ЈАНУАР 2019.

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "ЈАНУАР 2019."

Транскрипт

1 Јануар месец је био променљив уз честе падавине, поготово у брдскопланинским пределима где је пало пуно снега уз даљи пораст снежног покривача. На крајњем северу било је знатно мање снега. У Херцеговини су изостале јаче падавине које су уобичајене за ово доба године.

2 Са слике одступања падавина од просека за целу Европу може се видети да је у Србији, на југу и истоку Балкана, као и у региону Алпа било обилнијих падавина, док је знатно мање падавина било на северозападу Балкана, као и на западу Европе.

3 * На слици испод су приказане количине падавина за поједине градове у Републици Српској за јануар као и вишегодишњи просеци за јануар месец. Види се да је количина падавина у већини предела била око вишегодишњег просека, а јаче падавинае јавиле су се углавном у брдско-планинским пределима. У Херцеговини је било мање падавина у односу на просечне вредности. *просек се односи на период после 1991.године

4 * На следећим сликама приказан је месечни распоред падавина за одређене градове у Републици Српској. Падавине нису биле јаке, али су се јављале скоро свакодневно, поготово на истоку. На северу је у првом делу месеца било слабих падавина, а затим су се и у овим пределима јавиле снежне падавине уз формирање и пораст снежног покривача.

5

6 На југу и истоку Српске било је хладније од просека, а врло хладно је било у брдско-планинским пределима на истоку где је скоро свакодневно падао снег уз хладно време. На северу и западу средња температура током целог месеца је била око просека. Средином месеца јачало је јужно струјање уз пролазно затопљење. Ако се изузму брдскопланински предели, током јануара нису забележене јаче хладноће.

7 Са слике одступања средње месечне температуре од просека за Европу нема значајних екстрема. У већини предела температура је била око просечних вредности. Хладније је било на југу Балкана, у Италији и у пределу око Алпа.

8 * На слици испод су приказане средње температуре за поједине градове у Републици Српској за јануар као и вишегодишњи просеци за јануар месец. Укупно средња месечна температура била је око вишегодишњег просека на северу и западу, док је на југу и истоку било за око два степена хладније од просека. *просек се односи на период после 1991.године

9 * На наредним сликама је приказан ход минималме, максималне и средње температуре за цео месец за пет градова у Републици Српској. Види се да је истоку било хладније, а јачи мраз се јављао само у брдско-планинским пределима. На северу и западу се јавило краткотрајно јаче затопљење средином месеца, док је у осталим данима било хладно, али без веће хладноће и изражених минуса.

10

11 * * Под утицајем гребена са запада, током првог дана јануара било је претежно суво и мало топлије. Слаб снег је провејаво само понегде на истоку. * Од 2. до 4. јануара јачао је утицај циклона који се премештао са севера Европе уз прилив све хладнијег ваздуха са севера Русије. Било је све хладније и облачно уз снежне падавине у већини предела, осим на крајњем југу где је било претежно суво. У нижим пределима на северу и западу падавине су биле слабе, док је више снега падало на истоку и у брдско-планинским пределима где је дошло до наглог пораста снежног покривача. Дувао је и јак северни ветар који је стварао сметове снега и вејавице. * Током 5. јануара, циклон се премештао ка истоку Балкана, док је у нашем региону пролазно јачао гребен са запада уз прилив мање хладног ваздуха. Ујутру је било врло хладно уз умерен до јак мраз, а током дана претежно суво. Ново наоблачење крајем дана је донело слабе падавине: у нижим пределима се мешала киша, суснежица и снег, а у вишим је поново почео да пада снег. * Наредна два дана одржавало се промељиво време: на истоку Балкана се одржавао циклон и хладнији ваздух, а на западу је пролазно јачао гребен уз прилив мало топлијег ваздуха. У оваквим условима на истоку је било хладније уз повремени снег, док је на северу и западу било постепено топлије уз повремене слабије падавине. Углавном се мешала киша, суснежицаи снег.

12 * * Крајем дана 8. јануара са северозапада се премештао циклон уз прилив хладнијег ваздуха. Утицај циклона се наставио наредних неколико дана. На северу и западу је и даље било мало топлије, па је падала и киша и суснежица, а од 10. јануара снег. На југу и истоку је било хладније и падао је снег уз даљи пораст снежног покривача. Снег је падао и на југу Херцеговине. * Током прве декаде јануара било је променљиво уз честе падавине. На истоку је било хладније и снег је падао скоро свакодневно, а у брдско-планинским пределима се наставио даљи пораст снежног покривача. На северу и западу је било нешто топлије уз слабе падавине: мешала се киша, суснежица и снег. Крајем декаде снег је падао и на крајњем југу.

13 * На сликама су приказане висинска и приземна синоптичка ситуација за 9. јануар где се види утицај пространог циклона изнад Балкана као и прилив хладног ваздуха са североистока Европе.

14 * * Утицај циклона се наставио и 11. јануара и одржавао је хладно и облачно време уз слабе снежне падавине. * Сутрадан је јачао гребен са запада. Јутро је било врло хладно, а током дана претежно суво. Слаб снег је падао само понегде на истоку. * Током 13. и 14. јануара нова долина се премештала из централне Евопе ка Балкана, али дошло је и до прилива топлијег ваздуха. Било је променљиво време: на северу и западу знатно топлије уз повремену кишу, а на југу и истоку је било хладније и падао је снег. * Циклон је слабио и током јануара јачао је антициклон. Јутра су била хладна уз мраз, јачи 15. јануара, а током дана претежно суво и сунчаније. Од 16. је било све топлије, поготово на северу и западу, док је на југу и на истоку и даље било хладно. Поред планина, на југу Херцеговине је било најхладније, што није уобичајена појава. * На предњој страни простране долине са северозапада Европе, јачало је југозападно струјање уз прилив све топлијег ваздуха ка Балкану. Наредна два дана било је топло и ветровито уз јак југо.

15 * * Циклон са запада је постепено захватао Балкан током 18. јануара и донео је падавине: почела је киша, а до краја дана уз захлађење киша је прешла у суснежицу и снег. Утицај циклона се наставио и наредна два дана. Било је хладније и облачно уз повремене снежне падавине, а на југу је падала киша. Понегде је и у нужим пределима падала киша и ледена киша. * И током друге декада јануара било је променљиво време уз повремене падавине. На југу и истоку је остало претежно хладно, а на северу и западу је током неколико дана било знатно топлије. На планинама је и даље падао снег, а у осталим пределима се мешао снег, киша, суснежица а повремено је падала и ледена киша.

16 * На сликама испод су приказане сликe за 17. јануар где се види југозападно струјање и прилив нешто топлијег ваздуха преко Средоземља ка западном Балкану. Под утицајем јужног струајња, на северу и западу Срспске је било знатно топлије, док је на југу и истоку остало хладније.

17 * * Почетком декаде јачао је утицај пространог циклона из области Медитерана уз прилив све хладније ваздуха. Било је хладно уз снег у већини предела, само је на југу падала киша. Током 22. јануара снежни покривач се формирао и на северу уз даљи пораст снежног покривача у наредним данима. * Циклон се премештао ка југу Балкана и његов утицај на време је слабио током 26. јануара када је слаб снег падао само још понегде на истоку. * Током 27. пролазно је јачао утицај поља повишеног притиска уз прилив топлијег ваздуха. Јутро је било врло хладно уз мраз, а током дана сунчаније и постепено топлије. Јачало је и југозападно струјање, па се пораст температуре наставио и наредног дана. * Током 28. јануара ујутру на југоистоку је и даље било врло хладно уз мраз, а у осталим пределима знатно топлије. Нови циклон се приближавао 28. јануара са северозапада уз прилив хладнијег ваздуха током дана. Почела је прво киша, а до краја дана су падавине јачале уз захлађење и киша је прешла у суснежицу и снег у већини предела. На југу је крајем дана падала јача киша.

18 * * Утицај циклона се наставио и сутрадан уз хладно и облачно време са суснежицом и снегом, на југу је било суво уз разведравање. 30. јанура је накратко јачао гребен уз суво време, али већ крајем дана нова долина се премештала са северозапада и киша и снег су почели крајем дана. Слабе падавине су се наставиле и током последњег дана месеца. * Последња декада јануара имала је право зимско време. Било је облачно и хладно уз честе падавине. Падао је углавном снег, а снежни покривач се формирао и на северу где је у претходном периоду било врло мало снега само понегде. Пролазно је током два дана било мало топлије, и током 28. јануара је падала јача киша која је уз захлађење прешла поново у снег. На југу је падала претежно киша.

19 * На сликама испод су приказане синоптичке сликe за 22. јануар где се види циклон изнад Медитерана и западног Балкана уз прилив хладног ваздуха. Овај систем је донео право зимско време уз снежне падавине у већини предела.

ФЕБРУАР 2015 Фебруар је био променљив уз честе падавине, поготово у првој и трећој декади месеца. Од почетка месеца до 11. фебруара и поново од

ФЕБРУАР 2015 Фебруар је био променљив уз честе падавине, поготово у првој и трећој декади месеца. Од почетка месеца до 11. фебруара и поново од ФЕБРУАР 2015 Фебруар 2015. је био променљив уз честе падавине, поготово у првој и трећој декади месеца. Од почетка месеца до 11. фебруара и поново од 22. до краја месеца сваког дана је било падавина. Почетком

Више

ЈАНУАР 2019.

ЈАНУАР 2019. Време у мају је било променљиво уз честе и обилне падавине које су изазвале поплаве на северу и западу у периоду од 12. до 15. маја, а у другом делу месеца понегде су се јављале бујичне поплаве на мањим

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ЈАНУАР 2016 После 35 дана 2. јануара је нарушен утицај антициклона који је доносио суво време од краја новембра прошле године. Почетак јануара је био у знаку правог зимског времена. Падао је снег уз брзи

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ДЕЦЕМБАР 2016. Већи део месеца децембра 2016. било је стабилно и суво време уз честу појаву магле у нижим пределима, док је на планинама и југу било сунчаније. Падавина је било врло мало, у већини предела

Више

ДЕЦЕМБАР 2014 Децембар је бип тпплије пд прпсека уз честе падавине ппчеткпм и крајем месеца, а срединпм је билп више сувпг и сунчанпг времена. К

ДЕЦЕМБАР 2014 Децембар је бип тпплије пд прпсека уз честе падавине ппчеткпм и крајем месеца, а срединпм је билп више сувпг и сунчанпг времена. К ДЕЦЕМБАР 2014 Децембар 2014. је бип тпплије пд прпсека уз честе падавине ппчеткпм и крајем месеца, а срединпм је билп више сувпг и сунчанпг времена. Кпличина падавина у већини крајева је била пкп вишегпдишоег

Више

АВГУСТ Ппсле два врлп нестабилна месеца са честим падавина и лпкалним неппгпдама, август је дпнеп стабилније време уз више правпг летоег времена

АВГУСТ Ппсле два врлп нестабилна месеца са честим падавина и лпкалним неппгпдама, август је дпнеп стабилније време уз више правпг летоег времена АВГУСТ 2018. Ппсле два врлп нестабилна месеца са честим падавина и лпкалним неппгпдама, август је дпнеп стабилније време уз више правпг летоег времена. Билп је тпплп и сунчаније, а падавине су се ређе

Више

ЈУН 2014 И тпкпм јуна се наставилп прпменљивп време уз честе падавине. Ппчеткпм месеца је билп сунчаних и тпплих дана уз летое температуре, а срединпм

ЈУН 2014 И тпкпм јуна се наставилп прпменљивп време уз честе падавине. Ппчеткпм месеца је билп сунчаних и тпплих дана уз летое температуре, а срединпм ЈУН 2014 И тпкпм јуна се наставилп прпменљивп време уз честе падавине. Ппчеткпм месеца је билп сунчаних и тпплих дана уз летое температуре, а срединпм и крајем месеца киша и пљускпви су били чести уз малп

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Бања Лука фебруар, 2019. године Мјесечни агрометеоролошки билтен јануар 2019. год НАЈЗНАЧАЈНИЈЕ У ЈАНУАРУ Јануар 2019. у Републици Српској био је нешто хладнији од просјечних вриједности. * Током јануара

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Бања Лука Јануар, 2019. године год НАЈЗНАЧАЈНИЈЕ У ДЕЦЕМБРУ Децембар је у Републици Српској је у погледу температуре био у границама пројечних вриједности. * Током децембра било је углавном нестабилно

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ОКТОБАР 2015 Тпкпм пктпбра месеца чак шест циклпна, кпји су се премештали са запада, су захватили наш регипн и дпнели врлп пбилне падавине. На западу и ппнегде на северу Српске палп је прекп 200 mm кише,

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation МАРТ 2017. Ппчеткпм марта време је билп прпменљивп уз честу кишу. У перипду пд 5. дп 8. марта билп је пбилних падавина, ппгптпвп на северу. У мнпгим местима је у некпликп дана палп више кише пд месечнпг

Више

y = -4E-05x x x R² = линија тренда Тср_јан С

y = -4E-05x x x R² = линија тренда Тср_јан С 13.0 10 5 2001 2007 2014 2018 0 5 2006 2017 2.0 y = -4E-05x 3 + 0.0052x 2-0.1421x + 0.185 R² = 0.1045 линија тренда Тср_јан 1951-2018 9.0 С 1951 1962 1968 1973 1979 1990 1996 2001 2007 2018 Карактеристике

Више

МАЈ Ппсле врлп тпплпг и сушнпг априла, време тпкпм маја билп је прпменљивп уз честе, ппвременп и пбилне падавине. Нестабилнп време са честим пљу

МАЈ Ппсле врлп тпплпг и сушнпг априла, време тпкпм маја билп је прпменљивп уз честе, ппвременп и пбилне падавине. Нестабилнп време са честим пљу МАЈ 2018. Ппсле врлп тпплпг и сушнпг априла, време тпкпм маја билп је прпменљивп уз честе, ппвременп и пбилне падавине. Нестабилнп време са честим пљускпвима пдржавалп се тпкпм већег дела месеца, а билп

Више

Microsoft Word - analiza_jesen_20131_KSC-KM.doc

Microsoft Word - analiza_jesen_20131_KSC-KM.doc Analiza jeseni 13. godine po tipovima vremena Dunja Plačko Vršnak, Marija Mokorić i Krunoslav Mikec Uvod Jesenski mjeseci (rujan, listopad i studeni) bili su razmjerno topli, a osobito je u listopadu bilo

Више

МАРТ 2014 Тпкпм марта се наставилп тпплп време, кпје уз маое прекиде траје пд ппчетка гпдине. Март је бип пкп 2-3 степена тпплији пд прпсека. Са слике

МАРТ 2014 Тпкпм марта се наставилп тпплп време, кпје уз маое прекиде траје пд ппчетка гпдине. Март је бип пкп 2-3 степена тпплији пд прпсека. Са слике МАРТ 2014 Тпкпм марта се наставилп тпплп време, кпје уз маое прекиде траје пд ппчетка гпдине. Март је бип пкп 2-3 степена тпплији пд прпсека. Са слике средое месечне температуре ваздуха у марту 2014. виде

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Бања Лука март, 2019. године Мјесечни агрометеоролошки билтен фебруар 2019. год НАЈЗНАЧАЈНИЈЕ У ФЕБРУАРУ Фебруар 2019. у Републици Српској био је топлији од просјечних вриједности. * Током фебруара у свим

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Бања Лука јул, 2019. године Мјесечни агрометеоролошки билтен јун 2019. год НАЈЗНАЧАЈНИЈЕ У ЈУНУ Јун 2019. у Републици Српској био је знатно топлији од вишегодишњег просјека * Током јуна падавине су биле

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА

РЕПУБЛИКА СРПСКА Осредњено за цијелу Републику, Тср износи 7.4 што је за 1.7 изнад средње величине (реф 1951-2018) и означава перцентил категорију " топло " Средња температура ваздуха између 6 и 8 ; 4 до 5 у брдско-планинским

Више

ОЛУЈНО НЕВРИЈЕМЕ У БАЊОЈ ЛУЦИ Увод: Дана, 29. августа године у часова по локалном времену град Бању Луку је захватило олујно невријеме, о

ОЛУЈНО НЕВРИЈЕМЕ У БАЊОЈ ЛУЦИ Увод: Дана, 29. августа године у часова по локалном времену град Бању Луку је захватило олујно невријеме, о ОЛУЈНО НЕВРИЈЕМЕ У БАЊОЈ ЛУЦИ Увод: Дана, 29. августа 2009. године у 15. 10 часова по локалном времену град Бању Луку је захватило олујно невријеме, односно временска непогода праћена јаким вјетром, кишом,

Више

ISSN god. XXXIII METEOROLOŠKI I HIDROLOŠKI BILTEN

ISSN god. XXXIII METEOROLOŠKI I HIDROLOŠKI BILTEN ISSN 1334-3017 god. XXXIII METEOROLOŠKI I HIDROLOŠKI BILTEN 5 2019 Fotografiju na naslovnici snimio Ivan Lukac DRŽAVNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD ZAGREB, GRIČ 3 UDK 551.5.63 551.506.1 551.509.617 551.510.4

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈАНУАРА 2019

РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈАНУАРА 2019 Опсег нормале јануарске количине падавина 1981-2010 (горе); средња количина 1981-2010* лијево доље, Јан-2019 десно доље *Попуна недостајућих података 1991-1995/1996 референтног периода 1981-2010 извршена

Више

АВГУСТ 2014 Август је бип врлп прпменљив уз честе и пбилне падавине. Билп је малп свежије пд прпсека, степен дп два уз маое трппских дана у пднп

АВГУСТ 2014 Август је бип врлп прпменљив уз честе и пбилне падавине. Билп је малп свежије пд прпсека, степен дп два уз маое трппских дана у пднп АВГУСТ 2014 Август 2014. је бип врлп прпменљив уз честе и пбилне падавине. Билп је малп свежије пд прпсека, степен дп два уз маое трппских дана у пднпсу на претхпдне гпдине. Такпђе, није билп екстремних

Више

Преовлађујући тип времена: екстремно топло Тср за РС у просеку, 17 што је за 2,7 топлије у односу на средњу вредност Тмакс 22.3 (Чемерно, 3

Преовлађујући тип времена: екстремно топло Тср за РС у просеку, 17 што је за 2,7 топлије у односу на средњу вредност Тмакс 22.3 (Чемерно, 3 Преовлађујући тип времена: екстремно топло Тср за РС у просеку, 17 што је за 2,7 топлије у односу на средњу вредност 1951-. Т 22.3 (Чемерно, 31 мај) до 33.2 (Вишеград, 30 мај) Т 1.2 (Калиновик,18 мај )

Више

Извјештај припремио/ла:

Извјештај припремио/ла: Извјештај припремио/ла: Тип времена у Републици Српској: екстремно топло; сушно, врло сушно, горње Подриње нормално. Тср за РС у просеку, над 26 станица.2 што је за.5 топлије у односу на средњу вредност

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА АПРИЛА 2019

РЕПУБЛИКА СРПСКА АПРИЛА 2019 Према расподјели перцентила количине падавина, просјечни тип времена за РС је нормално (мало влажније) 0.69P, просечни индекс падавина 0.64; Просјечна количина падавина 2019.г је 11мм/април, вишегодишњи

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Бања Лука април, 2019. године Мјесечни агрометеоролошки билтен март 2019. год НАЈЗНАЧАЈНИЈЕ У МАРТУ Март 2019. у Републици Српској био је топлији од вишегодишњег просјека. * Током марта у свим подручјима

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА МАЈА 2019

РЕПУБЛИКА СРПСКА МАЈА 2019 РЕПУБЛИКА СРПСКА МАЈА 2019 600 кумулативне падавине јан-мај 2019 осредњене за Српску 500 400 SPI MAJ2019 300 200 100 0 00 jan 2019 01 feb 2019 02 mar 2019 03 apr 2019 04 maj 2019 Р.Српска 2019 Р.Српска

Више

ZAVOD ZA HIDROMETEOROLOGIJU I SEIZMOLOGIJU CRNE GORE GODIŠNJAK METEOROLOŠKIH I HIDROLOŠKIH PODATAKA 2010 Podgorica, 2019.

ZAVOD ZA HIDROMETEOROLOGIJU I SEIZMOLOGIJU CRNE GORE GODIŠNJAK METEOROLOŠKIH I HIDROLOŠKIH PODATAKA 2010 Podgorica, 2019. ZAVOD ZA HIDROMETEOROLOGIJU I SEIZMOLOGIJU CRNE GORE GODIŠNJAK METEOROLOŠKIH I HIDROLOŠKIH PODATAKA 2010 Podgorica, 2019. Izdaje: Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju ZHMS Published by: Institute

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА

РЕПУБЛИКА СРПСКА Тср за РС 16,4, што је за 0.9Ц изнад вишег.просјека оба реф периода (2001-;1951-); према терцилима: изнад опсега нормале, према перцентилима на граници нормално/топло. o Тср за РС у просеку,септембра мјесеца

Више

Сума кишних падавина: од 13.3мм у Зворнику до 138мм Требињу Количина кише за Р.Српску, у просеку, у оквиру нормале ; Највећа дневна количина

Сума кишних падавина: од 13.3мм у Зворнику до 138мм Требињу Количина кише за Р.Српску, у просеку, у оквиру нормале ; Највећа дневна количина Сума кишних падавина: од.мм у у до 8мм Требињу Количина кише за Р.Српску, у просеку, у оквиру нормале 9-8; Највећа дневна количина падавина је била мм (Бијељина до 9 мм (). Појава града авг Приједор ;

Више

12-год. фебруарски покретни средњак Тср РСрпска RS:

12-год. фебруарски покретни средњак Тср РСрпска RS: 12-год. фебруарски покретни средњак Тср 1962-2018 10.0 РСрпска 5.0 8.0 6.0 0.0 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018-5.0 4.0 RS: t_sr feb 2007-2018 2.0 0.0 1962 2.0 С 4.0 С 6.0 С

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈУНА 2019

РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈУНА 2019 количина падав. (мм/ ) % учешће (1989-2018) РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈУНА Р.СРПСКА ЈУНА 200 180 160 140 120 100 80 60 40 20 0 Percentil % учешће према 1989-2018 SРI 2 1.5 1 0.5 0-0.5-1 -1.5-2 SPI-индекс ; перцентил

Више

ЕКОКЛИМАТОЛОГИЈА

ЕКОКЛИМАТОЛОГИЈА ПРЕДАВАЊА ИЗ ЕКОКЛИМАТОЛОГИЈЕ УТИЦАЈ ШУМА НА ШИРУ ОКОЛИНУ Проф. др Бранислав Драшковић Пошумљено подручје генерално има блажу климу од непошумљеног Прекомјерна сјеча шума утиче не само на климатске него

Више

Бања Лука Добој Бијељина Соколац Чемерно Гацко Требиње Калиновик МркоњићГ. Приједор Нови Град Градишка Билећа Рибник Србац ХанП. Вишеград Сребреница Д

Бања Лука Добој Бијељина Соколац Чемерно Гацко Требиње Калиновик МркоњићГ. Приједор Нови Град Градишка Билећа Рибник Србац ХанП. Вишеград Сребреница Д Бања Лука Добој Бијељина Соколац Чемерно Гацко Требиње Калиновик МркоњићГ. Приједор Нови Град Градишка Билећа Рибник Србац ХанП. Вишеград Сребреница Дринић Рудо Фоча Мраковица Зворник Мљечаница Шипово

Више

Microsoft Word - os_preko_susa_2011

Microsoft Word - os_preko_susa_2011 SUŠA 2011.g. UČENICE: Ema Sorić, Doris Blaslov, Mare Vidaković ŠKOLA: OŠ Valentin Klarin Preko MENTOR : Jasminka Dubravica jdubravi@gmail.com 023/492-498 OŠ VALENTIN KLARIN PREKO Istraživačko pitanje/hipoteza:

Више

MAYAK TOURS d.o.o Beograd, Topličin venac 3 Licenca OTP 7 / 2013 od TEL./FAX / PIB: ; M

MAYAK TOURS d.o.o Beograd, Topličin venac 3 Licenca OTP 7 / 2013 od TEL./FAX / PIB: ; M MAYAK TOURS d.o.o. 1 1000 Beograd, Topličin venac 3 Licenca OTP 7 / 2013 od 20.02.2013. TEL./FAX +381 11 30 36 400/+381 11 32 84 105 PIB: 107349243; Matični : 20785497; e-mail: office@mayaktours.com www.mayaktours.com

Више

Тср за РС у просеку од 19.6 до 22.2, што је свјежије за 0.7Ц по горњој граници терцила у односу на средњу вредност (према

Тср за РС у просеку од 19.6 до 22.2, што је свјежије за 0.7Ц по горњој граници терцила у односу на средњу вредност (према Тср 07-2018 за РС у просеку од 19.6 до 22.2, што је свјежије за 0.7Ц по горњој граници терцила у односу на средњу вредност 19.6-22.9 2000-2017 (према перцентилима: нормално-мало сјежије, према терцилима:

Више

Microsoft Word - 02_Stanojevic.doc

Microsoft Word - 02_Stanojevic.doc Доступно онлајн на www.gi.sanu.ac.rs Оригинални научни рад UDC: 911.2:551.58(497.11) DOI: 10.2298/IJGI1202001S АНАЛИЗА ГОДИШЊИХ ПАДАВИНСКИХ СУМА НА ПРОСТОРУ СРБИЈЕ Горица Станојевић* 1 *Географски институт

Више

ИЗВЕШТАЈ О РЕЗУЛТАТИМА АНКЕТЕ О ИНФЛАЦИОНИМ OЧЕКИВАЊИМА Мај Београд, јун 2019.

ИЗВЕШТАЈ О РЕЗУЛТАТИМА АНКЕТЕ О ИНФЛАЦИОНИМ OЧЕКИВАЊИМА Мај Београд, јун 2019. ИЗВЕШТАЈ О РЕЗУЛТАТИМА АНКЕТЕ О ИНФЛАЦИОНИМ OЧЕКИВАЊИМА Мај 219. Београд, јун 219. Садржај: Уводна напомена... 2 Резиме... 3 Инфлациона очекивања финансијског сектора... 4 Инфлациона очекивања привреде...

Више

Strna žita Najbolje iz Austrije RWA od 1876.

Strna žita   Najbolje iz Austrije RWA od 1876. Strna žita www.rwa.rs Najbolje iz Austrije RWA od 1876. JEČAM Sandra Valerie NOVO Azrah SANDRA Sandra je sorta nove generacije namenjena za rekordne prinose. Dvoredi stočni ječam Srednje rani Viša biljka

Више

Tri vozača disciplinski kažnjeni: DIREKTOR LASTE UPUTIO IZVINJENJE,Zavod za javno zdravlje Pančevo: CENTAR ZA PREVENCIJU I KONTROLU BOLESTI,Nastavlja

Tri vozača disciplinski kažnjeni: DIREKTOR LASTE UPUTIO IZVINJENJE,Zavod za javno zdravlje Pančevo: CENTAR ZA PREVENCIJU I KONTROLU BOLESTI,Nastavlja Tri vozača disciplinski kažnjeni: DIREKTOR LASTE UPUTIO IZVINJENJE DIREKTOR LASTE UPUTIO IZVINJENJE Opovo, 27. februar 2018; Zbog današnjeg velikog propusta i neodgovornog ponašanja vozača Laste, direktor

Више

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СРЕМСКА МИТРОВИЦА Стари шор 47 Mat.br Reg.br šif.del PIB ž.račun tel/faks

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СРЕМСКА МИТРОВИЦА Стари шор 47 Mat.br Reg.br šif.del PIB ž.račun tel/faks ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СРЕМСКА МИТРОВИЦА Стари шор 47 Mat.br. 08039801 Reg.br. 8238022472 šif.del. 86-90 PIB 100791703 ž.račun. 840-209667-75 tel/faks: 022/ 610-511, 636-509 e-mail: info@zdravlje-sm.org.rs

Више

042ut10jan.xls

042ut10jan.xls Република Србија Републички завод за статистику САОПШTЕЊЕ Број 42 - год. LXV, 28.02.. Статистика угоститељства и туризма SSN 0353-9555 УТ10 Туристички промет - јануар. - Претходни резултати - У Републици

Више

Процена максималних вредности годишње температуре ваздуха у Бањалуци

Процена максималних вредности годишње температуре ваздуха у Бањалуци Процена екстремних годишњих температура у Бањалуци, Сарајеву и Мостару Највиша дневна температура ваздуха у Бањалуци, Мостару и Сарајеву за период 1960-2011 је приказана у сљедећој табели 1: Табела бр.

Више

Microsoft Word - Izvjestaj sa medjunarodnog finansijskog trzista

Microsoft Word - Izvjestaj sa medjunarodnog finansijskog trzista Sektor za finansijske i bankarske operacije -Odjeljenje za upravljanje međunarodnim rezervama- Nedeljni izvještaj sa međunarodnog finansijskog tržišta (16. novembar 2015. 20. novembar 2015.) Podgorica,

Више

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СРЕМСКА МИТРОВИЦА Стари шор 47 Mat.br Reg.br šif.del PIB ž.račun tel/faks

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СРЕМСКА МИТРОВИЦА Стари шор 47 Mat.br Reg.br šif.del PIB ž.račun tel/faks ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СРЕМСКА МИТРОВИЦА Стари шор 47 Mat.br. 08039801 Reg.br. 8238022472 šif.del. 86-90 PIB 100791703 ž.račun. 840-209667-75 tel/faks: 022/ 610-511, 636-509 e-mail: info@zdravlje-sm.org.rs

Више

Microsoft Word - Izvjestaj sa medjunarodnog finansijskog trzista

Microsoft Word - Izvjestaj sa medjunarodnog finansijskog trzista Sektor za finansijske i bankarske operacije -Odjeljenje za upravljanje međunarodnim rezervama- Nedeljni izvještaj sa međunarodnog finansijskog tržišta (02. novembar 2015. 06. novembar 2015.) Podgorica,

Више

Секретаријат за заштиту животне средине града Београда – Прилагођавање климатским променама, Програма заштите животне средине и могућу утицај на урбан

Секретаријат за заштиту животне средине града Београда – Прилагођавање климатским променама, Програма заштите животне средине и могућу утицај на урбан Град Београд Прилагођавање климатским променама - Програм заштите животне средине и могућу утицај на урбани развој Београда Др Сњежана Глумац Секретаријат за заштиту животне средине Београд 09.11.2015.

Више

Microsoft Word - Izvjestaj sa medjunarodnog finansijskog trzista doc

Microsoft Word - Izvjestaj sa medjunarodnog finansijskog trzista doc Sektor za finansijske i bankarske operacije -Odjeljenje za upravljanje deviznim rezervama- Nedjeljni izvještaj sa međunarodnog finansijskog tržišta (31. mart 2008-04. april 2008.) Podgorica, 09. april

Више

018ut10.xls

018ut10.xls Република Србија Републички завод за статистику САОПШTЕЊЕ Број 18 - год. LXVII, 31.01.2017. Статистика угоститељства и туризма ISSN 0353-9555 УТ10 Туристички промет - децембар. - Претходни резултати -

Више

210ut10.xls

210ut10.xls Република Србија Републички завод за статистику САОПШTЕЊЕ Број 210 - год. LXI, 31.07.. Статистика угоститељства и туризма ISSN 0353-9555 УТ10 Туристички промет - јун. - Претходни резултати - У Републици

Више

108ut10.xls

108ut10.xls Република Србија Републички завод за статистику САОПШTЕЊЕ Број 108 - год. LXVII, 28.04.. Статистика угоститељства и туризма ISSN 0353-9555 УТ10 Туристички промет - март. - Претходни резултати - У Републици

Више

Izveštaj o inflacionim ocekivanjima novembar Finalno lekt.

Izveštaj o inflacionim ocekivanjima novembar Finalno lekt. НАРОДНА БАНКА СРБИЈЕ ИЗВЕШТАЈ О РЕЗУЛТАТИМА АНКЕТЕ О ИНФЛАЦИОНИМ OЧЕКИВАЊИМА Новембар 2018. Београд, децембар 2018. САДРЖАЈ Уводна напомена... 3 Резиме... 4 Инфлациона очекивања финансијског сектора...

Више

Microsoft Word - Glasnik doc

Microsoft Word - Glasnik doc REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA OPĆINA MILNA SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE MILNA Broj: 2/12 Milna, 1. ožujka 2012. godine SADRŽAJ: I OPĆINSKO VIJEĆE 1. Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o

Више

HRVATSKI RESTAURATORSKI ZAVOD

HRVATSKI RESTAURATORSKI ZAVOD HRVATSKI RESTAURATORSKI ZAVOD Prirodoslovni laboratorij Nike Grškovića 23-10000 Zagreb Tel. (385) 01 46 84 599 - Fax. (385) 01 46 83 289 LABORATORIJSKO IZVJEŠĆE O vlazi zidova u crkvi sv. Ivana u Ivanić

Више

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СРЕМСКА МИТРОВИЦА Стари шор 47 Mat.br Reg.br šif.del PIB ž.račun tel/faks

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СРЕМСКА МИТРОВИЦА Стари шор 47 Mat.br Reg.br šif.del PIB ž.račun tel/faks ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СРЕМСКА МИТРОВИЦА Стари шор 47 Mat.br. 08039801 Reg.br. 8238022472 šif.del. 86-90 PIB 100791703 ž.račun. 840-209667-75 tel/faks: 022/ 610-511, 636-509 e-mail: info@zdravlje-sm.org.rs

Више

Microsoft Word - Foldrajz_kozep_irasbeli_jav_utmut_0513_szerb_modos.doc

Microsoft Word - Foldrajz_kozep_irasbeli_jav_utmut_0513_szerb_modos.doc Földrajz szerb nyelven középszint 0513 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 18. FÖLDRAJZ SZERB NYELVEN ГЕОГРАФИЈА KÖZÉPSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA МАТУРСКИ ИСПИТ СРЕДЊЕГ СТЕПЕНА Az írásbeli vizsga időtartama: 120

Више

PRIVREDNA KOMORA VOJVODINE

PRIVREDNA KOMORA VOJVODINE PRIVREDNA KOMORA VOJVODINE Odbor za privredni sistem, ekonomsku politiku, razvoj, istraživanje i prestrukturiranje Pregled osnovnih indikatora privrednog kretanja u regionu AP Vojvodine za period I-IV

Више

Microsoft Word - Izvjestaj sa medjunarodnog finansijskog trzista doc

Microsoft Word - Izvjestaj sa medjunarodnog finansijskog trzista doc Sektor za finansijske i bankarske operacije -Odjeljenje za upravljanje deviznim rezervama- Nedjeljni izvještaj sa međunarodnog finansijskog tržišta (28. januar 2008-01. februar 2008.) Podgorica, 06. februar

Више

Microsoft PowerPoint - ESD - KLIMA - VJ 4.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - ESD - KLIMA - VJ 4.ppt [Compatibility Mode] KLIMA KAO EKOLOŠKI ČIMBENIK Usporedna analiza klimatskih obilježja šumskih ekosustava hrasta medunca i hrasta crnike KLIMA dugoročni oblik vremena i predstavlja prosječno stanje vremena za duže vremensko

Више

VICKO-dpu

VICKO-dpu 1 DPU dijela Lovreta izmeñu Lovretske ul., THBZ-a i Gundulićeve ul. TEKSTUALNO OBRAZLOŽENJE I Obrazloženje 1. Polazišta 1.1. Značaj, osjetljivost i posebnosti područja u obuhvatu plana Zona obuhvata se

Више

Година LI Број 24/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 32. Закона о локалној самуправи ("Службени гласник Репу

Година LI Број 24/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 32. Закона о локалној самуправи (Службени гласник Репу Година L Број 24/2016 225 SLU@BEN LST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 32. Закона о локалној самуправи ("Службени гласник Републике Србије", број 129/2007 и 83/2014 - др. закон) и

Више

ГЛОБАЛНА СТУДИЈА О ПРЕВАРАМА (2016)

ГЛОБАЛНА СТУДИЈА О ПРЕВАРАМА  (2016) ГЛОБАЛНА СТУДИЈА О ПРЕВАРАМА (2018) Дијана Дуроњић REPORT TO THE NATIONS ON OCCUPATIONAL FRAUD AND ABUSE Објављује га Удружење професионалних форезичара (Association of Certified Fraud Examiners- ACFE)

Више

Microsoft Word - Izvjestaj sa medjunarodnog finansijskog trzista

Microsoft Word - Izvjestaj sa medjunarodnog finansijskog trzista Sektor za finansijske i bankarske operacije -Odjeljenje za upravljanje međunarodnim rezervama- Nedeljni izvještaj sa međunarodnog finansijskog tržišta (28. decembar 2015. 01. januar 2016.) Podgorica, 13.

Више

DAM_6termin_vjetar_indeksi_2019d

DAM_6termin_vjetar_indeksi_2019d Opća cirkulacija atmosfere 1 10m winds (m/s) and sea level pressure (hpa) Data source: NCEP/NCAR reanalyses. December, January, February June, July, August 2 Polje tlaka i gibanje zraka Na nekim dijelovima

Више

ИЗВЕШТАЈ О РЕЗУЛТАТИМА АНКЕТЕ О ИНФЛАЦИОНИМ OЧЕКИВАЊИМА Фебруар Београд, март 2019.

ИЗВЕШТАЈ О РЕЗУЛТАТИМА АНКЕТЕ О ИНФЛАЦИОНИМ OЧЕКИВАЊИМА Фебруар Београд, март 2019. ИЗВЕШТАЈ О РЕЗУЛТАТИМА АНКЕТЕ О ИНФЛАЦИОНИМ OЧЕКИВАЊИМА Фебруар 219. Београд, март 219. С А Д Р Ж А Ј Уводна напомена... 3 Резиме... 4 Инфлациона очекивања финансијског сектора... 5 Инфлациона очекивања

Више

IZVJEŠĆE O PRAĆENJU KVALITETE ZRAKA NA POSTAJI SLAVONSKI BROD U PERIODU OD 01

IZVJEŠĆE O PRAĆENJU KVALITETE ZRAKA NA POSTAJI SLAVONSKI BROD U PERIODU OD 01 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD SEKTOR ZA KVALITETU ZRAKA PRELIMINARNO IZVJEŠĆE O PRAĆENJU KVALITETE ZRAKA NA POSTAJI SLAVONSKI BROD U PERIODU OD 1.1.-.3.13. GODINE Izrađeno za: Ministarstvo

Више

ZAVOD ZA URBANISTI^KO PLANIRAWE I PROJEKTOVAWE OP[TINE NEGOTIN

ZAVOD ZA URBANISTI^KO PLANIRAWE I PROJEKTOVAWE OP[TINE NEGOTIN 0.1. НАСЛОВНА СТРАНА МАТЕРИЈАЛ ЗА РАНИ ЈАВНИ УВИД Назив планског документа: Наручилац израде планског документа: Носилац израде планског документа: Обрађивач планског документа: Одговорно лице / заступник

Више

ЈВП "Београдводе"

ЈВП Београдводе ЈВП "БЕОГРАДВОДЕ" БЕОГРАД Број: 30/17 Дана: 08.02.2017. Б И Л Т Е Н бр. 30 О СПРОВОЂЕЊУ ОДБРАНЕ ОД ПОПЛАВА 08.02.2017. године ЈВП "Београдводе" - Београд I НАРЕДБЕ 1. Дана 10.01.2017. у 07,00 часова, Руководилац

Више

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СРЕМСКА МИТРОВИЦА Стари шор 47 Mat.br Reg.br šif.del PIB ž.račun tel/faks

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СРЕМСКА МИТРОВИЦА Стари шор 47 Mat.br Reg.br šif.del PIB ž.račun tel/faks ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СРЕМСКА МИТРОВИЦА Стари шор 47 Mat.br. 08039801 Reg.br. 8238022472 šif.del. 86-90 PIB 100791703 ž.račun. 840-209667-75 tel/faks: 022/ 610-511, 636-509 e-mail: info@zdravlje-sm.org.rs

Више

EMU factsheet FS2_HR.indd

EMU factsheet FS2_HR.indd DOVRŠETAK EUROPSKE EKONOMSKE I MONETARNE UNIJE Doprinos Komisije Programu čelnika #FutureofEurope #EURoadSibiu GOSPODARSKA I SOCIJALNA KONVERGENCIJA U EU-U: KLJUČNE ČINJENICE Slika 1.: Euro je valuta Europske

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК

СЛУЖБЕНИ  ГЛАСНИК СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ГРАДА ВАЉЕВА ГОДИНА XХХVIII БРОЈ 7 27. јун 2017. ИЗЛАЗИ ПО ПОТРЕБИ 158. На основу члана 35. Статута Града Ваљева («Службени гласник Града Ваљева» бр. 1/17- пречишћен текст) а у вези члана

Више

Nacrt Odluke o provođenju Urbanističkog projekta „MILKOS“

Nacrt Odluke o provođenju Urbanističkog projekta „MILKOS“ BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE KANTON SARAJEVO OPĆINA NOVO SARAJEVO Općinski načelnik (Nacrt) ODLUKA O PROVOĐENJU URBANISTIČKOG PROJEKTA MILKOS NOSILAC PRIPREME PLANA: OPĆINSKI NAČELNIK

Више

Microsoft Word - V Zivkovic Lj.,Zivkovic N.,Janic Siridzanski M..doc

Microsoft Word - V Zivkovic Lj.,Zivkovic N.,Janic Siridzanski M..doc ГЛАСНИК СРПСКОГ ГЕОГРАФСKОГ ДРУШТВА BULLETIN OF THE SERBIAN GEOGRAPHICAL SOCIETY ГОДИНА 25. СВЕСКА LXXXV - Бр. 1 YEAR 25 TOME LXXXV - N о 1 Оригиналан научни рад UDC 911.2:551.58 (497.11) ЉИЉАНА ЖИВКОВИЋ

Више

untitled

untitled Фебруар СТАТИСТИЧКИ БИЛТЕН Фебруар 2010 УРЕДНИШТВО БРАНКО ХИНИЋ, главни уредник Чланови ЈЕЛЕНА МАРАВИЋ МАРИНА МЛАДЕНОВИЋ-КОМАТИНА ВЕСЕЛИН ПЈЕШЧИЋ БИЉАНА САВИЋ ДР МИЛАН ШОЈИЋ Статистички билтен Издаје

Више

13_Organizacija KUP takmicenja 2019_2020

13_Organizacija KUP takmicenja 2019_2020 OРГАНИЗАЦИЈА КУП ТАКМИЧЕЊА КСС Такмичарска сезона 2019/2020 07. Август 2019. године КОМИСИЈА ЗА ТАКМИЧЕЊЕ КСС БРАНКО ЛОЗАНОВ, ПРЕДСЕДНИК ПОТПРЕДСЕДНИК КСС ЗА ТАКМИЧЕЊЕ ДУШАН ПРОЈОВИЋ 1 ТАКМИЧЕЊЕ МУШКИХ

Више

ŠKOLSKO NATJECANJE UČENIKA IZ GEOGRAFIJE 2008

ŠKOLSKO NATJECANJE UČENIKA IZ GEOGRAFIJE 2008 DRŽAVNO NATJECANJE UČENIKA IZ GEOGRAFIJE 011. GODINE 7. RAZRED Zaporka Bodovi U svakom od sljedećih pet zadataka u parovima pojmova koji su podebljani i odvojeni kosim crtama zaokruži onaj pojam koji je

Више

Weishaupt monarch (WM) serija

Weishaupt monarch (WM) serija Gorionici - uštede energije primenom O2 i frekventne regulacije Emisije štetnih materija u produktima sagorevanja Budva, 23.09.2016. Gorionici Uštede energije O 2 regulacija ušteda minimum 2% goriva vraćanje

Више

CIJENE NEKRETNINA U HRVATSKOJ Cijene nekretnina u Hrvatskoj pale su za 3 posto u odnosu na prethodnu godinu, pokazuje najnovije Njuškalovo istraživanj

CIJENE NEKRETNINA U HRVATSKOJ Cijene nekretnina u Hrvatskoj pale su za 3 posto u odnosu na prethodnu godinu, pokazuje najnovije Njuškalovo istraživanj CIJENE NEKRETNINA U HRVATSKOJ Cijene nekretnina u Hrvatskoj pale su za 3 posto u odnosu na prethodnu godinu, pokazuje najnovije Njuškalovo istraživanje na najvećem uzorku nekretnina. Samo u travnju na

Више

OРГАНИЗАЦИЈА КУП ТАКМИЧЕЊА КСС - СЕЗОНА 2019/20 OРГАНИЗАЦИЈА КУП ТАКМИЧЕЊА КСС Такмичарска сезона 2019/ Јул године КОМИСИЈА ЗА ТАКМИЧЕЊЕ

OРГАНИЗАЦИЈА КУП ТАКМИЧЕЊА КСС - СЕЗОНА 2019/20 OРГАНИЗАЦИЈА КУП ТАКМИЧЕЊА КСС Такмичарска сезона 2019/ Јул године КОМИСИЈА ЗА ТАКМИЧЕЊЕ OРГАНИЗАЦИЈА КУП ТАКМИЧЕЊА КСС Такмичарска сезона 2019/2020 30. Јул 2019. године КОМИСИЈА ЗА ТАКМИЧЕЊЕ КСС БРАНКО ЛОЗАНОВ, ПРЕДСЕДНИК ПОТПРЕДСЕДНИК КСС ЗА ТАКМИЧЕЊЕ ДУШАН ПРОЈОВИЋ 1 ТАКМИЧЕЊЕ МУШКИХ ЕКИПА

Више

Republika Srbija MINISTARSTVO PROSVJETE, NAUKE I TEHNOLOŠKOG RAZVOJA ZAVOD ZA VREDNOVANJE KVALITETA OBRAZOVANJA I ODGOJA ZAVRŠNI ISPIT NA KRAJU OSNOVN

Republika Srbija MINISTARSTVO PROSVJETE, NAUKE I TEHNOLOŠKOG RAZVOJA ZAVOD ZA VREDNOVANJE KVALITETA OBRAZOVANJA I ODGOJA ZAVRŠNI ISPIT NA KRAJU OSNOVN Republika Srbija MINISTARSTVO PROSVJETE, NAUKE I TEHNOLOŠKOG RAZVOJA ZAVOD ZA VREDNOVANJE KVALITETA OBRAZOVANJA I ODGOJA ZAVRŠNI ISPIT NA KRAJU OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA školska 2016/2017. godina TEST

Више

Slide 1

Slide 1 Karakteristike razvoja međunarodnog turizma u svetu (III deo) Igor Kovačević, docent predmet: Ekonomika turizma Ekonomski fakultet, Univerzitet u Beogradu Email: igor@ekof.bg.ac.rs 1 Karakteristike razvoja

Више

No Slide Title

No Slide Title Prijelazni instrument Europske unije za Hrvatsku STRATEGIJA PRILAGODBE KLIMATSKIM PROMJENAMA Jačanje kapaciteta Ministarstva zaštite okoliša i prirode za prilagodbu klimatskim promjenama te priprema Nacrta

Више

HRVATSKI RUKOMETNI SAVEZ

HRVATSKI RUKOMETNI SAVEZ HRVATSKI RUKOMETNI SAVEZ Zagreb, Metalčeva 5 K A L E N D A R N A T J E C A N J A HRVATSKOGA RUKOMETNOG SAVEZA ZA NATJECATELJSKU GODINU 2018/2019. M U Š K I Zagreb, srpanj 2018. M U Š K I 2 0 1 8. g o

Више

SREDNJA ŠKOLA GEOGRAFIJA Test knjižica II

SREDNJA ŠKOLA GEOGRAFIJA Test knjižica II SREDNJA ŠKOLA GEOGRAFIJA Test knjižica II KLJUČ 1. Zemlja se oko Sunca kreće elipsastom putanjom koja se naziva ekliptika zbog čega je Zemlja različito udaljena od Sunca u toku godine. Zbog ovoga dolazi

Више

Орт колоквијум

Орт колоквијум I колоквијум из Основа рачунарске технике I - надокнада СИ - 008/009 (10.05.009.) Р е ш е њ е Задатак 1 a) Пошто постоје вектори на којима се функција f не јавља и вектори на којима има вредност један,

Више

Microsoft PowerPoint - TP 13.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - TP 13.ppt [Compatibility Mode] TURISTIČKA PONUDA Količina roba i usluga koja se nudi turistima na određenom turističkom tržištu, po određenoj ceni odn. deviznom kursu Veliki broj učesnika Privlačno, korisno, platežno prihvatljivo U

Више

С Л У Ж Б Е Н И Л И С Т О П Ш Т И Н Е Ч О К А Број год.

С Л У Ж Б Е Н И Л И С Т О П Ш Т И Н Е Ч О К А Број год. С Л У Ж Б Е Н И Л И С Т О П Ш Т И Н Е Ч О К А Број 21. 30.11.2017. год. Службени лист општине Чока брoj 21. страна 1045. 30.11.2017. СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ЧОКА 145. На основу члана 8. Закона о финансирању

Више

ЈВП "Београдводе"

ЈВП Београдводе ЈВП "БЕОГРАДВОДЕ" БЕОГРАД Број: 29/17 Дана: 07.02.2017. Б И Л Т Е Н бр. 29 О СПРОВОЂЕЊУ ОДБРАНЕ ОД ПОПЛАВА 07.02.2017. године ЈВП "Београдводе" - Београд I НАРЕДБЕ 1. Дана 10.01.2017. у 07,00 часова, Руководилац

Више

NOVI KVADRATI VAŠEG DOMA za udoban život Stanovi u Cazinu naselje Mala lisa Izgradnja objekta oktobar novembar info +387 (0) PAR

NOVI KVADRATI VAŠEG DOMA za udoban život Stanovi u Cazinu naselje Mala lisa Izgradnja objekta oktobar novembar info +387 (0) PAR NOVI KVADRATI VAŠEG DOMA za udoban život Stanovi u Cazinu naselje Mala lisa Izgradnja objekta oktobar 20. novembar 20. info +387 (0) 9 22 PARTNERI U PROJEKTU 0 stambenih jedinica suteren + prizemlje +

Више

На основу члана 22. став 1. и члана 24. став 2. Закона о признавању новостворених, одобравању увођења у производњу страних и заштити сорти пољопривред

На основу члана 22. став 1. и члана 24. став 2. Закона о признавању новостворених, одобравању увођења у производњу страних и заштити сорти пољопривред На основу члана 22. став 1. и члана 24. став 2. Закона о признавању новостворених, одобравању увођења у производњу страних и заштити сорти пољопривредног и шумског биља ( Службени лист СФРЈ, бр 38/80),

Више

Microsoft PowerPoint - avs12-17 [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - avs12-17 [Compatibility Mode] Osobenosti ekonomskih vremenskih serija Zorica Mladenović 1 Ključna svojstva ekonomskih vremenskih serija Postojanje trenda Postojanje sezonskih varijacija Postojanje nestandardnih opservacija: strukturni

Више

Microsoft Word - A5_Analyseraster_Serbisch.docx

Microsoft Word - A5_Analyseraster_Serbisch.docx Karte sveta, puzle Obrazac za analizu i predlozi sa rešenjima Pogledajte kartu sveta i odgovrite zajedno na pitanja! Istroijska karta sveta: list deteline Zbog čega je ova karta neobična Koliko kontinenata

Више

1. Сокој Организација музичких аутора Србије, из Београда, Мишарска (у даљем тексту: Сокој), кога заступа г. Срђан Хофман, председник Управног о

1. Сокој Организација музичких аутора Србије, из Београда, Мишарска (у даљем тексту: Сокој), кога заступа г. Срђан Хофман, председник Управног о 1. Сокој Организација музичких аутора Србије, из Београда, Мишарска 12-14 (у даљем тексту: Сокој), кога заступа г. Срђан Хофман, председник Управног одбора и 2. АНЕМ Асоцијација независних електронских

Више

Microsoft Word - Alpamayo2014

Microsoft Word - Alpamayo2014 ORGANIZATOR: PLANINARSKI SAVEZ VOJVODINE 1 ČLANOVI EKSPEDCIJE: ISO PLANIĆ Rođen 5.9.1965. Član ŽPK Spartar, Subotica. Ararat (Turska) 2000; Elbrus (Kavkaz-Rusija) 2001; Akonkagva (Andi- Argentina) 2004;

Више

ПРЕДАВАЊЕ ЕКОКЛИМАТОЛОГИЈА

ПРЕДАВАЊЕ ЕКОКЛИМАТОЛОГИЈА ПРЕДАВАЊА ИЗ ЕКОКЛИМАТОЛОГИЈЕ ИСПАРАВАЊЕ Проф. др Бранислав Драшковић Испаравање је једна од основних компоненти водног и топлотног биланса активне површине са које се врши испаравање У природним условима

Више

OB - Ocjena zahtjeva, ponuda i ugovora

OB - Ocjena zahtjeva, ponuda i ugovora INSTITUT ZA MEDICINSKA ISTRAŽIVANJA I MEDICINU RADA ZAGREB IZVJEŠTAJ O PRAĆENJU KVALITETE ZRAKA U ZONI UTJECAJA CUPOVZ-a U ZAGREBU (2018. godina) Zagreb, prosinac 2018. Broj izvještaja: IMI-P-418/2018

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation USAID Energy Investment Activity Sigurnost snabdijevanja prirodnim gasom u BiH moguće interkonekcije Konferencija Dani primjene prirodnog gasa Fahrudin Kulić Sarajevo, 14. novembar 2018. g. Sadržaj 1.

Више

Ekonomija Regiona - Ispitna Pitanja - Seminarski Maturski Diplomski Radovi

Ekonomija Regiona - Ispitna Pitanja - Seminarski Maturski Diplomski Radovi Ispitna pitanja EKONOMIJA REGIONA SVETA 1. Transnacionalni ekonomski poredak 1.2.1 i 1.2.2 2. Institucije transnacionalnog ekonomskog poretka 1.2.3 3. Mehanizmi transnacionalnog poretka i globalizacija

Више

ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 39 ФУДБАЛ, На основу члана 3. Правилника о фудбалским такмичењима (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. I/2007, 3

ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 39 ФУДБАЛ, На основу члана 3. Правилника о фудбалским такмичењима (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. I/2007, 3 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 39 На основу члана 3. Правилника о фудбалским такмичењима (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. I/2007, 3/2012, 3/2013 и 3/2017) и члана 48. Статута ФС Србије (Службени лист ФСС

Више