Microsoft Word doc

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Microsoft Word doc"

Транскрипт

1 К.П.бр.5/03 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 21. ДЕЦЕМБРА ГОДИНЕ Председник већа: Констатујем да су на наставак главног претреса дана 21. децембра године, са почетком у 10,13 часова, пред већем Посебног одељења Окружног суда у Београду, Београд, Устаничка број 29, судница број 1, у кривичном предмету са службеном ознаком К.П.бр.5/03 окр. Милорада Улемека и других окривљених, због кривичног дела удруживање ради непријатељске делатности из члана 136 Основног кривичног закона, кривичног дела убиство представника највиших државних органа из члана 122 Основног кривичног закона и друга кривична дела, по оптужници Специјалног тужиоца при Окружном јавном тужилаштву у Београду КТС.бр.2/03 од 21. августа године, пред већем у саставу судија Марко Кљајевић, председник већа, судије чланови већа Ната Месаровић и Милимир Лукић, са записничарем Љиљаном Атлагић, приступили: заменици Специјалног тужиоца Милан Радовановић и Небојша Мараш, пуномоћници породице оштећеног председника Владе Републике Србије др. Зорана Ђинђића адвокати Рајко Даниловић и Срђа Поповић, пуномоћник мајке погинулог председника Владе Републике Србије др. Зорана Ђинђића, Миле Ђинђић, адв. Радивој Пауновић, пуномоћник ошт. Милана Веруовића адв. Варја Банић, окр. Милорад Улемек са браниоцем адв. Марком Миливојевићем, окр. Звездан Јовановић са браниоцем адв. Ненадом Вукасовићем, бранилац окр. Милоша Симовића, Александра Симовића и Владимира Милисављевића адв. Александар Поповић, бранилац окр. Нинослава Константиновића адв. Дејан Лазаревић, бранилац окр. Дејана Миленковића адв. Александар Ђорђевић, бранилац окр. Сретка Калинића адв. Александар Ђорђевић по заменичком пуномоћју браниоца по службеној дужности адв. Владана Вукчевића, бранилац окр. Милана Јуришића званог «Јуре» адв. Александар Зарић, окр. Душан Крсмановић са браниоцем адв. Вељком Делибашићем, окр. Саша Пејаковић са браниоцем адв. Мирком Ђорђевићем, по заменичком пуномоћју бранилаца адв. Горана Петронијевића и Крсте Бобота, окр. Бранислав Безаревић са браниоцем адв. Жељком Грбовићем и окр. Жељко Тојага са браниоцем адв. Зораном Николићем. Нека приступе пред судско веће позвани сведоци за данашњи главни претрес Вера Бранковић и Гордана Живковић и сведок који је

2 2 сам дошао на главни претрес, а био је заказан за јуче 20. децембра године Далибор Марјановић. Констатујем да су приступили сведоци Вера Бранковић, Гордана Живковић и Далибор Марјановић. Председник већа доноси РЕШЕЊЕ Да се настави главни претрес. Главни претрес је јаван. Председник већа доноси РЕШЕЊЕ Да се у наставку доказног поступка изведе процесна радња доказивања саслушањем сведока Вере Бранковић. Нека приступи за судску говорницу. За време саслушања сведока Вере Бранковић привремено се удаљавају присутни сведоци Гордана Живковић и Далибор Марјановић до позива суда. Председник већа: Ваше име и презиме? ВЕРА БРАНКОВИЋ. Председник већа: Да ли је то Ваше рођено презиме или удато? Сведок ВераБранковић: Удато. Рођена Прпић. Председник већа: Када сте рођени и где? Сведок ВераБранковић: године у Сењу, Република Хрватска. Председник већа: Име Вашег оца?

3 3 Сведок ВераБранковић: Томо. Председник већа: Вашаадресапребивалишта? Сведок ВераБранковић: Адмирала Гепрата број 8, први улаз, трећи спрат. Председник већа: Шта сте по занимању? Сведок ВераБранковић: Службеник у Савезу самосталних синдиката Србије. Председник већа: Да ли сте у сродству са окривљенима? Сведок ВераБранковић: Не. Председник већа: Дужни сте да суд обавестите о свакој промени адресе пребивалишта. Сада ћу Вам рећи Ваше обавезе, права и законска упозорења за сведока у кривичном поступку. Дужни сте да суду саопштите све што Вам је познато о предмету овог суђења и упозоравам Вас да лажно сведочење представља кривично дело. Као сведок у кривичном поступку сте дужни да говорите истину и да ништа не смете прећутати и упозоравам Вас да давање лажног исказа представља кривично дело. Нисте у обавези да одговарате на поједина питања ако је вероватно да би тиме себе или Вама блиска лица изложили тешкој срамоти, знатној материјалној штети или кривичном гоњењу. Да ли сте разумели ова законска упозорења и обавезе сведока? Сведок ВераБранковић: Јесам. Председник већа: Сада ћу Вас позвати да као сведок у кривичном поступку положите заклетву пред судом. Ја ћу Вам прочитати текст заклетве, а ако сте сагласни Ви само реците «да», аако нисте реците разлог због чега нећете да положите заклетву.

4 4 «Заклињем се да ћу о свему што пред судом будем питана говорити само истину и да ништа од онога што ми је познато нећу прећутати». Сведок ВераБранковић: Заклињем се. Председник већа: Реците нам све оно што Вам је познато о дешавању 12. марта године када је убијен председник Владе Србије др. Зоран Ђинђић, да ли сте нешто видели, приметили, чули и шта је то, у слободном излагању, изволите. Сведок ВераБранковић: Моје сведочење може да се сведе на оно што сам ја чула. Значи ја сам тако око пола један изашла на свој балкон, значи стан је на трећем спрату и чула сам једну, не знам сада како, мени је то највише личило рецимо када би се неки камион утоварао па би се бацале греде са неке одређене висине и чула сам први један јак удар па полако рецимо 2, 3 утишана одјека као, па онда опет још један јачи удар и опет 2, 3 утишана одјека. То је то што сам чула. Ја сам то протумачила као да су два пуцња. То је све што ја могу да кажем. Иза тога је дошла полиција, узели су изјаву од мене. Укућијебилајош и девојка од мог млађег сина. Она је била са друге стране, са уличне стране. Она није ништа чула, ајасамбила, пошто је ово дворишна страна, балкон је на дворишној страни, била сам напољу баш. Ето то сам ја чула. То је све што сам ја чула и што ја знам по том питању. Председник већа: Где сте се Ви лично налазили у тренутку када сте чули та два пуцња, као што кажете? Сведок ВераБранковић: На балкону. Ја сам већ била на балкону свом. Председник већа: То је балкон у којој улици, на ком спрату, које зграде? Сведок ВераБранковић: Улица Адмирала Гепрата 8, први улаз, трећи спрат. То је са дворишне стране, пошто је двориште, па је још једна зграда 8-а, па је онда парк у Немањиној, онај између Немањине и Гепратове. Председник већа: стана? У ком правцу гледа поглед са терасе Вашег Сведок ВераБранковић: Равно гледа на онај музеј железнички. Мислим, не гледа јер брани она дворишна зграда, разумете.

5 5 Председник већа: Ту постоји дворишна зграда као препрека? Сведок ВераБранковић: Да. Председник већа: балкона? Шта Ви видите када гледате са Вашег Сведок ВераБранковић: Видим ту прву зграду дворишну, стим да је ту један пролаз који излази, ту је «Монумент» онај кафић. Председник већа: Србије? Да ли се са Ваше терасе види зграда Владе Сведок ВераБранковић: Не. Не види се зато што мени смета ова дворишна зграда. Председник већа: На којој удаљености се налази зграда Владе Србије у односу на место где сте се Ви налазили тераса Вашег стана? Сведок ВераБранковић: Ја мислим отприлике једно стотинак метара. То је тако укосо мало. Председник већа: Да ли можете да нам кажете мало ближе о томе што сте сада сведочили да сте Ви то сматрали да се ради о два пуцња. Да ли можете да нам ближе опишете какви су то пуцњи били, ако имате искуство наравно, да ли су то пушчани пуцњи или из пиштоља, или из револвера, какав је то звук био и да ли можете да одредите и да се сетите који је временски проток био између тог првог пуцња како сте га Ви окарактерисали и тог другог пуцња и да ли је било разлике у интензитету између та два пуцња по чујности, оно што сте Ви чули? Сведок ВераБранковић: Па, ја не могу да Вам кажем да ли је пуцањ био из пушке, не знам пиштоља, ја то заиста не могу, јер ја то нити се разумем нити знам. Међутим, када је то грунуло ја сам имала утисак, нисам знала да ли је бомба, знам да је нешто било грозно, као да је нека експлозија. Ето мени је то најприближније било, ја сам то пошто имам мужа и два сина, некако се баве грађевином, па је то мени најсличније било као да неко баца рецимо греде неке у приколицу од камиона. То је мени тако, па одјек један, два, рецимо три, или два, други, трећи део тај мало слабији, не знам да ли је прошло можда секунда, две, опет је још један тако јак удар, па онда иза тога мало онако као да се стишава. То је мени тако личило. Не знам да ли сам успела да Вам објасним.

6 6 Председник већа: На којој се удаљености налази зграда у Адмирала Гепрата број 14 у односу на терасу Вашег стана? Сведок ВераБранковић: То је рецимо можда неких 80-так метара од мене, пошто наша зграда има три улаза и десетка и онда је пролаз један за парк и одмах је ту 14. Председник већа: Према Вашем... Сведок ВераБранковић: Ми смо у истој линији. Председник већа: Према Вашем запажању да ли сте могли да одредите тада и да се сетите из ког правца су дошла та два пуцња? Сведок ВераБранковић: Ја се то добро сећам, мени је то дошло са леве стране, пошто је то како да кажем, простор између две зграде, баш из тог слободног простора, тако сам имала утисак кад сам била на балкону да је дошло мени са леве стране. Сада ја не могу да знам. Председник већа: чули те пуцње? Да ли сте приметили било шта још када сте Сведок ВераБранковић: Не. Ја сам отишла, ушла сам у своју собу и ништа, пошто сам ја била код куће, имала сам неку прехладу и устала сам, био је леп дан, ајде реко мало, два дана сам лежала, само да мало прошетам ноге. Било ми је мало боље. И тако, вратила сам се назад укревет. То је то. Председник већа: Да ли можете да се сетите које је то време када сте чули та два пуцња критичног дана? Сведок ВераБранковић: Па тачног времена не могу да се сетим, само мислим да је било после 12 сати. Баш тачног времена се не сећам, међутим, онда када сам укључила, односно телевизор је већ био укључен, и када сам видела шта се десило онда сам схватила да је то то. Убрзо је дошла и полиција и испитивали су нас све. Целу зграду, нисмо само ми. Ја сам рекла исто и њима шта сам чула, да сам чула два удара, два пуцња тако. То је то што ја имам да кажем. Председник већа: Да ли имате још било каквих сазнања везано за овај критични догађај 12. марта године када је убијен председник Владе др. Зоран Ђинђић?

7 7 Сведок ВераБранковић: Не. Заиста. Председник већа: Да ли сте разговарали посредно, дакле имате сазнања са пријатељима, комшијама који су у близини, који ту станују, са којим се посећујете, да су евентуално сазнали нешто о томе, приметили било шта што је било сумњиво њима? Сведок ВераБранковић: Не бих могла ништа да Вам кажем тако нешто. Углавном смо причали оно ко је био код куће па је углавном ова дворишна страна, људи су чули, међутим, ова улична ту није могло да се чује због саобраћаја наравно. То би било то. Председник већа: Да ли има питања од стране чланова већа? Судија Милимир Лукић. Изволите. СудијаМилимир Лукић: У ком сте положају Ви били у односу на зграду када су се чули прасци на балкону? Сведок ВераБранковић: Овако стоји, ево исто овако како сада Вас гледам. СудијаМилимир Лукић: Да ли сте лицем били...? Сведок ВераБранковић: Ослоњена на ограду на балкону. СудијаМилимир Лукић: Хвала Вам. Председник већа: Констатујем да заменици Специјалног тужиоца немају питања. Да ли пуномоћници оштећених имају питања? Констатујем да немају питања. Право на питање имају браниоци. Реч има адв. Ненад Вукасовић. Изволите. Адв. Ненад Вукасовић: Ја бих хтео да питам госпођу Веру Бранковић само да ако можемо да појаснимо овде јер спомињемо пуцњеве егзактно, а она каже ја сам чула један јачи удар, па два, три, па опет један и ја сам то протумачила...ја бих хтео да питам госпођу Веру Бранковић само да ако можемо да појаснимо овде јер спомињемо пуцњеве егзактно, а она каже ја сам чула један јачи удар, па два, три, па

8 8 опет један и ја сам то протумачила као два пуцња, као неки истовар из камиона... Сведок ВераБранковић: Нисте ме разумели. Адв. Ненад Вукасовић: У реду могуће, зато Вас питам да расчистимо, да не би било било шта нејасно. Сведок ВераБранковић: Од првог удара одјека два, три. Разумете? И онда опет главни удар, па онда опет то, као да се слеже нешто на тло. Адв. Ненад Вукасовић: Добро. Да ли можете само да нам појасните, мени је можда нејасно, а дозволићете да је могуће да ми је нејасно, нисам све разумео, зашто Вас је то асоцирало на истовар камиона, с обзиром да кажете како Ваши раде у грађевини, па зашто Вас је то асоцирало на истовар камиона, а сада егзактно говорите о пуцњевима? Сведок ВераБранковић: Зато што је мени то такав удар био. Адв. Ненад Вукасовић: Да ли сте тог момента када сте чули тај звук Ви у Вашој глави односно тог момента када чујете кажете ово је пуцањ или сте у дилеми? Сведок ВераБранковић: Ја јесам помислила, опет пуцају. То је мени била прва мисао, међутим, ја заиста не могу да проценим да ли је то пуцањ из пушке, пиштоља, ја то заиста не знам. Адв. Ненад Вукасовић: Не. Нисам Вас питао која је врста оружја. Далеко од тога, Ви сте жена и то... Сведок ВераБранковић: Мени је то личило на пуцањ, али неки жешћи пуцањ. Тако сам ја то доживела. Адв. Ненад Вукасовић: Мене само занима због чега сте правили асоцијацију са истоваром камиона ако је у питању пуцањ, какве везе има истовар камиона? Сведок ВераБранковић: Зато што је то мени одјекивало, тај удар и тако ми се чинило. Ја сам га тако доживела. Не знам зашто.

9 9 Председник већа: Ради разјашњења да ли је тај удар како је Вас асоцирао следио у звучном смислу након тог удара који сте чули и који сте окарактерисали као пуцањ? Сведок ВераБранковић: Да. Оно као кад се нешто слеже, тако сам ја имала утисак. Председник већа: Након што сте чули пуцањ? Сведок ВераБранковић: Након удара да. Председник већа: Добро. Наставите са питањима. Адв. Ненад Вукасовић: Имао бих још нешто. Хвала Вам у сваком случају. Споменули сте овде да је био један овако јак удар и да Вам је како сте Ви рекли као да је грунула бомба, па сам хтео да Вас питам, с обзиром на ту неку јачину звука, да ли можете да определите, мислим да Вас је нешто и председник већа у том смислу питао, па само као допуну, да ли можете да прецизирате у односу на место на коме сте се налазили некако растојање евентуално одакле би то могло да дође, с обзиром да говорите о тако ипак неким гласним звуковима, јачини тих звукова, где кажете чак у једном моменту сте рекли да је то грунуло као бомба, па ме занима колико је то отприлике по Вама у односу на Ваш положај било? Сведок ВераБранковић: Па, то је мени било тако изгледало, ја сам имала утисак да је то отприлике у висини оног кафића «Монумент» оданде, мени је тако дошло. Са те стране, ја сам то тако доживела. Адв. Ненад Вукасовић: Добро. То је Ваш утисак. У реду. Хвала. Немам више питања. Председник већа: Право на питања има адв. Александар Зарић. Изволите. Адв. Александар Зарић: Да ли сведок може да се изјасни где јој се налази кафић «Монумент» када је она наслоњена на ограду, са које стране? Сведок ВераБранковић: Са леве. Адв. Александар Зарић: Где Вам гледа балкон? Сведок ВераБранковић: Балкон гледа право. Право гледа на парк према Немањиној улици. Мени је «Монумент» са леве стране.

10 10 Адв. Александар Зарић: Ви сте испод «Монумента»? Сведок ВераБранковић: Да. Мисмоиспод, зато што Гепратова 8 има три улаза. Први улаз, други и трећи и онда се наставља десетка. Председник већа: Даље, да ли браниоци имају питања за сведока Веру Бранковић? Констатујем да нема. Право на питања имају окривљени. Да ли неко од окривљених има да постави питање сведокињи? Констатујем да питања нема. Реците нам да ли постављате захтев за накнаду трошкова путних за долазак и изгубљене зараде? Сведок ВераБранковић: Не. Ја сам узела слободан дан. Председник већа: Добро. Хвала. Отпушта се сведок Вера Бранковић. Можете да идете. Хвала. Има ли ко шта да примети на исказ сведока Вере Бранковић? Констатујем да примедби нема. Председник већа доноси РЕШЕЊЕ Да се у наставку доказног поступка изведе процесна радња доказивања саслушањем сведока Гордане Живковић. Нека приступи пред судско веће. Председник већа: Ваше име и презиме? ЖИВКОВИЋ ГОРДАНА. Председник већа: Име Вашег оца?

11 11 Сведок Гордана Живковић: Гојко. Председник већа: Ваше рођено презиме? Сведок Гордана Живковић: Живковић. Председник већа: Реците нам када сте рођени и где? Сведок Гордана Живковић: године, село Погановци, општина Нашице, Хрватска. Председник већа: Шта сте по занимању? Сведок Гордана Живковић: Помоћник кувара. Председник већа: Реците нам Вашу адресу? Сведок Гордана Живковић: Сада сам пензионер. Опростите. Председник већа: Реците нам Вашу адресу пребивалишта? Сведок Гордана Живковић: Адмирала Гепрата 17. Трећи спрат. Председник већа: Да ли сте у сродству са окривљенима или оштећенима у овој кривичној ствари? Сведок Гордана Живковић: Нисам. Председник већа: Нисте? Сведок Гордана Живковић: Не. Председник већа: Добро. Дужни сте да суд обавестите о свакој Вашој евентуалној промени адресе пребивалишта. Сада ћу Вам саопштити Ваше обавезе као сведока у кривичном поступку, Ваша права и законска упозорења па ме саслушајте. Дужни сте да саопштите суду све што Вам је познато о предмету и упозоравам Вас да лажно сведочење представља кривично дело. Пред судом сте дужни да говорите истину и да ништа не смете прећутати и упозоравам Вас да давање лажног исказа представља кривично дело.

12 12 Нисте у обавези да одговарате на поједина питања ако је вероватно да би тиме себе или Вама блиска лица изложили тешкој срамоти, знатној материјалној штети или кривичном гоњењу. Да ли сте разумели ова упозорења и Ваша права? Сведок Гордана Живковић: Да. Председник већа: Сада ћу Вас позвати да положите заклетву у својству сведока у кривичном поступку пред судом. Ја ћу Вам прочитати текст заклетве, ако сте сагласни само реците «да». «Заклињем се да ћу о свему што пред судом будем питана говорити само истину и да ништа од онога што ми је познато нећу прећутати». Сведок Гордана Живковић: Хоћу. Истину, увек истину и кажем. Председник већа: Реците нам све оно што знате, што сте приметили, чули и видели критичног дана 12. марта године када је извршено убиство председника Владе Србије др. Зорана Ђинђића. Изволите. Сведок Гордана Живковић: Да Вам кажем, ја сам седела у мојој гарсоњери, мали стан, 22 квадрата. Седела сам за машином и шила сам. Нормално прозор ми је од кухиње отворен увек широм, једно крило, до улице, гледам преко пута на парк. Ја сам чула бум, бум, бум. Ја сам се тргла, уплашила, пошто имам ангину пекторис, срчани болесник, одједанпут ја сам мислила да је она бомба експлодирала преко у згради, кад је било бомбардовање. Ја се померим, устанем и пођем у кухињу и узмем чашу воде. Како сам попила ту воду мени овако лупа срце, ја на прозор, погледам овако на прозор, и тада сам видела на задња врата, овако део, задњи део пушке и кола одоше. Ауто полиције «стојадин» плаво бели стоји до контејнера. То сам видела. Иреко, сигурно се нешто десило када је полиција ту и то. И у томе излази човек из зграде, имао је нешто завој неки овако на глави, и разговарао је на мобилни, прелази преко, ту према тим колима. И мени опет онако лупа, удара ми срце, ја поново узмем воде, али телевизор ми је скроз радио. Попијем ту чашу воде и вратим се на прозор, погледам, оно пуно, па можда једно 5, 6, 7 не знам сада да Вам кажем тачно, људи у цивилу, носе велике пушке и туда ходају испред Завода и према овоме парку, на онај паркинг према стази тој. То сам видела.

13 13 Председник већа: Да ли можете да нам определите када сте чули те звуке за које сте помислили да је бомба експлодирала, да ли су то били неки пуцњи и колико број пуцњева је био? Сведок Гордана Живковић: Ја сам чула један бум, иондадва бум, бум. И више нисам чула. Председник већа: Да ли је то звучно Вама изгледало и да ли сте Ви закључили да се ради о пуцњевима или је само тако визуелно звучно Вама изгледало то бум, као што кажете, на шта Вас је то асоцирало? Сведок Гордана Живковић: Не знам како да Вам објасним, ја сам помислила да је, реко да није та бомба експлодирала када је то ударило бум, онако јако. И онда одмах иза тога два један за другим бум, бум. Мало опет слабије него тај први што је био јак. То како сам чула ја сам тако и рекла код нас су долазили три милиционера у цивилу и испитивали. Све сам рекла што сам чула и видела ја. Председник већа: Ви сте из кухиње имали поглед према којој згради и ком објекту и улици? Сведок Гордана Живковић: То је онај Завод финансијски некада што је, ја не знам колико, црква па моја зграда, десна страна, апрекоје она мала жута зграда, тај Завод и има ту кућица за градско саобраћајно оно, ипаркпут, стаза за у парк. Председник већа: Мислите на зграду жуте боје, кад кажете Завод за фотограметрију? Сведок Гордана Живковић: Да. Председник већа: На улаз те зграде сте имали поглед? Сведок Гордана Живковић: Не баш на улаз зграде, него право на парк. Ту ја имам преглед и на ову малу кућицу од градског саобраћајног. Председник већа: Да ли се ту налази пролаз за кафић «Монумент»? Сведок Гордана Живковић: Да. Председник већа: У том правцу одакле Ви гледате? Сведок Гордана Живковић: Да.

14 14 Председник већа: Асалевестранедалисеналазипогледпрема овој жутој згради Завода за фотограметрију? Сведок Гордана Живковић: Да. Види се, са прозора се види скроз до Кнез Милоша се види. Председник већа: Када сте дошли до кухиње кажете да попијете воде, погледали сте кроз прозор? Сведок Гордана Живковић: Да. Председник већа: Видели сте кажете део пушке? Сведок Гордана Живковић: Јесте. Овако на задња врата аута, неко је увлачио пушку. Тако сам видела крај. Председник већа: Можете ли да нам прецизирате да ли су врата тог аутомобила била отворена или је био отворен прозор? Сведок Гордана Живковић: Било је отворено. Само сам видела тај део пушке, неко је увлачио, асадакоје, ја ликове нисам видела никога. Председник већа: Да ли сте приметили да ли је то лице и затворило врата тог аутомобила приликом увлачења пушке као што кажете? Сведок Гордана Живковић: Право да Вам кажем, верујте не знам. Јер ја кад сам то погледала ја сам се окренула, пошто је моја кухињица мала, окренула сам се одмах до чесме и опет узела воду, ина телевизији је већ било објављено да је председник... Председник већа: пушке? Видели сте цев пушке или неки други део Сведок Гордана Живковић: Задњи део пушке. То Вам тако некако изгледа. Не знам да Вам кажем. На пример као ово, па сад само ту да је још ово овако, ево тај део тако сам видела. Председник већа: Је ли то кундак или како би Ви то?

15 15 Сведок Гордана Живковић: Ја не знам шта је. Не знам. Овако је, мислим да је то гвоздено, јер је то гвоздено овако, те дебљине и тако, тај део, то сам видела. Председник већа: Можетелиданам... Сведок Гордана Живковић: И тада је тај ауто низ, према станици, према Гаврила Принципа отишао на доле. Председник већа: Можете ли да нам опишете тај аутомобил, каква је стакла имао, да ли знате које марке, које је боје? Сведок Гордана Живковић: Верујте да не знам. Нека сива боја. Тако нешто сиво као ови оквири. Председник већа: шта то значи? Да ли је био аутомобил караван, је ли знате Сведок Гордана Живковић: Велики један ауто али не знам које марке. Као она лимузина велика. Председник већа: Да ли сте приметили... Сведок Гордана Живковић: Слично овим «Мерцедесима». Велики ауто. Тако неки ауто. Председник већа: Да ли сте приметили... Сведок Гордана Живковић: Колико сам ја тада регистровала, опростите. Председник већа: Да. Ми Вас питамо само оно што сте Ви запамтили, приметили, ништа друго. Сведок Гордана Живковић: То сам видела. Ја сам то тако рекла и овима милиционерима што су долазили. Председник већа: Да ли можете да нам кажете где је био паркиран тај аутомобил у односу на ову зграду жуту Завода за фотограметрију? Сведок Гордана Живковић: Та Вам зграда дође овако, исадаје ту тај пролаз за у тај ресторан, а овде је та кућица од граског

16 16 саобраћајног и ту има знак и поред тога знака је био ауто тај. Поред тог знака ту и онда одмах има тај пролаз, та стазица што води за парк. Председник већа: Да ли је тај аутомобил имао затамљена стакла, па да нисте могли да видите ко се налази унутра или сте могли да видите да се налази унутра возач или било ко? Сведок Гордана Живковић: Право да Вам кажем не знам. Ја нисам видела је ли имао затамљено или није, али имао је горе на крову оно стакло горе, како се зове... Председник већа: Шибер стакло? Сведок Гордана Живковић: Да. Оно горе изнад возача, изнад главе. Председник већа: То сте приметили? Сведок Гордана Живковић: То сам видела да је имало, јертоје моменат био, ја нисам ни знала шта се дешава ни ништа. То сам приметила. Председник већа: Да ли се сећате како је био паркиран тај аутомобил у односу на зграду и улицу Адмирала Гепрата, који је део био... Сведок Гордана Живковић: Тако је судија стајао ауто... Председник већа: Не. Сада ћу Вам поставити конкретније питање да би могли да се оријентишете, дакле, да ли је предњи део аутомобила био окренут ка улици Адмирала Гепрата или ка згради? Сведок Гордана Живковић: Јесте. Према нама. Према улици, према нашој згради. Председник већа: Предњи део је био окренут ка улици? Сведок Гордана Живковић: Јесте. Председник већа: Да ли сте приметили којом брзином је кренуло то возило и у ком правцу конкретно? Сведок Гордана Живковић: Не знам Вам рећи којом брзином, али ето то је секунд и ауто оде. Секунд, јер ја сам погледала и лево, стоје

17 17 милицијска кола паркирана ту поред контејнера. Овај народ је после с тим пушкама истим таквим изашао ту, мушкарци у цивилу. Председник већа: Је ли кренуо аутомобил тај... Сведок Гордана Живковић: Према станици доле. Председник већа: Улицом Адмирала Гепрата? Сведок Гордана Живковић: Јесте. Председник већа: Према железничкој станици? Сведок Гордана Живковић: Јесте. Према доле, да. Председник већа: Добро. Реците нам тај полицијски аутомобил које је марке био, да ли је видљиво написано на њему полиција, да ли је било полицајаца ту и где је то полицијско возило било у односу на ово возило које је отишло ка железничкој станици? Сведок Гордана Живковић: Да Вам кажем, улица Добринска како води горе поред цркве и између наше зграде и цркве је Добринска улица. И ту стоје контејнери, 3, 4 контејнера имамо ту за смеће и ту је стајао паркиран ауто. Ту је стајао паркиран ауто, сада овде су вам контејнери, овде је ауто стајао тај паркиран. Колико знам бело кроз средину, а плаво са стране. Итознамдаје «стојадин». Асададалије писало са бока полиција, од напред, није писало и нисам видела никога. Овај човек је излазио преко што је имао фластер неки на глави, прелазио је преко ту на том прелазу према том ауту. И онда када ја чујем на телевизији да је пуцано на председника баш онда ми је још више онако дошло и онда сам нормално после стала и гледам, видим да ови људи са тим пушкама иду по парку, около, мислим то колико сам могла да видим. Председник већа: Да ли сте приметили било које униформисано лице у тренутку када је то возило кренуло према железничкој станици улицом Адмирала Гепрата? Сведок Гордана Живковић: Нисам. Председник већа: Да ли сте приметили било шта још што би било интересантно за Вас, људе, аутомобиле, да су кренули за тим возилом или било шта друго?

18 18 Сведок Гордана Живковић: Ја стварно видела нисам друго, то што сам видела то сам изјавила и кад су долазили да нас, одмах су брзо и дошли у цивилу милиционери, тројица. Бар су се тако представили, па ваљда и јесу. Исто сам рекла како, шта сам видела и скроз сам била узбуђена и нормално, после када сам чула на телевизији... Председник већа: Добро. Ја питања више немам, да ли чланови већа имају питања? Право на питања има заменик Специјалног тужиоца Милан Радовановић, изволите. Заменик Специјалног тужиоца Милан Радовановић: Мени није јасна позиција овог аутомобила о коме говори сведокиња, она каже да је аутомобил био окренут према улици, према којој улици? Сведок Гордана Живковић: Према Адмирала Гепрата. Заменик Специјалног тужиоца Милан Радовановић: У којој је био паркиран тај аутомобил? Сведок Гордана Живковић: Исто у Гепратовој. Ту поред... Председник већа: Да ли можете ближе да нам опишете у односу на зграду Завода за фотограметрију Ви гледате из правца супротног? Сведок Гордана Живковић: Да, од мене са прозора... Председник већа: Од Ваше зграде, и кад посматрате из тог правца у односу на улаз у зграду Завода за фотограметрију да ли је то возило било паркирано лево или десно и да ли је било испред зграде или је било више ка овом улазу за те кафиће? Сведок Гордана Живковић: Било је овде више паркирано до ове кућице од градског саобраћајног, ту има знак један и ту поред знака је био. Председник већа: Да ли је покривао део зграде, дакле, да ли је зграда била ту где је паркирано то возило? Сведок Гордана Живковић: Не. Зграда је још тамо доле ниже. Значи има још до улаза до зграде.

19 19 Председник већа: У односу на тај пролаз за кафић «Монумент» где се налазило то возило? Сведок Гордана Живковић: Сад не знам Вам рећи, то је ту... Председник већа: Из Вашег правца посматрано, значи лево или десно? Сведок Гордана Живковић: Онда је лево када ја гледам. Председник већа: Ви када гледате, из Вашег правца? Сведок Гордана Живковић: Овде је пролаз, овде је та кућица, а ауто је био овако. Значи да је лево од овога. Председник већа: Да ли можете само речима да нам кажете, лево или десно? Сведок Гордана Живковић: Лево. Председник већа: Наставите. Заменик Специјалног тужиоца Милан Радовановић: Пошто сведокиња станује у броју 17, просто да прецизирамо позицију тог аутомобила, је ли тај ауто био паркиран на парној или непарној страни улице? Сведок Гордана Живковић: Преко пута мене, ми смо 17, значи да је оно парно. Заменик Специјалног тужиоца Милан Радовановић: Када каже да је видела део пушке, говори о задњим вратима, јесу ли то врата иза возача или сувозача? Сведок Гордана Живковић: Та врата, то би било овако ауто, значи то су десна страна, значи десна страна. са... Председник већа: Из Вашег правца посматрања, да ли је улазио Сведок Гордана Живковић: Ја сам гледала са прозора значи било би лево, а кад је ауто био овако паркиран, друга врата десна.

20 20 Заменик Специјалног тужиоца Милан Радовановић: даље није јасно, јесу ли то врата иза сувозача или возача? Мени и Председник већа: Не зна тако да објасни, а иначе се очигледно ради иза врата сувозача, јер је са леве стране посматрано, из Вашег правца посматрања, је ли са леве стране ушао на задња врата, када Ви гледате у ауто? Сведок Гордана Живковић: Ја овако када гледам са мог прозора онда је то са леве стране, а пошто је ауто био окренут мени, онда је са десне, ја бар тако мислим. Председник већа: Добро. Објаснили сте онако како знате, уреду. Сведок Гордана Живковић: Како сам видела. Заменик Специјалног тужиоца Милан Радовановић: Тај полицијски ауто да ли је било некаквих лица у том аутомобилу? Сведок Гордана Живковић: Ја нисам видела. Заменик Специјалног тужиоца Милан Радовановић: И још једно питање само, од тренутка када је чула да кажем пуцњеве, те звуке, да их тако назовем, до тренутка када је на телевизији чула да је извршен атентат на Премијера, колико је времена прошло? Сведок Гордана Живковић: Па, шта ја знам, можда једно 15, 20 минута. Можда тако. Ја не знам да Вам кажем. Адв. Рајко Даниловић: На ком спрату она има тај стан? Сведок Гордана Живковић: Ја сам на трећем спрату. Председник већа: Да ли пуномоћници оштећених имају питања? Адв. Срђа Поповић, изволите. Адв. СрђаПоповић: Ви сте казали «кад сам чула да су пуцали на председника још више ми је дошло» и прекинули сте реченицу? Сведок Гордана Живковић: Још више ми је дошло овако, ударало срце, лупало, гушило, разумете, па сам одмах још узела и нитроглицерин тада. Узбудила сам се. Мислим, шта сад, како, анисам видела ту никог овако да је нека полиција, па сада да има више војске

21 21 или нешто. За мене је то страшно пуцати на човека и ја мислим не знам. То што сам видела и што сам чула ја сам све рекла. Председник већа: Адв. Варја Банић, право на питања, изволите. Адв. Варја Банић: Ја бих замолила да се сведок Гордана Живковић изјасни о временском размаку између оног првог звука који сте назвали као један бум јак и после тога чујете два пута бум, бум, дакле, да ли можете да се изјасните колико је прошло између тог првог што сте Ви чули као удар бомбе, како сте објаснили, и сада овог следећег што чујете? Сведок Гордана Живковић: То је јако било брзо, верујте како сам ја седела на столици за машином и шила, то је праснуло бум, ија реко Боже експлодирала та бомба и само сам померила, како сам истерала то што сам шила овако парче, само сам померила столицу, у том моменту једно за другим бум, бум, тако да то није било размак неки. Временски можда 3, 4 секунде. Адв. Варја Банић: Добро и како Ви то сада, не сада, него како Ви то оцењујете да ли као, пошто кажете бум, па бум, бум, да ли Ви то оцењујете да не буде сугестивно са колико, ако су у питању пуцњеви, са колико пуцњева, шта је Вама то друго бум, бум? Сведок Гордана Живковић: То је, мањи је звук тог пуцања, та два једно за другим. Адв. Варја Банић: И да ли су та два једнака интензитета? Сведок Гордана Живковић: Не. Овај први... Адв. Варја Банић: Мислим ова два задња, то ме интересује? Сведок Гордана Живковић: Та два задња су једнако, аонајпрви је био јак бум. Онда је било бум, бум, мање та два. Адв. Варја Банић: И само ме интересује да ли је звук свега тога што сте Ви чули Вама долазио са исте стране и са које, или са различитих праваца? Сведок Гордана Живковић: Са исте стране, пошто је прозор отворен био, све је то долазило са улице. Адв. Варја Банић: Вама са које стране?

22 22 Сведок Гордана Живковић: Мислите како сам седела? Адв. Варја Банић: Како Ви чујете, на прозору сте били је ли тако? Сведок Гордана Живковић: Не. Ја сам чула када сам седела за машином, то ми је значи долазило са десне стране, јер ми је машина овако. Председник већа: Окрените се ка већу госпођо Живковић. Сведок Гордана Живковић: Опростите. Адв. Варја Банић: Добро, Вама са десне стране. Још ме само интересује једно, а то је иако Ви не видите нормално улицу Немањину, са које би Вама из тог положаја улица Немањина била, где се она налази? Сведок Гордана Живковић: Преко пута парка, иза парка. Адв. Варја Банић: Вама са које стране, тог момента када седите и чујете то? Сведок Гордана Живковић: Са десне стране. Адв. Варја Банић: Хвала. Сведок Гордана Живковић: Тада кад сам чула то, онда је то све са десне стране. Председник већа: Право на питања имају браниоци. Реч има адв. Марко Миливојевић, изволите. Адв. Марко Миливојевић: Хвала. Мене интересује ако сведок може детаљније да опише лице које је изашло у тренутку када је чула бум, бум, бум, значи висину, годиште, да ли је нешто имао у рукама носио, каква је боја ствари, нешто мало боље о томе да каже? Сведок Гордана Живковић: На које лице мислите? Адв. Марко Миливојевић: Шта сте рекли? Сведок Гордана Живковић: Па, шта да Вам кажем, можда тако година можда као и ја или неки млађи, нисам ја то тако гледала,

23 23 схватате, онако сам само на прозор и онда видим стоји овако ауто тамо и човек је прелазио преко и имао је тако и разговарао је на мобилни. Сада, да Вам кажем колико година, онако отприлике не знам можда као ја, тако око 55, 60 година као ја, можда, не знам Вам рећи. Мислим, нисам обраћала ја неку пажњу сада. Адв. Марко Миливојевић: Хвала пуно. Председник већа: Изволите. Право на питања има адв. Ненад Вукасовић. Адв. Ненад Вукасовић: Ја бих се управо надовезао на колегу Марка Миливојевића, да ли само може да нам објасни сведок због чега то лице са тим фластером, није битно шта је имало на глави, повезује уопште са овим што је чула бум, бум, тим пуцњевима и тако даље, због чега, каква је то веза, зашто је то лице, овде је споменуто, она је видела неку особу, али у каквом је сада она односу према мишљењу, схватању сведока везано за претходне звуке које је чула, које је окарактерисала као пуцњеве, она каже види прелази улицу, телефонира мобилним па ме занима због чега овог момента она сада то... Председник већа: Не. Колега, Ви очигледно то нисте добро схватили, она је само сведочила о томе шта је видела, није она ништа повезивала везано за... Адв. Ненад Вукасовић: Не. Ја само питам да ли повезује нешто са тим или само говори о некој особи коју је видела, то да расчистимо. Председник већа: Тако формулишите питање. Изволите. Сведок Гордана Живковић: Ништа ја не везујем ништа са ничим, верујте, ја сам то видела шта сам видела, шта сам чула, ја сам то рекла. Адв. Ненад Вукасовић: Добро, у реду. Таман посла. Хвала. Председниче ја сам мислио да није случајно, да не стварамо погрешну некакву везу. Ја бих имао само једно питање на Ваше питање она једноставно није могла да објасни, мени је неразумљиво, пушка, на Ваше питање да опише сада она показује у односу на микрофон, како би то изгледало. Да ли сте нешто изјавили да сте касније видели неке људе са пушкама? Сведок Гордана Живковић: Јесам.

24 24 Адв. Ненад Вукасовић: Да ли се сећате шта сте тог момента рекли и да ли сте везано за те пушке, ја сам записао, нећу да буде сугестивно, на крају крајева снима се све па је на траци то остало, правила је неку компарацију, везано за пушку, за ове људе које је видела касније, па бих хтео да питам сада може ли макар да нам каже те пушке које је видела код тих људи касније у улици, па да нам направи компарацију са тим делом пушке коју је видела код улаза у кола? Сведок Гордана Живковић: Ја сам видела такав задњи део те пушке, па сам видела и ти људи да су носили пушке и имало је то тако на задњем делу. Због тога сам рекла јер тако сам видела. Адв. Ненад Вукасовић: Не. Све је то у реду, него ево уз дозволу председника већа, да ли по Вама, само кажем по Вама, из Вашег субјективног, како сте Ви видели, да ли је то по Вама сличност те пушке што су ти људи носили, тај задњи део пушака који су ти људи које сте видели носили са том пушком коју сте видели како неко увлачи у аутомобил, само по Вашем мишљењу, да ли сам био довољно прецизан? Видели сте људе да носе пушке, видели сте и тај неки задњи део пушке, ја Вас само питам да ли можете да направите компарацију, поређење са том пушком коју сте видели да је неко увлачио у тај неки аутомобил тамо који је стајао? Сведок Гордана Живковић: Опростите да Вам кажем, нити сам знала шта се десило ни како, ја сам видела задњи део те пушке, то гвожђе тако у ауто које се увлачила. Ко је увлачио, шта је било верујте не знам. Адв. Ненад Вукасовић: Не. То и не питам. Сведок Гордана Живковић: После сам видела већ су објавили на телевизији, јер телевизија ми је нон-стоп радила, већ су објавили, ја сам видела њих једно 5, 6 људи исто су имали неке пушке, е сада каква је ова што је увлачена унутра, ја не знам, али сам видела задњи део. Иовесу имале исто то задњи део такав. Адв. Ненад Вукасовић: Па то ме занима, значииститајзадњидео су имали као код ових људи које сте касније видели након вести да је то што се десило десило, исадапунајеулица, уреду, значи по Вама колико сте приметили, исти је део тај задњи који сте видели? Сведок Гордана Живковић: Јесте.

25 25 Адв. Ненад Вукасовић: Ништа. Хвала Вам. Само толико сам хтео да питам. Немам више питања. Председник већа: Поповић. Изволите. Право на питања има адв. Александар Адв. Александар Поповић: Да ли можете да определите само удаљеност овог аутомобила за који сте мислили да је полицијски од аутомобила сиве боје у који сте видели да се уноси задњи део те пушке и који одлази ка железничкој станици, удаљеност нека? Сведок Гордана Живковић: Па, колико је широка улица, па онда мало тако дијагонално, можда тако као до овога ћошка или можда који метар. Адв. Александар Поповић: Можемо ли само да определимо дијагонално ка железничкој станици или ка Кнеза Милоша? Сведок Гордана Живковић: Од те Добринске улице па овако попреко дијагонално. Сада колико је то, колико је широка улица ја не знам и онда још мало неки метар. Адв. Александар Поповић: И само још једно питање, да ли су у истом тренутку се налазили на улици и тај полицијски ауто и овај сиви ауто? Сведок Гордана Живковић: Тај је полицијски остао, стајао је дуже ту још. Адв. Александар Поповић: Само толико. Сведок Гордана Живковић: Нисам ја знала ко је, шта је, кад је ауто од... Председник већа: Да ли од бранилаца још неко се јавља за реч да постави питања? Адв. Александар Ђорђевић, право на питања. Адв. Александар Ђорђевић: Овога човека што је видела са завојем преко главе, у ком правцу се он кретао, можда је рекла, али мени је то остало нејасно?

26 26 Сведок Гордана Живковић: Излазио је из зграде те њихове зграде и прелазио преко према полицијском ауту, ту према Добринској улици. То сам видела. Председник већа: Када кажете из зграде, да ли се то односи на ову жуту зграду Завода за фотограметрију? Сведок Гордана Живковић: Од те зграде, сада ја нисам видела да је он изашао из зграде, него је већ био ту прелазио је улицу. Председник већа: Ради прецизности, да ли је то зграда Завода за фотограметрију, та жута? Сведок Гордана Живковић: Јесте. Председник већа: Добро. Констатујем да браниоци питања више немају. Право на питања имају окривљени. Да ли се неко јавља за реч? Право на питања има првоокривљени Милорад Улемек. Изволите. Окр. Милорад Улемек: Само једно питање да ли би сведок могао да се изјасни о томе ако се сећа наравно, тај задњи део пушке који је видео да неко уноси у тај аутомобил, да ли може да нам каже које је то боје било? Сведок Гордана Живковић: Ја стварно не знам. Не знам. Ја нисам ни обраћала пажњу каква је боја, ништа. Окр. Милорад Улемек: Хвала. Немам више питања. Председник већа: Живковић више нема. Констатујем да питања за сведока Гордану Да ли постављате захтев за накнаду трошкова Ваших путних и дневнице? Сведок Гордана Живковић: Не. Председник већа: Добро. Отпушта се сведок Гордана Живковић. Хвала. Можете да идете. Да ли има примедби на исказ сведока Гордане Живковић?

27 27 Констатујем да примедби нема. Председник већа доноси РЕШЕЊЕ Прекида се главни претрес ради одмора у трајању од 20 минута. НАСТАВАК ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА У 11,37 ЧАСОВА Председник већа: Констатујем да је уз дозволу председника већа напустио главни претрес адв. Жељко Грбовић кога ће у наставку замењивати адв. Зоран Николић. Председник већа доноси РЕШЕЊЕ Да се у наставку доказног поступка изведе процесна радња доказивања саслушањем сведока Далибора Марјановића. Нека приступи пред судско веће. Председник већа: Ваше име и презиме? МАРЈАНОВИЋ ДАЛИБОР. Председник већа: Име оца? Сведок Далибор Марјановић: Лазо. Председник већа: Када сте рођени и где? Сведок Далибор Марјановић: године у Книну. Председник већа: Шта сте по занимању?

28 28 Сведок Далибор Марјановић: Машин бравар. Председник већа: Где сте запослени? Сведок Далибор Марјановић: У Министарству унутрашњих послова Србије. Жандармерији. Председник већа: Вашаадресапребивалишта? Сведок Далибор Марјановић: 35. Нова број 9, Земун поље. Председник већа: оштећенима? Да ли сте у сродству са окривљенима или Сведок Далибор Марјановић: Не. Председник већа: Дужни сте да суд обавестите о евентуалној промени адресе пребивалишта. Дужни сте да суду саопштите све што Вам је познато о предмету и упозоравам Вас да лажно сведочење представља кривично дело. Дужни сте пред судом да говорите истину и да ништа не смете прећутати и упозоравам Вас да давање лажног исказа представља кривично дело. Нисте дужни да одговарате на поједина питања ако је вероватно да би тиме себе или Вама блиска лица изложили тешкој срамоти, знатној материјалној штети или кривичном гоњењу. Да ли сте разумели ова упозорења и права? Сведок Далибор Марјановић: Да. Председник већа: Сада ћу Вас позвати да положите заклетву као сведок у кривичном поступку пред судом. Ја ћу Вам прочитати текст заклетве, а Ви ако сте сагласни само реците «да», ако нисте реците разлог због чега нећете да положите заклетву. «Заклињем се да ћу о свему што пред судом будем питан говорити само истину и да ништа од онога што ми је познато нећу прећутати». Сведок Далибор Марјановић: Да.

29 29 Председник већа: Реците нам да ли сте Ви били припадник Јединице за специјалне операције? Сведок Далибор Марјановић: Да. Од године. Председник већа: били у ЈСО-у? На којим пословима и радним задацима сте Сведок Далибор Марјановић: Обезбеђење објеката. Председник већа: Копаонику? Да ли сте боравили током године на Сведок Далибор Марјановић: Не. Председник већа: Да ли је било ко из Јединице за специјалне операције боравио на Копаонику године? Сведок Далибор Марјановић: Да. То су били борбени тимови, значи у другом месецу од 11.-ог, један тим се мењао. То ја знам. Председник већа: Да ли Вам је познато да ли је окр. Жељко Тојага боравио на Копаонику године? Сведок Далибор Марјановић: Да. Председник већа: Шта знате о његовом боравку, у ком временском периоду је био? Сведок Далибор Марјановић: Значи године, у другом месецу, значи прецизно датум не знам, значи 13.-ти, ја сам био радио на обезбеђењу објекта команде на Сењаку, значи он је ишао на Копаоник тада са командантом и помоћником команданта и возачем. Председник већа: Одакле Вам је то познато? Сведок Далибор Марјановић: Зато што сам ја радио испред команде тај дан када је он одлазио. Председник већа: Да ли можете да нам кажете којим возилом је окр. Жељко Тојага отишао? Сведок Далибор Марјановић: «Нисан патрол».

30 30 Председник већа: Ко је са њим био у возилу? Сведок Далибор Марјановић: Био је Шепа Никола, Душан Маричић и Лечић Веселин. Председник већа: Да ли знате по ком основу је он боравио на Копаонику и којим пословима и задацима као припадник ЈСО-а? Сведок Далибор Марјановић: То је мени било мање познато, али претпостављам да је био као безбедност, значи као припадник, јер је радио у том сектору. Сваки припадник из тог сектора је ишао, значи у свакој смени по један. Председник већа: Да ли знате да ли је окр. Жељко Тојага непрекидно боравио на Копаонику? Сведок Далибор Марјановић: То ја не знам, значи у принципу ја га нисам виђао док сам ја тада, то кад је отишао ја га нисам виђао у Београду у команди. Председник већа: Да ли знате када се окр. Жељко Тојага вратио са Копаоника? Сведок Далибор Марјановић: То ми није познато. Председник већа: У односу на дан када је отишао на Копаоник окр. Жељко Тојага, када сте га први пут након тога видели? Сведок Далибор Марјановић: Значи видео сам га на сахрани пок. Павковића. Председник већа: Да ли можете да одредите када је била сахрана Павковића? Сведок Далибор Марјановић: То је било 28.-ог, јер се то десило прецизно датум не могу да знам. Председник већа: Да ли сте Ви радили у команди ЈСО-а на Сењаку све време током фебруара године? Сведок Далибор Марјановић: Да.

31 31 Председник већа: Да ли сте Ви обучавани и упознати са пушком «Хеклер и Кох», 7,62 мм, са ознаком Г3 у Јединици за специјалне операције? Сведок Далибор Марјановић: Не. Ја нисам упознат са том пушком. Председник већа: Да ли сте Ви као припадник ЈСО-а вршили обезбеђивање било које личности ван државних структура? Сведок Далибор Марјановић: Не. Само објеката. Председник већа: Да ли познајете окр. Сашу Пејаковића? Сведок Далибор Марјановић: Да. Председник већа: као припадник ЈСО-а? Да ли знате на којим пословима је он радио Сведок Далибор Марјановић: Он је радио ОЗЛ, колико ја знам, кад сам дошао радио је на тим пословима, а код кога је радио то не знам. Једино што сам из медија после чуо на којим је пословима радио. Председник већа: Да ли сте Ви у оквиру рада као припадник ЈСО-а знали да ли било ко од припадника ЈСО-а обезбеђује Душана Спасојевића? Сведок Далибор Марјановић: Не. Председник већа: Када сте последњи пут видели и да ли сте уопште видели прецизније првоокривљеног Милорада Улемека? Сведок Далибор Марјановић: Пуковника Легију сам видео на сахрани пок. Павковића. Тада сам га видео. Председник већа: Улемека? Да ли сте лично познавали окр. Милорада Сведок Далибор Марјановић: Не, јер он је када сам ја дошао године већ је био у пензији пуковник, значи што сам знао, знао сам команданта Маричића. Председник већа: Да ли је он имао неку везу окр. Милорад Улемек са Јединицом за специјалне операције, у чему се она састојала,

32 32 да ли је долазио у Јединицу за специјалне операције на Сењаку, укули, да ли је имао неку саветодавну улогу, формалну, неформалну и да ли су припадници ЈСО-а обезбеђивали личност првоокривљеног Милорада Улемека? Сведок Далибор Марјановић: То ја нисам могао да знам. Значи о томе не знам. Колико сам ја радио тамо, ја га виђао нисам. Значи од године, радио сам најпре у Липовици, из Липовице сам онда прешао у команду. Значи на испомоћ команди. Председник већа: Пејаковића? Да ли сте лично познавали окр. Сашу Сведок Далибор Марјановић: Да. Њега сам знао. Председник већа: први пут? Када сте њега видели у марту године Сведок Далибор Марјановић: То не могу прецизно, значи били смо у том картингу, значи били смо у команди и сада значи можда сам га видео, можда нисам, значи не знам ни ја сам. Председник већа: Да ли можете да одредите да ли сте га видели, када, временски, умарту године? Сведок Далибор Марјановић: Знате ту је много припадника улазило, излазило. Не могу ја сада да прецизно знам тачно који је дан или који је датум био и колико сати. Значи не знам то. Председник већа: Јовановића? Да ли сте познавали лично окр. Звездана Сведок Далибор Марјановић: Мајора сам упознао значи не лично, знао сам га, био сам на обуци 10 дана на Тари године. Председник већа: Да ли сте њега окр. Звездана Јовановића видели у марту године било када и било којом приликом? Сведок Далибор Марјановић: Ту је значи, он је долазио у команду. Сада ја не могу да знам тачно да ли је он тај дан био или није, ја сам тај дан нешто друго радио. Значи не могу да претпоставим да кажем човек је био или није био. Значи не могу ту да одговорим ништа.

33 33 Председник већа: Да ли сте Ви били у команди ЈСО-а на Сењаку 10., 11. и 12. марта године? Сведок Далибор Марјановић: Ја сам радио тада као дежурни возач. Значи радио сам оно од пола осам до пола четири. Значи тада сам радио. Био сам на испомоћи тих задњих можда 20 дана сам то радио. Био сам свако јутро ту, значи нисам био оно фактички да сам био стајао испред врата него сам ишао у град носио пошту и то је то. Председник већа: Обављали сте те послове као возач? Сведок Далибор Марјановић: Да. Те послове као возач сам обављао, значи носио сам пошту и то је то. Председник већа: Реците нам у односу на ова три дана 10., 11. и 12. март године ко је био присутан из командне структуре ЈСО-а на Сењаку? Сведок Далибор Марјановић: Нормално значи кога сам видео тај дан то је за 12.-ти био је командант Маричић, помоћник Веселиновић и значи то је у принципу радници који су радили унутра, у тим пословима персоналним. Председник већа: Да ли је тада 11. марта године боравио у команди ЈСО-а на Сењаку Веселин Лечић? Сведок Далибор Марјановић: То прецизно не могу, не могу да знам, значи он ако је ушао ако је био у канцеларији, ја не могу да проверавам да ли је он био или није био. Значи ја сам радио своје послове, што кажу ја сам ишао. Значи директно што ме секретарица пошаље или неко ја одем. Председник већа: Да ли је Вама лично познато дакле, непосредно сазнање да сте видели или чули да се налази ту, или Вам је неко рекао од припадника ЈСО-а на Сењаку да ли је ту био окр. Звездан Јовановић 11. марта године? Сведок Далибор Марјановић: Не. То ми није познато. Значи ја не знам. Председник већа: Да ли 12. марта године у команди ЈСО-а на Сењаку је био окр. Звездан Јовановић, да ли Вам је уопште позната та чињеница?

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc К.П.бр.5/03 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 14. ФЕБРУАРА 2005. ГОДИНЕ Председник већа: Констатујем да су на главни претрес дана 14. фебруара 2005. године са почетком у 10,14 часова,

Више

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc К.П.бр.5/03 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 22. ДЕЦЕМБРА 2004. ГОДИНЕ Констатујем да су на наставак главног претреса дана 22. децембра 2004. године, са почетком у 10,08 часова,

Више

Пословни број: К-По2 11/2014

Пословни број: К-По2 11/2014 РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл.бр. К-По 2 11/2014 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од 10.02.2015. године 2 Пословни број: К-По 2 11/2014 ТРАНСКРИПТ АУДИО

Више

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc К.П.бр.5/03 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 04.11.2004. ГОДИНЕ Председник већа: Констатујем да су на главни претрес дана 04.новембра 2004. године, са почетком у 10 часова и 11

Више

061102ED_BCS

061102ED_BCS Svjedok: Svjedok MM-0 (nastavak) (otvorena sjednica) Strana 0 Unakrsno ispituje g. Whiting (nastavak) 0 0 četvrtak, 0..00. [Otvorena sjednica] [Optuženik je ušao u sudnicu] [Svjedok je ušao u sudnicu]...

Више

К

К К.П.бр.5/03 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 15. ДЕЦЕМБРА 2006. ГОДИНЕ Председник већа: Наставак главног претреса у кривичном предмету К.П. бр.5/03 у кривичном поступку против

Више

Транскрипт аудио записа са главног претреса од 18.фебруара 2010 године 1 КОНСТАТУЈЕ СЕ да су приступили: Оптужени Грујић и Поповић, Браниоци Шалић и П

Транскрипт аудио записа са главног претреса од 18.фебруара 2010 године 1 КОНСТАТУЈЕ СЕ да су приступили: Оптужени Грујић и Поповић, Браниоци Шалић и П 1 КОНСТАТУЈЕ СЕ да су приступили: Оптужени Грујић и Поповић, Браниоци Шалић и Перковић, Заменик тужиоца за ратне злочине Милан Петровић и Пуномоћници оштећених Наташа Кандић и Славица Јовановић. Суд доноси

Више

Microsoft Word

Microsoft Word 1 Констатује се да су из просторија Окружног затвора у Београду на претрес доведени оптужени Бранко Грујић, Бранко Поповић, Драган Славковић, Синиша Филиповић, Иван Кораћ и Драгутин Драгићевић, да је приступио

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл. бр. К-По 2 4/2011 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од годин

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл. бр. К-По 2 4/2011 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од годин РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл. бр. ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од 13.10.2011. године са главног претреса од 13.10.2011. год Страна 2/51 КОНСТАТУЈЕ СЕ

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Б Е О Г Р А Д Пословни број: К-По 2 1/2014 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА О

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Б Е О Г Р А Д Пословни број: К-По 2 1/2014 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА О РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Б Е О Г Р А Д Пословни број: К-По 2 1/2014 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ дана 17. јула 2017. године Председник већа:

Више

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc К.П.бр.5/03 ТРАНСКРИПТ АУДИО-ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 02.НОВЕМБРА 2004. ГОДИНЕ Председник већа: Констатујем да су на главни претрес дана 02.новембра 2004. године са почетком у 10 часова

Више

Отварам претрес у предмету овога суда против оптужених Топлице Миладиновића и др

Отварам претрес у предмету овога суда против оптужених Топлице Миладиновића и др РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл. бр. К-По 2 48/2010 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од 04.априла 2013. године са главног претреса од 04.04.2013.год., страна

Више

К.По 2 бр.4/2015 Транскрипт аудио записа са главног претреса одржаног дана године Председник већа: Добар дан. Седите. Председник већа отва

К.По 2 бр.4/2015 Транскрипт аудио записа са главног претреса одржаног дана године Председник већа: Добар дан. Седите. Председник већа отва К.По 2 бр.4/2015 Транскрипт аудио записа са главног претреса одржаног дана 26.10.2017. године Председник већа: Добар дан. Седите. Председник већа отвара заседање у кривичном предмету К.По 2 4/15 против

Више

К-По2 8/2017

К-По2 8/2017 К-По 2 8/2017 Транскрипт аудио записа са главног претреса одржаног дана 05.03.2018. године Председник већа: Добар дан, седите. Констатује се да председник већа отвара заседање у кривичном предмету К-По

Више

1/31 Транаскрипт аудио записа са главног претреса од 21. марта године -видеоконференцијска веза са Жупанијским судом у Ријеци- УТВРЂУЈЕ СЕ да су

1/31 Транаскрипт аудио записа са главног претреса од 21. марта године -видеоконференцијска веза са Жупанијским судом у Ријеци- УТВРЂУЈЕ СЕ да су 1/31 УТВРЂУЈЕ СЕ да су на главни претрес приступили: Заменик тужиоца за ратне злочине Небојша Марковић. Пуномоћник оштећених Славица Јовановић. Сви оптужени осим опт. Драгана Бачића према коме је поступак

Више

Пословни број: К-По2 1/2012

Пословни број: К-По2 1/2012 Посл. број: К-По 2 1/2012 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 26. јануара 2015. године Председник већа: Добар дан, још једном званично. Данас је 26.01.2015. године, 9 часова и 35

Више

Пословни број: К-По2 8/2015

Пословни број: К-По2 8/2015 РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл.бр. К-По 2 8/2015 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 31.05.2017. ГОДИНЕ 2 К-По2 8/2015 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА

Више

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА К.П.5/03 ОД 22.12.2003. ГОДИНЕ На основу члана 302 Законика о кривичном поступку отварам заседање и објављујем предмет главног претреса у кривичном предмету Државе Србије против:

Више

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc К.П.бр.5/03 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 8. МАЈА 2006. ГОДИНЕ Председник већа: Отварам заседање и констатујем да су на главни претрес дана 8. маја 2006. године са почетком

Више

sreda, 1

sreda, 1 Sreda, 1. decembar 2004. Svedoci L-04 i Vojko Bakrač Otvorena sednica Optuženi su pristupili Sudu Početak u 14.22 h. Molim ustanite. Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju zaseda. Izvolite, sedite.

Више

SVI SMO POZVANI NA SVETOST

SVI  SMO  POZVANI  NA  SVETOST Nedjelja, 13.12.2015.g. Ovaj današnji članak posvetio sam dvjema dragim sestrama u vjeri koje 1 / 23 su me, svaka na svoj način ohrabrile ovih dana kada sam prolazio teške kušnje u svojem životu. Članak

Више

Predmet Slobodan Milošević (IT-02-54) - svedoci K-20; K april 2002.

Predmet Slobodan Milošević (IT-02-54) - svedoci K-20; K april 2002. Ponedeljak, 8. april 2002. Svedok K-20 (zatvorena sednica, odlukom Pretresnog veća otvorena za javnost) Svedok K-16 (zatvorena sednica, odlukom Pretresnog veća otvorena za javnost) Otvorena sednica Optuženi

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл. бр. К-По 2 48/2010 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од 21.фебруара 2012

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл. бр. К-По 2 48/2010 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од 21.фебруара 2012 РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл. бр. К-По 2 48/2010 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од 21.фебруара 2012. године са главног претреса од 21.02.2012.год., страна

Више

Ponedeljak, 28

Ponedeljak, 28 Ponedeljak, 28. april 2008. godine Svedok Mikhail Ermolaev Otvorena sednica Optuženi su pristupili Sudu Početak u 9.18 h. Molim ustanite. Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju zaseda. Izvolite,

Више

К

К К-По2 бр.2/2014 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 05. ФЕБРУАРА 2015. ГОДИНЕ Председник већа: Добар дан свима, седите. Молим Вас само за браниоце за данас, када будете износили питања,

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОКРУЖНИ СУД У БЕОГРАДУ ВЕЋЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл. бр. К.В. бр. 4/2006 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од 20.06.2007. године са главног претреса од 20.06.2007. год. Страна

Више

BOS-Publikacija-1.indd

BOS-Publikacija-1.indd Друштво психолога Брчко дистрикта БиХ Društvo psihologa Brčko distrikta BiH ŠTA JE TO SVJEDOK? VODIČ ZA DJECU SVJEDOKE U KRIVIČNIM POSTUPCIMA U BIH ZA DJECU OD 7-11 Друштво психолога Брчко дистрикта БиХ

Више

+ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska + 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam nezadovoljan/na Prilično sam nezadovoljan/

+ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska + 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam nezadovoljan/na Prilično sam nezadovoljan/ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam Prilično sam Ni zadovoljan/na niti Prilično sam zadovoljan/na Veoma sam zadovoljan/na a. Koliko ste

Више

Microsoft Word - ASIMPTOTE FUNKCIJA.doc

Microsoft Word - ASIMPTOTE FUNKCIJA.doc ASIMPTOTE FUNKCIJA Naš savet je da najpre dobro proučite granične vrednosti funkcija Neki profesori vole da asimptote funkcija ispituju kao ponašanje funkcije na krajevima oblasti definisanosti, pa kako

Више

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc К.П.бр.5/03 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОД 17.02.2004 ГОДИНЕ Дана 17. фебруара 2004. године са почетком у 10,05 часова пред Окружним судом у Београду Посебног одељења у Устаничкој бр.29,

Више

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU Novi sportsko turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) Opovo, 1. avgust 2019; Projekat Uređenja i opremanja parka za bicikliste u

Више

Михаило Меденица: „А, шта бисмо с Косовом и да нам га врате?!“

Михаило Меденица: „А, шта бисмо с Косовом и да нам га врате?!“ Значајно се писац и академик Љубомир Симовић запитао: А, шта бисмо с Косовом и да нам га врате?! Видите, поштовани господине Симовићу, и остали које ово питање толико мори, мене, рецимо, раздире- шта ћемо

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-8 Образовни профил: мастер

Више

Microsoft Word - RSC doc

Microsoft Word - RSC doc UNITED NATIONS United Nations Interim Administration Mission in Kosovo UNMIK NATIONS UNIES Mission d Administration Intérimaire des Nations Unies au Kosovo УНМИК/РЕГ/2001/21 21. август 2001. године УРЕДБА

Више

Microsoft Word - ASIMPTOTE FUNKCIJE.doc

Microsoft Word - ASIMPTOTE FUNKCIJE.doc ASIMPTOTE FUNKCIJE (PONAŠANJE FUNKCIJE NA KRAJEVIMA OBLASTI DEFINISANOSTI) Ovo je jedna od najznačajnijih tačaka u ispitivanju toka funkcije. Neki profesori zahtevaju da se asimptote rade kao. tačka u

Више

Predmet Mitar Vasiljević (IT-98-32) - svedok Slavica Pavlović novembar 2001.

Predmet Mitar Vasiljević (IT-98-32) - svedok Slavica Pavlović novembar 2001. Predmet IT-98-32-A, Tužilac protiv Mitra Vasiljevića Transkripcija i redaktura transkripta: Fond za humanitarno pravo, 15.decembar 2005. Sreda, 28. novembar 2001. Svedok Slavica Pavlović Otvorena sednica

Више

061031IT_BCS

061031IT_BCS Svjedok: Nada Pupovac (nastavak) (otvorena sjednica) Strana 0 Ispituje g. Milovančević (nastavak) 0 0 utorak,.0.00. [Otvorena sjednica] [Optuženik je ušao u sudnicu] [Svjedok je ušao u sudnicu]... Početak

Више

Jesus the Great Teacher Serbian

Jesus the Great Teacher Serbian Библија за дјецу представља Исус Велики учитељ написао: Edward Hughes Илустровао: Byron Unger; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

Predmet Vukovarska trojka (IT-95-13) - svedok Zlatko Zlogleđa - 8. jun 2006.

Predmet Vukovarska trojka (IT-95-13) - svedok Zlatko Zlogleđa - 8. jun 2006. Četvrtak, 8. juni 2006. Svedok Zlatko Zlogleđa Otvorena sednica Optuženi su pristupili Sudu Početak u 9.11 h. Molim ustanite. Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju zaseda. Izvolite, sedite. SUDIJA

Више

Универзитет у Нишу Правни факултет КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО - испитна питања 1. Појам кривичног процесног права као гране законодавства (стр. 3-4) 2. И

Универзитет у Нишу Правни факултет КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО - испитна питања 1. Појам кривичног процесног права као гране законодавства (стр. 3-4) 2. И Универзитет у Нишу Правни факултет КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО - испитна питања 1. Појам кривичног процесног права као гране законодавства (стр. 3-4) 2. Извори кривичног процесног права (5-8) 3. Тумачење кривичног

Више

Microsoft Word - 4.Ucenik razlikuje direktno i obrnuto proporcionalne velicine, zna linearnu funkciju i graficki interpretira n

Microsoft Word - 4.Ucenik razlikuje direktno i obrnuto proporcionalne velicine, zna linearnu funkciju i graficki interpretira n 4. UČENIK RAZLIKUJE DIREKTNO I OBRNUTO PROPORCIONALNE VELIČINE, ZNA LINEARNU FUNKCIJU I GRAFIČKI INTERPRETIRA NJENA SVOJSTVA U fajlu 4. iz srednjeg nivoa smo se upoznali sa postupkom rada kada je u pitanju

Више

Ефикасна достава судских писмена: Упутство за достављаче

Ефикасна достава судских писмена: Упутство за достављаче Ефикасна достава судских писмена: Упутство за достављаче Ефикасна достава судских писмена: Упутство за достављаче Београд, март 2018. УВОД Уредност достављања судских писмена, како од стране самих судских

Више

Predmet Vukovarska trojka (IT-95-13) - svedok 2D oktobar 2006.

Predmet Vukovarska trojka (IT-95-13) - svedok 2D oktobar 2006. Petak, 13. oktobar 2006. Svedok 2D-04 Otvorena sednica Optuženi su pristupili Sudu Početak u 9.18 h Molim ustanite. Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju zaseda. Izvolite, sedite. SUDIJA PARKER:

Више

POSTALA SAM BAKA

POSTALA  SAM  BAKA SVJEDOČANSTVO IZ KNJIGE ''MENI JE BOG POMOGAO'' - www.molitvenici.net 1 / 10 2 / 10 Baka Katica, njen sin Mario i snaha Tanja žive u jednom malom slavonskom gradiću u naselju kojeg je zaštitnik Duh Sveti.

Више

NORTH EAST TRANSPORTATION PARATRANSIT SERVICES

NORTH EAST TRANSPORTATION PARATRANSIT SERVICES ID br. Datum prijema Podneto elektronski Dokument potpun /Inicijali GREATER HARTFORD TRANSIT DISTRICT MOLBA ZA PREVOZ ZA OSOBE SA INVALIDITETOM U SKLADU SA ZAKONOM ADA (Zakon o pravima Amerikanaca sa invaliditetom)

Више

Predmet Mitar Vasiljević (IT-98-32) - svedok VGD januar 2002.

Predmet Mitar Vasiljević (IT-98-32) - svedok VGD januar 2002. Predmet IT-98-32-A, Tužilac protiv Mitra Vasiljevića Transkripcija i redaktura: Fond za humanitarno pravo, 15.decembar 2005. Utorak, 15. januar 2002. Svedok VGD-24 Otvorena sednica Optuženi je pristupio

Више

DNEVNA PRIPREMA ZA OGLEDNI SAT IZ VJERONAUKA

DNEVNA PRIPREMA ZA OGLEDNI SAT IZ VJERONAUKA DNEVNA PRIPREMA ZA VJERONAUČNI SAT I. OPĆI PODACI O SATU/SUSRETU Škola: OŠ Čakovci, Čakovci Razred: 1. a. Vjeroučitelj: Josip Vuk Nastavna cjelina: Isus susreće ljude Nastavna tema: Isus se brine za sve

Више

OSNOVNA ŠKOLA, VI RAZRED MATEMATIKA

OSNOVNA ŠKOLA, VI RAZRED MATEMATIKA OSNOVNA ŠKOLA, VI RAZRED MATEMATIKA UPUTSTVO ZA RAD Drage učenice i učenici, Čestitamo! Uspjeli ste da dođete na državno takmičenje iz matematike i samim tim ste već napravili veliki uspjeh Zato zadatke

Више

Microsoft Word - Gotovina - svedok Damir Simic

Microsoft Word - Gotovina - svedok Damir Simic Četvrtak, 9. oktobar 2008. Svedok Damir Šimić Otvorena sednica Optuženi su pristupili Sudu Početak u 14.21 h. Molim ustanite. Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju zaseda. Izvolite, sedite. SUDIJA

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Б Е О Г Р А Д Пословни број: К-По 2 1/2014 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ дана 15. новембра 2018. године Председник већа:

Више

Kako do nas Upute za dolazak do Medicinskog fakulteta u Rijeci Grad Rijeka nalazi se na raskrižju kopnenih i morskih puteva, te je povezan sa svijetom

Kako do nas Upute za dolazak do Medicinskog fakulteta u Rijeci Grad Rijeka nalazi se na raskrižju kopnenih i morskih puteva, te je povezan sa svijetom Kako do nas Upute za dolazak do Medicinskog fakulteta u Rijeci Grad Rijeka nalazi se na raskrižju kopnenih i morskih puteva, te je povezan sa svijetom zračnim, željezničkim, brodskim i autobusnim linijama.

Више

PADRE PIO, Čudesni život

PADRE  PIO,  Čudesni  život Renzo Allegri PADRE PIO Čudesni život 1 / 11 Ovu knjigu dobio sam na poklon. I istina, prije toga razmišljao sam, čitajući reklamu o njoj u mjesečniku BOOK, da ju kupim. Sve što je vezano uz svjedočenja

Више

Microsoft Word - KVADRATNA FUNKCIJA.doc

Microsoft Word - KVADRATNA FUNKCIJA.doc KVADRATNA FUNKCIJA Kvadratna funkcija je oblika: = a + b+ c Gde je R, a i a, b i c su realni brojevi. Kriva u ravni koja predstavlja grafik funkcije = a + b+ c je parabola. Najpre ćemo naučiti kako izgleda

Више

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc К.П.5/03 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА ДАН 18.02.2004.ГОДИНЕ Суд констатује да су на наставак главног претреса дана 18. фебруара 2004. године у 10,13 часова пред Окружним судом у Београду, Посебно одељење у

Више

К-По2 1/12 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА ГОДИНЕ Председник већа: Још једном званично добар дан. Данас је 24.03

К-По2 1/12 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА ГОДИНЕ Председник већа: Још једном званично добар дан. Данас је 24.03 К-По2 1/12 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 24.03.2015. ГОДИНЕ Председник већа: Још једном званично добар дан. Данас је 24.03.2015. године, 14 часова и 30 минута. Отварам заседање

Више

B92, Poligraf | četvrtak 23

B92, Poligraf | četvrtak 23 Prilog 41 B92, Poligraf, 23.11.2006, intervju Nebojša Čović Nisam znao za ubistvo Đinđića Nebojša Čović: Radio sam najteži posao i najgori posao i posao koji se najmanje isplatio i koji se može uvek zloupotrebiti,

Више

Број: 10/17-18 Директор ДРЛС ''Север'' Марко Менићанин, поступајући као првостепени дисциплински орган у смислу одредбе члана 75. став 2. Дисциплинско

Број: 10/17-18 Директор ДРЛС ''Север'' Марко Менићанин, поступајући као првостепени дисциплински орган у смислу одредбе члана 75. став 2. Дисциплинско Број: 10/17-18 Директор ДРЛС ''Север'' Марко Менићанин, поступајући као првостепени дисциплински орган у смислу одредбе члана 75. став 2. Дисциплинског правилника РСС, поводом дисциплинске пријаве рукометног

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 20/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија:

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 20/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД 20.01.2016. године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Невенке Важић, председника већа, Веска Крстајића, Биљане Синановић,

Више

Predmet Slobodan Milošević (IT-02-54) - svedoci Isuf Ljoku; Ratomir Tanić maj 2002.

Predmet Slobodan Milošević (IT-02-54) - svedoci Isuf Ljoku; Ratomir Tanić maj 2002. SUDIJA MEJ: Izvolite, gospodine Najs. Utorak, 14. maj 2002. Svedok Isuf Ljoku Svedok Ratomir Tanić Otvorena sednica Optuženi je pristupio sudu Početak u 9.04 h TUŽILAC NAJS: Časni Sude, ako bi mogli da

Више

Predmet Slobodan Milošević (IT-02-54) - svedoci Šukri Gerdžaliju; Fedrije Džafa; Isa Raka - 2. maj 2002.

Predmet Slobodan Milošević (IT-02-54) - svedoci Šukri Gerdžaliju; Fedrije Džafa; Isa Raka - 2. maj 2002. SUDIJA MEJ: Gospodine Miloševiću, izvolite. Četvrtak, 2. maj 2002. Svedok Šukri Gerdžaliju Svedok Fedrije Džafa Svedok Isa Raka Otvorena sednica Optuženi je pristupio sudu Početak u 9.32 h OPTUŽENI MILOŠEVIĆ:

Више

TEST 2 Auto Škola LEMI FORCE mob: Da li je vozaču zabranjeno da pretiče vozilo koje se približava obilježenom pješačko

TEST 2 Auto Škola LEMI FORCE   mob: Da li je vozaču zabranjeno da pretiče vozilo koje se približava obilježenom pješačko TEST 2 Auto Škola LEMI FORCE www.lemiforce.ba mob: 062 294 509 1. Da li je vozaču zabranjeno da pretiče vozilo koje se približava obilježenom pješačkom prelazu, ili koje prelazi pješački prelaz, ili koje

Више

Teorija skupova - blog.sake.ba

Teorija skupova - blog.sake.ba Uvod Matematika je jedan od najomraženijih predmeta kod većine učenika S pravom, dakako! Zapitajmo se šta je uzrok tome? Da li je matematika zaista toliko teška, komplikovana? Odgovor je jednostavan, naravno

Више

КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО (школска ) ЛИТЕРАТУРА: Станко Бејатовић, Кривично процесно право, Службени гласник, Београд, 2014 (или новије издање)

КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО (школска ) ЛИТЕРАТУРА: Станко Бејатовић, Кривично процесно право, Службени гласник, Београд, 2014 (или новије издање) КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО (школска 2018-2019) ЛИТЕРАТУРА: Станко Бејатовић, Кривично процесно право, Службени гласник, Београд, 2014 (или новије издање) Законик о кривичном поступку, Службени гласник Републике

Више

091202IT_BCS

091202IT_BCS Proceduralna pitanja (otvorena sednica) Strana 0 0 0 sreda, 0..00. [Otvorena sednica] [Optuženi su ušli u sudnicu]... Početak u 0.0h SUDSKI SLUŽBENIK: [simultani prevod] Molim ustanite. Međunarodni kazneni

Више

Bojenje karti iliti poučak o četiri boje Petar Mladinić, Zagreb Moj djed volio je igrati šah. Uvijek mi je znao zadati neki zanimljiv zadatak povezan

Bojenje karti iliti poučak o četiri boje Petar Mladinić, Zagreb Moj djed volio je igrati šah. Uvijek mi je znao zadati neki zanimljiv zadatak povezan Bojenje karti iliti poučak o četiri boje Petar Mladinić, Zagreb Moj djed volio je igrati šah. Uvijek mi je znao zadati neki zanimljiv zadatak povezan sa šahom. Tako mi je postavio sljedeći problem. Problem.

Више

Jesus the Great Teacher Serbian PDA

Jesus the Great Teacher Serbian PDA Библија за дјецу представља Исус Велики учитељ написао: Edward Hughes Илустровао: Byron Unger; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

070131IT_BCS

070131IT_BCS Proceduralna pitanja (otvorena sjednica) Strana 0 0 srijeda,.0.00. [Otvorena sjednica] [Optuženi su ušli u sudnicu] [Svjedok je ušao u sudnicu]... Početak u.h SUDSKI SLUŽBENIK: [simultani prevod] Meñunarodni

Више

VAŽNOST I MOĆ NETWORKINGA Zato što je istina s kim si, takav si

VAŽNOST I MOĆ NETWORKINGA Zato što je istina s kim si, takav si VAŽNOST I MOĆ NETWORKINGA Zato što je istina s kim si, takav si TKO JE OKO NAS PRESUDNO JE ZA NAŠ USPJEH U POSLU I ŽIVOTU Pa ako itko zna networking to smo mi na Balkanu oduvijek se tu išlo na janjetine

Више

100617ED_BCS

100617ED_BCS Proceduralna pitanja (otvorena sednica) Strana 0 0 0 četvrtak,.0.00. [Otvorena sednica] [Optuženi su ušli u sudnicu]... Početak u 0.0h. SUDSKA SLUŽBENICA: [simultani prevod] Ustanite molim. Meñunarodni

Више

Microsoft Word - Document1

Microsoft Word - Document1 UNITED NATIONS United Nations Interim Administration Mission in Kosovo UNMIK NATIONS UNIES Mission d Administration Intérimaire des Nations Unies au Kosovo УНМИК/РЕГ/2001/20 20. септембар 2001. године

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОКРУЖНИ СУД У БЕОГРАДУ ВЕЋЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Пословни број: ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од 22.11.2007. године са главног претреса од 22.11.2007. год. Страна 2/27 ПРЕДСЕДНИК

Више

ПРАВНО ПИТАЊЕ И САОБРАЋАЈНО –ТЕХНИЧКО ПИТАЊА У СУДСКОЈ ПРАКСИ

ПРАВНО ПИТАЊЕ И САОБРАЋАЈНО –ТЕХНИЧКО  ПИТАЊА У СУДСКОЈ ПРАКСИ ВЕСНА СТЕВАНОВИЋ СУДИЈА AПЕЛАЦИОНОГ СУДА У НИШУ БРИГА О ПУТЕВИМА НА ПОДРУЧЈУ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ И ПРОПУСТИ СА СУДСКОГ АСПЕКТА Бања Лука, 30.-31.октобар 2014. САДРЖАЈ: Увод Законске одредбе Анализа случаја

Више

TEST Na putu izvan naselja zaustavljeno je vozilo zbog kvara. Na kojoj udaljenosti morate postaviti sigurnosni trougao iza zaustavljenog vozila

TEST Na putu izvan naselja zaustavljeno je vozilo zbog kvara. Na kojoj udaljenosti morate postaviti sigurnosni trougao iza zaustavljenog vozila TEST 16 1. Na putu izvan naselja zaustavljeno je vozilo zbog kvara. Na kojoj udaljenosti morate postaviti sigurnosni trougao iza zaustavljenog vozila na kolovozu? 1. minimalno 150 m iza vozila; 1 2. minimalno

Више

knjiga 03.indd

knjiga 03.indd 15 3. Poglavlje Opće smjernice za aktivnosti učenja Ovo poglavlje opisuje neke od općih smjernica koje su pomogle roditeljima kada su svoju djecu učili novim vještinama. Pokušajte se koristiti ovim smjernicama

Више

Microsoft Word - NULE FUNKCIJE I ZNAK FUNKCIJE.doc

Microsoft Word - NULE FUNKCIJE I ZNAK FUNKCIJE.doc NULE FUNKCIJE I ZNAK FUNKCIJE NULE FUNKCIJE su mesta gde grafik seče osu a dobijaju se kao rešenja jednačine y= 0 ( to jest f ( ) = 0 ) Mnogi profesori vole da se u okviru ove tačke nadje i presek sa y

Више

SCNET JE (PRIJE SVEGA) POSAO - Prof. dr. Mehmed Pojskić

SCNET JE (PRIJE SVEGA) POSAO - Prof. dr. Mehmed Pojskić AUTOR TEKSTA: Prof. dr. Mehmed Pojskić Doktor ekonomskih nauka, autor 5 knjiga, vanredni univerzitetski profesor, zvanično uposlen u Poreznoj upravi i aktivni saradnik SCnet kompanije. Tema: SCNET JE PRIJE

Више

Real Time Clipping

Real Time Clipping Pregled medijskih objava 31.05.2016. Srđan Šaper 1 / 6 Nacionalni dnevnik Datum: Pon, 30/05/2016 Medij: PINK TV Termin: 15:42:00 Zemlja: Srbija Emisija: Nacionalni dnevnik Trajanje: 00:00:41 Autor: Ivan

Више

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео)

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) 19/12/2018 Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) Најбољи тенисер света Новак Ђоковић обишао је по први пут Цркву успења пресвете Богородице у Ници. Он ће помоћи Савезу

Више

Predmet Mitar Vasiljević (IT-98-32) - svedoci VG-97; VG januar 2002.

Predmet Mitar Vasiljević (IT-98-32) - svedoci VG-97; VG januar 2002. Predmet IT-98-32-A, Tužilac protiv Mitra Vasiljevića Transkripcija i redaktura transkripta: Fond za humanitarno pravo, 15.decembar 2005. Utorak, 15. januar 2002. Svedok VG-97 Svedok VG-117 Otvorena sednica

Више

23

23 ПРЕС КЛИПИНГ 15. јул 2016. Погодност или дискриминација за раднике на одређено (стр. 2) Комуналци у страху од отказа (стр. 3) Социјална бомба за Шумадију (стр. 4) 1 2 Комуналци у страху од отказа Аутор:

Више

Microsoft Word - PusenjeNaRadnomMjestu.doc

Microsoft Word - PusenjeNaRadnomMjestu.doc Zagreb, prosinac 2008. Sadržaj 1. Uvod... 1 2. Struktura ispitanika istraživanja... 1 3. Struktura (ne)pušača... 2 4.... 4 4.1...4 4.2...8 5. Novi zakon o zabrani pušenja... 9 Popis grafikona Grafikon

Више

Microsoft Word K Kz - anonimizirana.DOC

Microsoft Word K Kz - anonimizirana.DOC ВРХОВНИ СУД РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Број: 11 0 K 006738 11 Кж Бања Лука, 20.12.2011. године У ИМЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ! Врховни суд Републике Српске у вијећу састављеном од судија др Вељка Икановића, као предсједника

Више

Politički aktivizam žena

Politički aktivizam žena Politički aktivizam žena u Crnoj Gori Projekat je podržan od strane fondacije Friedrih Ebert Stiftung Decembar 2014 Telefonsko istraživanje www.cemi.org.me Kada su u pitanju polovi, kome je lakše da dođe

Више

Dino block EN.indd

Dino block EN.indd Драги пријатељи! Ово је изванредна књига о диносаурима. Можете да бојите цртеже, да научите разне занимљивости, да откријете велику мистерију ових необичних гуштера, да их гледате директно на страницама

Више

Knjiga 42 Po originalnoj zamisli Françoisa Mattillea

Knjiga 42 Po originalnoj zamisli Françoisa Mattillea Knjiga 42 Po originalnoj zamisli Françoisa Mattillea www.fibra.hr www.stripovi.com Knjiga 42 * Scenarij i crtež Cosey Izdavač Naklada Fibra d.o.o. * Glavni urednik Marko Šunjić Prijevod Mirna Šimat Lektura

Више

Predmet Slobodan Milošević (IT-02-54) - svedoci K-16; Andraš Ridlmaje - 9. april 2002.

Predmet Slobodan Milošević (IT-02-54) - svedoci K-16; Andraš Ridlmaje - 9. april 2002. Utorak, 9. april 2002. Svedok K-16 (zatvorena sednica, odlukom Pretresnog veća otvorena za javnost) Svedok Andraš Ridlmajer (Andras Riedlmayer) Otvorena sednica Optuženi je pristupio Sudu početak u 9.00

Више

CRNA GORA VRHOVNI SUD INFORMATOR ZA SVJEDOKE/OŠTEĆENE - ŢRTVE TRGOVINE LJUDIMA, TRGOVINE DJECOM RADI USVOJENJA I NASILJA U PORODICI ILI PORODIĈNOJ ZAJ

CRNA GORA VRHOVNI SUD INFORMATOR ZA SVJEDOKE/OŠTEĆENE - ŢRTVE TRGOVINE LJUDIMA, TRGOVINE DJECOM RADI USVOJENJA I NASILJA U PORODICI ILI PORODIĈNOJ ZAJ CRNA GORA VRHOVNI SUD INFORMATOR ZA SVJEDOKE/OŠTEĆENE - ŢRTVE TRGOVINE LJUDIMA, TRGOVINE DJECOM RADI USVOJENJA I NASILJA U PORODICI ILI PORODIĈNOJ ZAJEDNICI Podgorica, 2011. Koji sudovi su mjesno nadleţni

Више

БР. 24 ИЗВЕШТАЈ ПРЕДСТОЈНИШТВА ГРАДСКЕ ПОЛИЦИЈЕ ИЗ ВАЉЕВА ОД 22. МАЈА НАЧЕЛСТВУ ОКРУГА ВАЉЕВСКОГ О ОДРЖАВАЊУ ПОРЕТКА ПРИЛИКОМ ВЕШАЊА СТЕВАНА ФИЛ

БР. 24 ИЗВЕШТАЈ ПРЕДСТОЈНИШТВА ГРАДСКЕ ПОЛИЦИЈЕ ИЗ ВАЉЕВА ОД 22. МАЈА НАЧЕЛСТВУ ОКРУГА ВАЉЕВСКОГ О ОДРЖАВАЊУ ПОРЕТКА ПРИЛИКОМ ВЕШАЊА СТЕВАНА ФИЛ БР. 24 ИЗВЕШТАЈ ПРЕДСТОЈНИШТВА ГРАДСКЕ ПОЛИЦИЈЕ ИЗ ВАЉЕВА ОД 22. МАЈА 1942. НАЧЕЛСТВУ ОКРУГА ВАЉЕВСКОГ О ОДРЖАВАЊУ ПОРЕТКА ПРИЛИКОМ ВЕШАЊА СТЕВАНА ФИЛИПОВИЋА 1 ПРЕТСТОЈНИШТВО ГРАДСКЕ ПОЛИЦИЈЕ Пов. број

Више

Универзитет у Београду Правни факултет Распоред термина по испитима и наставницима Испитни рок: ОАС Септембар 2018/ година студија

Универзитет у Београду Правни факултет Распоред термина по испитима и наставницима Испитни рок: ОАС Септембар 2018/ година студија 1. година студија 11ПФ1001 - Увод у право Горан Дајовић 02.09.19.(13h) 05.09.19.(13h) Милош Здравковић 26.08.19.(14h) 27.08.19.(12h) 05.09.19.(14h) Миодраг Јовановић 28.08.19.(10h) 03.09.19.(10h) 04.09.19.(10h)

Више

Дража Петровић: Најлепши митови и легенде о изборним листама

Дража Петровић: Најлепши митови и легенде о изборним листама Постоји вековна мистерија, прожета многим легендама и митовима, о томе како српске странке уочи избора праве изборне листе, које су сваки пут све необичније и необичније, или што би млади рекли: све луђе

Више

Microsoft Word - IZVODI ZADACI _2.deo_

Microsoft Word - IZVODI ZADACI _2.deo_ IZVODI ZADACI ( II deo U ovom del ćemo pokšati da vam objasnimo traženje izvoda složenih fnkcija. Prvo da razjasnimo koja je fnkcija složena? Pa, najprostije rečeno, to je svaka fnkcija koje nema tablici

Више

Microsoft Word K Kz - anonimizirana.doc

Microsoft Word K Kz - anonimizirana.doc ВРХОВНИ СУД РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Број: 11 0 К 010683 13 Кж Бања Лука, 29.10.2013. године У ИМЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ! Врховни суд Републике Српске у вијећу састављеном од судија Драгомира Миљевића, као предсједника

Више

Кг.2 Судије које краду имовину Р.Србије на основу правноснажних одлука суда Данијела Николић, судија Општинског суда у Нишу Кг.1.2 3Р.460/02 Новица Ст

Кг.2 Судије које краду имовину Р.Србије на основу правноснажних одлука суда Данијела Николић, судија Општинског суда у Нишу Кг.1.2 3Р.460/02 Новица Ст Кг.2 Судије које краду имовину Р.Србије на основу правноснажних одлука суда Данијела Николић, судија Општинског суда у Нишу Кг.1.2 3Р.460/02 Новица Стефановић, истражни судија Окружног суда у Нишу Верица

Више

Kako da podučiš ljude

Kako da podučiš ljude Kako da podučiš ljude ] بوس [ Bosanski Bosnian Dr. Ahmed b. Osman el-mezjed Prijevod: Senad Muhić Revizija: Ersan Grahovac 2013-1434 يف تعلم انلاس» اللغة ابلوسنية «د. حد بن عثمان املز د ترجمة: سناد موهيتش

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 112/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија:

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 112/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД 11.02.2015. године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Невенке Важић, председника већа, Веска Крстајића, Биљане Синановић,

Више

BILTEN PRVENSTVO BEOGRADA U KUGLANJU ZA OSOBE SA INVALIDITETOM BEOGRAD,

BILTEN PRVENSTVO BEOGRADA U KUGLANJU ZA OSOBE SA INVALIDITETOM BEOGRAD, BILTEN PRVENSTVO BEOGRADA U KUGLANJU ZA OSOBE SA INVALIDITETOM BEOGRAD, 23. 03. 2018. Prvenstvo Beograda u kuglanju za osobe sa invaliditetom održano je 23.marta 2018 godine u kuglani Zepter u Sc Voždovac

Више

01 ZALBA na Gz 4539_15

01 ZALBA na Gz 4539_15 прокопали канале у пољопривредном земљишту у јужном Банату, непосредно прекопута Београда, у садашњим насељима Крњача, Борча, Овча. Нажалост, на овим просторима је знање у реципрочној вредности са протоком

Више

Sreda, 25

Sreda, 25 Sreda, 25. juni 2008. godine Svedok Peter Woodward Galbraith Otvorena sednica Optuženi su pristupili Sudu Početak u 9.05 h. Molim ustanite. Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju zaseda. Izvolite,

Више

Транскрипт аудио записа са главног претреса од 21. септембра године -видеоконференцијска веза са Жупанијским судом у Вуковару- 1/48 УТВРЂУЈЕ СЕ

Транскрипт аудио записа са главног претреса од 21. септембра године -видеоконференцијска веза са Жупанијским судом у Вуковару- 1/48 УТВРЂУЈЕ СЕ 1/48 УТВРЂУЈЕ СЕ да су на главни претрес приступили: заменик тужиоца за ратне злочине Веселин Мрдак, пуномоћници оштећених: Наташа Кандић и Славица Јовановић сви оптужени и браниоци адвокати: Бранкица

Више

(Microsoft Word - IZVE\212TAJ PROJEKAT MINI RUKOMET U KLADOVU.doc)

(Microsoft Word - IZVE\212TAJ PROJEKAT MINI RUKOMET U KLADOVU.doc) Општински рукометни савез Кладово Заједница судија и контролора Кладово Мушки рукометни клуб Ђердап Кладово Женски рукометни клуб Ђердап Кладово Извештај са: ПРОМОЦИЈЕ МИНИ РУКОМЕТА У ОПШТИНИ КЛАДОВО Кладово,

Више