PROGRAM KULTURE U STUDENOM studenog Program kulture započeli smo Glazbenim minutama. Uz stručno vodstvo Branke Šulc učenici su učili pj

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "PROGRAM KULTURE U STUDENOM studenog Program kulture započeli smo Glazbenim minutama. Uz stručno vodstvo Branke Šulc učenici su učili pj"

Транскрипт

1 PROGRAM KULTURE U STUDENOM studenog Program kulture započeli smo Glazbenim minutama. Uz stručno vodstvo Branke Šulc učenici su učili pjevati pjesmicu Dođi, dođi, dođi Božiću koju će izvesti na božićnoj priredbi u prosincu, uoči Božića za svoje prijatelje, roditelje i djelatnike bolnice. Kad smo naučili tekst i melodiju pjesme, uveli smo koreografiju. Bilo je veselo. Učenici su uz pjesmu i ples proveli radosne glazbene minute. Prijatelji iz OŠ Remete opet su im poslali svoje likovne radove koji ih uvijek razvesele. Vezano uz godišnju temu matične škole Životinje željeli smo učenicima približiti sport u kojem sudjeluju konji. U bajkovit svijet dresurnog jahanja uvela nas je današnja gošća Programa kulture, gospođa Zvjezdana Klarić. Ona je vlasnica prekrasne barokne kurije Contessa u Draganiću u blizini grada Karlovca i i predsjednica samoborske udruge Lipicanska barokna raskoš, čiji je program Barok, dvorci i lipicanci godine proglašen jednim od najboljih u Hrvatskoj te tako promoviran u elitnu turističku atrakciju najvišeg ranga. Zvjezdana Klarić već se trideset godina bavi dresurnim jahanjem, dopredsjednica je konjogojske Udruge za uzgoj čistokrvnih lipicanskih konja Zagrebačke županije i ponosna vlasnica devet konja. Ona je nacionalna sutkinja za dresurni sport. Priredila je sve scenarije za poznati Bal lipicanaca koji se svake godine u božićno doba održava u Državnoj ergeli lipicanaca u Đakovu.

2 Dresurno jahanje smatra se umjetnošću konjičkog sporta te služi kao osnova treninga svim drugim disciplinama. Osnovna svrha je razvoj, kroz sustavni i progresivan trening, konjima svojstvene atletske sposobnosti i želje za radom, tj. razviti do maksimuma njegove potencijale kao jahaćeg konja. Dresurno jahanje je olimpijska disciplina, zajedno s preponskim jahanjem i svestranom upotrebom konja. Na dresurnim natjecanjima konj mora pokazati osnovne kretnje: hod, kas, galop te prijelaze iz jedne vrste kretanja u drugi. Na vrhu svog razvoja dresurni konj će glatko i brzo odgovarati na najmanji znak iskusnog i educiranog jahača izvodeći zatražene kretnje opušteno i bez napora. Suci ocjenjuju svaku radnju i/ili pokret na osnovi objektivnog standarda prilagođenom nivou natjecanja (ocjenama od 1-10). Učenici su vidjeli dio opreme natjecatelja (jahača) i konja. Naša gošća opisala je dresurno jahanje kao ples s konjem. Sudac i publika ne smiju vidjeti niti jednu komandu na jahaču. Dok mu jahač mirno sjedi leđima, konj pleše i izgleda kao da sve izvodi sam. To je ta čarolija plesa s konjem. Ona se postiže dugogodišnjim radom i neprestanim učenjem. Veliku ljubav prema konjima joj je usadio njen djed koji ju je, dok je bila mala, vodio po dvorcima. Bila je oduševljena barokom i dvorcima, njihovom kvadraturom, tim ogromnim dvoranama u kojima su se održavali balovi. Učenike je uvela i u čaroliju oživljene povijesti. Ispričala im je nekoliko crtica iz života grofova, plemića, prinčeva i princeza kako su se prenosila ljubavna pisma, kako su se tada borili, pokazala im mač koji su neki čak probali držati. Vrijeme kroz povijest proletjelo je uz priče o konjima prekrasnim ponosnim životinjama.

3 20. studenog povodom Međunarodnog dana djeteta tema edukativne radionice projekta 2 muzeja iz susjedstva bila je Tradicijske igračke i licitari. Željka Jelavić, viša kustosica iz Etnografskog muzeja upoznala je učenike s postavom muzeja i prikazala im kakvim su se igračkama nekad igrala djeca. Potom su i sami ukrašavali igračke konjića i licitarsko srce. Učenici su pokazali da su savladali nekadašnji način ukrašavanja i pri tome se dobro zabavili. 22. studenog nastavili smo razgovarati o životinjama vezano uz godišnju temu matične škole. Ponovno smo ugostiti Mariju Starčević, edukatoricu iz Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba. Današnja tema bila je vrlo zanimljiva i poučna: Brkate životinje. Učenici škole u bolnici prisjetili su se koje su brkate životinje, kako su brkovi nastali i čemu služe uz prezentaciju bogatu lijepim fotografijama. Tamarinu i lavu brkovi služe za orijentaciju u prostoru. Po položaju brkova možemo zaključiti je li mačka opuštena ili uzbuđena, nervozna. Morskom lavu brkovi su poput senzora - pronalazi hranu tako da brkove ispruži prema slasnom zalogaju. Štakorima i miševima brkovi daju super moć pomoću njih stvaraju kartu prostora u glavi pa ih je zaista teško uhvatiti. Šaran i som su ribe koje imaju slab vid, a plivaju u mutnoj vodi. Brkovi im omogućuju da vide i love u mutnom. Nekim životinjama brkovi služe za ukras kozja bradica ili brkovi tamarina koji su izraz ljepote te vrste majmuna. Učenici su susret s dragom nam gošćom završili izrađujući brkove od papira te se potom zabavljali ukrašeni izrađenim brkovima.

4 30. studenog ugostili smo Putujuću knjižnicu Martine Domaćinović iz Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice Vladimira Nazora. Današnji susret bio je posvećen životinjama iz džungle. Bibliotekarka Martina pročitala je naglas knjige: Životinje u džungli i Mali majmun u velikoj brizi. Učenicima se dopalo čitanje uz slike i tema im je bila zanimljiva pa su se raspričali. Potom su bojali životinje koje su odabrali. Veliki plakat s oslikanom džunglom dobio je životinje koje su nedostajale. Učenici su puno toga zanimljivog danas naučili, pri tom se ugodno družili i zajednički izradili plakat koji će ukrasiti prostor knjižnice.

5 MALI KREATIVCI U STUDENOM studenoga Današnju radionicu nazvali smo Volim crtiće (animirane filmove). U razgovoru smo se složili kako svi podjednako volimo crtane filmove. I veliki i mali ljudi. U početku smo rekli ponešto o samom nastanku animiranih filmova, što su oni zapravo i kako nastaju. Animirani ili crtani film je oblik filmske umjetnosti. Za razliku od igranog filma, u crtanom filmu su likovi i pozadina nacrtani. Prvi animirani filmovi, koje nazivamo i crtanim filmovima, prikazani su u posljednjem desetljeću 19. stoljeća. Najpoznatija animirana životinja svih vremena svakako je Miki Maus. Njega je stvorio Walt Disney, a prvi film u kojem se pojavio je Ludi avion iz godine. Snjeguljica i sedam patuljaka iz godine je bio njegov prvi dugometražni animirani film. Animacija je tehnika kojom nastaju animirani, ili crtani filmovi. Da bi se snimila jedna sekunda animiranog filma potrebna su 24 crteža. To znači da je za desetominutni film potrebno nacrtati pojedinačnih scena. Za nastanak prvih animiranih filmova bilo je potrebno mnogo vremena i truda budući je pozadina svakog crteža morala biti ista. Međutim, dolaskom digitalne opreme taj proces je pojednostavljen i ubrzan. Tako je Disneyev film Priča o igračkama prvi animirani film u povijesti koji je u cijelosti nastao pomoću kompjutorske animacije. Razgovarajući smo se prisjetili crtanih filmova koje smo prve pogledali. Pokušali smo pogoditi o kojim filmovima je riječ dok je netko od nas opisivao radnju filma ili glavne likove. Jedan od filmova koji se svima svidio i koji u sebi nosi lijepu pouku je film Nebesa ili Up. Jedna od najupečatljivijih scena filma je kada se kućica podigne u zrak uz pomoć

6 stotina balona zavezanih za njen krov. Slušajući o čemu pričamo tata Robert (tata učenika) nam je predložio da će nam pomoći ukrasiti vrata učionice scenom iz filma. Zajedno s njim izradili smo plan i nakon nekog vremena vrata su zablistala novim sjajem.

7 15. studenoga Današnju radionicu posvetili smo Međunarodnom danu tolerancije koji obilježavamo 16. studenoga. To je dan koji nas podsjeća na poštovanje i uvažavanje drugačijih od nas. Dan koji nas potiče na snošljivost prema drugima. Generalna Skupština Ujedinjenih naroda je godine pozvala zemlje članice da ustanove Dan tolerancije u skladu s Deklaracijom o principima tolerancije koja je potpisana od strane članica 16. studenoga godine. UNESCO je proglašenjem međunarodnog dana tolerancije skrenuo pažnju na brojne međunarodne akte koji se tiču ljudskih prava, uključujući Konvenciju o građanskim i političkim pravima, Konvenciju o eliminaciji svih oblika diskriminacija žena, rasne diskriminacije, kao i Konvencija o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida, te brojne druge. UNESCO je dao definiciju za toleranciju i ona glasi u cijelosti ovako! Tolerancija je poštovanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti u našim svjetskim kulturama, naša forma izražavanja i način da budemo ljudi. Tolerancija podrazumijeva volju i sposobnost prihvatiti i dopustiti različitost, bilo da se radi o razlikama u političkom uvjerenju, ili o vjerskim, rasnim ili spolnim razlikama. Djeca su iznosila svoja mišljenja o tome što za njih znači tolerancija i biti tolerantan prema nekome. Evo nekoliko zanimljivih odogovora: Biti tolerantan znači kada igramo npr. neku društvenu igru, izgubili ili dobili, da prihvatimo i poraz i pobjedu. I jedno i drugo su dio igre. Matej, 8. god.

8 Biti tolerantan znači prihvatiti mišljenja drugih ljudi, pa makar bila ona i loša. Leon, 14. god. Biti tolerantan znači odnositi se prema drugima onako kako bismo željeli da se odnose prema nama. Nika, 6. god. 22. studenoga Nakon što nas je posjetila edukatorica Marija Starčević iz Zoološkog vrta grada Zagreba i održala za nas radionicu, u sklopu Vesele srijede, pod nazivom Brkate životinje odlučili smo današnju radonicu Malih kreativaca posvetiti životinjama. Nazvali smo ju Napravi životinju od likova. Razgovarali smo o tome kakvih sve geometrijskih likova ima, kako se oni zovu, koja je razlika između tijela i likova. Upoznali smo se sa igrom Tangram. Tagram je jedna od nastarijih slagalica. Ova matematička zagonetka sastoji se od sedam standardnih dijelova, od kojih se slažu slike različitih objekata. Igra je iz Kine stigla u Europu i Ameriku početkom 19. stoljeća. Točna starost igre nije poznata. Originalni tangram je kvadrat razrezan na sedam dijelova, tako da se dobiju: 2 velika jednakokračna pravokutna trokuta, 1 jednakokračni pravokutni trokut srednje veličine, 2 mala jednakokračna pravokutna trokuta, 1 kvadrat i 1 paralelogram. Pravilo igre je da se uvijek moraju iskoristiti svih sedam oblika. Postoje teži i lakši oblici koje treba složiti. Pomoću tableta odigrali smo nekoliko primjera slaganja tangrama ( Djeca su jednako uživala kao da su izradila svoj vlastiti tangram i zatim ga ručno slagali. Za mlađe sudionike radionice osigurali smo od radnih terapeuta koji rade kod nas na odjelu magnetnu ploču i oblike pomoću kojih su oni slagali oblike raznih životinja. Na kraju radionice svako dijete je reklo kako mu je bilo jako zanimljivo i kako bi u skoroj budućnosti voljeli ponoviti radionicu istog naziva.

9 29. studenoga Društvene igre je tema naše današnje radionice Malih kreativaca. Djeca došla na ideju kako bi bilo lijepo da cijelu radionicu posvetimo društvenim igrama i da se na taj način opustimo nakon napornog učenja. Kako na odjelu imamo jaaako puno igara (društvenih, edukativnih, mozgalica, slagalica,...) razgovarali smo o igrama koje su nam najdraže. Nekima je to bio Čovječe, ne ljuti se, nekima Monopoly,... Uglavnom, bilo je tu zanimljivih odgovora i prjedloga. Kako je na radionici bilo troje djece, dogovorili smo se, kako će svako dijete odabrati jednu igru koju želi odigrati. Tako je odluka pala na to da je Nika odabrala Čovječe, ne ljuti se, Paula je odabrala igru za vježbanje motorike ruku Skupi ih sve, a Matej je odabrao svoje najdraže Crviće. Dogovorili smo se kako se nećemo ljutiti ako netko izgubi, da ćemo igrati po pravilima i da ćemo, nakon svake odigrane igre, pružiti si međusobno ruke i zahvaliti. U početku su im pravila bila pomalo smiješna, ali su shvatili da jedino na taj način možemo uživati u igri. Na kraju radionice smo svi otpjevali pjesmu Kad si sretan i dogovorili termin za još jednu ovakvu zanimljivu radionicu.

10

PROGRAM KULTURE U VELJAČI siječnja u goste nam je došla Martina Domaćinović iz Dječje knjižnice Vladimira Nazora. Kroz Putujuću knjižn

PROGRAM KULTURE U VELJAČI siječnja u goste nam je došla Martina Domaćinović iz Dječje knjižnice Vladimira Nazora. Kroz Putujuću knjižn PROGRAM KULTURE U VELJAČI 2018. 31. siječnja 2018. u goste nam je došla Martina Domaćinović iz Dječje knjižnice Vladimira Nazora. Kroz Putujuću knjižnicu pripremila nas je za nadolazeće maškare u veljači.

Више

PROGRAM KULTURE U LISTOPADU Svjetski tjedan svemira obilježili smo u srijedu, 5. listopada radionicom Dan i noć autorice Katarine Ivanišin

PROGRAM KULTURE U LISTOPADU Svjetski tjedan svemira obilježili smo u srijedu, 5. listopada radionicom Dan i noć autorice Katarine Ivanišin PROGRAM KULTURE U LISTOPADU 2016. Svjetski tjedan svemira obilježili smo u srijedu, 5. listopada 2016. radionicom Dan i noć autorice Katarine Ivanišin Kardum, više muzejske pedagoginje Tehničkog muzeja

Више

Чича Глиша Аутор: Зора Гојковић и Валентина Рутовић ПРИПРЕМА ЧАСА И УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЧИЧА ГЛИША За ове часове ликовне културе смо ис

Чича Глиша Аутор: Зора Гојковић и Валентина Рутовић ПРИПРЕМА ЧАСА И УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЧИЧА ГЛИША За ове часове ликовне културе смо ис ПРИПРЕМА ЧАСА И УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЧИЧА ГЛИША За ове часове ликовне културе смо искористили веома занимљив сајт на Интернету (www.drawastickman.com). Приликом посете сајту, од посетиоца

Више

Projekt STE(A)M Tjedan Tehnički muzej Nikola Tesla u suradnji sa Školskom knjigom d.d., Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i udr

Projekt STE(A)M Tjedan Tehnički muzej Nikola Tesla u suradnji sa Školskom knjigom d.d., Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i udr Projekt STE(A)M Tjedan 11.10. 12.10.2017. Tehnički muzej Nikola Tesla u suradnji sa Školskom knjigom d.d., Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i udrugom Hrvatsko interdisciplinarno društvo organizirao

Више

PROGRAM KULTURE U VELJAČI Škola u bolnici Dan sigurnijeg interneta U Zavodu za onkologiju i hematologiju Dr. Mladen Ćepulić Klinike za dječje bo

PROGRAM KULTURE U VELJAČI Škola u bolnici Dan sigurnijeg interneta U Zavodu za onkologiju i hematologiju Dr. Mladen Ćepulić Klinike za dječje bo PROGRAM KULTURE U VELJAČI 2019. Škola u bolnici Dan sigurnijeg interneta U Zavodu za onkologiju i hematologiju Dr. Mladen Ćepulić Klinike za dječje bolesti Zagreb svake godine obilježavamo Dan sigurnijeg

Више

OŠ Nikole Andrića Mjesec hrvatske knjige Tema: Čitam 100 na sat ( )

OŠ Nikole Andrića Mjesec hrvatske knjige Tema: Čitam 100 na sat ( ) OŠ Nikole Andrića Mjesec hrvatske knjige 2016. Tema: Čitam 100 na sat (15.10.-15-11.2016.) DOGAĐANJA: 20. listopada u 10 h, Gradska knjižnica Vukovar Dani Matice hrvatske U Gradskoj knjižnici Vukovar povodom

Више

GOO razred.docx

GOO razred.docx OŠ VELI VRH PULA GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA GRAĐANSKOG ODGOJA ZA ŠK. GOD. 2014./2015. Razred: 2.A i 2.B NASTAVNI PREDMET BROJ SATA Razrednik: Tina Đurišić i Suzana Mihovilović Otović DIMENZIJA TEMA GRAĐANSKOG

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катхизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-11 Образовни профил: мастер

Више

PRIPREMA ZA IZVOĐENJE NASTAVNE ( METODIČKE ) JEDINICE

PRIPREMA ZA IZVOĐENJE NASTAVNE ( METODIČKE ) JEDINICE DNEVNA PRIPREMA ZA VJERONAUČNI SAT I. OPĆI PODACI O VJERONAUČNOM SATU Škola: OŠ Ivan Kozarac Nijemci Razred: 1 Vjeroučitelj: Ljudevit Gačić Nastavna cjelina: Zajedno smo uvijek radosni Nastavna tema: Susret

Више

POSTALA SAM BAKA

POSTALA  SAM  BAKA SVJEDOČANSTVO IZ KNJIGE ''MENI JE BOG POMOGAO'' - www.molitvenici.net 1 / 10 2 / 10 Baka Katica, njen sin Mario i snaha Tanja žive u jednom malom slavonskom gradiću u naselju kojeg je zaštitnik Duh Sveti.

Више

Mjesec hrvatske knjige u Osnovnoj školi Gradište

Mjesec hrvatske knjige  u Osnovnoj školi Gradište Mjesec hrvatske knjige u Osnovnoj školi Gradište ( 15.10.- 15.11.2018.) Hrvatski jezik Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige osmislile su sadržajno i vizualno učiteljice Branislava Šimić, Danica Galić i knjižničarka

Више

PRAVAC

PRAVAC Nives Baranović nives@ffst.hr Odsjek za učiteljski studij Filozofski fakultet u Splitu Razvoj geometrijskog mišljenja kroz tangram aktivnosti Radionica za učitelje i nastavnike matematike VII. simpozijum

Више

Nika Ivana Medić 4. c Zadar je u srcu mome Danas je njegov rođendan, dan kad se samo o njemu priča. Danas je Dan grada Zadra. Star je grad bogate povi

Nika Ivana Medić 4. c Zadar je u srcu mome Danas je njegov rođendan, dan kad se samo o njemu priča. Danas je Dan grada Zadra. Star je grad bogate povi Nika Ivana Medić 4. c Danas je njegov rođendan, dan kad se samo o njemu priča. Danas je Dan grada Zadra. Star je grad bogate povijesti. Crkva sv. Donata najstarija je crkva u Zadru, kamena, velika i prekrasna.

Више

KATALOG TURISTIČKE PONUDE DRŽAVNE ERGELE ĐAKOVO GODINA Tradicija koja traje

KATALOG TURISTIČKE PONUDE DRŽAVNE ERGELE ĐAKOVO GODINA Tradicija koja traje KATALOG TURISTIČKE PONUDE DRŽAVNE ERGELE ĐAKOVO 2017. GODINA Tradicija koja traje PONUDA TURISTIČKIH OBILAZAKA 1. PASTUHARNA (centar grada Đakova) Augusta Šenoe 45, 31400 Đakovo 2. IVANDVOR (udaljen 7

Више

DISTRIKT 1913 Rotaract klub Slavonski Brod u akciji opremanja brodskog rodilišta Rotaract klub Slavonski Brod i ove je godine nastavio s hvalevrijedno

DISTRIKT 1913 Rotaract klub Slavonski Brod u akciji opremanja brodskog rodilišta Rotaract klub Slavonski Brod i ove je godine nastavio s hvalevrijedno DISTRIKT 1913 Rotaract klub Slavonski Brod u akciji opremanja brodskog rodilišta Rotaract klub Slavonski Brod i ove je godine nastavio s hvalevrijednom akcijom opremanja brodskog rodilišta. Opremimo naše

Више

DNEVNA PRIPREMA ZA OGLEDNI SAT IZ VJERONAUKA

DNEVNA PRIPREMA ZA OGLEDNI SAT IZ VJERONAUKA DNEVNA PRIPREMA ZA VJERONAUČNI SAT I. OPĆI PODACI O SATU/SUSRETU Škola: OŠ Čakovci, Čakovci Razred: 1. a. Vjeroučitelj: Josip Vuk Nastavna cjelina: Isus susreće ljude Nastavna tema: Isus se brine za sve

Више

GODIŠNJI PLAN I PROGRAM

GODIŠNJI PLAN I PROGRAM GODIŠNJI PLAN I PROGRAM Produženi boravak- slobodno organizirano vrijeme 2018./2019. Učiteljice: Suzana Benković Brankica Čumbelić Miljenka Đula Ines Ercegović Sanela Horvat Karmen Kučar Sanja Šobak RUJAN

Више

*Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија

*Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија *Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија *Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија Почев од школске 2014/15.године

Више

PROGRAM KULTURE U TRAVNJU travnja u okviru projekta Putujuća knjižnica naša Martina Domaćinović, bibliotekarka iz Odjela za djecu i ml

PROGRAM KULTURE U TRAVNJU travnja u okviru projekta Putujuća knjižnica naša Martina Domaćinović, bibliotekarka iz Odjela za djecu i ml PROGRAM KULTURE U TRAVNJU 2018. 11. travnja 2018. u okviru projekta Putujuća knjižnica naša Martina Domaćinović, bibliotekarka iz Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice Vladimira Nazora pročitala je

Више

PROGRAM KULTURE U PROSINCU prosinca realizirali smo još jedan zanimljiv i poučan susret s Ivom Novak i Martom Kuliš Aralica iz Muzeja z

PROGRAM KULTURE U PROSINCU prosinca realizirali smo još jedan zanimljiv i poučan susret s Ivom Novak i Martom Kuliš Aralica iz Muzeja z PROGRAM KULTURE U PROSINCU 2018. 3. prosinca 2018. realizirali smo još jedan zanimljiv i poučan susret s Ivom Novak i Martom Kuliš Aralica iz Muzeja za umjetnost i obrt u okviru projekta 2 muzeja iz susjedstva.

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-8 Образовни профил: мастер

Више

Knjižničarka u školskom projektu Riči šokačke

Knjižničarka u školskom projektu Riči šokačke Knjižničarka u školskom projektu Rȋči šokȁčkē Henrieta Matković ŽSV školskih knjižničara srednjih škola Osječko-baranjske županije Osijek, 2. lipnja 2017. Rȋči šokȁčkē Cilj projekta: s učenicima i zainteresiranim

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: III-7 Образовни профил: мастер

Више

ZAVRŠNA ŠKOLSKA PRIREDBA galerija slika Završna školska priredba održana je godine.Nakon priredbe,uslijedilo je zajedničko druženje učenika

ZAVRŠNA ŠKOLSKA PRIREDBA galerija slika Završna školska priredba održana je godine.Nakon priredbe,uslijedilo je zajedničko druženje učenika ZAVRŠNA ŠKOLSKA PRIREDBA galerija slika Završna školska priredba održana je 13.06.2014.godine.Nakon priredbe,uslijedilo je zajedničko druženje učenika,roditelja i učitelja.bilo nam je jako lijepo,uživali

Више

[Type here] 23. Dani dječjih vrtića Grada Zagreba UMJETNIČKI KURIKULUM RASPORED RADIONICA DRAMSKO SCENSKA Koordinatorica: Andrea Lanščak, DV MILANA SA

[Type here] 23. Dani dječjih vrtića Grada Zagreba UMJETNIČKI KURIKULUM RASPORED RADIONICA DRAMSKO SCENSKA Koordinatorica: Andrea Lanščak, DV MILANA SA DRAMSKO SCENSKA Koordinatorica: Andrea Lanščak, DV MILANA SACHSA 1. : LUTKARSTVO I KAZALIŠTE PREDMETA I MATERIJALA, Marijana Županić Benić, Učiteljski faklutet Centar za kulturu Trešnjevka, Park stara

Више

Bojenje karti iliti poučak o četiri boje Petar Mladinić, Zagreb Moj djed volio je igrati šah. Uvijek mi je znao zadati neki zanimljiv zadatak povezan

Bojenje karti iliti poučak o četiri boje Petar Mladinić, Zagreb Moj djed volio je igrati šah. Uvijek mi je znao zadati neki zanimljiv zadatak povezan Bojenje karti iliti poučak o četiri boje Petar Mladinić, Zagreb Moj djed volio je igrati šah. Uvijek mi je znao zadati neki zanimljiv zadatak povezan sa šahom. Tako mi je postavio sljedeći problem. Problem.

Више

Elektrotehnička i prometna škola Osijek Istarska 3, Osijek tel: 031/ , fax: 031/ Projekt je sufinancira Europska uni

Elektrotehnička i prometna škola Osijek Istarska 3, Osijek tel: 031/ , fax: 031/ Projekt je sufinancira Europska uni KURIKULUM IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI Na Prav I (Nađi pravu informaciju napravi novi sadržaj) Naziv izvannastavne aktivnosti: Na Prav I (Nađi pravu informaciju napravi novi sadržaj) Cilj izvannastavne aktivnosti:

Више

Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам напра

Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам напра Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам направила тест у Гугл документу који су ученици са одушевљењем

Више

GLAZBENO DRUŠTVO „CVJETIĆI GLAZBE”

GLAZBENO DRUŠTVO „CVJETIĆI GLAZBE” Big like za lijep glas!!! OSNOVNI PODACI Naziv organizacije: Glazbeno društvo "CVJETIĆI GLAZBE" Pleternica Status predlagatelja: Udruga Mjesto: Pleternica Adresa: Ivana Šveara 2 Telefonski broj: 034/251-006

Више

REZULTATI RADIONICE

REZULTATI RADIONICE 9. veljače 2019. 22 SUDIONIKA RADIONICE ZAKLJUČCI RADIONICE PETRINJA: ANALIZA STANJA I POTREBA U KULTURI KULTURA SVIMA Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda Sadržaj prezentacije

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Svi u akciju Sigurniji internet za djecu Lidija Kralj, prof. Viktorija Hržica, prof. ucitelji.hr zajednica Suradnici u učenju okupljena oko portala ucitelji.hr i digitalnog časopisa Pogled kroz prozor

Више

УПОЗНАВАЊЕ Ова вежбанка, намењена деци млађег и средњег предшколског узраста (4 5 година), садржи разноврсне и забавне активности предвиђене за свакод

УПОЗНАВАЊЕ Ова вежбанка, намењена деци млађег и средњег предшколског узраста (4 5 година), садржи разноврсне и забавне активности предвиђене за свакод УПОЗНАВАЊЕ Ова вежбанка, намењена деци млађег и средњег предшколског узраста (4 5 година), садржи разноврсне и забавне активности предвиђене за свакодневни рад код куће: графомоторичке вежбе (вежбе из

Више

NA PRAGU PROFESIONALNOG IZBORA

NA PRAGU PROFESIONALNOG IZBORA O ČEMU TREBA VODITI RAČUNA PRILIKOM IZBORA PROGRAMA/ ZANIMANJA? 15.6.2017. 1 Potrebno je uskladiti: zahtjeve odabranog zanimanja interese, želje, prethodna znanja, sposobnosti i zdravstvene karakteristike

Више

Osnovna škola „Đuro Ester“ Koprivnica

Osnovna škola „Đuro Ester“ Koprivnica Osnovna škola Đuro Ester Koprivnica Razvojno-pedagoška djelatnost Projekt: Deset dana bez ekrana Voditelji projekta: pedagoginja Jasna Relja, razrednice Dubravka Bijelić, Nada Čolak, Nina Ninković Skupina:

Више

Maxtv To Go/Pickbox upute

Maxtv To Go/Pickbox upute MAXTV TO GO UPUTE ZA KORIŠTENJE MAXTV TO GO UPUTE ZA KORIŠTENJE Detaljno objašnjenje funkcionalnosti..3 Upute za prijavu na aplikaciju...4 Što je to Preporučeno za vas....6 Preporučeno za vas..7 Dodavanje

Више

Obrazac Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu OSNOVNI

Obrazac Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu OSNOVNI Obrazac Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu OSNOVNI PODATCI Ime i prezime Zvanje Naziv škole u kojoj ste

Више

Dragi Djede, znam da te zanima jesam li bio dobar i uvjeravam te da jesam. Mami sam nosio jagode s placa, tati sam slao živote za igricu MEXICO, uglav

Dragi Djede, znam da te zanima jesam li bio dobar i uvjeravam te da jesam. Mami sam nosio jagode s placa, tati sam slao živote za igricu MEXICO, uglav znam da te zanima jesam li bio dobar i uvjeravam te da jesam. Mami sam nosio jagode s placa, tati sam slao živote za igricu MEXICO, uglavnom vjeruj mi, ja sam stvarno dobro dijete. Htio bih te zadiviti

Више

SVI SMO POZVANI NA SVETOST

SVI  SMO  POZVANI  NA  SVETOST Nedjelja, 13.12.2015.g. Ovaj današnji članak posvetio sam dvjema dragim sestrama u vjeri koje 1 / 23 su me, svaka na svoj način ohrabrile ovih dana kada sam prolazio teške kušnje u svojem životu. Članak

Више

Korištenje interneta

Korištenje interneta Korištenje Interneta prikaz školskog istraživanja INTERNET Privlačan i lako dostupan djeci Dinamičan i kreativan medij Djeca se lako socijaliziraju Na Internetu vrebaju mnoge opasnosti za djecu ELEKTRONIČKO

Више

Uloga nastavnika u kreiranju emocionalne atmosfere u odjeljenju

Uloga nastavnika u kreiranju emocionalne atmosfere u odjeljenju УЛОГА НАСТАВНИКА У КРЕИРАЊУ ЕМОЦИОНАЛНЕ АТМОСФЕРЕ У ОДЈЕЉЕЊУ Драгица Ожеговић Ако је васиона заиста безгранична а природа неисцрпна у свом стваралаштву, онда једини модел те безграничности јесте ДИЈЕТЕ

Више

Microsoft PowerPoint - b6_pr_benat [Read-Only]

Microsoft PowerPoint - b6_pr_benat [Read-Only] CARNetov Portal za škole Gordana Benat i Jasminka Maravić koautori: Ljerka Čulina, Robert Majetić, Renata Šimunko 9. CARNetova korisnička konferencija CUC 2007 Rijeka, 20. studenoga 2007. Zašto Portal

Више

EI Bewegung Mt, bosnisch, serbisch, kroatisch

EI Bewegung Mt, bosnisch, serbisch, kroatisch Kretanje (Bewegung) od 0 do 12 meseci (0 bis 12 Monate) Serbisch/Kroatisch/Bosnisch Savetovalište za majke i očeve, St. Gallen Mütter- und Väterberatung, St. Gallen Version 07.2008 Kretanje čini snažnim

Више

ERSTE PLAVA LIGA Organizator: AK PRO SPORT

ERSTE PLAVA LIGA Organizator: AK PRO SPORT ERSTE PLAVA LIGA 2018. Organizator: AK PRO SPORT 1. BROJ SUDIONIKA EPL 2018. U kvalifikacijama Erste Plave lige 2018. sudjelovalo je ukupno 3.407 učenika i učenica 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola.

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: II-11 Образовни профил: мастер

Више

PROJEKT: BROD DJEČJI VRTIĆ SVIRČE ZADACI: -Upoznat se sa vrstama brodova i njihovom namjenom -Klasifciranje brodova na temelju njihove funkcije i na t

PROJEKT: BROD DJEČJI VRTIĆ SVIRČE ZADACI: -Upoznat se sa vrstama brodova i njihovom namjenom -Klasifciranje brodova na temelju njihove funkcije i na t PROJEKT: BROD DJEČJI VRTIĆ SVIRČE ZADACI: -Upoznat se sa vrstama brodova i njihovom namjenom -Klasifciranje brodova na temelju njihove funkcije i na temelju materijala od kojeg su izgrađeni -Bogaćenje

Више

"Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, pozna

Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, pozna "Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, poznat pod imenom tepih Sjerpinskog. Trenutno je u projektu

Више

ESKE Ermittlung schulsprachlicher Kompetenzen in der Erstsprache SERBISCH Aufgabenset 5 bis 6 Jahre Schulerfahrung Pädagogische Hochschule FHNW 2018 P

ESKE Ermittlung schulsprachlicher Kompetenzen in der Erstsprache SERBISCH Aufgabenset 5 bis 6 Jahre Schulerfahrung Pädagogische Hochschule FHNW 2018 P ESKE Ermittlung schulsprachlicher Kompetenzen in der Erstsprache SERBISCH Aufgabenset 5 bis 6 Jahre Schulerfahrung Pädagogische Hochschule FHNW 2018 Professur Deutschdidaktik und Mehrsprachigkeit im Kindesalter

Више

Savjet mladih Općine Medulin mobitel: 099/ Medulin, 15.ožujka Na temelju članka 19., stavka 6. Zakona o sav

Savjet mladih Općine Medulin mobitel: 099/ Medulin, 15.ožujka Na temelju članka 19., stavka 6. Zakona o sav Savjet mladih Općine Medulin savjetmladihmedulin@gmail.com mobitel: 099/2531893 Medulin, 15.ožujka 2016. Na temelju članka 19., stavka 6. Zakona o savjetima mladih (Narodne novine 41/14) i članka 30. Odluke

Више

Назив рада: Савремена технологија у традиционалном амбијенту Аутор /реализатор Маја Стојковић Љиљана Крговић

Назив рада: Савремена технологија у традиционалном амбијенту Аутор /реализатор Маја Стојковић Љиљана Крговић Назив рада: Савремена технологија у традиционалном амбијенту Аутор /реализатор Маја Стојковић Љиљана Крговић СЦЕНАРИО Категорија : Интердисциплинарни приступ планирању учења Разред : други, трећи и четврти

Више

Microsoft Word - Gradjanin ka i demokratsko drustvo - Gradjansko vaspitanje.doc

Microsoft Word - Gradjanin ka  i demokratsko drustvo - Gradjansko vaspitanje.doc Projekat Živeti zajedno Opšti podaci o nastavnoj jedinici Predmet Gradjansko vaspitanje i georgrafija (korelacija izmeñu predmeta) Naziv nastavne jedinice Grañanin\ka i demokratsko društvo Razred Autor

Више

NEPOŠTOVANJE AUTORITETA KOD DECE

NEPOŠTOVANJE AUTORITETA KOD DECE NEPOŠTOVANJE AUTORITETA KOD DECE Zanimljiv pogled na ovu temu izneo je Tomislav Kuljiš iz Centra Prirodno roditeljstvo u sklopu svog predavanja 'Adolescentski mozak u odnosu učenik-profesor', koje je u

Више

Realizacija emitirano programa (Verzija 5)

Realizacija emitirano programa (Verzija 5) Realizacija emitiranog programa za 2011. godinu CRTANI FILMOVI, DJEČJI ANIMIRANI PROGRAM, IGRANI PROGRAM ZA DJECU I MLADE, INFORMATIVNO-DOKUMENTARNE EMISIJE ZA DJECU I MLADE, ZABAVNI PROGRAM ZA DJECU I

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Najveća proslava početka školske godine 15. rujna 2018. OSNOVNE INFORMACIJE Lokacija: Zagrebački Velesajam - 6.000 m otvorenog prostora Velesajma i Paviljon 7 Termin: SUBOTA 15.9.2017., u sklopu Growing

Више

knjiga 03.indd

knjiga 03.indd 15 3. Poglavlje Opće smjernice za aktivnosti učenja Ovo poglavlje opisuje neke od općih smjernica koje su pomogle roditeljima kada su svoju djecu učili novim vještinama. Pokušajte se koristiti ovim smjernicama

Више

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2014./15. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2014./15. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJEĐENJA CILJEVI METODE I AKTIVNOSTI ZA OSTVARIVANJE CILJEVA NUŽNI RESURSI DATUM DO KOJEGA ĆE SE CILJ OSTVARITI OSOBE ODGOVORNE

Више

'DOMAŠI' GAĐAJU SVA OSJETILA Ana Marija VeselĊić: Odrasla sam u tom sustavu i ne sramim se toga reći

'DOMAŠI' GAĐAJU SVA OSJETILA Ana Marija VeselĊić: Odrasla sam u tom sustavu i ne sramim se toga reći 'DOMAŠI' GAĐAJU SVA OSJETILA Ana Marija Veselčić: Odrasla sam u tom sustavu i ne sramim se toga reći dalmatinskiportal.hr/zivot/-domasi--gadaju-sva-osjetila-ana-marija-veselcic--odrasla-sam-u-tom-sustavu-i-ne-sramim-setoga-reci/40996

Више

Microsoft Word - Diskriminacija zena i rodna ravnopravnost - Gradjansko vaspitanje.doc

Microsoft Word - Diskriminacija zena i rodna ravnopravnost  - Gradjansko vaspitanje.doc Projekat Živeti zajedno Opšti podaci o nastavnoj jedinici Predmet Naziv nastavne jedinice Razred Autor nastavne jedinice Škola Grañansko vaspitanje Diskriminacija žena i rodna ravnopravnost III Emina Canić

Више

Jesus the Great Teacher Serbian

Jesus the Great Teacher Serbian Библија за дјецу представља Исус Велики учитељ написао: Edward Hughes Илустровао: Byron Unger; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2015./16. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2015./16. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJEĐENJA CILJEVI METODE I AKTIVNOSTI ZA OSTVARIVANJE CILJEVA NUŽNI RESURSI DATUM DO KOJEGA ĆE SE CILJ OSTVARITI OSOBE ODGOVORNE

Више

TEMA: Tematska i vrstovna podjela lirskih pjesama KLJUČNI POJMOVI: domoljubna pejsažna i ljubavna pjesma himna haiku OBRAZOVNA POSTIGNUĆA: razlikovati

TEMA: Tematska i vrstovna podjela lirskih pjesama KLJUČNI POJMOVI: domoljubna pejsažna i ljubavna pjesma himna haiku OBRAZOVNA POSTIGNUĆA: razlikovati TEMA: Tematska i vrstovna podjela lirskih pjesama KLJUČNI POJMOVI: domoljubna pejsažna i ljubavna pjesma himna haiku OBRAZOVNA POSTIGNUĆA: razlikovati domoljubnu, pejsažnu i ljubavnu pjesmu s obzirom na

Више

Program INA Razvoj skolstva u opcini KS

Program INA Razvoj skolstva u opcini KS PROJEKT UMIJEĆE KORIŠTENJA INFORMACIJA PROGRAM IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI «RAZVOJ ŠKOLSTVA U OPĆINI KLINČA SELA» Autorica programa: Maja Slamar Datum: 25. 8. 2018. Napomena: program je razvijen u sklopu

Више

Rano učenje programiranj

Rano učenje programiranj PREGLED ALATA ZA RANO UČENJE PROGRAMIRANJA Ivana Ružić, I. osnovna škola Čakovec Programiranje - nova pismenost Živimo u svijetu u kojem tehnologija brzo napreduje. Način na koji radimo, komuniciramo,

Више

Valentinovo

Valentinovo VALENTINOVO 2013. TKO JE BIO SV. VALENTIN? Sveti Valentin bio je svećenik i mučenik, a živio je u 3. stoljeću. Pogubljen je 269. godine odsijecanjem glave u doba kad je Rimskim carstvom vladao car Klaudije.

Више

Slajd 1

Slajd 1 EKSKURZIJA SVIBANJ 2016. 7. i 8. razred Učenici sedmog i osmog razreda OŠ Grohote sa svojim su razrednicama Ivanom Čulić -Farac i Majom Blagaić otputovali na ekskurziju 21.5.2016. godine u organizaciji

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation PROGRAM OBILJEŽAVANJA SVJETSKOG DANA MENTALNOG ZDRAVLJA 2013. G. U CRIKVENICI PREDAVANJE: Uzroci nasilja među djecom i mladima - uloga škole i obitelji u prevenciji (prof. dr. sc. Dubravka Kocijan Hercigonja)

Више

Kopija Školski preventivni program.xls

Kopija Školski preventivni program.xls ŠKOLSKI PREVENTIVNI PROGRAM DEFINICIJA PROGRAMA I CILJ PROGRAMA Ovisnost i ovisničko te rizična ponašanja, u skladu s uzrastom i razdobljem razvoja učenika osnovne škole, valja shvatiti šire od temeljne

Више

MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU U ŠK. GODINI 2018./2019. Grafičke tehnologije i audiovizualne tehnologije

MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU U ŠK. GODINI 2018./2019. Grafičke tehnologije i audiovizualne tehnologije MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU UVOD Tema: PROMOCIJA WORLDSKILLS CROTIA STRUKOVNIH NATJECANJA I SMOTRI Vrsta rada: PROMOTIVNI/AFIRMACIJSKI PLAKAT na zadanu temu Afirmativnim plakatom na temu

Више

ДЕЦЕМБАР 2018 Радивоје Кораћ Је рођен 5. децембра 1938.године у Сомбору. Кошарком је почео да се бави у подмлатку БСК-а касније под називом ОКК Београ

ДЕЦЕМБАР 2018 Радивоје Кораћ Је рођен 5. децембра 1938.године у Сомбору. Кошарком је почео да се бави у подмлатку БСК-а касније под називом ОКК Београ ДЕЦЕМБАР 2018 Радивоје Кораћ Је рођен 5. децембра 1938.године у Сомбору. Кошарком је почео да се бави у подмлатку БСК-а касније под називом ОКК Београд. Од самог почетка његову игру карактерисало је постизање

Више

DVD Čička Poljana - Vatrogasne igre

DVD Čička Poljana - Vatrogasne igre DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO ČIČKA POLJANA Poljana Čička145a vatrogasni dom 10410 Novo Čiče Tel: 099/6236-367 e-mail: dvdcickapoljana@gmail.com IBAN:HR1623600001102114276 MB: 02586614 OIB: 43145925932

Више

Matematika kroz igru domino

Matematika kroz igru domino 29. travnja 2007. Uvod Domino pločice pojavile su se u Kini davne 1120. godine. Smatra se da su pločice izvedene iz igraće kocke, koja je u Kinu donešena iz Indije u dalekoj prošlosti. Svaka domino pločica

Више

ИСТОРИЈСКИ АРХИВ ПОЖАРЕВАЦ Предшколска установа Љубица Вребалов Пожаревац АВАНТУРА У АРХИВУ Сликовница 6 +

ИСТОРИЈСКИ АРХИВ ПОЖАРЕВАЦ Предшколска установа Љубица Вребалов Пожаревац АВАНТУРА У АРХИВУ Сликовница 6 + ИСТОРИЈСКИ АРХИВ ПОЖАРЕВАЦ Предшколска установа Љубица Вребалов Пожаревац АВАНТУРА У АРХИВУ Сликовница 6 + ИСТОРИЈСКИ АРХИВ ПОЖАРЕВАЦ Предшколска установа Љубица Вребалов Пожаревац АВАНТУРА У АРХИВУ Сликовница

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: II-10 Образовни профил: мастер

Више

18. ožujka Državno natjecanje / Osnovna škola (6. razred) Primjena algoritama (Basic/Python/Pascal/C/C++) Sadržaj Zadaci... 1 Zadatak: Kineski..

18. ožujka Državno natjecanje / Osnovna škola (6. razred) Primjena algoritama (Basic/Python/Pascal/C/C++) Sadržaj Zadaci... 1 Zadatak: Kineski.. 18. ožujka 2015. Državno natjecanje / Primjena algoritama (Basic/Python/Pascal/C/C++) Sadržaj Zadaci... 1 Zadatak: Kineski... 2 Zadatak: Zmija... 3 Zadatak: Vlakovi... 5 Zadaci U tablici možete pogledati

Више

Naziv muzeja, adresa, broj/evi telefona i faksa, www-adresa, adresa

Naziv muzeja, adresa, broj/evi telefona i faksa, www-adresa,  adresa GALERIJA "KRSTO HEGEDUŠIĆ" IZVJEŠĆE O RADU ZA 2015. GODINU 1. SKUPLJANJE GRAĐE 1.1. Kupnja U zbirku pod nazivom Hrvatski likovni umjetnici upisano je 8 radova: 1. Marko Frohlich: Krajolik, umjetnička fotografija,

Више

Može li učenje tablice množenja biti zabavno?

Može li učenje tablice množenja biti zabavno? Mogu li besplatne igre na tabletima potaknuti učenike na učenje tablice množenja i dijeljenja? Sanja Loparić, prof. matematike i informatike Tehnička škola Čakovec Rovinj, 11.11.2016. Kad djeca nisu u

Више

MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU RADOVA ŠK.GODINA 2018/2019. ELEKTROTEHNIKA I RAČUNALSTVO Document filename prefix

MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU RADOVA ŠK.GODINA 2018/2019. ELEKTROTEHNIKA I RAČUNALSTVO Document filename prefix MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU RADOVA ŠK.GODINA 2018/2019. ELEKTROTEHNIKA I RAČUNALSTVO Document filename prefix UVOD Prosudbeno povjerenstvo WSC međusektorske smotre Elektrotehnika i računalstvo,

Више

Slide 1

Slide 1 Gimnazija Fran Galović Koprivnica VODIČ ZA UPIS Koprivnica, svibanj 2019. ( mr. sc. Vjekoslav Robotić) 1 Upisi: Zašto upisati? ZATO JER Najbolji programi za upis na fakultet Klasifikacijski ispiti Državna

Више

Škola: Geodetska škola, Zagreb Razredni odijel: IV. D Datum: 22. studenog Školska godina: 2018./2019. Nastavnik: Katija Špika Mentor: Armando Sl

Škola: Geodetska škola, Zagreb Razredni odijel: IV. D Datum: 22. studenog Školska godina: 2018./2019. Nastavnik: Katija Špika Mentor: Armando Sl Škola: Geodetska škola, Zagreb Razredni odijel: IV. D Datum: 22. studenog 2018. Školska godina: 2018./2019. Nastavnik: Katija Špika Mentor: Armando Slaviček Priprema za nastavni sat Predmet : Prostorni

Више

Slajd 1

Slajd 1 Polazak u školu prof. Maja Sokač i uč. Snježana Krezo Osnovna škola Tituša Brezovačkog Polazak u školu važan trenutak u životu organizirana i strukturirana sredina sustav vrednovanja i natjecanja doživljavanje

Више

Građanski odgoj i obrazovanje

Građanski odgoj i obrazovanje Usvajanje prijedloga Izvedbenog plana i programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Goo-a 5. rujna 2015. godine Koordinator: Lea Liović, pedagoginja Dopis Ministarstva znanosti, obrazovanja,

Више

PowerPointova prezentacija

PowerPointova prezentacija Heureka Spoznajom do uspjeha Nositelj projekta: Škola partner: Srednja škola Mate Blažine Labin Potpuno novi fakultativni predmeti u hrvatskom školstvu za gimnazijalce Statistika (2 sata/tjedan) Eksperimentalna

Више

MathFest 2016 Krapinsko zagorske županije 29. travnja Terme Tuhelj Ekipno natjecanje učenika osnovnih škola Kategorija math 43 Natjecanje traje

MathFest 2016 Krapinsko zagorske županije 29. travnja Terme Tuhelj Ekipno natjecanje učenika osnovnih škola Kategorija math 43 Natjecanje traje MathFest 2016 Krapinsko zagorske županije 29. travnja 2016. Terme Tuhelj Ekipno natjecanje učenika osnovnih škola Kategorija math 43 Natjecanje traje 90 minuta. Zadatci (njih 32) podijeljeni su u dvije

Више

Impact Word(s)

Impact Word(s) HR KIDS ONLINE PRELIMINARNI REZULTATI 1 2015 Ipsos. OŠ VEĆESLAVA HOLJEVCA Metodologija Istraživanje je provedeno CAPI metodom (putem laptopa u kućanstvima ispitanika) STU Vrijeme provedbe istraživanja:

Више

Poreč: Za kraj školske godine otvoren vrt i posađeno 38 sadnica raznih voćaka

Poreč: Za kraj školske godine otvoren vrt i posađeno 38 sadnica raznih voćaka #PROJEKT ŠKOLSKA SHEMA# Osnovna škola Poreč obilježila je danas Dan škole, u posebno svečanoj atmosferi osim što je bio zadnji dan nastave, bilo je to ujedno i prvo obilježavanje na kraju školske godine

Више

8 th Student's Symposium: Research Topics and Intercultural Learning in the International Context ( ) Obilazak UNESCO baštine Nin-najstar

8 th Student's Symposium: Research Topics and Intercultural Learning in the International Context ( ) Obilazak UNESCO baštine Nin-najstar 8 th Student's Symposium: Research Topics and Intercultural Learning in the International Context (15.-25.6.2018.) Obilazak UNESCO baštine Nin-najstariji hrvatski kraljevski grad U petak, 22.06.2018. posjetili

Више

OBRAZAC

OBRAZAC OBRAZAC sudjelovanja u savjetovanju Važna napomena: Popunjeni obrazac s prilogom zaključno do 11. travnja 2014. dostaviti na adresu elektroničke pošte: ppuppsu@min-kulture.hr NACRT PRAVILNIKA O POSTUPKU

Више

14

14 3. OBRTNIČKE SPORTSKE IGRE Solaris, 20. - 23.05.2010. PROGRAM I PROPOZICIJE Poštovane kolegice i kolege, obrtnice i obrtnici Dobrodošli na Treće obrtničke sportske igre! Ponovo smo u Šibeniku, kao izvanrednom

Више

Agencija za odgoj i obrazovanje Hrvatska zajednica tehničke kulture 58.ŠKOLSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA PISANA PROVJERA ZNANJA - 5. razred Za

Agencija za odgoj i obrazovanje Hrvatska zajednica tehničke kulture 58.ŠKOLSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA PISANA PROVJERA ZNANJA - 5. razred Za Agencija za odgoj i obrazovanje Hrvatska zajednica tehničke kulture 58.ŠKOLSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA 206. PISANA PROVJERA ZNANJA - 5. razred Zaporka učenika: (peteroznamenkasti broj i riječ) Ukupan

Више

Slide 1

Slide 1 Predstavljanje projekata KA1 i KA2 Osnovna škola Ludina Tomislav Pavlović, učitelj mentor, etwinning ambasador 17.12.2014. SADRŽAJ SADRŽAJ OŠ Ludina - 236 učenika - 34 učitelja i stručna suradnika - matična

Више

Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe petak- prijem

Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe petak- prijem Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX. 20 20 - Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe... 31.8. petak- prijem učenika 1. razreda 3. 9. ponedjeljak početak nastave,

Више

Izvršavanje pitanja

Izvršavanje pitanja U ovom ćeš dijelu upitnika odgovarati na pitanja o različitim aspektima vezanima uz digitalne medije i digitalne uređaje u koje se ubrajaju računala, laptopi, notebook računala, pametni telefoni, tableti,

Више

INTERPRETER LOGO NAREDBI Teodor Lozinski Tomislav Višnić Kolegij: Uporaba računala u nastavi, Fizički odsjek, PMF, Sveučilište u Zagrebu, UVOD Z

INTERPRETER LOGO NAREDBI Teodor Lozinski Tomislav Višnić Kolegij: Uporaba računala u nastavi, Fizički odsjek, PMF, Sveučilište u Zagrebu, UVOD Z INTERPRETER LOGO NAREDBI Teodor Lozinski Tomislav Višnić Kolegij: Uporaba računala u nastavi, Fizički odsjek, PMF, Sveučilište u Zagrebu, 2018. UVOD Zadatak je pomoću jednostavnih naredbi koji su inspirirani

Више

Jesus the Great Teacher Serbian PDA

Jesus the Great Teacher Serbian PDA Библија за дјецу представља Исус Велики учитељ написао: Edward Hughes Илустровао: Byron Unger; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

primer_dp_milan_munjas_sa_uba_cir

primer_dp_milan_munjas_sa_uba_cir ПОДАЦИ О УСТАНОВИ/ШКОЛИ Назив школе: ОШ Милан Муњас Место, општина: Уб, Уб ПОДАЦИ О АУТОРИМА/АУТОРКАМА Пример написале: Жељка Атлић, учитељица Љиљана Поповић и Љиљана Симић, стручне сараднице Школска управа:

Више

Rezultati konkursa za filmsku produkciju 2009

Rezultati konkursa za filmsku produkciju 2009 РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ЗА ФИЛМСКУ ПРОДУКЦИЈУ Конкурс за суфинансирање продукције филмова отворен је од 15.03.2009. до 31.03.2009. године. Избор филмских пројеката за суфинансирање извршила је комисија у саставу:

Више

(Microsoft Word - 15\) PROGRAM JAVNIH POTREBA U SPORTU M\ \(2\).doc)

(Microsoft Word - 15\) PROGRAM JAVNIH POTREBA U SPORTU M\ \(2\).doc) Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( Narodne novine, broj 33/01, 60/01 vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13 - pročišćeni

Више

(Microsoft Word - 7\) Prijedlog programa javnih potreba u \232portu za 2019.doc)

(Microsoft Word - 7\) Prijedlog programa javnih potreba u \232portu za 2019.doc) Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( Narodne novine, broj 33/01, 60/01 vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13 - pročišćeni

Више

PRIJEDLOG Na temelju članka 76. Zakona o sportu («Narodne novine» broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/11, 86/12, 94/13 i 85/15, 19/16) i članka 28. točka 8. Statuta Sisačko moslavačke županije («Službeni glasnik

Више

Bassanese: Budimo što želimo - grad sretnih i zadovoljnih ljudi, grad jednakih mogućnosti za sve

Bassanese: Budimo što želimo - grad sretnih i zadovoljnih ljudi, grad jednakih mogućnosti za sve #FOTO: DAN GRADA UMAGA - URUČENE NAGRADE ZASLUŽNIM GRAĐANIMA, VESELICA UZ GUSTAFE# Umaški klinci iz dječjih vrtića Duga i Girotondo slaganjem kockica grada Umaga na pozornici umaške kino i kazališne dvorane,

Више