ODM Collections Brosura BH Elektronska

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "ODM Collections Brosura BH Elektronska"

Транскрипт

1 PROFESIONALNO SERVISIRANJE I OTKUP POTRAŽIVANJA Bosna i Hercegovina Maršala Tita 28, 71000, Sarajevo Tel: office@odmc.ba Srbija Cara Lazara 5-7, Beograd, Srbija Tel/fax: office@odmc.rs Crna Gora 8. marta 68a, 81000, Podgorica Tel: office@odmc.me Unaprijedite svoje poslovanje koristeći ekspertizu i bogato iskustvo ODM Collections, kompanije za profesionalnu naplatu potraživanja. Personalizovanim i profesionalnim pristupom, primjenjujući najnovije tehnologije i inovativna poslovna rješenja, osiguravamo širok spektar usluga prilagođen Vašim potrebama.

2 ODM Collections neprestano unapređuje procese i ulaže u najbolje ljude i tehnologije s ciljem pružanja usluga najvišeg kvaliteta. Stručni tim zaposlenih posjeduje znanje i dugogodišnje iskustvo u oblasti korporativnog prava, finansija, NPL i asset managementa te osigurava profesionalan i dosljedan rad na predmetima. Detaljnom analizom portfelja, za svakog klijenta se kreiraju prilagođena poslovna rješenja. Istovremeno se razmatraju procedure interne naplate u okviru kompanije klijenta, na osnovu kojih se daju preporuke za njihovo unapređenje. Zahvaljujući saradnji s partnerskim renomiranim advokatskim kancelarijama, ODM Collections je uveo jedinstven koncept objedinjenog praćenja i koordinacije cjelokupnog procesa naplate iz jednog centra. Sinhronizovano angažovanje call centra i advokata rezultira maksimalnom efikasnošću u svim fazama naplate potraživanja. Sveobuhvatnu podršku poslovanju pruža dinamičan softver, koji je interno razvijen u okviru kompanije i omogućava implementaciju usluga i poslovnih procesa, praćenje predmeta kroz sve faze naplate i detaljan uvid klijenata u sve aktivnosti kroz redovno izvještavanje. O ODM COLLECTIONS Fleksibilnost kompanije se ogleda u kontinuiranom unapređivanju operativnog poslovanja, prilagođavanju postojećih poslovnih rješenja i efikasnom uvođenju novih usluga, što omogućava brz odgovor na individualne potrebe klijenata i promjene na dinamičnom tržištu upravljanja potraživanjima. ODM Collections d.o.o. je kompanija specijalizovana za profesionalno upravljanje potraživanjima i otkup potraživanja. Uspješno posluje od godine i pozicionirana je kao najbrže rastuća kompanija na tržištu upravljanja potraživanjima. U godini ostvaren je promet viši od milion eura, s prosječnom stopom rasta od 65% u protekle tri godine. Kompanija je stekla povjerenje brojnih renomiranih klijenata iz različitih oblasti i grana industrije. Portfelj kojim upravlja obuhvata više od 200 hiljada predmeta, ukupne vrijednosti potraživanja preko 80 miliona eura.

3 USLUGE ODM Collections pruža usluge otkupa i naplate potraživanja. Naši klijenti mogu računati na nas kada teško naplativa potraživanja postanu prijetnja za njihovo poslovanje. Preuzimamo brigu o portfelju u potpunosti i tom poslu pristupamo temeljito i profesionalno. OTKUP POTRAŽIVANJA ODM Collections pruža usluge otkupa i naplate potraživanja. Naši klijenti mogu računati na nas kada teško naplativa potraživanja postanu prijetnja za njihovo poslovanje. Preuzimamo brigu o portfelju u potpunosti i tom poslu pristupamo temeljito i profesionalno. Prednosti modela otkupa potraživanja: Trenutna gotovina na raspolaganju, povećanje likvidnosti Ušteda vremena i resursa Optimizacija troškova interne naplate Povećanje efikasnosti poslovanja Rasterećenje poreznog bilansa Profesionalni pristup, bez reputacijskih rizika Pogodnost za dužnika kroz mogućnost dogovora o modelu i rokovima plaćanja duga NAPLATA U IME KLIJENTA Spremni smo Vas podržati u svim fazama naplate dospjelih, otpisanih i potraživanja u sudskom postupku. Predlažemo rješenja u skladu sa strategijom i poslovnom politikom klijenta, a tok naplate prilagođavamo vrsti potraživanja i karakteristikama dužnika, poštujući prava i štiteći interese svih uključenih strana. Primjenjujemo princip no recovery no fee i smanjujemo troškove i rizik neuspjeha u vansudskoj i sudskoj naplati. OUTSOURCING CJELOKUPNOG POSLOVNOG PROCESA UPRAVLJANJA POTRAŽIVANJIMA Klijent nam prepušta kompletan proces upravljanja potraživanjima, s ciljem da se fokusira na osnovnu djelatnost i rast poslovanja, snizi interne troškove naplate, istovremeno postižući maksimizaciju efikasnosti naplate.

4 PROCES NAPLATE POTRAŽIVANJA Razvijamo brojna rješenja na osnovu dugogodišnje ekspertize u oblasti naplate i neprestanog testiranja i usavršavanja stručnih metoda koje su se pokazale kao najefikasnije, uzimajući u obzir specifičnosti i strategiju svakog našeg klijenta, strukturu portfelja potraživanja i karakteristike dužnika Profesionalni proces naplate: Praćenje faktura Pravovremena i pravilna organizacija i praćenje faktura, od njihovog nastanka, momenta dospijeća, do konačne naplate. Rana naplata - soft collection Uspostavljanje kontakta s dužnikom telefonom i pisanim putem - ljubazni podsjetnik o dospjelom potraživanju. Pre-legal naplata Angažovanje naših advokata slanje advokatskih opomena, pregled dugovanja i projekcije troškova u slučaju neizmirenja obaveza u ovoj fazi, prijedlog plana otplate i pregovori s dužnikom. Naplata sudskim putem Pokretanje sudskog postupka uz odobrenje klijenta, uključujući sve prateće procedure naplate sudskim putem, a usaradnji s partnerskom advokatskom kancelarijom. Poduzimanje zakonskih radnji prema dužnicima u stečaju Podnošenje prijava potraživanja i praćenje dužnika nad kojima je pokrenut stečajni postupak. CALL CENTAR SPECIJALIZOVAN ZA NAPLATU Call centar uspostavlja profesionalnu komunikaciju s dužnicima i predstavlja jedan od najsnažnijih alata u svim fazama procesa naplate. Pravovremenim praćenjem uplata i redovnim podsjećanjem dužnika o dospjelom potraživanju postiže se efikasna naplata. Svjesni smo da upravljanje potraživanjima predstavlja najosjetljiviji aspekt poslovanja. Naši operateri prolaze detaljne obuke, kontinuirano nadograđuju svoje znanje i unapređuju vještine komunikacije. Stručnim pristupom eliminišu konfliktne i negativne situacije te održavaju korektne poslovne odnose s dužnicima.

5 KONSULTANTSKE USLUGE Osiguravamo širok spektar konsultantskih usluga investicionim fondovima koji žele ulagati u tržišta na kojima poslujemo. ODM Collections ima iskusan tim koji posjeduje izvanredno poznavanje pravne regulative, najvažnijih sektora privrede i poslovnog okruženja. Pomažemo u lociranju poslovnih prilika, vršimo detaljnu analizu portfelja potraživanja, procjenjujemo dokumentaciju klijenta koji prodaje potraživanja i predlažemo optimalnu cijenu za predmetni portfelj. U okviru konsaltinga vrši se: Detaljna analiza due diligence portfelja i procjena očekivane naplate za period od pet godina, uzimajući u obzir prethodno obrađivane slične portfelje Detaljan uvid u dokumentaciju klijenta koji prodaje potraživanja, analiza svih dostupnih informacija i ispitivanje da li su raspoložive informacije i priložena dokumentacija dovoljni za daljnji postupak naplate Za potraživanja osigurana nekretninom, provjera pravnog statusa kao i mogućnost prodaje te nekretnine u razumnom vremenskom roku Procjena vrijednosti nekretnine u saradnji s licenciranim procjeniteljima Detaljno ispitivanje potraživanja od dužnika koji su u procesu stečaja, analiza stečajne mase i isplatnih redova Razmatranje potraživanja sa stanovišta zastare kao i mogućih pravnih akcija u cilju produžavanja rokova zastare Analiza i vrednovanje drugih osiguranih potraživanja (gdje su sredstva osiguranja akcije, pokretna imovina i sl.) Skretanje pažnje klijentu na potraživanja za koja je proces preuzimanja skup i komplikovan, ili za koja nije moguć prijenos hipoteke Direktni pregovori i usaglašavanje procesa s prodavačem potraživanja, na zahtjev klijenta

6 Prednosti za klijente: Softver ekskluzivno razvijen za sveobuhvatnu IT podršku procesa naplate, kako vansudske tako i sudske te svih pratećih procesa i procedura Detaljan analitički uvid u sve faze naplate, uključujući analitiku trajanja postupaka, uspješnost u naplati, javno dostupne podatke o dužnicima, nastale prihode i troškove, po fazama ili ukupno Individualna softverska rješenja prilagođena potrebama klijenata Generisanje detaljnih personalizovanih izvještaja i uvid u tok naplate u svakom momentu Sigurna razmjena podataka Masovni input i obrada velikog broja podataka, što omogućava efikasan unos i evaluaciju portfelja potraživanja Visoki sigurnosni standardi hardvera i softvera Konstantna optimizacija i nadogradnja hardvera i softvera kako bi se osigurao što viši nivo usluga IT RJEŠENJE ZA PODRŠKU POSLOVANJU I POVEĆANU EFIKASNOST NAPLATE Naš tim profesionalaca je dizajnirao integracijsko IT rješenje koje pruža operativne informacije u realnom vremenu i punu podršku svim poslovnim procesima kompanije ODM Collections. Ovo rješenje je zasnovano na najsavremenijim tehnologijama i ispunjava važeće međunarodne i domaće standarde. Stalnom nadogradnjom softvera, efikasno implementiramo promjene u poslovanju i pratimo tehnološke inovacije, čime uspješno gradimo konkurentsku prednost. Nova softverska rješenja u skladu s potrebama klijenata, pravnom regulativom i sigurnosnim standardima IZVJEŠTAVANJE Aktivna komunikacija s klijentima i brza razmjena informacija ključni su elementi uspješne poslovne saradnje. Efikasan i ažuran sveobuhvatni sistem redovnog izvještavanja, koji uključuje izvještavanje o iznosu potraživanja i rezultatima naplate, predstavlja značajnu vrijednost za kompaniju i klijente. Za potrebe efikasnog izvještavanja razvili smo IT alate koji omogućavaju individualno izvještavanje klijenata na operativnom nivou i na nivou menadžmenta.

7 ZAŠTO SARADNJA SA ODM COLLECTIONS Profesionalno upravljanje potraživanjima i podrška u svim fazama naplate Objedinjeno praćenje i koordinacija procesa naplate iz jednog centra Fleksibilnost napredna IT rješenja REGIONALNA TRŽIŠTA Od samog nastanka kompanije u februaru godine, ODM Collections se razvija, mijenja svoju organizaciju, modernizuje opremu, primjenjuje savremene tehnologije i unapređuje sistem rada u skladu sa zahtjevima tržišta i najnovijim trendovima collection industrije u svijetu. Širimo naše poslovanje van granica Srbije na osnovu sveukupnog tržišnog potencijala, uzimajući u obzir specifičnosti lokalnog tržišta, potrebe klijenata i pravnu regulativu. U godini osnovana je kompanija ODM Collections CG d.o.o. u Crnoj Gori, a u i kompanija ODM Collections u Bosni i Hercegovini, koje posluju kao članice ODM Collections grupe. U planu je daljnje proširenje poslovanja, s ciljem ostvarivanja snažnog prisustva na tržištu profesionalnog upravljanja potraživanjima u cijelom regionu. Razvijen sistem izvještavanja prilagođen potrebama klijenata Poslovanje na regionalnom tržištu, prisustvo u nekoliko država Maksimalna efikasnost u naplati koja se postiže sinhronizovanim pristupom: call centar advokati Vaši klijenti su i naši klijenti profesionalan odnos prema dužnicima, bez reputacijskih rizika Kvalitetna i detaljna analitika uspješnosti naplate Bez inicijalnih troškova, primjenom principa no recovery no fee Pouzdan partner s dobrom reputacijom

8 Lista naših klijenata uključuje renomirane poslovne banke, investicijske fondove, kompanije iz oblasti telekomunikacija, kao i kompanije iz raznih drugih oblasti i industrija. NAŠI KLIJENTI Uspostavljamo profesionalan, ali istovremeno i prisan odnos s klijentima i u ophođenju primjenjujemo fleksibilnost, pragmatičnost, analitičnost, posvećenost i povjerenje, koristeći istovremeno i stručno i praktično znanje prilikom sagledavanja potreba klijenata s finansijskog, pravnog, PR i društveno odgovornog stanovišta. SBB Telekom Srbija VIP MOBILE DDM Debt Management ArcelorMittal Erste banka Sberbank Srbija Direktna banka Raiffeisen banka Telenor banka MTS banka Findomestic banka ASA Banka Digital Finance Uniqa osiguranje Lovćen osiguranje Triglav osiguranje Carlsberg Porsche Leasing Roaming Electronics M:tel Telemach Organizacija proizvođača fonograma Srbije - O.F.P.S. KIM-TEC Mladinska knjiga Telemark Systems Telinea City Facility Eunet Trudimo se da na ovaj način izađemo iz okvira ustaljenog odnosa prodavač-kupac, koji se isključivo odnosi na finansijski dio saradnje, pritom zanemarujući sve ostale aspekte koji su, također, bitni za uspješno poslovanje i jedne i druge strane. Pri izboru klijenata vodimo se strogo profesionalnim i etičkim motivima ne postoji granica u pogledu veličine kompanije ili industrijskog sektora.

Možete očekivati mnoštvo saveta i akcija zasnovanih na znanju, iskustvu i posvećenosti.

Možete očekivati mnoštvo saveta i akcija zasnovanih na znanju, iskustvu i posvećenosti. Možete očekivati mnoštvo saveta i akcija zasnovanih na znanju, iskustvu i posvećenosti. 03 O nama... naš rad predstavlja optimizaciju iskustva naših pravnika, uloženog vremena i novca u zavisnosti od složenosti

Више

Rani znaci upozorenja (EWS) u cilju prevencije nastanka rizičnih plasmana POZIV NA OTVORENI SPECIJALISTIČKI SEMINAR Rani znaci upozorenja (EWS) u cilj

Rani znaci upozorenja (EWS) u cilju prevencije nastanka rizičnih plasmana POZIV NA OTVORENI SPECIJALISTIČKI SEMINAR Rani znaci upozorenja (EWS) u cilj POZIV NA OTVORENI SPECIJALISTIČKI SEMINAR Rani znaci upozorenja (EWS) u cilju prevencije nastanka rizičnih plasmana Termin: 12. i 13. april 2016. Beograd 1 Opis seminara Osnovni cilj treninga je da omogudi

Више

Korporativna_prezentacija

Korporativna_prezentacija PROFIL TVRTKE INOVATIVNA PLAĆANJA NA GLOBALNOJ RAZINI June 2017 Mercury Processing Services International je pružatelj platnih rješenja, posvećen razvoju i upravljanju platnim poslovanjem na međunarodnoj

Више

Banka iz ugla klijenta, klijent iz ugla banke POZIV NA OTVORENI SPECIJALISTIČKI SEMINAR Banka iz ugla klijenta, klijent iz ugla banke Termin: 29. mart

Banka iz ugla klijenta, klijent iz ugla banke POZIV NA OTVORENI SPECIJALISTIČKI SEMINAR Banka iz ugla klijenta, klijent iz ugla banke Termin: 29. mart POZIV NA OTVORENI SPECIJALISTIČKI SEMINAR Banka iz ugla klijenta, klijent iz ugla banke Termin: 29. mart 2019. Beograd 1 Opis seminara Osnovni cilj seminara je da omogućimo učesnicima bolje razumevanje

Више

CV Vladimir Medan SR avgust javni

CV Vladimir Medan SR avgust javni DR VLADIMIR MEDAN CURRICULUM VITAE Glavne reference - Značajno iskustvo u bankarskom sektoru (Generalni direktor, predsednik Izvršnog odbora-ceo, Izvršni direktor i savetnik Generalnog direktora u trajanju

Више

Projekat finansira Evropska unija Projektni zadatak Kreiranje i provođenje obuke za voditelje grupa uzajamne podrške (peer-support) za preživjele od m

Projekat finansira Evropska unija Projektni zadatak Kreiranje i provođenje obuke za voditelje grupa uzajamne podrške (peer-support) za preživjele od m Projektni zadatak Kreiranje i provođenje obuke za voditelje grupa uzajamne podrške (peer-support) za preživjele od mina Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana Organizacija UDAS za potrebe projekta

Више

Bazel II Stub 3 Objavljivanje

Bazel II Stub 3 Objavljivanje Vojvođanska banka a.d. Novi Sad Upravni odbor Banke Del. broj: 1.0-17370/14 Datum: 29.09.2015. Upravljanje rizicima i kapitalom Izveštaj 30.06.2015. godine Kapital, adekvatnost kapitala i tehnike ublažavanja

Више

POSLOVNA INTELIGENCIJA I ANALITIKA ZA PRAVE POSLOVNE ODLUKE

POSLOVNA INTELIGENCIJA I ANALITIKA ZA PRAVE POSLOVNE ODLUKE POSLOVNA INTELIGENCIJA I ANALITIKA ZA PRAVE POSLOVNE ODLUKE Qlik Sense Family - najbolja platforma za poslovnu inteligenciju Kreiranje prilagodljivih i interaktivnih vizualizacija nikada nije bilo tako

Више

Saradnja kao osnov za razvoj socijalnog/društvenog preduzetništva Međuljudski odnosi zasnovani na solidarnosti uvijek otvaraju mogućnosti za dostizanj

Saradnja kao osnov za razvoj socijalnog/društvenog preduzetništva Međuljudski odnosi zasnovani na solidarnosti uvijek otvaraju mogućnosti za dostizanj Saradnja kao osnov za razvoj socijalnog/društvenog preduzetništva Međuljudski odnosi zasnovani na solidarnosti uvijek otvaraju mogućnosti za dostizanje određenih razvojnih ciljeva. Samo one zajednice,

Више

Izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu

Izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu Izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu Dana 28. avgusta 2017. godine na vanrednoj sednici Skupštine Republike Srbije usvojene su izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu koje su usmerene ka sprečavanju

Више

AAA

AAA IZVEŠTAJ BONITETNE IZVRSNOSTI Izdavač: Bisnode d.o.o. Član grupe BISNODE, Stockholm, Švedska PAN-SEED EKSPORT-IMPORT,DRUŠTVO SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU NOVI SAD Izdato dana 27.7.2015 BONITETNI IZVEŠTAJ,

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Fare clic per modificare il testo INTESA FARMER BANCA INTESA Klasifikacija: Javno/Public Đorđe Radulović Fare clic per modificare il testo PRAVILA POSLOVANJA BANCA INTESA - DOSTUPNOST - BROJ 1 U SRBIJI

Више

Microsoft Word - Saopštenje za javnost

Microsoft Word - Saopštenje za javnost SAOPŠTENJE ZA JAVNOST Banca IMI, investiciona banka Intesa Sanpaolo grupacije, usvojila je konsolidovane finansijske rezultate za 2012. godinu Ukupni prihod, operativna i neto dobit Banca IMI porasli za

Више

LISTA POTREBNIH PODATAKA

LISTA POTREBNIH PODATAKA ЈП СРБИЈАГАС НОВИ САД ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА Консолидовани финансијски извештаји 31. децембар 2013. године Београд, 2014. године САДРЖАЈ ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА -------------------------------------------------------

Више

Odluka o oglasavanju

Odluka o oglasavanju "Службени гласник РС", бр. 23/2006 и 23/2013 др. одлука 1 На основу члана 8. став 2. Закона о добровољним пензијским фондовима и пензијским плановима ("Службени гласник РС", бр. 85/2005), гувернер Народне

Више

MV Merchandise visibility sistem

MV Merchandise visibility sistem MV Merchandise visibility sistem Pomoć maloprodajnim lancima u smanjenju troškova usled nedostatka robe u prodajnom prostoru, smanjenju troškova i vremena za popis robe i povećanje prodaje Maloprodaje

Више

Microsoft Word - RMD - pravila korporativnog upravljanja - HUPZ.docx

Microsoft Word - RMD - pravila korporativnog upravljanja - HUPZ.docx RAIFFEISEN DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM I DOBROVOLJNIM MIROVINSKIM FONDOVIMA d.d., Zagreb PRAVILA KORPORATIVNOG UPRAVLJANJA I POSTUPANJA PREMA IZDAVATELJU Nadzorni odbor Raiffeisen društva za upravljanje

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 1 Customer Relationship Management 2 Net Faktor O nama O nama 3 Net Faktor doo je mlada kompanija sa velikim iskustvom. Naš tim ima zajedno preko 30 godina iskustva u oblasti CRM-a i manipulacije podataka.

Више

ПРИЛОГ 5 СЛОЖЕН ПОСЛОВНИ ПЛАН ЗА МЕРУ 3 1

ПРИЛОГ 5 СЛОЖЕН ПОСЛОВНИ ПЛАН ЗА МЕРУ 3 1 ПРИЛОГ 5 СЛОЖЕН ПОСЛОВНИ ПЛАН ЗА МЕРУ 3 1 САДРЖАЈ ПОСЛОВНОГ ПЛАНА А. ОПШТЕ СМЕРНИЦЕ... 4 1. РЕЗИМЕ ПОСЛОВНОГ ПЛАНА... 5 2. ОПШТИ ПОДАЦИ... 5 2.1. Информације о подносиоцу захтева... 5 2.2. Информације

Више

Slide 1

Slide 1 Република Србија Државна ревизорска институција ЕФЕКТИ РЕВИЗИЈА СВРСИСХОДНОСТИ ПОСЛОВАЊА И УНАПРЕЂЕЊЕ МЕТОДОЛОГИЈЕ Београд, 2012. године РАЗВОЈ РЕВИЗИЈЕ СВРСИСХОДНОСТИ 2013. успостављена ревизија сврсисходности

Више

ODLUKA O NAKNADAMA ZA USLUGE PLATNOG PROMETA U POSLOVANJU SA FIZIČKIM LICIMA Call centar Stranica 1 od 8 Odluka o naknadama za

ODLUKA O NAKNADAMA ZA USLUGE PLATNOG PROMETA U POSLOVANJU SA FIZIČKIM LICIMA   Call centar Stranica 1 od 8 Odluka o naknadama za ODLUKA O NAKNADAMA ZA USLUGE PLATNOG PROMETA U POSLOVANJU SA FIZIČKIM LICIMA www.erstebank.me Call centar 19991 Stranica 1 od 8 Odluka o naknadama za usluge platnog prometa u poslovanju sa fizičkim licima

Више

ИНTEРНA РEВИЗИJA

ИНTEРНA РEВИЗИJA ИНTEРНA РEВИЗИJA Интeрнa рeвизиja пружa пoдршку корисницима јавних средстава у пoстизaњу њихoвих циљeвa. Интeрнa рeвизиja прeдстaвљa нeзaвисну aктивнoст кoja имa зa циљ дa прoцeни систeм финансијског управљања

Више

KVI/2018* Надлежни привредни суд Број предмета Датум отварања стечајног/ливидационог поступка Привредни суд у Београду 3.Ст-1/ године

KVI/2018* Надлежни привредни суд Број предмета Датум отварања стечајног/ливидационог поступка Привредни суд у Београду 3.Ст-1/ године KVI/2018* Надлежни привредни суд Број предмета Датум отварања стечајног/ливидационог поступка Привредни суд у Београду 3.Ст-1/2010 13.12.1990. године Текући рачуни 1) 780-251-38 стечајног / 2) ликвидационог

Више

Microsoft Word - finansijski administrator_zasnovanost kvalifikacije.doc

Microsoft Word - finansijski administrator_zasnovanost kvalifikacije.doc ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛ ФИНАНСИЈСКИ АДМИНИСТРАТОР СТАНДАРД КВАЛИФИКАЦИЈЕ, ЦИЉЕВИ И ИСХОДИ СТРУЧНОГ ОБРАЗОВАЊА 1. Назив квалификације: Финансијски администратор 2. Подручје рада: Економија, право и администрација

Више

INA Group Strategic challenges facing INA and the 2010 FTE optimization program

INA Group  Strategic challenges facing INA and the 2010 FTE optimization program INA Grupa Rezultati i poslovanje u prvom tromjesečju 2012. Zagreb, travanj 2012. 1 Unatoč izazovnom vanjskom okruženju, INA Grupa ostvarila je snažne, stabilne rezultate u prvom tromjesečju 2012. u usporedbi

Више

Integralni pristup kreditnoj analizi klijenata iz AGROBIZNISA baziran na specifičnostima poslovanja i identifikaciji posebnih rizika u cilju izrade kv

Integralni pristup kreditnoj analizi klijenata iz AGROBIZNISA baziran na specifičnostima poslovanja i identifikaciji posebnih rizika u cilju izrade kv POZIV NA OTVORENI SPECIJALISTIČKI SEMINAR Integralni pristup kreditnoj analizi klijenata iz AGROBIZNISA baziran na specifičnostima poslovanja i identifikaciji posebnih u cilju izrade kvalitetnije analize

Више

Imotska 1, Beograd Telefon: Telefon: OPŠTINA NOVI KNEŽEVAC KRALJA PETRA I KARAĐOR

Imotska 1, Beograd Telefon: Telefon: OPŠTINA NOVI KNEŽEVAC KRALJA PETRA I KARAĐOR Imotska 1, 11040 Beograd Telefon: 381 11 30 98 198 Telefon: 381 11 30 98 199 E-mail: office@finodit.co.rs OPŠTINA NOVI KNEŽEVAC KRALJA PETRA I KARAĐORĐEVIĆA 1 NOVI KNEŽEVAC Skupštini opštine Novi Kneževac

Више

ЈП СРБИЈАГАС НОВИ САД ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА Финансијски извештаји 31. децембар године Београд, године

ЈП СРБИЈАГАС НОВИ САД ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА Финансијски извештаји 31. децембар године Београд, године ЈП СРБИЈАГАС НОВИ САД ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА Финансијски извештаји 31. децембар 2015. године Београд, 2016. године САДРЖАЈ ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА-------------------------------------------------------1-4

Више

IZVEŠTAJ O REVIZIJI FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA ZA GODINU JKP GRADSKO SAOBRAĆAJNO PREDUZEĆE BEOGRAD, BEOGRAD BEOGRAD, MAJ GODINE

IZVEŠTAJ O REVIZIJI FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA ZA GODINU JKP GRADSKO SAOBRAĆAJNO PREDUZEĆE BEOGRAD, BEOGRAD BEOGRAD, MAJ GODINE IZVEŠTAJ O REVIZIJI FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA ZA 2016. GODINU JKP GRADSKO SAOBRAĆAJNO PREDUZEĆE BEOGRAD, BEOGRAD BEOGRAD, MAJ 2017. GODINE Izveštaj nezavisnog revizora vlasnicima društva JKP GRADSKO SAOBRAĆAJNO

Више

Microsoft Word - Pravilnik o sukobu interesa

Microsoft Word - Pravilnik o sukobu interesa Na osnovu člana 62. Zakona o preduzećima (Službeni glasnik Republike Srpske, broj: 24/98,62/02,66/02,38/03,97/04 i 34/06) i člana 18. Statuta Društva za upravljanje investicionim fondovima "Polara Invest"

Више

R P S Audit & Consulting R evizija P oslovno S avetovanje IZVEŠTAJ O TRANSPARENTNOSTI za godinu Društvo za reviziju i poslovno savetovanje RPS A

R P S Audit & Consulting R evizija P oslovno S avetovanje IZVEŠTAJ O TRANSPARENTNOSTI za godinu Društvo za reviziju i poslovno savetovanje RPS A R evizija IZVEŠTAJ O TRANSPARENTNOSTI za 2017. godinu Društvo za reviziju i poslovno savetovanje RPS Audit & Consulting doo Beograd Beograd, mart 2018. godine R evizija SADRŽAJ I Opis pravne forme i strukture

Више

ENERGOPROJEKT ENERGODATA COMPANY PROFILE

ENERGOPROJEKT ENERGODATA COMPANY PROFILE ENERGOPROJEKT ENERGODATA COMPANY PROFILE ENERGOPROJEKT ENERGODATA Kontinuitet od 50 godina postojanja i uspešnog delovanja, zavidni finansijski rezultati, prepoznatljivo ime u srpskom IT svetu, najznačajnije

Више

Контрола ризика на радном месту – успостављањем система менаџмента у складу са захтевима спецификације ИСО 18001/2007

Контрола ризика на радном месту – успостављањем система менаџмента у складу са захтевима спецификације ИСО 18001/2007 Profesor: dr Biljana Gemović Rizik je termin usko povezan sa svim poslovnim i proizvodnim aktivnostima i njegovo postojanje kao takvo mora biti prepoznato i prihvaćeno. Standard OHSAS 18001:2007 rizik

Више

Microsoft PowerPoint - UNSA HRS4R i Akcioni plan seminar.pptx

Microsoft PowerPoint - UNSA HRS4R i Akcioni plan seminar.pptx UNSA HRS4R i Akcioni plan Seminar za istraživače na UNSA Mr. Zenan Šabanac Sarajevo 28.11.2016. 40 principa Povelje i Procedura Etički i profesionalni aspekti karijere Zapošljavanje Radni uslovi i socijalna

Више

STAMBENI KREDIT NEKRETNINE BANKE ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK D.D., Jadranski trg 3a, Rijeka; OIB: HR ; Info telefon: ;

STAMBENI KREDIT NEKRETNINE BANKE ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK D.D., Jadranski trg 3a, Rijeka; OIB: HR ; Info telefon: ; Stranica 1/6 Opće informacije o stambenom kreditu za kupnju nekretnina iz portfelja Banke UVJETI PROIZVODA Iznos kredita ovisno o valuti: Kamatna stopa: Bez hipoteke od 15.000,00 do 225.000,00 Uz hipoteku:

Више

Organizacija koja uči Nemanja Davidović

Organizacija koja uči Nemanja Davidović Organizacija koja uči Nemanja Davidović 25.08.2012. Ekonomija znanja Znanje kao ključna kompetentnost Ključna kompetentnost preduzeća je zapravo njegova sposobnost da izvršava poslovne procese na superiorniji

Више

Microsoft Word - Oglas ei tv oktobar doc.doc

Microsoft Word - Oglas ei tv oktobar doc.doc На основу Решења стечајног судије Привредног суда у Нишу, 1 Ст. бр. 30/2013 од 08.01.2014. године, а у складу са чланoм 131, 132. и 133. Закона о стечају («Службени гласник Републике Србије» број 104/2009,

Више

PowerPoint-Präsentation

PowerPoint-Präsentation Uticaj tehnologije na javni sektor Matthias Lichtenthaler Šef Odjela za digitalnu transformaciju Bundesrechenzentrum GmbH Seite 1 12.07.2018 Digitalizacija kao pokretač za javni sektor Evaluiranje novih

Више

Dnevnik_blok_prakticne_nastave_iz_finansijko_racunovodstvene_obuke

Dnevnik_blok_prakticne_nastave_iz_finansijko_racunovodstvene_obuke Назив школе: Место и адреса: ДНЕВНИК БЛОК (ПРАКТИЧНЕ) НАСТАВЕ ИЗ ФИНАНСИЈСКО- РАЧУНОВОДСТВЕНЕ ОБУКЕ Име и презиме ученика: Разред и одељење: Датум извођења блок (практичне) наставе: Назив и адреса привредног

Више

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51 ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 78000 Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/247-408 Факс:+387(0)51/247-497 e-mail: revizija@gsr-rs.org Извјештај о статусу

Више

Microsoft Word - BDO BANJA LUKA_Izv?estaj o transparentnosti za 2013 godinu_FINAL.doc

Microsoft Word - BDO BANJA LUKA_Izv?estaj o transparentnosti za 2013 godinu_FINAL.doc ИЗВJЕШТАЈ О ТРАНСПАРЕНТНОСТИ ДРУШТВА ЗА КОНСАЛТИНГ И РЕВИЗИЈУ БДО Д.О.О. БАЊА ЛУКА ЗА 2013. ГОДИНУ ИЗВJЕШТАЈ О ТРАНСПАРЕНТНОСТИ ДРУШТВА ЗА КОНСАЛТИНГ И РЕВИЗИЈУ БДО Д.О.О. БАЊА ЛУКА ЗА 2013. ГОДИНУ Бања

Више

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51 ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 78000 Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/247-408 Факс:+387(0)51/247-497 e-mail: revizija@gsr-rs.org Извјештај о статусу

Више

Microsoft Word - Pravilnik-fin. izvestaji za DUDPF-2007.doc

Microsoft Word - Pravilnik-fin. izvestaji za DUDPF-2007.doc "Службени гласник РС", бр. 15/2007 На основу члана 26. став 2. Закона о рачуноводству и ревизији ("Службени гласник РС", бр. 46/2006) и члана 27. став 2. тачка 2. Закона о добровољним пензијским фондовима

Више

Microsoft Word - ZAHTJEV ZA SME KREDIT - NOVI

Microsoft Word - ZAHTJEV ZA SME KREDIT - NOVI ZAHTJEV ZA SME KREDIT PODACI O KREDITNOM ZAHTJEVU Vrsta kredita Iznos kredita u Rok otplate u godinama Grace period u mjesecima Namjena kredita/opis: Ukoliko se zahtjev odnosi na dugoročne kredite potrebno

Више

Slide 1

Slide 1 Modernizacija univerziteta zemalja Zapadnog Balkana kroz jačanje struktura i usluga za transfer znanja, istraživanje i inovacije WBCInno UB TUHH TUG ZSI UNS UBL BINS UZ ICBL BITF BSC UKG BIC UP INT BIPG

Више

Sustavi kotlovskih postrojenja

Sustavi kotlovskih postrojenja Sustavi kotlovskih postrojenja Teleservice Regulacija kotlova BCO BCO UL-S UNIVERSAL parni kotao WA Uređaj za analizu vode Kompetencija i povjerenje Bosch Industriekessel je u svjetskim razmjerima renomirani

Више

KOMUNALNO PREDUZEĆE ''DIMNIČAR'' A.D., BEOGRAD IZVEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA O IZVRŠENOJ REVIZIJI KONSOLIDOVANIH FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA ZA GODINU

KOMUNALNO PREDUZEĆE ''DIMNIČAR'' A.D., BEOGRAD IZVEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA O IZVRŠENOJ REVIZIJI KONSOLIDOVANIH FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA ZA GODINU KOMUNALNO PREDUZEĆE ''DIMNIČAR'' A.D., BEOGRAD IZVEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA O IZVRŠENOJ REVIZIJI KONSOLIDOVANIH FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA ZA 2015. GODINU SADRŽAJ Strana Izveštaj nezavisnog revizora 1 3 Konsolidovani

Више

Microsoft Word - REGIONALNA EKONOMIJA EVROPSKE UNIJE_Ispit.doc

Microsoft Word - REGIONALNA EKONOMIJA EVROPSKE UNIJE_Ispit.doc UNIVERZITET U NOVOM SADU EKONOMSKI FAKULTET U SUBOTICI SOFIJA ADŽIĆ REGIONALNA EKONOMIJA EVROPSKE UNIJE ISPITNA PITANJA Školska 2012/2013 godina Verzija 2.0 Subotica, septembar 2012. REGIONALNA EKONOMIJA

Више

ФИНАНСИЈСКА И МЕНТОРСКА ПОДРШКА ЗА ИСТРАЖИВАЧЕ ИЗ НАУЧНОИСТРАЖИВАЧКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА ДО ДИНАРА

ФИНАНСИЈСКА И МЕНТОРСКА ПОДРШКА ЗА ИСТРАЖИВАЧЕ ИЗ НАУЧНОИСТРАЖИВАЧКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА ДО ДИНАРА ФИНАНСИЈСКА И МЕНТОРСКА ПОДРШКА ЗА ИСТРАЖИВАЧЕ ИЗ НАУЧНОИСТРАЖИВАЧКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА ДО 2.400.000 ДИНАРА КО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ? Наше истраживање има потенцијал. Потребна нам је подршка да докажемо да из

Више

BOSNA i HERCEGOVINA Spremnost za ulaganje privatnog kapitala na Zapadnom Balkanu Podrška finansijskom upravljanju u MMS preduzećima za pristup finansi

BOSNA i HERCEGOVINA Spremnost za ulaganje privatnog kapitala na Zapadnom Balkanu Podrška finansijskom upravljanju u MMS preduzećima za pristup finansi BOSNA i HERCEGOVINA Spremnost za ulaganje privatnog kapitala na Zapadnom Balkanu Podrška finansijskom upravljanju u MMS preduzećima za pristup finansiranju putem privatnog kapitala 14. Oktobar 2019 Privredna

Више

KVI/2018* Надлежни привредни суд Број предмета Датум отварања стечајног/ливидационог поступка Привредни суд у Београду 2 СТ 3718/ год.

KVI/2018* Надлежни привредни суд Број предмета Датум отварања стечајног/ливидационог поступка Привредни суд у Београду 2 СТ 3718/ год. KVI/2018* Надлежни привредни суд Број предмета Датум отварања стечајног/ливидационог поступка Привредни суд у Београду 2 СТ 3718/2012 20.06.2012. год. Текући рачуни 780-262-05 стечајног / 2) ликвидационог

Више

Microsoft Word - uputstvo_ulaganje_

Microsoft Word - uputstvo_ulaganje_ На основу члана 10. став 6. Закона о друштвима за осигурање ( Службени гласник Републике Српске број: 17/05, 01/06 и 64/06), члана. Статута Агенције за осигурање Републике Српске ( Службени гласник Републике

Више

fi

fi Образац 1 Група рачуна /рачун БИЛАНС СТАЊА на дан 30.06.2018. године Напомена - у хиљадама динара текућа Износ претходна 1 2 3 4 5 6 А. УКУПНА ИМОВИНА (0002+0003+0007) 0001 34558 29868 10 I ГОТОВИНА 0002

Више

Microsoft Word - Pravilnik-fin izvestaji za DPF-2007.doc

Microsoft Word - Pravilnik-fin  izvestaji za DPF-2007.doc "Службени гласник РС", бр. 15/2007 На основу члана 26. став 2. Закона о рачуноводству и ревизији ("Службени гласник РС", бр. 46/2006) и члана 27. став 2. тачка 3. Закона о добровољним пензијским фондовима

Више

Prezentacija / Ostoja Travar

Prezentacija / Ostoja Travar Систем интерних финансијских контрола у јавном сектору Законски основ Поглавље 32 Финансијска контрола и члан 90. Споразума о стабилизацији и придруживању (СПП) Босну и Херцеговину обавезује на сарадњу

Више

Logosoft d.o.o. Grbavička 4, Sarajevo, BiH tel: +387(33) fax:+387(33) ID broj: PDV broj:

Logosoft d.o.o. Grbavička 4, Sarajevo, BiH tel: +387(33) fax:+387(33) ID broj: PDV broj: Logosoft d.o.o. Grbavička 4, 71000 Sarajevo, BiH tel: +387(33)931-900 fax:+387(33)931-901 ID broj: 4200236190009 PDV broj: 200236190009 www.logosoft.ba Politika upravljanja servisima POLITIKA UPRAVLJANJA

Више

Microsoft Word - 653_hr

Microsoft Word - 653_hr PBZ tjedne analize Broj 653, 10. lipnja 2019. Tjedni pregled (str. 1) Dolar oslabio, kuna stabilna (str. 1) Kamatne stope mirovale (str. 2) Rast prometa i Crobexa na tjednoj razini (str. 2) Statistika

Више

Predavanja za sajt.pdf

Predavanja za sajt.pdf Korporativne strategije Tipovi strategija Tri nivoa strategije najveći broj autora Korporativna strategija Područje delovanja Pojedinačna organizacija ili grupa organizacija Vremensko razdoblje Dugoročna

Више

Универзитет у Београду Факултет организационих наука Распоред испита за предмете мастер академских студија Испитни рок: Јун Предмет Датум Време

Универзитет у Београду Факултет организационих наука Распоред испита за предмете мастер академских студија Испитни рок: Јун Предмет Датум Време Универзитет у Београду Факултет организационих наука Распоред испита за предмете мастер академских студија Испитни рок: Јун 2018. Предмет Датум Време Сала Напомена Big data у електронском пословању 4.

Више

Slide 1

Slide 1 Učenici: Marie Stojković Vasilije Stošić Bogdan Trumpić Lazar Cvetković Nikola Veličković Mentori: Slađana Radojlović Olgica Krstić Olivera Arizanović JER IGRAMO U ISTOM TIMU Snaga - Banka je dugo na našem

Више

The Contemporary Systems Development Project Landscape

The Contemporary Systems Development Project Landscape Budući projektni ciklusi u Evropi Horizon Europe, nakon Horizon 2020 Program za period 2021-2027 Oko 100 milijardi ulaganja u istraživanja i inovativne programe Glavne osobine: Jačanje nauke i tehnologije

Више

FINANCIJSKI REZULTATI ZA PRVIH DEVET MJESECI Kontakt: INA-Industrija nafte, d.d. Sektor korporativnih komunikacija Avenija Većeslava Holjevca 10

FINANCIJSKI REZULTATI ZA PRVIH DEVET MJESECI Kontakt: INA-Industrija nafte, d.d. Sektor korporativnih komunikacija Avenija Većeslava Holjevca 10 FINANCIJSKI REZULTATI ZA PRVIH DEVET MJESECI 2015. Kontakt: INA-Industrija nafte, d.d. Sektor korporativnih komunikacija, Zagreb Služba za odnose s javnošću E-mail: PR@ina.hr Press centar na www.ina.hr

Више

caprari-pravljenje_snijega_Layout 1.qxd

caprari-pravljenje_snijega_Layout 1.qxd Pravo rješenje za PRAVLJENJE SNIJEGA Naša Tehnologija i prednosti VISOKOTLAČNE VIŠESTUPANJSKE HORIZONTALNE PUMPE PM serija Pouzdanost i niski troškovi pogona i održavanja Visoke hidrauličke učinkovitosti

Више

HRVATSKO KREDITNO OSIGURANJE d.d.

HRVATSKO  KREDITNO OSIGURANJE d.d. OSIGURANJE NAPLATE POTRAŽIVANJA RJEŠENJE ZA NEPLAĆANJE KUPACA Edvard Ribarić, predsjednik Uprave Hrvatsko kreditno osiguranje d.d. RIZICI KOJI DOVODE DO NEPLAĆANJA VAŠIH KUPACA STEČAJ PREDSTEČAJNA NAGODBA

Више

EDITEL_Adria_Brochure_HR.indd

EDITEL_Adria_Brochure_HR.indd EDITEL Adria povezuje vaše poslovanje EDI rješenja za pametne lance nabave O nama EDITEL Adria Tvrtka EDITEL Adria započela je svoje poslovanje u Hrvatskoj pod imenom Panteon Plus kao lokalni predstavnik

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Imamo čast da Vam predstavimo WORLD Mastercard platnu karticu Lovćen banke ZA SVIJET NA DOHVAT RUKE OTKRIJTE BEZBROJ MOGUĆNOSTI I SVIJET PUN PRIVILEGIJA KOJE SMO ZA VAS OSMISLILI U želji da zadovoljimo

Више

KVI/2018* Надлежни привредни суд Број предмета Датум отварања стечајног/ливидационог поступка ПРИВРЕДНИ СУД У БЕОГРАДУ 3.Ст.120/ Текућ

KVI/2018* Надлежни привредни суд Број предмета Датум отварања стечајног/ливидационог поступка ПРИВРЕДНИ СУД У БЕОГРАДУ 3.Ст.120/ Текућ KVI/2018* Надлежни привредни суд Број предмета Датум отварања стечајног/ливидационог поступка ПРИВРЕДНИ СУД У БЕОГРАДУ 3.Ст.120/2010 14.11.2007. Текући рачуни 1) 780-255-26 стечајног / 2) ликвидационог

Више

IZVJEŠĆE UPRAVE EUROHERC OSIGURANJA d.d. SARAJEVO ZA GODINU

IZVJEŠĆE UPRAVE EUROHERC OSIGURANJA d.d. SARAJEVO ZA GODINU IZVJEŠĆE UPRAVE EUROHERC OSIGURANJA d.d. SARAJEVO ZA 2018. GODINU Sadržaj OSNOVNI PODACI O DRUŠTVU ORGANIZACIJSKA STRUKTURA UPRAVA I NADZORNI ODBOR KRATAK OSVRT NA FINANCIJSKE REZULTATE POSLOVANJA DRUŠTVA

Више

Slide 1

Slide 1 , In Cubis d.o.o. Dani hrvatskog osiguranja Opatija, 6.11.2014. Funkcije informacijskog sustava u osiguranju Informacijski sustav... Čuva najvrijedniju imovinu podatke Automatizira poslovne procese Otvara

Више

caprari-navodnjavanje_HR

caprari-navodnjavanje_HR Pravo rješenje za NAVODNJAVANJE Naša Tehnologija i prednosti BUŠOTINSKE ELEKTRIČNE PUMPE E serija Više od 9.000 pouzdanih rješenja za varijacije zahtjevanih primjena. Robusna konstrukcija od željeznog

Више

About the Professional Job Task Analysis Process

About the Professional Job Task Analysis Process О процесу анализе професионалних радних задатака INFORMS Certified Analytics Professional Candidate Handbook Анализе радних задатака Студија анализе радних задатака дефинише текуће знање, вештине и способности

Више

STRATEGIJE ULASKA NA INOZEMNO TRŽIŠTE Predavanje 6. doc.dr.sc. Helena Štimac UGOVORNA SURADNJA Ugovorna proizvodnja Ugovorno upravljanje Pr

STRATEGIJE ULASKA NA INOZEMNO TRŽIŠTE Predavanje 6. doc.dr.sc. Helena Štimac UGOVORNA SURADNJA Ugovorna proizvodnja Ugovorno upravljanje Pr STRATEGIJE ULASKA NA Predavanje 6. doc.dr.sc. Helena Štimac UGOVORNA SURADNJA Ugovorna proizvodnja Ugovorno upravljanje Projekti ključ u ruke Licenca Franšiza Dugoročna proizvodna kooperacija Zajednička

Више

ЛЕПЕНСКИ ВИР А.Д. ПЕЋИНЦИ ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА Финансијски извештаји 31. децембар године Београд, године

ЛЕПЕНСКИ ВИР А.Д. ПЕЋИНЦИ ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА Финансијски извештаји 31. децембар године Београд, године ЛЕПЕНСКИ ВИР А.Д. ПЕЋИНЦИ ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА Финансијски извештаји 31. децембар 2014. године Београд, 2017. године САДРЖАЈ ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА -------------------------------------------------------

Више

Универзитет у Београду Факултет организационих наука Коначан распоред испита за предмете Мастер академских студија Испитни рок: ОКТОБАР Предмет

Универзитет у Београду Факултет организационих наука Коначан распоред испита за предмете Мастер академских студија Испитни рок: ОКТОБАР Предмет Универзитет у Београду Факултет организационих наука Коначан распоред испита за предмете Мастер академских студија Испитни рок: ОКТОБАР 2016. Предмет Датум Време Сала Напомена Big data у електронском пословању

Више

На основу члана 230. и 249. Закона о банкама Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске број 04/17), члана 5. став 1. тачка б, члана 20. ста

На основу члана 230. и 249. Закона о банкама Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске број 04/17), члана 5. став 1. тачка б, члана 20. ста На основу члана 230. и 249. Закона о банкама Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске број 04/17), члана 5. став 1. тачка б, члана 20. став 2. тачка б. и члана 37. Закона о Агенцији за банкарство

Више

FINANCIJSKI REZULTATI ZA GODINU Kontakt: INA-Industrija nafte, d.d. Sektor korporativnih komunikacija Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb Služ

FINANCIJSKI REZULTATI ZA GODINU Kontakt: INA-Industrija nafte, d.d. Sektor korporativnih komunikacija Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb Služ FINANCIJSKI REZULTATI ZA 2016. GODINU Kontakt: INA-Industrija nafte, d.d. Sektor korporativnih komunikacija, Zagreb Služba za odnose s javnošću E-mail: PR@ina.hr Press centar na www.ina.hr 1 INA u 2016.

Више

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51 ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 78000 Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/247-408 Факс:+387(0)51/247-497 e-mail: revizija@gsr-rs.org Извјештај о статусу

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Matrica šansi-pretnji Matrica šansi-pretnji Matrica šansi-pretnji se bavi dijagnozom situacije u kojoj se preduzeće nalazi, kao i njenom projekcijom u budućnosti (dijagnoza + prognoza). Situaciona analiza,

Више

KVI/2018* Надлежни привредни суд Број предмета Датум отварања стечајног/ливидационог поступка Привредни суд у Београду 1 СТ 19/ Текући

KVI/2018* Надлежни привредни суд Број предмета Датум отварања стечајног/ливидационог поступка Привредни суд у Београду 1 СТ 19/ Текући KVI/2018* Надлежни привредни суд Број предмета Датум отварања стечајног/ливидационог поступка Привредни суд у Београду 1 СТ 19/2014 03.02.2014. Текући рачуни 1) 780-266-90 стечајног / 2) ликвидационог

Више

CEKOS IN Ekspert

CEKOS IN Ekspert Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ROKOVIMA IZMIRENJA NOVČANIH OBAVEZA U KOMERCIJALNIM TRANSAKCIJAMA Proglašava se Zakon o rokovima izmirenja

Више

Microsoft PowerPoint - Trziste duznickih hov.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - Trziste duznickih hov.ppt [Compatibility Mode] 11. Međunarodna Konferencija Beogradske berze UPGRADE IN BELGRADE 2012 Razvoj tržišta dužničkih hartija od vrednosti - Iskustvo i perspektive Sonja Miladinovski član Izvršnog odbora, Societe Generale Banka

Више

Folie 1

Folie 1 Subotica, oktobar 2013. Postani Siemens dobavljač - privilegije i obaveze Restricted Siemens AG 2013 All rights reserved. siemens.rs Postani Siemens dobavljač Obaveze i privilegije Šta Siemens očekuje

Више

Април 2019

Април 2019 Април 2019 СТАТИСТИЧКИ БИЛТЕН Април 2019 НАРОДНА БАНКА СРБИЈЕ Београд, Краља Петра 12 Тел. 011/3027-100 Београд, Немањина 17 Тел. 011/333-8000 www.nbs.rs ISSN 1451-6349 Садржај Преглед текућих кретања..................................................

Више

Slide 1

Slide 1 Колаборативна софтверска платформа за управљање иновацијама WBCInno Колаборативна софтверска платформа за управљање иновацијама Интранеа решења д.о.о. Крагујевац Теме Зашто иновациона платформа? Практични

Више

Strategic Research Planning Workshop

Strategic Research Planning Workshop Izgradnja kapaciteta u okviru doktorskih studija i istraživčke djelatnosti Podgorica, Oktobar 2015 Prof. Dr Mira Vukčević Strateški istraživački opšti i posebni ciljevi u okviru izgradnje kapaciteta Izgradnja

Више

ZAKON O EFIKASNOM KORIŠĆENJU ENERGIJE - Predlog -

ZAKON O EFIKASNOM KORIŠĆENJU ENERGIJE - Predlog - Crna Gora Ministarstvo ekonomije ENERGETSKA EFIKASNOST U TRANSPORTU Autor: Aleksa Ćulafić Dani energetske efikasnosti - Tivat, 5. mart 2019. godine Institucionalni okvir; Sadržaj: Razvoj održivog korišćenja

Више

Informacije o pet najboljih mjesta izvršenja u smislu volumena trgovanja Zagreb, 30. travnja godine

Informacije o pet najboljih mjesta izvršenja u smislu volumena trgovanja Zagreb, 30. travnja godine Informacije o pet najboljih mjesta izvršenja u smislu volumena trgovanja Zagreb, 30. travnja 2019. godine SADRŽAJ UVOD... 3 REGULATORNE OBVEZE I POSTUPANJE DRUŠTVA PRILIKOM IZRŠAVANJA NALOGA... 4 OBJAŠNJENJE

Више

Microsoft PowerPoint - Razvoj i perspektive trzista municipalnih obveznica u Srbiji.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - Razvoj i perspektive trzista municipalnih obveznica u Srbiji.ppt [Compatibility Mode] RAZVOJ I PERSPEKTIVE TRŽIŠTA MUNICIPALNIH OBVEZNICA U SRBIJI Medjunarodna d konferencija Beogradske berze Upgrade in Belgrade 2012 Aleksandar Bućić 21. oktobar 2012, Beograd STRUKTURA PREZENTACIJE Opšti

Више

Microsoft Word - Prijava na takmieenje korigovana - komentari

Microsoft Word - Prijava na takmieenje korigovana - komentari Takmičenje u predstavljanju poslovnih ideja SBF Start-up Challenge Bosna Bank International d.d. Sarajevo i partneri, u saradnji sa Hayat TV, najavljuju organizaciju takmičenja u predstavljanju poslovnih

Више

PONUDA OGLASNIH PAKETA ZA AGENCIJE ZA NEKRETNINE U SRBIJI I CRNOJ GORI

PONUDA OGLASNIH PAKETA ZA AGENCIJE ZA NEKRETNINE U SRBIJI I CRNOJ GORI PONUDA OGLASNIH PAKETA ZA AGENCIJE ZA NEKRETNINE U SRBIJI I CRNOJ GORI OGLASNI PAKETI POSEBNA PONUDA ZA NOVE KLIJENTE KARAKTERISTIKA AGENCY 2000 EXTRA AGENCY 2000 TESTER Trajanje paketa 180 dana 90 dana

Више

Izveštaj o transparentnosti_2013

Izveštaj o transparentnosti_2013 IZVEŠTAJ O TRANSPARENTNOSTI ZA 2013. GODINU VIZURA INVENT REVIZIJA DOO Sadržaj 1. UVOD...2 2. PRAVNA FORMA I STRUKTURA VLASNIŠTVA...2 3. UPRAVLJAČKA STRUKTURA VIZURA INVENT REVIZIJA DOO ZRENJANIN...3 4.

Више

ANALIZA RAČUNOVODSTVENIH POLITIKA PRIZNAVANJA I PROCJENJIVANJA KRATKOTRAJNE IMOVINE Imovina Kratkotrajna imovina Dugotrajna imovina Imovin

ANALIZA RAČUNOVODSTVENIH POLITIKA PRIZNAVANJA I PROCJENJIVANJA KRATKOTRAJNE IMOVINE Imovina Kratkotrajna imovina Dugotrajna imovina Imovin ANALIZA RAČUNOVODSTVENIH POLITIKA PRIZNAVANJA I PROCJENJIVANJA KRATKOTRAJNE IMOVINE Imovina Kratkotrajna imovina Dugotrajna imovina Imovina za koju se očekuje da će biti prodana ili upotrijebljena tijekom

Више

ASAS AS ASAS

ASAS AS ASAS Распоред наставе за предмете Мастер академских студија 2017/18. M14014 Big data у електронском пословању 19.фебруар 2018. 21.фебруар 2018. 23.фебруар 2018. М14998 Cloud инфраструктуре и сервиси М09293

Више