С Л У Ж Б Е Н И Л И С Т О П Ш Т И Н Е Ч О К А Број год.

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "С Л У Ж Б Е Н И Л И С Т О П Ш Т И Н Е Ч О К А Број год."

Транскрипт

1 С Л У Ж Б Е Н И Л И С Т О П Ш Т И Н Е Ч О К А Број год.

2 Службени лист општине Чока брoj 21. страна СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ЧОКА 145. На основу члана 8. Закона о финансирању локалне самоуправе («Сл. гласник РС» број 62/06,47/11, 93/12, 99/13,125/14, 83/16 и 104/16), и на основу члана 11. и 38б. Закона о порезима на имовину ( «Сл. гласник РС» бр. 47/13 и 68/14) и члана 77. Статута општине Чока -пречишћени текст - ( Сл.лист општине Чока бр. 3/2011), Скупштина општине Чока на седници одржаној дана 29. новембра године, донела је О Д Л У К У о висини пореске стопе пореза на имовину на права на непокретностима на територији општине Чока Члан 1. Овом одлуком утврђују се стопе пореза на имовину на права на непокретностима на територији општине Чока. Члан 2. Стопе пореза на имовину износе: 1) на права на непокретности пореског обвезника који води пословне књиге-0,40%, 2) на права на земљишту код обвезника који не води пословне књиге -0,20%, 3) на права на непокретности пореског обвезника који не води пословне књиге, осим на земљишту: На пореску основицу Плаћа се на име пореза ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' (1) до динара 0,40% ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' (2) од до порез из подтачке (1) + 0,6% на износ преко динара динара ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' (3) од до порез из подтачке (2) +1,0% на износ преко динара динара ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' (4)преко динара порез из подтачке (3) + 2% на износ преко динара ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Члан 3. Утврђивање, контрола и наплата пореза на имовину врши се у складу са Законом о порезима на имовину. Члан 4. Ступањем на снагу ове одлуке престаје да важи Одлука о висини пореске стопе пореза на имовину на права на непокретностима на територији општине Чока ( Сл. лист општине Чока бр.20/16). Члан 5. Ову одлуку објавити у Службеном листу општине Чока и на интернет страни општине Чока. Члан 6. Ова Одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у Службеном листу општине Чока, а примењиваће се од године. РЕПУБЛИКА СРБИЈА АП ВОЈВОДИНА Oпштина Чока Скупштина општине Чока Број: 016-1/2017 V- XVII. Датум: Ч О К А ПРЕДСЕДНИК СО ЧОКА Олај Тибор, с.р.

3 Службени лист општине Чока брoj 21. страна На члана 5. Закона о порезима на имовину ( «Сл. гласник РС» бр. 47/13 и 68/14 ) и члана 77. Статута општине Чока - пречишћени текст ( Сл.лист општине Чока бр. 3/11), Скупштина општине Чока на седници одржаној дана 29 новембра године донела је О Д Л У К У о висини стопе амортизације за утврђивање пореза на имовину Члан 1. Овом одлуком утврђује се висина стопе амортизације за коју се умањује вредност непокретности, осим земљишта, која чини основицу за утврђивање пореза на имовину обвезника који не води пословне књиге,на непокретностима, осим земљишта, које се налазе на територији општине Чока. Члан 2. Стопа амортизације износи 0,8 % годишње, применом пропорционалне методе, а највише до 40%. Члан 3. Ступањем на снагу ове одлуке престаје да важи Одлука о висини стопе амортизације за утврђивање пореза на имовину ( Сл. лист општине Чока бр.20/16). Члан 4. Ову одлуку објавити у Службеном листу општине Чока и на интернет страни општине Чока. Члан 5. Ова Одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у Службеном листу општине Чока, а примењује се од године. РЕПУБЛИКА СРБИЈА АП ВОЈВОДИНА Општина Чока Скупштина општине Чока Број: 016-1/2017 V- XVII. Датум: Ч О К А ПРЕДСЕДНИК СО ЧОКА Олај Тибор, с.р На члана 6. ст. 5. до 8. и члана 7а Закона о порезима на имовину ( «Сл. гласник РС» бр. 47/13 и 68/14 ) и члана 77. Статута општине Чока -пречишћени текст - ( Сл.лист општине Чока бр.3/11),скупштина општине Чока на седници одржаној дана 29. новембра године донела је О Д Л У К У о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за годину на територији општине Чока Члан 1. Овом одлуком утврђују се просечне цене квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за годину на територији општине Чока. Члан 2. На терторији општине Чока одређене су три зоне за утврђивање пореза на имовину, у зависности од комуналне опремљености и опремљености јавним објектима, саобраћајне повезаности са централним деловима општине Чока, односно са радним зонама и другим садржајима у насељу, и то: 1.Зона-насељено место Чока и катастарска општина Чока. 2.Зона-насељена места Падеј, Остојићево, Санад и катастарске општине Падеј, Остојићево, Санад. 3.Зона-насељена места Врбица, Црна Бара, Банатски Моноштор, Јазово и катастарске општине Врбица, Црна Бара, Банатски Моноштор, Јазово.

4 Службени лист општине Чока брoj 21. страна Зона је утврђена као најопремљенија зона Просечне цене квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за годину на територији општине Чока износе: за 1.Зону (најопремљенију)-насељено место Чока и катастарска општина Чока, цене квадратног метра непокретности износе: -за грађевинско земљиште 350,00дим/м2 -за пољопривредно земљиште 55,56 дин/м2 -за шумско земљиште 55,56 дин/м2 -за станове ,34 дин/м2 -за куће за становање ,20 дин/м2 -за пословне зграде и друге (надземне и подземне) грађевинске објекте који служе за обављање делатности ,00 дин/м2 -за гараже и гаражна места ,00 дин/м2 за 2.Зону-насељена места Падеј, Остојићево, Санад и катастарске општине Падеј, Остојићево, Санад, цене квадратног метра непокретности износе: -за грађевинско земљиште 200,00 дин/м2 -за пољопривредно земљиште 52,86 дин/м2 -за шумско земљиште 52,86 дин/м2 -за станове ,87 дин/м2 -за куће за становање ,58 дин/м2 -за пословне зграде и друге (надземне и подземне) грађевинске објекте који служе за обављање делатности ,00 дин/м2 -за гараже и гаражна места 9.000,00 дин/м2 - за 3.Зону-насељена места Врбица, Црна Бара, Банатски Моноштор, Јазово и катастарске општине Врбица, Црна Бара, Банатски Моноштор, Јазово, цене квадратног метра непокретности износе: -за грађевинско земљиште 140,00 дин/м2 -за пољопривредно земљиште 46,51 дин/м2 -за шумско земљиште 46,51 дин/м2 -за станове ,87 дин/м2 -за куће за становање 7.500,00 дин/м2 -за пословне зграде и друге (надземне и подземне) грађевинске објекте који служе за обављање делатности ,00 дин/м2 -за гараже и гаражна места 6.600,00 дин/м2. Члан 3. Ступањем на снагу ове одлуке престаје да важи Одлука о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за годину на територији општине Чока ( Сл. лист општине Чока бр.20/16). Члан 4. Ову одлуку објавити у Службеном листу општине Чока и на интернет страни општине Чока. Члан 5. Ова Одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у Службеном листу општине Чока, а примењује се од године. РЕПУБЛИКА СРБИЈА АП ВОЈВОДИНА Општина Чока Скупштина општине Чока Број: 016-1/2017 V- XVII. Датум: Ч О К А ПРЕДСЕДНИК СО ЧОКА Олај Тибор, с.р.

5 Службени лист општине Чока брoj 21. страна На основу члана 19. Закона о финансирању локалне самоуправе ( Сл. гласник РС, број 62/06,47/11, 93/12, 99/13,125/14, 83/16 и 104/16), и на основу члана члана 20. став 1. тачка 23. и члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи ( Сл. гласник РС, бр. 129/07 и 83/2014), члана 104. Закона о туризму ( Сл. гласник РС, бр. 36/09,88/10,99/1 и 93/2012), члана 4.Уредбе о изменама Уредбе о највишем и најнижем износу боравишне таксе ( Сл. гласник РС бр. 132/14) и члана 77. Статута општине Чока -пречишћени текст - ( Сл.лист општине Чока бр. 3/2011), Скупштина општине Чока на седници одржаној дана 29. новембра године, донела је О Д Л У К У о боравишним таксама Члан 1. Овом одлуком утврђује се обавеза, износ и начин плаћања боравишне таксе на територији општине Чока, за лица која су држављани Републике Србије, којима је место пребивалишта ван територије општине Чока и за стране држављане. Члан 2. Боравишна такса плаћа се за сваки дан боравка у угоститељском објекту за смештај,изван свог пребивалишта у дневном износу од 60 (шездесет) динара. Члан 3. Врсте угоститељских објеката за смештај су; хотел,апарт хотел,гарни хотел,мотел,туристичко насеље, апартманско насеље, камп, пансион, хостел, преноћиште, одмаралиште, кућа, апартман, соба, сеоско туристичко домаћинство, ловачка вила, ловачка колиба и други објекти за смештај независно од назива под којим послују (конак, етно кућа, коначиште...). Члан 4. Боравишну таксу из члана 3. ове Одлуке не плаћају: 1) деца до седам година старости; 2) лица упућена на бањско и климатско лечење, односно специјализовану рехабилитацију од стране надлежне лекарске комисије; 3) особе са инвалидитетом са телесним оштећењем од најмање 70%, војни инвалиди од прве до пете групе, цивилни инвалиди рата од прве до пете групе, слепа лица, лица оболела од дистрофије и сродних мишићних и неуромишићних обољења, параплегије и квадриплегије, церебралне и дечје парализе и мултиплекс склерозе, особе ометене у развоју, као и пратилац наведених особа; 4) ученици и студенти који организовано бораве у угоститељском објекту за смештај ради извођења спортскорекреативних и других активности по програму министарства надлежног за послове просвете, студенти који организовано бораве у угоститељском објекту за смештај ради извођења обавезне наставе у складу са наставним планом образовне установе, као и учесници републичких и регионалних такмичења у знању и вештинама; 5) страни држављани који су по међународним конвенцијама и споразумима ослобођени плаћања таксе; 6) лица која непрекидно бораве у објекту за смештај дуже од 30 дана. Боравишну таксу умањену за 50% плаћају лица од седам до 15 година старости. Лица из става 1. овог члана не плаћају боравишну таксу ако поднесу доказ да су испуњени услови из става 1. овог члана (чланска карта, потврда школе, односно образовне установе, упут лекарске комисије и друго). Јединица локалне самоуправе може својом одлуком да прошири круг лица из става 1. тач. 2) и 3) овог члана. Члан 5. Наплату боравишне таксе врше субјекти који пружају услугу смештаја, (у даљем тексту: давалац смештаја). Давалац смештаја наплаћује боравишну таксу истовремено са наплатом услуге смештаја. Ако давалац смештаја не наплати боравишну таксу, дужан је да на свој терет уплати износ ненаплаћене боравишне таксе. Члан 6. Давалац смештаја дужан је да у рачуну за услугу смештаја посебно искаже износ боравишне таксе, а у случају из члана 4. ове Одлуке да наведе основ ослобођања од плаћања боравишне таксе.

6 Службени лист општине Чока брoj 21. страна Члан 7. Средства од наплаћене боравишне таксе приход су Буџета општине, а давалац смештаја иста уплаћује у року од 5. дана по истеку сваких 15. дана у месецу, на уплатни рачун број: , модел 97,позив на број: Члан 8. Средства од боравишне таксе користе се на основу Програма који доноси Скупштина општине, а у складу са Законом о туризму. Члан 9. Инспекцијски надзор у делу контроле наплате и уплате боравишне таксе врши јединица локалне самоуправе преко инспектора надлежних за контролу изворних прихода јединице локалне самоуправе. Члан 10. Ступањем на снагу ове Одлуке, престаје да важи Одлука о боравишној такси на територији општине Чока ( Сл. лист општине Чока, број 14/06, 8/07, 3/09 и 16/10). Члан 11. Ову Одлуку објавити у Службеном листу општине Чока и на интернет страни општине Чока. Члан 12. Ова Одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у Службеном листу општине Чока, а примењиваће се од године. РЕПУБЛИКА СРБИЈА АП ВОЈВОДИНА Општина Чока Скупштина општине Чока Број: 016-1/2017 V- XVII. Датум: Ч О К А ПРЕДСЕДНИК СО ЧОКА Олај Тибор, с.р На основу члана 32. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС бр. 129/07 и 83/ други закон и 101/ други закон), и члана 77. став 1. тачка 22. Статута општине Чока ( Службени лист општине Чока бр. 3/11- пречишћен текст ) Скупштинa општине Чока на својој седници одржаној дана године донела је З А К Љ У Ч А К О ПРИХВАТАЊУ ПРОГРАМА РАДА ЦРВЕНОГ КРСТА ЧОКА ЗА ГОДИНУ СА ПЛАНОМ ПРИХОДА И РАСХОДА ЗА ГОДИНУ I. ПРИХВАТА СЕ Програм рада Црвеног крста Чока за годину са планом прихода и расхода за годину. II Овај Закључак ће се објавити у Службеном листу општине Чока. РЕПУБЛИКА СРБИЈА - АП ВОЈВОДИНА Председник СО-е Чока О П Ш Т И Н А Ч О К А Олај Тибор, с.р. СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ЧОКА Број: 016-1/2017 V- XVII Дана: год. Ч О К А

7 Службени лист општине Чока брoj 21. страна ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ОПШТИНЕ ЧОКА 150. На основу члана 61. став 2. Закона о јавним путевима ( Службени гласник РС број:101/05,123/07,101/11, 93/12 и 104/13), члана 20. тачке 12. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС број: 129/07, 83/14 и 101/16), члана 124. Статута општине Чока ( Службени лист општине Чока број 3/11) и члана 13. став 2. Одлуке о покретању поступка ликвидације Јавно предузеће-дирекција за изградњу општине Чока ( Службени лист општине Чока број: 20/16) Општинско веће општине Чока дана године донело је О д л у к у о доношењу Плана зимског одржавања локалних и некатегорисаних путева, уличних саобраћајница на територији општине Чока Члан 1. Доноси се План зимског одржавања локалних и некатегорисаних путева, уличних саобраћајница на територији општине Чока који је одштампан уз ову одлуку и чини њен саставни део. Члан 2. О спровођењу Плана стараће се Општинска управа општине Чока, Одељење надлежно за послове комуналне делатности. Члан 3. Средства за финансирање спровођења Плана обезбеђују се из буџета општине Чока. Члан 4. План зимског одржавања објавити у ''Службеном листу општине Чока''. Република Србија -АП Војводина Општина Чока Општинско веће Број: VI 016-2/ /6 Датум: год. Ч о к а Председница Општинског већа Чока Стана Ђембер, с.р.

8 Службени лист општине Чока брoj 21. страна На основу члана 61. став 2. Закона о јавним путевима ( Службени гласник РС број:101/05,123/07,101/11, 93/12 и 104/13), члана 20. тачке 12. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС број: 129/07, 83/14 и 101/16), члана 124. Статута општине Чока ( Службени лист општине Чока број 3/11) чана 2. тачке 8.Одлуке о додељивању искључивог права за обављање делатности пружања услуга на које се Закон о јавним набавкама не примењује мења се Одлука о додељивању искључивог права за обављање делатности пружања услуга на које се Закон о јавним набавкама не примењује ( Службени лист општине Чока бр. 4/15, 4/17, 8/17 и 18/17) и члана 13. став 2. Одлуке о покретању поступка ликвидације Јавно предузеће-дирекција за изградњу општине Чока ( Службени лист општине Чока број: 20/16) Општинско веће општине Чока дана године донело је ПЛАН ЗИМСКОГ ОДРЖАВАЊА ЛОКАЛНИХ И НЕКАТЕГОРИСАНИХ ПУТЕВА, УЛИЧНИХ САОБРАЋАЈНИЦА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ЧОКА (од год. до год.) Чока, новембар године

9 Службени лист општине Чока брoj 21. страна I Уводне напомене Одржавањем локалних и некатегорисаних путева и уличних саобраћајница (у даљем тексту: путеви ) у зимском периоду, сматрају се радови и активности неопходни за обезбеђење проходности и безбедности саобраћаја на путевима, који могу бити угрожени снежним падавинама, завејавањем услед дејства ветра или поледицом услед ниске температуре или појаве ледене кише. Одржавање путева у зимском периоду обухвата: 1. планирање зимског одржавања, 2.организовање приправност и обезбеђење механизације и потребних материјала, 3. поступак зимског одржавања, 4. обавештавање о проходности путева. План зимског одржавања путева доноси Општинско веће општине Чока. План рада зимске службе доноси Пружалац услуге који садржи: 1. прегледну карту улица на територији општине, 2. локације критичних места (мостови, оштре кривине, велики успони, зоне изненадног завејавања и др.), 3. поделу путева према приоритетима одржавања, 4. распоред механизације и списак средстава и материјала на располагању за вршење зимске службе (број, врста и количина), 5. степен приправности зимске службе, 6. начин чишћење снега са коловоза пута, тротоара, стајалишта, паркинга, у центру насеља Чоке, 7. систем обавештавања о стању на путевима, 8. начин евиденције рада, 9. и друга питања од значаја за рад зимске службе. Општина Чока као Наручилац услуге и Јавно комунално предузеће Чока као Пружалац услуге ће закључити посебан уговор о вршењу зимске службе. На територији општине Чока дужина локалних и некатегорисаних путева који се одржавају у зимским условима износи 93 км. 1. ПОЧЕТАК И КРАЈ ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ Планирани почетак зимске службе је године а завршетак године. У случају потребе зимска служба ће бити ангажована пре или после наведеног времена трајања. Јавно комунално предузеће Чока, као Пружалац услуге у обавези је да до године доноси План рада зимске службе, да оспособи потребан број и врсту машина, потребан број радника, набави резервне делове, акумулаторе, моторна уља, горива, антифриза, материјал за посипање и остало. Зимска служба се ставља у функцију одмах по почетку падавина. Када при снежним падавинама почне да се задржава снег на коловозу дебљине веће од 5 цм на путевима приступа се чишћењу снега. Чишћење се врши механичким средствима, водећи рачуна да се изврше одговарајућа проширења код кривина. Посипање асфалтираног коловоза са соли се врши када температура падне испод 0 о С, мешавином соли и песка врши се када су коловози под снегом а температура изнад -5 C. Када су температуре испод -5 C, посипање коловоза врши се ризлом или шљаком. Бетонирани путеви се посипају искључиво песком, ризлом или шљаком. Пружалац услуге организује зимску службу на начин да према хидрометеоролошким условима за наредни период обезбеди одговарајући степен мобилности. 2. ПРИОРИТЕТ ОДРЖАВАЊА ПУТЕВА У случају да се при интензивнијим и дужим падавинама и вејавицама не може одржавати стална проходност са расположивом механизацијом и средствима, треба обезбедити приоритете обезбеђења проходности путева у зависности од значаја пута и интензитета саобраћаја.

10 Службени лист општине Чока брoj 21. страна Задатке надзора зимске службе вршиће Одељење надлежно за обављање послова из области комуналне делатности и саобраћаја Општинске управе општине Чока (у даљем тексту: Одељење ). Путеви са савременим коловозом разврстани су у три приоритета. Општински путеви и улице у насељима на којима се обавља линијски превоз путника у току зимског периода по правилу морају бити стално проходни Први приоритет Путеви I. приоритета су општински путеви у насељима на којима се одвија линијски превоз путника. Коловоз се чисти и посипа са соли тако да се омогући обављање саобраћаја уз смањену безбедну брзину у отежаним условима (снег на коловозу, поледица, ниске температуре, слаба видљивост и сл.) на макс. 40 км/час. Ови путеви морају бити оспособљени за проходност, у нормалним зимским условима, по целој ширини коловоза у року од 5 часова од момента настајања потребе за интервенцију механизације. Путеви I. приоритета чине путну мрежу од укупне дужине од 13,020 км. Општински пут I. приоритета је локални пут између Остојићева и Јазова Други приоритет Коловоз се чисти од снега а посипање се врши само на опасним кривинама, раскрсницама са већим интензитетом саобраћаја и успонима и тиме омогућује проходност, али тек након чишћења путева I. приоритета, дакле са закашњењем. Ови путеви морају бити оспособљени за проходност, у нормалним зимским условима, по целој ширини коловоза у року од 7 часова од момента настајања потребе за интервенцију механизације. Путеви II. приоритета чине путну мрежу од 18,230 км. Објекти II. приоритета су: паркинзи, тротоар у насељу Чока у улици М.Тита - од улице Потиска до улице Бранка Радичевича; на парној страни Потиске улице - од улице Моша Пијаде до Сенћанске улице; на непарној страни у Сенћанској улици од Потиске улице до жељезничке рампе Трећи приоритет Путеви III. приоритета су остале улице у насељима, изграђени некатегорисани путеви у општини, који се при јачим падавинама могу затворити, а чишћењу се приступа по престанку падавина односно након завршног чишћења путева I. и II. приоритета, с тим што прекид саобраћаја не сме бити дужи од 2 дана. Путеви III. приоритета чине путну мрежу од 61,420 км Приоритет путева за чишћење у периоду великих снежнх падавина У изузетно неповољним приликама, Пружалац услуге може ангажовати сва средства на део значајнијих путева I. приоритета па тек након оспособљавања за саобраћај најзначајнијих путних праваца наставити рад на оспособљавању осталих путева. Када Пружалац услуге не може са планираним капацитетима обезбедити проходност путева у планираним роковима и постоји опасност да ће доћи до обуставе саобраћаја обавезан је да предузме следеће: 1) да извести овлашћеног представника Одељења, Штаб за ванредне ситуације и надлежну полицијску управу да се на одређеним деоницама путева не може се обезбедити проходност за саобраћај и затражи обуставу саобраћаја на изласцима насељених места у зони где је проходност путева доведена у питање, 2) да по налогу Штаба за ванредне ситуације затражи пружање помоћи у средствима рада и материјалу који не може обезбедити сопственим ангажовањем, 3) да предузима све потребне мере у границама расположивих укупних капацитета да се успостави саобраћај у најкраћем могућем времену.

11 Службени лист општине Чока брoj 21. страна ДИМЕНЗИОНИСАЊЕ ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ У складу са просечним потребама и могућностима обезбеђења, Планом рада зимске службе Пружалац услуге ће утврдити број машина и радне снаге у оном обиму који ће обезбедити проходност за 5 односно 7 часова након настанка потребе за интервенцијом. Овај План у погледу димензионисања капацитета за рад у зимској служби подразумева да ће једна иста механизација интервенисати на путевима I. и II. приоритета са максималним ангажовањем у раду. При овоме се мора имати у виду да се не може одмах интервенисати на свим путним правцима, али да ће се интервенције завршити у поменутим роковима за случај просечних зимских услова. 4. ЛОКАЦИЈЕ ДЕПОНИЈА МАТЕРИЈАЛА ЗА ПОСИПАЊЕ И МАШИНА Чока. Материјал за посипање и потребна машина биће складиштено у дворишту Јавног комуналног предузећа Материјал за посипање ће се користити претежно на оним путним правцима где се одвија линијски превоз путника и на најугроженијим деоницама путева (оштре кривине, успони и раскрснице са већим интензитетом саобраћаја итд.). 5. ЛОКАЦИЈА КРИТИЧНИХ МЕСТА 5.1. Зоне изненадног завејања Опасност од завејања нарочито је велика на оним деоницама путева, које се налазе на подручју јаких ветрова, који дувају у близини површине земље а једновремено леже на ветрометини односно заветрини. По досадашњем искуству најкритичнија места се налазе ван насеља, а што се тиче општинских путева најкритичније је на почетку деонице Остојићево-Јазово Оштре кривине Оштре кривине које су опасне за саобраћај у зимским условима су следеће: кривине на локалном путу Остојићево - Јазово и кривине око моста на Златици код Падеја. 6. СТЕПЕНИ ПРИПРАВНОСТИ У циљу економичнијег организовања зимске службе, а у зависности од временских прилика (трајања и интензитета падавина, температура ваздуха и коловоза, влажност и др.) и метеоролошке прогнозе, одређују се четири степена приправности (спремности) у зимској служби Први степен спремности Први степен спремности уводи се почетком зимске службе у којем се ангажованост радника, механизације и средстава је 25% у односу на план зимске службе. Овај степен спремности траје све док су повољни временски услови (нема снежних падавина и температура је изнад 5 C док метеоролошка прогноза не најави промену) Други степен спремности Други степен спремности уводи се када температура ваздуха падне до 0 C уз појаву влаге и кише или се спусти и испод 0 C и ако метеоролошка прогноза не најављује снежне падавине односно ако су најављене слабе падавине. Врши се редовно обилазак и преглед путева и превентивно посипање коловоза ради спречавања поледице нарочито на опасним местима, а ангажованост радника, механизације и средстава је 50 % у односу на план зимске службе Трећи степен спремности Трећи степен спремности уз ангажовање радника и механизације и средстава од 100 % у односу на план зимске службе уводи се кад се погоршају временски услови (пада снег, температура испод 0 C, дува ветар и др.) и када метеоролози најаве снежне падавине и неповољне временске прилике.

12 Службени лист општине Чока брoj 21. страна Четврти степен спремности Четврти степен спремности уводи се када планом предвиђен број радника, механизације и средстава нису довољни да савладају временске непогоде и одрже проходност на путевима. Пружалац услуге у овом случају је дужан да поред Одељења обавести Штаб за ванредне ситуације и надлежну полицијску управу и по налогу Штаба да ангажује потребну радну снагу и механизацију других правних или физичких лица. У случају проглашења ванредних услова на путевима активира се посебан план зимске службе на ангажовање потребне механизације и радника од других предузећа у ванредним условима по налогу Штаба за ванредне ситуације. 7. УСЛОВИ И ОЦЕНА О ИЗВРШЕЊУ РАДОВА При извршењу радова у зимској служби сматраће се да је Пружалац услуге испунио наведене захтеве из овог Плана ако је: 1. редовно обавештавао Одељење о преузетим радњама у току зимске службе, 2. у наведеним временским интервалима посуо со по асфалтираним површинама коловоза у потребним количинама у случају појаве иња, поледице, ледене кише или снега испод 5 цм дебљине при температуре до C, 3. у наведеним временским интервалима очистио снег који је дебљине преко 5 цм, а преко снега који је преостао на асфалтираним површинама коловоза због технолошке немогућности скидања у потпуности разастрта со у потребним количинама, 4. оспособио пут око два сата након престанка падавина уколико снег пада непрекидно или је чистио коловоз за цео време падања са свом механизацијом предвиђеном Планом рада зимске службе, 5. у случају дуготрајних и интензивних падавина, вејавица и стварања сметова, Пружалац услуге је дужан да ангажује сву предвиђену механизацију према свом Плану рада зимске службе. Уколико предвиђена механизација није довољна Пружалац услуге ће предузети мере по налогу Штаба за ванредне ситуације, 6. када се интензивно наноси снег на путеве и онемогућава чишћење снега коловоза или самим чишћењем се повећава могућност за формирање већих сметова Пружалац услуге ће о томе информисати надлежну полицијску управу и Штаб за ванредне ситуације и по њиховом налогу концентрисати капацитете за рад на чишћењу снега на местима где непостоје услови да дође до завејавања људства и механизације која ради на чишћењу, 7. уколико се радови наведени у тачкама 1. до 6. изведу на описан начин, сматра се да се саобраћај може одвијати нормално, отежано или јако отежано, под условом, да су ученсици у саобраћају опремљени одговарајућом зимском опремом, уз обавезу да су возачи дужни да брзину кретања возила подесе према особинама и стању пута, видљивости, атмосферсим приликама, стању возила и терета, густини саобраћаја и другим саобраћајним условима, тако да се возило може благовремено зауставити пред сваком препреком, коју под датим условима може да предвиде. 8. ОБАВЕЗЕ ПРУЖАОЦА УСЛУГЕ 8.1. Обавезе пре почетка зимске службе Пружалац услуге је у обавези да пре почетка зимске службе надлежном Одељењу Општинске управе достави следеће податке: 1. спецификацију механизације са регистарским бројевима возила, 2. преглед радне снаге, 3. детаљан распоред радника и техничког кадра који ће бити ангажован у зимској служби, 4. решење о именовању лица за руководиоца зимске службе, 5. решење о одређивању лица задуженог за пружање информације надлежним органима, 6. количини соли и других материја за посипање, 7. свој План рада зимске службе, што ће поред Одељења доставити и надлежној полицијској управи ради усаглашавања својих поступања Обавезе за време трајања зимске службе Пружалац услуге је у обавези да за време трајања зимске службе:

13 Службени лист општине Чока брoj 21. страна обезбеди квалитетно руковођење и извршење радова, 2. обезбеди со и да води рачуна о рационалној потрошњи соли, 3. да води уредну сву документацију и то: грађевински дневник зимске службе, радне налоге, путне налоге о раду машина и транспортних средстава и евиденцију о раду и радника, да води евиденцију утрошка посипаног материјала, као и стање на залихама и о истом извештава надлежно Одељење Општинске управе, 4. да док траје зимска служба свакодневно води грађевински дневник, 5. да свакодневно достави извештај о обављању зимске службе на адресу надлежног Одељења Општинске управе, до 9,00 часова за претходни дан Задатак дежурног лица Општинска управа општине Чока обезбеђује дежурство за праћење временских прилика. Задатак дежурног лица је да прати временске услове, да обавештава Руководиоца зимског одржавања у случају потребе за интервенцијом. 9. НАДЗОР Одељење Општинске управе ће вршити сталну контролу квалитета, обима и врсте изведених радова који су регулисани Планом зимског одржавања путева и Планом рада зимске службе, техничким условима у зимском периоду. Координација рада, упутства, налози и наредбе овлашћеног радника Одељења имају наредбодавни карактер за све учеснике које врше зимску службу. Одељење оверава грађевински дневник, контролише испостављене привремене и окончане ситуације. 10. ОСНОВНИ И ОПШТИ ПОДАЦИ О УЧЕСНИЦИМА У ОРГАНИЗОВАЊУ ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ Одељење за привреду, пољопривреду, развој, урбанизам, за грађевинске послове за спровођење обједињене процедуре и стамбено - комуналне делатности Општинске управе општине Чока Као управљач путева и улица у насељима општине Чока Одељење врши инвеститорске функције, координацију радова и организовање стручног надзора над зимском одржавању наведених путева. Адреса: Чока, Потиска бр. 20. Телефон : 0230/ Шеф Одељења: Ева Шевењхази Дежурно лице: Тибор Урбан Телефон: 064/ адреса: razvojeva@coka.rs Јавно комунално предузеће Чока из Чоке Врши одржавање локалних путева, некатегорисаних путева, уличних саобраћајница и улица (изузев државних путева I. и II. реда који пролазе кроз насеља на територији општине Чока). Адреса: Чока, Палих Бораца бр. 5. Телефон : 0230/ Директор : Вукоман Матовић Руководилац зимског одржавања: Дијана Китановић Телефон: 064/ адреса: jkpcoka@mts.rs Представници месних заједница Месна заједница Врбица: Месна заједница Црна Бара: Месна заједница Санад: Месна заједница Јазово: Месна заједница Остојићево: Месна заједница Падеј:

14 Службени лист општине Чока брoj 21. страна Штаб за ванредне ситуације општине Чока Проглашава ванредно стање и координира рад свих учесника у зимском одржавању путева у случају настанка ванредних услова на путевима. Адреса: Чока, Потиска бр. 5. Телефон: 0230/ Контакт особа: Душанка Клиска 11. ОПШТИ ПОДАЦИ О ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ КОЈЕ ВРШЕ РАДОВЕ НА ПУТЕВИМА У НАДЛЕЖНОСТИ ЈП ПУТЕВИ СРБИЈЕ Компанија ВОЈПУТ а.д. Нови Сад - Пункт СЕНТА у Сенти Врши одржавање државних путева на територији општине Чока. Адреса: Сента, Новосадски пут бр.72 Телефон: 024/ Одговорни руководилац: Небојша Балош грађ. техн., моб.тел ИЗРАЗИ И ДЕФИНИЦИЈЕ О УСЛОВИМА КОЈИ СЕ ОДНОСЕ НА ЗИМСКУ СЛУЖБУ Локални пут јавни пут који саобраћајно повезује насеља општине, као и територију општине са мрежом државних путева. Некатегорисани пут саобраћајна површина која је доступна већем броју разних корисника и која је под тим називом уписна у катастар непокретности. Улица јавни пут у насељу који саобраћајно повезује делове насеља. Улична саобраћајница део улице, коловоз - предвиђен за саобраћај возила, Снежна лапавица настаје када снег пада при температури од 0 о Ц или кад се нападани снег при нижим температурама посоли и топи. Снежни покривач настаје падањем снега при температурама нижим од 0 о C променљиве дебљине, зависно од интензитета и дужине падања. Вејавица појам који означава падање снега уз истовремено појачана ваздушна струјања ветар. При јачим ветровима већ нападали снег преноси се на друга места, и зависно од конфигурације терена на плитким насипима и усецима пута ствара сметове дебљине дебљине и до неколико метара. Поледице кад ниске температуре затекну влажни коловоз (температура испод 0 о C) настаје поледица. Дебљина поледице зависи од температуре и од степена влажности коловоза. Коловоз је влажан од претходне кише, магле претходно отопљеног снега. Иње то су ледени кристали који се на коловозу стварају у току ноћи (често и као магла). Ледена киша најопаснија врста клизавости. Из топлотног слоја атмосфере киша пада кроз хладан ваздух, а на хладну површину, и одмах се леди, те за кратко време настане дебљи слој леда. Смањена видљивост постоји ако због неповољних атмосферских или других прилика возач не може јасно да уочи друге учеснике у саобраћају на удаљености од најмање 200 м на отвореном путу, односно 100 м, у насељу (тачка 57. члан 10. Закона о основама безбедности саобраћаја на путевима). Пут проходан: 1. Саобраћај нормалан - коловоз чист без снега и леда.

15 Службени лист општине Чока брoj 21. страна Саобраћај на путу отежан - коловоз има местимично леда и снега до 5 цм, или је магла на путу. 3. Саобраћај јако отежан - ако је снежни покривач изнад 5 цм, уз могућност соабраћаја са зимском опремом. Пут непроходан - ако на коловозу има велике количине снега, лед или осулина, а чишћење није извршено. При овоме могу бити два случаја: 1. пут непроходан за одређену врсту возила: приколице, шлепери и сл. 2. пут непроходан за све врсте возила. Основни хидрометеоролошки подаци су: да ли се очекује пад температуре у току ноћи, да ли су могући мразеви, да ли очекују падавине и ког обима итд. Подаци са терена: температура ваздуха изнад коловоза, стање површине коловоза у погледу влажности, дебљина снега на коловозу итд. Ванредни временски услови: подразумевају се временске прилике окарактерисане као елементарна непогода (јак снег и ветар, ледена киша, ниске температуре и др.), вишедневне снежне падавине праћене јаким ветром које захватају већу или целу територију општине, временске прилике при којима се не може на основу редовног плана да се оспособи путна мрежа за одвијање саобраћај. Зимска опрема - под зимским опремом моторних возила и прикључних возила, подразумевају се пнеуматици за зимску употребу (М+С) на погонским точковима, односно радијални пнеуматици на свим точковима, или пнеуматици са летњим профилом ако возило у прибору има ланце за погонске точкове, а под зимском опремом аутобуса и теретних возила подразумева се још и лопата. На напред наведеним пнеуматицима дубина шара газећег слоја, по обиму и ширини, мора износити најмање 4мм. РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ОПШТИНА ЧОКА ОПШТИНСКО ВЕЋЕ Број : VI 016-2/ /6 Датум : година Ч О К А Потиска улица број 20. Председница Општинског већа општине Чока Ђембер Стана, с.р.

16 Број Одлуке С А Д Р Ж А Ј Страна СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ЧОКА 145 ОДЛУКА О ВИСИНИ ПОРЕСКЕ СТОПЕ ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ НА ПРАВА НА 1045 НЕПОКРЕТНОСТИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ЧОКА 146 ОДЛУКА О ВИСИНИ СТОПЕ АМОРТИЗАЦИЈЕ ЗА УТВРЂИВАЊЕ ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ ОДЛУКА О УТВРЂИВАЊУ ПРОСЕЧНИХ ЦЕНА КВАДРАТНОГ МЕТРА ОДГОВАРАЈУЋИХ 1047 НЕПОКРЕТНОСТИ ЗА УТВРЂИВАЊЕ ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ ЗА ГОДИНУ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ЧОКА 148 ОДЛУКА О БОРАВИШНИМ ТАКСАМА ЗАКЉУЧАК О ПРИХВАТАЊУ ПРОГРАМА РАДА ЦРВЕНОГ КРСТА ЧОКА ЗА ГОДИНУ СА ПЛАНОМ ПРИХОДА И РАСХОДА ЗА ГОДИНУ 1053 ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ОПШТИНЕ ЧОКА 150 ОД ЛУКА О ДОНОШЕЊУ ПЛАНА ЗИМСКОГ ОДРЖАВАЊА ЛОКАЛНИХ И НЕКАТЕГОРИСАНИХ ПУТЕВА, УЛИЧНИХ САОБРАЋАЈНИЦА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ЧОКА 151 ПЛАН ЗИМСКОГ ОДРЖАВАЊА ЛОКАЛНИХ И НЕКАТЕГОРИСАНИХ ПУТЕВА, УЛИЧНИХ САОБРАЋАЈНИЦА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ЧОКА ГЛАВНИ И ОДГОВОРНИ УРЕДНИК: Тот Золтан, Секретар СО-е Чока ГОДИШЊА ПРЕПЛАТА: 2.500,00 динара На редован рачун Општинске управе општине Чока / Број жиро рачуна: Позив на број: ИЗДАВАЧ: Општинска управа општине Чока АДРЕСА ИЗДАВАЧА: Чока, Потиска бр. 20 Н А П О М Е Н А:,,Службени лист општине Чока број 21/2017 је због техничких разлога објављен на српском језику, док ће на мађарском језику бити објављен накнадно. Главни и одговорни уредник

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЧОКА CSÓKA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA Сл.лист општине Чока бр. 15. страна На основу члана 32. став 1. тачка 20

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЧОКА CSÓKA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA Сл.лист општине Чока бр. 15. страна На основу члана 32. став 1. тачка 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЧОКА CSÓKA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA Сл.лист општине Чока бр. 15. страна 767. 27.11.2013. 116. На основу члана 32. став 1. тачка 20. Закона о локалној самоуправи (,,Службени гласник

Више

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE (Sl. list Grada Novog Sada, br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom uređuju se uslovi i način organizovanja poslova

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СЕНТА БРОЈ 7. ГОДИНА XLVIII 08. МАЈА ГОДИНЕ С Е Н Т А

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СЕНТА БРОЈ 7. ГОДИНА XLVIII 08. МАЈА ГОДИНЕ С Е Н Т А БРОЈ 7. ГОДИНА XLVIII 08. МАЈА 2013. ГОДИНЕ С Е Н Т А 79. На основу члана 7. и 36. став 1. Закона о превозу и друмском саобраћају ("Службени гласник РС", број 46/1995, 66/2001, 61/2005, 91/2005, 62/2006

Више

ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 23. НОВЕМБАР ГОДИНЕ БРОЈ 30 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА

ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 23. НОВЕМБАР ГОДИНЕ БРОЈ 30 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА www.gornjimilanovac.rs ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 23. НОВЕМБАР 2018. ГОДИНЕ БРОЈ 30 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА ЈЕ 1.000 ДИНАРА С А Д Р Ж А Ј АКТА 114. Закључак

Више

Година LIV Број 31/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 46. Закона о локалним изборима ( Службени гласник Репу

Година LIV Број 31/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 46. Закона о локалним изборима ( Службени гласник Репу Година LV Број 31/2018 284 SLU@BEN LST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 46. Закона о локалним изборима ( Службени гласник Републике Србије број 129/2007, 34/2010 - Одлука УС РС и 54/2011),

Више

Страна 1. Број 7. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТРСТЕНИК год. На основу члана 60., а у вези са чланом 6. став 1. тачка 1. Закона о финансирању лока

Страна 1. Број 7. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТРСТЕНИК год. На основу члана 60., а у вези са чланом 6. став 1. тачка 1. Закона о финансирању лока Страна 1. Број 7. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТРСТЕНИК 30.11.2018.год. На основу члана 60., а у вези са чланом 6. став 1. тачка 1. Закона о финансирању локалне самоуправе (''Сл.гласник РС'',бр.62/06...96/17-усклађени

Више

На основу члана 64

На основу члана 64 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЧОКА CSÓKA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA 87. Сл.лист општине Чока бр. 13. страна 727. 31.12.2014. На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту («Сл.гласник РС», број 62/06,

Више

На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ("

На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи (Службени гласник РС, број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ( На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ("Службени гласник РС", бр. 135/2004, 36/2009, 36/2009

Више

На основу члана 64

На основу члана 64 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЧОКА CSÓKA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA Број 13. страна 583. 16.08.2013. 88. На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту («Сл.гласник РС», број 62/06, 69/08 и 41/09) и

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР Година: 37. Алибунар, 29. март године Бесплатан примерак Број АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ На основу члана 40. С

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР Година: 37. Алибунар, 29. март године Бесплатан примерак Број АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ На основу члана 40. С СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР Година: 37. Алибунар, 29. март 2018. године Бесплатан примерак Број 7 119. АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ На основу члана 40. Статута општине Алибунар (''Службени лист општине Алибунар''

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ KИКИНДА Година 50. дана године Број: 5. ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 1. На основу одредбе члана 51. Статута општине Кикинда (

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ KИКИНДА Година 50. дана године Број: 5. ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 1. На основу одредбе члана 51. Статута општине Кикинда ( СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ KИКИНДА Година 50. дана 20.02.2015. године Број: 5. 1. На основу одредбе члана 51. Статута општине Кикинда ( Службени лист општине Кикинда, број 4/06-пречишћени текст, 2/08, 19/08,

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК

СЛУЖБЕНИ  ГЛАСНИК СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ГРАДА ВАЉЕВА ГОДИНА XХХIX БРОЈ 18 30. новембар 2018. ИЗЛАЗИ ПО ПОТРЕБИ 335. На основу члана 6. став 5 до 7. и чл. 7а ст. 1. и 2. Закона о порезима на имовину (''Службени гласник РС'',

Више

Presentation og Police directorate

Presentation og Police directorate REPUBLIKA SRBIJA MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA DIREKCIJA POLICIJE Planiranje, priprema, koordinacija i sprovođenje evakuacije u vanrednim situacijama - iskustva i prakse Beograd, 17.04.2019. godine

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ VI ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године На основу члана 76. и 77. а у вез

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ VI ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године На основу члана 76. и 77. а у вез ОПШТИНЕ 30.03.2018. На основу члана 76. и 77. а у вези са чланом 64. Закона о јавној својини ( Службени гласник РС бр.72/2011, 88/2013, 105/2014, 104/2016 - др.закон и 108/2016), члана 71. став 1. тачка

Више

Propisi i uplatni računi lokalnih javnih prihoda Glavnog grada Podgorice Na osnovu Zakona o finansiranju lokalne samouprave ("Sl.list RCG", br. 42/03

Propisi i uplatni računi lokalnih javnih prihoda Glavnog grada Podgorice Na osnovu Zakona o finansiranju lokalne samouprave (Sl.list RCG, br. 42/03 Propisi i uplatni računi lokalnih javnih prihoda Glavnog grada Podgorice Na osnovu Zakona o finansiranju lokalne samouprave ("Sl.list RCG", br. 42/03 i Sl.list CG, 5/08, 51/08, 74/10, 01/15, 78/15, 3/16

Више

године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПО

године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПО 30.10.2018. године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПОРЕЗИ Порез на имовину 1. Порез на Закон о порезу на

Више

16

16 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН Година MMXVIII Број ТЕМЕРИН 302018. Примерак 100,00 динара На основу члана 15. тачка 8. Закона о ванредним ситуацијама (''Службени гласник Републике Србије'', број 111/09,

Више

На основу члана 64

На основу члана 64 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЧОКА CSÓKA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA Службени лист општине Чока бр. 17. страна 297. 01.09.2016. 110. На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту («Сл.гласник РС», број

Више

број 27 2

број 27 2 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 На основу члана 6. и 7а. и члана 38б. Закона о порезима на имовину ( Службени гласник РС, бр. 26/2001...68/14),

Више

На основу члана 64

На основу члана 64 На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту («Сл.гласник РС», број 62/06, 69/08 и 41/09) и члана 1. Одлуке о одређивању надлежног органа за спровођење поступка давања у закуп пољопривредног

Више

Microsoft Word - Sluzbeni list broj 37.doc

Microsoft Word - Sluzbeni list broj 37.doc TSKOVNA POŠTARNA PLAĆENA KOD POŠTE 24000 SUBOTCA SLUŽBEN LST GRADA SUBOTCE BROJ: 37 GODNA: L DANA:06. novembar 2015. CENA: 87,00 DN. Broj: -401-1353/2015 Dana: 20.10.2015. godine Na osnovu člana 51. stav

Више

Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА БАЊА ГО

Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА БАЊА ГО Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА 2.7.2019. године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА 2.7.2019. ГОДИНЕ ОПШТИНЕ 187. Председник општине Врњачка Бања, на основу чл.100.став

Више

На основу члана 15. Закона о ванредним ситуацијама ( Службени гласник РС, број 111/09), члана 20. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС,

На основу члана 15. Закона о ванредним ситуацијама ( Службени гласник РС, број 111/09), члана 20. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, На основу члана 15. Закона о ванредним ситуацијама ( Службени гласник РС, број 111/09), члана 20. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, број 129/07) и члана 18. став 1. тачка 20. Статута

Више

1. Закон о локалној самоуправи («Сл. гласник РС» бр. 129/2007 и 83/14-други Закон) 2. Закон о државној управи (79/2005, 101/2007, 95/2010 и 99/14) 3.

1. Закон о локалној самоуправи («Сл. гласник РС» бр. 129/2007 и 83/14-други Закон) 2. Закон о државној управи (79/2005, 101/2007, 95/2010 и 99/14) 3. 1. Закон о локалној самоуправи («Сл. гласник РС» бр. 129/2007 и 83/14-други Закон) 2. Закон о државној управи (79/2005, 101/2007, 95/2010 и 99/14) 3. Закон о општем управном поступку («Сл. лист СРЈ» бр.

Више

Страна 215 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 7 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 7 КУРШУМЛИЈА Лист излази

Страна 215 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 7 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 7 КУРШУМЛИЈА Лист излази Страна 215 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 7 Датум: 22.05.2017.године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 7 КУРШУМЛИЈА Лист излази према потреби 1. На основу члана 61. Статута општине

Више

Odluka o administrativnim taksama

Odluka o administrativnim taksama Na osnovu člana 1. stav 3. Zakona o administrativnim taksama ("Sl. list RCG", br. 55/03 od 01.10.2003, 46/04 od 09.07.2004, 81/05 od 29.12.2005, 02/06 od 18.01.2006, "Sl.list Crne Gore", br. 22/08 od 02.04.2008,

Више

osfsdfjksdjf

osfsdfjksdjf СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОДИНА X - БРОЈ 7 П ЕТР ОВ АЦ Н А М Л АВ И 09. о к тобар 2015. године Б е с п л а т а н п р и м е р а к 1. На основу члана 20. став 1. тачка 3. а у вези члана 32. Закона о локалној

Више

ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član

ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA (Sl. list grada Beograda, br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom propisuju se uslovi i način postavljanja

Више

Microsoft Word - NASLOVNA.doc

Microsoft Word - NASLOVNA.doc СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТИТЕЛ ГОДИНА XLV ТИТЕЛ, 25. ЈАНУАР 2013. ГОДИНЕ БРОЈ 1. 1 На основу члана 11. Закона о условном отпису камата и мировању пореског дуга («Сл. гласник РС»бр.119/2012), члан 60. а у

Више

1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун ГОДИНА: XII БРОЈ: јун ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о без

1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун ГОДИНА: XII БРОЈ: јун ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о без 1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун 2019. ГОДИНА: XII БРОЈ: 20 14.јун 2019. ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о безбедности саобраћаја на путевима (''Службени гласник

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation КАКО СЕ ТРОШЕ НАШЕ ПАРЕ? КОЈИ СУ НАЈВАЖНИЈИ ПРОЈЕКТИ У 2019? ОДАКЛЕ ДОЛАЗИ НОВАЦ ЗА БУЏЕТ? КАКО МОГУ ДА УТИЧЕМ НА БУЏЕТСКИ ПРОЦЕС? СРЕМСКА МИТРОВИЦА ГРАЂАНСКИ ВОДИЧ КРОЗ БУЏЕТ 2019 ГРАЂАНИ БУЏЕТСКИ КОРИСНИЦИ

Више

Година LIV Број 5/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 37. Статута Општине Бачка Паланка ( Службени лист Oпштин

Година LIV Број 5/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 37. Статута Општине Бачка Паланка ( Службени лист Oпштин Година LIV Број 5/2018 40 SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 37. Статута Општине Бачка Паланка ( Службени лист Oпштине Бачка Паланка број 24/2013 - пречишћен текст) и члана

Више

16

16 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН Година L Број 22. ТЕМЕРИН 28.11.2017. Примерак 100,00 динара 224. На основу члана 44. став 1. тачка 6. Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник Републике Србије'',

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ TOPOLYA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA Број 2 Година XXXIX 29. март 2007. г., XXXIX. évfolyam 2. szám Topolya, 2007. március 29. Број 2. 29.03.2007. СТРАНА 10. OLDAL 2007.03.29. 2. szám 12.

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА Општина Власеница Светосавска 14, Власеница Телефон: 056/ Факс: 056/ Интернет:

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА Општина Власеница Светосавска 14, Власеница Телефон: 056/ Факс: 056/ Интернет: СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА Општина Светосавска 14, 75440 Телефон: 056/490-070 Факс: 056/734-830 Интернет: www.opstina-vlasenica.org E-mail: vlservis@teol.net члана 10. и 11. Закона о накнадама

Више

С Л У Ж Б Е Н И Л И С Т О П Ш Т И Н Е Ч О К А Број год.

С Л У Ж Б Е Н И Л И С Т О П Ш Т И Н Е Ч О К А Број год. С Л У Ж Б Е Н И Л И С Т О П Ш Т И Н Е Ч О К А Број 16. 13.10.2017. год. Службени лист општине Чока брoj 16. страна 477. 13.10.2017. НАЧЕЛНИК ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ ОПШТИНЕ ЧОКА 107. На основу члана 297. Закона

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XII БРОЈ ЈУЛ 2019 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 2) Укупно пренете претплате из предходне 1 Република Србија ОПШТИНА

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XII БРОЈ ЈУЛ 2019 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 2) Укупно пренете претплате из предходне 1 Република Србија ОПШТИНА СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XII БРОЈ 10 05. ЈУЛ 2019 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 2) Укупно пренете претплате из предходне 1 Република Србија ОПШТИНА КЊАЖЕВАЦ Општинско веће Број: 06-62/2019-09 05.07.2019.

Више

TARIFA ZA LOKALNE ADMINISTRATIVNE TAKSE

TARIFA  ZA  LOKALNE  ADMINISTRATIVNE  TAKSE Na osnovu člana 1 stav 3 Zakona o administrativnim taksama ( Službeni list RCG, br. 55/03, 46/04, 81/05, 02/06 i Službeni list CG, br. 22/08, 77/08, 03/09, 40/10, 73/10, 20/11 i 26/11), člana 5 stav 1

Више

Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Бач ОПШТИНСКА УПРАВА ОДЕЉЕЊЕ ЗАУРБАНИЗАМ, ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ИМОВИНСКО ПРАВНЕ И КОМУНАЛНО

Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Бач ОПШТИНСКА УПРАВА ОДЕЉЕЊЕ ЗАУРБАНИЗАМ, ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ИМОВИНСКО ПРАВНЕ И КОМУНАЛНО Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Бач ОПШТИНСКА УПРАВА ОДЕЉЕЊЕ ЗАУРБАНИЗАМ, ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ИМОВИНСКО ПРАВНЕ И КОМУНАЛНО СТАМБЕНЕ ПОСЛОВЕ Број: 347-1-4/2018-IV -02 ПЛАН РАДА

Више

Microsoft Word - Registar za 2012

Microsoft Word - Registar za 2012 РЕГИСТАР ЗА 2012. ГОДИНУ СТРАНА 1. OLDAL A 2012. ÉVI TÁRGYMUTATÓ БРОЈ АКТА НАЗИВ АКТА И БРОЈ СЛУЖБЕНОГ ЛИСТА У КОМ ЈЕ ОБЈАВЉЕН СТРАНА АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГОДИШЊИ ПРОГРАМ 1. Годишњи програм заштите,

Више

02 - Sluzbeni list BR 11

02 - Sluzbeni list BR 11 GODINA XLVIII BROJ 11 ^A^AK 18. jun 2014. godине Cena ovog broja je 600 dinara Godi{wa pretplata je 10.000 dinara 150. На основу члана 120. Статута града 8/2013 и 22/2013) и члана 9. Правилника о помоћи

Више

Microsoft Word - Sluzbeni glasnik broj docx

Microsoft Word - Sluzbeni glasnik broj docx Рача, 04.01.2013. године број 1 Цена 100,00 динара С А Д Р Ж А Ј П р а в и л н и ц и Правилник о изменама и допунама Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Општинској управи

Више

На основу члана 23 Закона о превозу у друмском саобраћају ( Службени гласник РС", број 46/95, 66/2001, 61/2005, 91/2005, 62/2006 и 31/2011), члана 31

На основу члана 23 Закона о превозу у друмском саобраћају ( Службени гласник РС, број 46/95, 66/2001, 61/2005, 91/2005, 62/2006 и 31/2011), члана 31 На основу члана 23 Закона о превозу у друмском саобраћају ( Службени гласник РС", број 46/95, 66/2001, 61/2005, 91/2005, 62/2006 и 31/2011), члана 31 Одлуке о јавном градском и приградском превозу путника

Више

CEKOS IN Ekspert

CEKOS IN Ekspert Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ROKOVIMA IZMIRENJA NOVČANIH OBAVEZA U KOMERCIJALNIM TRANSAKCIJAMA Proglašava se Zakon o rokovima izmirenja

Више

Година LIV Број 20/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 172. члана 173. и члана 178. став 5. Закона о запослен

Година LIV Број 20/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 172. члана 173. и члана 178. став 5. Закона о запослен Година LIV Број 20/2018 176 SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 172. члана 173. и члана 178. став 5. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе

Више

Microsoft Word - Zakon_o_doprinosima

Microsoft Word - Zakon_o_doprinosima Na osnovu člana 58. alineja 7. Poslovnika Narodne Skupštine Republike Srpske prečišćeni tekst ( Službeni glasnik Republike Srpske, broj: 79/07) Zakonodavni odbor Narodne Skupštine Republike Srpske, na

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА БОРА ГОДИНА: I БРОЈ: АВГУСТ ГОДИНЕ ЦЕНА : 80 ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: ДИНАРА 8 На основу чланова 88. и 89. Закона о пл

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА БОРА ГОДИНА: I БРОЈ: АВГУСТ ГОДИНЕ ЦЕНА : 80 ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: ДИНАРА 8 На основу чланова 88. и 89. Закона о пл СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА БОРА ГОДИНА: БРОЈ: 5 20. АВГУСТ 2018. ГОДИНЕ ЦЕНА : 80 ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 4.000 ДИНАРА 8 На основу чланова 88. и 89. Закона о планирању и изградњи ( Службени гласник РС, бр. 72/09,

Више

ГЛАСНИК ЛУ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА

ГЛАСНИК ЛУ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА www.gornjimilanovac.rs ГЛАСНИК ЛУ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ 2018. ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА ЈЕ 1.000 ДИНАРА С А Д Р Ж А Ј 123. 124. АКТА ОПШТИНСКОГ

Више

Број 11 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ДОЊИ ЖАБАР Петак,29. март Гласник Доњи Жабар СЛУЖБЕНИ година XX број 11 петак, 29. март године бесплатан

Број 11 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ДОЊИ ЖАБАР Петак,29. март Гласник Доњи Жабар СЛУЖБЕНИ година XX број 11 петак, 29. март године бесплатан Гласник СЛУЖБЕНИ година XX број 11 петак, 29. март 2013. године бесплатан примјерак 65 На основу чл. 43. и 87. став 2. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник Републике Српске", бр. 101/04, 42/05

Више

-

- СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА НИША ГОДИНА XXVII - БРОЈ 5 НИШ, 29. јануар 2019. Цена овог броја 40 динара Годишња претплата 5000 динара ГРАД НИШ ГРАДСКО ВЕЋЕ 1. На основу члана 19 став 2 Закона о безбедности саобраћаја

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ПАНЧЕВА Број 14 ГОДИНА I ПАНЧЕВО, 18. ДЕЦЕМБАР Аконтација претплате ,00 Цена овог примерка 954, На основу члана

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ПАНЧЕВА Број 14 ГОДИНА I ПАНЧЕВО, 18. ДЕЦЕМБАР Аконтација претплате ,00 Цена овог примерка 954, На основу члана СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ПАНЧЕВА Број 14 ГОДИНА I ПАНЧЕВО, 18. ДЕЦЕМБАР 2008. Аконтација претплате 13.880,00 Цена овог примерка 954,00 249 На основу члана 13a. и члана 29. Закона о буџетском систему («Службени

Више

Microsoft Word - Rebalans budzeta 2013.doc

Microsoft Word - Rebalans budzeta 2013.doc Скупштина Градске општине Палилула, на 10. седници одржаној 24. децембра 2013. године, на основу члана 47. и 63. Закона о буџетском систему ( Службени гласник РС, бр. 54/09, 73/10, 101/10, 101/11, 93/12,

Више

БРОЈ

БРОЈ РЕГИСТАР ЗА 2007. ГОДИНУ СТРАНА 1. OLDAL A 2007. ÉVI TÁRGYMUTATÓ БРОЈ АКТА НАЗИВ АКТА И БРОЈ СЛУЖБЕНОГ ЛИСТА У КОМ ЈЕ ОБЈАВЉЕН СТРА- НА АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКЕ 1. Одлука о утврђивању стопа пореза

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЧОКА

СЛУЖБЕНИ  ЛИСТ  ОПШТИНЕ  ЧОКА СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЧОКА CSÓKA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA Х Р О Н О Л О Ш К И Р Е Г И С Т А Р ПРАВНИХ ПРОПИСА И ДРУГИХ АКАТА ОБЈАВЉЕНИХ У,,СЛУЖБЕНОМ ЛИСТУ ОПШТИНЕ ЧОКА'' ЗА 2016. ГОДИНУ Одлуке,,Службени

Више

I Konačna verzija

I   Konačna  verzija РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД ПАНЧЕВО ГРАДСКА УПРАВА СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ ГРАДСКА СЛУЖБА ЗА БУЏЕТСКУ ИНСПЕКЦИЈУ СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОРЕСКУ АДМИНИСТРАЦИЈУ БРОЈ :VIII-Сл./

Више

ГОДИНА XXVII ОПШТИНСКИ СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНА ОСЕЧИНА БРОЈ 7 На основу члaна 12., 21., 38. и 116. Статута општине Осечина (''Општински с

ГОДИНА XXVII ОПШТИНСКИ СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНА ОСЕЧИНА БРОЈ 7 На основу члaна 12., 21., 38. и 116. Статута општине Осечина (''Општински с ГОДИНА XXVII ОПШТИНСКИ СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНА ОСЕЧИНА 12.10.2018. БРОЈ 7 I ПРИХВАТА СЕ Извештај о раду Основне школе Браћа Недић Осечина за школску 2017/2018 годину II Закључак доставити Основној школи

Више

Microsoft Word - SL LIST SZ

Microsoft Word - SL LIST SZ Број: 9. 26.04.2013. СТРАНА 235. OLDAL 2013.04.26. 9. szám На основу члана 19. став 2. Закона о безбедности саобраћаја на путевима ( Сл. гласник РС, бр. 41/2009, 53/2010 и 101/11), члана 64. Пословника

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРБАС БРОЈ 22. ВРБАС 22. НОВЕМБАР ГОДИНА LII 120. На основу члана 53. Статута општине Врбас ( Службени лист општине Врбас,

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРБАС БРОЈ 22. ВРБАС 22. НОВЕМБАР ГОДИНА LII 120. На основу члана 53. Статута општине Врбас ( Службени лист општине Врбас, СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БРОЈ 22. 22. НОВЕМБАР 2018. ГОДИНА LII 120. На основу члана 53. Статута општине Врбас ( Службени лист општине Врбас, брoj 35/2017), члана 13. и члана 20. Одлуке о Општинском већу

Више

TEST 2 Auto Škola LEMI FORCE mob: Da li je vozaču zabranjeno da pretiče vozilo koje se približava obilježenom pješačko

TEST 2 Auto Škola LEMI FORCE   mob: Da li je vozaču zabranjeno da pretiče vozilo koje se približava obilježenom pješačko TEST 2 Auto Škola LEMI FORCE www.lemiforce.ba mob: 062 294 509 1. Da li je vozaču zabranjeno da pretiče vozilo koje se približava obilježenom pješačkom prelazu, ili koje prelazi pješački prelaz, ili koje

Више

91

91 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ TOPOLYA KÖZSÉG HVATALOS LAPJA Број 6 Година XXXV 24. август 2004. г., XXXV. évfolyam 6. szám Topolya, 2004. augusztus 24. 121. 75. На основу члана 17. став 5. Одлуке о месним заједницама

Више

CEKOS IN Ekspert

CEKOS IN Ekspert Cekos In Ekspert NAPOMENA EKSPERT-a: Odredbe Zakona o izmenama i dopuni Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama ("Sl. glasnik RS", br. 68/15), primenjuju se na ugovore

Више

______________________ sudu u ___________________

______________________ sudu u ___________________ На основу члана 14. став 1. Закона о безбедности и здрављу на раду (даље: Закон), Школски одбор наседници одржаној дана 30.03.2018. години доноси ПРАВИЛНИК О БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉУ НА РАДУ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ

Више

Sluzbeni List

Sluzbeni List TИСКОВИНА ПОШТАРИНА ПЛАЋЕНА КОД ПОШТЕ 24000 СУБОТИЦА СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА СУБОТИЦЕ БРОЈ: 28 ГОДИНА: LV ДАНА:12.децембар 2018. ЦЕНА: 87,00 ДИН. Број: -022-226/2018 Дана: 05.12.2018. године 15/16), члана

Више

Sl-29.indd

Sl-29.indd SLU@BENI LIST GRADA NOVOG SADA Godina XXVII - Broj 29 NOVI SAD, 4. septembar 2008. primerak 40,00 dinara 360 На основу члана 35. Одлуке о буџету Града Новог Сада за 2008. годину ( Службени лист Града Новог

Више

На основу члана 30.став 2. Закона о угоститељству ( Службени гласник Републике Српске. број: 15/10), члана 30. Закона о локалној самоуправи ( Службени

На основу члана 30.став 2. Закона о угоститељству ( Службени гласник Републике Српске. број: 15/10), члана 30. Закона о локалној самоуправи ( Службени На основу члана 30.став 2. Закона о угоститељству ( Службени гласник Републике Српске. број: 15/10), члана 30. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Српске, број: 101/04, 32/05, 42/05

Више

Година 2018 Број 6 Прибој, године Излази по потреби Рок за рекламацију 10 дана I АКТА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУК

Година 2018 Број 6 Прибој, године Излази по потреби Рок за рекламацију 10 дана I АКТА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУК Година 2018 Број 6 Прибој, 24.09.2018. године Излази по потреби Рок за рекламацију 10 дана I АКТА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ОПШТИНЕ ПРИБОЈ ЗА 2018. ГОДИНУ I ОПШТИ ДЕО

Више

На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008, 143/2016 и 18/2019), члана 72. Пословника о раду Градског већа Гра

На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008, 143/2016 и 18/2019), члана 72. Пословника о раду Градског већа Гра На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008, 143/2016 и 18/2019), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 1/2013, 95/2016,

Више

SL_br_

SL_br_ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН Година XLVII Број 11. ТЕМЕРИН 23. СЕПТЕМБАР 2014. Примерак 100,00 динара 163. На основу члана 118. Закона о раду ( Сл. гласник РС бр. 24/05, 61/05, 32/13...75/14) и члана

Више

ПРАВНО ПИТАЊЕ И САОБРАЋАЈНО –ТЕХНИЧКО ПИТАЊА У СУДСКОЈ ПРАКСИ

ПРАВНО ПИТАЊЕ И САОБРАЋАЈНО –ТЕХНИЧКО  ПИТАЊА У СУДСКОЈ ПРАКСИ ВЕСНА СТЕВАНОВИЋ СУДИЈА AПЕЛАЦИОНОГ СУДА У НИШУ БРИГА О ПУТЕВИМА НА ПОДРУЧЈУ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ И ПРОПУСТИ СА СУДСКОГ АСПЕКТА Бања Лука, 30.-31.октобар 2014. САДРЖАЈ: Увод Законске одредбе Анализа случаја

Више

Microsoft Word - Sluzbeni list

Microsoft Word - Sluzbeni list СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Година и број: 13/2018 ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ 22. март 2018. године ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ БЕЛИЛО НАДЗОРНИ ОДБОР Трг Бранка Радичевића 1 Број : 42/2018 Датум: 26. фебруар 2018. године

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ НОВА ВАРОШ РОК ЗА РЕКЛАМАЦИЈУ 10 ДАНА БРОЈ 20. НОВА ВАРОШ, 17. ДЕЦЕМБАР ГОДИНЕ 1 Општинско веће општине Нова Варош, на осн

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ НОВА ВАРОШ РОК ЗА РЕКЛАМАЦИЈУ 10 ДАНА БРОЈ 20. НОВА ВАРОШ, 17. ДЕЦЕМБАР ГОДИНЕ 1 Општинско веће општине Нова Варош, на осн СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ НОВА ВАРОШ РОК ЗА РЕКЛАМАЦИЈУ 10 ДАНА БРОЈ 20. НОВА ВАРОШ, 17. ДЕЦЕМБАР 2018. ГОДИНЕ 1 Општинско веће општине Нова Варош, на основу члана 94. Закона о превозу путника у друмском саобраћају

Више

Slb 13

Slb 13 566 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ НОВИ БЕЧЕЈ Број 13 Нови Бечеј 03.10.2014. године година XLV 1. На основу члана 22. став 3. Пословника Нови Бечеј ( Службени лист општине Нови Бечеј» број 9/2008) Скупштина општине

Више

АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СЛУЖБЕНИ Гласник ОПШТИНЕ ДОЊИ ЖАБАР Година XXV Број 16 Сриједа,14. новембар 2018. године АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ 289 На основу чл. 39. и 128. став (1) тачка 6), а у складу са одредбама чл. 141. и 142. Закона

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Ко обезбеђује опште услове за трајно и континуирано обављање комуналних делатности? ОПШТИНА, ОДНОСНО ГРАД! Ко обезбеђује организовано и трајно обављање и развој комуналних делатности? ОПШТИНА, ОДНОСНО

Више

16

16 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН Година XLII Број 3. ТЕМЕРИН 18. МАРТ 2009. Примерак 100,00 динара 17. Председник општине Темерин, на основу члана 1. Одлуке о одређивању Надлежног органа за спровођење поступка

Више

На основу члана 32. Закона о локалној самоуправи ( "Сл. гласник РС", број 129/07 и 83/2014), члана 76. Закона o буџетском систему ( "Сл. гласник РС",

На основу члана 32. Закона о локалној самоуправи ( Сл. гласник РС, број 129/07 и 83/2014), члана 76. Закона o буџетском систему ( Сл. гласник РС, На основу члана 32. Закона о локалној самоуправи ( "Сл. гласник РС", број 129/07 и 83/2014), члана 76. Закона o буџетском систему ( "Сл. гласник РС", број 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012,

Више

NASLOVNA.pdf

NASLOVNA.pdf СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТИТЕЛ ГОДИНА XLV ТИТЕЛ, 13. АВГУСТ 2010. ГОДИНЕ БРОЈ 6. 27 На основу члана 27. тачка 3. Закона о јавним предузећима и обављању делатности од општег интереса ( Службени гласник РС

Више

program rada 2016.god.[283]

program rada 2016.god.[283] OPŠTINA BIJELO POLJE UPRAVA JAVNIH PRIHODA PROGRAM RADA ZA 2016.GODINU Bijelo Polje, 30.12. 2015.godine Program rada za 2016 godinu 1 Crna Gora OPŠTINA BIJELO POLJE -Uprava javnih prihoda- Broj:08/1-9706

Више

На основу члана 43

На основу члана 43 На основу члана 43 став 1 тачка 7 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10 и 38/15), члана 11 став 1 тачка 3 Закона о професионалној рехабилитацији и

Више

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj 2017. ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИНА IX ПАНЧЕВО, 30 Август 2017. ГОДИНЕ Аконтација претплате

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XI БРОЈ ОКОТБАР 2018 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 99. Закона о планирању и изградњи ("Сл. Гласник

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XI БРОЈ ОКОТБАР 2018 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 99. Закона о планирању и изградњи (Сл. Гласник СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XI БРОЈ 21 04. ОКОТБАР 2018 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 99. Закона о планирању и изградњи ("Сл. Гласник РС", бр. 72/2009, 81/2009 - испр., 64/2010 одлука

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-14872-LOC-1/2016 Заводни број: 05-353-62/2016

Више

ОДЛУКЕ

ОДЛУКЕ РЕГИСТАР СЛУЖБЕНИХ ЛИСТОВА ОПШТИНЕ ЗА 2012. ГОДИНУ С Е Н Т А РЕГИСТАР СЛУЖБЕНИХ ЛИСТОВА ОПШТИНЕ ЗА 2012. ГОДИНУ ОДЛУКЕ службеног листа Дан објављивања предмета Предмет 1 2 3 4 5 1 26.01.2012. 1 ОДЛУКА

Више

ШИФРА:IV-34 РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА САОБРАЋАЈ И ПУТЕВЕ ЗАХТЕВ ЗА OДОБРЕЊЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ТАКСИ ПРЕ

ШИФРА:IV-34 РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА САОБРАЋАЈ И ПУТЕВЕ ЗАХТЕВ ЗА OДОБРЕЊЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ТАКСИ ПРЕ ШИФРА:IV-34 РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА САОБРАЋАЈ И ПУТЕВЕ ЗАХТЕВ ЗА OДОБРЕЊЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ТАКСИ ПРЕВОЗА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА НОВОГ САДА, ДОДЕЛУ БРОЈА КРОВНЕ

Више

LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година XXLVIII Број 39/ На основу члана 19. став 2. Закона о безбедности саобраћаја на пут

LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година XXLVIII Број 39/ На основу члана 19. став 2. Закона о безбедности саобраћаја на пут SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година XXLVIII Број 39/2013 331 На основу члана 19. став 2. Закона о безбедности саобраћаја на путевима ( Службени гласник Републике Србије, број 41/2009,

Више

Страна 1 - Број 10. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XIII БРОЈ 10 ВРЊАЧКА БАЊА

Страна 1 - Број 10. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XIII БРОЈ 10 ВРЊАЧКА БАЊА Страна 1 - Број 10. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА 21.3.2017. године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XIII БРОЈ 10 ВРЊАЧКА БАЊА 21.3.2017. ГОДИНЕ 97. Председник општине Врњачка Бања, на основу

Више

Todor Skakic

Todor Skakic РЕПУБЛИКA СРПСКA МИНИСТАРСТВО РАДА И БОРАЧКО-ИНВАЛИДСКЕ ЗАШТИТЕ ПРЕДНАЦРТ ЗАКОН О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОСРЕДОВАЊУ У ЗАПОШЉАВАЊУ И ПРАВИМА ЗА ВРИЈЕМЕ НЕЗАПОСЛЕНОСТИ Бања Лука, март 2019. године

Више

Анекс 5 Униформни програми и програмске активности јединица локалне самоуправе ПРОГРАМ 1 Назив СТАНОВАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ Шифра 1101 С

Анекс 5 Униформни програми и програмске активности јединица локалне самоуправе ПРОГРАМ 1 Назив СТАНОВАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ Шифра 1101 С Анекс 5 Униформни програми и програмске активности јединица локалне самоуправе ПРОГРАМ 1 СТАНОВАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ 1101 Урбанизам и просторно планирање Планирање, уређење и коришћење простора

Више

Vodic za pristup informacijama god_

Vodic za pristup informacijama god_ CRNA GORA OPŠTINA BIJELO POLJE Sekretarijat za inspekcijske poslove VODIČ ZA PRISTUP INFORMACIJAMA U POSJEDU SEKRETARIJATA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE Bijelo Polje, avgust 2019. godina 2 Na osnovu čl.11 Zakona

Више

CRNA GORA OPŠTINA BIJELO POLJE Uprava javnih prihoda Br /1 Bijelo Polje, godine VODIČ ZA PRISTUP INFORMACIJAMA U POSJEDU UPRAVE JAV

CRNA GORA OPŠTINA BIJELO POLJE Uprava javnih prihoda Br /1 Bijelo Polje, godine VODIČ ZA PRISTUP INFORMACIJAMA U POSJEDU UPRAVE JAV CRNA GORA OPŠTINA BIJELO POLJE Uprava javnih prihoda Br.08 7534/1 Bijelo Polje, 03.09.2019. godine VODIČ ZA PRISTUP INFORMACIJAMA U POSJEDU UPRAVE JAVNIH PRIHODA Na osnovu čl.11 Zakona o slobodnom pristupu

Више

program rada 2017.god.[285]

program rada 2017.god.[285] OPŠTINA BIJELO POLJE UPRAVA JAVNIH PRIHODA PROGRAM RADA ZA 2017.GODINU Bijelo Polje, 29.12. 2016.godine Program rada za 2017 godinu 1 Crna Gora OPŠTINA BIJELO POLJE -Uprava javnih prihoda- Broj:08/1-12076

Више

ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТП

ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТП www.gornjimilanovac.rs ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ 2018. ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА ЈЕ 1.000 ДИНАРА С А Д Р Ж А Ј 123. 124. АКТА ОПШТИНСКОГ

Више

Microsoft Word - Pravilnik o Bezbednosti Ucenika.docx

Microsoft Word - Pravilnik o Bezbednosti Ucenika.docx На основу чл. 41, 47. и 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, бр. 72/09, 52/11 и 55/13), ) и члана 39. Статута Горан Ковачић школски одбор Основне

Више

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 2/2010 i 23/2018) Član 1 Osniva se org

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE (Sl. list AP Vojvodine, br. 2/2010 i 23/2018) Član 1 Osniva se org POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 2/2010 i 23/2018) Član 1 Osniva se organizacija za zaštitu prirode i prirodnih dobara koja

Више

ОПШТИНА УБ

ОПШТИНА  УБ Број 1 страна 1 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ УБ 20. март 2014. године СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ УБ www.opstinaub.org.rs Година XV Број 1 Уб, 20. март 2014. године Бесплатан примерак 1. На основу члана 32. тачка

Више

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu З А К О Н О СТУДЕНТСКОМ СТАНДАРДУ I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Студентски стандард у смислу овог закона је дјелатност од општег интереса којом се стварају материјални и други услови за стицање високог образовања,

Више

Страна 316 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БР.28 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2018 БРОЈ 28 КУРШУМЛИЈА Лист излази

Страна 316 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БР.28 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2018 БРОЈ 28 КУРШУМЛИЈА Лист излази Страна 316 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БР.28 Датум: 14.12.2018.године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2018 БРОЈ 28 КУРШУМЛИЈА Лист излази према потреби 1. На основу члана 46.Закона о локалној

Више

Strana 9 Broj 2 SLUŽBENI LIST OPŠTINE KOVAČICA 20. januar Službeni list OPŠTINE KOVAČICA Godina XXXVI 20. januar godine Godišnja pretplata

Strana 9 Broj 2 SLUŽBENI LIST OPŠTINE KOVAČICA 20. januar Službeni list OPŠTINE KOVAČICA Godina XXXVI 20. januar godine Godišnja pretplata Strana 9 Broj 2 SLUŽBENI LIST OPŠTINE KOVAČICA 20. januar 2015. Službeni list OPŠTINE KOVAČICA Godina XXXVI 20. januar 2015. godine Godišnja pretplata 1500 din. Broj 2 K o v a č i c a Cena primerka 150

Више

KONACNA-ODLUKA za tekucu i stalnu rezervu

KONACNA-ODLUKA za tekucu i stalnu rezervu Na osnovu člana 43 stav 1 Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti ("Službeni list Crne Gore", br. 20/14 i 56/14), člana 53 stav 2 i 3 i člana 54 stav 5 Zakona o finansiranju lokalne samouprave ("Službeni

Више