VICKO-dpu

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "VICKO-dpu"

Транскрипт

1 1 DPU dijela Lovreta izmeñu Lovretske ul., THBZ-a i Gundulićeve ul. TEKSTUALNO OBRAZLOŽENJE I Obrazloženje 1. Polazišta 1.1. Značaj, osjetljivost i posebnosti područja u obuhvatu plana Zona obuhvata se nalazi u predjelu Lovret, na sjevernom rubu gradskog centra Splita. Granica obuhvata je: - na sjeveru: južni rub krajnjeg, istočnog dijela Lovretske ulice; - na istoku: zapadni perimetar Trga hrvatske bratske zajednice; - na jugu sjeverni rub Gundulićeve ulice; - na zapadu: istočne fasade dviju postojećih grañevina, uz Lovretsku i Gundulićevu ulicu, te istočna strana dvorišta blokovske izgradnje izmeñu Gundulićeve, Starčevićeve i Lovretske ulice. Detaljnim planom ureñenja ove zone obuhvata definira se konačni izgled bloka izmeñu Gundulićeve ulice na jugu, Starčevićeve na zapadu, Lovretske na sjeveru i Trga hrvatske bratske zajednice na istoku. Granice obuhvata DPU-a prikazane su u grafičkom dijelu elaborata DPU-a, kartografski prikaz br Obilježlja izgrañene strukture i ambijentalnih vrijednosti Postojeći objekti unutar zone obuhvata: - Na sjeveru, uz Lovretsku ulicu, je stambeno-poslovni objekt, katnosti Po+P+5+N; - U njenom nastavku, na sjeveroistoku obuhvata, uglovnica, katnosti Po+P+5 definira zapadnu fasadu Trga hrvatske bratske zajednice; - Južni zabat ove grañevine je prislonjen na kompleks kina za koji je predviñeno rušenje; - Na jugoistoku zahvata je kompleks Pomgrada mješovite namjene: stambene (neboder Pomgrad, katnosti P+14 ), poslovne, katnosti P+1 i P+2 i javne, školske ( u sjevernom dijelu kompleksa smještena je glazbena škola Josip Hatze, katnosti P+1); - Grañevina na jugu zahvata uz Gudulićevu ulicu je pretežno stambene namjene, katnosti P+4+N; - Garažni objekt djelomično ukopan (48 garažnih mjesta), s parkiralištem (55 parkirnih mjesta) na gornjem nivou je interpoliran u ureñenje terena unutrašnjosti izgrañene strukture.

2 2 DPU dijela Lovreta izmeñu Lovretske ul., THBZ-a i Gundulićeve ul Prometna, telekomunikacijska i komunalna opremljenost Uz zapadni rub zone obuhvata DPU-a postoji pristupna cesta, koja se vezuje na Lovretsku ulicu. Postojeći kolni pristup na parkiralište u unutrašnjosti zone obuhvata je s Gundulićeve ulice. U zoni obuhvata uz njegovu zapadnu granicu postoji i pješačka veza izmeñu Lovretske ulice, na sjeveru i Gudulićeve, na jugu. Zona obuhvata opremljena je telekomunikacijskom mrežom( telefon, radio, tv, kabelska tv) voñenom kroz podzemnu kabelsku kanalizaciju. Unutar zone obuhvata nema postojeće kanalizacijske i vodovodne mreže. Kanalizacijska i vodovodna mreža je unutar javnih površina obodno od zone obuhvata DPU-a ( Lovretske ulice na sjeveru, Trga HBZ-a na istoku i Gundulićeve ulice na jugu ) i na nju su priključeni postojeći objekti u zoni obuhvata DPU-a. U području obuhvata postoje dvije trafostanice: -TS 10/0.4 kv Neboder, koja je preko trafostanica TS 35/10 kv Dobri i TS 10/0.4 kv Dječji dispanzer interpolirana u električnu mrežu na širem području. Iz ove trafostanice se električnom energijom opskrbljuju postojeći objekti kompleksa Pomgrad i objekt uz Gundulićevu ulicu; -TS 10(20)/0.4 kv Lovret 2 koja je preko trafostanica TS 10/0.4kV Table1 i TS 10/0.4 kv Dječji dispanzer interpolirana u istu mrežu Iz ove trafostanice se napajaju objekti uz Lovretsku ulicu, Trg HBZ-a i garaža u unutrašnjosti bloka Obveze iz planova šireg područja Predmetna zona zahvata se nalazi prema GUP-u grada Splita u zoni javnih sadržaja i neposredno graniči s zonom stanovanja na zapadu i zonom javnih sadržaja i stanovanja na jugozapadu. Prema Odluci o donošenju Generalnog urbanističkog plana Splita (Sl. glasnik opčine Split 13/78), Član 6. navodi se: granice površina namijenjenih za rad, stanovanje, rekreaciju, te saobraćajni i infrastrukturni koridori dani u grafičkom dijelu GUP-a, detaljno će se utvrditi provedbenim planovima prostornog ureñenja, ali u okviru približnih granica i pravaca utvrñenih GUP-om. Prema ovom članku, i prema situaciji na terenu u vrijeme donošenja GUP-a gdje su se već nalazili sadržaji stanovanja zajedno s javnim sadržajima, ova odredba je u ovom detaljnom planu primijenjena, te se definirala namjena pojedinih grañevinskih čestica na javno-poslovnu, odnosno stambeno-poslovnu namjenu. Odreñivanjem namjene pojedinih grañevnih čestica u zoni obuhvata DPU-a, definirane su detaljno granice površina namijenjene za rad i stanovanje, u okviru približnih granica utvrñenih GUP-om. Sukladno namjeni pojedine grañevinske čestice, primijenjeni su i odgovarajuću parametri GUP-a.

3 3 DPU dijela Lovreta izmeñu Lovretske ul., THBZ-a i Gundulićeve ul Ocjena mogućnosti i ograničenja ureñenja prostora Područje obuhvata ovog DPU-a je uglavnom definirano postojećom izgradnjom. Referentni elementi prilikom intervencije u prostoru su već postojeća izgradnja i to na sjeveru i sjeveroistoku obuhvata, položaj nebodera Pomgrada, kao i činjenica da se time definira konačni izgled zapadne fasade Trga hrvatske bratske zajednice. 2. Plan prostornog ureñenja 2.1. Program gradnje i ureñenja površina i zemljišta Izgradnjom i ureñenjem područja DPU-a se definira i dovršava urbana struktura bloka izmeñu Gundulićeve, Lovretske, Starčevićeve ulice i Trga hrvatske bratske zajednice. Izmeñu postojećih objekata: uglovnice na sjeveroistoku (SI) zone obuhvata i glazbene škole Josip Hatze interpolira se nova grañevina, a postojeći objekt kina, na istom mjestu, se ruši. Objekt je predviñen kao kaskadni prema zapadu. Gabarit gornjih katova (3.-6.) povučen je prema sjeveru u odnosu na donje etaže (P,1,2.). Garaža je predviñena u podrumskoj etaži. U sklopu plana je predviñeno povezivanje volumena nadgraña objekta na sjeveroistočnom uglu zone obuhvata s nadgrañem novoplanirane grañevine obuhvata. Takoñer je predviñena i nadogradnja istočnog dijela škole Josip Hatze, kao i povezivanje gredom volumena iste nadogradnje s volumenom druge etaže kompleksa Pomgrad. Pješačka komunikacija izmeñu Lovretske i Gundulićeve ulice ostvarena je kolno pješačkim pristupima s istih ulica, uz samu zapadnu granicu obuhvata DPU-a Detaljna namjena površina Ovim Detaljnim planom ureñenja detaljnije su odreñene: 1. mješovita namjena - pretežno stambena; 2. mješovita namjena pretežno poslovna; 3. poslovna namjena pretežno uslužna; 4. javna namjena glazbena škola Josip Hatze ; 5. zelene površine uz prometnice; 6. prometne površine kolne i pješačke.

4 4 DPU dijela Lovreta izmeñu Lovretske ul., THBZ-a i Gundulićeve ul Iskaz prostornih pokazatelja za namjenu, način korištenja i ureñenja površina i planiranih grañevina Površina obuhvata m % Mješovita namjena-pretežno stambena m % Mješovita namjena-pretežno poslovna m % Poslovna namjena-pretežno uslužna m % Glazbena škola Josip Hatze m % Zelene površine m % Prometne površine m % 2.3. Prometna, ulična, telekomunikacijska i komunalna infrastrukturna mreža Prometna mreža Unutar zone obuhvata DPU-a nije planirana gradnja prometnica, već ureñenje postojećeg pristupa na zapadu obuhvata. Sve grañevne čestice s postojećom izgradnjom imaju osiguran kolni pristup direktno s javne prometne površine osim objekta glazbene škole Josip Hatze. Kolni pristup grañevnoj čestici GČ6, na kojoj se planira nova grañevina, je na zapadnoj strani preko grañevne čestice GČ5. Smještaj automobila na čestici GČ6 predviñen je u garaži podrumske etaže planiranog objekta vezane na već postojeću garažu ( kapaciteta 48 mjesta ). Prema GUP-u Splita (čl.40.) za promet u mirovanju potrebno je osigurati: jedno parkirno mjesto površine 25m 2 na 1 do 1.5 stanova u stambenoj zoni, 1 mjesto na 6 zaposlenih u radnim zonama, 1 mjesto na 4 zaposlena, ili na 70m 2 izgrañenog prostora, ili na 15 posjetilaca u zoni javnih sadržaja. Smještaj automobila je moguć na postojećem parkiralištu ( 13 parkirnih mjesta ) na jugozapadnom dijelu zone obuhvata te uz okretište (4 parkirna mjesta) na sjeveroistočnom uglu DPU-a Telekomunikacijska mreža TK mreža je predviñena kao podzemna kroz kabelsku kanalizaciju sa PVC i PHD cijevima, i s pripadajućim kabelskim zdencima odreñenih dimenzija. Takav način gradnje TK mreže omogućava i izvedba kabelske TV mreže ( CTV ) Elektroenergetska mreža Osnovni cilj rješenja elektroenergetskog napajanja planiranog područja je da u sklopu rješenja kompletne infrastrukture omogući izgradnju i eksploataciju električne mreže koja će uz minimalne troškove izgradnje i eksploatacije pružiti maksimalnu sigurnost i pouzdanost napajanja planiranih potrošača. Napajanje planiranog objekta vršit će se iz postojeće trafostanice TS 10(20)/0.4 kv Lovret Vodovodna i kanalizacijska mreža Vodovodna i kanalizacijska mreža su unutar javnih površina koje su obodno u odnosu na područje obuhvata DPU-a. Planom su definirana mjesta priključaka na postojeću mrežu.

5 5 DPU dijela Lovreta izmeñu Lovretske ul., THBZ-a i Gundulićeve ul. Planiran je razdjelni sustav kanalizacije s odvojenim odvoñenjem otpadno-fekalnih voda od oborinskih voda Uvjeti korištenja, ureñenja i zaštite površina i grañevina U zoni obuhvata planirana je izgradnja novog objekta interpoliranog u postojeću izgrañenu strukturu, te nadogradnja postojećih objekata uz istočnu granicu DPU-a Uvjeti i način gradnje Za grañevne čestica na kojima je planirana gradnja odreñeni su detaljni uvjeti korištenja, ureñenja i grañenja, što je prikazano u grafičkom dijelu elaborata DPU-a, kartografski prikaz br.4. Postojeći objekt kina na grañevnoj čestici GČ6 se ruši i zamjenjuje novim. Njegov grañevni pravac je definiran linijom istočne fasade Trga hrvatske bratske zajednice. Definirana je uvučenost gornjih etaža s južne strane grañevine. Na grañevnim česticama GČ5 i 7 je odreñen položaj i oblik nadogradnje u odnosu na postojeće objekte. Definirane su i visine grañenja: - Kota fasadnog platna planiranog objekta (GČ6) mora biti usklañena s istom kotom postojećeg objekta na grañevnoj čestici GČ5. - Kota vijenca nadogradnje na grañevnim česticama GČ5 i 6 mora biti u istoj razini. - Kote vijenaca nadogradnje glazbene škole Josip Hatze na grañevnoj čestici GČ7 i drugog kata nove grañevine na grañevnoj čestici GČ6 su na istoj razini Zaštita prirodnih i kulturno-povijesnih cjelina i grañevina i ambijentalnih vrijednosti Postojeća vegetacija u unutrašnjosti bloka se treba maksimalno očuvati. Ona je dio parternog ureñenja grañevnih čestica GČ4 i 5, osmišljenog kao travnata površina s visokim zelenilom zatečenim u prostoru; zadržane su i pojedine popločane cjeline kao memorija prvotne namjene prostora (ljetna terasa Doma brodogradilišta) Sprječavanje nepovoljna utjecaja na okoliš Planom predviñena namjena objekta nema negativnih utjecaja na okoliš. Planiranjem i projektiranjem je i to uzeto u obzir. Planira se razdjelni sistem odvodnje otpadnih voda u postojeću komunalnu mrežu.

6 6 DPU dijela Lovreta izmeñu Lovretske ul., THBZ-a i Gundulićeve ul. II Odredbe za provoñenje 1. Uvjeti odreñivanja namjene površina DPU-om je pobliže odreñena namjena površina utvrñena GUP-om primjenjujući čl.6 odluke o donošenju GUP-a Splita, Službeni glasnik Općine Split br.13/ Mješovita namjena pretežno stambena 2. Mješovita namjena pretežno poslovna 3. Poslovna namjena - pretežno uslužna 4. Javna namjena školska 5. Zelene površine 6. Kolno-pješačke površine 1. U ovoj su zoni postojeći stambeni objekti, a njihova prizemlja ili niže etaže su poslovni prostori. 2. U ovoj je namjeni moguća gradnja objekata čija je osnovna namjena poslovna, manjim dijelom može biti stambena i javna, u okvirima utvrñenih detaljnih uvjeta za pripadajuću grañevnu česticu. 3. U ovoj su zoni postojeći poslovni objekti. 4. U ovoj je zoni postojeći objekt glazbene škole Josip Hatze 5. Zelene površine se ureñuju uz prometnice 6. Unutar DPU-a su kao kolno-pješačke površine definirane: kolno okretište na sjeveroistoku zone obuhvata, kolno-pješački pristupi na sjeverozapadnom rubu obuhvata i s Gundulićeve ulice, te javno parkiralište u unutrašnjosti obuhvata. Detaljna namjena površina označena je u grafičkom dijelu elaborata DPU-a, kartografski prikaz br Detaljni uvjeti korištenja, ureñenja i gradnje grañevnih čestica i grañevina Zona obuhvata je podijeljena u 11 grañevnih čestica, što je prikazano u grafičkom dijelu elaborata DPU-a, kartografski prikaz br.1. Grañevne čestice su formirane od slijedećih čestica zemlje: Grañevne čestice Čestice zemlje GČ 1 dio 9033/1, dio 9033/7 GČ /8 GČ 3 dio 10036/2, 6613/4 GČ /11, 9037/12 GČ 5 *4384/1 GČ /6, 9037/7, 9037/13, 9037/14, 9037/15, *4338 GČ /8, 9037/9 GČ /7 GČ /4,9039/5, 9039/16 GČ 10 *5093 GČ 11 dio 9039/2

7 7 DPU dijela Lovreta izmeñu Lovretske ul., THBZ-a i Gundulićeve ul. Na grañevnim česticama GČ1i 2 je predviñen kolno pješački pristup. Na grañevnoj čestici GČ3 je predviñeno kolno okretište i uz njega smještaj četiri (4) automobila. Na grañevnim česticama GČ4,8 i 10 je postojeća izgradnja pretežno stambene namjene. Na grañevnoj čestici GČ5 je predviñena nadogradnja postojećeg objekta poslovne namjene. Na grañevnoj čestici GČ6 je predviñena izgradnja pretežno poslovne namjene. Na grañevnoj čestici GČ7 je predviñena nadogradnja Glazbene škole Josip Hatze. Na grañevnoj čestici GČ9 je postojeća izgradnja poslovne namjene. Grañevna čestica GČ11 obuhvaća javno parkiralište (13 parkirnih mjesta) i pješački prostor uz Gundulićevu ulicu Veličina i oblik grañevnih čestica (izgrañenost, iskorištenost i gustoća naseljenosti) Grañevne čestice (pretežno stambene)-postojeća izgradnja broj g.č. površina g.č. cca (m2) kig kis * 4.40* * 14.20* * 5.50* ( * ) postojeće vrijednosti Grañevne čestice (pretežno poslovne)-planirana izgradnja broj g.č. površina g.č. cca (m2) kig kis Grañevne čestice (poslovne)-postojeća izgradnja i nadogradnja broj g.č. površina g.č. cca (m2) kig kis * 2.20* ( * ) postojeće vrijednosti Grañevne čestice (javne) broj g.č. površina g.č. cca (m2) kig kis

8 8 DPU dijela Lovreta izmeñu Lovretske ul., THBZ-a i Gundulićeve ul Grañevne čestice (prometne površine) broj g.č. površina g.č. kig kis cca (m2) koeficijent izgrañenosti Gig = 0.49 koeficijent iskorištenosti... Kis = 3.37 max. gustoća stanovništva Gnst = 770st/ha Oblik grañevnih čestica je prikazan u grafičkom dijelu elaborata DPU-a, kartografski prikaz br Veličina i površina grañevina (ukupna brutto izgrañena površina grañevine, visina i broj etaža) Veličina i površina postojećih grañevina: Broj g.č katnost tl. pov. Grañevine/ m 2 P btto grañevine / m 2 4 PO+P+5+N PO+P PO PO+P P P+1 / P P+4+N Gradnja je predviñena na grañevnim česticama GČ5,6 i 7 za koje su dani i detaljni uvjeti gradnje Grañevna čestica GČ6 Za grañevinu na GČ6 se primjenjuju slijedeći uvjeti - Grañevina postojećeg kina se ruši i zamjenjuje novom. - Površina zemljišta pod grañevinom (max.) je vertikalna projekcija svih zatvorenih dijelova grañevine na grañevnoj čestici. P tlocrtna pov.(max) = m 2 - Ukupna brutto izgrañena površina grañevine (max.) je površina zemljišta pod grañevinom umnožena brojem etaža. U slučaju izvedbe otvorenih površina (loñe, balkoni, trijemovi) umanjuje se max. brutto površina za punu površinu ovih prostora. P btto ukupno(max) = m 2 - Konzolni istaci na nadgrañu ne ulaze u obračun površine nadgraña.

9 9 DPU dijela Lovreta izmeñu Lovretske ul., THBZ-a i Gundulićeve ul. - Prizemlje (prema Trgu HBZ) se izvodi uvučeno u odnosu na istočni grañevni pravac zbog osiguranja natkrivene pješačke veze uz istočnu stranu bloka. - Potrebam broj parkirnih mjesta se osigurava u sladu s člankom 40 GUP-a u okviru grañevne čestice prema normativu: 1 stan / 1 parking mjesto, 70m 2 poslovnog prostora / 1 parking mjesto. - Visina grañevine je utvrñena najvišom kotom završetka fasadnog platna, koja je u razini iste objekta na grañevnoj čestici GČ5 (na čiji se južni zabat nova grañevina naslanja). V = Visina vijenca nadgraña V = Utvrñen je max. broj etaža grañevine. E = PO1+PO2+P+6+N Grañevne čestice GČ5 i 7 Za grañevine na GČ5 i 7 se primjenjuju slijedeći uvjeti: - Nadogradnjom je dopuštena gradnja maksimalno jedne etaže. - Konzolni istaci na nadgrañu ne ulaze u obračun površine nadgraña. E / Katnost - Broj g.č. P btto nadogradnje / V / Kota vijenca m 2 ukupna nadgraña PO+P+5+N PO+P+1+N Namjena grañevina Namjena grañevina na česticama za koje su utvrñeni uvjeti gradnje broj g.č. namjena grañevine 5 poslovna 6 * mješovita-pretežno poslovna 7 javna-školska * Iskaz odnosa površina unutar mješovite namjene pretežno poslovne, utvrñene za grañevinu na GČ6: GČ6 - mješovita-pretežno poslovna namjena: poslovna max 75% stambena max 50% javna max 20% garaža max 15% 2.4. Smještaj grañevine na grañevnoj čestici Smještaj grañevina na grañevnim česticama utvrñen je u grafičkom dijelu elaborata DPU-a, kartografski prikaz br.4. Za svaku grañevnu

10 10 DPU dijela Lovreta izmeñu Lovretske ul., THBZ-a i Gundulićeve ul. česticu definirane su granice gradivog dijela čestice unutar kojih moraju biti smješteni svi otvoreni dijelovi grañevine (loñe, balkoni, trijemovi i sl.) Oblikovanje grañevina Kod oblikovanja grañevine dopuštena je sloboda arhitekta uz poštivanje zadanih parametara iz ovog plana. Predviñen je ravni krov. Na grañevini grañevne čestice GČ6 moguća je izvedba izbačenih loña u odnosu na osnovni gabarit na južnoj fasadi objekta maksimalno do 1.00m i istaka na istočnoj fasadi maksimalno do 1.5m, u granicama gradivog dijela grañevne čestice. Iz oblikovnih razloga, a u smislu definiranja zapadne fasade Trga HBZ-a, povezuju se gredom, visine 1.6m, volumen nadogradnje škole Josip Hatze, s volumenom visine P+2, kompleksa Pomgrad. Gornja apsolutna kota grede je Ureñenje grañevnih čestica Neizgrañena površina grañevne čestice GČ6 je zajedno s već ureñenom površinom na grañevnim česticama GČ4 i 5 dio parternog ureñenja unutrašnjosti bloka. Za pješačku komunikaciju uz samu zapadnu granicu obuhvata DPU-a, ostvarenu preko grañevnih čestica GČ 1,2,5 i 11 definira se pravo služnosti. Ona povezuje ulice koje tangiraju na sjeveru i jugu zonu obuhvata Plana. Visinska razlika u terenu grañevnih čestica GČ 1 i 5 riješena je pristupnom rampom parkirališta nagiba 12%, a izmeñu GČ 5 i 11 izvode se skale u okviru ureñenja terena uz sami južni rub GČ5 Ulaz u garažu grañevne čestice GČ6 je preko već postojeće garaže na GČ5 zapadno od planirane grañevine, za što se definira pravo služnosti Rješenje prometa u mirovanju Pri izdavanju grañevnih dozvola za grañevine unutar obuhvata DPU-a rješenje prometa u mirovanju definira se obvezom izvedbe parkinga ili garažnog mjesta prema normativu: 1 parking mjesto na 1 stan, te 1 parking mjesto na 70m 2 poslovnog prostora. 3. Način opremanja zemljišta prometnom, uličnom, komunalnom i telekomunikacijskom infrastrukturnom mrežom 3.1. Uvjeti gradnje, rekonstrukcije i opremanja cestovne i ulične mreže Unutar zone obuhvata DPU-a nije predviñena gradnja niti jedne prometnice, osim ureñenja već postojećih kolno-pješačkih pristupa i javnog parkirališta. Planirana je izvedba i ureñenje okretišta na samom kraju Lovretske ulice, na sjeveroistočnom uglu zone obuhvata.

11 11 DPU dijela Lovreta izmeñu Lovretske ul., THBZ-a i Gundulićeve ul Glavne gradske ulice i ceste nadmjesnog značenja Glavne gradske ulice i ceste nadmjesnog značaja se nalaze izvan zone obuhvata ovog DPU-a Gradske i pristupne ulice Lovretska ulica je izvan zone obuhvata ovog DPU-a, ali ga tangira sa sjeverne strane. DPU-om je planirana izvedba okretišta na samom, istočnom kraju Lovretske ulice na grañevnoj čestici GČ3. Okretište je predviñeno kao jednosmjerna ulica širine kolne trake 3,00m. Radijus simetrale kolne trake je max. 5,75m. Trasa ulice okretišta max. prati kote postojećeg terena, a detaljnije kote su prikazane u listu br.4 grafičkog priloga. Uz sjeverozapadni rub okretišta planiran je smještaj vozila na četiri (4) parkirna mjesta. Postojeće visoko zelenilo uz sjevernu granicu grañevne čestice okretišta je maksimalno očuvano. Slobodni otok unutar okretišta se ozelenjuje. Pristupna ulica (GČ1 i 2) na zapadnoj strani lokacije se veže na Lovretsku ulicu. Trasa pristupne ceste prati pad terena Površine za javni prijevoz Površine za javni prijevoz se nalaze izvan obuhvata ovog DPU-a Javna parkirališta Javno parkiralište kapaciteta 13 parkirnih mjesta postoji na grañevnoj čestici GČ11. Položaj parkirališta je naznačen u grafičkom dijelu elaborata DPU-a, kartografski prikaz br Javne garaže Javne garaže nisu predviñene unutar zone obuhvata ovog DPU-a Biciklističke staze Biciklističke staze nisu predviñene unutar zone obuhvata ovog DPU-a Trgovi i druge veće pješačke površine Trgovi i veće pješačke zone nisu predviñene unutar zone obuhvata ovog DPU-a. Planirani pješački pravac preko kolno-pješačkih površina je uz sami zapadni rub obuhvata DPU-a preko grañevnih čestica GČ 1,2,5 i 11 za kojeg se definira pravo služnosti. Visinska razlika terena grañevnih

12 12 DPU dijela Lovreta izmeñu Lovretske ul., THBZ-a i Gundulićeve ul. čestica GČ 5 i 11 rješava se skalama uklopljenim u ureñenju terena GČ5, na jugozapadnom uglu čestice Uvjeti gradnje, rekonstrukcije i opremanja ostale prometne mreže Nema ih Uvjeti gradnje, rekonstrukcije i opremanja telekomunikacijske mreže Telekomunikacijska mreža se nalazi izvan zone obuhvata ovog DPU-a. Priključak grañevne čestice GČ6 na TKC mrežu se nalazi na istočnoj strani iste Uvjeti gradnje, rekonstrukcije i opremanja komunalne infrastrukturne mreže i vodovoda unutar prometnih i drugih javnih površina Elektroenergetska mreža Planirani objekt na grañevnoj čestici GČ6 se napaja iz trafostanice TS10 (20)/0.4kV Lovret 2, instalirane snage 1000kVA Vodovodna i kanalizacijska mreža Vodovodni i kanalizacijski cjevovodi se nalaze u javnim površinama izvan obuhvata DPU-a. Planirani objekt na grañevnoj čestici GČ6 se priključuje na vodovodni cjevovod uz zapadni rub Trga HBZ. Izvodi se razdjelni sustav odvoñenja oborinske od otpadno-fekalnih voda koji se spaja na postojeći mješoviti sustav odvodnje na zapadnom dijelu Trga HBZ. 4. Uvjeti ureñenja i opreme javnih zelenih površina Javne zelene površine su planirane i ureñene u sklopu javnih prometnih površina. 5. Uvjeti ureñenja posebno vrijednih i/ili osjetljivih cjelina i grañevina Nema ih. 6. Uvjeti i način gradnje Uvjeti i način gradnje definirani su ovisno o namjeni objekta. Postojeće grañevine Rekonstrukcija postojećih grañevina na svim grañevnim česticama, osim na GČ5 i 7, moguća je unutar postojećih tlocrtnih i visinskih gabarita.

13 13 DPU dijela Lovreta izmeñu Lovretske ul., THBZ-a i Gundulićeve ul. Na grañevnim česticama GČ5 i 7 dozvoljena je nadogradnja u skladu s postojećom namjenom grañevina, te u zadanim okvirima prikazanim u kartografskom prilogu br.4, grafičkog dijela elaborata DPU-a. Planirana grañevina mješovite namjene Podrumska etaža predviñena je za garaže, prizemna za uslužne i trgovačke sadržaje, dio prve etaže za javnu namjenu (dvoranu glazbene škole Josip Hatze dok su u ostalim etažama poslovni prostori, a manjim dijelom i stambeni prostori. 7. Mjere zaštite prirodnih, kulturno-povijesnih cjelina i grañevina i ambijentalnih vrijednosti Potrebno je očuvati postojeće ureñenje terena unutar DPU-a. 8. Mjere provedbe plana Zona obuhvata DPU-a je opremljena komunalnom infrastrukturom, a eventualna rekonstrukcija se financira sredstvima komunalnog doprinosa. 9. Mjere sprječavanja nepovoljna utjecaja na okoliš Zona obuhvata DPU-a je dio središnjeg gradskog područja, tako da su i mjere sprječavanja nepovoljnog utjecaja na okoliš intervencijom unutar DPU-a u skladu s već zatečenim stanjem Rekonstrukcija grañevina čija je namjena protivna planiranoj namjeni Grañevina čija je namjena protivna planiranoj namjeni nema.

IZMJENA I DOPUNA PUP-a ZAPADNI ZAMET

IZMJENA I DOPUNA PUP-a ZAPADNI ZAMET IZMJENA DETALJNOG PLANA UREĐENJA CENTRA GORNJI ZAMET NARUČITELJ: IZRAĐIVAČ PLANA: GRAD RIJEKA ODJEL GRADSKE UPRAVE ZA RAZVOJ, URBANIZAM, EKOLOGIJU I GOSPODARENJE ZEMLJIŠTEM DIREKCIJA ZA URBANIZAM I EKOLOGIJU

Више

Microsoft Word - sazetak za javnost

Microsoft Word - sazetak za javnost Sadržaj Uvod 1 Obveze iz planova šireg područja 2 Program gradnje i uređenja prostora 4 Osnovna namjena prostora 4 Iskaz prostornih pokazatelja za namjenu, način korištenja i uređenja površina 5 Uvjeti

Више

općina viškovo republika hrvatska primorsko-goranska županija I. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE VIŠKOVO veljača, 2012. godine urbanistički studio rijeka d.o.o. prostorno i urbanističko

Више

Nacrt Odluke o provođenju Urbanističkog projekta „MILKOS“

Nacrt Odluke o provođenju Urbanističkog projekta „MILKOS“ BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE KANTON SARAJEVO OPĆINA NOVO SARAJEVO Općinski načelnik (Nacrt) ODLUKA O PROVOĐENJU URBANISTIČKOG PROJEKTA MILKOS NOSILAC PRIPREME PLANA: OPĆINSKI NAČELNIK

Више

Strana 14 - Broj 1 SLUŽBENI GLASNIK GRADA OMIŠA Petak, 17. veljače Ostale odredbe Članak 30. (1) Elaborat Urbanističkog plana izrađen je u šest

Strana 14 - Broj 1 SLUŽBENI GLASNIK GRADA OMIŠA Petak, 17. veljače Ostale odredbe Članak 30. (1) Elaborat Urbanističkog plana izrađen je u šest Strana 14 - Broj 1 SLUŽBENI GLASNIK GRADA OMIŠA Petak, 17. veljače 2012. Ostale odredbe Članak 30. (1) Elaborat Urbanističkog plana izrađen je u šest izvornika i sadrži knjigu 1. (tekstualni i grafički

Више

GRAD ČAKOVEC URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA područja oko Policijske uprave (Sl.glasnik 4/03, 4/11) II. IZMJENA I DOPUNA ČAKOVEC NACRT Prijedloga plana za

GRAD ČAKOVEC URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA područja oko Policijske uprave (Sl.glasnik 4/03, 4/11) II. IZMJENA I DOPUNA ČAKOVEC NACRT Prijedloga plana za GRAD ČAKOVEC URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA područja oko Policijske uprave (Sl.glasnik 4/03, 4/11) II. IZMJENA I DOPUNA ČAKOVEC NACRT Prijedloga plana za javnu raspravu rujan 2016 odgovorni voditelj : Nevenka

Више

1

1 SLUŽBENI GLASNIK GRADA DUBROVNIKA Broj 16. Godina LII Dubrovnik, 7. prosinca 2015. od stranice Sadržaj stranica GRADSKO VIJEĆE 186. Odluka o donošenju Urbanističkog plana uređenja Babin Kuk pročišćeni

Више

ODREDBE ZA PROVOĐENJE

ODREDBE ZA PROVOĐENJE -prijedlog- Na temelju čl. 109. st. 6., čl. 113. st. 1. i čl. 198. Zakona o prostornom uređenju (»Narodne novine«, br. 153/13) i članka 30. Statuta Grada Bakra (»Službene novine Primorsko-goranske županije«,

Више

SLUŽBENI GLASNIK GRADA DUBROVNIKA

SLUŽBENI GLASNIK GRADA DUBROVNIKA SLUŽBENI GLASNIK GRADA DUBROVNIKA Broj 2. Godina XLVI. Dubrovnik, -------. 2009. Sadržaj stranica GRADSKO VIJEĆE 13. Odluka o donošenju Urbanističkog plana uređenja "Babin kuk" u Dubrovniku GRADSKO POGLAVARSTVO

Више

URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA NASELJA KRK

URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA NASELJA KRK Grad Pula-Pola Gradsko vijeće Naziv prostornog plana: I. Izmjene i dopune UPU Marina Veruda SAŽETAK ZA JAVNOST Pula, 2019. Novi Urbanizam d.o.o., Budicinova 35, 52100 Pula, Hrvatska Tel: +385-(0)98-945-9210

Више

B-PROJEKT d.o.o. za graditeljstvo, trgovinu i usluge Bjelovar, Tr. Markovac, Trojstvena ulica 15, Ured: Franjevačka kbr. 19, Bjelovar; tel/fax: 043/22

B-PROJEKT d.o.o. za graditeljstvo, trgovinu i usluge Bjelovar, Tr. Markovac, Trojstvena ulica 15, Ured: Franjevačka kbr. 19, Bjelovar; tel/fax: 043/22 INVESTITOR: GRAD BJELOVAR (OIB: 18970641692) Trg Eugena Kvaternika 2, BJELOVAR 1 GRAĐEVINA: ZAHVAT: LOKACIJA: REHABILITACIJSKI CENTAR MALI SVEMIR FORMIRANJE ČESTICE I GRADNJA k.č.br. 2036, 2038/1, k.o.

Више

GGK 4

GGK 4 Izlazi prema potrebi Broj 4. Godina XLII Karlovac, 05. lipnja 2008. GRADA KARLOVAC GRADSKO VIJEĆE 161.str. 81. ODLUKA o odabiru ponude za održavanje asfaltnih površina na području grada Karlovca na četiri

Више

GODINA LXIV(XXVI) SPLIT, 31. prosinca BROJ 61 GRAD SPLIT GRADSKO VIJEĆE SADRŽAJ: 1. Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o koeficijentima za obr

GODINA LXIV(XXVI) SPLIT, 31. prosinca BROJ 61 GRAD SPLIT GRADSKO VIJEĆE SADRŽAJ: 1. Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o koeficijentima za obr GODINA LXIV(XXVI) SPLIT, 31. prosinca 2018. BROJ 61 GRAD SPLIT GRADSKO VIJEĆE SADRŽAJ: 1. Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika Gradske uprave

Више

ODREDBE ZA PROVOĐENJE

ODREDBE ZA PROVOĐENJE DETALJNI PLAN UREĐENJA 12 TEKSTUALNI DIO - ODREDBE ZA PROVOĐENJE GRAFIČKI DIO - KARTOGRAFSKI PRIKAZI PRILOG: OBRAZLOŽENJE Nositelj izrade: Grad Kutina, Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša

Више

GLASNIK GRADA ZADRA - 12

GLASNIK  GRADA  ZADRA - 12 GLASNIK GRADA ZADRA GODINA: XV 28. listopada 2008. Broj: 2 GRADSKO VIJEĆE GRADA ZADRA Na temelju članka 78. stavak. Zakona o prostornom ureñenju i gradnji ( Narodne novine, broj 76/07) i članka 27. Statuta

Више

30. sije~nja GLASNIK GRADA KOR^ULE Broj 1 - Stranica 2 3. Uvjeti smještaja građevina društvenih djelatnosti 4. Uvjeti i način gradnje s

30. sije~nja GLASNIK GRADA KOR^ULE Broj 1 - Stranica 2 3. Uvjeti smještaja građevina društvenih djelatnosti 4. Uvjeti i način gradnje s 30. sije~nja 2013. SLU@BENI GLASNIK GRADA KOR^ULE Broj 1 - Stranica 2 3. Uvjeti smještaja građevina društvenih djelatnosti 4. Uvjeti i način gradnje stambenih građevina 5. Uvjeti i način gradnje i uređenja

Више

odredbe

odredbe I. OPĆE ODREDBE Članak 1. (1) Donosi se Urbanistički plan uređenja dijela građevnog područja naselja Podgori (dio NA1-5 3 ) u daljnjem tekstu: Plan, koje je izradila tvrtka PLANIUM d.o.o. iz Rijeke. (2)

Више

O-Pl-Novi gradski centar

O-Pl-Novi gradski centar На основу члана 24. став 1. тачка 55. Статута Града Новог Сада пречишћен текст ( Службени лист Града Новог Сада, број 43/08), поводом разматрања Предлога одлуке о изменама и допунама Плана генералне регулације

Више

Sluzbeni glasnik Grada Poreca br

Sluzbeni glasnik  Grada Poreca br OPĆINA VRSAR I. Općinsko vijeće 20. Na temelju članka 34. Zakona o komunalnom gospodarstvu ("Narodne novine",broj 26/03) te članka 40. Statuta Općine Vrsar ("Službeni glasnik Grada Poreča", broj 02/04),

Више

GRAD UMAG Naziv prostornog plana: Izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja Marketi-Umag I. ODREDBE ZA PROVEDBU PROSTORNOG PLANA II. GRAFIČKI DIO

GRAD UMAG Naziv prostornog plana: Izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja Marketi-Umag I. ODREDBE ZA PROVEDBU PROSTORNOG PLANA II. GRAFIČKI DIO GRAD UMAG Naziv prostornog plana: Izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja Marketi-Umag I. ODREDBE ZA PROVEDBU PROSTORNOG PLANA II. GRAFIČKI DIO PROSTORNOG PLANA Umag, 2018. Urbis d.o.o. Flanatička

Више

Općinsko vijeće Općine Poličnik na 16. sjednici održanoj 05. siječnja godine temeljem članka 100. st. 7. Zakona o prostornom ureñenju i gradnji

Općinsko vijeće Općine Poličnik na 16. sjednici održanoj 05. siječnja godine temeljem članka 100. st. 7. Zakona o prostornom ureñenju i gradnji Općinsko vijeće Općine Poličnik na 16. sjednici održanoj 05. siječnja 2011. godine temeljem članka 100. st. 7. Zakona o prostornom ureñenju i gradnji ("Narodne novine" br. 76/07 i 38/09), Odluke o izradi

Више

I_TEKSTUALNI DIO_ODREDBE ZA PROVEDBU

I_TEKSTUALNI DIO_ODREDBE ZA PROVEDBU I OŽUJAK I I 2017 I 17 URBANISTI»KI PLAN UREĐENJA GROBLJA MARKOVO POLJE I TEKSTUALNI DIO - ODREDBE ZA PROVEDBU I URBANISTICA D.O.O. ZA PROSTORNO PLANIRANJE I KONZALTING I GRAD ZAGREB Naziv prostornog plana:

Више

MergedFile

MergedFile Investitor: Lokacija: Grad Čazma, Trg Čazmanskog kaptola 13 ; OIB: 81963437417 Vatrogasni dom Dapci zgrada javne namjene Dapci, k.č.br. 1271 k.o. Dapcii Zagrebačka 30 10313 Graberje Ivaničko Tel: ++385

Више

0.1. NASLOVNA STRANA GLAVNE SVESKE TEHNIČKE DOKUMENTACIJE 0 GLAVNA SVESKA Investitor: Objekat: Vrsta tehničke dokumentacije: Za građenje / izvođenje r

0.1. NASLOVNA STRANA GLAVNE SVESKE TEHNIČKE DOKUMENTACIJE 0 GLAVNA SVESKA Investitor: Objekat: Vrsta tehničke dokumentacije: Za građenje / izvođenje r 0.1. NASLOVNA STRANA GLAVNE SVESKE TEHNIČKE DOKUMENTACIJE 0 GLAVNA SVESKA Investitor: Objekat: Vrsta tehničke dokumentacije: Za građenje / izvođenje radova: Projektant: Odgovorno lice projektanta: Pečat:

Више

1. UVOD Izgradnja stambeno poslovne građevine s dvije trafostanice planira se uz produženu Aveniju Dubrovnik u Novom Zagrebu. Planira se isključivo u

1. UVOD Izgradnja stambeno poslovne građevine s dvije trafostanice planira se uz produženu Aveniju Dubrovnik u Novom Zagrebu. Planira se isključivo u 1. UVOD Izgradnja stambeno poslovne građevine s dvije trafostanice planira se uz produženu Aveniju Dubrovnik u Novom Zagrebu. Planira se isključivo u skladu s odrednicama GUP-a grada Zagreba gdje se primjenjuje

Више

Na temelju članka 15. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Siska ( Službeni glasnik Sisačkomoslavačke županije broj 12/09, 16/10, 9/11, 18/12, 4/13, 6/13

Na temelju članka 15. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Siska ( Službeni glasnik Sisačkomoslavačke županije broj 12/09, 16/10, 9/11, 18/12, 4/13, 6/13 Na temelju članka 15. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Siska ( Službeni glasnik Sisačkomoslavačke županije broj 12/09, 16/10, 9/11, 18/12, 4/13, 6/13 pročišćeni tekst, 14/14, 9/15, 10/16 i 6/18) i članka

Више

GRAD DUBROVNIK IZMJENE I DOPUNE DETALJNOG PLANA UREĐENJA STAMBENOG NASELJA SOLITUDO IZVORNIK Detaljni plan uređenja stambenog naselja Solitudo ( Služb

GRAD DUBROVNIK IZMJENE I DOPUNE DETALJNOG PLANA UREĐENJA STAMBENOG NASELJA SOLITUDO IZVORNIK Detaljni plan uređenja stambenog naselja Solitudo ( Služb GRAD DUBROVNIK IZMJENE I DOPUNE DETALJNOG PLANA UREĐENJA STAMBENOG NASELJA SOLITUDO IZVORNIK Detaljni plan uređenja stambenog naselja Solitudo ( Službeni glasnik Grada Dubrovnika, broj 02/08., 25/18) III.

Више

DETALJNI PLAN UREĐENJA UGOSTITELJSKO-TURISTIČKE ZONE T1 "NOVI LAZI" TEKSTUALNI DIO: - Odluka o donošenju - Službene novine: 55/09 - Internet: www.sn.pgz.hr/default.asp?link=odluke&id=18862 GRAFIČKI DIO:

Више

(Microsoft Word - Odluka o priklju\350enju na komunalne vodne gra\360evine-kona\350na\205)

(Microsoft Word - Odluka o priklju\350enju na komunalne vodne gra\360evine-kona\350na\205) Na temelju članka 209. stavka 2. Zakona o vodama (Narodne novine, broj 153/09., 63/11. i 130/11.) i članka 31. Statuta Grada Velike Gorice (Službeni glasnik Grada Velike Gorice, broj 10/2009.) Gradsko

Више

PORTICUS d.o.o. za projektiranje, graditeljstvo i inženjering Uskočka 8, Split Tel./ Fax : 021 / T.D. 03/10 NAPOMENA: Ove Odredbe za provođenj

PORTICUS d.o.o. za projektiranje, graditeljstvo i inženjering Uskočka 8, Split Tel./ Fax : 021 / T.D. 03/10 NAPOMENA: Ove Odredbe za provođenj NAPOMENA: Ove Odredbe za provođenje počinju od članka 4. zbog usklađenja s numeracijom odredbi za provođenje u Odluci o donošenju Detaljnog plana uređenja za dio obuhvata Pojedinačnog zahvata P26 sjeverno

Више

SLUŽBENI GLASNIK 5-12

SLUŽBENI GLASNIK 5-12 SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE KUKLJICA BROJ: 5 KUKLJICA, 06. srpnja 2012. godine GODINE: VIII AKTI OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE KUKLJICA Odluka o donošenju ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine

Више

Microsoft Word - 4.1_PPUO PODSTRANA-Obrazlozenje.doc

Microsoft Word - 4.1_PPUO PODSTRANA-Obrazlozenje.doc 4.1. OBRAZLOŽENJE IZMJENA i DOPUNA SAŽETAK rujan, 2016. Stranica 1 od 7 OBRAZLOŽENJE Izmjena i dopuna prostornog plana uređenja Općine Podstrana SAŽETAK UVOD Izrada Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja

Више

Microsoft Word - UPU_Centar_3_KNJIGA 1.doc

Microsoft Word - UPU_Centar_3_KNJIGA 1.doc URBANISTIČKI ZAVOD GRADA ZAGREBA d.o.o. URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA CENTAR 3 - ZABOK KNJIGA 1 I. OSNOVNI DIO PLANA Zagreb, rujan 2009. Županija: Grad: Krapinsko-zagorska županija Zabok Naziv prostornog

Више

URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA GRAĐEVINSKOG PODRUČJA POSLOVNE ZONE K-3 TEKSTUALNI DIO: - Odluka o donošenju - Službene novine: 23/07 - Internet: www.sn.pgz.hr/default.asp?link=odluke&id=12626 GRAFIČKI DIO:

Више

ZAVOD ZA PROSTORNO UREĐENJE GRADA ZAGREBA Ulica Republike Austrije 18_Zagreb_www.zzpugz.hr PRIKAZ IZMJENA I DOPUNA ODLUKE O DONOŠENJU URBANISTIĈKOG PL

ZAVOD ZA PROSTORNO UREĐENJE GRADA ZAGREBA Ulica Republike Austrije 18_Zagreb_www.zzpugz.hr PRIKAZ IZMJENA I DOPUNA ODLUKE O DONOŠENJU URBANISTIĈKOG PL Ulica Republike Austrije 18_Zagreb_www.zzpugz.hr PRIKAZ IZMJENA I DOPUNA ODLUKE O DONOŠENJU URBANISTIĈKOG PLANA UREĐENJA GOSPODARSKE ZONE SESVETE SJEVER Tekst oznaĉen crnom bojom - tekst koji se nije mijenjao

Више

Plan 21 d

Plan 21 d Plan 21 d.o.o. Prolaz Marije Krucifikse Kozulić 4/1 51000 Rijeka Tel.: 051/372 372 II. IZMJENE I DOPUNE UPU 3 građevinsko područje naselja N1- Centralno naselje Punat Odredbe za provođenje Prijedlog plana

Више

II. IZMJENE I DOPUNE URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA (A) TURISTIČKO-UGOSTITELJSKOG I SPORTSKO- REKREACIJSKOG PODRUČJA GRADA SVETI IVAN ZELINA II. ODREDBE

II. IZMJENE I DOPUNE URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA (A) TURISTIČKO-UGOSTITELJSKOG I SPORTSKO- REKREACIJSKOG PODRUČJA GRADA SVETI IVAN ZELINA II. ODREDBE REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA GRAD SVETI IVAN ZELINA GRADSKO VIJEĆE KLASA: 350-02/16-01/02 URBROJ: 238/30-01/01-17-89 Sv. Ivan Zelina, 09. ožujka 2017. Na temelju čl. 109. Zakona o prostornom

Више

ZAVOD ZA PLANIRANJE RAZVOJA

ZAVOD ZA PLANIRANJE RAZVOJA ZAVOD ZA PLANIRANJE RAZVOJA KANTONA SARAJEVO Nacrt IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA '' BANOVAC '' Direktor Hamdija Efendić, dipl.ing.građ. Sarajevo, oktobar 2018. godine SADRŽAJ: TEKSTUALNO OBRAZLOŽENJE

Више

I_TEKSTUALNI DIO-ODREDBE ZA PROVOĐENJE

I_TEKSTUALNI DIO-ODREDBE ZA PROVOĐENJE I OŽUJAK I I 2019 I 19 URBANISTI»KI PLAN UREĐENJA POSLOVNE ZONE PROBOJ Prijedlog plana za javnu raspravu I. TEKSTUALNI DIO - Odredbe za provedbu I URBANISTICA D.O.O. ZA PROSTORNO PLANIRANJE I KONZALTING

Више

Na temelju članka 113

Na temelju članka 113 Na temelju odredbe članka 109., stavka 6. Zakona o prostornom uređenju (Narodne novine broj 153/13 i 65/17) i odredbe članka 65. Statuta Grada Rovinja-Rovigno (Službeni glasnik Grada Rovinja-Rovigno, broj

Више

Zavod za urbanizam, prostorno planiranje i pejzažnu arhitekturu REPUBLIKA HRVATSKA DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA GRAD DUBROVNIK DETALJNI PLAN UREĐEN

Zavod za urbanizam, prostorno planiranje i pejzažnu arhitekturu REPUBLIKA HRVATSKA DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA GRAD DUBROVNIK DETALJNI PLAN UREĐEN Zavod za urbanizam, prostorno planiranje i pejzažnu arhitekturu REPUBLIKA HRVATSKA DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA GRAD DUBROVNIK DETALJNI PLAN UREĐENJA BELVEDERE KNJIGA I: ODREDBE ZA PROVOĐENJE I GRAFIČKI

Више

Microsoft Word - 0. obrazlozenje i odredbe za provodjenje.doc

Microsoft Word - 0. obrazlozenje i odredbe za provodjenje.doc SADRŽAJ UVOD 4 I OBRAZLOŽENJE 5 1. POLAZIŠTA 5 1.1. Značaj, osjetljivost i posebnosti područja u obuhvatu plana 5 1.1.1. Obilježja izgrađene strukture i ambijentalnih vrijednosti 6 1.1.2. Prometna, telekomunikacijska

Више

IZMJENE I DOPUNE URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA NASELJA STARA NOVALJA Prilozi Plana IZMJENE I DOPUNE URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA NASELJA STARA NOVALJA

IZMJENE I DOPUNE URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA NASELJA STARA NOVALJA Prilozi Plana IZMJENE I DOPUNE URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA NASELJA STARA NOVALJA IZMJENE I DOPUNE URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA NASELJA STARA NOVALJA PRILOZI PLANA - OBRAZLOŽENJE - Zagreb, prosinac 2015. 1 NARUČITELJ Grad Novalja Gradonačelnik Ante Dabo Nositelj izrade Plana: Upravni

Више

Na temelju članka 113. Zakona o prostornom uređenju (Narodne novine, 153/13, 65/17, 114/18, 39/19) i članka 31. Statuta Općine Perušić (Županijski gla

Na temelju članka 113. Zakona o prostornom uređenju (Narodne novine, 153/13, 65/17, 114/18, 39/19) i članka 31. Statuta Općine Perušić (Županijski gla Na temelju članka 113. Zakona o prostornom uređenju (Narodne novine, 153/13, 65/17, 114/18, 39/19) i članka 31. Statuta Općine Perušić (Županijski glasnik Ličko-senjske županije, 7/13), Općinsko vijeće

Више

Naručitelj: Grad Obrovac Izrađivač: KONUS d.o.o. Dobropoljana URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA stambene zone u Kruševu UPU 22 ODREDBE ZA PROVOĐENJE Zadar, l

Naručitelj: Grad Obrovac Izrađivač: KONUS d.o.o. Dobropoljana URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA stambene zone u Kruševu UPU 22 ODREDBE ZA PROVOĐENJE Zadar, l Naručitelj: Grad Obrovac Izrađivač: KONUS d.o.o. Dobropoljana URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA stambene zone u Kruševu UPU 22 ODREDBE ZA PROVOĐENJE Zadar, lipanj 2018. ZADARSKA ŽUPANIJA GRAD OBROVAC Naziv prostornog

Више

URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA SUPETARSKA DRAGA (NA 6 15 NA 6 16 ) TEKSTUALNI DIO: - Odluka o donošenju - Službene novine: 41/14 - Internet: www.sn.pgz.hr/default.asp?link=odluke&id=31564 GRAFIČKI DIO: KARTOGRAFSKI

Више

I OŽUJAK I I 2016 I 16 URBANISTI»KI PLAN UREĐENJA TURISTI»KE ZONE SANTA MARINA I TEKSTUALNI DIO - ODREDBE ZA PROVOĐENJE I URBANISTICA D.O.O. ZA PROSTO

I OŽUJAK I I 2016 I 16 URBANISTI»KI PLAN UREĐENJA TURISTI»KE ZONE SANTA MARINA I TEKSTUALNI DIO - ODREDBE ZA PROVOĐENJE I URBANISTICA D.O.O. ZA PROSTO I OŽUJAK I I 206 I 6 URBANISTI»KI PLAN UREĐENJA TURISTI»KE ZONE SANTA MARINA I TEKSTUALNI DIO - ODREDBE ZA PROVOĐENJE I URBANISTICA D.O.O. ZA PROSTORNO PLANIRANJE I KONZALTING I Županija: ISTARSKA ŽUPANIJA

Више

План детаљне регулације дела насеља Калиновац у општини Велико Градиште Рани јавни увид Предмет равног јавног увида су основна концептуална планска ра

План детаљне регулације дела насеља Калиновац у општини Велико Градиште Рани јавни увид Предмет равног јавног увида су основна концептуална планска ра План детаљне регулације дела насеља Калиновац у општини Велико Градиште Рани јавни увид Предмет равног јавног увида су основна концептуална планска развојна решења, која се не односе на услове, могућности

Више

Microsoft Word - IiD DPU Stari Pazin - Tekstualni dio

Microsoft Word - IiD DPU Stari Pazin - Tekstualni dio Naručitelj: Republika Hrvatska Istarska županija GRAD PAZIN Stručni izrađivač: IZMJENE I DOPUNE DETALJNOG PLANA UREĐENJA STARI PAZIN TEKSTUALNI I GRAFIČKI DIO Rijeka, kolovoz 2018. Županija Grad Naziv

Више

(Microsoft Word - pro\350i\232\346ene odredbe PISAK-3 MATE)

(Microsoft Word - pro\350i\232\346ene odredbe PISAK-3 MATE) URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA NASELJA PISAK ODREDBE ZA PROVOðENJE Članak 4. (1) Provedba Urbanističkog plana uređenja naselja Pisak (u daljnjem tekstu. Urbanistički plan) temeljit će se na ovim odredbama,

Више

UPU MEJAŠI DRAGOVOD

UPU MEJAŠI DRAGOVOD Na temelju članka 109. Zakona o prostornom uređenju ("Narodne novine" broj 153/13), te članka 26. stavak 1. točka 15. Statuta Grada Biograda na Moru ( Službeni glasnik Grada Biograda na Moru, broj 5/2009,

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА Град Ваљево Градска управа за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Одељење за урбанизам, грађевинарство, саобраћај и заштиту животне средине Одсек за урбанизам и саобраћај

Више

SADRŽAJ

SADRŽAJ Broj 19/2006. SLUŽBENE NOVINE ISTARSKE ŽUPANIJE Stranica 1113 SADRŽAJ AKTI OPĆINE FAŽANA 30. ODLUKA o donošenju Detaljnog plana uređenja Fažana-jug II... 1114 - Odredbe za provođenje detaljnog plana uređenja

Више

GODINA LIV (XVI)

GODINA LIV (XVI) GODINA LIV (XVI) SPLIT, 20. lipnja 2008. BROJ 16 S A D R Ž A J: GRAD SPLIT GRADSKO VIJEĆE Stranica 1. Odluka o donošenju Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja jugoistočnog dijela područja Visoke u

Више

Microsoft Word - 10_09.doc

Microsoft Word - 10_09.doc stranica 310 - broj 10 Službene novine Općine Sveta Nedelja 23. prosinca 2009. OBJAVE 2. NARUČITELJ: REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA OPĆINA SVETA NEDELJA URBANISTIČKI PLAN UREðENJA UPU-9 GOSPODARSKA

Више

ODREDBE ZA PROVOĐENJE (interno pročišćeni tekst Odredbi za provođenje Službeni glasnik Grada Omiša, broj 2/94, 1/99, 3/03, 6/05, 8/08. I 15/15.) Na te

ODREDBE ZA PROVOĐENJE (interno pročišćeni tekst Odredbi za provođenje Službeni glasnik Grada Omiša, broj 2/94, 1/99, 3/03, 6/05, 8/08. I 15/15.) Na te ODREDBE ZA PROVOĐENJE (interno pročišćeni tekst Odredbi za provođenje Službeni glasnik Grada Omiša, broj 2/94, 1/99, 3/03, 6/05, 8/08. I 15/15.) Na temelju odredbi članka 200. stavak 3. Zakona o prostornom

Више

GRAD POREČ Upravni odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA STAMBENOG NASELJA BOLNICA Sažetak za javnost

GRAD POREČ Upravni odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA STAMBENOG NASELJA BOLNICA Sažetak za javnost GRAD POREČ Upravni odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA STAMBENOG NASELJA BOLNICA U V O D Odluku o izradi Urbanističkog plana uređenja stambenog naselja Bolnica donijelo

Више

I

I ODREDBE ZA PROVOĐENJE Članak 1. U smislu ovih Odredbi, izrazi i pojmovi koji se upotrebljavaju imaju sljedeće značenje: 1. Građevina osnovne namjene - građevina na građevnoj čestici iste namjene koja je

Више

SLUŽBENI GLASNIK

SLUŽBENI GLASNIK SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE PREKO ------------------------------------------------------------------------ BROJ 5. PREKO, 25. SRPNJA 2016. GODINA XVIII ------------------------------------------------------------------------

Више

cjenik grad zemlj-NOVO NOVO.pdf

cjenik grad zemlj-NOVO NOVO.pdf R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem KLASA: 350-01/10-01/17 URBROJ: 2170/01-01-30-10-3

Више

Sl-28.indd

Sl-28.indd 13. јун 2014. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА НОВОГ САДА Број 28 Страна 437. 297 На основу члана 35. став 7. Закона о планирању и изградњи (''Службени гласник Републике Србије'', бр. 72/09, 81/09 исправка, 64/10 УС,

Више

Microsoft Word - KONACNI.doc

Microsoft Word - KONACNI.doc DETALJNI PLAN UREĐENJA STAMBENOG NASELJA «SOLITUDO»U DUBROVNIKU NARUČITELJ: GRAD DUBROVNIK STRUČNI IZRAĐIVAČ: ZAVOD ZA URBANIZAM I IZGRADNJU D.D. OSIJEK KOORDINATOR PLANA: mr.sc. MILENKO MUSOVIĆ,dipl.ing.arh.

Више

br [1].pdf

br [1].pdf GODINA LII (XIV) SPLIT, 11. prosinca 2006. BROJ 32 S A D R Ž A J: GRAD SPLIT GRADSKO VIJE E Stranica 1. Izmjene i dopune Programa održavanja ure enoga gra evinskog zemljišta za 2006. godinu... 2 2. Izmjene

Више

(Microsoft Word - 59_Odluka_vije\346e.doc)

(Microsoft Word - 59_Odluka_vije\346e.doc) Na temelju članka 100. Zakona o prostornom uređenju i gradnji ( Narodne novine broj 76/07 i 38/09), članka 32. Statuta Grada Novalje ( Županijski glasnik Ličko-senjske županije broj 12/09), prikupljenih

Више

I. ID UPU 3 Odredbe_II.JR._FIN

I. ID UPU 3 Odredbe_II.JR._FIN Zagrebačka županija - Grad Ivanić- Grad I. IZMJENE I DOPUNE URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA 3 ODREDBE ZA PROVOĐENJE siječanj 2014. ZG-projekt, Đorđićeva 24, Zagreb 2 ODREDBE ZA PROVOĐENJE U tekstualnom dijelu

Више

Odluka je preuzeta s poveznice: ISSN S L U Ž B E N E N O V I N E OPĆINE LOVRAN LOVRA

Odluka je preuzeta s poveznice: ISSN S L U Ž B E N E N O V I N E OPĆINE LOVRAN LOVRA Odluka je preuzeta s poveznice: http://www.opcinalovran.hr/sn/sn6-2017.pdf, 26.04.2017. ISSN 1848-7688 S L U Ž B E N E N O V I N E OPĆINE LOVRAN LOVRAN, 11. travnja 2017. GODINA: V BROJ: 6 S A D R Ž A

Више

UPU 17 - Odredbe za provodenje

UPU 17 - Odredbe za provodenje Naručitelj: Republika Hrvatska Primorsko-goranska županija Grad Rab Nositelj izrade: Upravni odjel za prostorno uređenje, gospodarstvo i turizam Stručni izrađivač: URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA UPU 17- SUPETARSKA

Више

Broj: 12/2011 SLUŽBENI GLASNIK GRADA POREČA-PARENZO Strana 965 POŠTARINA PLAĆENA KOD POŠTE POREČ SLUŽBENI GLASNIK GRADA POREČA - PARENZO Poreč-P

Broj: 12/2011 SLUŽBENI GLASNIK GRADA POREČA-PARENZO Strana 965 POŠTARINA PLAĆENA KOD POŠTE POREČ SLUŽBENI GLASNIK GRADA POREČA - PARENZO Poreč-P Broj: 12/2011 SLUŽBENI GLASNIK GRADA POREČA-PARENZO Strana 965 POŠTARINA PLAĆENA KOD POŠTE 52440 POREČ SLUŽBENI GLASNIK GRADA POREČA - PARENZO Poreč-Parenzo, 01.12.2011. Broj: 12/11 GODINA: XXXVI PRETPLATNIČKA

Више

v SLUZBENI GLASNIK OPĆINE ŽUPA DUBROVAČKA Uprava i uredništvo: Broj 08 Godina XII. Srebreno, 3. srpnja Srebreno, - tel List izlazi po p

v SLUZBENI GLASNIK OPĆINE ŽUPA DUBROVAČKA Uprava i uredništvo: Broj 08 Godina XII. Srebreno, 3. srpnja Srebreno, - tel List izlazi po p v SLUZBENI GLASNIK OPĆINE ŽUPA DUBROVAČKA Uprava i uredništvo: Broj 08 Godina XII., 3. srpnja 2012., - tel. 487 476 List izlazi po potrebi. SADRŽAJ OPĆINSKO VIJF.ĆF. 37. 37. Ciljane izmjene i dopune PPUO

Више

plan br IV. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE PUŠĆA OBRAZLOŽENJE PLANA prijedlog plana za javnu raspravu lipanj SADRŽAJ: U

plan br IV. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE PUŠĆA OBRAZLOŽENJE PLANA prijedlog plana za javnu raspravu lipanj SADRŽAJ: U SADRŽAJ: Uvod 2 1. Pregled izmjena i dopuna u grafičkom dijelu Plana 4 1.1. Građevinska područja 5 1.1.1. Građevinska područja naselja 5 1.1.2. Građevinska područja izdvojene namjene izvan naselja 6 2.

Више

BROJ 6 Omiš, 7. lipnja SADRŽAJ GRADSKO VIJEĆE 1. Odluka o donošenju Urbanističkog plana uređenja naselja Pisak Odluka o socijalno ugrože

BROJ 6 Omiš, 7. lipnja SADRŽAJ GRADSKO VIJEĆE 1. Odluka o donošenju Urbanističkog plana uređenja naselja Pisak Odluka o socijalno ugrože BROJ 6 Omiš, 7. lipnja 2011. SADRŽAJ GRADSKO VIJEĆE 1. Odluka o donošenju Urbanističkog plana uređenja naselja Pisak... 1 2. Odluka o socijalno ugroženim građanima koji plaćaju umanjenu cijenu isporučene

Више

Microsoft Word - sažetak za javnost doc

Microsoft Word - sažetak za javnost doc SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA OPĆINA PUČIŠĆA Naziv plana: URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA "LUKA" IZDVOJENE POVRŠINE UGOSTITELJSKO TURISTIČKE NAMJENE (T2) S AKVATORIJEM SAŽETAK ZA JAVNOST Nositelj izrade: OPĆINA

Више

Microsoft Word - ODREDBE_PPPJR.doc

Microsoft Word - ODREDBE_PPPJR.doc 1. UVJETI ODREĐIVANJA I RAZGRANIČAVANJA POVRŠINA JAVNIH I DRUGIH NAMJENA Članak 4. (1) Osnovna namjena i način korištenja prostora te razgraničenje, razmještaj i veličina pojedinih površina prikazani su

Више

Microsoft Word juzna obilaznica S.doc

Microsoft Word juzna obilaznica S.doc Službeni glasnik br. 5 od 15. travnja 2009. Temeljem stavka 7. članka 100. Zakona o prostornom uređenju i gradnji ( Narodne novine br. 76/07.), Programa mjera za unapređenje stanja u prostoru Grada Osijeka

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА Град Ваљево Градска управа за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Одељење за урбанизам, грађевинарство, саобраћај и заштиту животне средине Одсек за урбанизам и саобраћај

Више

Petak, 1. srpnja SLUŽBENE NOVINE Stranica 38 broj Na temelju članaka 110. i 198. Zakona o prostornom uređenju ( Narodne novine broj: 153/

Petak, 1. srpnja SLUŽBENE NOVINE Stranica 38 broj Na temelju članaka 110. i 198. Zakona o prostornom uređenju ( Narodne novine broj: 153/ Petak, 1. srpnja 2016. SLUŽBENE NOVINE Stranica 38 broj 5. 15. Na temelju članaka 110. i 198. Zakona o prostornom uređenju ( Narodne novine broj: 153/13.) i članka 35. Statuta Općine Viškovo ( Službene

Више

POŠTARINA PLAĆENA KOD POŠTE POREČ Poreč-Parenzo, SLUŽBENI GLASNIK GRADA POREČA PARENZO Broj: 03/2015 GODINA: XXXXI PRETPLATNIČKA CIJ

POŠTARINA PLAĆENA KOD POŠTE POREČ Poreč-Parenzo, SLUŽBENI GLASNIK GRADA POREČA PARENZO Broj: 03/2015 GODINA: XXXXI PRETPLATNIČKA CIJ POŠTARINA PLAĆENA KOD POŠTE 52440 POREČ Poreč-Parenzo, 26.03.2015. SLUŽBENI GLASNIK GRADA POREČA PARENZO Broj: 03/2015 GODINA: XXXXI PRETPLATNIČKA CIJENA 200,00 KUNA CIJENA PO KOMADU 30,00 KUNA IZDAVAČ:

Више

AKTI OPĆINSKE NAČELNICE

AKTI OPĆINSKE NAČELNICE Stranica - 1 Broj 12 OPĆINE RAŠA 24.prosinca 2016. AKTI OPĆINSKOG VIJEĆA I Na temelju članka 109. stavka 6. Zakona o prostornom uređenju ( Narodne novine broj 153/13), članka 26. Statuta Općine Raša (

Више

Temeljem članka 35. i članka 219. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima ( Narodne novine broj: 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 114/01, 79/

Temeljem članka 35. i članka 219. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima ( Narodne novine broj: 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 114/01, 79/ Temeljem članka 35. i članka 219. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima ( Narodne novine broj: 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09, 153/09, 143/12, 152/14,

Више

GLASNIK GRADA ZADRA Godina: XXV 24.srpnja Broj:8 Temeljem članka 109. Zakona o prostornom uređenju ( Narodne novine br. 153/13), Odluke o izradi

GLASNIK GRADA ZADRA Godina: XXV 24.srpnja Broj:8 Temeljem članka 109. Zakona o prostornom uređenju ( Narodne novine br. 153/13), Odluke o izradi GLASNIK GRADA ZADRA Godina: XXV 24.srpnja 2018. Broj:8 Temeljem članka 109. Zakona o prostornom uređenju ( Narodne novine br. 153/13), Odluke o izradi III. izmjene i dopune DPU-a turističkog naselja Punta

Више

UPU

UPU REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA OPĆINA CEROVLJE URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA ZONE MJEŠOVITE NAMJENE "CIGLANA CEROVLJE" PRIJEDLOG PLANA CEROVLJE - ZAGREB, LISTOPAD d.o.o. za arhitekturu, planiranje i

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА Град Ваљево Градска управа за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Одељење за урбанизам, грађевинарство, саобраћај и заштиту животне средине Одсек за урбанизам и саобраћај

Више

3_18.indd

3_18.indd God. XXV Grad Kutina, 4.4.2018. broj: 3 57. OSTALI AKTI Na temelju članka 113. stavka 3. Zakona o prostornom uređenju ( Narodne novine broj 153/13 i 65/17), članka 44. stavka 5. Statuta Grada 57. GNRALNI

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-34974-LOC-1/2018 Заводни број:

Више

URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA MASLINICA Ovaj elaborat sastavni je dio Odluke o donošenju Klasa: /12-01/13 Ur.broj: 2181/ Grohote, 05. st

URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA MASLINICA Ovaj elaborat sastavni je dio Odluke o donošenju Klasa: /12-01/13 Ur.broj: 2181/ Grohote, 05. st URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA MASLINICA Ovaj elaborat sastavni je dio Odluke o donošenju Klasa: 021-05/12-01/13 Ur.broj: 2181/03-01-12-13 Grohote, 05. studenog 2012. godine Šolta, br. 01/2013. A. TEKSTUALNI

Више

Microsoft Word - Stari Pazin.ODREDBE ZA PROVOĐENJE.JR..doc

Microsoft Word - Stari Pazin.ODREDBE ZA PROVOĐENJE.JR..doc Nositelj izrade: Republika Hrvatska Istarska županija GRAD PAZIN Stručni izrađivač: IZMJENE I DOPUNE DETALJNOG PLANA UREĐENJA STARI PAZIN Rijeka, siječanj 2016. Županija Grad Naziv prostornog plana Istarska

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljišt

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljišt R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem KLASA: 350-07/14-08/133 URBROJ: 2170/01-01-20-14-1

Више

Microsoft Word Resenje GV - Predlog odluke o izradi PDR kompleksa EI.docx

Microsoft Word Resenje GV - Predlog odluke o izradi PDR kompleksa EI.docx На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша, број 88/2008), члана 39. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 101/2008, 4/2009, 58/2009, 25/2011

Више

IZMJENE I DOPUNE URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA GRAĐEVINSKE ZONE SPLOVINE 1 ODREDBE ZA PROVOĐENJE II. ODREDBE ZA PROVOĐENJE 1. UVJETI ODREĐIVANJA I RAZG

IZMJENE I DOPUNE URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA GRAĐEVINSKE ZONE SPLOVINE 1 ODREDBE ZA PROVOĐENJE II. ODREDBE ZA PROVOĐENJE 1. UVJETI ODREĐIVANJA I RAZG II. 1. UVJETI ODREĐIVANJA I RAZGRANIČAVANJA POVRŠINA JAVNIH I DRUGIH NAMJENA Članak 4. Ovim urbanističkim planom uređenja (u daljnjem tekstu: UPU) u granicama obuhvata plana prostor se određuje za slijedeće

Више

DPU Paljuv-TEXT

DPU Paljuv-TEXT ZADARKA ŽUPANIJA OPĆINA NOVIGRAD Naziv prostornog plana:detaljni PLAN UREðENJA NOVO NAELJE PALJUV Naziv dijela plana: TEKTUALNI DIO Program mjera za unapreñenje stanja u prostoru (službeno glasilo): lužbeni

Више

Microsoft Word - Sluzbene novine doc

Microsoft Word - Sluzbene novine doc SLUŽBENE NOVINE GRADA VODNJANA Broj: 05 Godina: XIII Vodnjan, 14.10.2009. Br. 05/2009. Službene novine Grada Vodnjana Str. 303 Na temelju članka 100. Zakona o prostornom uređenju (Narodne novine br. 76/07

Више

3

3 ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ УВОД На основу члана 46. став 1. и 5. и члана 48. Закона о планирању и изградњи ( Сл. гласник РС, бр.72/2009, 81/2009-исправка, 64/2010-УС, 24/2011 и 121/2012),

Више

REPUBLIKA HRVATSKA KOPRIVNI KO KRIŽEVA KA ŽUPANIJA GRAD KOPRIVNICA I. IZMJENE I DOPUNE DETALJNOG PLANA URE ENJA ZONA A 11 U KOPRIVNICI (Glasnik Grada

REPUBLIKA HRVATSKA KOPRIVNI KO KRIŽEVA KA ŽUPANIJA GRAD KOPRIVNICA I. IZMJENE I DOPUNE DETALJNOG PLANA URE ENJA ZONA A 11 U KOPRIVNICI (Glasnik Grada REPUBLIKA HRVATSKA KOPRIVNI KO KRIŽEVA KA ŽUPANIJA GRAD KOPRIVNICA I. IZMJENE I DOPUNE DETALJNOG PLANA URE ENJA ZONA A 11 U KOPRIVNICI (Glasnik Grada Koprivnice broj 4/04) IZRA IVA : URBIA d.o.o. akovec

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-24852-LOCН-2/2018 Заводни број: 05-353-214/2018

Више

IZMJENE I DOPUNE URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA GRAĐEVINSKE ZONE SPLOVINE 1 II. ODREDBE ZA PROVOĐENJE REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA OPĆINA JASENI

IZMJENE I DOPUNE URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA GRAĐEVINSKE ZONE SPLOVINE 1 II. ODREDBE ZA PROVOĐENJE REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA OPĆINA JASENI REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA OPĆINA JASENICE OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: 350-04/11-01/01 URBROJ: 2198/21-03-18-22 Na temelju članka 109. i 111. Zakona o prostornom uređenju (Narodne novine 153/13) i

Више

2.3 Projektni zadatak - Uređenje obalnog pojasa Oštro

2.3 Projektni zadatak - Uređenje obalnog pojasa Oštro PROJEKTNI ZADATAK NAZIV PROJEKTA: IDEJNI PROJEKT UREĐENJA OBALNE ŠETNICE NA POLUOTOKU OŠTRO INVESTITOR: GRAD KRALJEVICA, Frankopanska 1a, Kraljevica LOKACIJA ZAHVATA Predmetni zahvat odnosi se na uređenje

Више

Microsoft Word naslovnica.docx

Microsoft Word naslovnica.docx URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA "BREZINSKA ULICA" I. IZMJENE I DOPUNE PRIJEDLOG PLANA ZA JAVNU RASPRAVU Nositelj izrade plana: Načelnik: Stručni izrađivač: Općina Bistra; Bistranska 98; 10298 Poljanica Bistranska

Више

Generalni urbanistički plan Kaštela

Generalni urbanistički plan Kaštela GENERALNI URBANISTIČKI PLAN KAŠTELA Izmjene i dopune, travanj 2009. (pročišćeni tekst) II Odredbe za provođenje Članak 1. Donosi se Generalni urbanistički plan Kaštela (u daljnjem tekstu: Plan, GUP). Generalnim

Више

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA LJUBEŠĆICA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: /16-01/14 URBROJ: 2186/ Ljubešćica, 20. prosinca 201

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA LJUBEŠĆICA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: /16-01/14 URBROJ: 2186/ Ljubešćica, 20. prosinca 201 REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA LJUBEŠĆICA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: 363-01/16-01/14 URBROJ: 2186/025-01-16-3, 20. prosinca 2016. Na temelju članka 30. stavka 3. Zakona o komunalnom gospodarstvu

Више