I. MIŠLJENJE POSLOVNO INOVACIJSKI CENTAR HRVATSKE BICRO D.O.O. 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih i

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "I. MIŠLJENJE POSLOVNO INOVACIJSKI CENTAR HRVATSKE BICRO D.O.O. 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih i"

Транскрипт

1 I. MIŠLJENJE POSLOVNO INOVACIJSKI CENTAR HRVATSKE BICRO D.O.O. 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja društva (dalje u tekstu: Društvo) za 2005., o čemu je izraženo uvjetno mišljenje. 2. Postupci revizije su provedeni u skladu s revizijskim standardima Međunarodne organizacije vrhovnih revizijskih institucija INTOSAI i Kodeksom profesionalne etike državnih revizora. 3. Prema mišljenju Državnog ureda za reviziju, financijski izvještaji Društva za u svim značajnim aspektima iskazuju objektivan i istinit prikaz poslovanja tijekom godine i stanja na koncu godine. Sljedeće činjenice su utjecale na izražavanje uvjetnog mišljenja: - Popis imovine nije cjelovit jer nisu popisana novčana sredstva iskazana u iznosu ,00 kn, potraživanja u iznosu ,00 kn i obveze u iznosu ,00 kn. - U razdoblju od do za financiranje projekata u okviru programa RAZUM iskorištena su proračunska sredstva u iznosu ,00 kn, od čega su nositeljima projekta odobreni krediti u iznosu ,00 kn i bespovratna sredstva u iznosu ,00 kn. Plan financiranja projekta nije donesen, time nije postupljeno u skladu s odredbama Uredbe o postupku provedbe programa. S obzirom da nije donesen plan financiranja projekata, povlačena su sredstva iz državnog proračuna, a da prethodno nisu stvorene obveze, odnosno uvjeti za njihovo korištenje, te su neiskorištena sredstva početkom iznosila ,00 kn, a koncem iznosila su ,00 kn. Društvo je donosilo odluke o financiranju projekta na temelju investicijskih studija koji ne sadrže analizu tržišta, strukturu ulaganja u dugotrajnu materijalnu imovinu, kalkulaciju cijena koštanja proizvoda (usluga), odnosno ne sadrže elemente potrebne za ocjenu opravdanosti ulaganja u projekt. Sredstva iz programa RAZUM u iznosu ,00 kn nisu utrošena za namjene planirane investicijskim studijama, a za ,00 kn iz dokumentacije nije vidljivo za što su utrošena. Nositelji projekata nisu izvršili ulaganja iz vlastitih sredstava koja su investicijskim studijama planirana u iznosu ,00 kn i ne podmiruju pravodobno obveze prema Društvu, koje su koncem iskazane u iznosu ,00 kn. Praćenja programa RAZUM i analitičko praćenje pojedinih projekata nije ustrojeno, te o realizaciji programa i pojedinačnih projekata nije polugodišnje i godišnje izvještavano Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, kako je utvrđeno Kriterijima i aktivnostima za realizaciju programa.

2 530 II. OSNOVNI PODACI Podaci iz financijskih izvještaja za u kn Redni broj Opis Planirano Ostvareno % ostvarenja 1. Prihodi ,00 2. Rashodi , ,00 178,3 3. Dobit prije oporezivanja ,00 Stanje 31. prosinca 4. Dugotrajna imovina ,00 5. Kratkotrajna imovina ,00 6. Plaćeni troškovi budućeg razdoblja i nedospjela naplata prihoda 0,00 7. Kapital i pričuve ,00 8. Dugoročna rezerviranja za rizike i troškove 0,00 9. Obveze , Odgođeno plaćanje troškova i prihod budućih razdoblja , Ulaganja u dugotrajnu imovinu , Broj zaposlenika 15 Dugotrajna imovina se odnosi na vrijednost materijalne imovine u iznosu ,00 kn i dugotrajne financijske imovine u iznosu ,00 kn. Materijalna imovina se odnosi na vrijednost zemljišta u iznosu ,00 kn, građevinskih objekata u iznosu ,00 kn, postrojenja i opreme u iznosu ,00 kn i materijalnih sredstava u pripremi u iznosu ,00 kn. Kratkotrajna imovina se odnosi na vrijednost potraživanja u iznosu ,00 kn, financijske imovine u iznosu ,00 kn, te novca na računu i blagajni u iznosu ,00 kn. Potraživanja se odnose na potraživanja od kupaca u iznosu ,00 kn, države i drugih institucija u iznosu ,00 kn, te potraživanja od zaposlenih u iznosu 1.886,00 kn. Kapital i pričuve u iznosu ,00 kn, odnosi se na upisani kapital u iznosu ,00 kn, pričuve u iznosu ,00 kn i dobit u iznosu ,00 kn. Obveze u iznosu ,00 kn, odnose se na kratkoročne obveze. Kratkoročne obveze se odnose na obveze prema dobavljačima u iznosu ,00 kn, prema zaposlenima u iznosu ,00 kn, te druge kratkoročne obveze u iznosu 8.365,00 kn. Odgođeno plaćanje troškova i prihod budućih razdoblja u iznosu ,00 kn, odnosi se na sredstva doznačena od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za financiranje projekata u okviru programa Razvoj na znanju utemeljenih poduzeća (dalje u tekstu: RAZUM).

3 531 III. NALAZ Revizija financijskih izvještaja i poslovanja za Računovodstveno poslovanje i planiranje 1.1. Društvo vodi poslovne knjige i sastavlja temeljne financijske izvještaje prema propisima za poduzetnike u skladu s odredbama Zakona o računovodstvu. Društvo ostvaruje prihode iz državnog proračuna (putem Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa) i od kamata na kredite, dane za financiranje projekta iz programa RAZUM. Za prihodi nisu planirani, a ostvareni su u iznosu ,00 kn. Ukupni rashodi planirani su u iznosu ,00 kn, a ostvareni su u iznosu ,00 kn, što je za ,00 kn više od plana. U okviru rashoda, materijalni troškovi su planirani u iznosu ,00 kn, a ostvareni su u iznosu ,00 kn, što je za ,00 kn više od plana. Troškovi osoblja planirani su u iznosu ,00 kn, a ostvareni su u iznosu ,00 kn, što je za ,00 kn manje od plana. Drugi troškovi poslovanja planirani su u iznosu ,00 kn, a ostvareni su u iznosu ,00 kn, što je za ,00 kn više od plana. Financiranje projekta iz programa RAZUM obavlja se iz sredstava državnog proračuna, dodjelom nepovratnih sredstava i kredita nositeljima projekta (trgovačkim društvima). Plan programa RAZUM za i ranije godine nije sastavljen, te je Društvo povlačilo sredstva državnog proračuna, za financiranje programa u iznosima većim od obveza Društva, odnosno povlačena su sredstva a nisu ostvareni uvjeti za njihovo korištenje. Stanje neutrošenih sredstava (deponiranih na računu poslovne banke putem koje se obavlja realizacija kredita) početkom iznosilo je ,00 kn, a koncem iznosilo je ,00 kn. Odredbom članka 5. Uredbe o postupku provedbe programa RAZUM, utvrđena je obveza Društva izrada, usvajanje i izmjena plana programa za proračunsku godinu. Popis imovine nije cjelovit jer popisom nisu obuhvaćena novčana sredstava koja su iskazana u iznosu ,00 kn, potraživanja u iznosu ,00 kn i obveze u iznosu ,00 kn. Odredbom članka 12. Zakona o računovodstvu propisano je da se koncem svake poslovne godine mora popisati imovina i obveze te navesti njihove pojedinačne vrijednosti. Državni ured za reviziju je naložio provođenje cjelovitog popisa imovine i obveza u skladu s odredbama Zakona o računovodstvu. Također je naložio izradu i usvajanje plana programa RAZUM. U cilju racionalnog korištenja sredstava, te kontrole poslovnih aktivnosti i donošenja poslovnih odluka, Državni ured za reviziju predložio je donošenje godišnjeg plana poslovanja Društvo je prihvatilo nalaz Državnog ureda za reviziju vezan za popis imovine i obveza, te navelo da će koncem obaviti cjelovit popis imovine i obveza.

4 532 Vezano za planiranje Društvo je obrazložilo da je sastavljen srednjoročni plan poslovanja za razdoblje od do 2009., koji je usvojilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, te Svjetska banka. Program RAZUM 2.1. Program RAZUM je jedan od programa Tehnologijskog razvitka (HITRA), kojeg je usvojila Vlada Republike Hrvatske u Osnovni cilj programa RAZUM je razvoj na znanju utemeljenih malih i srednjih trgovačkih društava, te pomoć u pristupu tržištima. Uredbom o postupku provedbe programa RAZUM, utvrđeno je da je nositelj programa Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a sudionici u programu su: Društvo, natjecatelji (dalje u tekstu: nositelji projekata) i tehnologijski centri. Također je utvrđeno da se projekti financiraju iz sredstava državnog proračuna, putem bespovratnih sredstava za istraživačko-razvojne i stručne usluge (do 30,0% ukupno dodijeljenih sredstava), te komercijalnih oblika financiranja (kredita, ulaganja u temeljni kapital trgovačkih društava, potpora projektima putem garancijskih fondova i drugih instrumenata financiranja). Kriterijima i aktivnostima za realizaciju programa, koje je usvojio nadzorni odbor Društva u listopadu 2002., utvrđeno je da je obveza Društva ustrojiti posebno financijsko praćenje programa RAZUM i analitičko praćenje pojedinih projekata, te o realizaciji programa i pojedinih projekata izvještavati Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Također je utvrđeno da se nakon analize i ocjene projekta u fazi predprijave, koju obavljaju tehnologijski centri, odabiru projekti koji se upućuju u postupak prijave. U postupku prijave, Društvo naručuje izradu i ocjenu dvije investicijske studije za svaki projekt, s tim da se izrada jedne investicijske studije i ocjena projekta povjerava tehnologijskom centru, kojem je dostavljena predprijava projekta, a druga neovisnim osobama. Ocjenu projekata obavlja ista osoba koja ju je izradila. Društvo donosi odluku o financiranju projekta, te s nositeljem projekta zaključuje ugovor o financiranju, ukoliko se obje investicijske studije pozitivno ocjene. Odlukom i ugovorom o financiranju, zaključenim između Društva i nositelja projekta, utvrđuje se iznos bespovratnih sredstava za usluge istraživanja i razvoja, iznos kreditnih sredstava, sredstva osiguranja povrata kredita, kamatna stopa, te rok korištenja i povrata kredita. Realizacija kredita obavlja se putem poslovne banke na temelju okvirnog ugovora zaključenog između poslovne banke i Društva u listopadu 2001., te pojedinačnih ugovora zaključenih između poslovne banke i nositelja projekata. Usluge istraživanja i razvoja, koje se financiraju iz bespovratnih sredstava, obavljaju znanstveno-istraživačke ustanove, na temelju ugovora zaključenog između Društva, nositelja projekta i ustanove. U okviru programa RAZUM, u razdoblju od do konca Društvo je donijelo odluke o financiranju 39 projekata, te su odobrena sredstva ukupno u iznosu ,00 kn, od čega kreditna u iznosu ,00 kn (79,6%) i bespovratna u iznosu ,00 kn (20,4%). Ukupno su iskorištena sredstva u iznosu ,00 kn, od čega kreditna u iznosu ,00 kn i bespovratna u iznosu ,00 kn.

5 533 Potraživanja po kreditima koncem iskazana su u iznosu ,00 kn (uvećana za kamate i umanjena za povrate glavnice i kamata). Tijekom dodijeljena su bespovratna sredstva za usluge istraživanja i razvoja u iznosu ,00 kn (evidentirana u okviru rashoda Društva). Vrijednosno značajnija kreditna sredstva u iznosu ,00 kn iskorištena su za financiranje sljedećih projekata: Računalni centar Digital u iznosu ,00 kn, Proizvodnja ambalaže od otpadnog papira u iznosu ,00 kn, Visoko prilagodljiva modulna linija za proizvodnju pelete u iznosu ,00 kn, Ekoprodukt u iznosu ,00 kn, Proizvodnja polimer bitumena i bitumenskih emulzija u iznosu ,00 kn, Izrada i ispitivanje specijalnih šumskih vozila u iznosu ,00 kn, Izolacija i distribucija silymarina u iznosu ,00 kn, te Hrvatska mreža e-zdravlja u iznosu ,00 kn. U investicijskim studijama svih spomenutih projekta, utvrđeno je da projekti osiguravaju pozitivno poslovanje i likvidnost od prve godine (godine ulaganja u projekt), te da su financijski stabilni, sigurni i profitabilni. Financirani su projekti kod kojih je jedna od dvije studije negativno ocjenjena, te je na zahtjev Društva izrađena treća studija koja je pozitivno ocjenjena. Tako su odobrena i iskorištena sredstva za projekt Računalni centar Digital u iznosu ,00 kn i za projekt Hrvatska mreža e-zdravlja u iznosu ,00 kn, iako je jedna od dvije studije negativno ocjenjena, te je na zahtjev Društva izrađena treća studija koja je pozitivno ocjenjena. Investicijske studije za sve ranije navedene projekte ne sadrže analizu tržišta, strukturu ulaganja u dugotrajnu materijalnu imovinu, te kalkulaciju cijena koštanja proizvoda (usluga). Također nisu predviđena sredstva za promidžbu iako se radi o novim proizvodima (uslugama), odnosno proizvodima nepoznatim tržištu. U najvećem broju slučajeva, sredstva nisu korištena u skladu s rokovima utvrđenim investicijskim studijama. Sredstva u iznosu ,00 kn nisu utrošena za namjene planirane investicijskim studijama, a za sredstva u iznosu ,00 kn nije vidljivo za što su utrošena. Nositelji projekata nisu izvršili ulaganja iz vlastitih sredstava koja su investicijskim studijama planirana u iznosu ,00 kn (za pojedine projekte nije vidljivo jesu li izvršena planirana ulaganja iz vlastitih sredstava). Društvo nije ustrojilo posebno financijsko praćenje programa i rezultata ostvarenih od pojedinih projekata, te nije dostavljalo izvješća Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa o rezultatima programa i pojedinih projekata, kako je utvrđeno Kriterijima i aktivnostima za realizaciju programa RAZUM. S obzirom da nije ustrojeno financijsko praćenje pojedinih projekta, u pojedinim slučajevima nisu vidljivi koji su financijski učinci ostvareni od projekata i jesu li nositelji projekata izvršili ulaganja iz vlastitih sredstava planirana investicijskim studijama. U ugovorima zaključenim sa znanstveno-istraživačkim ustanovama, za obavljanje usluga istraživanja i razvoja, nisu precizno definirane usluge, a iz završnih izvještaja znanstveno-istraživačkih ustanova je vidljivo da su u pojedinim slučajevima obavljane usluge koje se ne odnose na istraživanje i razvoj proizvoda (usluga), nego su obavljane usluge vezane za vođenje i organizaciju projekta, kontrolu kvalitete sirovina, te izgradnju informatičke infrastrukture u vrijednosti ,00 kn.

6 534 Kreditna sredstva za projekt Računalni centar Digital u iznosu ,00 kn, koja su iskorištena u kolovozu i rujnu 2003., nisu u cijelosti korištena u skladu s investicijskom studijom. Tako su sredstva u iznosu ,00 kn, koja su planirana za nabavu opreme, iskorištena za elektro-instalaterske radove i usluge istraživanja i razvoja, a sredstva u iznosu ,00 kn, koja su planirana za tekuće poslovanje, deponirana su na posebnom računu otvorenom kod poslovne banke, kao sredstva osiguranja povrata kredita. Banka je, uz suglasnost Društva, izvršila povrat deponiranih sredstava nositelju projekta, u ožujku 2005., iako je bilo vidljivo da nije započeo s poslovanjem, te da neće moći podmiriti obveze prema Društvu po dugoročnom kreditu, kao i obveze po kratkoročnom kreditu u iznosu ,00 kn, koje su dospjele u prosincu Prema podacima iz financijskih izvještaja nositelja projekta, u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca iskazan je gubitak u iznosu ,00 kn, a gubitak iznad visine kapitala koncem iskazan je u iznosu ,00 kn (investicijskom studijom planirana je dobit u iznosu ,00 kn). Koncem zaposlena su dva djelatnika, a planirano je zapošljavanje 31 djelatnika. Prema izvještaju poslovne banke, ukupna potraživanja Društva po dugoročnom kreditu, koja koncem iznose ,00 kn, evidentirana su kao dospjela. Za financiranje projekta Izolacija i distribucija silymarina, investicijskom studijom su planirana ulaganja u iznosu ,00 kn, od čega iz programa RAZUM u iznosu ,00 kn i vlastitih sredstava u iznosu ,00 kn. Ukupna ulaganja planirana su u prvoj godini realizacije projekta (2004.). Ugovor o financiranju projekta zaključen je između Društva i nositelja projekta u svibnju 2004., te su odobrena kreditna sredstva u iznosu ,00 kn i bespovratna sredstva za istraživanje i razvoj u iznosu ,00 kn. Ugovoreno je korištenje kredita do ožujka S obzirom da sredstva nisu iskorištena u ugovorenom roku, zaključen je dodatak ugovoru te produžen rok korištenja kredita do kolovoza U razdoblju od kolovoza do kolovoza (ugovorenog roka korištenja), iskorištena su kreditna sredstva u iznosu ,00 kn ili 56,8% ugovorenih. Nositelj projekta nije izvršio ulaganja iz vlastitih sredstava, koja su investicijskom studijom planirana u za nabavu zemljišta i građevinskih objekata u iznosu ,00 kn. Prema podacima iz financijskih izvještaja, nositelj projekta je u iskazao gubitak u poslovanju u iznosu ,00 kn, a gubitak iznad visine kapitala koncem iskazan je u iznosu ,00 kn (investicijskom studijom planirana dobit u iznosu ,00 kn). Zapošljava jedanaest djelatnika, a investicijskom studijom planirano zapošljavanje 45 djelatnika. Društvo je u odobrilo sredstva za financiranje projekta Visoko prilagodljiva modulna linija za proizvodnju peleta u iznosu ,00 kn, od čega za osnovna sredstva u iznosu ,00 kn i obrtna sredstva u iznosu ,00 kn. Sredstva su iskorištena u Prema podacima iz financijskih izvještaja nositelja projekta, vrijednost osnovnih sredstava koncem iskazana je u iznosu ,00 kn, što je ,00 kn manje od iskorištenih kreditnih sredstava za nabavu osnovnih sredstava, odnosno nije vidljivo za što su utrošena kreditna sredstva u iznosu ,00 kn.

7 535 Kreditna sredstva za financiranje projekta Proizvodnja ambalaže od otpadnog papira iskorištena su u travnju u iznosu ,00 kn, što je za ,00 kn manje od iznosa utvrđenog ugovorom o kreditu. Nositelj projekta nije izvršio ulaganja u zemljište i građevinske objekte iz vlastitih sredstava koja su planirana u u iznosu ,00 kn. Ugovor o financiranju projekta Ekoprodukt zaključen je u listopadu 2004., te je ugovoren kredit u iznosu ,00 kn i rok korištenja do listopada S obzirom da kredit nije iskorišten u ugovorenom roku, u listopadu 2005., zaključen je dodatak ugovoru te ugovoreno korištenje kredita do listopada U razdoblju od travnja do listopada 2006., iskorišten je kredit u iznosu ,00 kn ili 99,6% ukupno ugovorenog. Nositelj projekta nije izvršio ulaganja iz vlastitih sredstava, koja su investicijskom studijom planirana u u iznosu ,00 kn. Prema podacima iz financijskih izvještaja, nositelj projekta je u iskazao gubitak u iznosu ,00 kn (investicijskom studijom je planirana dobit u iznosu ,00 kn). Koncem zaposlena su dva djelatnika, a planirano je 45 djelatnika. Za usluge istraživanja i razvoja, vezane za navedeni projekt, zaključen je ugovor između fakulteta iz Zagreba, Društva, te nositelja projekta i nositelja projekta Proizvodnja ambalaže od otpadnog papira, u studenome Ugovorene su usluge u vrijednosti ,00 kn. Iz ugovora je vidljivo da se usluge ne odnose na razvojno istraživačke usluge, nego na vođenje i organizaciju projekta, određivanje kontrole i kvalitete sirovina, organizaciju izrade kalupa, organizaciju i nabavu sirovina, te tehničke usluge. Za projekt proizvodnja polimer bitumena i bitumenskih emulzija, investicijskom studijom su planirana ulaganja u u iznosu ,00 kn, od čega iz vlastitih i drugih izvora u iznosu ,00 kn i kreditnih sredstava programa RAZUM u iznosu ,00 kn. Kreditna sredstava iz programa RAZUM planirana su za ulaganja u dugotrajnu materijalnu imovinu ,00 kn i obrtna sredstva u iznosu ,00 kn. Kreditna sredstva su iskorištena u 2005., odnosno tri godine nakon roka planiranog investicijskom studijom. Sredstva nisu u cijelosti iskorištena za namjene utvrđene investicijskom studijom, nego je za dugotrajnu materijalnu imovinu iskorišteno ,00 kn manje od iznosa utvrđenog investicijskom studijom, a za obrtna sredstva je ,00 kn utrošeno više od iznosa utvrđenog investicijskom studijom. Prema podacima iz financijskih izvještaja, nositelj projekta je u 2005., ostvario dobit u iznosu ,00 kn, a investicijskom studijom je planirana dobit od projekta u iznosu ,00 kn. Iz financijskih izvještaja nije vidljivo koji su rezultati ostvareni od samog projekta i u kojem su iznosu izvršena ulaganja iz vlastitih i drugih izvora, koja su planirana u iznosu ,00 kn. Društvo je u donijelo odluku o financiranju projekta Hrvatska mreža e- zdravlja, iako nositelj projekta nije osigurao instrumente za povrat kredita i povezao se sa strateškim partnerom, kako je utvrđeno u ocjeni projekta.

8 536 Odobrena su kreditna sredstva u iznosu ,00 kn i bespovratna sredstva za istraživanje i razvoj u iznosu ,00 kn, što je za ,00 kn više od iznosa planiranog investicijskom studijom. Kreditna sredstva iskorištena su u razdoblju od veljače do do prosinca Sredstva nisu u cijelosti korištena za namjene utvrđene odlukom o financiranju, nego je za dugotrajnu materijalnu imovinu iskorišteno ,00 kn manje od iznosa utvrđenog u odluci o financiranju, a za obrtna sredstva iskorišteno je ,00 kn više od iznosa utvrđenog u odluci o financiranju. Nositelj projekta nije izvršio ulaganja iz vlastitih sredstava koja su planirana u razdoblju od do u iznosu ,00 kn. Sporazumom o osiguranju potraživanja, zaključenim između Društva, nositelja projekta i poslovne banke u lipnju 2004., kao sredstvo osiguranju potraživanja, utvrđeno je založno pravo na opremi čija je nabavna vrijednost bila za ,00 kn manja od iznosa utvrđenog ugovorom o kreditu. Za usluge istraživanja i razvoja zaključen je ugovor između Društva, nositelja projekta i fakulteta iz Splita, u travnju U ugovoru nisu specificirane usluge istraživanja i razvoja, nego je navedeno da se usluge sastoje od sljedećih aktivnosti: istraživačko-razvojne, eksperimenti, testiranja, korištenje opreme i prostora fakulteta, stručne konzultacije, suradnja s drugim ekspertnim timovima, te druge radnje potrebne za uspješno ispunjenje obveza iz ugovora. Ugovorene su usluge istraživanja i razvoja u vrijednosti ,00 kn. Fakultetu su doznačena ukupno ugovorena sredstva u iznosu ,00 kn, od čega je 83,2% sredstava utrošeno za naknade istraživačima. Iz završnog izvješća je vidljivo da nisu obavljane usluge istraživanja i razvoja, nego je izrađena informatička infrastruktura potrebna za integriranje usluga u zdravstvu. Prema podacima iz financijskih izvještaja, nositelj projekta je u iskazao gubitak u iznosu ,00 kn, a gubitak iznad visine kapitala iskazan je u iznosu ,00 kn (investicijskom studijom planirana je dobit od projekta u iznosu ,00 kn). Koncem zaposlena su tri djelatnika, a investicijskom studijom je planirano zapošljavanje 18 djelatnika. Prema izvještaju poslovne banke, dospjele obveze prema Društvu koncem iznose ,00 kn. Iz navedenog je vidljivo da spomenuti projekti ne osiguravaju pozitivno poslovanje i likvidnost, kako je planirano investicijskim studijama na temelju kojih je Društvo donijelo odluke o financiranju, te da nositelji projekata ne podmiruju pravodobno dospjele obveze prema Društvu, koje su koncem iskazane u iznosu ,00 kn. Državni ured za reviziju predložio je izradu jedne investicijske studije za svaki projekt, na temelju prethodno obavljene sveobuhvatne analize tržišta, tehnologijskotehničke analize, te ekonomsko financijske analize projekta. Ocjenu projekta trebaju obavljati neovisne stručne osobe, odnosno osobe koje nisu sudjelovale u izradi investicijske studije. S obzirom da se radi o novim proizvodima, odnosno uslugama nepoznatim tržištu potrebno je planirati i osigurati sredstva za promidžbu. Također predložio je korištenje kreditnih i bespovratnih sredstava iz programa RAZUM uz istodobno korištenje vlastitih sredstava planiranih investicijskom studijom. Predložio je preispitati opravdanost visine naknade istraživačima koje sudjeluju do 83,2% u cijeni znanstveno-istraživačkih usluga.

9 537 Državni ured za reviziju je naložio ustrojavanje posebnog financijskog praćenja programa RAZUM i analitičko praćenje pojedinih projekata, te da se o realizaciji programa i pojedinih projekata izvještava Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, kako je utvrđeno Kriterijima i aktivnostima za realizaciju programa. Također je naložio korištenje sredstava za namjene utvrđene investicijskom studijom Društvo je prihvatilo nalaze i mišljenja Državnog ureda za reviziju i obrazložilo da je početak investicijskih aktivnosti i korištenje kredita za realizaciju projekata iz programa RAZUM kasnio zbog poteškoća nositelja projekata vezanih za pribavljanje sredstava osiguranja povrata kredita. Navelo je da u manjem broju slučajeva sredstava nisu korištena za namjene utvrđene investicijskom studijom zbog naknadnih saznanja u vrijeme realizacije projekata. Nadalje je navelo da su nositelji nekih projekata uložili manje vlastitih sredstava od planiranih investicijskom studijom zbog nedostatka vlastitih sredstava, te su građevinske objekte uzimali u najam i uredili ih. Obrazložilo je da su od započele sustavne promjene u realizaciji programa RAZUM, te je Društvo u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa predložilo novi koncept programa, a Vlada Republike Hrvatske je u srpnju donijela Smjernice za poticanje inovacijsko tehnologijskog sustava kojima se utvrđuje program Poticanja poduzetništva utemeljenog na inovacijama i novim tehnologijama, a u kojem je obuhvaćen i novi potprogram RAZUM Postupci javne nabave Tijekom nabavljene su robe, radovi i usluge u vrijednosti ,00 kn. Nabava roba, radova i usluga obavljana je u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi, osim nabave knjigovodstvenih usluga u vrijednosti ,00 kn, za koje u nije proveden postupak javne nabave. Plan nabave roba, radova i usluga za nije donesen i nisu vođene evidencije postupaka nabave i zaključenih ugovora o nabavi. Odredbom članka 14. Zakona o javnoj nabavi je propisano da naručitelj donosi plan nabave za proračunsku ili poslovnu godinu, te da postupak nabave smije započeti ako su sredstva za nabavu planirana u financijskom planu ili su osigurana na drugi način. Odredbom članka 24. navedenog Zakona je propisano da naručitelj mora voditi evidenciju postupaka nabave i zaključenih ugovora o nabavi, te Uredu za javnu nabavu dostaviti, do konca ožujka tekuće godine, izvješće o zaključenim ugovorima o nabavi u prethodnoj godini. Državni ured za reviziju naložio je donošenje plana nabave roba, radova i usluga, te vođenje evidencije postupka nabave, kako je propisano odredbama Zakona o javnoj nabavi. Također naložio je provođenje postupaka nabave roba, radova i usluga u vrijednosti do ,00 kn u skladu s odredbama Uredbe o postupku nabave roba, radova i usluga male vrijednosti Društvo je prihvatilo nalaze Državnog ureda za reviziju i navelo da će u narednom razdoblju kod nabave roba, radova i usluga postupati u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi, te donijeti plan nabave i voditi evidencije postupaka nabave i zaključenih ugovora o nabavi.

10 538 Društvo je u obavljalo djelatnost za koju je osnovano, odnosno financiranje projekta iz programa RAZUM. Sredstva za poslovanje i financiranje projekta ostvarena su iz državnog proračuna i kamata na kredite dane za financiranje projekata. Društvo je donosilo odluke o financiranju projekta na temelju investicijskih studija koje ne sadrže analizu tržišta, strukturu ulaganja u dugotrajnu materijalnu imovinu, kalkulaciju cijena koštanja proizvoda (usluga), odnosno ne sadrže elemente potrebne za ocjenu opravdanosti ulaganja u projekt. Financijsko praćenje pojedinih projekta nije ustrojeno, te u većem broju slučajeva nisu vidljivi ostvareni financijski rezultati, kao i izvršena ulaganja. Pažljivijim odabirom projekata i praćenjem njihove realizacije mogli su se postići znatno bolji rezultati, odnosno gospodarski razvoj i zapošljavanje. Izvješće o obavljenoj reviziji je uručeno zakonskom predstavniku 21. ožujka Zakonski predstavnik je uložio 29. ožujka prigovor na Izvješće o obavljenoj reviziji. Prema odredbama članka 7. Zakona o državnoj reviziji, o prigovoru je odlučio glavni državni revizor. Prigovor nije prihvaćen.

11 539 IV. ČLANOVI NADZORNOG ODBORA I DIREKTOR 1. Nadzorni odbor: Prof.dr.sc. Vladimir Andročević predsjednik od 7. lipnja Dr.sc. Mario Kovač član od 7. lipnja Antun Kovačev član od 7. lipnja Antun Carić član od 7. lipnja Boris Paj član od 7. lipnja Direktor: Dr. sc. Hrvoje Prpić od 25. ožujka 2004.

I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaj

I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaj I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja Javne ustanove Nacionalni park Paklenica

Више

NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslo

NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslo NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja Nacionalnog parka Plitvička jezera (dalje u tekstu:

Више

(Microsoft Word OBITELJSKI CENTAR BJELOVARSKO-BILOGORSKE \216UPANIJE.DOC)

(Microsoft Word OBITELJSKI CENTAR BJELOVARSKO-BILOGORSKE \216UPANIJE.DOC) REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Bjelovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI OBITELJSKI CENTAR BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE, BJELOVAR Bjelovar, veljača 2011. S A D R Ž A J stranica

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BR

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BR REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BRODA Slavonski Brod, studeni 2011. S A D R Ž A J stranica

Више

HEP d.d. NEREVIDIRANI POLUGODIŠNJI NEKONSOLIDIRANI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE I VI Zagreb, rujan 2018.

HEP d.d. NEREVIDIRANI POLUGODIŠNJI NEKONSOLIDIRANI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE I VI Zagreb, rujan 2018. HEP d.d. NEREVIDIRANI POLUGODIŠNJI NEKONSOLIDIRANI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE I VI 2018. Zagreb, rujan 2018. SADRŽAJ: I. IZVJEŠĆE UPRAVE O FINANCIJSKOM POLOŽAJU I ANALIZA REZULTATA POSLOVANJA MEĐUIZVJEŠTAJ

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI RADA NADZORNIH ODBORA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA U VLASNIŠTVU/SUVLASNIŠTVU

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVN

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVN REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU ZRAČNA LUKA ZADAR D.O.O. Zadar,

Више

GFI-2016_IVB_bil_rdg_nt

GFI-2016_IVB_bil_rdg_nt BILANCA POD-BIL AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA ( 003+00+020+03+036) I. NEMATERIJALNA IMOVINA ( 004 do 009). Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije,

Више

TFI-POD

TFI-POD BILANCA stanje na dan 3.2.20. Prethodno Tekuće A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+00+020+029+033) I. NEMATERIJALNA IMOVINA (004 do ). Izdaci za razvoj 2. Koncesije,

Више

Obveznik: ; USLUGA D.O.O. AKTIVA 1. Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije, robne i uslužne marke, softver i ostala prava 3. Goo

Obveznik: ; USLUGA D.O.O. AKTIVA 1. Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije, robne i uslužne marke, softver i ostala prava 3. Goo AKTIVA. Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije, robne i uslužne marke, softver i ostala prava 3. Goodwill 4. Predujmovi za nabavu 6. Ostala nematerijalna imovina II. MATERIJALNA IMOVINA ( 0

Више

Microsoft Word - PRISLIGA d.o.o., TISNO.doc

Microsoft Word - PRISLIGA d.o.o., TISNO.doc REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Šibenik IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRISLIGA D.O.O., TISNO Šibenik, srpanj 2012. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O DRUŠTVU 2 Djelokrug rada

Више

BILANCA stanje na dan Obrazac POD-BIL Obveznik: ; JADRAN KAPITAL d.d. Naziv pozicije AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLA

BILANCA stanje na dan Obrazac POD-BIL Obveznik: ; JADRAN KAPITAL d.d. Naziv pozicije AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLA BILANCA stanje na dan 30.06.205. POD-BIL AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+00+020+029+033) I. NEMATERIJALNA IMOVINA (004 do 009). Izdaci za razvoj 2. Koncesije,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU HEP-PLIN D.O.O., OSIJEK Osijek,

Више

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P BILANCA stanje na dan 31.12.2017 Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna (neto) Tekuća (neto) 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P BILANCA stanje na dan 31.12.2017 Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna (neto) Tekuća (neto) 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje 2 3 4

Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje 2 3 4 Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 31.03.2017. AOP oznaka Prethodno razdoblje 31.12.2016. Tekuće razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B)

Више

BILANCA stanje na dan Obveznik: LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. OPATIJA Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (net

BILANCA stanje na dan Obveznik: LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. OPATIJA Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (net BILANCA stanje na dan 31.12.2017 Obveznik: LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. OPATIJA Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna (neto) Tekuća (neto) 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA

Више

Microsoft Word - POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ RIJEKA PROMETA d.d..doc

Microsoft Word - POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ RIJEKA PROMETA d.d..doc POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ RIJEKA PROMETA D.D. ZA RAZDOBLJE OD 1.1. DO 30.6.2011. GODINE Rijeka, srpanj 2011. godine S A D R Ž A J STRANA: RAČUN DOBITI I GUBITKA ZA 1.1.-30.6. 2011. GODINE 3 IZVJEŠTAJ O OSTALOJ

Више

TOČKA 13. IZVJEŠĆE o poslovanju trgovačkog društva Smart RI d.o.o. za godinu

TOČKA 13. IZVJEŠĆE o poslovanju trgovačkog društva Smart RI d.o.o. za godinu TOČKA 13. IZVJEŠĆE o poslovanju trgovačkog društva Smart RI d.o.o. za 2017. godinu R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA GRADONAČELNIK KLASA: 023-01/18-04/125 URBROJ:

Више

Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka Izvještaj za period od I III Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izv

Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka Izvještaj za period od I III Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izv Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka 403. 410. Izvještaj za period od I III 2015. Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izvještaja za period od 01.01. do 31.03.2015. godine 2.

Више

TFI-POD

TFI-POD Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka 403. 410. Financijski izvještaj za period od I VI 2012. godine Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izvještaja za period od 01.01. do 30.06.2012.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI DEMOKRATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA Sisak, listopad 2013.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI DEMOKRATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA Sisak, listopad 2013. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI DEMOKRATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA Sisak, listopad 2013. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O STRANCI 2 Djelokrug

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JA

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JA REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU LUKA-VUKOVAR D.O.O. Vinkovci,

Више

Na temelju članka 259.a stavka 5. Zakona o osiguranju (Narodne novine br. 151/05, 87/08 i 82/09), Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga donijela je na sjednici Uprave održanoj 03. prosinca 2009.

Више

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE 1. - 3.2017. SADRŽAJ OPĆI PODACI... 3 IZVJEŠTAJ O OSTVARENIM REZULTATIMA POSLOVANJA BELJA D.D. ZA RAZDOBLJE 1. 3. 2017. GODINE... 4 OPĆI PODACI Belje d.d.

Више

TFI-POD Q xls

TFI-POD Q xls PRILOG 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2010 do 31.3.2010 Matični broj (MB): 00688550 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika-tfi-pod Matični broj subjekta (MBS): 080026348 Osobni identifikacijski

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI IZVRŠENJA DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI POS

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI IZVRŠENJA DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI POS REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI IZVRŠENJA DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI POSTIZANJA REZULTATA I OSTVARIVANJA CILJEVA POSLOVANJA

Више

PLIVA d

PLIVA d LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava 21 20 340 Ploče OIB: 51228874907 GRUPA LUKA PLOČE d.d. Konsolidiran i nerevidiran izvještaj za prvo tromjesečje 2010. godine Ploče, travanj 2010. godine Sadržaj: Konsolidirana

Више

(Microsoft Word - Tromjese\350ni izvje\232taji_300911_nerevidirani_konsolidirani.doc)

(Microsoft Word - Tromjese\350ni  izvje\232taji_300911_nerevidirani_konsolidirani.doc) ULJANIK d.d. Pula Konsolidirani Tromjesečni izvještaj za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2011. Pula, listopad 2011. SADRŽAJ Financijski izvještaji Konsolidirana bilanca Konsolidirani račun dobiti

Више

Brodogradilište d.d. HR RIJEKA, Liburnijska 3 HRVATSKA, p.p web: Tel.: +385 (0) 51

Brodogradilište d.d. HR RIJEKA, Liburnijska 3 HRVATSKA, p.p web:   Tel.: +385 (0) 51 Brodogradilište d.d. HR 51000 RIJEKA, Liburnijska 3 HRVATSKA, p.p. 197 e-mail: gmanageroffice.3maj @uljanik.hr, web: www.uljanik.hr Tel.: +385 (0) 51 611-111 +385 (0) 51 611-000 Fax.: +385 (0) 51 611-870

Више

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE 1. - 9.2017. SADRŽAJ OPĆI PODACI... 3 IZVJEŠTAJ O OSTVARENIM REZULTATIMA POSLOVANJA BELJA D.D. ZA RAZDOBLJE 1. 9. 2017. GODINE... 4 I Z J A V A... 11 OPĆI

Више

FINANCIJSKA AGENCIJA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja Finan

FINANCIJSKA AGENCIJA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja Finan FINANCIJSKA AGENCIJA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja Financijske agencije (dalje u tekstu: Agencija) za 2005.

Више

BILANCA stanje na dan Naziv pozicije AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje AKTIVA A) POTRAŢIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITA

BILANCA stanje na dan Naziv pozicije AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje AKTIVA A) POTRAŢIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITA BILANCA stanje na dan 3.03.200. Naziv pozicije Prethodno Tekuće AKTIVA A) POTRAŢIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA I. NEMATERIJALNA IMOVINA II. MATERIJALNA IMOVINA III. DUGOTRAJNA

Више

KD AUTOTROLEJ d

KD AUTOTROLEJ d - Izvještaj o radu za 2016. g. Rijeka, svibanj 2017. godine U razdoblju od 15. siječnja 2016. godine do 30. prosinca 2016. godine Nadzorni odbor KD Autotrolej d.o.o. djeluje u sastavu: 1. IVO SIMPER, Grad

Више

Klasa: UP/I / /34

Klasa: UP/I / /34 Klasa: UP/I 430-01/2006-05/34 Urbroj: 580-03-06-17-10 Zagreb, 3. srpnja 2006. Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju članka 13. stavka 1. Zakona o državnim potporama ( Narodne novine, broj

Више

NACRT

NACRT REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI GRAD PAG Zadar, listopad 2017. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O GRADU 2 Djelokrug i unutarnje ustrojstvo

Више

Korporativne komunikacije

Korporativne komunikacije Dalekovod grupa Marijana Čavića 4 10 000 Zagreb Izvještaj poslovodstva za treći kvartal 2010. godine Objavljeno 29.10.2010. godine Nerevidirano, konsolidirano Zagreb, 29.listopada. 2010. godine SADRŢAJ:

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU KLASA: /18-01/38 URBROJ: Zagreb, 21. siječnja IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKO

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU KLASA: /18-01/38 URBROJ: Zagreb, 21. siječnja IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKO REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU KLASA: 041-01/18-01/38 URBROJ: 613-02-01-18-6 Zagreb, 21. siječnja 2019. IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKOJ REVIZIJI SREDIŠNJEG REGISTRA OSIGURANIKA ZA 2017.

Више

Očitovanje na primjedbe i prijedloge dostavljene u sklopu javne rasprave o Nacrtu odluke o kontnom planu za kreditne institucije

Očitovanje na primjedbe i prijedloge dostavljene u sklopu javne rasprave o Nacrtu odluke o kontnom planu za kreditne institucije Očitovanje na primjedbe i prijedloge dostavljene u sklopu javne rasprave o Nacrtu odluke o kontnom planu za kreditne institucije 16. listopada 2017. SADRŽAJ UVOD... 1 I. PROPISANI KONTNI PLAN... 2 II.

Више

Referentna stranica ,83 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: 10 Mat

Referentna stranica ,83 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: 10 Mat Referentna stranica 299.89.89,83 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 205. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: 0 Matični broj (MB): 0304593 Matični broj suda (MBS): 0806344

Више

FINANCIJSKA NEREVIDIRANA IZVJEŠĆA ZA ČETVRTO TROMJESEČJE Rovinj, 30. siječnja 2011.

FINANCIJSKA NEREVIDIRANA IZVJEŠĆA ZA ČETVRTO TROMJESEČJE Rovinj, 30. siječnja 2011. FINANCIJSKA NEREVIDIRANA IZVJEŠĆA ZA ČETVRTO TROMJESEČJE 200. Rovinj, 30. siječnja 20. SADRŽAJ:. Međuizvještaj poslovodstva 2. Financijska izvješća konsolidirana 3. Financijska izvješća nekonsolidirana

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2017. do 31.12.2017. Matični broj (MB): 03674223 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 080004355 Osobni identifikacijski

Више

OPĆA BOLNICA PULA-suglasnost za zaduživanje-zaključak

OPĆA BOLNICA PULA-suglasnost za zaduživanje-zaključak ŽUPAN KLASA: 510-01/18-01/05 URBROJ: 2163/1-01/8-18-02 Pula, 12. ožujka 2018. SKUPŠTINA ISTARSKE ŽUPANIJE n/p predsjednika Valtera Drandića Dršćevka 3, 52 000 Pazin PREDMET: Zaključak o davanju suglasnosti

Више

Referentna stranica ,91 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matičn

Referentna stranica ,91 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matičn Referentna stranica 280.457.339,9 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 204. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matični broj (MB): Matični broj suda (MBS): 0 0304593 0806344

Више

Referentna stranica ,25 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati

Referentna stranica ,25 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati Referentna stranica 3.557.02.4,25 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 205. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matični broj (MB): Matični broj suda (MBS): 0 0638840 080432283

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI NARODNE NOVINE D.D. Zagreb, ožujak 2012.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI NARODNE NOVINE D.D. Zagreb, ožujak 2012. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI NARODNE NOVINE D.D. Zagreb, ožujak 2012. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O DRUŠTVU 2 Djelokrug rada i unutarnje ustrojstvo 2

Више

Referentna stranica ,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati

Referentna stranica ,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati Referentna stranica 1.205.770.925,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 2011. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matični broj (MB): Matični broj suda (MBS): 10 01581392

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2017. do 31.12.2017. Matični broj (MB): 03674223 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 080004355 Osobni identifikacijski

Више

Tablica broj 1

Tablica broj 1 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Koprivnica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI OPĆINA NOVO VIRJE Koprivnica, srpanj 2015. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O OPĆINI 2 Djelokrug i unutarnje

Више

Izmjena natječajne dokumentacije br. 3 Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga Izgradnja kapaciteta za programsko financiranje visokih uči

Izmjena natječajne dokumentacije br. 3 Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga Izgradnja kapaciteta za programsko financiranje visokih uči Izmjena natječajne dokumentacije br. 3 Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga Izgradnja kapaciteta za programsko financiranje visokih učilišta BROJ POZIVA: HR.3.1.17 U Pozivu na dostavu projektnih

Више

PLIVA d

PLIVA d LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava 21 20 340 Ploče OIB: 51228874907 GRUPA LUKA PLOČE d.d. Konsolidiran i nerevidiran izvještaj za treće tromjesečje 2010. godine Ploče, listopad 2010. godine Sadržaj:

Више

JAMSTVENI PROGRAM PLUS Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) u okviru ovog Jamstvenog progr

JAMSTVENI PROGRAM PLUS Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) u okviru ovog Jamstvenog progr JAMSTVENI PROGRAM PLUS Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) u okviru ovog Jamstvenog programa PLUS (u daljnjem tekstu: Program) izdaje za pokriće

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični bro

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični bro Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2015 do 30.6.2015 Matični broj (MB): 01924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040211518 Osobni identifikacijski

Више

TFI-POD

TFI-POD Prilog. Razdoblje izvještavanja:..206 do 3.2.206 Matični broj (MB): 0924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040258 Osobni identifikacijski broj 2298253360

Више

ODLUKA

ODLUKA Na temelju članka 14. stavak 1. Zakona o proračunu (Narodne novine 87/08,136/12 i 15/15) i članka 36. Statuta Grada Makarske (Glasnik Grada Makarske 08/09 i 13/09,2/13,8/13,9/13- pročišćen tekst i 21/17),

Више

OLYMPIA VODICE D.D. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI

OLYMPIA VODICE D.D. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI OLYMPIA VODICE D.D. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI 01.01.2016. 30.09.2016. MEĐUIZVJEŠTAJ UPRAVE ZA RAZDOBLJE OD 01.01.2016. 30.09.2016. U prvih devet mjeseci 2016. godine ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od

Више

(Microsoft Word - Zdravstveno veleu\350ili\232te u Zagrebu.doc)

(Microsoft Word - Zdravstveno veleu\350ili\232te u Zagrebu.doc) REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZDRAVSTVENO VELEUČILIŠTE U ZAGREBU Zagreb, veljača 2011. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O VELEUČILIŠTU 2 Djelokrug rada i unutarnje

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Šibenik IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA Šibenik, svibanj 2014.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Šibenik IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA Šibenik, svibanj 2014. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Šibenik IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA Šibenik, svibanj 2014. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O ŽUPANIJI 2 Djelokrug

Више

Izjava Uprave o finan. polozaju za 3.Q pdf

Izjava Uprave o finan. polozaju za 3.Q pdf HOTELI PODGORA d.d. PODGORA FINANCIJSKO IZVJEŠĆE Za razdoblje VII-IX 2010. Podgora, 31.10.2010. PRILOG 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2010 do 30.09.2010 Matični broj (MB): 03324842 Tromjesečni financijski

Више

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada Delnica (SN PGŽ 28/09, 41/09, 11/13, 20/13-pročišćeni

Више

Referentna stranica ,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati

Referentna stranica ,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati Referentna stranica 5.986.427.485,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 204. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matični broj (MB): Matični broj suda (MBS): 0 00539 080048

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zagreb IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI GRAD VELIKA GORICA Zagreb, srpanj 2010.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zagreb IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI GRAD VELIKA GORICA Zagreb, srpanj 2010. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zagreb IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI GRAD VELIKA GORICA Zagreb, srpanj 2010. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O GRADU 2 Djelokrug rada i unutarnje

Више

Microsoft Word - Tromjesečni_Izvjestaj 1Q2012.doc

Microsoft Word - Tromjesečni_Izvjestaj 1Q2012.doc Godišnji izvještaj za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2017. (revidirani izvještaji) Zagreb, 30. travanj 2018. Sadržaj a) Izvješće Uprave b) Revidirani godišnji financijski izvještaji I. Bilanca

Више

Analiza poslovanja HNK HAJDUK

Analiza poslovanja HNK HAJDUK Split, 26.09.2013.god. Analiza poslovanja HNK Hajduk Split Pročelnica Službe za unutarnju reviziju: Alma Peroš SADRŽAJ: 1. Osnovne informacije 1.1. Vlasnička struktura 1.2. Djelatnost 2. Financijsko stanje

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični bro

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični bro Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 30.9.2014 Matični broj (MB): 01924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040211518 Osobni identifikacijski

Више

Microsoft Word - Maran_transparency_2012

Microsoft Word - Maran_transparency_2012 Revizorska tvrtka MARAN d.o.o. Josipa Jovića 51 21000 Split Tel/fax:021/374-294 OIB:67202619578 IZVJEŠĆE O TRANSPARENTNOSTI ZA 2012. GODINU Split, ožujak 2013. godine SADRŽAJ Uvod 1 Pravno ustrojstvo,

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični br

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični br Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 31.12.2014 Matični broj (MB): 01924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040211518 Osobni identifikacijski

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE VARAŽDIN Varaždin, ož

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE VARAŽDIN Varaždin, ož REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE VARAŽDIN Varaždin, ožujak 2015. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O DOMU

Више

DIONIČKO DRUŠTVO ZA PROIZVODNJU I PROMET ALKOHOLNIH I BEZALKOHOLNIH PIĆA ZADAR BIOGRADSKA CESTA 64 A ZADAR OIB: IBAN : KBZ HR

DIONIČKO DRUŠTVO ZA PROIZVODNJU I PROMET ALKOHOLNIH I BEZALKOHOLNIH PIĆA ZADAR BIOGRADSKA CESTA 64 A ZADAR OIB: IBAN : KBZ HR DIONIČKO DRUŠTVO ZA PROIZVODNJU I PROMET ALKOHOLNIH I BEZALKOHOLNIH PIĆA ZADAR BIOGRADSKA CESTA 64 A 23000 ZADAR OIB: 07602786563 IBAN : KBZ HR46 24810001128002288 TELEFONI: Centrala : 023 208 808, Uprava

Више

pdfTFI-POD

pdfTFI-POD OLYMPIA VODICE D.D. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI 01.01.2013. 30.06.2013. MEðUIZVJEŠTAJ UPRAVE ZA RAZDOBLJE OD 01.01.2013. 30.06.2013. U prvom polugodištu 2013.-e godine ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od

Више

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada Delnica (Službene novine Primorsko goranske županije

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Gospić IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI OPĆA BOLNICA GOSPIĆ Gospić, ožujak 2013.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Gospić IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI OPĆA BOLNICA GOSPIĆ Gospić, ožujak 2013. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Gospić IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI OPĆA BOLNICA GOSPIĆ Gospić, ožujak 2013. S A D R Ž A J I. PODACI O BOLNICI 2 Djelokrug rada i unutarnje ustrojstvo

Више

TFI POD

TFI POD 2 Devetomjese ni izvještaj za 2012.godinu 3 5 BILANCA stanje na dan 30.09.2012. Naziv pozicije Prethodno Teku e A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLA ENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+010+020+029+033)

Више

BILANCA stanje na dan 31. prosinca godine Obrazac BIL VP 152 Obveznik: RKP: 24711, MB: Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje do

BILANCA stanje na dan 31. prosinca godine Obrazac BIL VP 152 Obveznik: RKP: 24711, MB: Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje do BILANCA stanje na dan 31. prosinca 2015. godine Obrazac BIL VP 152 Obveznik: RKP: 24711, MB: 03224244 Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra 10298 Bistra, Bolnička 21 Razina:

Више

GRUPA tekst pdf

GRUPA tekst pdf Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 30.06.2014. AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

KREDITNA BANKA ZAGREB DD Za razdoblje: Bilanca financijske institucije (iznosi u tisućama kn) Pozicija AOP A) U

KREDITNA BANKA ZAGREB DD Za razdoblje: Bilanca financijske institucije (iznosi u tisućama kn) Pozicija AOP A) U Bilanca financijske institucije Pozicija AOP 31.12.28. 31.3.29. A) UKUPNA AKTIVA (AOP 2 do 11) 1 1.485.739 1.415.843 Novac na računu i u blagajni (gotovina) 2 33.814 22.83 Depoziti kod Hrvatske narodne

Више

3 Kons 1 Q 2012 xls.xls

3 Kons 1 Q 2012 xls.xls Prilog. Razdoblje izvještavanja: 0.0.202 do 3.03.202 Matični broj (MB): 03333477 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040000833 Osobni identifikacijski broj

Више

TFI-POD

TFI-POD Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2017. do 30.06.2017. Matični broj (MB): 03715957 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040004561 Osobni identifikacijski

Више

AG-Nerevidirani_4Q2017

AG-Nerevidirani_4Q2017 Adris Grupa d.d. Tromjesečni nerevidirani financijski izvještaji na dan 31. prosinca 2017. godine Adris Grupa d.d. / Obala Vladimira Nazora 1 / 52210 Rovinj, Hrvatska tel.: +385 (0)52 801 000, 801 122;

Више

(Microsoft Word - RAZA_Bilje\232ke.2014.v3)

(Microsoft Word - RAZA_Bilje\232ke.2014.v3) Dragutina Golika 63, Zagreb T +385 1 3667 101 F +385 1 3667 102 E info@raza.hr www.raza.hr BILJEŠKE UZ FINANCIJSKA IZVJEŠĆA za razdoblje od 01.01.2014. do 31.12.2014. Razvojna agencija Zagreb TPZ društvo

Више

SB TOURS

SB TOURS IZVJEŠĆE O TRANSPARENTNOSTI ZA 2013. GODINU Split, ožujak 2014. SJEDIŠTE SPLIT: Mediteranskih igara 1 (Barake PIS-a), tel./fax. (021) 384-448 Ispostava Makarska: Kralja Petra Krešimira IV. 12. Tel. (021)

Више

LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava Ploče OIB: LUKA PLOČE d.d. REVIDIRANI NEKONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE OD DO 3

LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava Ploče OIB: LUKA PLOČE d.d. REVIDIRANI NEKONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE OD DO 3 LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava 21 20 340 Ploče OIB: 51228874907 LUKA PLOČE d.d. REVIDIRANI NEKONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE OD 01.01. DO 31.12.2014. Ploče, travanj 2015. godine SADRŽAJ: a)

Више

TFI-POD xls

TFI-POD xls coning grupa coning turizam d.d. varaždin dioničko društvo za turizam, poslovno posredovanje i trgovinu, m.b. 0214361 a. šenoe 4-6, 42000 varaždin, croatia telefon +385 (42) 333-333 fax +385 (42) 333-222

Више

Broj: UD-___-2009

Broj: UD-___-2009 Koprivnica, 30. travnja 2019. REZULTATI POSLOVANJA PODRAVKE D.D. ZA RAZDOBLJE 1.-3. 2019. GODINE Sadržaj: Opći podaci Međuizvještaj poslovodstva o ostvarenim rezultatima poslovanja Podravke d.d. za razdoblje

Више

PRILOG 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika-tfi-pod Matični bro

PRILOG 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika-tfi-pod Matični bro PRILOG. Razdoblje izvještavanja:..200 do 3.3.200 Matični broj (MB): 03636356 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika-tfi-pod Matični broj subjekta (MBS): 04000090 Osobni identifikacijski broj 209894356

Више

GRUPA tekst pdf

GRUPA tekst pdf Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 30.09.2014. AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

Tablica broj 1

Tablica broj 1 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Koprivnica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI OPĆINA GOLA Koprivnica, listopad 2017. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O OPĆINI 2 Djelokrug i unutarnje

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2018. do 31.12.2018. Matični broj (MB): 01924737 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040211518 Osobni identifikacijski

Више

JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo

JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo Zagreb, Miramarska cesta 24 FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2016. Zagreb, listopad 2016. godine JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični bro

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični bro Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2016. do 31.12.2016. Matični broj (MB): 03026264 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 070020360 Osobni identifikacijski

Више

REmira' d.o.o. za reviziju ZAGREB, Mrazovićeva 9, Tel/Fax: 01/ IZVJEŠĆE O TRANSPARENTNOSTI za godinu Zagreb, 28

REmira' d.o.o. za reviziju ZAGREB, Mrazovićeva 9, Tel/Fax: 01/ IZVJEŠĆE O TRANSPARENTNOSTI za godinu Zagreb, 28 REmira' d.o.o. za reviziju ZAGREB, Mrazovićeva 9, Tel/Fax: 0/48-6-856 Email: remira@remira.hr IZVJEŠĆE O TRANSPARENTNOSTI za 206. godinu Zagreb, 28. ožujka 207.g. SADRŽAJ Stranica. Pravno-ustrojbeni oblik

Више

Referentna stranica ,90 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati

Referentna stranica ,90 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati Referentna stranica 1.212.756.393,90 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 2010. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matični broj (MB): Matični broj suda (MBS): 10 01581392

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI GRAD VUKOVAR Vinkovci, kolovoz 2014.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI GRAD VUKOVAR Vinkovci, kolovoz 2014. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI GRAD VUKOVAR Vinkovci, kolovoz 2014. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O GRADU 2 Djelokrug rada i unutarnje

Више

Konsolidirano i nerevidirano izvješće1Q-2010_TFI-POD.xls

Konsolidirano i nerevidirano izvješće1Q-2010_TFI-POD.xls PRILOG. Razdoblje izvještavanja:..200 do 3.3.200 Matični broj (MB): 0327553 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika-tfi-pod Matični broj subjekta (MBS): 08000093 Osobni identifikacijski broj 479242222

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 31.12.2014 Matični broj (MB): 03715957 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040004561 Osobni identifikacijski broj

Више

Adris_Q4_naslovnica_međuizvještaj_

Adris_Q4_naslovnica_međuizvještaj_ Adris Grupa d.d. Tromjesečni financijski izvještaji na dan 31. prosinac 2012. godine Adris Grupa d.d. / Obala Vladimira Nazora 1 / 52210 Rovinj, Hrvatska tel.: +385 (0)52 801 000, 801 122; fax: +385 (0)52

Више

GFI-POD xls.xls

GFI-POD xls.xls Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014. do 31.12.2014. Matični broj (MB): 03026264 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 070020360 Osobni identifikacijski

Више

SH grupa TFI-POD_KONSOLIDIRANI_NEREVIDIRANI_Q3_2014_HRV.xls

SH grupa TFI-POD_KONSOLIDIRANI_NEREVIDIRANI_Q3_2014_HRV.xls Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 30.09.2014. Matični broj (MB): 3426980 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 060004796 Osobni identifikacijski broj

Више