REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE RIKARD BENČIĆ, RIJEKA Rijeka

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE RIKARD BENČIĆ, RIJEKA Rijeka"

Транскрипт

1 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE RIKARD BENČIĆ, RIJEKA Rijeka, kolovoz 2003.

2 S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2 2. OSNOVNI PODACI O DRUŠTVENOM PODUZEĆU Podaci o društvenom poduzeću Statusne i druge promjene Vlasnički povezana društva 3 3. REVIZIJA POSTUPKA PRETVORBE Odluka o pretvorbi Program pretvorbe Razvojni program Izvještaj Službe društvenog knjigovodstva Hrvatske Elaborat o procjeni vrijednosti Poduzeća Rješenje o suglasnosti na pretvorbu Provedba programa pretvorbe Upis u sudski registar PROMJENE VLASNIČKE STRUKTURE NAKON PRETVORBE Dionice s popustom Dionice iz portfelja fondova Smanjenje temeljnog kapitala Sanacija Stečaj VLASNIČKA STRUKTURA U VRIJEME OBAVLJANJA REVIZIJE I POSLOVANJE DRUŠTVA Vlasnička struktura u vrijeme obavljanja revizije Podaci o poslovanju prema temeljnim financijskim izvještajima Raspolaganje nekretninama Poslovanje s vlasnički povezanim društvima OCJENA PROVEDBE POSTUPAKA PRETVORBE I PRIVATIZACIJE Ocjena postupka pretvorbe Ocjena postupaka privatizacije OČITOVANJE ZAKONSKOG PREDSTAVNIKA PRAVNE OSOBE 22

3 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka Klasa: /01-01/479 Urbroj: Rijeka, 25. kolovoza IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE DRUŠTVENOG PODUZEĆA RIKARD BENČIĆ, RIJEKA Na temelju odredbi Zakona o državnoj reviziji (Narodne novine 49/03 - pročišćeni tekst) i Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije (Narodne novine 44/01 i 143/02) obavljena je revizija pretvorbe i privatizacije društvenog poduzeća Rikard Benčić, Rijeka. Revizija je obavljena u razdoblju od 8. svibnja do 25. kolovoza Postupak revizije proveden je u skladu s revizijskim standardima Međunarodne organizacije vrhovnih revizijskih institucija - INTOSAI (Narodne novine 93/94) i Kodeksom profesionalne etike državnih revizora.

4 2 1. ZAKONSKA REGULATIVA Postupak pretvorbe i privatizacije reguliraju: - Zakon o pretvorbi društvenih poduzeća (Narodne novine 19/91, 45/92, 83/92, 16/93, 94/93, 2/94, 9/95), - Zakon o privatizaciji (Narodne novine 21/96, 71/97, 73/00), - Zakon o trgovačkim društvima (Narodne novine 111/93, 34/99, 121/99), - Zakon o Agenciji Republike Hrvatske za restrukturiranje i razvoj (Narodne novine 18/90, 47/90, 52/90, 19/91, 29/91), - Zakon o Hrvatskom fondu za razvoj (Narodne novine 18/90, 42/90, 19/91, 29/91), - Zakon o Hrvatskom fondu za privatizaciju (Narodne novine 84/92, 70/93, 76/93, 19/94, 52/94, 87/96), - Zakon o privatizacijskim investicijskim fondovima (Narodne novine 109/97, 114/01), - Zakon o računovodstvu (Narodne novine 90/92), - Uredba o raspolaganju dionicama i udjelima koje je Hrvatski fond za privatizaciju stekao na temelju Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća (Narodne novine 94/95), - Pravilnik o uvjetima i načinu zamjene dionica ili udjela (Narodne novine 44/96), - Pravilnik o dodjeli dionica bez naplate (Narodne novine 44/96, 1/97, 137/97, 6/98), - Upute za provedbu članka 11. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća (Narodne novine 26/91), te drugi zakoni i propisi. 2. OSNOVNI PODACI O DRUŠTVENOM PODUZEĆU 2.1. Podaci o društvenom poduzeću Na temelju odluke Vlade FNRJ u siječnju osnovano je poduzeće Rikard Benčić. Osnovni proizvodni program bio je izrada odljevaka od teških i lakih obojenih metala i sivog odljeva. Društveno poduzeće Rikard Benčić, tvornica motorne opreme i ljevaonica s potpunom odgovornošću (dalje u tekstu: Poduzeće) sa sjedištem u Rijeci, upisano je u sudski registar u listopadu pod brojem Fi-740/89. Djelatnost Poduzeća bila je proizvodnja dijelova motora za cestovna motorna vozila i pričuvnih dijelova za te motore, proizvodnja lijevanih, kovanih i prešanih proizvoda. Proizvodnja se odvijala u tri zasebna proizvodna programa i to program motorne opreme, program ljevaoničkih proizvoda, te specijalni program naoružanja. Poduzeće je bilo organizirano u sektor proizvodnje, razvoja, kontrole, komercijalnih poslova, zajedničkih poslova, te sektor financijsko računovodstvenih poslova. Sektor proizvodnje organiziran je po proizvodnim programima u četiri pogona i dvije službe i to: pogon motorne opreme 1 i 2, pogon proizvodnje ljevaoničke djelatnosti, pogon specijalne namjenske proizvodnje, te službu plansko operativne pripreme i službu alata i održavanja. Na dan 31. prosinca ukupna aktiva odnosno pasiva Poduzeća iznosila je HRD. U razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca ostvareni su ukupni prihodi u iznosu HRD, rashodi u iznosu HRD, te je ostvarena bruto dobit u iznosu HRD. Na dan 31. prosinca u Poduzeću je bilo zaposleno 772 zaposlenika. Osoba ovlaštena za zastupanje u vrijeme donošenja odluka o pretvorbi u lipnju i veljači bio je Ivan Barić, predsjednik radničkog savjeta bio je Darko Štefanić, a upravnog odbora Miljenko Kurobasa.

5 Statusne i druge promjene Poduzeće je nakon pretvorbe 6. prosinca rješenjem Okružnog privrednog suda u Rijeci, upisano u sudski registar pod oznakom i brojem upisnika suda Fi-8328/93, kao dioničko društvo Rikard Benčić Tvornica motorne opreme, lijevanih proizvoda i specijalne proizvodnje (dalje u tekstu: Društvo), sa sjedištem u Rijeci. Na temelju pravomoćne presude Okružnog privrednog suda Rijeka, Fond je donio 6. travnja rješenje kojim je smanjio procijenjenu vrijednost Društva za vrijednost nekretnina koje su presudom pripala drugom trgovačkom društvu. Navedenim rješenjem utvrđena je procijenjena vrijednost Društva u iznosu ,- DEM. Skupština Društva donijela je odluku o smanjenju temeljnog kapitala za ,- DEM, povlačenjem dionica nominalne vrijednosti 500,- DEM. Navedeno smanjenje temeljnog kapitala, te izmjene odredbi statuta upisani su u registar Trgovačkog suda u Rijeci, 2. rujna pod brojem Fi-4238/94. Usklađenje temeljnog kapitala i općih akata Društva sa Zakonom o trgovačkim društvima upisano je u registar Trgovačkog suda u Rijeci 31. listopada pod brojem Tt- 95/ Od upisa u sudski registar do 30. travnja upisane su promjene statuta, članova nadzornog odbora i uprave Društva, te promjena visine temeljnog kapitala. Rješenjem Trgovačkog suda u Rijeci Tt-98/ od 25. veljače promijenjena je djelatnost poslovanja. Prema navedenom predmet poslovanja je lijevanje metala, proizvodnja alata, oružja i streljiva, dijelova za motorna vozila, trgovina dijelovima za motorna vozila i druga trgovina, prijevoz robe i putnika cestom, te iznajmljivanje nekretnina i opreme. Ovim rješenjem smanjen je temeljni kapital Društva s ,- DEM, odnosno s HRD na ,00 kn. Odluku o smanjenju temeljnog kapitala Društva radi pokrića gubitka donijela je skupština Društva u rujnu Nakon prodaje starog pogona gradu Rijeci, promijenjeno je sjedište Društva s adrese Rijeka, Krešimirova 28 na Kukuljanovo, Industrijska zona b.b. Odlukom nadzornog odbora Društva 15. veljače imenovan je novi direktor Boris Mijolović. Promjena direktora upisana je u Trgovačkom sudu u Rijeci 4. travnja Društvo je u vrijeme obavljanja revizije u stečaju. Rješenjem Trgovačkog suda u Rijeci broj St-100/2000. od 25. rujna nad Društvom je pokrenut stečajni postupak zbog nesposobnosti za plaćanje obveza. Za stečajnog upravitelja imenovan je Veljko Karabaić iz Rijeke Vlasnički povezana društva Na temelju programa financijske konsolidacije i restrukturiranja Društva od 22. prosinca 1997., Društvo je u ožujku osnovalo tri društava s ograničenom odgovornošću i to društvo Rikard Benčić Brodska oprema d.o.o., Rijeka, Rikard Benčić Motorna oprema d.o.o., Kukuljanovo, te Rikard Benčić Specijalna proizvodnja d.o.o., Kukuljanovo. Društvo je jedini osnivač društava s ograničenom odgovornošću, za čije osnivanje je dobivena suglasnost Fonda, a za osnivanje društva Rikard Benčić Specijalna proizvodnja d.o.o. dobivena je suglasnost Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

6 U tablici broj 1 daje se pregled vlasnički povezanih društava. 4 Tablica broj 1 Vlasnički povezana društva Red ni broj Naziv i sjedište društva Datum upisa u sudski registar Temeljni kapital u kn Broj zaposlenih na dan osnivanja Matični broj društva 1. Rikard Benčić Brodska oprema d.o.o., Rijeka 23. ožujka , Rikard Benčić Motorna oprema d.o.o., Kukuljanovo 3. Rikard Benčić Specijalna proizvodnja d.o.o., Kukuljanovo 23. ožujka , ožujka , Društvo je u temeljni kapital svakog povezanog društva uplatilo po ,00 kn. Povezana društva samostalno posluju od 1. travnja 1998., a u vrijeme obavljanja revizije povezana društva su u stečaju zbog nesposobnosti za plaćanje obveza. Rješenjem Trgovačkog suda u Rijeci broj St-182/2000. od 10. studenoga nad društvom Rikard Benčić Brodska oprema d.o.o. pokrenut je stečajni postupak. Na dan otvaranja stečajnog postupka u radnom odnosu je bilo 29 zaposlenika. Rješenjem Trgovačkog suda u Rijeci broj St-183/2000. od 10. studenoga nad društvom Rikard Benčić Motorna oprema d.o.o. pokrenut je stečajni postupak. Na dan otvaranja stečajnog postupka u radnom odnosu je bilo 115 zaposlenika. Rješenjem Trgovačkog suda u Rijeci broj St-181/2000. od 10. studenoga nad društvom Rikard Benčić Specijalna proizvodnja d.o.o. pokrenut je stečajni postupak. Na dan otvaranja stečajnog postupka u radnom odnosu je bilo 17 zaposlenika. U vrijeme obavljanja revizije nije bilo zaposlenih u navedenim društvima, osim stečajnog upravitelja. Za stečajnog upravitelja navedenih društava imenovan je Dragomir Perušić.

7 5 3. REVIZIJA POSTUPKA PRETVORBE 3.1. Odluka o pretvorbi Odluku o pretvorbi Poduzeća u dioničko društvo donio je radnički savjet 18. lipnja Članovi radničkog savjeta bili su: Milan Vojvodić, predsjednik, te članovi Alen Bajo, Franko Bako, Branko Barelić, Ivan Buljat, Ruža Butković, Sveto Cupać, Ivo Čubelić, Boro Čučuković, Berislav Dumenčić, Nenad Đurđević, Hasan Gašaj, Milorad Gavrić, Ivan Golubičić, Zdravko Goričanac, Josip Gržanić, Nedjeljka Jurišić, Bato Kojić, Mara Kovačić, Ivan Kučina, Ilijas Akača, Damir Lončarević, Đorđe Manojlović, Danijel Matešić, Petar Matovina, Josip Mladenić, Nail Nadarević, Ljiljana Nikolić, Jovan Pavlović, Željan Perčin, Željka Podobnik, Anton Polić, Milorad Popović, Marko Prpić, Gordan Srok, Predrag Stegnjaić, Miloš Šepić, Gordan Širola, Vlado Šubat, Albert Trinajstić, te Ivan Vičević. U odluci je procijenjena vrijednost Poduzeća na dan 31. ožujka iskazana u iznosu ,- DEM, a pretvorba je planirana upisom i prodajom dionica zaposlenima i ranije zaposlenima i to 50,0% uz popust, a 50,0% bez popusta, te prijenosom neprodanih dionica fondovima u omjerima utvrđenim Zakonom o pretvorbi društvenih poduzeća. Odluku o pretvorbi i propisanu dokumentaciju u skladu s odredbama članka 11. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća, Poduzeće je 25. lipnja dostavilo Agenciji Republike Hrvatske za restrukturiranje i razvoj (dalje u tekstu: Agencija). Za provedbu postupka pretvorbe Poduzeća u ožujku imenovano je povjerenstvo u sastavu Ivan Barić, Ante Franulović, Marin Marinić, Ksenija Pogačić-Luštica, Gordana Tomljanović, Dubravka Malnar-Matahlija, Zoran Pindulić, Aldo Stanta, Božidar Juretić, Geri Smokvina i Ante Marković. Vrijednost stanova nije uključena u procijenjenu vrijednost Poduzeća, nego se stanovi ustupaju fondovima u stambenom i komunalnom gospodarstvu. U siječnju Agencija je donijela rješenje o imenovanju upravnog odbora. Upravni odbor je nakon primjedbi Agencije na procijenjenu vrijednost Poduzeća, 18. veljače donio izmjenu odluke o pretvorbi, prema kojoj je procijenjena vrijednost Poduzeća umanjena za ,- DEM i iznosi ,- DEM. Za vrijednost nekretnina za koje je bio u tijeku sudski postupak rezervirano je dionica nominalne vrijednosti ,- DEM, svaka nominalne vrijednosti 500,- DEM. Izmjenom odluke o pretvorbi Poduzeće se pretvara u dioničko društvo prodajom dionica uz popust u iznosu ,- DEM ili 50,0% procijenjene vrijednosti Poduzeća. Preostalih 50,0% procijenjene vrijednosti, uvećane za neprodani dio dionica uz popust i umanjene za rezervirani dio dionica, prenosi se fondovima u omjeru određenom Zakonom o pretvorbi društvenih poduzeća.

8 Program pretvorbe Program pretvorbe donio je radnički savjet u lipnju 1992., a izmjenu programa upravni odbor u veljači Na zahtjev Fonda obavljena je naknadna procjena svih nekretnina koje Poduzeće koristi i izmjena vrijednosti pojedinih pozicija imovine. Program pretvorbe je usklađen s odlukom i izmjenom odluke o pretvorbi. Programom je predviđeno da se Poduzeće pretvara u dioničko društvo upisom i prodajom dionica, te prijenosom neupisanih dionica Fondu i mirovinskim fondovima. Utvrđeni su način pretvorbe, uvjeti stjecanja dionica i udjela kao i popusta kod kupnje dionica, te način sazivanja osnivačke skupštine. Uz popust je predviđena prodaja do najviše 50,0% vrijednosti Poduzeća. Uplata prvog obroka predviđena je prije upisa društva u sudski registar Razvojni program Razvojni program izradio je stručni tim Poduzeća u lipnju Sadrži analizu razvojnih mogućnosti i sposobnosti Poduzeća, sažetak analize tržišta, sažetak tehnološkotehničkih razvojnih mogućnosti, organizacijska i lokacijska razvojna rješenja, rješenja za zaštitu čovjekove okoline. Razvojni program nije u potpunosti izrađen u skladu s odredbama točke 6. Uputa za provedbu članka 11. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća, jer ne sadrži ocjenu izvodljivosti i financijske aspekte programa, te nije moguće pratiti ostvarenje njegovih ciljeva. Razvojni program donesen je za razdoblje od do U razvojnom programu navedeno je da se zbog nedostatka financijskih sredstava nisu mogle obraditi potrebe razvoja sa stajališta ulaganja i ekonomskih efekata, dok je razvoj specijalne proizvodnje uvjetovan odrednicama Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Razvojni program zasniva se na usvajanju novih proizvodnih programa, koje omogućuju postojeće tehničko-tehnološke mogućnosti, bez većih investicijskih ulaganja. U proizvodnji motorne opreme predviđeno je dostići razinu proizvodnje iz tijekom 1996., modernizacijom proizvodnih sustava za ubrizgavanje goriva. U suradnji s inozemnim partnerom planirana je proizvodnja kompaktnih pumpi za teški program motora i vozila. U ljevaonici obojenih metala predviđeno je povećanje proizvodnje za 10,0% uz smanjenje broja zaposlenika. Za razvoj specijalne proizvodnje u programu je navedeno, da će ovisiti o potrebama Hrvatske vojske Izvještaj Službe društvenog knjigovodstva Hrvatske Služba društvenog knjigovodstva Hrvatske, Podružnica Rijeka izradila je u svibnju izvješće o zakonitosti i realnosti godišnjeg obračuna za godinu. Postupkom utvrđivanja zakonitosti i realnosti godišnjeg obračuna za utvrđeno je da je godišnji obračun sastavljen zakonito i realno po kategorijama bilance stanja i bilance uspjeha. Knjigovodstvena vrijednost Poduzeća prema izvještaju Službe društvenog knjigovodstva Hrvatske iznosila je ,- DEM ili HRD.

9 Elaborat o procjeni vrijednosti poduzeća 7 Elaborat o procjeni vrijednosti Poduzeća sadrži elemente propisane Uputama za provedbu članka 11. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća. Izradio ga je u lipnju stručni tim za provedbu pretvorbe Poduzeća, sastavljen od djelatnika Poduzeća i to Ivan Barić dipl.ing., Ante Franulović dipl.ing., Ksenija Pogačić-Luštica dipl.iur., Gordana Tomljanović dipl.oec., Dubravka Malnar-Matahlija dipl.oec., Marinić Marin dipl.ing., Zoran Pindulić dipl.oec., Aldo Stanta dipl.ing., Božidar Juretić dipl.ing., Geri Smokvina dipl.ing., Ante Marković dipl.ing., te Zlata Kunštek dipl.oec. Predsjednik stručnog tima Ivan Barić ujedno je bio i direktor Poduzeća. Poduzeće je procijenjeno na dan 31. ožujka u iznosu ,- DEM, ali nije obavljena provjera zakonitosti i realnosti financijskih izvještaja na dan procjene. Pri procjeni vrijednosti Poduzeća korištena je statička metoda. Na ovu procjenu Agencija je dala primjedbe, kojima je utvrdila da elaborat nije izrađen u skladu s Uputama za provedbu članka 11. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća, jer nije zatražena dopuna izvješća od Službe društvenog knjigovodstva, kojim bi se potvrdio popis sredstava i izvora sredstava na dan procjene, nisu bile procijenjene sve bilančne stavke, nije bila iskazana struktura vrijednosti nekretnina i objašnjene visoke cijene zemljišta i građevinskih objekata, nisu bili dostavljeni svi dokazi o vlasništvu odnosno korištenju nekretnina, nije bio dan detaljni pregled opreme s knjigovodstvenom i procijenjenom vrijednošću, nije bila iskazana struktura izvanposlovnih sredstava, te nije bilo vidljivo da je iz procjene isključena vrijednost stanova. Usvajanjem primjedbi Agencije stručni tim Poduzeća sastavilo je izmjene elaborata sredinom uz korištenje statičke metode. Ovim izmjenama procijenjena vrijednost Poduzeća na dan 31. prosinca iznosi ,- DEM. Za procjenu nekretnina korištene su konzultantske usluge, opremu je procijenio stručni tim Poduzeća, dok su potraživanja, obveze i druga imovina procijenjene po knjigovodstvenoj vrijednosti. Odlukom radničkog savjeta stanovi se daju na gospodarenje fondovima u stambenokomunalnoj djelatnosti, te nisu procjenjivani. U tablici broj 2 daje se usporedba knjigovodstvene i procijenjene vrijednosti Poduzeća na dan 31. prosinca i 31. ožujka 1992.

10 Tablica broj 2 Usporedba knjigovodstvene i procijenjene vrijednosti Poduzeća Redn i broj Opis 8 Knjigovodstvena vrijednost 31. prosinca Procijenjena vrijednost na dan 31. prosinca u DEM Procijenjena vrijednost na dan 31. ožujka Zemljište , , ,- 2 Građevinski objekti , , ,- 3. Oprema , , ,- 4. Zalihe , , ,- 5. Potraživanja , , ,- 6. Druga imovina , , ,- I. Ukupna imovina (1-6) , , ,- 7. Obveze , , ,- 8. Druge odbitne stavke II. III , , ,- Ukupno odbitne stavke (7+8) , , ,- Vrijednost Poduzeća (I.-II.) , , ,- Knjigovodstvena vrijednost Poduzeća koncem iznosi HRD ili ,- DEM, procijenjena vrijednost Poduzeća koncem iznosi ,- DEM i veća je za 6,8 puta od knjigovodstvene vrijednosti. Izmjene elaborata sadrže vrijednost procjene pet zemljišnih čestica s pripadajućim objektima u iznosu ,- DEM, za koje je u zemljišnim knjigama Poduzeće upisano kao nositelj prava korištenja, a u stvarnom posjedu bilo je drugo poduzeće, te je zbog utvrđivanja vlasništva bio u tijeku sudski postupak. Ove nekretnine nisu bile evidentirane u poslovnim knjigama. U tablici broj 3 daje se procjena vrijednosti nekretnina prema lokacijama. Tablica broj 3 Redni broj Procjena vrijednosti nekretnina prema lokacijama Lokacija Procjena zemljišta Procjena građevinskih objekata Ukupno u DEM 1. Rijeka - stari pogon , , ,- 2. Kukuljanovo - novi pogon , , ,- Ukupno , , ,- Poduzeće je procijenilo objekte na dvije lokacije: stari pogon u Rijeci gdje posluje od

11 9 osnivanja i novi pogon na Kukuljanovu. - Procjena vrijednosti zemljišta Prema izmjenama elaborata procijenjena vrijednost zemljišta iznosi ,- DEM. Procijenjeno je ,91 m 2 zemljišta u Rijeci u Krešimirovoj ulici gdje se nalazi stari pogon, od kojih je za 5 440,93 m 2 bio u tijeku sudski postupak, te m 2 na Kukuljanovu, Industrijska zona b.b. Zemljište je procijenjeno prema cijenama Fonda stambeno-komunalne djelatnosti, Rijeka i to u Rijeci za 25,42 DEM/m 2, a na Kukuljanovu za 9,25 DEM/m 2. - Procjena vrijednosti građevinskih objekata Vrijednost građevinskih objekata prema izmjenama elaborata procijenjena je u iznosu ,- DEM, a sastoji se od procijenjene vrijednosti objekata u iznosu ,- DEM, priključaka u iznosu ,- DEM i vanjskog uređenja u iznosu ,- DEM. U okviru starog pogona u Rijeci procijenjeno je 25 objekata, a na lokaciji novog pogona na Kukuljanovu 14 objekata. Za svaki objekt dan je pregled geometrijskih podataka i izračun procijenjene vrijednosti. Procijenjena vrijednost građevinskih objekata, osim upravne zgrade, izračunana je na temelju nabavne vrijednosti ekvivalentnih objekata koja je ispravljena s obzirom na stupanj istrošenosti, starosti, položaja, kvalitete gradnje, te izgrađenosti infrastrukture. Izmjeni elaborata nisu priloženi dokazi o nabavnim vrijednostima ekvivalentnih objekata. Knjigovodstvena vrijednost građevinskih objekata iznosi ,- DEM i manja je za ,- DEM od procijenjene vrijednosti građevinskih objekata bez vrijednosti priključaka i vanjskog uređenja. Knjigovodstvena vrijednost upravne zgrade otpisana je u cijelosti, a procijenjena je u iznosu ,- DEM. Objekti u kojima se obavlja osnovna djelatnost imali su knjigovodstvenu vrijednost u iznosu ,- DEM, a procijenjeni su u iznosu ,- DEM. - Procjena vrijednosti opreme Prema izmjenama elaborata procijenjena vrijednost opreme iznosi ,- DEM. Iz elaborata je vidljiva procjena opreme po komadu. Oprema je procijenjena na temelju nabavne vrijednosti ekvivalentne opreme koja je ispravljena s obzirom na starost i stanje pojedine opreme. Uz izmjene elaborata nisu priloženi cijene opreme koje su korištene pri procjeni. Koncem oprema je bila 95,8% otpisana. Vrijednosno najznačajnija je oprema za proizvodnju dijelova za cestovna vozila i procijenjena je u iznosu ,- DEM. Zatim slijedi oprema u ljevaonici koja je procijenjena u iznosu ,- DEM, razni alati u iznosu ,- DEM, audio i video oprema u iznosu ,- DEM, transportna sredstva u iznosu ,- DEM i druga oprema u proizvodnji i uredskom poslovanju u ukupnom iznosu ,- DEM. - Procjena vrijednosti zaliha

12 10 Vrijednost zaliha prema izmjenama elaborata procijenjena je u iznosu ,- DEM. Sastoji se od procjene vrijednosti zaliha materijala u iznosu ,- DEM, sitnog inventara u iznosu ,- DEM, nedovršene proizvodnje u iznosu ,- DEM i gotovih proizvoda u iznosu ,- DEM. Vrijednost zaliha materijala procijenjena je po posljednjoj nabavnoj cijeni, a vrijednost sitnog inventara po prosječnoj cijeni. Vrijednost zaliha nedovršene proizvodnje i gotovih proizvoda procijenjena je po prodajnim cijenama Poduzeća iz prosinca umanjenima za prosječan popust kupcima. Uz izmjene elaborata priložen je cjenik proizvoda Poduzeća (pumpa i pričuvnih dijelova). - Procjena vrijednosti potraživanja, obveza, te druge imovine Prema izmjenama elaborata potraživanja su procijenjena u iznosu ,00 kn, a sastoje se od potraživanja od kupaca u iznosu ,- DEM, potraživanja za dane predujmove dobavljačima u iznosu ,- DEM i drugih potraživanja u iznosu ,- DEM. Procjena je obavljena po knjigovodstvenoj vrijednosti od koje je oduzeta vrijednost spornih i sumnjivih potraživanja, te potraživanja koja se odnose na kupce i dobavljače s područja bivše Jugoslavije. Vrijednost druge imovine procijenjena je u iznosu ,- DEM, a odnosi se na investicije u tijeku i dane predujmove dobavljačima u iznosu ,- DEM, dugoročna financijska ulaganja (ulaganja u vrijednosne papire) u iznosu ,- DEM, novčana sredstva u iznosu ,- DEM i drugu imovinu u iznosu ,- DEM. Sredstva zajedničke potrošnje (građevinski objekti, sportski objekti i oprema) knjigovodstvene vrijednosti ,- DEM procijenjena su u okviru vrijednosti građevinskih objekata i opreme. Vrijednost obveza procijenjena je u iznosu ,- DEM, a sastoji se od kratkoročnih obveza u iznosu ,- DEM i dugoročnih obveza za primljene kredite u iznosu ,- DEM. Kratkoročne obveze odnose se na obveze za poreze u iznosu ,- DEM, prema dobavljačima u iznosu ,- DEM, kratkoročne kredite u iznosu ,- DEM, plaće djelatnika u iznosu ,- DEM, primljene predujmove od kupaca u iznosu ,- DEM, te kamate u iznosu ,- DEM. Na temelju nalaza Službe društvenog knjigovodstva vrijednost kratkoročnih obveza uvećana je za ,- DEM, što se odnosi na obvezu podmirenja poreza na dobit. Druge odbitne stavke u iznosu ,- DEM sastoje se od gubitka iz ranijih godina u iznosu ,- DEM i gubitka tekuće godine u iznosu 3.000,- DEM Rješenje o suglasnosti na namjeravanu pretvorbu Fond je 2. lipnja donio rješenje o suglasnosti na pretvorbu broj 01-02/92-06/389, prema kojem temeljni kapital Poduzeća iznosi HRD, odnosno u protuvrijednosti ,- DEM, prema srednjem tečaju Narodne banke Hrvatske na dan donošenja rješenja (1,- DEM = HRD). Temeljni kapital podijeljen je na dionica, svaka nominalne vrijednosti 500,- DEM. Za vrijednost nekretnina za koje je bio u tijeku sudski postupak oko utvrđivanja vlasništva, rezervirano je dionica nominalne vrijednosti ,- DEM. Poduzeće se pretvara u dioničko društvo prodajom 50,0% procijenjene vrijednosti

13 11 Poduzeća uz popust zaposlenima i ranije zaposlenima, te drugim fizičkim osobama zaposlenim u pravnim osobama koja rade sredstvima u društvenom vlasništvu, zaposlenima u tijelima državne vlasti i u njima odgovarajućim tijelima u iznosu ,- DEM. Ostatak procijenjene vrijednosti uvećan za vrijednost neprodanih dionica i umanjen za vrijednost rezerviranih dionica, prodaje se javnim prikupljanjem ponuda, odnosno prenosi fondovima. - Rezervacija dionica za vrijednost imovine za koju je bio u tijeku sudski postupak U zemljišnim knjigama Poduzeće je upisano kao nositelj prava korištenja objekata izgrađenih na zemljištu površine 5 440,93 m 2 označenom kao k.č. 1087/4, 1087/5, 1087/6, 1087/7, upisane u z.k.ul k.o. Rijeka, te k.č. 1087/8, upisane u z.k.ul k.o. Rijeka. U stvarnom posjedu nekretnine bilo je drugo poduzeće, te se zbog utvrđivanja vlasništva spomenute nekretnine bio u tijeku sudski postupak. Izmjenama elaborata o procjeni i rješenjem Fonda dio objekta upravne zgrade, pogona za proizvodnju tjestenina sa skladištima, zgrade i drugi objekti (kotlovnica, trafostanica, spremište goriva, radionica, sanitarni čvor, garaža, objekt pakiranja kolača, portirnica), prizemlje i kat upravne zgrade koje koristi Riječka banka d.d. Rijeka u Krešimirovoj ulici u Rijeci procijenjeni su u iznosu ,- DEM. Okružni privredni sud u Rijeci donio je presudu 3. prosinca 1992., prema kojoj je Poljoprivredni industrijski kombinat s p.o., Rijeka u cijelosti vlasnik pogona za proizvodnju sa skladištima sagrađenom na zemljištu k.č. 1087/4 k.o. Rijeka, površine m 2, kotlovnice sa skladištem ugljena i dvorištem, sagrađenim na k.č. 1087/5, k.o. Rijeka, površine 226 m 2 upisanim u z.k.ul k.o. Rijeka, te upravne zgrade sa skladištem i portirnicom sagrađenom na k.č. 1087/8, upisane u z.k.ul k.o. Rijeka. Navedenom presudom Poljoprivredni industrijski kombinat s p.o., Rijeka je suvlasnik 2/5 dijela nekretnine - poslovnog prostora i skladišta (II. kat i potkrovlje) sagrađenog na k.č. 1087/6, k.o. Rijeka, ukupne površine m 2 upisanim u z.k.ul k.o. Rijeka, dok 3/5 navedene nekretnine, u naravi prizemlje i I. kat pripada Poduzeću. Nadalje, Poljoprivredni industrijski kombinat s p.o., Rijeka je suvlasnik 1/10 dijela nekretnine dvije skladišne zgrade s dvorištem sagrađene na k.č. 1087/7, upisane u z.k.ul k.o. Rijeka, ukupne površine 983 m 2 u naravi prizemlje objekta, te drugu neizgrađenu površinu čestice, dok 9/10 pripada Društvu. Presuda je postala pravomoćna 1. prosinca Fond je 6. travnja prema zahtjevu Društva za smanjenje temeljne glavnice, uvažavajući presudu Okružnog privrednog suda u Rijeci donio rješenje broj /1, kojim se procijenjena vrijednost Društva mijenja s HRD, odnosno ,- DEM na HRD, odnosno ,- DEM. Umanjena je vrijednost građevinskih objekata za ,05 DEM i zemljišta za ,95 DEM ili ukupno zaokruženo ,- DEM. Preostale rezervacije u iznosu ,- DEM, odnosno 83 dionice ostale su u vlasništvu Fonda Provedba programa pretvorbe

14 12 Na temelju odluke o pretvorbi Poduzeća i rješenja Fonda o suglasnosti na namjeravanu pretvorbu, 10. lipnja u javnom glasilu i na oglasnoj ploči Poduzeća, oglašena je prodaja dionica Društva. Oglašena je prodaja dionice nominalne vrijednosti ,- DEM s popustom. Objavljena su prava na kupnju, uvjeti i rokovi za obavljanje pojedinih radnji u postupku. U roku predviđenom za upis i kupnju dionica zaključeno je 572 ugovora o prodaji dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ili 49,1% temeljnog kapitala. Od upisa i kupnje dionica odustalo je šest ponuditelja. Ugovore je zaključilo 544 zaposlenika i 28 ranije zaposlenih. Pet dioničara ugovorilo je jednokratno plaćanje za 150 dionica nominalne vrijednosti ,- DEM, a 567 dioničara ugovorilo je obročnu otplatu na pet godina za dionica nominalne vrijednosti ,- DEM. Dioničari koji su ugovorili jednokratno plaćanje dionica uplate su obavili početkom srpnja u ukupnom iznosu HRD, a dioničari koji su ugovorili obročno plaćanje uplatu prvog obroka uplatili su tijekom srpnja ukupno HRD. Preostalih dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ili 50,9% temeljnog kapitala, na temelju odluke Fonda preneseno je fondovima u rujnu Fondu je preneseno dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ili 37,2%, od čega je dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ili 9,8% rezervirano zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa, dok je Fondu radnika preneseno dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ili 9,6%, a Fondu poljoprivrednika dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ili 4,1%. Osnivačka skupština održana je 3. studenoga na kojoj je donesen statut, izabran nadzorni i upravni odbor. Prema pozivu za upis dionica krajnji rok upisa bio je 18. lipnja 1993., te skupština nije održana u zakonskom roku. Navedeno nije u skladu s odredbama odluke o pretvorbi, prema kojima je određeno da se osnivačka skupština mora održati najkasnije 45 dana od dana završetka upisa, te prenošenja neupisanih dionica fondovima Upis u sudski registar Rješenjem Okružnog privrednog suda u Rijeci broj Fi-8328/93 od 6. prosinca Poduzeće je upisano u sudski registar kao dioničko društvo s temeljnim kapitalom ,- DEM, što po tečaju iz rješenja o suglasnosti na pretvorbu iznosi HRD. Temeljni kapital podijeljen je na dionica, svaka nominalne vrijednosti 500,- DEM. Prema vlasničkoj strukturi upisanoj u sudski registar nakon pretvorbe mali dioničari su raspolagali s dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ili 49,1%, Fond s dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ili 37,2%, Fond radnika s dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ili 9,6%, te Fond poljoprivrednika s dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ili 4,1%. 4. PROMJENE VLASNIČKE STRUKTURE NAKON PRETVORBE

15 Dionice s popustom U postupku pretvorbe mali dioničari su stekli dionica s popustom nominalne vrijednosti ,- DEM ili 49,1% temeljnog kapitala. Tijekom Fond je s 217 malih dioničara zaključio dodatke ugovoru, kojima je produljen rok otplate s pet na 20 godina za dionica nominalne vrijednosti ,- DEM. Drugi dioničari (348) prestali su otplaćivati dionice tijekom 1996., te je Fond s njima tijekom raskinuo ugovore. Ovi dioničari otplatili su dionicu nominalne vrijednosti ,- DEM, a Fondu je preneseno neotplaćenih dionica nominalne vrijednosti ,- DEM. Uz to, Fond je pokrenuo postupke za raskid ugovora s dva dioničara, s kojima je ugovorena obročna otplata 80 dionica nominalne vrijednosti ,- DEM. Postupci nisu okončani do obavljanja revizije, te su navedene dionice evidentirane u vlasništvu malih dioničara. Udjel malih dioničara u iznosi 35,8% temeljnog kapitala. Od dioničara koji su ugovorili produljenje roka otplate, jedan dioničar otplatio je 40 dionica nominalne vrijednosti ,- DEM, dok su drugi prestali otplaćivati dionice tijekom U razdoblju od do Fond je raskinuo ugovore s 216 dioničara. Navedeni dioničari otplatili su dionica nominalne vrijednosti ,00 kn, a Fondu je preneseno neotplaćenih dionica nominalne vrijednosti ,00 kn. Zbog neplaćanja Fond je do obavljanja revizije raskinuo sve ugovore za neotplaćene dionice. U vrijeme obavljanja revizije u vlasništvu malih dioničara ostalo je dionica nominalne vrijednosti ,00 kn ili 25,4% Dionice iz portfelja fondova Nakon pretvorbe na temelju odluke o prijenosu iz rujna u portfelju fondova bilo je dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ili 50,9%. Mirovinski fondovi raspolagali su s dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ili 13,7%, a Fond s dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ili 37,2%, od čega je dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ili 9,8% rezervirano zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa. Na temelju rješenja Fonda iz travnja i odluke skupštine ukinute su rezervacije za dionica nominalne vrijednosti ,- DEM, od čega je u portfelju Fonda ostalo rezervirano 83 dionice nominalne vrijednosti ,- DEM. Broj dionica Društva smanjen je za dionice nominalne vrijednosti ,- DEM i iznosi dionica nominalne vrijednosti ,- DEM. Udjel Fonda smanjen je na 30,5%. U svibnju zaključen je ugovor o zamjeni dionica između Fonda i mirovinskih fondova, prema kojem mirovinski fondovi prenose dionica Društva nominalne vrijednosti ,- DEM u portfelj Fonda. Nakon obavljenog prijenosa mirovinski fondovi nemaju u svom portfelju dionice Društva. Iste godine Fond je raskinuo ugovore s malim dioničarima, te prenio u svoj portfelj neotplaćenih dionica nominalne vrijednosti ,- DEM. Nakon provedene kuponske privatizacije tijekom 1998., četiri privatizacijska investicijska fonda (u daljnjem tekstu: PIF), PIF Velebit d.d. Zagreb, Slavonski PIF d.d. Osijek,

16 14 Dom fond d.d. Zagreb i PIF Pleter d.d. Varaždin, stekla su dionica nominalne vrijednosti ,- DEM, a šest fizičkih osoba u svojstvu branitelja i stradalnika Domovinskog rata ukupno 726 dionica ,- DEM. Koncem u portfelju Fonda ostalo je dionica nominalne vrijednosti ,00 kn ili 18,5% temeljnog kapitala. Tijekom PIF-ovi su zaključili s Fondom ugovore o nadoknadi dionica, prema kojima su sve stečene dionice Društva zamijenili s drugim dionicama po nominalnoj vrijednosti. Na taj način Fondu je vraćeno dionica nominalne vrijednosti ,00 kn. U razdoblju od do Fond je nakon raskida ugovora s malim dioničarima prenio u svoj portfelj neotplaćenih dionica nominalne vrijednosti ,00 kn. Koncem u portfelju Fonda nalazi se dionica nominalne vrijednosti ,00 kn ili 72,8% temeljnog kapitala Smanjenje temeljnog kapitala Na zahtjev Društva za smanjenje temeljnog kapitala, Fond je 6. travnja uvažavajući presudu Okružnog privrednog suda u Rijeci donio rješenje, kojim se procijenjena vrijednost Društva smanjuje s HRD, odnosno ,- DEM na HRD, odnosno ,- DEM. Umanjena je vrijednost građevinskih objekata za ,05 DEM i građevinskog zemljišta površine 3 964,16 m 2 za ,95 DEM ili ukupno ,- DEM. Slijedom navedenog skupština Društva donijela je odluku o smanjenju temeljnog kapitala za ,- DEM, povlačenjem dionica nominalne vrijednosti 500,- DEM. U rujnu skupština Društva donijela je odluku o pokriću gubitka nastalog u iznosu ,00 kn, od kojih ,00 kn iz pričuva i ,00 kn smanjenjem temeljnog kapitala Društva. Temeljni kapital smanjen je s ,- DEM, odnosno sa ,00 kn (prema knjigovodstvenoj evidenciji na dan 31. prosinca 1997.) na ,00 kn. Ukupno smanjenje temeljnog kapitala iznosi ,00 kn, od čega je ,00 kn iskorišteno za pokriće tekućeg gubitka, a preostalih ,00 kn za pričuve Sanacija Društvo je prvi put po zaključnom računu za iskazalo gubitak u iznosu ,00 kn, koji je pokriven iz pričuva Društva. Gubitak je iskazan i za u iznosu ,00 kn, te je nadzorni odbor donio program financijske konsolidacije i restrukturiranja Društva. Navedenim programom utvrđena je strategija izlaza iz nastalih teškoća poslovanja. Planirano je zbrinjavanje viška zaposlenika, osnivanje društava s ograničenom odgovornošću i reprogram dospjelih obveza, te pomoć Vlade Republike Hrvatske. Programom je predviđeno zbrinjavanje tehnološkog viška 120 zaposlenika isplatom otpremnina i drugih obveza u iznosu ,00 kn. Predviđeno je osnivanje četiri društva s

17 15 ograničenom odgovornošću (povezanih društava) i to Rikard Benčić - Specijalna proizvodnja, Rikard Benčić - Motorna oprema, Rikard Benčić - Brodska oprema i Rikard Benčić - Alatnica. Društvo i povezana društva zapošljavala bi ukupno 298 zaposlenika. Ukupne kratkoročne obveze na dan 30. rujna iznosile su ,00 kn. Programom je predviđeno reprogramiranje obveza prema dobavljačima u iznosu ,66 kn, podmirenje obveza po kratkoročnim kreditima domaćih banaka i društva Croatia osiguranje prijenosom dionica Društva u vlasništvu Fonda u iznosu ,00 kn, te podmirenje obveza po kratkoročnom kreditu inozemne banke i društva Sava osiguranje, obveza prema zaposlenima i zbrinjavanje viška zaposlenika, sredstvima državnog proračuna u ukupnom iznosu ,00 kn. U svibnju Vlada Republike Hrvatske donijela je rješenje, kojim se za sanaciju Društva odobrava ,86 kn i to za zbrinjavanje tehnološkog viška zaposlenika u iznosu ,00 kn, poticanje proizvodnje u iznosu ,00 kn, podmirenje obveza prema dobavljačima u iznosu ,93 kn, te podmirenje obveza prema zaposlenima u iznosu ,93 kn. Tijekom sredstva su doznačena u iznosu ,06 kn, a u u iznosu ,80 kn. Prema pisanom izvještaju uprave sredstva su utrošena u cijelosti za navedene namjene. Mjerama sanacije predviđeno je omogućiti potpunu sanaciju Društva i izlaz iz poslovnih poteškoća, održati proizvodni program, rentabilno poslovati, te zaposliti 298 djelatnika uz korištenje svih raspoloživih proizvodnih kapaciteta. Prijenosom dionica iz portfelja Fonda na osiguravajuće društvo i domaće banke planirano je podmiriti obveze Društva i tako poboljšati gospodarski položaj i omogućiti realizaciju cjelovitog programa sanacije. Ove mjere i ciljevi nisu ostvareni nego je nad Društvom otvoren stečajni postupak Stečaj Trgovački sud u Rijeci donio je 25. rujna rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad Društvom pod brojem St-100/2000. Prijedlog za pokretanje stečajnog postupka pokrenulo je Društvo zbog nesposobnosti plaćanja dospjelih obveza. Prema rješenju Trgovačkog suda Društvo ima evidentiranih naloga za plaćanje za što nije bilo pokrića na računu u iznosu ,00 kn, a žiro račun je u neprekidnoj blokadi 940 dana. Društvu je bio žiro račun neprekidno blokiran a stečajni postupak je pokrenut sa zakašnjenjem dužim od dvije i pol godine. Navedeno nije u skladu s odredbama članka 4. Stečajnog zakona, koje propisuju da uvjet za stečaj nastupa u društvu blokiranom više od 30 dana, te da uprava mora bez odgode, a najkasnije 21 dan po nastanku nesposobnosti za plaćanje, predložiti otvaranje stečajnog postupka. Društvo je potraživanja naplaćivalo putem asignacija i cesija, a novčano je poslovanje obavljalo putem žiro računa povezanih društava. Prije otvaranja stečajnog postupka u Društvu je bilo 29 zaposlenika, od kojih je za 13 na dan otvaranja stečajnog postupka prestao radni odnos. Sudski vještak procijenio je

18 16 vrijednost imovine Društva u iznosu ,00 kn, a obveze Društva iznosile su ,66 kn. U vrijeme otvaranja stečajnog postupka Društvo nije posjedovalo dostatnu imovinu za podmirenje većeg dijela prijavljenih tražbina. Prema izvještaju stečajnog upravitelja ukupne obveze više su od temeljnog kapitala i nema mogućnosti daljnjeg poslovanja Društva, a preustroj nije moguć. U vrijeme obavljanja revizije stečajni postupak nad Društvom je pri kraju. Imovina Društva je prodana, osim dijela gotovih proizvoda, poluproizvoda i materijala u vrijednosti ,47 kn. Najveći kupac imovine Društva, obvezao se preuzeti 35 zaposlenika Društva i s njima zaključiti ugovore o radu na neodređeno vrijeme. 5. VLASNIČKA STRUKTURA U VRIJEME OBAVLJANJA REVIZIJE I POSLOVANJE DRUŠTVA 5.1. Vlasnička struktura u vrijeme obavljanja revizije U vrijeme obavljanja revizije većinski vlasnik Društva je Fond s dionica nominalne vrijednosti ,00 kn ili 72,8%. Slijede mali dioničari s dionica nominalne vrijednosti ,00 kn ili 25,4%, te branitelji i stradalnici Domovinskog rata s 726 dionica nominalne vrijednosti ,00 kn ili 1,8% temeljnog kapitala Podaci o poslovanju prema temeljnim financijskim izvještajima U tablici broj 4 daje se pregled osnovnih pokazatelja poslovanja Društva iz financijskih izvještaja za razdoblje od do 25. rujna 2000.

19 Tablica broj 4 17 Usporedni podaci o poslovanju Društva u razdoblju od do 25. rujna u kn Opis rujna Prihodi Rashodi Dobit Gubitak A Ukupna aktiva Dugotrajna imovina Kratkotrajna imovina B Ukupna pasiva Upisani kapital Pričuve Preneseni gubitak Zadržana dobit Dobit tekuće godine Gubitak tekuće godine Dugoročna rezerviranja za rizike i troškove Dugoročne obveze Kratkoročne obveze Odgođeno plaćanje troškova C Broj zaposlenika

20 18 Za razdoblje od do reviziju financijskih izvještaja je obavilo društvo Inženjerski biro - revizija d.o.o., Rijeka. Prema izvješćima ovlaštenih revizora spomenuti financijski izvještaji iskazuju realno i objektivno stanje. Revizija financijskih izvještaja za i za razdoblje od siječnja do rujna nije obavljena, što nije u skladu s odredbama članka 28. Zakona o računovodstvu, prema kojem jednom godišnje reviziji podliježu financijski izvještaji svih velikih i srednje velikih poduzetnika, ako su organizirani kao dionička društva. U rujnu nad Društvom je pokrenut stečajni postupak. Prema financijskim izvještajima za razdoblje od siječnja do rujna 2000., Društvo je ostvarilo ukupni prihod u iznosu ,00 kn, ukupne rashode u iznosu ,00 kn, te je iskazan gubitak u iznosu ,00 kn i preneseni gubitak u iznosu ,00 kn. Na dan pokretanja stečajnog postupka, 25. rujna aktiva i pasiva iznosi ,00 kn. Aktivu čini dugotrajna imovina u iznosu ,00 kn i kratkotrajna imovina u iznosu ,00 kn. Dugotrajna imovina sastoji se od zemljišta u iznosu ,00 kn, građevinskih objekata u iznosu ,00 kn, opreme u iznosu ,00 kn i financijske imovine u iznosu ,00 kn. U odnosu na vrijednost dugotrajne imovine smanjena je za ,00 kn ili 44,8% zbog prodaje cjelokupnog starog pogona u Rijeci, te otpisa i rashodovanja imovine. Kratkotrajna imovina u iznosu ,00 kn sastoji se od zaliha u iznosu ,00 kn, potraživanja u iznosu ,00 kn, financijske imovine u iznosu ,00 kn i novčanih sredstava u iznosu 454,00 kn. U strukturi pasive upisani kapital i pričuve iznose ,00 kn, dugoročna rezerviranja za rizike i troškove ,00 kn, a kratkoročne obveze ,00 kn. Kratkoročne obveze u iznosu ,00 kn sastoje se od obveza prema dobavljačima u iznosu ,00 kn, s osnove zajmova u iznosu ,00 kn, za poreze, doprinose i druge pristojbe u iznosu ,00 kn, prema zaposlenima u iznosu ,00 kn, povezanim društvima u iznosu ,00 kn, za predujmove, depozite i jamstva u iznosu ,00 kn i druge kratkoročne obveze u iznosu ,00 kn. Društvo je od do 1995., te u ostvarilo dobit u iznosu ,00 kn, a u 1996., 1997., 1999., te do otvaranja stečajnog postupka u iskazan je gubitak u iznosu ,00 kn. Prema usmenom obrazloženju Društva gubici su nastali zbog smanjenje potražnje za proizvodima iz proizvodnog programa. Ostvarena dobit korištena je za pokriće iskazanih gubitaka. Izračun pokazatelja uspješnosti poslovanja obavljen je usporedbom financijskih podataka za razdoblje od do 1999., jer je u pokrenut stečajni postupak. U prihodi su ostvareni u iznosu ,00 kn i manji su za ,00 kn ili 85,0% u odnosu na prihode ostvarene u Rashodi su iskazani u iznosu ,00 kn i manji su od rashoda iz za ,00 kn ili 42,9%. Prihodi od do imaju trend rasta i kreću se u rasponu od ,00 kn do ,00 kn, a nakon toga zbog smanjenog obujma poslovanja padaju. Rashodi od do imaju trend rasta i kreću se u rasponu od ,00 kn do ,00 kn, a nakon se smanjuju, ali sporijim intenzitetom od pada prihoda.

21 19 Koeficijent tekuće likvidnosti kao odnos između kratkotrajne imovine i kratkoročnih obveza, u iznosi 0,6 i manji je za 70,5% u odnosu na U promatranom razdoblju ovaj koeficijent ima trend pada. Koeficijent zaduženosti kao odnos između ukupnih obveza i ukupne imovine u iznosi 0,3 i veći je za 383,3% u odnosu na Do ovaj koeficijent ima trend rasta i kreće se u rasponu od 0,1 do 0,4. Koeficijent aktivnosti kao odnos ukupnih prihoda i ukupne imovine u iznosi 0,1 i manji je za 75,0% u odnosu na Ovaj koeficijent kreće se oko 0,5 u razdoblju od do 1997., a nakon toga ima trend pada. Koeficijent ekonomičnosti kao odnos ukupnih prihoda i ukupnih rashoda u iznosi 0,3 i manji je za 73,2% u odnosu na U promatranom razdoblju ovaj koeficijent ima trend pada. Prema navedenim pokazateljima u promatranom razdoblju Društvu se smanjila likvidnost, poslovna aktivnost i ekonomičnost poslovanja. Istodobno su povećane obveze prema dobavljačima, zaposlenicima, te za poreze i doprinose. Žiro račun Društva bio je povremeno blokiran u i 1997., a neprekidno od 24. veljače Od do broj zaposlenika smanjen je sa 772 koncem na 29 zaposlenika na dan otvaranja stečaja, u rujnu U promatranom razdoblju zaposleno je 106 novih zaposlenika, a s 849 zaposlenika je raskinut radni odnos. U mirovinu je otišlo 286 zaposlenika, sporazumno je raskinut radni odnos s 330 zaposlenika, kao tehnološki višak bilo je 210 zaposlenika, a iz drugih nespomenutih razloga otišla su 23 zaposlenika. Razvojnim programom planiran je nastavak obavljanja osnovne djelatnosti Društva, odnosno proizvodnja pumpi i lijevanih proizvoda. Planirana je modernizacija i povećanje navedene proizvodnje. Za specijalnu proizvodnju je navedeno da će njen razvoj ovisiti o potrebama Hrvatske vojske. Razvojni program nije realiziran. Koncem Društvo je sastavilo program financijske konsolidacije i restrukturiranja, prema kojem je predviđeno reprogramirati obveze prema dobavljačima, podmiriti obveze prema bankama, osiguravajućim društvima i zaposlenima sredstvima državnog proračuna i dionicama Društva koje su u vlasništvu Fonda. Navedeni program nije realiziran, osim u djelu pomoći iz državnog proračuna Raspolaganje nekretninama U veljači Društvo je na temelju odluke nadzornog odbora zaključilo s gradom Rijeka ugovor o prodaji nekretnina (poslovni kompleks s industrijskim i pratećim pogonima) u iznosu ,00 kn, odnosno DEM obračunano po tečaju na dan ispostave računa. Nekretnine su upisane u zemljišne knjige Općinskog suda Rijeka, a sastoje se od dvorišta sa skladištima označenim kao k.č. 1087/2 upisanim u z.k.ul površine m 2, zemljišta označenim kao k.č. 1089, 1090, 1091, 1092/1 upisanim u z.k.ul ukupne površine 2 183,32 m 2, poslovnih prostorija i skladišta označenim kao k.č. 1087/6 upisanim u z.k.ul površine 680,40 m 2, prizemlje skladišne zgrade i dvorište označenim kao k.č. 1087/7 z.k.ul površine 611,10 m 2, zemljište i prvi kat zgrade označenom kao k.č. 1087/9 upisanim u z.k.ul površine zemljišta 125 m 2, a zgrada 62,50 m 2, upravne zgrade izgrađene na zemljištu označenom kao k.č. 1087/1 upisanim u z.k.ul površine m 2, te parka i dvorišta označenog kao 1087/1 upisanim u z.k.ul površine m 2. Navedena nekretnina procijenjena je prema elaboratu u iznosu ,- DEM, a prodana je za DEM u protuvrijednosti kuna, što je za ,- DEM manje od procijenjene vrijednosti.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE AUTOREMONT, MATULJI Rijeka,

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE AUTOREMONT, MATULJI Rijeka, REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE AUTOREMONT, MATULJI Rijeka, travanj 2004. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HUM, VELA LUKA Vinkovci, sr

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HUM, VELA LUKA Vinkovci, sr REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HUM, VELA LUKA Vinkovci, srpanj 24. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Dubrovnik IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HOTELSKO TURISTIČKO PODUZ

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Dubrovnik IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HOTELSKO TURISTIČKO PODUZ REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Dubrovnik IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HOTELSKO TURISTIČKO PODUZEĆE LERO, DUBROVNIK Dubrovnik, ožujak 2004. S A D R

Више

TFI-POD

TFI-POD BILANCA stanje na dan 3.2.20. Prethodno Tekuće A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+00+020+029+033) I. NEMATERIJALNA IMOVINA (004 do ). Izdaci za razvoj 2. Koncesije,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZAGREBAČKA INDUSTRIJA SVILE, ZAGREB Zagreb, ožuja

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZAGREBAČKA INDUSTRIJA SVILE, ZAGREB Zagreb, ožuja REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZAGREBAČKA INDUSTRIJA SVILE, ZAGREB Zagreb, ožujak 2004. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaj

I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaj I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja Javne ustanove Nacionalni park Paklenica

Више

Analiza poslovanja HNK HAJDUK

Analiza poslovanja HNK HAJDUK Split, 26.09.2013.god. Analiza poslovanja HNK Hajduk Split Pročelnica Službe za unutarnju reviziju: Alma Peroš SADRŽAJ: 1. Osnovne informacije 1.1. Vlasnička struktura 1.2. Djelatnost 2. Financijsko stanje

Више

GFI-2016_IVB_bil_rdg_nt

GFI-2016_IVB_bil_rdg_nt BILANCA POD-BIL AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA ( 003+00+020+03+036) I. NEMATERIJALNA IMOVINA ( 004 do 009). Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Krapina IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE DEKOR, ZABOK Krapina, srpan

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Krapina IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE DEKOR, ZABOK Krapina, srpan REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Krapina IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE DEKOR, ZABOK Krapina, srpanj 23. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ŽITOKOMBINAT, ZAGREB - 1. MAJ

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ŽITOKOMBINAT, ZAGREB - 1. MAJ REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ŽITOKOMBINAT, ZAGREB - 1. MAJ, SISAK Sisak, ožujak 2004. S A D R Ž A J strana 1.

Више

Obveznik: ; USLUGA D.O.O. AKTIVA 1. Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije, robne i uslužne marke, softver i ostala prava 3. Goo

Obveznik: ; USLUGA D.O.O. AKTIVA 1. Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije, robne i uslužne marke, softver i ostala prava 3. Goo AKTIVA. Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije, robne i uslužne marke, softver i ostala prava 3. Goodwill 4. Predujmovi za nabavu 6. Ostala nematerijalna imovina II. MATERIJALNA IMOVINA ( 0

Више

BILANCA stanje na dan Obrazac POD-BIL Obveznik: ; JADRAN KAPITAL d.d. Naziv pozicije AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLA

BILANCA stanje na dan Obrazac POD-BIL Obveznik: ; JADRAN KAPITAL d.d. Naziv pozicije AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLA BILANCA stanje na dan 30.06.205. POD-BIL AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+00+020+029+033) I. NEMATERIJALNA IMOVINA (004 do 009). Izdaci za razvoj 2. Koncesije,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ANTILOP, ZAGREB Zagreb, listopad 2003.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ANTILOP, ZAGREB Zagreb, listopad 2003. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ANTILOP, ZAGREB Zagreb, listopad 2003. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2 2. OSNOVNI PODACI

Више

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P BILANCA stanje na dan 31.12.2017 Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna (neto) Tekuća (neto) 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P BILANCA stanje na dan 31.12.2017 Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna (neto) Tekuća (neto) 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

Referentna stranica ,83 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: 10 Mat

Referentna stranica ,83 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: 10 Mat Referentna stranica 299.89.89,83 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 205. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: 0 Matični broj (MB): 0304593 Matični broj suda (MBS): 0806344

Више

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE 1. - 3.2017. SADRŽAJ OPĆI PODACI... 3 IZVJEŠTAJ O OSTVARENIM REZULTATIMA POSLOVANJA BELJA D.D. ZA RAZDOBLJE 1. 3. 2017. GODINE... 4 OPĆI PODACI Belje d.d.

Више

Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje 2 3 4

Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje 2 3 4 Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 31.03.2017. AOP oznaka Prethodno razdoblje 31.12.2016. Tekuće razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B)

Више

BILANCA stanje na dan Obveznik: LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. OPATIJA Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (net

BILANCA stanje na dan Obveznik: LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. OPATIJA Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (net BILANCA stanje na dan 31.12.2017 Obveznik: LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. OPATIJA Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna (neto) Tekuća (neto) 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA

Више

Referentna stranica ,91 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matičn

Referentna stranica ,91 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matičn Referentna stranica 280.457.339,9 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 204. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matični broj (MB): Matični broj suda (MBS): 0 0304593 0806344

Више

TFI-POD

TFI-POD Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka 403. 410. Financijski izvještaj za period od I VI 2012. godine Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izvještaja za period od 01.01. do 30.06.2012.

Више

Microsoft Word - POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ RIJEKA PROMETA d.d..doc

Microsoft Word - POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ RIJEKA PROMETA d.d..doc POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ RIJEKA PROMETA D.D. ZA RAZDOBLJE OD 1.1. DO 30.6.2011. GODINE Rijeka, srpanj 2011. godine S A D R Ž A J STRANA: RAČUN DOBITI I GUBITKA ZA 1.1.-30.6. 2011. GODINE 3 IZVJEŠTAJ O OSTALOJ

Више

Brodogradilište d.d. HR RIJEKA, Liburnijska 3 HRVATSKA, p.p web: Tel.: +385 (0) 51

Brodogradilište d.d. HR RIJEKA, Liburnijska 3 HRVATSKA, p.p web:   Tel.: +385 (0) 51 Brodogradilište d.d. HR 51000 RIJEKA, Liburnijska 3 HRVATSKA, p.p. 197 e-mail: gmanageroffice.3maj @uljanik.hr, web: www.uljanik.hr Tel.: +385 (0) 51 611-111 +385 (0) 51 611-000 Fax.: +385 (0) 51 611-870

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZAGREBAČKE PEKARNE KLARA, ZAGREB Zagreb, lipanj 2

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZAGREBAČKE PEKARNE KLARA, ZAGREB Zagreb, lipanj 2 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZAGREBAČKE PEKARNE KLARA, ZAGREB Zagreb, lipanj 2003. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE VSF, DONJI MIHOLJAC Viro

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE VSF, DONJI MIHOLJAC Viro REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE VSF, DONJI MIHOLJAC Virovitica, travanj 2003. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA

Више

HEP d.d. NEREVIDIRANI POLUGODIŠNJI NEKONSOLIDIRANI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE I VI Zagreb, rujan 2018.

HEP d.d. NEREVIDIRANI POLUGODIŠNJI NEKONSOLIDIRANI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE I VI Zagreb, rujan 2018. HEP d.d. NEREVIDIRANI POLUGODIŠNJI NEKONSOLIDIRANI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE I VI 2018. Zagreb, rujan 2018. SADRŽAJ: I. IZVJEŠĆE UPRAVE O FINANCIJSKOM POLOŽAJU I ANALIZA REZULTATA POSLOVANJA MEĐUIZVJEŠTAJ

Више

(Microsoft Word - Tromjese\350ni izvje\232taji_300911_nerevidirani_konsolidirani.doc)

(Microsoft Word - Tromjese\350ni  izvje\232taji_300911_nerevidirani_konsolidirani.doc) ULJANIK d.d. Pula Konsolidirani Tromjesečni izvještaj za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2011. Pula, listopad 2011. SADRŽAJ Financijski izvještaji Konsolidirana bilanca Konsolidirani račun dobiti

Више

Referentna stranica ,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati

Referentna stranica ,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati Referentna stranica 1.205.770.925,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 2011. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matični broj (MB): Matični broj suda (MBS): 10 01581392

Више

Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka Izvještaj za period od I III Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izv

Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka Izvještaj za period od I III Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izv Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka 403. 410. Izvještaj za period od I III 2015. Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izvještaja za period od 01.01. do 31.03.2015. godine 2.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZLATA, NOVA GRADIŠKA

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZLATA, NOVA GRADIŠKA REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZLATA, NOVA GRADIŠKA Slavonski Brod, ožujak 2001. S A D R Ž A J Strana

Више

Na temelju članka 259.a stavka 5. Zakona o osiguranju (Narodne novine br. 151/05, 87/08 i 82/09), Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga donijela je na sjednici Uprave održanoj 03. prosinca 2009.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BR

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BR REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BRODA Slavonski Brod, studeni 2011. S A D R Ž A J stranica

Више

3 Kons 1 Q 2012 xls.xls

3 Kons 1 Q 2012 xls.xls Prilog. Razdoblje izvještavanja: 0.0.202 do 3.03.202 Matični broj (MB): 03333477 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040000833 Osobni identifikacijski broj

Више

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE 1. - 9.2017. SADRŽAJ OPĆI PODACI... 3 IZVJEŠTAJ O OSTVARENIM REZULTATIMA POSLOVANJA BELJA D.D. ZA RAZDOBLJE 1. 9. 2017. GODINE... 4 I Z J A V A... 11 OPĆI

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVN

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVN REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU ZRAČNA LUKA ZADAR D.O.O. Zadar,

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2017. do 31.12.2017. Matični broj (MB): 03674223 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 080004355 Osobni identifikacijski

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE JASENJE, ČAĐAVICA Virovi

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE JASENJE, ČAĐAVICA Virovi REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE JASENJE, ČAĐAVICA Virovitica, listopad 2002. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA

Више

Microsoft Word - Tromjesečni_Izvjestaj 1Q2012.doc

Microsoft Word - Tromjesečni_Izvjestaj 1Q2012.doc Godišnji izvještaj za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2017. (revidirani izvještaji) Zagreb, 30. travanj 2018. Sadržaj a) Izvješće Uprave b) Revidirani godišnji financijski izvještaji I. Bilanca

Више

Referentna stranica ,25 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati

Referentna stranica ,25 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati Referentna stranica 3.557.02.4,25 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 205. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matični broj (MB): Matični broj suda (MBS): 0 0638840 080432283

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE IMA - RAVNA GORA, IVANEC V

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE IMA - RAVNA GORA, IVANEC V REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE IMA - RAVNA GORA, IVANEC Varaždin, srpanj 23. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA

Више

GRUPA tekst pdf

GRUPA tekst pdf Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 30.06.2014. AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

Referentna stranica ,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati

Referentna stranica ,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati Referentna stranica 5.986.427.485,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 204. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matični broj (MB): Matični broj suda (MBS): 0 00539 080048

Више

OLYMPIA VODICE D.D. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI

OLYMPIA VODICE D.D. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI OLYMPIA VODICE D.D. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI 01.01.2016. 30.09.2016. MEĐUIZVJEŠTAJ UPRAVE ZA RAZDOBLJE OD 01.01.2016. 30.09.2016. U prvih devet mjeseci 2016. godine ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE KEMIKALIJE, ZAGREB Zagreb, svibanj 2003.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE KEMIKALIJE, ZAGREB Zagreb, svibanj 2003. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE KEMIKALIJE, ZAGREB Zagreb, svibanj 2003. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2 2. OSNOVNI PODACI

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI RADA NADZORNIH ODBORA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA U VLASNIŠTVU/SUVLASNIŠTVU

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2017. do 31.12.2017. Matični broj (MB): 03674223 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 080004355 Osobni identifikacijski

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični bro

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični bro Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2015 do 30.6.2015 Matični broj (MB): 01924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040211518 Osobni identifikacijski

Више

TFI-POD

TFI-POD Prilog. Razdoblje izvještavanja:..206 do 3.2.206 Matični broj (MB): 0924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040258 Osobni identifikacijski broj 2298253360

Више

GRUPA tekst pdf

GRUPA tekst pdf Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 30.09.2014. AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični bro

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični bro Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 30.9.2014 Matični broj (MB): 01924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040211518 Osobni identifikacijski

Више

NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslo

NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslo NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja Nacionalnog parka Plitvička jezera (dalje u tekstu:

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični br

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični br Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 31.12.2014 Matični broj (MB): 01924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040211518 Osobni identifikacijski

Више

Microsoft Word _4Q_konsolidirano.doc

Microsoft Word _4Q_konsolidirano.doc d.d. HR 52100 PULA, Flaciusova 1, HRVATSKA, p.p. 114 e-mail: uljanik@uljanik.hr, web: www.uljanik.hr Tel.: +385 (0) 52 213 044 +385 (0) 52 373 102 +385 (0) 52 373 339 Fax.: +385 (0) 52 373 646 ULJANIK

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE AGROLABIN, LABIN Pazin, ožuja

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE AGROLABIN, LABIN Pazin, ožuja REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE AGROLABIN, LABIN Pazin, ožujak 2004. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

Izjava Uprave o finan. polozaju za 3.Q pdf

Izjava Uprave o finan. polozaju za 3.Q pdf HOTELI PODGORA d.d. PODGORA FINANCIJSKO IZVJEŠĆE Za razdoblje VII-IX 2010. Podgora, 31.10.2010. PRILOG 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2010 do 30.09.2010 Matični broj (MB): 03324842 Tromjesečni financijski

Више

SH grupa TFI-POD_KONSOLIDIRANI_NEREVIDIRANI_Q3_2014_HRV.xls

SH grupa TFI-POD_KONSOLIDIRANI_NEREVIDIRANI_Q3_2014_HRV.xls Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 30.09.2014. Matični broj (MB): 3426980 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 060004796 Osobni identifikacijski broj

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE JADRAN, BUZET Pazin, svibanj

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE JADRAN, BUZET Pazin, svibanj REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE JADRAN, BUZET Pazin, svibanj 2002. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2

Више

KD AUTOTROLEJ d

KD AUTOTROLEJ d - Izvještaj o radu za 2016. g. Rijeka, svibanj 2017. godine U razdoblju od 15. siječnja 2016. godine do 30. prosinca 2016. godine Nadzorni odbor KD Autotrolej d.o.o. djeluje u sastavu: 1. IVO SIMPER, Grad

Више

LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava Ploče OIB: LUKA PLOČE d.d. REVIDIRANI NEKONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE OD DO 3

LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava Ploče OIB: LUKA PLOČE d.d. REVIDIRANI NEKONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE OD DO 3 LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava 21 20 340 Ploče OIB: 51228874907 LUKA PLOČE d.d. REVIDIRANI NEKONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE OD 01.01. DO 31.12.2014. Ploče, travanj 2015. godine SADRŽAJ: a)

Више

AG-Nerevidirani_4Q2017

AG-Nerevidirani_4Q2017 Adris Grupa d.d. Tromjesečni nerevidirani financijski izvještaji na dan 31. prosinca 2017. godine Adris Grupa d.d. / Obala Vladimira Nazora 1 / 52210 Rovinj, Hrvatska tel.: +385 (0)52 801 000, 801 122;

Више

TFI-POD Q xls

TFI-POD Q xls PRILOG 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2010 do 31.3.2010 Matični broj (MB): 00688550 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika-tfi-pod Matični broj subjekta (MBS): 080026348 Osobni identifikacijski

Више

Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje A) POTRAŽIVANJA Z

Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje A) POTRAŽIVANJA Z Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 30.06.2016. AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

FINANCIJSKA NEREVIDIRANA IZVJEŠĆA ZA ČETVRTO TROMJESEČJE Rovinj, 30. siječnja 2011.

FINANCIJSKA NEREVIDIRANA IZVJEŠĆA ZA ČETVRTO TROMJESEČJE Rovinj, 30. siječnja 2011. FINANCIJSKA NEREVIDIRANA IZVJEŠĆA ZA ČETVRTO TROMJESEČJE 200. Rovinj, 30. siječnja 20. SADRŽAJ:. Međuizvještaj poslovodstva 2. Financijska izvješća konsolidirana 3. Financijska izvješća nekonsolidirana

Више

pdfTFI-POD

pdfTFI-POD OLYMPIA VODICE D.D. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI 01.01.2013. 30.06.2013. MEðUIZVJEŠTAJ UPRAVE ZA RAZDOBLJE OD 01.01.2013. 30.06.2013. U prvom polugodištu 2013.-e godine ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od

Више

FI za PDF revizija.xls

FI za PDF revizija.xls Auctor d.o.o. Godišnji financijski izvještaji za razdoblje od 1.1.21.-31.12.21. godine Obrazac: OP-ID-1 Opći podaci o investicijskom društvu NAZIV INVESTICIJKOG DRUŠTVA Auctor d.o.o. Identifikacijski broj

Више

I. MIŠLJENJE POSLOVNO INOVACIJSKI CENTAR HRVATSKE BICRO D.O.O. 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih i

I. MIŠLJENJE POSLOVNO INOVACIJSKI CENTAR HRVATSKE BICRO D.O.O. 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih i I. MIŠLJENJE POSLOVNO INOVACIJSKI CENTAR HRVATSKE BICRO D.O.O. 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja društva (dalje u tekstu: Društvo)

Више

PLIVA d

PLIVA d LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava 21 20 340 Ploče OIB: 51228874907 GRUPA LUKA PLOČE d.d. Konsolidiran i nerevidiran izvještaj za treće tromjesečje 2010. godine Ploče, listopad 2010. godine Sadržaj:

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE INKER, ZAPREŠIĆ Zagreb, veljača 2003.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE INKER, ZAPREŠIĆ Zagreb, veljača 2003. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE INKER, ZAPREŠIĆ Zagreb, veljača 2003. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2 2. OSNOVNI PODACI

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE PROGRES-VALALTA, ROVINJ Pazin

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE PROGRES-VALALTA, ROVINJ Pazin REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE PROGRES-VALALTA, ROVINJ Pazin, studeni 2003. S A D R Ž A J 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

TFI-POD

TFI-POD Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2017. do 30.06.2017. Matični broj (MB): 03715957 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040004561 Osobni identifikacijski

Више

Microsoft Word - PRISLIGA d.o.o., TISNO.doc

Microsoft Word - PRISLIGA d.o.o., TISNO.doc REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Šibenik IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRISLIGA D.O.O., TISNO Šibenik, srpanj 2012. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O DRUŠTVU 2 Djelokrug rada

Више

PLIVA d

PLIVA d LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava 21 20 340 Ploče OIB: 51228874907 GRUPA LUKA PLOČE d.d. Konsolidiran i nerevidiran izvještaj za prvo tromjesečje 2010. godine Ploče, travanj 2010. godine Sadržaj: Konsolidirana

Више

TOČKA 13. IZVJEŠĆE o poslovanju trgovačkog društva Smart RI d.o.o. za godinu

TOČKA 13. IZVJEŠĆE o poslovanju trgovačkog društva Smart RI d.o.o. za godinu TOČKA 13. IZVJEŠĆE o poslovanju trgovačkog društva Smart RI d.o.o. za 2017. godinu R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA GRADONAČELNIK KLASA: 023-01/18-04/125 URBROJ:

Више

Adris_Q4_naslovnica_međuizvještaj_

Adris_Q4_naslovnica_međuizvještaj_ Adris Grupa d.d. Tromjesečni financijski izvještaji na dan 31. prosinac 2012. godine Adris Grupa d.d. / Obala Vladimira Nazora 1 / 52210 Rovinj, Hrvatska tel.: +385 (0)52 801 000, 801 122; fax: +385 (0)52

Више

Izvještaj uprave GRUPA.pdf

Izvještaj uprave GRUPA.pdf Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. 71 1 BILANCA stanje na dan 31.03.2016. AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+010+020+029+033)

Више

(Microsoft Word OBITELJSKI CENTAR BJELOVARSKO-BILOGORSKE \216UPANIJE.DOC)

(Microsoft Word OBITELJSKI CENTAR BJELOVARSKO-BILOGORSKE \216UPANIJE.DOC) REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Bjelovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI OBITELJSKI CENTAR BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE, BJELOVAR Bjelovar, veljača 2011. S A D R Ž A J stranica

Више

HDEL-R-A TFI-POD 1Q xls

HDEL-R-A TFI-POD 1Q xls Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 31.3.2014 Matični broj (MB): 00688550 Tromjese čni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 080026348 Osobni identifikacijski

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 31.12.2014 Matični broj (MB): 03715957 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040004561 Osobni identifikacijski broj

Више

TERMES GRUPA d.d. F. K. Frankopana 99 O S I J E K FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI ZA RAZDOBLJE nekonsolidirani- -među izvještaj poslovods

TERMES GRUPA d.d. F. K. Frankopana 99 O S I J E K FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI ZA RAZDOBLJE nekonsolidirani- -među izvještaj poslovods TERMES GRUPA d.d. F. K. Frankopana 99 O S I J E K FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI ZA RAZDOBLJE 1. 1. - 31. 3. 2017. -nekonsolidirani- -među izvještaj poslovodstva- -izjava o odgovornosti- Osijek, travanj, 2017.

Више

TOČKA 3. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje trgovačkom društvu ENERGO d.o.o. Rijeka kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.

TOČKA 3. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje trgovačkom društvu ENERGO d.o.o. Rijeka kod Erste&Steiermarkische Bank d.d. TOČKA 3. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje trgovačkom društvu ENERGO d.o.o. Rijeka kod Erste&Steiermarkische Bank d.d. R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD

Више

JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo

JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo Zagreb, Miramarska cesta 24 FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2016. Zagreb, listopad 2016. godine JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2017. do 31.12.2017. Matični broj (MB): 03715957 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040004561 Osobni identifikacijski

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2018. do 31.12.2018. Matični broj (MB): 03715957 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040004561 Osobni identifikacijski

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU HEP-PLIN D.O.O., OSIJEK Osijek,

Више

Microsoft Word - Maran_transparency_2012

Microsoft Word - Maran_transparency_2012 Revizorska tvrtka MARAN d.o.o. Josipa Jovića 51 21000 Split Tel/fax:021/374-294 OIB:67202619578 IZVJEŠĆE O TRANSPARENTNOSTI ZA 2012. GODINU Split, ožujak 2013. godine SADRŽAJ Uvod 1 Pravno ustrojstvo,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: /16-01/8 UR.BROJ: 2156/ Lovran, 0

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: /16-01/8 UR.BROJ: 2156/ Lovran, 0 REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: 402-08/16-01/8 UR.BROJ: 2156/02-02-17-02 Lovran, 03. studenog 2017. Na temelju članka 7., stavak 3.,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE PODUZEĆE ZA CESTE SPLIT, SPLI

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE PODUZEĆE ZA CESTE SPLIT, SPLI REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE PODUZEĆE ZA CESTE SPLIT, SPLIT Zadar, listopad 2003. S A D R Ž A J 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

KREDITNA BANKA ZAGREB DD Za razdoblje: Bilanca financijske institucije (iznosi u tisućama kn) Pozicija AOP A) U

KREDITNA BANKA ZAGREB DD Za razdoblje: Bilanca financijske institucije (iznosi u tisućama kn) Pozicija AOP A) U Bilanca financijske institucije Pozicija AOP 31.12.28. 31.3.29. A) UKUPNA AKTIVA (AOP 2 do 11) 1 1.485.739 1.415.843 Novac na računu i u blagajni (gotovina) 2 33.814 22.83 Depoziti kod Hrvatske narodne

Више

BILANCA stanje na dan Naziv pozicije AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje AKTIVA A) POTRAŢIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITA

BILANCA stanje na dan Naziv pozicije AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje AKTIVA A) POTRAŢIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITA BILANCA stanje na dan 3.03.200. Naziv pozicije Prethodno Tekuće AKTIVA A) POTRAŢIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA I. NEMATERIJALNA IMOVINA II. MATERIJALNA IMOVINA III. DUGOTRAJNA

Више

JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo

JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo Zagreb, Miramarska cesta 24 FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2016. Zagreb, travanj 2016. godine JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo

Више

TFI-POD xls

TFI-POD xls coning grupa coning turizam d.d. varaždin dioničko društvo za turizam, poslovno posredovanje i trgovinu, m.b. 0214361 a. šenoe 4-6, 42000 varaždin, croatia telefon +385 (42) 333-333 fax +385 (42) 333-222

Више

BILJEŠKE UZ FINANCIJSKE IZVJEŠTAJE

BILJEŠKE UZ FINANCIJSKE IZVJEŠTAJE PRILOG 1. Razdoblje izvještavanja: 1.10.2009 do 31.12.2009 Matični broj (MB): 03654664 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika-tfi-pod Matični broj subjekta (MBS): 080040901 Osobni identifikacijski

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Split IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE SALONACOOP, SOLIN Split, list

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Split IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE SALONACOOP, SOLIN Split, list REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Split IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE SALONACOOP, SOLIN Split, listopad 2002. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

izvještaj konsolidirani 3Q_2018

izvještaj konsolidirani 3Q_2018 GRUPA SAPONIA Konsolidirano tromjesečno izvješće za razdoblje koje završava na dan 30. rujna 2018. godine Grupa Saponia Tromjesečno konsolidirano međuizvješće 2018. 2 Sadržaj I. Izvješće Uprave II. III.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HEMPEL, UMAG Pazin, studeni 2

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HEMPEL, UMAG Pazin, studeni 2 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HEMPEL, UMAG Pazin, studeni 2003. S A D R Ž A J 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2 2. OSNOVNI

Више

REPUBLIKA HRVATSKA TRGOVAČKI SUD U OSIJEKU STALNA SLUŽBA U SLAVONSKOM BRODU Trg pobjede Slavonski Brod Z A K L J U Č A K Broj: 3 St-7/2011 T

REPUBLIKA HRVATSKA TRGOVAČKI SUD U OSIJEKU STALNA SLUŽBA U SLAVONSKOM BRODU Trg pobjede Slavonski Brod Z A K L J U Č A K Broj: 3 St-7/2011 T REPUBLIKA HRVATSKA TRGOVAČKI SUD U OSIJEKU STALNA SLUŽBA U SLAVONSKOM BRODU Trg pobjede 13 35 000 Slavonski Brod Z A K L J U Č A K Broj: 3 St-7/2011 TRGOVAČKI SUD U OSIJEKU STALNA SLUŽBA U SLAVONSKOM BRODU,

Више

TFI POD

TFI POD 2 Devetomjese ni izvještaj za 2012.godinu 3 5 BILANCA stanje na dan 30.09.2012. Naziv pozicije Prethodno Teku e A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLA ENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+010+020+029+033)

Више

Broj: UD-___-2009

Broj: UD-___-2009 Koprivnica, 30. travnja 2019. REZULTATI POSLOVANJA PODRAVKE D.D. ZA RAZDOBLJE 1.-3. 2019. GODINE Sadržaj: Opći podaci Međuizvještaj poslovodstva o ostvarenim rezultatima poslovanja Podravke d.d. za razdoblje

Више

izvještaj konsolidirani 2Q_2018

izvještaj konsolidirani 2Q_2018 GRUPA SAPONIA Konsolidirano tromjesečno izvješće za razdoblje koje završava na dan 30. lipnja 2018. godine Grupa Saponia Tromjesečno konsolidirano međuizvješće 2018. 2 Sadržaj I. Izvješće Uprave II. III.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU KLASA: /18-01/38 URBROJ: Zagreb, 21. siječnja IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKO

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU KLASA: /18-01/38 URBROJ: Zagreb, 21. siječnja IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKO REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU KLASA: 041-01/18-01/38 URBROJ: 613-02-01-18-6 Zagreb, 21. siječnja 2019. IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKOJ REVIZIJI SREDIŠNJEG REGISTRA OSIGURANIKA ZA 2017.

Више