ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 39 ФУДБАЛ, На основу члана 3. Правилника о фудбалским такмичењима (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. I/2007, 3

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 39 ФУДБАЛ, На основу члана 3. Правилника о фудбалским такмичењима (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. I/2007, 3"

Транскрипт

1 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 39 На основу члана 3. Правилника о фудбалским такмичењима (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. I/2007, 3/2012, 3/2013 и 3/2017) и члана 48. Статута ФС Србије (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни број 18/2017), Одбор за хитна питања Фудбалског савеза Србије на седници одржаној године донео је О Д Л У К У О СИСТЕМУ СТАЛНИХ ТАКМИЧЕЊА ЗА ПРВЕНСТВА ФУДБАЛСКИХ ЛИГА И НАДЛЕЖНИМ ОРГАНИМА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ТАКМИЧЕЊА НА НИВОУ ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ I - СИСТЕМ ТАКМИЧЕЊА Члан 1. Овом одлуком уређује се систем сталних такмичења на нивоу Фудбалског савеза Србије за првенства фудбалских лига почев од такмичарске сезоне 2018/2019. и питања са организацијом и начином рада такмичарских и дисциплинских органа којима је ФС Србије поверио вођење такмичења. Члан 2. Првенства фудбалских такмичења у такмичарској 2018/2019 сезони на нивоу Републике Србије биће организована на следећи начин: Супер лига 16 клубова Прва лига Србија 16 клубова

2 СТРАНА 40 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 Српска лига групе Исток, Запад Војводина и Београд 16 клубова Фудбалске лиге млађих категорија (омладинска и кадетска) 16 клубова Футсал лиге (Прва и Друга) 12 клубова Супер и Прва лига женског фудбала 8 клубова Фудбалски куп Србије (мушкарци/жене) Супер куп Члан 3. ФС Србије непосредно руководи овим такмичењима, с тим, што одређене послове у непосредном спровођењу ових такмичења може поверити другим органима (удружењима, савезима и др.). Члан 4. У такмичарској сезони 2018/2019. години у Супер лиги такмичиће се 16 клубова и то: - 14 клубова који су заузели првих 14 (четрнаест) места у такмичењу Супер лиге на крају такмичарске 2017/2018. године. - 2 клуба који су заузели прва 2 (два) места у такмичењу Прве лиге Србија (у даљем тексту: Прва лига) на крају такмичарске сезоне 2017/2018.

3 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 41 Клубови из става 1. ове одлуке, да би учествовали у такмичењу Супер лиге, морају да добију лиценцу од надлежних органа ФСС. Члан 5. Првенство у Супер лиги одвија се у 37 кола и то у две фазе: прелиминарна (30 кола) и финална (7 кола - Плеј оф/плеј аут), у складу са утврђеним Календаром такмичења. У прелиминарној фази сваки клуб игра са осталим клубовима две утакмице, једну као домаћин, а другу као гост. После формирања табеле од места по завршетку прелиминарне фазе, пре почетка финалне фазе, клубови ће бити подељени у две групе: А (Плеј оф) и Б (Плеј аут). Сваки клуб ће у својој групи одиграти по једну утакмицу, адекватно месту клуба на које се пласирао по завршетку прелиминарне фазе. Пропозицијама такмичења у Супер лиге детаљније ће се разрадити одредбе из ст овог члана. Члан 6. Најбоље пласирани клубови из такмичења стичу право учествовања у такмичењима у организацији УЕФА, уз услов да од надлежних органа ФСС добију лиценцу у складу са Правилником о лиценцирању клубова ФСС за такмичења у организацији УЕФА. На крају такмичарске сезоне 2018/ то и 16-то пласирани клуб Супер лиге прелазе у Прву лигу Србија, а 14-то пласирани клуб игра бараж са победником баража између клубова који су у Првој лиги заузели

4 СТРАНА 42 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 3, 4, 5. и 6. место. Победник овог баража учествоваће у такмичењу Супер лиге у сезони 2019/ Члан 7. У такмичарској сезони 2018/2019 у Првој лиги Србија ће се такмичити 16 клубова, и то: - 15-то и 16-то пласирани клубови у такмичењу Супер лиге у сезони 2017/2018, - 10 (десет) клубова из такмичења Прве лиге Србије у сезони 2017/2018 који су заузели пласман од места, - 4 првопласирана клуба Српске лиге групе Исток, Запад, Војводина и Београд у сезони 2017/2018. Члан 8. Првенство у Првој лиги одвија се у 37 кола и то у две фазе: прелиминарна (30 кола) и финална (7 кола - Плеј оф/плеј аут), у складу са утврђеним Календаром такмичења. У прелиминарној фази сваки клуб игра са осталим клубовима две утакмице, једну као домаћин, а другу као гост. После формирања табеле од места по завршетку прелиминарне фазе, пре почетка финалне фазе, клубови ће бити подељени у две групе: А (Плеј оф) и Б (Плеј аут). Сваки клуб ће у својој групи одиграти по једну утакмицу, адекватно месту клуба на које се пласирао по завршетку прелиминарне фазе.

5 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 43 Пропозицијама такмичења у Прве лиге детаљније ће се разрадити одредбе из ст овог члана. Члан 9. На крају такмичарске сезоне 2018/ (два) првопласирана клуба Прве лиге прелазe у Супер лигу. Клубови који су првенству Прве лиге заузели 3, 4, 5. и 6. место играју бараж, чији победник игра бараж са 14-то пласираним клубом у такмичењу Супер лиге. Победник овог баража учествоваће у такмичењу Супер лиге у сезони 2019/2020. На крају такмичарске 2018/2019. године из Прве лиге испадају 4 (четири) најслабије пласирана клуба који прелазе у Српску лигу и постају чланови одређене групе српске лиге фудбалског савеза региона, чији су ти клубови чланови, по територијалном принципу. У Прву лигу Србија улазе прваци Српске лиге групе Исток, Запад, Војводина и Београд. Члan 10. Пропозицијама такмичења у Супер и Првој лиги, као и посебном одлуком о баражу, посебно ће се разрадити одредбе из чл. 5. и 8. ове одлуке. Члан 11. По завршетку такмичења Српске лиге у сезони 2018/2019, обнављање лиге врши се на следећи начин:

6 СТРАНА 44 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 У Прву лигу Србија прелазе првопласирани клубови Српске лиге Исток, Запад, Војводина и Београд. Из Српских лига Исток и Војводина испадаju по 2 (два) најслабије пласирана клуба. Из Српске лиге Запад испадају 3 (три) најслабије пласирана клуба. Из Српске лиге Београд испада најслабије пласирани клуб, као и поражени из баража између најслабије пласираног клуба из Српске лиге група Београд, који на основу пропозиција не испада (први изнад потиснутог) и 3. пласираног клуба зонске лиге Београд. Из Српских лига испада и још онолико клубова колико се врати из Прве лиге Србија а припадају територији те групе Српске лиге. Члан 12. У Српску лигу Исток улазе првопласирани клубови зонских фудбалских лига Исток, Запад и Југ. У Српску лигу Запад улазе првопласирани клубови зонских фудбалских лига Западно-Моравска, Шумадијско-Рашка, Колубарско-Мачванска и Подунавско-Шумадијска. У Српску лигу Војводина улазе првопласирани клубови покрајинских лига Исток, Север и Југ, као и победник баража између најслабије пласираног клуба (први изнад потиснутог клуба) из Српске лиге Војводина и другопласираних тимова ВФЛ Исток, Север и Југ. Упутство о начину одигравања бараж утакмица усвојиће Извршни одбор ФС Војводине. У Српску лигу Београд улазе два најбоље пласирана клуба из зонске лиге Београд и победник баража између најслабије пласираног клуба

7 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 45 из српске лиге група Београд, који на основу пропозиција не испада (први изнад потиснутог) и 3. пласираног клуба зонске лиге Београд. Члан 13. У такмичарској сезони 2018/2019. године на територији ФС Србије, а на основу одлука извршних одбора територијалних фудбалских савеза, постојаће следеће зонске лиге: - на територији региона Западне Србије 4 (четири) лиге: Западно-Моравска, Шумадијско-Рашка, Колубарско-Мачванска и Подунавско-Шумадијска са по 14 клубова. - на територији региона Источне Србије 3 лиге: Исток, Запад и Југ са по 16 клубова. - на територији ФС Војводине 3 лиге: група Исток, Север и Југ са по 16 клубова, - на територији ФС Београда 1 лига Београд са 16 клубова. Члан 14. Из Омладинске лиге Србије испадају 4 (четири) најслабије пласирана клуба, а улазе прваци омладинских лига фудбалских савеза региона Источне и Западне Србије, Фудбалског савеза Војводине и Фудбалског савеза Београда.

8 СТРАНА 46 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 Из Кадетске лиге Србије испадају 4 (четири) најслабије пласирана клуба, а, улазе прваци кадетских лига фудбалских савеза региона Источне и Западне Србије, Фудбалског савеза Војводине и Фудбалског савеза Београда. Члан 15. Такмичење у Пионирској лиги Србије у сезони 2018/2019 одвија се у 4 (четири) групе, односно у територијалним фудбалским савезима Војводине, Западне Србије, Источне Србије и Београда, који су надлежни да својим пропозицијама регулишу правила такмичења. Победници регионалних такмичења учествују на финалном турниру, кога организује ФС Србије. Извршни одбор ФСС донеће пропозиције финалног турнира за првака Србије у пионирској конкуренцији. Члан 16. У такмичењу за Фудбалски куп Србије обавезни су да учествују сви регистровани фудбалски клубови на територији ФС Србије у складу са Пропозицијама овог такмичења. Члан 17. Такмичење за Фудбалски куп Србије почиње у општинским а наставља се у окружним подручним, покрајинским и регионалним фудбалским савезима и ФС Београда а завршава се одигравањем финалне утакмице за фудбалски Куп, а победник стиче права играња у такмичењу УЕФА, уз услов да добије лиценцу од надлежних органа ФСС или УЕФА, а у складу са Правилником о лиценцирању клубова ФСС за такмичења у организацији УЕФА.

9 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 47 Члан 18. Завршни део такмичења за фудбалски Куп Србије одвија се према Пропозицијама такмичења које доноси Извршни одбор ФС Србије. II - НАДЛЕЖНИ ОРГАНИ Члан 19. Такмичарски и дисциплински органи, послове и задатке из своје надлежности врше на основу Статута ФС Србије, Правилника о фудбалским такмичењима, Дисциплинског правилника, Правилника о судијама и суђењу, пропозиција такмичења лига, Пропозиција такмичења за фудбалски Куп на територији ФС Србије, одлука надлежних органа и других прописа ФС Србије и надлежних органа који регулишу ову материју. Члан 20. Овом Одлуком одређени послови у непосредном спровођењу такмичења поверавају се: Удружењу клубова Супер лиге и Прве лиге Србија у вези такмичења тих лига. Фудбалским савезима ФС Београда, ФС Војводине, ФС региона Источне Србије, ФС региона Западне Србије у вези такмичења својих Српских лига. Члан 21. Надлежни првостепени такмичарски органи су:

10 СТРАНА 48 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 Директор Супер лиге Комесар за такмичење Прве лиге Такмичарска комисија ФСС, за такмичења у Купу, комесари за такмичење Српске лиге групе Исток, Запад, Војводина и Београд. Комесари за такмичење Српске лиге и њихови заменици бирају се одлуком извршних одбора територијалних фудбалских савеза, са мандатом од 1 (једне) године, уз могућност поновног избора. Члан 22. Надлежни првостепени дисциплински органи су: Дисциплинска комисија ФС Србије дисциплинске судије Српске лиге групе Исток, Запад и Војводина и Београд. Дисциплинске судије Српске лиге бирају се одлукама извршних одбора територијалног фудбалског савеза, са мандатом од 1 (једне) године, уз могућност поновног избора. Надлежни судијски органи су: Члан 23. Судијска комисија ФСС за Супер лигу, Прву лигу, Куп, Прве лиге Футсала, Супер и Прве лиге за жене

11 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 49 Комесари за суђење за српске, зонске и ниже лиге, Друга лига Футсала и Друга лига за жене, који имају своје заменике. Избор чланова Судијске комисије врши Извршни одбор ФС Србије. Мандат комесара за суђење и њихових заменика траје годину дана, уз могућност поновног избора. Члан 24. За остваривање обавеза и задатака из своје надлежности такмичарски, дисциплински и судијски органи имају своје заменике који их замењују у случају њихове одсутности или спречености за обављање функција. Члан 25. Надлежни другостепени такмичарски и дисциплински органи су: Комисија за жалбе ФС Србије Комисије за жалбе ФС покрајина, ФС региона и ФС Београда. Члан 26. О захтевима за заштиту Правилника клубова Супер лиге и Прве лиге одлучује Извршни одбор ФС Србије, а за Српску и ниже лиге, за своју територију одлучује извршни одбор надлежног територијалног савеза. Члан 27. Инокосне такмичарске органе Супер лиге и Прве лиге бира Удружење клубова Супер лиге и Прве лиге Србија.

12 СТРАНА 50 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 Члан 28. Асоцијације клубова, фудбалски савези покрајина, региона и Београда из ове одлуке бирају комесаре за безбедност и њихове заменике који обављају послове које им повери Комесар за безбедност ФС Србије. III - ПРОПОЗИЦИЈЕ ТАКМИЧЕЊА Члан 29. За такмичење Супер, Прве, Српске лиге, Омладинске, Кадетске, Пионирске (финални турнир), лиге женског фудбала и Футсал лиге, Извршни одбор ФС Србије доноси пропозиције такмичења које не могу бити у супротности са Правилником о фудбалским такмичењима и општим актима ФС Србије. За ниже лиге пропозиције такмичења доноси надлежни орган територијалног савеза. Члан 30. Пропозицијама се посебно регулишу следеће области везане за првенствено такмичење: распоред утакмица; одлагање утакмица; игралишта; одређивање игралишта и почетак утакмица; организација утакмица; право наступања и утврђивање идентитета; делегати; судије: забрану одигравања утакмица на одређеном терену или терену одређеног подручја; дисциплинске прекршаје; регистровање утакмица суспендованих клубова; жалбе: посебне рокове у жалбеном поступку; регистровање утакмица; утврђивање пласмана, лекарске прегледе, дресове (боје и бројеви):

13 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 51 наступ са најбољим тимом; предавање утакмице без борбе; најмањи број играча; финансијске одредбе; награде; службени билтен; обнављање лиге, минимум услова за стручно-педагошки рад и др. Члан 31. Питања која нису уређена овом одлуком ближе се уређују у Правилнику о фудбалским такмичењима ФС Србије и одговарајућим упутствима и одлукама које доносе надлежни органи ФС Србије и одговарајући органи територијалних савеза. Члан 32. Пропозицијама такмичења за куп утакмице уређују се услови за организовање и спровођење такмичења као сталног система које не могу бити у супротности са одредбама Правилника о фудбалским такмичењима а доноси их Извршни одбор ФС Србије и исти ће се примењивати на територији ФС Србије. Члан 33. Клубови Супер лиге, Прве лиге, Српске и нижих фудбалских лига морају у потпуности испуњавати услове из Основног правилника о стручнопедагошком раду у фудбалским организацијама ФС Србије, Правилника о дозволи за рад-лиценци тренера, Правилника о безбедности и сигурности на утакмицама, Правилника о лиценцирању клубова ФСС за такмичење у Супер лиги и осталих прописа ФС Србије, да би се могли такмичити у фудбалским лигама ФС Србије.

14 СТРАНА 52 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 Члан 34. Ниже степене такмичења од зонског покрајинског уређиваће покрајински, регионални и Фудбалски савез Београда према својим потребама и развијеношћу клубова уз могућност формирања окружних, подручних, међуопштинских и општинских лига са групама и бројем клубова по процени надлежних територијалних савеза. Члан 35. Извршни одбор ФС Србије овлашћен је да издаје упутства и даје тумачења за примену ове одлуке. Члан 36. Ова одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у Службеном листу ФСС Фудбал. ПРЕДСЕДНИК Славиша КОКЕЗА, с.р.

15 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 53 На основу одредаба члана 48. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. 18/2017), Одбор за хитна питања ФС Србије на седници одржаној године донео је О Д Л У К У О СИСТЕМУ СТАЛНИХ ТАКМИЧЕЊА ЗА ПРВЕНСТВО ФУДБАЛСКИХ ЛИГА СРБИЈЕ ЗА ЖЕНЕ И НАДЛЕЖНИМ ОРГАНИМА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ТАКМИЧЕЊА НА НИВОУ ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ ЗА СЕЗОНУ 2018/2019. I - СИСТЕМ ТАКМИЧЕЊА Члан 1. Овом Одлуком уређује се систем сталних такмичења за првенство фудбалских лига Србије за жене на нивоу Фудбалског савеза Србије, почев од такмичарске 2018/2019 сезоне и питања о организацији и начину рада такмичарских и дисциплинских органа којима је ФС Србије поверио вођење такмичења. Члан 2. Првенства фудбалских такмичења у женском фудбалу у такмичарској сезони 2018/2019 на нивоу Републике Србије биће организована на следећи начин: Супер лига 8 клубова Прва лига Србије 10 клубова

16 СТРАНА 54 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 Друга лига Север 4 и више клубова Друга лига Запад 4 и више клубова Друга лига Југ 4 и више клубова Развојна лига млађих категорија за жене; 4 и више клубова Фудбалски куп Србије у женском фудбалу Члан 3. Првенство у фудбалским лигама Србије за жене на нивоу Фудбалског савеза Србије у такмичарској сезони 2018/2019, организоваће се на следећи начин: Супер лига Србије за жене (у даљем тексту: Супер лига) је јединствена и броји 8 (осам) клубова. Прва фудбалска лига Србије за жене (у даљем тексту: Прва лига) је јединствена и броји 10 (десет) клубова. Друга фудбалска лига Србије (у даљем тексту Друга лига) подељена је у три групе: Север, Југ и Запад, а број клубова по групама је најмање по 4 (четири). У такмичарској 2018/2019 сезони у Супер лиги учествују следећи клубови: Члан 4.

17 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 55 7 клубова Супер лиге који су заузели првих 7 места у Супер лиги у такмичарској сезони 2017/ клуб победник такмичења у Првој лиги Србије за сезону 2017/2018. У Првој лиги Србије за жене у такмичарској 2018/2019. такмичиће се 10 (десет) клубова: 1 клуб који у сезони 2017/2018. заузео последње место у такмичењу за play - оut Супер лиге, 6 клубова који су у сезони 2017/2018 у Првој лиги Србије заузели од места, 3 клуба првака Друге лиге по групама ( Север, Југ, Запад ), такође у сезони 2017/2018. Од такмичарске 2020/2021. сезоне у Супер лиги учествују следећи клубови: 6 клубова Супер лиге који су заузели првих 6 места у Супер лиги у такмичарској сезони 2019/ клуб победник такмичења у Првој лиги Србије за сезону 2019/ клуб победник баража између 7-мо пласираног клуба након одиграног такмичењу за play - оut Супер лиге и другопласираног клуба Прве лиге у сезони 2019/2020. У Првој лиги Србије за жене у такмичарској 2020/2021. такмичиће се 10 (десет) клубова:

18 СТРАНА 56 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 1 клуб који у сезони 2019/2020. заузео последње место у такмичењу за play - оut Супер лиге, 5 (пет) клубова који су у сезони 2019/2020. у Првој лиги Србије заузели од трећег до седмог места 1 поражени клуб из баража 7-мо пласираног клуба након одиграног плеј аута Супер лиге и другопласираног клуба Прве лиге из сезоне 2019/ (три) клуба првака Друге лиге по групама ( Север, Југ, Запад ), такође у сезони 2019/2020. Правила баража биће детаљније регулисана посебним Упутством. Члан 5. Првенство у Супер лиги организује се и спроводи по трокружном бод систему и то у два лига круга (сви клубови се састају међусобно), и завршни део који подразумева мини лигу (play - off) и мини лигу (play - оut) према утврђеном календару такмичења у оквиру 20 кола и то : 11 у јесењем и 9 у пролећном делу првенства. Два круга лига такмичења спроводе се у оквиру 14 кола, (један клуб игра једном као домаћин, једном као гост). Мини лига се формира након два круга лига такмичења и то према постигнутим резултатима након одиграних 14 кола. Формира се мини лига (play - off) са клубовима који су остварили пласман од првог до четвртог места на табели, а такође формира се мини лига (play - оut) са клубовима који су се пласирали од петог, закључно са осмим местом на табели.

19 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 57 Мини табеле play-off-a и play - out-a утврђују се пласманом пренетих бодова из међусобних сусрета. Клуб Супер лиге који на коначној табели play-off-a на крају такмичарске сезоне 2018/2019 заузме прво место, проглашава се прваком Супер лиге и стиче право учешћа у одговарајућем такмичењу које организује УЕФА. Клуб Супер лиге који на коначној табели play-out-a на крају такмичарске сезоне 2018/2019 заузме осмо место прелази у нижи ранг такмичења, односно, Прву лигу Србије за жене. Првенство у Првој лиги организује се са 18 кола (9 плус 9) по двоструком бод систему и спроводи се у два дела : први - јесењи део, други - пролећни део. Сваки клуб са осталим клубовима игра по две утакмице, једну као домаћин, једну као гост, према утврђеном календару такмичења женског фудбала. Резултати из првог дела првенства преносе се у табелу другог дела првенства и на крају се утврђује коначна табела од остварених резултата. Клуб Прве лиге који на крају такмичарске 2018/2019 сезоне заузме прво место, постаје члан Супер лиге. Клубови Прве лиге који на крају такмичарске 2018/2019 сезоне буду пласирани од 8-ог до 10-ог места прелазе у нижи ранг такмичења, односно, Другу лигу по територијалној припадности.

20 СТРАНА 58 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 Клуб Прве лиге који на крају такмичарске 2019/2020 сезоне заузме друго место играће две бараж утакмице са 7-мо пласираним клубом Супер лиге, након одиграног play - out-a. Домаћин прве бараж утакмице је обавезно другопласирани клуб Прве лиге. Првенство у Другој лиги (три групе) организује се и спроводи по двокружном бод систему, у онолико кола колико једна група буде имала клубова. Уколико у оквиру групе Друге лиге нема довољан број клубова за такмичење по двоструком бод систему, такмичење се може организовати и по троструком или четвероструком бод систему, о чему одлуку доносе надлежни регионални савези. На крају такмичарске сезоне 2018/2019 три првака Друге лиге по групама (Север, Запад и Југ), директно постају нови чланови Прве лиге Србије за жене у такмичарској сезони 2019/2020. Члан 6. Извршни одбор ФС Србије руководи такмичењем у Супер и Првој лиги преко комесара за такмичење којима je Извршни одбор ФСС поверио ове послове. Вођење такмичења у Другој лиги - група Север, Југ и Запад ФС Србије поверава фудбалским савезима како следи: Група Север - ФС Војводине Група Југ - ФС региона Источне Србије Група Запад - ФС региона Западне Србије

21 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 59 Члан 7. У такмичењу за Фудбалски куп Србије у женском фудбалу обавезни су да учествују сви регистровани женски клубови са територије ФС Србије у складу са Пропозицијама овог такмичења. II - НАДЛЕЖНИ ОРГАНИ Члан 8. Такмичарски и дисциплински органи, послове и задатке из своје надлежности врше на основу Статута ФС Србије, Правилника о фудбалским такмичењима, Дисциплинског правилника, Правилника о судијама и суђењу, Пропозицијама такмичења лига, Пропозицијама такмичења за Фудбалски куп у женском фудбалу и других прописа ФС Србије и надлежних органа који регулишу ову материју. Члан 9. Надлежни првостепени такмичарски органи су : - Комесар за такмичење Супер лиге и Куп Србије - Комесар за такмичење Прве лиге Србије - Комесар за такмичење Друге лиге - група Север - Комесар за такмичење Друге лиге - група Југ - Комесар за такмичење Друге лиге - група Запад Комесари за такмичење и њихови заменици бирају се са мандатом од 1 (једне) године, уз могућност поновног избора.

22 СТРАНА 60 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 Члан 10. Надлежни дисциплински органи су : - Дисциплинска комисија ФС Србије - Дисциплински судија Друге лиге - група Север - Дисциплински судија Друге лиге - група Југ - Дисциплински судија Друге лиге група Запад Дисциплинске судије Друге лиге бирају се са мандатом 1 (једне) године, уз могућност поновног избора. Члан 11. Надлежни судијски органи су: - Комесари за суђење ФСС за жене, за Супер и Прву лигу - Комесари за суђење Друге лиге група: Север, Југ и Запад. Избор комесара за суђење Супер и Прве лиге врши Извршни одбор ФС Србије, а избор комесара за суђење у оквиру Друге лиге врше надлежни органи који воде такмичење по групама ових лига. Мандат комесара за суђење и њихових заменика траје годину дана, уз могућност поновног избора. Члан 12. За остваривање обавезе и задатака из своје надлежности такмичарски, дисциплински и судијски органи имају своје заменике који их замењују у случају њихове одсутности или спречености за обављање функција.

23 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 61 Члан 13. Надлежни другостепени такмичарски и дисциплински органи су: - Комисија за жалбе ФСС - Комисије за жалбе ФС региона који воде такмичење у Другој лиги. Члан 14. О захтевима за заштиту Правилника одлучује Извршни одбор ФС Србије, односно извршни одбори региона за такмичење у Другој лиги. Члан 15. Послове суђења у такмичењу за Фудбалски куп Србије у женском фудбалу врше судијски органи из члана 11. ове Одлуке. Члан 16. ФС Војводине и ФС региона бирају комесаре за безбедност и њихове заменике, који обављају послове које им повери Комесар за безбедност ФС Србије. III - ПРОПОЗИЦИЈЕ ТАКМИЧЕЊА Члан 17. Извршни одбор ФС Србије доноси Пропозиције такмичења за првенство фудбалских лига Србије за жене, које не могу бити у супротности са Правилником о фудбалским такмичењима и општим актима ФС Србије.

24 СТРАНА 62 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 Члан 18. Пропозицијама се посебно регулишу следеће области везане за првенствено такмичење: распоред утакмица, одлагање утакмица, игралишта, одређивање игралишта и почетак утакмица, организација утакмице, право наступа и утврђивање идентитета, делегати, судије, забрану одигравања утакмица на одређеном терену или терену одређеног подручја, дисциплинске прекршаје, регистровање утакмица суспендованих клубова, жалбе, посебне рокове у жалбеном поступку, регистровање утакмица, утврђивање пласмана, лекарске прегледе, дресове (боје и бројеви), наступ са најбољим тимом, предавање утакмица без борбе, најмањи број играчица, финансијске одредбе, награде, службени билтен, обнављање лига, минимум услова за стручно-педагошки рад и др. Члан 19. За сва питања која нису уређена овом Одлуком важе одредбе Правилника о фудбалским такмичењима и осталих прописа ФС Србије. Члан 20. Пропозицијама такмичења за Фудбалски куп у женском фудбалу уређују се услови за организовање и спровођење овог такмичења, као сталног такмичења, које не могу бити у супротности са одредбама Правилника о фудбалским такмичењима, а доноси их Извршни одбор ФС Србије и примењиваће се на територији ФС Србије. Члан 21. Клубови женског фудбала који се такмиче у лигама женског фудбала у потпуности морају испуњавати услове из Основног правилника о струч-

25 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 63 но-педагошком раду у фудбалским организацијама ФС Србије, Правилника о безбедности и сигурности на утакмицама и осталих прописа ФС Србије. Члан 22. Извршни одбор ФС Србије овлашћен је да даје упутства и тумачења за примену ове Одлуке. Члан 23. Ова Одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у Службеном листу ФСС Фудбал. ПРЕДСЕДНИК Славиша КОКЕЗА, с.р.

ВОЈВОЂАНСКА ФУДБАЛСКА ЛИГА

ВОЈВОЂАНСКА ФУДБАЛСКА ЛИГА ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ FUDBALSKI SAVEZ VOJVODINE На основу одредаба члана 9. Правилника о фудбалским такмичењима (Прописи Фудбалског савеза Србије,''Фудбал'' ванредни број I, 15. јун. 2007) Секретаријат

Више

ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 449 ФУДБАЛ, На основу одредаба члана 48. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. 1

ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 449 ФУДБАЛ, На основу одредаба члана 48. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. 1 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 449 На основу одредаба члана 48. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. 18/2017) и члана 10. Правилника о фудбалским такмичењима ФС Србије (Службени

Више

Microsoft Word - Propozicije TMK RSS

Microsoft Word - Propozicije TMK RSS ПРОПОЗИЦИЈЕ ТАКМИЧЕЊА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА РУКОМЕТНОГ САВЕЗА СРБИЈЕ Београд, 29. август 2018. године На основу члана 100. став 2. тачка 1. и члана 160. став 4. Закона о спорту, члана 64. став 2. тачка 30.

Више

Microsoft Word Propozicije TMK RSS 2017

Microsoft Word Propozicije TMK RSS 2017 ПРОПОЗИЦИЈЕ ТАКМИЧЕЊА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА РУКОМЕТНОГ САВЕЗА СРБИЈЕ Београд, 22. август 2017. године На основу члана 100. став 2. тачка 1. и члана 160. став 4. Закона о спорту, члана 64. став 2. тачка 30.

Више

Izvršni odbor HNS-a je temeljem članka 42. Statuta (32/12, 22/13) na prijedlog Natjecateljske komisije na sjednici održanoj donio, a na

Izvršni odbor HNS-a je temeljem članka 42. Statuta (32/12, 22/13) na prijedlog Natjecateljske komisije na sjednici održanoj donio, a na Izvršni odbor HNS-a je temeljem članka 42. Statuta (32/12, 22/13) na prijedlog Natjecateljske komisije na sjednici održanoj 05. 07. 2013. donio, a na sjednici održanoj 08. 08. 2013. izmijenio O D L U K

Више

13_Organizacija KUP takmicenja 2019_2020

13_Organizacija KUP takmicenja 2019_2020 OРГАНИЗАЦИЈА КУП ТАКМИЧЕЊА КСС Такмичарска сезона 2019/2020 07. Август 2019. године КОМИСИЈА ЗА ТАКМИЧЕЊЕ КСС БРАНКО ЛОЗАНОВ, ПРЕДСЕДНИК ПОТПРЕДСЕДНИК КСС ЗА ТАКМИЧЕЊЕ ДУШАН ПРОЈОВИЋ 1 ТАКМИЧЕЊЕ МУШКИХ

Више

OРГАНИЗАЦИЈА КУП ТАКМИЧЕЊА КСС - СЕЗОНА 2019/20 OРГАНИЗАЦИЈА КУП ТАКМИЧЕЊА КСС Такмичарска сезона 2019/ Јул године КОМИСИЈА ЗА ТАКМИЧЕЊЕ

OРГАНИЗАЦИЈА КУП ТАКМИЧЕЊА КСС - СЕЗОНА 2019/20 OРГАНИЗАЦИЈА КУП ТАКМИЧЕЊА КСС Такмичарска сезона 2019/ Јул године КОМИСИЈА ЗА ТАКМИЧЕЊЕ OРГАНИЗАЦИЈА КУП ТАКМИЧЕЊА КСС Такмичарска сезона 2019/2020 30. Јул 2019. године КОМИСИЈА ЗА ТАКМИЧЕЊЕ КСС БРАНКО ЛОЗАНОВ, ПРЕДСЕДНИК ПОТПРЕДСЕДНИК КСС ЗА ТАКМИЧЕЊЕ ДУШАН ПРОЈОВИЋ 1 ТАКМИЧЕЊЕ МУШКИХ ЕКИПА

Више

ВАНРЕДНИ БРОЈ 3 СТРАНА 211 ФУДБАЛ, На основу члана 45. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни брoj 18/2016),

ВАНРЕДНИ БРОЈ 3 СТРАНА 211 ФУДБАЛ, На основу члана 45. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни брoj 18/2016), ВАНРЕДНИ БРОЈ 3 СТРАНА 211 ФУДБАЛ, 15.06.2017. На основу члана 45. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни брoj 18/2016), Извршни одбор ФС Србије на седници одржаној 15.06.2017.

Више

ВАНРЕДНИ БРОЈ 3 СТРАНА 549 ФУДБАЛ, На основу одредаба члана 45. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС «Фудбал», ванредни бр.

ВАНРЕДНИ БРОЈ 3 СТРАНА 549 ФУДБАЛ, На основу одредаба члана 45. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС «Фудбал», ванредни бр. ВАНРЕДНИ БРОЈ 3 СТРАНА 549 ФУДБАЛ, 15.06.2017. На основу одредаба члана 45. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС «Фудбал», ванредни бр. 18/2016.) и члана 9 Правилника о фудбалским такмичењима

Више

Microsoft Word - Pravilnik_o_radu_stalnih_komisija_IO

Microsoft Word - Pravilnik_o_radu_stalnih_komisija_IO FUDBALSKI SAVEZ CRNE GORE P R A V I L N I K O RADU STALNIH KOMISIJA IZVRŠNOG ODBORA FSCG Na osnovu člana 34 Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor FSCG, na sjednici održanoj dana 24.12.2013.godine,

Више

Na osnovu clana 4

Na osnovu clana 4 Na osnovu Člana 33. Statuta Košarkaškog Saveza Bosne i Hercegovine, Upravno Odbor Košarkaškog Saveza Bosne i Hercegovine na svojoj sjednici održanoj 26.01.2010. godine usvojio je: PRAVILNIK O OSNOVAMA

Више

PRAVILNIK O TAKMIČENJU

PRAVILNIK  O  TAKMIČENJU КОШАРКАШКИ САВЕЗ СРБИЈЕ КОМИСИЈА ЗА ТАКМИЧЕЊЕ АВГУСТ 2012. ОРГАНИЗАЦИЈА КУП ТАКМИЧЕЊА КСС 2011/2012 1. НОРМАТИВНА АКТА КУП такмичење КСС се игра према одредбама Статута КСС, Правилника о такмичењу КСС,

Више

Број: 415/2019 Датум: КЛУБОВИМА ПОТЕНЦИЈАЛНИМ УЧЕСНИЦИМА КУПА И ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ 2019/2020 Поштовани, Овим путем Вам достављам календар и

Број: 415/2019 Датум: КЛУБОВИМА ПОТЕНЦИЈАЛНИМ УЧЕСНИЦИМА КУПА И ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ 2019/2020 Поштовани, Овим путем Вам достављам календар и Број: 415/2019 Датум: 27.08.2019. КЛУБОВИМА ПОТЕНЦИЈАЛНИМ УЧЕСНИЦИМА КУПА И ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ 2019/2020 Поштовани, Овим путем Вам достављам календар и систем такмичења ВСС 2019/2020 за сениоре. Напомињем

Више

ПРЕДЛОГ

ПРЕДЛОГ ПРАВИЛНИК О ТАКМИЧЕЊУ КОШАРКАШКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ (изменe и допунe од 20.06.2018. и 24.02.2019.) ПРЕЧИШЋЕН ТЕКСТ 1 На основу чл. 99. став 2, чл. 100. ст. 2, чл. 156. ст. 2, чл. 157. ст. 1, чл. 158. ст. 2.

Више

Na osnovu Člana 34. Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj godine, donio je P

Na osnovu Člana 34. Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj godine, donio je P Na osnovu Člana 34. Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj 11.06.2015.godine, donio je P R A V I L N I K O DOZVOLAMA ZA RAD FUDBALSKIH TRENERA

Више

Извршни одбор ФС Србије на основу чл

Извршни одбор ФС Србије на основу чл На основу одредаба члана 47. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС «Фудбал», број 2/2012) и на основу Одлуке о систему сталних такмичења за првенство фудбалских футсал лига, Извршни одбор

Више

Pravilnik o takmicenju KSS

Pravilnik o takmicenju KSS ПРАВИЛНИК О ТАКМИЧЕЊУ КОШАРКАШКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ ( усвојен 22.12.2017 и измене и допуне 20.06.2018.) - ПРЕЧИШЋЕН ТЕКСТ ПРАВИЛНИКА - 20.06.2018. На основу чл. 99. став 2, чл. 100. ст. 2, чл. 156. ст. 2,

Више

На основу члана 17. Статута Подручног Фудбалског савеза Срем и члана 9. Правилника о фудбалским такмичењима ФСС, Извршни одбор ПФС Срем на 3. седници

На основу члана 17. Статута Подручног Фудбалског савеза Срем и члана 9. Правилника о фудбалским такмичењима ФСС, Извршни одбор ПФС Срем на 3. седници На основу члана 17. Статута Подручног Фудбалског савеза Срем и члана 9. Правилника о фудбалским такмичењима ФСС, Извршни одбор ПФС Срем на 3. седници одржаној 10.07.2019.године усвојио П Р О П О З И Ц

Више

Број:

Број: БИЛТЕН БР. 35 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2018/2019. ГОДИНА. РЕЗУЛТАТ ДРУГЕ ФИНАЛНЕ УТАКМИЦЕ ПЛЕЈ ОФ СУПЕР ЛИГЕ ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ У ТАКМИЧАРСКОЈ СЕЗОНИ 2018./2019. ГОДИНЕ. Друга финална утакмица

Више

СТРАНА 228 ФУДБАЛ, ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 На основу одредаба члана 48. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. 1

СТРАНА 228 ФУДБАЛ, ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 На основу одредаба члана 48. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. 1 СТРАНА 228 ФУДБАЛ, 24.05.2018. На основу одредаба члана 48. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. 18/2017), Одбор за хитна питања ФС Србије на седници одржаној 24.05.2018.

Више

FUDBALSKI SAVEZ MAČVANSKOG OKRUGA Šabac, M.Obilića 2, P.Fah 157; Tel/fax 015/ , ; Мат.br.: ; PIB: ; Račun: 160-1

FUDBALSKI SAVEZ MAČVANSKOG OKRUGA Šabac, M.Obilića 2, P.Fah 157; Tel/fax 015/ , ; Мат.br.: ; PIB: ; Račun: 160-1 FUDBALSKI SAVEZ MAČVANSKOG OKRUGA 15000 Šabac, M.Obilića 2, P.Fah 157; Tel/fax 015/352-023, 601-008 ; Мат.br.:07342217 ; PIB: 100085095 ; Račun: 160-18559-77 Web: www.fsmo.rs; E-mail: fsmo@sbb.rs ; fsmo92@yahoo.com

Више

P R O P O Z I C I J E

P  R  O  P  O  Z  I  C  I  J  E P R O P O Z I C I J E JUNIORA, KADETA, PIONIRA, PRETPIONIRA KANTONA SARAJEVO ZA SEZONU 2018-2019 Sarajevo, August 2018. godine 1 P R O P O Z I C I J E TAKMIČENJA ZA PRVENSTVO OMLADINSKIH LIGA SARAJEVO

Више

Microsoft Word - Kriterijumi juli 2009.god..doc

Microsoft Word - Kriterijumi  juli 2009.god..doc РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ ЗАЈЕДНИЦА СУДИЈА И КОНТРОЛОРА КРИТЕРИЈУМИ 25/26.07.2009. РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ ЗАЈЕДНИЦА СУДИЈА И КОНТРОЛОРА УПРАВНИ ОДБОР Број: 976 Београд, 25/26. јули 2009. год. На основу члана

Више

Број: 19/2013

Број: 19/2013 На основу члана 36. Статута Фудбалског савеза града Новог Сада и одлуке Извршног одбора о систему такмичења на територији Фудбалског савеза града Новог Сада, Извршни одбор Фудбалског савеза града Новог

Више

ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 327 ФУДБАЛ, На основу одредаба члана 48. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. 1

ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 327 ФУДБАЛ, На основу одредаба члана 48. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. 1 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 327 ФУДБАЛ, 24.05.2018. На основу одредаба члана 48. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. 18/2017), Одбор за хитна питања ФС Србије на седници

Више

P R O P O Z I C I J E

P R O P O Z I C I J E NOGOMETNI/FUDBALSKI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE P R O P O Z I C I J E TAKMIČENJA KUPA REGIJA NOGOMETNOG/FUDBALSKOG SAVEZA BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2018. GODINU Sarajevo, februar/veljača 2018. godine Na osnovu

Више

ВАНРЕДНИ БРОЈ 10 ISSN ГОДИНА XIV БЕОГРАД, С А Д Р Ж А Ј ОДЛУКЕ ИЗВРШНОГ ОДБОРА ФС СРБИЈЕ СА 3. СЕДНИЦЕ ОДРЖАНЕ I КАД

ВАНРЕДНИ БРОЈ 10 ISSN ГОДИНА XIV БЕОГРАД, С А Д Р Ж А Ј ОДЛУКЕ ИЗВРШНОГ ОДБОРА ФС СРБИЈЕ СА 3. СЕДНИЦЕ ОДРЖАНЕ I КАД ISSN 1451-5733 ГОДИНА XIV БЕОГРАД, 01.07.2019. С А Д Р Ж А Ј ОДЛУКЕ ИЗВРШНОГ ОДБОРА ФС СРБИЈЕ СА 3. СЕДНИЦЕ ОДРЖАНЕ 01.07.2019. I КАДРОВСКА ПИТАЊА 1. ОДЛУКА О ПОСТАВЉАЊУ СЕЛЕКТОРА МУШКЕ ФУДБАЛСКЕ А РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ

Више

Број: 19/2013

Број: 19/2013 На основу члана 36. Статута Фудбалског савеза града Новог Сада и одлуке Извршног одбора о систему такмичења на територији Фудбалског савеза града Новог Сада, Извршни одбор Фудбалског савеза града Новог

Више

BILTEN 13 -TMK

BILTEN 13 -TMK TAKMИЧЕЊЕ МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА E-mail: tk.grupaistok@gmail.com ТАКМИЧЕЊE ЗА Ж 98 УЧЕСТВУЈУ СЛЕДЕЋИ КЛУБОВИ: 1. РК ЗАЈЕЧАР - Зајечар 2. РК ДУБОЧИЦА - Лесковац 3. РК ПЕТРОВАЦ - Петровац ТАКМИЧЕЊЕ У КОНКУРЕНЦИЈИ

Више

БРОЈ 52 ISSN ГОДИНА XII БЕОГРАД, С А Д Р Ж А Ј I - ОДЛУКЕ ИЗВРШНОГ ОДБОРА ФСС СА 12. СЕДНИЦЕ ОДРЖАНЕ ПРАВИЛНИК О

БРОЈ 52 ISSN ГОДИНА XII БЕОГРАД, С А Д Р Ж А Ј I - ОДЛУКЕ ИЗВРШНОГ ОДБОРА ФСС СА 12. СЕДНИЦЕ ОДРЖАНЕ ПРАВИЛНИК О ISSN 1451-5733 ГОДИНА XII БЕОГРАД, 26.12.2018. С А Д Р Ж А Ј I - ОДЛУКЕ ИЗВРШНОГ ОДБОРА ФСС СА 12. СЕДНИЦЕ ОДРЖАНЕ 26.12.2018. 1. ПРАВИЛНИК О ДОПУНИ ПРАВИЛНИКА О СУДИЈАМА И СУЂЕЊУ ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ...1827

Више

На основу члана 17. Статута Подручног Фудбалског савеза Срем и члана 9. Правилника о фудбалским такмичењима ФСС, Извршни одбор ПФС Срем на 3. седници

На основу члана 17. Статута Подручног Фудбалског савеза Срем и члана 9. Правилника о фудбалским такмичењима ФСС, Извршни одбор ПФС Срем на 3. седници На основу члана 17. Статута Подручног Фудбалског савеза Срем и члана 9. Правилника о фудбалским такмичењима ФСС, Извршни одбор ПФС Срем на 3. седници одржаној 10.07.2019.године усвојио П Р О П О З И Ц

Више

ПРАВИЛНИК О РУКОМЕТНИМ ТАКМИЧЕЊИМА РСС Ниш, 14. јун 2017.

ПРАВИЛНИК О РУКОМЕТНИМ ТАКМИЧЕЊИМА РСС Ниш, 14. јун 2017. ПРАВИЛНИК О РУКОМЕТНИМ ТАКМИЧЕЊИМА РСС Ниш, 14. јун 2017. На основу чл. 3. 19., 35., 100. ст 2. тач. 1-4. и 13. Закона о спорту и члана 58. став 1. тачка 4. Статута Рукометног савеза Србије, Скупштина

Више

ВАНРЕДНИ БРОЈ 6 СТРАНА 151 ФУДБАЛ, На основу члана 4. Правилника о раду Центра за едукацију тренера ФС Србије (Службени лист ФСС Фудбал, б

ВАНРЕДНИ БРОЈ 6 СТРАНА 151 ФУДБАЛ, На основу члана 4. Правилника о раду Центра за едукацију тренера ФС Србије (Службени лист ФСС Фудбал, б ВАНРЕДНИ БРОЈ 6 СТРАНА 151 ФУДБАЛ, 30.06.2017. На основу члана 4. Правилника о раду Центра за едукацију тренера ФС Србије (Службени лист ФСС Фудбал, број 25/2017) и члана 48. Статута Фудбалског савеза

Више

ВАНРЕДНИ БРОЈ 2 ISSN ГОДИНА XIII БЕОГРАД, OДЛУКЕ ОДБОРА ЗА ХИТНА ПИТАЊА ФСС СА 27. СЕДНИЦЕ ОДРЖАНЕ ОДЛУКЕ О ДОПУН

ВАНРЕДНИ БРОЈ 2 ISSN ГОДИНА XIII БЕОГРАД, OДЛУКЕ ОДБОРА ЗА ХИТНА ПИТАЊА ФСС СА 27. СЕДНИЦЕ ОДРЖАНЕ ОДЛУКЕ О ДОПУН ВАНРЕДНИ БРОЈ 2 ISSN 1451-5733 ГОДИНА XIII БЕОГРАД, 07.02.2018. OДЛУКЕ ОДБОРА ЗА ХИТНА ПИТАЊА ФСС СА 27. СЕДНИЦЕ ОДРЖАНЕ 07.02.2018. 1. ОДЛУКЕ О ДОПУНИ ЛИСТЕ СУДИЈА, ПОМОЋНИХ СУДИЈА И ПОСМАТРАЧА НА УТАКМИЦАМА

Више

Propozicije TMK

Propozicije TMK ПРОПОЗИЦИЈЕ ТАКМИЧЕЊА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА РУКОМЕТНОГ САВЕЗА СРБИЈЕ предлог Београд,... 2019. године На основу члана 100. став 2. тачка 1. и члана 160. став 4. Закона о спорту, члана 64. став 2. тачка 30.

Више

БИЛТЕН БР. 24 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Сметанина 2 тел/факс: 011/ , е-mail: office

БИЛТЕН БР. 24 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Сметанина 2 тел/факс: 011/ , е-mail: office БИЛТЕН БР. 24 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА РЕЗУЛТАТИ УТАКМИЦА СУПЕР ЛИГЕ ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ У ТАКМИЧАРСКОЈ СЕЗОНИ 2017./2018. ГОДИНЕ. Друго коло, 11. 04. 2018. године: ВК ЗЕМУН

Више

Microsoft Word - Propozicije Futsal RIS 2017

Microsoft Word - Propozicije Futsal RIS 2017 ФУДБАЛСКИ САВЕЗ РЕГИОНА ИСТОЧНЕ СРБИЈЕ Адреса: 18000 Ниш, Обреновићева бб, ТПЦ Калча лок. Д-II-93/2 тел: 018/ 591-848; 018/ 591-877 Жиро рачун: 160-17756-61 www.fsris.org.rs e-mail: office@fsris.org.rs

Више

Microsoft Word - PropozicijeInline

Microsoft Word - PropozicijeInline DRŽAVNO PRVENSTVO SHLS U IN LINE HOKEJU SEZONA 2016 PROPOZICIJE Beograd, April 2016. 1 PROPOZICIJE DRŽAVNOG PRVENSTVA SHLS U IN LINE HOKEJU ZA SEZONU 2016 OPŠTE ODREDBE Član 1. Državno prvenstvo SHLS u

Више

NOGOMETNI / FUDBALSKI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE P R O P O Z I C I J E takmičenja Premijer ženske lige BiH i završnog dijela Kup-a BiH za Žene takmičar

NOGOMETNI / FUDBALSKI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE P R O P O Z I C I J E takmičenja Premijer ženske lige BiH i završnog dijela Kup-a BiH za Žene takmičar NOGOMETNI / FUDBALSKI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE P R O P O Z I C I J E takmičenja Premijer ženske lige BiH i završnog dijela Kup-a BiH za Žene takmičarska 2019/2020. godina Maj/Svibanj 2019. god. Na osnovu

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax:

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax: HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE 53 000 Gospić, Budačka 12, tel / fax: 053 575 644 e-mail: nogometni.savez.lsz@hi.t-com.hr web: www.nogometnisavezlsz.hr Broj:41/2019. Gospić,27.02.2019.

Више

ПРАВИЛНИК О ЧЛАНАРИНИ, НАКНАДАМА И ТАКСАМА ЏУДО САВЕЗА СРБИЈЕ У Београду, децембар године

ПРАВИЛНИК О ЧЛАНАРИНИ, НАКНАДАМА И ТАКСАМА ЏУДО САВЕЗА СРБИЈЕ У Београду, децембар године ПРАВИЛНИК О ЧЛАНАРИНИ, НАКНАДАМА И ТАКСАМА ЏУДО САВЕЗА СРБИЈЕ У Београду, децембар 2018. године На основу члана 15. Статута Џудо Савеза Србије, Управни одбор Џудо савеза Србије дана 28.12.2018. године

Више

АДРЕСАР КЛУБОВА ВОЈВОЂАНСКЕ ФУДБАЛСКЕ ЛИГЕ - ГРУПА "ЗАПАД"

АДРЕСАР КЛУБОВА ВОЈВОЂАНСКЕ ФУДБАЛСКЕ ЛИГЕ - ГРУПА ЗАПАД На основу члана 48. Статута Фудбалског савеза Војводине (Скупштина Фудбалског савеза Војводине од 24. фебруара 2012), Извршни одбор ФС Војводине, на X седници одржаној 11. фебруара 2014. године усвојио

Више

Slide 1

Slide 1 MEĐUOKRUŽNI ODBOJKAŠKI SAVEZ KRAGUJEVAC Srbija, 34000 Kragujevac, Kralja Aleksandra I Karađorđevića 56, pošt. fah 155 Tel: 034/334-876, fax: 034/334-876, mobil: 063/77 39 146 E-mail: ooskrag@ptt.rs ili

Више

Д Р Ж А В Н О П Р В Е Н С Т В О Ж 99 СЛУЖБЕНИ БИЛТЕН бр. 1 Кикинда - Мокрин, године

Д Р Ж А В Н О П Р В Е Н С Т В О Ж 99 СЛУЖБЕНИ БИЛТЕН бр. 1 Кикинда - Мокрин, године Д Р Ж А В Н О П Р В Е Н С Т В О Ж 99 СЛУЖБЕНИ БИЛТЕН бр. 1 Кикинда - Мокрин, 04. 05.06.2016. године 1. УЧЕСНИЦИ На основу чланова 3. и 7. Пропозиција Такмичења млађих категорија Рукометног савеза Србије,

Више

Microsoft Word =UVFKBGD=PROPOZICIJE ZA g.doc

Microsoft Word =UVFKBGD=PROPOZICIJE ZA g.doc 1 УВФКБГД П Р О П О З И Ц И Ј Е ЗА ПРВЕНСТВО ЛИГА ФУДБАЛСКИХ КЛУБОВА ВЕТЕРАНА НА ТЕРИТОРИЈИ ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА БЕОГРАДА ЗА ТАКМИЧАРСКУ СЕЗОНУ 2017/2018 07.06.2017. године 2 На основу одредаба члана 43.

Више

ВАНРЕДНИ БРОЈ 5 ISSN ГОДИНА XIV БЕОГРАД, С А Д Р Ж А Ј ОДЛУКЕ 1. СЕДНИЦЕ ОДБОРА ЗА ХИТНА ПИТАЊА ФС СРБИЈЕ ОДРЖАНЕ

ВАНРЕДНИ БРОЈ 5 ISSN ГОДИНА XIV БЕОГРАД, С А Д Р Ж А Ј ОДЛУКЕ 1. СЕДНИЦЕ ОДБОРА ЗА ХИТНА ПИТАЊА ФС СРБИЈЕ ОДРЖАНЕ ISSN 1451-5733 ГОДИНА XIV БЕОГРАД, 02.04.2019. С А Д Р Ж А Ј ОДЛУКЕ 1. СЕДНИЦЕ ОДБОРА ЗА ХИТНА ПИТАЊА ФС СРБИЈЕ ОДРЖАНЕ 02.04.2019. 1. ОДЛУКА О САСТАВУ КОМИСИЈА И ДРУГИХ ТЕЛА ИЗВРШНОГ ОДБОРА ФУДБАЛСКОГ

Више

Број:

Број: БИЛТЕН БР. 31 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2018/2019. ГОДИНА. РЕЗУЛТАТИ ПРВЕ ПОЛУФИНАЛНЕ УТАКМИЦЕ ПЛЕЈ ОФ СУПЕР ЛИГЕ ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ У ТАКМИЧАРСКОЈ СЕЗОНИ 2018./2019. ГОДИНЕ. Полуфиналне утакмице

Више

ПРОПОЗИЦИЈЕ ЗА ОТВОРЕНА ЗИМСКА, ЛЕТЊА И ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО НАЈМЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА ПСЦС ЗА ГОДИНУ ПЛИВАЧКОГ САВЕЗА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ

ПРОПОЗИЦИЈЕ ЗА ОТВОРЕНА ЗИМСКА, ЛЕТЊА И ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО НАЈМЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА ПСЦС ЗА ГОДИНУ ПЛИВАЧКОГ САВЕЗА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ ПРОПОЗИЦИЈЕ ЗА ОТВОРЕНА ЗИМСКА, ЛЕТЊА И ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО НАЈМЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА ПСЦС ЗА 2016. ГОДИНУ ПЛИВАЧКОГ САВЕЗА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ ЗАЈЕДНИЧКЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Управни одбор Пливачког савеза централне

Више

Microsoft Word - Propozicije zone 2019

Microsoft Word - Propozicije zone 2019 ФУДБАЛСКИ САВЕЗ РЕГИОНА ИСТОЧНЕ СРБИЈЕ Адреса: 18000 Ниш, Николе Дражића 15 Тел / Факс 018/ 591-848; 018/ 591-877 www.fsris.org.rs e-mail: office@fsris.org.rs Број : 272-01 ФС/19 Ниш, 18.07.2019. године

Више

RUKOMETNI SAVEZ SRBIJE

RUKOMETNI SAVEZ SRBIJE РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ ЗАЈЕДНИЦА ДЕЛЕГАТА РСС КРИТЕРИЈУМИ ЗА ФОРМИРАЊЕ ЛИСТА ДЕЛЕГАТА ЗА РУКОМЕТНА ТАКМИЧЕЊА Б Е О Г Р А Д ЈАНУАР 2008. На основу члана 24, ст.2, тачка 3,Правилника Заједнице делегата РСС,

Више

Na osnovu člana 34 Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor FSCG, na sjednici održanoj godine, donio je: PROPOZICIJE takmičenja z

Na osnovu člana 34 Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor FSCG, na sjednici održanoj godine, donio je: PROPOZICIJE takmičenja z Na osnovu člana 34 Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor FSCG, na sjednici održanoj 25.06.2019.godine, donio je: PROPOZICIJE takmičenja za prvenstva Omladinske i Kadetske fudbalske lige Crne

Више

БИЛТЕН БР. 29 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2018/2019. ГОДИНА. ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Сметанина 2 тел/факс: 011/ , е-mail: office

БИЛТЕН БР. 29 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2018/2019. ГОДИНА. ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Сметанина 2 тел/факс: 011/ , е-mail: office БИЛТЕН БР. 29 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2018/2019. ГОДИНА. РЕЗУЛТАТИ УТАКМИЦА СУПЕР ЛИГЕ ГРУПА ЗА ПЛАСМАН 1. 6. МЕСТА ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ У ТАКМИЧАРСКОЈ СЕЗОНИ 2018./2019. ГОДИНЕ. Пето коло,

Више

______________________________________________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________________________________________ ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ FUDBALSKI SAVEZ VOJVODINE СРПСКА ЛИГА ВОЈВОДИНА БИЛТЕН број 29 02. јун 2016. 1. Регистрација утакмица 29. кола ФК''банат'' ФК''Раднички'' (НП) 1-2 ФК''Раднички'' (Ш) ФК''Дунав''

Више

Microsoft Word - Bilten br 1 III RLS.doc

Microsoft Word - Bilten br 1 III RLS.doc RVAČKI SAVEZ SRBIJE III RVAČKA LIGA SRBIJE B I L T E N br. 1. SADRŽAJ: 1. Zapisnik sa sednice Liga odbora III Rvačke lige Srbije, 2. Propozicije takmičenja III RLS 2010. g. Novi Sad, 07.10.2010.g. 1 RVAČKI

Више

Srbija, Beograd, Sazonova 83 Tel , Fax: Београд, 08. новембар2018. године

Srbija, Beograd, Sazonova 83 Tel , Fax: Београд, 08. новембар2018. године Београд, 08. новембар2018. године ОРГАНИЗАЦИЈА 3Х3 ТАКМИЧЕЊА КСС 2019 1. НОРМАТИВНА АКТА 3Х3 такмичење КСС се игра према одредбама Статута КСС, Правилника о такмичењу КСС, Пропозиција такмичења, Регистрационог

Више

Bilten nacionalnih takmičenja godina BILTEN NACIONALNIH TAKMIČENJA GODINE rugbyserbia.com Page 1

Bilten nacionalnih takmičenja godina BILTEN NACIONALNIH TAKMIČENJA GODINE rugbyserbia.com Page 1 BILTEN NACIONALNIH TAKMIČENJA 2016. GODINE rugbyserbia.com Page 1 Ragbi savez Srbije 11111 Beograd Sredačka br 2 PIB 100038863 e-mail serbiarugbyunion@gmail.com TAKMIĈENJA U ORGANIZACIJI RAGBI SAVEZA SRBIJE

Више

Pravilnik ZK

Pravilnik ZK ЗАЈЕДНИЦА КЛУБОВА ПРЕДЛОГ ПРАВИЛНИКА О УДРУЖИВАЊУ И РАДУ ЗАЈЕДНИЦE КЛУБОВА ДРУГЕ РУКОМЕТНЕ ЛИГЕ СЕВЕР Нови Сад, 16.07.2018. године На основу чл. 38 и 44 Статута Рукометног савеза Србије, Скупштина Заједнице

Више

Microsoft Word - propoyicije pscs 2014

Microsoft Word - propoyicije pscs 2014 ПРОПОЗИЦИЈЕ ЗА ЗИМСКА, ЛЕТЊА, ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО НАЈМЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА ПСЦС ЗА 2014 ГОДИНУ. ПЛИВАЧКОГ САВЕЗА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ ЗАЈЕДНИЧКЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. УО ПСЦС донео је одлуку о Пропозицијама ПСЦС за 2014

Више

БИЛТЕН БР. 47 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Сметанина 2 тел/факс: 011/ , е-mail: office

БИЛТЕН БР. 47 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Сметанина 2 тел/факс: 011/ , е-mail: office БИЛТЕН БР. 47 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА РЕЗУЛТАТИ УТАКМИЦА ДРУГЕ ЛИГЕ ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ У ТАКМИЧАРСКОЈ СЕЗОНИ 2017./2018. ГОДИНЕ. Група СЕВЕР Десето коло 04. 08. 2018. године:

Више

ПРОПОЗИЦИЈЕ ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ У ТАКМИЧАРСКОЈ СЕЗОНИ 2018/2019. Члан 1. Првенство Републике Србије за млађе такмичарске ка

ПРОПОЗИЦИЈЕ ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ У ТАКМИЧАРСКОЈ СЕЗОНИ 2018/2019. Члан 1. Првенство Републике Србије за млађе такмичарске ка ПРОПОЗИЦИЈЕ ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ У ТАКМИЧАРСКОЈ СЕЗОНИ 2018/2019. Члан 1. Првенство Републике Србије за млађе такмичарске категорије у такмичарској сезони 2018/2019 (у даљем тексту:

Више

Microsoft Word - Pravilnik o takmicenjima NSFSBiH.doc

Microsoft Word - Pravilnik o takmicenjima NSFSBiH.doc SLUŽBENI GLASNIK NOGOMETNOG/FUDBALSKOG SAVEZA BOSNE I HERCEGOVINE NOGOMET/FUDBAL BIH P R A V I L N I K O NOGOMETNIM/FUDBALSKIM TAKMIČENJIMA BOSNE I HERCEGOVINE SARAJEVO, juni/lipanj 2013. Vanredni broj

Више

Microsoft Word - PROPOZICIJE UVFKBGD 2018 g.docx

Microsoft Word - PROPOZICIJE  UVFKBGD 2018 g.docx 1 УВФКБГД П Р О П О З И Ц И Ј Е ЗА ПРВЕНСТВО ЛИГА ФУДБАЛСКИХ КЛУБОВА ВЕТЕРАНА НА ТЕРИТОРИЈИ ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА БЕОГРАДА ЗА ТАКМИЧАРСКУ СЕЗОНУ 2018/2019 15.08.2018. године 2 На основу одредаба члана 43.

Више

U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je

U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je dana 05/07.02.2017.: PRAVILNIK O MEDICINSKOJ ZAŠTITI

Више

На основу члана 188

На основу члана 188 На основу Члана 181. Став 1. и Члана 55.став 3. Тачка 1.Закона о спорту ("Службени гласник Републике Србије, број 10/2016) и Члана 36. Статута Фудбалског савеза Мачванског округа, Скупштина Фудбалског

Више

NATJECATELJSKI PRAVILNIK HRVATSKOG GOLF SAVEZA U Zagrebu, prosinac 2018.

NATJECATELJSKI PRAVILNIK HRVATSKOG GOLF SAVEZA U Zagrebu, prosinac 2018. NATJECATELJSKI PRAVILNIK HRVATSKOG GOLF SAVEZA U Zagrebu, prosinac 2018. Članak 1. Ovim pravilnikom reguliraju se sva pitanja u odnosu na natjecanja Hrvatskog golf saveza (u daljnjem tekstu HGS). Službena

Више

ВАНРЕДНИ БРОЈ 24 ISSN ГОДИНА XII БЕОГРАД, OДЛУКЕ ОДБОРА ЗА ХИТНА ПИТАЊА ФСС СА 25. СЕДНИЦЕ ОДРЖАНЕ ОДЛУКА О ИЗМЕН

ВАНРЕДНИ БРОЈ 24 ISSN ГОДИНА XII БЕОГРАД, OДЛУКЕ ОДБОРА ЗА ХИТНА ПИТАЊА ФСС СА 25. СЕДНИЦЕ ОДРЖАНЕ ОДЛУКА О ИЗМЕН ISSN 1451-5733 ГОДИНА XII БЕОГРАД, 30.10.2017. OДЛУКЕ ОДБОРА ЗА ХИТНА ПИТАЊА ФСС СА 25. СЕДНИЦЕ ОДРЖАНЕ 30.10.2017. 1. ОДЛУКА О ИЗМЕНАМА ОДЛУКЕ О ЕТИЧКОМ КОДЕКСУ И СТАНДАРДИМА ПОНАШАЊА ЧЛАНОВА ФУДБАЛСКОГ

Више

NOGOMETNI SAVEZ FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE P R O P O Z I C I J E takmičenja/natjecanja Omladinske lige BiH za kadete i juniore za takmičarsku/natj

NOGOMETNI SAVEZ FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE P R O P O Z I C I J E takmičenja/natjecanja Omladinske lige BiH za kadete i juniore za takmičarsku/natj NOGOMETNI SAVEZ FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE P R O P O Z I C I J E takmičenja/natjecanja Omladinske lige BiH za kadete i juniore za takmičarsku/natjecateljsku sezonu 2017/2018 Sarajevo: juli/srpanj 2017.

Више

БИЛТЕН БР. 21 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2018/2019. ГОДИНА. ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Сметанина 2 тел/факс: 011/ , е-mail: office

БИЛТЕН БР. 21 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2018/2019. ГОДИНА. ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Сметанина 2 тел/факс: 011/ , е-mail: office БИЛТЕН БР. 21 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2018/2019. ГОДИНА. РЕЗУЛТАТИ УТАКМИЦА ПРВЕ A ЛИГЕ ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ У ТАКМИЧАРСКОЈ СЕЗОНИ 2018./2019. ГОДИНЕ. Тринаесто коло, 09. 03. 2019. године:

Више

Број:

Број: БИЛТЕН БР. 18 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА РЕЗУЛТАТИ УТАКМИЦА ПРВЕ А И ПРВЕ Б ЛИГЕ ГРУПЕ СЕВЕР И ЈУГ ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ У СЕЗОНИ 2017./2018. ГОДИНЕ. ПРВА А ЛИГА Девето коло,

Више

mk-18-bilten

mk-18-bilten ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ГРАДА НОВИ САД 21112 Нови Сад, Париске комуне 38 Поштански фах 43 Тел: 021/444-900 ж. р. 340-1835 - 51 www. fsgns. rs fsgns@mts. rs БИЛТЕН MЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ Број 18 НОВИ САД, 15. МАЈ 2019.

Више

65. MEĐUNARODNI OMLADINSKI TURNIR KVARNERSKA RIVIJERA PROPOZICIJE Hrvatski nogometni klub RIJEKA, Rijeka organizator je 65. Međunarodnog omladinskog n

65. MEĐUNARODNI OMLADINSKI TURNIR KVARNERSKA RIVIJERA PROPOZICIJE Hrvatski nogometni klub RIJEKA, Rijeka organizator je 65. Međunarodnog omladinskog n 65. MEĐUNARODNI OMLADINSKI TURNIR KVARNERSKA RIVIJERA PROPOZICIJE Hrvatski nogometni klub RIJEKA, Rijeka organizator je 65. Međunarodnog omladinskog nogometnog turnira KVARNERSKA RIVIJERA 2017 Turnir počinje

Више

2018/19 СЛУЖБЕНИ БИЛТЕН 4

2018/19 СЛУЖБЕНИ БИЛТЕН 4 2018/19 СЛУБЕНИ БИЛТЕН 4 www.rscs.rs КАЛЕНДАР КУП ТАКИЧЕЊА НА ТЕРИТОРИЈИ РУКОЕТНОГ САВЕЗА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ ТАКИЧАРСКЕ ЦЕЛИНЕ ИСТОК ОКТОБАР 31. 31. 1/16 1/16 НОВЕБАР 14. 14. 21. 21. 1/8 1/8 1/4 1/4 ДЕЦЕБАР

Више

БИЛТЕН БР. 25 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2018/2019. ГОДИНА. ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Сметанина 2 тел/факс: 011/ , е-mail: office

БИЛТЕН БР. 25 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2018/2019. ГОДИНА. ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Сметанина 2 тел/факс: 011/ , е-mail: office БИЛТЕН БР. 25 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2018/2019. ГОДИНА. РЕЗУЛТАТИ УТАКМИЦА ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРКЕ У ТАКМИЧАРСКОЈ СЕЗОНИ 2018./2019. ГОДИНЕ. Треће коло, 06. 04.2019. године: ВК ВОЈВОДИНА - ВК

Више

PRAVILNIK O TAKMIČENJIMA

PRAVILNIK O TAKMIČENJIMA На основу члана 100. Закона о спорту и члана 45. и 63. Статута Гимнастичког савеза Србије, Управни одбор Гимнастичког савеза Србије, на седници одржаној 27. септембра 2018. године донео је: ПРАВИЛНИК О

Више

БИЛТЕН БР. 17 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Сметанина 2 тел/факс: 011/ , е-mail: office

БИЛТЕН БР. 17 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Сметанина 2 тел/факс: 011/ , е-mail: office БИЛТЕН БР. 17 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА РЕЗУЛТАТИ УТАКМИЦА ПРВЕ А И ПРВЕ Б ЛИГЕ ГРУПЕ СЕВЕР И ЈУГ ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ У СЕЗОНИ 2017./2018. ГОДИНЕ. ПРВА А ЛИГА Осмо коло, 24.

Више

РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ - РУКОМЕТНИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ

РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ - РУКОМЕТНИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ РЕЗУЛТАТИ: НОВИ САД, 24.09.2018. године ЛИГА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА ВОЈВОДИНЕ и ДЕВОЈЧИЦЕ Ж16 СЛУЖБЕНИ БИЛТЕН 2 Риђица, 23.09.2018. године (недеља) ДАЛМАТИНАЦ 13:21 (6:9) ЕЛЕКТРО 37:6 (18:3) СПАРТАК ВОЈПУТ

Више

У П И Т Н И К

У П И Т Н И К КОШАРКАШКИ САВЕЗ СРБИЈЕ На основу одредаба Статута КСС, члан 56. тачка 6., Управни одбор КСС, на седници одржаној 18.11.2015.године, усвојио је ПРАВИЛНИК О ДЕЛЕГАТИМА КОШАРКАШКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ Овај Правилник

Више

RUKOMETNI SAVEZ BEOGRADA Bilten LIGA MLAÐIH KATEGORIJA CENTAR BEOGRAD Beograd, 02. Oktobar 2015

RUKOMETNI SAVEZ BEOGRADA Bilten LIGA MLAÐIH KATEGORIJA CENTAR BEOGRAD Beograd, 02. Oktobar 2015 RUKOMETNI SAVEZ BEOGRADA Bilten 13. 43. LIGA MLAÐIH KATEGORIJA CENTAR BEOGRAD Beograd, 02. Oktobar 2015 43. LMK RSB Decaci 1997. - Kolo: 10 Tabela STUD. GRAD - BASK SOKO 42 : 22 PARTIZAN - SCVOŽDOVAC 12

Више

РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ - РУКОМЕТНИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ

РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ - РУКОМЕТНИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ РЕЗУЛТАТИ: НОВИ САД, 21.10.2018. године ЛИГА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА ВОЈВОДИНЕ и ДЕВОЈЧИЦЕ Ж16 СЛУЖБЕНИ БИЛТЕН 4 Суботица, 21.10.2018. године (недеља) СОМБОРЕЛЕКТРО 18:20 (7:10) ПИК ПРИГРЕВИЦА СОМБОР 31:17 (21:10)

Више

Microsoft Word - Propozicije za HBL 18-19

Microsoft Word - Propozicije za HBL 18-19 HRVATSKI KUGLAČKI SAVEZ BOWLING SEKCIJA PROPOZICIJE HRVATSKA BOWLING LIGA Sezona 2018./2019. PROPOZICIJE RASPORED ODIGRAVANJA HBL-a POPIS IGRAČA ADRESAR KALENDAR NATJECANJA 1. OPĆE ODREDBE 1.1 Priređivač

Више

1 На основу члана 13 i 18 Правила о раду Олимпијског комитета за раднички спорт и организовање 12. СОРВ, Спортски одбор на предлог Комесара за такмиче

1 На основу члана 13 i 18 Правила о раду Олимпијског комитета за раднички спорт и организовање 12. СОРВ, Спортски одбор на предлог Комесара за такмиче 1 На основу члана 13 i 18 Правила о раду Олимпијског комитета за раднички спорт и организовање 12. СОРВ, Спортски одбор на предлог Комесара за такмичење СОРВ, на седници одржаној 19. фебруара 2018. године,

Више

NOGOMETNI/FUDBALSKI SAVEZ BIH Broj: /16 Sarajevo, Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na osnovu člana 3

NOGOMETNI/FUDBALSKI SAVEZ BIH Broj: /16 Sarajevo, Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na osnovu člana 3 NOGOMETNI/FUDBALSKI SAVEZ BIH Broj: 02-1523/16 Sarajevo, 21.06.2016. Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na osnovu člana 35. Statuta Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, na prijedlog

Више

B I L T E N BROJ 27 Sarajevo, g.

B I L T E N BROJ 27 Sarajevo, g. B I L T E N BROJ 27 Sarajevo, 27.10.2018. 02.11. 2018.g. Z A P I S N I K Sa VII redovne sjednice Disciplinskog sudije Kantona Sarajevo održane 31. 10. 2018. godine, na kojoj su rješavani predmeti sa utakmica

Више

Број:

Број: БИЛТЕН БР. 8 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА РЕЗУЛТАТИ ПОЛУФИНАЛНИХ УТАКМИЦА КУП-а РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ У СЕЗОНИ 2017./2018.ГОДИНЕ. Прва утакмица 16.12.2017. године. ВК ШАБАЦ - ВК НАИС 10

Више

Microsoft Word - statut_tsrs.doc

Microsoft Word - statut_tsrs.doc ТЕНИСКИ САВЕЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ С Т А Т У Т ТЕНИСКОГ САВЕЗА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПРЕЧИШЋЕНИ ТЕКСТ Бања Лука, март 2011.год. САГЛАСНО СТАТУТУ ТЕНИСКОГ САВЕЗА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ОДЛУЦИ О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА

Више

Otvoreno Prvenstvo Republike Srbije u preskakanju prepona 2019.godine PROPOZICIJE Mestoiterminodržavanja Organizator Predsednik Organizacionog odbora

Otvoreno Prvenstvo Republike Srbije u preskakanju prepona 2019.godine PROPOZICIJE Mestoiterminodržavanja Organizator Predsednik Organizacionog odbora Otvoreno Prvenstvo Republike Srbije u preskakanju prepona 2019.godine PROPOZICIJE Mestoiterminodržavanja Organizator Predsednik Organizacionog odbora Organizacioni odbor Tehnički delegate Sudijski kolegijum

Више

PROPOZICIJE

PROPOZICIJE PROPOZICIJE SRPSKIH LIGA (GRUPA CENTAR) ZA SEZONU 2018/2019. 1. SISTEM TAKMIČENJA 2. Ekipno prvenstvo Srbije u kuglanju za seniorke i seniore u sezoni 2018/2019 igra se po dvostrukom bod sistemu u disciplini

Више

Број: 10/17-18 Директор ДРЛС ''Север'' Марко Менићанин, поступајући као првостепени дисциплински орган у смислу одредбе члана 75. став 2. Дисциплинско

Број: 10/17-18 Директор ДРЛС ''Север'' Марко Менићанин, поступајући као првостепени дисциплински орган у смислу одредбе члана 75. став 2. Дисциплинско Број: 10/17-18 Директор ДРЛС ''Север'' Марко Менићанин, поступајући као првостепени дисциплински орган у смислу одредбе члана 75. став 2. Дисциплинског правилника РСС, поводом дисциплинске пријаве рукометног

Више

БИЛТЕН БР. 35 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2018/2019. ГОДИНА. ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Сметанина 2 тел/факс: 011/ , е-mail: office

БИЛТЕН БР. 35 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2018/2019. ГОДИНА. ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Сметанина 2 тел/факс: 011/ , е-mail: office БИЛТЕН БР. 35 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2018/2019. ГОДИНА. РЕЗУЛТАТ ТРЕЋЕ ФИНАЛНЕ УТАКМИЦЕ ПЛЕЈ ОФ СУПЕР ЛИГЕ ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ У ТАКМИЧАРСКОЈ СЕЗОНИ 2018./2019. ГОДИНЕ. Трећа финална утакмица

Више

Microsoft PowerPoint - BILTEN br

Microsoft PowerPoint - BILTEN br MEĐUOKRUŽNI ODBOJKAŠKI SAVEZ KRAGUJEVAC Srbija, 34000 Kragujevac, Aleksandra I Karađorđevića 56, pošt. fah 155 Tel: 034/334-876, fax: 034/334-876, mobil: 063/77 39 146 E-mail: ooskrag@ptt.rs ili ooskrag@yahoo.com,

Више

Na osnovu člana 35. Statuta Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Izvršni odbor NS/FS BiH, na sjednici održanoj u Sarajevu, go

Na osnovu člana 35. Statuta Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Izvršni odbor NS/FS BiH, na sjednici održanoj u Sarajevu, go Na osnovu člana 35. Statuta Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Izvršni odbor NS/FS BiH, na sjednici održanoj u Sarajevu, 23.05.2016. godine, d o n o s i P R O P O Z I C I J E Premijer futsal

Више

ПРАВИЛНИК 25. КАДЕТСКОГ И ОМЛАДИНСКОГ ШАХОВСКОГ ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЧЛАН 1. Организатор 25. кадетског и омладинског Првенства Републике Српске

ПРАВИЛНИК 25. КАДЕТСКОГ И ОМЛАДИНСКОГ ШАХОВСКОГ ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЧЛАН 1. Организатор 25. кадетског и омладинског Првенства Републике Српске ПРАВИЛНИК 25. КАДЕТСКОГ И ОМЛАДИНСКОГ ШАХОВСКОГ ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЧЛАН 1. Организатор 25. кадетског и омладинског Првенства Републике Српске за 2018. годину је Шаховски савез Републике Српске

Више

Broj: 0056

Broj: 0056 FAIR PLAY JUNIOR CUP SEZONA 2015./2016. - PROPOZICIJE - OPŠTE ODREDBE Član 1. Ovim se propozicijama određuje oblik takmičenja u Malonogometnoj ligi FAIR PLAY JUNIOR CUP za takmičarsku sezonu 2015/2016.

Више

Microsoft Word - Propozicije za HBL 16-17

Microsoft Word - Propozicije za HBL 16-17 HRVATSKI KUGLAČKI SAVEZ BOWLING SEKCIJA PROPOZICIJE HRVATSKA BOWLING LIGA Sezona 2016./2017. PROPOZICIJE RASPORED ODIGRAVANJA HBL-a POPIS IGRAČA ADRESAR KALENDAR NATJECANJA 1. OPĆE ODREDBE 1.1 Priređivač

Више

mk-14-bilten

mk-14-bilten ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ГРАДА НОВИ САД 21112 Нови Сад, Париске комуне 38 Поштански фах 43 Тел: 021/444-900 ж.р. 340-1835-51 www.fsgns.rs fsgns@open.telekom.rs БИЛТЕН MЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ Број 14 НОВИ САД, 04. АПРИЛ

Више

BASKET Bilten 1 Maj 2018

BASKET Bilten 1 Maj 2018 BASKET Bilten 1 Maj 2018 Obaveštenja 1. Turnir u basketu počinje u NEDELJU 13.05.2018.god. 2. Prvog dana turnira će svim ekipama pred početak utakmica biti ukratko izložene propozicije takmičenja. 3. Molimo

Више

РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ - РУКОМЕТНИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ

РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ - РУКОМЕТНИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ НОВИ САД, 25.11.2013. године СЛУЖБЕНИ БИЛТЕН 6 ЛИГА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА ВОЈВОДИНЕ М `99 и ПИОНИРКЕ `00 РЕЗУЛТАТИ: Oџаци, 23.11.2013. године (субота) БСК 2012 ГРАФИЧАР 5:16 (4:12) ЦРВЕНКА ЈАФА ДАЛМАТИНАЦ

Више

ПРЕДЛОГ На основу члана 38 и 188 став 1, Закона о спорту (Сл. гласник РС број 24/2011), и члана 28. Статута Фудбалског савеза Борског округа, Скупштин

ПРЕДЛОГ На основу члана 38 и 188 став 1, Закона о спорту (Сл. гласник РС број 24/2011), и члана 28. Статута Фудбалског савеза Борског округа, Скупштин ПРЕДЛОГ На основу члана 38 и 188 став 1, Закона о спорту (Сл. гласник РС број 24/2011), и члана 28. Статута Фудбалског савеза Борског округа, Скупштина Фудбалског савеза Борског округа на седници одржаној

Више

ФУДБАЛСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ ЦЕНТАР ЗА ЕДУКАЦИЈУ ФУДБАЛСКИХ ТРЕНЕРА ФСС ИНФОРМАТОР Могућности уписа на курсеве које организује Фудбалски савез Србије (као и

ФУДБАЛСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ ЦЕНТАР ЗА ЕДУКАЦИЈУ ФУДБАЛСКИХ ТРЕНЕРА ФСС ИНФОРМАТОР Могућности уписа на курсеве које организује Фудбалски савез Србије (као и ФУДБАЛСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ ЦЕНТАР ЗА ЕДУКАЦИЈУ ФУДБАЛСКИХ ТРЕНЕРА ФСС ИНФОРМАТОР Могућности уписа на курсеве које организује Фудбалски савез Србије (као и надлежни фудбалски региони): I УЕФА програми: 1. УЕФА

Више

ВАНРЕДНИ БРОЈ 12 ISSN ГОДИНА XIV БЕОГРАД, С А Д Р Ж А Ј I ОДЛУКЕ ОДБОРА ЗА ХИТНА ПИТАЊА ФС СРБИЈЕ СА 6. СЕДНИЦЕ ОДРЖАНЕ

ВАНРЕДНИ БРОЈ 12 ISSN ГОДИНА XIV БЕОГРАД, С А Д Р Ж А Ј I ОДЛУКЕ ОДБОРА ЗА ХИТНА ПИТАЊА ФС СРБИЈЕ СА 6. СЕДНИЦЕ ОДРЖАНЕ ВАНРЕДНИ БРОЈ 12 ISSN 1451-5733 ГОДИНА XIV БЕОГРАД, 17.07.2019. С А Д Р Ж А Ј I ОДЛУКЕ ОДБОРА ЗА ХИТНА ПИТАЊА ФС СРБИЈЕ СА 6. СЕДНИЦЕ ОДРЖАНЕ 17.07.2019. a) ОДЛУКЕ КОЈЕ СЕ ОДНОСЕ НА СЛУЖБЕНА ЛИЦА 1. ОДЛУКА

Више