REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HUM, VELA LUKA Vinkovci, sr

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HUM, VELA LUKA Vinkovci, sr"

Транскрипт

1 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HUM, VELA LUKA Vinkovci, srpanj 24.

2 S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2 2. OSNOVNI PODACI O DRUŠTVENOM PODUZEĆU Podaci o društvenom poduzeću Statusne i druge promjene Vlasnički povezana društva 3 3. REVIZIJA POSTUPKA PRETVORBE Odluka o pretvorbi Razvojni program Program pretvorbe Izvještaj Službe društvenog knjigovodstva Hrvatske Elaborat o procjeni vrijednosti Poduzeća Rješenje o suglasnosti na pretvorbu Provedba programa pretvorbe Upis u sudski registar PROMJENE VLASNIČKE STRUKTURE NAKON PRETVORBE Dionice s popustom i bez popusta Dionice iz portfelja fondova Dionice iz portfelja Fonda Dionice iz portfelja mirovinskih fondova Pretvaranje potraživanja u ulog VLASNIČKA STRUKTURA U VRIJEME OBAVLJANJA REVIZIJE I POSLOVANJE DRUŠTVA Vlasnička struktura u vrijeme obavljanja revizije Podaci o poslovanju prema temeljnim financijskim izvještajima Raspolaganje nekretninama 2 6. OCJENA PROVEDBE POSTUPAKA PRETVORBE I PRIVATIZACIJE Ocjena postupka pretvorbe Ocjena postupaka privatizacije OČITOVANJE ZAKONSKOG PREDSTAVNIKA 22

3 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar Klasa: 41-3/1-1/259 Urbroj: Vinkovci, 19. srpnja 24. IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE DRUŠTVENOG PODUZEĆA HUM, VELA LUKA Na temelju odredbi Zakona o državnoj reviziji (Narodne novine 49/3 - pročišćeni tekst) i Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije (Narodne novine 44/1 i 143/2) obavljena je revizija pretvorbe i privatizacije društvenog poduzeća HUM, Vela Luka. Revizija je obavljena u razdoblju od 23. travnja do 19. srpnja 24. Postupak revizije proveden je u skladu s revizijskim standardima Međunarodne organizacije vrhovnih revizijskih institucija - INTOSAI (Narodne novine 93/94) i Kodeksom profesionalne etike državnih revizora.

4 2 1. ZAKONSKA REGULATIVA Postupak pretvorbe i privatizacije reguliraju sljedeći zakoni i propisi: - Zakon o pretvorbi društvenih poduzeća (Narodne novine 19/91, 45/92, 83/92, 16/93, 94/93, 2/94, 9/95), - Zakon o trgovačkim društvima (Narodne novine 111/93, 34/99, 121/99), - Zakon o privatizaciji (Narodne novine 21/96, 71/97, 73/), - Zakon o Agenciji Republike Hrvatske za restrukturiranje i razvoj (Narodne novine 18/9, 47/9, 52/9, 19/91, 29/91), - Zakon o Hrvatskom fondu za razvoj (Narodne novine 18/9, 42/9, 19/91, 29/91), - Zakon o Hrvatskom fondu za privatizaciju (Narodne novine 84/92, 7/93, 76/93, 19/94, 52/94, 87/96), - Zakon o zabrani prijenosa prava raspolaganja i korištenja određenih nekretnina u društvenom vlasništvu na druge korisnike odnosno u vlasništvo fizičkih i pravnih osoba (Narodne novine 53/9, 61/91, 25/93, 7/93), - Zakon o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine (Narodne novine 92/96, 92/99, 8/2, 81/2), - Pravilnik o uvjetima i načinu zamjene dionica ili udjela (Narodne novine 44/96), - Upute za provedbu članka 11. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća (Narodne novine 26/91) te drugi zakoni i propisi. 2. OSNOVNI PODACI O DRUŠTVENOM PODUZEĆU 2.1. Podaci o društvenom poduzeću Prije pretvorbe, hotelsko turističko poduzeće HUM, Vela Luka, sa sjedištem u Vela Luci, Obala 2 broj 1 (dalje u tekstu: Poduzeće), bilo je upisano u sudski registar pod brojem 1258/89. Matični broj je Poduzeće je obavljalo sljedeće djelatnosti: ugostiteljske usluge smještaja, prehrane i turističkog posredovanja te turističke usluge s inozemstvom. Poduzeće posluje od pod nazivom Istra, Vela Luka. Od 197. do poslovalo je pod nazivom Vela Luka, hotelsko poduzeće Vela Luka. Od do poslovalo je u sastavu privrednog poduzeća HUM, Vela Luka, a od do 199. kao osnovna organizacija udruženog rada Turizam u sastavu hotelsko turističke radne organizacije HUM Vela Luka. Od 1. siječnja 199. do pretvorbe Poduzeće je poslovalo kao samostalno društveno poduzeće pod nazivom HUM hotelsko turističko poduzeće. Djelatnost Poduzeća obavljana je u poslovnim objektima na jedanaest lokacija, na kojima su se prema organizacijskoj strukturi nalazila četiri hotela, depadans, dva restorana, disko, slastičarnica, pomoćne službe te kupalište i izletište. Do Poduzeće se razvijalo i ostvarivalo je dobre poslovne rezultate. Nakon toga, zbog zaduživanja odnosno korištenja kredita radi izgradnje hotela Adria (s početkom gradnje u i završetkom gradnje u 1986.) ostvarivalo je lošije rezultate poslovanja. U vrijeme Domovinskog rata, odnosno u razdoblju od do Poduzeće nije obavljalo djelatnost, odnosno nije ostvarivalo turistički promet. Od rujna do travnja tri hotela korištena su za smještaj prognanika, izbjeglica i Hrvatske vojske. U vrijeme donošenja odluke o pretvorbi, odgovorna osoba ovlaštena za zastupanje bio je direktor Radojica Dragojević.

5 3 Prema bilanci uspjeha sastavljenoj za iskazani su prihodi u iznosu HRD, rashodi u iznosu HRD te gubitak u iznosu HRD. Vrijednost aktive, odnosno pasive prema bilanci stanja iznosila je HRD, odnosno ,- DEM. Koncem Poduzeće je imalo 175 zaposlenika Statusne i druge promjene Upis promjene oblika organiziranja Poduzeća pretvorbom u dioničko društvo proveden je 24. svibnja rješenjem Trgovačkog suda u Splitu broj Fi-394/95. U sudski registar upisana je promjena organizacijskog oblika društvenog poduzeća u Hotelsko turističko poduzeće HUM dioničko društvo, Vela Luka, Obala 2 broj 1 i skraćeni naziv HTP HUM d.d., Vela Luka (dalje u tekstu: Društvo). Prema navedenom rješenju, temeljni kapital iznosio je ,51 kn ili ,- DEM, a podijeljen je na dionice nominalne vrijednosti dionice 1,- DEM. Rješenjem Trgovačkog suda u Splitu, broj Tt-95/376-2 od 27. lipnja upisano je usklađenje općih akata Društva sa Zakonom o trgovačkim društvima te povećanje temeljnog kapitala. Na sjednici skupštine održane 1. studenoga donesena je odluka o povećanju temeljnog kapitala. Temeljni kapital upisan u iznosu ,- DEM povećan je za ,45 DEM te je iznosio ,45 DEM. Razlog povećanja temeljnog kapitala bilo je pretvaranje obveza za kredite primljene od društva Splitska banka d.d., Split u dionice. Temeljni kapital povećan je izdavanjem 9 55 dionica serije B nominalne vrijednosti dionice 1,- DEM. Dionice su prenesene društvu Splitska banka d.d., Split. Temeljni kapital u iznosu ,45 DEM podijeljen je na dionice nominalne vrijednosti dionice 1,- DEM. Usklađenje temeljnog kapitala i promjene odredbi statuta upisane su u sudski registar rješenjem Trgovačkog suda u Splitu, broj Tt-97/ od 9. ožujka Na sjednici skupštine održane 23. prosinca donesena je odluka o smanjenju temeljnog kapitala i odluka o izmjenama i dopunama statuta. Temeljni kapital smanjen je za ,51 kn te iznosi , kn. Iznos smanjenja temeljnog kapitala nastao usklađenjem nominalne vrijednosti dionica raspoređen je u revalorizacijske pričuve. Temeljni kapital u iznosu , kn podijeljen je na dionice nominalne vrijednosti dionice 2, kn. Rješenjem Trgovačkog suda u Splitu, broj Tt-98/292-4 od 5. studenoga upisana je promjena osobe za zastupanje Društva Vlasnički povezana društva U razdoblju od pretvorbe do vremena obavljanja revizije Društvo nije osnivalo druga trgovačka društva.

6 4 3. REVIZIJA POSTUPKA PRETVORBE 3.1. Odluka o pretvorbi Odluka o pretvorbi Poduzeća donesena je 1. travnja na sjednici radničkog savjeta. Predsjednik radničkog savjeta bio je Janko Bikić. U Društvu nema podataka o drugim članovima radničkog savjeta. Radnički savjet je donio 1. travnja odluku kojom se stanovi u vlasništvu Poduzeća izuzimaju iz društvenoga kapitala i prenose na gospodarenje Fondu za financiranje stambeno komunalnih djelatnosti. Pored odluke o pretvorbi Agenciji su dostavljeni svi prilozi propisani člankom 11. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća, odnosno program pretvorbe, izvještaj Službe društvenog knjigovodstva Hrvatske, podaci o poslovanju Poduzeća, razvojni program, podaci i dokazi o pravu vlasništva i korištenju nekretnina, izvadak iz sudskog registra i elaborat o procjeni vrijednosti Poduzeća. Radi usklađenja odluke s rješenjem o suglasnosti na pretvorbu Poduzeća, kojeg je izdao Fond, donesena je izmijenjena odluka o pretvorbi (na kojoj je datumom 1. travnja 1992.) prema kojoj procijenjena vrijednost Poduzeća iznosi ,- DEM i podijeljena je na dionice nominalne vrijednosti 1,- DEM. Pored navedenog, odlukom je određena djelatnost Društva, način upisa i kupnje dionica te drugi uvjeti. U vrijeme donošenja izmijenjene odluke o pretvorbi, predsjednik upravnog odbora bio je Svemir Vilović, a članovi Edi Žuvela, Neda Sučić, Jadranka Barčot i Dobren Dragojević Razvojni program Razvojni program izradili su zaposlenici Poduzeća u travnju Obuhvaćena je analiza razvojnih mogućnosti, organizacijska struktura Poduzeća te analiza tržišnog položaja Poduzeća. Razvojnim programom obuhvaćeno je razdoblje od do Prema razvojnom programu predviđena je obnova postojećih objekata, poboljšanje nivoa usluga, poboljšanje kvalifikacijske strukture zaposlenih, te maksimalno angažiranje na prodaji ukupnih kapaciteta. Planirana su ulaganja u postojeće objekte u iznosu 4.45.,- DEM, od čega 3.75.,- DEM za obnovu hotela i 7.,- DEM za nabavu opreme. Planirani izvori sredstava za financiranje navedenih aktivnosti bili su krediti banaka i sredstva Hrvatskog fonda za razvoj. Razvojnim programom predviđeno je 88 zaposlenika, a višak zaposlenih riješio bi se putem dokupa staža zaposlenicima kojima nedostaje pet godina do pune mirovine odnosno putem programa zbrinjavanja viška zaposlenih. Prema programu zbrinjavanja viška zaposlenih, kojeg je prihvatio radnički savjet 29. lipnja 1992., utvrđeno je da je za radom osam zaposlenika prestala potreba.

7 Program pretvorbe Program pretvorbe obuhvaća osnovne podatke o Poduzeću, registriranu djelatnost, model pretvorbe, podatke o uvjetima stjecanja dionica, nominalnu vrijednost dionica, podatke o načinu pretvorbe te način upisa i uplate dionica. Način pretvorbe te podaci o vrijednosti Poduzeća istovjetni su s podacima iz odluke o pretvorbi. Procijenjena vrijednost Poduzeća na dan 31. prosinca iznosila je ,- DEM. Temeljni kapital je podijeljen na dionice nominalne vrijednosti 1,- DEM. U skladu sa zakonskim odredbama, programom je predviđen model pretvorbe Poduzeća prodajom dionica te prijenosom dionica fondovima prema zakonskim odredbama. Programom pretvorbe predviđeno je pravo kupnje 5,% dionica, za sve zaposlene i ranije zaposlene, uz popust od 2,% uvećan za 1,% za svaku navršenu godinu radnog staža. Otplata dionica predviđena je u roku pet godina u mjesečnim obrocima sa sljedećom dinamikom otplate: u prvoj godini 5,%, u drugoj 5,%, u trećoj 2,%, u četvrtoj 35,% i u petoj godini 35,% ugovorene vrijednosti Izvještaj Službe društvenog knjigovodstva Hrvatske Utvrđivanje zakonitosti i realnosti godišnjeg obračuna za provela je Služba društvenog knjigovodstva Hrvatske. Prema izvještaju od 25. rujna 1992., postupcima utvrđivanja zakonitosti i realnosti godišnjeg obračuna utvrđena su odstupanja prigodom iskazivanja stanja osnovnih sredstava, amortizacije, rashoda za financiranje i gubitka. U tijeku izrade izvještaja, Poduzeće je provelo ispravke knjiženja te je dano mišljenje da je navedeni obračun sastavljen u skladu sa zakonskim odredbama Elaborat o procjeni vrijednosti Poduzeća Elaborat o procjeni vrijednosti Poduzeća izradili su zaposlenici Poduzeća. Procjenu vrijednosti Poduzeća obavila je komisija u sljedećem sastavu: Rade Dragojević, Nilda Dragojević, Dobren Dragojević, Tonko Protić i Fenka Maričić. Elaborat o procjeni vrijednosti Poduzeća, izrađen je u lipnju Nema dokumentacije i podataka o tome koliko je iznosila procijenjena vrijednost Poduzeća prema osnovnom elaboratu iz lipnja Radi otklanjanja nepravilnosti u izradi elaborata, u razdoblju od listopada do travnja 1994., izrađeno je više dopuna elaborata, koje su dostavljene Hrvatskom fondu za privatizaciju (dalje u tekstu: Fond). Elaborat i dopune elaborata obuhvaćaju procjenu vrijednosti građevinskog zemljišta i građevinskih objekata, opreme, zaliha, potraživanja, obveza i drugih bilančnih pozicija te sadrže sve potrebne dokaze za postupke na temelju kojih je obavljena procjena. Uz elaborat su priloženi dokazi u kojima su obrazloženi osnovni elementi koji su utjecali na utvrđivanje procijenjene vrijednosti Poduzeća. Za utvrđivanje vrijednosti Poduzeća korištena je statička metoda procjene, prema kojoj je procijenjena vrijednost Poduzeća iznosila ,- DEM. Polazna veličina za utvrđivanje procijenjene vrijednosti Poduzeća bila je knjigovodstvena vrijednost Poduzeća prema bilanci stanja na dan 31. prosinca 1991., a iznosila je HRD ili ,- DEM.

8 6 U tablici broj 1 daje se pregled knjigovodstvene vrijednosti i procijenjene vrijednosti Poduzeća prema elaboratu o procijeni vrijednosti. Tablica broj 1 Redn i broj Knjigovodstvena i procijenjena vrijednost Poduzeća Opis pozicije Knjigovodstvena vrijednost u DEM Procijenjena vrijednost prema elaboratu 1. Nematerijalna ulaganja 9.927, ,- 2. Materijalna ulaganja , ,- Zemljište , ,- Građevinski objekti 6.41., ,- Oprema , ,- Drugo 927,- 927,- 3. Dugoročna financijska ulaganja , ,- 4. Obrtna sredstva , ,- Zalihe , ,- Potraživanja 1.2, ,- Novčana sredstva 9.18,- 9.18,- I Ukupna imovina (1-4) , ,- 5. Obveze , ,- II Ukupno odbitne stavke (5) , ,- Vrijednost Poduzeća (I-II) , ,- Knjigovodstvena vrijednost zemljišta na dan 31. prosinca iznosila je ,- DEM, a procijenjena vrijednost zemljišta prema elaboratu ,- DEM. Za građevinsko zemljište pribavljeni su dokumenti o vlasništvu s izvodima iz zemljišnih knjiga. Kod procjene vrijednosti građevinskog zemljišta korišteni su podaci o prometnoj vrijednosti zemljišta pribavljeni od Uprave društvenih prihoda općine Korčula, prema kojima je prometna vrijednost građevinskog zemljišta u području naselja iznosila 21,64 DEM/m5, a za šire priobalno područje 17,82 DEM/m5.

9 7 Knjigovodstvena vrijednost građevinskih objekata na dan 31. prosinca iznosila je 6.41.,- DEM, a procijenjena vrijednost građevinskih objekata prema elaboratu ,- DEM. U procijenjenu vrijednost građevinskih objekata uključeni su priključci u iznosu ,- DEM, vanjsko uređenje u iznosu ,- DEM, te štete nastale zbog smještaja prognanika za vrijeme Domovinskog rata, u iznosu ,- DEM. Za građevinske objekte priloženi su dokazi o vlasništvu. Vrijednost građevinskih objekata procijenjena je na temelju obavljenog pregleda i snimanja postojećeg stanja. Primijenjeni su građevinski propisi i normativi Republike Hrvatske. Pri procjeni građevinskih objekata navedeni su podaci o bruto i neto izgrađenim površinama te ukupnom volumenu objekta. Prema elaboratu ukupna vrijednost građevinskog zemljišta, objekata, priključaka na komunalnu, javnu i individualnu infrastrukturu te vanjskog uređenja umanjena za iznos štete, iznosila je ,- DEM. U nastavku se daje procijenjena vrijednost zemljišta, objekata, priključaka i vanjskog uređenja prema elaboratu te štete nastale zbog smještaja prognanika. Tablica broj 2 Procijenjena vrijednost zemljišta, građevinskih objekata, priključaka, vanjskog uređenja i šteta u DEM Redni broj Lokacija Zemljište Objekti Priključak Vanjsko uređenje Štete Ukupno 1. Hotel Adria , , , , ,- 2. Hotel Posejdon , , , , , ,- 3. Bungalovi 74.52, , ,- 18.6, ,- 4. Hotel Korkyra , , ,- 24.1, , ,- 5. Hotel Jadran , , ,- 6., , ,- 6. Disko Torkul 7.26, , , ,- 7. Restoran Sunce 22., , , ,- 8. Depadans Dalmacija , , ,- 7.73, ,- 9. Objekt tehničke službe 12.43, ,- 5.15,- 2.49, ,- 1. Praonica 12.78, ,- 3.34, ,- 11. Gradsko zemljište 1.54, ,- UKUPNO , , , , , ,- Knjigovodstvena vrijednost opreme na dan 31. prosinca iznosila je ,- DEM, a procijenjena vrijednost ,- DEM. Vrijednost opreme procijenjena je na temelju postojeće dokumentacije, knjigovodstvenih podataka te uvidom u stanje opreme. U obzir je uzet način održavanja opreme, tehnološka zastarjelost i vrijeme uporabe opreme.

10 8 Dugoročna financijska ulaganja, novčana sredstva i zalihe iskazani su po knjigovodstvenoj vrijednosti. Potraživanja su procijenjena u iznosu ,- DEM, a sastoje se od kratkoročnih potraživanja iz poslovanja u iznosu ,- DEM i drugih kratkoročnih potraživanja u iznosu ,- DEM. Obrtna sredstva procijenjena su u iznosu 141.4,- DEM zajedno s procijenjenom vrijednosti nekretnina i opreme te drugom imovinom procijenjenom u visini knjigovodstvene vrijednosti čini ukupnu procijenjenu vrijednost imovine Poduzeća u iznosu ,- DEM. Procijenjena vrijednost obveza u iznosu ,- DEM odnosi se na dugoročne obveze (krediti kod poslovnih banaka) u iznosu ,- DEM i kratkoročne obveze (obveze prema dobavljačima, obveze za osobne dohotke, obveze za kredite i obveze za poreze i doprinose) u iznosu ,- DEM. Ukupna procijenjena vrijednost imovine Poduzeća umanjena za ,- DEM (dugoročne i kratkoročne obveze) čini procijenjenu vrijednost Poduzeća u iznosu ,- DEM. Procijenjena vrijednost Poduzeća ( ,- DEM) uvećana je za iznos pretvorenog potraživanja banke u ulog u iznosu ,- DEM, što čini temeljni kapital u iznosu ,- DEM Rješenje o suglasnosti na pretvorbu Fond je 19. svibnja donio rješenje o suglasnosti na pretvorbu poduzeća u dioničko društvo. Prema rješenju, temeljni kapital iznosi ,- DEM, a sastoji se od procijenjene vrijednosti Poduzeća u iznosu HRD ili ,- DEM i pretvaranja potraživanja društva Splitska banka d.d., Split u iznosu HRD ili ,- DEM u ulog. Primijenjen je tečaj 1,- DEM = HRD na dan donošenja rješenja. Rješenjem je određeno da se Poduzeće pretvara u dioničko društvo: - prodajom dionica uz popust osobama iz članka 5. stavka 1. točka 1., 2. i 2.a Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća, nominalne vrijednosti HRD ( ,- DEM), što čini 5,% procijenjene vrijednosti Poduzeća, te - prodajom preostalih 5,% dionica, uvećanih za neprodane dionice s popustom i umanjenih za rezervirane dionice, u skladu s odredbama Zakona o dopuni Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća i Pravilnika o prodaji dijela poduzeća javnim prikupljanjem ponuda. Rješenjem je utvrđeno da su u procijenjenu vrijednost Poduzeća bile uključene i nekretnine procijenjene vrijednosti u iznosu 97.86,- DEM, od čega se vrijednost u iznosu ,- DEM odnosila na nekretnine za koje nisu bili riješeni imovinsko pravni odnosi, a ,- DEM na nekretnine za koje nisu bili dostavljeni dokazi da su nekretnine isključene od zabrane prijenosa prava raspolaganja i korištenja prema Zakonu o zabrani prijenosa prava raspolaganja i korištenja određenih nekretnina u društvenom vlasništvu na druge korisnike, odnosno u vlasništvo fizičkih i pravnih osoba. Prema rješenju, u procijenjenu vrijednost Poduzeća bile su uključene sljedeće nekretnine za koje nisu bili riješeni imovinsko pravni odnosi: - lokacija objekt tehničke službe, zemljište, katastarska čestica 29/1 i 29/2 upisana u z.k. ul. broj 169 katastarske općine Vela Luka, - lokacija hotel Posejdon, zemljište ispod objekta, katastarska čestica 24/15, 24/17 i 24/26 upisana u z.k. ul. broj 2741 katastarske općine Vela Luka i

11 9 - lokacija disko Torkul, objekt i zemljište, katastarska čestica 424/1 i 424/2 upisana u z.k. ul. broj 463 katastarske općine Vela luka. U procijenjenu vrijednost Poduzeća bile su uključene sljedeće nekretnine za koje nisu dostavljeni dokazi da su nekretnine isključene od zabrane prijenosa prava raspolaganja i korištenja: - lokacija hotel Korkyra, zemljište, katastarska čestica 4482 katastarske općine Vela Luka, - lokacija hotel Posejdon, zemljište, katastarska čestica 24/19, 24/191, 24/192 i 24/193 upisana u z.k. ul. broj 2741 katastarske općine Vela Luka i - lokacija hotel Jadran, objekt i zemljište, katastarska čestica 397/3 i 4482 katastarske općine Vela Luka. Spomenute nekretnine procijenjene su u vrijednosti ,- HRD ili 97.86,- DEM. Fond je rezervirao 9 79 dionica nominalne vrijednosti 97.86,- DEM, a odnose se na spomenutu imovinu Provedba programa pretvorbe Postupci pretvorbe provedeni su u skladu s programom pretvorbe i rješenjem o suglasnosti na pretvorbu. Od dionice Društva, uz popust je prodano dionica nominalne vrijednosti ,- DEM (5,% procijenjene vrijednosti Poduzeća), fondovima je preneseno dionica (drugih 5,% procijenjene vrijednosti Poduzeća, od čega je neupisanih dionica i 9 79 dionica rezerviranih u Fondu), a dionice nominalne vrijednosti ,- DEM prenesene su društvu Splitska banka d.d., Split radi, pretvaranja potraživanja u ulog.

12 - Upis i prodaja dionica uz popust 1 Na temelju poziva za upis i uplatu dionica uz popust, objavljenog u glasilu, zaposleni i ranije zaposleni su 11. lipnja upisali dionica nominalne vrijednosti ,- DEM. Uz popust je prodano 5,% procijenjene vrijednosti Poduzeća. Fond je zaključio 359 ugovora o prodaji dionica uz popust, od čega se prema 353 ugovora dionice prodaju na obročnu otplatu, a prema šest ugovora, uz jednokratno plaćanje. U ugovorima je primijenjen tečaj 1,- DEM = HRD, koji je vrijedio u vrijeme donošenja rješenja o suglasnosti na pretvorbu. Ugovori su sadržavali: broj ugovora, naziv kupca, broj i nominalnu vrijednost dionica, visinu popusta, ugovornu cijenu, način otplate, prava kupca, odredbu o revalorizaciji vrijednosti neotplaćenog dijela upisanih dionica, raskidu ugovora i druge odredbe. Plaćanje je ugovoreno u 6 mjesečnih obroka (prvi obrok u roku sedam dana od potpisa ugovora) s tim da je u prvoj godini predviđena otplata 5,%, drugoj 5,%, trećoj 2,%, četvrtoj 35,% i u petoj godini 35,% ugovorne vrijednosti. - Prijenos neupisanog dijela dionica fondovima U skladu s rješenjem o suglasnosti na pretvorbu Poduzeća, nakon provedene pretvorbe, u portfelj Fonda preneseno je dionica ili 35,6% vrijednosti Društva. Fond je u rujnu objavio poziv o prodaji dionica. S obzirom da na poziv nije dostavljena niti jedna ponuda, Fond je 21. listopada donio odluku, na temelju koje je obavljen prijenos dionica fondovima u omjeru određenom Zakonom o pretvorbi društvenih poduzeća i to: Fondu 66,67% ili dionica, Republičkom fondu mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske 23,33% ili dionica i Republičkom fondu mirovinskog i invalidskog osiguranja poljoprivrednika Hrvatske 1,% ili dionica. U Fondu osim prenesenih dionica bilo je i 9 79 rezerviranih dionica ili ukupno dionica ili 29,69% vrijednosti Društva. - Pretvaranje potraživanja u ulog U skladu s odredbama Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća te odlukom i programom pretvorbe, Društvo i društvo Splitska banka d.d., Split (dalje u tekstu: Banka) zaključili su 31. prosinca ugovor o pretvaranju potraživanja Banke u ulog, odnosno u dionice Društva. Ugovorom je utvrđeno da se potraživanja Banke na dan 31. prosinca u iznosu ,- DEM ( ,51 kn) pretvore u ulog na način da devizna vrijednost potraživanja odgovora nominalnoj vrijednosti uloga. Iznos ugovorenog uloga odgovara nominalnoj vrijednosti dionice, koje čine 16,88% vrijednosti Društva. Potraživanja Banke odnose se na kredite i kamate na kredite, za što postoji dokumentacija i izvješće revizorske tvrtke o ispravnosti utvrđivanja vrijednosti potraživanja koje se pretvara u ulog odnosno dionice.

13 Upis u sudski registar Osnivačka skupština Društva na kojoj je usvojen statut održana je 23. prosinca Društvo je 24. svibnja upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Splitu. Upis je obavljen prema podacima iz rješenja o suglasnosti na pretvorbu Poduzeća, a temeljni kapital upisan je u iznosu ,- DEM ili ,51 kn. U tablici broj 3 daje se pregled dioničara Društva nakon pretvorbe. Tablica broj 3 Dioničari Društva nakon pretvorbe Redn i broj Dioničari Broj dionica Vrijednost u DEM Udjel u % 1. mali dioničari ,- 41,56 2. Fond ,- 29,69 3. mirovinski fondovi ,- 11,87 4. Splitska banka d.d., Split ,- 16,88 Ukupno ,- 1, 4. PROMJENE VLASNIČKE STRUKTURE NAKON PRETVORBE 4.1. Dionice s popustom Od dionice Društva, uz popust je prodano dionica nominalne vrijednosti ,- DEM. Fond je zaključio ukupno 359 ugovora o prodaji dionica s popustom, od čega je prema 353 ugovora prodaja dionica ugovorena na obročnu otplatu, a prema šest ugovora uz jednokratno plaćanje. Ugovori o prodaji dionica na obročnu otplatu zaključeni su 11. lipnja 1994., a ugovorena je obročna otplata u roku pet godina. Prvi obrok uplaćen je 18. lipnja u skladu s ugovorenim uvjetima. Od 359 zaključenih ugovora, 348 ugovora zaključeno je u skladu sa zakonskim propisima, dok je 11 ugovora o prodaji 1 82 dionica s popustom zaključeno s osobama koje su upisale dionice s popustom u više poduzeća, ukupne nominalne vrijednosti veće od 2.,- DEM. U listopadu 1994., odnosno prije upisa Društva u sudski registar, zaključeni su ugovori o prodaji i prijenosu dionica između Ivana Bačić i malih dioničara, čime je Ivan Bačić stekao 1 14 dionica nominalne vrijednosti 1.1.4,- DEM ili 6,57% od ukupnog broja dionica (odnosno od dionice). Spomenute dionice nisu bile otplaćene Fondu. Zaključivanje ugovora o prijenosu neotplaćenih dionica prije upisa dioničkog društva u sudski registar nije u skladu s odredbama članka 21.c Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća, prema kojima se neotplaćene dionice ne mogu prenositi prije upisa dioničkog društva u sudski registar. Ugovori o prodaji i prijenosu dionica sastavljeni su u obliku javne ovjerene isprave i sadrže sve elemente određene člankom 21.d Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća. Ugovori su dostavljeni Fondu. Stjecatelj se na temelju zaključenih ugovora obvezao podmiriti ostatak duga prema Fondu.

14 12 Tijekom 1995., na temelju 7 zaključenih ugovora o prodaji i prijenosu dionica, Ivan Bačić je stekao 1 2 neotplaćenih dionica nominalne vrijednosti 12.,- DEM. Nakon ovih promjena u vlasništvu Ivana Bačića bilo je dionica (od čega su 7 21 neplaćena dionica i plaćene dionice) nominalne vrijednosti ,- DEM ili 7,36% od ukupnog broja dionica. Promjene su evidentirane u knjizi dionica Društva. Ugovori o prodaji i prijenosu dionica sastavljeni su u obliku javne ovjerene isprave i sadrže sve elemente određene člankom 21.d Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća. Ugovori su dostavljeni Fondu. Dionice su prenesene po nominalnoj vrijednosti. Stjecatelj se na temelju zaključenih ugovora obvezao podmiriti ostatak duga prema Fondu. Za otplatu preuzetog duga, u razdoblju od 16. lipnja do 28. travnja Ivan Bačić je platio Fondu, putem mjesečnih uplata ukupno ,39 kn ili 32.3,29 DEM. Dana 5. ožujka zaključena su dva ugovora o prijenosu 4 neotplaćenih dionica Društva. Prema jednom ugovoru, Ivan Bačić je prenio društvu Tvornica elektronskih uređaja d.d., Vela Luka 2 neotplaćenih dionica Društva nominalne vrijednosti 2.,- DEM, radi podmirivanja duga u iznosu 111.,- DEM kojeg je Tin Mirošević imao prema društvu Tvornica elektronskih uređaja d.d., Vela Luka. Prema drugom ugovoru, Ivan Bačić je prenio društvu Tvornica elektronskih uređaja d.d., Vela Luka, 2 neotplaćenih dionica Društva nominalne vrijednosti 2.,- DEM, radi podmirivanja duga u iznosu 9.,- DEM kojeg je Tin Mirošević imao prema navedenom društvu. U ugovorima je navedeno da će se istodobno s potpisivanjem ugovora, potpisati i dokumenti o prijenosu dionica s Ivana Bačić na društvo Tvornica elektronskih uređaja d.d., Vela Luka. Ivan Bačić je na temelju deset ugovora o prodaji dionica zaključenih 18. ožujka i deset ugovora o prodaji zaključenih 9. travnja prenio društvu Tvornica elektronskih uređaja d.d., Vela Luka 4 dionica (2 178 neplaćenih i otplaćenih dionica) nominalne vrijednosti 4.,- DEM ili 2,63% od ukupnog broja dionica. U vlasništvu dioničara Ivana Bačić ostalo je dionica ili 4,74% od ukupnog broja dionica Društva. Po jedan primjerak ugovora dostavljen je Fondu. Promjene su evidentirane u knjizi dionica Društva. Ugovori o prodaji i prijenosu dionica sastavljeni su u obliku javno ovjerene isprave i sadrže sve elemente određene člankom 21.d Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća. Dionice su prenesene po nominalnoj vrijednosti. Stjecatelj se na temelju zaključenih ugovora obvezao podmiriti ostatak duga prema Fondu. U siječnju zaključen je ugovor o prijenosu dionica između Hrvatskog mirovinskog osiguranja d.o.o. i Ivana Bačić, prema kojem je Ivan Bačić prenio Hrvatskom mirovinskom osiguranju d.o.o otplaćene dionice Društva, nakon čega je navedeni dioničar imao 5 16 dionica ili 3,19% od ukupnog broja dionica. Fond je s Ivanom Bačić 18. veljače raskinuo 43 ugovora o prodaji dionica te dva ugovora 18. studenoga 1999., prema kojima je bilo neotplaćenih dionica koje su prenesene Fondu. Nakon 18. studenoga u vlasništvu Ivana Bačić bile su 934 otplaćene dionice ili,58% od ukupnog broja dionica. Od toga, 267 dionica odnosi se na dionice koje je Ivan Bačić kupio od dioničara koji su upisali dionice s popustom u iznosu većem od 2.,- DEM (za koje je Fond pokrenuo upravne sporove pri općinskom sudu), te Ivan Bačić u vlasništvu ima 667 dionica (ili,42% Društva) s pravnom glasa na sjednicama Društva.

15 13 Od 2 ugovora o prodaji i prijenosu dionica, na temelju kojih je društvo Tvornica elektronskih uređaja d.d., Vela Luka steklo 4 neotplaćenih dionica, Fond je u veljači raskinuo 19 ugovora (prema jednom ugovoru u cijelosti su plaćene upisane dionice), čime je u svoj portfelj prenio 1 96 neplaćenih dionica. Nakon raskida ugovora u vlasništvu društva Tvornica elektronskih uređaja d.d., Vela Luka nalazi se 2 4 otplaćenih dionica ili 1,26% od ukupnog broja dionica. U razdoblju od lipnja do svibnja dioničari su uplaćivali mjesečne obroke za otplatu dionica. U skladu s odredbama Zakona o privatizaciji, sa 18 dioničara (osobe iz članka 5. stavka 1., točka 1. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća) zaključeni su 6. veljače dodaci ugovorima o produženju rokova otplate dionica na 2 godina. Zbog neplaćanja dionica prema osnovnim ugovorima i dodacima ugovora Fond je u razdoblju od 18. veljače do 27. rujna 22. raskinuo 34 ugovora (od čega su 45 raskidi ugovore s Ivanom Bačić i 19 raskidi ugovora s društvom Tvornica elektronskih uređaja). Nakon raskida ugovora, od upisanih dionica dioničari su otplatili 26 7 dionica, neplaćenih dionice preneseno je u portfelj Fonda, a za 51 dionicu otplata je u tijeku. Dioničari su tijekom i prenijeli otplaćenu dionicu na druge stjecatelje, nakon čega su mali dioničari imali dionica ili 8,16% od ukupnog broja dionica. Radojici Dragojeviću preneseno je 4 46 dionica ili 2,5%, Anti Radoviću dionice ili 1,48%, Dinku Žuveli dionica ili 1,12%, Antunu Andreisu 557 dionica ili,35%, društvu Tvornica elektronskih uređaja d.d., Vela Luka 2 4 dionica ili 1,26% i Hrvatskom mirovinskom osiguranju d.o.o dionice ili 1,27% od ukupnog broja dionica Dionice iz portfelja fondova U lipnju u portfelj fondova preneseno je neupisanih dionica, od čega je u skladu sa zakonskim odredbama Fondu raspoređeno dionica, Republičkom fondu mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske dionice i Republičkom fondu mirovinskog i invalidskog osiguranja poljoprivrednika Hrvatske dionica Dionice iz portfelja Fonda U listopadu u portfelju Fonda je osim prenesenih dionica bilo 9 79 rezerviranih dionica, što čini dionica ili 29,69% vrijednosti Društva. Fond je 18. veljače raskinuo 6 ugovora o prodaji dionica (od čega 41 ugovor s Ivanom Bačićem i 19 ugovora s društvom Tvornica elektronskih uređaja d.d., Vela Luka), nakon čega je u portfelj Fonda preneseno 6 32 dionice nominalne vrijednosti 63.2,- DEM, nakon čega je Fond imao dionica ili 31,66% od ukupnog broja dionica Društva.

16 14 Dana 2. listopada zaključen je ugovor o zamjeni dionica između Fonda, Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske i Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja poljoprivrednika Hrvatske, prema kojem je Fond stekao dionice Društva te je Fond imao dionicu ili 44,1% od ukupnog broja dionica Društva. Ugovorena je zamjena na način da Fond prenosi Hrvatskom mirovinskom osiguranju d.o.o. dionice 43 društava u ukupnom iznosu ,- DEM, a preuzima od Hrvatskog mirovinskog osiguranja d.o.o. dionice 17 društava u ukupnom iznosu ,- DEM, s tim da razliku u iznosu ,- DEM Hrvatsko mirovinsko osiguranje d.o.o. podmiri Fondu naknadno. Prema zaključku Vlade Republike Hrvatske, Fond je u razdoblju od 11. svibnja do 5. lipnja zaključio deset ugovora o prijenosu dionica na devet društava, nakon čega je Fond raspolagao s dionice ili 6,87% od ukupnog broja dionica.

17 15 Prijenos dionica obavljen je radi podmirivanja obveza Ministarstva razvitka i obnove prema dobavljačima odnosno društvima. U ugovorima je navedeno da se prijenosom dionica plaćaju obveze Ministarstva razvitka i obnove prema devet društava s kojima su prethodno zaključeni ugovori o građenju i dodaci ugovora o građenju, te da su obveze iz ovih ugovora koje se plaćaju dionicama Fonda u cijelosti izvršene. Zaključeni su sljedeći ugovori o prijenosu dionica: - ugovor od 11. svibnja na temelju kojeg je društvo Poligrad d.o.o. Zagreb steklo 1 42 dionice (6,2%), - ugovor od 5. lipnja na temelju kojeg je društvo Poligrad d.o.o. Zagreb steklo još dionica (4,25%), što ukupno čini dionicu (1,45%), - ugovor od 5. svibnja na temelju kojeg je društvo Pavlek d.o.o. Zagreb steklo dionice (4,46%), - ugovor od 11. svibnja na temelju kojeg je društvo Frano-građevinarstvo d.o.o. Zagreb steklo 8 26 dionica (5,7%), - ugovor od 11. svibnja na temelju kojeg je društvo Strajher d.o.o. Zagreb steklo dionice (,86%), - ugovor od 11. svibnja na temelju kojeg je društvo Neretva inženjering d.o.o. Ploče steklo 5 74 dionice (3,13%), - ugovor od 11. svibnja na temelju kojeg je društvo Glavarević d.o.o. Posušje steklo dionica (2,7%), - ugovor od 12. svibnja na temelju kojeg je društvo Andrašek d.o.o. Petrinja steklo dionica (2,64%), - ugovor od 14. svibnja na temelju kojeg je društvo Akord građevinarstvo d.o.o. Zagreb steklo 1 14 dionice (6,24%) i - ugovor od 5. lipnja na temelju kojeg je društvo Zagreb projekt d.o.o. Zagreb steklo dionica (1,68%). Sedam društava zaključilo je 19. lipnja ugovore o kupoprodaji dionica s društvom Samoborka d.d., Samobor, na temelju kojih je društvo Samoborka d.d., Samobor, steklo dionica (24,15% dionica Društva) i to: dionice od društva Pavlek d.o.o. Zagreb, dionica od društva Frano-građevinarstvo d.o.o. Zagreb, dionice od društva Strajher d.o.o. Zagreb, dionice od društva Neretva inženjering d.o.o. Ploče, dionica od društva Glavarević d.o.o. Posušje, dionice od društva Akord građevinarstvo d.o.o. Zagreb i dionica od društva Zagreb projekt d.o.o. Zagreb. Dionice su prodane za , kn, odnosno po nominalnoj vrijednosti. U kolovozu društvo Samoborka d.d., Samobor steklo je 4 46 dionica od Radojice Dragojević, koji je navedene dionice stekao od malih dioničara. Nakon ovih promjena u vlasništvu društva Samoborka d.d., Samobor bilo je dionica ili 26,64% dionica Društva. U skladu s odredbama članka 3. Zakona o postupku preuzimanja dioničkih društava, društvo Samoborka d.d., Samobor objavilo je ponudu za preuzimanje Društva, u Večernjem listu 8. rujna i Narodnim novinama 13. rujna Na objavljenu ponudu preuzimatelju Društva, odnosno ponuditelju nije bila dostavljena niti jedna ponuda. O stjecanju dionica ili 26,64% dionica Društva, društvo Samoborka d.d., Samobor obavijestilo je Komisiju za vrijednosne papire 28. listopada 1999.

18 16 Nakon raskida 258 ugovora o prodaji dionica, s malim dioničarima, 3. lipnja u portfelj Fonda preneseno je neotplaćenih dionica nominalne vrijednosti , kn, nakon čega je Fond raspolagao s dionica ili 25,97% od ukupnog broja dionica Društva. Na temelju ugovora o kupoprodaji i prijenosu dionica zaključenog 21. srpnja društvo Andrašek d.o.o. Petrinja prenijelo je Dinku Žuveli dionica ili 2,64% Društva. Na temelju ugovora o zamjeni dionica, zaključenog 29. srpnja između Fonda i društva Splitska banka d.d., Split, u portfelj Fonda prenesene su dionice Društva nominalne vrijednosti , kn. Zamjena dionica obavljena je na način da je Fond preuzeo dionice Društva nominalne vrijednosti , kn, a prenio dionice društva HTP Korčula d.d., Korčula nominalne vrijednosti , kn. Nakon zamjene dionica Fond je raspolagao sa dionice ili 47,75% od ukupnog broja dionica Društva. Fond i društvo Mrežnica d.d., Duga Resa zaključili su 31. srpnja ugovor o prijenosu dionica, kojim je Fond prenio navedenom društvu dionica Društva nominalne vrijednosti , kn, nakon čega je Fond raspolagao s dionice ili 6,87% od ukupnog broja dionica. Prijenos dionica obavljen je prema odluci Vlade Republike Hrvatske o prijenosu dionica iz portfelja Fonda radi namirivanja obveza navedenog društva prema dobavljačima i zaposlenicima. Na temelju ugovora o kupoprodaji i prijenosu dionica zaključenog 7. kolovoza društvo Poligrad d.o.o. Zagreb prenijelo je Ratku Tudorić Ghemo dionicu ili 1,45% Društva. Prema dva ugovora o prijenosu dionica zaključena 14. kolovoza društvo Mrežnica d.d., Duga Resa prenijelo je dionica Društva, od čega Mirni Cindrić dionice ili 2,44% i Željku Kekić dionice ili 2,44% dionica od ukupnog broja dionica Društva. Dana 19. kolovoza 1998., na temelju zaključenih ugovora, Mirna Cindrić prenijela je Antunu Andreisu dionice, a Željko Kekić prenio je Dinku Žuveli dionice. Komisiji za vrijednosne papire dostavljene su obavijesti o stjecanju i otpuštanju navedenih dionica. Uz obavijesti dostavljeni su ugovori o prodaji dionica zaključeni između društva Mrežnica d.d., Duga Resa i Mirne Cindrić, ugovori između društva Mrežnica d.d., Duga Resa i Željka Kekić te ugovor o prodaji dionica zaključen između Mirne Cindrić i Antuna Andreis i ugovor o prodaji dionica zaključen između Željka Kekić i Dinka Žuvela. U rujnu u vlasništvu Dinka Žuvela bilo je dionice ili 23,1% Društva. U razdoblju od listopada do veljače navedeni dioničar kupio je od malih dioničara dionica što čini dionica ili 24,19% Društva. Na temelju dva ugovora o kupoprodaji i prijenosu dionica zaključenih 27. listopada Dinko Žuvela je prenio Darku Jasprici 16 dionica i Ratku Tudorić Ghemo 14 dionica. Nakon toga, Dinka Žuvela imao je dionice ili 5,67% Društva, Ratka Tudorić Ghemo imao je dionica ili 19,9% Društva, a Darko Jasprica imao je dionice ili 11,35% Društva (od čega je dionice kupio od Ante Radovića u listopadu 1998.). U velječi u vlasništvu Antuna Andreisa bilo je dionica ili 2,78% Društva (od čega je dionice kupio od Mirne Cindarić, a 557 dionica kupio je od malih dioničara u razdoblju od 7. listopada do 25. veljače 1999.).

19 17 Komisija za vrijednosne papire je 29. rujna zatražila da Društvo dostavi Komisiji za vrijednosne papire podatke iz knjige dionica. Tražene podatke Društvo je dostavilo Komisiji za vrijednosne papire 3. listopada Dostavljen je izvod iz knjige dionica na dan 3. listopada s podacima o strukturi vlasništva, datumu stjecanja dionica po pojedinom dioničaru i njihov udjel u temeljnom kapitalu, koji je iskazan u apsolutnim iznosima i postotcima. Fond je u 22. raskinuo četiri ugovora o prodaji dionica s malim dioničarima te je 267 neotplaćenih dionica preneseno u portfelj Fonda. Nakon toga Fond je imao dionice ili 7,4% dionica Društva Dionice iz portfelja mirovinskih fondova U skladu sa zakonskim propisima, u listopadu Republičkom fondu mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske preneseno je dionice a Republičkom fondu mirovinskog i invalidskog osiguranja poljoprivrednika Hrvatske dionica. Republički fond mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske (odnosno Hrvatskog mirovinskog osiguranja d.o.o.) i Ivan Bačić zaključili su 16. siječnja ugovor o ustupanju potraživanja od društva Tvornica elektronskih uređaja d.d., Vela Luka u stečaju, kojim je ugovorena zamjena 2 7 otplaćenih dionica Društva s Ivana Bačić u vlasništvo Hrvatsko mirovinsko osiguranje d.o.o. za ustupljena potraživanja u iznosu ,2 DEM. Zamjena je obavljena na način da je Hrvatsko mirovinsko osiguranje d.o.o. ustupilo potraživanje od društva Tvornica elektronskih uređaja d.d., Vela Luka, u stečaju u iznosu ,2 DEM Ivanu Bačić u zamjenu za 2 54 otplaćene dionice Društva, što je za 16 dionica manje od ugovorenog broja. Nakon stjecanja 2 54 dionice Društva, u vlasništvu Hrvatskog mirovinskog osiguranja d.o.o. bilo je dionice ili 12,44% Društva. Na temelju ugovora o zamjeni zaključenog 2. listopada Hrvatsko mirovinsko osiguranje d.o.o. je prenijelo Fondu dionice Društva. Prema spomenutom ugovoru Fond je prenio Hrvatskom mirovinskom osiguranju d.o.o. dionice 43 društva, a od Hrvatskog mirovinskog osiguranja d.o.o. preuzeo dionice 17 društava Pretvaranje potraživanja u ulog Na temelju ugovora zaključenog 31. prosinca o pretvaranju potraživanja u ulog, Banka je stekla dionice nominalne vrijednosti ,- DEM, koje čine 16,89% vrijednosti Društva. Odlukom skupštine Društva od 1. studenoga o povećanju temeljnog kapitala, na način da se obveze Društva prema Banci pretvore u ulog, Banka je stekla 9 55 dionica nominalne vrijednosti ,45 DEM, nakon čega se u vlasništvu Banke bilo dionice ili 21,78% vrijednosti Društva.

20 18 Nakon 23. prosinca kada je donesena odluka o smanjenju vrijednosti temeljnog kapitala i nominalne vrijednosti dionica, nominalna vrijednost dionice bila je 2, kn te se u vlasništvu Banke nalazilo dionice nominalne vrijednosti , kn. Prema ugovoru o zamjeni dionica, zaključenom s Fondom 29. srpnja Banka je zamijenila stečene dionice Društva za dionice drugog društva. Zamjena dionica obavljena je po jednakoj ukupnoj nominalnoj vrijednosti dionica odnosno , kn. 5. VLASNIČKA STRUKTURA U VRIJEME OBAVLJANJA REVIZIJE I POSLOVANJE DRUŠTVA 5.1. Vlasnička struktura u vrijeme obavljanja revizije U tablici u nastavku daje se pregled vlasničke strukture dionica Društva u vrijeme obavljanja revizije. Tablica broj 4 Dioničari Društva u vrijeme obavljanja revizije Redni broj Dioničari Broj dionica Udjel u % 1. Samoborka d.d., Samobor ,64 2. Antun Andreis ,78 3. Ratko Tudorić-Ghemo ,9 4. Darko Jasprica ,35 5. Dinko Žuvela ,67 5. mali dioničari ,16 6. Fond ,4 7. Tvornica elektronskih uređaja d.d., Vela Luka, u stečaju 2 4 1,26 U k u p n o , 5.2. Podaci o poslovanju prema temeljnim financijskim izvještajima U tablici broj 5 iskazani su podaci o poslovanju Društva prema temeljnim financijskim izvještajima za razdoblje od do 23.

21 19 Tablica broj 5 Opis Podaci o poslovanju za razdoblje od do 23. Godina Prihodi , , , , Rashodi , , , , , , , , , , , , , , u kn , , Dobit , Gubitak , , , , , , , , , - Ukupna aktiva , Dugotrajna imovina , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Kratkotrajna imovina , , , , , , , , , , Ukupna pasiva , Upisani kapital , , , , , , , Pričuve , , , , Preneseni i gubitak tekuće godine , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Dobit tekuće godine , Dugoročne obveze , , , Kratkoročne obveze , , , , , , , , , , , , , , Broj zaposlenika

22 2 Prema temeljnim financijskim izvještajima, Društvo je u razdoblju od do 22. iskazalo gubitak. Kumulativno gubitak koncem 22. iznosio je , kn. Prema računu dobiti i gubitka za 23. ostvareni su prihodi u iznosu , kn, rashodi u iznosu , kn, a dobit iznosi , kn. Vrijednost aktive, odnosno pasive iskazana je u iznosu , kn. Koncem 23. obveze su iznosile , kn. Iskazane obveze sastojale su se od dugoročnih obveza u iznosu , kn (obveze prema kreditnim institucijama) i kratkoročnih obveza u iznosu , kn. Kratkoročne obveze najvećim dijelom odnose se na obveze prema kreditnim institucijama u iznosu , kn, obveze prema dobavljačima u iznosu , kn, druge kratkoročne obveze u iznosu , kn, obveze za poreze, doprinose i druge pristojbe u iznosu 274.4, kn te obveze prema zaposlenima u iznosu , kn. Koncem Poduzeće je imalo 175 zaposlenika. Razvojnim programom predviđalo se smanjenje broja zaposlenih na 88 zaposlenika. U razdoblju od do broj zaposlenih bio je veći od broja predviđenog razvojnim programom, dok je u razdoblju od do 23. broj zaposlenih bio manji od 88 zaposlenika. U vrijeme obavljanja revizije (lipanj 24.) Društvo je imalo 1 zaposlenika. Temeljni financijski izvještaji sastavljani su za sve godine od do 23. Reviziju financijskih izvještaja obavila je revizorska tvrtka Refinal d.o.o. Dubrovnik. Prema mišljenju ovlaštenih revizora financijski izvještaji prikazuju realno i objektivno financijsko stanje i rezultate poslovanja. Porezna uprava obavila je nadzor financijskog i materijalnog poslovanja, obračuna i uplate poreza na potrošnju za 1998., obračuna i uplate poreza na dodanu vrijednost za te obračuna i isplate plaća za i O obavljenom nadzoru sastavljen je zapisnik, u kojem je utvrđeno da Društvo nije pravodobno podmirilo obveze za poreze. Obveze su podmirene nakon obavljenog nadzora. Žiro račun Društva bio je blokiran s manjim prekidima (većinom od srpnja do listopada tekuće godine) u svim godinama od do 23. Prema odredbama članka 39. Stečajnog zakona dužnik je bio dužan podnijeti prijedlog za otvaranje stečajnog postupka najkasnije u roku 21 dan od dana nastupanja nesposobnosti za plaćanje. U tom razdoblju direktor Društva bio je Dinko Žuvela. U vrijeme obavljanja revizije Društvo je platežno sposobno Raspolaganje nekretninama Prema elaboratu o procjeni vrijednosti Poduzeća, u procijenjenu vrijednost uključene su nekretnine na jedanaest lokacija. Prema odredbama članka 42. Zakona o privatizaciji, Fond je 5. veljače donio Rješenje i 11. rujna 22. Zaključak (kojim su ispravljeni pogrešno upisani podaci u Rješenju) o iskazu nekretnina koje su uključene u procijenjenu vrijednost Poduzeća u postupku pretvorbe na temelju Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća. Rješenje je doneseno na zahtjev Društva, za potrebe upisa nekretnina u zemljišne knjige. Prema Rješenju u procijenjenu vrijednost Poduzeća bile su uključene sve nekretnine (upisane na 11 lokacija) te je navedeno da je Društvo imalo nekretnina za koje nisu bili riješeni imovinsko pravni odnosi te je Fondu rezervirao dionice.

23 21 U travnju prodan je hotel Korkyra koji je bio uključen u procijenjenu vrijednost Poduzeća. U elaboratu o procjeni vrijednosti Poduzeća spomenuta nekretnina procijenjena je u iznosu ,- DEM i činila je 12,4% procijenjene vrijednosti Poduzeća, a prodana je za 1.57.,- DEM. Prodaja nekretnine obavljena je putem oglasa objavljenog 27. veljače Oglašena je prodaja hotela Korkyra po početnoj prodajnoj cijeni 1.57.,- DEM. Odluku o izboru kupca donio je nadzorni odbor 12. ožujka Prema kupoprodajnom ugovoru o prodaji nekretnina, zaključenom 4. travnja 1997., a na temelju suglasnosti Fonda od 18. prosinca 1996., prodan je hotel Korkyra upisan u katastarskoj općini Vela Luka, katastarske čestice 4331 s površinom od m5. Ugovorena je prodajna vrijednost za nekretninu u iznosu 1.57.,- DEM. Kupac je u cijelosti platio ugovoreni iznos. - Raspolaganje nekretninama koje su bile nacionalizirane U postupku pretvorbe, Društvo je za nekretnine u svom vlasništvu dostavilo Fondu dokaze da nekretnine nisu isključene od zabrane prijenosa prava raspolaganja i korištenja prema Zakonu o zabrani prijenosa prava raspolaganja i korištenja određenih nekretnina u društvenom vlasništvu na druge korisnike odnosno u vlasništvo fizičkih i pravnih osoba. U procijenjenu vrijednost Poduzeća bile su uključene nekretnine na lokaciji katastarske općine Vela Luka, katastarska čestica 397/3 i 4482, hotel Jadran, objekt i zemljište, koje su 28. travnja nacionalizirane te su upisane u knjige kao društveno vlasništvo. Prije nacionalizacije navedene nekretnine bile su u vlasništvu braće Barčot. Zakonski nasljednici braće Barčot podnijeli su Uredu za imovinsko pravne poslove, Ispostava Korčula zahtjev za povrat, odnosno naknadu za oduzetu imovinu. U vrijeme obavljanja revizije u tijeku je postupak za povrat, odnosno naknadu oduzete imovine, koji se vodi u Županijskom sudu u Dubrovniku. Fond je rezervirao dionice u protuvrijednosti spomenutih nekretnina. 6. OCJENA PROVEDBE POSTUPAKA PRETVORBE I PRIVATIZACIJE Obavljena je revizija pretvorbe i privatizacije društvenog poduzeća HUM, Vela Luka. Revizijom su obuhvaćeni dokumenti, odluke, poslovne knjige, ugovori i akti na temelju kojih je obavljena pretvorba i privatizacija radi provjere je li pretvorba i privatizacija provedena u skladu s odredbama Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća, Zakona o privatizaciji i drugih posebnih propisa. Postupci revizije pretvorbe i privatizacije provedeni su u skladu s revizijskim standardima Međunarodne organizacije vrhovnih revizijskih institucija - INTOSAI Ocjena postupka pretvorbe Postupak pretvorbe društvenog poduzeća HUM, Vela Luka, obavljen je u skladu s odredbama Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Dubrovnik IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HOTELSKO TURISTIČKO PODUZ

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Dubrovnik IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HOTELSKO TURISTIČKO PODUZ REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Dubrovnik IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HOTELSKO TURISTIČKO PODUZEĆE LERO, DUBROVNIK Dubrovnik, ožujak 2004. S A D R

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE AUTOREMONT, MATULJI Rijeka,

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE AUTOREMONT, MATULJI Rijeka, REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE AUTOREMONT, MATULJI Rijeka, travanj 2004. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Krapina IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE DEKOR, ZABOK Krapina, srpan

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Krapina IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE DEKOR, ZABOK Krapina, srpan REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Krapina IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE DEKOR, ZABOK Krapina, srpanj 23. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZAGREBAČKA INDUSTRIJA SVILE, ZAGREB Zagreb, ožuja

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZAGREBAČKA INDUSTRIJA SVILE, ZAGREB Zagreb, ožuja REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZAGREBAČKA INDUSTRIJA SVILE, ZAGREB Zagreb, ožujak 2004. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE VSF, DONJI MIHOLJAC Viro

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE VSF, DONJI MIHOLJAC Viro REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE VSF, DONJI MIHOLJAC Virovitica, travanj 2003. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA

Више

Analiza poslovanja HNK HAJDUK

Analiza poslovanja HNK HAJDUK Split, 26.09.2013.god. Analiza poslovanja HNK Hajduk Split Pročelnica Službe za unutarnju reviziju: Alma Peroš SADRŽAJ: 1. Osnovne informacije 1.1. Vlasnička struktura 1.2. Djelatnost 2. Financijsko stanje

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ŽITOKOMBINAT, ZAGREB - 1. MAJ

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ŽITOKOMBINAT, ZAGREB - 1. MAJ REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ŽITOKOMBINAT, ZAGREB - 1. MAJ, SISAK Sisak, ožujak 2004. S A D R Ž A J strana 1.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZAGREBAČKE PEKARNE KLARA, ZAGREB Zagreb, lipanj 2

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZAGREBAČKE PEKARNE KLARA, ZAGREB Zagreb, lipanj 2 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZAGREBAČKE PEKARNE KLARA, ZAGREB Zagreb, lipanj 2003. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2

Више

NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslo

NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslo NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja Nacionalnog parka Plitvička jezera (dalje u tekstu:

Више

TFI-POD

TFI-POD BILANCA stanje na dan 3.2.20. Prethodno Tekuće A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+00+020+029+033) I. NEMATERIJALNA IMOVINA (004 do ). Izdaci za razvoj 2. Koncesije,

Више

Microsoft Word - POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ RIJEKA PROMETA d.d..doc

Microsoft Word - POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ RIJEKA PROMETA d.d..doc POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ RIJEKA PROMETA D.D. ZA RAZDOBLJE OD 1.1. DO 30.6.2011. GODINE Rijeka, srpanj 2011. godine S A D R Ž A J STRANA: RAČUN DOBITI I GUBITKA ZA 1.1.-30.6. 2011. GODINE 3 IZVJEŠTAJ O OSTALOJ

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZLATA, NOVA GRADIŠKA

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZLATA, NOVA GRADIŠKA REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZLATA, NOVA GRADIŠKA Slavonski Brod, ožujak 2001. S A D R Ž A J Strana

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE JASENJE, ČAĐAVICA Virovi

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE JASENJE, ČAĐAVICA Virovi REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE JASENJE, ČAĐAVICA Virovitica, listopad 2002. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA

Више

GFI-2016_IVB_bil_rdg_nt

GFI-2016_IVB_bil_rdg_nt BILANCA POD-BIL AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA ( 003+00+020+03+036) I. NEMATERIJALNA IMOVINA ( 004 do 009). Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ANTILOP, ZAGREB Zagreb, listopad 2003.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ANTILOP, ZAGREB Zagreb, listopad 2003. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ANTILOP, ZAGREB Zagreb, listopad 2003. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2 2. OSNOVNI PODACI

Више

Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje 2 3 4

Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje 2 3 4 Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 31.03.2017. AOP oznaka Prethodno razdoblje 31.12.2016. Tekuće razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B)

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE INKER, ZAPREŠIĆ Zagreb, veljača 2003.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE INKER, ZAPREŠIĆ Zagreb, veljača 2003. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE INKER, ZAPREŠIĆ Zagreb, veljača 2003. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2 2. OSNOVNI PODACI

Више

Obveznik: ; USLUGA D.O.O. AKTIVA 1. Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije, robne i uslužne marke, softver i ostala prava 3. Goo

Obveznik: ; USLUGA D.O.O. AKTIVA 1. Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije, robne i uslužne marke, softver i ostala prava 3. Goo AKTIVA. Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije, robne i uslužne marke, softver i ostala prava 3. Goodwill 4. Predujmovi za nabavu 6. Ostala nematerijalna imovina II. MATERIJALNA IMOVINA ( 0

Више

Na temelju članka 259.a stavka 5. Zakona o osiguranju (Narodne novine br. 151/05, 87/08 i 82/09), Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga donijela je na sjednici Uprave održanoj 03. prosinca 2009.

Више

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P BILANCA stanje na dan 31.12.2017 Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna (neto) Tekuća (neto) 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P BILANCA stanje na dan 31.12.2017 Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna (neto) Tekuća (neto) 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE JADRAN, BUZET Pazin, svibanj

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE JADRAN, BUZET Pazin, svibanj REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE JADRAN, BUZET Pazin, svibanj 2002. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2

Више

Referentna stranica ,91 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matičn

Referentna stranica ,91 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matičn Referentna stranica 280.457.339,9 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 204. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matični broj (MB): Matični broj suda (MBS): 0 0304593 0806344

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE IMA - RAVNA GORA, IVANEC V

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE IMA - RAVNA GORA, IVANEC V REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE IMA - RAVNA GORA, IVANEC Varaždin, srpanj 23. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA

Више

BILANCA stanje na dan Obveznik: LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. OPATIJA Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (net

BILANCA stanje na dan Obveznik: LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. OPATIJA Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (net BILANCA stanje na dan 31.12.2017 Obveznik: LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. OPATIJA Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna (neto) Tekuća (neto) 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA

Више

Referentna stranica ,83 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: 10 Mat

Referentna stranica ,83 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: 10 Mat Referentna stranica 299.89.89,83 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 205. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: 0 Matični broj (MB): 0304593 Matični broj suda (MBS): 0806344

Више

TFI-POD

TFI-POD Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka 403. 410. Financijski izvještaj za period od I VI 2012. godine Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izvještaja za period od 01.01. do 30.06.2012.

Више

BILANCA stanje na dan Obrazac POD-BIL Obveznik: ; JADRAN KAPITAL d.d. Naziv pozicije AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLA

BILANCA stanje na dan Obrazac POD-BIL Obveznik: ; JADRAN KAPITAL d.d. Naziv pozicije AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLA BILANCA stanje na dan 30.06.205. POD-BIL AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+00+020+029+033) I. NEMATERIJALNA IMOVINA (004 do 009). Izdaci za razvoj 2. Koncesije,

Више

I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaj

I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaj I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja Javne ustanove Nacionalni park Paklenica

Више

FINANCIJSKA NEREVIDIRANA IZVJEŠĆA ZA ČETVRTO TROMJESEČJE Rovinj, 30. siječnja 2011.

FINANCIJSKA NEREVIDIRANA IZVJEŠĆA ZA ČETVRTO TROMJESEČJE Rovinj, 30. siječnja 2011. FINANCIJSKA NEREVIDIRANA IZVJEŠĆA ZA ČETVRTO TROMJESEČJE 200. Rovinj, 30. siječnja 20. SADRŽAJ:. Međuizvještaj poslovodstva 2. Financijska izvješća konsolidirana 3. Financijska izvješća nekonsolidirana

Више

Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka Izvještaj za period od I III Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izv

Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka Izvještaj za period od I III Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izv Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka 403. 410. Izvještaj za period od I III 2015. Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izvještaja za period od 01.01. do 31.03.2015. godine 2.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE PROGRES-VALALTA, ROVINJ Pazin

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE PROGRES-VALALTA, ROVINJ Pazin REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE PROGRES-VALALTA, ROVINJ Pazin, studeni 2003. S A D R Ž A J 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

Brodogradilište d.d. HR RIJEKA, Liburnijska 3 HRVATSKA, p.p web: Tel.: +385 (0) 51

Brodogradilište d.d. HR RIJEKA, Liburnijska 3 HRVATSKA, p.p web:   Tel.: +385 (0) 51 Brodogradilište d.d. HR 51000 RIJEKA, Liburnijska 3 HRVATSKA, p.p. 197 e-mail: gmanageroffice.3maj @uljanik.hr, web: www.uljanik.hr Tel.: +385 (0) 51 611-111 +385 (0) 51 611-000 Fax.: +385 (0) 51 611-870

Више

(Microsoft Word - Tromjese\350ni izvje\232taji_300911_nerevidirani_konsolidirani.doc)

(Microsoft Word - Tromjese\350ni  izvje\232taji_300911_nerevidirani_konsolidirani.doc) ULJANIK d.d. Pula Konsolidirani Tromjesečni izvještaj za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2011. Pula, listopad 2011. SADRŽAJ Financijski izvještaji Konsolidirana bilanca Konsolidirani račun dobiti

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU HEP-PLIN D.O.O., OSIJEK Osijek,

Више

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE 1. - 3.2017. SADRŽAJ OPĆI PODACI... 3 IZVJEŠTAJ O OSTVARENIM REZULTATIMA POSLOVANJA BELJA D.D. ZA RAZDOBLJE 1. 3. 2017. GODINE... 4 OPĆI PODACI Belje d.d.

Више

HEP d.d. NEREVIDIRANI POLUGODIŠNJI NEKONSOLIDIRANI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE I VI Zagreb, rujan 2018.

HEP d.d. NEREVIDIRANI POLUGODIŠNJI NEKONSOLIDIRANI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE I VI Zagreb, rujan 2018. HEP d.d. NEREVIDIRANI POLUGODIŠNJI NEKONSOLIDIRANI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE I VI 2018. Zagreb, rujan 2018. SADRŽAJ: I. IZVJEŠĆE UPRAVE O FINANCIJSKOM POLOŽAJU I ANALIZA REZULTATA POSLOVANJA MEĐUIZVJEŠTAJ

Више

Referentna stranica ,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati

Referentna stranica ,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati Referentna stranica 1.205.770.925,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 2011. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matični broj (MB): Matični broj suda (MBS): 10 01581392

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI RADA NADZORNIH ODBORA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA U VLASNIŠTVU/SUVLASNIŠTVU

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE KEMIKALIJE, ZAGREB Zagreb, svibanj 2003.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE KEMIKALIJE, ZAGREB Zagreb, svibanj 2003. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE KEMIKALIJE, ZAGREB Zagreb, svibanj 2003. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2 2. OSNOVNI PODACI

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE RIKARD BENČIĆ, RIJEKA Rijeka

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE RIKARD BENČIĆ, RIJEKA Rijeka REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE RIKARD BENČIĆ, RIJEKA Rijeka, kolovoz 2003. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVN

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVN REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU ZRAČNA LUKA ZADAR D.O.O. Zadar,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Split IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE SALONACOOP, SOLIN Split, list

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Split IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE SALONACOOP, SOLIN Split, list REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Split IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE SALONACOOP, SOLIN Split, listopad 2002. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

GRUPA tekst pdf

GRUPA tekst pdf Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 30.06.2014. AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HEMPEL, UMAG Pazin, studeni 2

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HEMPEL, UMAG Pazin, studeni 2 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HEMPEL, UMAG Pazin, studeni 2003. S A D R Ž A J 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2 2. OSNOVNI

Више

Microsoft Word - PRISLIGA d.o.o., TISNO.doc

Microsoft Word - PRISLIGA d.o.o., TISNO.doc REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Šibenik IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRISLIGA D.O.O., TISNO Šibenik, srpanj 2012. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O DRUŠTVU 2 Djelokrug rada

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BR

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BR REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BRODA Slavonski Brod, studeni 2011. S A D R Ž A J stranica

Више

OLYMPIA VODICE D.D. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI

OLYMPIA VODICE D.D. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI OLYMPIA VODICE D.D. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI 01.01.2016. 30.09.2016. MEĐUIZVJEŠTAJ UPRAVE ZA RAZDOBLJE OD 01.01.2016. 30.09.2016. U prvih devet mjeseci 2016. godine ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od

Више

Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje A) POTRAŽIVANJA Z

Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje A) POTRAŽIVANJA Z Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 30.06.2016. AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE AGROLABIN, LABIN Pazin, ožuja

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE AGROLABIN, LABIN Pazin, ožuja REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE AGROLABIN, LABIN Pazin, ožujak 2004. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2017. do 31.12.2017. Matični broj (MB): 03674223 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 080004355 Osobni identifikacijski

Више

AG-Nerevidirani_4Q2017

AG-Nerevidirani_4Q2017 Adris Grupa d.d. Tromjesečni nerevidirani financijski izvještaji na dan 31. prosinca 2017. godine Adris Grupa d.d. / Obala Vladimira Nazora 1 / 52210 Rovinj, Hrvatska tel.: +385 (0)52 801 000, 801 122;

Више

GRUPA tekst pdf

GRUPA tekst pdf Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 30.09.2014. AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

FI za PDF revizija.xls

FI za PDF revizija.xls Auctor d.o.o. Godišnji financijski izvještaji za razdoblje od 1.1.21.-31.12.21. godine Obrazac: OP-ID-1 Opći podaci o investicijskom društvu NAZIV INVESTICIJKOG DRUŠTVA Auctor d.o.o. Identifikacijski broj

Више

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE 1. - 9.2017. SADRŽAJ OPĆI PODACI... 3 IZVJEŠTAJ O OSTVARENIM REZULTATIMA POSLOVANJA BELJA D.D. ZA RAZDOBLJE 1. 9. 2017. GODINE... 4 I Z J A V A... 11 OPĆI

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2017. do 31.12.2017. Matični broj (MB): 03674223 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 080004355 Osobni identifikacijski

Више

Referentna stranica ,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati

Referentna stranica ,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati Referentna stranica 5.986.427.485,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 204. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matični broj (MB): Matični broj suda (MBS): 0 00539 080048

Више

Izvještaj uprave GRUPA.pdf

Izvještaj uprave GRUPA.pdf Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. 71 1 BILANCA stanje na dan 31.03.2016. AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+010+020+029+033)

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični bro

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični bro Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2015 do 30.6.2015 Matični broj (MB): 01924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040211518 Osobni identifikacijski

Више

Microsoft Word _4Q_konsolidirano.doc

Microsoft Word _4Q_konsolidirano.doc d.d. HR 52100 PULA, Flaciusova 1, HRVATSKA, p.p. 114 e-mail: uljanik@uljanik.hr, web: www.uljanik.hr Tel.: +385 (0) 52 213 044 +385 (0) 52 373 102 +385 (0) 52 373 339 Fax.: +385 (0) 52 373 646 ULJANIK

Више

Izjava Uprave o finan. polozaju za 3.Q pdf

Izjava Uprave o finan. polozaju za 3.Q pdf HOTELI PODGORA d.d. PODGORA FINANCIJSKO IZVJEŠĆE Za razdoblje VII-IX 2010. Podgora, 31.10.2010. PRILOG 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2010 do 30.09.2010 Matični broj (MB): 03324842 Tromjesečni financijski

Више

TFI-POD

TFI-POD Prilog. Razdoblje izvještavanja:..206 do 3.2.206 Matični broj (MB): 0924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040258 Osobni identifikacijski broj 2298253360

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI DEMOKRATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA Sisak, listopad 2013.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI DEMOKRATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA Sisak, listopad 2013. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI DEMOKRATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA Sisak, listopad 2013. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O STRANCI 2 Djelokrug

Више

Referentna stranica ,25 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati

Referentna stranica ,25 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati Referentna stranica 3.557.02.4,25 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 205. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matični broj (MB): Matični broj suda (MBS): 0 0638840 080432283

Више

Adris_Q4_naslovnica_međuizvještaj_

Adris_Q4_naslovnica_međuizvještaj_ Adris Grupa d.d. Tromjesečni financijski izvještaji na dan 31. prosinac 2012. godine Adris Grupa d.d. / Obala Vladimira Nazora 1 / 52210 Rovinj, Hrvatska tel.: +385 (0)52 801 000, 801 122; fax: +385 (0)52

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični bro

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični bro Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 30.9.2014 Matični broj (MB): 01924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040211518 Osobni identifikacijski

Више

3 Kons 1 Q 2012 xls.xls

3 Kons 1 Q 2012 xls.xls Prilog. Razdoblje izvještavanja: 0.0.202 do 3.03.202 Matični broj (MB): 03333477 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040000833 Osobni identifikacijski broj

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE PODUZEĆE ZA CESTE SPLIT, SPLI

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE PODUZEĆE ZA CESTE SPLIT, SPLI REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE PODUZEĆE ZA CESTE SPLIT, SPLIT Zadar, listopad 2003. S A D R Ž A J 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični br

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični br Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 31.12.2014 Matični broj (MB): 01924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040211518 Osobni identifikacijski

Више

Temeljem odredbe članka 15. točka 3. i članka 8. stavak 1. Zakona o Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (Narodne novine br. 140/05) te članka 47. stavak 1. i članka 48. stavak 1. i stavak

Више

TFI-POD Q xls

TFI-POD Q xls PRILOG 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2010 do 31.3.2010 Matični broj (MB): 00688550 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika-tfi-pod Matični broj subjekta (MBS): 080026348 Osobni identifikacijski

Више

Pozicija Opis, vrijednost ili iznos Naziv mirovinskog društva PBZ CROATIA OSIGURANJE d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima MBS OI

Pozicija Opis, vrijednost ili iznos Naziv mirovinskog društva PBZ CROATIA OSIGURANJE d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima MBS OI Pozicija Opis, vrijednost ili iznos Naziv mirovinskog društva PBZ CROATIA OSIGURANJE d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima MBS 1583999 OIB 20455535575 Broj za izvješća 2150 Adresa (poštanski

Више

pdfTFI-POD

pdfTFI-POD OLYMPIA VODICE D.D. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI 01.01.2013. 30.06.2013. MEðUIZVJEŠTAJ UPRAVE ZA RAZDOBLJE OD 01.01.2013. 30.06.2013. U prvom polugodištu 2013.-e godine ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od

Више

Microsoft Word - Prijedlog Odluke o prodaji doc

Microsoft Word - Prijedlog Odluke o prodaji doc REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD PAZIN Gradonačelnik KLASA: 940-01/13-01/62 URBROJ: 2163/01-01-01-13-10 Pazin, 07. listopada 2013 PREDSJEDNIKU GRADSKOG VIJEĆA P A Z I N PREDMET: Odluka o prodaji

Више

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBBLICA DI CROAZIA ISTARSKA ŽUPANIJA REGIONE ISTRIANA GRAD ROVINJ-ROVIGNO CITTA' DI ROVINJ-ROVIGNO Gradonačelnik Il Sindaco Klas

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBBLICA DI CROAZIA ISTARSKA ŽUPANIJA REGIONE ISTRIANA GRAD ROVINJ-ROVIGNO CITTA' DI ROVINJ-ROVIGNO Gradonačelnik Il Sindaco Klas REPUBLIKA HRVATSKA REPUBBLICA DI CROAZIA ISTARSKA ŽUPANIJA REGIONE ISTRIANA GRAD ROVINJ-ROVIGNO CITTA' DI ROVINJ-ROVIGNO Gradonačelnik Il Sindaco Klasa/Classe: 320-01/17-01/121 Urbroj/Numprot: 2171/01-07-13/3-2

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE VETERINARSKA STANICA SISAK, S

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE VETERINARSKA STANICA SISAK, S REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE VETERINARSKA STANICA SISAK, SISAK Sisak, rujan 2002. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA

Више

I. MIŠLJENJE POSLOVNO INOVACIJSKI CENTAR HRVATSKE BICRO D.O.O. 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih i

I. MIŠLJENJE POSLOVNO INOVACIJSKI CENTAR HRVATSKE BICRO D.O.O. 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih i I. MIŠLJENJE POSLOVNO INOVACIJSKI CENTAR HRVATSKE BICRO D.O.O. 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja društva (dalje u tekstu: Društvo)

Више

TFI-POD

TFI-POD Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2017. do 30.06.2017. Matični broj (MB): 03715957 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040004561 Osobni identifikacijski

Више

Microsoft Word - Tromjesečni_Izvjestaj 1Q2012.doc

Microsoft Word - Tromjesečni_Izvjestaj 1Q2012.doc Godišnji izvještaj za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2017. (revidirani izvještaji) Zagreb, 30. travanj 2018. Sadržaj a) Izvješće Uprave b) Revidirani godišnji financijski izvještaji I. Bilanca

Више

SH grupa TFI-POD_KONSOLIDIRANI_NEREVIDIRANI_Q3_2014_HRV.xls

SH grupa TFI-POD_KONSOLIDIRANI_NEREVIDIRANI_Q3_2014_HRV.xls Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 30.09.2014. Matični broj (MB): 3426980 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 060004796 Osobni identifikacijski broj

Више

LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava Ploče OIB: LUKA PLOČE d.d. REVIDIRANI NEKONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE OD DO 3

LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava Ploče OIB: LUKA PLOČE d.d. REVIDIRANI NEKONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE OD DO 3 LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava 21 20 340 Ploče OIB: 51228874907 LUKA PLOČE d.d. REVIDIRANI NEKONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE OD 01.01. DO 31.12.2014. Ploče, travanj 2015. godine SADRŽAJ: a)

Више

BILJEŠKE Bilješka br. 1 Ukupni prihodi za razdoblje siječanj-prosinac godine iznose ,22 kuna i za 1,22% su manji u odnosu na isto razd

BILJEŠKE Bilješka br. 1 Ukupni prihodi za razdoblje siječanj-prosinac godine iznose ,22 kuna i za 1,22% su manji u odnosu na isto razd BILJEŠKE Bilješka br. 1 Ukupni prihodi za razdoblje siječanj-prosinac 2017. godine iznose 17.621.292,22 kuna i za 1,22% su manji u odnosu na isto razdoblje 2016. godine. Ukupni rashodi iznose 17.754.783,61

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU KLASA: /18-01/38 URBROJ: Zagreb, 21. siječnja IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKO

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU KLASA: /18-01/38 URBROJ: Zagreb, 21. siječnja IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKO REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU KLASA: 041-01/18-01/38 URBROJ: 613-02-01-18-6 Zagreb, 21. siječnja 2019. IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKOJ REVIZIJI SREDIŠNJEG REGISTRA OSIGURANIKA ZA 2017.

Више

TFI-POD xls

TFI-POD xls coning grupa coning turizam d.d. varaždin dioničko društvo za turizam, poslovno posredovanje i trgovinu, m.b. 0214361 a. šenoe 4-6, 42000 varaždin, croatia telefon +385 (42) 333-333 fax +385 (42) 333-222

Више

PLIVA d

PLIVA d LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava 21 20 340 Ploče OIB: 51228874907 GRUPA LUKA PLOČE d.d. Konsolidiran i nerevidiran izvještaj za prvo tromjesečje 2010. godine Ploče, travanj 2010. godine Sadržaj: Konsolidirana

Више

BILANCA stanje na dan Naziv pozicije AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje AKTIVA A) POTRAŢIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITA

BILANCA stanje na dan Naziv pozicije AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje AKTIVA A) POTRAŢIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITA BILANCA stanje na dan 3.03.200. Naziv pozicije Prethodno Tekuće AKTIVA A) POTRAŢIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA I. NEMATERIJALNA IMOVINA II. MATERIJALNA IMOVINA III. DUGOTRAJNA

Више

Obrazac: IFP-ID-2 Izvještaj o financijskom položaju IZVJEŠTAJ O FINANCIJSKOM POLOŽAJU INVESTICIJSKOG DRUŠTVA na dan AKTIVA Broj pozicije Op

Obrazac: IFP-ID-2 Izvještaj o financijskom položaju IZVJEŠTAJ O FINANCIJSKOM POLOŽAJU INVESTICIJSKOG DRUŠTVA na dan AKTIVA Broj pozicije Op Obrazac: IFP-ID-2 Izvještaj o financijskom položaju IZVJEŠTAJ O FINANCIJSKOM POLOŽAJU INVESTICIJSKOG DRUŠTVA na dan 3.2.208 AKTIVA Broj pozicije Opis pozicije AOP 3.2. prethodne Na izvještajni datum tekućeg

Више

PLIVA d

PLIVA d LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava 21 20 340 Ploče OIB: 51228874907 GRUPA LUKA PLOČE d.d. Konsolidiran i nerevidiran izvještaj za treće tromjesečje 2010. godine Ploče, listopad 2010. godine Sadržaj:

Више

Konsolidirano i nerevidirano izvješće1Q-2010_TFI-POD.xls

Konsolidirano i nerevidirano izvješće1Q-2010_TFI-POD.xls PRILOG. Razdoblje izvještavanja:..200 do 3.3.200 Matični broj (MB): 0327553 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika-tfi-pod Matični broj subjekta (MBS): 08000093 Osobni identifikacijski broj 479242222

Више

KREDITNA BANKA ZAGREB DD Za razdoblje: Bilanca financijske institucije (iznosi u tisućama kn) Pozicija AOP A) U

KREDITNA BANKA ZAGREB DD Za razdoblje: Bilanca financijske institucije (iznosi u tisućama kn) Pozicija AOP A) U Bilanca financijske institucije Pozicija AOP 31.12.28. 31.3.29. A) UKUPNA AKTIVA (AOP 2 do 11) 1 1.485.739 1.415.843 Novac na računu i u blagajni (gotovina) 2 33.814 22.83 Depoziti kod Hrvatske narodne

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 31.12.2014 Matični broj (MB): 03715957 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040004561 Osobni identifikacijski broj

Више

Tablica broj 1

Tablica broj 1 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Koprivnica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI OPĆINA NOVO VIRJE Koprivnica, srpanj 2015. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O OPĆINI 2 Djelokrug i unutarnje

Више

Aktivni-izvadak-MBS EU0CLTN.pdf

Aktivni-izvadak-MBS EU0CLTN.pdf MBS: OIB: TVRTKA: 0605425 88551335012 SJEDIŠTEADRESA: 13 Split (Grad Split) Put Trščenice 10 PRAVNI OBLIK: dioničko društvo H1 TELEKOM dioničko društvo za telekomunikacijske usluge English H1 TELEKOM d.d.

Више

SB TOURS

SB TOURS IZVJEŠĆE O TRANSPARENTNOSTI ZA 2013. GODINU Split, ožujak 2014. SJEDIŠTE SPLIT: Mediteranskih igara 1 (Barake PIS-a), tel./fax. (021) 384-448 Ispostava Makarska: Kralja Petra Krešimira IV. 12. Tel. (021)

Више

KD AUTOTROLEJ d

KD AUTOTROLEJ d - Izvještaj o radu za 2016. g. Rijeka, svibanj 2017. godine U razdoblju od 15. siječnja 2016. godine do 30. prosinca 2016. godine Nadzorni odbor KD Autotrolej d.o.o. djeluje u sastavu: 1. IVO SIMPER, Grad

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HRVATSKI RADIO ČAKOVEC, ČA

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HRVATSKI RADIO ČAKOVEC, ČA REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HRVATSKI RADIO ČAKOVEC, ČAKOVEC Varaždin, studeni 2003. S A D R Ž A J strana

Више

TFI-POD xls

TFI-POD xls coning grupa coning turizam d.d. varaždin dioničko društvo za turizam, poslovno posredovanje i trgovinu, m.b. 0214361 a. šenoe 4-6, 42000 varaždin, croatia telefon +385 (42) 333-333 fax +385 (42) 333-222

Више

HDEL-R-A TFI-POD 1Q xls

HDEL-R-A TFI-POD 1Q xls Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 31.3.2014 Matični broj (MB): 00688550 Tromjese čni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 080026348 Osobni identifikacijski

Више

TOČKA 13. IZVJEŠĆE o poslovanju trgovačkog društva Smart RI d.o.o. za godinu

TOČKA 13. IZVJEŠĆE o poslovanju trgovačkog društva Smart RI d.o.o. za godinu TOČKA 13. IZVJEŠĆE o poslovanju trgovačkog društva Smart RI d.o.o. za 2017. godinu R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA GRADONAČELNIK KLASA: 023-01/18-04/125 URBROJ:

Више

(Microsoft Word OBITELJSKI CENTAR BJELOVARSKO-BILOGORSKE \216UPANIJE.DOC)

(Microsoft Word OBITELJSKI CENTAR BJELOVARSKO-BILOGORSKE \216UPANIJE.DOC) REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Bjelovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI OBITELJSKI CENTAR BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE, BJELOVAR Bjelovar, veljača 2011. S A D R Ž A J stranica

Више