PROGRAM KULTURE U PROSINCU prosinca realizirali smo još jedan zanimljiv i poučan susret s Ivom Novak i Martom Kuliš Aralica iz Muzeja z

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "PROGRAM KULTURE U PROSINCU prosinca realizirali smo još jedan zanimljiv i poučan susret s Ivom Novak i Martom Kuliš Aralica iz Muzeja z"

Транскрипт

1 PROGRAM KULTURE U PROSINCU prosinca realizirali smo još jedan zanimljiv i poučan susret s Ivom Novak i Martom Kuliš Aralica iz Muzeja za umjetnost i obrt u okviru projekta 2 muzeja iz susjedstva. Učenicima je predstavljena izložba Šezdesete u Hrvatskoj - mit i stvarnost nedavno održana u Muzeju. Čudili su se fići, knjigama koje su se tada čitale, rolama kakve smo imali šezdesetih Potom su gledali crtani film o profesoru Baltazaru i Fabijanu, vozaču tramvaja čiji je problem profesor uspješno riješio. Pri tome su promatrali boje i uzorke pozadine crtanog filma. Zatim su naučili što je optička umjetnost gledajući neka umjetnička djela koja su oblikovana tako da nam se ono što prikazuju čini sasvim drugačije nego što jest. Na kraju su učenici i njihovi roditelji pokazali da itekako imaju dara za optičku umjetnost. Izradili su slike čije su dijelove mogli mijenjati kako im se sviđa. Zahvalili su gošćama na dolasku i poželjeli da nam što prije opet dođu.

2 5. prosinca ugostili smo Mađioničara Japu u dogovoru sa Sanjom Prnjak iz Centra za kulturu i film Augusta Cesarca. Učenici Škole u bolnici uživali su u Malom svijetu trikova i iluzije koji im je nenametljivo približio naš današnji gost. Svi su bili aktivno uključeni u realizaciju trikova kao pomagači. Osmijeh im nije silazio s lica. Na kraju je Japa svakom djetetu napravio igračku od balona. Učenici su zahvalili gostu na čarobnim trenucima koje im je priuštio i poželjeli da uskoro opet dođe.

3 12. prosinca ugostili smo našu dragu učiteljicu Branku Šulc iz OŠ Remete i njene Glazbene minute. Naučila nas je pjevati i svirati neke divne pjesme koje su vezane uz ovo veselo razdoblje u godini, božićno razdoblje. Na radionici se okupilo i veliko i malo i svi smo veselo zapjevali pjesme Ide zima, Radujte se narodi i Zvončići. Uz pomoć instrumenta iz Orfova instrumentarija svako je našao neki koji se njemu najviše sviđa i ritmički pratio pjesme. Veselo je bilo i nasmijano dok se našim odjelom širila glazba i pjesma.

4 19. prosinca uručene su posebne nagrade Veleposlanstva Australije učenicima škole u bolnici. Kako je došlo do susreta s australskim predstavnicima? 28. studenog učenici Škole u bolnici izrađivali su božićni nakit za bor Veleposlanstva Australije u Zagrebu. Zadatak je bio napraviti božićni ukras koji će sadržavati nešto hrvatsko i nešto australsko. Razgovarali smo o hrvatskoj tradiciji i o značajkama Australije. Učenici su ukrasili licitarska srca točkicama po uzoru na aboridžinski način slikanja. Najljepše radove poslali smo na Natječaj Veleposlanstva. Nora, učenica 1. razreda i Borna, učenik 2. razreda osvojili su posebne nagrade za svoje radove koje im je 19. prosinca uručila veleposlanica Australije u Hrvatskoj, Elizabeth Marianne Petrovic. Uz prigodne poklone za svu djecu na Odjelu veleposlanica, njezin suprug i kolegica Dijana Grahovac poželjeli su sretan Božić i novu godinu djeci, roditeljima i djelatnicima škole i bolnice. Ponosni smo što su naši učenici pridonijeli ovogodišnjem božićnom i novogodišnjem ugođaju Veleposlanstva Australije u našem gradu i čestitamo im na osvojenim nagradama.

5 20. prosinca učenici Škole u bolnici priredili su prigodan kulturno-umjetnički program pod nazivom Božićna zahvala koji su izveli za učenike OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara putem videokonferencije. Učenici te škole poslali su darove za svako dijete koje je za božićne blagdane u bolnici pa smo im na taj način zahvalili. Lidija Sosa Šimenc, ravnateljica OŠ Izidora Kršnjavoga podijelila je darove i pozdravila učenike i djelatnike prijateljske nam škole. Potom su učenici Škole u bolnici izveli božićnu priredbu: 1. Valentina Đ., 5. r.: Božićna zahvala 2. Maria D., 6. r.: Tiho, o tiho govori mi jesen Dobriše Cesarića 3. Maria D., 6. r.: Ples snježne pahulje 4. Borna M., 2. r.: Božićno veselje 5. Nora V., 1. r.: Čestitka đaka prvaka 6. Valentina Đ., 5. r.: pjevanje Sretan Božić svakome Za izvedbu nagradili su ih iz Vukovara burnim pljeskom. Učenici OŠ Dragutina Tadijanovića također su izveli nekoliko prekrasnih prigodnih točaka za što su bili nagrađeni pljeskom iz Zagreba. Najljepše je bilo kad smo svi zajedno pjevali božićnu pjesmu. Bila je to zajednička priredba i zajednička proslava Božića i svima nam je bilo toplo oko srca. BOŽIĆNA ZAHVALA Svako dijete se veseli jer bliži nam se Božić bijeli! U srcima su najljepše želje: zdravlje, ljubav i veselje! I da nigdje nema plača, neka je stol pun šarenih kolača! I da svako dijete ispod bora nađe ono što želi, što mu je najslađe! Prijatelji dragi naši, razveselili su nas pokloni vaši. I zato je za vas ova pjesma mala. Od srca vam na darovima HVALA!

6 PLES SNJEŽNE PAHULJE Pahulja snijega pleše. Kroz prozor je gledam. Majčine me ruke tješe dok suzi na oko ne dam. Za Božić želim doma biti! Tome se veselim, želju neću kriti. Pahuljice pleši, plesat ću i ja Na Božić ću sretna biti neka svatko zna! BOŽIĆNO VESELJE Prijatelji dragi iz Vukovara grada, tako sam sretan što vas vidim sada! Poslušajte moje skromne želje: topli dom, obitelj, igračke, veselje! Eto, to vam od srca želim! I s vama se Božiću jako veselim!

7 ČESTITKA ĐAKA PRVAKA Naučila sam velika i mala tiskana slova. I brojeve od 1 do 5 i koji je od njih veći. Čestit Božić i sretna godina nova! Pozdrav vam šaljem najveći! I na kraju čestitamo našim đacima na marljivosti, trudu i postignutim uspjesima! Zahvaljujemo svima koji su ih podržavali i svima želimo sretan Božić i svako dobro u novoj godini!

8 MALI KREATIVCI U PROSINCU prosinca Danas nas čeka jako puno posla u bolnici ali i u našim domovima. Naime, trebalo bi očistiti naše čizmice, tenisice, papuče... Zašto? Zato što nam dolazi Sv. Nikola! Iz toga razloga smo današnju radionicu posvetili upravo našem najdražem svecu. Na samom početku radionice smo razgovarali o tome što znamo o njemu, zašto čistimo čizmice i stavljamo ih na prozor. Nakon kratkog uvoda gledali smo animirani film o Sv. Nikoli koji su djeca s veseljem pogledala ( Pročitali smo nekoliko pjesmica i odlučili napraviti čizmice od papira kojima ćemo ukrasiti naš pano u učionici. Izrađivajući čizmice razgovarali smo o tome jesmo li bili dobri ili ne ove godine. Što možemo učinti kako bismo iduće godine bili još bolji kako bi nas Sv. Nikola opet posjetio. Glazbena podloga, za vrijeme radionice, su nam bile prigodne pjesmice vezane uz ovo razdoblje u godini. Na internetu smo saznali i neke zanimljivosti o Sv. Nikoli. 1. Ime Nikola potječe od latinskog imena Nicolaus, ovo od grčkog Nikolaos, što znači» pobjeda ljudi«. Naš Nikola je rođen između godina 240. i 270. u bogatoj obitelji u turskoj provinciji Antalya, a umro je oko 350. godine. 2. Legenda kaže da je rođen nekoliko godina nakon sklapanja braka njegovih roditelja; Bog im je dao sina obdarenog sa svojom nesebičnosti. Nikola je postao svećenik, a

9 kasnije i biskup. Kada su njegovi roditelji umrli od kuge, naslijedio je veliko bogatstvo. Sve je podijelio siromašnima. 3. Na većini slika Sveti Nikola u jednoj ruci drži biskupski štap, koji je na vrhu uvinut i ukrašen, a u drugoj knjigu u koju su zlatnim slovima upisana imena dobre djece, a crnima one koja to nisu. 4. U knjizi često viđamo tri zlatne kugle, s kojima je povezana ova legenda: Siromašan muškarac je imao tri kćeri za koje nije imao odgovarajuće miraze. Sramote ga je spasio Nikola, koji mu je u noći donio tri grumena zlata i ostavio ih na prozoru. Jedan se je otkotrljao i sletio u cipelu. Odavde je možda potekao običaj da Sveti Nikola donosi djeci darove po noći u postavljene čarape, papuče i čizme. 5. Sveti Nikola je najviše omiljen u Nizozemskoj. Tamo ga zovu Sinterklaas. Upravo iz Sinterklaasa je kasnije nastao poznati američki Djed Božićnjak Santa Claus.

10 12. prosinca Bliži nam se jedno od najljepših razdoblja u godini, vrijeme Božića. Božićno drvce je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih tradicija koje se povezuju s proslavom Božića. Ukrašavamo ga kuglicama, slasticama te božićnim lampicama, malim raznobojnim svjetiljakama, dok su se prije češće ukrašavala svijećama. Na vrh drvca često se postavljaju anđeo ili zvijezda repatica koja predstavlja Betlehemsku zvijezdu iz priče o rođenju Isusa Krista. Današnju radionicu Malih kreativaca posvetili smo Božićnim ukrasima. Djeca su opisivala kako se u njihovim domovima ukrašava božićno drvce, koji su im božićni ukrasi najdraži, izrađuju li sami ukrase ili kupuju, prevladava li na njihovim božićnim drvcima jedna boja (crvena, plava, srebrna, zlatna...) ili je šareno, ukrašavaju li svi zajedno kod kuće drvca ili je to posao za jednu osobu...

11 Prisjetili smo se kako su se božićna drvca, na našim prostorima, ukrašavala prošlih vremena kada nije bilo tako puno ukrasa koji se danas mogu kupiti u dućanima. U Hrvatskoj, drvca su se najčešće ukrašavala voćem, raznim slasticama, srebrnim i zlatnim nitima, a rjeđe i staklenim figurama, tamo gdje je to financijska situacija dopuštala. Uz to, čest su ukras bili pozlaćeni orasi i lješnjaci. Na drvca su se stavljali i komadići vate, voska ili papira koji su simbolizirali snijeg. Ispod drvca stavljaju se i jaslice, a često i božićna pšenica, posađena na blagdan Svete Lucije te razne figurice i ukrasi. Crkve se također ukrašavaju božićnim drvcima na kojima se koriste ručno izrađeni ukrasi s različitim simbolima vezanima uz Božić ili se ona ukrašavaju veoma decentno i gotovo neprimjetno. Kako u nau učionicu nažalost ne stane božićno drvce mi smo napravili smo kuglice koje su naša djeca na odjelu kao i ona koja dolaze kroz dnevnu bolnicu obojala. Kuglice smo iskoristili i ukrasili vrata naše učionice.

12 19. prosinca Božićne čestitke je naziv naše današnje radionice. One se šalju ili poklanjaju u vrijeme Božića i uvijek su prekrasne. Možemo ih kupiti, a isto tako ih možemo i napraviti. U razgovoru smo došli do zaključka kako je nekako uvijek bolje napraviti čestitku koju ćemo nekome pokloniti. Međutim, onaj tko nije kreativan možda da bolje kupi čestitku. Isto tako smo ponovili kako se čestitke pišu i kako se adresiraju jer je jako bitno da ona dođe na točno odredište. U današnje vrijeme interneta, nažalost, rijetko si šaljemo čestitke u papirnatom obliku. Puno je lakše i brže proslijediti ju putem maila ili nekih drugih oblika komunikacije. Pokušali smo doznati tko je i gdje napravio prvu božićnu čestitku pa smo saznali da je bogati engleski poduzetnik Sir Henry Cole 1. svibnja u Londonu naručio prvu božićnu čestitku, koju je za njega izradio i ilustrirao John Callcott Horsley.

13 U duhu te spoznaje, kao i svake godine u ovo vrijeme, napravili smo božićne čestitke za sve djelatnike odjela onkologije i hematologije i poželjeli im od srca čestit i blagoslovljen Božić kao i uspješnu novu godinu.

OŠ Nikole Andrića Mjesec hrvatske knjige Tema: Čitam 100 na sat ( )

OŠ Nikole Andrića Mjesec hrvatske knjige Tema: Čitam 100 na sat ( ) OŠ Nikole Andrića Mjesec hrvatske knjige 2016. Tema: Čitam 100 na sat (15.10.-15-11.2016.) DOGAĐANJA: 20. listopada u 10 h, Gradska knjižnica Vukovar Dani Matice hrvatske U Gradskoj knjižnici Vukovar povodom

Више

Nika Ivana Medić 4. c Zadar je u srcu mome Danas je njegov rođendan, dan kad se samo o njemu priča. Danas je Dan grada Zadra. Star je grad bogate povi

Nika Ivana Medić 4. c Zadar je u srcu mome Danas je njegov rođendan, dan kad se samo o njemu priča. Danas je Dan grada Zadra. Star je grad bogate povi Nika Ivana Medić 4. c Danas je njegov rođendan, dan kad se samo o njemu priča. Danas je Dan grada Zadra. Star je grad bogate povijesti. Crkva sv. Donata najstarija je crkva u Zadru, kamena, velika i prekrasna.

Више

Dragi Djede, znam da te zanima jesam li bio dobar i uvjeravam te da jesam. Mami sam nosio jagode s placa, tati sam slao živote za igricu MEXICO, uglav

Dragi Djede, znam da te zanima jesam li bio dobar i uvjeravam te da jesam. Mami sam nosio jagode s placa, tati sam slao živote za igricu MEXICO, uglav znam da te zanima jesam li bio dobar i uvjeravam te da jesam. Mami sam nosio jagode s placa, tati sam slao živote za igricu MEXICO, uglavnom vjeruj mi, ja sam stvarno dobro dijete. Htio bih te zadiviti

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катхизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-11 Образовни профил: мастер

Више

SVI SMO POZVANI NA SVETOST

SVI  SMO  POZVANI  NA  SVETOST Nedjelja, 13.12.2015.g. Ovaj današnji članak posvetio sam dvjema dragim sestrama u vjeri koje 1 / 23 su me, svaka na svoj način ohrabrile ovih dana kada sam prolazio teške kušnje u svojem životu. Članak

Више

POSTALA SAM BAKA

POSTALA  SAM  BAKA SVJEDOČANSTVO IZ KNJIGE ''MENI JE BOG POMOGAO'' - www.molitvenici.net 1 / 10 2 / 10 Baka Katica, njen sin Mario i snaha Tanja žive u jednom malom slavonskom gradiću u naselju kojeg je zaštitnik Duh Sveti.

Више

Mjesec hrvatske knjige u Osnovnoj školi Gradište

Mjesec hrvatske knjige  u Osnovnoj školi Gradište Mjesec hrvatske knjige u Osnovnoj školi Gradište ( 15.10.- 15.11.2018.) Hrvatski jezik Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige osmislile su sadržajno i vizualno učiteljice Branislava Šimić, Danica Galić i knjižničarka

Више

GODIŠNJI PLAN I PROGRAM

GODIŠNJI PLAN I PROGRAM GODIŠNJI PLAN I PROGRAM Produženi boravak- slobodno organizirano vrijeme 2018./2019. Učiteljice: Suzana Benković Brankica Čumbelić Miljenka Đula Ines Ercegović Sanela Horvat Karmen Kučar Sanja Šobak RUJAN

Више

PROGRAM KULTURE U VELJAČI siječnja u goste nam je došla Martina Domaćinović iz Dječje knjižnice Vladimira Nazora. Kroz Putujuću knjižn

PROGRAM KULTURE U VELJAČI siječnja u goste nam je došla Martina Domaćinović iz Dječje knjižnice Vladimira Nazora. Kroz Putujuću knjižn PROGRAM KULTURE U VELJAČI 2018. 31. siječnja 2018. u goste nam je došla Martina Domaćinović iz Dječje knjižnice Vladimira Nazora. Kroz Putujuću knjižnicu pripremila nas je za nadolazeće maškare u veljači.

Више

DNEVNA PRIPREMA ZA OGLEDNI SAT IZ VJERONAUKA

DNEVNA PRIPREMA ZA OGLEDNI SAT IZ VJERONAUKA DNEVNA PRIPREMA ZA VJERONAUČNI SAT I. OPĆI PODACI O SATU/SUSRETU Škola: OŠ Čakovci, Čakovci Razred: 1. a. Vjeroučitelj: Josip Vuk Nastavna cjelina: Isus susreće ljude Nastavna tema: Isus se brine za sve

Више

PROGRAM KULTURE U VELJAČI Škola u bolnici Dan sigurnijeg interneta U Zavodu za onkologiju i hematologiju Dr. Mladen Ćepulić Klinike za dječje bo

PROGRAM KULTURE U VELJAČI Škola u bolnici Dan sigurnijeg interneta U Zavodu za onkologiju i hematologiju Dr. Mladen Ćepulić Klinike za dječje bo PROGRAM KULTURE U VELJAČI 2019. Škola u bolnici Dan sigurnijeg interneta U Zavodu za onkologiju i hematologiju Dr. Mladen Ćepulić Klinike za dječje bolesti Zagreb svake godine obilježavamo Dan sigurnijeg

Више

Projekt STE(A)M Tjedan Tehnički muzej Nikola Tesla u suradnji sa Školskom knjigom d.d., Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i udr

Projekt STE(A)M Tjedan Tehnički muzej Nikola Tesla u suradnji sa Školskom knjigom d.d., Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i udr Projekt STE(A)M Tjedan 11.10. 12.10.2017. Tehnički muzej Nikola Tesla u suradnji sa Školskom knjigom d.d., Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i udrugom Hrvatsko interdisciplinarno društvo organizirao

Више

Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe petak- prijem

Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe petak- prijem Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX. 20 20 - Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe... 31.8. petak- prijem učenika 1. razreda 3. 9. ponedjeljak početak nastave,

Више

Valentinovo

Valentinovo VALENTINOVO 2013. TKO JE BIO SV. VALENTIN? Sveti Valentin bio je svećenik i mučenik, a živio je u 3. stoljeću. Pogubljen je 269. godine odsijecanjem glave u doba kad je Rimskim carstvom vladao car Klaudije.

Више

Jasna Kellner

Jasna Kellner From the list of words above, fill in the blank boxes below each picture. bomboni čokolada drveće ježevi ljudi ptice Uskrs zvono brada crkva grm kaput mašna šuma vjeverice cipele cvijeće jaja košare pisanice

Више

PRIPREMA ZA IZVOĐENJE NASTAVNE ( METODIČKE ) JEDINICE

PRIPREMA ZA IZVOĐENJE NASTAVNE ( METODIČKE ) JEDINICE DNEVNA PRIPREMA ZA VJERONAUČNI SAT I. OPĆI PODACI O VJERONAUČNOM SATU Škola: OŠ Ivan Kozarac Nijemci Razred: 1 Vjeroučitelj: Ljudevit Gačić Nastavna cjelina: Zajedno smo uvijek radosni Nastavna tema: Susret

Више

Fondan dekoracija :) Vol.1 :) + DARIVANJE :)

Fondan dekoracija :) Vol.1 :) + DARIVANJE :) Fondan dekoracija :) Vol.1 :) + DARIVANJE :) U nekim od prošlih postova o e-bayu koje možete na?i ovdje i ovdje pokazala sam vam kako naru?iti jeftine alate za ukrašavanje. Dobila sam puno upita da recenziram

Више

PROGRAM KULTURE U LISTOPADU Svjetski tjedan svemira obilježili smo u srijedu, 5. listopada radionicom Dan i noć autorice Katarine Ivanišin

PROGRAM KULTURE U LISTOPADU Svjetski tjedan svemira obilježili smo u srijedu, 5. listopada radionicom Dan i noć autorice Katarine Ivanišin PROGRAM KULTURE U LISTOPADU 2016. Svjetski tjedan svemira obilježili smo u srijedu, 5. listopada 2016. radionicom Dan i noć autorice Katarine Ivanišin Kardum, više muzejske pedagoginje Tehničkog muzeja

Више

OSNOVNA ŠKOLA DORE PEJAČEVIĆ

OSNOVNA ŠKOLA DORE PEJAČEVIĆ 3.2.Godišnji kalendar rada 2016./2017. Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe... I. od 5. IX. do 23. XII. 2016. god. UKUPNO I. IX. 20 19

Више

Microsoft Word - Plan i program rada radno - ok terapija za 2014

Microsoft Word - Plan  i program rada radno - ok  terapija za 2014 DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE ĐAKOVO PLAN I PROGRAM RADNO OKUPACIJSKE TERAPIJE ZA 2014. GOD. MJESEC SIJEČANJ RADNO OKUPACIJSKE AKTIVNOSTI Pospremanje jaslica i ostale božićne dekoracije Uređenje oglasnih

Више

ERSTE PLAVA LIGA Organizator: AK PRO SPORT

ERSTE PLAVA LIGA Organizator: AK PRO SPORT ERSTE PLAVA LIGA 2018. Organizator: AK PRO SPORT 1. BROJ SUDIONIKA EPL 2018. U kvalifikacijama Erste Plave lige 2018. sudjelovalo je ukupno 3.407 učenika i učenica 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola.

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: III-34 Образовни профил: мастер

Више

Osnovna škola, Katolički vjeronauk, 1. razred 70 sati godišnje Domena A: Čovjek i svijet u Božjemu naumu Odgojno-obrazovni ishodi Razrada ishoda Odgoj

Osnovna škola, Katolički vjeronauk, 1. razred 70 sati godišnje Domena A: Čovjek i svijet u Božjemu naumu Odgojno-obrazovni ishodi Razrada ishoda Odgoj Osnovna škola, Katolički vjeronauk, 1. razred 70 sati godišnje Domena A: Čovjek i svijet u Božjemu naumu OŠ KV A.1.1. Učenik izražava osnovne doživljaje o sebi i svijetu te pokazuje svoju radost i divljenje

Више

DIOGEN pro culture magazine & DIOGEN pro art magazine -ISSN ; ISSN Publishers online and owners, Peter M. Tase and Sabahudin Hadžia

DIOGEN pro culture magazine & DIOGEN pro art magazine -ISSN ; ISSN Publishers online and owners, Peter M. Tase and Sabahudin Hadžia Ilija Mikić Ja tebe Ja tebe mogu voljeti, mogu te mrziti, mogu te otjerati pa opet primiti. Možemo prekinuti i ponovno se pomiriti, možemo što možemo i mogu što mogu, a što ne mogu pokušat ću, sve osim

Више

PROGRAM KULTURE U STUDENOM studenog Program kulture započeli smo Glazbenim minutama. Uz stručno vodstvo Branke Šulc učenici su učili pj

PROGRAM KULTURE U STUDENOM studenog Program kulture započeli smo Glazbenim minutama. Uz stručno vodstvo Branke Šulc učenici su učili pj PROGRAM KULTURE U STUDENOM 2017. 8. studenog 2017. Program kulture započeli smo Glazbenim minutama. Uz stručno vodstvo Branke Šulc učenici su učili pjevati pjesmicu Dođi, dođi, dođi Božiću koju će izvesti

Више

MALI PRINC

MALI PRINC MALI PRINC Mali princ... Mali princ je maleni dječak iz svemira. On prvi put dolazi na planetu Zemlju, želeći nešto novo naučiti i nešto novo otkriti. Umjesto velikih opisa,pisac ga je jednostavno crtao.

Више

Jesus the Great Teacher Serbian

Jesus the Great Teacher Serbian Библија за дјецу представља Исус Велики учитељ написао: Edward Hughes Илустровао: Byron Unger; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

Newsletter projekta KISS ME! Svakih 6 mjeseci stizat će novi newsletter koji će sadržavati podatke o napretku projekta, najnovije vijesti, sljedeće ko

Newsletter projekta KISS ME! Svakih 6 mjeseci stizat će novi newsletter koji će sadržavati podatke o napretku projekta, najnovije vijesti, sljedeće ko Newsletter projekta KISS ME! Svakih 6 mjeseci stizat će novi newsletter koji će sadržavati podatke o napretku projekta, najnovije vijesti, sljedeće korake te nadolazeće događaje. Ostanite obaviješteni

Више

PADRE PIO, Čudesni život

PADRE  PIO,  Čudesni  život Renzo Allegri PADRE PIO Čudesni život 1 / 11 Ovu knjigu dobio sam na poklon. I istina, prije toga razmišljao sam, čitajući reklamu o njoj u mjesečniku BOOK, da ju kupim. Sve što je vezano uz svjedočenja

Више

GOO razred.docx

GOO razred.docx OŠ VELI VRH PULA GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA GRAĐANSKOG ODGOJA ZA ŠK. GOD. 2014./2015. Razred: 2.A i 2.B NASTAVNI PREDMET BROJ SATA Razrednik: Tina Đurišić i Suzana Mihovilović Otović DIMENZIJA TEMA GRAĐANSKOG

Више

Jesus the Great Teacher Serbian PDA

Jesus the Great Teacher Serbian PDA Библија за дјецу представља Исус Велики учитељ написао: Edward Hughes Илустровао: Byron Unger; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

Poslovni uzlet grada Gospića

Poslovni uzlet grada Gospića Sama ideja nije dovoljna 4 pravila za motiviranog i uspješnog poduzetnika Predavač: Sandro Kraljević, mag. psych. IDEJA ODLIČAN POČETNI IMPULS ZA USPJEH SVAKOG PODUZETNIKA Sjetite se trenutka kad ste osmislili

Више

Zima u Lici Ovom prigodom zahvaljujemo gosp. Hrvoju Matejčiću koji nam je osigurao logistiku, pa čak i snimatelja HTV-a Marija Kureviju. Zahvaljujemo

Zima u Lici Ovom prigodom zahvaljujemo gosp. Hrvoju Matejčiću koji nam je osigurao logistiku, pa čak i snimatelja HTV-a Marija Kureviju. Zahvaljujemo Ovom prigodom zahvaljujemo gosp. Hrvoju Matejčiću koji nam je osigurao logistiku, pa čak i snimatelja HTV-a Marija Kureviju. Zahvaljujemo obitelji Sokač koja nam je s puno ljubaznosti dozvolila da snimamo

Више

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео)

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) 19/12/2018 Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) Најбољи тенисер света Новак Ђоковић обишао је по први пут Цркву успења пресвете Богородице у Ници. Он ће помоћи Савезу

Више

ДЕЦЕМБАР 2018 Радивоје Кораћ Је рођен 5. децембра 1938.године у Сомбору. Кошарком је почео да се бави у подмлатку БСК-а касније под називом ОКК Београ

ДЕЦЕМБАР 2018 Радивоје Кораћ Је рођен 5. децембра 1938.године у Сомбору. Кошарком је почео да се бави у подмлатку БСК-а касније под називом ОКК Београ ДЕЦЕМБАР 2018 Радивоје Кораћ Је рођен 5. децембра 1938.године у Сомбору. Кошарком је почео да се бави у подмлатку БСК-а касније под називом ОКК Београд. Од самог почетка његову игру карактерисало је постизање

Више

KATEKIZAM KATOLIČKE CRKVE

KATEKIZAM  KATOLIČKE  CRKVE Petak, 02.11.2012.g. DANAS SAM POČEO SA MOLITVOM ZA NEVJERNIKE, PREMA PREPORUCI NAŠE 1 / 24 MAJČICE IZ MEĐUGORJA. JER DANAS, SVAKOG 2. U MJESECU, DRAGA MAJČICA DOLAZI I JAVLJA SE NA RAZNE NAČINE VIJDELICI

Више

NEMA NIŠTA NA ''BRZINU''

NEMA  NIŠTA  NA  ''BRZINU'' Četvrtak, 27.01.2011.g. Spremam se u subotu na mjesečni seminar koji svaku zadnju subotu u mjesecu organizira Ustanova KRSTOFOR i njihov ravnatelj Josip Lončar. To je u Zagrebu, u sportskoj dvorani na

Више

Školska godina 2018./2019. STEM izvannastavne aktivnosti Tijekom šk.g /2019. u našoj školi provodili smo redovito izvannastavne aktivnosti iz po

Školska godina 2018./2019. STEM izvannastavne aktivnosti Tijekom šk.g /2019. u našoj školi provodili smo redovito izvannastavne aktivnosti iz po Školska godina 2018./2019. STEM izvannastavne aktivnosti Tijekom šk.g. 2018./2019. u našoj školi provodili smo redovito izvannastavne aktivnosti iz područja STEM-a: STEM revolucija za učenike 3.b, voditeljica

Више

СЕПТЕМБАР 2018 Вера Николић -АТЛЕТИКА- Вера Николић рођена је 23.септембра 1948.године у Грабовици крај Деспотовца. Прву победу забележила је у Ћуприј

СЕПТЕМБАР 2018 Вера Николић -АТЛЕТИКА- Вера Николић рођена је 23.септембра 1948.године у Грабовици крај Деспотовца. Прву победу забележила је у Ћуприј СЕПТЕМБАР 2018 Вера Николић -АТЛЕТИКА- Вера Николић рођена је 23.септембра 1948.године у Грабовици крај Деспотовца. Прву победу забележила је у Ћуприји на школском кросу са 13 година. Ту је запазио атлетски

Више

RASPORED PISMENIH ISPITA ZA ŠK. GODINU 2017./2018. RAZRED: 2.a, 2.c PREDMET IX. X. XI. XII. I. II. III. IV. V. VI. Hrvatski jezik RŠČ Dijelov

RASPORED PISMENIH ISPITA ZA ŠK. GODINU 2017./2018. RAZRED: 2.a, 2.c PREDMET IX. X. XI. XII. I. II. III. IV. V. VI. Hrvatski jezik RŠČ Dijelov RASPORED PISMENIH ISPITA ZA ŠK. GODINU 2017./2018. RAZRED: 2.a, 2.c PREDMET IX. X. XI. XII. I. II. III. IV. V. VI. Hrvatski jezik 26.10 1. RŠČ Dijelovi pjesme 31.1. 3. IZ J Imenice 16.11.2. RŠČ Redoslijed

Више

Edin Okanović

Edin Okanović 2 Kronologija izdanih knjiga Moja prva knjiga objavljena je 2001. godine, krajem mjeseca travnja. Moje prvo djelo je zbirka poezije "Pjesme, što ih život piše". Zbirka pjesama sastoji se od stvarnih trenutaka

Више

PROJEKT (prvi razredi) IX. i X. mjesec, tema JESEN Cilj, svrha: - saznati i istraţiti godišnja doba, jesen - pozdrav jeseni TN Maksimir - Dani zahvaln

PROJEKT (prvi razredi) IX. i X. mjesec, tema JESEN Cilj, svrha: - saznati i istraţiti godišnja doba, jesen - pozdrav jeseni TN Maksimir - Dani zahvaln PROJEKT (prvi razredi) IX. i X. mjesec, tema JESEN Cilj, svrha: - saznati i istraţiti godišnja doba, jesen - pozdrav jeseni TN Maksimir - Dani zahvalnosti za plodove zemlje Sredstva: - izvorna stvarnost,

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: III-7 Образовни профил: мастер

Више

MI JEDEMO ODGOVORNO Mi jedemo odgovorno je projekt koji se bavi zdravom i odgovornom prehranom. U njemu sudjeluje 20 Eko-škola koje tijekom nastavne g

MI JEDEMO ODGOVORNO Mi jedemo odgovorno je projekt koji se bavi zdravom i odgovornom prehranom. U njemu sudjeluje 20 Eko-škola koje tijekom nastavne g MI JEDEMO ODGOVORNO Mi jedemo odgovorno je projekt koji se bavi zdravom i odgovornom prehranom. U njemu sudjeluje 20 Eko-škola koje tijekom nastavne godine 2015/2016. realiziraju projekt. Sam projekt financiran

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Svi u akciju Sigurniji internet za djecu Lidija Kralj, prof. Viktorija Hržica, prof. ucitelji.hr zajednica Suradnici u učenju okupljena oko portala ucitelji.hr i digitalnog časopisa Pogled kroz prozor

Више

SATI RAZREDNIKA - PLAN razred 2.a ime i prezime razrednika Igor Mihovilović godišnji plan razrednika ProvoĎenje PATHS programa, obilježavanje važnijih

SATI RAZREDNIKA - PLAN razred 2.a ime i prezime razrednika Igor Mihovilović godišnji plan razrednika ProvoĎenje PATHS programa, obilježavanje važnijih razred 2.a ime i prezime razrednika Igor Mihovilović godišnji plan razrednika ProvoĎenje PATHS programa, obilježavanje važnijih datuma, odlazak u kino, kazalište, izložbe, obilazak i upoznavanje znamenitosti

Више

'DOMAŠI' GAĐAJU SVA OSJETILA Ana Marija VeselĊić: Odrasla sam u tom sustavu i ne sramim se toga reći

'DOMAŠI' GAĐAJU SVA OSJETILA Ana Marija VeselĊić: Odrasla sam u tom sustavu i ne sramim se toga reći 'DOMAŠI' GAĐAJU SVA OSJETILA Ana Marija Veselčić: Odrasla sam u tom sustavu i ne sramim se toga reći dalmatinskiportal.hr/zivot/-domasi--gadaju-sva-osjetila-ana-marija-veselcic--odrasla-sam-u-tom-sustavu-i-ne-sramim-setoga-reci/40996

Више

UPISI U 1. RAZRED SREDNJE ŠKOLE

UPISI U 1. RAZRED  SREDNJE ŠKOLE Predavanje o E upisima za roditelje učenika 8.-ih razreda Pripremila: Lea Liović, pedagoginja 14. svibnja 2015. godine Dokumenti: - Prvi puta umjesto Odluke izlazi: Pravilnik o elementima i kriterijima

Више

DISTRIKT 1913 Rotaract klub Slavonski Brod u akciji opremanja brodskog rodilišta Rotaract klub Slavonski Brod i ove je godine nastavio s hvalevrijedno

DISTRIKT 1913 Rotaract klub Slavonski Brod u akciji opremanja brodskog rodilišta Rotaract klub Slavonski Brod i ove je godine nastavio s hvalevrijedno DISTRIKT 1913 Rotaract klub Slavonski Brod u akciji opremanja brodskog rodilišta Rotaract klub Slavonski Brod i ove je godine nastavio s hvalevrijednom akcijom opremanja brodskog rodilišta. Opremimo naše

Више

Чича Глиша Аутор: Зора Гојковић и Валентина Рутовић ПРИПРЕМА ЧАСА И УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЧИЧА ГЛИША За ове часове ликовне културе смо ис

Чича Глиша Аутор: Зора Гојковић и Валентина Рутовић ПРИПРЕМА ЧАСА И УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЧИЧА ГЛИША За ове часове ликовне културе смо ис ПРИПРЕМА ЧАСА И УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЧИЧА ГЛИША За ове часове ликовне културе смо искористили веома занимљив сајт на Интернету (www.drawastickman.com). Приликом посете сајту, од посетиоца

Више

Program INA Razvoj skolstva u opcini KS

Program INA Razvoj skolstva u opcini KS PROJEKT UMIJEĆE KORIŠTENJA INFORMACIJA PROGRAM IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI «RAZVOJ ŠKOLSTVA U OPĆINI KLINČA SELA» Autorica programa: Maja Slamar Datum: 25. 8. 2018. Napomena: program je razvijen u sklopu

Више

Heaven Gods Beautiful Home Serbian CB

Heaven Gods Beautiful Home Serbian CB Библија за дјецу представља Небо, прелијепи Божији дом написао: Edward Hughes Илустровао: Lazarus Прилагодио: Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Више

Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам напра

Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам напра Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам направила тест у Гугл документу који су ученици са одушевљењем

Више

Uloga nastavnika u kreiranju emocionalne atmosfere u odjeljenju

Uloga nastavnika u kreiranju emocionalne atmosfere u odjeljenju УЛОГА НАСТАВНИКА У КРЕИРАЊУ ЕМОЦИОНАЛНЕ АТМОСФЕРЕ У ОДЈЕЉЕЊУ Драгица Ожеговић Ако је васиона заиста безгранична а природа неисцрпна у свом стваралаштву, онда једини модел те безграничности јесте ДИЈЕТЕ

Више

Valentinovo 2013-bez odgovora

Valentinovo 2013-bez odgovora strijela bombon čokolada cvijeće golubovi prijatelji ružičasta Valentinovo četrnaest crvena dar kupid ruža srce veljača From the list of words above, fill in the blank boxes below each picture. 14-1- Match

Више

Kopija Školski preventivni program.xls

Kopija Školski preventivni program.xls ŠKOLSKI PREVENTIVNI PROGRAM DEFINICIJA PROGRAMA I CILJ PROGRAMA Ovisnost i ovisničko te rizična ponašanja, u skladu s uzrastom i razdobljem razvoja učenika osnovne škole, valja shvatiti šire od temeljne

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-8 Образовни профил: мастер

Више

Knjiga 42 Po originalnoj zamisli Françoisa Mattillea

Knjiga 42 Po originalnoj zamisli Françoisa Mattillea Knjiga 42 Po originalnoj zamisli Françoisa Mattillea www.fibra.hr www.stripovi.com Knjiga 42 * Scenarij i crtež Cosey Izdavač Naklada Fibra d.o.o. * Glavni urednik Marko Šunjić Prijevod Mirna Šimat Lektura

Више

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios www.driveangel.ba Primanje SMS poruke Početak instalacije DriveAngela na Vaš mobilni uređaj započinje primanjem SMS poruke u kojoj

Више

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Android

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Android Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Android www.driveangel.ba Primanje SMS poruke Početak instalacije DriveAngela na Vaš mobilni uređaj započinje primanjem SMS poruke u kojoj se

Више

LEKCIJA 31 - FINANCIJE - 2. DIO

LEKCIJA 31 - FINANCIJE - 2. DIO RAZINA 2 LEKCIJA 15 FINANCIJE - 2. DIO Andrew Wommack U prethodnoj sam lekciji objasnio kako je Božja volja Vaše napredovanje. Postoje ključevi kako to funkcionira. U Luki 6:38 piše: "Dajite i dat će vam

Више

59. Natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske Školsko/Klupsko natjecanje godine Tehnička kultura 5. razred Maketarstvo i modelarstvo Radni

59. Natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske Školsko/Klupsko natjecanje godine Tehnička kultura 5. razred Maketarstvo i modelarstvo Radni 59. Natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske Školsko/Klupsko natjecanje 2017. godine Tehnička kultura 5. razred Maketarstvo i modelarstvo Radni zadatak: Stol za učenje POTREBAN MATERIJAL : Papir

Више

VAŽNOST I MOĆ NETWORKINGA Zato što je istina s kim si, takav si

VAŽNOST I MOĆ NETWORKINGA Zato što je istina s kim si, takav si VAŽNOST I MOĆ NETWORKINGA Zato što je istina s kim si, takav si TKO JE OKO NAS PRESUDNO JE ZA NAŠ USPJEH U POSLU I ŽIVOTU Pa ako itko zna networking to smo mi na Balkanu oduvijek se tu išlo na janjetine

Више

Ponovimo Grana fizike koja proučava svijetlost je? Kroz koje tvari svjetlost prolazi i kako ih nazivamo? IZVOR SVJETLOSTI je tijelo koje zr

Ponovimo Grana fizike koja proučava svijetlost je? Kroz koje tvari svjetlost prolazi i kako ih nazivamo? IZVOR SVJETLOSTI je tijelo koje zr Ponovimo Grana fizike koja proučava svijetlost je? Kroz koje tvari svjetlost prolazi i kako ih nazivamo? IZVOR SVJETLOSTI je tijelo koje zrači svjetlost. Primarni: Sunce, zvijezde, Sekundarni: Mjesec,

Више

Slide 1

Slide 1 Predstavljanje projekata KA1 i KA2 Osnovna škola Ludina Tomislav Pavlović, učitelj mentor, etwinning ambasador 17.12.2014. SADRŽAJ SADRŽAJ OŠ Ludina - 236 učenika - 34 učitelja i stručna suradnika - matična

Више

Kako vam life coach može pomoći da promijenite svoj život?

Kako vam life coach može pomoći da promijenite svoj život? Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Kako vam life coach može pomoći da promijenite svoj život? Možda ste se zapitali što je uopće life coach

Више

*Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија

*Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија *Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија *Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија Почев од школске 2014/15.године

Више

Назив рада: Савремена технологија у традиционалном амбијенту Аутор /реализатор Маја Стојковић Љиљана Крговић

Назив рада: Савремена технологија у традиционалном амбијенту Аутор /реализатор Маја Стојковић Љиљана Крговић Назив рада: Савремена технологија у традиционалном амбијенту Аутор /реализатор Маја Стојковић Љиљана Крговић СЦЕНАРИО Категорија : Интердисциплинарни приступ планирању учења Разред : други, трећи и четврти

Више

Bojenje karti iliti poučak o četiri boje Petar Mladinić, Zagreb Moj djed volio je igrati šah. Uvijek mi je znao zadati neki zanimljiv zadatak povezan

Bojenje karti iliti poučak o četiri boje Petar Mladinić, Zagreb Moj djed volio je igrati šah. Uvijek mi je znao zadati neki zanimljiv zadatak povezan Bojenje karti iliti poučak o četiri boje Petar Mladinić, Zagreb Moj djed volio je igrati šah. Uvijek mi je znao zadati neki zanimljiv zadatak povezan sa šahom. Tako mi je postavio sljedeći problem. Problem.

Више

Razred: sedmi

Razred: sedmi Osnovna škola Ivan Goran Kovačić, Slavonski Brod Učitelji: Marija Matić, prof., Blanka Rajšić, dipl. knjižničar Razred: sedmi Nastavno područje: jezično izražavanje Nastavna tema: Bilješka i natuknica

Више

Osnovna škola „Đuro Ester“ Koprivnica

Osnovna škola „Đuro Ester“ Koprivnica Osnovna škola Đuro Ester Koprivnica Razvojno-pedagoška djelatnost Projekt: Deset dana bez ekrana Voditelji projekta: pedagoginja Jasna Relja, razrednice Dubravka Bijelić, Nada Čolak, Nina Ninković Skupina:

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катхизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-26 Образовни профил: мастер

Више

8 2 upiti_izvjesca.indd

8 2 upiti_izvjesca.indd 1 2. Baze podataka Upiti i izvješća baze podataka Na početku cjeline o bazama podataka napravili ste plošnu bazu podataka o natjecanjima učenika. Sada ćete izraditi relacijsku bazu u Accessu o učenicima

Више

NA PRAGU PROFESIONALNOG IZBORA

NA PRAGU PROFESIONALNOG IZBORA O ČEMU TREBA VODITI RAČUNA PRILIKOM IZBORA PROGRAMA/ ZANIMANJA? 15.6.2017. 1 Potrebno je uskladiti: zahtjeve odabranog zanimanja interese, želje, prethodna znanja, sposobnosti i zdravstvene karakteristike

Више

Poreč: Za kraj školske godine otvoren vrt i posađeno 38 sadnica raznih voćaka

Poreč: Za kraj školske godine otvoren vrt i posađeno 38 sadnica raznih voćaka #PROJEKT ŠKOLSKA SHEMA# Osnovna škola Poreč obilježila je danas Dan škole, u posebno svečanoj atmosferi osim što je bio zadnji dan nastave, bilo je to ujedno i prvo obilježavanje na kraju školske godine

Више

TEMA: Tematska i vrstovna podjela lirskih pjesama KLJUČNI POJMOVI: domoljubna pejsažna i ljubavna pjesma himna haiku OBRAZOVNA POSTIGNUĆA: razlikovati

TEMA: Tematska i vrstovna podjela lirskih pjesama KLJUČNI POJMOVI: domoljubna pejsažna i ljubavna pjesma himna haiku OBRAZOVNA POSTIGNUĆA: razlikovati TEMA: Tematska i vrstovna podjela lirskih pjesama KLJUČNI POJMOVI: domoljubna pejsažna i ljubavna pjesma himna haiku OBRAZOVNA POSTIGNUĆA: razlikovati domoljubnu, pejsažnu i ljubavnu pjesmu s obzirom na

Више

Recept: Kraljica jabuka iz porodice ruža u lisnatom ogrtaču – Sretan vam Međunarodni dan žena!

Recept: Kraljica jabuka iz porodice ruža u lisnatom ogrtaču – Sretan vam Međunarodni dan žena! Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Recept: Kraljica jabuka iz porodice ruža u lisnatom ogrtaču - Sretan vam Međunarodni dan žena! U nekoliko

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation UPISI U SREDNJE ŠKOLE OŠ Đuro Pilar Slavonski Brod Školska godina 2016./2017. Renata Štajner, prof. Kako? Putem mrežne stranice www.upisi.hr kontinuirano pratiti novoobjavljene informacije! Uz pomoć korisničkih

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава-православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: IV-34 Образовни профил: мастер

Више

VESELI PROSINAC Program Božićnih i novogodišnjih događanja u Gradu Koprivnici prosinca Kližemo u Koprivnici i ove zime u našem gradu otv

VESELI PROSINAC Program Božićnih i novogodišnjih događanja u Gradu Koprivnici prosinca Kližemo u Koprivnici i ove zime u našem gradu otv VESELI PROSINAC Program Božićnih i novogodišnjih događanja u Gradu Koprivnici 01.-31. prosinca 2014. Kližemo u Koprivnici i ove zime u našem gradu otvorenje 12. prosinca 2014. godine 01. prosinca 2014.

Више

"Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, pozna

Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, pozna "Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, poznat pod imenom tepih Sjerpinskog. Trenutno je u projektu

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катхизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-31 Образовни профил: мастер

Више

Od ideje do pothvata

Od ideje do pothvata Od ideje do pothvata Kreativna radionica Pokretanje poduzetničkog pothvata I Financiranje poduzetničkog pothvata While we stop to think, we often miss our opportunity Maxim 185 Što je kreativnost?? Ciljevi

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: II-11 Образовни профил: мастер

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: VI-19 Образовни профил: мастер

Више

VIJESTI Br. 11, svibanj Najboljim učenicima osam strukovnih škola Udruženje obrtnika Rijeka uručilo po 1000,00 kn: NAGRADE NAJBOLJIMA Predsjedni

VIJESTI Br. 11, svibanj Najboljim učenicima osam strukovnih škola Udruženje obrtnika Rijeka uručilo po 1000,00 kn: NAGRADE NAJBOLJIMA Predsjedni Najboljim učenicima osam strukovnih škola Udruženje obrtnika Rijeka uručilo po 1000,00 kn: NAGRADE NAJBOLJIMA Predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka, Darko Sertić, dodjelio je najboljim učenicima osam strukovnih

Више

Zahvalnica „Parking servisu“,„Parking servis“ izašao u susret OŠ „NH Dušan Dugalić“,Velika akcija JKP „Parking servis“ </br> TV Studio B,Zeleni pauk s

Zahvalnica „Parking servisu“,„Parking servis“ izašao u susret OŠ „NH Dušan Dugalić“,Velika akcija JKP „Parking servis“ </br> TV Studio B,Zeleni pauk s Zahvalnica Parking servisu Zahvalnica Parking servisu OŠ za zaštitu vida Dragan Kovačević iz Beograda dodelila je zahvalnicu JKP Parking servis Beograd na priredbi organizovanoj povodom proslave Dana škole.

Више

knjiga 03.indd

knjiga 03.indd 15 3. Poglavlje Opće smjernice za aktivnosti učenja Ovo poglavlje opisuje neke od općih smjernica koje su pomogle roditeljima kada su svoju djecu učili novim vještinama. Pokušajte se koristiti ovim smjernicama

Више

Knjižničarka u školskom projektu Riči šokačke

Knjižničarka u školskom projektu Riči šokačke Knjižničarka u školskom projektu Rȋči šokȁčkē Henrieta Matković ŽSV školskih knjižničara srednjih škola Osječko-baranjske županije Osijek, 2. lipnja 2017. Rȋči šokȁčkē Cilj projekta: s učenicima i zainteresiranim

Више

Upravljanje u srednjim školama i učeničkim domovima

Upravljanje u srednjim školama i učeničkim domovima Upravljanje u srednjim školama i učeničkim domovima izv. prof. dr. sc. Božena Krce Miočić Sveučilište u Zadru Djelatnost srednjeg obrazovanja u srednjim školama i učeničkim domovima obuhvaća opće obrazovanje

Више

OPDINA ĐURMANEC ĐURMANEC ĐURMANEC OIB: KATALOŠKI BROJ NAZIV količina 5849 ČITAM I PIŠEM : hrvatska početnica - udžbenik za prvi

OPDINA ĐURMANEC ĐURMANEC ĐURMANEC OIB: KATALOŠKI BROJ NAZIV količina 5849 ČITAM I PIŠEM : hrvatska početnica - udžbenik za prvi OPDINA ĐURMANEC ĐURMANEC 137 49225 ĐURMANEC OIB: 64964131342 KATALOŠKI BROJ NAZIV količina 5849 ČITAM I PIŠEM : hrvatska početnica - udžbenik za prvi razred osnovne škole - pisana slova 39 4546 ČITAM I

Више

edukativna bojanka Lidija i Denis Cuvaju okolis EUROPSKA UNIJA ZAJEDNO DO FONDOVA EU Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda / Sa

edukativna bojanka Lidija i Denis Cuvaju okolis EUROPSKA UNIJA ZAJEDNO DO FONDOVA EU Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda / Sa edukativna bojanka Lidija i Denis Cuvaju okolis EUROPSKA UNIJA ZAJEDNO DO FONDOVA EU Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda / Sadržaj bojanke isključiva je odgovornost Grada Križevci

Више

Dobrodošlica

Dobrodošlica Prijelaz sa razredne na predmetnu nastavu Sadržaj prezentacije Što donosi prijelaz iz razredne u predmetnu nastavu Kako roditelji mogu pomoći Razvojne karakteristike učenika 5. razreda Što donosi prijelaz

Више

slika grada grad kao slika

slika grada grad kao slika slika grada grad kao slika Izložba likovnih radova studenata Odjela za nastavničke studije u Gospiću slika grada - grad kao slika 26. travanj 10. svibanj 2017. Mali salon Muzeja Like Gospić Osim sigurnosti,

Више

ZW ZW Dim.: 22,5 x 17 x 9 cm Dim.: 33 x 26,5 x 13,5 cm Poklon vrećica izrađena od kvalitetnog papira sa novogodišnjim motivima. ZW Z

ZW ZW Dim.: 22,5 x 17 x 9 cm Dim.: 33 x 26,5 x 13,5 cm Poklon vrećica izrađena od kvalitetnog papira sa novogodišnjim motivima. ZW Z ZW 71148 ZW 72148 Dim.: 22,5 x 17 x 9 cm Dim.: 33 x 26,5 x 13,5 cm ZW 73060 ZW 72060 Dim.: 36 x 10,5 x 10,5 cm Dim.: 33 x 33 x 12 cm ZW 701107039 ZW 7011071139 ZW 7011072139 Dim.: 15 x 15 x 5 cm Dim.:

Више

Impact Word(s)

Impact Word(s) HR KIDS ONLINE PRELIMINARNI REZULTATI 1 2015 Ipsos. OŠ VEĆESLAVA HOLJEVCA Metodologija Istraživanje je provedeno CAPI metodom (putem laptopa u kućanstvima ispitanika) STU Vrijeme provedbe istraživanja:

Више

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nadzor razrednih knjiga tel: fax: mail:

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nadzor razrednih knjiga tel: fax: mail: Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Postavke... 3 4. Kreiranje zahtjeva za nadzorom razrednih knjiga... 4 5. Pregled razredne knjige... 6 5.1 Dnevnik rada... 7 5.2 Imenik... 11 5.3

Више

Realizacija emitirano programa (Verzija 5)

Realizacija emitirano programa (Verzija 5) Realizacija emitiranog programa za 2011. godinu CRTANI FILMOVI, DJEČJI ANIMIRANI PROGRAM, IGRANI PROGRAM ZA DJECU I MLADE, INFORMATIVNO-DOKUMENTARNE EMISIJE ZA DJECU I MLADE, ZABAVNI PROGRAM ZA DJECU I

Више

Izvršavanje pitanja

Izvršavanje pitanja U ovom ćeš dijelu upitnika odgovarati na pitanja o različitim aspektima vezanima uz digitalne medije i digitalne uređaje u koje se ubrajaju računala, laptopi, notebook računala, pametni telefoni, tableti,

Више

Bassanese: Budimo što želimo - grad sretnih i zadovoljnih ljudi, grad jednakih mogućnosti za sve

Bassanese: Budimo što želimo - grad sretnih i zadovoljnih ljudi, grad jednakih mogućnosti za sve #FOTO: DAN GRADA UMAGA - URUČENE NAGRADE ZASLUŽNIM GRAĐANIMA, VESELICA UZ GUSTAFE# Umaški klinci iz dječjih vrtića Duga i Girotondo slaganjem kockica grada Umaga na pozornici umaške kino i kazališne dvorane,

Више