MEDIJI O ZDRAVSTVU PETAK 28. DECEMBAR, GODINE SAŽETAK: PET IZVEŠTAJA IZ MEDIJA IZVEŠTAJI: RTV- Za zdravstvo u Vojvodini dogodine 2,59 milijardi

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "MEDIJI O ZDRAVSTVU PETAK 28. DECEMBAR, GODINE SAŽETAK: PET IZVEŠTAJA IZ MEDIJA IZVEŠTAJI: RTV- Za zdravstvo u Vojvodini dogodine 2,59 milijardi"

Транскрипт

1 MEDIJI O ZDRAVSTVU PETAK 28. DECEMBAR, GODINE SAŽETAK: PET IZVEŠTAJA IZ MEDIJA IZVEŠTAJI: RTV- Za zdravstvo u Vojvodini dogodine 2,59 milijardi dinara, još bolnica na listi za obnovu BLIC- Doktorka koja je VOĐA SRPSKIH ANTIVAKCINAŠA neće ostati bez licence za rad, a razlog je SKANDALOZAN RTS- Posao za najbolje mlade niške lekare N1- Novi Sad donirao 10 miliona dinara Fondu za lečenje dece u inostranstvu RTV- Pokrajinski zavod za sport dobio prostoriju za oporavak sportista

2 TEMA: Za zdravstvo u Vojvodini dogodine 2,59 milijardi dinara, još bolnica na listi za obnovu TEKST: NOVI SAD - Pokrajinska vlada je u godini u zdravstvo uložila 2,5 milijarde dinara i to je najveći novac koji je ikada izdvojen za zdravstvo u pokrajini. U narednoj godini budžet za zdravstvo biće 2,59 milijardi dinara, čime će biti nastavljen kontinuitet ulaganja u zdravstveni sistem u Vojvodini. Najviše novca u godini potrošeno je za nabavku medicinskih dijagnostičkih aparata, infrastrukturno ulaganje, izradu projekata za nove rekonstrukcije, ali i u posebne programe zdravstvene zaštite. Sve opšte bolnice u Vojvodini sada imaju funkcionalne CT aparate, a po prioritetima, zdravstvene ustanove u Vojvodini opremljene su novim ultrazvučnim, radiološkim i endoskopskim aparatima. Kupljene su i nove dve angio sale, što je doprinelo tome da prvi put ne postoje liste čekanja za kateterizacije srca, a Vojvodina dobija i tri nove magnetne rezonance. Osvrćući se na rezultate u godini, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković dodao je da je obezbeđeno 21 sanitetsko vozilo hitne pomoći, kako za bolnice, tako i za domove zdravlja u Vojvodini. Posle mnogo godina počela je sanacija i adaptacija objekata svih nivoa zdravstvene zaštite. U Kliničkom centru Vojvodine kompletno je završena rekonstrukcija nekoliko klinika, pojedine su u završnim fazama rekonstrukcije, a u planu je da do kraja sledeće godine građevinskim radovima budu obuhvaćene ostale klinike KCV. Kako je rekao sekretar Gojković, u januaru se očekuje kompletno završetak radova u opštoj bolnici u Pančevu, završen je deo građevinskih radova u opštim bolnicama u Sremskoj Mitrovici i Zrenjaninu, a izdvojena su i značajna sredstva za adaptaciju bolnica u Subotici, Somboru, Vrbasu i Senti, za specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti u Kovinu i za Institut za onkologiju Vojvodine i druge zdravstvene ustanove.

3 Zdravstveni sistem Vojvodine bogatiji je za novih zaposlenih, što je povećanje za oko 30 odsto u odnosu na godinu. Plan za sledeću godinu, kako je rekao Gojković, je da se nastavi kontinuitet u sprovođenju zdravstvene politike Pokrajinske vlade. Započeće se rekonstrukcija nekoliko opštih bolnica i rekonstrukcija Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine. Pokrajinska vlada nastaviće i sa ulaganjima u kupovinu medicinske opreme, prevenciju javnog zdravlja i posebne programe zdravstvene zaštite. TEMA: Doktorka koja je VOĐA SRPSKIH ANTIVAKCINAŠA neće ostati bez licence za rad, a razlog je SKANDALOZAN TEKST: Protiv psihijatra dr Jovane Stojković, nezvanične vođe srpskih antivakcinaša, pokrenut je postupak pred Sudom časti Regionalne lekarske komore Beograda za oduzimanje licence za rad, zbog širenja antivakcinaških ideja i odvraćanja roditelja od vakcinacije njihove dece. Taj isti postupak nedavno je prekinut, jer se smatra da njeni medijski nastupi nisu dovoljan razlog za vođenje postupka za oduzimanje licence. Dr Stojković je zajedno sa ostalim antivakcinašima u Srbiji, prema dosad objavljenim podacima, svojim zastrašujućim idejama, koje nisu utemeljene u zvaničnoj nauci o štetnosti MMR vakcine - protiv malih boginja (morbili), zaušaka (mumps) i crvenke (rubela), ulivala roditeljima strah u kosti, zbog čega su oni masovno odbijali da vakcinišu svoju decu zbog čega je, kako su dosad tvrdili epidemiolozi, buknula epidemija malih boginja u oktobru prošle godine, a koja je i dalje na snazi. Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", obolelo je blizu građana i umrlo 15 ljudi, što je više žrtava, nego u zastrašujućoj epidemiji variole vere ili velikih boginja u staroj Jugoslaviji.

4 "Obustavljen postupak protiv dr Jovane Stojković" Kako "Blic" saznaje u Regionalnoj lekarskoj komori Beograda, predsednik prvostepenog Suda časti tog ogranka Lekarske komore Srbije prekinuo je postupak protiv dr Jovane Stojković, zato što izjave u novinama ne mogu da budu predmet rasprave pred prvostepenim sudom. - Zbog toga je predsednik Suda časti potpisao rešenje o obustavi postupka koje bi ovih dana trebalo da bude poslato Lekarskoj komori Srbije - kaže izvor "Blica" iz Lekarske komore SRbije (LKS). U LKS zvanično su potvrdili za "Blic" da je pokrenut postupak pred Sudom časti protiv psihijatra dr Jovane Stojković, ali da će o svim detaljima obavestiti javnost po okončanju svih procedura. "Dokazi protiv dr Stojković nisu samo novinski članci" Dokaze o štetnom delovanju dr Stojković i odnosu prema lekarima u Srbiji, koji zagovaraju vakcinaciju dece, ali i zahtev da joj se oduzme licenca za rad, dostavili su prošlog decembra petorica lekara, među kojima je dr Tomislav Stevanović, pedijatar iz Zrenjanina. Zanimljivo je da je on prvi u Srbiji koji je tužio dr Jovanu Stojković Osnovnom sudu u Zrenjaninu zbog uvrede, između ostalog što je javno rekla da on ima psihijatrijsku dijagnozu, i dobio pre dva dana presudu da je ona kriva i da na ime kazne mora da plati dinara. Dr Tomislav Stevanović, potvrđujući sve to za "Blic", kaže da je iznenađen obustavom postupka pred Sudom časti LKS protiv dr Stojkoviće jer je on, sa svojim kolegama, prikupio dokaze koji jasno ukazuju na kršenje Kodeksa medicinske etike LKS. - Dokazi nisu bili samo novinski članci u kojima se to jasno vidi, već i njena istupanja u antivakcinaškoj grupi, pisma u medijima, njeni nastupi na televiziji. Ona je za mene rekla da imam psihijatrijsku dijagnozu, što je protvzakonito i nenetički, zbog čega sam je dobio na sudu - kaže dr Stevanović i dodaje da obustavljanje postupka protiv dr Stojković samo je znak da LKS ne radi svoj posao, "da je birokratsko udruženje, koje ima ogroman novac i bavi se nekim drugim stvarima". "Nije sloboda mišljenja već propaganda" - Frapiran sam odlukom jer novinski članci mogu da budu dokazi o kršenja lekarske etike. Mi smo je i prijavili Sudu časti zbog njenog istupanja u javnosti, a koje se tiče njene struke, nipodaštavajuće izjava o drugim kolegama, a koje zabranjuje Kodeks - ističe on. - Ovde se ne radi o slobodi na mišljenja, već na propagiranju stavova o štetnosti MMR vakcine, ali i drugih, što za posledicu ima odbijanje roditelja da vakcinišu svoju decu, pojava epidemije morbila, a što je najgore - 15 smrtnih slučajeva. Takođe, još je gore što je u Srbiji srušen kolektivni imunitet, koji podrazumeva 95 odsto vakcinisane dece, a sada je on u celoj zemlji oko 83 odsto. Upravo, kolektivni imunitet je bedem da virus morbila ne dobiju svi građani, uključujući i one koji zbog medicinskih razloga ne mogu da budu vakinisani. Tvrdim i na tome ostajem - MMR vakcina je aposlutno bezbedna - objašnjava taj pedijatar. "Opasan jezik i svašta izmišlja"

5 Prof. dr Zoran Radovanović, predsednik Etičkog odbora Srpskog lekarskog društva (SLD) i epidemiolog koji je upozoravao na scenario pojave morbila zbog delovanja antivakcinaša, kaže za "Blic" da dr Jovana Stojković ima "opasan jezik, svašta izmišlja i pritom je svesna toga". - To više ne spada u slobodu mišljenja već agitaciju protiv vakcinisanja dece, a koja pravi ogromnu štetu. Ona mora da oseća odgovornost za tu decu. Ona je čak za kolegu Stevanovića javno izrekla da ima psihijatrijsku dijagnozu čime je prekršila Zakon o zaštiti prava pacijenata i Hipokratovu zakletvu. To lekar ne sme da radi. Čak i da zna da neko ima dijagnozu, zakon zabranjuje da se to javno izgovara ili govori trećim licima. U pitanju je i ogroman etički prekršaj - naveo je on. Prof. dr Radovanović kaže da dok se čitav slučaj u LKS u vezi sa dr Stojković ne završi, ne želi da ga komentariše. TEMA: Posao za najbolje mlade niške lekare TEKST: Šezdeset najboljih studenata medicinskih fakulteta u Srbiji dobilo je posao. Veliki broj njih radiće u Kliničkom centru u Nišu. Dvanaest najboljih studenata Medicinskog fakulteta u Nišu dobilo je posao u niškom Kliničkom centru. Od Nove godine ovde će raditi radiolog Pavle Pešić i anesteziolog Velimir Perić. "Za mene to predstavlja jednu veliku satisfakciju, ali i veliku motivaciju, da se dalje trudim, zalažem i radim. Jako sam srećan što sam dobio ono što sam oduvek želeo, specijalizaciju i posao koji sam oduvek voleo, to je radiologija i time mi se ostvario san koji sam oduvek želeo", ističe dr Pavle Pešić, radiolog. "Meni je ostvarena životna želja da se bavim anesteziologijom na kardiohirurgiji i da ljubav koju sam stekao za vreme školovanja na osnovnim studijama prema kardiologiji i anesteziologiji da ih objedinim i da na taj način dam svoj maksimum u lečenju pacijenata", kaže dr Velimir Perić, anesteziolog.

6 U Kliničkom centru kažu da će ovi mladi ljudi raditi u vrhunskim uslovima i sa najmodernijom opremom. Uglavnom se radi o stručnjacima koji su već godinama na volonterskoj specijalizaciji. "Deca koja su imala veliki prosek, među najboljima u Srbiji, sigurno će posle dugog školavanja, uspešnog školovanja, uspeti da u novoj zgradi Kliničkog centra, u najboljim uslovima koji trenutno postoje u Srbiji i Balkanu, pokažu sve ono što su učili godinama", ističe dr Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra Niš. Sonja Janković, kao jedna od najboljih, primljena je u Klinički centar u Nišu pre 6 meseci. Kaže da je za ovo kratko vreme mnogo naučila. "Ovo je motivacija za dalji napredak i rad, jer vidite da je neko prepoznao vaš trud i rad tokom 6 godina studiranja. Sav napor koji ste uložili je prepoznat i to je zaista lepo", dodaje dr Sonja Janković, radiolog. U Kliničkom centru ističu da je za njih veoma važno što su uz saglasnost Ministarstva pre 4 godine vratili mogućnost volenterske specijalizacije. Na taj način im je olakšano da najbolje mlade stručnjake zadrže u Kliničkom centru i ponude im posao. TEMA: Novi Sad donirao 10 miliona dinara Fondu za lečenje dece u inostranstvu TEKST: Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar zdravlja Zlatibor Lončar potpisali su Ugovor o donaciji Novog Sada od 10 miliona dinara Budžetskom fondu za lečenje oboljenja koja ne mogu da se leče u Srbiji. "Zahvaljujući građanima i odgovornom upravljanju javnim finansijama, bili smo u mogućnosti da dvostruko povećamo iznos u odnosu na prethodne dve godine, kada smo donirali po pet miliona dinara", izjavio je Vučević.

7 TEMA: Pokrajinski zavod za sport dobio prostoriju za oporavak sportista TEKST: NOVI SAD - Prvi put za 65 godina, Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta, dobio je jedinstvenu namensku prostoriju koja služi isključivo za oporavak sportista. Današnji sport iziskuje velika opterećenja, a zahteva brz povratak na teren. Upravo zbog toga, u Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta, prepoznata je potreba za otvaranjem najmodernijeg terapeutskog bloka i sobe za oporavak sportista. "To je jedna profesija gde svaka duža odsutnost sa terena, ili neadekvatno lečenje dovodi do nesagledivih posledica za sportske organizacije i za same sportiste. Siguran sam da je ovo samo jedan početni korak i da ćemo u narednom periodu, u narednom budžetu gledati da odvojimo sredstva za ono što je aktuelna potreba Pokrajinskog zavoda za sport", kaže Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu. Insvesticija u novi blok iznosila je oko 2 miliona i 650 hiljada dinara. Prostorija je opremljena medicinskim uređajima koji pospešuju oporavak sportista, poboljšavaju fizičke performanse, vrše masažu mišića i drugo. "Sportista ulazi u sam prostor, mi smo to da kažem doradili priču, da naš sportista će uzeti i ući u balon, i na taj način će za njega biti izuzetno dobro, jer dobija čist vazduh, kiseonik i na taj način se počinje oporavak. U sklopu samog oporavka on će moći da dobija i terapeutski deo", ističe Danijel Župić, direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta. Sportistima su na usluzi i prostorije za sportsko - medicinske preglede i odeljenja za dijagnostiku treniranosti, koje su takođe renovirane investicijom Pokrajinske vlade.

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 5% Varijabilni deo 95% KPI + QI Stopa prvih ambulantnih pregleda Prosečna dužina bolničkog lečenja Stopa letaliteta nakon 48h Stopa DSG pruženih u okviru dnevne bolnice Stopa pacijenata tretiranih rezervnim

Више

Praćenje kvaliteta zdravstvene zaštite u Republici Srbiji Nada Kosić Bibić 1, Snežana Pinter 1 1 Zavod za javno zdravlje Subotica Sažetak: Opredeljenj

Praćenje kvaliteta zdravstvene zaštite u Republici Srbiji Nada Kosić Bibić 1, Snežana Pinter 1 1 Zavod za javno zdravlje Subotica Sažetak: Opredeljenj Praćenje kvaliteta zdravstvene zaštite u Republici Srbiji Nada Kosić Bibić 1, Snežana Pinter 1 1 Zavod za javno zdravlje Subotica Sažetak: Opredeljenje za organizovani, sistemski pristup stalnom unapređenju

Више

ПОКАЗАТЕЉИ КВАЛИТЕТА ВОЂЕЊА ЛИСТА ЧЕКАЊА

ПОКАЗАТЕЉИ КВАЛИТЕТА ВОЂЕЊА ЛИСТА ЧЕКАЊА ПОКАЗАТЕЉИ КВАЛИТЕТА ВОЂЕЊА ЛИСТА ЧЕКАЊА У БОЛНИЦАМА У БЕОГРАДУ ЗА ПЕРИОД 1.1.-31.12. 215. ГОДИНЕ Листе чекања се формирају за оне медицинске процедуре и интервенције за чијим пружањем постоје веће потребе

Више

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU Novi sportsko turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) Opovo, 1. avgust 2019; Projekat Uređenja i opremanja parka za bicikliste u

Више

TANJUG, Video >>>> RTS, Počela Peta konferencija medicinske dijaspore Redovni susreti srpskih lekara i eksperata medicinskih n

TANJUG, Video >>>> RTS, Počela Peta konferencija medicinske dijaspore Redovni susreti srpskih lekara i eksperata medicinskih n TANJUG, 20.06.2014. Video >>>> RTS, 20.06.2014. Počela Peta konferencija medicinske dijaspore Redovni susreti srpskih lekara i eksperata medicinskih nauka iz zemlje i dijaspore doprinose stalnom unapređenju

Више

kvalitet INTERNA xls

kvalitet INTERNA xls Стопа леталитета 1 КЦС 5.5 4.5 5.09 4.5 2 КБЦ "Др Д. Мишовић" 9.7 11.7 12.37 6.9 3 КБЦ "Звездара" 4.9 6.3 6.06 6.1 4 КБЦ "Земун" 7.7 7.5 8.14 7.2 5 КБЦ "Бежанијска коса" 8.3 5.9 5.86 5.5 6 Институт за

Више

Sprovođenje imunizacije na nivou primarne zdravstvene zaštite -problemi i dileme- Prim. dr Vesna Janjušević Dom zdravlja Stari grad v e s n a. j a n j

Sprovođenje imunizacije na nivou primarne zdravstvene zaštite -problemi i dileme- Prim. dr Vesna Janjušević Dom zdravlja Stari grad v e s n a. j a n j Sprovođenje imunizacije na nivou primarne zdravstvene zaštite -problemi i dileme- Prim. dr Vesna Janjušević Dom zdravlja Stari grad v e s n a. j a n j u s e v i c @ g m a i l. c om Vakcinacija je civilizacijsko

Више

Недеља имунизације у Европском региону СЗО Вакцине делују, штитећи нас све заједно године Недeља имунизације је годишњи догађај чији је

Недеља имунизације у Европском региону СЗО Вакцине делују, штитећи нас све заједно године Недeља имунизације је годишњи догађај чији је Недеља имунизације у Европском региону СЗО Вакцине делују, штитећи нас све заједно 24-30.4. 2019. године Недeља имунизације је годишњи догађај чији је општи циљ повећање обухвата имунизацијом јачањем уверења

Више

ПОКАЗАТЕЉИ КВАЛИТЕТА ВОЂЕЊА ЛИСТА ЧЕКАЊА

ПОКАЗАТЕЉИ КВАЛИТЕТА ВОЂЕЊА ЛИСТА ЧЕКАЊА ПОКАЗАТЕЉИ КВАЛИТЕТА ВОЂЕЊА ЛИСТА ЧЕКАЊА Листе се воде за следеће медицинске интервенције и процедуре: 1. Преглед методом компјутеризоване томографије (ЦТ дијагностика ендокранијума и кичменог стуба) 2.

Више

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ВАЉЕВО АНАЛИЗА ПОКАЗАТЕЉА КВАЛИТЕТА РАДА У ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА КОЛУБАРСКОГ ОКРУГА ЗА ПЕРИОД ЈАНУАР - ДЕЦЕМБАР ГОДИНЕ

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ВАЉЕВО АНАЛИЗА ПОКАЗАТЕЉА КВАЛИТЕТА РАДА У ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА КОЛУБАРСКОГ ОКРУГА ЗА ПЕРИОД ЈАНУАР - ДЕЦЕМБАР ГОДИНЕ ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ВАЉЕВО АНАЛИЗА ПОКАЗАТЕЉА КВАЛИТЕТА РАДА У ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА КОЛУБАРСКОГ ОКРУГА ЗА ПЕРИОД ЈАНУАР - ДЕЦЕМБАР 2010. ГОДИНЕ ПОКАЗАТЕЉИ КВАЛИТЕТА У ПРИАМРНОЈ ЗДРАВСТВЕНОЈ ЗАШТИТИ

Више

-ТЕМЕ ЗА СЕМИНАРСКИ РАД –

-ТЕМЕ ЗА СЕМИНАРСКИ РАД – -ТЕМЕ ЗА СЕМИНАРСКИ РАД 1. Историјски развој комуникације 2. Значај развоја говора за комуникацију 3. Значај развоја писма за комуникацију 4. Значај адекватне комуникације у медицини 5. Асертивност у комуникацији

Више

Завод за јавно здравље зрењанин

Завод за јавно здравље зрењанин КАПАЦИТЕТИ И КОРИШЋЕЊЕ СТАЦИОНАРА У 2011. ГОДИНИ У СРЕДЊЕБАНАТСКОМ ОКРУГУ Стационарну здравствену заштиту у Средњебанатском округу пружају: - Општа болница "Ђорђе Јоановић" Зрењанин - спроводи специјалистичкоконсултативну

Више

Microsoft PowerPoint - DZ Mionica prezentacija

Microsoft PowerPoint - DZ Mionica prezentacija Дом Здравља Мионица Акредитација алат за унапређење квалитета рада ОМионици ОСНОВНИ ПОДАЦИ О ОПШТИНИ МИОНИЦА 14 355 становника 329 км² 36 насељених места Просечна старост становника 45 година. Општина

Више

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ Ул. Стари шор 47, Сремска Митровица web: Тел:022/ Тел/Факс:

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ Ул. Стари шор 47, Сремска Митровица   web:   Тел:022/ Тел/Факс: ЗАДОВОЉСТВО КОРИСНИКА РАДОМ СЛУЖБИ У КОЈИМА РАДЕ ИЗАБРАНИ ЛЕКАРИ Истраживање је спроведено анонимним анкетирањем корисника у Служби за здравствену заштиту одраслих, Служби за здравствену заштиту деце и

Више

MEDIJI O ZDRAVSTVU utorak, 09. april 2019.godine RTS- Srbija i Italija zajedno za niže cene lekova N1- Ministar najavio - deca koja ne prime obavezne

MEDIJI O ZDRAVSTVU utorak, 09. april 2019.godine RTS- Srbija i Italija zajedno za niže cene lekova N1- Ministar najavio - deca koja ne prime obavezne MEDIJI O ZDRAVSTVU utorak, 09. april 2019.godine RTS- Srbija i Italija zajedno za niže cene lekova N1- Ministar najavio - deca koja ne prime obavezne vakcine biće izuzeta iz porodice RTV- Besplatni preventivni

Више

Memo

Memo РЕПУБЛИКА СРБИЈА АП ВОЈВОДИНА Завод за јавно здравље Панчево Пастерова 2, 26000 Панчево Тел.Фаx. 013/322-965, е-маил: инфо@зјзпа.орг.рс ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА, ЗА АНАЛИЗУ, ПЛАНИРАЊЕ, ОРГАНИЗАЦИЈУ

Више

Институт за јавно здравље Србије Др Милан Јовановић Батут ЗАДОВОЉСТВО корисника/запослених Весна Кораћ Институт за јавно здравље Србије

Институт за јавно здравље Србије Др Милан Јовановић Батут ЗАДОВОЉСТВО корисника/запослених Весна Кораћ Институт за јавно здравље Србије Институт за јавно здравље Србије Др Милан Јовановић Батут ЗАДОВОЉСТВО корисника/запослених Весна Кораћ Институт за јавно здравље Србије www.batut.org.rs Истраживање Испитивање је спроведено 3. децембра;

Више

zadovoljstvo na hirurskim odeljenjima

zadovoljstvo na hirurskim odeljenjima ГРАДСКИ ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ Б Е О Г Р А Д АНАЛИЗА ЗАДОВОЉСТВА КОРИСНИКА ЗДРАВСТВЕНОМ ЗАШТИТОМ НА ХИРУРШКИМ ОДЕЉЕЊИМА У БОЛНИЦАМА У БЕОГРАДУ У 2014. ГОДИНИ Београд, фебруар 2015. године Наручилац задатка:

Више

Задовољство запослених у здравстеној заштити у СБО у години ЗАДОВОЉСТВО КОРИСНИКА ЗДРАВСТВЕНОМ ЗАШТИТОМ У СРЕДЊЕБАНАТСКОМ ОКРУГУ У ГОДИНИ

Задовољство запослених у здравстеној заштити у СБО у години ЗАДОВОЉСТВО КОРИСНИКА ЗДРАВСТВЕНОМ ЗАШТИТОМ У СРЕДЊЕБАНАТСКОМ ОКРУГУ У ГОДИНИ ЗАДОВОЉСТВО КОРИСНИКА ЗДРАВСТВЕНОМ ЗАШТИТОМ У СРЕДЊЕБАНАТСКОМ ОКРУГУ У 2011. ГОДИНИ ПРИМАРНА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА Испитивање задовољства корисника у примарној здравственој заштити спроведено је 5. децембра

Више

Microsoft Word - 483E FE-0865C4.doc

Microsoft Word - 483E FE-0865C4.doc Zdravstveno potporno udruženje studenata Beograda Svetski dan bez duvanskog dima 31. maj 2008. Rezultati istraživanja o zabrani pušenja u zatvorenim prostorijama na Univerzitetu u Beogradu Istraživanje

Више

Кадрови / нормативи у здравству

Кадрови / нормативи у здравству Нормативи кадра и кадровска обезбеђеност Прим. др sc. med. Верица Јовановић Миљан Љубичић Златибор, 27.06.2018 Норма и стандард Норма: Мера феномена генерално прихваћена као идеалан стандард извршења (перформансе),

Више

Memo

Memo РЕПУБЛИКА СРБИЈА АП ВОЈВОДИНА Завод за јавно здравље Панчево Пастерова 2, 26000 Панчево Тел.Фаx. 013/322-965, е-маил: инфо@зјзпа.орг.рс ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА, ЗА АНАЛИЗУ, ПЛАНИРАЊЕ, ОРГАНИЗАЦИЈУ

Више

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ Ул. Стари шор 47, Сремска Митровица web: Тел:022/ Тел/Факс:

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ Ул. Стари шор 47, Сремска Митровица   web:   Тел:022/ Тел/Факс: АНАЛИЗА ЗАДОВОЉСТВА ЗАПОСЛЕНИХ У ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА СРЕМСКОГ ОКРУГА 2013-2017. ГОДИНЕ Испитивање задовољства запослених у здравственим установама спроводи се од 2006. године по методолошком упутству

Више

планирају, надзиру и евалуирају спровођење планова неге и третмана других пружалаца здравствене заштите. они се специјализују у одређеним категоријама

планирају, надзиру и евалуирају спровођење планова неге и третмана других пружалаца здравствене заштите. они се специјализују у одређеним категоријама планирају, надзиру и евалуирају спровођење планова неге и третмана других пружалаца здравствене заштите. они се специјализују у одређеним категоријама болести и категоријама пацијената или методама лечења

Више

Poštovani, Zadovoljstvo mi je što vam mogu predstaviti informativnu publikaciju Federalnog ministarstva prostornog uređenja pod nazivom Energetska uči

Poštovani, Zadovoljstvo mi je što vam mogu predstaviti informativnu publikaciju Federalnog ministarstva prostornog uređenja pod nazivom Energetska uči Poštovani, Zadovoljstvo mi je što vam mogu predstaviti informativnu publikaciju Federalnog ministarstva prostornog uređenja pod nazivom Energetska učinkovitost u Sarajevskoj županiji, koja predstavlja

Више

3. specijalisticko konsul. Bolnice 2014

3. specijalisticko konsul. Bolnice 2014 ПОКАЗАТЕЉИ КВАЛИТЕТА РАДА СПЕЦИЈАЛИСТИЧКО-КОНСУЛТАТИВНИХ СЛУЖБИ УСТАНОВА СТАЦИОНАРНЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ У БЕОГРАДУ ЗА ПЕРИОД 1.1.-31.12.214. ГОДИНЕ У специјалистичко-консултативним службама у болницама

Више

Centar za ljudska prava – Niš Branislav Ničić Milan Jovanović Lidija Vučković

Centar za ljudska prava – Niš Branislav Ničić Milan Jovanović Lidija Vučković Monitoring rada zdravstvenih službi u zatvorima Centar za ljudska prava Niš Branislav Ničić Milan Jovanović Lidija Vučković Cilj projekta Unapređenje kvaliteta života i medicinske zaštite osuđenika u skladu

Више

untitled

untitled ЛЕТАЛИТЕТ У БОЛНИЦАМА У БЕОГРАДУ* (ниво установе) Табела 1 ИСПИСАНИХ БОЛЕСНИКА УМРЛИХ У ТОКУ ПРВИХ 48 САТИ ОД ПРИЈЕМА У БОЛНИЦУ УКУПАН УМРЛИХ СТОПА ЛЕТАЛИТЕТА УМРЛИХ У ТОКУ ПРВИХ 48 САТИ ОД ПРИЈЕМА У БОЛНИЦУ

Више

Druga izmjena plana za 2017.

Druga izmjena plana za 2017. Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Druga izmjena Financijskog plana za 2017. godinu Broj: 05-333/3-2016 Krapinske Toplice, rujan 2017. Sadržaj 1. Uvod... 2 2. Realizacija

Више

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc На основу члана 142. став 3. Закона о здравственој заштити ("Службени гласник РС ", број 107/05), Министар здравља доноси П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА И НАЧИНУ УНУТРАШЊЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЗДРАВСТВEНИХ УСТАНОВА

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation КАКО СЕ ТРОШЕ НАШЕ ПАРЕ? КОЈИ СУ НАЈВАЖНИЈИ ПРОЈЕКТИ У 2019? ОДАКЛЕ ДОЛАЗИ НОВАЦ ЗА БУЏЕТ? КАКО МОГУ ДА УТИЧЕМ НА БУЏЕТСКИ ПРОЦЕС? СРЕМСКА МИТРОВИЦА ГРАЂАНСКИ ВОДИЧ КРОЗ БУЏЕТ 2019 ГРАЂАНИ БУЏЕТСКИ КОРИСНИЦИ

Више

Naslovnica za plan

Naslovnica za plan SPECIJALNA BOLNICA ZA MEDICINSKU REHABILITACIJU KRAPINSKE TOPLICE Gajeva 2, 49217 Krapinske Toplice Tel.: 049 383 100 Faks: 049 232 140 E mail: info@sbkt.hr www.sbkt.hr Prva izmjena Financijskog plana

Више

На основу члана 51. Став 1. Закона о јавним набавкама ( Службени гласник РС број 124/12, 14/15, 68/15 и члана 5. Став 2. Правилника о ближем уређивању

На основу члана 51. Став 1. Закона о јавним набавкама ( Службени гласник РС број 124/12, 14/15, 68/15 и члана 5. Став 2. Правилника о ближем уређивању На основу члана 51. Став 1. Закона о јавним набавкама ( Службени гласник РС 124/12, 14/15, 68/15 и члана 5. Став 2. Правилника о ближем уређивању јавне набавке Број 9/II-2014 од 28.02.2014.године и члана

Више

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ Ул. Стари шор 47, Сремска Митровица web: Тел:022/ Тел/Факс:

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ Ул. Стари шор 47, Сремска Митровица   web:   Тел:022/ Тел/Факс: ИСПИТИВАЊЕ ЗАДОВОЉСТВА КОРИСНИКА ЗДРАВСТВЕНОМ ЗАШТИТОМ У ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА СРЕМСКОГ ОКРУГА 2011-2015. ГОДИНЕ У циљу унапређења квалитета рада здравствених установа спроводи се испитивање задовољства

Више

САВЕЗ ЗА ШКОЛСКИ СПОРТ СРБИЈЕ БЕОГРАД РЕВИЗИЈА САГЛАСНОСТИ ПОСЕБАН ПРОГРАМ Опремање основних и средњих школа опремом и реквизитима у оквиру затворених

САВЕЗ ЗА ШКОЛСКИ СПОРТ СРБИЈЕ БЕОГРАД РЕВИЗИЈА САГЛАСНОСТИ ПОСЕБАН ПРОГРАМ Опремање основних и средњих школа опремом и реквизитима у оквиру затворених САВЕЗ ЗА ШКОЛСКИ СПОРТ СРБИЈЕ РЕВИЗИЈА САГЛАСНОСТИ ПОСЕБАН ПРОГРАМ Опремање основних и средњих школа опремом и реквизитима у оквиру затворених простора, и то великих и малих сала Београд, децембар 2017.

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ЗАКОН О ЗДРАВСТВЕНОЈ ЗАШТИТИ (,,СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РС Бр. 25/19) БИТНЕ ИЗМЕНЕ У ЗАКОНУ О ЗДРАВСТВЕНОЈ ЗАШТИТИ У ОДНОСУ НА ПРЕТХОДНО ВАЖЕЋИ ЗАКОН РЕПУБЛИКА СРБИЈА МОЖЕ: здравственим установама чији је оснивач

Више

На основу члана 51. Став 1. Закона о јавним набавкама ( Службени гласник РС број 124/12, 14/15, 68/15 и члана 5. Став 2. Правилника о ближем уређивању

На основу члана 51. Став 1. Закона о јавним набавкама ( Службени гласник РС број 124/12, 14/15, 68/15 и члана 5. Став 2. Правилника о ближем уређивању На основу члана 51. Став 1. Закона о јавним набавкама ( Службени гласник РС 124/12, 14/15, 68/15 и члана 5. Став 2. Правилника о ближем уређивању јавне набавке Број 9/II-2014 од 28.02.2014.године и члана

Више

На основу члана 51. Закона о јавним набавкама («Службени гласник РС», бр. 124/2012, 14/2015, 68/2015), члана 30. став 1. тачка 29в Статута града Зрења

На основу члана 51. Закона о јавним набавкама («Службени гласник РС», бр. 124/2012, 14/2015, 68/2015), члана 30. став 1. тачка 29в Статута града Зрења На основу члана 51. Закона о јавним набавкама («Службени гласник РС», бр. 124/2012, 14/2015, 68/2015), члана 30. став 1. тачка 29в Статута града Зрењанина (''Службени лист Града Зрењанина'', бр. 26/13

Више

Microsoft Word - 10 STUDENTI doc

Microsoft Word - 10 STUDENTI doc [Закон о стипендирању и кредитирању студената и ученика, од 5. јануара 1968. године] На основу члана 197. став 2. Устава Социјалистичке Републике Србије издајем У К А З О ПРОГЛАШЕЊУ ЗАКОНА О СТИПЕНДИРАЊУ

Више

Unos PretragaStampanihMed

Unos PretragaStampanihMed Alo!, 30.10.2010 Strana: 4 Autor: NN POLICIJA SE PRIDRUŽUJE SINDIKATIMA PREDSTAVNICI sedam udruženih sindikata policije ponovili su da će 12. novembra stupiti u generalni štrajk uz minimum procesa rada,

Више

Извештај о ревизији правилности пословања Универзитетске дечје клинике, Београд у години у делу остваривања прихода од употребе јавних средстава

Извештај о ревизији правилности пословања Универзитетске дечје клинике, Београд у години у делу остваривања прихода од употребе јавних средстава Извештај о ревизији правилности пословања Универзитетске дечје клинике, Београд у 2017. години у делу остваривања прихода од употребе јавних средстава за услуге које нису обухваћене уговором са Републичким

Више

KLINIČKI CENTAR VOJVODINE Novi Sad, Hajduk Velјkova 1, Vojvodina, Srbija Telefonska centrala: /

KLINIČKI CENTAR VOJVODINE Novi Sad, Hajduk Velјkova 1, Vojvodina, Srbija Telefonska centrala: / KLINIČKI CENTAR VOJVODINE 21000 Novi Sad, Hajduk Velјkova 1, Vojvodina, Srbija Telefonska centrala: +381 21/484 3 484 www.kcv.rs, e-mail: uprava@kcv.rs STRATEŠKI PLAN KLINIČKOG CENTRA VOJVODINE ZA PERIOD

Више

EFPIA Godina izveštavanja: 2016 Valuta izveštaja: RSD Strana 1/5

EFPIA Godina izveštavanja: 2016 Valuta izveštaja: RSD Strana 1/5 EFPIA Godina izveštavanja: 2016 Valuta izveštaja: RSD Strana 1/5 ZDRAVSTVENI RADNICI Ime i prezime zdravstvenog radnika Zdravstveni radnici: Grad primarnog radnog mesta ma putovanja OBJAVLJIVANJE NA INDIVIDUALNOJ

Више

U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je

U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je dana 05/07.02.2017.: PRAVILNIK O MEDICINSKOJ ZAŠTITI

Више

3. specijalis. konsul. BOLNICE 2012

3. specijalis. konsul. BOLNICE 2012 ПОКАЗАТЕЉИ КВАЛИТЕТА РАДА СПЕЦИЈАЛИСТИЧКО-КОНСУЛТАТИВНИХ СЛУЖБИ УСТАНОВА СТАЦИОНАРНЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ У БЕОГРАДУ ЗА ПЕРИОД 1.1.-31.12.212. ГОДИНЕ У специјалистичко-консултативним службама у болницама

Више

Службени гласник РС, бр. 1/2017 ТРЕЋЕ ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ ЈОВАНОВИЋ против СРБИЈЕ (Представке бр /13 и 21907/13) ПРЕСУДА СТРАЗБУР 19. јул годи

Службени гласник РС, бр. 1/2017 ТРЕЋЕ ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ ЈОВАНОВИЋ против СРБИЈЕ (Представке бр /13 и 21907/13) ПРЕСУДА СТРАЗБУР 19. јул годи Службени гласник РС, бр. 1/2017 ТРЕЋЕ ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ ЈОВАНОВИЋ против СРБИЈЕ (Представке бр. 21497/13 и 21907/13) ПРЕСУДА СТРАЗБУР 19. јул 2016. године Ова пресуда је правоснажна, али може бити предмет

Више

Sl-29.indd

Sl-29.indd SLU@BENI LIST GRADA NOVOG SADA Godina XXVII - Broj 29 NOVI SAD, 4. septembar 2008. primerak 40,00 dinara 360 На основу члана 35. Одлуке о буџету Града Новог Сада за 2008. годину ( Службени лист Града Новог

Више

РЕПУБЛИЧКИ ЗАВОД ЗА ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРАЊЕ

РЕПУБЛИЧКИ ЗАВОД ЗА ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРАЊЕ I КОНТРОЛА УГОВОРНИХ ОБАВЕЗА 1. Извршене контроле наменског трошења средстава У периоду од 01.10-31.12.2018. године Сектор за контролу је организовао и спровео укупно 19 контрола наменског трошења средстава

Више

КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ВОЈВОДИНЕ Аутономна покрајина Војводина, Република Србија Хајдук Вељкова 1, Нови Сад, т: е-адреса:

КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ВОЈВОДИНЕ Аутономна покрајина Војводина, Република Србија Хајдук Вељкова 1, Нови Сад, т: е-адреса: КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ВОЈВОДИНЕ Аутономна покрајина Војводина, Република Србија Хајдук Вељкова 1, 21000 Нови Сад, т: +381 21 484 3 484 е-адреса: uprava@kcv.rs www.kcv.rs РЕЗУЛТАТИ ИСПИТИВАЊА ЗАДОВОЉСТВА КОРИСНИКА

Више

412 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ВРШЦА БР. 20/ На основу члана 43. Закона о буџетском систему ( Сл. гласник РС бр. 54/2009, 73/2010, 101/201

412 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ВРШЦА БР. 20/ На основу члана 43. Закона о буџетском систему ( Сл. гласник РС бр. 54/2009, 73/2010, 101/201 412 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ВРШЦА БР. 20/2016 21.12.2016. 3. На основу члана 43. Закона о буџетском систему ( Сл. гласник РС бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013 исправка, 108/2013,

Више

Microsoft Word - 28 Sluzbeni list doc

Microsoft Word - 28 Sluzbeni list doc СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ЗРЕЊАНИНА ГОДИНА ХXVI ЗРЕЊАНИН 25. ОКТОБАР 2017. БРОЈ: 28 227 На основу члана 11а. став 19. Закона о ученичким и студентским стипендијама ( Службени гласник РС, број 18/10 и 55/13),

Више

РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ - РУКОМЕТНИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ

РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ - РУКОМЕТНИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ РЕЗУЛТАТИ: НОВИ САД, 24.09.2018. године ЛИГА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА ВОЈВОДИНЕ и ДЕВОЈЧИЦЕ Ж16 СЛУЖБЕНИ БИЛТЕН 2 Риђица, 23.09.2018. године (недеља) ДАЛМАТИНАЦ 13:21 (6:9) ЕЛЕКТРО 37:6 (18:3) СПАРТАК ВОЈПУТ

Више

На основу члана 26. Статута Здравственог центра Ужице, Управни одбор Здравственог центра Ужице, на седници одржаној дана године је донео О

На основу члана 26. Статута Здравственог центра Ужице, Управни одбор Здравственог центра Ужице, на седници одржаној дана године је донео О УСВАЈА се I измена и допуна Плана набавки Здравственог центра Ужице за 2016.годину и то: У делу Услуге додаје се позиција 2.21 Поправка магнетне резонанце 1,5 Т HDxT у Општој болници Ужице. Процењена вредност

Више

Horvat o Uljaniku: u iduća dva tjedna u Hrvatsku će stići kineski brodograditelji

Horvat o Uljaniku: u iduća dva tjedna u Hrvatsku će stići kineski brodograditelji #POSLOVNI FORUM "16+1": POTPISANO SEDAM UGOVORA O SURADNJI S KINESKIM TVRTKAMA# Hrvatsko ministarstvo zdravstva, HŽ Infrastruktura i još tri hrvatske tvrtke potpisale su u petak u Dubrovniku sporazume

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА /17 Б е о г р а д дел. бр датум: г. НАЦИОНАЛНИ МЕХАНИЗАМ ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ ТОРТУРЕ МОНИТОРИН

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА /17 Б е о г р а д дел. бр датум: г. НАЦИОНАЛНИ МЕХАНИЗАМ ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ ТОРТУРЕ МОНИТОРИН РЕПУБЛИКА СРБИЈА ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА 281-18/17 Б е о г р а д дел. бр. 12689 датум: 29. 03. 2017. г. НАЦИОНАЛНИ МЕХАНИЗАМ ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ ТОРТУРЕ МОНИТОРИНГ УСТАНОВА У КОЈИМА СЕ НАЛАЗЕ ЛИЦА ЛИШЕНА СЛОБОДЕ МОНИТОРИНГ

Више

Завод за јавно здравље зрењанин

Завод за јавно здравље зрењанин КАПАЦИТЕТИ И КОРИШЋЕЊЕ СТАЦИОНАРА У. ГОДИНИ У СРЕДЊЕБАНАТСКОМ ОКРУГУ Koришћење стационара. године - компаративна анализа Стационарну здравствену заштиту у Средњебанатском округу пружају:. Општа "Ђорђе

Више

Страна 1 - Број 9. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године ОПШТИНСКО ВЕЋЕ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА X БРОЈ 9 ВРЊАЧКА БАЊА

Страна 1 - Број 9. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године ОПШТИНСКО ВЕЋЕ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА X БРОЈ 9 ВРЊАЧКА БАЊА Страна 1 - Број 9. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ 5.5.2014. године ОПШТИНСКО ВЕЋЕ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ГОДИНА X БРОЈ 9 90. Бања на телефонској седници одржаној дана 29.4.2014.год.основу, на основу чл.15.одлуке

Више

23

23 ПРЕС КЛИПИНГ 26. јул 2016. Просечна зарада у Србији у јуну повећана на 46.450 динара (стр. 2) Вулин: Било неправилности у Јури и Геоксу (стр. 2) СЛУЧАЈ ПЕРУТНИНЕ ПТУЈ Вулин: Инспекција ће реаговати ако

Више

Број: 10/17-18 Директор ДРЛС ''Север'' Марко Менићанин, поступајући као првостепени дисциплински орган у смислу одредбе члана 75. став 2. Дисциплинско

Број: 10/17-18 Директор ДРЛС ''Север'' Марко Менићанин, поступајући као првостепени дисциплински орган у смислу одредбе члана 75. став 2. Дисциплинско Број: 10/17-18 Директор ДРЛС ''Север'' Марко Менићанин, поступајући као првостепени дисциплински орган у смислу одредбе члана 75. став 2. Дисциплинског правилника РСС, поводом дисциплинске пријаве рукометног

Више

Na osnovu člana 16. stav 4. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona Prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog kantona, broj: 7/10), a u sk

Na osnovu člana 16. stav 4. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona Prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog kantona, broj: 7/10), a u sk Na osnovu člana 16. stav 4. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona Prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog kantona, broj: 7/10), a u skladu sa članom 45. Zakona o izvršenju Budžeta Zeničko-dobojskog

Више

Hirurgijа povredа i oboljenjа perifernog nervnog sistemа Bаzičnа rаzmаtrаnjа, standardi, kontroverze i inovаcije godine Hotel Čigotа, Z

Hirurgijа povredа i oboljenjа perifernog nervnog sistemа Bаzičnа rаzmаtrаnjа, standardi, kontroverze i inovаcije godine Hotel Čigotа, Z Hirurgijа povredа i oboljenjа perifernog nervnog sistemа Bаzičnа rаzmаtrаnjа, standardi, kontroverze i inovаcije 26-28.05.2017. godine Hotel Čigotа, Zlаtibor PROGRAM 26-28. maj 2017. Hotel Čigota, Zlatibor

Више

РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ - РУКОМЕТНИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ

РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ - РУКОМЕТНИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ РЕЗУЛТАТИ: НОВИ САД, 21.10.2018. године ЛИГА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА ВОЈВОДИНЕ и ДЕВОЈЧИЦЕ Ж16 СЛУЖБЕНИ БИЛТЕН 4 Суботица, 21.10.2018. године (недеља) СОМБОРЕЛЕКТРО 18:20 (7:10) ПИК ПРИГРЕВИЦА СОМБОР 31:17 (21:10)

Више

Број: 01/ /16 Датум: године ИЗВЈЕШТАЈ О ПРИЈЕДЛОЗИМА ИЗНЕСЕНИМ У ТОКУ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О НАЦРТУ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ПРЊАВОР ЗА ГОДИН

Број: 01/ /16 Датум: године ИЗВЈЕШТАЈ О ПРИЈЕДЛОЗИМА ИЗНЕСЕНИМ У ТОКУ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О НАЦРТУ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ПРЊАВОР ЗА ГОДИН Број: 01/1 014 1 4/16 Датум:05.01.2016. године ИЗВЈЕШТАЈ О ПРИЈЕДЛОЗИМА ИЗНЕСЕНИМ У ТОКУ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О НАЦРТУ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ПРЊАВОР ЗА 2016. ГОДИНУ КОЈЕ ЈЕ СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ПРЊАВОР УСВОЈИЛА Извјештај

Више

ИНТЕГРИСАНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ МЕДИЦИНЕ

ИНТЕГРИСАНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ МЕДИЦИНЕ РАСПОРЕД НАСТАВЕ ЗА ЛЕТЊИ СЕМЕСТАР ШКОЛСКЕ 2016/2017. - ПРВА ГОДИНА СТУДИЈА - ДРУГА ГОДИНА СТУДИЈА - ТРЕЋА ГОДИНА СТУДИЈА - ЧЕТВРТА ГОДИНА СТУДИЈА - ПЕТА ГОДИНА СТУДИЈА - ШЕСТА ГОДИНА СТУДИЈА РАСПОРЕД

Више

Zbirni izvjestaj za DZ za 2018

Zbirni izvjestaj za DZ za 2018 Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore INFORMACIJA O REALIZACIJI UGOVORA DOMOVA ZDRAVLJA 01.01.-31.12.2018. GODINE Podgorica, april 2019. godine Adresa: Ul. Vaka Đurovića bb 81000 Podgorica, Crna Gora

Више

ОПШТИНА КОВИН

ОПШТИНА КОВИН ОПШТИНА ВРБАС ГРАЂАНСКИ ВОДИЧ КРОЗ ОДЛУКУ О БУЏЕТУ за 2019. годину 1 2 САДРЖАЈ 1. Увод 2. Ко се финансира из буџета? 3. Како настаје буџет општине? Појам буџета Ко учествује у буџетском процесу? На основу

Више

Microsoft Word - Registar za 2012

Microsoft Word - Registar za 2012 РЕГИСТАР ЗА 2012. ГОДИНУ СТРАНА 1. OLDAL A 2012. ÉVI TÁRGYMUTATÓ БРОЈ АКТА НАЗИВ АКТА И БРОЈ СЛУЖБЕНОГ ЛИСТА У КОМ ЈЕ ОБЈАВЉЕН СТРАНА АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГОДИШЊИ ПРОГРАМ 1. Годишњи програм заштите,

Више

4 СЛУЖБЕНИ БИЛТЕН број / април 2019.

4 СЛУЖБЕНИ БИЛТЕН број / април 2019. 4 СЛУЖБЕНИ БИЛТЕН број 32. 2018/2019. 22. април 2019. НАЈАВА ТВ ПРЕНОСА 146 ЖЕЛЕЗНИЧАР (Л) ЈЕДИНСТВО (СП) Termin: 30.04. 18,00 Hala: Хала спортова I судија: II судија: Делегат 345 ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ВОЈВОДИНА

Више

На основу члана 221

На основу члана 221 На основу члана 221. став 1. тачка 3. Закона о здравственом осигурању ( Службени гласник РС, бр. 107/05, 109/05 исправка и 57/11), Управни одбор Републичког фонда за здравствено осигурање, на седници одржаној

Више

АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА MERS-CоV Од када је први пут идентификован у Саудијској Арабији у септембру године, блискоисточни респираторни

АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА MERS-CоV Од када је први пут идентификован у Саудијској Арабији у септембру године, блискоисточни респираторни АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА MERS-CоV Од када је први пут идентификован у Саудијској Арабији у септембру 2012. године, блискоисточни респираторни синдром (MERS-CoV) је до сада регистрован у 26 земаља:

Више

CEKOS IN Ekspert

CEKOS IN Ekspert Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ROKOVIMA IZMIRENJA NOVČANIH OBAVEZA U KOMERCIJALNIM TRANSAKCIJAMA Proglašava se Zakon o rokovima izmirenja

Више

CEKOS IN Ekspert

CEKOS IN Ekspert Cekos In Ekspert NAPOMENA EKSPERT-a: Odredbe Zakona o izmenama i dopuni Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama ("Sl. glasnik RS", br. 68/15), primenjuju se na ugovore

Више

Unos PretragaStampanihMed

Unos PretragaStampanihMed Pravda, 15.12.2010 Strana: 6 Autor: PRENETO KORUPCIJA NAJVEĆA KOD JAVNIH NABAVKI VENSAN DEŽER, ŠEF DELEGACIJE EVROPSKE UNIJE U SRBIJI BEOGRAD Godišnja vrednost javnih nabavki u Srbiji je oko četiri milijarde

Више

23

23 ПРЕС КЛИПИНГ 15. јул 2016. Погодност или дискриминација за раднике на одређено (стр. 2) Комуналци у страху од отказа (стр. 3) Социјална бомба за Шумадију (стр. 4) 1 2 Комуналци у страху од отказа Аутор:

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ПОЖАРЕВАЦ Јована Шербановића 14, Пожаревац Web: E- mail:

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ПОЖАРЕВАЦ Јована Шербановића 14, Пожаревац Web:   E- mail: Број: 1011 Датум: 26.04.2017. године РЕПУБЛИЧКИ ФОНД ЗА ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРАЊЕ Филијала Пожаревац ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СРБИЈЕ ДР МИЛАН ЈОВАНОВИЋ БАТУТ Центар за анализу, планирање и организацију здравствене

Више

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 33. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 29. Децембар ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате ,71 Број 01.

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 33. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 29. Децембар ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате ,71 Број 01. СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 33. ГОДИНА X ЛИСТ ПАНЧЕВО, 29. Децембар 2018. ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11.336,71 Број 01. ГОДИНА X ПАНЧЕВО, 24 Јануар 2019. ГОДИНЕ Аконтација

Више

16

16 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН Година L Број 22. ТЕМЕРИН 28.11.2017. Примерак 100,00 динара 224. На основу члана 44. став 1. тачка 6. Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник Републике Србије'',

Више

finansijski izvestaj

finansijski izvestaj КЛИНИКА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ «Др.Мирослав Зотовић» Београд, Сокобањска 13 И З В Е Ш Т А Ј O ЕКОНОМСКО ФИНАНСИЈСКОМ ПОСЛОВАЊУ У ПЕРИОДУ ОД 01.01 ДO 31.12.2017 ГОДИНE Б Е О Г Р А Д, ФЕБРУАР 2018.ГOДИНE ИЗВЕШТАЈ

Више

Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем године и почетком године, Учитељски факулте

Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем године и почетком године, Учитељски факулте Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем 2013. године и почетком 2014. године, Учитељски факултет Универзитета у Београду учествовао је на сајмовима

Више

ŠEFU PODODJELJENJA ZA BOLNIČU

ŠEFU PODODJELJENJA ZA BOLNIČU B o s n a i H e r c e g o v i n a B R Č K O D I S T R I K T BOSNE I HERCEGOVINE Javna zdravstvena ustanova Zdravstveni centar Brčko Б о с н а и Х е р ц е г о в и н а Б Р Ч К О Д И С Т Р И К Т БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

Више

UREDBA O OBIMI I SARŽAJU ZDRAVSTVENE ZAŠTITE STANOVNIŠTVA I OSNOVNA ODREDBA ("Sl. glasnik RS", br. 43/93) Član 1 Ovom uredbom utvrďuju se obim, sadrţa

UREDBA O OBIMI I SARŽAJU ZDRAVSTVENE ZAŠTITE STANOVNIŠTVA I OSNOVNA ODREDBA (Sl. glasnik RS, br. 43/93) Član 1 Ovom uredbom utvrďuju se obim, sadrţa UREDBA O OBIMI I SARŽAJU ZDRAVSTVENE ZAŠTITE STANOVNIŠTVA I OSNOVNA ODREDBA ("Sl. glasnik RS", br. 43/93) Član 1 Ovom uredbom utvrďuju se obim, sadrţaj i način sprovoďenja zdravstvene zaštite grupacija

Више

Upala pluća – koji su faktori rizika i uzročnici, liječenje

Upala pluća – koji su faktori rizika i uzročnici, liječenje Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Upala pluća - koji su faktori rizika i uzročnici, liječenje Upala pluća jedan je od vodećih uzroka oboljenja

Више

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE SREMSKA MITROVICA Sremska Mitrovica, avgust godine

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE SREMSKA MITROVICA Sremska Mitrovica, avgust godine SREMSKA MITROVICA Sremska Mitrovica, avgust 2014. godine Istraživanje zadovoljstva korisnika radom izabranih lekara u službi za stomatološku zdravstvenu zaštitu dece sprovedeno je 25. novembra 2013. godine

Више

У Д Р У Ж Е Њ Е П Л И В А Ч К И Х Т Р Е Н Е Р А С Р Б И Ј Е

У Д Р У Ж Е Њ Е  П Л И В А Ч К И Х  Т Р Е Н Е Р А  С Р Б И Ј Е ПРОПРАТНО ПИСМО Удружење пливачких тренера Србије је спортска организација у којој се чланови баве пливачко тренерским послом. Удружење је самостална организација са статусом удружења грађана, регистровано

Више

ПРИЛОГ 1:

ПРИЛОГ 1: ПРИЛОГ 2: НАЗИВИ ПОСЛОВА, БРОЈ ИЗВРШИЛАЦА, УСЛОВИ ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА, ОПИС ПОСЛОВА У СТРУЧНОЈ СЛУЖБИ ЛКС У РЕГИОНАЛНИМ ЛЕКАРСКИМ КОМОРАМА - Регонална лекарска комора Београда... 01 - Регонална лекарска

Више

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске а на приједлог Савјета за здравље акредитовало је сљедеће Програме континуиране едукације: 1

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске а на приједлог Савјета за здравље акредитовало је сљедеће Програме континуиране едукације: 1 ство здравља и социјалне заштите Републике Српске а на приједлог Савјета за здравље акредитовало је сљедеће Програме континуиране едукације: 1. Друштвa доктора медицине Републике Српске, Подружница доктора

Више

НАСТАВНО-НАУЧНОМ ВЕЋУ ФАКУЛТЕТА МЕДИЦИНСКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ

НАСТАВНО-НАУЧНОМ ВЕЋУ ФАКУЛТЕТА МЕДИЦИНСКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ НАСТАВНО-НАУЧНОМ ВЕЋУ ФАКУЛТЕТА МЕДИЦИНСКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ На основу Закона о научноистраживaчкој делатности ( Службени гласник ПС, бр. 110/05 и 50/06-исправка) и Правилника о начину вредновања

Више

ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ВИШЕ ОД 300 ПАРКИНГ МЕСТА У БЛОКУ септембар године Пројекат изградње нове саобраћајне површине са паркинзима, у зеленом

ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ВИШЕ ОД 300 ПАРКИНГ МЕСТА У БЛОКУ септембар године Пројекат изградње нове саобраћајне површине са паркинзима, у зеленом ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ВИШЕ ОД 300 ПАРКИНГ МЕСТА У БЛОКУ 21 10. септембар 2015. године Пројекат изградње нове саобраћајне површине са паркинзима, у зеленом појасу у Булевару Зорана Ђинђића финансира Град Београд

Више

ИНТЕГРИСАНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ МЕДИЦИНЕ

ИНТЕГРИСАНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ МЕДИЦИНЕ РАСПОРЕД НАСТАВЕ ЗА СТУДИЈСКИ БЛОК 1 ШКОЛСКЕ 2018/2019. ПРВА ГОДИНА СТУДИЈА ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК + ПБЛ 10:30-13:45 (С5) АНАТОМИЈА 08:00-09:30 (С4) ВЕЖБЕ * 11:30-17:45 (С7, С8) ХИСТОЛОГИЈА ВЕЖБЕ * (почев од 17.09.)

Више

Microsoft Word - ODLUKA O STIPENDIRANJU STUDENATA.doc

Microsoft Word - ODLUKA O STIPENDIRANJU  STUDENATA.doc На основу члана 64. став 1. Закона о буџетском систему («Службени гласник РС», бр. 54/09, 73/10, 101/10, 101/11, 93/12, 62/13, 63/13 - испр., 108/13, 142/14, 68/15 - др. Закон, 103/15 и 99/16) и члана

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ПАНЧЕВА Број 14 ГОДИНА I ПАНЧЕВО, 18. ДЕЦЕМБАР Аконтација претплате ,00 Цена овог примерка 954, На основу члана

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ПАНЧЕВА Број 14 ГОДИНА I ПАНЧЕВО, 18. ДЕЦЕМБАР Аконтација претплате ,00 Цена овог примерка 954, На основу члана СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ПАНЧЕВА Број 14 ГОДИНА I ПАНЧЕВО, 18. ДЕЦЕМБАР 2008. Аконтација претплате 13.880,00 Цена овог примерка 954,00 249 На основу члана 13a. и члана 29. Закона о буџетском систему («Службени

Више

_sr

_sr БРОЈ 11. ГОДИНА XLVI г. С Е Н Т А 110. На основу члана 4. става 2. Правилника о расподели средстава Фонда за стипендирање студената Општине Сента ( Службени лист општине Сента, број 16/2009 и 17/2010)

Више

Република Србија АП Војводина ХЕМИЈСКО-ПРЕХРАМБЕНА СРЕДЊА ШКОЛА Ч о к а Ул. Моша Пијаде бр. 28. Тел./факс: 0230/ е-mail:

Република Србија АП Војводина ХЕМИЈСКО-ПРЕХРАМБЕНА СРЕДЊА ШКОЛА Ч о к а Ул. Моша Пијаде бр. 28. Тел./факс: 0230/ е-mail: Република Србија АП Војводина ХЕМИЈСКО-ПРЕХРАМБЕНА СРЕДЊА ШКОЛА 23320 Ч о к а Ул. Моша Пијаде бр. 28. Тел./факс: 0230/71-056 е-mail: info@hpscoka.edu.rs Деловодни број:114/2018 Датум: 23.03.2018. www.hpscoka.edu.rs

Више

Недеља

Недеља 1. НАСТАВНИХ ЈЕДИНИЦА ПРЕДМЕТА УВОД У КЛИНИЧКУ ПРАКСУ Елементи организације здравственог система Упознавање са организацијом Дома здравља. Организација примарне здравствене заштите. Могуће организационе

Више

Sl

Sl СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРБАС БРОЈ 6. ВРБАС 12. МАЈ 2008. ГОДИНА XLIV 31. ЗАПИСНИК О РАДУ ИЗБОРНЕ КОМИСИЈЕ ИЗБОРНЕ ЈЕДИНИЦЕ НА УТВРЂИВАЊУ РЕЗУЛТАТА ГЛАСАЊА ЗА ИЗБОР ПОСЛАНИКА У СКУПШТИНУ АУТОНОМНЕ ПОКРАЈИНЕ

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ НОВИ САД На основу члана 4 и 5 Правилника о спровођењу здравствених специјализација и ужих специјализациј

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ НОВИ САД На основу члана 4 и 5 Правилника о спровођењу здравствених специјализација и ужих специјализациј УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ НОВИ САД На основу члана 4 и 5 Правилника о спровођењу здравствених специјализација и ужих специјализација на Медицинском факултету у Новом Саду, бр. 05-14/17-2017/8

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА КЛИНИКА ЗА СТОМАТОЛОГИЈУ ВОЈВОДИНЕ Хајдук Вељкова 12 Н о в и С а д Број: 01-84/ Датум:

РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА КЛИНИКА ЗА СТОМАТОЛОГИЈУ ВОЈВОДИНЕ Хајдук Вељкова 12 Н о в и С а д Број: 01-84/ Датум: РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА КЛИНИКА ЗА СТОМАТОЛОГИЈУ ВОЈВОДИНЕ Хајдук Вељкова 12 Н о в и С а д Број: 01-84/1-2018 Датум: 28. 02. 2018. године На основу члана 24. став 4. Закона о раду

Више

Универзитет у Београду Медицински факултет у Београду Испитни рок: октобарски рок СА 2017/18 Записник о полагању испита Датум: -- Датум штампања: 21.0

Универзитет у Београду Медицински факултет у Београду Испитни рок: октобарски рок СА 2017/18 Записник о полагању испита Датум: -- Датум штампања: 21.0 Институт за анатомију ''Нико Миљанић'' Предмет: Топографска анатомија Група: Шифра предмета: 4СА-ХА- Име и презиме наставника: др Бранислав Филиповић. 207/205 С Прокић Александра 2 Предмет: Информатика

Више

РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ - РУКОМЕТНИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ

РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ - РУКОМЕТНИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ НОВИ САД, 25.11.2013. године СЛУЖБЕНИ БИЛТЕН 6 ЛИГА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА ВОЈВОДИНЕ М `99 и ПИОНИРКЕ `00 РЕЗУЛТАТИ: Oџаци, 23.11.2013. године (субота) БСК 2012 ГРАФИЧАР 5:16 (4:12) ЦРВЕНКА ЈАФА ДАЛМАТИНАЦ

Више