REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE IMA - RAVNA GORA, IVANEC V

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE IMA - RAVNA GORA, IVANEC V"

Транскрипт

1 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE IMA - RAVNA GORA, IVANEC Varaždin, srpanj 23.

2 S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2 2. OSNOVNI PODACI O DRUŠTVENOM PODUZEĆU Podaci o društvenom poduzeću Statusne i druge promjene Vlasnički povezana društva 3 3. REVIZIJA POSTUPKA PRETVORBE Odluka o pretvorbi Razvojni program Program pretvorbe Izvještaj Službe društvenog knjigovodstva Hrvatske Elaborat o procjeni vrijednosti Poduzeća Rješenje o suglasnosti na pretvorbu Provedba programa pretvorbe Upis u sudski registar PROMJENE VLASNIČKE STRUKTURE NAKON PRETVORBE Dionice s popustom i bez popusta Dionice iz portfelja fondova Dionice iz portfelja Fonda Dionice iz portfelja mirovinskih fondova Stečaj VLASNIČKA STRUKTURA U VRIJEME OBAVLJANJA REVIZIJE I POSLOVANJE DRUŠTVA Vlasnička struktura u vrijeme obavljanja revizije Podaci o poslovanju prema financijskim izvještajima Raspolaganje nekretninama OCJENA PROVEDBE POSTUPAKA PRETVORBE I PRIVATIZACIJE Ocjena postupka pretvorbe Ocjena postupaka privatizacije OČITOVANJE ZAKONSKOG PREDSTAVNIKA PRAVNE OSOBE 3

3 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin Klasa: 41-3/1-1/342 Urbroj: Varaždin, 24. srpnja 23. IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE DRUŠTVENOG PODUZEĆA IMA - RAVNA GORA, IVANEC Na temelju odredbi Zakona o državnoj reviziji (Narodne novine 49/3 - pročišćeni tekst) i Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije (Narodne novine 44/1 i 143/2) obavljena je revizija pretvorbe i privatizacije društvenog poduzeća Ima - Ravna Gora, Ivanec. Revizija je obavljena u razdoblju od 31. ožujka do 24. srpnja 23. Postupak revizije proveden je u skladu s revizijskim standardima Međunarodne organizacije vrhovnih revizijskih institucija - INTOSAI (Narodne novine 93/94) i Kodeksom profesionalne etike državnih revizora.

4 2 1. ZAKONSKA REGULATIVA Postupke pretvorbe i privatizacije reguliraju sljedeći zakoni i propisi: - Zakon o pretvorbi društvenih poduzeća (Narodne novine 19/91, 45/92, 83/92 16/93, 94/93, 2/94 i 9/95), - Zakon o poduzećima (Narodne novine 53/91 i 58/93), - Zakon o trgovačkim društvima (Narodne novine 111/93, 34/99, 121/99 i 52/), - Zakon o privatizaciji (Narodne novine 21/96, 71/97, 16/98 i 73/), - Zakon o Agenciji Republike Hrvatske za restrukturiranje i razvoj (Narodne novine 18/9, 47/9, 52/9, 19/91 i 29/91), - Zakon o Hrvatskom fondu za razvoj (Narodne novine 18/9, 42/9, 19/91 i 29/91), - Zakon o Hrvatskom fondu za privatizaciju (Narodne novine 84/92, 7/93, 76/93, 19/94, 52/94 i 87/96), - Zakon o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine (Narodne novine 92/96, 92/99, 8/2 i 81/2), - Stečajni zakon (Narodne novine 44/96, 29/99 i 129/), - Zakon o izdavanju i prometu vrijednosnim papirima (Narodne novine 17/95, 142/98 i 87/), - Zakon o platnom prometu u zemlji (Narodne novine 27/93, 97/) te drugi zakoni i propisi. 2. OSNOVNI PODACI O DRUŠTVENOM PODUZEĆU 2.1. Podaci o društvenom poduzeću Društveno poduzeće Ima - Ravna Gora, trgovačko poduzeće za promet robom s potpunom odgovornošću, Ivanec, Trg žrtava fašizma 2 (dalje u tekstu: Poduzeće) upisano je 25. prosinca u registar Okružnog privrednog suda Varaždin rješenjem broj Fi-473/89. Poduzeće je osnovano Djelatnost Poduzeća je trgovina na malo prehrambenim i neprehrambenim proizvodima, trgovina na malo mješovitom robom, trgovina na veliko prehrambenim proizvodima, ugostiteljstvo, cestovni prijevoz, pružanje komercijalnih, računovodstveno knjigovodstvenih, transportnih usluga i priređivanje zabavnih i igara na sreću. Poduzeće je na dan 31. prosinca imalo 372 zaposlenika. U vrijeme pretvorbe direktor je bio Antun Kočet. U bilanci stanja na dan 31. prosinca aktiva odnosno pasiva iskazana je u iznosu HRD, što je prema tečaju 1,- DEM = 55.- HRD iznosilo , DEM Statusne i druge promjene Pretvorba Poduzeća u dioničko društvo upisana je u sudski registar Okružnog privrednog suda Varaždin rješenjem Fi-259/92 od 2. studenoga 1992., a društvo je upisano pod tvrtkom IMA, dioničko društvo za promet robom, Ivanec, Trg hrvatskih Ivanovaca 1. Skraćena tvrtka je IMA d.d., Ivanec, Trg hrvatskih Ivanovaca 1 (dalje u tekstu: Društvo) s temeljnim kapitalom u iznosu ,- DEM.

5 3 Usklađivanje općih akata sa Zakonom o trgovačkim društvima upisano je u sudski registar rješenjem Trgovačkog suda u Varaždinu broj 95/277-2 od 2. rujna Rješenjem Trgovačkog suda u Varaždinu pod brojem III St-66/-1 od 14. prosinca 2. otvoren je stečajni postupak s danom 19. prosinca 2., a za stečajnog upravitelja imenovan je Ivan Hudoletnjak Vlasnički povezana društva Društvo nije osnivalo druga trgovačka društva. 3. REVIZIJA POSTUPKA PRETVORBE 3.1. Odluka o pretvorbi Odluku o pretvorbi donio je radnički savjet Poduzeća 24. travnja 1992., a predsjednik radničkog savjeta bio je Dragutin Mesec. U dokumentaciji nema podataka o drugim članovima. Prema odluci procijenjena vrijednost Poduzeća s dokapitalizacijom iznosi ,- DEM ili HRD, a bez dokapitalizacije ,- DEM, odnosno dokapitalizacija iznosi ,- DEM. Radnički savjet je 28. svibnja donio izmjene i dopune odluke o pretvorbi prema kojoj procijenjena vrijednost Poduzeća s dokapitalizacijom iznosi ,- DEM ili HRD, a bez dokapitalizacije ,- DEM, odnosno dokapitalizacija iznosi ,- DEM. U odluci je navedeno da se osnovna glavnica dijeli na dionica, a nominalna vrijednost jedne dionice iznosi 1..- HRD. Odlukom nije usklađen broj dionica i nominalna vrijednost s procijenjenom vrijednošću Poduzeća. Odluka o pretvorbi i druga dokumentacija propisana odredbama članka 11. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća dostavljeni su Agenciji Republike Hrvatske za restrukturiranje i razvoj (dalje u tekstu: Agencija) 28. svibnja Prema odluci bilo je moguće zaposlenima i ranije zaposlenima u prvom krugu upisati uz popust 5,% procijenjene vrijednosti Poduzeća uz obročni otkup upisanih dionica u roku pet godina. Pravo na otkup dionica uz popust i otplatu u obrocima imale su i druge fizičke osobe utvrđene odredbom članka 5. stavak 1. točka 2. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća. Preostale neupisane dionice predviđeno je prenijeti fondovima Razvojni program Razvojni program izradio je Zavod za ekonomiku i organizaciju poslovanja, Varaždin u svibnju 1992., uz sudjelovanje zaposlenika. U programu je navedeno da je koncem Poduzeće obavljalo djelatnost trgovine na malo u 45 prodavaonica te opskrbljivalo općinu Ivanec sa 6,-7,% roba. Djelatnost ugostiteljstva bila je organizirana u deset buffeta. Razvoj Poduzeća planiran je kroz tri veća investicijska ulaganja u razdoblju pet godina u iznosu HRD ili ,- DEM, prema tečaju iz travnja koji je iznosio 1,- DEM = 94.- HRD.

6 4 U cilju ostvarivanja pozitivnog i efikasnog poslovanja te povećanja plasmana roba planirano je u objekt distributivnog centra (diskont i dogradnja kancelarijskih prostora) u Ivancu u uložiti HRD, u skladište neprehrambene robe u Ivancu (dvorište distributivnog centra) planirano je u ulaganje HRD, a u opskrbni centar u Lepoglavi planirano je ulaganje u u iznosu HRD. U osnovna sredstva uložilo bi se HRD, a u obrtna HRD. Programom su planirana sredstava (bruto) po izvorima te su sredstva dokapitalizacije iskazana u iznosu HRD ili ,- DEM, vlastita sredstva Poduzeća u iznosu HRD ili ,- DEM, iz dividende iznos HRD ili ,- DEM te kredit Hrvatskog fonda za razvoj u iznosu HRD ili 6.,- DEM, odnosno ukupno HRD ili ,- DEM. Nije planirano povećanje zaposlenih već bi se zbog povećanja proizvodnosti i modernizacije poslovanja broj zaposlenika smanjio za 1,%. Nakon pretvorbe planirano je zatvoriti ili prodati nerentabilne objekte, a sredstva upotrijebiti za rekonstrukciju robne kuće u Ivancu (izgradnja krova i uređenje podruma) te za održavanje drugih objekata. Novi razvojni program kojim bi se uskladilo financiranje sredstvima dokapitalizacije u iznosu ,- DEM nije donesen Program pretvorbe Program pretvorbe sadrži opće podatke o Poduzeću, odabrani način pretvorbe, pojedinosti o uvjetima stjecanja dionica i popustima propisanim odredbama Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća, pojedinosti u vezi dionica i načinu pretvorbe. Poduzeće je 28. svibnja donijelo program pretvorbe kojim je utvrđena pretvorba prodajom dionica uz popust, dokapitalizacijom i prijenosom neprodanog dijela fondovima za vrijednost Poduzeća ,- DEM. Prodaja dijela Poduzeća uz popust planirana je u vrijednosti 2.81.,- DEM, te bi uz prosječan popust od 4,6% u iznosu ,- DEM uplata iznosila ,- DEM. Dokapitalizacija je planirana sredstvima 23 zaposlenih i ranije zaposlenih u vrijednosti 286.,- DEM, što s prosječnim popustom od 43,% iznosi ,- DEM. Vrijednost Poduzeća za prijenos fondovima planirana je u iznosu ,- DEM. Poduzeće nije uskladilo program pretvorbe s izmjenama i dopunama odluke o pretvorbi od 28. svibnja Izvještaj Službe društvenog knjigovodstva Hrvatske Služba društvenog knjigovodstva Hrvatske, podružnica Varaždin je 27. studenoga sastavila izvješće o zakonitosti i realnosti godišnjeg obračuna Poduzeća za 199. Utvrđeno je da Poduzeće nema sređenu dokumentaciju za zemljište i objekte, odnosno da je gruntovno evidentirana površina 87 4,45 m 2, a knjigovodstveno 73 8 m 2. Također je navedeno da zemljište površine 842,33 m 2, koje je bilo nacionalizirano, u knjigovodstvu nije evidentirano te da zbog postupka sređivanja vlasništva nije knjigovodstveno evidentirano zemljište površine m 2. Dodatak izvještaju o zakonitosti i realnosti godišnjeg obračuna za 199. i kontroli popisa sredstava i izvora sredstava Poduzeća na dan 31. prosinca izrađen je 15. svibnja a njime je utvrđeno da je Poduzeće obavilo popis sredstava i izvora sredstava za u skladu s propisima.

7 Elaborat o procjeni vrijednosti Poduzeća 5 Elaborat o procjeni vrijednosti Poduzeća izradio je Zavod za ekonomiku i organizaciju poslovanja Varaždin. Elaboratom je procijenjena vrijednost Poduzeća u iznosu HRD ili ,- DEM primjenom tečaja 55.- HRD za 1,- DEM, koji je važio na dan 31. prosinca Za procjenu vrijednosti Poduzeća primijenjen je statički pristup i metoda tržišne vrijednosti. Stanovi nisu uključeni u vrijednost Poduzeća na temelju odluke radničkog savjeta od 24. travnja U tablici broj 1 daje se pregled knjigovodstvene i procijenjene vrijednosti Poduzeća na dan 31. prosinca 1991.

8 6 Tablica broj 1 Knjigovodstvena i procijenjena vrijednost Poduzeća na dan 31. prosinca O p i s A) Dugotrajna imovina 1. Materijalna ulaganja 1.1. Zemljište 1.2. Građevinski objekti 1.3. Oprema 1.4. Drugo 2. Nematerijalna ulaganja B) Kratkotrajna imovina 1. Zalihe 2. Kratkoročna potraživanja 3. Vrijednosni papiri i novčana sredstva Knjigovodstvena vrijednost Procijenjena vrijednost HRD DEM HRD DEM , ,- 76.8, , , , , , , , , , ,- 76.8, , , , , , , , ,- C) Izvanposlovna aktiva , ,- E) Obveze 1. Dugoročna rezerviranja 2. Dugoročne obveze 3. Kratkoročne obveze 4. Pasivna vremenska razgraničenja , , , , , D) Ukupno imovina (A+B+C) , , , , , , ,- F) Vrijednost Poduzeća (D-E) , ,-

9 7 Nekretnine Poduzeća smještene su na više lokacija, a procijenjene su u iznosu ,- DEM. Sjedište je smješteno u Ivancu, dok se drugi poslovni objekti nalaze na području bivše općine Ivanec. Koncem Poduzeće je obavljalo djelatnost trgovine na malo u jednoj robnoj kući, dvanaest samoposluga, tri diskonta, sedamnaest mješovitih prodavaonica, tri prodavaonice tekstila, dvije prodavaonice namještaja i sedam prodavaonica specijalizirane robe. Djelatnost ugostiteljstva bila je organizirana u deset buffeta. Elaboratom o procjeni vrijednosti Poduzeća iskazano je 47 građevinskih objekata i to objekti na 14 lokacija u Ivancu (robna kuća, pristupna cesta i parkiralište, visokoregalno skladište s aneksom, portirnica, kontejneri, rampa za servis vozila, ograda i kolni ulaz, prometnice, plato i parkiralište, skladište neprehrane, prodavaonica Namještaj, poslovni prostori u stambeno - poslovnoj zgradi, samoposluživanje u stambeno - poslovnom naselju, prodavaonica Metal, prodavaonica Željezar), 9 lokacija u Lepoglavi (upravna zgrada, poslovna zgrada Stara škola, skladište Borje, poslovna zgrada Borje, zgrada Klarić, prodavaonica Željezar, prodavaonica 47, prodavaonica 469, minimarket), kiosk Bistrica, kiosk Prigorec, prodavaonica Lančić, market Voća Donja, samoposluživanje Voća Gornja, market Maruševec, asfalt oko marketa, samoposluživanje Klenovnik, poslovno - stambena zgrada Klenovnik, buffet Margečan, prodavaonica Vrbno, prodavaonica Cvetlin, prodavaonica Gačice, prodavaonica Jerovec, prodavaonica s vanjskim skladištem Višnjica, željezar, skladište i buffet Bednja, minimarket Bednja, samoposluživanje i buffet Rinkovec, prodavaonica i buffet Punikve, samoposluživanje i buffet Radovan, prodavaonica Trakošćan, prodavaonica Novaki, apartman Petrčane i apartman Gajac - Pag. Vrijednost zemljišta površine 92 71,69 m 2 procijenjena je u iznosu HRD ili 76.8,- DEM. Za izračunavanje vrijednosti zemljišta korištene su cijene općinske uprave društvenih prihoda Općine Ivanec po katastarskim općinama na dan 31. prosinca U elaboratu je navedeno da je dio zemljišta koje koristi Poduzeće nacionalizirano i gruntovno nije preneseno na Poduzeće, a jedan dio je u zajedničkom korištenju te nije u vlasništvu. Kao dokaz o pravu korištenja nekretnina korišteni su izvodi iz zemljišnih knjiga Općinskog suda Ivanec i kupoprodajni ugovori. Za nacionaliziranu imovinu nisu rezervirane dionice. Procjenom nije obuhvaćeno građevinsko zemljište za četiri građevinska objekta koji su bili nacionalizirani, a koji su obuhvaćeni procjenom (u Ivancu skladište neprehrane, prodavaonica Metal, prodavaonica Željezar, te prodavaonica u Jerovcu). Površina zemljišta koje je trebalo uključiti u elaborat iznosi za skladište neprehrane 471 m 2, prodavaonicu Željezar 173 m 2 i prodavaonicu u Jerovcu 133 m 2, odnosno ukupno 777 m 2 u iznosu HRD ili 1.419,- DEM, dok za prodavaonicu Metal nije moguće odrediti površinu jer se nalazila u objektu koji nije bio etažiran. S obzirom da su procjenom obuhvaćeni građevinski objekti za koje je Poduzeće navelo da su nacionalizirani i na koje je imalo upisano pravo korištenja trebalo je procjenom obuhvatiti i građevinsko zemljište. Također elaboratom nije procijenjeno zemljište za devet poslovnih objekata koji su se nalazili u zgradama gdje nije provedeno etažiranje odnosno bilo je u zajedničkom korištenju (u Ivancu prodavaonica Namještaj, poslovni prostori u stambeno - poslovnoj zgradi, samoposluga, u Lepoglavi dvije prodavaonice te prodavaonice u Lančiću, Rinkovcu, Punikvama i Trakošćanu). Elaboratom nije obuhvaćeno zemljište apartmana Gajac površine 179 m 2, dok je za apartman Petrčane pravo vlasništva upisano na poduzeće Soko, Mostar.

10 8 U procijenjenu vrijednost Poduzeća nisu uključene spomenute nekretnine (zemljišta) za koje je u zemljišnim knjigama upisano pravo korištenja. Navedeno nije u skladu s odredbom članka 2. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća i odredbama Uputa za provedbu članka 11. spomenutog Zakona. Za zemljište koje nije uključeno u procjenu Društvo je trebalo zatražiti obnovu postupka radi povećanja temeljnog kapitala ili ga prenijeti Fondu u skladu s odredbom članka 47. Zakona o privatizaciji, a što nije učinjeno. Za zemljište površine 3 2 m 2, k.č.br. 839/2, upisano u z.k.ul , k.o. Ivanec, a koje se odnosi na park Ivanec, kod procjene nije korištena cijena za građevinsko zemljište koja je iznosila HRD/m 2 već je korištena cijena za livadu u iznosu 15.- HRD/m 2, te je na taj način vrijednost navedenog zemljišta iskazana za 5.458,18 DEM manje. Navedenim nije postupljeno u skladu s odredbom Uputa za provedbu članka 11. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća. U potvrdi na namjeravanu pretvorbu koju je dala Agencija 24. srpnja navedeno je da u vrijednost društvenog kapitala nije uključena vrijednost zemljišta površine 4 62 m 2 zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa na više lokacija općine Ivanec, od čega se m 2 odnosi na zajedničko korištenje, a 284 m 2 na nacionalizirano zemljište. Prometna vrijednost građevinskog zemljišta koje nije uključeno u vrijednost društvenog kapitala u potvrdi je utvrđena u iznosu HRD ili 8.284,- DEM. Također je navedeno da se Poduzeće obvezuje na vlastiti trošak urediti imovinsko - pravne odnose predmetnog zemljišta nakon upisa dioničkog društva u sudski registar. Građevinski objekti procijenjeni su u iznosu HRD ili ,- DEM, a obuhvaćaju procjenu nekretnina na 45 lokacija. Robna kuća u Ivancu procijenjena je u vrijednosti ,- DEM, visokoregalno skladište s aneksom (distributivni centar) procijenjen je u iznosu ,- DEM, dok su drugi objekti procijenjeni u iznosu ,- DEM. U elaboratu je navedeno da se procjena temelji na razlici nove vrijednosti građevinskih objekata i umanjene vrijednosti građevinskih objekata zbog starosti i trošnosti. Društvo je u kolovozu uputilo Fondu zahtjev za obnovu postupka u kojem navodi da je elaboratom obuhvaćeno zemljište površine 291,6 m 2 k.č.br. 269/2, z.k.ul. 427, k.o. Čalinec, da elaboratom nije bila obuhvaćena zgrada na tom zemljištu jer nije imala knjigovodstvene niti procijenjene vrijednosti, odnosno da je u ruševnom stanju. Prema priloženoj procjeni sudskog vještaka od rujna prometna vrijednost zgrade iskazana je s vrijednošću nula, sadašnja građevinska vrijednost u iznosu ,33 kn za koju je Fond utvrdio sadašnju građevinsku vrijednost u iznosu , kn. Društvo je navedenu nekretninu (zemljište i zgradu) prodalo 23. listopada za 22.5,- DEM. Također, elaboratom o procjeni vrijednosti nije bila obuhvaćena nekretnina k.č.br. 58, z.k.ul. 1489, k.o. Ivanec koja se sastojala od jedne prodavaonice i sedam skladišta površine 21,54 m 2. Prema procjeni sudskog vještaka iz listopada prometna vrijednost navedene nekretnine iskazana je s vrijednošću nula, sadašnja građevinska vrijednost u iznosu 18.2,72 kn za koju je Fond utvrdio sadašnju građevinsku vrijednost u iznosu , kn. Procjenom nije obuhvaćena vrijednost zemljišta. Ove nekretnine (zemljište i objekte) Društvo je prodalo u kolovozu za 18., kn ili 5.,- DEM, dok je prema procjeni Porezne uprave, Ispostava Ivanec prometna vrijednost iznosila 33.7, kn.

11 9 U dokumentaciji Fonda od 17. listopada navedeno je da prihvaćena procijenjena vrijednost navedenih dviju nekretnina iznosi , kn. Fond nije donio rješenje o povećanju vrijednosti temeljnog kapitala te za spomenuti iznos nije povećana vrijednost temeljnog kapitala niti su nekretnine prenesene Fondu, što nije u skladu s odredbom članka 47. Zakona o privatizaciji. Vrijednost opreme procijenjena je u iznosu HRD ili ,- DEM, a procjenjivana je na temelju usporedbe s tekućim cijenama uvažavajući tehnološku otpisanost, knjigovodstvene vrijednosti, stupanj istrošenosti i pojedinačne nabavne vrijednosti na tržištu. Druga materijalna ulaganja procijenjena u iznosu HRD ili ,- DEM odnosi se na materijalna ulaganja u pripremi u iznosu ,- DEM, predujmove za materijalna ulaganja u iznosu 1.564,- DEM i dugoročna ulaganja u iznosu ,- DEM. Nematerijalna ulaganja procijenjena su u iznosu HRD ili ,- DEM. Procijenjenu vrijednost kratkotrajne imovine u iznosu HRD ili ,- DEM čine procijenjena vrijednost zaliha u iznosu HRD ili ,- DEM, kratkoročnih potraživanja u iznosu HRD ili 584.6,- DEM te vrijednosnih papira i novčanih sredstava u iznosu HRD ili ,- DEM. U elaboratu je navedeno da su zalihe materijala evidentirane u poslovnim knjigama po cijeni koštanja te da je ta cijena uzimana kod procjene, dok se trgovačka roba evidentira po nabavnim i prodajnim cijenama, a za procjenu su korištene nabavne cijene. Najznačajnija potraživanja odnose se na potraživanja od kupaca u zemlji u iznosu ,- DEM i dane pozajmice u iznosu 97.59,- DEM. U elaboratu je navedeno da su potraživanja procijenjena u knjigovodstvenom iznosu, a da je za otpisana potraživanja (ispravak vrijednosti) procijenjena naplata oko 8,%. Procijenjena vrijednost izvanposlovne aktive iskazana je u iznosu HRD ili 76.19,- DEM, a manja je od knjigovodstvene jer stanovi nisu procjenjivani, a dugoročna ulaganja u bivše samoupravne interesne zajednice i fondove Federacije procijenjena su s vrijednošću nula. U okviru izvanposlovne aktive iskazana je procijenjena vrijednost apartmana Petrčane u iznosu 8.378,- DEM i dva apartmana u Gajcu u iznosu 43.89,- DEM. Društvo nije prenijelo stanove na upravljanje stambenom fondu, a što je bilo u obvezi s obzirom na odluku radničkog savjeta, niti ih je procijenilo u društveni kapital. Društvo nema dokumentacije o potraživanjima za prodane stanove na obročnu otplatu i obvezu za uplatu u državni proračun, a izvješću revizijske tvrtke za iskazana su potraživanja s osnove prodaje stanova na obročnu otplatu u iznosu , kn, dok su obveze po osnovi prodaje stanova prema državnim institucijama iskazane u iznosu , kn. U dopisu stečajnog upravitelja od 26. svibnja 23. navedeno je da je u deset stanova prodano, od kojih su dva otplaćena, a osam ih se otplaćuje. Prema članku 47. Zakona o privatizaciji dionice, udjeli, stvari i prava koji nisu procijenjeni u vrijednost društvenog kapitala pravne osobe na temelju Zakona o pretvorbi, prenose se Fondu, ako ne postoje razlozi za obnovu postupka, odnosno ako prijenos ne utječe na postojeću tehnološku cjelinu.

12 1 Procjena vrijednosti obveza u iznosu HRD ili ,- DEM odnosi se na dugoročna rezerviranja u iznosu HRD ili 7.618,- DEM, dugoročne obveze u iznosu HRD ili ,- DEM, kratkoročne obveze u iznosu HRD ili ,- DEM, pasivna vremenska razgraničenja u iznosu HRD ili 21.89,- DEM. U elaboratu je navedeno da za iznos dugoročnih rezerviranja postoji odluka radničkog savjeta i plan ulaganja, o čemu nema priložene dokumentacije uz elaborat. Za obveze je navedeno da su procijenjene u iznosu knjigovodstvene vrijednosti na dan 31. prosinca Nasljednici prijašnjih vlasnika podnijeli su Uredu za imovinsko - pravne poslove Varaždinske županije, Ispostava Ivanec zahtjev za povrat i naknadu nacionalizirane imovine, nekretnine upisane u z.k.ul. 427, k.č.br. 269/2, k.o. Čalinec površine 291,6 m 2 (poslovna zgrada i dvorište) nacionalizirane i 196., koju je općina Ivanec dodijelila bez naknade Poduzeću na korištenje 1965., a u kojem je bila smještena prodavaonica u Maruševcu. Elaboratom o procjeni vrijednosti iz zemljište površine 291,6 m 2 procijenjeno je prema cijenama općinske uprave društvenih prihoda na dan 31. prosinca u iznosu 185,56 DEM. Navedenim elaboratom nije bila obuhvaćena zgrada na tom zemljištu. Društvo je u kolovozu zatražilo od Fonda obnovu postupka. Rješenjem Fonda od 25. ožujka odbačen je prijedlog za obnovu postupka davanja potvrde na namjeravanu pretvorbu od 24. srpnja 1992., a koji su podnijeli nasljednici 6. i 24. studenoga Nasljednici su podnijeli tužbu Upravnom sudu Republike Hrvatske koji je 22. veljače 21. donio presudu kojom je djelomično uvažena tužba, odnosno poništeno je rješenje Fonda od 25. ožujka u dijelu kojim se odbacuje prijedlog za obnovu postupka davanja potvrde na namjeravanu pretvorbu od 24. srpnja Fond je proveo obnovu postupka pretvorbe te je rješenjem od 12. studenoga 21. odbio zahtjev za isključenjem nekretnine k.č.br. 269, k.o. Čalinec iz temeljnog kapitala Poduzeća. Nasljednici su utužili Društvo radi utvrđivanja ništavosti ugovora o kupoprodaji nekretnina od listopada 1997., koji postupak se vodi na Trgovačkom sudu u Varaždinu. U dopisu suda od 1. travnja 23. navedeno je da spor nije pravomoćno okončan već je doneseno rješenje 17. prosinca 21. kojim je prekinut parnični postupak do pravomoćnog okončanja postupka obnove pretvorbe kojeg je proveo Fond i donio rješenje 12. studenoga 21. Prema obavijesti Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji, Pododsjek za gospodarstvo, prostorno uređenje, graditeljstvo i imovinsko pravne poslove, Ispostava Ivanec od 1. travnja 23. Ured je privremeno obustavio postupak utvrđivanja naknade do donošenja odluke Trgovačkog suda u Varaždinu. Nasljednici prijašnjih vlasnika zemljišta oduzetog na temelju odluke Kotarske komisije za agrarnu reformu i kolonizaciju u Ivancu od 15. studenoga 1947., koje se odnosi na k.č.br. 839/2, z.k.ul. 5813, k.o. Ivanec, površine 32 m 2, podnijeli su zahtjev za povrat i naknadu imovine Uredu za imovinsko - pravne poslove Varaždinske županije, Ispostava Ivanec u svibnju u kojem se navodi i spomenuta čestica. Općina Ivanec je 1. studenoga pravnom predniku Društva dala na korištenje bez naknade neizgrađeno građevinsko zemljište k.č.br. 839/2 površine 3 2 m 2 u svrhu izgradnje hotela. Navedena nekretnina je obuhvaćena elaboratom o procjeni vrijednosti. Ured državne uprave u Varaždinskoj županiji, Pododsjek za gospodarstvo, prostorno uređenje, graditeljstvo i imovinsko pravne poslove, Ispostava Ivanec donio je 19. veljače 23. djelomično rješenje kojim je odbijen zahtjev za povrat u vlasništvo i posjed navedene nekretnine, na koje je uložena žalba te je dostavljeno na rješavanje Ministarstvu uprave i pravosuđa.

13 11 Grad Ivanec, kao pravni sljednik općine Ivanec, je u listopadu 2. utužio Društvo radi utvrđivanja prava vlasništva jer pravni prednik Društva nije ni započeo gradnju hotela, a ugovorom od 1. studenoga obvezao se izgraditi hotel u roku tri godine ili gubi pravo korištenja građevinskog zemljišta. Zahtjev za povrat i naknadu nacionalizirane imovine podnio je nasljednik prijašnjeg vlasnika Uredu za imovinsko - pravne poslove Varaždinske županije, Ispostava Ivanec zahtijevajući povrat nekretnine ili isplatu naknade po tržišnoj vrijednosti za nekretninu upisanu u z.k.ul. 3276, k.č.br. 2387, k.o. Lepoglava, a koja se odnosi na 13 m 2 poslovnog prostora nacionaliziranog rješenjem Komisije za nacionalizaciju pri Izvršnom vijeću Sabora Narodne republike Hrvatske od 1. lipnja U z.k.ul. 3276, k.č.br. 2387, k.o. Lepoglava upisana je nekretnina površine 696 m 2 (poslovna zgrada i dvorište) nacionalizirana na temelju rješenja komisije za nacionalizaciju. Navedena nekretnina je obuhvaćena elaboratom o procjeni vrijednosti u iznosu 24.25,- DEM od čega se na zemljište odnosi iznos 1.327,- DEM, a na poslovnu zgradu ,- DEM. Ured za imovinsko - pravne poslove Varaždinske županije, Ispostava Ivanec, donio je rješenje 21. siječnja na koje je podnositelj zahtjeva izjavio žalbu Ministarstvu pravosuđa, Upravi za građansko pravo koja je 11. svibnja donijela rješenje kojim je odbijena žalba. Navedenu nekretninu Društvo je prodalo u listopadu za 12.26, kn (procjena Porezne uprave ,9 kn), a sporazumom iz rujna povećana je cijena za , kn te ukupna prodajna cijena iznosi , kn. Prema zahtjevu za naknadu za poslovni prostor od 133 m 2 sagrađen na k.č.br. 459, z.k.ul. 2142, k.o. Jerovec doneseno je rješenje Ureda za imovinsko - pravne poslove Varaždinske županije, Ispostava Ivanec 3. ožujka 1999., a zaključak o ispravci grešaka u rješenju 15. veljače 22. Zemljište nije obuhvaćeno elaboratom, a Društvo nije provelo obnovu postupka u skladu s odredbama članka 47. Zakona o privatizaciji. Navedenu nekretninu Društvo je prodalo nakon pete dražbe u siječnju 22. za iznos 4.44,57 kn ili 1.437,94 DEM. Prema zahtjevu za povrat u vlasništvo i posjed poslovnog prostora površine 138,8 m 2 i pripadajućeg zemljišta na kojem se ta zgrada nalazi k.č.br. 364/1, z.k.ul. 148, k.o. Očura površine 232 čhv (835,2 m 2 ) Ured za imovinsko - pravne poslove Varaždinske županije, Ispostava Ivanec doneseno je rješenje 8. travnja 1999., koje je nakon žalbe poništeno te je predmet vraćen na ponovni postupak. Ured za imovinsko - pravne poslove Varaždinske županije, Ispostava Ivanec donio je 28. travnja 23. djelomično rješenje kojim je zahtjev odbijen te je utvrđeno pravo na naknadu u dionicama u vlasništvu Fonda ili obveznicama Republike Hrvatske. Zahtjev za naknadu za nacionalizirane poslovne prostore izgrađene na k.č.br. 495/1, 495/3, 51/2, z.k.ul. 8297, k.o. Ivanec i k.č.br. 491, 494/1, 493, z.k.ul. 433, k.o. Ivanec podnijeli su nasljednici prijašnjih vlasnika te je Ured za imovinsko - pravne poslove Varaždinske županije 27. studenoga 21. donio djelomično rješenje kojim je ovlaštenicima utvrđeno pravo na naknadu u obveznicama Republike Hrvatske, a visinu naknade predviđeno je utvrditi dopunskim rješenjem po donošenju kriterija za građevinsko zemljište. Zemljište nije obuhvaćeno elaboratom. Navedene nekretnine Društvo je prodalo u za , kn (procjena Porezne uprave 6.86, kn), zatim su zaključenim sporazumom u veljači vraćene te ih je Društvo prodalo u za 78., kn ili 2.,- DEM.

14 12 Zahtjev za naknadu za nacionaliziranu imovinu na k.č.br. 58, z.k.ul. 1489, k.o. Ivanec podnijeli su nasljednici prijašnjih vlasnika te je Ured za imovinsko - pravne poslove Varaždinske županije, Ispostava Ivanec donio 22. ožujka 21. djelomično rješenje kojim je utvrđeno pravo na naknadu, a visinu naknade predviđeno je utvrditi dopunskim rješenjem po donošenju kriterija za građevinsko zemljište. Navedene nekretnine (jedna prodavaonica i sedam skladišta površine 21,54 m 2 ) nisu bile obuhvaćene elaboratom o procijenjenoj vrijednosti Poduzeća od 31. prosinca 1991., niti je obnovom postupka povećana vrijednost temeljnog kapitala, a ni nekretnine nisu prenesene Fondu. Ove nekretnine Društvo je prodalo u kolovozu za 18., kn ili 5.,- DEM, dok je prema procjeni Porezne uprave, Ispostava Ivanec prometna vrijednost iznosila 33.7, kn. Zahtjev za naknadu za nacionaliziranu imovinu na k.č.br. 817/2, z.k.ul. 4445, k.o. Ivanec podnijeli su prema tri zahtjeva nasljednici prijašnjih vlasnika te je Ured za imovinsko - pravne poslove Varaždinske županije, Ispostava Ivanec donio prema dva zahtjeva 28. kolovoza 21. dva djelomična rješenja, te 27. rujna 21. prema jednom dopunsko rješenje u kojem je navedeno da će se visina naknade za poslovni prostor, s pripadajućim dijelom zemljišta, utvrditi dopunskim rješenjem po donošenju mjerila za određivanje visine naknade za poslovni prostor. Zemljište nije obuhvaćeno elaboratom te nije procijenjeno u vrijednost društvenog kapitala. Prema trećem zahtjevu doneseno je 12. svibnja 23. djelomično rješenje kojim je odbijen zahtjev za povrat u vlasništvo te je utvrđeno pravo na naknadu. Navedene nekretnine Društvo je prodalo u za , kn (procjena Porezne uprave , kn), zatim su zaključenim sporazumom u veljači vraćene te ih je Društvo prodalo u prosincu za 52., kn ili 13.,- DEM Rješenje o suglasnosti na pretvorbu Agencija Republike Hrvatske za restrukturiranje i razvoj - Područni ured Varaždin je 24. srpnja pod brojem 36-2/92-1/9-5 donijela potvrdu na namjeravanu pretvorbu, kojom je Poduzeću dana suglasnost na provedbu pretvorbe u skladu s odlukom o pretvorbi. Temeljni kapital Poduzeća utvrđen je u iznosu HRD ili ,- DEM, a dokapitalizacija u iznosu HRD ili ,- DEM. Navedeno je da se primjenjuje srednji tečaj Narodne banke Hrvatske, koji je važio na dan donošenja odluke o pretvorbi i predaje potpune dokumentacije Agenciji 28. svibnja i iznosio je 11.- HRD za 1,- DEM. U točki 7. potvrde, navedeno je da će Hrvatski fond za razvoj revalorizirati kupovnu vrijednost dionica indeksom porasta cijena na malo do dana zaključivanja ugovora Provedba programa pretvorbe Poduzeće je 1. kolovoza objavilo prodaju dionica u Večernjem listu. Oglas je sadržavao sve propisane elemente. Vrijednost Poduzeća objavljena u oglasu iznosila je HRD, odnosno ,- DEM, od čega se na procijenjenu vrijednost Poduzeća odnosilo HRD ili ,- DEM, a na dokapitalizaciju HRD ili ,- DEM. Podaci objavljeni u oglasu odnosili su se na potvrdu za koju je revizijom utvrđeno da Društvo i Fond u postupku pretvorbe nisu prema njoj postupali. U Društvu nema dokumentacije iz koje bi bilo vidljivo zašto je oglasom objavljena vrijednost Poduzeća i dokapitalizacije u iznosima u kojima nije proveden postupak pretvorbe. Uz oglas je objavljen i obrazac ponude za upis i otkup dionica.

15 13 Od dionica raspoloživih za prodaju, zaposleni i ranije zaposleni upisali su dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ili 56,7%, od čega 23 5 dionica s popustom nominalne vrijednosti 2.35.,- DEM ili 49,4% i 2 35 dionica bez popusta nominalne vrijednosti 235.,- DEM ili 4,9%, a dionica nominalne vrijednosti 114.6,- DEM ili 2,4% odnosi se na dokapitalizaciju. Neupisanih dionica nominalne vrijednosti ,- DEM ili 43,3% preneseno je fondovima, od čega Fondu dionice nominalne vrijednosti ,- DEM ili 28,9% i mirovinskim fondovima dionica nominalne vrijednosti 686.6,- DEM ili 14,4%. Fond je 2. kolovoza zaključio sa zaposlenima i ranije zaposlenima 328 ugovora o prodaji dionica, od čega 322 ugovora o prodaji 23 5 dionica uz popust i šest ugovora o prodaji 2 35 dionica bez popusta. Ugovori su zaključeni na rok otplate pet godina s plaćanjem ugovorene cijene u 59 mjesečnih obroka, koji dospijevaju do 27. u mjesecu za protekli mjesec, ne računajući prvi obrok, koji dospijeva u roku sedam dana od zaključivanja ugovora. Dinamika otplate ugovorena je na način da se u prvoj godini otplaćuje 5,%, u drugoj 1,%, u trećoj 2,%, u četvrtoj 3,% te u petoj 35,% ukupno ugovorenog iznosa. Ukoliko kupci otplate sve ili određeni broj obroka prije rokova utvrđenih ugovorom, revalorizacija će se obračunavati na dan uplate. Za slučaj zakašnjenja s otplatom obroka ugovorena je zatezna kamata, a Fond može raskinuti ugovor ukoliko kupci ne plate uzastopno tri mjesečna obroka. Revalorizacija prodajne cijene ugovorena je u skladu sa Zakonom o pretvorbi društvenih poduzeća. Ugovori su zaključeni prema tečaju 1,- DEM = 156,3 HRD, koji je izračunan na način da je tečaj iz potvrde 1,- DEM = 11.- HRD (koji je važio na dan predaje potpune dokumentacije Agenciji) revaloriziran indeksom porasta cijena na malo od dana predaje potpune dokumentacije do dana zaključivanja ugovora. Ukupna ugovorena cijena za kupnju dionica uz popust i bez popusta iznosila je HRD, od čega za dionice uz popust HRD, a za dionice bez popusta HRD. Prvi obrok za dionice uz popust i bez popusta uplaćen je Hrvatskom fondu za razvoj u ugovorenom roku u iznosu HRD. Poduzeće je u kolovozu Upravnom sudu Republike Hrvatske podnijelo tužbu protiv Republike Hrvatske, odnosno Agencije radi poništenja točke 7. potvrde, jer je smatralo da je u suprotnosti s člankom 13., 19. i 2. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća. Upravni sud Republike Hrvatske u ožujku donio je rješenje kojim je odbacio tužbu kao nedopuštenu. Poduzeće je 19. kolovoza zaključilo ugovore o dokapitalizaciji s 15 zaposlenika u ukupnom iznosu HRD ili 114.6,- DEM. Ukupno ugovoreni popust iznosio je HRD ili ,- DEM te su ulagatelji na ime dokapitalizacije uplatili HRD ili ,- DEM na blagajni Poduzeća 25. kolovoza Osnivačka skupština održana je 6. veljače 1993.

16 Upis u sudski registar Društvo je upisano u sudski registar Okružnog privrednog suda Varaždin rješenjem Fi- 259/92 od 2. studenoga pod tvrtkom Ima dioničko društvo za promet robom, Ivanec, Trg hrvatskih Ivanovaca 1. Kao direktor upisan je Antun Kočet. Osnivačka glavnica iskazana je u iznosu HRD ili ,- DEM, a kao osnivači upisani su Hrvatski fond za razvoj s ulogom ,- DEM ili 28,9%, Fond radnika s ulogom 48.6,- DEM ili 1,1%, Fond poljoprivrednika s ulogom 26.,- DEM ili 4,3%, Antun Kočet s ulogom 174.,- DEM ili 3,6% te drugi dioničari s ulogom ,- DEM ili 53,1%. 4. PROMJENE VLASNIČKE STRUKTURE NAKON PRETVORBE 4.1. Dionice s popustom i bez popusta Zaposleni i ranije zaposleni zaključili su s Fondom 328 ugovora za kupnju dionica nominalne vrijednosti ,- DEM, od čega 23 5 dionica uz popust nominalne vrijednosti 2.35.,- DEM i 2 35 dionica bez popusta nominalne vrijednosti 235.,- DEM. Ugovorena je obročna otplata u roku pet godina u 59 mjesečnih obroka. Društvo je 27. kolovoza prema 328 ugovora za zaposlene i ranije zaposlene uplatilo prvi obrok za dionice uz popust i bez popusta u iznosu HRD ili ,62 DEM otkupom stare devizne štednje, od čega se na dionice s popustom odnosilo HRD, a na dionice bez popusta HRD. Otplatu dionica uz popust i bez popusta od kolovoza do studenoga obavljalo je Društvo otkupom stare devizne štednje od društava CBB d.o.o. Varaždin i MAC d.o.o. Ivanec. Tijekom Financijska policija obavila je kontrolu pretvorbe i privatizacije te je utvrdila da je Društvo iz svojih sredstava kreditiralo otplatu dionica uz popust i dionica bez popusta za zaposlene i ranije zaposlene, što nije u skladu s odredbama članka 8. stavka 2. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća te je naložila kreditiranim osobama da u roku deset dana vrate primljena sredstva za otplatu dionica, zajedno s pripadajućim kamatama. Zaposleni i ranije zaposleni nisu postupili prema nalogu Financijske policije. Na temelju zapisnika Financijske policije, Klasa: 47-6/95-4/32, Ur. broj: /95-4 od 8. prosinca 1995., Fond je 24. svibnja donio rješenje Klasa: 943-6/95-3/198, Ur. broj: /96-8, kojim poništava uplate za sve četiri otplatne godine počevši od kolovoza do studenoga za kupnju dionica uz popust prema 37 ugovora u iznosu ,25 kn i za dionice bez popusta prema šest ugovora u iznosu ,54 kn. Kupcima je naloženo da u roku 3 dana od dana dostave rješenja, pod prijetnjom raskida ugovora uplate dionice u iznosima revaloriziranim u skladu s porastom srednjeg tečaja Narodne banke Hrvatske za DEM na dan uplate, sa zakonskim zateznim kamatama obračunanim od dana dospijeća ugovorenih obveza do dana uplate. Fond je 18. lipnja svim poslovnim bankama preko kojih su obavljane uplate, odnosno otkup stare devizne štednje, dostavio zahtjeve za storno naloga za prijenos deviznih sredstava. Poslovne banke su prema nalozima Fonda odobrile devizne račune Društva prema datumima uplata te je Društvo postalo vlasnik stare devizne štednje. Društvo je tijekom od poslovnih banaka zatražilo isplate kunske protuvrijednosti te je s bankama zaključivalo ugovore o kupoprodaji stare devizne štednje uz određene diskonte. Dioničari nisu uplatili dionice u iznosima i u roku utvrđenom u rješenju.

17 15 Društvo je 3. srpnja uputilo Fondu zamolbu radi odgode izvršenja rješenja od 24. svibnja 1996., navodeći da je najveći broj dioničara podmirio svoju obvezu prema Društvu u razdoblju od obavljene kontrole Financijske policije do donošenja rješenja Fonda. S istim datumom Društvo je uputilo zahtjev Financijskoj policiji da provjeri podmirenje obveza dioničara prema Društvu za primljene kredite za otplatu dionica, a prema zapisniku od 8. prosinca Financijska policija obavila je provjeru uplata o čemu je sastavljen zapisnik 27. kolovoza 1996., Klasa: 47-6/95-4/32, Ur. broj: /95-5, kojim je utvrđeno da su dioničari uplatili Društvu 77.99,42 kn te da je nenaplaćeno ,64 kn od ukupne obveze u iznosu ,6 kn (od čega se ,79 kn odnosi na otplatu dionica, a ,27 kn na kamatu). Fond je 29. travnja donio rješenje, Klasa: 943-6/95-3/198, Ur. broj: /97-12, kojim je utvrdio da su dioničari prema 264 ugovora o prodaji dionica s popustom ponovno uplatili za kupnju dionica na blagajni Društva 77.99,42 kn te naložio dioničarima da u roku od 3 dana od primitka rješenja uplate razliku između uplaćenog iznosa i iznosa utvrđenog u rješenju Fonda od 24. svibnja Također je utvrđeno da prema 43 ugovora o prodaji dionica s popustom i šest ugovora o prodaji dionica bez popusta dioničari nisu ponovno uplatili za kupnju dionica te su poduzete radnje za raskid navedenih ugovora. Društvo je ponovno uplatilo za dionice uz popust prema 264 ugovora u tri navrata tijekom svibnja u iznosima koje su dioničari uplatili na blagajni Društva te je ukupno uplaćeno Fondu 77.99,42 kn. Uplate prema šest ugovora o prodaji dionica bez popusta u iznosu ,99 kn nisu poništene i sredstva nisu vraćena poslovnim bankama, iako je rješenjem Fonda utvrđeno da dioničari nisu obavili ponovne uplate. Fond nije raskinuo navedenih šest ugovora. U Društvu nema dokumentacije o povratu sredstava dioničara prema navedenim ugovorima. Većina dioničara je tijekom godine prodala ili prenijela bez naknade sve upisane dionice (otplaćene i neotplaćene) na nove stjecatelje, a najviše na Antuna Kočeta, direktora Društva. Prodaja ili prijenos obavljen je na temelju ugovora o reguliranju međusobnih odnosa, a prijenosi nisu evidentirani u knjizi dionica te nije vidljiv točan broj prodanih i prenesenih dionica na nove stjecatelje. Jedan primjerak ugovora nije dostavljen Fondu, što nije u skladu s odredbama članka 21.d Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća. Antun Kočet je 11. srpnja s Društvom zaključio sporazum o povratku dijela imovine po ugovorima od 27. listopada 1995., prodaji dionica te reguliranju odnosa prema menadžerskom ugovoru. Dodatkom sporazumu zaključenim s Društvom 16. srpnja 1996., a kojeg je u ime Društva potpisao predsjednik nadzornog odbora Zlatko Obadić, Antun Kočet obvezao se 7 5 dionica Društva nominalne vrijednosti 75.,- DEM prodati Zlatku Obadiću i društvu Frankommerce d.o.o. Varaždin za ,- DEM. Također se obvezao predati kupcima sve ovjerene ugovore na temelju kojih je stekao dionice i pribaviti ovjerene punomoći u korist Zlatka Obadića. Poseban ugovor o prodaji dionica između Antuna Kočeta i Zlatka Obadića nije zaključen. Navedena promjena također nije evidentirana u knjizi dionica.

18 16 Fond je 9. lipnja zaključio 238 dodataka ugovorima o prodaji dionica s popustom na obročnu otplatu. Dodaci ugovorima glase na ime dioničara, a većinu dodataka potpisao je Zlatko Obadić na temelju pisanih punomoći dioničara. Dodaci ugovorima zaključeni su na rok otplate 2 godina, osim jednog koji je zaključen na rok otplate godinu dana. Nakon zaključivanja dodataka ugovorima većina dioničara nije otplaćivala obroke za dionice Fondu. Punomoćima su dioničari ovlastili Zlatka Obadića na zaključivanje dodataka ugovorima s Fondom, zaključivanje ugovora o prodaji dionica, sudjelovanje u radu i odlučivanju na skupštini, podizanje dividende koja im pripada te raspolaganje dionicama i pravima koja iz njih proizlaze. Prvi obrok nakon zaključivanja dodataka ugovorima prema 193 ugovora u iznosu ,54 kn uplatilo je 9. kolovoza društvo Frankommerce d.o.o. Varaždin, čiji je vlasnik bio Zlatko Obadić, a pet mjesečnih obroka u razdoblju od rujna do travnja u ukupnom iznosu , kn uplatio je Zlatko Obadić. Plaćanja su obavljena gotovinom. Od travnja prema navedenim dodacima ugovorima u Fondu nema evidentiranih uplata. Od 44 dodataka ugovorima prema kojima su dioničari sami otplaćivali dionice Fondu, za 2 je u Fondu evidentirana jedna uplata u svibnju 1997., a za drugih 24 evidentirano je više uplata tijekom i Prema jednom dodatku ugovoru dionice su konačno otplaćene u prosincu Zlatko Obadić i društvo Frankommerce, d.o.o. Varaždin, čiji je on bio direktor, su tijekom imali u vlasništvu dionica Društva ili 58,8% ukupnog broja dionica. Fond nije raskidao dodatke ugovorima do studenoga 1999., što nije u skladu s odredbama ugovora o prodaji dionica i dodataka ugovorima, kojima je utvrđeno da će Fond raskinuti ugovore ili dodatke ugovorima, ukoliko kupci ne plate tri dospjela obroka. Fond je u studenome 1997., a na temelju rješenja od 29. travnja raskinuo 48 ugovora o prodaji 5 66 dionica, od čega šest ugovora o prodaji 2 35 dionica bez popusta i 42 ugovora o prodaji 3 31 dionica s popustom, jer nisu obavljene uplate u skladu s rješenjem Fonda od 24. svibnja Raskidom ugovora u portfelj Fonda preneseno je 5 36 neotplaćenih dionica, od čega bez popusta i 3 39 s popustom, a dioničarima su pripale 623 otplaćene dionice bez popusta i jedna dionica s popustom. U siječnju Fond je raskinuo 38 ugovora o prodaji 2 38 dionica s popustom za koje nisu zaključeni dodaci ugovorima te je neotplaćenih dionica preneseno u portfelj Fonda, a dioničarima je pripala 51 otplaćena dionica. U veljači Fond je raskinuo dva ugovora o prodaji 18 dionica s popustom za koje nisu zaključeni dodaci ugovorima te je u portfelj Fonda prenesena 11 neotplaćena dionica, a dioničarima je pripalo 79 otplaćenih dionica. U studenome Fond je raskinuo 237 ugovora o prodaji dionica za koje su zaključeni dodaci ugovorima te je u portfelj Fonda preneseno neotplaćenih dionica, a otplaćene dionice pripale su dioničarima. Fond je u studenome također raskinuo i dva ugovora o prodaji 18 dionica za koje nisu zaključeni dodaci ugovorima te je u portfelj Fonda preneseno 179 neotplaćenih dionica, a dioničarima je pripala jedna otplaćena dionica. U razdoblju Fond je raskinuo 327 ugovora o prodaji dionica, od čega 321 ugovor o prodaji dionica uz popust i šest ugovora o prodaji 2 35 dionica bez popusta. U portfelj Fonda preneseno je neotplaćenih dionica, od čega dionice uz popust i dionica bez popusta. Dioničarima je pripalo otplaćenih dionica, od čega dionica uz popust i 623 dionice bez popusta. U cijelosti je otplaćeno 7 dionica prema jednom ugovoru.

19 Dionice iz portfelja fondova Dionice iz portfelja Fonda Od neprodanih dionica nominalne vrijednosti ,- DEM, u portfelj Fonda prenesene su dionice nominalne vrijednosti ,- DEM ili 28,9% temeljnog kapitala. U veljači Fond je 1 5 dionica Društva nominalne vrijednosti 15.,- DEM ustupio bez naplate 15 invalida Domovinskog rata ili članovima obitelji poginulih hrvatskih branitelja na temelju rješenja, a u skladu s odredbama Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća i Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata. Invalidi Domovinskog rata i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja su u veljači posredovanjem brokerske tvrtke prodali 1 5 dionica Društva nominalne vrijednosti 15.,- DEM Zlatku Obadiću za 112.5,- DEM ili 75,- DEM po dionici. Fond je 11. rujna prodao 8 5 dionica Društva nominalne vrijednosti 85.,- DEM na javnoj dražbi putem brokerske tvrtke Ceufin brokers d.o.o. Zagreb društvu Frankommerce d.o.o. Varaždin za 85.,- DEM, što je iznosilo , kn prema srednjem tečaju Narodne banke Hrvatske na dan prodaje. Kupac se obvezao ugovornu cijenu platiti obveznicama Republike Hrvatske nastalim pretvaranjem deviznih depozita građana u javni dug ili potvrdom o knjižnom potraživanju u roku sedam dana od zaključivanja ugovora. Plaćanje je obavljeno starom deviznom štednjom 15. rujna u iznosu 3.,- DEM ili , kn i 18. rujna u iznosu 82.,- DEM ili , kn. U listopadu Fond je dionice Društva nominalne vrijednosti 373.2,- DEM dodijelio bez naplate 47 invalida Domovinskog rata ili članovima obitelji poginulih hrvatskih branitelja na temelju rješenja. Prema podacima iz knjige dionica dionice Društva nominalne vrijednosti 373.2,- DEM prenesene su u prosincu na društvo Frankommerce d.o.o. Varaždin. U Društvu nema ugovora o prodaji dionica zaključenih između invalida Domovinskog rata i društva Frankommerce d.o.o. Varaždin, odnosno dokumentacije na temelju koje je društvo Frankommerce d.o.o. Varaždin upisano u knjigu dionica. U studenome Fond je raskinuo 48 ugovora o prodaji 5 66 dionica te je u portfelj Fonda preneseno 5 36 neotplaćenih dionica Društva nominalne vrijednosti 53.6,- DEM. Tijekom Fond je raskinuo 4 ugovora o prodaji 2 56 dionica te je u portfelj Fonda preneseno 2 43 neotplaćenih dionica Društva nominalne vrijednosti 243.,- DEM. Fond je 3. veljače na temelju odredbi članka 21. i članka 27. Zakona o privatizaciji, članka 12. Zakona o privatizacijskim investicijskim fondovima te članaka 2. i 6. Pravilnika o uvjetima i načinu zamjene dionica ili udjela donio dva rješenja o ustupanju 1 17 dionica Društva bez naplate dvjema osobama, koje su ih stekle u postupku dražbe u kuponskoj privatizaciji. Osobe koje su u postupku kuponske privatizacije stekle 1 17 dionica Društva nominalne vrijednosti 117.,- DEM prodale su ih fizičkoj osobi za 4.2,- DEM ili 3,6 DEM po dionici, plativo u kunama prema srednjem tečaju Hrvatske narodne banke na dan plaćanja. Ugovori o prodaji zaključeni su 22. listopada 1998., a u ugovorima je navedeno da su prodavatelji vlasnici dionica na temelju potvrde o vlasništvu nad dionicama.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE AUTOREMONT, MATULJI Rijeka,

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE AUTOREMONT, MATULJI Rijeka, REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE AUTOREMONT, MATULJI Rijeka, travanj 2004. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HUM, VELA LUKA Vinkovci, sr

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HUM, VELA LUKA Vinkovci, sr REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HUM, VELA LUKA Vinkovci, srpanj 24. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZAGREBAČKA INDUSTRIJA SVILE, ZAGREB Zagreb, ožuja

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZAGREBAČKA INDUSTRIJA SVILE, ZAGREB Zagreb, ožuja REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZAGREBAČKA INDUSTRIJA SVILE, ZAGREB Zagreb, ožujak 2004. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Dubrovnik IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HOTELSKO TURISTIČKO PODUZ

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Dubrovnik IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HOTELSKO TURISTIČKO PODUZ REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Dubrovnik IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HOTELSKO TURISTIČKO PODUZEĆE LERO, DUBROVNIK Dubrovnik, ožujak 2004. S A D R

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZAGREBAČKE PEKARNE KLARA, ZAGREB Zagreb, lipanj 2

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZAGREBAČKE PEKARNE KLARA, ZAGREB Zagreb, lipanj 2 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZAGREBAČKE PEKARNE KLARA, ZAGREB Zagreb, lipanj 2003. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Krapina IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE DEKOR, ZABOK Krapina, srpan

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Krapina IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE DEKOR, ZABOK Krapina, srpan REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Krapina IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE DEKOR, ZABOK Krapina, srpanj 23. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ŽITOKOMBINAT, ZAGREB - 1. MAJ

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ŽITOKOMBINAT, ZAGREB - 1. MAJ REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ŽITOKOMBINAT, ZAGREB - 1. MAJ, SISAK Sisak, ožujak 2004. S A D R Ž A J strana 1.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE VSF, DONJI MIHOLJAC Viro

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE VSF, DONJI MIHOLJAC Viro REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE VSF, DONJI MIHOLJAC Virovitica, travanj 2003. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ANTILOP, ZAGREB Zagreb, listopad 2003.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ANTILOP, ZAGREB Zagreb, listopad 2003. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ANTILOP, ZAGREB Zagreb, listopad 2003. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2 2. OSNOVNI PODACI

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZLATA, NOVA GRADIŠKA

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZLATA, NOVA GRADIŠKA REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ZLATA, NOVA GRADIŠKA Slavonski Brod, ožujak 2001. S A D R Ž A J Strana

Више

TFI-POD

TFI-POD BILANCA stanje na dan 3.2.20. Prethodno Tekuće A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+00+020+029+033) I. NEMATERIJALNA IMOVINA (004 do ). Izdaci za razvoj 2. Koncesije,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE PROGRES-VALALTA, ROVINJ Pazin

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE PROGRES-VALALTA, ROVINJ Pazin REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE PROGRES-VALALTA, ROVINJ Pazin, studeni 2003. S A D R Ž A J 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI RADA NADZORNIH ODBORA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA U VLASNIŠTVU/SUVLASNIŠTVU

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE INKER, ZAPREŠIĆ Zagreb, veljača 2003.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE INKER, ZAPREŠIĆ Zagreb, veljača 2003. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE INKER, ZAPREŠIĆ Zagreb, veljača 2003. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2 2. OSNOVNI PODACI

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE JASENJE, ČAĐAVICA Virovi

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE JASENJE, ČAĐAVICA Virovi REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE JASENJE, ČAĐAVICA Virovitica, listopad 2002. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA

Више

NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslo

NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslo NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja Nacionalnog parka Plitvička jezera (dalje u tekstu:

Више

HEP d.d. NEREVIDIRANI POLUGODIŠNJI NEKONSOLIDIRANI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE I VI Zagreb, rujan 2018.

HEP d.d. NEREVIDIRANI POLUGODIŠNJI NEKONSOLIDIRANI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE I VI Zagreb, rujan 2018. HEP d.d. NEREVIDIRANI POLUGODIŠNJI NEKONSOLIDIRANI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE I VI 2018. Zagreb, rujan 2018. SADRŽAJ: I. IZVJEŠĆE UPRAVE O FINANCIJSKOM POLOŽAJU I ANALIZA REZULTATA POSLOVANJA MEĐUIZVJEŠTAJ

Више

BILANCA stanje na dan Obveznik: LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. OPATIJA Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (net

BILANCA stanje na dan Obveznik: LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. OPATIJA Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (net BILANCA stanje na dan 31.12.2017 Obveznik: LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. OPATIJA Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna (neto) Tekuća (neto) 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA

Више

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P BILANCA stanje na dan 31.12.2017 Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna (neto) Tekuća (neto) 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P BILANCA stanje na dan 31.12.2017 Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna (neto) Tekuća (neto) 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

Analiza poslovanja HNK HAJDUK

Analiza poslovanja HNK HAJDUK Split, 26.09.2013.god. Analiza poslovanja HNK Hajduk Split Pročelnica Službe za unutarnju reviziju: Alma Peroš SADRŽAJ: 1. Osnovne informacije 1.1. Vlasnička struktura 1.2. Djelatnost 2. Financijsko stanje

Више

Microsoft Word - Prijedlog Odluke o prodaji doc

Microsoft Word - Prijedlog Odluke o prodaji doc REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD PAZIN Gradonačelnik KLASA: 940-01/13-01/62 URBROJ: 2163/01-01-01-13-10 Pazin, 07. listopada 2013 PREDSJEDNIKU GRADSKOG VIJEĆA P A Z I N PREDMET: Odluka o prodaji

Више

Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje 2 3 4

Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje 2 3 4 Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 31.03.2017. AOP oznaka Prethodno razdoblje 31.12.2016. Tekuće razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B)

Више

Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka Izvještaj za period od I III Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izv

Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka Izvještaj za period od I III Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izv Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka 403. 410. Izvještaj za period od I III 2015. Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izvještaja za period od 01.01. do 31.03.2015. godine 2.

Више

TFI-POD

TFI-POD Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka 403. 410. Financijski izvještaj za period od I VI 2012. godine Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izvještaja za period od 01.01. do 30.06.2012.

Више

Microsoft Word - POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ RIJEKA PROMETA d.d..doc

Microsoft Word - POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ RIJEKA PROMETA d.d..doc POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ RIJEKA PROMETA D.D. ZA RAZDOBLJE OD 1.1. DO 30.6.2011. GODINE Rijeka, srpanj 2011. godine S A D R Ž A J STRANA: RAČUN DOBITI I GUBITKA ZA 1.1.-30.6. 2011. GODINE 3 IZVJEŠTAJ O OSTALOJ

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE VETERINARSKA STANICA SISAK, S

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE VETERINARSKA STANICA SISAK, S REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE VETERINARSKA STANICA SISAK, SISAK Sisak, rujan 2002. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA

Више

BILANCA stanje na dan Obrazac POD-BIL Obveznik: ; JADRAN KAPITAL d.d. Naziv pozicije AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLA

BILANCA stanje na dan Obrazac POD-BIL Obveznik: ; JADRAN KAPITAL d.d. Naziv pozicije AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLA BILANCA stanje na dan 30.06.205. POD-BIL AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+00+020+029+033) I. NEMATERIJALNA IMOVINA (004 do 009). Izdaci za razvoj 2. Koncesije,

Више

Obveznik: ; USLUGA D.O.O. AKTIVA 1. Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije, robne i uslužne marke, softver i ostala prava 3. Goo

Obveznik: ; USLUGA D.O.O. AKTIVA 1. Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije, robne i uslužne marke, softver i ostala prava 3. Goo AKTIVA. Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije, robne i uslužne marke, softver i ostala prava 3. Goodwill 4. Predujmovi za nabavu 6. Ostala nematerijalna imovina II. MATERIJALNA IMOVINA ( 0

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HRVATSKI RADIO ČAKOVEC, ČA

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HRVATSKI RADIO ČAKOVEC, ČA REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HRVATSKI RADIO ČAKOVEC, ČAKOVEC Varaždin, studeni 2003. S A D R Ž A J strana

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: /19-01/03 URBROJ: 2198/ Zadar, 17. siječnja PREDMET:

REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: /19-01/03 URBROJ: 2198/ Zadar, 17. siječnja PREDMET: REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: 944-01/19-01/03 URBROJ: 2198/01-2-19-6 Zadar, 17. siječnja 2019. PREDMET: NADLEŽNOST ZA DONOŠENJE: - GRADSKOM VIJEĆU GRADA ZADRA

Више

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE 1. - 3.2017. SADRŽAJ OPĆI PODACI... 3 IZVJEŠTAJ O OSTVARENIM REZULTATIMA POSLOVANJA BELJA D.D. ZA RAZDOBLJE 1. 3. 2017. GODINE... 4 OPĆI PODACI Belje d.d.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE KEMIKALIJE, ZAGREB Zagreb, svibanj 2003.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE KEMIKALIJE, ZAGREB Zagreb, svibanj 2003. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE KEMIKALIJE, ZAGREB Zagreb, svibanj 2003. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2 2. OSNOVNI PODACI

Више

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE 1. - 9.2017. SADRŽAJ OPĆI PODACI... 3 IZVJEŠTAJ O OSTVARENIM REZULTATIMA POSLOVANJA BELJA D.D. ZA RAZDOBLJE 1. 9. 2017. GODINE... 4 I Z J A V A... 11 OPĆI

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVN

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVN REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU ZRAČNA LUKA ZADAR D.O.O. Zadar,

Више

GFI-2016_IVB_bil_rdg_nt

GFI-2016_IVB_bil_rdg_nt BILANCA POD-BIL AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA ( 003+00+020+03+036) I. NEMATERIJALNA IMOVINA ( 004 do 009). Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE JADRAN, BUZET Pazin, svibanj

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE JADRAN, BUZET Pazin, svibanj REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE JADRAN, BUZET Pazin, svibanj 2002. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE RIKARD BENČIĆ, RIJEKA Rijeka

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE RIKARD BENČIĆ, RIJEKA Rijeka REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE RIKARD BENČIĆ, RIJEKA Rijeka, kolovoz 2003. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

(Microsoft Word - Tromjese\350ni izvje\232taji_300911_nerevidirani_konsolidirani.doc)

(Microsoft Word - Tromjese\350ni  izvje\232taji_300911_nerevidirani_konsolidirani.doc) ULJANIK d.d. Pula Konsolidirani Tromjesečni izvještaj za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2011. Pula, listopad 2011. SADRŽAJ Financijski izvještaji Konsolidirana bilanca Konsolidirani račun dobiti

Више

USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE Broj: SuE-ZVjP-11/2017 Zagreb, 31. svibnja IZVOD IZ ZAPISNIKA 11. SJEDNICE PRVOG VIJEĆA ZA ODLUČIVANJE O USTAVNIM

USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE Broj: SuE-ZVjP-11/2017 Zagreb, 31. svibnja IZVOD IZ ZAPISNIKA 11. SJEDNICE PRVOG VIJEĆA ZA ODLUČIVANJE O USTAVNIM USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE Broj: SuE-ZVjP-11/2017 Zagreb, 31. svibnja 2017. IZVOD IZ ZAPISNIKA 11. SJEDNICE PRVOG VIJEĆA ZA ODLUČIVANJE O USTAVNIM TUŽBAMA održane 31. svibnja 2017. PRISUTNI: Antun

Више

TFI-POD Q xls

TFI-POD Q xls PRILOG 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2010 do 31.3.2010 Matični broj (MB): 00688550 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika-tfi-pod Matični broj subjekta (MBS): 080026348 Osobni identifikacijski

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HEMPEL, UMAG Pazin, studeni 2

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HEMPEL, UMAG Pazin, studeni 2 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE HEMPEL, UMAG Pazin, studeni 2003. S A D R Ž A J 1. ZAKONSKA REGULATIVA 2 2. OSNOVNI

Више

Brodogradilište d.d. HR RIJEKA, Liburnijska 3 HRVATSKA, p.p web: Tel.: +385 (0) 51

Brodogradilište d.d. HR RIJEKA, Liburnijska 3 HRVATSKA, p.p web:   Tel.: +385 (0) 51 Brodogradilište d.d. HR 51000 RIJEKA, Liburnijska 3 HRVATSKA, p.p. 197 e-mail: gmanageroffice.3maj @uljanik.hr, web: www.uljanik.hr Tel.: +385 (0) 51 611-111 +385 (0) 51 611-000 Fax.: +385 (0) 51 611-870

Више

TOČKA 3. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje trgovačkom društvu ENERGO d.o.o. Rijeka kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.

TOČKA 3. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje trgovačkom društvu ENERGO d.o.o. Rijeka kod Erste&Steiermarkische Bank d.d. TOČKA 3. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje trgovačkom društvu ENERGO d.o.o. Rijeka kod Erste&Steiermarkische Bank d.d. R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU HEP-PLIN D.O.O., OSIJEK Osijek,

Више

(Microsoft Word OBITELJSKI CENTAR BJELOVARSKO-BILOGORSKE \216UPANIJE.DOC)

(Microsoft Word OBITELJSKI CENTAR BJELOVARSKO-BILOGORSKE \216UPANIJE.DOC) REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Bjelovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI OBITELJSKI CENTAR BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE, BJELOVAR Bjelovar, veljača 2011. S A D R Ž A J stranica

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE AGROLABIN, LABIN Pazin, ožuja

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE AGROLABIN, LABIN Pazin, ožuja REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE AGROLABIN, LABIN Pazin, ožujak 2004. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBBLICA DI CROAZIA ISTARSKA ŽUPANIJA REGIONE ISTRIANA GRAD ROVINJ-ROVIGNO CITTA' DI ROVINJ-ROVIGNO Gradonačelnik Il Sindaco Klas

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBBLICA DI CROAZIA ISTARSKA ŽUPANIJA REGIONE ISTRIANA GRAD ROVINJ-ROVIGNO CITTA' DI ROVINJ-ROVIGNO Gradonačelnik Il Sindaco Klas REPUBLIKA HRVATSKA REPUBBLICA DI CROAZIA ISTARSKA ŽUPANIJA REGIONE ISTRIANA GRAD ROVINJ-ROVIGNO CITTA' DI ROVINJ-ROVIGNO Gradonačelnik Il Sindaco Klasa/Classe: 320-01/17-01/121 Urbroj/Numprot: 2171/01-07-13/3-2

Више

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu Klasa: 947-02/05-01/7 Ur. broj: 2163/1-09/1-06-22 Pula, 7. lipnja 2006. godine. ISTARSKA ŽUPANIJA ŽUPANIJSKO

Више

FINANCIJSKA NEREVIDIRANA IZVJEŠĆA ZA ČETVRTO TROMJESEČJE Rovinj, 30. siječnja 2011.

FINANCIJSKA NEREVIDIRANA IZVJEŠĆA ZA ČETVRTO TROMJESEČJE Rovinj, 30. siječnja 2011. FINANCIJSKA NEREVIDIRANA IZVJEŠĆA ZA ČETVRTO TROMJESEČJE 200. Rovinj, 30. siječnja 20. SADRŽAJ:. Međuizvještaj poslovodstva 2. Financijska izvješća konsolidirana 3. Financijska izvješća nekonsolidirana

Више

Na temelju članka 259.a stavka 5. Zakona o osiguranju (Narodne novine br. 151/05, 87/08 i 82/09), Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga donijela je na sjednici Uprave održanoj 03. prosinca 2009.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE PODUZEĆE ZA CESTE SPLIT, SPLI

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE PODUZEĆE ZA CESTE SPLIT, SPLI REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE PODUZEĆE ZA CESTE SPLIT, SPLIT Zadar, listopad 2003. S A D R Ž A J 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

Referentna stranica ,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati

Referentna stranica ,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati Referentna stranica 1.205.770.925,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 2011. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matični broj (MB): Matični broj suda (MBS): 10 01581392

Више

I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaj

I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaj I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja Javne ustanove Nacionalni park Paklenica

Више

OLYMPIA VODICE D.D. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI

OLYMPIA VODICE D.D. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI OLYMPIA VODICE D.D. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI 01.01.2016. 30.09.2016. MEĐUIZVJEŠTAJ UPRAVE ZA RAZDOBLJE OD 01.01.2016. 30.09.2016. U prvih devet mjeseci 2016. godine ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od

Више

GRUPA tekst pdf

GRUPA tekst pdf Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 30.06.2014. AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

I. MIŠLJENJE POSLOVNO INOVACIJSKI CENTAR HRVATSKE BICRO D.O.O. 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih i

I. MIŠLJENJE POSLOVNO INOVACIJSKI CENTAR HRVATSKE BICRO D.O.O. 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih i I. MIŠLJENJE POSLOVNO INOVACIJSKI CENTAR HRVATSKE BICRO D.O.O. 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja društva (dalje u tekstu: Društvo)

Више

Temeljem odredbe članka 15. točka 3. i članka 8. stavak 1. Zakona o Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (Narodne novine br. 140/05) te članka 47. stavak 1. i članka 48. stavak 1. i stavak

Више

BILANCA stanje na dan Naziv pozicije AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje AKTIVA A) POTRAŢIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITA

BILANCA stanje na dan Naziv pozicije AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje AKTIVA A) POTRAŢIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITA BILANCA stanje na dan 3.03.200. Naziv pozicije Prethodno Tekuće AKTIVA A) POTRAŢIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA I. NEMATERIJALNA IMOVINA II. MATERIJALNA IMOVINA III. DUGOTRAJNA

Више

0038_001-1.pdf

0038_001-1.pdf Temeljem odredbe članka 8. stavak 1. Statuta Zagrebačke burze d.d. (dalje u tekstu: Burza), dana 01. lipnja 2010. godine Uprava Burze uz suglasnost Nadzornog odbora od 02. lipnja 2010. godine donosi sljedeći

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Split IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE SALONACOOP, SOLIN Split, list

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Split IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE SALONACOOP, SOLIN Split, list REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Split IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRETVORBE I PRIVATIZACIJE SALONACOOP, SOLIN Split, listopad 2002. S A D R Ž A J strana 1. ZAKONSKA REGULATIVA

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2017. do 31.12.2017. Matični broj (MB): 03674223 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 080004355 Osobni identifikacijski

Више

Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje A) POTRAŽIVANJA Z

Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje A) POTRAŽIVANJA Z Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 30.06.2016. AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

PLIVA d

PLIVA d LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava 21 20 340 Ploče OIB: 51228874907 GRUPA LUKA PLOČE d.d. Konsolidiran i nerevidiran izvještaj za treće tromjesečje 2010. godine Ploče, listopad 2010. godine Sadržaj:

Више

KREDITNA BANKA ZAGREB DD Za razdoblje: Bilanca financijske institucije (iznosi u tisućama kn) Pozicija AOP A) U

KREDITNA BANKA ZAGREB DD Za razdoblje: Bilanca financijske institucije (iznosi u tisućama kn) Pozicija AOP A) U Bilanca financijske institucije Pozicija AOP 31.12.28. 31.3.29. A) UKUPNA AKTIVA (AOP 2 do 11) 1 1.485.739 1.415.843 Novac na računu i u blagajni (gotovina) 2 33.814 22.83 Depoziti kod Hrvatske narodne

Више

Microsoft Word - PRISLIGA d.o.o., TISNO.doc

Microsoft Word - PRISLIGA d.o.o., TISNO.doc REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Šibenik IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRISLIGA D.O.O., TISNO Šibenik, srpanj 2012. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O DRUŠTVU 2 Djelokrug rada

Више

Referentna stranica ,91 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matičn

Referentna stranica ,91 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matičn Referentna stranica 280.457.339,9 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 204. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matični broj (MB): Matični broj suda (MBS): 0 0304593 0806344

Више

GRUPA tekst pdf

GRUPA tekst pdf Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 30.09.2014. AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

PLIVA d

PLIVA d LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava 21 20 340 Ploče OIB: 51228874907 GRUPA LUKA PLOČE d.d. Konsolidiran i nerevidiran izvještaj za prvo tromjesečje 2010. godine Ploče, travanj 2010. godine Sadržaj: Konsolidirana

Више

Referentna stranica ,83 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: 10 Mat

Referentna stranica ,83 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: 10 Mat Referentna stranica 299.89.89,83 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 205. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: 0 Matični broj (MB): 0304593 Matični broj suda (MBS): 0806344

Више

3 Kons 1 Q 2012 xls.xls

3 Kons 1 Q 2012 xls.xls Prilog. Razdoblje izvještavanja: 0.0.202 do 3.03.202 Matični broj (MB): 03333477 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040000833 Osobni identifikacijski broj

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2017. do 31.12.2017. Matični broj (MB): 03674223 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 080004355 Osobni identifikacijski

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični bro

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični bro Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2015 do 30.6.2015 Matični broj (MB): 01924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040211518 Osobni identifikacijski

Више

BRKO- prodaja zemljišta odluka o raspisivanju natječaja

BRKO- prodaja zemljišta odluka o raspisivanju natječaja OBRAZLOŽENJE UZ PRIJEDLOG ODLUKE O PRODAJI NEKRETNINE U K.O. OPATIJA Grad Opatija je vlasnik nekretnina oznake k.č. 1522, šuma površine 412 m2, u zk.ul. 245 k.o. Opatija ( nove izmjere), a koja odgovara

Више

Izjava Uprave o finan. polozaju za 3.Q pdf

Izjava Uprave o finan. polozaju za 3.Q pdf HOTELI PODGORA d.d. PODGORA FINANCIJSKO IZVJEŠĆE Za razdoblje VII-IX 2010. Podgora, 31.10.2010. PRILOG 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2010 do 30.09.2010 Matični broj (MB): 03324842 Tromjesečni financijski

Више

P/ REPUBLIKA HRVATSKA HRVATSKA ENERGETSKA REGULATORNA AGENCIJA Ulica grada Vukovara Zagreb Ovo Rješenje postalo je pravomoćno dana U Za

P/ REPUBLIKA HRVATSKA HRVATSKA ENERGETSKA REGULATORNA AGENCIJA Ulica grada Vukovara Zagreb Ovo Rješenje postalo je pravomoćno dana U Za P/118745 REPUBLIKA HRVATSKA HRVATSKA ENERGETSKA REGULATORNA AGENCIJA Ulica grada Vukovara 14 10000 Zagreb Ovo Rješenje postalo je pravomoćno dana U Zagrebu, Potpis ovlaštene osobe KLASA: UP/I-034-02/18-15/24

Више

TFI-POD

TFI-POD Prilog. Razdoblje izvještavanja:..206 do 3.2.206 Matični broj (MB): 0924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040258 Osobni identifikacijski broj 2298253360

Више

Izvještaj uprave GRUPA.pdf

Izvještaj uprave GRUPA.pdf Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. 71 1 BILANCA stanje na dan 31.03.2016. AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+010+020+029+033)

Више

Referentna stranica ,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati

Referentna stranica ,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati Referentna stranica 5.986.427.485,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 204. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matični broj (MB): Matični broj suda (MBS): 0 00539 080048

Више

Pozicija Opis, vrijednost ili iznos Naziv mirovinskog društva PBZ CROATIA OSIGURANJE d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima MBS OI

Pozicija Opis, vrijednost ili iznos Naziv mirovinskog društva PBZ CROATIA OSIGURANJE d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima MBS OI Pozicija Opis, vrijednost ili iznos Naziv mirovinskog društva PBZ CROATIA OSIGURANJE d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima MBS 1583999 OIB 20455535575 Broj za izvješća 2150 Adresa (poštanski

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični bro

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični bro Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 30.9.2014 Matični broj (MB): 01924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040211518 Osobni identifikacijski

Више

pdfTFI-POD

pdfTFI-POD OLYMPIA VODICE D.D. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI 01.01.2013. 30.06.2013. MEðUIZVJEŠTAJ UPRAVE ZA RAZDOBLJE OD 01.01.2013. 30.06.2013. U prvom polugodištu 2013.-e godine ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični br

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični br Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 31.12.2014 Matični broj (MB): 01924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040211518 Osobni identifikacijski

Више

NATJEČAJ PRODAJA POSLOVNIH PROSTORA NA PODRUČJU OPĆINE LEĆEVICE-KLADNJICE ;čest. zgr. 1755/1 i 40/2 sve k.o. Kladnjice S A D R Ž A J: I. Natječajna do

NATJEČAJ PRODAJA POSLOVNIH PROSTORA NA PODRUČJU OPĆINE LEĆEVICE-KLADNJICE ;čest. zgr. 1755/1 i 40/2 sve k.o. Kladnjice S A D R Ž A J: I. Natječajna do NATJEČAJ PRODAJA POSLOVNIH PROSTORA NA PODRUČJU OPĆINE LEĆEVICE-KLADNJICE ;čest. zgr. 1755/1 i 40/2 sve k.o. Kladnjice S A D R Ž A J: I. Natječajna dokumentacija Upute ponuditeljima II. OBRAZAC PONUDE

Више

Microsoft Word - Predmet 7 - Finansijsko izvjestavanje 2 maj 2019 RJESENJE

Microsoft Word - Predmet 7 - Finansijsko izvjestavanje 2 maj 2019 RJESENJE КОМИСИЈА ЗА РАЧУНОВОДСТВО И РЕВИЗИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ИСПИТ ЗА СТИЦАЊЕ ПРОФЕСИОНАЛНОГ ЗВАЊА СЕРТИФИКОВАНИ РАЧУНОВОЂА (ИСПИТНИ ТЕРМИН: МАЈ 2019. ГОДИНЕ) ПРЕДМЕТ 7: ФИНАНСИЈСКО ИЗВЈЕШТАВАЊЕ 2 I - ТЕСТ

Више

Microsoft Word - Tromjesečni_Izvjestaj 1Q2012.doc

Microsoft Word - Tromjesečni_Izvjestaj 1Q2012.doc Godišnji izvještaj za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2017. (revidirani izvještaji) Zagreb, 30. travanj 2018. Sadržaj a) Izvješće Uprave b) Revidirani godišnji financijski izvještaji I. Bilanca

Више

Microsoft Word - ODLUKA o komunalnom doprinosu _doc

Microsoft Word - ODLUKA o komunalnom doprinosu _doc REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA LJUBEŠČICA OPĆINSKO VIJEĆE Klasa: 363-02/02-01/1 Ur.broj: 2186-025-01-02-1 Ljubeščica, 31.siječnja 2002. Na temelju članka 23. stavka 3. Zakona o komunalnom

Више

Korporativne komunikacije

Korporativne komunikacije Dalekovod grupa Marijana Čavića 4 10 000 Zagreb Izvještaj poslovodstva za treći kvartal 2010. godine Objavljeno 29.10.2010. godine Nerevidirano, konsolidirano Zagreb, 29.listopada. 2010. godine SADRŢAJ:

Више

SH grupa TFI-POD_KONSOLIDIRANI_NEREVIDIRANI_Q3_2014_HRV.xls

SH grupa TFI-POD_KONSOLIDIRANI_NEREVIDIRANI_Q3_2014_HRV.xls Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 30.09.2014. Matični broj (MB): 3426980 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 060004796 Osobni identifikacijski broj

Више

Memorandum - Ravnatelj

Memorandum - Ravnatelj KLASA: UP/I-344-03/15-11/633 URBROJ: 376-10-19-18 Zagreb, 19. ožujka 2019. Na temelju članka 12. stavka 1. točke 11., članka 17. stavka 3. i članka 28. stavka 6. Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN

Више

FI za PDF revizija.xls

FI za PDF revizija.xls Auctor d.o.o. Godišnji financijski izvještaji za razdoblje od 1.1.21.-31.12.21. godine Obrazac: OP-ID-1 Opći podaci o investicijskom društvu NAZIV INVESTICIJKOG DRUŠTVA Auctor d.o.o. Identifikacijski broj

Више

AG-Nerevidirani_4Q2017

AG-Nerevidirani_4Q2017 Adris Grupa d.d. Tromjesečni nerevidirani financijski izvještaji na dan 31. prosinca 2017. godine Adris Grupa d.d. / Obala Vladimira Nazora 1 / 52210 Rovinj, Hrvatska tel.: +385 (0)52 801 000, 801 122;

Више

KD AUTOTROLEJ d

KD AUTOTROLEJ d - Izvještaj o radu za 2016. g. Rijeka, svibanj 2017. godine U razdoblju od 15. siječnja 2016. godine do 30. prosinca 2016. godine Nadzorni odbor KD Autotrolej d.o.o. djeluje u sastavu: 1. IVO SIMPER, Grad

Више

TFI-POD

TFI-POD Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2017. do 30.06.2017. Matični broj (MB): 03715957 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040004561 Osobni identifikacijski

Више

Memorandum - Ravnatelj

Memorandum - Ravnatelj KLASA: UP/I-344-03/15-11/324 URBROJ: 376-10-18-34 Zagreb, 17. prosinca 2018. Na temelju članka 12. stavka 1. točke 11., članka 17. stavka 3. i članka 28. stavka 6. Zakona o elektroničkim komunikacijama

Више

TFI-POD xls

TFI-POD xls coning grupa coning turizam d.d. varaždin dioničko društvo za turizam, poslovno posredovanje i trgovinu, m.b. 0214361 a. šenoe 4-6, 42000 varaždin, croatia telefon +385 (42) 333-333 fax +385 (42) 333-222

Више

Konsolidirano i nerevidirano izvješće1Q-2010_TFI-POD.xls

Konsolidirano i nerevidirano izvješće1Q-2010_TFI-POD.xls PRILOG. Razdoblje izvještavanja:..200 do 3.3.200 Matični broj (MB): 0327553 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika-tfi-pod Matični broj subjekta (MBS): 08000093 Osobni identifikacijski broj 479242222

Више

HDEL-R-A TFI-POD 1Q xls

HDEL-R-A TFI-POD 1Q xls Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 31.3.2014 Matični broj (MB): 00688550 Tromjese čni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 080026348 Osobni identifikacijski

Више

Obrazac: IFP-ID-2 Izvještaj o financijskom položaju IZVJEŠTAJ O FINANCIJSKOM POLOŽAJU INVESTICIJSKOG DRUŠTVA na dan AKTIVA Broj pozicije Op

Obrazac: IFP-ID-2 Izvještaj o financijskom položaju IZVJEŠTAJ O FINANCIJSKOM POLOŽAJU INVESTICIJSKOG DRUŠTVA na dan AKTIVA Broj pozicije Op Obrazac: IFP-ID-2 Izvještaj o financijskom položaju IZVJEŠTAJ O FINANCIJSKOM POLOŽAJU INVESTICIJSKOG DRUŠTVA na dan 3.2.208 AKTIVA Broj pozicije Opis pozicije AOP 3.2. prethodne Na izvještajni datum tekućeg

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU KLASA: /18-01/38 URBROJ: Zagreb, 21. siječnja IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKO

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU KLASA: /18-01/38 URBROJ: Zagreb, 21. siječnja IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKO REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU KLASA: 041-01/18-01/38 URBROJ: 613-02-01-18-6 Zagreb, 21. siječnja 2019. IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKOJ REVIZIJI SREDIŠNJEG REGISTRA OSIGURANIKA ZA 2017.

Више