REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZAGREBAČKA INDUSTRIJA SVILE, ZAGREB Zagreb, ožuja

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZAGREBAČKA INDUSTRIJA SVILE, ZAGREB Zagreb, ožuja"

Транскрипт

1 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZAGREBAČKA INDUSTRIJA SVILE, ZAGREB Zagreb, ožujak 2004.

2 S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2 2. OSNOVNI PODACI O DRUŠTVENOM PODUZEĆU Podaci o društvenom poduzeću Statusne i druge promjene Vlasnički povezana društva 3 3. REVIZIJA POSTUPKA PRETVORBE Odluka o pretvorbi Program pretvorbe Razvojni program Izvještaj Službe društvenog knjigovodstva Hrvatske Elaborat o procjeni vrijednosti Poduzeća Potvrda o suglasnosti na pretvorbu Provedba programa pretvorbe Upis u sudski registar PROMJENE VLASNIČKE STRUKTURE NAKON PRETVORBE Dionice s popustom i bez popusta VLASNIČKA STRUKTURA U VRIJEME POKRETANJA STEČAJNOG POSTUPKA, POSLOVANJE DRUŠTVA I STEČAJ Vlasnička struktura u vrijeme pokretanja stečajnog postupka Podaci o poslovanju prema temeljnim financijskim izvještajima Raspolaganje imovinom Stečaj OCJENA PROVEDBE POSTUPAKA PRETVORBE I PRIVATIZACIJE Ocjena postupka pretvorbe Ocjena postupaka privatizacije 23

3 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Klasa: /01-01/370 Urbroj: Zagreb, 15. ožujka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE DRUŠTVENOG PODUZEĆA ZAGREBAČKA INDUSTRIJA SVILA, ZAGREB Na temelju odredbi Zakona o državnoj reviziji (Narodne novine 49/03 - pročišćeni tekst) i Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije (Narodne novine 44/01 i 143/02) obavljena je revizija pretvorbe i privatizacije društvenog poduzeća Zagrebačka industrija svile, Zagreb. Revizija je obavljena u razdoblju od 9. listopada do 15. ožujka Postupak revizije proveden je u skladu s revizijskim standardima Međunarodne organizacije vrhovnih revizijskih institucija - INTOSAI (Narodne novine 93/94) i Kodeksom profesionalne etike državnih revizora.

4 2 1. ZAKONSKA REGULATIVA Postupak pretvorbe i privatizacije reguliraju sljedeći propisi: - Zakon o pretvorbi društvenih poduzeća (Narodne novine 19/91, 45/92, 83/92, 16/93, 94/93, 2/94, 9/95), - Upute za provedbu članka 11. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća (Narodne novine 26/91, 99/03), - Zakon o Agenciji Republike Hrvatske za restrukturiranje i razvoj (Narodne novine 29/91), - Zakon o privatizaciji (Narodne novine 21/96, 71/97, 73/00), - Zakon o Hrvatskom fondu za razvoj (Narodne novine 29/91), - Zakon o Hrvatskom fondu za privatizaciju (Narodne novine 84/92, 76/93, 52/94, 87/96), - Zakon o trgovačkim društvima (Narodne novine 111/93, 34/99 i 121/99), - Pravilnik o uvjetima i načinu zamjene dionica ili udjela (Narodne novine 44/96), - Pravilnik o prodaji dionica, udjela, stvari i prava javnim prikupljanjem ponuda (Narodne novine 44/96), - Zakon o izdavanju i prometu vrijednosnim papirima (Narodne novine 107/95, 142/98, 87/00), - Stečajni zakon (Narodne novine 44/96, 29/99), te drugi zakoni i propisi. 2. OSNOVNI PODACI O DRUŠTVENOM PODUZEĆU 2.1. Podaci o društvenom poduzeću Rješenjem Vlade Narodne Republike Hrvatske broj Pov. 82/1949 od 23. ožujka osnovano je poduzeće Zagrebačka industrija svile sa sjedištem u Zagrebu spajanjem poduzeća Zagrebačka industrija svile, Zagreb, Tkanine S.A.M. Alois Mueller, Zagreb, A.G.B. tkanine, Zagreb i Zagrebačka mehanička tkaona Švarc i drug, Zagreb. Rješenjem broj Fi-5817/73 Okružnog privrednog suda u Zagrebu 30. travnja u sudski registar je upisano konstituiranje Radne organizacije Zagrebačka industrija svile, Zagreb, Bužanova 20a. U ožujku u sudski registar je upisana promjena tvrtke u RO Zagrebačka industrija svile, p.o., Zagreb. Usklađenje sa Zakonom o poduzećima upisano je u sudski registar 29. prosinca rješenjem broj Fi-4812/89-2 pod tvrtkom Zagrebačka industrija svile, poduzeće za proizvodnju tkanina s potpunom odgovornošću, Zagreb, Bužanova 20a (dalje u tekstu: Poduzeće). Prema rješenju broj Fi-5863/90-2 od 25. listopada djelatnost Poduzeća je proizvodnja svilenih tkanina - od prirodne i umjetne svile, sintetičkih filamenata, mješavina s pamukom i vunom, odjeće i kućanskog rublja od vlastitih tkanina te trgovina na malo tekstila i konfekcije. Organ upravljanja bio je radnički savjet, a poslovodni organ direktor Ivan Finek. Poduzeće je 31. ožujka imalo 140 zaposlenih.

5 3 Ukupni prihodi ostvareni su u u iznosu HRD ili ,- DEM, a rashodi u iznosu HRD ili ,- DEM. Dobit poslovne godine iznosila je HRD ili ,- DEM, a neto dobit HRD ili ,- DEM. Na dan 31. prosinca aktiva i pasiva iskazane su u iznosu HRD ili ,- DEM Statusne i druge promjene Rješenjem Okružnog privrednog suda u Zagrebu broj Fi-6615/93 od 20. travnja upisana je promjena oblika organiziranja pretvorbom društvenog poduzeća u dioničko društvo. Danom upisa dotadašnje društveno poduzeće posluje pod novim nazivom Zagrebačka industrija svile, dioničko društvo za proizvodnju, preradu i trgovinu tkanina, Zagreb, Bužanova 20a. (dalje u tekstu: Društvo). Društvo je zastupao direktor Ivan Finek. Prema potvrdi o suglasnosti na predloženu pretvorbu temeljni kapital Društva iznosio je ,- DEM ili HRD. Rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu Tt-95/ od 29. listopada upisano je usklađenje općih akata sa Zakonom o trgovačkim društvima te temeljni kapital iznosi ,- DEM. Statut Društva usvojen je na osnivačkoj skupštini održanoj 6. travnja Novi statut, usklađen sa Zakonom o trgovačkim društvima, skupština je donijela u prosincu 1995., a izmjene u prosincu Skupština Društva je u prosincu donijela odluku o usklađenju temeljnog kapitala sa Zakonom o trgovačkim društvima kojom se upisani temeljni kapital u iznosu ,- DEM ili ,00 kn smanjuje za ,00 kn u korist pričuva te iznosi ,00 kn. Temeljni kapital podijeljen je na dionica na ime, a nominalna vrijednost jedne dionice promijenjena je sa 100,- DEM na 300,00 kn. U sudski registar je 21. svibnja rješenjem Tt-98/ upisano otvaranje stečajnog postupka, promjena tvrtke u Zagrebačka industrija svile d.d. za proizvodnju, preradu i trgovinu tkanina - u stečaju i skraćene tvrtke, stečajni upravitelj i odluka suda o otvaranju stečajnog postupka. Za stečajnog upravitelja imenovan je Jaroslav Chour Vlasnički povezana društva Prema rješenju Trgovačkog suda u Zagrebu broj Fi-2909/95 od 13. travnja osnovano je društvo kćer ZIS promet d.o.o., Zagreb, Bužanova 20a na temelju ugovora o prodaji udjela od 3. travnja Društvo je kupilo udjel u dotadašnjem društvu Ilco Trade d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge, Zagreb, Stupnička 10, kojem je jedini vlasnik bio Ilija Vujević. Jedini osnivač novog društva kćeri je Društvo s ulogom u iznosu ,00 kn, a za direktora je imenovan Ilija Vujević. Zbog blokade računa Društva poslovanje je obavljano putem društva kćeri. Otvaranjem stečaja nad Društvom u svibnju direktor društva kćeri odstupio je s dužnosti. S obzirom da je u tijeku bilo usklađivanje ZIS promet d.o.o. sa Zakonom o trgovačkim društvima, stečajni upravitelj je predložio likvidaciju tog društva nakon okončanja usklađivanja, što je u vrijeme obavljanja revizije (studeni 2003.) u tijeku.

6 4 3. REVIZIJA POSTUPKA PRETVORBE 3.1. Odluka o pretvorbi U skladu s odredbama članka 10. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća, radnički savjet Poduzeća je 9. lipnja donio odluku o pretvorbi u dioničko društvo, o izdavanju dionica u nominalnoj vrijednosti HRD, te o izdvajanju vrijednosti stanova iz procijenjene vrijednosti. Nema podataka o članovima radničkog savjeta u vrijeme donošenja odluke o pretvorbi. Poduzeće je procijenjeno u vrijednosti HRD, odnosno ,- DEM po tečaju na dan procjene (1,- DEM = 94.- HRD), a ne primjenom važećeg tečaja na dan 31. prosinca (1,- DEM = 55.- HRD). Odluka o pretvorbi dostavljena je Agenciji Republike Hrvatske za restrukturiranje i razvoj (dalje u tekstu: Agencija) 15. lipnja 1992., što je u skladu s odredbama članka 9. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća, kojim je utvrđen rok do 30. lipnja Uz odluku o pretvorbi Agenciji su dostavljeni svi prilozi navedeni u članku 11. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća i to: program pretvorbe, izvještaj Službe društvenog knjigovodstva, podaci o proizvodnim, tehnološko-tehničkim, kadrovskim i organizacijskim mogućnostima Poduzeća, tržišnom položaju i ocjeni boniteta, razvojni program, izvod iz sudskog registra, podaci i dokazi o pravu korištenja nekretnina te elaborat o procjeni vrijednosti Poduzeća. U kolovozu Agencija je uputila zahtjev za izmjenom i dopunom dokumentacije propisane odredbama članka 11. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća. U zahtjevu se navodi da se ukupne svote iz odluke o pretvorbi moraju uskladiti s ispravljenim elaboratom o procjeni vrijednosti Poduzeća te da nominalna vrijednost jedne dionice mora biti iskazana u DEM i HRD. Izmjene odluke o pretvorbi donio je radnički savjet u rujnu 1992., a izmjene i dopune procjene vrijednosti Poduzeća dostavljane su Agenciji nekoliko puta. Konačnom izmjenom odluke o pretvorbi u siječnju 1993., usklađenom sa zahtjevima Agencije, procijenjena vrijednost Poduzeća iznosila je ,- DEM, što je za ,- DEM više od iznosa utvrđenog u temeljnoj odluci Program pretvorbe Programom pretvorbe utvrđeni su ciljevi pretvorbe, model pretvorbe, pojedinosti o uvjetima stjecanja dionica, nominalna vrijednost dionica, pojedinosti o načinu pretvorbe i druge pojedinosti. Vrijednost društvenog kapitala procijenjena je u iznosu ,- DEM, odnosno HRD. Preračunavanje protuvrijednosti obavljeno je primjenom tečaja na dan donošenja odluke o pretvorbi (1,- DEM = 94.- HRD). Vrijednost društvenog kapitala pretvorena je u osnovnu glavnicu Poduzeća koja je podijeljena na redovnih dionica, nominalne vrijednosti HRD.

7 5 Izmjenom programa pretvorbe i procijenjene vrijednosti Poduzeća na ,- DEM, odnosno HRD preračunano prema važećem tečaju (1,- DEM = 55.- HRD) promijenjen je broj dionica na redovnih dionica nominalne vrijednosti 100,- DEM. U skladu s odredbama članka 6. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća, predviđena je pretvorba putem prodaje cijelog Poduzeća u vrijednosti ,- DEM osobama s pravom na popust iz članka 5. stavak 1. točka 1. i 2. navedenog Zakona i osobama bez prava na popust. Programom pretvorbe upis dionica predviđen je u tri kruga. U prvom krugu pravo upisa imale bi zaposlene osobe u Poduzeću s prvenstvom kupnje dionica do ,- DEM i to do 50,0% ukupnog dioničkog kapitala odnosno dionica, te s pravom prvokupa drugih redovnih dionica odnosno preostalih dionica. U drugom krugu pravo upisa dionica imale bi osobe iz članka 5. stavak 1. točke 1. i 2. Zakona o pretvorbi poduzeća, dok bi u trećem krugu pravo upisa dionica imale sve pravne i fizičke osobe. Sve neupisane dionice predviđeno je predati Hrvatskom fondu za razvoj. U dokumentaciji nema posljednje izmjene programa pretvorbe koja odgovara konačnoj odluci o pretvorbi prema kojoj je vrijednost društvenog kapitala pretvorena u osnovnu glavnicu u iznosu ,- DEM i podijeljena na dionica Razvojni program Poduzeće je za potrebe pretvorbe izradilo pregled o proizvodnim, tehničkotehnološkim, kadrovskim i organizacijskim mogućnostima, tržišnom položaju i ocjeni boniteta. Iz dokumentacije nije vidljivo na koje se vremensko razdoblje odnosi razvojni program. Razvojni program ne sadrži konkretne pravce razvoja, ocjenu izvodljivosti i financijske aspekte poslovanja kao ni razradu na godišnjoj razini. U dokumentaciji se navodi da razvojni investicijski program tek predstoji. Razvojni plan ne sadrži brojčane pokazatelje o ulaganjima i razini proizvodnje. Navedeno nije u skladu s Uputama za provedbu članka 11. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća kojima je propisano da je razvojni program dokument koji sadrži analitičko-dokumentacijsku osnovu za donošenje odluka razvojnog karaktera, a osnovni principi izrade su pouzdanost kvantitativne osnove, potpunost i argumentiranost svih informacija te, između ostalog, treba sadržavati ocjenu izvodljivosti i financijske aspekte Izvještaj Službe društvenog knjigovodstva Hrvatske Postupak utvrđivanja zakonitosti i realnosti godišnjeg obračuna za obavila je Služba društvenog knjigovodstva u razdoblju od 3. do 11. ožujka Utvrđeno je da iskazano stanje sredstava i njihovih izvora u bilanci stanja za predstavlja stvarno stanje, da je godišnji obračun za iskazan u skladu s propisima i računovodstvenim standardima te da se procjena vrijednosti Poduzeća može obaviti po metodama koje se temelje na knjigovodstvenim vrijednostima Elaborat o procjeni vrijednosti Poduzeća

8 6 Elaborat o procjeni vrijednosti Poduzeća sastavni je dio programa pretvorbe, a izradilo ga je u svibnju društvo Morana, poduzeće za organizacijske, ekonomske i tehnološke usluge iz Zagreba. Elaborat o procjeni vrijednosti nekretnina i opreme izradilo je društvo VTC- Projekt iz Virovitice. Knjigovodstvena vrijednost Poduzeća prema bilanci na dan 31. prosinca bila je HRD ili ,- DEM po tečaju 55.- HRD za 1,- DEM. Procjenitelji su utvrdili knjigovodstvenu vrijednost Poduzeća u protuvrijednosti HRD ili ,- DEM, što je za ,- DEM manje od stvarne knjigovodstvene vrijednosti. Razlika se odnosi na umanjenje za isključena izvanposlovna sredstva zajedničke potrošnje - stanove iz knjigovodstvene vrijednosti Poduzeća u iznosu ,- DEM. Statičkom metodom procjene pojedinih pozicija bilance stanja utvrđena je tržišna vrijednost Poduzeća u iznosu HRD ili ,- DEM po tečaju 94.- HRD za 1,- DEM. Nakon predaje elaborata prema kojem je vrijednost Poduzeća procijenjena u iznosu ,- DEM, Agencija je u kolovozu uputila primjedbe na procjenu bilančnih pozicija i utvrđivanje društvenog kapitala. Primjedbe su se odnosile na primjenu pogrešnog tečaja od 94.- HRD za 1,- DEM. Za pozicije koje su procjenjivane po stanju i vrijednostima na dan 31. prosinca trebalo je primijeniti tečaj od 55.- HRD za 1,- DEM. Također su se primjedbe Agencije odnosile na procjenu vrijednosti opreme koja nije bila pojedinačno procijenjena, te na procjenu vrijednosti nekretnina. Zbog navedenog procjenitelji su izvršili izmjene i dopune elaborata o procjeni nekretnina, opreme i vrijednosti Poduzeća, te primijenili tečaj 55.- HRD za 1,- DEM za pozicije koje su procjenjivane po stanju i vrijednostima na dan 31. prosinca Vrijednost imovine povećana je za sljedeće razlike u procijenjenoj vrijednosti: građevinski objekti za ,- DEM, oprema za ,- DEM, dugoročna financijska ulaganja za 8.453,- DEM, obrtna sredstva za ,- DEM i izvanposlovna sredstva za 837,- DEM. Procijenjena vrijednost obveza povećana je za ,- DEM. Na temelju ispravka vrijednosti na stavkama imovine i obveza, utvrđena je procijenjena vrijednost Poduzeća u iznosu ,- DEM, što je za ,- više od ranije utvrđene. Nakon predaje izmjena i dopuna elaborata Agencija je utvrdila procijenjenu vrijednost Poduzeća te dala potvrdu o osnovnoj glavnici društva u iznosu HRD ili ,- DEM, što je za ,- DEM više od vrijednosti utvrđene u izmjenama i dopunama elaborata. Razlika se odnosi na povećanje vrijednosti zemljišta u iznosu ,- DEM i na povećanje vrijednosti građevinskih objekata u iznosu 8.000,- DEM. U tablici broj 1 daje se usporedni pregled knjigovodstvene i procijenjene vrijednosti na dan 31. prosinca Tablica broj 1

9 7 Pregled knjigovodstvene i procijenjene vrijednosti Poduzeća na dan 31. prosinca Redni broj Opis Knjigovodstvena vrijednost Procijenjena vrijednost prema elaboratu Procijenjena vrijednost prema dopunama elaborata u DEM Procijenjena vrijednost prema potvrdi Agencije l. Nematerijalna imovina , Materijalna imovina , , , ,- - Zemljište , , , ,- - Građevinski objekti , , , ,- - Oprema , , , ,- 3. Dugoročna financ. ulaganja , , , ,- 4. Obrtna sredstva , , , ,- - Zalihe , , , ,- - Kratkoročna potraživanja , , , ,- - Novčana sredstva 4.218, , , ,- 5. Izvanposlovna sredstva , , , ,- - Stanovi , Druga izvanposl. sredstva 2.018, , ,- 2018,- I Ukupno imovina (1-5) , , , ,- 6. Dugoročne obveze , , , ,- 7. Kratkoročne obveze , , , ,- II Ukupno odbitne stavke (6-7) , , , ,- Neto vrijednost Poduzeća (I-II) , , , ,- - Procjena vrijednosti nematerijalne imovine Nematerijalna imovina knjigovodstvene vrijednosti ,- DEM nije procijenjena elaboratom o procjeni vrijednosti Poduzeća. Imovina se odnosila na ulaganja u izradu dokumentacije za investicije. Zbog nemogućnosti daljnje realizacije investicijskog ulaganja, navedena imovina je otpisana. - Procjena vrijednosti nekretnina Procjena vrijednosti nekretnina provedena je na temelju pregleda i obilaska objekata, uvida u tehničku dokumentaciju, snimanja postojećeg stanja objekata za koje nema tehničke dokumentacije te na temelju primjene Uputstva o načinu utvrđivanja građevinske vrijednosti ekspropriranih objekata (Narodne novine 52/84), važećih građevinskih propisa i normativa te podataka općinskih tijela o utvrđivanju prometne vrijednosti građevinskog zemljišta. U elaboratu o procjeni nekretnina, one su procijenjene u vrijednosti ,- DEM, od čega se na zemljište odnosi ,- DEM, a na građevinske objekte ,- DEM. U ispravku elaborata nekretnine su procijenjene u vrijednosti ,- DEM. Povećanje u iznosu od ,- DEM odnosi se na građevinske objekte odnosno na povećanje vrijednosti priključaka u iznosu ,- DEM i zgrada u iznosu ,- DEM. U vrijednosti građevinskih objekata uključena je vrijednost priključaka na komunalnu infrastrukturu, zgrada i vanjsko uređenje. Prema potvrdi Agencije o vrijednosti procijenjenog kapitala, kao i iskazu nekretnina

10 8 Agencije, nekretnine su procijenjene u vrijednosti ,- DEM, što je za ,- DEM više od vrijednosti utvrđene u izmjenama i dopunama elaborata. Na zemljište se odnosi ,- DEM, a na građevinske objekte ,- DEM. Iz dokumentacije Agencije i izvoda iz elaborata vidljivo je da se povećanje odnosi na zemljište u iznosu ,- DEM i na građevinske objekte u iznosu 8.000,- DEM. Tablica broj 2 Redni broj U tablici broj 2 daje se pregled procijenjene vrijednosti nekretnina. Opis Procijenjena vrijednost nekretnina Elaborat o procjeni nekretnina Izmjene elaborata o procjeni nekretnina u DEM Procijenjena vrijednost nekretnina prema Agenciji 1 Zemljište , , ,- 2. Priključci , , ,- 3. Objekti ukupno , , ,- - tvornička zgrada, Bužanova 20a , , ,- - skladište u Štriginoj , , ,- - kotlovnica u Bužanovoj , , ,- - poslovni prostor u Bužanovoj , , ,- 4. Vanjsko uređenje , , ,- 5 Ukupno , , ,- Elaboratom o procjeni vrijednosti nekretnina obuhvaćeno je m 2 zemljišta od čega: zemljište površine 269 m 2 na k.č. broj 1910, zemljište površine m 2 na k.č. broj 1970/1 sve upisano u posjedovnom listu broj 3382 k.o. Pešćenica od 7. rujna 1992., te zemljište površine 585 m 2 na k.č. broj 1978/6 prema rješenju Zavoda za katastar i geodetske poslove Grada Zagreba od 9. veljače i posjedovnom listu 3749 k.o. Pešćenica. Tvornička zgrada u Bužanovoj 20a sagrađena je na k.č. broj 1970/1 upisanoj u posjedovni list broj 3382 k.o. Pešćenica, na zemljištu površine m 2. Navedena katastarska čestica odgovara: z.k.č. broj 2020/2 površine 1799 m 2 i z.k.č. broj 2019/17 površine 56 m 2 obje upisane u z.k.ul. broj k.o. Grad Zagreb kao općenarodna imovina, a organ upravljanja je Poduzeće; z.k.č. 2019/16 površine 43 m 2 upisanoj u z.k.ul. broj 29 k.o. Grad Zagreb kao društveno vlasništvo s pravom korištenja Grada Zagreba; te z.k.č. 2020/1 površine 709 m 2 upisanoj u z.k.ul k.o. Grad Zagreb kao općenarodna imovina, što sve ukupno čini zemljište površine m 2. Između zemljišnih i katastarskih čestica postoji razlika u površini od 35 m 2 zbog neusklađenosti evidencija. Zemljište s objektima na z.k.č. broj 2020/2 površine m 2 je nacionalizirano na temelju Zakona o nacionalizaciji privatnih privrednih poduzeća i rješenja broj 1229/48 iz kolovoza Na temelju rješenja broj 3930/49 Glavne direkcije tekstilne industrije, Ministarstva industrije Narodne Republike Hrvatske iz veljače zemljište s objektima je dodijeljeno na upravljanje Poduzeću. Zemljište na z.k.č. broj 2019/17 površine 56 m 2 je na temelju rješenja broj 297/ Gradske ekspropriacione komisije u Zagrebu iz lipnja dodijeljeno na upravljanje Poduzeću. Za zemljišta na z.k.č. broj 2020/1 i 2019/16, koja su prije bila u vlasništvu Općine grada Zagreba, nije bilo dokaza o pravu vlasništva ili korištenja. Zemljišta su uključena u

11 9 procijenjenu vrijednost Poduzeća na temelju građevinske dozvole Općine Pešćenica, Sekretarijata za građevinarstvo, komunalne i stambene poslove iz studenoga 1978., a za rekonstrukciju i dogradnju tvorničke zgrade. Skladište u Štriginoj ulici 1 sagrađeno je na k.č. broj 1910 upisanoj u posjedovni list broj 3382 k.o. Pešćenice u površini od 269 m 2.. Navedena katastarska čestica odgovara dijelu z.k.č. broj 2016/5 upisanom u z.k.ul. broj k.o. Grad Zagreb kao društveno vlasništvo i z.k.č. broj 2035/11 upisane u z.k.ul. broj k.o. Grad Zagreb kao općenarodna imovina. Površina cijele z.k.č. 2016/5 iznosi 433 m 2, od čega je 1/2 na temelju rješenja broj Konf Općinskog suda u Zagrebu iz ožujka konfiscirano te dodijeljeno na upravljanje Poduzeću državnih stambenih zgrada III Rajona u Zagrebu, a dijelovi zgrada na polovici zemljišta u vlasništvu fizičkih osoba nacionalizirani su te pretvoreni u društveno vlasništvo. Na temelju rješenja broj 8747/ Narodnog odbora općine Pešćenica iz rujna te zaključka iste općine iz lipnja Poduzeće je dobilo pravo korištenja s pravom raspolaganja na cijelu poslovnu zgradu površine 300 m 2 i na dio z.k.č. 2016/5 pod zgradom. Na temelju toga, te na temelju izvatka iz zemljišne knjige broj k.o. Grad Zagreb iz travnja 1990., u procijenjenu vrijednost Poduzeća uključeno je zemljište ispod zgrade (sa zgradom) u dijelu površine od 244 m 2. Na spomenutoj lokaciji je procjenom nekretnina obuhvaćeno i zemljište površine 25 m 2 na z.k.č. broj 2035/11 za koju nije bilo dokaza o pravu korištenja Poduzeća na tom zemljištu. Zemljište je u 1/2 dijela, odnosno 12,5 m 2 bilo konfiscirano 1947., te u dano na upravljanje Poduzeću državnih stambenih zgrada III Rajona u Zagrebu, a druga polovica je bila u vlasništvu fizičkih osoba. Međutim, prema pisanom objašnjenju odgovorne osobe u vrijeme pretvorbe te prema posjedovnom listu broj 3382 k.o. Pešćenica iz rujna 1992., u posjedu Poduzeća na k.č bilo je i spomenuto zemljište, te je na temelju toga obuhvaćeno procjenom vrijednosti nekretnina. Zemljište ispod kotlovnice površine 585 m 2 nalazi se na k.č. broj 1978/6 upisanoj u posjedovni list broj 3749 k.o. Pešćenice prema rješenju Zavoda za katastar i geodetske poslove Grada Zagreba iz veljače Navedena katastarska čestica odgovara dijelu z.k.č. 2116/1 upisane u z.k.ul k.o. Grad Zagreb kao društveno vlasništvo s pravom upravljanja poduzeća Lim. Ugovorom o prijenosu osnovnih sredstava uz naknadu zaključenim u travnju 1979., poduzeće Lim je na Poduzeće prenijelo zgradu kotlovnice sagrađenu na dijelu z.k.č. broj 2116/1. Uvidom u dokumentaciju o pretvorbi poduzeća Lim, utvrđeno je da cijela z.k.č. 2116/1 iznosi m 2, te je u cjelokupnoj površini uključena u procijenjenu vrijednost društva Lim d.d., a istodobno u površini od 585 m 2 uključena je u procijenjenu vrijednost Poduzeća. Također je istim ugovorom iz Poduzeće kupilo od poduzeća Lim i dva spremnika za ulje. Spremnici su bili sagrađeni na dijelu z.k.č. 2116/2 k.o. Grad Zagreb površine 243 m 2 upisane u z.k.ul. broj kao društveno vlasništvo s pravom upravljanja poduzeća Lim. Navedena zemljišna čestica odgovara k.č. broj 1978/5 upisanoj u posjedovni list broj 3748 k.o. Pešćenice. Uvidom u Rješenje Zavoda za katastar i geodetske poslove Grada Zagreba broj UP/I-03,1-2489/ od 2. lipnja i prema potvrdi Zavoda za katastar i geodetske poslove Grada Zagreba od 21. prosinca utvrđeno je da je Poduzeće bilo posjednik 2/3 dijela zemljišta na k.č. broj 1978/5. Uvidom u dokumentaciju o pretvorbi društvenog poduzeća Lim, Bužanova 12, Zagreb, utvrđeno je da je navedeno zemljište ukupne površine 243 m 2, uključeno u procijenjenu

12 10 vrijednost poduzeća Lim u 1/3 odnosno 80 m 2, a preostale 2/3 zemljišta ili 163 m 2 nije uključeno u procijenjenu vrijednost Poduzeća (niti u procijenjenu vrijednost poduzeća Lim). Vrijednost neprocijenjenih 163 m 2 iznosi ,60 DEM. Zbog navedenog je u Fondu u 2002., na temelju zahtjeva Društva za ispravak rješenja o iskazu nekretnina, pokrenuta obnova postupka davanja suglasnosti na namjeravanu pretvorbu. Obnova postupka je u vrijeme obavljanja revizije (studeni 2003.) u tijeku. Procjenom vrijednosti nekretnina obuhvaćen je i poslovni prostor u zgradi u Bužanovoj 22, površine 168 m 2 s pripadajućim dijelom zemljišta ispod zgrade. Cijela zgrada površine 302 m 2 sagrađena je na z.k.č. broj 2016/6 i upisana u z.k.ul. broj k.o. Grad Zagreb. Prema dodatnim podacima odgovorne osobe u Poduzeću o pravu korištenja nekretnina koje su unesene u procijenjenu vrijednost, cijela je zgrada bila u vlasništvu fizičkih osoba, a odgovornim osobama u vrijeme pretvorbe nije bilo poznato na koji je način Poduzeće steklo poslovni prostor. Uvidom u z.k.ul. broj utvrđeno je da je pola nekretnine konfiscirano u i dodijeljeno na upravljanje Poduzeću državnih stambenih zgrada III Rajona u Zagrebu. U je nad preostalim dijelom izvršena nacionalizacija te su dijelovi spomenute zgrade postali društveno vlasništvo. Na temelju rješenja broj U-65 Odjela za poslove financija Skupštine općine Pešćenica iz prosinca Poduzeće je u zemljišne knjige upisalo pravo korištenja navedenog poslovnog prostora. Slijedom navedenog te prema izvatku iz zemljišne knjige iz rujna Poduzeće je unijelo u procjenu nekretnina navedeni poslovni prostor površine 168 m 2. Zbog neutvrđenog prava korištenja i raspolaganja pojedinim nekretninama u Fondu je rezervirano dionica i to za sljedeće zemljište ukupne površine m 2 : z.k.č. 2019/16, 2020/1, dio 2016/5 i 2035/11, te za protuvrijednost objekta izgrađenog na z.k.č. 2019/16. Za zemljište i objekte na z.k.č. 2020/2 i 2016/6 u Fondu nisu rezervirane dionice. Vrijednost zemljišta površine m 2 procijenjena je elaboratom (i izmjenama elaborata) o procijenjenoj vrijednosti nekretnina u iznosu ,- DEM, što odgovara prometnoj vrijednosti građevinskog zemljišta prema cijenama općinskog tijela u iznosu ,- DEM ili 55,- DEM/m 2, uvećanoj za troškove pripreme u iznosu ,- DEM za 5 956,03 m 2 bruto građevinske površine po cijeni 32,- DEM/m 2 i za troškove rente u iznosu ,- DEM po cijeni 40,- DEM/m2 bruto građevinske površine. Nakon izmjena i dopuna elaborata o procjeni vrijednosti nekretnina Agencija je utvrdila procijenjenu vrijednost zemljišta u iznosu ,- DEM ili 210,50 DEM/m 2, što je za ,- DEM više od procijenjene vrijednosti prema elaboratu. Iz dokumentacije Agencije je vidljivo da se povećanje odnosi na razliku u vrijednosti pripreme i rente zemljišta u iznosu ,- DEM, te na vrijednost pripadajućeg dijela zemljišta ispod zgrade u kojoj je poslovni prostor površine 168 m 2 u iznosu ,- DEM. Trošak pripreme zemljišta povećan je s 32,- DEM/m 2 na 39,- DEM/m 2 bruto građevinske površine, te je ukupno iznosio ,- DEM, dok je trošak rente povećan s 40,- DEM/m 2 na 42,50 DEM/m 2 bruto građevinske površine i iznosio je ,- DEM. Prema rješenju Fonda od 4. lipnja u vrijednost društvenog kapitala procijenjeno je zemljište ukupne površine m 2 s objektima i to zemljište na: dijelu k.č.broj 1970/1

13 11 površine m 2, što odgovara z.k.č. 2019/16 površine 43 m 2, z.k.č. 2019/17 površine 56 m 2, z.k.č. 2020/2 površine m 2 i z.k.č. 2020/1 površine 709 m 2 ; na dijelu k.č. broj 1978/6 što odgovara dijelu z.k.č. 2116/1 površine 585 m 2 ; na k.č. broj 1910 površine 269 m 2, što odgovara z.k.č. 2035/11 površine 25 m 2 i dijelu z.k.č. 2016/5 površine 244 m 2, te poslovni prostor površine 168 m 2 sagrađen na z.k.č. broj 2016/6. U pri Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove, Odjelu za upravno-pravne poslove Grada Zagreba pokrenut je upravni postupak radi povrata oduzete imovine prijašnjim vlasnicima. Zahtjev za povrat oduzete imovine odnosi se na nekretnine u Štriginoj 2, na z.k.č. broj 2020/2 i 2019/17 upisanim u zk.ul. broj k.o. Grad Zagreb. Za spomenute nekretnine u Fondu nisu rezervirane dionice. Postupak je u vrijeme obavljanja revizije (studeni 2003.) u tijeku. Također u pri istom uredu pokrenut je upravni postupak radi povrata oduzete imovine prijašnjim vlasnicima, a odnosi se na nekretninu u Bužanovoj 22 na dijelu z.k.č. broj 2016/5 upisanoj u z.k.ul. broj k.o. Grad Zagreb. Za spomenutu nekretninu rezervirane su dionice u protuvrijednosti zemljišta površine 244 m 2. Građevinski objekti su elaboratom o procjeni nekretnina procijenjeni u vrijednosti ,- DEM ili 385,50 DEM/m 2 za 5 956,03 m 2 bruto građevinske površine. Pri procjeni su korištene cijene građenja ekvivalentnog objekta u iznosu od 200 do 850 DEM/m 2 neto građevinske površine. Kod proračuna sadašnje vrijednosti u obzir se uzimalo umanjenje zbog starosti i trošnosti zgrade, te vjerojatni vijek trajanja zgrade. U elaboratu je utvrđena nova građevinska vrijednost četiri nekretnine u iznosu ,- DEM ili 645,50 DEM/m 2 bruto građevinske površine. Također, u elaboratu se daje tablica koja sadrži popis objekata s geometrijskim podacima, novu i sadašnju vrijednost objekata, ukupnu vrijednost i jedinične cijene. Nakon primjedbi Agencije na procijenjenu vrijednost pojedinih objekata u odnosu na cijene novoizgrađenih ekvivalentnih objekata, građevinski objekti su procijenjeni u iznosu ,- DEM ili 388,20 DEM/m 2 BGP. Razlika se odnosila na povećanje vrijednosti kotlovnice za ,- DEM. Nakon izmjena i dopuna elaborata, Agencija je utvrdila procijenjenu vrijednost objekata u iznosu ,- DEM ili 389,60 DEM/m 2 BGP, što je za 8.000,- DEM više od vrijednosti utvrđene u izmjenama elaborata. Vrijednost priključaka na komunalnu infrastrukturu utvrđena je elaboratom o procjeni nekretnina u iznosu ,- DEM, a u izmjenama elaborata utvrđena je prema stvarnim troškovima u iznosu ,- DEM, što je za ,- DEM više. Vanjsko uređenje lokacije procijenjeno je u iznosu ,- DEM. - Procjena vrijednosti opreme Oprema knjigovodstvene vrijednosti ,- DEM procijenjena je u vrijednosti ,- DEM. Procjena je obavljena prema popisnim listama pojedinačno, pri čemu su korišteni podaci o tehničkoj kvaliteti, sposobnosti, funkcionalnosti, namjeni stroja, godinama nabavke, o tehnološkoj zastarjelosti u odnosu na novu opremu te podacima o novoj nabavnoj cijeni. U tablici su dani podaci o nazivu i inventarskom broju osnovnog sredstva, godina nabavke, stopa amortizacije, knjigovodstvena i procijenjena vrijednost. Nakon predaje elaborata Agencija je uputila primjedbe na procijenjenu vrijednost opreme. Primjedbe su se odnosile na neiskazanu novonabavnu (zamjensku) vrijednost te

14 12 neiskazan odnos procijenjene i zamjenske vrijednosti. Izmjenama elaborata oprema je procijenjena u iznosu ,- DEM, što je za ,- DEM više. - Procjena vrijednosti dugoročnih financijskih ulaganja Dugoročna financijska ulaganja koja su se odnosila na osnivački ulog u poslovnoj banci procijenjena su u iznosu ,- DEM, koliko je iznosila i knjigovodstvena vrijednost. - Procjena vrijednosti zaliha, potraživanja i obveza Zalihe materijala, sitnog inventara, proizvodnje i gotovih proizvoda knjigovodstvene vrijednosti ,- DEM procijenjene su u elaboratu u iznosu ,- DEM po tečaju 94.- HRD za 1,- DEM. U izmjeni elaborata, nakon primjedbi Agencije, one su procijenjene u iznosu ,- DEM, koliko iznosi i knjigovodstvena vrijednost po tečaju 55.- HRD za 1,- DEM. U elaboratu nije priložena tablica iz koje bi bilo moguće vidjeti koje su pojedinačne vrste zaliha procjenjivane, njihove knjigovodstvene i tržišne cijene i vrijednosti. Kratkoročna potraživanja knjigovodstvene vrijednosti ,- DEM procijenjena su elaboratom u iznosu ,- DEM po tečaju 94.- HRD za 1,- DEM. Nakon primjedbi Agencije vezanih uz primjenu pogrešnog tečaja, izmjenama elaborata potraživanja su procijenjena u iznosu ,- DEM. Smanjenje vrijednosti potraživanja u odnosu na knjigovodstvenu vrijednost za ,- DEM odnosi se na otpisana potraživanja od kupaca iz Srbije i Kosova. Dugoročne obveze knjigovodstvene vrijednosti ,- DEM procijenjene su u iznosu ,- DEM. Povećanje se odnosi na revalorizaciju obveza po kreditu koje su u knjigovodstvenoj vrijednosti bile iskazane po tečaju 13,00 din za 1,- DEM. Kratkoročne obveze knjigovodstvene vrijednosti ,- DEM, procijenjene su u iznosu ,- DEM po tečaju 94.- HRD za 1,- DEM. Izmjenama elaborata one su procijenjene u iznosu ,- DEM po tečaju 55.- HRD za 1,- DEM. Razlika u procijenjenoj vrijednosti obveza u odnosu na knjigovodstvenu vrijednost u iznosu ,- DEM odnosi se na uvećanje za revalorizaciju obveza za kamate po kreditu u iznosu ,- DEM i na umanjenje za obveze prema dobavljačima iz Srbije u iznosu 1.168,- DEM. Izvanposlovna sredstva - stanovi knjigovodstvene vrijednosti ,- DEM nisu uključeni u procijenjenu vrijednost Društva, već se prema odluci radničkog savjeta prenose fondu stambeno-komunalnog gospodarstva. Prema Izvodu iz elaborata o pretvorbi Poduzeća u vrijednost temeljnog kapitala Društva od ,- DEM uključene su nekretnine u vrijednosti ,- DEM, oprema u vrijednosti ,- DEM, dugoročna financijska ulaganja u vrijednosti ,- DEM, te obrtna sredstva u vrijednosti ,- DEM i sve umanjeno za obveze u iznosu ,- DEM Potvrda o suglasnosti na pretvorbu

15 13 Agencija je 1. veljače donijela potvrdu kojom daje suglasnost na namjeravanu pretvorbu Poduzeća. Potvrdom je utvrđena procijenjena vrijednost Poduzeća u iznosu HRD ili ,- DEM po tečaju Narodne banke Hrvatske na dan dostavljanja potpune dokumentacije (1,- DEM = HRD). Poduzeće se pretvara u dioničko društvo prodajom dionica. U privitku potvrde o pretvorbi, Agencija je dostavila podatke za zaključenje ugovora. Osnovna glavnica u iznosu ,- DEM podijeljena je na dionica nominalne vrijednosti 100,- DEM. Poduzeće se pretvara u dioničko društvo prodajom 50,0% temeljnog kapitala s popustom ili ,- DEM osobama iz članka 5. stavka 1. točka 1, 2. i 2a. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća, osobama iz članka 5. stavka 1. točka 1. istog Zakona ,- DEM bez popusta, te prenošenjem neprodanih dionica Fondovima i Hrvatskom fondu za razvoj, dok dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ostaju rezervirane za nekretnine kojima se ne može raspolagati. Dionice su rezervirane zbog utvrđivanja nositelja prava korištenja i raspolaganja nekretninama na z.k.č. broj 2019/16, 2020/1, dijela 2016/5 i 2035/11 te starog dijela proizvodne hale na z.k.č. broj 2019/16 k.o. Zagreb, ukupne površine m Provedba programa pretvorbe Prema programu pretvorbe predviđena je prodaja dionica. Nakon izmjena prema zahtjevima Agencije predviđena je prodaja dionica. Prodano je dionica, od čega dionica uz popust i pravo prvenstva te dionica bez popusta, a dionica rezervirano je zbog utvrđivanja nositelja prava korištenja i raspolaganja nekretninama. Zbog zaokruživanja vrijednosti prodanih dionica bez popusta, broj prodanih dionica za jedan je manji od broja dionica utvrđenih potvrdom o suglasnosti na pretvorbu i upisanih u sudski registar. Prodaja dionica uz popust, osobama utvrđenim odredbama članka 5. stavak 1. točka 1., 2. i 2a. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća, obavljena je u prvom krugu. Upis i prodaja dionica obavljeni su u skladu s izabranim modelom, programom pretvorbe i odlukom o pretvorbi. Popust su koristila i tri dioničara koji su to pravo već iskoristili u drugim društvima. Poziv na upis i kupnju dionica objavljen je u dnevnom tisku 28. veljače Ponuđeno je na upis i otkup 50,0% procijenjene vrijednosti Poduzeća, odnosno dionica, nominalne vrijednosti ,- DEM. Programom pretvorbe utvrđeno je prvenstvo pri upisu i kupnji dionica osobama iz članka 5. stavak 1. točka 1., 2. i 2a. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća, do 50,0% ukupnog broja dionica, a najviše ,- DEM po osobi uz pravo na osnovni popust od 20,0% i 1,0% za svaku godinu radnog staža. Utvrđeno je i pravo otplate dionica obročno u roku pet godina, odnosno 60 mjesečnih obroka. Sve dionice s popustom (20 595) ponuđene na prodaju upisane su u nominalnoj vrijednosti ,- DEM. Protuvrijednost upisanih dionica utvrđena je u iznosu HRD primjenom tečaja na dan donošenja odluke (1,- DEM = HRD). Ponuđenih dionica upisano je bez popusta, a sve dionice s popustom i bez popusta upisali su zaposleni i ranije zaposleni, što je u skladu s odredbama članka 5. stavak

16 14 1. točke 1., 2. i 2a. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća. Ugovori o prodaji dionica s popustom i bez popusta zaključeni su 26. veljače sa 131 dioničarem. Pojedinačnim ugovorima utvrđena je cijena prodanih dionica na temelju tečaja na dan izdavanja potvrde (1,- DEM = HRD) uz primjenu popusta za jednokratnu uplatu u prvoj godini u visini 35,0% u skladu s odredbama članka 21.a Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća. Jednokratno je otplaćeno pet ugovora u iznosu HRD starom deviznom štednjom (uplatom društva MIN Pazin) putem Istarske banke Pula, koja je evidentirala pravo vlasništva na obveznicama Republike Hrvatske. Drugi ugovori otplaćivani su u obrocima s rokom otplate do pet godina. Hrvatska kreditna banka za obnovu potvrdila je uplatu prvog obroka dionica Hrvatskom fondu za razvoj u iznosu HRD, od čega je društvo MIN starom deviznom štednjom u korist sedmorice zaposlenika uplatilo HRD ili ,57 DEM Upis u sudski registar Upis promjene oblika organiziranja obavljen je u skladu s provedenim programom pretvorbe. Upisani temeljni kapital iznosi ,- DEM i podijeljen je na dionica nominalne vrijednosti 100,- DEM. Mali dioničari upisani su kao vlasnici dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ili 48,5% ukupnog broja dionica, po dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ili 9,0% upisali su Ferid Heder i Ivan Finek, direktor Društva, a dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ili 6,8% je upisao Ivan Kuti. Fond je upisan kao vlasnik dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ili 26,7% ukupnog broja dionica koje su rezervirane zbog utvrđivanja nositelja prava korištenja i raspolaganja nekretninama. Osnivačka skupština Društva održana je 6. travnja PROMJENE VLASNIČKE STRUKTURE NAKON PRETVORBE Promjene vlasničke strukture nakon pretvorbe odnosile su se na prijenos određenog broja dionica u vlasništvu s jednog na drugog dioničara, na smanjenje broja dionica u vlasništvu malih dioničara i povećanje broja dionica u vlasništvu osobe bez prava popusta - društva MIN d.o.o. iz Pazina. S obzirom da je Društvo bilo od u stečaju, a u lipnju je stečajni postupak okončan, zbog nedostatne dokumentacije u vrijeme obavljanja revizije nije bio moguć uvid u knjigu dionica Društva Dionice s popustom i bez popusta Dionice s popustom i bez popusta prodane na obročnu otplatu otplaćivane su u mjesečnim obrocima u skladu s ugovorenim uvjetima. Uplate su obavljane na račun Fonda, dijelom u gotovini, a dijelom putem stare devizne štednje u skladu sa Zakonom o pretvaranju deviznih depozita građana u javni dug Republike Hrvatske. Na dospjele, a nepravodobno podmirene obveze obračunana je kamata. Fond je godišnje revalorizirao vrijednost neotplaćenog dijela dionica u skladu sa zakonskim propisima, odnosno primjenom indeksa porasta cijena na malo ili na temelju

17 15 porasta srednjeg tečaja Narodne banke Hrvatske za DEM kada je to za kupca bilo povoljnije. Na temelju odredbi članka 21.c Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća kojim je utvrđeno da neotplaćene dionice kupljene na obročnu otplatu na temelju odredbi članka 5. stavak 1. točke 1., 2. i 2.a te članka 19. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća, njihov imatelj (prenositelj) može prenositi na druge osobe (stjecatelj) u skladu s uvjetima propisanim navedenim Zakonom i statutom, prijenos neotplaćenih dionica obavljen je na temelju ugovora o prijenosu. Ugovori između prenositelja i stjecatelja zaključeni su u obliku javno ovjerenih isprava u skladu s odredbama članka 21.d Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća. Stjecatelj je preuzeo prenositeljev dug prema Fondu u skladu s odredbama članka 21.e navedenog Zakona. Prema evidenciji Fonda, od studenoga do travnja preneseno je na pet stjecatelja 112 ugovora, od čega 74 na društvo MIN d.o.o. iz Pazina kojeg je zastupao direktor Mile Kožul. U studenome dioničari Ivan Finek, Ivan Kuti i Ferid Heder prenijeli su na društvo MIN d.o.o svoje ugovore s ukupno dionica bez popusta nominalne vrijednosti ,- DEM, od čega je dionica nominalne vrijednosti ,- DEM bilo neotplaćeno. Tijekom isti dioničari prenijeli su na sebe ukupno dionica drugih dioničara nominalne vrijednosti ,- DEM od čega je Ivan Finek prenio dionice, Ferid Heder dionice, Ivan Kuti dionica a Marija Daskal 94 dionice. U prosincu i siječnju spomenuti dioničari su svojih dionica nominalne vrijednosti ,- DEM prenijeli na stjecatelja društvo MIN d.o.o., a tijekom isti je stjecatelj ugovorio prijenos 321 dionice nominalne vrijednosti ,- DEM s još tri dioničara. Od siječnja do travnja stjecatelj - društvo MIN d.o.o., ugovorio je prijenos za još dionica s 40 dioničara, te je stjecanjima ukupno dionica (38,0% od ukupnog broja dionica) broj glasova kojima raspolaže nadmašio jednu trećinu ukupnog broja glasova u glavnoj skupštini Društva. Odredbama članka 74. Zakona o izdavanju i prometu vrijednosnim papirima, određeno je kada fizička ili pravna osoba izravno ili putem posrednika, pribavljanjem ili otpuštanjem vrijednosnih papira pribavi ili izgubi glasačka prava na sjednici skupštine društva i kad zbog toga pribavljanja ili otpuštanja, razmjerni broj glasova kojima raspolaže nadmaši ili padne ispod 10,0%, 20,0%, 1/3, 50,0%, 2/3 ili 75,0%, obvezna je obavijestiti izdavatelja i Komisiju za vrijednosne papire Republike Hrvatske u roku sedam dana od dana pribavljanja ili gubitka glasačkih prava. Stjecatelj - društvo MIN d.o.o., o navedenom stjecanju dionica nije obavijestilo Komisiju, što nije u skladu s člankom 74. Zakona o izdavanju i prometu vrijednosnim papirima. Ugovorima o prijenosu dionica Fond je do travnja prenio ukupno dionicu nominalne vrijednosti ,- DEM, od kojih je ostalo neotplaćeno dionica nominalne vrijednosti ,- DEM. Stjecatelji su se obvezali otplaćivati preuzete neotplaćene dionice, ali ih do raskida ugovora u rujnu nisu otplaćivali. Prema evidenciji Fonda u travnju društvo MIN d.o.o. je bilo vlasnik dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ili 38,0% ukupnog broja dionica. U travnju društvo MIN d.o.o. je uputilo Fondu zahtjev za zaključenje dodatka ugovoru i produljenje roka otplate dionica na 20 godina. Uz zahtjev je bio priložen novi razvojni program Društva u kojem se navodi da Društvo u statusu prisilne nagodbe s

18 16 vjerovnicima, uz zastarjelu opremu, slabu obučenost i nedisciplinu djelatnika nije u stanju profitabilno poslovati. Prema novom programu proizvodile bi se deke u suradnji s tvrtkom iz Austrije, koja bi otkupljivala cjelokupnu proizvodnju. U jednoj smjeni bilo bi zaposleno 49 djelatnika te ostvarivano ,- DEM prihoda godišnje, a s vremenom bi se proizvodnja organizirala i u drugoj smjeni i zaposlilo dodatnih 40 djelatnika. Nova proizvodnja je mogla biti realizirana po isteku prisilne nagodbe i vraćanju svih dugova vjerovnicima. Upravni odbor Fonda je odobrio zahtjev za produljenje roka otplate dionica u siječnju na devet godina i pozvao kupca u ožujku na potpisivanje dodatka ugovoru o kupnji dionica. Kako kupac do lipnja nije potpisao ugovore, niti je otplaćivao preuzete neotplaćene dionice što nije u skladu s člankom 21.e Zakona o pretvorbi, Fond je ugovore raskinuo u rujnu Navedenim člankom 21.e Zakona o pretvorbi je utvrđeno da stjecatelj preuzima prenositeljev dug prema Fondu iz ugovora o prodaji dionica zaključenog s Fondom. Stjecatelj stupa na prenositeljevo mjesto i preuzima sva prenositeljeva prava i obveze iz ugovora. U studenome Fond je raskinuo 12 ugovora sa 715 dionica nominalne vrijednosti ,- DEM, a u rujnu je raskinuo 112 ugovora sa dionica nominalne vrijednosti ,00 kn. U portfelj Fonda preneseno je dionica ili 41,3% ukupnog broja dionica, od čega su dionica ili 32,6% ukupnog broja dionica bile do raskida prenesene na društvo MIN d.o.o. Raskidi ugovora uslijedili su zbog neotplaćivanja dionica, a na temelju jednostrane izjave kupca i potvrde Fonda o raskidu ugovora, što je u skladu s člankom 21. stavak 4. Zakona o pretvorbi, kojim je utvrđeno ako kupac dionica ne plati dionice u rokovima utvrđenim ugovorom, neotplaćene dionice prenose se Fondu. Prema odredbama članka 33. Zakona o privatizaciji, osobe koje su zaključile ugovor o kupnji dionica s popustom uz obročnu otplatu, u skladu s odredbama Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća, imale su pravo na produženje roka otplate do 20 godina. Dodatak ugovoru o prodaji dionica s popustom na obročnu otplatu zaključio je jedan dioničar na deset godina. Iako je Fond u rujnu raskinuo ugovor o kupnji dionica, dioničar je zahtijevao njegovo produžavanje. Fond je tada opozvao raskid ugovora i u veljači s dioničarom potpisao dodatak ugovoru o kupnji dionica iako je već tada Društvo bilo u stečaju. Stečajni postupak završen je u lipnju U vrijeme obavljanja revizije (listopad 2003.) spomenuti dioničar redovno otplaćuje dionice, a uplate su u Fondu evidentirane kao neraspoređene. 5. VLASNIČKA STRUKTURA U VRIJEME POKRETANJA STEČAJNOG POSTUPKA, POSLOVANJE DRUŠTVA I STEČAJ 5.1. Vlasnička struktura u vrijeme pokretanja stečajnog postupka Zbog nedostatne dokumentacije, te različitih podataka, ne može se sa sigurnošću utvrditi vlasnička struktura dionica Društva u vrijeme neposredno prije pokretanja stečajnog postupka kao niti u kojem postotku je društvo MIN d.o.o. vlasnik i koliko je dionica Društva steklo. Prema evidenciji Fonda od 6. veljače društvo MIN d.o.o. je bilo vlasnik Društva s dionice nominalne vrijednosti ,00 kn ili 37,8% ukupnog broja dionica, od čega su otplaćene dionice, a neotplaćeno dionica.

19 17 Prema izjavi većinskog vlasnika (društva MIN d.o.o. iz Pazina), na dan 26. ožujka kada je od Fonda tražio odgodu plaćanja dionica Društva zbog promjene programa poslovanja, društvo MIN d.o.o. je bilo vlasnik dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ili 53,8% ukupnog broja dionica Društva. Do travnja društvo MIN d.o.o. je s dioničarima Društva zaključilo 88 ugovora o prijenosu ukupno dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ili 59,9% ukupnog broja dionica. Prema zapisniku financijske policije iz travnja u razdoblju od prosinca do ožujka preneseno je na temelju 186 ugovora s 59 prenositelja na stjecatelja društvo MIN d.o.o dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ili 60,1% ukupnog broja dionica. U vrijeme obavljanja revizije (studeni 2003.) prema evidenciji Fonda o stanju dionica koncem rujna 1998., vlasnička struktura je sljedeća: Fond ima dionica nominalne vrijednosti ,00 kn ili 68,0%, društvo MIN d.o.o dionica nominalne vrijednosti ,00 kn ili 5,5% i mali dioničari dionica nominalne vrijednosti ,00 kn ili 26,5% ukupnog broja dionica. Stečajni postupak je okončan i Društvo više ne posluje Podaci o poslovanju prema temeljnim financijskim izvještajima Podaci o poslovanju Društva prema financijskim izvještajima u razdoblju od do 1998., kada je otvoren stečajni postupak, iskazani su u tablici broj 3. Tablica broj 3 Usporedni podaci o poslovanju Društva u razdoblju od do 1998.

20 Redni broj 18 u kn bez lipa Opis Ukupna aktiva Dugotrajna imovina 21 Dugotrajna materijalna imovina 2.2. Ostala dugotrajna imovina 3. Kratkotrajna imovina Zalihe Potraživanja Novac i financijska imovina Kapital i pričuve Dugoročne obveze 6. Kratkoročne obveze 7. Odgođeno plaćanje troškova 8. Izvanbilančna evidencija Ukupni prihodi Ukupni rashodi Bruto dobit Dobit nakon oporezivanja Gubitak Broj zaposlenih Za razdoblje od do vidljivo je da su ukupni prihodi i rashodi Društva u stalnom padu. Ukupni prihodi su se u promatranom razdoblju smanjili s ,00 kn na ,00 kn. Najznačajnije smanjenje prihoda bilo je s ,00 kn u na ,00 kn u Ukupni rashodi su u promatranom razdoblju smanjeni s ,00 kn na ,00 kn. Za Društvo je ostvarilo dobit u iznosu ,00 kn, a u daljnjim godinama posluje s gubitkom koji je iznosio ,00 kn, a je iznosio ,00 kn. Ukupni gubitak za razdoblje od do iznosio je ,00 kn.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Dubrovnik IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HOTELSKO TURISTIČKO PODUZ

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Dubrovnik IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HOTELSKO TURISTIČKO PODUZ REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Dubrovnik IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HOTELSKO TURISTIČKO PODUZEĆE LERO, DUBROVNIK Dubrovnik, ožujak 2004. S A D R

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE AUTOREMONT, MATULJI Rijeka,

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE AUTOREMONT, MATULJI Rijeka, REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE AUTOREMONT, MATULJI Rijeka, travanj 2004. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Krapina IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE DEKOR, ZABOK Krapina, srpan

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Krapina IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE DEKOR, ZABOK Krapina, srpan REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Krapina IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE DEKOR, ZABOK Krapina, srpanj 23. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HUM, VELA LUKA Vinkovci, sr

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HUM, VELA LUKA Vinkovci, sr REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HUM, VELA LUKA Vinkovci, srpanj 24. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZAGREBAČKE PEKARNE KLARA, ZAGREB Zagreb, lipanj 2

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZAGREBAČKE PEKARNE KLARA, ZAGREB Zagreb, lipanj 2 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZAGREBAČKE PEKARNE KLARA, ZAGREB Zagreb, lipanj 2003. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ANTILOP, ZAGREB Zagreb, listopad 2003.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ANTILOP, ZAGREB Zagreb, listopad 2003. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ANTILOP, ZAGREB Zagreb, listopad 2003. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2 2. OSNOVNI PODACI

Више

TFI-POD

TFI-POD BILANCA stanje na dan 3.2.20. Prethodno Tekuće A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+00+020+029+033) I. NEMATERIJALNA IMOVINA (004 do ). Izdaci za razvoj 2. Koncesije,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE VSF, DONJI MIHOLJAC Viro

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE VSF, DONJI MIHOLJAC Viro REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE VSF, DONJI MIHOLJAC Virovitica, travanj 2003. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZLATA, NOVA GRADIŠKA

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZLATA, NOVA GRADIŠKA REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZLATA, NOVA GRADIŠKA Slavonski Brod, ožujak 2001. S A D R Ž A J Strana

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE IMA - RAVNA GORA, IVANEC V

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE IMA - RAVNA GORA, IVANEC V REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE IMA - RAVNA GORA, IVANEC Varaždin, srpanj 23. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ŽITOKOMBINAT, ZAGREB - 1. MAJ

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ŽITOKOMBINAT, ZAGREB - 1. MAJ REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ŽITOKOMBINAT, ZAGREB - 1. MAJ, SISAK Sisak, ožujak 2004. S A D R Ž A J strana 1.

Више

Obveznik: ; USLUGA D.O.O. AKTIVA 1. Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije, robne i uslužne marke, softver i ostala prava 3. Goo

Obveznik: ; USLUGA D.O.O. AKTIVA 1. Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije, robne i uslužne marke, softver i ostala prava 3. Goo AKTIVA. Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije, robne i uslužne marke, softver i ostala prava 3. Goodwill 4. Predujmovi za nabavu 6. Ostala nematerijalna imovina II. MATERIJALNA IMOVINA ( 0

Више

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P BILANCA stanje na dan 31.12.2017 Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna (neto) Tekuća (neto) 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P BILANCA stanje na dan 31.12.2017 Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna (neto) Tekuća (neto) 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje 2 3 4

Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje 2 3 4 Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 31.03.2017. AOP oznaka Prethodno razdoblje 31.12.2016. Tekuće razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B)

Више

BILANCA stanje na dan Obveznik: LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. OPATIJA Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (net

BILANCA stanje na dan Obveznik: LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. OPATIJA Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (net BILANCA stanje na dan 31.12.2017 Obveznik: LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. OPATIJA Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna (neto) Tekuća (neto) 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA

Више

Analiza poslovanja HNK HAJDUK

Analiza poslovanja HNK HAJDUK Split, 26.09.2013.god. Analiza poslovanja HNK Hajduk Split Pročelnica Službe za unutarnju reviziju: Alma Peroš SADRŽAJ: 1. Osnovne informacije 1.1. Vlasnička struktura 1.2. Djelatnost 2. Financijsko stanje

Више

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE 1. - 3.2017. SADRŽAJ OPĆI PODACI... 3 IZVJEŠTAJ O OSTVARENIM REZULTATIMA POSLOVANJA BELJA D.D. ZA RAZDOBLJE 1. 3. 2017. GODINE... 4 OPĆI PODACI Belje d.d.

Више

Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka Izvještaj za period od I III Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izv

Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka Izvještaj za period od I III Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izv Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka 403. 410. Izvještaj za period od I III 2015. Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izvještaja za period od 01.01. do 31.03.2015. godine 2.

Више

BILANCA stanje na dan Obrazac POD-BIL Obveznik: ; JADRAN KAPITAL d.d. Naziv pozicije AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLA

BILANCA stanje na dan Obrazac POD-BIL Obveznik: ; JADRAN KAPITAL d.d. Naziv pozicije AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLA BILANCA stanje na dan 30.06.205. POD-BIL AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+00+020+029+033) I. NEMATERIJALNA IMOVINA (004 do 009). Izdaci za razvoj 2. Koncesije,

Више

(Microsoft Word - Tromjese\350ni izvje\232taji_300911_nerevidirani_konsolidirani.doc)

(Microsoft Word - Tromjese\350ni  izvje\232taji_300911_nerevidirani_konsolidirani.doc) ULJANIK d.d. Pula Konsolidirani Tromjesečni izvještaj za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2011. Pula, listopad 2011. SADRŽAJ Financijski izvještaji Konsolidirana bilanca Konsolidirani račun dobiti

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE KEMIKALIJE, ZAGREB Zagreb, svibanj 2003.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE KEMIKALIJE, ZAGREB Zagreb, svibanj 2003. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE KEMIKALIJE, ZAGREB Zagreb, svibanj 2003. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2 2. OSNOVNI PODACI

Више

GFI-2016_IVB_bil_rdg_nt

GFI-2016_IVB_bil_rdg_nt BILANCA POD-BIL AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA ( 003+00+020+03+036) I. NEMATERIJALNA IMOVINA ( 004 do 009). Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE RIKARD BENČIĆ, RIJEKA Rijeka

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE RIKARD BENČIĆ, RIJEKA Rijeka REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE RIKARD BENČIĆ, RIJEKA Rijeka, kolovoz 2003. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

Microsoft Word - POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ RIJEKA PROMETA d.d..doc

Microsoft Word - POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ RIJEKA PROMETA d.d..doc POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ RIJEKA PROMETA D.D. ZA RAZDOBLJE OD 1.1. DO 30.6.2011. GODINE Rijeka, srpanj 2011. godine S A D R Ž A J STRANA: RAČUN DOBITI I GUBITKA ZA 1.1.-30.6. 2011. GODINE 3 IZVJEŠTAJ O OSTALOJ

Више

TFI-POD

TFI-POD Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka 403. 410. Financijski izvještaj za period od I VI 2012. godine Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izvještaja za period od 01.01. do 30.06.2012.

Више

HEP d.d. NEREVIDIRANI POLUGODIŠNJI NEKONSOLIDIRANI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE I VI Zagreb, rujan 2018.

HEP d.d. NEREVIDIRANI POLUGODIŠNJI NEKONSOLIDIRANI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE I VI Zagreb, rujan 2018. HEP d.d. NEREVIDIRANI POLUGODIŠNJI NEKONSOLIDIRANI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE I VI 2018. Zagreb, rujan 2018. SADRŽAJ: I. IZVJEŠĆE UPRAVE O FINANCIJSKOM POLOŽAJU I ANALIZA REZULTATA POSLOVANJA MEĐUIZVJEŠTAJ

Више

Brodogradilište d.d. HR RIJEKA, Liburnijska 3 HRVATSKA, p.p web: Tel.: +385 (0) 51

Brodogradilište d.d. HR RIJEKA, Liburnijska 3 HRVATSKA, p.p web:   Tel.: +385 (0) 51 Brodogradilište d.d. HR 51000 RIJEKA, Liburnijska 3 HRVATSKA, p.p. 197 e-mail: gmanageroffice.3maj @uljanik.hr, web: www.uljanik.hr Tel.: +385 (0) 51 611-111 +385 (0) 51 611-000 Fax.: +385 (0) 51 611-870

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE JASENJE, ČAĐAVICA Virovi

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE JASENJE, ČAĐAVICA Virovi REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE JASENJE, ČAĐAVICA Virovitica, listopad 2002. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA

Више

BILANCA stanje na dan Naziv pozicije AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje AKTIVA A) POTRAŢIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITA

BILANCA stanje na dan Naziv pozicije AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje AKTIVA A) POTRAŢIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITA BILANCA stanje na dan 3.03.200. Naziv pozicije Prethodno Tekuće AKTIVA A) POTRAŢIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA I. NEMATERIJALNA IMOVINA II. MATERIJALNA IMOVINA III. DUGOTRAJNA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE AGROLABIN, LABIN Pazin, ožuja

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE AGROLABIN, LABIN Pazin, ožuja REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE AGROLABIN, LABIN Pazin, ožujak 2004. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE 1. - 9.2017. SADRŽAJ OPĆI PODACI... 3 IZVJEŠTAJ O OSTVARENIM REZULTATIMA POSLOVANJA BELJA D.D. ZA RAZDOBLJE 1. 9. 2017. GODINE... 4 I Z J A V A... 11 OPĆI

Више

TFI-POD

TFI-POD Prilog. Razdoblje izvještavanja:..206 do 3.2.206 Matični broj (MB): 0924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040258 Osobni identifikacijski broj 2298253360

Више

OLYMPIA VODICE D.D. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI

OLYMPIA VODICE D.D. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI OLYMPIA VODICE D.D. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI 01.01.2016. 30.09.2016. MEĐUIZVJEŠTAJ UPRAVE ZA RAZDOBLJE OD 01.01.2016. 30.09.2016. U prvih devet mjeseci 2016. godine ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVN

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVN REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU ZRAČNA LUKA ZADAR D.O.O. Zadar,

Више

PLIVA d

PLIVA d LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava 21 20 340 Ploče OIB: 51228874907 GRUPA LUKA PLOČE d.d. Konsolidiran i nerevidiran izvještaj za prvo tromjesečje 2010. godine Ploče, travanj 2010. godine Sadržaj: Konsolidirana

Више

FINANCIJSKA NEREVIDIRANA IZVJEŠĆA ZA ČETVRTO TROMJESEČJE Rovinj, 30. siječnja 2011.

FINANCIJSKA NEREVIDIRANA IZVJEŠĆA ZA ČETVRTO TROMJESEČJE Rovinj, 30. siječnja 2011. FINANCIJSKA NEREVIDIRANA IZVJEŠĆA ZA ČETVRTO TROMJESEČJE 200. Rovinj, 30. siječnja 20. SADRŽAJ:. Međuizvještaj poslovodstva 2. Financijska izvješća konsolidirana 3. Financijska izvješća nekonsolidirana

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Split IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE SALONACOOP, SOLIN Split, list

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Split IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE SALONACOOP, SOLIN Split, list REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Split IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE SALONACOOP, SOLIN Split, listopad 2002. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični bro

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični bro Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2015 do 30.6.2015 Matični broj (MB): 01924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040211518 Osobni identifikacijski

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2017. do 31.12.2017. Matični broj (MB): 03674223 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 080004355 Osobni identifikacijski

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2017. do 31.12.2017. Matični broj (MB): 03674223 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 080004355 Osobni identifikacijski

Више

Referentna stranica ,83 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: 10 Mat

Referentna stranica ,83 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: 10 Mat Referentna stranica 299.89.89,83 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 205. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: 0 Matični broj (MB): 0304593 Matični broj suda (MBS): 0806344

Више

Referentna stranica ,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati

Referentna stranica ,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati Referentna stranica 5.986.427.485,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 204. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matični broj (MB): Matični broj suda (MBS): 0 00539 080048

Више

Microsoft Word - Tromjesečni_Izvjestaj 1Q2012.doc

Microsoft Word - Tromjesečni_Izvjestaj 1Q2012.doc Godišnji izvještaj za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2017. (revidirani izvještaji) Zagreb, 30. travanj 2018. Sadržaj a) Izvješće Uprave b) Revidirani godišnji financijski izvještaji I. Bilanca

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični bro

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični bro Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 30.9.2014 Matični broj (MB): 01924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040211518 Osobni identifikacijski

Више

Na temelju članka 259.a stavka 5. Zakona o osiguranju (Narodne novine br. 151/05, 87/08 i 82/09), Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga donijela je na sjednici Uprave održanoj 03. prosinca 2009.

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični br

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični br Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 31.12.2014 Matični broj (MB): 01924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040211518 Osobni identifikacijski

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE PROGRES-VALALTA, ROVINJ Pazin

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE PROGRES-VALALTA, ROVINJ Pazin REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE PROGRES-VALALTA, ROVINJ Pazin, studeni 2003. S A D R Ž A J 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

Microsoft Word _4Q_konsolidirano.doc

Microsoft Word _4Q_konsolidirano.doc d.d. HR 52100 PULA, Flaciusova 1, HRVATSKA, p.p. 114 e-mail: uljanik@uljanik.hr, web: www.uljanik.hr Tel.: +385 (0) 52 213 044 +385 (0) 52 373 102 +385 (0) 52 373 339 Fax.: +385 (0) 52 373 646 ULJANIK

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE INKER, ZAPREŠIĆ Zagreb, veljača 2003.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE INKER, ZAPREŠIĆ Zagreb, veljača 2003. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE INKER, ZAPREŠIĆ Zagreb, veljača 2003. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2 2. OSNOVNI PODACI

Више

Referentna stranica ,91 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matičn

Referentna stranica ,91 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matičn Referentna stranica 280.457.339,9 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 204. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matični broj (MB): Matični broj suda (MBS): 0 0304593 0806344

Више

Referentna stranica ,25 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati

Referentna stranica ,25 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati Referentna stranica 3.557.02.4,25 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 205. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matični broj (MB): Matični broj suda (MBS): 0 0638840 080432283

Више

KREDITNA BANKA ZAGREB DD Za razdoblje: Bilanca financijske institucije (iznosi u tisućama kn) Pozicija AOP A) U

KREDITNA BANKA ZAGREB DD Za razdoblje: Bilanca financijske institucije (iznosi u tisućama kn) Pozicija AOP A) U Bilanca financijske institucije Pozicija AOP 31.12.28. 31.3.29. A) UKUPNA AKTIVA (AOP 2 do 11) 1 1.485.739 1.415.843 Novac na računu i u blagajni (gotovina) 2 33.814 22.83 Depoziti kod Hrvatske narodne

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE JADRAN, BUZET Pazin, svibanj

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE JADRAN, BUZET Pazin, svibanj REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE JADRAN, BUZET Pazin, svibanj 2002. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2

Више

3 Kons 1 Q 2012 xls.xls

3 Kons 1 Q 2012 xls.xls Prilog. Razdoblje izvještavanja: 0.0.202 do 3.03.202 Matični broj (MB): 03333477 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040000833 Osobni identifikacijski broj

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE VETERINARSKA STANICA SISAK, S

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE VETERINARSKA STANICA SISAK, S REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE VETERINARSKA STANICA SISAK, SISAK Sisak, rujan 2002. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA

Више

NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslo

NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslo NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja Nacionalnog parka Plitvička jezera (dalje u tekstu:

Више

TFI-POD Q xls

TFI-POD Q xls PRILOG 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2010 do 31.3.2010 Matični broj (MB): 00688550 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika-tfi-pod Matični broj subjekta (MBS): 080026348 Osobni identifikacijski

Више

Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje A) POTRAŽIVANJA Z

Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje A) POTRAŽIVANJA Z Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 30.06.2016. AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaj

I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaj I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja Javne ustanove Nacionalni park Paklenica

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI RADA NADZORNIH ODBORA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA U VLASNIŠTVU/SUVLASNIŠTVU

Више

GRUPA tekst pdf

GRUPA tekst pdf Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 30.06.2014. AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

AG-Nerevidirani_4Q2017

AG-Nerevidirani_4Q2017 Adris Grupa d.d. Tromjesečni nerevidirani financijski izvještaji na dan 31. prosinca 2017. godine Adris Grupa d.d. / Obala Vladimira Nazora 1 / 52210 Rovinj, Hrvatska tel.: +385 (0)52 801 000, 801 122;

Више

pdfTFI-POD

pdfTFI-POD OLYMPIA VODICE D.D. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI 01.01.2013. 30.06.2013. MEðUIZVJEŠTAJ UPRAVE ZA RAZDOBLJE OD 01.01.2013. 30.06.2013. U prvom polugodištu 2013.-e godine ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od

Више

PLIVA d

PLIVA d LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava 21 20 340 Ploče OIB: 51228874907 GRUPA LUKA PLOČE d.d. Konsolidiran i nerevidiran izvještaj za treće tromjesečje 2010. godine Ploče, listopad 2010. godine Sadržaj:

Више

HDEL-R-A TFI-POD 1Q xls

HDEL-R-A TFI-POD 1Q xls Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 31.3.2014 Matični broj (MB): 00688550 Tromjese čni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 080026348 Osobni identifikacijski

Више

Izvještaj uprave GRUPA.pdf

Izvještaj uprave GRUPA.pdf Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. 71 1 BILANCA stanje na dan 31.03.2016. AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+010+020+029+033)

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE PODUZEĆE ZA CESTE SPLIT, SPLI

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE PODUZEĆE ZA CESTE SPLIT, SPLI REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE PODUZEĆE ZA CESTE SPLIT, SPLIT Zadar, listopad 2003. S A D R Ž A J 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

Referentna stranica ,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati

Referentna stranica ,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati Referentna stranica 1.205.770.925,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 2011. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matični broj (MB): Matični broj suda (MBS): 10 01581392

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HEMPEL, UMAG Pazin, studeni 2

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HEMPEL, UMAG Pazin, studeni 2 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HEMPEL, UMAG Pazin, studeni 2003. S A D R Ž A J 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2 2. OSNOVNI

Више

Microsoft Word - Prijedlog Odluke o prodaji doc

Microsoft Word - Prijedlog Odluke o prodaji doc REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD PAZIN Gradonačelnik KLASA: 940-01/13-01/62 URBROJ: 2163/01-01-01-13-10 Pazin, 07. listopada 2013 PREDSJEDNIKU GRADSKOG VIJEĆA P A Z I N PREDMET: Odluka o prodaji

Више

TFI-POD

TFI-POD Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2017. do 30.06.2017. Matični broj (MB): 03715957 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040004561 Osobni identifikacijski

Више

Izjava Uprave o finan. polozaju za 3.Q pdf

Izjava Uprave o finan. polozaju za 3.Q pdf HOTELI PODGORA d.d. PODGORA FINANCIJSKO IZVJEŠĆE Za razdoblje VII-IX 2010. Podgora, 31.10.2010. PRILOG 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2010 do 30.09.2010 Matični broj (MB): 03324842 Tromjesečni financijski

Више

Adris_Q4_naslovnica_međuizvještaj_

Adris_Q4_naslovnica_međuizvještaj_ Adris Grupa d.d. Tromjesečni financijski izvještaji na dan 31. prosinac 2012. godine Adris Grupa d.d. / Obala Vladimira Nazora 1 / 52210 Rovinj, Hrvatska tel.: +385 (0)52 801 000, 801 122; fax: +385 (0)52

Више

JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo

JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo Zagreb, Miramarska cesta 24 FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2016. Zagreb, listopad 2016. godine JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo

Више

Obrazac: IFP-ID-2 Izvještaj o financijskom položaju IZVJEŠTAJ O FINANCIJSKOM POLOŽAJU INVESTICIJSKOG DRUŠTVA na dan AKTIVA Broj pozicije Op

Obrazac: IFP-ID-2 Izvještaj o financijskom položaju IZVJEŠTAJ O FINANCIJSKOM POLOŽAJU INVESTICIJSKOG DRUŠTVA na dan AKTIVA Broj pozicije Op Obrazac: IFP-ID-2 Izvještaj o financijskom položaju IZVJEŠTAJ O FINANCIJSKOM POLOŽAJU INVESTICIJSKOG DRUŠTVA na dan 3.2.208 AKTIVA Broj pozicije Opis pozicije AOP 3.2. prethodne Na izvještajni datum tekućeg

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 31.12.2014 Matični broj (MB): 03715957 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040004561 Osobni identifikacijski broj

Више

SH grupa TFI-POD_KONSOLIDIRANI_NEREVIDIRANI_Q3_2014_HRV.xls

SH grupa TFI-POD_KONSOLIDIRANI_NEREVIDIRANI_Q3_2014_HRV.xls Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 30.09.2014. Matični broj (MB): 3426980 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 060004796 Osobni identifikacijski broj

Више

GRUPA tekst pdf

GRUPA tekst pdf Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 30.09.2014. AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

Konsolidirano i nerevidirano izvješće1Q-2010_TFI-POD.xls

Konsolidirano i nerevidirano izvješće1Q-2010_TFI-POD.xls PRILOG. Razdoblje izvještavanja:..200 do 3.3.200 Matični broj (MB): 0327553 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika-tfi-pod Matični broj subjekta (MBS): 08000093 Osobni identifikacijski broj 479242222

Више

Korporativne komunikacije

Korporativne komunikacije Dalekovod grupa Marijana Čavića 4 10 000 Zagreb Izvještaj poslovodstva za treći kvartal 2010. godine Objavljeno 29.10.2010. godine Nerevidirano, konsolidirano Zagreb, 29.listopada. 2010. godine SADRŢAJ:

Више

TFI-POD xls

TFI-POD xls coning grupa coning turizam d.d. varaždin dioničko društvo za turizam, poslovno posredovanje i trgovinu, m.b. 0214361 a. šenoe 4-6, 42000 varaždin, croatia telefon +385 (42) 333-333 fax +385 (42) 333-222

Више

Pozicija Opis, vrijednost ili iznos Naziv mirovinskog društva PBZ CROATIA OSIGURANJE d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima MBS OI

Pozicija Opis, vrijednost ili iznos Naziv mirovinskog društva PBZ CROATIA OSIGURANJE d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima MBS OI Pozicija Opis, vrijednost ili iznos Naziv mirovinskog društva PBZ CROATIA OSIGURANJE d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima MBS 1583999 OIB 20455535575 Broj za izvješća 2150 Adresa (poštanski

Више

FI za PDF revizija.xls

FI za PDF revizija.xls Auctor d.o.o. Godišnji financijski izvještaji za razdoblje od 1.1.21.-31.12.21. godine Obrazac: OP-ID-1 Opći podaci o investicijskom društvu NAZIV INVESTICIJKOG DRUŠTVA Auctor d.o.o. Identifikacijski broj

Више

TERMES GRUPA d.d. F. K. Frankopana 99 O S I J E K FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI ZA RAZDOBLJE nekonsolidirani- -među izvještaj poslovods

TERMES GRUPA d.d. F. K. Frankopana 99 O S I J E K FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI ZA RAZDOBLJE nekonsolidirani- -među izvještaj poslovods TERMES GRUPA d.d. F. K. Frankopana 99 O S I J E K FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI ZA RAZDOBLJE 1. 1. - 31. 3. 2017. -nekonsolidirani- -među izvještaj poslovodstva- -izjava o odgovornosti- Osijek, travanj, 2017.

Више

LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava Ploče OIB: LUKA PLOČE d.d. REVIDIRANI NEKONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE OD DO 3

LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava Ploče OIB: LUKA PLOČE d.d. REVIDIRANI NEKONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE OD DO 3 LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava 21 20 340 Ploče OIB: 51228874907 LUKA PLOČE d.d. REVIDIRANI NEKONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE OD 01.01. DO 31.12.2014. Ploče, travanj 2015. godine SADRŽAJ: a)

Више

TFI-POD_ xls

TFI-POD_ xls PRILOG. Razdoblje izvještavanja: 0/0/200 do 3/03/200 Matični broj (MB): 06790 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika-tfi-pod Matični broj subjekta (MBS): 080245039 Osobni identifikacijski broj 7499246

Више

Microsoft Word - Predmet 7 - Finansijsko izvjestavanje 2 maj 2019 RJESENJE

Microsoft Word - Predmet 7 - Finansijsko izvjestavanje 2 maj 2019 RJESENJE КОМИСИЈА ЗА РАЧУНОВОДСТВО И РЕВИЗИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ИСПИТ ЗА СТИЦАЊЕ ПРОФЕСИОНАЛНОГ ЗВАЊА СЕРТИФИКОВАНИ РАЧУНОВОЂА (ИСПИТНИ ТЕРМИН: МАЈ 2019. ГОДИНЕ) ПРЕДМЕТ 7: ФИНАНСИЈСКО ИЗВЈЕШТАВАЊЕ 2 I - ТЕСТ

Више

JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo

JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo Zagreb, Miramarska cesta 24 FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2016. Zagreb, travanj 2016. godine JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2017. do 31.12.2017. Matični broj (MB): 03715957 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040004561 Osobni identifikacijski

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2018. do 31.12.2018. Matični broj (MB): 03715957 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040004561 Osobni identifikacijski

Више

PRILOG 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika-tfi-pod Matični bro

PRILOG 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika-tfi-pod Matični bro PRILOG. Razdoblje izvještavanja:..200 do 3.3.200 Matični broj (MB): 03636356 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika-tfi-pod Matični broj subjekta (MBS): 04000090 Osobni identifikacijski broj 209894356

Више

Microsoft Word - PRISLIGA d.o.o., TISNO.doc

Microsoft Word - PRISLIGA d.o.o., TISNO.doc REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Šibenik IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRISLIGA D.O.O., TISNO Šibenik, srpanj 2012. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O DRUŠTVU 2 Djelokrug rada

Више

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBBLICA DI CROAZIA ISTARSKA ŽUPANIJA REGIONE ISTRIANA GRAD ROVINJ-ROVIGNO CITTA' DI ROVINJ-ROVIGNO Gradonačelnik Il Sindaco Klas

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBBLICA DI CROAZIA ISTARSKA ŽUPANIJA REGIONE ISTRIANA GRAD ROVINJ-ROVIGNO CITTA' DI ROVINJ-ROVIGNO Gradonačelnik Il Sindaco Klas REPUBLIKA HRVATSKA REPUBBLICA DI CROAZIA ISTARSKA ŽUPANIJA REGIONE ISTRIANA GRAD ROVINJ-ROVIGNO CITTA' DI ROVINJ-ROVIGNO Gradonačelnik Il Sindaco Klasa/Classe: 320-01/17-01/121 Urbroj/Numprot: 2171/01-07-13/3-2

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HRVATSKI RADIO ČAKOVEC, ČA

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HRVATSKI RADIO ČAKOVEC, ČA REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HRVATSKI RADIO ČAKOVEC, ČAKOVEC Varaždin, studeni 2003. S A D R Ž A J strana

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matičn

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matičn Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2017. do 30.09.2017. Matični broj (MB): 01924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040211518 Osobni identifikacijski

Више

I. MIŠLJENJE POSLOVNO INOVACIJSKI CENTAR HRVATSKE BICRO D.O.O. 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih i

I. MIŠLJENJE POSLOVNO INOVACIJSKI CENTAR HRVATSKE BICRO D.O.O. 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih i I. MIŠLJENJE POSLOVNO INOVACIJSKI CENTAR HRVATSKE BICRO D.O.O. 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja društva (dalje u tekstu: Društvo)

Више

TFI-GRUPA ISTRA I-III 10-I..xls

TFI-GRUPA ISTRA I-III 10-I..xls PRILOG 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2010 do 31.3.2010 Matični broj (MB): 03203077 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika-tfi-pod Matični broj subjekta (MBS): 040016469 Osobni identifikacijski

Више

OPĆA BOLNICA PULA-suglasnost za zaduživanje-zaključak

OPĆA BOLNICA PULA-suglasnost za zaduživanje-zaključak ŽUPAN KLASA: 510-01/18-01/05 URBROJ: 2163/1-01/8-18-02 Pula, 12. ožujka 2018. SKUPŠTINA ISTARSKE ŽUPANIJE n/p predsjednika Valtera Drandića Dršćevka 3, 52 000 Pazin PREDMET: Zaključak o davanju suglasnosti

Више

TFI POD

TFI POD 2 Devetomjese ni izvještaj za 2012.godinu 3 5 BILANCA stanje na dan 30.09.2012. Naziv pozicije Prethodno Teku e A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLA ENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+010+020+029+033)

Више