitvi, a danima je pomagao ljudima u nevolji. Poput Isusa, smirivao je uzburkano more i zato je prozvan zaštitnikom mornara. Svojim je blagoslovom pomogao djetetu kojem je zapela riblja kost u grlu, pa je zbog toga i prozvan zaštitnikom djece. Kako bi ga što bolje dočekali u našoj učionici na današnjoj radionici smo bojali čizmice za Sv. Nikolu kako bi nas, kao i svake godine, nagradio poklonima. Čizmicama smo oplemenili učionicu i pripremili ju za dolazak nama najdražeg Sveca.

OŠ Nikole Andrića Mjesec hrvatske knjige Tema: Čitam 100 na sat ( )

OŠ Nikole Andrića Mjesec hrvatske knjige Tema: Čitam 100 na sat ( ) OŠ Nikole Andrića Mjesec hrvatske knjige 2016. Tema: Čitam 100 na sat (15.10.-15-11.2016.) DOGAĐANJA: 20. listopada u 10 h, Gradska knjižnica Vukovar Dani Matice hrvatske U Gradskoj knjižnici Vukovar povodom

Више

Projekt STE(A)M Tjedan Tehnički muzej Nikola Tesla u suradnji sa Školskom knjigom d.d., Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i udr

Projekt STE(A)M Tjedan Tehnički muzej Nikola Tesla u suradnji sa Školskom knjigom d.d., Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i udr Projekt STE(A)M Tjedan 11.10. 12.10.2017. Tehnički muzej Nikola Tesla u suradnji sa Školskom knjigom d.d., Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i udrugom Hrvatsko interdisciplinarno društvo organizirao

Више

Mjesec hrvatske knjige u Osnovnoj školi Gradište

Mjesec hrvatske knjige  u Osnovnoj školi Gradište Mjesec hrvatske knjige u Osnovnoj školi Gradište ( 15.10.- 15.11.2018.) Hrvatski jezik Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige osmislile su sadržajno i vizualno učiteljice Branislava Šimić, Danica Galić i knjižničarka

Више

PROGRAM KULTURE U LISTOPADU Svjetski tjedan svemira obilježili smo u srijedu, 5. listopada radionicom Dan i noć autorice Katarine Ivanišin

PROGRAM KULTURE U LISTOPADU Svjetski tjedan svemira obilježili smo u srijedu, 5. listopada radionicom Dan i noć autorice Katarine Ivanišin PROGRAM KULTURE U LISTOPADU 2016. Svjetski tjedan svemira obilježili smo u srijedu, 5. listopada 2016. radionicom Dan i noć autorice Katarine Ivanišin Kardum, više muzejske pedagoginje Tehničkog muzeja

Више

DNEVNA PRIPREMA ZA OGLEDNI SAT IZ VJERONAUKA

DNEVNA PRIPREMA ZA OGLEDNI SAT IZ VJERONAUKA DNEVNA PRIPREMA ZA VJERONAUČNI SAT I. OPĆI PODACI O SATU/SUSRETU Škola: OŠ Čakovci, Čakovci Razred: 1. a. Vjeroučitelj: Josip Vuk Nastavna cjelina: Isus susreće ljude Nastavna tema: Isus se brine za sve

Више

PROGRAM KULTURE U VELJAČI Škola u bolnici Dan sigurnijeg interneta U Zavodu za onkologiju i hematologiju Dr. Mladen Ćepulić Klinike za dječje bo

PROGRAM KULTURE U VELJAČI Škola u bolnici Dan sigurnijeg interneta U Zavodu za onkologiju i hematologiju Dr. Mladen Ćepulić Klinike za dječje bo PROGRAM KULTURE U VELJAČI 2019. Škola u bolnici Dan sigurnijeg interneta U Zavodu za onkologiju i hematologiju Dr. Mladen Ćepulić Klinike za dječje bolesti Zagreb svake godine obilježavamo Dan sigurnijeg

Више

Knjižničarka u školskom projektu Riči šokačke

Knjižničarka u školskom projektu Riči šokačke Knjižničarka u školskom projektu Rȋči šokȁčkē Henrieta Matković ŽSV školskih knjižničara srednjih škola Osječko-baranjske županije Osijek, 2. lipnja 2017. Rȋči šokȁčkē Cilj projekta: s učenicima i zainteresiranim

Више

GOO razred.docx

GOO razred.docx OŠ VELI VRH PULA GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA GRAĐANSKOG ODGOJA ZA ŠK. GOD. 2014./2015. Razred: 2.A i 2.B NASTAVNI PREDMET BROJ SATA Razrednik: Tina Đurišić i Suzana Mihovilović Otović DIMENZIJA TEMA GRAĐANSKOG

Више

PROGRAM KULTURE U VELJAČI siječnja u goste nam je došla Martina Domaćinović iz Dječje knjižnice Vladimira Nazora. Kroz Putujuću knjižn

PROGRAM KULTURE U VELJAČI siječnja u goste nam je došla Martina Domaćinović iz Dječje knjižnice Vladimira Nazora. Kroz Putujuću knjižn PROGRAM KULTURE U VELJAČI 2018. 31. siječnja 2018. u goste nam je došla Martina Domaćinović iz Dječje knjižnice Vladimira Nazora. Kroz Putujuću knjižnicu pripremila nas je za nadolazeće maškare u veljači.

Више

Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe petak- prijem

Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe petak- prijem Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX. 20 20 - Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe... 31.8. petak- prijem učenika 1. razreda 3. 9. ponedjeljak početak nastave,

Више

'DOMAŠI' GAĐAJU SVA OSJETILA Ana Marija VeselĊić: Odrasla sam u tom sustavu i ne sramim se toga reći

'DOMAŠI' GAĐAJU SVA OSJETILA Ana Marija VeselĊić: Odrasla sam u tom sustavu i ne sramim se toga reći 'DOMAŠI' GAĐAJU SVA OSJETILA Ana Marija Veselčić: Odrasla sam u tom sustavu i ne sramim se toga reći dalmatinskiportal.hr/zivot/-domasi--gadaju-sva-osjetila-ana-marija-veselcic--odrasla-sam-u-tom-sustavu-i-ne-sramim-setoga-reci/40996

Више

PROGRAM KULTURE U STUDENOM studenog Program kulture započeli smo Glazbenim minutama. Uz stručno vodstvo Branke Šulc učenici su učili pj

PROGRAM KULTURE U STUDENOM studenog Program kulture započeli smo Glazbenim minutama. Uz stručno vodstvo Branke Šulc učenici su učili pj PROGRAM KULTURE U STUDENOM 2017. 8. studenog 2017. Program kulture započeli smo Glazbenim minutama. Uz stručno vodstvo Branke Šulc učenici su učili pjevati pjesmicu Dođi, dođi, dođi Božiću koju će izvesti

Више

PROGRAM KULTURE U PROSINCU prosinca realizirali smo još jedan zanimljiv i poučan susret s Ivom Novak i Martom Kuliš Aralica iz Muzeja z

PROGRAM KULTURE U PROSINCU prosinca realizirali smo još jedan zanimljiv i poučan susret s Ivom Novak i Martom Kuliš Aralica iz Muzeja z PROGRAM KULTURE U PROSINCU 2018. 3. prosinca 2018. realizirali smo još jedan zanimljiv i poučan susret s Ivom Novak i Martom Kuliš Aralica iz Muzeja za umjetnost i obrt u okviru projekta 2 muzeja iz susjedstva.

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава-православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: IV-34 Образовни профил: мастер

Више

OSNOVNA ŠKOLA DORE PEJAČEVIĆ

OSNOVNA ŠKOLA DORE PEJAČEVIĆ 3.2.Godišnji kalendar rada 2016./2017. Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe... I. od 5. IX. do 23. XII. 2016. god. UKUPNO I. IX. 20 19

Више

REZULTATI RADIONICE

REZULTATI RADIONICE 9. veljače 2019. 22 SUDIONIKA RADIONICE ZAKLJUČCI RADIONICE PETRINJA: ANALIZA STANJA I POTREBA U KULTURI KULTURA SVIMA Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda Sadržaj prezentacije

Више

PRIPREMA ZA IZVOĐENJE NASTAVNE ( METODIČKE ) JEDINICE

PRIPREMA ZA IZVOĐENJE NASTAVNE ( METODIČKE ) JEDINICE DNEVNA PRIPREMA ZA VJERONAUČNI SAT I. OPĆI PODACI O VJERONAUČNOM SATU Škola: OŠ Ivan Kozarac Nijemci Razred: 1 Vjeroučitelj: Ljudevit Gačić Nastavna cjelina: Zajedno smo uvijek radosni Nastavna tema: Susret

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: II-11 Образовни профил: мастер

Више

Program INA Razvoj skolstva u opcini KS

Program INA Razvoj skolstva u opcini KS PROJEKT UMIJEĆE KORIŠTENJA INFORMACIJA PROGRAM IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI «RAZVOJ ŠKOLSTVA U OPĆINI KLINČA SELA» Autorica programa: Maja Slamar Datum: 25. 8. 2018. Napomena: program je razvijen u sklopu

Више

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2014./15. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2014./15. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJEĐENJA CILJEVI METODE I AKTIVNOSTI ZA OSTVARIVANJE CILJEVA NUŽNI RESURSI DATUM DO KOJEGA ĆE SE CILJ OSTVARITI OSOBE ODGOVORNE

Више

Valentinovo

Valentinovo VALENTINOVO 2013. TKO JE BIO SV. VALENTIN? Sveti Valentin bio je svećenik i mučenik, a živio je u 3. stoljeću. Pogubljen je 269. godine odsijecanjem glave u doba kad je Rimskim carstvom vladao car Klaudije.

Више

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2015./16. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2015./16. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJEĐENJA CILJEVI METODE I AKTIVNOSTI ZA OSTVARIVANJE CILJEVA NUŽNI RESURSI DATUM DO KOJEGA ĆE SE CILJ OSTVARITI OSOBE ODGOVORNE

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: III-34 Образовни профил: мастер

Више

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео)

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) 19/12/2018 Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) Најбољи тенисер света Новак Ђоковић обишао је по први пут Цркву успења пресвете Богородице у Ници. Он ће помоћи Савезу

Више

PRIJEDLOG Na temelju članka 76. Zakona o sportu («Narodne novine» broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/11, 86/12, 94/13 i 85/15, 19/16) i članka 28. točka 8. Statuta Sisačko moslavačke županije («Službeni glasnik

Више

Microsoft Word - Plan i program rada radno - ok terapija za 2014

Microsoft Word - Plan  i program rada radno - ok  terapija za 2014 DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE ĐAKOVO PLAN I PROGRAM RADNO OKUPACIJSKE TERAPIJE ZA 2014. GOD. MJESEC SIJEČANJ RADNO OKUPACIJSKE AKTIVNOSTI Pospremanje jaslica i ostale božićne dekoracije Uređenje oglasnih

Више

Bilten br. 2 Bilten projekta Stand4INFO (Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i studijskih programa na osnovama Hrvats

Bilten br. 2 Bilten projekta Stand4INFO (Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i studijskih programa na osnovama Hrvats Poštovani čitatelji, predstavljamo vam drugi bilten ESF projekta Stand4INFO - Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i studijskih programa na osnovama Hrvatskog kvalifikacijskog

Више

POSTALA SAM BAKA

POSTALA  SAM  BAKA SVJEDOČANSTVO IZ KNJIGE ''MENI JE BOG POMOGAO'' - www.molitvenici.net 1 / 10 2 / 10 Baka Katica, njen sin Mario i snaha Tanja žive u jednom malom slavonskom gradiću u naselju kojeg je zaštitnik Duh Sveti.

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: III-7 Образовни профил: мастер

Више

slika grada grad kao slika

slika grada grad kao slika slika grada grad kao slika Izložba likovnih radova studenata Odjela za nastavničke studije u Gospiću slika grada - grad kao slika 26. travanj 10. svibanj 2017. Mali salon Muzeja Like Gospić Osim sigurnosti,

Више

TEMA: Tematska i vrstovna podjela lirskih pjesama KLJUČNI POJMOVI: domoljubna pejsažna i ljubavna pjesma himna haiku OBRAZOVNA POSTIGNUĆA: razlikovati

TEMA: Tematska i vrstovna podjela lirskih pjesama KLJUČNI POJMOVI: domoljubna pejsažna i ljubavna pjesma himna haiku OBRAZOVNA POSTIGNUĆA: razlikovati TEMA: Tematska i vrstovna podjela lirskih pjesama KLJUČNI POJMOVI: domoljubna pejsažna i ljubavna pjesma himna haiku OBRAZOVNA POSTIGNUĆA: razlikovati domoljubnu, pejsažnu i ljubavnu pjesmu s obzirom na

Више

Elektrotehnička i prometna škola Osijek Istarska 3, Osijek tel: 031/ , fax: 031/ Projekt je sufinancira Europska uni

Elektrotehnička i prometna škola Osijek Istarska 3, Osijek tel: 031/ , fax: 031/ Projekt je sufinancira Europska uni KURIKULUM IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI Na Prav I (Nađi pravu informaciju napravi novi sadržaj) Naziv izvannastavne aktivnosti: Na Prav I (Nađi pravu informaciju napravi novi sadržaj) Cilj izvannastavne aktivnosti:

Више

Slide 1

Slide 1 Prezentacija rezultata istraživanja o učestalosti korištenja Interneta i prepoznavanja potencijalnih rizika na Internetu među populacijom učenika odabranih osnovnih škola sa područja Brčko Distrikta BiH

Више

Чича Глиша Аутор: Зора Гојковић и Валентина Рутовић ПРИПРЕМА ЧАСА И УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЧИЧА ГЛИША За ове часове ликовне културе смо ис

Чича Глиша Аутор: Зора Гојковић и Валентина Рутовић ПРИПРЕМА ЧАСА И УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЧИЧА ГЛИША За ове часове ликовне културе смо ис ПРИПРЕМА ЧАСА И УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЧИЧА ГЛИША За ове часове ликовне културе смо искористили веома занимљив сајт на Интернету (www.drawastickman.com). Приликом посете сајту, од посетиоца

Више

Korištenje interneta

Korištenje interneta Korištenje Interneta prikaz školskog istraživanja INTERNET Privlačan i lako dostupan djeci Dinamičan i kreativan medij Djeca se lako socijaliziraju Na Internetu vrebaju mnoge opasnosti za djecu ELEKTRONIČKO

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катхизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-11 Образовни профил: мастер

Више

ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА Ред.бр. теме Aктивности Циљеви Начин остваривања програма Кораци у активностима Евалуација Време реализације I Формирање Литерарне с

ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА Ред.бр. теме Aктивности Циљеви Начин остваривања програма Кораци у активностима Евалуација Време реализације I Формирање Литерарне с ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА Ред.бр. теме Aктивности Циљеви Начин остваривања програма Кораци у активностима Евалуација Време реализације I Формирање Литерарне секције Реализација конкурса (Фестивал љубавне поезије,,иван

Више

Stričak u vojarni Puma na obilježavanju Dana Oružanih snaga RH I u varaždinskoj vojarni 7. gardijska brigada Puma u petak je Danom otvoreni

Stričak u vojarni Puma na obilježavanju Dana Oružanih snaga RH I u varaždinskoj vojarni 7. gardijska brigada Puma u petak je Danom otvoreni Stričak u vojarni Puma na obilježavanju Dana Oružanih snaga RH 24.5.2019. I u varaždinskoj vojarni 7. gardijska brigada Puma u petak je Danom otvorenih vrata obilježen Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske

Више

KATEKIZAM KATOLIČKE CRKVE

KATEKIZAM  KATOLIČKE  CRKVE Petak, 02.11.2012.g. DANAS SAM POČEO SA MOLITVOM ZA NEVJERNIKE, PREMA PREPORUCI NAŠE 1 / 24 MAJČICE IZ MEĐUGORJA. JER DANAS, SVAKOG 2. U MJESECU, DRAGA MAJČICA DOLAZI I JAVLJA SE NA RAZNE NAČINE VIJDELICI

Више

ERSTE PLAVA LIGA Organizator: AK PRO SPORT

ERSTE PLAVA LIGA Organizator: AK PRO SPORT ERSTE PLAVA LIGA 2018. Organizator: AK PRO SPORT 1. BROJ SUDIONIKA EPL 2018. U kvalifikacijama Erste Plave lige 2018. sudjelovalo je ukupno 3.407 učenika i učenica 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola.

Више

GODIŠNJI PLAN I PROGRAM

GODIŠNJI PLAN I PROGRAM GODIŠNJI PLAN I PROGRAM Produženi boravak- slobodno organizirano vrijeme 2018./2019. Učiteljice: Suzana Benković Brankica Čumbelić Miljenka Đula Ines Ercegović Sanela Horvat Karmen Kučar Sanja Šobak RUJAN

Више

Školska godina 2018./2019. STEM izvannastavne aktivnosti Tijekom šk.g /2019. u našoj školi provodili smo redovito izvannastavne aktivnosti iz po

Školska godina 2018./2019. STEM izvannastavne aktivnosti Tijekom šk.g /2019. u našoj školi provodili smo redovito izvannastavne aktivnosti iz po Školska godina 2018./2019. STEM izvannastavne aktivnosti Tijekom šk.g. 2018./2019. u našoj školi provodili smo redovito izvannastavne aktivnosti iz područja STEM-a: STEM revolucija za učenike 3.b, voditeljica

Више

PADRE PIO, Čudesni život

PADRE  PIO,  Čudesni  život Renzo Allegri PADRE PIO Čudesni život 1 / 11 Ovu knjigu dobio sam na poklon. I istina, prije toga razmišljao sam, čitajući reklamu o njoj u mjesečniku BOOK, da ju kupim. Sve što je vezano uz svjedočenja

Више

"Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, pozna

Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, pozna "Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, poznat pod imenom tepih Sjerpinskog. Trenutno je u projektu

Више

Prezentacija1 [Način kompatibilnosti]

Prezentacija1 [Način kompatibilnosti] Vukovar grad heroj NEKAD I SAD Grad Vukovar Vukovar je najveći hrvatski grad i riječna luka na Dunavu. Središte je Vukovarsko-srijemske županije. Grb Vukovara Povijest Ovo područje bilo je naseljenjo još

Више

AKCIJSKI PLAN PROVEDBE NACIONALNE STRATEGIJE POTICANJA ČITANJA Mjera Konkretizacija (opis) aktivnosti Nadležnost Provedba/ nositelj 1. CILJ Uspo

AKCIJSKI PLAN PROVEDBE NACIONALNE STRATEGIJE POTICANJA ČITANJA Mjera Konkretizacija (opis) aktivnosti Nadležnost Provedba/ nositelj 1. CILJ Uspo AKCIJSKI PLAN PROVEDBE NACIONALNE STRATEGIJE POTICANJA ČITANJA 2019. Mjera Konkretizacija (opis) aktivnosti Nadležnost Provedba/ nositelj 1. CILJ Uspostaviti učinkoviti društveni okvir za podršku čitanju

Више

VIJESTI Br. 11, svibanj Najboljim učenicima osam strukovnih škola Udruženje obrtnika Rijeka uručilo po 1000,00 kn: NAGRADE NAJBOLJIMA Predsjedni

VIJESTI Br. 11, svibanj Najboljim učenicima osam strukovnih škola Udruženje obrtnika Rijeka uručilo po 1000,00 kn: NAGRADE NAJBOLJIMA Predsjedni Najboljim učenicima osam strukovnih škola Udruženje obrtnika Rijeka uručilo po 1000,00 kn: NAGRADE NAJBOLJIMA Predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka, Darko Sertić, dodjelio je najboljim učenicima osam strukovnih

Више

SATI RAZREDNIKA - PLAN razred 2.a ime i prezime razrednika Igor Mihovilović godišnji plan razrednika ProvoĎenje PATHS programa, obilježavanje važnijih

SATI RAZREDNIKA - PLAN razred 2.a ime i prezime razrednika Igor Mihovilović godišnji plan razrednika ProvoĎenje PATHS programa, obilježavanje važnijih razred 2.a ime i prezime razrednika Igor Mihovilović godišnji plan razrednika ProvoĎenje PATHS programa, obilježavanje važnijih datuma, odlazak u kino, kazalište, izložbe, obilazak i upoznavanje znamenitosti

Више

INFORMACIJE ZA RODITELJE - UPUTE I PRAVILA 1. OPĆE INFORMACIJE Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba (dalje: Zoološki vrt) organizator je programa Divlj

INFORMACIJE ZA RODITELJE - UPUTE I PRAVILA 1. OPĆE INFORMACIJE Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba (dalje: Zoološki vrt) organizator je programa Divlj INFORMACIJE ZA RODITELJE - UPUTE I PRAVILA 1. OPĆE INFORMACIJE Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba (dalje: Zoološki vrt) organizator je programa Divlje ljeto u Zoo vrtu i poduzeo je i poduzima sve mjere

Више

DRUŠTVO PSIHOLOGA D PΨP Ž POŽEŠKO - SLAVONSKE ŽUPANIJE Adresa: DPPŽ je član Hrvatskog Telefon : Matije Gupca 12 psihološkog društva IBAN:

DRUŠTVO PSIHOLOGA D PΨP Ž POŽEŠKO - SLAVONSKE ŽUPANIJE Adresa: DPPŽ je član Hrvatskog Telefon : Matije Gupca 12 psihološkog društva IBAN: DRUŠTVO PSIHOLOGA D PΨP Ž POŽEŠKO - SLAVONSKE ŽUPANIJE Adresa: DPPŽ je član Hrvatskog Telefon : 034 273-680 Matije Gupca 12 psihološkog društva IBAN: HR1523860021120019133 34 000 Požega MB: 1676709 OIB

Више

Poreč: Za kraj školske godine otvoren vrt i posađeno 38 sadnica raznih voćaka

Poreč: Za kraj školske godine otvoren vrt i posađeno 38 sadnica raznih voćaka #PROJEKT ŠKOLSKA SHEMA# Osnovna škola Poreč obilježila je danas Dan škole, u posebno svečanoj atmosferi osim što je bio zadnji dan nastave, bilo je to ujedno i prvo obilježavanje na kraju školske godine

Више

Osnovna škola I

Osnovna škola I Osnovna škola I. L. Croata Kalinovac Dravska Kalinovac tel: 0 00 PLAN I PROGRAM RADA STRUČNOG SURADNIKA KNJIŽNIČARA U ŠKOLSKOJ GODINI 00./007. Ivanka Ferenčić, dipl ŠKOLSKA KNJIŽNICA Djelatnost školske

Више

Newsletter projekta KISS ME! Svakih 6 mjeseci stizat će novi newsletter koji će sadržavati podatke o napretku projekta, najnovije vijesti, sljedeće ko

Newsletter projekta KISS ME! Svakih 6 mjeseci stizat će novi newsletter koji će sadržavati podatke o napretku projekta, najnovije vijesti, sljedeće ko Newsletter projekta KISS ME! Svakih 6 mjeseci stizat će novi newsletter koji će sadržavati podatke o napretku projekta, najnovije vijesti, sljedeće korake te nadolazeće događaje. Ostanite obaviješteni

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Svi u akciju Sigurniji internet za djecu Lidija Kralj, prof. Viktorija Hržica, prof. ucitelji.hr zajednica Suradnici u učenju okupljena oko portala ucitelji.hr i digitalnog časopisa Pogled kroz prozor

Више

SVI SMO POZVANI NA SVETOST

SVI  SMO  POZVANI  NA  SVETOST Nedjelja, 13.12.2015.g. Ovaj današnji članak posvetio sam dvjema dragim sestrama u vjeri koje 1 / 23 su me, svaka na svoj način ohrabrile ovih dana kada sam prolazio teške kušnje u svojem životu. Članak

Више

Građanski odgoj i obrazovanje

Građanski odgoj i obrazovanje Usvajanje prijedloga Izvedbenog plana i programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Goo-a 5. rujna 2015. godine Koordinator: Lea Liović, pedagoginja Dopis Ministarstva znanosti, obrazovanja,

Више

Brtonigla poziva na hedonizam i zdrav način života

Brtonigla poziva na hedonizam i zdrav način života #BRTONIGLA ADVENTURE TREK I CHOCO & WINE FEST, 16. i 17. VELJAČE# Brtonigla će i ove godine spojiti nespojivo - ogromne količine čokolade i vina suočit će se sa stotinama ljubitelja zdravog načina života

Више

GLAZBENO DRUŠTVO „CVJETIĆI GLAZBE”

GLAZBENO DRUŠTVO „CVJETIĆI GLAZBE” Big like za lijep glas!!! OSNOVNI PODACI Naziv organizacije: Glazbeno društvo "CVJETIĆI GLAZBE" Pleternica Status predlagatelja: Udruga Mjesto: Pleternica Adresa: Ivana Šveara 2 Telefonski broj: 034/251-006

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation UPISI U SREDNJE ŠKOLE OŠ Đuro Pilar Slavonski Brod Školska godina 2016./2017. Renata Štajner, prof. Kako? Putem mrežne stranice www.upisi.hr kontinuirano pratiti novoobjavljene informacije! Uz pomoć korisničkih

Више

Obrazac Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu OSNOVNI

Obrazac Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu OSNOVNI Obrazac Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu OSNOVNI PODATCI Ime i prezime Zvanje Naziv škole u kojoj ste

Више

KLASA:021-05/17-01/125 URBROJ:2168/ Pula, Melisa Skender PREDMET: Melisa Skender, informacija, dostavlja se Poštovana gđo

KLASA:021-05/17-01/125 URBROJ:2168/ Pula, Melisa Skender PREDMET: Melisa Skender, informacija, dostavlja se Poštovana gđo KLASA:021-05/17-01/125 URBROJ:2168/01-01-01-0406-17-3 Pula, 06.11.2017 Melisa Skender PREDMET: Melisa Skender, informacija, dostavlja se Poštovana gđo Skender, nastavno na Vaš upit od 20. listopada 2017.

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Najveća proslava početka školske godine 15. rujna 2018. OSNOVNE INFORMACIJE Lokacija: Zagrebački Velesajam - 6.000 m otvorenog prostora Velesajma i Paviljon 7 Termin: SUBOTA 15.9.2017., u sklopu Growing

Више

PROJEKT: BROD DJEČJI VRTIĆ SVIRČE ZADACI: -Upoznat se sa vrstama brodova i njihovom namjenom -Klasifciranje brodova na temelju njihove funkcije i na t

PROJEKT: BROD DJEČJI VRTIĆ SVIRČE ZADACI: -Upoznat se sa vrstama brodova i njihovom namjenom -Klasifciranje brodova na temelju njihove funkcije i na t PROJEKT: BROD DJEČJI VRTIĆ SVIRČE ZADACI: -Upoznat se sa vrstama brodova i njihovom namjenom -Klasifciranje brodova na temelju njihove funkcije i na temelju materijala od kojeg su izgrađeni -Bogaćenje

Више

Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам напра

Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам напра Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам направила тест у Гугл документу који су ученици са одушевљењем

Више

Jesus the Great Teacher Serbian

Jesus the Great Teacher Serbian Библија за дјецу представља Исус Велики учитељ написао: Edward Hughes Илустровао: Byron Unger; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

*Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија

*Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија *Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија *Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија Почев од школске 2014/15.године

Више

Osnovna škola „Đuro Ester“ Koprivnica

Osnovna škola „Đuro Ester“ Koprivnica Osnovna škola Đuro Ester Koprivnica Razvojno-pedagoška djelatnost Projekt: Deset dana bez ekrana Voditelji projekta: pedagoginja Jasna Relja, razrednice Dubravka Bijelić, Nada Čolak, Nina Ninković Skupina:

Више

UPISI U 1. RAZRED SREDNJE ŠKOLE

UPISI U 1. RAZRED  SREDNJE ŠKOLE Predavanje o E upisima za roditelje učenika 8.-ih razreda Pripremila: Lea Liović, pedagoginja 14. svibnja 2015. godine Dokumenti: - Prvi puta umjesto Odluke izlazi: Pravilnik o elementima i kriterijima

Више

Društvo Energetičara Belišće Izvješće o radu i aktivnosti u godini Uvod godine mađarski veletrgovac Gutmann podigao je usred hrastovih šum

Društvo Energetičara Belišće Izvješće o radu i aktivnosti u godini Uvod godine mađarski veletrgovac Gutmann podigao je usred hrastovih šum Društvo Energetičara Belišće Izvješće o radu i aktivnosti u 2015. godini Uvod 1884. godine mađarski veletrgovac Gutmann podigao je usred hrastovih šuma, na mjestu današnjeg Belišća pilanu, a uz nju i parni

Више

U Varaždinu konferencija Fight & Win Kako se oduprijeti raku? Dubravka Šuica, voditeljice hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu,

U Varaždinu konferencija Fight & Win Kako se oduprijeti raku? Dubravka Šuica, voditeljice hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu, U Varaždinu konferencija Fight & Win Kako se oduprijeti raku? 16.11.2018. Dubravka Šuica, voditeljice hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu, u Varaždinu je u petak, 16. studenog, organizirala

Више

Prolaznost studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u akademskoj 2015./16. godini

Prolaznost studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti  u  akademskoj 2015./16. godini Prolaznost studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u akademskoj 2015./16. godini 1. Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Učiteljski studij, Osijek 2. Sveučilišni preddiplomski

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-8 Образовни профил: мастер

Више

Prolaznost studenata (zaključno s prvim ljetnim ispitnim rokom u akademskoj 2010./11. godini)

Prolaznost studenata  (zaključno s prvim ljetnim ispitnim rokom u akademskoj 2010./11. godini) Prolaznost studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u akademskoj 2014./15. godini 1. Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Učiteljski studij, Osijek 2. Sveučilišni preddiplomski

Више

AKTIVNOSTI U PRODUŽENOM BORAVKU mjesec rujan i prva polovica listopada Učiteljice i učenici 1. i 2. razreda početkom školske godine bili su vrlo vrije

AKTIVNOSTI U PRODUŽENOM BORAVKU mjesec rujan i prva polovica listopada Učiteljice i učenici 1. i 2. razreda početkom školske godine bili su vrlo vrije AKTIVNOSTI U PRODUŽENOM BORAVKU mjesec rujan i prva polovica listopada Učiteljice i učenici 1. i 2. razreda početkom školske godine bili su vrlo vrijedni, marljivo su prikupljali materijal potreban za

Више

1. Odluka o uvođenju eksperimentalnog programa zdravstvenog odgoja i obrazovanja u osnovne i srednje škole Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa

1. Odluka o uvođenju eksperimentalnog programa zdravstvenog odgoja i obrazovanja u osnovne i srednje škole Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa 1. Odluka o uvođenju eksperimentalnog programa zdravstvenog odgoja i obrazovanja u osnovne i srednje škole Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (u daljnjem tekstu: MZOŠ) objavilo je 10. prosinca

Више

3/21/2019 KATEGORIJA 1: SUFINANCIRANJE KATEGORIJA 1: SUFINANCIRANJE JAVNI POZIV ZA PROGRAME U OKVIRU SLUŽBENOG KULTURNOG I UMJETNIČKOG PROGRAMA PROJEK

3/21/2019 KATEGORIJA 1: SUFINANCIRANJE KATEGORIJA 1: SUFINANCIRANJE JAVNI POZIV ZA PROGRAME U OKVIRU SLUŽBENOG KULTURNOG I UMJETNIČKOG PROGRAMA PROJEK KATEGORIJA 1: SUFINANCIRANJE JAVNI POZIV ZA PROGRAME U OKVIRU SLUŽBENOG KULTURNOG I UMJETNIČKOG PROGRAMA PROJEKTA RIJEKA 2020 EUROPSKA PRIJESTOLNICA KULTURE Prijavnica 1 *Obavezno 1. E-adresa * 2. Odaberite

Више

Jesus the Great Teacher Serbian PDA

Jesus the Great Teacher Serbian PDA Библија за дјецу представља Исус Велики учитељ написао: Edward Hughes Илустровао: Byron Unger; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Odnosi Našeg Hajduka s HNK Hajduk Split SASTANAK NADZORNOG ODBORA HNK HAJDUK SPLIT I UPRAVNOG ODBORA NAŠEG HAJDUKA (3.4.2019.) O nama Naš je Hajduk udruga koja je osnovana kako bi okupljala članove u svrhu

Више

Prilagodba koncepta NIPP-a zahtjevima srednjoškolskog obrazovanja dr. sc. Vesna Poslončec-Petrić Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu Organizacijs

Prilagodba koncepta NIPP-a zahtjevima srednjoškolskog obrazovanja dr. sc. Vesna Poslončec-Petrić Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu Organizacijs Prilagodba koncepta NIPP-a zahtjevima srednjoškolskog obrazovanja dr. sc. Vesna Poslončec-Petrić Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu Organizacijska struktura RS za tehničke standarde NIPP-a, RS za

Више

Prilagodba koncepta NIPP-a zahtjevima srednjoškolskog obrazovanja dr. sc. Vesna Poslončec-Petrić Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Prilagodba koncepta NIPP-a zahtjevima srednjoškolskog obrazovanja dr. sc. Vesna Poslončec-Petrić Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu Prilagodba koncepta NIPP-a zahtjevima srednjoškolskog obrazovanja dr. sc. Vesna Poslončec-Petrić Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu Organizacijska struktura RS za tehničke standarde NIPP-a, RS za

Више

DUGA - Dinko Šimunović - Seminarski Maturski Diplomski Rad

DUGA - Dinko Šimunović - Seminarski Maturski Diplomski Rad Pisac: Dinko Šimunović rođen je 1873. godine u Kninu, u učiteljskoj obitelji. Djetinjstvo je proveo po mjestima Dalmatinske zagore ( Koljani, Kijevo), gdje mu je otac službovao. Učiteljsku školu završio

Више

Microsoft PowerPoint - OŠ Split 3 MAS.ULJE

Microsoft PowerPoint - OŠ Split 3 MAS.ULJE Maslinovo ulje -UČENIČKI PROJEKT- Voditelji: Ljerka Šarin i Mirjana Dedić Sudjelovali: Marija Šimac i Karmela Raić Razredi: 5C, 5D i 5E CILJ I NAMJENA PROJEKTA Upoznati sastav, svojstva, prehrambenu i

Више

Ugovor. IEE/08/566/S ACTIVE ACCESS Fotografiju je ustupio Harry Schiffer, FGM AMOR Pješački audit u Budimpešti D4.1 Sažetak izvješća o pješač

Ugovor. IEE/08/566/S ACTIVE ACCESS Fotografiju je ustupio Harry Schiffer, FGM AMOR Pješački audit u Budimpešti D4.1 Sažetak izvješća o pješač Ugovor. IEE/08/566/S12.528405 ACTIVE ACCESS Fotografiju je ustupio Harry Schiffer, FGM AMOR Pješački audit u Budimpešti D4.1 Sažetak izvješća o pješačkim auditima Datum početka akcije: 01/08/2009 Trajanje:

Више

NAŠE MALE NOVINE IGRE KONZOLE Ralph Beare je bio izumitelj prve igraće konzole. Njegova konzola bila je nazvana BROWN BOX Izumljena je PRVE GENE

NAŠE MALE NOVINE IGRE KONZOLE Ralph Beare je bio izumitelj prve igraće konzole. Njegova konzola bila je nazvana BROWN BOX Izumljena je PRVE GENE KONZOLE Ralph Beare je bio izumitelj prve igraće konzole. Njegova konzola bila je nazvana BROWN BOX Izumljena je 1968. PRVE GENERACIJE IGRAĆIH KONZOLA: TV GAME BROWN BOX PONG COLECO TELSTAR OSMA GENERACIJA

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: II-9 Образовни профил: мастер

Више

Na temelju članaka 2., 48. i 49. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju ( Narodne novine, broj 10/97, 107/07. i 94/13) i članka 18. Statuta Grada

Na temelju članaka 2., 48. i 49. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju ( Narodne novine, broj 10/97, 107/07. i 94/13) i članka 18. Statuta Grada Na temelju članaka 2., 48. i 49. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju ( Narodne novine, broj 10/97, 107/07. i 94/13) i članka 18. Statuta Grada Križevaca ( Službeni vjesnik Grada Križevaca, broj

Више

Realizacija emitirano programa (Verzija 5)

Realizacija emitirano programa (Verzija 5) Realizacija emitiranog programa za 2011. godinu CRTANI FILMOVI, DJEČJI ANIMIRANI PROGRAM, IGRANI PROGRAM ZA DJECU I MLADE, INFORMATIVNO-DOKUMENTARNE EMISIJE ZA DJECU I MLADE, ZABAVNI PROGRAM ZA DJECU I

Више

PROJEKT (prvi razredi) IX. i X. mjesec, tema JESEN Cilj, svrha: - saznati i istraţiti godišnja doba, jesen - pozdrav jeseni TN Maksimir - Dani zahvaln

PROJEKT (prvi razredi) IX. i X. mjesec, tema JESEN Cilj, svrha: - saznati i istraţiti godišnja doba, jesen - pozdrav jeseni TN Maksimir - Dani zahvaln PROJEKT (prvi razredi) IX. i X. mjesec, tema JESEN Cilj, svrha: - saznati i istraţiti godišnja doba, jesen - pozdrav jeseni TN Maksimir - Dani zahvalnosti za plodove zemlje Sredstva: - izvorna stvarnost,

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катхизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-26 Образовни профил: мастер

Више

Microsoft Word - djecji tjedan.doc

Microsoft Word - djecji tjedan.doc Obilježavanje Meñunarodnog dječjeg tjedna i Dana djece Škola i grad zaslužni da se osjećamo sretno Meñunarodni dječji tjedan obilježava se svake godine s ciljem da se pozornost javnosti usmjeri na djecu

Више

RAZVOJNI PLAN ŠKOLE ZA 2018./2019. školsku godinu - Akcijski plan Razvojni plan temeljen je na Akcijskom istraživanju koje ćemo provoditi ovu školsku

RAZVOJNI PLAN ŠKOLE ZA 2018./2019. školsku godinu - Akcijski plan Razvojni plan temeljen je na Akcijskom istraživanju koje ćemo provoditi ovu školsku RAZVOJNI PLAN ŠKOLE ZA 2018./2019. školsku godinu - Akcijski plan Razvojni plan temeljen je na Akcijskom istraživanju koje ćemo provoditi ovu školsku godinu. Cilj akcijskog istraživanja : Proces izgradnje

Више

РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИС

РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИС РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИСОКОМ ШКОЛОМ ПЕТАК 14. 09. 2018. САЛА ЗА ФИЗИЧКО/ АМФИТЕАТАР

Више

VAŽNOST I MOĆ NETWORKINGA Zato što je istina s kim si, takav si

VAŽNOST I MOĆ NETWORKINGA Zato što je istina s kim si, takav si VAŽNOST I MOĆ NETWORKINGA Zato što je istina s kim si, takav si TKO JE OKO NAS PRESUDNO JE ZA NAŠ USPJEH U POSLU I ŽIVOTU Pa ako itko zna networking to smo mi na Balkanu oduvijek se tu išlo na janjetine

Више

Zavicajni muzej Benkovac 2012

Zavicajni muzej Benkovac 2012 ZAVIČAJNI MUZEJ BENKOVAC - IZVJEŠĆE O RADU U 2012.GODINI 1. SKUPLJANJE GRAĐE 1.2. Terensko istraživanje Utvrda Kličevica Raštević kod Benkovca - Zavičajni muzej Benkovac, pod vodstvom Marina Ćurkovića

Више

ДЕЦЕМБАР 2018 Радивоје Кораћ Је рођен 5. децембра 1938.године у Сомбору. Кошарком је почео да се бави у подмлатку БСК-а касније под називом ОКК Београ

ДЕЦЕМБАР 2018 Радивоје Кораћ Је рођен 5. децембра 1938.године у Сомбору. Кошарком је почео да се бави у подмлатку БСК-а касније под називом ОКК Београ ДЕЦЕМБАР 2018 Радивоје Кораћ Је рођен 5. децембра 1938.године у Сомбору. Кошарком је почео да се бави у подмлатку БСК-а касније под називом ОКК Београд. Од самог почетка његову игру карактерисало је постизање

Више

Kongres Hrvatski parodontološki dani 2011 s međunarodnim sudjelovanjem PROSPEKT ZA PONZORE Hotel Dubrovnik Zagreb

Kongres Hrvatski parodontološki dani 2011 s međunarodnim sudjelovanjem PROSPEKT ZA PONZORE Hotel Dubrovnik Zagreb Poštovani, Hrvatsko parodontološko društvo HLZ-a organizira s međunarodnim sudjelovanjem koji će se održati 6. i 7. svibnja 2011. u Hotelu Dubrovnik u u. Popularizacija parodontologije naš je prvenstveni

Више

HRVATSKI SABOR NOVE KNJIGE LIPANJ KNJIŽNICA HRVATSKOGA SABORA

HRVATSKI SABOR NOVE KNJIGE LIPANJ KNJIŽNICA HRVATSKOGA SABORA HRVATSKI SABOR NOVE KNJIGE LIPANJ 2018. KNJIŽNICA HRVATSKOGA SABORA F-IV-284 Domovinski rat : pregled političke i diplomatske povijesti / priredili Ante Nazor i Tomislav Pušek ; [autori fotografija Matko

Више

GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA LIPANJ Agencija za elektroničke medije u suradnji s AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanje g

GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA LIPANJ Agencija za elektroničke medije u suradnji s AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanje g GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA LIPANJ 2016. Agencija za elektroničke medije u suradnji s AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanje gledanosti televizije, mjesečno će donositi analize

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Upravljanje vremenom Praktikum iz poslovne komunikacije i prezentacije Jelica Cincović (jelica@etf.rs) Elektrotehnički fakultet, Univerzitet u Beogradu 2018/2019 Uvod 24 sata za organizovanje našeg dana

Више

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.?

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.? NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god. 2014./2015.? U svakome upisnom roku kandidat se može prijaviti

Више