Microsoft Word

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Microsoft Word"

Транскрипт

1 1 Констатује се да су из просторија Окружног затвора у Београду на претрес доведени оптужени Бранко Грујић, Бранко Поповић, Драган Славковић, Синиша Филиповић, Иван Кораћ и Драгутин Драгићевић, да је приступио заменик тужиоца за ратне злочине Милан Петровић, пуномоћници оштећених адв. Драгољуб Тодоровић и Наташа Кандић, те браниоци оптужених, адвокат Миломир Шалић, бранилац опт. Бранка Грујића и Драгутина Драгићевића, који ће на данашњем главном претресу замењивати адвоката Слободана Сташевића, уз сагласност опт. Синише Филиповића, адвокат Драган Ђокић, бранилац опт. Ивана Кораћа, који ће у току главног претреса замењивати браниоца, адв. Мирослава Ђорђевића, уз сагласност опт. Драгана Славковића и бранилац адвокат Мирослав Перковић, бранилац оптуженог Бранка Поповића. Суд доноси Р Е Ш Е Њ Е Да се главни претрес НАСТАВИ. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Нека дође један сведок. Суд доноси НАСТАВАК ДОКАЗНОГ ПОСТУПКА Р Е Ш Е Њ Е Да се у наставку доказног поступка саслуша сведок МИЛОВАН АЏИЋ. САСЛУШАЊЕ СВЕДОКА МИЛОВАНА АЏИЋА Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Добар дан, свима. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добар дан. Како се Ви зовете?

2 2 Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Ја се зовем, да ли смета да наслоним руке овако, имам проблеме са ногом. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не смета. Како се зовете? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Зовем се Милован Аџић. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Милован? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Јесте, од оца Радисава. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Име Вашег оца је? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Радисав. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Које године сте рођени? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: године. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: У ком месту? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: У Рожајама, Црна Гора. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Рожаје? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Јесте, Рожаје. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Рожаје, Црна Гора. Где живите? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Живим у Краљеву, ул.доситејева бр.138, стан бр.14. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Шта сте по занимању? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: По занимању сам машински техничар. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Где радите? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Радио сам у «Каблару», грађевинско предузеће, сада на бироу за незапослене, стицајем околности. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Незапослени сте? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Да. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добро. Да ли сте у сродству можда или у завади са оптуженима, а то су Грујић Бранко, Поповић Бранко, Славковић Драган, Кораћ Иван, Филиповић Синиша и Драгићевић Драгутин? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Ја ниједног од, осим Ивана Кораћа не познајем. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Ни не познајете? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Не. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли сте у сродству са њим? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Не. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: За та имена нисам никада чуо, право да Вам кажем. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Ви сте овде као сведок дужни да говорите истину. Давање лажног исказа је кривично дело. Запрећена је казна затвора до пет година. Значи, Ви сте дужни да говорите истину, а нисте дужни да одговарате на поједина питања, уколико сматрате да бисте се одговором на та питања изложили некој тешкој срамоти, знатној материјалној штети или евентуалном кривичном гоњењу. Ја ћу Вас сада позвати да положите заклетву, читањем тог текста ту испред Вас. Изволите, наглас. Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Мало је без наочара проблем, али видим, биће у реду. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добро.

3 3 Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Заклињем се да ћу о свему што пред судом будем питан, говорити само истину и да ништа од онога што ми је познато, нећу прећутати. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добро, хвала. Сведок Милован Аџић, од оца Радисава, рођен године у месту Рожаје, Црна Гора, по занимању машински техничар, тренутно незапослен, са пребивалиштем у Краљеву, ул. Доситејева бр.138, стан бр.14, упозорен и опоменут на дужност казивања истине и последице давања лажног исказа, након што је положио заклетву, наводи: ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Пред овим судом у току је поступак због кривичног дела ратни злочин против цивилног становништва. Један од оптужених је и Кораћ Иван, који Вас је и предложио, односно његов бранилац да Вас саслушамо у својству сведока, па да нам Ви испричате, да ли је Вама нешто познато о његовом евентуалном ангажману у току ових ратних дешавања у периоду 1991., године, да ли сте га виђали, када сте Ви њега уопште упознали, у каквом сте односу били тада? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Ја сам, овај, Ивана Кораћа упознао када смо се уселили у зграду исте године, добили смо стан. Били смо комшије. Они су на четвртом спрату становали, ја сам на трећем. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Када је то било? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: То је било пре двадесетдве године, то ћу Вас, не могу баш. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Пре двадесетдве године? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Јесте, у октобру мислим да ће да буде двадесетдве године како смо се уселили. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добро. Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Они су били мала деца, они су се дружили са мојом децом, скоро су и вршњаци, тако да су. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: А колика су Ваша деца? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Моја деца, син је годиште, кћерка Иван мислим да је старији годину, две од мог сина, ја мислим, тако, то нисам баш сигуран, тако да су се дружили. У комшилуку су били примерена деца. Они, два брата и њихова сестра, са родитељима њиховим сам био овако у изузетно добрим комшијским односима, мислим, они су расли буквално у мојој кући, а моја деца у њиховој, тако, близу су били. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: А шта има Иван од браће и сестара? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Иван има брата Игора и сестру Ивану. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Сестру Ивану? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Јесте. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли су они и сада у том стану?

4 4 Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Нису, они су стан пре једно пет, шест година, седам, продали су стан, па су довршили кућу у којој су становали заједно са родитељима. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли виђате сада његове родитеље, брата? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Повремено када се може, знате, овај, а Иван је ја мислим у том периоду, што сада рекосте, да ли Вам треба још нешто, да ли се виђам са његовим родитељима, на то мислите? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Питам да ли се виђате сада? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Па, видимо се, ретко, његов отац ради приватно, мора да се живи од нечега, знате. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли му виђате брата, сестру? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Брат му ту није, брат је на издржавању казне. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Зашто, да ли знате, зашто? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Знам. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Зашто? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: То је био неки крвни деликт, овај, у Нишу, мислим да издржава казну, убиство. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Убиство? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Јесте, у самоодбрани, нападнут је у свом локалу и он се бранио и тако се то догодило. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: А ко Вама то прича? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Па, знам, Краљево је мали град, ми знамо се као пријатељи, како то не бих знао. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добро. Хајде да се на ову нашу тему вратимо. Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Е када су почела та ратна дешавања, знате, ја знам да је Иван прво био ангажован мислим, овај, из Краљева, са целог тог нашег подручја, знате. Било је много ангажовано тих младих на ратишту, ја мислим прво хрватско, па после овамо где су били, то зворничко ратиште, знате. Било је доста дечака из те наше улице ту. мислим, овај, који пролазе. И не познајем их ниједног, знате. Ивана сам знао, а ове друге, не. Мислим, то су разне униформе, знате како, мислим, ишли, враћали се, територијалци. Е, и овај, знам Иван је године, ја мислим да је било то, у то сам сигуран. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: А како знате да је ишао на хрватско ратиште? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Па, како да не знам, мајка његова ми причала, да је Иван добио позив. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не знам ја то. Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Добио је позив, знате. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Позив? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Па, да. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добро. Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Највероватније, како другачије, то је тада била она мобилизација, знате како. И онда знам да је године, ја мислим да је то било, женио му се брат од стрица у Краљеву, његовог стрица Нова, Ново, знам га лично, Златко се зове и онда. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Тај брат? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Молим?

5 5 ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Брат Златко? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Брат од стрица рођеног. И он је дошао био са ратишта, знате. Био је девер на тој свадби и био је ту, ја мислим, шта ја знам, можда десетак, петнаест дана, виђао сам га. Ишао сам код његовог стрица чак да гледам видеозапис са те свадбе. Нисам био на свадби, па сам понео флашу пића да честитам, јер смо у добрим односима са његовим стрицем и то. Е после извесни период га нисам видео, до једно, можда негде у јуну, не бих се могао сетити датума, када је дошао, рањен је био. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Када је била та свадба? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Та је свадба била у мају, ја мислим. Који је датум, немам појма. А после, он је после можда једно двадесетак дана, после те свадбе је дошао, после две, три недеље онако, шта ја знам, био је, рука му је била цела у завоју и мислим да је имао и преко груди завој. Ја сам отишао да га обиђем, ту је био, кући, са својом, да ли му је то била девојка или жена, не знам, била је, ту су били после дуго. Та је мала остала ту. Моника се звала, ако Вам нешто значи име. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Значи он је, кажете, био на свадби, па је отишао? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Јесте и после је дошао рањен. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: После двадесетак дана? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Јесте, дошао је рањен. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: И онда? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Е после, био је ту кући, мислим са том, ја сам мислио да се оженио и вероватно да јесте, можда незванично, али довео је био ту, ишли смо и то да честитамо. После, право да Вам кажем, даље не знам када се опоравио, да ли се враћао или није, знате како, ја сам радио. Не бих могао мислим да се сетим. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Како је тада изгледао? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Па, како да Вам кажем, то је било, значи пре петнаест година, леп дечак, уредан, шта, навраћао је код мене. Нисмо причали никада о. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Какву је фризуру имао? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Фризуру? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да, косу какву је имао? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Па, шта знам, ја мислим да је он пре рата помало као сваки дечак, мало дужу фризуру, а тада мало уредније је било, шта знам, ако могу да се сетим. Са ратишта када дође мало је необријан, оно врло мало, али то, не. Уредно је деловао, педантан је био, иначе, увек по природи и то. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: И добро, кажете, имао је руку увијену? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Имао је руку увијену и мислим да му је завој, ако ме не вара памћење моје, знате, да је то било, ваљда блокирано, па је то вероватно било везано овуда. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли то показујете да је то била десна рука? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Не могу да се сетим. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не сећате се?

6 6 Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Не могу, верујте ми, јер је било то пре петнаест година, мислим, али једна рука, сада, која је. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Колико пута сте га обишли ту док је имао ту завијену руку, ту када је дошао, у јуну? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Па, могу Вам рећи, једно сигурно пет, шест пута, оно мислим, сваки други дан или тако, шта знам, када сам имао времена да одем, да попијем кафу са његовим родитељима и да га видим шта ради и тако. Не могу сада мислим то. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Тада сте били у истој згради? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Молим? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Кажем, били сте у истој згради? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: У истој згради, само они су били на четвртом спрату, а ја на трећем. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли је он носио наочаре некада? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Па, шта знам, можда сунчане наочаре, али тог детаља не могу да се сетим. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не, не, за вид наочаре? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Верујте да не знам. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не знате? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Не знам стварно. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли је носио браду? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Није, колико се ја сећам. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Није? Да ли сте га видели некада са брадом? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Не могу, не верујем да сам га видео са брадом, јер сам можда га видео само када мало је необријан, знате, дечаци, можда пет, шест дана, можда то, када нешто раде или шта знам. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: И кажете, пре шест, седам година, они су? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Они су отишли. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Када су отишли у ту кућу, да ли сте после се још виђали? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Са њим веома ретко, јер он је доста радио, ја навратим да му видим родитеље, не затекнем га, јер он у кући станује, он је на спрату, а они су, ја више код његових родитеља свратим, а он је на спрату изнад њих станује са својом породицом. Има жену и девојчицу, то знам. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: И када сте га поново видели? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Па, не могу Вам рећи. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Односно последњи пут када сте га видели? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Последњи пут? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Јесте. Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Последњи пут сам га видео можда пре, шта знам ја, можда три године. Он је, чини ми се, претпрошле године, то сам чуо, да је, овај, ухапшен и то, а то је била зима претпрошле године, то сам чуо. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да, да ли сте га те зиме видели пре тога? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Нисам, нисам. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не?

7 7 Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Не, нисам, јер стицајем околности, ми смо мало подалеко сада, тако да ређе се иде и то. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Па, да ли сте га питали, одакле он у том Зворнику? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Никада. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли Вам је то мајка или он, ко Вам је то рекао да је он у Зворнику? Кажете, био је мобилисан за хрватско ратиште, па како сазнајете да је на? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Мислим да ми је рекао можда и његов брат да је тамо на ратишту, не знам, не знам. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли Вам је причао, кажете, обилазите га, да ли Вам је причао где је рањен, како је рањен, каква је то повреда, шта? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Рањен у борби био, шта ја знам у детаље да улазим. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: У борби? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Нисам хтео, да, нисам то могао, не. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли му је и брат био ту када сте долазили да га обиђете рањеног? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Ја мислим да јесте. Не могу сада да се сетим, али јесте, вероватно. Они су били везани један за другог овако. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: И ништа нисте причали, откуд он тамо сада даље на ратишту у Босни? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: На ратишту, не, никада, никада. Ја сам таква природа да ме то није баш много занимало, знате. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли Вам је причао да је ишао још негде, мимо Зворника, негде у Крагујевац, у Црну Гору, негде тако? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Није никада. Нити сам га питао, нити ми је причао, стварно то не знам. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добро, да ли има неко питања? ЗАМЕНИК ТУЖИОЦА: Пошто су се Ваша деца дружила, како рекосте, знате ли, да ли је Кораћ имао неки надимак? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Не. Ја сам га звао Ико, Иван му је име, Ико, Иван, не. ЗАМЕНИК ТУЖИОЦА: Немам више питања. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Изволите, колега? Ви, немате? Добро. Колики су Вам трошкови доласка у суд? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Па, ја сам дошао колима са мојим комшијом, знате. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Па, колико тражите? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Па, не знам, у висини аутобуске карте, ваљда то. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Колико је то? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Ја мислим да је то 1.000,00 динара у оба правца, 500,00 динара је једна карта. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добро, да ли тражите и трошкове исхране за данас? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Не. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не? Само за долазак? Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Не, не.

8 8 ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добро. Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Једино што сам требао да радим, то ајде нећу да. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добро. Констатује се да више нема питања за сведока. То је све што имам да изјавим. За овим сведок тражи трошкове доласка у суд и повратка у износу од 1.000,00 динара, па Суд доноси Р Е Ш Е Њ Е Исплатити сведоку тражене трошкове. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Хвала што сте дошли, можете да идете. Сведок МИЛОВАН АЏИЋ: Хвала и Вама. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Довиђења. САСЛУШАЊЕ СВЕДОКА ЗДРАВКА КОЈИЋА ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добар дан. Ваше име је? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Којић Здравко. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Име Вашег оца? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Милорад. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Када сте рођени? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: 10. јануара године. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: У ком месту? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Трговиште, СО Краљево. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Краљево? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Да. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: А где живите? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: У Краљеву. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Која адреса? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Доситејева 138/18.

9 9 ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Шта сте по занимању? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Радник, свашта, радник, занимање, радник као пословођа. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Где радите? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: У «Пластметал» у Краљеву. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Као? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Као пословођа металног погона. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добро. Да ли сте можда у сродству или у завади са лицима по имену Грујић Бранко, Поповић Бранко, Славковић Драган, Кораћ Иван, Филиповић Синиша и Драгићевић Драгутин? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Никога не познајем, сем Кораћ Ивана. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Њега познајете само? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Да. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добро. Ви сте као сведок пред судом дужни да говорите истину. Давање лажног исказа је кривично дело, запрећена је и казна затвора до пет година. Нисте дужни да одговарате на поједина питања, уколико сматрате да бисте се изложили тешкој срамоти, знатној материјалној штети или кривичном гоњењу. Ја ћу Вас молити да прочитате наглас ту заклетву испред Вас. Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Заклињем се да ћу о свему што пред судом будем питан, говорити само истину и да ништа од онога што ми је познато, нећу прећутати. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добро, хвала. Сведок Здравко Којић, од оца Милорада, рођен 10. јануара године у месту Трговиште, СО Краљево, са пребивалиштем у Краљеву, ул. Доситејева бр.138/18, по занимању радник, запослен у предузећу «Пластметал» Краљево, на радном месту пословођа металног погона, упозорен, опоменут на дужност казивања истине, након што је положио заклетву, наводи: ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Пред Окружним судом у Београду, Већем за ратне злочине води се поступак због поменутих лица због кривичног дела ратни злочин против цивилног становништва. У питању су догађаји који се стављају на терет оптуженима, а који су се десили у току године у Босни, у Зворнику, па да нам Ви кажете, да ли Ви познајете Кораћ Ивана и да ли Ви знате нешто о његовом евентуалном ангажману на тим подручјима, у том периоду? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Ја Кораћ Ивана познајем из зграде. Ми смо на истом спрату, само они су становали у броју 20, ми у броју 18. Значи, та деца су порасла са мојом децом, дружили су се, значи ништа немам лоше да кажем о тој деци. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: То нам баш није толико битно, лоше, добро, него за период боравка.

10 10 Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Ја нисам био на ратишту у Зворнику да би имао неке информације. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не, Вас је одбрана предложила на околности, да ли знате нешто о његовом боравку, о времену боравка, у том смислу? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Ја знам да је он у тој, у години, да је у мају месецу, из неког дела што смо читали, да је овај, да га терете за годину, да ли је тако? Не знам, мислим, ја немам, ја сам само добио позив, никакву ја документацију нисам добио другу, разумете. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Таман посла када би достављали сведоцима документацију. Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Па, добро, шта ја знам. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли знате, да ли је он био негде године ван куће, били сте у истој згради? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Ван куће, био је. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли знате, када и где и ако знате, одакле Вам то сазнање? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Па, како не бих знао комшије, био је на, био је, овај, мобилисан као резервни војник Југословенске народне армије, на ратишту у Славонији. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Када је то било? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: То је било године. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: У ком периоду? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Па, ја не могу сада да се сетим, ја не знам у ком периоду је био рат у Хрватској, године. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да. Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Да ли је тако? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли је дошао после из те Хрватске? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: После је долазио, дошао је кући, нормално, после тога. После тога је поново ишао, ишао је после, мислим, ја мислим да је био у Зворнику, да је био тамо. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Мислите? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Па, ја нисам био, мислим да је био тамо, мислим. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: А ко Вам је рекао да је он баш тамо био? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Били смо кући на кафи код њих, код његових родитеља. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Они су Вам рекли? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Па, да. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Када је то, да ли знате који је то период? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Па, то је у мају године, у мају године, он је долазио и био је на свадби код његовог брата од стрица. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли знате, када је то било? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: То је било крајем маја, негде при крају, при крају маја године. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли сте причали тада са њим, где, шта је? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: А не, нисам ја причао са њим. Ја не волим много да причам, зашто бих се интересовао шта ко ради.

11 11 ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не, ја Вас питам, не знам да ли волите, сада сазнајем да не волите, али питам Вас чисто. Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Не, нисам, нисам причао. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Зар то није било занимљиво да исприча где је био, шта ради, шта се догађа? Ни он ништа није причао, ни Ви не питате? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Он је, дружио се са мојом децом, они су причали, имали су компјутере, радили су тамо, ја се нисам мешао шта раде. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Ни деца Вам не кажу да је причао са децом, где је био и шта је био? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Па, не разумем Вас, како где је био, шта је био, не разумем. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли је причао нешто да је био уопште у Зворнику или то сазнајете од родитеља? Кажете, долази на свадбу, да ли сте нешто причали, где је био до тада? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Па, био је, био је, нормално да је био, да ли је, у којим јединицама, у ком сектору, јединица, не знам ја где је био. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Како је тада, да ли је исто мобилисан или како? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Е то не знам. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не знате? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Не знам. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли сте и Ви били на ту свадбу позвани? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не? А како знате да је он био на свадби? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Па, како не знам, у згради ако први комшија иде на свадбу или жени му се брат или било шта. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Он је ишао на свадбу, није свадба ту била? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Није, није ту, али, ја знам и његовог стрица и синовца и све. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: И добро, тада је била свадба. Колико дана, да ли се сећате, пре свадбе он долази, колико остаје или остаје стално? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Не могу да се сетим ја тих датума. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли сте га после те свадбе виђали још у Зворнику или не? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Како у Зворнику? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не, пардон, у Краљеву, да. Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: У Краљеву сам га виђао и крајем јуна он је имао завој на руци. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Јуна? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Јуна, крајем јуна исте године. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Био је значи ту? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Био је, био је ту. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли сте га питали, откуд му завој, шта је било?

12 12 Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Рекли су ми да је рањен на ратишту. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли је остао ту док је имао завоје или је опет отишао? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Био је кући, био је кући, после се вероватно враћао поново, мислим. Те детаље стварно ја не могу, не знам, а нису ме много ни занимали. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли сте чули да је хапшен тада нешто тамо? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Како је он тада изгледао у то време? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Како мислите? Обично, обично, једино је имао маскирну униформу, одело што су носили сви у то време. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: А када је био у маскирној униформи, када дође? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Не, не, када се, шта ја знам одакле је све долазио. Носио је, у то време је носио и маскирну униформу. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: И ту у Краљеву? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Ово одело, војно одело. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: И у Краљеву је носио? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Не, носио је док дође ту, па се пресвуче, окупа се човек. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добро, да ли се сећате, каква му је коса била, дужина, боја, нешто? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли је он носио наочаре за вид? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Ја не знам да ли је носио. Моје дете јесте, а он није носио. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добро. Да ли је имао браду, бркове, нешто? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Ја га се не сећам са брадом и са брковима. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли сте га видели некада са брадом? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: И добро, када се те године, ишао је поново или не знате да је ишао? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Не знам ја, немам ја, мислим, да је ишао, па нисам ја водио рачуна где ће ко да иде, разумете. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не, не, да ли сте га после виђали у континуитету или је и даље негде ишао, то питам, за време рата? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: За време рата је био и кући и ишао је, разумете. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Још колико дуго? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Па, не знам то, значи не знам тачно. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Те године или? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Те године, у том, те године, 1992.

13 13 ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: А 1993., 1994., да ли сте и даље становали у истој згради заједно? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Јесмо. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: На истом спрату? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: На истом спрату. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли сте га после виђали? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Био је ту. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Када више није ишао? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Ја мислим да није ишао. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли сте га питали некада, како је он то отишао? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли је имао он неки надимак, да сте Ви знали? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Ја га знам као Иван, а не знам га другачије. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Као Иван? Да ли сте чули некада надимак Зокс? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Цеца? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Нисте чули? Знам да је долазио са девојком, Моника се звала, а Цеца, немам појма. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли сте чули да је он ухапшен? Сада, ово сада да је ухапшен? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да. Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: То сам чуо од једног колеге на послу, једно јутро да је ваљда ухапшен, да, само не знам колико, има две, три године. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли још станујете заједно или? Од године нисмо заједно. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Где Ви сада станујете? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Ја станујем на истом месту, а они су се преселили у кућу. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: А они су се преселили, добро. Да ли он има још браће или сестара? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Има сестру и брата. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли њих виђате? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Ретко када виђам сада и њих као комшије. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли се дружите са родитељима или не? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Па, ретко сада, пуно ређе. Ми смо се дружили док је било бомбардовање скоро сваки дан, али после нисмо. До када су се они одселили, онда, шта ја знам, видимо се можда у пет, шест месеци. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли има питања? ЧЛАН ВЕЋА-СУДИЈА ВЕСКО КРСТАЈИЋ: Да ли знате, када се Иван оженио? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Не знам.

14 14 ЧЛАН ВЕЋА-СУДИЈА ВЕСКО КРСТАЈИЋ: А знате када му се оженио брат од стрица? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Брат од стрица, нормално. Па, не знам ја да ли је Иван био ожењен са Моником, он има после другу жену, откуд ја знам. ЧЛАН ВЕЋА-СУДИЈА ВЕСКО КРСТАЈИЋ: Када се оженио, ево када се оженио други пут? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Не знам. ЧЛАН ВЕЋА-СУДИЈА ВЕСКО КРСТАЈИЋ: А откуд знате да је то било у мају године и то крајем маја године? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Па, зато што сам видео. ЧЛАН ВЕЋА-СУДИЈА ВЕСКО КРСТАЈИЋ: Шта сте видели? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Видео сам да је била свадба и да је он био ту човек. ЧЛАН ВЕЋА-СУДИЈА ВЕСКО КРСТАЈИЋ: Хвала. Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Па, ја не знам када се мој син оженио, да знам када се он. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: А знате његов брат од стрица? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Па, то знам, ето, па, да ли је забрањено да знам. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не, него пита Вас колега, како се сећате брата од стрица, комшије да се жени, а не знате његово? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Ја сада, на пример, да је Југославија изгубила Србија од Холандије, а нисам знао да је неко други победио, значи, што ја морам то знати. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не, питамо Вас, по чему је специфична баш женидба његовог брата од стрица, Вашег комшије? Где живи тај брат од стрица? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Па, живи ваљда у Војводе Степе, мислим да је улица Војводе Степе. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: У Краљеву? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Да. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Колико је то далеко од Ваше улице? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Како, два, три километра. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Два, три километра? А како сте Ви тог дана знали да он иде на свадбу, да ли сте га видели? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Жена ми је рекла, прича се у кући, данас је свадба код Кораћа или тако нешто. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: А када се Иван оженио, сада када има кћерку? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Не могу, то не могу да се сетим, знам да има кћерку. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не, мислим, да ли сте живели у истој згради или не? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Нисте? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Они су већ отишли. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Већ су отишли? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Да. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добро.

15 15 ЗАМЕНИК ТУЖИОЦА: Пре доласка и добијања позива за ово сведочење, да ли сте контактирани од некога да ли желите да сведочите у овом поступку? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Да. ЗАМЕНИК ТУЖИОЦА: Од кога сте? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: На предлог Ивана Кораћа, његова мајка ми је рекла да треба да будем сведок. ЗАМЕНИК ТУЖИОЦА: Да ли сте са њом тада разговарали у вези ког би то времена било да Ви сведочите, па је тако дошла да причате о свадби брата од стрица, а не знате када је неко други и тако даље? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Овај, па шта знам, не знам. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли сте причали са мајком о евентуалној садржини сведочења, то је питање, да ли је тако? ЗАМЕНИК ТУЖИОЦА: Да. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Шта треба да сведочите, то је питање тужиоца? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Разговарали смо о томе. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: А шта сте разговарали? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Разговарали смо о времену када је шта било. Нормално да ја не могу да се сетим свега шта је када било, ваљда, разумете, ако је то одговор који Ви тражите. ЗАМЕНИК ТУЖИОЦА: Добро. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Па, ко Вас је подсетио? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Његова мајка. ЗАМЕНИК ТУЖИОЦА: Ког су пола Ваша деца? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Мушког. ЗАМЕНИК ТУЖИОЦА: А годиште, да ли је приближно Кораћевом? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: годиште је мој син старији. ЗАМЕНИК ТУЖИОЦА: Да ли је Ваш син био мобилисан? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Мој син је био у војсци те године, године, овде је био у војсци. ЗАМЕНИК ТУЖИОЦА: године? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Да. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Ово је Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Да, мој син је већ у то време, или је био у Београду на послу или је отишао у Немачку, поштено да Вам кажем, мислим, не памтим датуме и ето за моје дете ме не занимају ти датуми када је он отишао у Немачку, сада. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Па, онда, како да схватимо онај мај, шта кажете, мајка, у ком смислу, разговор са мајком? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Видео сам да је човек долазио тамо, кући, па био сам ваљда кући. Видео сам у том периоду да је долазио, Иван кући. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Али рекли сте, разговарали сте са мајком његовом сада и она Вас је подсетила, на шта, на догађаје, на датуме, на шта? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: На датуме, те датуме смо разговарали и о датумима. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добро. ЗАМЕНИК ТУЖИОЦА: Немам више питања.

16 16 ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добро, хвала. Изволите. АДВ. ДРАГАН ЂОКИЋ: Само још једна ствар, везана за овај део када каже да је крајем јуна, колико се сећа, виђао Ивана са завојем. Да ли се сећа можда, како је то било, у којој мери је имао завој, колико дана? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Нисам обраћао пажњу много на то, мислим, рањен је био и тако, ја нисам после обратио пажњу, видео сам да није тако страшно и то је то. АДВ. ДРАГАН ЂОКИЋ: Да ли се сећате, колико дана отприлике је био, колико сте га виђали дуго? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Не знам колико дана, не знам. АДВ. ДРАГАН ЂОКИЋ: Добро. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добро, хвала, нема питања више? Добро. То је све што имам да изјавим. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли сте имали трошкове за долазак из Краљева? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Дошао сам колима. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Колико Вас кошта одлазак и долазак? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Немам појма колико. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли тражите трошкове од суда? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Тражим. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли знате колико је карта аутобуска? Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Не знам. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не знате? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Претходном сведоку смо дали 1.000,00 динара. Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Ништа није спорно. Сведок тражи трошкове по нахођењу суда, па Суд доноси Р Е Ш Е Њ Е Исплатити сведоку трошкове у износу од 1.000,00 динара на име превоза од Краљева до Београда и назад. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Да ли тражите и трошкове исхране за данас?

17 17 ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добро. Сведок не тражи трошкове исхране. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добро, можете да идете, хвала Вам. Сведок ЗДРАВКО КОЈИЋ: Пријатно. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Пријатно. Пошто је за данас овај сведок изјавио да, као што сам рекла јуче, због страха од последица сведочења, не жели да дође у суд и да сведочи, ми ћемо сутра наставити, сутра имамо два сведока и то ће вероватно мало дуже потрајати. АДВ. ДРАГОЉУБ Т0ДОРОВИЋ: Можемо ли један предлог да дамо? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Предлог? АДВ. ДРАГОЉУБ Т0ДОРОВИЋ: Да. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Доказни предлог? АДВ. ДРАГОЉУБ Т0ДОРОВИЋ: Да. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Изволите. НАТАША КАНДИЋ: Ја предлажем да се позове Зоран Суботић из Новог Сада као сведок, на околност, он је био командант штаба у Зворнику у априлу месецу, затим да се позове, такође, Драган Цветиновић, који је такође био у Зворнику у време догађаја. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: А на које околности Драган Цветиновић, шта је он био? НАТАША КАНДИЋ: Исто, он је био у то време у својству, овај, добровољца, био је у формацијама у Зворнику у време догађаја. У том смислу, мислим да је неко ко је. АДВ. ДРАГОЉУБ Т0ДОРОВИЋ: На околност ко их је довео. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: У којим формацијама, нисам ништа разумела? АДВ. ДРАГОЉУБ Т0ДОРОВИЋ: Добровољаца, «Шешељеви». НАТАША КАНДИЋ: Добровољац, Шешељеви добровољци. Исто тако и Срећко Радовановић из Крагујевца. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Срећко Радовановић је био, шта? НАТАША КАНДИЋ: Такође неко ко се налази у оквиру добровољаца и долази из Српске радикалне странке у Зворник у то време. И сва тројица које предлажемо, они су дали своје изјаве Окружном суду у којима кажу да су наводно саслушавани од стране хашких истражитеља, у односу на догађаје у општини Зворник и то су сва тројица, значи, имају непосредне везе са догађајима у Зворнику. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: У ком поступку у Окружном суду су дали изјаве? НАТАША КАНДИЋ: Нема поступка, него су, то је била акција Српске радикалне странке. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не, не, рекли сте, дали су изјаве Окружном суду. НАТАША КАНДИЋ: Да, да, дали су изјаве о томе да се на њих врши притисак. АДВ. ДРАГОЉУБ Т0ДОРОВИЋ: Да се врши притисак на њих. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Окружном суду, рекли сте суду Окружном?

18 18 НАТАША КАНДИЋ: Да, да. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Па, ко их је саслушавао, који судија? ЧЛАН ВЕЋА-СУДИЈА ВЕСКО КРСТАЈИЋ: Само су оверили изјаве. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: А оверили изјаве у суду. НАТАША КАНДИЋ: Јесте, тако је. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добро, а адресе? НАТАША КАНДИЋ: Адресе, ево, Драган Цветиновић, са пребивалиштем у Лозници, Партизанска бр.22, Зоран Суботић, Марка Краљевића 49, Нови Сад, Срећко Радовановић, Крагујевац, ул.града Караре бр.28. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добро. Колега? Хоће ли странке да се изјашњавају везано за ово, за ове предлоге, тужилац? ЗАМЕНИК ТУЖИОЦА: Немам ништа против, сагласан сам. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Сагласни сте, а одбрана? АДВ. МИЛОМИР ШАЛИЋ: Ја се противим овом предлогу, зато што из неког материјала овде који ми је случајно пао до руку, видим да ови људи немају везе са овим нашим догађајем, да на «мала врата» пуномоћник оштећеног жели да злоупотреби овај процес, како би се покушало преко неких њихових замисли да се покуша утврђивати нека одговорност Српске радикалне странке, Шешеља за прикупљање доказа за поступак који се води против њега у Хагу, а тај поступак, што се тиче Шешеља, у односу на ово што ми расправљамо, нема никакве везе. Мислим да је то потпуно непотребно и да то треба спречити, процесну злоупотребу пуномоћника оштећених. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Ви знате да ми не питамо ван, али ако има везе, ако имају сазнања везано за ове догађаје, ја сам тако схватила, нећемо ми испитивати учешће странака и то. АДВ. ДРАГОЉУБ Т0ДОРОВИЋ: Имају, имају. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Изволите, Ви колега да ли имате? АДВ. МИРОСЛАВ ПЕРКОВИЋ: Придружујем се колеги Шалићу. Мислим да немају директне везе, али нека веће одлучи о томе. Међутим, ја бих замолио само веће, шта је у погледу доказних предлога за прибављање документације, комплетне документације? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Све смо писали. АДВ. МИРОСЛАВ ПЕРКОВИЋ: За Зворничку бригаду? ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Одмах смо писали. АДВ. МИРОСЛАВ ПЕРКОВИЋ: Значи очекујемо одговор. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: И Војсци Републике Српске и Хашком трибуналу. АДВ. МИРОСЛАВ ПЕРКОВИЋ: Јер видим да из, да они имају комплетну фасциклу о Зворничкој бригади у Хагу, који су предочавали људима. Ми то немамо. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Из ког предмета имате то? АДВ. МИРОСЛАВ ПЕРКОВИЋ: Из овог нашег предмета. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Мислите оне изјаве што су давали ови осумњичени и то, мање-више су то ови документи, ја сам тражила поново. АДВ. МИРОСЛАВ ПЕРКОВИЋ: Јер то нам је јако битно, мислим, та документација. Ништа друго, за сада.

19 19 ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Тражила сам ја то одмах, ако сте читали предмет, то ћете наћи, дописе, два дописа. АДВ. МИРОСЛАВ ПЕРКОВИЋ: Не читамо ми. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не читате предмет, добро. АДВ. МИРОСЛАВ ПЕРКОВИЋ: Добијамо транскрипте, немојте, молим Вас. Ви нас обавештавате о томе шта сте све тражили, зашто би сада испало да ја не читам предмет. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Не, не, у предмету постоје, у списима постоје дописи, ако сте нешто предложили и ако смо ми то усвојили, ми онда то после пишемо. Не знам како другачије да проверите, колега, да ли имате Ви нешто? АДВ. ДРАГАН ЂОКИЋ: Ништа, само бих истакао да у мери у којој сазнање ових сведока нису релевантна, нема потребе за њиховим саслушањем. Е сада, ако веће процени да би могли нешто да кажу, остављам суду на оцену. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА: Добро, одлучићемо то ове недеље. Суд доноси Р Е Ш Е Њ Е Главни претрес се прекида, а наставиће се: ЗАПИСНИЧАР 27. јуна године, са почетком у 9,30 часова. ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА - СУДИЈА

Пословни број: К-По2 11/2014

Пословни број: К-По2 11/2014 РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл.бр. К-По 2 11/2014 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од 10.02.2015. године 2 Пословни број: К-По 2 11/2014 ТРАНСКРИПТ АУДИО

Више

Транскрипт аудио записа са главног претреса од 18.фебруара 2010 године 1 КОНСТАТУЈЕ СЕ да су приступили: Оптужени Грујић и Поповић, Браниоци Шалић и П

Транскрипт аудио записа са главног претреса од 18.фебруара 2010 године 1 КОНСТАТУЈЕ СЕ да су приступили: Оптужени Грујић и Поповић, Браниоци Шалић и П 1 КОНСТАТУЈЕ СЕ да су приступили: Оптужени Грујић и Поповић, Браниоци Шалић и Перковић, Заменик тужиоца за ратне злочине Милан Петровић и Пуномоћници оштећених Наташа Кандић и Славица Јовановић. Суд доноси

Више

061102ED_BCS

061102ED_BCS Svjedok: Svjedok MM-0 (nastavak) (otvorena sjednica) Strana 0 Unakrsno ispituje g. Whiting (nastavak) 0 0 četvrtak, 0..00. [Otvorena sjednica] [Optuženik je ušao u sudnicu] [Svjedok je ušao u sudnicu]...

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл. бр. К-По 2 4/2011 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од годин

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл. бр. К-По 2 4/2011 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од годин РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл. бр. ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од 13.10.2011. године са главног претреса од 13.10.2011. год Страна 2/51 КОНСТАТУЈЕ СЕ

Више

Пословни број: К-По2 1/2012

Пословни број: К-По2 1/2012 Посл. број: К-По 2 1/2012 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 26. јануара 2015. године Председник већа: Добар дан, још једном званично. Данас је 26.01.2015. године, 9 часова и 35

Више

Отварам претрес у предмету овога суда против оптужених Топлице Миладиновића и др

Отварам претрес у предмету овога суда против оптужених Топлице Миладиновића и др РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл. бр. К-По 2 48/2010 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од 04.априла 2013. године са главног претреса од 04.04.2013.год., страна

Више

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc К.П.бр.5/03 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 14. ФЕБРУАРА 2005. ГОДИНЕ Председник већа: Констатујем да су на главни претрес дана 14. фебруара 2005. године са почетком у 10,14 часова,

Више

К-По2 8/2017

К-По2 8/2017 К-По 2 8/2017 Транскрипт аудио записа са главног претреса одржаног дана 05.03.2018. године Председник већа: Добар дан, седите. Констатује се да председник већа отвара заседање у кривичном предмету К-По

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Б Е О Г Р А Д Пословни број: К-По 2 1/2014 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА О

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Б Е О Г Р А Д Пословни број: К-По 2 1/2014 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА О РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Б Е О Г Р А Д Пословни број: К-По 2 1/2014 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ дана 17. јула 2017. године Председник већа:

Више

1/31 Транаскрипт аудио записа са главног претреса од 21. марта године -видеоконференцијска веза са Жупанијским судом у Ријеци- УТВРЂУЈЕ СЕ да су

1/31 Транаскрипт аудио записа са главног претреса од 21. марта године -видеоконференцијска веза са Жупанијским судом у Ријеци- УТВРЂУЈЕ СЕ да су 1/31 УТВРЂУЈЕ СЕ да су на главни претрес приступили: Заменик тужиоца за ратне злочине Небојша Марковић. Пуномоћник оштећених Славица Јовановић. Сви оптужени осим опт. Драгана Бачића према коме је поступак

Више

К.По 2 бр.4/2015 Транскрипт аудио записа са главног претреса одржаног дана године Председник већа: Добар дан. Седите. Председник већа отва

К.По 2 бр.4/2015 Транскрипт аудио записа са главног претреса одржаног дана године Председник већа: Добар дан. Седите. Председник већа отва К.По 2 бр.4/2015 Транскрипт аудио записа са главног претреса одржаног дана 26.10.2017. године Председник већа: Добар дан. Седите. Председник већа отвара заседање у кривичном предмету К.По 2 4/15 против

Више

Microsoft Word - RSC doc

Microsoft Word - RSC doc UNITED NATIONS United Nations Interim Administration Mission in Kosovo UNMIK NATIONS UNIES Mission d Administration Intérimaire des Nations Unies au Kosovo УНМИК/РЕГ/2001/21 21. август 2001. године УРЕДБА

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОКРУЖНИ СУД У БЕОГРАДУ ВЕЋЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл. бр. К.В. бр. 4/2006 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од 20.06.2007. године са главног претреса од 20.06.2007. год. Страна

Више

sreda, 1

sreda, 1 Sreda, 1. decembar 2004. Svedoci L-04 i Vojko Bakrač Otvorena sednica Optuženi su pristupili Sudu Početak u 14.22 h. Molim ustanite. Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju zaseda. Izvolite, sedite.

Више

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc К.П.бр.5/03 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 22. ДЕЦЕМБРА 2004. ГОДИНЕ Констатујем да су на наставак главног претреса дана 22. децембра 2004. године, са почетком у 10,08 часова,

Више

BOS-Publikacija-1.indd

BOS-Publikacija-1.indd Друштво психолога Брчко дистрикта БиХ Društvo psihologa Brčko distrikta BiH ŠTA JE TO SVJEDOK? VODIČ ZA DJECU SVJEDOKE U KRIVIČNIM POSTUPCIMA U BIH ZA DJECU OD 7-11 Друштво психолога Брчко дистрикта БиХ

Више

POSTALA SAM BAKA

POSTALA  SAM  BAKA SVJEDOČANSTVO IZ KNJIGE ''MENI JE BOG POMOGAO'' - www.molitvenici.net 1 / 10 2 / 10 Baka Katica, njen sin Mario i snaha Tanja žive u jednom malom slavonskom gradiću u naselju kojeg je zaštitnik Duh Sveti.

Више

К

К К-По2 бр.2/2014 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 05. ФЕБРУАРА 2015. ГОДИНЕ Председник већа: Добар дан свима, седите. Молим Вас само за браниоце за данас, када будете износили питања,

Више

SVI SMO POZVANI NA SVETOST

SVI  SMO  POZVANI  NA  SVETOST Nedjelja, 13.12.2015.g. Ovaj današnji članak posvetio sam dvjema dragim sestrama u vjeri koje 1 / 23 su me, svaka na svoj način ohrabrile ovih dana kada sam prolazio teške kušnje u svojem životu. Članak

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-8 Образовни профил: мастер

Више

Jesus the Great Teacher Serbian

Jesus the Great Teacher Serbian Библија за дјецу представља Исус Велики учитељ написао: Edward Hughes Илустровао: Byron Unger; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc К.П.бр.5/03 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 21. ДЕЦЕМБРА 2004. ГОДИНЕ Председник већа: Констатујем да су на наставак главног претреса дана 21. децембра 2004. године, са почетком

Више

Microsoft Word K Kz - anonimizirana.doc

Microsoft Word K Kz - anonimizirana.doc ВРХОВНИ СУД РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Број: 11 0 К 010683 13 Кж Бања Лука, 29.10.2013. године У ИМЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ! Врховни суд Републике Српске у вијећу састављеном од судија Драгомира Миљевића, као предсједника

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОКРУЖНИ СУД У БЕОГРАДУ ВЕЋЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Пословни број: ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од 22.11.2007. године са главног претреса од 22.11.2007. год. Страна 2/27 ПРЕДСЕДНИК

Више

Михаило Меденица: „А, шта бисмо с Косовом и да нам га врате?!“

Михаило Меденица: „А, шта бисмо с Косовом и да нам га врате?!“ Значајно се писац и академик Љубомир Симовић запитао: А, шта бисмо с Косовом и да нам га врате?! Видите, поштовани господине Симовићу, и остали које ово питање толико мори, мене, рецимо, раздире- шта ћемо

Више

Пословни број: К-По2 8/2015

Пословни број: К-По2 8/2015 РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл.бр. К-По 2 8/2015 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 31.05.2017. ГОДИНЕ 2 К-По2 8/2015 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА

Више

ВРХОВНИ СУД

ВРХОВНИ СУД БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА РЕПУБЛИКА СРПСКА ВРХОВНИ СУД РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Број: 13 0 K 003666 17 Кж 2 Бања Лука, 18.4.2017. године У ИМЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ! Врховни суд Републике Српске у вијећу састављеном од судија

Више

Microsoft Word K Kz - anonimizirana.DOC

Microsoft Word K Kz - anonimizirana.DOC ВРХОВНИ СУД РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Број: 11 0 K 006738 11 Кж Бања Лука, 20.12.2011. године У ИМЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ! Врховни суд Републике Српске у вијећу састављеном од судија др Вељка Икановића, као предсједника

Више

+ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska + 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam nezadovoljan/na Prilično sam nezadovoljan/

+ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska + 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam nezadovoljan/na Prilično sam nezadovoljan/ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam Prilično sam Ni zadovoljan/na niti Prilično sam zadovoljan/na Veoma sam zadovoljan/na a. Koliko ste

Више

Predmet Slobodan Milošević (IT-02-54) - svedoci K-20; K april 2002.

Predmet Slobodan Milošević (IT-02-54) - svedoci K-20; K april 2002. Ponedeljak, 8. april 2002. Svedok K-20 (zatvorena sednica, odlukom Pretresnog veća otvorena za javnost) Svedok K-16 (zatvorena sednica, odlukom Pretresnog veća otvorena za javnost) Otvorena sednica Optuženi

Више

DNEVNA PRIPREMA ZA OGLEDNI SAT IZ VJERONAUKA

DNEVNA PRIPREMA ZA OGLEDNI SAT IZ VJERONAUKA DNEVNA PRIPREMA ZA VJERONAUČNI SAT I. OPĆI PODACI O SATU/SUSRETU Škola: OŠ Čakovci, Čakovci Razred: 1. a. Vjeroučitelj: Josip Vuk Nastavna cjelina: Isus susreće ljude Nastavna tema: Isus se brine za sve

Више

Predmet Mitar Vasiljević (IT-98-32) - svedok VGD januar 2002.

Predmet Mitar Vasiljević (IT-98-32) - svedok VGD januar 2002. Predmet IT-98-32-A, Tužilac protiv Mitra Vasiljevića Transkripcija i redaktura: Fond za humanitarno pravo, 15.decembar 2005. Utorak, 15. januar 2002. Svedok VGD-24 Otvorena sednica Optuženi je pristupio

Више

Predmet Vukovarska trojka (IT-95-13) - svedok Zlatko Zlogleđa - 8. jun 2006.

Predmet Vukovarska trojka (IT-95-13) - svedok Zlatko Zlogleđa - 8. jun 2006. Četvrtak, 8. juni 2006. Svedok Zlatko Zlogleđa Otvorena sednica Optuženi su pristupili Sudu Početak u 9.11 h. Molim ustanite. Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju zaseda. Izvolite, sedite. SUDIJA

Више

Predmet Vukovarska trojka (IT-95-13) - svedok 2D oktobar 2006.

Predmet Vukovarska trojka (IT-95-13) - svedok 2D oktobar 2006. Petak, 13. oktobar 2006. Svedok 2D-04 Otvorena sednica Optuženi su pristupili Sudu Početak u 9.18 h Molim ustanite. Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju zaseda. Izvolite, sedite. SUDIJA PARKER:

Више

GCB 2016 Bosna i Hercegovina 27% korisnika usluga je platilo mito najmanje jednom od osam službenika u prethodnih 12 mjeseci Q1 (Tabela 1): Za koliko

GCB 2016 Bosna i Hercegovina 27% korisnika usluga je platilo mito najmanje jednom od osam službenika u prethodnih 12 mjeseci Q1 (Tabela 1): Za koliko GCB 2016 Bosna i Hercegovina 27% korisnika usluga je platilo mito najmanje jednom od osam službenika u prethodnih 12 mjeseci Q1 (Tabela 1): Za koliko od dole pomenutih ljudi mislite da su uključeni u korupciju,

Више

К

К К.П.бр.5/03 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 15. ДЕЦЕМБРА 2006. ГОДИНЕ Председник већа: Наставак главног претреса у кривичном предмету К.П. бр.5/03 у кривичном поступку против

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 20/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија:

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 20/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД 20.01.2016. године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Невенке Важић, председника већа, Веска Крстајића, Биљане Синановић,

Више

Ponedeljak, 28

Ponedeljak, 28 Ponedeljak, 28. april 2008. godine Svedok Mikhail Ermolaev Otvorena sednica Optuženi su pristupili Sudu Početak u 9.18 h. Molim ustanite. Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju zaseda. Izvolite,

Више

Predmet Mitar Vasiljević (IT-98-32) - svedok Slavica Pavlović novembar 2001.

Predmet Mitar Vasiljević (IT-98-32) - svedok Slavica Pavlović novembar 2001. Predmet IT-98-32-A, Tužilac protiv Mitra Vasiljevića Transkripcija i redaktura transkripta: Fond za humanitarno pravo, 15.decembar 2005. Sreda, 28. novembar 2001. Svedok Slavica Pavlović Otvorena sednica

Више

Jesus the Great Teacher Serbian PDA

Jesus the Great Teacher Serbian PDA Библија за дјецу представља Исус Велики учитељ написао: Edward Hughes Илустровао: Byron Unger; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

Republika Srbija VRHOVNI KASACIONI SUD Kzz OK 13/ godina Beograd U IME NARODA Vrhovni kasacioni sud, u veću sastavljenom od sudija: Ba

Republika Srbija VRHOVNI KASACIONI SUD Kzz OK 13/ godina Beograd U IME NARODA Vrhovni kasacioni sud, u veću sastavljenom od sudija: Ba Republika Srbija VRHOVNI KASACIONI SUD Kzz OK 13/2012 28.11.2012. godina Beograd U IME NARODA Vrhovni kasacioni sud, u veću sastavljenom od sudija: Bate Cvetkovića, predsednika veća, Nevenke Važić, Ljubice

Више

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU Novi sportsko turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) Opovo, 1. avgust 2019; Projekat Uređenja i opremanja parka za bicikliste u

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл. бр. К-По 2 48/2010 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од 21.фебруара 2012

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл. бр. К-По 2 48/2010 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од 21.фебруара 2012 РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл. бр. К-По 2 48/2010 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од 21.фебруара 2012. године са главног претреса од 21.02.2012.год., страна

Више

Sreda, 25

Sreda, 25 Sreda, 25. juni 2008. godine Svedok Peter Woodward Galbraith Otvorena sednica Optuženi su pristupili Sudu Početak u 9.05 h. Molim ustanite. Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju zaseda. Izvolite,

Више

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео)

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) 19/12/2018 Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) Најбољи тенисер света Новак Ђоковић обишао је по први пут Цркву успења пресвете Богородице у Ници. Он ће помоћи Савезу

Више

The Prince Becomes a Shepherd Serbian

The Prince Becomes a Shepherd Serbian Библија за дјецу представља Принц постаје пастир написао: Edward Hughes Илустровао: M. Maillot; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

Microsoft Word - Gotovina - svedok Damir Simic

Microsoft Word - Gotovina - svedok Damir Simic Četvrtak, 9. oktobar 2008. Svedok Damir Šimić Otvorena sednica Optuženi su pristupili Sudu Početak u 14.21 h. Molim ustanite. Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju zaseda. Izvolite, sedite. SUDIJA

Више

Microsoft Word - Document1

Microsoft Word - Document1 UNITED NATIONS United Nations Interim Administration Mission in Kosovo UNMIK NATIONS UNIES Mission d Administration Intérimaire des Nations Unies au Kosovo УНМИК/РЕГ/2001/20 20. септембар 2001. године

Више

(Kz Prevara _umiıljaj i odluka o imovinskopravnom zahtjevu_)

(Kz Prevara _umiıljaj i odluka o imovinskopravnom zahtjevu_) APELACIONI SUD BRČKO DISTRIKTA BOSNE I HERCEGOVINE Broj: Kž-16/05 Brčko, 22.03.2005. godine U IME BRČKO DISTRIKTA BOSNE I HERCEGOVINE! Apelacioni sud Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine u vijeću sastavljenom

Више

NORTH EAST TRANSPORTATION PARATRANSIT SERVICES

NORTH EAST TRANSPORTATION PARATRANSIT SERVICES ID br. Datum prijema Podneto elektronski Dokument potpun /Inicijali GREATER HARTFORD TRANSIT DISTRICT MOLBA ZA PREVOZ ZA OSOBE SA INVALIDITETOM U SKLADU SA ZAKONOM ADA (Zakon o pravima Amerikanaca sa invaliditetom)

Више

VAŽNOST I MOĆ NETWORKINGA Zato što je istina s kim si, takav si

VAŽNOST I MOĆ NETWORKINGA Zato što je istina s kim si, takav si VAŽNOST I MOĆ NETWORKINGA Zato što je istina s kim si, takav si TKO JE OKO NAS PRESUDNO JE ZA NAŠ USPJEH U POSLU I ŽIVOTU Pa ako itko zna networking to smo mi na Balkanu oduvijek se tu išlo na janjetine

Више

ВРХОВНИ СУД

ВРХОВНИ СУД БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА РЕПУБЛИКА СРПСКА ВРХОВНИ СУД РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Број: 12 0 К 005029 17 Кж 12 Бања Лука, 25.04.2017. године Врховни суд Републике Српске у вијећу састављеном од судија др Вељка Икановића,

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Б Е О Г Р А Д Пословни број: К-По 2 1/2014 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ дана 15. новембра 2018. године Председник већа:

Више

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc К.П.бр.5/03 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 04.11.2004. ГОДИНЕ Председник већа: Констатујем да су на главни претрес дана 04.новембра 2004. године, са почетком у 10 часова и 11

Више

Миодраг Мајић у емисији „Црно-бели свет“: Не видим себе као политичара

Миодраг Мајић у емисији „Црно-бели свет“: Не видим себе као политичара Судија Миодраг Мајић гостовао је у емисији Црно-бели свет са Ђорђем Вукадиновићем у уторак 4. јуна, где је говорио о нападима и хајци на његов рачун, непостојању свести о подели власти у Србији и зашто

Више

ИСТОРИЈСКА ПОТРАГА СЛОБОДАН СТАНИШИЋ

ИСТОРИЈСКА ПОТРАГА СЛОБОДАН СТАНИШИЋ ИСТОРИЈСКА ПОТРАГА СЛОБОДАН СТАНИШИЋ Слободан Станишић Где је Симонида? Copyright Слободан Станишић Copyright 2018 за ово издање Вулкан издаваштво Издавач: Вулкан издаваштво Суиздавач: Ружно паче За издавача:

Више

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc К.П.бр.5/03 ТРАНСКРИПТ АУДИО-ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 02.НОВЕМБРА 2004. ГОДИНЕ Председник већа: Констатујем да су на главни претрес дана 02.новембра 2004. године са почетком у 10 часова

Више

Припејд картица Корисничко упутство

Припејд картица Корисничко упутство Припејд картица Корисничко упутство Садржај 1 Регистрација корисника... 3 1.1 Креирање налога... 3 1.2 Активација налога... 6 2 Захтев за персонализацију Припејд картице... 8 2.1 Креирање захтева за персонализацију

Више

Kako vam life coach može pomoći da promijenite svoj život?

Kako vam life coach može pomoći da promijenite svoj život? Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Kako vam life coach može pomoći da promijenite svoj život? Možda ste se zapitali što je uopće life coach

Више

2

2 2 Ne možemo svoje ideje ostvariti bez drugih ljudi. Naš biznis ne može rasti bez drugih ljudi. Ne možemo sve sami. Ne moramo sve sami. Možemo i trebamo pronaći i zaposliti ljude bolje od sebe. Krenuli

Више

23

23 ПРЕС КЛИПИНГ 15. јул 2016. Погодност или дискриминација за раднике на одређено (стр. 2) Комуналци у страху од отказа (стр. 3) Социјална бомба за Шумадију (стр. 4) 1 2 Комуналци у страху од отказа Аутор:

Више

ВРХОВНИ СУД

ВРХОВНИ СУД БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА РЕПУБЛИКА СРПСКА ВРХОВНИ СУД РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Број: 11 0 K 014497 15 Кж Бања Лука, 16.4.2015. године У ИМЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ! Врховни суд Републике Српске у вијећу састављеном од судија

Више

К-По2 1/12 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА ГОДИНЕ Председник већа: Још једном званично добар дан. Данас је 24.03

К-По2 1/12 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА ГОДИНЕ Председник већа: Још једном званично добар дан. Данас је 24.03 К-По2 1/12 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 24.03.2015. ГОДИНЕ Председник већа: Још једном званично добар дан. Данас је 24.03.2015. године, 14 часова и 30 минута. Отварам заседање

Више

gospodine Guy-Smith

gospodine Guy-Smith Petak, 27. maj 2005. Svedoci Fatmir Limaj i Rexhep Selimi Otvorena sednica Optuženi su pristupili Sudu Početak u 9.02 h. Molim ustanite. Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju zaseda. Izvolite,

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 450/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија:

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 450/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД 21.05.2014. године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Невенке Важић, председника већа, Предрага Глигоријевића, Веска

Више

The Prince Becomes a Shepherd Serbian PDA

The Prince Becomes a Shepherd Serbian PDA Библија за дјецу представља Принц постаје пастир написао: Edward Hughes Илустровао: M. Maillot; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

070131IT_BCS

070131IT_BCS Proceduralna pitanja (otvorena sjednica) Strana 0 0 srijeda,.0.00. [Otvorena sjednica] [Optuženi su ušli u sudnicu] [Svjedok je ušao u sudnicu]... Početak u.h SUDSKI SLUŽBENIK: [simultani prevod] Meñunarodni

Више

061031IT_BCS

061031IT_BCS Svjedok: Nada Pupovac (nastavak) (otvorena sjednica) Strana 0 Ispituje g. Milovančević (nastavak) 0 0 utorak,.0.00. [Otvorena sjednica] [Optuženik je ušao u sudnicu] [Svjedok je ušao u sudnicu]... Početak

Више

КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО (школска ) ЛИТЕРАТУРА: Станко Бејатовић, Кривично процесно право, Службени гласник, Београд, 2014 (или новије издање)

КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО (школска ) ЛИТЕРАТУРА: Станко Бејатовић, Кривично процесно право, Службени гласник, Београд, 2014 (или новије издање) КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО (школска 2018-2019) ЛИТЕРАТУРА: Станко Бејатовић, Кривично процесно право, Службени гласник, Београд, 2014 (или новије издање) Законик о кривичном поступку, Службени гласник Републике

Више

SARAĐUJMO ZA VODE

SARAĐUJMO ZA VODE SARAĐUJMO ZA VODE JU SREDNJA STRUČNA I TEHNIČKA ŠKOLA GRADIŠKA Prilikom izrade ovog rada pokušali smo da dobijemo informacije od nadležnih iz: GRADSKE UPRAVE-ODJELJENJE ZA EKOLOGIJU JU GRADSKA ČISTOĆA

Више

091202IT_BCS

091202IT_BCS Proceduralna pitanja (otvorena sednica) Strana 0 0 0 sreda, 0..00. [Otvorena sednica] [Optuženi su ušli u sudnicu]... Početak u 0.0h SUDSKI SLUŽBENIK: [simultani prevod] Molim ustanite. Međunarodni kazneni

Више

Predmet Slobodan Milošević (IT-02-54) - svedoci Šukri Gerdžaliju; Fedrije Džafa; Isa Raka - 2. maj 2002.

Predmet Slobodan Milošević (IT-02-54) - svedoci Šukri Gerdžaliju; Fedrije Džafa; Isa Raka - 2. maj 2002. SUDIJA MEJ: Gospodine Miloševiću, izvolite. Četvrtak, 2. maj 2002. Svedok Šukri Gerdžaliju Svedok Fedrije Džafa Svedok Isa Raka Otvorena sednica Optuženi je pristupio sudu Početak u 9.32 h OPTUŽENI MILOŠEVIĆ:

Више

PADRE PIO, Čudesni život

PADRE  PIO,  Čudesni  život Renzo Allegri PADRE PIO Čudesni život 1 / 11 Ovu knjigu dobio sam na poklon. I istina, prije toga razmišljao sam, čitajući reklamu o njoj u mjesečniku BOOK, da ju kupim. Sve što je vezano uz svjedočenja

Више

Microsoft Word - AFS_prijavni_formular_send_2015_japan_i_indija.docx

Microsoft Word - AFS_prijavni_formular_send_2015_japan_i_indija.docx Str.1 od 5 PRVI DIO Ime Prezime Datum, mjesto i država rođenja Državljanstvo (navesti i drugo u slučaju dvojnog državljanstva) Molimo da ovdje OBAVEZNO priložiš profilnu forografiju. Ulica i broj Mjesto/općina

Више

Универзитет у Нишу Правни факултет КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО - испитна питања 1. Појам кривичног процесног права као гране законодавства (стр. 3-4) 2. И

Универзитет у Нишу Правни факултет КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО - испитна питања 1. Појам кривичног процесног права као гране законодавства (стр. 3-4) 2. И Универзитет у Нишу Правни факултет КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО - испитна питања 1. Појам кривичног процесног права као гране законодавства (стр. 3-4) 2. Извори кривичног процесног права (5-8) 3. Тумачење кривичног

Више

Bojenje karti iliti poučak o četiri boje Petar Mladinić, Zagreb Moj djed volio je igrati šah. Uvijek mi je znao zadati neki zanimljiv zadatak povezan

Bojenje karti iliti poučak o četiri boje Petar Mladinić, Zagreb Moj djed volio je igrati šah. Uvijek mi je znao zadati neki zanimljiv zadatak povezan Bojenje karti iliti poučak o četiri boje Petar Mladinić, Zagreb Moj djed volio je igrati šah. Uvijek mi je znao zadati neki zanimljiv zadatak povezan sa šahom. Tako mi je postavio sljedeći problem. Problem.

Више

knjiga 03.indd

knjiga 03.indd 15 3. Poglavlje Opće smjernice za aktivnosti učenja Ovo poglavlje opisuje neke od općih smjernica koje su pomogle roditeljima kada su svoju djecu učili novim vještinama. Pokušajte se koristiti ovim smjernicama

Више

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE ul. Stari šor 47, Sremska Mitrovica web: Tel:022/ Tel/Faks

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE ul. Stari šor 47, Sremska Mitrovica   web:   Tel:022/ Tel/Faks ANALIZA ZADOVOLJSTVA KORISNIKA ZDRAVSTVENOM ZAŠTITOM Dom zdravlja Šid April 2012. godine SADRŽAJ: Sumarna analiza zadovoljstva korisnika radom službe opšte medicine, pedijatrijske i ginekološke službe...

Више

100617ED_BCS

100617ED_BCS Proceduralna pitanja (otvorena sednica) Strana 0 0 0 četvrtak,.0.00. [Otvorena sednica] [Optuženi su ušli u sudnicu]... Početak u 0.0h. SUDSKA SLUŽBENICA: [simultani prevod] Ustanite molim. Meñunarodni

Више

Slide 1

Slide 1 Da zajednički ocenimo ostvarene rezultate i da nam pomognete u unapređenju programa 1 deo/ Odakle smo krenule i dokle smo stigle? 2 deo/ Kako ste ocenile naš rad? 3 deo/ Šta je novo? 4 deo/ Kako možemo

Више

Кајл Скот: Србија и Косово да се врате преговорима; Наш став остаје непромењен, циљ остаје исти - опсежни споразум о нормализацији

Кајл Скот: Србија и Косово да се врате преговорима; Наш став остаје непромењен, циљ остаје исти - опсежни споразум о нормализацији Амбасадор САД у Србији Кајл Скат каже за Н1 да је извештај Европске комисије о Србији правичан, да показује да је учињен напредак, али да у областима попут владавине права и слободе медија, мора да се

Више

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE SREMSKA MITROVICA Sremska Mitrovica, avgust godine

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE SREMSKA MITROVICA Sremska Mitrovica, avgust godine SREMSKA MITROVICA Sremska Mitrovica, avgust 2014. godine Istraživanje zadovoljstva korisnika radom izabranih lekara u službi za stomatološku zdravstvenu zaštitu dece sprovedeno je 25. novembra 2013. godine

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСНОВНИ СУД КИКИНДА СУДСКА ЈЕДИНИЦА НОВИ КНЕЖЕВАЦ Број: I-3 Ии. 416/2017 Дана: НОВИ КНЕЖЕВАЦ Основни суд Кикинда, Судска

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСНОВНИ СУД КИКИНДА СУДСКА ЈЕДИНИЦА НОВИ КНЕЖЕВАЦ Број: I-3 Ии. 416/2017 Дана: НОВИ КНЕЖЕВАЦ Основни суд Кикинда, Судска РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСНОВНИ СУД КИКИНДА СУДСКА ЈЕДИНИЦА НОВИ КНЕЖЕВАЦ Број: I-3 Ии. 416/2017 Дана: 19.09.2018. НОВИ КНЕЖЕВАЦ Основни суд Кикинда, Судска јединица у Новом Кнежевцу, по судији Славици Беседеш,

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 803/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија:

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 803/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД 23.09.2015. године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Невенке Важић, председника већа, Веска Крстајића, Биљане Синановић,

Више

IZGUBLJENO PRIJATELJSTVO

IZGUBLJENO  PRIJATELJSTVO Nedjelja, 06.01.2019.g. Nedavno mi se javila jedna draga sestra u vjeri. Razmijenili smo nekoliko maila a tema je bila. 1 / 28 Dalje ću navesti dijelove tih maila, možda si netko od vas u svemu tome pronađe

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСНОВНИ СУД КИКИНДА СУДСКА ЈЕДИНИЦА НОВИ КНЕЖЕВАЦ Број: I-3 Ии. 416/2017 Дана: НОВИ КНЕЖЕВАЦ Основни суд Кикинда, Судска

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСНОВНИ СУД КИКИНДА СУДСКА ЈЕДИНИЦА НОВИ КНЕЖЕВАЦ Број: I-3 Ии. 416/2017 Дана: НОВИ КНЕЖЕВАЦ Основни суд Кикинда, Судска РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСНОВНИ СУД КИКИНДА СУДСКА ЈЕДИНИЦА НОВИ КНЕЖЕВАЦ Број: I-3 Ии. 416/2017 Дана: 11.09.2018. НОВИ КНЕЖЕВАЦ Основни суд Кикинда, Судска јединица у Новом Кнежевцу, по судији Славици Беседеш,

Више

Nasilje u porodici Pravni postupci zaštite sos telefon sos ženski centar novi sad

Nasilje u porodici Pravni postupci zaštite sos telefon sos ženski centar novi sad Nasilje u porodici Pravni postupci zaštite SOS ženski centar 021/422-740 0800101010 (besplatan broj za sve mreže) * Konsultacije putem telefona : svaki radni dan od 17h do 21h * Zakazivanje za psihološko

Више

Förskolan och förskolaklassen - för nyanlända

Förskolan och förskolaklassen - för nyanlända Шведско школство за новодошле Serbiska За ваше дете од 1 до 6 година Обданиште и забавиште Овако изгледа шведско школство Средња школа Младе особе од 16 до 20 година, добровољно Основна школа Младе особе

Више

060117IT_BCS

060117IT_BCS Proceduralna pitanja (otvorena sednica) Strana 0 0 0 utorak,.0.00. [Otvorena sednica] [Optuženi je ušao u sudnicu]... Početak u.h SUDSKA SLUŽBENICA: [simultani prevod] Ustanite, molim. Meñunarodni krivični

Више

Document2

Document2 IQ Festval - Laibach - Intervju za Nadlanu.com: Nismo deo YU scene! Muzika nadlanu.com Laibach, jedan od omiljenih i najuspešnijih bendova sa prostora bivše Jugoslavije, ponovo dolazi u Beograd. Ovog puta

Више

Predmet Slobodan Milošević (IT-02-54) - svedoci Isuf Ljoku; Ratomir Tanić maj 2002.

Predmet Slobodan Milošević (IT-02-54) - svedoci Isuf Ljoku; Ratomir Tanić maj 2002. SUDIJA MEJ: Izvolite, gospodine Najs. Utorak, 14. maj 2002. Svedok Isuf Ljoku Svedok Ratomir Tanić Otvorena sednica Optuženi je pristupio sudu Početak u 9.04 h TUŽILAC NAJS: Časni Sude, ako bi mogli da

Више

Microsoft Word - Zahtjev za SMJEŠTAJ.docx

Microsoft Word - Zahtjev za SMJEŠTAJ.docx Prostor za prijemni pečat: REPUBLIKA HRVATSKA CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB PAKRAC Zahtjev za socijalnu uslugu smještaja Molimo Vas da pročitate tekst prije popunjavanja te da: odgovorite na sva pitanja u formularu

Више

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE ul. Stari šor 47, Sremska Mitrovica web: Tel:022/ Tel/Faks

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE ul. Stari šor 47, Sremska Mitrovica   web:   Tel:022/ Tel/Faks ANALIZA ZADOVOLJSTVA KORISNIKA ZDRAVSTVENOM ZAŠTITOM Dom zdravlja Pećinci April 2012. godine SADRŽAJ: Sumarna analiza zadovoljstva korisnika radom službe opšte medicine, pedijatrijske i ginekološke službe.........

Више

Microsoft Word - Haradinaj - svedok A.Pappas

Microsoft Word - Haradinaj - svedok A.Pappas Utorak, 15. Maj 2007. Svedok Achilleas Pappas Otvorena sednica Optuženi su pristupili Sudu Početak u 14:20 h. Molim ustanite. Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju zaseda. Izvolite, sedite. SUDIJA

Више

LokalniMediji-SUBOTICA-PPT

LokalniMediji-SUBOTICA-PPT 11:59:01 KAKVE LOKALNE MEDIJE ZELIS? SUBOTICA ISTRAŽIVANJE JAVNOG MNJENJA O LOKALNIM MEDIJIMA U SUBOTICI Autor istraživanja: Zoran M. Marković O istraživanju Anketiranje obavljeno od 5. do 11. aprila 2017.

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 112/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија:

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 112/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД 11.02.2015. године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Невенке Важић, председника већа, Веска Крстајића, Биљане Синановић,

Више

ИСТОРИЈСКА ПОТРАГА СЛОБОДАН СТАНИШИЋ

ИСТОРИЈСКА ПОТРАГА СЛОБОДАН СТАНИШИЋ ИСТОРИЈСКА ПОТРАГА СЛОБОДАН СТАНИШИЋ Слободан Станишић Трагом Стефана Немање Copyright Слободан Станишић Copyright 2018 за ово издање Вулкан издаваштво Издавач: Вулкан издаваштво Суиздавач: Ружно паче

Више

OSNOVNA ŠKOLA, VI RAZRED MATEMATIKA

OSNOVNA ŠKOLA, VI RAZRED MATEMATIKA OSNOVNA ŠKOLA, VI RAZRED MATEMATIKA UPUTSTVO ZA RAD Drage učenice i učenici, Čestitamo! Uspjeli ste da dođete na državno takmičenje iz matematike i samim tim ste već napravili veliki uspjeh Zato zadatke

Више

Odluka po zahtjevu Tuzilastva u vezi s drugom odlukom po petom zahtjevu Tuzilastva na osnovu pravila 92bis (Srebrenica) sa dodacima A i B

Odluka po zahtjevu Tuzilastva u vezi s drugom odlukom po petom zahtjevu Tuzilastva na osnovu pravila 92bis (Srebrenica) sa dodacima A i B UJEDINJENE NACIJE IT-95-5/18-T 9/37106 TER D9-1/37106 TER 22 November 2010 TR Meñunarodni sud za krivično gonjenje osoba odgovornih za teška kršenja meñunarodnog humanitarnog prava počinjena na teritoriji

Више

P S I H O L O G I P S I H O T E R A P E U T

P S I H O L O G I P S I H O T E R A P E U T P S I H O L O G I P S I H O T E R A P E U T Osobe koje razmišljaju doći na psihoterapiju često nisu sigurne što točno mogu očekivati. Istraživanja pokazuju kako je nezadovoljstvo psihoterapijom često rezultat

Више