Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download ""

Транскрипт

1 РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Б Е О Г Р А Д Пословни број: К-По 2 1/2014 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ дана 15. новембра године Председник већа: Дана године са почетком у 14:40 отварам заседање пред Вишим судом у Београду, Одељењем за ратне злочине, у кривичном поступку против окривљених Милана Девчића и других, због кривичног дела ратни злочин против цивилног становништва у саизвршилаштву из члана 142 став 1 КЗ СРЈ у вези члана 22 КЗ СРЈ, по оптужници Тужилаштва за ратне злочине Ктрз.7/07 од која је измењена дана , , , , , године. Веће поступа у неизмењеном саставу, чине га судија Зорана Трајковић, председник већа, и судије Мирјана Илић и Дејан Терзић, чланови већа. Има ли примедби на састав већа? Тужиоче? Браниоци? Констатује се да нема примедби на састав већа. Записник води записничар Оливера Савић. У раду суда помаже судијски помоћник Ивица Јагодић. Главни претрес се тонски и оптички снима, а тонски запис ће бити саставни део записника о главном претресу. Констатује се да су на главни претрес приступили: -заменик тужиоца за ратне злочине, Душан Кнежевић, -окривљени Милан Девчић, -окривљени Жељко Крњајић, -окривљени Дарко Перић, -окривљени Радован Влајковић, -окривљени Радисав Јосиповић, -окривљени Јован Димитријевић, -окривљени Саша Стојановић, -окривљени Зоран Косијер, -бранилац окривљеног Милана Девчића, адвокат Бранкица Мајкић,

2 2 -бранилац окривљеног Жељка Крњајића, адвокат Радоје Алексић, -бранилац окривљеног Радована Влајковића, адвокат Бранко Лукић, то сте Ви, Адвокат Бранко Димић: Адвокат Бранко Димић, постоји заменичко пуномоћје у списима предмета, размењена су заменичка, за колегу Бориса Зорка и Бранка Лукића јављам се ја, Председник већа: За кога се по заменичком пуномоћју у списима јавља адвокат Бранко Димић, -бранилац окривљеног Дарка Перића, адвокат Јасмина Живић, -бранилац окривљеног Радисава Јосиповића, адвокат Ђорђе Калањ, за кога се по заменичком пуномоћју у списима јавља адвокат Бранко Димић, -бранилац окривљеног Јована Димитијевића, адвокат Гордана Живановић, -бранилац окривљеног Саше Стојановића, адвокат Слободан Живковић, Адвокат Јасмина Живић: По заменичком Јасмина Живић. Председник већа: За кога се по заменичком пуномоћју у списима јавља адвокат Јасмина Живић, -бранилац окривљеног Зорана Косијера - адвокат Гордана Андрејевић, -пуномоћник оштећених Стјепана Пеулића и Ивана Мујића, адвокат Марина Кљаић. У публици присутни: Јелена Бакета, Ирина Баскајева, Зоран Дробњак Петар Лемуновић, Филип Рудић, Милисав Секулић и Владимир Стојић. Констатује се да су испуњене процесне претпоставке за одржавање главног претреса. Суд доноси Да се главни претрес ОДРЖИ. Главни претрес је јаван. Ја морам да проверим да ли сте примили сви решење Већа из члана 21 став 4 ЗКП, јер нису нам се вратиле све повратнице. Адвокат Мајкић, јесте ли примили решење? Адвокат Бранкица Мајкић: Ја сам примила и ево ако могу да кажем, а може и окривљени. Милан Девчић је добио обавештење, зна о ком се решењу ради. Јуче је стигло, није га преузео, па мислим да није препрека да наставимо даље. Председник већа: Добро. Можемо да уручимо. Констатује се да се решење Вишег суда у Београду, Одељење за ратне злочине, К-По2 1/14 Кв-По2 32/18 од године уручује Милану Девчићу.

3 3 Крњајићу, јесте ли Ви примили решење? Окривљени Жељко Крњајић: Јесам. Председник већа: Алексићу, јесте ли Ви примили решење? Добро. Крњајићу, Ви сте пре два дана поднели захтев да Вам се одобри копирање записника минско-експлозивне препреке од те Вам се исти сада уручује, али то немојте то чинити два дана пред главни претрес, јер нити то може да има неку сврху, нити може да Вам се достави благовремено. Окривљени Жељко Крњајић: Хвала. НАСТАВАК ДОКАЗНОГ ПОСТУПКА Бранилац окривљеног Жељка Крњајића, адвокат Радоје Алексић, је уз жалбу на решење Вишег суда у Београду, Одељења за ратне злочине К-По2 1/14 од године доставио суду одређена документа и то је доставио дана године. Ви сте доставили браниоче одлуку Владе Републике Српске Крајине број /94 од године. Да ли сте Ви то доставили суду ради извођења као доказ у доказном поступку или као неки пратећи документ уз жалбу? Можете ли да појасните? Адвокат Радоје Алексић: То је пратећи документ уз жалбу који је... Адвокат Алексић Радоје. Уз жалбу сам доставио одлуку, то је као пратећи документ. Онда сам доставио... Председник већа: Идемо полако, документ по документ. Ова одлука коју сте доставили, не предлажете да буде изведена као доказ у доказном поступку, него сте само доставили као поткрепљење Ваше жалбе или не знам у ком смислу, ако можете да појасните? Адвокат Радоје Алексић: Па у смислу склопа читавог односа. Ово је од године где се види ко је био у то време председник Владе, када је одржана та седница. Затим, доставио сам да буде као доказ... Председник већа: Нисмо још завршили са овом одлуком. Ви не предлажете да се ова одлука изведе као доказ у доказном поступку? Адвокат Радоје Алексић: Она није од посебног значаја у доказном поступку, али у склопу свих околности... Председник већа: Браниоче, не можемо у склопу околности, или предлажете или не предлажете, па суд о томе одлучује. Адвокат Радоје Алексић: Не предлажем, судија, не предлажем, али предлажем да се дозвола о боравку у зони...

4 4 Председник већа: Сачекајте, сачекајте. О жалби је одлучивало неко друго веће, а не ово веће и оно је то, претпостављам, имало у виду када је доносило одлуку. Имајући у виду карактер ових докумената ја Вас зато питам јер није прецизирано да ли се доставља уз жалбу или се достављају суду овако. Следећи документ који сте доставили је Дозвола за боравак у зони безбедности Војне поште Београд од године. Адвокат Радоје Алексић: То предлажем да се у доказном поступку изведе као доказ. О томе веће овога суда није одлучивало, чак није ни поменуло, нити је ценило исту у било ком смислу. Затим... Председник већа: Како сте Ви дошли до овог документа, до копије овог документа чије извођење предлажете да се изведе у доказном поступку? Браниоче, морамо мало отворити прозор, немојте затварати, врло је загушљиво, а није хладно напољу. Седите тамо уколико Вам смета. Адвокат Радоје Алексић: Ко је затворио? Председник већа: Не, нисам Вама рекла, него браниоцу Димићу. Извините. Изволите, како сте дошли до овог документа? Адвокат Радоје Алексић: Тај документ се налази у списима предмета, а иначе окривљени ми је дао копију овог документа и ја сам то доставио суду. Председник већа: Да ли знате како је окривљени дошао до тог документа? Адвокат Радоје Алексић: На ту околност сам окривљени ће рећи како је достављен, како је добио, али се овде види његова функција да је био обичан милицонер, а не командант или командир, како му се ставља на терет. Управо то је један од докумената који доказује његов статус и ми то читаво време доказујемо, али изгледа без обзира што то поткрепљујемо материјалним доказима, и даље стоји упорна тврдња да је он командант, односно командир Станице полиције, иако он то никада није био. Председник већа: Добро. Браниоче, преместите се тамо седите, уколико Вам смета прозор. Отворите прозор. Значи, то је што се тиче ове пропуснице. Следећи документ који сте доставили је Наредба команданта Територијалне одбране Ловаса од године са списком војних обвезника распоређених у Територијалној одбрани Ловас. Из ког разлога сте тај документ доставили суду? Адвокат Радоје Алексић: Који рекосте, извињавам се, документ? Председник већа: Наредбу команданта Територијалне одбране Ловаса од године. Адвокат Радоје Алексић: Аха, да. Управо ова наредба из које се види ко је командант Територијалне одбране.

5 5 Председник већа: Предлажете да се изведе као доказ у доказном поступку или сте је онако доставили да је више папира у предмету? Адвокат Радоје Алексић: Не, то сам доставио да се изведе доказ у доказном поступку где се поуздано и са сигурношћу може извести закључак ко је командант Територијалне одбране. Председник већа: А зашто тек сада и како сте дошли до овога? Адвокат Радоје Алексић: Овде се види и списак војних обвезника, из овог списка војних обвезника види се да је, види се Крњајић Жељко да је био обичан војник и да никакву функцију није имао. Затим... Председник већа: Реците ми, зашто тек сада предлажете да се ово изведе као доказ у доказном поступку? Знате да је закон по том питању изричит и на који начин сте дошли до овог документа. Сачекајте да завршим реченицу јер нема сврхе да причамо једно преко другог, ништа неће моћи да се транскриптује. Изволите. Адвокат Радоје Алексић: Хвала. Ми смо то већ и раније достављали, још док је друго веће било, водило овај поступак, али о овим доказима није раније одлучивано и сматрамо да је без обзира на искључиву одредбу, постоје и друге одребе које суду дају правну могућност, нарочито члан 50 Закона о судијама да утврђује истину и само истину, а овде треба да утврдимо истину јер само на основу поуздано утврђене истине је могуће донети правилни закључци и пресуде суда. Такође, доставили смо и сталну пропусницу, чије смо вештачење тражили. Председник већа: Сачекајте, сачекајте. Ја ћу сада да набројим шта сте све ново доставили, па се изјашњавајте по том следу. Доставили сте Позив команданта Територијалне одбране Ловас, Милана Радојчића, од да ли то предлажете да буде изведено као доказ у доказном поступку или не? Адвокат Радоје Алексић: Па, да се и то изведе у доказном поступку. Председник већа: На које околности? Адвокат Радоје Алексић: Па на околност да се види ко је командант Територијалне одбране Ловас и да то нема никакве везе са оним што се окривљеном Крњајић Жељку да му се ставља статус који он нема, што му даје отежавајућу околност. Председник већа: Како сте дошли до овог документа и зашто га предлажете тек сада? Адвокат Радоје Алексић: Тај документ се налази у списима, а дошао сам тиме што ми је брањеник доставио. Председник већа: Не знате како је он дошао до тога? Адвокат Радоје Алексић: То ће се он изјаснити, као што сам малопре рекао.

6 6 Председник већа: Такође сте доставили суду и Обавештење команданта Територијалне одбране Ловас од Милана Радојчића. Из ког разлога сте то доставили суду? 526 Адвокат Радоје Алексић: То сам доставио из разлога што сам упорно још раније тврдио и што смо тврдили да је у месту Ловас било наоружаних војних формација, те да наводи из оптужнице да је то небрањено место и да није било наоружаних формација, да се мој брањеник претходно уверио да у месту Ловас нема бојовника... Председник већа: Је ли то предлажете као доказ да буде изведено у доказном поступку? Адвокат Радоје Алексић: Као доказ да буде изведено, да се у том месту, да се у Ловасу у то време налазио тенк у атару села Ловаса према Илоку, тако да је било и тешког наоружања, а не само снајпериста, поред свих других доказа које смо раније предложили а које суд није ценио. Значи, да је било наоружаних формација у месту, управо то потврђује и ова чињеница да је чак и тенк постојао у месту Ловас. Председник већа: Такође сте доставили суду и Одлуку Скупштине Српске Аутономне области Крајина број 93/91-2 од године. Да ли предлажете да и она буде изведена као доказ или не? Адвокат Радоје Алексић: Предлажем и она да буде изведена као доказ. Председник већа: На које околности? Адвокат Радоје Алексић: На околности како је формирана милиција Крајине и да се радило о одбрани територијалној интегритета већ конституисане Српске Аутономне области Крајина. Председник већа: Да ли знате како сте дошли до овог документа? Адвокат Радоје Алексић: То ми је исто мој брањеник дао и ја сам је приложио суду. Председник већа: Добро. То су документа која до сада нисте предлагали да буду изведена као доказ у доказном поступку, за остале вас стога и не питам јер сте остале предлоге образложили. Можете да седнете. Крњајићу, приђите за говорницу. Замолићу и Вас да седнете тамо, ужасно је загушљиво. Окривљени Жељко Крњајић: Добар дан. Председник већа: Можете и код тужиоца да седнете. Како сте дошли до ових докумената које је Ваш бранилац доставио суду? Ја сам их сада прочитала, изволите, се.пo изјасните

7 7 Окривљени Жељко Крњајић: Ја сам Вама прије два месеца рекао да ми је покојни Милан Радојчић пред смрт дао десетине докумената, своју радну бележницу, да ми се извинио што је поступио неправедно према мени јер је морао тако. У оно време прва тројица оптужених су рођаци, Милан Радојчић, Љубан Деветак и Милан Девчић су били рођаци и имали су заједничку одбрану коју је Милан Радојчић тешко пристао на то и задњих годину дана једном у десет-петнаест дана смо се састајали у Новом Саду, јер близу његовог стана... Председник већа: Добро, он Вам је то дао. Окривљени Жељко Крњајић: Да. Довезао га његов син и ово што сте рекли име места Ловас зашто се мења, зашто је то достављено. У првој пресуди било је да Девчић, Деветак, Крњајић да смо толико били јаки да смо сами место променили... Председник већа: Крњајићу, ми овде не расправљамо... Окривљени Жељко Крњајић: Не, не, у реду... Председник већа: Сачекајте, о првостепеној пресуди, расправљамо о оптужници и ономе што је Вама стављено на терет, тако да се немојте базирати на ту пресуду, она сада у овом тренутку није никакав доказ у поступку, суд утврђује чињенично стање и нема потребе да се тиме бавите. Објаснили сте то Вам је све дао Милан Радојчић, је ли тако? Окривљени Жељко Крњајић: Објаснио... Председник већа: Како сте дошли до ових докумената сада сте рекли суду ко Вам је дао. Окривљени Жељко Крњајић: Тако је. Председник већа: Добро. Можете се вратити... Окривљени Жељко Крњајић: Ако Вас занима, мислим, ја имам то оригинал. Председник већа: Је л' имате оригинал? Дајте ми. Окривљени Жељко Крњајић: Има чак које нису предложени, а ја могу чак и његову радну бележницу. Председник већа: Добро, можете се вратити на своје место. Окривљени Жељко Крњајић: Ако треба, судија, и радна бележница? Председник већа: Не треба радна бележница, само оно што је бранилац предложио. Окривљени Жељко Крњајић: И стога само да није реч о једном документу, већ човек ми дао више докумената и дао би још више, али у задње време пред чим ће се Милан Радојчић разболити, хашки истражитељи су нешто долазили код њега да сведочи

8 8 против Горана Хаџића, а он је хтео да сведочи у корист, па је спалио и уништио многа документа. Иначе Милан Радојчић је уредно водио сву документацију је поседовао, јер он је боловао од тога да пискара и да то... Председник већа: Добро, можете се вратити на своје место. Окривљени Жељко Крњајић: Хвала. Председник већа: Констатује се да се заменику Тужиоца за ратне злочине уручују документа која је бранилац окривљеног Крњајића, адвокат Радоје Алексић, предложио да буду изведени као доказ у доказном поступку на данашњем главном претресу. Тужиоче, ово ће Вам сада бити уручено, па Ви погледајте да ли можете да се изјасните одмах или Вам је потребно неко време? Претпостављам да Вам треба да проучите то тужиоче или можете одмах да се изјасните? Добро. Суд доноси Да се на основу одредбе члана 406 став 1 тачка 5 ЗКП изврши увид у: Одбрану окривљеног Љубана Деветка из претходног поступка од Одбрану окривљеног Љубана Деветка из претходног поступка од Одбрану окривљеног Љубана Деветка са главног претреса од Одбрану окривљеног Љубана Деветка са главног претреса од Одбрану окривљеног Љубана Деветка са главног претреса од Одбрану окривљеног Љубана Деветка са главног претреса од Одбрану окривљеног Љубана Деветка са главног претреса од Одбрану окривљеног Милана Радојчића из преткривичног поступка од Одбрану окривљеног Милана Радојчића из претходног поступка од ПO

9 9 Одбрану окривљеног Милана Радојчића из претходног поступка од Одбрану окривљеног Милана 526 Радојчића из претходног поступка од Одбрану окривљеног Милана Радојчића са главног претреса од Одбрану окривљеног Милана Радојчића са главног претреса од Одбрану окривљеног Милана Радојчића са главног претреса од Одбрану окривљеног Милана Радојчића са главног претреса од Одбрану окривљеног Драгана Бачића из предкривичног поступка од Одбрану окривљеног Драгана Бачића из претходног поступка од Одбрану окривљеног Драгана Бачића из претходног поступка од Одбрану окривљеног Драгана Бачића из предкривичног поступка од Одбрану окривљеног Драгана Бачића из претходног поступка од Одбрану окривљеног Драгана Бачића од године са главног претреса, Одбрану окривљеног Александра Николајидиса из предкривичног поступка од Одбрану окривљеног Александра Николајидиса из претходног поступка од Одбрану окривљеног Александра Николајидиса из претходног поступка од Одбрану окривљеног Александра Николајидиса са главног претреса од Одбрану окривљеног Александра Николајидиса са главног претреса од ПO

10 10 Одбрану окривљеног Александра Николајидиса са главног претреса од Одбрану окривљеног Миодрага 526 Димитријевића из предкривичног поступка од Одбрану окривљеног Миодрага Димитријевића из претходног поступка од Одбрану окривљеног Миодрага Димитријевића из претходног поступка од Одбрану окривљеног Миодрага Димитријевића из претходног поступка од Одбрану окривљеног Миодрага Димитријевића са главног претреса од Одбрану окривљеног Миодрага Димитријевића са главног претреса од Одбрану окривљеног Миодрага Димитријевића са главног претреса од Одбрану окривљеног Миодрага Димитријевића са главног претреса од Одбрану окривљеног Миодрага Димитријевића са главног претреса од Одбрану окривљеног Миодрага Димитријевића са главног претреса од Одбрану окривљеног Миодрага Димитријевића са главног претреса од Одбрану окривљеног Миодрага Димитријевића са главног претреса од Одбрану окривљеног Петронија Стевановића из преткривичног поступка од Одбрану окривљеног Петронија Стевановића из претходног поступка од Одбрану окривљеног Петронија Стевановића из претходног поступка од Одбрану окривљеног Петронија Стевановића из претходног поступка од ПO

11 11 Одбрану окривљеног Петронија Стевановића са главног претреса од Одбрану окривљеног Петронија Стевановића са главног претреса од год. године. Има ли потребе да приказујемо ове одбране окривљених, јер сте ви већ упознати са овим поступком? Косијер, изволите, приђите за говорницу. Окривљени Зоран Косијер: Добар дан, оптужени Зоран Косијер. Сада када сте набројали, како сте рекли, да бришете одбране оптужених ових које сте набројали, ја предлажем да се и све њихове изјаве у поступку бришу и не могу да се употребе, јер узимте на пример, да Александар Николајидис... Председник већа: Зашто да се не узму? Окривљени Зоран Косијер: Зашто? Зато што Александар Николајидис и Петроније Стевановић, они су били инструиране од стране Тужилаштва, против кога и сада говоре, то је свима јасно и њихове, ако одбацивате њихову, ако бришете њихове одбране, сасвим је логично да онда све из целог поступка да бришете њихове изјаве, где год су се они појављивали. Председник већа: Значи, предлажете да се бришу све одбране Петронија Стевановића и Александра Николајидиса? Окривљени Зоран Косијер: Свих оптужених ови који су помрли. Председник већа: Или свих ових окривљених? А зашто сваког од њих? Морате да се изјасните, зашто Миодрага Димитријевића одбрана да се брише? Окривљени Зоран Косијер: Па ево, чисто ћу Вам рећи, свако у својој одбрани гледа своју одбрану да заштити себе а да натовари другоме, да стави другоме некоме на терет било шта, тако да ако се бришу одбране како сте Ви навели онда бришите све што су они рекли за ових једанаест година. Председник већа: Не, нисам ја рекла да се бришу, ја сам рекла да се изврши увид у њихове одбране, ја сам то рекла. укључите. Окривљени Зоран Косијер: А увид, извињавам се, ја сам разумео Вас да се бришу. Председник већа: Не могу, ја нисам овлашћена да бришем оно што се налази у спису предмета. Тужиоче, изволите, можете ли да се изјасните о овим предлозима. Микрофон само

12 12 Заменик тужиоца за ратне злочине: Ако су ти оригинали код Вас, а не сумњам да јесу, немам ништа против да буде у списима предмета. Председник већа: Код мене су 526 оригинали за четири документа, нису за сва. Ево, можете извршити увид. Јесте ли сагласни за ове оригинале или за сву документацију? Заменик тужиоца за ратне злочине: Па, за то што је у оригиналу. Председник већа: Добро. Браниоче Мајкић, Ви сте предлагали вештачење од стране вештака војне струке, можете ли да појасните тај свој предлог на које околности? Адвокат Бранкица Мајкић: Ако мислите на предлог из године из јула месеца? Председник већа: Не, мислим на овај када је претрес почео изнова, тада сте предложили. Адвокат Бранкица Мајкић: И априла '16. и сада када је почео претрес изнова у септембру ове године сам тај предлог ставила са једном резервом, ја сам рекла и у септембру ове године да остајем при свему што сам рекла у априлу '16. па сам и тада објаснила да то зависи од онога како се буде веће одредило према доказима који су изведени у једном периоду за који је одбрана сматрала да је споран, односно да није било процесних претпоставки пре него што је поступак почео изнова. Собзиром да нам је јасно како се веће одредило, односно да је прочитало све записнике са главних претреса, ја тај предлог, како сам га условно поставила, од њега одустајем, тако да нема потребе за допунским вештачењем. Председник већа: Добро. Констатује се да бранилац окривљеног Милана Девчића, адвокат Бранкица Мајкић, одустаје од предлога за допунским вештачењем од стране вештака војне струке Бошка Антића након увида у списе предмета. Добро. Суд доноси ОДРЕЂУЈЕ СЕ пауза у трајању од двадесет минута, да веће одлучи о овим предлозима, након чега ћемо наставити. Након паузе, суд доноси НАСТАВЉА СЕ главни претрес. доносипo Суд

13 13 УСВАЈАЈУ СЕ доказни предлози браниоца окривљеног Жељка Крњајића, адвоката Радоја Алексића, да се у доказном поступку изврши увид у: Дозволу за боравак у зони безбедности Војне поште Београд од Прикажите. Уколико неко има нешто да примети, нека се јави за реч. '91., можете сести овде па да видите. Можете сести овде. Дванаести. Окривљени Милан Девчић: Ко је потписао? Извињавам се сад. Председник већа: Ево погледајте. Ево погледајте. Је л` имате нешто да приметите на овај доказ Девчићу? Врши се у увид у: Наредбу команданта територијалне одбране Ловаса од године са списком војних обвезника распоређених у територијалној одбрани Ловас; Извршите увид у то, то је саокривљени приложио суду, Жељко Крњајић. Суд то није прибављао тако да ја могу да прикажем само оно што је суду достављено. Ево, извршите и непосредан увид у њега. Да ли још неко жели да изврши непосредан увид уколико није могао да види путем монитора? Ево кад заврши окривљени Девчић. Окривљени Милан Девчић: периоду тамо. Ја мислим да овај печат није могао да буде у том Председник већа: Само укључите микрофон и то реците. Окривљени Милан Девчић. Окривљени Милан Девчић: Оптужени Милан Девчић.Имам примедбу на овај доказни овај материјал везано за, достављен од стране Крњајића, мислим да овај печат није могао да буде у том периоду тамо апсолутно. Председник већа: Зашто то мислите? Појасните суду. коришћен? Окривљени Милан Девчић: Знам зато што је коришћено сасвим нешто друго, знате, од неких месних заједница и тако даље, сигурно није могао да буде печат кориштен у том периоду. Председник већа: А да ли се сећате шта је коришћено, који је печат је у том периоду

14 14 Окривљени Милан Девчић: Мислим да овај није сигурно, а мислим да Радојчић није имао ни могућности, да није имао печата апсолутно. Председник већа: Мислите или знате? Окривљени Милан Девчић: Ма знам сигурно, хиљаду посто. Председник већа: Добро. Можете се вратити на своје место. Има ли још неко неку примедбу? Можете да останете овде да би гледали приказивање осталих докумената уколико оданде не видите. Адвокат Бранкица Мајкић, изволите. Адвокат Бранкица Мајкић: Хвала судија. Ова примедба је и за овај и за наредни документ... Председник већа: Немојте за наредни, ајте само за овај, па ћемо за наредни.. Адвокат Бранкица Мајкић: Овај носи датум 09. октобар, што по свој документацији уопште, ономе што смо видели у току поступка, сад ја не могу као окривљени да знам шта се користило или не у том периоду, али свакако да тог октобра није могла територијална одбрана Ловаса да постоји. Ето то је просто некакво моје примећивање на овај документ. Хвала. Председник већа: Добро. Врши се увид у: Позив команданта територијалне одбране Ловас од године. Уколико је неком нечитко путем монитора, може да изврши непосредан увид у овај документ. Је л` неко жели непосредан увид? Хоћете документ браниоче Живановић, да извршите увид и у документ? Адвокат Гордана Живановић: Не, не ради ми монитор, па је колега био љубазан да ми прочита. Председник већа: Аха, добро, добро. уколико је потребно може да Вам се достави. Окривљени Милан Девчић: Иста ствар. Председник већа: Само дођите за говорницу, представите се па онда причајте. Окривљени Милан Девчић. Окривљени Милан Девчић: Исто на овом документу, исто ми није јасно апсолутно да је могуће да је Радојчић могао. Плус тога, ја на њему никад нисам видео никакав чин, а у крајњој линији ја знам, пре свега, и у својој одбрани сам причао како су нас из

15 15 друге бригаде, то јест Стојанов, не Стојанов него беше Камбер, овај, Слободан, како су нас пре свега, овај, долазио је у станицу полиције и он нас је у бити обавестио кад идемо у акцију и где идемо и тако даље. Испред значи зграде, у ствари, куће гдје је била команда, тамо смо били постављени и тако даље, да не причам те детаље све. А Милан Радојчић колико ја знам био је исто са нама тамо, исто као и ја обичан војник који је упућен на задатак од стране Друге бригаде, а да је он био капетан тада и да је имао неки чин на себи, апсолутно мислим да то не стоји. Председник већа: Аха, изволите, наставите. Окривљени Милан Девчић:Мислим исто тако да овај печат апсолутно ту, не може да се уклопи апсолутно у то. Председник већа: Зашто мислите за тај печат да не може да се уклопи? Окривљени Милан Девчић: Па не може зато што то није печат постојао, госпођо, разумете ме. Апсолутно није постојао. То је накнадно печат, да не кажем, ајде да кажем овај направљен, направљен накнадно печат. Али у том периоду није био сигурно, хиљаду посто, то вам ја гарантујем, јер знам. Председник већа: Добро, можете се вратити на своје место. Да ли још неко има неку примедбу на овај доказ. Адвокат Бранкцица Мајкић. Можете да останете Девчићу, није завршено приказивање докумената. Адвокат Бранкица Мајкић: Хвала. Као и за претходни документ, датум 07. октобар и потпис команданта територијалне одбране Ловас мислим да одудара од свих других доказа, тако да у том делу бих приметила да мислим није реално да је могло бити потписано 07. октобра од стране Милана Радојчића овако нешто. Председник већа: Има ли још неко нешто да примети? Нема. Врши се увид у: Обавештење команданта Територијалне одбране Ловас од године; Има ли неко нешто да примети на ово? Окривљени Девчић приђите за говорницу. Окривљени Милан Девчић: Ја колико ми је познато, а ето мислим да сам знао неке појединости у том периоду, мислим да тај тенк апсолутно није нађен у том подручју где је написано овде него је нађен у Илоку, тако да ово не стоји исто. И исто мислим да је нешто то све накнадно рађено, да то не стоји апсолутно тако. Председник већа: Добро. Можете се вратити на своје место. Да ли још неко има примедбу на ово? Нема. Врши се увид у:пo 526

16 16 Одлуку Скупштине Српске Аутономне области Крајина број 93/91-2 од године. Има ли неко нешто да примети на ово? Окривљени Косијер приђите за говорницу. Окривљени Зоран Косијер: Добар дан, оптужени Косијер. Мени госпођо судија није јасно нешто, због чега ви нама показујете документацију године када оптужница обухвата период од до не знам којег датума... Председник већа: Па то ће Вам појаснити Ваш бранилац, али ево ја ћу Вам рећи зато што је саокривљени Жељко Крњајић предложио то д се изведе као доказ, сматрајући да су то докази који иду у прилог његове одбране, са чим се тужилац сагласио, суд је усвојио тај доказни предлог, суд их приказује па ће их ценити како закон налаже. Има ли неко нешто да примети на овај документ? Нема. Суд доноси Да се на основу одредбе члана 406 став 1 тачка 5 ЗКП-а изврши увид и у: Одбрану окривљеног Миодрага Димитријевића са главног претреса од године; Адвокат Радоје Алексић: Судија извињавам се. Председник већа: Немојте да ме прекидате док причам, ни ја Вас нисам прекидала. Одбрану окривљеног Миодрага Димитријевића са главног претреса од Одбрану окривљеног Петронија Стевановића са главног претреса од Одбрану окривљеног Петронија Стевановића са главног претреса од године. Изволите браниоче Алексићу. Адвокат Радоје Алексић: Адвокат Алексић. Нисте нам приказали ову сталну пропусницу од године за Крњајић Жељка. Председник већа: Браниоче, о томе је одлучено већ. Адвокат Радоје Алексић: А шта је одлучено судија?

17 17 Председник већа: Били сте на претресима. Адвокат Радоје Алексић: Нисте је приказали овде данас, а ја сам је приложио уз жалбу. Председник већа: Уз жалбу се не прилажу докази јер се жалба није на то односила. То како сте приложили морате да извршите увид у списе предмета шта се у предмету налази, да ли сте већ предлагали то, па били сте на главним претресима... Адвокат Радоје Алексић: Ми доказујемо свим осталим... Председник већа: Сачекајте, немојте ме прекидати док причам. Ја Вас не прекидам, немојте ни Ви мене, то већ радите четврти пут на овом главном претресу. То је без икаквог разлога, икакве сврхе. Ништа тиме нећете добити. Значи, та пропусница о којој сада причате данас уопште није била предмет разматрања, била је предмет разматрања знатно раније и Ви сте били на том главном претресу. Прегледајте транскрипте и видећете. Адвокат Радоје Алексић: Дозвољавате ли судија? Председник већа: Реците. Адвокат Радоје Алексић: Остале доказе смо приложили управо са разлога што печат на овој сталној пропусници није печат који је коришћен управо за овакве ствари, што потврђује ово што окривљени Девчић говори да је тај печат злоупотребљаван. Према томе ми доказујемо да је ова стална пропусница лажни документ и са тог разлога смо тражили и вештачење. Друго, Богуновић Боривоје никада није постојао, већ потпуно друго лице са презименом Богуновић што смо објашњавали и што управо тврдимо. Дакле, тај печат је злоупотребљаван више пута, а то потврђује управо и о овој сталној пропусници. Председник већа: То је за завршну реч браниоче. Адвокат Радоје Алексић: Не, не завршну, него ја то тражим да тај предлог који сам дао образложим овом другом документацијом да је вршена злоупотреба. Председник већа: Не можете да образлажете сада тај предлог јер сте то већ давно учинили, о томе је већ давно одлучено. Прегледајте транскрипте са главног претреса. У ту пропусницу је извршен увид већ. Суд доноси ОДБИЈА СЕ доказни предлог окривљеног Жељка Крњајића да се у доказном поступку вештачи медицинска документација Драга Сабљака.

18 18 ОДБИЈА СЕ доказни предлог окривљеног Жељка Крњајића да суд прибави пресуду од Суда за људска права из у предмету "MCCAN и други" против Уједињеног Краљевства. ОДБИЈА СЕ доказни предлог браниоца окривљеног Жељка Крњајића, адвоката Радоја Алексића да се у доказном поступку испита у својству сведока Ивица Пољак. ОДБИЈА СЕ доказни предлог браниоца окривљеног Жељка Крњајића, адвоката Радоја Алексића да се у доказном поступку испита у својству сведока Пато Ференц. ОДБИЈА СЕ доказни предлози браниоца окривљеног Милана Девчића, адвоката Бранкице Мајкић да се обави медицински преглед сведока Ђуре Антоловића. ОДБИЈА СЕ доказни предлог окривљеног Жељка Крњајића да се у доказном поступку испита у својству сведока Јана Шелебај. ОДБИЈА СЕ доказни предлог окривљеног Жељка Крњајића да се у доказном поступку испита у својству сведока Бранко Стојшић. ОДБИЈА СЕ доказни предлог окривљеног Жељка Крњајића да се у доказном поступку испита у својству сведока Славица Јовановић из "Фонда за хуманитарно право". ОДБИЈА СЕ доказни предлог окривљеног Жељка Крњајића да се у доказном поступку испита у својству сведока Перо Ђукић. ОДБИЈА СЕ доказни предлог окривљеног Жељка Крњајића да се у доказном поступку испита у својству сведока Нада Ђаковић. ОДБИЈА СЕ доказни предлог окривљеног Зорана Косијера и браниоца окривљеног Жељка Крњајића, адвоката Радоја Алексића да се у доказном поступку испита у својству сведока Југослав Петрушић. ОДБИЈА СЕ доказни предлог браниоца окривљеног Жељка Крњајића, адвоката Радоја Алексића да се у доказном поступку испита у својству сведока испита Бенјамин Зубан. ОДБИЈА СЕ доказни предлог браниоца окривљеног Жељка Крњајића, адвоката Радоја Алексића да се у доказном поступку затражи извештај из официрског дневника капетана Зорана Убипариповића. ОДБИЈАЈУ СЕ доказни предлози браниоца окривљеног Жељка Крњајића, адвоката Радоја Алексића и окривљеног Жељка Kрњајића да се у доказном поступку изврши графолошко вештачење сталне пропуснице на којој у заглављу пише Област Славоније, Барање и Западног Срема-Вуковар за Крњајић Жељка са датум0м године и друге стране наведене пропуснице, са потписом Милорад Воркапић. ОДБИЈА СЕ доказни предлог браниоца окривљеног Жељка Крњајића, адвоката Радоја Алексића да се у доказном поступку у својству сведока испита Мијо Клисурић.

19 19 ОДБИЈА СЕ доказни предлог браниоца окривљеног Жељка Крњајића, адвоката Радоја Алексића да се у доказном поступку у својству сведока испита Милан Туркаљ. ОДБИЈА СЕ доказни предлог браниоца окривљеног Жељка Крњајића, адвоката Радоја Алексића да се у доказном поступку у својству сведока испита Миленко Рудић. ОДБИЈА СЕ доказни предлог браниоца окривљеног Жељка Крњајића, адвоката Радоја Алексића да се у доказном поступку у својству сведока испита Драго Острун. ОДБИЈА СЕ доказни предлог браниоца окривљеног Жељка Крњајића, адвоката Радоја Алексића да се у доказном поступку у својству сведока испита Јосика Ходак. Суд доноси ОДБИЈА СЕ предлог браниоца окривљеног Јована Димитријевића, адвоката Гордане Живановић да се из списа предмета издвоје стране 44 и 45 транскрипта аудио записа са главног претреса од налазећи да су исти сачињени у свему са одредбама Законика о кривичном поступку те по налажењу већа нису испуњени услови за њихово издвајање. Суд доноси ОДБИЈАЈУ СЕ предлози браниоца окривљеног Милана Девчића, адвоката Бранкице Мајкић да се из списа предмета издвоје записници о саслушању свих лица и предузимању свих радњи у периоду од до записници о саслушању сведока Антона Лукетића, Милка Кесера, Марка Грчанца, Марије Ђаковић, Кате Краљевић, Марије Антоловић, Зоре Пољак, Ане Цоњар, Антуна Лутровића, Дарка Пољака, Владимира Сомборца, Звонимира Балића, Славка Божића, Невенке Мађаревић, Мире Комијат и сведока који су исказе дали године и а који нису били саслушани пред београдским судом, налазећи да су исти сачињени у складу са законским одредбама које су биле на снази. Суд доноси ОДБИЈАЈУ СЕ предлози браниоца окривљеног Милана Девчића, адвоката Бранкице Мајкић да се из списа предмета издвоји део записника узет замолним путем године и јер је веће нашло да су исти сачињени у свему у складу са одредбама важећег закона. Суд доноси

20 20 ОДБИЈА СЕ предлог браниоца окривљеног Јована Димитријевића, адвоката Гордане Андрејевић да се из списа предмета издвоје записници који су прибављени а којима су замолним путем саслушани сведоци путем видеоконференцијске везе, јер су исти сачињени у свему у складу са одредбама важећег закона. Адвокат Гордана Живановић: Можда сам погрешно разумела, извињавам се. Председник већа: Ви сте изнели такав предлог... Адвокат Гордана Живановић: Погрешно сте навели имена, окривљеног или браниоца. Председник већа: Јована Димитријевића, адвоката Гордане Живановић. Јесам ја прочитала Андрејевић? Исправљам се, значи адвоката Гордане Живановић. Адвокат Гордана Живановић: Добро, хвала. На основу одредбе члана 388 став 4 ЗКП у вези одредбе члана 388 став 3 ЗКП, Веће доноси Да се изврши увид у записнике о: Испитивању вештака Бошка Антића са главног претреса од године и са главног претреса од године. Да ли тражите писмени отправак решења које се односи на записнике о испитивању вештака Бошка Антића? Не тражите браниоче. Да ли неко други тражи? Не. Констатује се да странке не траже писмени отправак решења којим је дозвољено читање записника о испитивању вештака Бошка Антића са главног претреса од па се констатује да је исто правноснажно дана године. 526 Има ли још неко нешто да каже? Има ли неки доказни предлог? Изволите. Окривљени Зоран Косијер. ПO Окривљени Зоран Косијер: Добро вече. Оптужени Косијер. Госпођо, ево колико једанаест година, дванаест колико овај поступак траје све време се одбијају захтеви оптужених за сведочења разна. На пример ја сам предлагао бившег начелника Војно медицинске академије, патолога Зорана Станковића, да се изведе као сведок, одбијено је. Сад ме интересује пошто трећи пут подносим захтев да се Југослав Петрушић саслуша као сведок, одбили сте тај захтев. Тражим да ми се писмено достави образложење због чега се одбија да се Југослав Петрушић саслуша и шта је Југослав Петрушић. Да ли је он државни непријатељ број један или политички непријатељ или шта он то зна, а не сме да се каже у јавност по питању Александра Васиљевића, ко шта крије ту.

21 21 Председник већа: Извршили смо увид у исказ Александра Васиљевића. Што се тиче Петрушића добићете писмено образложено зашто је суд тако одлучио. Окривљени Зоран Косијер: Интересује ме само због чега држава и суд, ви поступате по нечијој наредби да се Југослав Петрушић не саслуша као сведок у овоме поступку. Председник већа: Ја не поступам ни по чијој наредби, поступам по закону, а добићете одлуку у писменој форми кроз пресуду зашто је тако суд одлучио. Јавио се адвокат Алексић. Изволите. Адвокат Радоје Алексић:Адвокат Алексић, бранилац окривљеног Крњајић Жељка. Пошто је суд одбио предлог за саслушање сведока и овај предлоге које сам раније предложио, сада бих предложио два сведока, а на околности из места Ловаса, који су тамо боравили, који до сада нису саслушавани, чије сведочење има прилично значаја за мог брањеника у смислу каква је организација у самом месту била и куда се кретао мој брањеник на дан године приликом уласка у место Ловас, којим улицама се кретао, то су сведоци Миленко Рудић и Туркаљ Милан. Они никада нису саслушавани, њихов предлог је одавно дат да се саслушају и суд о томе до сада није одлучивао, па бих са тог разлога молио да суд о томе одлучи. Председник већа: Браниоче, ја мислим да је о томе одлучено, сада ћу да проверим. Миленко Рудић и Милан Туркаљ, суд је одбио те доказне предлоге, сад смо одбили те доказне предлоге. Има ли још неких предлога у допуну доказног поступка? Крњајићу, изволите, Ви сте се јавили за реч. Окривљени Жељко Крњајић: Добар дан. Овако, захвалница за Милана Девчића коју је предала Наташа Кандић прихваћена је и налази се у спису предмета. Моја захвалница и захвалница од Воркапић Милорада потпуно иста, за исти дан, исти догађај, исти командант Радојчић потписао... Председник већа: О којој захвалници причате Вашој? Окривљени Жељко Крњајић: Исто као Девчић Милана, предано од кад икад. И моја и од Воркапић Милорада. Председник већа: Морате да извршите увид у транскрипт и да видите у шта је све суд извршио увид. Мени се чини као да сте Ви заборавили да је нешто изведено као доказ. Слажем се да је предмет врло обиман и да доста дуго траје овај поступак, али у доста докумената је извршен увид, али се Ви сада не сећате, учесници у поступку... Окривљени Жељко Крњајић: Зато и питам. Председник већа: Сачекајте, да је извршен увид у то. Оцена доказа шта је прихваћено, шта није је за завршну реч. Који је доказ валидан, који није такође је за завршну реч. Имате ли Ви још неки предлог за допуну доказног поступка?

22 22 Окривљени Жељко Крњајић: Па ето, те три пропуснице које су потпунома исте, једна узета за доказ, две нису. И ја сам предао ЦД овај хрватских бранитеља из Ловаса. Тај ЦД четири, пет година се овде налази, ја колико се сећам није о њему ни расправљано ни ништа, а такође и на оне фотографије споменика бранитеља из Ловаса. Хвала. Председник већа: Имате ли још неки доказни предлог? Окривљени Жељко Крњајић: Немам. Тужиоче, можете ли Ви о овоме да се изјасните ако Вам је јасан овај предлог? Заменик тужиоца за ратне злочине: Заменик тужиоца. Мислим да је чињинично стање у овом предмету довољно разјашњено и да се може донети одлука. То је моје изјашњење везано за тај предлог. Значи, противим се тим предлозима. Председник већа: Значи противите се овим доказним предлозима. Заменик тужиоца за ратне злочине: Да. Председник већа: Добро. О тим предлозима ће бити одлучено на наредном главном претресу. Ја ћу још једном проверити да ли је случајно неки доказни предлог остао, да о њему није одлучено, имајући у виду обимност документације. Ради припремање завршне речи, Суд доноси Да се данашњи главни претрес ОДЛОЖИ. Следећи главни претрес се ОДРЕЂУЈЕ за године у 09 и 30 часова, судница број 1. Адвокат Бранкица Мајкић: И тада ћемо завршне речи? Председник већа: Да. Приђите само за говорницу да ми кажете која је адреса. Окривљени Зоран Косијер: Нисам на почетку рекао. Председник већа: Где сада живите? Окривљени Зоран Косијер: Живим у Руми, с обзиром да ми је стан отишао на добош захваљујући господи из Тужилаштва и њиховим будалаштинама... Председник већа: Молим Вас да се пристојно изражавате пред судом. Окривљени Зоран Косијер: Моја нова адреса ја Иришка 8-а.

23 23 Председник већа: Рума? Окривљени Зоран Косијер: Рума, да. Председник већа: Код неког станујете? Окривљени Зоран Косијер: Станујем приватно. Председник већа: Код кога? Ко је власник тога где Ви живите, ког кога станујете? Окривљени Зоран Косијер: Власник је, питај бога ко, мислим... Председник већа: Питај бога ко, добро. Примаћете позиве значи и сва писмена суда на тој адреси? Окривљени Зоран Косијер: Да. И позваћу тужиоца на печење. Председник већа: Вратите се на своје место. Адвокат Мајкић изволите. Адвокат Бранкица Мајкић: Хвала судија. Код окривљеног Девчића је дошло до промене у питању запослења, па ако треба он да изађе само да каже. Председник већа: Можете и Ви уколико имате тај податак. Адвокат Бранкица Мајкић: Да је тренутно незапослено лице, дакле остао је без посла. Председник већа: Добро. Приђите само за говорницу да ми кажете од чега се издржавате Девчићу. Од чега се сада издржавате? Окривљени Милан Девчић: Издржавам се од мајчине пензије, на жалост. Председник већа: Колика је пензија, је л` знате? Окривљени Милан Девчић: 250 еура. Председник већа: Има ли још неких промена у Вашим личним подацима? Окривљени Милан Девчић: Нема ништа. Председник већа: Како се више нико не јавља за реч, главни претрес је одложен. Довршено у 16 и 08 часова. ЗАПИСНИЧАР ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА-СУДИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Б Е О Г Р А Д Пословни број: К-По 2 1/2014 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА О

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Б Е О Г Р А Д Пословни број: К-По 2 1/2014 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА О РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Б Е О Г Р А Д Пословни број: К-По 2 1/2014 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ дана 17. јула 2017. године Председник већа:

Више

Пословни број: К-По2 11/2014

Пословни број: К-По2 11/2014 РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл.бр. К-По 2 11/2014 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од 10.02.2015. године 2 Пословни број: К-По 2 11/2014 ТРАНСКРИПТ АУДИО

Више

К-По2 8/2017

К-По2 8/2017 К-По 2 8/2017 Транскрипт аудио записа са главног претреса одржаног дана 05.03.2018. године Председник већа: Добар дан, седите. Констатује се да председник већа отвара заседање у кривичном предмету К-По

Више

061102ED_BCS

061102ED_BCS Svjedok: Svjedok MM-0 (nastavak) (otvorena sjednica) Strana 0 Unakrsno ispituje g. Whiting (nastavak) 0 0 četvrtak, 0..00. [Otvorena sjednica] [Optuženik je ušao u sudnicu] [Svjedok je ušao u sudnicu]...

Више

Пословни број: К-По2 1/2012

Пословни број: К-По2 1/2012 Посл. број: К-По 2 1/2012 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 26. јануара 2015. године Председник већа: Добар дан, још једном званично. Данас је 26.01.2015. године, 9 часова и 35

Више

1/31 Транаскрипт аудио записа са главног претреса од 21. марта године -видеоконференцијска веза са Жупанијским судом у Ријеци- УТВРЂУЈЕ СЕ да су

1/31 Транаскрипт аудио записа са главног претреса од 21. марта године -видеоконференцијска веза са Жупанијским судом у Ријеци- УТВРЂУЈЕ СЕ да су 1/31 УТВРЂУЈЕ СЕ да су на главни претрес приступили: Заменик тужиоца за ратне злочине Небојша Марковић. Пуномоћник оштећених Славица Јовановић. Сви оптужени осим опт. Драгана Бачића према коме је поступак

Више

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc К.П.бр.5/03 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 14. ФЕБРУАРА 2005. ГОДИНЕ Председник већа: Констатујем да су на главни претрес дана 14. фебруара 2005. године са почетком у 10,14 часова,

Више

Republika Srbija VRHOVNI KASACIONI SUD Kzz OK 13/ godina Beograd U IME NARODA Vrhovni kasacioni sud, u veću sastavljenom od sudija: Ba

Republika Srbija VRHOVNI KASACIONI SUD Kzz OK 13/ godina Beograd U IME NARODA Vrhovni kasacioni sud, u veću sastavljenom od sudija: Ba Republika Srbija VRHOVNI KASACIONI SUD Kzz OK 13/2012 28.11.2012. godina Beograd U IME NARODA Vrhovni kasacioni sud, u veću sastavljenom od sudija: Bate Cvetkovića, predsednika veća, Nevenke Važić, Ljubice

Више

К

К К.П.бр.5/03 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 15. ДЕЦЕМБРА 2006. ГОДИНЕ Председник већа: Наставак главног претреса у кривичном предмету К.П. бр.5/03 у кривичном поступку против

Више

Универзитет у Нишу Правни факултет КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО - испитна питања 1. Појам кривичног процесног права као гране законодавства (стр. 3-4) 2. И

Универзитет у Нишу Правни факултет КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО - испитна питања 1. Појам кривичног процесног права као гране законодавства (стр. 3-4) 2. И Универзитет у Нишу Правни факултет КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО - испитна питања 1. Појам кривичног процесног права као гране законодавства (стр. 3-4) 2. Извори кривичног процесног права (5-8) 3. Тумачење кривичног

Више

ВРХОВНИ СУД

ВРХОВНИ СУД БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА РЕПУБЛИКА СРПСКА ВРХОВНИ СУД РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Број: 13 0 K 003666 17 Кж 2 Бања Лука, 18.4.2017. године У ИМЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ! Врховни суд Републике Српске у вијећу састављеном од судија

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 450/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија:

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 450/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД 21.05.2014. године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Невенке Важић, председника већа, Предрага Глигоријевића, Веска

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 786/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија:

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 786/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД 26.01.2016. године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Драгише Ђорђевића, председника већа, Зорана Таталовића, Радмиле

Више

Ефикасна достава судских писмена: Упутство за достављаче

Ефикасна достава судских писмена: Упутство за достављаче Ефикасна достава судских писмена: Упутство за достављаче Ефикасна достава судских писмена: Упутство за достављаче Београд, март 2018. УВОД Уредност достављања судских писмена, како од стране самих судских

Више

ВРХОВНИ СУД

ВРХОВНИ СУД БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА РЕПУБЛИКА СРПСКА ВРХОВНИ СУД РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Број: 12 0 К 005029 17 Кж 12 Бања Лука, 25.04.2017. године Врховни суд Републике Српске у вијећу састављеном од судија др Вељка Икановића,

Више

Microsoft Word - RSC doc

Microsoft Word - RSC doc UNITED NATIONS United Nations Interim Administration Mission in Kosovo UNMIK NATIONS UNIES Mission d Administration Intérimaire des Nations Unies au Kosovo УНМИК/РЕГ/2001/21 21. август 2001. године УРЕДБА

Више

КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО (школска ) ЛИТЕРАТУРА: Станко Бејатовић, Кривично процесно право, Службени гласник, Београд, 2014 (или новије издање)

КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО (школска ) ЛИТЕРАТУРА: Станко Бејатовић, Кривично процесно право, Службени гласник, Београд, 2014 (или новије издање) КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО (школска 2018-2019) ЛИТЕРАТУРА: Станко Бејатовић, Кривично процесно право, Службени гласник, Београд, 2014 (или новије издање) Законик о кривичном поступку, Службени гласник Републике

Више

Пословни број: К-По2 8/2015

Пословни број: К-По2 8/2015 РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл.бр. К-По 2 8/2015 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 31.05.2017. ГОДИНЕ 2 К-По2 8/2015 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА

Више

Microsoft Word K Kz - anonimizirana.doc

Microsoft Word K Kz - anonimizirana.doc ВРХОВНИ СУД РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Број: 11 0 К 010683 13 Кж Бања Лука, 29.10.2013. године У ИМЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ! Врховни суд Републике Српске у вијећу састављеном од судија Драгомира Миљевића, као предсједника

Више

(Kz Prevara _umiıljaj i odluka o imovinskopravnom zahtjevu_)

(Kz Prevara _umiıljaj i odluka o imovinskopravnom zahtjevu_) APELACIONI SUD BRČKO DISTRIKTA BOSNE I HERCEGOVINE Broj: Kž-16/05 Brčko, 22.03.2005. godine U IME BRČKO DISTRIKTA BOSNE I HERCEGOVINE! Apelacioni sud Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine u vijeću sastavljenom

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 20/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија:

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 20/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД 20.01.2016. године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Невенке Важић, председника већа, Веска Крстајића, Биљане Синановић,

Више

Транскрипт аудио записа са главног претреса од 18.фебруара 2010 године 1 КОНСТАТУЈЕ СЕ да су приступили: Оптужени Грујић и Поповић, Браниоци Шалић и П

Транскрипт аудио записа са главног претреса од 18.фебруара 2010 године 1 КОНСТАТУЈЕ СЕ да су приступили: Оптужени Грујић и Поповић, Браниоци Шалић и П 1 КОНСТАТУЈЕ СЕ да су приступили: Оптужени Грујић и Поповић, Браниоци Шалић и Перковић, Заменик тужиоца за ратне злочине Милан Петровић и Пуномоћници оштећених Наташа Кандић и Славица Јовановић. Суд доноси

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 803/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија:

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 803/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД 23.09.2015. године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Невенке Важић, председника већа, Веска Крстајића, Биљане Синановић,

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 112/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија:

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 112/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД 11.02.2015. године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Невенке Важић, председника већа, Веска Крстајића, Биљане Синановић,

Више

Microsoft Word

Microsoft Word 1 Констатује се да су из просторија Окружног затвора у Београду на претрес доведени оптужени Бранко Грујић, Бранко Поповић, Драган Славковић, Синиша Филиповић, Иван Кораћ и Драгутин Драгићевић, да је приступио

Више

К.По 2 бр.4/2015 Транскрипт аудио записа са главног претреса одржаног дана године Председник већа: Добар дан. Седите. Председник већа отва

К.По 2 бр.4/2015 Транскрипт аудио записа са главног претреса одржаног дана године Председник већа: Добар дан. Седите. Председник већа отва К.По 2 бр.4/2015 Транскрипт аудио записа са главног претреса одржаног дана 26.10.2017. године Председник већа: Добар дан. Седите. Председник већа отвара заседање у кривичном предмету К.По 2 4/15 против

Више

Microsoft Word - Pravilnik o disc postupku.doc

Microsoft Word - Pravilnik o disc postupku.doc На основу члана 93. став 3. Закона о судијама (,,Службени гласник РС, бр. 116/08, 58/09 и 104/09) и члана 13. алинеја 10. Закона о Високом савету судства (,,Службени гласник РС, број 116/08), Високи савет

Више

1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ОСАМНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ С

1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ОСАМНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ С 1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: 06-00-26/2019-01 Датум 26.06.2019. године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ОСАМНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ САСТАВА ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА одржане 26. јуна 2019.

Више

К

К К-По2 бр.2/2014 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 05. ФЕБРУАРА 2015. ГОДИНЕ Председник већа: Добар дан свима, седите. Молим Вас само за браниоце за данас, када будете износили питања,

Више

Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА ДИСЦИПЛИНСКИ ТУЖИЛАЦ Датум: године Б е о г р а д ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ДИСЦИПЛИНСКОГ ТУЖИОЦА ВИСОКОГ САВЕТ

Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА ДИСЦИПЛИНСКИ ТУЖИЛАЦ Датум: године Б е о г р а д ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ДИСЦИПЛИНСКОГ ТУЖИОЦА ВИСОКОГ САВЕТ Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА ДИСЦИПЛИНСКИ ТУЖИЛАЦ Датум: 26.02.2015. године Б е о г р а д ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ДИСЦИПЛИНСКОГ ТУЖИОЦА ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА за 2014. годину Дисциплинском тужиоцу Високог

Више

Република Србија УПРАВНИ СУД 7 У 1753/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Управни суд, у већу састављеном од судија: Душанке Марјановић,

Република Србија УПРАВНИ СУД 7 У 1753/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Управни суд, у већу састављеном од судија: Душанке Марјановић, Република Србија УПРАВНИ СУД 03.04.2014. године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Управни суд, у већу састављеном од судија: Душанке Марјановић, председника већа, Зорице Китановић и Руже Урошевић, чланова већа,

Више

ZAKONIK O KRIVIČNOM POSTUPKU ("Sl. glasnik RS", br. 72/2011, 101/2011, 121/2012, 32/2013, 45/2013 i 55/2014) Deo prvi OPŠTI DEO Glava I OSNOVNE ODREDB

ZAKONIK O KRIVIČNOM POSTUPKU (Sl. glasnik RS, br. 72/2011, 101/2011, 121/2012, 32/2013, 45/2013 i 55/2014) Deo prvi OPŠTI DEO Glava I OSNOVNE ODREDB ZAKONIK O KRIVIČNOM POSTUPKU ("Sl. glasnik RS", br. 72/2011, 101/2011, 121/2012, 32/2013, 45/2013 i 55/2014) Deo prvi OPŠTI DEO Glava I OSNOVNE ODREDBE Predmet zakonika Član 1 Ovaj zakonik utvrđuje pravila

Више

Microsoft Word K Kz - anonimizirana.DOC

Microsoft Word K Kz - anonimizirana.DOC ВРХОВНИ СУД РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Број: 11 0 K 006738 11 Кж Бања Лука, 20.12.2011. године У ИМЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ! Врховни суд Републике Српске у вијећу састављеном од судија др Вељка Икановића, као предсједника

Више

II Поступак унутрашњег узбуњивања Члан 3. Поступак унутрашњег узбуњивања започиње достављањем информације Овлашћеном лицу у вези са узбуњивањем, писме

II Поступак унутрашњег узбуњивања Члан 3. Поступак унутрашњег узбуњивања започиње достављањем информације Овлашћеном лицу у вези са узбуњивањем, писме II Поступак унутрашњег узбуњивања Члан 3. Поступак унутрашњег узбуњивања започиње достављањем информације Овлашћеном лицу у вези са узбуњивањем, писмено или усмено. Члан 4. Писмено достављање информације

Више

1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ДВАНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ СА

1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ДВАНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ СА 1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: 06-00-15/2019-01 Датум 16.04.2019. године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ДВАНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ САСТАВА ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА одржане 16. априла 2019.

Више

Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум: 10.мај године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ЈЕДАНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ ВИСОКОГ С

Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум: 10.мај године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ЈЕДАНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ ВИСОКОГ С Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: 06-00-16/2017-01 Датум: 10.мај 2017. године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ЈЕДАНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА Одржане 10. маја 2017. године Седница

Више

AKCIONARSKO DRUŠTVO SREMPUT RUMA Broj: 1526 /2 Ruma: god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održ

AKCIONARSKO DRUŠTVO SREMPUT RUMA Broj: 1526 /2 Ruma: god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD Sremput Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održ SREMPUT RUMA Broj: 1526 /2 Ruma: 17.05.2018. god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održanoj dana 17.05.2018. godine, doneo sledeću O D L U K U SAZIVA SE redovna

Више

Predmet Vukovarska trojka (IT-95-13) - svedok 2D oktobar 2006.

Predmet Vukovarska trojka (IT-95-13) - svedok 2D oktobar 2006. Petak, 13. oktobar 2006. Svedok 2D-04 Otvorena sednica Optuženi su pristupili Sudu Početak u 9.18 h Molim ustanite. Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju zaseda. Izvolite, sedite. SUDIJA PARKER:

Више

Microsoft Word - disciplinska_odgovornost_tuzilaca.doc

Microsoft Word - disciplinska_odgovornost_tuzilaca.doc Мр Јасмина Киурски Љиљана Николић Милан Петровић Биљана Силађи ДИСЦИПЛИНСКА ОДГОВОРНОСТ ТУЖИЛАЦА Удружење јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца Србије ПРАВИЛНИК ДРЖАВНОГ ВЕЋА ТУЖИЛАЦА О ДИСЦИПЛИНСКОЈ

Више

Ukaz o proglašenju Zakonika o krivičnom postupku Proglašava se Zakonik o krivičnom postupku, koji je donela Narodna skupština Republike Srbije na sedn

Ukaz o proglašenju Zakonika o krivičnom postupku Proglašava se Zakonik o krivičnom postupku, koji je donela Narodna skupština Republike Srbije na sedn Ukaz o proglašenju Zakonika o krivičnom postupku Proglašava se Zakonik o krivičnom postupku, koji je donela Narodna skupština Republike Srbije na sednici Dvanaestog vanrednog zasedanja u 2011. godini,

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл. бр. К-По 2 4/2011 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од годин

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл. бр. К-По 2 4/2011 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од годин РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл. бр. ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од 13.10.2011. године са главног претреса од 13.10.2011. год Страна 2/51 КОНСТАТУЈЕ СЕ

Више

Ponedeljak, 28

Ponedeljak, 28 Ponedeljak, 28. april 2008. godine Svedok Mikhail Ermolaev Otvorena sednica Optuženi su pristupili Sudu Početak u 9.18 h. Molim ustanite. Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju zaseda. Izvolite,

Више

РНИДС Записник УО

РНИДС Записник УО Записник са 313. седнице Управног одбора РНИДС-а Седница је одржана 5. и 11. 12. 2018. године, са почетком у 18:37. Седници је присуствовало 6 чланова УО: Војислав Родић, председник УО, Горан Миланковић,

Више

Microsoft Word - Gotovina - svedok Damir Simic

Microsoft Word - Gotovina - svedok Damir Simic Četvrtak, 9. oktobar 2008. Svedok Damir Šimić Otvorena sednica Optuženi su pristupili Sudu Početak u 14.21 h. Molim ustanite. Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju zaseda. Izvolite, sedite. SUDIJA

Више

Microsoft Word - Zapisnik.doc

Microsoft Word - Zapisnik.doc S A R A J E V O G A S a.d. T R A S P O R T I D I S T R I B U C I J A P R I R O D O G G A S A Nikole Tesle 55, 71126 Lukavica, I. Sarajevo, Republika Srpska, BiH Tel: 057 / 340 876, Tel/fax: 057 / 340 113,

Више

R e p u b l i k a S r b i j a TUŽILAŠTVO ZA RATNE ZLOČINE godine B e o g r a d VM/JA. OKRUŽNOM SUDU U BEOGRADU - Veću za ratne zločine- B

R e p u b l i k a S r b i j a TUŽILAŠTVO ZA RATNE ZLOČINE godine B e o g r a d VM/JA. OKRUŽNOM SUDU U BEOGRADU - Veću za ratne zločine- B R e p u b l i k a S r b i j a TUŽILAŠTVO ZA RATNE ZLOČINE 28.11.2007. godine B e o g r a d VM/JA. OKRUŽNOM SUDU U BEOGRADU - Veću za ratne zločine- B e o g r a d Na osnovu čl.46. st.2. tač.3. u vezi čl.

Више

AKCIONARSKO DRU[TVO

AKCIONARSKO DRU[TVO SREMPUT RUMA Broj: 0319/2 Ruma: 17.02.2017. god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održanoj dana 17.02.2017. godine, doneo sledeću O D L U K U SAZIVA SE vanredna

Више

1 Model (1)

1 Model (1) УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ Булевар краља Александра 73 11001 Београд П. фах 35-42 Телефон (011) 321-86-06, 337-01-02 Телефакс (011) 337-02-23 E пошта dekanat@grf.bg.ac.rs Рачун 840-1437666-41

Више

i Република Србија ТУЖИЛАШТВО ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ КТРЗ -11/ године Београд МПIТБ ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ -Одељење за ратне зло чине- БЕОГРАд 1'

i Република Србија ТУЖИЛАШТВО ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ КТРЗ -11/ године Београд МПIТБ ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ -Одељење за ратне зло чине- БЕОГРАд 1' i Република Србија ТУЖИЛАШТВО ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ КТРЗ -11/11 22.12.2011. године Београд МПIТБ ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ -Одељење за ратне зло чине- БЕОГРАд 1' 1 На основу чл.46. ст. 2. тач. З., чл.265. ст.1. и

Више

Microsoft Word - PRAVILNIK povreda Kodeksa prof.etike-NOVI.doc

Microsoft Word - PRAVILNIK povreda Kodeksa prof.etike-NOVI.doc На основу члана 80 став 2 Статута Универзитета у Новом Саду (Савет Универзитета у Новом Саду, 28. децембар 2010. године), Сенат Универзитета у Новом Саду на својој 40. седници одржаној дана 15.03.2012.

Више

Nalog o zakljucenju dokaznog postupka tuzilastva, postupku na osnovu Pravila 98bis i pripremi i pocetku dokaznog postupka odbrane

Nalog o zakljucenju dokaznog postupka tuzilastva, postupku na osnovu Pravila 98bis i pripremi i pocetku dokaznog postupka odbrane IT-04-75-T 8/12464 TER D8-1/12464 TER 18 February 2014 GM UJEDINJENE NACIJE Međunarodni sud za krivično gonjenje lica odgovornih za teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava počinjena na teritoriji

Више

1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ДЕСЕТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ САСТА

1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ДЕСЕТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ САСТА 1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: 06-00-10/2019-01 Датум 25.03.2019. године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ДЕСЕТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ САСТАВА ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА одржане 25. марта 2019. године

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОКРУЖНИ СУД У БЕОГРАДУ ВЕЋЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл. бр. К.В. бр. 4/2006 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од 20.06.2007. године са главног претреса од 20.06.2007. год. Страна

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСНОВНИ СУД КИКИНДА СУДСКА ЈЕДИНИЦА НОВИ КНЕЖЕВАЦ Број: I-3 Ии. 416/2017 Дана: НОВИ КНЕЖЕВАЦ Основни суд Кикинда, Судска

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСНОВНИ СУД КИКИНДА СУДСКА ЈЕДИНИЦА НОВИ КНЕЖЕВАЦ Број: I-3 Ии. 416/2017 Дана: НОВИ КНЕЖЕВАЦ Основни суд Кикинда, Судска РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСНОВНИ СУД КИКИНДА СУДСКА ЈЕДИНИЦА НОВИ КНЕЖЕВАЦ Број: I-3 Ии. 416/2017 Дана: 19.09.2018. НОВИ КНЕЖЕВАЦ Основни суд Кикинда, Судска јединица у Новом Кнежевцу, по судији Славици Беседеш,

Више

Microsoft Word - Document1

Microsoft Word - Document1 UNITED NATIONS United Nations Interim Administration Mission in Kosovo UNMIK NATIONS UNIES Mission d Administration Intérimaire des Nations Unies au Kosovo УНМИК/РЕГ/2001/20 20. септембар 2001. године

Више

Кг.2 Судије које краду имовину Р.Србије на основу правноснажних одлука суда Данијела Николић, судија Општинског суда у Нишу Кг.1.2 3Р.460/02 Новица Ст

Кг.2 Судије које краду имовину Р.Србије на основу правноснажних одлука суда Данијела Николић, судија Општинског суда у Нишу Кг.1.2 3Р.460/02 Новица Ст Кг.2 Судије које краду имовину Р.Србије на основу правноснажних одлука суда Данијела Николић, судија Општинског суда у Нишу Кг.1.2 3Р.460/02 Новица Стефановић, истражни судија Окружног суда у Нишу Верица

Више

Република Србија УПРАВНИ СУД 9 У 11709/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Управни суд, у већу састављеном од судија: Душанке Марјановић,

Република Србија УПРАВНИ СУД 9 У 11709/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Управни суд, у већу састављеном од судија: Душанке Марјановић, Република Србија УПРАВНИ СУД 31.01.2014. године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Управни суд, у већу састављеном од судија: Душанке Марјановић, председника већа, Руже Урошевић и Зорице Китановић, чланова већа,

Више

Број: 10/17-18 Директор ДРЛС ''Север'' Марко Менићанин, поступајући као првостепени дисциплински орган у смислу одредбе члана 75. став 2. Дисциплинско

Број: 10/17-18 Директор ДРЛС ''Север'' Марко Менићанин, поступајући као првостепени дисциплински орган у смислу одредбе члана 75. став 2. Дисциплинско Број: 10/17-18 Директор ДРЛС ''Север'' Марко Менићанин, поступајући као првостепени дисциплински орган у смислу одредбе члана 75. став 2. Дисциплинског правилника РСС, поводом дисциплинске пријаве рукометног

Више

Judgement Template

Judgement Template UJEDINJENE NACIJE Međunarodni sud za krivično gonjenje lica odgovornih za teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava počinjena na teritoriji bivše Jugoslavije od 1991. godine Predmet br. IT/155 Rev.3

Више

ВРХОВНИ СУД

ВРХОВНИ СУД БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА РЕПУБЛИКА СРПСКА ВРХОВНИ СУД РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Број: 11 0 K 014497 15 Кж Бања Лука, 16.4.2015. године У ИМЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ! Врховни суд Републике Српске у вијећу састављеном од судија

Више

Nacrt odluke

Nacrt odluke Ustavni sud Bosne i Hercegovine u Vijeću od pet sudija, u predmetu broj AP 105/03, rješavajući apelaciju A. P., na osnovu člana VI/3.b) Ustava Bosne i Hercegovine, člana 59. stav 2. tačka 2. i člana 61.

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ ЗАХТЕВ ЗА ИЗДАВАЊЕ ЛОКАЦИЈСКИХ УСЛОВА А) П

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ ЗАХТЕВ ЗА ИЗДАВАЊЕ ЛОКАЦИЈСКИХ УСЛОВА А) П РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ ЗАХТЕВ ЗА ИЗДАВАЊЕ ЛОКАЦИЈСКИХ УСЛОВА А) ПОДАЦИ О ЛОКАЦИЈИ 1. АДРЕСА (подаци се уносе, ако постоје):,

Више

На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1

На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1 На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1.12.2016.године донео је ПОСЛОВНИК О РАДУ УПРАВНОГ

Више

sreda, 1

sreda, 1 Sreda, 1. decembar 2004. Svedoci L-04 i Vojko Bakrač Otvorena sednica Optuženi su pristupili Sudu Početak u 14.22 h. Molim ustanite. Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju zaseda. Izvolite, sedite.

Више

01 ZALBA na Gz 4539_15

01 ZALBA na Gz 4539_15 прокопали канале у пољопривредном земљишту у јужном Банату, непосредно прекопута Београда, у садашњим насељима Крњача, Борча, Овча. Нажалост, на овим просторима је знање у реципрочној вредности са протоком

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 1093/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 1093/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД 26.01.2016. године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Драгише Ђорђевића, председника већа, Зорана Таталовића, Радмиле

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ Су.бр.I-2 19/ године Председник Апелационог суда у Београду, судија Душко Миленковић, након р

РЕПУБЛИКА СРБИЈА АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ Су.бр.I-2 19/ године Председник Апелационог суда у Београду, судија Душко Миленковић, након р РЕПУБЛИКА СРБИЈА АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ Су.бр.I-2 19/17 30.01.2017. године Председник Апелационог суда у Београду, судија Душко Миленковић, након разматрања Годишњег извештаја о раду суда за 2017. годину

Више

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Служба за послове органа града утврдила је пречишћен текст

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА Основни суд у Брусу Су VIII VIII - 6/ године Б р у с На основу чл. 12. Судског пословника ("Сл.гласник РС" бр.110/09,

РЕПУБЛИКА СРБИЈА Основни суд у Брусу Су VIII VIII - 6/ године Б р у с На основу чл. 12. Судског пословника (Сл.гласник РС бр.110/09, РЕПУБЛИКА СРБИЈА Основни суд у Брусу Су VIII VIII - 6/2016 12.01.2016. године Б р у с На основу чл. 12. Судског пословника ("Сл.гласник РС" бр.110/09, 70/11 и 19/12 и 89/2013), а на основу утврђеног броја

Више

INFORMATOR ZA STRANCE KOJI TRAŽE MEĐUNARODNU ZAŠTITU U CRNOJ GORI

INFORMATOR ZA STRANCE KOJI TRAŽE MEĐUNARODNU ZAŠTITU U CRNOJ GORI INFORMATOR ZA STRANCE KOJI TRAŽE MEĐUNARODNU ZAŠTITU U CRNOJ GORI SADRŽAJ Šta je međunarodna zaštita?... 5 Kakav je postupak po zahtjevu za međunarodnu zaštitu u Crnoj Gori?... 6 Kako se podnosi zahtjev?...

Више

З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНИКА О КРИВИЧНОМ ПОСТУПКУ Члан 1. П Р Е Д Л О Г У Законику о кривичном поступку ( Службени гласник РС, бр. 72/11,

З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНИКА О КРИВИЧНОМ ПОСТУПКУ Члан 1. П Р Е Д Л О Г У Законику о кривичном поступку ( Службени гласник РС, бр. 72/11, З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНИКА О КРИВИЧНОМ ПОСТУПКУ Члан 1. П Р Е Д Л О Г У Законику о кривичном поступку ( Службени гласник РС, бр. 72/11, 101/11, 121/12, 32/13, 45/13 и 55/14), у члану 21.

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСНОВНИ СУД КИКИНДА СУДСКА ЈЕДИНИЦА НОВИ КНЕЖЕВАЦ Број: I-3 Ии. 416/2017 Дана: НОВИ КНЕЖЕВАЦ Основни суд Кикинда, Судска

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСНОВНИ СУД КИКИНДА СУДСКА ЈЕДИНИЦА НОВИ КНЕЖЕВАЦ Број: I-3 Ии. 416/2017 Дана: НОВИ КНЕЖЕВАЦ Основни суд Кикинда, Судска РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСНОВНИ СУД КИКИНДА СУДСКА ЈЕДИНИЦА НОВИ КНЕЖЕВАЦ Број: I-3 Ии. 416/2017 Дана: 11.09.2018. НОВИ КНЕЖЕВАЦ Основни суд Кикинда, Судска јединица у Новом Кнежевцу, по судији Славици Беседеш,

Више

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА РЕПУБЛИКА СРПСКА ВРХОВНИ СУД РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Број: 71 0 K Кжж Бања Лука, године Врховни суд Републике Српск

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА РЕПУБЛИКА СРПСКА ВРХОВНИ СУД РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Број: 71 0 K Кжж Бања Лука, године Врховни суд Републике Српск БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА РЕПУБЛИКА СРПСКА ВРХОВНИ СУД РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Број: 71 0 K 151365 18 Кжж Бања Лука, 01.03.2018. године Врховни суд Републике Српске, у вијећу састављеном од судија Весне Антонић, као

Више

ZKP Deo prvi OPŠTI DEO Glava I OSNOVNE ODREDBE Značenje izraza - Član 2 Pojedini izrazi upotrebljeni u ovom zakoniku imaju sledeće značenje: 1) "osumn

ZKP Deo prvi OPŠTI DEO Glava I OSNOVNE ODREDBE Značenje izraza - Član 2 Pojedini izrazi upotrebljeni u ovom zakoniku imaju sledeće značenje: 1) osumn ZKP Deo prvi OPŠTI DEO Glava I OSNOVNE ODREDBE Značenje izraza - Član 2 Pojedini izrazi upotrebljeni u ovom zakoniku imaju sledeće značenje: 1) "osumnjičeni" je lice prema kome je zbog postojanja osnova

Више

П РА В И Л Н И К

П РА В И Л Н И К Београд, 08.06.2017. год. 02-10 Број: 06-2179/3-17 На основу члана 7. Правилника о раду етичких комисија и Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду (''Гласник Универзитета у Београду'', број

Више

Република Србија УПРАВНИ СУД ОДEЉЕЊЕ У КРАГУЈЕВЦУ I-21 Уж 47/12 Дана године Београд У ИМЕ НАРОДА Управни суд, у већу састављеном од судија:

Република Србија УПРАВНИ СУД ОДEЉЕЊЕ У КРАГУЈЕВЦУ I-21 Уж 47/12 Дана године Београд У ИМЕ НАРОДА Управни суд, у већу састављеном од судија: Република Србија УПРАВНИ СУД ОДEЉЕЊЕ У КРАГУЈЕВЦУ Дана 29.03.2012.године Београд У ИМЕ НАРОДА Управни суд, у већу састављеном од судија: Љиљане Петровић, председника већа, Олге Петровић и Павела Јонаша,

Више

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc К.П.бр.5/03 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 21. ДЕЦЕМБРА 2004. ГОДИНЕ Председник већа: Констатујем да су на наставак главног претреса дана 21. децембра 2004. године, са почетком

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај 2017. године Сенат Универзитета у Крагујевцу, на основу члана 55. Закона о високом

Више

Microsoft Word - izmena godisnjeg rasporeda za 2010-sudije.doc

Microsoft Word - izmena godisnjeg rasporeda za 2010-sudije.doc РЕПУБЛИКА СРБИЈА АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ I Су бр. 2/2010-25 Дана: 12.02.2010.године Б е о г р а д На основу члана 34 став 1 Закона о уређењу судова ( Службени гласник РС бр.116/08 и 104/09) и члана 45,

Више

"Службени гласник РС", бр. 21/96 ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПРОГРАМУ ПОЛАГАЊА СТРУЧНОГ ИСПИТА ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА ИЗРАДЕ ПРОЈЕКАТА И ЕЛАБОРАТА И И

Службени гласник РС, бр. 21/96 ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПРОГРАМУ ПОЛАГАЊА СТРУЧНОГ ИСПИТА ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА ИЗРАДЕ ПРОЈЕКАТА И ЕЛАБОРАТА И И "Службени гласник РС", бр. 21/96 ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПРОГРАМУ ПОЛАГАЊА СТРУЧНОГ ИСПИТА ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА ИЗРАДЕ ПРОЈЕКАТА И ЕЛАБОРАТА И ИЗВОЂЕЊА ГЕОЛОШКИХ ИСТРАЖИВАЊА Члан 1. Овим правилником

Више

Predmet Slobodan Milošević (IT-02-54) - svedoci Mustafa Ramić; Adrijan Van Bal septembar 2003.

Predmet Slobodan Milošević (IT-02-54) - svedoci Mustafa Ramić; Adrijan Van Bal septembar 2003. Sreda, 10. septembar 2003. Svedok Mustafa Ramić Svedok Adrijan Van Bal (Adrianus Van Baal) Otvorena sednica Optuženi je pristupio Sudu Početak u 9.05 h Molim ustanite. Međunarodni krivični sud za bivšu

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОКРУЖНИ СУД У БЕОГРАДУ ВЕЋЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Пословни број: ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од 22.11.2007. године са главног претреса од 22.11.2007. год. Страна 2/27 ПРЕДСЕДНИК

Више

(Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU STRU\310NOG SAVETA - 2.doc)

(Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU STRU\310NOG SAVETA - 2.doc) ОПШТА БОЛНИЦА Др Лаза К. Лазаревић ШАБАЦ ПОСЛОВНИК О РАДУ СТРУЧНОГ САВЕТА Шабац,, септембар 2012. године Р Е П У Б Л И К А С Р Б И Ј А ОПШТА БОЛНИЦА Др Лаза К. Лазаревић ШАБАЦ БРОЈ: Ш А Б А Ц : На основу

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Узп 181/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија:

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Узп 181/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД 16.04.2015. године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Oлге Ђуричић, председника већа, Драгана Скока и Миломира Николића,

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА

РЕПУБЛИКА СРПСКА РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ЗА ПРОСТОРНО УРЕЂЕЊЕ, ГРАЂЕВИНАРСТВО И ЕКОЛОГИЈУ ПРАВИЛНИК О УПИСУ У РЕГИСТАР ЗАЈЕДНИЦА ЗГРАДА СА ОБРАСЦИМА АКАТА ЗА ЈЕДИНСТВЕНУ ПРИМЈЕНУ ЗАКОНА О ОДРЖАВАЊУ ЗГРАДА Бања Лука,

Више

ЗА ПРИВРЕДУ МОДЕЛ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПОСТУПКА УТВРЂИВАЊЕ ИСПУЊЕНОСТИ УСЛОВА ПРОСТОРА И ОПРЕМЕ, У ПОГЛЕДУ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ЗА ОБАВЉАЊЕ ПРИВРЕДНЕ

ЗА ПРИВРЕДУ МОДЕЛ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПОСТУПКА УТВРЂИВАЊЕ ИСПУЊЕНОСТИ УСЛОВА ПРОСТОРА И ОПРЕМЕ, У ПОГЛЕДУ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ЗА ОБАВЉАЊЕ ПРИВРЕДНЕ ЗА ПРИВРЕДУ МОДЕЛ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПОСТУПКА УТВРЂИВАЊЕ ИСПУЊЕНОСТИ УСЛОВА ПРОСТОРА И ОПРЕМЕ, У ПОГЛЕДУ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ЗА ОБАВЉАЊЕ ПРИВРЕДНЕ ДЕЛАТНОСТИ Област: Животна средина - поверени послови

Више

Назив предмета: ЦАРИНСКО И ШПЕДИТЕРСКО ПОСЛОВАЊЕ

Назив предмета: ЦАРИНСКО И ШПЕДИТЕРСКО ПОСЛОВАЊЕ Резултати колоквијума из Основа организације 1. Стефан (Небојша) Миленковић 12826/15 / 2. Никола (Градимир) Младеновић 12828/15 / 3. Стефан (Александар) Петковић 12833/15 / 4. Никола (Небојша) Тодоровић

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СЛУЖБА ПРЕДСЈЕДНИКА Бана Милосављевића 4, Бања Лука, тел:051/ , факс: 051/ ,

РЕПУБЛИКА СРПСКА ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СЛУЖБА ПРЕДСЈЕДНИКА Бана Милосављевића 4, Бања Лука, тел:051/ , факс: 051/ , РЕПУБЛИКА СРПСКА ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СЛУЖБА ПРЕДСЈЕДНИКА Бана Милосављевића 4, Бања Лука, тел:051/248-100, факс: 051/248-158, e-mail:info@predsjednikrs.net ВОДИЧ ЗА ПРИСТУП ИНФОРМАЦИЈАМА У СЛУЖБИ ПРЕДСЈЕДНИКА

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Прев 132/2015 Пзп 1/ године Б е о г р а д У ИМE НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављено

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Прев 132/2015 Пзп 1/ године Б е о г р а д У ИМE НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављено Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД 17.09.2015. године Б е о г р а д У ИМE НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судије: Бранка Станића, као председника већа, судије Браниславе Апостоловић

Више

vspss-vranje-upis upisni-rok-konacna-lista

vspss-vranje-upis upisni-rok-konacna-lista СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ: ТЕХНОЛОГИЈА ДРВЕТА 1 3/ТД Ђорић (Александар) Марјан 33,70 50,00 83,70 буџет 2 9/ТД Манасијевић (Небојша) Марко 35,32 48,00 83,32 буџет 3 13/ТД Трајковић (Срећко) Слободан 30,00 48,00

Више

YU GARANT BANKA a.d.

YU GARANT BANKA a.d. З А П И С Н И К са 63. редовне седнице Скупштине Српске банке а.д. Београд, одржане 29.03.2016. године са почетком у 11.00 часова у просторијама Српске банке а.д. Београд, ул. Савска бр. 25, Београд. Седници

Више

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc К.П.бр.5/03 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА СА ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА ОДРЖАНОГ ДАНА 8. МАЈА 2006. ГОДИНЕ Председник већа: Отварам заседање и констатујем да су на главни претрес дана 8. маја 2006. године са почетком

Више

Службени гласник РС бр. 27/2019 ТРЕЋЕ ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ НИКОЛИЋ против СРБИЈЕ (Представка број 41392/15) ПРЕСУДА СТРАЗБУР 19. март године Ова прес

Службени гласник РС бр. 27/2019 ТРЕЋЕ ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ НИКОЛИЋ против СРБИЈЕ (Представка број 41392/15) ПРЕСУДА СТРАЗБУР 19. март године Ова прес Службени гласник РС бр. 27/2019 ТРЕЋЕ ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ НИКОЛИЋ против СРБИЈЕ (Представка број 41392/15) ПРЕСУДА СТРАЗБУР 19. март 2019. године Ова пресуда је правоснажна, али може бити предмет редакцијске

Више

+ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska + 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam nezadovoljan/na Prilično sam nezadovoljan/

+ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska + 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam nezadovoljan/na Prilično sam nezadovoljan/ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam Prilično sam Ni zadovoljan/na niti Prilično sam zadovoljan/na Veoma sam zadovoljan/na a. Koliko ste

Више

/ Агенција за борбу против корупције, поступајући у поступку који се води по службеној дужности против Милана Вишњића, декана Медиц

/ Агенција за борбу против корупције, поступајући у поступку који се води по службеној дужности против Милана Вишњића, декана Медиц 020-00-00058/2011-11 Агенција за борбу против корупције, поступајући у поступку који се води по службеној дужности против Милана Вишњића, декана Медицинског факултета у Нишу, ради одлучивања о повреди

Више

ЗАКОН О ИЗМЕНAMA ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ПРАВА НА СУЂЕЊЕ У РАЗУМНОМ РОКУ Члан 1. П Р Е Д Л О Г У Закону о заштити права на суђење у разумном року ( Службени

ЗАКОН О ИЗМЕНAMA ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ПРАВА НА СУЂЕЊЕ У РАЗУМНОМ РОКУ Члан 1. П Р Е Д Л О Г У Закону о заштити права на суђење у разумном року ( Службени ЗАКОН О ИЗМЕНAMA ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ПРАВА НА СУЂЕЊЕ У РАЗУМНОМ РОКУ Члан 1. П Р Е Д Л О Г У Закону о заштити права на суђење у разумном року ( Службени гласник РС, бр. 40/15), у члану 7. став 2. мења се

Више

Sluzbeni glasnik opstine Knic broj 3/2009

Sluzbeni glasnik opstine Knic broj 3/2009 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ КНИЋ Година: 2015 Број: 15 Кнић, 30.10.2015. Цена 100,00 дин. Претплата: 700,00 дин. АКТИ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА АКТИ ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ОПШТИНЕ КНИЋ, на седници од 28.10.2015.године,

Више

Microsoft Word - Pravilnik o postupku unutrašnjeg uzbunjivanja Srednjoškolskog doma.doc

Microsoft Word - Pravilnik o postupku unutrašnjeg  uzbunjivanja Srednjoškolskog doma.doc Средњошколски дом у Новом Саду Дел.бр: 01-896 Датум: 03.12.2015. ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА У СРЕДЊОШКОЛСКОМ ДОМУ Нови Сад, децембар 2015. 1 На основу члана 16. став 1. Закона о заштити

Више

Microsoft Word - izmene i dopune.doc

Microsoft Word - izmene i dopune.doc На основу члана 63. став 1. Закона о ЈН (''Службени гласник РС'', бр. 124/12, 14/2015 и 68/15) КОМИСИЈА за јн мв образована Решењем бр. 404-119-5/18-IV сачинила је: 1. ОПШТИ ПОДАЦИ Наручилац Адреса - Израда

Више

CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav

CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav 1 tačka 5) Zakona o tržištu kapitala ("Sl. list CG",

Више