Pravilnik o kvalitetu i drugim zahtevima za fine pekarske proizvode, žita za doručak i snek proizvode Sl. list SCG, br. 12/2005 i Sl. glasnik RS, br.

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Pravilnik o kvalitetu i drugim zahtevima za fine pekarske proizvode, žita za doručak i snek proizvode Sl. list SCG, br. 12/2005 i Sl. glasnik RS, br."

Транскрипт

1 Pravilnik o kvalitetu i drugim zahtevima za fine pekarske proizvode, žita za doručak i snek proizvode Sl. list SCG, br. 12/2005 i Sl. glasnik RS, br. 43/2013 dr. pravilnik SADRŽAJ 1. I Opšte odredbe 2. II Posebne odredbe 3. III Završne odredbe I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovim pravilnikom propisuju se kvalitet i drugi zahtevi za fine pekarske proizvode, žita za doručak i snek proizvode (u daljem tekstu: proizvodi), koji moraju biti ispunjeni u proizvodnji i prometu. Član 2 Za proizvode za koje ovim pravilnikom nisu propisani kvalitet i drugi zahtevi, proizvođač je dužan da pre početka proizvodnje donese proizvođačku specifikaciju. Proizvođačka specifikacija mora da sadrži kratak opis tehnološkog postupka proizvodnje proizvoda, osnovne zahteve kvaliteta, izveštaj o izvršenom ispitivanju zahteva kvaliteta (zdravstvena ispravnost, senzorne, fizičke i hemijske karakteristike), kao i podatke iz deklaracije u skladu sa Pravilnikom o deklarisanju i označavanju upakovanih namirnica. O donesenim proizvođačkim specifikacijama proizvođač vodi evidenciju, koja mora da sadrži sledeće podatke: 1) evidencijski broj specifikacije; 2) datum donošenja proizvođačke specifikacije; 3) datum početka proizvodnje prema proizvođačkoj specifikaciji; 4) datum izvršenog ispitivanja zahteva kvaliteta utvrđenih u proizvođačkoj specifikaciji. Član 3 Proizvodi koji se stavljaju u promet u originalnom pakovanju moraju na omotu, pakovanju, sudu ili nalepnici imati deklaraciju koja je u skladu sa Pravilnikom o deklarisanju i označavanju upakovanih namirnica. Član 4 Proizvodima se mogu dodavati aditivi u skladu sa Pravilnikom o kvalitetu i uslovima upotrebe aditiva u

2 namirnicama i o drugim zahtevima za aditive i njihove mešavine, kao i arome u skladu sa Pravilnikom o kvalitetu i drugim zahtevima za arome. Član 5 Šećeri koji se prema odredbama ovog pravilnika upotrebljavaju u proizvodnji proizvoda su: saharoza, dekstroza (bezvodna i monohidratna), invertni šećer, glukozni sirupi, fruktoza i laktoza (u daljem tekstu: šećeri). Kod svih proizvoda iz ovog pravilnika šećeri se mogu u potpunosti ili delimično zameniti zaslađivačima u skladu sa Pravilnikom o kvalitetu i uslovima upotrebe aditiva u namirnicama i o drugim zahtevima za aditive i njihove mešavine. Član 6 Brisan Član 7 Proizvodi koji se stavljaju u promet moraju imati izgled, ukus i miris svojstven za određenu grupu proizvoda. Proizvodi koji se stavljaju u promet moraju biti upakovani u odgovarajući materijal predviđen za pakovanje prehrambenih proizvoda. Proizvodi čiji je kvalitet propisan ovim pravilnikom, mogu se stavljati u promet na malo u rinfuzi u specijalizovanim prodavnicama, pod uslovom da se na prodajnom mestu na posudi ili ambalaži iz koje se proizvod nudi potrošaču istakne odgovarajuća deklaracija proizvoda. Član 8 Proizvodi se moraju čuvati na suvom i hladnom mestu, ne smeju biti izloženi sunčevoj svetlosti, vlazi i velikoj promeni temperature i ne smeju stajati blizu proizvoda čiji miris mogu da apsorbuju. II POSEBNE ODREDBE 1. Fini pekarski proizvodi Član 9 Fini pekarski proizvodi, u smislu ovog pravilnika, su keks i srodni proizvodi i poslastičarski proizvodi. Član 10 Keks i srodni proizvodi, u smislu ovog pravilnika, su proizvodi od brašna žita i drugih mlinskih proizvoda, šećera, masti i ulja (u daljem tekstu: masnoća), namirnica sa sadržajem belančevina i drugih namirnica, karakteristične strukture, termički obrađeni, sa rokom trajanja od najmanje trideset dana. Prema sastavu i načinu obrade keks i srodni proizvodi stavljaju se u promet kao: 1) keks; 2) kreker; 3) čajno pecivo: 4) medenjak;

3 5) trajni slatki kolač; 6) biskvit; 7) vafel; 8) slana peciva. Član 11 Keks je proizvod od brašna žita i drugih mlinskih proizvoda, masnoća, šećera i drugih namirnica, homogenizovanih u testo, oblikovan i pečen. Keks može biti slatkog ili slanog ukusa. Keks sadrži najmanje 5% masnoća računato na gotov proizvod, a keks sa maslacem sadrži najmanje 3% mlečne masti računato na gotov proizvod. Slani keks sadrži najviše 4% soli računato na gotov proizvod. Keks se može stavljati u promet i kao: 4) ukrašen; 5) mleven. Član 12 Kreker je proizvod slojevite, prhke strukture, proizveden od brašna žita i drugih mlinskih proizvoda, masnoća i drugih namirnica, sa ili bez dodatka kvasca i enzima. Kreker sadrži najmanje 10% masnoća računato na gotov proizvod. Slani kreker sadrži najviše 4% soli računato na gotov proizvod. Član 13 Čajno pecivo je proizvod od testa izrađenog od brašna žita i drugih mlinskih proizvoda, masnoća, šećera i drugih namirnica. Čajno pecivo sadrži najmanje 10% masnoća računato na gotov proizvod. Čajno pecivo može biti slatkog ili slanog ukusa. Slano čajno pecivo sadrži najviše 4% soli računato na gotov proizvod. Čajno pecivo se može stavljati u promet i kao: 1) punjeno; 2) preliveno; 3) delimično preliveno; 4) ukrašeno. Član 14 Medenjak je proizvod dobijen od medenog testa izrađenog od brašna žita i drugih mlinskih proizvoda, meda, šećera i drugih namirnica.

4 Medeno testo sadrži najmanje 40% ukupnog šećera, a od toga najmanje 15% prirodnog meda. Medenjak se može stavljati u promet i kao: 4) ukrašen. Član 15 Trajni slatki kolač je kolač sličan medenjaku, proizveden od testa izrađenog od brašna žita i drugih mlinskih proizvoda, invertnog šećera, šećera i drugih namirnica. Trajni slatki kolač se može stavljati u promet i kao: 4) ukrašen. Član 16 Biskvit se stavlja u promet kao biskvit i masni biskvit. Član 17 Biskvit je proizvod dobijen od biskvitnog testa izrađenog od brašna žita i drugih mlinskih proizvoda, šećera, jaja i drugih namirnica, osim masnoća. Biskvitno testo može da sadrži masnoće u onim količinama koje su sadržane u sirovinama od kojih je proizvedeno. Biskvit se može stavljati u promet i kao: 4) ukrašen. Član 18 Masni biskvit je proizvod dobijen od brašna žita i drugih mlinskih proizvoda, šećera, jaja, masnoća i drugih namirnica. Masni biskvit se može stavljati u promet i kao: 4) ukrašen.

5 Član 19 Vafel se stavlja u promet kao vafel list i vafel proizvod. Član 20 Vafel list je proizvod dobijen od testa izrađenog od brašna žita i drugih mlinskih proizvoda i drugih namirnica. Vafel list može biti ravan i oblikovan. Član 21 Vafel proizvod se dobija stavljanjem mase za punjenje na vafel list ili između dva ili više vafel listova, odnosno punjenjem oblikovanih vafel listova. Vafel proizvod može biti slanog i slatkog ukusa. Masa za punjenje vafel proizvoda izrađuje se od masnoća, šećera i drugih namirnica. Slani vafel proizvod sadrži najviše 2% soli, računato na gotov proizvod. Vafel proizvod se može stavljati u promet i kao: 1) preliven; 2) delimično preliven; 3) ukrašen. Član 22 Slana peciva su proizvodi dobijeni od testa koje se izrađuje od brašna žita i drugih mlinskih proizvoda, soli i drugih namirnica. U proizvodnji slanih peciva dozvoljena je upotreba natrijum-hidroksida u količini do 0,5% računato na gotov proizvod. Slana peciva sadrže najviše 4% soli računato na gotov proizvod. Slana peciva se mogu stavljati u promet i kao: 1) punjena; 2) prelivena; 3) delimično prelivena; 4) ukrašena. Član 23 Kada se proizvodi iz čl. 11 do 22 ovog pravilnika prodaju u mešavinama, nazivi proizvoda mogu da se zamene izrazom mešavina finih pekarskih proizvoda ili sličnim nazivom. U tom slučaju može da postoji jedna lista sastojaka za sve proizvode iz mešavine. Član 24 Poslastičarski proizvodi, u smislu ovog pravilnika, su proizvodi izrađeni od različitih vrsta testa dobijenih od brašna žita i drugih mlinskih proizvoda, šećera, namirnica sa sadržajem belančevina, masnoća i drugih namirnica, karakteristične strukture, ukusa i mirisa, termički ili na drugi način obrađeni, sa rokom trajanja do trideset dana.

6 Član 25 Prema sastavu i načinu obrade poslastičarski proizvodi stavljaju se u promet kao: 1) kolači; 2) ostali poslastičarski proizvodi. Poslastičarski proizvodi se mogu stavljati u promet i kao: 1) punjeni; 2) preliveni; 3) delimično preliveni; 4) ukrašeni. Član 26 Za proizvodnju poslastičarskih proizvoda koriste se testa izrađena od namirnica navedenih u članu 24 ovog pravilnika, i dele se na: 1) biskvitno testo za poslastičarske proizvode; 2) lisnato testo za poslastičarske proizvode; 3) prhko (sipkavo) testo za poslastičarske proizvode; 4) kuvano testo za poslastičarske proizvode; 5) fermentisano testo za poslastičarske proizvode; 6) vučeno testo za poslastičarske proizvode; 7) testo od krompira za poslastičarske proizvode; 8) testo od jezgrastog i koštičavog voća za poslastičarske proizvode; 9) ostala testa za poslastičarske proizvode. Član 27 Biskvitno testo za poslastičarske proizvode izrađuje se od brašna žita i drugih mlinskih proizvoda, šećera, jaja i drugih namirnica, osim masnoća. Član 28 Lisnato testo za poslastičarske proizvode izrađuje se sa ili bez dodatka kvasca ili drugih sredstava za dizanje testa. Lisnato testo za poslastičarske proizvode sa dodatkom kvasca ili drugih sredstava za dizanje testa sadrži najmanje 20% masnoća računato na brašno žita i druge mlinske proizvode. Lisnato testo za poslastičarske proizvode bez dodatka kvasca ili drugih sredstava za dizanje testa sadrži najmanje 30% masnoća računato na brašno žita i druge mlinske proizvode. Član 29 Prhko (sipkavo) testo za poslastičarske proizvode sadrži najmanje 15% masnoća računato na brašno žita i druge mlinske proizvode. Član 30 Kuvano testo za poslastičarske proizvode izrađuje se prethodnim kuvanjem brašna žita i drugih mlinskih proizvoda, masnoća i soli, uz naknadno dodavanje drugih namirnica.

7 Član 31 Fermentisano testo za poslastičarske proizvode izrađuje se uz dodatak kvasca ili drugih sredstava za dizanje testa. Član 32 Vučeno testo za poslastičarske proizvode izrađuje se u obliku tankih listova. Član 33 Testo od krompira za poslastičarske proizvode sadrži najmanje 40% krompira, ili odgovarajuću količinu proizvoda od krompira, računato na brašno žita i druge mlinske proizvode. Član 34 Testo od jezgrastog i koštičavog voća za poslastičarske proizvode sadrži najmanje 10% sirove mase izrađene od jezgrastog voća, marcipan mase, odnosno persipan mase. Član 35 Testa za poslastičarske proizvode i proizvode od testa za poslastičarske proizvode iz člana 26 ovog pravilnika mogu se stavljati u promet kao sveži, sušeni, polupečeni, pečeni i brzo smrznuti. Brzo smrznuta testa za poslastičarske proizvode i brzo smrznuti proizvodi od testa za poslastičarske proizvode moraju se čuvati na temperaturi od -18 C, sa dozvoljenim odstupanjem od ±2 oc. Član 36 Punjeni poslastičarski proizvodi sadrže najmanje 20% punjenja računato na gotov proizvod. Kada je punjenje od voća, prerađevina voća ili čokolade, proizvod sadrži najmanje 5% punjenja računato na gotov proizvod. Član 37 Kada se razne vrste poslastičarskih proizvoda prodaju u mešavinama, nazivi proizvoda mogu da se zamene izrazom mešavina poslastičarskih proizvoda ili sličnim nazivima. U tom slučaju može da postoji jedna lista sastojaka za sve proizvode iz mešavine. 2. Žita za doručak Član 38 Žita za doručak su instant proizvodi od žita (korn fleks, pahuljice od žita, proizvodi od soje ili mekinja, ekstrudirani proizvodi od mlinskih proizvoda, njihove mešavine i slično). Prema sastavu i načinu obrade žita za doručak se stavljaju u promet kao: 1) korn fleks, instant pahuljice, mekinje i srodni proizvodi; 2) musli proizvod; 3) deserti na bazi žita. Član 39 Korn fleks, instant pahuljice, mekinje i srodni proizvodi su proizvodi od žita, odnosno mahunjača i drugih prehrambenih zrna, koji pre upotrebe zahtevaju pripremu rehidrisanjem. Proizvode se specifičnim

8 tehnološkim postupcima u toku kojih dolazi do termofizičkih i morfoloških promena, kao i povećanja volumena u odnosu na sirovinu. Član 40 Musli proizvod je pripremljena mešavina koju čine korn fleks, instant pahuljice, mekinje i srodni proizvodi sa dodatkom suvog voća, jezgrastog voća, jezgara suncokreta i bundevske semenke, čokoladnih i krem proizvoda, šećera i drugih namirnica. Musli proizvod sadrži najmanje 40% tehnološki obrađenih žita, mahunjača i drugih prehrambenih zrna. Član 41 Deserti na bazi žita su proizvodi iz člana 40 stav 1 ovog pravilnika sa dodatkom šećernih, odnosno glukoznih sirupa, meda, biljnih masnoća i drugih namirnica, povezani u table ili druge oblike. Deserti na bazi žita se mogu stavljati u promet i kao: 1) punjeni; 2) preliveni; 3) delimično preliveni; 4) ukrašeni. 3. Snek proizvodi Član 42 Snek proizvodi, u smislu ovog pravilnika, su pikantni proizvodi od krompira, žita, mlinskih proizvoda, skroba, jezgrastog voća, semenki i sl. Prema sastavu i načinu obrade snek proizvodi se stavljaju u promet kao: 1) čips; 2) čips proizvodi; 3) proizvodi na bazi peleta; 4) flips; 5) ekspandirani proizvodi; 6) prženi i suvopečeni plodovi, semenke i srodni proizvodi. Član 43 Čips je slani, suvi i hrskavi proizvod od krompira, proizveden prženjem u ulju ili masti tankih listića, prutića i drugih oblika. U proizvodnji čipsa mogu se koristiti začini i druge namirnice. Čips sadrži: 1) najviše 48% masnoća računato na gotov proizvod; 2) najviše 3,5% soli računato na gotov proizvod; 3) najviše 4% vode računato na gotov proizvod. Član 44 Čips proizvodi su proizvodi dobijeni mešanjem suvih prerađevina od krompira, skrobova, modifikovanih skrobova, brašna žita i drugih mlinskih proizvoda, namirnica sa sadržajem belančevina, masnoća, soli,

9 začina i drugih namirnica sa vodom, oblikovanjem testa u pogodne oblike, prženjem u ulju (bez ekspandiranja). Čips proizvodi sadrže: 1) najviše 48% masnoća računato na gotov proizvod; 2) najviše 3,5% soli računato na gotov proizvod; 3) najviše 4% vode računato na gotov proizvod. Član 45 Čips proizvodi mogu nositi naziv prema sirovini (osim krompira) čiji je sadržaj u mešavini iz člana 44 ovog pravilnika veći od 50%. Član 46 Proizvodi na bazi peleta su proizvodi različitog oblika, dobijeni prženjem u ulju ili drugim tehnološkim postupcima obrade poluproizvoda (peleta) i naknadnim soljenjem, odnosno aromatizovanjem. Proizvodi na bazi peleta sadrže najviše 5% vode računato na gotov proizvod i najviše 4% soli računato na gotov proizvod. Pelet je poluproizvod dobijen termoekstruzijom, hlađenjem, oblikovanjem i sušenjem testa izrađenog od brašna žita i drugih mlinskih proizvoda, krompira, masnoća i drugih namirnica. Član 47 Flips je proizvod dobijen postupkom ekstrudiranja i ekspandiranja sirovina na bazi žita, mahunjača, krompira i drugih namirnica, uz dodatak masnoća, šećera, soli i drugih namirnica. Flips proizvodi mogu biti slanog ili slatkog ukusa. Slani flips sadrži najviše 3,5% soli računato na gotov proizvod i najviše 6% vode računato na gotov proizvod. Slatki flips sadrži najviše 8% vode računato na gotov proizvod. Flips se može stavljati u promet i kao: 4) ukrašen. Član 48 Ekspandirani proizvodi su proizvodi različitih oblika dobijeni postupkom ekspandiranja žita, odnosno mahunjača uz dodatak drugih namirnica. Ekspandirani proizvodi se mogu stavljati u promet i kao: 1) punjeni; 2) preliveni;

10 3) delimično preliveni; 3) ukrašeni. Član 49 Prženi i suvopečeni plodovi, semenke i srodni proizvodi su snek proizvodi dobijeni suvim pečenjem, odnosno prženjem u ulju plodova kikirikija, pistaća, jezgra suncokreta, soje, bundevskih semenki i sl. uz dodatak soli i drugih namirnica, koji se u promet mogu stavljati i kao obloženi slatkim ili slanim nanosom. Prženi i suvopečeni plodovi, semenke i srodni proizvodi sadrže najviše 3,5% soli računato na gotov proizvod. Član 50 Kada se proizvodi iz čl. 42 do 49 ovog pravilnika prodaju u mešavinama ili u kombinaciji sa suvim voćem i drugim namirnicama, nazivi proizvoda mogu da se zamene izrazom mešavina snek proizvoda, ili sličnim nazivima. U tom slučaju može da postoji jedna lista sastojaka za sve proizvode iz mešavine, odnosno kombinacije. III ZAVRŠNE ODREDBE Član 51 Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje da važi: Pravilnik o kvalitetu keksa i proizvoda sličnih keksu ( Službeni list SFRJ, br. 68/78 i 63/79) i odredba člana 228 Pravilnika o kvalitetu proizvoda od voća, povrća i pečurki i pektinskih preparata ( Službeni list SFRJ, br. 1/79) u delu koji se odnosi na čips. Član 52 Ovaj pravilnik stupa na snagu po isteku šest meseci od dana objavljivanja u Službenom listu SCG.

Правилник o производима сличним чоколади, крем производима и бомбонским производима Члан 1. Овим правилником ближе се прописују услови у погледу квали

Правилник o производима сличним чоколади, крем производима и бомбонским производима Члан 1. Овим правилником ближе се прописују услови у погледу квали Правилник o производима сличним чоколади, крем производима и бомбонским производима Члан 1. Овим правилником ближе се прописују услови у погледу квалитета производа који су слични чоколади, крем производа

Више

Studentski centar "Bor" u Boru

Studentski centar Bor u Boru П О Н Е Д Е Љ А К Сендвич Проја са сиром Омлет са сиром Мармелада, путер (чај, шећер кристал, вода, лимун) (кравље млеко 2,8%мм, шећер кристал) - Јогурт пекарски квасац-свежи, прашкасти адитив, - Говеђа

Више

Studentski centar "Bor" u Boru

Studentski centar Bor u Boru П О Н Е Д Е Љ А К Проја са сиром Омлет са сиром Сендвич Мармелада, путер Мусли са јогуртом (чај, шећер кристал, вода, лимун) (кравље млеко 2,8%мм, шећер кристал) пекарски квасац-свежи, прашкасти адитив,

Више

Studentski centar "Bor" u Boru

Studentski centar Bor u Boru П О Н Е Д Е Љ А К Проја са сиром Омлет са сиром Сендвич Мармелада, путер Мусли са јогуртом (чај, шећер кристал, вода, лимун) (кравље млеко 2,8%мм, шећер кристал) пекарски квасац-свежи, прашкасти адитив,

Више

Crni Luk,Šargarepa,Krompir

Crni Luk,Šargarepa,Krompir Crni Luk Crni Luk poreklo Zeljasta dvogodišnja biljka poreklom iz južne Azije. Spada među najotpornije i najstarije vrste baštenskog povrća. Ne raste u divljini već se selektivno gaji već skoro 7000 godina,

Више

D O D A T A K NACIONALNIM SMJERNICAMA ZA PREHRANU UČENIKA U OSNOVNIM ŠKOLAMA 1. Jelovnici JESENSKI JELOVNIK ZIMSKI JELOVNIK PROLJETN

D O D A T A K NACIONALNIM SMJERNICAMA ZA PREHRANU UČENIKA U OSNOVNIM ŠKOLAMA 1. Jelovnici JESENSKI JELOVNIK ZIMSKI JELOVNIK PROLJETN D O D A T A K NACIONALNIM SMJERNICAMA ZA PREHRANU UČENIKA U OSNOVNIM ŠKOLAMA 1. Jelovnici 1. 1. JESENSKI JELOVNIK 1. 2. ZIMSKI JELOVNIK 1. 3. PROLJETNI JELOVNIK 2. Normativi 2. 1. NORMATIVI ZA JELOVNIK

Више

Преузето са Нa oснoву члaнa 26. стaв 5. Зaкoнa o бeзбeднoсти хрaнe ( Службeни глaсник РС, брoj 41/09), Министaр здрa

Преузето са   Нa oснoву члaнa 26. стaв 5. Зaкoнa o бeзбeднoсти хрaнe ( Службeни глaсник РС, брoj 41/09), Министaр здрa Преузето са www.pravno-informacioni-sistem.rs Нa oснoву члaнa 26. стaв 5. Зaкoнa o бeзбeднoсти хрaнe ( Службeни глaсник РС, брoj 41/09), Министaр здрaвљa дoнoси ПРАВИЛНИК о прехрамбеним адитивима "Службени

Више

JELOVNIK ZA SVIBANJ 2019

JELOVNIK ZA SVIBANJ 2019 DOM ZA ODRASLE OSOBE BOROVA JELOVNIK ZA MJESEC SVIBANJ (5. MJESEC) 2019. NADNEVAK DORUČAK DIJABETIČARI 10.00 RUČAK DIJABETIČARI 16.30 VEČERA 01.05.2019. (PRAZNIK RADA) Čaj, sendvič (salama parizer, sir

Више

Palačinke bez jaja – recepti

Palačinke bez jaja – recepti Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Palačinke bez jaja - recepti Slatke ili slane, palačinke su brza i jednostavna poslastica koju obožavaju

Више

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНИМ УГОВОРИМА О ЈАВНОЈ НАБАВЦИ ЈНОП 01/2016-НАМИРНИЦЕ И ПРЕХРАМБЕНИ ПРОИЗВОДИ, обликоване по партијама 1. Назив, адреса, интернет

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНИМ УГОВОРИМА О ЈАВНОЈ НАБАВЦИ ЈНОП 01/2016-НАМИРНИЦЕ И ПРЕХРАМБЕНИ ПРОИЗВОДИ, обликоване по партијама 1. Назив, адреса, интернет ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНИМ УГОВОРИМА О ЈАВНОЈ НАБАВЦИ ЈНОП 01/2016-НАМИРНИЦЕ И ПРЕХРАМБЕНИ ПРОИЗВОДИ, обликоване по партијама 1. Назив, адреса, интернет страница наручиоца: ПУ Ната Вељковић, ул.босанска 21,

Више

432. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ŠEMAMA KVALITETA POLJOPRIVREDNIH I PREHRAMBENIH PROIZVODA Proglaš

432. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ŠEMAMA KVALITETA POLJOPRIVREDNIH I PREHRAMBENIH PROIZVODA Proglaš 432. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ŠEMAMA KVALITETA POLJOPRIVREDNIH I PREHRAMBENIH PROIZVODA Proglašavam Zakon o šemama kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih

Више

ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО - ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО-ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Ћирила и Методија 1, Прокупље,

ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО - ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО-ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Ћирила и Методија 1, Прокупље, ПОЉОПРИВРЕДНО-ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА ПРОГРАМ НAСТАВЕ ( ЕСПБ) Одсек: Прехрамбена технологија, Сточарство; Година студија: III; Семестар: V; Фонд часова: 2+1; Школска година: 201/201 Недеља 1. 04.1 1 18.1 Редни

Више

ПРЕГЛЕД ИСПИТНИХ РОКОВА ЗА ПРВУ ГОДИНУ (ШКОЛСКА 2009/2010

ПРЕГЛЕД ИСПИТНИХ РОКОВА ЗА ПРВУ ГОДИНУ (ШКОЛСКА 2009/2010 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ТЕХНОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ БАЊА ЛУКА РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ИСПИТА ЗА IV (ЧЕТВРТУ) ГОДИНУ СТУДИЈА СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ: Хемијска технологија Реактори за вишефазне системе Пројект. процеса у хемијској

Више

Речник

Речник Татјана Крповић Ученице : Милица Марић и Анастасија Матовић Речник Здраве хране Поштовани читаоче, Овај малени Речник је прављен да те подсети о важности здраве исхране. Нездрава исхрана доводи до болести

Више

Dječji vrtid Remetinec OIB: Zagreb, Lanište 1 D KLASA: /17-01/13 UR.BROJ: Zagreb, Na temelju članka 2

Dječji vrtid Remetinec OIB: Zagreb, Lanište 1 D KLASA: /17-01/13 UR.BROJ: Zagreb, Na temelju članka 2 Dječji vrtid Remetinec OIB: 62112881951 Zagreb, Lanište 1 D KLASA: 400-01/17-01/13 UR.BROJ: 251-557- 04-17- 01 Zagreb, 02.06. Na temelju članka 20. Zakona o javnoj nabavi (NN 90/11, NN 83/13, NN 143/13

Више

1623. Na osnovu člana 62 stav 9 Zakona o bezbjednosti hrane ( Službeni list CG, broj 57/15), Vlada Crne Gore, na sjednici od 2. decembra godine,

1623. Na osnovu člana 62 stav 9 Zakona o bezbjednosti hrane ( Službeni list CG, broj 57/15), Vlada Crne Gore, na sjednici od 2. decembra godine, 1623. Na osnovu člana 62 stav 9 Zakona o bezbjednosti hrane ( Službeni list CG, broj 57/15), Vlada Crne Gore, na sjednici od 2. decembra 2016. godine, donijela je UREDBU O PREDMETIMA I MATERIJALIMA KOJI

Више

Slide 1

Slide 1 PODRAVKA Danica mesna industrija 1 SADRŽAJ 1. mesna industrija povijest 2. proizvodni asortiman - grupe proizvoda 2 MESNA INDUSTRIJA - POVIJEST Podravka 1957.g. pripaja poduzeće Stokopromet mesna industrija

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ТЕХНОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ БАЊА ЛУКА РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ИСПИТА ЗА IV (ЧЕТВРТУ) ГОДИНУ СТУДИЈА СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ: Хемијска технологија

УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ТЕХНОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ БАЊА ЛУКА РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ИСПИТА ЗА IV (ЧЕТВРТУ) ГОДИНУ СТУДИЈА СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ: Хемијска технологија УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ТЕХНОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ БАЊА ЛУКА РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ИСПИТА ЗА IV (ЧЕТВРТУ) ГОДИНУ СТУДИЈА СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ: Хемијска технологија Реактори за вишефазне системе Пројект. процеса у хемијској

Више

Dječji vrtid Remetinec OIB: Zagreb, Lanište 1 D KLASA: /16-01/11 UR.BROJ: Zagreb, Na temelju članka 20.

Dječji vrtid Remetinec OIB: Zagreb, Lanište 1 D KLASA: /16-01/11 UR.BROJ: Zagreb, Na temelju članka 20. Dječji vrtid Remetinec OIB: 62112881951 Zagreb, Lanište 1 D KLASA: 400-01/16-01/11 UR.BROJ: 251-557-04-16-1 Zagreb, 28.06. Na temelju članka 20. stavka 1. Zakona o javnoj nabavi (NN 90/11, NN 83/13, NN

Више

MAS. ISHRANA-3. predavanje

MAS. ISHRANA-3. predavanje IZRAČUNAVANJE ENERGETSKE I NUTRITIVNE VREDNOSTI Prost procentni račun 1g proteina = 4,1kcal 1g uglj.hidrata = 4,1kcal 1g lipida = 9,3kcal 1 Primer 1 Izračunati energetsku vrednost obroka (kcal) ako je

Више

Preoperativni plan ishrane 800kcal čvrsta (solid) dijeta I dan Doručak h Omlet sa spanaćem 145kcal 1 veće jaje UH: 2,3g 1 šoljica spanaća Masti:

Preoperativni plan ishrane 800kcal čvrsta (solid) dijeta I dan Doručak h Omlet sa spanaćem 145kcal 1 veće jaje UH: 2,3g 1 šoljica spanaća Masti: Preoperativni plan ishrane 800kcal čvrsta (solid) dijeta I dan 7-7.30h Omlet sa spanaćem 145kcal 1 veće jaje UH: 2,3g 1 šoljica spanaća Masti: 10,8g 15g feta sira Proteini: 9,8g ½ kk* maslinovog ulja 1kk

Више

Microsoft Word - Ponuda ketering 2011

Microsoft Word - Ponuda ketering 2011 SALATE Pileća salata piletina, susam, kikiriki, pavlaka 1400,00 din/kg Juneća salata junetina, krastavci, začini 1250,00 din/kg Salata od pečurki pečurke, pavlaka, majonez Ruska salata Francuska salata

Више

Е. тест ПРАВИЛНА ИСХРАНА 1. Када настаје стабилна телесна маса? а. када је енергетски унос једнак енергетској потрошњи б. када је енергетска потрошња

Е. тест ПРАВИЛНА ИСХРАНА 1. Када настаје стабилна телесна маса? а. када је енергетски унос једнак енергетској потрошњи б. када је енергетска потрошња Е. тест ПРАВИЛНА ИСХРАНА 1. Када настаје стабилна телесна маса? а. када је енергетски унос једнак енергетској потрошњи б. када је енергетска потрошња веће од енергетског уноса ц. када је енергетски унос

Више

СТАТИСТИЧКИ БИЛТЕН РОБНОГ ПРОМЕТА И ТРАНЗИТА I КВАРТАЛ 2010.ГОДИНЕ 1. РОБНИ ПРОМЕТ стр Укупан број Јединствених царинских исправа од 1.1. до 31.

СТАТИСТИЧКИ БИЛТЕН РОБНОГ ПРОМЕТА И ТРАНЗИТА I КВАРТАЛ 2010.ГОДИНЕ 1. РОБНИ ПРОМЕТ стр Укупан број Јединствених царинских исправа од 1.1. до 31. СТАТИСТИЧКИ БИЛТЕН РОБНОГ ПРОМЕТА И ТРАНЗИТА I КВАРТАЛ 2010.ГОДИНЕ 1. РОБНИ ПРОМЕТ стр. 1.1. Укупан број Јединствених царинских исправа од 1.1. до 31.03.2010.године 2 1.2. Спољнотрговинска размена са суседним

Више

pravilnik o izmenama

pravilnik o izmenama На основу члана 26. став 5. Закона о хране ("Службени гласник РС", број 41/09), Министар здравља доноси Правилник о изменама и допунама Правилника о здравственој исправности дијететских производа Правилник

Више

JELOVNIK ZA MJESEC ______________, 200_

JELOVNIK ZA  MJESEC ______________, 200_ DOM ZA ODRASLE OSOBE BOROVA PRIJEDLOG JELOVNIKA ZA TRAVANJ 2016. NADNEVAK DORUČAK DIJABETIČARI 10:30 RUČAK DIJABETIČARI 16:30 VEČERA 01.04.2016 02.04.2016. 03.04.2016. 04.04.2016. POK 05.04.2016. 06.04.2016.

Више

JELOVNIK TIP -A- LJETNI ZAJUTRAK RUČAK UŽINA PONEDJELJAK šunka, tvrdi sir, kukuruzni kruh, čaj s medom, sezonsko voće goveđa juha s rezancima, teletin

JELOVNIK TIP -A- LJETNI ZAJUTRAK RUČAK UŽINA PONEDJELJAK šunka, tvrdi sir, kukuruzni kruh, čaj s medom, sezonsko voće goveđa juha s rezancima, teletin JELOVNIK TIP -A- LJETNI šunka, tvrdi sir, kukuruzni kruh, čaj s medom, goveđa juha s rezancima, teletina, riža s povrćem, krastavac i/ili kupus salata fermentirani mliječni proizvod s probiotikom bijela

Више

Позив за подношење понуда - бр /19 са циљем закљ. ОС: „Намирнице за исхрану деце“

Позив за подношење понуда - бр /19 са циљем закљ. ОС: „Намирнице за исхрану деце“ Основна школа Дринка Павловић Ул. Косовска 19, 11000 Београд Датум: 17.04.2019. год. Дл. број: 413 На основу члана 55. став 1. тачка 1), члана 32, члана 40, 40а став 1. и члана 60. став 1. тачка 2) Закона

Више

(Microsoft Word - Poziv i tro\232kovnik za dostavu ponuda za razne prehrambene proizvode za g )

(Microsoft Word - Poziv i tro\232kovnik za dostavu ponuda za razne prehrambene proizvode za g ) DJEČJI VRTIĆ KARLOVAC Tkalčeva 2, 47000 Karlovac OIB: 67142183779 Telefon: 047/ 631 466; Fax: 047/613 550 Internetska adresa: www.vrtic-karlovac.hr e-mail: vrtickarlovac@email.t-com.hr KLASA: 406-01/16-02/06

Више

Na osnovu člana 66 stav 2 Zakona o bezbjednosti hrane ("Službeni list CG", broj 14/07) i člana 18 stav 7 Zakona o zdravstvenoj zaštiti bilja ("Služben

Na osnovu člana 66 stav 2 Zakona o bezbjednosti hrane (Službeni list CG, broj 14/07) i člana 18 stav 7 Zakona o zdravstvenoj zaštiti bilja (Služben Na osnovu člana 66 stav 2 Zakona o bezbjednosti hrane ("Službeni list CG", broj 14/07) i člana 18 stav 7 Zakona o zdravstvenoj zaštiti bilja ("Službeni list RCG", broj 28/06), Ministarstvo poljoprivrede,

Више

DIJABETES, GOJAZNOST I ISHRANA Prim. spec. dr med. Jelena Gligorijević subspecijalista ishrane

DIJABETES, GOJAZNOST I ISHRANA Prim. spec. dr med. Jelena Gligorijević subspecijalista ishrane DIJABETES, GOJAZNOST I ISHRANA Prim. spec. dr med. Jelena Gligorijević subspecijalista ishrane SADRŽAJ Dijetoterapija... 3 Upustvo za korišćenje jelovnika... 4 Izbor namirnica i planiranje obroka... 4

Више

Службени гласник РС, број 59/2019, објављен године Преузето са На основу члана 73. став 2. и члан

Службени гласник РС, број 59/2019, објављен године Преузето са На основу члана 73. став 2. и члан Службени гласник РС, број 59/2019, објављен 23. 08. 2019. године Преузето са www.pravno-informacioni-sistem.rs 3281 На основу члана 73. став 2. и члана 74. став 2. Закона о ветеринарству ( Службени гласник

Више

KORACI DO... PRAVILNOG OZNAČAVANJA MLIJEČNIH PROIZVODA KOD MALIH KOLIČINA

KORACI DO... PRAVILNOG OZNAČAVANJA MLIJEČNIH PROIZVODA KOD MALIH KOLIČINA KORACI DO... PRAVILNOG OZNAČAVANJA MLIJEČNIH PROIZVODA KOD MALIH KOLIČINA www.poljoprivreda.gov.hr 2 w w w. p o l j o p r i v r e d a. g o v. h r Mlijeko i mliječni proizvodi označavaju se sukladno odredbama

Више

DJEČJI VRTIĆ MARKUŠEVEC Zagreb, Štefanovec 172 PREDMET UGOVORA ILI NARUDŽBE / RAČUN MLIJEKO I MLIJEČNI PROIZVODI KRUH I KRUŠNI PROIZVODI SVJEŽE JUNEĆE

DJEČJI VRTIĆ MARKUŠEVEC Zagreb, Štefanovec 172 PREDMET UGOVORA ILI NARUDŽBE / RAČUN MLIJEKO I MLIJEČNI PROIZVODI KRUH I KRUŠNI PROIZVODI SVJEŽE JUNEĆE DJEČJI VRTIĆ MARKUŠEVEC Zagreb, Štefanovec 172 PREDMET UGOVORA ILI NARUDŽBE / RAČUN MLIJEKO I MLIJEČNI PROIZVODI KRUH I KRUŠNI PROIZVODI SVJEŽE JUNEĆE I TELEĆE MESO REGISTAR SKLOPLJENIH UGOVORA JAVNE NABAVE

Више

Koliko je zdrava medicinska (bolnička) dijeta?

Koliko je zdrava medicinska (bolnička) dijeta? Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Koliko je zdrava medicinska (bolnička) dijeta? U sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, Herman Tarnower,

Више

JELOVNIK PIZZA: MARGARITA...530,00 (pelat, mozzarella, origano, maslinovo ulje) FUNGI...530,00 (pelat, sir, šampinjoni, origano) VESUVIO...550,00 (pel

JELOVNIK PIZZA: MARGARITA...530,00 (pelat, mozzarella, origano, maslinovo ulje) FUNGI...530,00 (pelat, sir, šampinjoni, origano) VESUVIO...550,00 (pel JELOVNIK PIZZA: MARGARITA...530,00 (pelat, mozzarella, origano, maslinovo ulje) FUNGI...530,00 (pelat, sir, šampinjoni, origano) VESUVIO...550,00 (pelat, sir, pizza šunka, origano) CAPRICCIOSA...600,00

Више

Marka Mašanovića 3, Podgorica Radosava Burića bb, Podgorica Rudo Polje bb, Nikšić Ponuda se odnosi na period: Važi z

Marka Mašanovića 3, Podgorica Radosava Burića bb, Podgorica Rudo Polje bb, Nikšić Ponuda se odnosi na period: Važi z 3 8 3 3 Marka Mašanovića 3, Podgorica Radosava Burića bb, Podgorica Rudo Polje bb, Nikšić Ponuda se odnosi na period: 286-172019 Važi za objekte u Podgorici i Nikšiću Radosava Burića bb, Podgorica 24Novembar,

Више

Naslov: PRAVILNIK O KVALITETU JAJA ("Sl. glasnik RS", br. 7/2019) Glasilo: Službeni glasnik RS, broj 7/2019 od 06/02/2019 Propis na snazi: 14/02/2019

Naslov: PRAVILNIK O KVALITETU JAJA (Sl. glasnik RS, br. 7/2019) Glasilo: Službeni glasnik RS, broj 7/2019 od 06/02/2019 Propis na snazi: 14/02/2019 Naslov: PRAVILNIK O KVALITETU JAJA ("Sl. glasnik RS", br. 7/2019) Glasilo: Službeni glasnik RS, broj 7/2019 od 06/02/2019 Propis na snazi: 14/02/2019 - Verzija na snazi: 14/02/2019 - Natpropisi: 1. ZAKON

Више

Институт за ратарство и повртарство Нови Сад Број: 13-53/ Датум: Нови Сад У складу са чланом 63.став 1. Закона о јавним набавкама, до

Институт за ратарство и повртарство Нови Сад Број: 13-53/ Датум: Нови Сад У складу са чланом 63.став 1. Закона о јавним набавкама, до Институт за ратарство и повртарство Нови Сад Број: 13-53/2170-4 Датум:05.06.2017. Нови Сад У складу са чланом 63.став 1. Закона о јавним набавкама, достављамо измене конкурсне документације јавне набавке

Више

С А Д Р Ж А Ј 1. РОБНИ ПРОМЕТ Укупан број Јединствених царинских исправа од 1.1. до годи

С А Д Р Ж А Ј 1. РОБНИ ПРОМЕТ Укупан број Јединствених царинских исправа од 1.1. до годи С А Д Р Ж А Ј 1. РОБНИ ПРОМЕТ 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. 1.5. 1.6. 1.7. 1.8. 1.9. 1.10. Укупан број Јединствених царинских исправа од 1.1. до 31.03.2011.године Спољнотрговинска размена са суседним земљама од

Више

Red ni broj osno vni raču Predmet nabave izvor sredstava procijenjen a vrijednost (bez PDV-a) dinamika nabave vrijeme nabave način nabave

Red ni broj osno vni raču Predmet nabave izvor sredstava procijenjen a vrijednost (bez PDV-a) dinamika nabave vrijeme nabave način nabave Red ni broj osno vni raču Predmet nabave izvor sredstava procijenjen a vrijednost (bez PDV-a) dinamika nabave vrijeme nabave način nabave 1 2 3 4 5 6 7 8 1. 32 Uredski materijal i ostali materijalni rashodi

Више

AKCIJA preporuka za fini doručak! PIK Mortadela SIRELA Sir Gouda kn/kg Odličan za sendviče! NUTELLA Namaz 750 g 1 kg = 46,6

AKCIJA preporuka za fini doručak! PIK Mortadela SIRELA Sir Gouda kn/kg Odličan za sendviče! NUTELLA Namaz 750 g 1 kg = 46,6 AKCIJA 10.10. - 16.10.2019. preporuka za fini doručak! PIK Mortadela SIRELA Sir Gouda 2 Odličan za sendviče! NUTELLA Namaz 750 g 1 kg = 6,65 Z BREGOV Trajno mlijeko 2,% m.m. s čepom 3 MESNE DELICIJE DOBAR

Више

MENU kafe.restoran.masa

MENU   kafe.restoran.masa MENU info@masha.rs www.masha.rs kafe.restoran.masa Rezervacije 021 451 241 Zmaj Jovina 4 Novi Sad Doručak Služi se do 12h ENGLESKI DORUČAK 3 jaja, kobasica, feta, paradajz, pančeta 360 DORUČAK MAŠA 3 jaja,

Више

PowerPointova prezentacija

PowerPointova prezentacija OSNOVNA ŠKOLA KSAVERA ŠANDORA GJALSKOG ZABOK Klara Plenar,5.r Sara Šaić,6.r Vedran Ostojić, 7.r Filip Pondeljak, 8.r Eko kviz LijEpa Naša zagreb 15.03. 17.03.2019. Mentori: Božena Dragčević, prof. SUDJELUJU:

Више

proba proba proba

proba proba proba ZNANSTVENO IZVJEŠĆE BATAT Batat (Ipomea batatas L.) je biljka koja pripada porodici Convolvulaceae. Od prosječno 50 rodova i preko 1000 vrsta koje pripadaju toj porodici, samo I. batatas ima veliku ekonomsku

Више

TEHNIČKI OPIS NATJECATELJSKE DISCIPLINE PEKARSTVO

TEHNIČKI OPIS NATJECATELJSKE DISCIPLINE PEKARSTVO TEHNIČKI OPIS NATJECATELJSKE DISCIPLINE PEKARSTVO SADRŽAJ SADRŽAJ... 2. UVOD... 3.. NAZIV I OPIS NATJECATELJSKE DISCIPLINE... 3... NAZIV NATJECATELJSKE DISCIPLINE... 3..2. OPIS VEZANIH KVALIFIKACIJA, ZANIMANJA

Више

JELOVNIK ZA MJESEC ______________, 200_

JELOVNIK ZA  MJESEC ______________, 200_ DOM ZA ODRASLE OSOBE BOROVA PRIJEDLOG JELOVNIKA ZA KOLOVOZ 2016 NADNEVAK DORUČAK DIJABETIČARI 10.30 RUČAK DIJABETIČARI 16.30 VEČERA 01.08.2016 02.08.2016 Juha, perket od piletine, tijesto, Varivo od kupusa

Више

Nova OpenDocument tekst

Nova OpenDocument tekst PRAVILNIK O ZDRAVSTVENOJ ISPRAVNOSTI DIJETETSKIH PROIZVODA ("Sl. glasnik RS", br. 45/2010, 27/2011, 50/2012, 21/2015, 75/2015 i 7/2017) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovim pravilnikom bliže se uređuje zdravstvena

Више

Kokosov šećer – prirodna i zdrava alternativa

Kokosov šećer – prirodna i zdrava alternativa Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Kokosov šećer - prirodna i zdrava alternativa Budući da je šećer vrlo nezdrav, ljudi se sve češće odlučuju

Више

Smokve i grožđe – tri gurmanska slana recepta

Smokve i grožđe – tri gurmanska slana recepta Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Smokve i grožđe tri gurmanska slana recepta I Grci i Rimljani su uživali u grožđu, jeli su ga svježeg, radili

Више

1621. Na osnovu člana 64 stav 4 Zakona o bezbjednosti hrane ( Službeni list CG, broj 57/15), Vlada Crne Gore, na sjednici od 2. decembra godine,

1621. Na osnovu člana 64 stav 4 Zakona o bezbjednosti hrane ( Službeni list CG, broj 57/15), Vlada Crne Gore, na sjednici od 2. decembra godine, 1621. Na osnovu člana 64 stav 4 Zakona o bezbjednosti hrane ( Službeni list CG, broj 57/15), Vlada Crne Gore, na sjednici od 2. decembra 2016. godine, donijela je UREDBU O VITAMINIMA, MINERALIMA I DRUGIM

Више

МИНИСТАРСТВО РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ

МИНИСТАРСТВО РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ На основу члана 123. тачка 3. Устава Републике Србије, а у вези са Законoм о енергетици ( Службени гласник РС, број 84/04), Влада доноси УРЕДБУ О МЕРАМА ПОДСТИЦАЈА ЗА ПРОИЗВОДЊУ ЕЛЕКТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ КОРИШЋЕЊЕМ

Више

Microsoft Word - BOZA 14 CHESS.doc

Microsoft Word - BOZA 14 CHESS.doc Aktivni mladi za zdraviji život: zdravlje, životni stilovi i fizička forma mladih Centar za zdravlje, vežbanje i sportske nauke Prilog br. 14 Finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije Sprovodi

Више

NABAVA SLUŽBENIH VOZILA ZA POTREBE UPRAVNIH TIJELA PGŽ

NABAVA SLUŽBENIH VOZILA ZA POTREBE UPRAVNIH TIJELA PGŽ OSNOVNA ŠKOLA SCUOLA ELEMENTARE D O L A C ZAHTJEV ZA DOSTAVU PONUDA Predmet nabave: ZAHTJEV ZA PRIKUPLJANJE PONUDA ZA USLUGU DOSTAVLJANJA PRIPREMLJENE HRANE (CATERING) ŠKOLI Vrsta nabave: Javne usluge

Више

Postupak sastavljanja obroka za ishranu preživara PRIMER: Sastavljanje obroka za krave u laktaciji, na bazi kabastih hraniva (seno lucerke i silaža ce

Postupak sastavljanja obroka za ishranu preživara PRIMER: Sastavljanje obroka za krave u laktaciji, na bazi kabastih hraniva (seno lucerke i silaža ce Postupak sastavljanja obroka za ishranu preživara PRIMER: Sastavljanje obroka za krave u laktaciji, na bazi kabastih hraniva (seno lucerke i silaža cele biljke kukuruza), i smeše koncentrata sa 18% ukupnih

Више

С А Д Р Ж А Ј 1. РОБНИ ПРОМЕТ 1.1. Укупан број Јединствених царинских исправа од 1.1. до године 1.2. Укупан број Јединствених царинских ис

С А Д Р Ж А Ј 1. РОБНИ ПРОМЕТ 1.1. Укупан број Јединствених царинских исправа од 1.1. до године 1.2. Укупан број Јединствених царинских ис С А Д Р Ж А Ј 1. РОБНИ ПРОМЕТ 1.1. Укупан број Јединствених царинских исправа од 1.1. до 31.12.2012. године 1.2. Укупан број Јединствених царинских исправа од 1.1. до 31.12.2013. године 1.3. Спољнотрговинска

Више

Предшколска установа Љубица Вребалов Пожаревац Јеловник за јул месец 2018.г. Од г. до г. Врста оброка Дан у недељи / датум Доручак

Предшколска установа Љубица Вребалов Пожаревац Јеловник за јул месец 2018.г. Од г. до г. Врста оброка Дан у недељи / датум Доручак Од 1.7.2018.г. до 31.6.2018.г. 2.7.2018.г. Путер, мармелада од кајсије, Млеко 2,8%м.м 3.7.2018.г. Пројара са сиром и ланеним семеном, Јогурт 2,8%м.м 4.7.2018.г. Намаз од павлаке и пилећих прса, Чај од

Више

Na osnovu člana 69. stav 7. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju ( Sluţbeni glasnik RS, br. 55/13, 101/17 i 27/18 dr. zakon), Ministar prosvete,

Na osnovu člana 69. stav 7. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju ( Sluţbeni glasnik RS, br. 55/13, 101/17 i 27/18 dr. zakon), Ministar prosvete, Na osnovu člana 69. stav 7. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju ( Sluţbeni glasnik RS, br. 55/13, 101/17 i 27/18 dr. zakon), Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ministar zdravlja sporazumno

Више

Microsoft Word - Medjunarodni propisi o kvalitetu i bezbjednosti hrane.doc

Microsoft Word - Medjunarodni propisi o kvalitetu i bezbjednosti hrane.doc УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ Наставни план студијског програма Студијски програм: ПPЕХРАМБЕНО ИНЖЕЊЕРСТВО Модули: Прехрамбене технологије намирница биљног поријекла Прехрамбене технологије намирница животињског

Више

PRAVILNIK O OBLIKU, SADRŽINI, NAČINU PODNOŠENJA I POPUNJAVANJA DEKLARACIJA I DRUGIH OBRAZACA U CARINSKOM POSTUPKU ("Sl. glasnik RS", br. 42/2019) I UV

PRAVILNIK O OBLIKU, SADRŽINI, NAČINU PODNOŠENJA I POPUNJAVANJA DEKLARACIJA I DRUGIH OBRAZACA U CARINSKOM POSTUPKU (Sl. glasnik RS, br. 42/2019) I UV PRAVILNIK O OBLIKU, SADRŽINI, NAČINU PODNOŠENJA I POPUNJAVANJA DEKLARACIJA I DRUGIH OBRAZACA U CARINSKOM POSTUPKU ("Sl. glasnik RS", br. 42/2019) I UVODNA ODREDBA Član 1 Ovim pravilnikom propisuju se oblik

Више

OPĆA ŽUPANIJSKA BOLNICA PAKRAC I BOLNICA HRVATSKIH VETERANA ODJEL ZA DIJETETIKU I PREHRANU PREHRANA TRUDNICA, RODILJA I DOJILJA NAČELA PREHRANE TRUDNI

OPĆA ŽUPANIJSKA BOLNICA PAKRAC I BOLNICA HRVATSKIH VETERANA ODJEL ZA DIJETETIKU I PREHRANU PREHRANA TRUDNICA, RODILJA I DOJILJA NAČELA PREHRANE TRUDNI PREHRANA TRUDNICA, RODILJA I DOJILJA NAČELA PREHRANE TRUDNICA, RODILJA I DOJILJA Složeni ugljikohidrati trebali bi činiti 45 65 % ukupnog energijskog unosa kroz 6 9 jedinica serviranja na dan, osiguravajući

Више

OPEN SOURCE PROJECT :: BAST Business Account Software Technology 1/6 SPECIJALIZOVANI PROGRAM ZA PEKARSKU PROIZVODNJU I PRODAJU HLEBA I PECIVA SHEMA OR

OPEN SOURCE PROJECT :: BAST Business Account Software Technology 1/6 SPECIJALIZOVANI PROGRAM ZA PEKARSKU PROIZVODNJU I PRODAJU HLEBA I PECIVA SHEMA OR OPEN SOURCE PROJECT :: BAST Business Account Software Technology 1/6 SPECIJALIZOVANI PROGRAM ZA PEKARSKU PROIZVODNJU I PRODAJU HLEBA I PECIVA SHEMA ORGANIZACIJE 20.01.2019 OPEN SOURCE PROJECT :: BAST Business

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА ПОРЕСКА УПРАВА ПОДРУЧНИ ЦЕНТАР БАЊА ЛУКА Трг Републике Српске бр.8, Бања Лука; тел. (051) , 332-3

РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА ПОРЕСКА УПРАВА ПОДРУЧНИ ЦЕНТАР БАЊА ЛУКА Трг Републике Српске бр.8, Бања Лука; тел. (051) , 332-3 РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА ПОРЕСКА УПРАВА ПОДРУЧНИ ЦЕНТАР БАЊА ЛУКА Трг Републике Српске бр.8, 78000 Бања Лука; тел. (051) 332-300, 332-364, тел./факс 308-165, интернет презентација: www.poreskaupravars.org,

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Образац - 1 ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДАЦИ О КОНКУР

УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Образац - 1 ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДАЦИ О КОНКУР УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Образац - 1 ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Одлука о расписивању конкурса, орган и датум доношења

Више

JELOVNIK ZA MJESEC ______________, 200_

JELOVNIK ZA  MJESEC ______________, 200_ DOM ZA ODRASLE OSOBE BOROVA PRIJEDLOG JELOVNIKA ZA LISTOPAD 2015. NADNEVAK DORUČAK DIJABETIČARI 10.30 RUČAK DIJABETIČARI 16.30 VEČERA 01.10.2015 ČETVRVTAK 02.10.2015 03.10.2015 04.10.2015 05.10.2015 POK

Више

"Službeni glasnik RS", br. 3/2009 Na osnovu člana 53. stav 4. Zakona o zaštiti životne sredine ("Službeni glasnik RS", broj 135/04), Ministar životne

Službeni glasnik RS, br. 3/2009 Na osnovu člana 53. stav 4. Zakona o zaštiti životne sredine (Službeni glasnik RS, broj 135/04), Ministar životne "Službeni glasnik RS", br. 3/2009 Na osnovu člana 53. stav 4. Zakona o zaštiti životne sredine ("Službeni glasnik RS", broj 135/04), Ministar životne sredine i prostornog planiranja donosi P R A V I L

Више

Ustanova Dobri dom Grada Zagreb - Plan nabave roba, usluga i radova Ustanove Dobri dom Grada Zagreba za poslovnu Br.: 01-04/ Zagreb, 28

Ustanova Dobri dom Grada Zagreb - Plan nabave roba, usluga i radova Ustanove Dobri dom Grada Zagreba za poslovnu Br.: 01-04/ Zagreb, 28 Br.: 01--41-724, 28. travnja Na temelju članka 28. Zakona o javnoj (N.N., br.120/16) i članka 30. Statuta Ustanove Dobri dom Grada a, Upravno vijeće na svojoj 14. sjednici održanoj dana 28.04. jednoglasno

Више

Prilog 3 - Kriterijumi za dodelu Eko znaka za oplemenjivače zemljišta

Prilog 3 - Kriterijumi za dodelu Eko znaka za oplemenjivače zemljišta Прилог 3 КРИТЕРИЈУМИ ЗА ДОДЕЛУ ЕКО ЗНАКА ЗА ОПЛЕМЕЊИВАЧЕ ЗЕМЉИШТА Критеријуми за доделу Еко знака за оплемењиваче земљишта имају за циљ: 1) употребу обновљивих материјала и/или рециклажу органских материја

Више

Brašneno-konditorski proizvodi na bazi alternativnih žita

Brašneno-konditorski proizvodi na bazi alternativnih žita 9. Stručni skup Okoliš i zdravlje 05. Jul 2019, Koprivnica Kreiranje proizvoda na bazi alternativnih žita dr Aleksandra Torbica Mixolabi sirovina Pšenično brašno Sojino brašno Brašno amarantusa Pirinčano

Више

Ponuda se odnosi na period: Marka Mašanovića 3, Podgorica Radosava Burića bb, Podgorica 24.Novembar, Bar Rudo Polje bb,

Ponuda se odnosi na period: Marka Mašanovića 3, Podgorica Radosava Burića bb, Podgorica 24.Novembar, Bar Rudo Polje bb, 3 4 Ponuda se odnosi na period: 35-1652019 Marka Mašanovića 3, Podgorica Radosava Burića bb, Podgorica 24Novembar, Bar Rudo Polje bb, Nikšić Crni luk (holandski) Paradajz Radosava Burića bb, Podgorica

Више

Copyright 2017 Violeta Orešković Copyright ovog izdanja 2018, LAGUNA Napomena o odgovornosti Sve informacije vezane za recepte u kuvaru (izbor namirni

Copyright 2017 Violeta Orešković Copyright ovog izdanja 2018, LAGUNA Napomena o odgovornosti Sve informacije vezane za recepte u kuvaru (izbor namirni Copyright 2017 Violeta Orešković Copyright ovog izdanja 2018, LAGUNA Napomena o odgovornosti Sve informacije vezane za recepte u kuvaru (izbor namirnica, način pripreme, nutritivni sastav gotovog jela...)

Више

Strana 1

Strana 1 EST. 2015 RESTORANI Vaša prečica do zdravlja! Doručak Rančerska jaja 440 rsd 8 belanaca, mlevena ćuretina, paprika, paradajz, mladi luk. Kajgana spanać 6 belanaca, 2 cela jaja, spanać, beli luk, paprika,

Више

Prirodno liječenje depresije – konzumirajte ove namirnice

Prirodno liječenje depresije – konzumirajte ove namirnice Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Prirodno liječenje depresije - konzumirajte ove namirnice Zbog današnjeg ubrzanog načina života, prekomjernih

Више

1110. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O UREĐENJU TRŽIŠTA POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA Proglašavam Zakon o u

1110. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O UREĐENJU TRŽIŠTA POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA Proglašavam Zakon o u 1110. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O UREĐENJU TRŽIŠTA POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA Proglašavam Zakon o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda, koji je

Више

Правилник o допунама Правилника о ограничењима и забранама производње, стављања у промет и коришћења хемикалија Члан 1. У Правилнику о ограничењима и

Правилник o допунама Правилника о ограничењима и забранама производње, стављања у промет и коришћења хемикалија Члан 1. У Правилнику о ограничењима и Правилник o допунама Правилника о ограничењима и забранама производње, стављања у промет и коришћења хемикалија Члан 1. У Правилнику о ограничењима и забранама производње, стављања у промет и коришћења

Више

ПОЉОПРИВРЕДНА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА ФУТОГ ул. Царице Милице 2. Број:ДОП рп/ Датум: године На основу члана 108. Закона о јавн

ПОЉОПРИВРЕДНА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА ФУТОГ ул. Царице Милице 2. Број:ДОП рп/ Датум: године На основу члана 108. Закона о јавн ПОЉОПРИВРЕДНА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА 21410 ФУТОГ ул. Царице Милице 2. Број:ДОП рп/7.7-2017 Датум:07.07.2017. године На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ( Службени гласник РС, бр.124/12, 14/15

Више

PRAVILNIK O REKLAMACIJI Na osnovu clana 83 tacka 3.Ustava Republike Srbije,ukaz zakona o uslovima za obavljanje prometa robe,vrsenje usluga i prometu

PRAVILNIK O REKLAMACIJI Na osnovu clana 83 tacka 3.Ustava Republike Srbije,ukaz zakona o uslovima za obavljanje prometa robe,vrsenje usluga i prometu PRAVILNIK O REKLAMACIJI Na osnovu clana 83 tacka 3.Ustava Republike Srbije,ukaz zakona o uslovima za obavljanje prometa robe,vrsenje usluga i prometu robe i inspekcijskom nadzoru (sl.glasnik br 39/96;

Више

Untitled-1

Untitled-1 400 gr - 18/1 ČAJNO PECIVO CACAO AL CACAO 400 gr - 18/1 ČAJNO PECIVO GROTTOLI 400 gr - 18/1 ČAJNO PECIVO OTTIMINI AL CACAO 400 gr - 18/1 ČAJNO PECIVO LE TORRETTE 300 gr - 18/1 ČAJNO PECIVO MORDILIGHT BEZ

Више

UDK 619 ISSN Naučni institut za veterinarstvo Novi Sad Novi Sad Arhiv veterinarske medicine Arh. vet. med. vol. 5 br. 1 str Novi Sad,

UDK 619 ISSN Naučni institut za veterinarstvo Novi Sad Novi Sad Arhiv veterinarske medicine Arh. vet. med. vol. 5 br. 1 str Novi Sad, UDK 619 ISSN 1820-9955 Naučni institut za veterinarstvo Novi Sad Novi Sad Arhiv veterinarske medicine Arh. vet. med. vol. 5 br. 1 str. 1-96 Novi Sad, 2012. CIP Каталогизација у публикацији Библиотека Матице

Више

Dewy izgled kože – kako postići blistavu kožu?

Dewy izgled kože – kako postići blistavu kožu? Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Dewy izgled kože kako postići blistavu kožu? Dewy izgled kože je trend kojim se želi naglasiti blistava,

Више

Trening aktivnost 2 : Principi zdravog hranjenja

Trening aktivnost 2 : Principi zdravog hranjenja LIVE FULLY & ENJOY LIFE Navike zdrave prehrane TRENING AKTIVNOST 2 Pregledavanje domaće zadaće DOMAĆA ZADAĆA TRENING AKTIVNOST 1 1. Koje su vaše dnevne navike kojima brinete o vašem zdravlju? 2. Kako sudjelujete

Више

Obavijest Komisije od 13. srpnja o pružanju informacija o tvarima ili proizvodima koji uzrokuju alergije ili intolerancije navedenima u Prilogu

Obavijest Komisije od 13. srpnja o pružanju informacija o tvarima ili proizvodima koji uzrokuju alergije ili intolerancije navedenima u Prilogu 13.12.2017. HR Službeni list Europske unije C 428/1 II. (Informacije) INFORMACIJE INSTITUCIJA, TIJELA, UREDA I AGENCIJA EUROPSKE UNIJE EUROPSKA KOMISIJA OBAVIJEST KOMISIJE od 13. srpnja 2017. o pružanju

Више

На основу члана 5. став 2. Закона о признавању сорти пољопривредног биља ( Службени гласник РС, број 30/10), Министар пољопривреде, шумарства и водопр

На основу члана 5. став 2. Закона о признавању сорти пољопривредног биља ( Службени гласник РС, број 30/10), Министар пољопривреде, шумарства и водопр На основу члана 5. став 2. Закона о признавању сорти пољопривредног биља ( Службени гласник РС, број 30/10), Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, доноси ПРАВИЛНИК О МЕТОДАМА ИСПИТИВАЊА СОРТЕ

Више

Naziv kolegija Tehnologija proizvodnje i prerade brašna Kod kolegija Studijski program Ciklus Diplomski studij Prehrambeno inženjerstvo Godina Studija

Naziv kolegija Tehnologija proizvodnje i prerade brašna Kod kolegija Studijski program Ciklus Diplomski studij Prehrambeno inženjerstvo Godina Studija Naziv kolegija Tehnologija proizvodnje i prerade brašna Kod kolegija Studijski program Ciklus Diplomski studij Prehrambeno inženjerstvo Godina Studija 2. ECTS vrijednost boda: 6 Semestar 3 Broj sati po

Више

PVP_sr.cdr

PVP_sr.cdr Zakon o statistici Republike Srpske ("Službeni glasnik Republike Srpske" br.85/03) Odluka Narodne skupštine Republike Srpske o usvajanju Statističkog programa 2013-2017, 01-1901/12 ("Službeni glasnik Republike

Више

Microsoft Word - SRPS Z.B2.001.doc

Microsoft Word - SRPS Z.B2.001.doc SRPSKI STANDARD SRPS Z.B2.001 Januar 2010. Materijal za prvu pomoć Komplet za prvu pomoć u motornim vozilima First aid material First aid kit for motor vehicles II izdanje Referentna oznaka SRPS Z.B2.001:2010

Више

Uredba Komisije (EU) br. 178/2010 od 2. ožujka o izmjeni Uredbe (EZ) br. 401/2006 u pogledu oraščića (kikirikija), ostalih sjemenki uljarica, or

Uredba Komisije (EU) br. 178/2010 od 2. ožujka o izmjeni Uredbe (EZ) br. 401/2006 u pogledu oraščića (kikirikija), ostalih sjemenki uljarica, or 03/Sv. 37 Službeni list Europske unije 141 32010R0178 L 52/32 SLUŽBENI LIST EUROPSKE UNIJE 3.3.2010. UREDBA KOMISIJE (EU) br. 178/2010 od 2. ožujka 2010. o izmjeni Uredbe (EZ) br. 401/2006 u pogledu oraščića

Више

6 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Број /08, 117/11, 37/12 и 57/16), Влада Републике Српске, на 13. сједници, одржаној г

6 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Број /08, 117/11, 37/12 и 57/16), Влада Републике Српске, на 13. сједници, одржаној г 6 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Број 27 2.4.2019. 118/08, 117/11, 37/12 и 57/16), Влада Републике Српске, на 13. сједници, одржаној 21.3.2019. године, доноси О ПОСТАВЉЕЊУ ВРШИОЦА ДУЖНОСТИ ПОМОЋНИКА

Више

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 88 Podgorica, 5. april godine Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Spoljnotrgo

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 88 Podgorica, 5. april godine Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Spoljnotrgo CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 88 Podgorica, 5. april 2013. godine Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Spoljnotrgovinska razmjena Crne Gore Januar-Decembar. godine Ukupna

Више

UDK: ANALIZA TEHNOLOGIJE I MIKROFLORE LIČKE BASE, TE IZBOR STARTERA ZA INDUSTRIJSKU PROIZVODNJU* Dr Ljerka KRŠEV, Prehrambeno biotehnološki faku

UDK: ANALIZA TEHNOLOGIJE I MIKROFLORE LIČKE BASE, TE IZBOR STARTERA ZA INDUSTRIJSKU PROIZVODNJU* Dr Ljerka KRŠEV, Prehrambeno biotehnološki faku UDK: 637.3 ANALIZA TEHNOLOGIJE I MIKROFLORE LIČKE BASE, TE IZBOR STARTERA ZA INDUSTRIJSKU PROIZVODNJU* Dr Ljerka KRŠEV, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb 3. REZULTATI 3.1. Tehnološki proces ličke

Више

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 130 Podgorica, 17. jun godine Prilikom koriš

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 130 Podgorica, 17. jun godine Prilikom koriš 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 130 Podgorica, 17. jun 2015. godine Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Godišnji indeksi

Више

AKCIJA preporuka za ručak! CEKIN Grill pile 1 kg Pečena piletina s ružmarinom! PRIPREMA: Razrezanu piletinu i narezane krumpire s

AKCIJA preporuka za ručak! CEKIN Grill pile 1 kg Pečena piletina s ružmarinom! PRIPREMA: Razrezanu piletinu i narezane krumpire s AKCIJA 12.09. - 18.09.2019. preporuka za ručak! CEKIN Grill pile Pečena piletina s ružmarinom! PRIPREMA: Razrezanu piletinu i narezane krumpire staviti u posudu za pećenje. Pomiješajte suncokretovo ulje,

Више

С А Д Р Ж А Ј 1. РОБНИ ПРОМЕТ ТРАНЗИТ Укупан број Јединствених царинских исправа од

С А Д Р Ж А Ј 1. РОБНИ ПРОМЕТ ТРАНЗИТ Укупан број Јединствених царинских исправа од С А Д Р Ж А Ј 1. РОБНИ ПРОМЕТ 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. 1.5. 1.6. 1.7. 1.8. 1.9. 1.10. 1.11. 1.12. 2. ТРАНЗИТ Укупан број Јединствених царинских исправа од 1.1. до 31.03.2016.године Укупан број електронски поднетих

Више

Mlijeko za kavu 3,5% m.m. 1l Pravi Varaždinski štacun! Začin mješavina za ćevape i pljeskavice 40g PONUDA VRIJEDI: od 27. svibnja do isteka zaliha Bra

Mlijeko za kavu 3,5% m.m. 1l Pravi Varaždinski štacun! Začin mješavina za ćevape i pljeskavice 40g PONUDA VRIJEDI: od 27. svibnja do isteka zaliha Bra Mlijeko za kavu 3,5% m.m. 1l Pravi Varaždinski štacun! Začin mješavina za ćevape i pljeskavice 40g PONUDA VRIJEDI: od 27. svibnja do isteka zaliha Brašno glatko 1kg 2 97 1 KG= 74.25 2 99 4 97 Griotte desert

Више

Informativna obavijest vlasnicima o načinu uklanjanja špekulativnih količina šećera Nastavno na Uredbu o mjerama i naknadama za prekomjerne i špekulat

Informativna obavijest vlasnicima o načinu uklanjanja špekulativnih količina šećera Nastavno na Uredbu o mjerama i naknadama za prekomjerne i špekulat Informativna obavijest vlasnicima o načinu uklanjanja špekulativnih količina šećera Nastavno na Uredbu o mjerama i naknadama za prekomjerne i špekulativne zalihe poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda

Више

izmene i dopune2

izmene i dopune2 Дана: 8..07. Број: 5/7/400 На основу члана 63 став. и члана 54. Закона о јавним набавкама ( Сл. гласник РС бр. 4/0, 4/05 и 68/05, у даљем тексту ЗЈН), Комисија за јавну набавку број 8-07-О-0, сачињава

Више

Министарство просвете, науке и технолошког развоја ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ХЕМИЈЕ 22. април године ТЕСТ ЗА 8. РАЗРЕД Шифра ученика Српско хемијско

Министарство просвете, науке и технолошког развоја ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ХЕМИЈЕ 22. април године ТЕСТ ЗА 8. РАЗРЕД Шифра ученика Српско хемијско Министарство просвете, науке и технолошког развоја ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ХЕМИЈЕ 22. април 2018. године ТЕСТ ЗА 8. РАЗРЕД Шифра ученика Српско хемијско друштво (три слова и три броја) УПИШИ Х ПОРЕД НАВЕДЕНЕ

Више

UREDBA (EU) 2019/ EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA - od 17. travnja o definiranju, opisivanju, prezentiranju i označivanju jak

UREDBA  (EU) 2019/ EUROPSKOG  PARLAMENTA  I VIJEĆA  -  od  17. travnja o definiranju,  opisivanju,  prezentiranju  i označivanju  jak 17.5.2019. L 130/1 I. (Zakonodavni akti) UREDBE UREDBA (EU) 2019/787 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 17. travnja 2019. o definiranju, opisivanju, prezentiranju i označivanju jakih alkoholnih pića, upotrebi

Више

Recept: Kraljica jabuka iz porodice ruža u lisnatom ogrtaču – Sretan vam Međunarodni dan žena!

Recept: Kraljica jabuka iz porodice ruža u lisnatom ogrtaču – Sretan vam Međunarodni dan žena! Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Recept: Kraljica jabuka iz porodice ruža u lisnatom ogrtaču - Sretan vam Međunarodni dan žena! U nekoliko

Више