Tehnoloske ponude za septembar (002) (002)

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Tehnoloske ponude za septembar (002) (002)"

Транскрипт

1 BOSNIA AND HERZEGOVINA FEDERATION OF BOSNIA AND HERZEGOVINA EEN FBiH Bilten tehnološke saradnje Septembar Baza podataka (objavljeno): Prije sedam dana: 48 Prije mjesec dana: 163 Prije devedeset dana: 463 Prije godinu dana: 1627 Ažurirano: Napomene: Sve ponude koje su prezentovane u Biltenu tehnološke saradnje za Septembar godine odabrane su iz Baze tehnološke saradnje EEN mreže. Putem dole datog linka možete pronaći opciju search (Partnering opportunities) i SAMI pregledati sve tehnološke ponude/zahtjeve: 726f-43b0-8b5f-7742d

2 EEN BiH TR 1 Septembar 2017 Objavljena: Ističe: Naslov : Slovačka tvrtka traži rješenja za identifikaciju pojedinačnih listova furnira na paleti Slovački proizvođač drvenih furnira traži rješenja za prepoznavanje furnira na paleti. Mnogo je furnira na jednoj paleti koji su pod nadzorom više nadzornika. Kako bi se utvrdilo koji su listovi furnira pod nadzorom kojeg nadzornika, tvrtka koristi umetanje papirnatih listova koji sadrže informacije. Do sada je bilo dostatno rješenje. No, neki od njihovih kupaca više ne žele imati papire u paletama jer se ti papiri rašire po njihovim prostorima kada koriste ove listove furnira u njihovom proizvodnom procesu. Tvrtka traži alternativna rješenja. Budući da tvrtka nije svjesna alternativa, ne može specificirati vrstu partnera. Partner bi trebao pružiti potpuno funkcionalno rješenje uz tehničku pomoć bilo na licu mjesta ili preko Interneta. Partner može biti MSP, sveučilište, inovator ili centar za istraživanje i razvoj. EEN BiH TR 2 Septembar 2017 Objavljena: Ističe: Naslov: Grčka tvrtka traži partnere kako bi zajedno razvila sustav podrške odlučivanju (Decision Support System - DSS) za okoliš temeljen na GIS-u i daljinskom skeniranju/mjerenju. Grčki MSP nudi usluge vezane uz fotogrametriju, geografske informacijske sustave (GIS) i daljinsko mjerenje. Tvrtka traži partnere s velikim iskustvom u GIS-u i daljinskom skeniranju/mjerenju kako bi zajednički razvio sustav podrške odlučivanju (DSS). Cilj je razviti DSS platformu primjenjivu na područje okoliša. Tvrtka je zainteresirana za pokretanje GIS i web-gis usluga ili aplikacija s krajnjom svrhom razvoja, distribucije i širenja GIS DSS u svrhu zaštite okoliša i socijalne skrbi.

3 Traženi partneri trebali bi biti tvrtke koje su nove ili postojeće s ekspertizom u području GIS-a i daljinskog skeniranja, koje mogu pridonijeti razvoju i eksploataciji platforme. Uz grčku tvrtku, kreirat će se DSS koji može pružiti korisnicima kritične informacije za donošenje odluka u svrhu zaštite okoliša. Grčka tvrtka će donijeti stručnost i opremu potrebnu za podatke o geoinformacijama, a partneri bi trebali biti više na strani ekološkog skeniranja/mjerenja i GIS podataka. EEN BiH TR 3 Septembar 2017 Objavljena: Ističe: Naslov : Španjolski inovacijski centar traži IT alat za pripremu poslovnog plana uz tehničku podršku i komercijalni ugovor Španjolski inovacijski centar već 20 godina radi s poduzetnicima orijentiranima na tehnologiju i znanje, uključujući i usluge inkubacije. Danas centar prima zahtjeve potencijalnih poduzetnika s dobrim idejama, ali s nedostatkom poduzetničkih alata. Centar traži IT alat koji bi bio podrška budućim poduzetnicima u pripremi poslovnog plana. Alat bi trebao biti lagan za korištenje i mora isporučiti dokument poslovnog plana. Alat može biti dostupan online, APP ili u drugom formatu. Centar traži rješenja dostupna za demonstraciju i komercijalni ugovor uz tehničku podršku, uključujući prilagodbu, ako je to potrebno, pravnim zahtjevima EU. Vrsta traženog partnera: poslovna, akademska ili istraživačka organizacija s iskustvom u razvoju alata za poduzetnike. Zadatke koje treba izvršiti: osigurati testiran IT alat koji pomaže poduzetnicima u pripremi poslovnog plana. Otvoren za prilagodbe u slučaju potrebe.

4 EEN BiH TR 4- Septembar 2017 Objavljena: Ističe: Naslov: Tvrtka iz Velike Britanije traži proizvođača novih jestivih ukrasnih oblika Inovativni proizvođač hrane i pića iz Velike Britanije razvio je niz jestivih formula koje se mogu oblikovati u jestive dekorativne oblike napravljene iz prirodnih recepata/sastojaka. Tvrtka je stvorila jestive dekorativne oblike koje korisnici mogu jesti same, uz drugu hranu ili napunjene drugim sastojcima. Prikladni su za sve vrste proizvoda i dostupni u raznim okusima, bojama i oblicima. Tvrtka traži partnera za proizvodnju iz bilo koje zemlje svijeta, spremnog poizvoditi proizvode isključivo za tvrtku, unutar okvira ugovora o proizvodnji. Proizvođač bi trebao biti aktivan u proizvodnji proizvoda kao što su vafli, pekarski prozvodi, hrskavi proizvodi i proizvodi za dehidraciju EEN BiH TR 5 Septembar 2017 Objavljena: Naslov: Razvoj nove spojnice za potpuno novu vrstu kuhinje Ističe: Njemački proizvođač visokokvalitetnog namještaja traži partnera za razvoj lagane, ali još uvijek čvrste spojnice koja se koristi kao veza između fronta namještaja, i funkcionira kao veliki zglob/šarka. Ovo MSP želi lansirati tu novu i neobičnu spojnicu koja omogućuje novi proces industrijske proizvodnje kuhinjskog namještaja. Svaka spojnica mora biti u stanju nositi opterećenja do 150 kg okomito prema dolje i omogućiti konvencionalnim montažnim operaterima montiranje, lijepljenje ili bušenje. Spojnica mora izdržati uobičajene uvjete rada u prostoru za dnevno kuhanje, kao što su voda, ulje, bakterije, vrućina, sunčeva svjetlost itd., i treba biti lagana održavanje i čišćenje.

5 MSP traži tehničku suradnju kako bi razvio prototip. Oni određuju značajke i izgled spojnica dok će partner biti zadužen za realizaciju proizvoda i razviti odgovarajući materijal koji će se koristiti za spojnicu (na primjer, 3D printabilni carbon). Jednom kada se spojnica lansira na tržište, proizvodni ugovor također bi bio od interesa. EEN BiH TR 6 Septembar 2017 Objavljena: Naslov: Ističe: Grčka tvrtka traži partnere kako bi zajedno razvila sustav podrške u odlučivanju (DSS) za okoliš temeljen na GIS-u i daljinskom otkrivanju Grčko MSP se bavi geoinformacijskim sustavima, koristeći opremu i napredne tehnologije. Tvrtka traži odgovarajuće tehnološke partnere kako bi razvijala i zajdnički koristila sustav za podršku odlučivanju (DSS) u svrhu zaštite okoliša. Tvrtka traži tvrtke, stručnjake u GIS-u i daljinska istraživanja za tehnički sporazum. Također je moguć potencijalni istraživački projekt, u kojem su također dobrodošli istraživači, stručnjaci iz spomenutih područja i DSS. U obzir za suradnju dolaze mala i srednja poduzeća s ekspertizom u GIS-u i daljinskom osvjetljavanju. Partneri trebaju imati znanja i primjenu istih u zaštiti okoliša. Uz grčku tvrtku će stvoriti DSS koji može pružiti korisnicima bitne informacije za donošenje odluka u svrhu zaštite okoliša. Grčka tvrtka će u posao donijeti stručnost i opremu potrebnu za podatke o geoinformacijama, a partneri bi trebali biti stručni za oslove ekološkog senzora i GIS podataka. U slučaju istraživanja, grčka je tvrtka otvorena za suradnju s istraživačkim institutima. Institucije bi se mogle baviti GIS-om, daljinskim očitavanjem parametara okoliša i programiranjem DSS-a. Traženi partneri trebali bi biti tvrtke uspostavljene s ekspertizom u području GIS-a i daljinskog istraživanja, koje mogu pridonijeti razvoju i korištenju platforme, koji trebaju biti povezani s očitovanjem i podacima o okolišu. Vrsta suradnje je tehnički sporazum. Istraživačke institucije ili akademska zajednica s dokazanom stručnom spoznajom u GIS-u, daljinskom istraživanju i vještinama programiranja DSS-a su dobrodošli, ali samo u slučaju sporazuma o istraživačkoj suradnji.

6 Ponudu pripremio: BIT Centar EEN BiH TR 7 Septembar 2017 Objavljena: Ističe: Naslov: Rumunjska tvrtka traži partnere da u svoje nove informatičke tehnologije i zajednički razvoj novih elearning, egov, ecommerce usluga temeljenih na Internet of Things i Cloud computinga. Rumunjska RTD tvrtka ima iskustva u impleentaciji različitih programa Europske komisije, posebice kao podrška u poslovanju: tečajevi obuke, pomoć pri izradi poslovnih planova, savjetovanje o izvorima financiranja. Tvrtka traži partnera u cilju uvođenja novih informatičkih tehnologija u svoj portfelj za razvoj praktičnih sustava za elearning, egov, ecommerce koristeći IOT i Cloud Computing za različite izravne ugovore ili zajedničke projekte Europske komisije. Tvrtka je razvila važne, i nacionalne i europske uspješne projekte koji koriste najsuvremenije tehnologije u području strukovne izobrazbe, koristeći elearning obične metode; tvrtka također nastoji razvijati aplikacije egovernment / Smart Cities, kao što su usluge za građane, koje su trenutno aktualne; u istom smislu postoji zabrinutost za razvoj praktičnih aplikacija kao što su ecommerce, ebusiness. Takva će se aplikacija razvijati i kao izravni ugovor (industrija) ili kao projekti Europske komisije za RTD, u partnerstvu s partnerom koji će u tom smislu potpisati PA s klijentom. Vrsta suradnje: tehnička ili istraživačka suradnja. Kako bi povećali stupanj tehničke, znanstvene i kvalitete mogućih primjena na navedenim područjima, poboljšali interakcije unutar aplikacije i međusobno povezivanje podsustava, povećali kapacitet obrade i skladištenje podataka, višestruki pristup korisnicima i smanjenje troškova, rumunjski klijent želi surađivati s iskusnim partnerom u gore navedenim područjima, kako bi razvili takve aplikacije kao podršku za buduće internetske medije i Cloud computing. Ponudu pripremio: BIT Centar vedrana@bit.ba; robert@bit.ba EEN BiH PS 8 Septembar 2017 Objavljena:

7 Ističe: Naslov: Tvrtka iz Poljske traži partnere s iskustvom u tehnologijama detekcije ponašanja fotoaparata kako bi unaprijedio lokalizaciju i mjerni sustav za industriju brzih roba široke potrošnje. Tvrtka za razvoj internetske i mobilne aplikacije u Poljskoj osnovana je godine, specijalizirana za izradu softvera i outsourcing IT resursa. Tvrtka se bavi projektiranjem, izradom i implementacijom web sustava i mobilnih aplikacija, uključujući sveobuhvatnu lokalizaciju i mjerne sustave za aktivnosti ljudi i objekata u određenom području. Tvrtka surađuje s najvišim web i mobilnim programerima i nudi konzultantske usluge tvrtkama koje traže brzi razvoj poslovanja. Trenutno radi na projektu usmjerenom na korištenje sustava lokacije u industriji brzih potrošačkih proizvoda (FMCG) velikim proizvođačima i vlasnicima prodavaonica. Projekt se temelji na opsežnom sustavu koji se sastoji od sljedećih elemenata: hardverska infrastruktura koja se sastoji od mreže prijemnika i odašiljača (Beacons) SaaS platformu (softver kao servis) koji se koristi kao velika administrativna ploča (analitički veliki podaci) Klijentska mobilna aplikacija i nadzorna ploča na mreži Ponuđena rješenja za industriju brzih pokretnih potrošnih dobara (FMCG) podržavaju IBeacon tehnologija, Bluetooth uređaji koji se koriste za lokaciju i namjenski prijenos informacija. Ponuđena rješenja koriste i fotoaparate kao i sustave prepoznavanja i detekcije ljudskog ponašanja i aktivnosti. Tvrtka je zainteresirana za poboljšanje trenutno razvijenih rješenja za lokalizaciju i mjerenje aktivnosti ljudi i predmeta u pojedinim područjima uz podršku partnera s velikim iskustvom u otkrivanju ponašanja fotoaparata. Razmatra se sporazum o tehničkoj suradnji. Tvrtka traži partnere sposobne unaprijediti opisane lokalizacijske i mjerne sustave za ljude I aktivnosti objekata u pojedinim područjima. Tvrtke s iskustvom u tehnologijama otkrivanja ponašanja fotoaparata posebno su dobrodošle. Ponudu pripremio: BIT Centar vedrana@bit.ba; robert@bit.ba EEN BiH TR 9 septembar 2017 Objavljena:

8 Ističe: Naslov: Francuska tvrtka iz digitalne industrije traži partnera za tehnologiju repoznavanja govora za inovativnu platformu. Francuska tvrtka koja djeluje u digitalnoj industriji pruža platformu za poslovne sastanke virtualne stvarnosti. Tvrtka želi dodati nove značajke u platformu i nastoji tehnološkim partnerima izgraditi značajku transkripcije govora. Ciljani su sporazumi o uslugama i licencama. Tvrtka smještena u Parizu specijalizirana u platformi za poslovne sastanke virtualne stvarnosti (VR). Platforma već nudi sljedeće značajke: - Susreti u VR okruženju - Prilagodba virtualnog okruženja - Prilagodba avatara - Dijeljenje višestrukih sadržaja kao što su 3D modeli, video 360, audio, prezentacija snage... Platforma već radi na HTC Viveu u okruženju Unity. Brzo rastuća tvrtka ima dobre reference, već nagrađena nagradama za inovacije i odabrana među obećavajućim startupima tvrtke HTC Vive. MSPe je također uključen u suradnički projekt na nacionalnoj i europskoj razini. MSPe traži tehnologiju prepoznavanja govora kako bi omogućila transkripciju sastanka kao značajku zajedničke VR platforme. Tehnologija razvijena od strane partnera mora biti spreman za integraciju u platformu. Ponudu pripremio: BIT Centar vedrana@bit.ba; robert@bit.ba;

Presentación de PowerPoint

Presentación de PowerPoint E E N Enterprise Europe Network - EEN Europska poduzetnička mreža Ivan Podrug, HAMAG-BICRO EUROPSKA PODUZETNIČKA MREŽA - EEN Najveća poslovna mreža (uključeno više od 600 organizacija u više od 60 zemalja:

Више

AKTUALNI EU NATJEČAJI

AKTUALNI EU NATJEČAJI AKTUALNI EU NATJEČAJI 29.07.2019. Sav sadržaj objavljen u om dokumentu je zaštićen autorskim pravom i/ili relevantnim zakonima o zaštiti žiga. Sadržaj Sadržaj... 2 1. OBZOR 2020... 3 2. NOVO! EIC Accelerator

Више

Europska poduzetnička Title mreža Hrvatske PLACE PARTNER S LOGO HERE Sub-title Varaždin, Vesna Torbarina, HGK European Commission Enterpri

Europska poduzetnička Title mreža Hrvatske PLACE PARTNER S LOGO HERE Sub-title Varaždin, Vesna Torbarina, HGK European Commission Enterpri Europska poduzetnička Title mreža Hrvatske PLACE PARTNER S LOGO HERE Sub-title Varaždin, 28.04.2009. Vesna Torbarina, HGK Sadržaj Enterprise Europe Network Europska poduzetnička mreža Hrvatske Usluge Europske

Више

Microsoft PowerPoint - Inoviraj_Dan prozora_2016.ppt [Način kompatibilnosti]

Microsoft PowerPoint - Inoviraj_Dan prozora_2016.ppt [Način kompatibilnosti] Projekti i sredstva iz EU fondova (unaprjeđenje proizvodnje i energetski učinkoviti i održivi proizvodi) Zagreb, Hotel Antunović,23.03.2016. Međunarodna konferencija DAN PROZORA 2016 Strateški i programski

Више

Radionice, webinari i MOOC-ovi u sklopu projekta E-škole Radionica "E-učitelj suvremena nastava uz pomoć tehnologije" Trajanje: 5 sati Polaznici radio

Radionice, webinari i MOOC-ovi u sklopu projekta E-škole Radionica E-učitelj suvremena nastava uz pomoć tehnologije Trajanje: 5 sati Polaznici radio Radionice, webinari i MOOC-ovi u sklopu projekta E-škole Radionica "E-učitelj suvremena nastava uz pomoć tehnologije" Polaznici radionice: Nastavnici predmeta matematika, fizika, biologija i kemija, stručni

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Kompetencijski profil nastavnika u visokom obrazovanju Prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija Sveučilište u Zagrebu Prirodoslovno-matematički fakultet cizmesij@math.hr Educa T projekt Kompetencijski profil

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Ministarstvo gospodarstva CEKOM modeli 1. A, 1.B, 2, 3 Travanj, 2017 Ovaj poziv se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj Centri kompetencija Centri kompetencija Model 1 Model 2 Model 1.A Model

Више

Microsoft PowerPoint - IQNet SR-10 prezentacija kratka

Microsoft PowerPoint - IQNet SR-10 prezentacija kratka IQNet SR-10 Social Responsability Management System Sustav upravljanja društvenom odgovornošću Pripremila: Branka Sučić, IQNet SR-10 auditor 1 Društvena odgovornost? Da li je to opet neka novotarija? Ili

Више

Rano učenje programiranj

Rano učenje programiranj PREGLED ALATA ZA RANO UČENJE PROGRAMIRANJA Ivana Ružić, I. osnovna škola Čakovec Programiranje - nova pismenost Živimo u svijetu u kojem tehnologija brzo napreduje. Način na koji radimo, komuniciramo,

Више

INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN OBJAVE NATJEČAJA ZA PODUZETNIKE U GODINI IZ OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 1. POVEĆANJE RAZVOJA NOVIH P

INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN OBJAVE NATJEČAJA ZA PODUZETNIKE U GODINI IZ OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 1. POVEĆANJE RAZVOJA NOVIH P INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN OBJAVE NATJEČAJA ZA PODUZETNIKE U 2018. GODINI IZ OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 1. POVEĆANJE RAZVOJA NOVIH PROIZVODA I USLUGA KOJI PROIZLAZE IZ AKTIVNOSTI ISTRAŽIVANJA

Више

WAMSTER Prezentacija

WAMSTER Prezentacija WAMSTER Mi smo Studio Elektronike Rijeka d.o.o. tvrtka za razvoj tehnoloških rješenja u automatici i elektronici tvrka osnovana 2006. na temelju komercijalizacije rezultata magistarskog rada locirani u

Више

U proračunu Europske unije za Hrvatsku je ukupno namijenjeno 3,568 milijardi Eura za prve dvije godine članstva

U proračunu Europske unije za Hrvatsku je ukupno namijenjeno 3,568 milijardi Eura za prve dvije godine članstva CARINE 2020 Općenito o programu: Program je pokrenut s ciljem podrške u suradnji između nadležnih tijela za carinske postupke u Europskoj uniji kako bi se maksimizirala njihova učinkovitost. Programom

Више

Izmjena natječajne dokumentacije br. 3 Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga Izgradnja kapaciteta za programsko financiranje visokih uči

Izmjena natječajne dokumentacije br. 3 Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga Izgradnja kapaciteta za programsko financiranje visokih uči Izmjena natječajne dokumentacije br. 3 Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga Izgradnja kapaciteta za programsko financiranje visokih učilišta BROJ POZIVA: HR.3.1.17 U Pozivu na dostavu projektnih

Више

Microsoft PowerPoint - UGD_2019_Medak.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - UGD_2019_Medak.ppt [Compatibility Mode] EU fondovi prilika za geodetsko gospodarstvo i obrazovanje prof. dr. sc. Damir Medak Sveučilište u Zagrebu Geodetski fakultet Udruga geodeta Dalmacije Split, 22. veljače 2019. Sadržaj Uvod Kohezijska politika

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Poslovna informatika Ekonomski fakultet u Osijeku Što se događa na internetu u 1 minuti? Par činjenica Svaki dan kreira se 2,5 kvintilijuna bajtova podataka! 90% svih podataka u svijetu kreirano je u zadnje

Више

Iskustva suradnje s tvrtkom iz perspektive istraživačke institucije

Iskustva suradnje s tvrtkom iz perspektive istraživačke institucije Iskustva suradnje s tvrtkom iz perspektive istraživačke institucije Zoran Kalafatić, FER Zagreb Financiranje projekta sufinanciranje HAMAG-BICRO kroz program IRCRO poticanje mikro, malih i srednjih poduzeća

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Digitalna transformacija Pametna Sela Pametna sela kao nositelj razvoja Infrastruktura (promet, komunalna infrastruktura, javni prostor) - Troškovna učinkovitost - digitalno dostupna - Jednostavnost korištenja

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Virtualni data centar Igor Batinić, prodajno tehnički specijalist MEGATREND POSLOVNA RJEŠENJA d.o.o. Zagreb, 20. veljače 2013. Cloud i paradigme razvoja ICT sustava Cloud računalstvo Cloud computing is

Више

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 281 Podgorica, 31. oktobar god. Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Upotreba

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 281 Podgorica, 31. oktobar god. Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Upotreba CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 281 Podgorica, 31. oktobar 2014. god. Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija u preduzećima

Више

Универзитет у Београду Факултет организационих наука Коначан распоред испита за предмете Мастер академских студија Испитни рок: ОКТОБАР Предмет

Универзитет у Београду Факултет организационих наука Коначан распоред испита за предмете Мастер академских студија Испитни рок: ОКТОБАР Предмет Универзитет у Београду Факултет организационих наука Коначан распоред испита за предмете Мастер академских студија Испитни рок: ОКТОБАР 2016. Предмет Датум Време Сала Напомена Big data у електронском пословању

Више

Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske

Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske PROGRAMI EUROPSKE TERITORIJALNE SURADNJE (ETS) Matilda Copić Zagreb, 11.5.2016. EUROPSKA TERITORIJALNA SURADNJA 2014. - 2020. 1. PREKOGRANIČNA SURADNJA 2. TRANSNACIONANA SURADNJA 3. MEĐUREGIONALNA SURADNJA

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Planovi i pravila za novo programsko razdoblje 2021. 2027. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Struktura izlaganja Pregled Višegodišnjeg financijskog okvira 2021. 2027. Kohezijska

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Kibernetička sigurnost 2. javni sastanak 15. veljače 2018. Sadržaj 1 Ciljevi i faze projekta 2 Kibernetička sigurnost - trenutno stanje i industrijski trendovi 3 Strateške opcije 4 Područja za poboljšanje

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation GRAD ZAGREB U pametnom gradu investicije u ljudski i društveni kapital, tradicionalnu i modernu komunikacijsku infrastrukturu pridonose održivom gospodarskom rastu i visokoj kvaliteti života, sa mudrim

Више

Slide 1

Slide 1 Колаборативна софтверска платформа за управљање иновацијама WBCInno Колаборативна софтверска платформа за управљање иновацијама Интранеа решења д.о.о. Крагујевац Теме Зашто иновациона платформа? Практични

Више

Predlozak za prezentacije-Hrvatska regulatorna agencija za mrezne djelatnosti HR

Predlozak za prezentacije-Hrvatska regulatorna agencija za mrezne djelatnosti HR Na putu prema 5G - regulativa i planirane aktivnosti Infofest 2018 Budva, Crna Gora 1 2.10.2018. 1 (11) 5G RADNA SKUPINA 5G radna skupina unutar HAKOM-a zadužena je za identifikaciju glavnih izazova pri

Више

PROGRAM RADA

PROGRAM RADA Broj: 01-2014-62 Donji Miholjac, 15. travnja 2014. Temeljem utvrđenih CILJEVA MIHOLJAČKOG PODUZETNIČKOG CENTRA Lokalne razvojne agencije u 2014. g. 1. Kao relevantna agencija za pružanja konzultantskih

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Prijava istraživačko-razvojnih projekata na EU natječaje Marina Tušek, dipl. oec., PMP Konzultant za EU fondove Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb, 04.04.2018. SADRŽAJ Tematska područja istraživačko-razvojnih

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske do 2030. Spomenka Đurić, državna tajnica Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova europske unije Sustav akata strateškoga planiranja SUSTAV AKATA STRATEŠKOG

Више

Slide 1

Slide 1 Strateški okvir za internacionalizaciju visokog obrazovanja i uloga regionalne suradnje 1 Erasmus je ključni financijski instrument za internacionalizaciju visokog obrazovanja. Važnost internacionalizacije

Више

Microsoft Word - Master 2013

Microsoft Word - Master 2013 ИСПИТНИ РОК: СЕПТЕМБАР 2018/2019 МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ (АКРЕДИТАЦИЈА 2013) Студијски програм: ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКА Семестар 19.08.2019 Електромагнетна компатибилност у електроенергетици Управљање дистрибутивном

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation O platformi School Education Gateway Europska internetska platforma za školsko obrazovanje MJESTO NA KOJEM SE MOGU PRONAĆI EUROPSKA POLITIKA I PRAKSA ŠKOLSKOG OBRAZOVANJA O platformi Predstavljena na 23

Више

Poduzetništvo u kulturi IV O kolegiju

Poduzetništvo u kulturi IV O kolegiju Strateške alternative za rast poduzeća Strategije rasta malih i srednjih poduzeća, školska godina 2017./2018. Izv.prof.dr.sc. Sunčica Oberman Peterka Tihana Koprivnjak, univ.spec.oec. Osijek, 14.5.2018.

Више

Satnica.xlsx

Satnica.xlsx ПОНЕДЕЉАК 17.06.2019 2Б-УПС Електрична кола 24 Б-УПС Електрична кола 1 УПС Теорија кола 2 2Б-ЕЕН Електрична кола у електроенергетици 8 Б-ЕЕН Електрична кола 1 ЕЕН Теорија електричних кола 1 А1 2Б-ЕЛК Дигитална

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Dan prozora 2018 Mogućnosti sufinanciranja poduzetničkih projekata sredstvima EU Igor Bobek Sektor za međunarodne poslove i EU Hrvatska gospodarska komora Zagreb, 13.03.2018. Sadržaj prezentacije Alokacije

Више

Универзитет у Београду Факултет организационих наука Распоред испита за предмете мастер академских студија Испитни рок: Јун Предмет Датум Време

Универзитет у Београду Факултет организационих наука Распоред испита за предмете мастер академских студија Испитни рок: Јун Предмет Датум Време Универзитет у Београду Факултет организационих наука Распоред испита за предмете мастер академских студија Испитни рок: Јун 2018. Предмет Датум Време Сала Напомена Big data у електронском пословању 4.

Више

Kada u vođenje obiteljskog poduzeća uključiti vanjske managere

Kada u vođenje obiteljskog poduzeća uključiti vanjske managere F O R U M OBITELJSKIH PODUZEĆA Zagreb, 21. listopada 2013. Organizacijski partner: Medijski pokrovitelj: Uvodni pozdrav Slavica Singer predsjednica Upravnog odbora CEPORa Milka Kosanović Direktorica granskih

Више

Microsoft PowerPoint - Sustav_upravljanja_energetikom_objekta_V1

Microsoft PowerPoint - Sustav_upravljanja_energetikom_objekta_V1 Sustav upravljanja energetikom objekta (Building Energy Management System) BACS (Building Automation Control System) BEMS (Building Energy Management System) Proces izvedbe BEMS-a Analiza primjene BEMS-a

Више

Microsoft Office Sway

Microsoft Office Sway Microsoft Office Sway Нови алат за израду презентација Милан Зец Доситеј LANACO LANACO приручник MICROSOFT OFFICE SWAY НОВИ АЛАТ ЗА ИЗРАДУ ПРЕЗЕНТАЦИЈА Copyright 2016 Умножавање, репродукција или на други

Више

Microsoft Word - Master 2013

Microsoft Word - Master 2013 ИСПИТНИ РОК: ЈУН 2018/2019 МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ (АКРЕДИТАЦИЈА 2013) Студијски програм: ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКА Семестар 17.06.2019 Статички електрицитет у технолошким процесима Електронска кола за управљање

Више

PLAN ULAGANJA ZA EUROPU PLAN ULAGANJA ZA EUROPU 1 #InvestEU #InvestEU

PLAN ULAGANJA ZA EUROPU PLAN ULAGANJA ZA EUROPU 1 #InvestEU #InvestEU PLAN ULAGANJA ZA EUROPU PLAN ULAGANJA ZA EUROPU 1 #InvestEU #InvestEU PLAN ULAGANJA ZA EUROPU Plan ulaganja za Europu vrijedan 315 milijardi eura koji smo donijeli prije samo 12 mjeseci prikupio je već

Више

ASAS AS ASAS

ASAS AS ASAS Распоред испита за предмете Мастер академских студија Испитни рок: Maj 2019. Шифра Предмет Студијски програм Датум Време Сала Број пријављених / Напомена м14014 Big data у електронском пословању сви 13.

Више

ASAS AS ASAS

ASAS AS ASAS Распоред испита за предмете Мастер академских студија Испитни рок: Април 2019. Шифра Предмет Студијски програм Датум Време Сала Број пријављених / Напомена м14014 Big data у електронском пословању сви

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Spajanje akademskog i poduzetničkog znanja kroz tehnološki potpomognuto učenje Referenti broj projekta 544482-TEMPUS-1-2013-1-IT-TEMPUS-JPHES Ovaj projekat je podržan od strane Evropske unije Objašnjenje

Више

E-RAČUN ZA POSLOVNE SUBJEKTE ZAPRIMANJE I SLANJE E-RAČUNA JE LAKO, PROVJERITE U FINI KAKO...

E-RAČUN ZA POSLOVNE SUBJEKTE ZAPRIMANJE I SLANJE E-RAČUNA JE LAKO, PROVJERITE U FINI KAKO... ZA POSLOVNE SUBJEKTE ZAPRIMANJE I SLANJE A JE LAKO, PROVJERITE U FINI KAKO... 2 ZA POSLOVNE SUBJEKTE Servis e-račun je internetski servis za elektroničku razmjenu računa između poslovnih subjekata (dobavljača

Више

ФИНАНСИЈСКА И МЕНТОРСКА ПОДРШКА ЗА ИСТРАЖИВАЧЕ ИЗ НАУЧНОИСТРАЖИВАЧКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА ДО ДИНАРА

ФИНАНСИЈСКА И МЕНТОРСКА ПОДРШКА ЗА ИСТРАЖИВАЧЕ ИЗ НАУЧНОИСТРАЖИВАЧКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА ДО ДИНАРА ФИНАНСИЈСКА И МЕНТОРСКА ПОДРШКА ЗА ИСТРАЖИВАЧЕ ИЗ НАУЧНОИСТРАЖИВАЧКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА ДО 2.400.000 ДИНАРА КО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ? Наше истраживање има потенцијал. Потребна нам је подршка да докажемо да из

Више

АНКЕТА О ИЗБОРУ СТУДИЈСКИХ ГРУПА И МОДУЛА СТУДИЈСКИ ПРОГРАМИ МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА (МАС): А) РАЧУНАРСТВО И АУТОМАТИКА (РиА) и Б) СОФТВЕРСКО ИНЖЕЊЕ

АНКЕТА О ИЗБОРУ СТУДИЈСКИХ ГРУПА И МОДУЛА СТУДИЈСКИ ПРОГРАМИ МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА (МАС): А) РАЧУНАРСТВО И АУТОМАТИКА (РиА) и Б) СОФТВЕРСКО ИНЖЕЊЕ АНКЕТА О ИЗБОРУ СТУДИЈСКИХ ГРУПА И МОДУЛА СТУДИЈСКИ ПРОГРАМИ МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА (МАС): А) РАЧУНАРСТВО И АУТОМАТИКА (РиА) и Б) СОФТВЕРСКО ИНЖЕЊЕРСТВО И ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ (СИИТ) У циљу бољег

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Profil tvrtke Profil tvrtke i portfolio projekata Listopad 2015. SADRŽAJ A. Opće informacije o poduzeću B. Pregled poslova i aktivnosti poduzeća C. Prikaz projekata nacionalnih i europskih fondova D. Prikaz

Више

Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa Tip natječaja: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (b

Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa Tip natječaja: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (b Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa Status: otvoren od 19.3.2014. do 30.6.2015. Nadležno tijelo: Ministarstvo poduzetništva i obrta Područje: malo i srednje

Више

Marijan Marenčić dipl. ing. elektrotehnike Glavni arhitekt poslovanja i konzultant Nezavisni stručnjak sa više od 30 godina iskustva i u informatizaci

Marijan Marenčić dipl. ing. elektrotehnike Glavni arhitekt poslovanja i konzultant Nezavisni stručnjak sa više od 30 godina iskustva i u informatizaci Marijan Marenčić dipl. ing. elektrotehnike Glavni arhitekt poslovanja i konzultant Nezavisni stručnjak sa više od 30 godina iskustva i u informatizaciji poslovanja. Ekspert za modeliranje, poslovne domene

Више

Newsletter projekta KISS ME! Svakih 6 mjeseci stizat će novi newsletter koji će sadržavati podatke o napretku projekta, najnovije vijesti, sljedeće ko

Newsletter projekta KISS ME! Svakih 6 mjeseci stizat će novi newsletter koji će sadržavati podatke o napretku projekta, najnovije vijesti, sljedeće ko Newsletter projekta KISS ME! Svakih 6 mjeseci stizat će novi newsletter koji će sadržavati podatke o napretku projekta, najnovije vijesti, sljedeće korake te nadolazeće događaje. Ostanite obaviješteni

Више

Korporativna_prezentacija

Korporativna_prezentacija PROFIL TVRTKE INOVATIVNA PLAĆANJA NA GLOBALNOJ RAZINI June 2017 Mercury Processing Services International je pružatelj platnih rješenja, posvećen razvoju i upravljanju platnim poslovanjem na međunarodnoj

Више

FEEDING OUR MINDS ERASMUS +

FEEDING OUR MINDS ERASMUS + FEEDING OUR MINDS ERASMUS + ZADACI Svaki od partnera organizirat će sastanke, radionice i posjete kako bi pomogli učenicima u stvaranju digitalnog časopisa i zbirke videa. HRVATSKA - VIDEO - 'KAKO BITI

Више

Sustavi kotlovskih postrojenja

Sustavi kotlovskih postrojenja Sustavi kotlovskih postrojenja Teleservice Regulacija kotlova BCO BCO UL-S UNIVERSAL parni kotao WA Uređaj za analizu vode Kompetencija i povjerenje Bosch Industriekessel je u svjetskim razmjerima renomirani

Више

INTERDEPENDENCE OF TOTAL REVENUE AND EMPLOYMENT IN THE WOOD SECTOR

INTERDEPENDENCE OF TOTAL REVENUE AND EMPLOYMENT IN THE WOOD SECTOR ANALIZA TRŽIŠTA NAMJEŠTAJA U REPUBLICI HRVATSKOJ Priča o hrvatskom namještaju Prof dr sc Darko Motik dr sc Andreja Pirc Barčić Sveučilište u Zagrebu Šumarski fakultet 28 siječnja 2014, Poslovni centar

Више

Microsoft Word - Young Lions B&H - Pravila 2019.docx

Microsoft Word - Young Lions B&H - Pravila 2019.docx O takmičenju Young Lions Bosnia and Herzegovina Najbolji od najboljih imaju priliku osvojiti nagradu u vrijednosti 10.000 KM i predstavljati Bosnu i Hercegovinu na globalnom takmičenju u Cannesu! Sudjelujte

Више

POSLOVNA INTELIGENCIJA I ANALITIKA ZA PRAVE POSLOVNE ODLUKE

POSLOVNA INTELIGENCIJA I ANALITIKA ZA PRAVE POSLOVNE ODLUKE POSLOVNA INTELIGENCIJA I ANALITIKA ZA PRAVE POSLOVNE ODLUKE Qlik Sense Family - najbolja platforma za poslovnu inteligenciju Kreiranje prilagodljivih i interaktivnih vizualizacija nikada nije bilo tako

Више

Студијски програм: ИНДУСТРИЈСКО ИНЖЕЊЕРСТВО

Студијски програм: ИНДУСТРИЈСКО ИНЖЕЊЕРСТВО Студијски програм: ИНДУСТРИЈСКО ИНЖЕЊЕРСТВО 08.04.2019. 09:00-11:00 Технички енглески језик 204 09.04.2019. 14:00-16:00 Физика A1-А2-А3-207 10.04.2019. 09:00-11:00 Техничко цртање 3-106-108-207 11.04.2019.

Више

Студијски програм: ИНДУСТРИЈСКО ИНЖЕЊЕРСТВО

Студијски програм: ИНДУСТРИЈСКО ИНЖЕЊЕРСТВО Студијски програм: ИНДУСТРИЈСКО ИНЖЕЊЕРСТВО 27.05.2019. 09:00-11:00 Технички енглески језик 204 28.05.2019. 14:00-16:00 Физика A1-А2-А3-207 29.05.2019. 09:00-11:00 Техничко цртање 3-106-108-207 30.05.2019.

Више

Slide 1

Slide 1 Mogućnosti financiranja pametnog urbanog razvoja putem programa za istraživanje i inovacije Obzor 2020. Maja Salapić Obzor 2020. NCP za energiju i promet Međunarodna konferencija Pametna energetska rješenja

Више

Microsoft PowerPoint - UNSA HRS4R i Akcioni plan seminar.pptx

Microsoft PowerPoint - UNSA HRS4R i Akcioni plan seminar.pptx UNSA HRS4R i Akcioni plan Seminar za istraživače na UNSA Mr. Zenan Šabanac Sarajevo 28.11.2016. 40 principa Povelje i Procedura Etički i profesionalni aspekti karijere Zapošljavanje Radni uslovi i socijalna

Више

HAKOM-Plan nabave-2015 (s VII. izmjenama i dopunama) Red. br. Predmet nabave Evidencijski broj Procijenjena vrijednost nabave Planirani početak postup

HAKOM-Plan nabave-2015 (s VII. izmjenama i dopunama) Red. br. Predmet nabave Evidencijski broj Procijenjena vrijednost nabave Planirani početak postup Red. br. Predmet nabave Evidencijski broj Procijenjena vrijednost nabave Planirani početak postupka (kvartal) Vrsta postupka Ugovor ili okvirni sporazuma (UG ili OS) Planirano trajanje UG ili OS 1 Izgradnja

Више

GTM plan MS&HT coop

GTM plan MS&HT coop Poslovni uzlet grada Novigrada 6. studenoga 2015. Uz Cloud usluge poslujte uspješno i kada niste u uredu Dvadese Krešimir Jusup Savjetnik za prodaju ICT usluga poslovnim korisnicima NAŠ DANAŠNJI CILJ?

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Desk Kreativne Europe Ministarstvo kulture RH VARŽDIN 13.3.2019. Europska komisija Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency

Више

Tehničko rešenje: Industrijski prototip dvostrukog trofaznog analizatora snage sa funkcijama merenja kvaliteta električne energije tipska oznaka MM2 R

Tehničko rešenje: Industrijski prototip dvostrukog trofaznog analizatora snage sa funkcijama merenja kvaliteta električne energije tipska oznaka MM2 R Tehničko rešenje: Industrijski prototip dvostrukog trofaznog analizatora snage sa funkcijama merenja kvaliteta električne energije tipska oznaka MM2 Rukovodilac projekta: Vladimir Vujičić Odgovorno lice:

Више

Predmet: Marketing

Predmet: Marketing Predmet: Marketing Knjiga: Marketing (2019) Gligorijević, M. i Veljković, S. Ekonomski fakultet, Univerzitet u Beogradu Centar za izdavačku delatnost Napomena: ispitna pitanja važe za sve koji polažu po

Више

ASAS AS ASAS

ASAS AS ASAS Распоред наставе за предмете Мастер академских студија 2017/18. M14014 Big data у електронском пословању 19.фебруар 2018. 21.фебруар 2018. 23.фебруар 2018. М14998 Cloud инфраструктуре и сервиси М09293

Више

Slide 1

Slide 1 , In Cubis d.o.o. Dani hrvatskog osiguranja Opatija, 6.11.2014. Funkcije informacijskog sustava u osiguranju Informacijski sustav... Čuva najvrijedniju imovinu podatke Automatizira poslovne procese Otvara

Више

Microsoft PowerPoint - ZONE-JOZO PARLAMENT

Microsoft PowerPoint - ZONE-JOZO PARLAMENT MOGUĆNOST IZGRADNJE I USPOSTAVE PODUZETNIČKIH ZONA U FBiH Velimir KUNIĆ, ministar Jozo BEJIĆ, tajnik/sekretar OPĆA IDEJA O PROCESU RAZVOJA POSLOVNIH ZONA EU s novom realnošću: promijenjena svjetska ekonomija

Више

Структура модула студијског програма МЕНАЏМЕТ И ОРГАНИЗАЦИЈА

Структура модула студијског програма МЕНАЏМЕТ И ОРГАНИЗАЦИЈА Студијски програм ИНФОРМАЦИОНИ СИСТЕМИ И ТЕХНОЛОГИЈЕ Структура студијског програма Студијски програм Информациони системи и технологије на дипломским академским студијама осмишљен је као природни наставак

Више

UVJETI KORIŠTENJA INTERNETSKE STRANICE Korisnik posjetom web stranicama potvrđuje da je pročitao i da u cijelosti prihvaća o

UVJETI KORIŠTENJA INTERNETSKE STRANICE   Korisnik posjetom   web stranicama potvrđuje da je pročitao i da u cijelosti prihvaća o UVJETI KORIŠTENJA INTERNETSKE STRANICE WWW.TELE2.HR Korisnik posjetom www.tele2.hr web stranicama potvrđuje da je pročitao i da u cijelosti prihvaća ove Uvjete korištenja web stranice www.tele2.hr (dalje

Више

Prezentator: Nataša Dvoršak Umag, 20.listopad 2006

Prezentator: Nataša Dvoršak  Umag, 20.listopad 2006 IIS BURIN BURIN HD - HelpDesk Nenad Lenđel, projektant programer IS-a HROUG 2007, Rovinj, 19. Listopada 2007.g. ULJANIK IRI d.o.o. SADRŽAJ Uvod Ciljevi izgradnje HelpDeska Funkcijske cjeline HelpDesk integracija

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation NEW FINANCE novi mehanizmi financiranja energetske učinkovitosti u zgradama javne namjene BEM trening - Inovativno financiranje projekata energetske učinkovitosti i alternativni modeli nabave 12. travnja

Више

Škola: Geodetska škola, Zagreb Razredni odijel: IV. D Datum: 22. studenog Školska godina: 2018./2019. Nastavnik: Katija Špika Mentor: Armando Sl

Škola: Geodetska škola, Zagreb Razredni odijel: IV. D Datum: 22. studenog Školska godina: 2018./2019. Nastavnik: Katija Špika Mentor: Armando Sl Škola: Geodetska škola, Zagreb Razredni odijel: IV. D Datum: 22. studenog 2018. Školska godina: 2018./2019. Nastavnik: Katija Špika Mentor: Armando Slaviček Priprema za nastavni sat Predmet : Prostorni

Више

QUALITY AUSTRIA CENTER DRAVSKA 11, BEOGRAD /

QUALITY AUSTRIA CENTER DRAVSKA 11, BEOGRAD / QUALITY AUSTRIA CENTER DRAVSKA 11, 11000 BEOGRAD office@qa-center.net / +381 11 380 71 60 STRUKTURA IMS Integrisani sistemi menadžmenta - Zahtevi QMS Sistemi menadžmenta kvaliteta IMSA Integrisani sistemi

Више

Ericsson Group Presentation_HR

Ericsson Group Presentation_HR SURADNJA FESB & ERICSSON NIKOLA TESLA Povezanost (u milijardama) NAPREDAK 50 15 godina 50 milijarda povezanih uređaja 40 30 25 godina 5 milijarda povezanih ljudi 20 10 100 godina 1 milijarda povezanih

Више

Prilagodba koncepta NIPP-a zahtjevima srednjoškolskog obrazovanja dr. sc. Vesna Poslončec-Petrić Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu Organizacijs

Prilagodba koncepta NIPP-a zahtjevima srednjoškolskog obrazovanja dr. sc. Vesna Poslončec-Petrić Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu Organizacijs Prilagodba koncepta NIPP-a zahtjevima srednjoškolskog obrazovanja dr. sc. Vesna Poslončec-Petrić Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu Organizacijska struktura RS za tehničke standarde NIPP-a, RS za

Више

Prilagodba koncepta NIPP-a zahtjevima srednjoškolskog obrazovanja dr. sc. Vesna Poslončec-Petrić Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Prilagodba koncepta NIPP-a zahtjevima srednjoškolskog obrazovanja dr. sc. Vesna Poslončec-Petrić Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu Prilagodba koncepta NIPP-a zahtjevima srednjoškolskog obrazovanja dr. sc. Vesna Poslončec-Petrić Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu Organizacijska struktura RS za tehničke standarde NIPP-a, RS za

Више

Microsoft PowerPoint Aplikacijski moduli ISMO [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint Aplikacijski moduli ISMO [Compatibility Mode] Sveučilište u Zagrebu Fakultet prometnih znanosti Zavod za informacijsko komunikacijski promet Katedra za upravljanje informacijsko komunikacijskim uslugama Informacijski sustavi mrežnih operatera Aplikacijski

Више

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 229 Podgorica, 30. oktobar god. Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Upotreba

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 229 Podgorica, 30. oktobar god. Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Upotreba CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 229 Podgorica, 30. oktobar 2015. god. Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija u preduzećima

Више

ASAS AS ASAS

ASAS AS ASAS Распоред испита за предмете мастер академских студија Испитни рок: ЈУН 2019. Шифра Предмет Студијски програм Датум Време Сала Број пријављених / Напомена м14014 Big data у електронском пословању сви 3.

Више

Seminar Novi zakonodavni okvir za elektroenergetski sektor

Seminar Novi zakonodavni okvir za elektroenergetski sektor Seminar TRŽIŠTE ELEKTRIČNE ENERGIJE NA RAZINI DISTRIBUCIJSKOG SUSTAVA ULOGA OPERATORA DISTRIBUCIJSKOG SUSTAVA NA TRŽIŠTU ELEKTRIČNE ENERGIJE, mag.ing.el. HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o. Zagreb,

Више

Microsoft Word - Detaljne SMJERNICE za izradu projektnog zadatka 2016.docx

Microsoft Word - Detaljne SMJERNICE za izradu projektnog  zadatka 2016.docx SMJERNICE/PITANJA ZA IZRADU PROJEKTNOG ZADATKA IZ KOLEGIJA MARKETING U TURIZMU, (LJETNI SEMESTAR, akademska godina 2015/16) IZRADA LOYALTY MOBILNE APLIKACIJE ZA TURISTIČKU ZAJEDNICU GRADA OSIJEKA Uvažene

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation UKLJUČIVANJE ZAINTERESIRANE JAVNOSTI U PRIPREMI POLITIKA Sarajevo, 19. 11. 2014. godine PRAVNA OSNOVA Uredba o pravilima za sudjelovanje zainteresirane javnosti u postupku pripreme federalnih pravnih propisa

Више

5. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA ČAKOVCA FINANCIJSKI DIO PLANA POSLOVANJA ČakRA d.o.o. Čakovec

5. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA ČAKOVCA FINANCIJSKI DIO PLANA POSLOVANJA ČakRA d.o.o. Čakovec 5. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA ČAKOVCA FINANCIJSKI DIO PLANA POSLOVANJA ČakRA d.o.o. Čakovec UVOD Razvojna agencija grada Čakovca započela je sa radom u svibnju 2007.g., te u studenom 2009. zapošljava

Више

Uredba (EZ) br. 1006/2009 Europskog parlamenta i Vijeća od 16. rujna o izmjeni Uredbe (EZ) br. 808/2004 o statistici Zajednice o informacijskom

Uredba (EZ) br. 1006/2009 Europskog parlamenta i Vijeća od 16. rujna o izmjeni Uredbe (EZ) br. 808/2004 o statistici Zajednice o informacijskom 16/Sv. 2 Službeni list Europske unije 147 32009R1006 31.10.2009. SLUŽBENI LIST EUROPSKE UNIJE L 286/31 UREDBA (EZ) br. 1006/2009 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 16. rujna 2009. o izmjeni Uredbe (EZ) br.

Више

ZAKON O INOVATIVNOJ DJELATNOSTI I. OSNOVNE ODREDBE Predmet ( Službeni list CG, broj 42/16) Član 1 Ovim zakonom uređuje se organizacija, uslovi i način

ZAKON O INOVATIVNOJ DJELATNOSTI I. OSNOVNE ODREDBE Predmet ( Službeni list CG, broj 42/16) Član 1 Ovim zakonom uređuje se organizacija, uslovi i način ZAKON O INOVATIVNOJ DJELATNOSTI I. OSNOVNE ODREDBE Predmet ( Službeni list CG, broj 42/16) Član 1 Ovim zakonom uređuje se organizacija, uslovi i način finansiranja inovativne djelatnosti, kao i druga pitanja

Више

Sustav za informatizaciju poslovanja ustanove (SIPU)

Sustav za informatizaciju poslovanja ustanove (SIPU) Sustav za informatizaciju poslovanja ustanove (SIPU) IMPRESUM SADRŽAJ Nakladnik: Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNET Idejno, sadržajno i grafičko oblikovanje i priprema: Tridea d.o.o., Demode

Више

Microsoft Word - 3. KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA ZAKONA, DRUGIH PROPISA I AKATA

Microsoft Word - 3. KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA ZAKONA, DRUGIH PROPISA I AKATA VLADA REPUBLIKE HRVATSKE 3402 Na temelju članka 30. stavka 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 101/98, 15/2000, 117/2001, 199/2003, 30/2004 i 77/2009), Vlada Republike Hrvatske

Више

Microsoft Word - Dopuna_elaborat-posebne dopusnice za rad psihologa u palijativnoj skrbi

Microsoft Word - Dopuna_elaborat-posebne dopusnice  za rad psihologa u palijativnoj skrbi HRVATSKA PSIHOLOŠKA KOMORA KLASA: 011-02/16-03/04 URBROJ: 251-375/01-01-16-2 Zagreb, 17. prosinca 2016. Na temelju članka 12. Statuta Hrvatske psihološke komore Skupština Hrvatske psihološke komore je

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation DRUGI MEĐUNARODNI SAJAM I KONFERENCIJA VISOKOKVALITETNE HRANE 10 11. oktobar 2019. Belexpocentar Španskih boraca 74 Beograd, Srbija Drugi po redu sajam visokokvalitetne hrane ( specialty food ) u Jugoistočnoj

Више

BUDUĆNOST RIBOLOVA U ISTRI U OKVIRIMA ZAJEDNIČKE RIBOLOVNE POLITIKE EUROPSKE UNIJE

BUDUĆNOST RIBOLOVA U ISTRI U OKVIRIMA ZAJEDNIČKE RIBOLOVNE POLITIKE EUROPSKE UNIJE www.savjetodavna.hr 1. Poticanje okolišno održivog, resursno učinkovitog, inovativnog, konkurentnog i na znanju utemeljenog ribarstva. 2. Poticanje okolišno održive, resursno učinkovite, inovativne, konkurentne

Више

P1 PCM2

P1 PCM2 Europska unija Zajedno do fondova EU Stručno znanstveni skup PERSPEKTIVE RAZVOJA ŽUPANJSKE (HR) I ORAŠKE (BIH) POSAVINE Financijska sredstva Ministarstva i EU fondova raspoloživa Slavoniji i ovom kraju

Више

Headline

Headline Digitalni marketing i PR u službi turizma Petar Tanta Otočac, 04. svibnja 2019. T ODNOSI S JAVNOŠĆU Odnosi s javnošću i kako je nastalo o o o Definicije uglavnom kažu da je to komunikacija s različitim

Више

Slide 1

Slide 1 MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA ZA NEKRETNINE INSPIRE PRVA NACIONALNA RADIONICA Božidar Pavidevid Odsijek za razvoj IS Bečići, Budva 06. decembar, 2012 INSPIRE i NIGP Proizvođači prostornih podataka Državne

Више

Slajd 1

Slajd 1 SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU SLUŽBA ZA MEĐUNARODNU I MEĐUSVEUČILIŠNU SURADNJU ERASMUS+ INDIVIDUALNA MOBILNOST STUDENATA u akademskoj godini 2018./2019. Martina Šuto, prof. Dario Ferić,

Више