Microsoft Word - Izvješće aktiva za

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Microsoft Word - Izvješće aktiva za"

Транскрипт

1 SREDNJA ŠKOLA MATE BLAŽINE LABIN IZVJEŠĆE O RADU AKTIVA NASTAVNIKA STRANIH JEZIKA ZA 2011./2012. Labin, 9. srpnja 2012.

2 SADRŽAJ AKTIVNOSTI PO MJESECIMA Rad aktiva ostvaren je prema planu i programu aktiva kako slijedi: 1) Kolov oz/rujan Na 1. sjednici aktiva stranih i klasičnih jezika održanoj dogovoreno je sljedeće: - Izvedbeni i operativni nastavni planovi i programi moraju se predati do početka nove školske godine. - Elementi ocjenjivanja ostaju isti kao i proteklih godina (Usmeni izričaj, pismeni izričaj, Leksička progresija, jezične zakonitosti/gramatička progresija i Aktivnost) - Datumi stručnog usavršavanja (seminari, stručni skupovi i županijski a ktivi) još nisu poznati ali je dogovoreno na kojim će se stručnim usavršavanjima prisustvovati i okvirno vrijeme održavanja istih. - Polaganje ispita za učenike koji prelaze s njemačkog na engleski jezik: učenici polažu pismeni ispit iz engleskog jezika na razini A2 (pisanje, uporaba jezika, čitanje). - Obilježavanje europskog dana jezika: učenici će izraditi zastave cijelog svijeta i na njima napisati poruku na tom jeziku. 2) Rujan Obilježavanje Europskog dana jezika, kojeg je utemeljilo je Vijeće Europe godine "Europske godine jezika" s ciljem poticanja jezične različitosti, višejezičnosti i cjeloživotnog učenja. (vidi prilog 1) 3) Listopad Prisustvovanje seminarima i županijskim aktivima. (Izvješća sa seminara)- vidi u prilogu (prilog 2). - Formiranje grupa dodatne i dopunske nastave za engleski i talijanski jezik. Dodatnu grupu iz engleskog jezika za ovu školsku godinu vodila je prof. Tatjana Buršić, a s ciljem dodatne pripreme učenika za ispit državne mature, dok je dopunsku grupu vodila prof. Anka Dundara, a zadatak je bio pripremiti učenike 3. i 4. razreda strukovnih škola (elektro razredi) za državnu maturu iz engleskog jezika. 3) Studeni Osvrt na operativne planove i programe, eventualne poteškoće i rješavanje istih: programi su uglavnom uspješno realizirani, uz manja odstupanja zbog opravdane odsutnosti učenika (cijepljenja, razna predavanja, ekskurzije, auto škola). 4) Prosinac Analiza rezultata u prvom polugodištu. (vidi zapisnik u prilogu- Prilog 3) - Planiranje rada u drugom polugodištu: podizanje razine znanja učenika, poticanje učenika koji će polagati državnu maturu iz engleskog jezika na dodatni angažman s njihove strane. - Priprema učenika za školsko natjecanje: učenike vode predmetni nastavnici. - Prisustvovanje seminarima, stručnim skupovima i županijskim aktivima. (Vidi prilog- Prilog 2). 5) Siječanj Priprema učenika za školsko natjecanje: učenike vode predmetni nastavnici. - Sudjelovanje učenika na školskom natjecanju. (vidi rezultate u prilogu- Prilog 4). 6) Veljača Prisustvovanje seminarima, stručnim skupovima i županijskim aktivima. (Prilog 2). - Sudjelovanje učenika na županijskim natjecanjima. (Prilog 5) 7) Ožujak priprema učenika za sudjelovanje na državnom natjecanju. 8) Travanj Prisustvovanje seminarima, stručnim skupovima i županijskim aktivima. (Prilog 2)

3 9) Sv ibanj Provedba ispita državne mature. - Odabir udžbenika za novu školsku godinu: za sljedeću školsku godinu ostaju isti udžbenici. 10) Lipanj ) Analiza postignutih rezultata po različitim smjerovima uz primjedbe na planove i programe. 2.) Izrada godišnjeg izvješća o radu aktiva: rok predaje ) Izrada prijedloga programa rada aktiva: ) Provođenje popravnih i razlikovnih ispita 11) Srpanj Raspodjela nastavnih predmeta: - svi su predmetni nastavnici nadopunili normu novim satima na sastanku aktiva koji održao Sljedeći sati ostali su neraspoređeni te su dani na natječaj: 2h njemački, 2h engleski, 2 sata talijanski jezik i 3 sata francuskog jezika. II) EKSKURZIJE U ŠKOLSKOJ GODINI 2011./2012. Izlet u Klagenfurt Ciljevi: primjena znanja njemačkog jezika u svakodnevnim situacijama (kupovanje, naručivanje u restoranima, snalaženje po gradu...) / upoznavanje s kulturnim i povijesnim znamenitostima grada U petak, četrdesetak učenika koji uče njemački i talijanski jezik u pratnji profesorica Elviana Frančula-Tenčić i Vesne Petrović posjetili su Klagenfurt u Austriji. Nakon kraćeg boravka u zabavnom parku MINIMUNDUS u kojemu se nalazi šezdesetak kopija svjetski poznatih građevina, učenici su razgledali znamenitosti Klagenfurta, a zatim su u šetnji gradom te u trgovinama i kafićima imali priliku primijeniti svoje znanje njemačkog jezika u sva kodnevnim situacijama. Izlet je bio vrlo uspješan i zanimljiv, o čemu svjedoči i mapa učeničkih radova i objašnjenjima na njemačkom ili talijanskom jeziku. s fotografijama

4 PRILOZI Prilog 1: Europski dan jezika 2011./2012. Izvješće sa nastavnog dana u Puli (Njemački jezik) Grupa učenika naše škole koji uče njemački jezik kao prvi ili drugi strani jezik bila je ovog ponedjeljka na otvaranju izložbe pod nazivom Musik + X koja je postavljena u prostorijama Škole za hotelijerstvo i turizam u Puli. Ova je izložba, u organizaciji Goethe Instituta i škola partnera, proputovala već veći dio svijeta, posjetila je Irsku, Slovačku, Brazil, Japan, Austriju i niz drugih zemalja, i napokon stigla u Hrvatsku. Na izložbi su vizualno i akustički prikazani najaktualniji muzički stilovi pop, tehno, hip hop i indie na njemačkom govornom području. Tijekom otvorenja izložbe učenici su uživali slušajuči glazbu ovih stilova u izvođenju učenika škole domaćina i gledajući njihove plesne bravure na podijumu. Nakon prigodnog programa krenuli su u malo ili veliko razgledavanje izložbe, izvršavajući raznovrsne zadatke koje su autori izložbe pred njih postavili. I naravno, imali su priliku preslušati glazbu svih ovih stilova prema vlastitom odabiru. Tu još nije kraj svega jer svi učenici do kraja izložbe 10.listopada mogu sudjelovati u nagradnoj igri šaljući na Treffpunkt Deutsch Pula clipove s pjesmama koje će sami otpjevati na njemačkom jeziku. Najsretnije čekaju nagrade. Učenici su dan proveli na drugačijim nastavnim satovima i to im se je jako svidjelo. Europski dan jezika obilježen i u našoj školi U povodu tog dana 26. rujna organiziraju se različite aktivnosti diljem Europe. I ove smo godine obilježili taj dan u našoj školi, ovaj puta na pomalo drugačiji način, uključivši sve jezike svijeta i time istaknuli jednaku važnost svih jezika. Učenici škole u suradnji s profesorima stranih jezika (Anka Dundara, Tatjana Buršić, Višnja Šverko, Leana Licul, Elviana Frančula Tenčić, Vesna Petrović i Karla Golja Milevoj) nacrtali su zastave raznih zemalja svijeta i na njima ispisali poruke na različitim jezicima, te istima ukrasili hol škole.

5 Prilog 2: IZVJEŠĆA SA STRUČNIH SKUPOVA I SEMINARA NJEMAČKI JEZIK Elviana Frančula-Tenčić, prof. Izvješće sa stručnog skupa Županijskog stručnog vijeća za njemački jezik Datum: ( sati) Mjesto održavanja: Talijanska srednja škola Dante Alighieri, Pula. Teme: 1. Förderliche Leistungsbewertung (Poticajno ocjenjivanje) 2. Podjela materijala 1. Voditeljica Županijskog stručnog vijeća prof. Marijeta Dijaković održala je radionicu na temu «Förderliche Leistungsbewertung» (Poticajno ocjenjivanje) u kojoj nas je upoznala s nekim pedagoško-psihološkim aspektima ocjenjivanja, a zatim smo na praktičnim primjerima iz prakse te kroz razmjenu mišljenja i iskustava dobili uvid u prednosti poticajnog ocjenjivanja koje je motivirajuće i za učenika i za nastavnika, što u konačnici rezultira boljom interakcijom u razredu, a dugoročno i boljim rezultatima. Dobili smo korisne materijale koji su pogodni za primjenu u nastavi (između ostalog i razne ankete za samoevaluaciju), kao i informacije o stručnoj literaturi i internet adresama na kojima možemo pronaći dodatne materijale. 2. Voditeljica Županijskog stručnog vijeća podijelila je materijale za korištenje u nastavi - časopise, DVD Treffpunkt Schule - vodič za roditelje na više jezika te kalendar Goethe Instituta za 2012.godinu ENGLESKI JEZIK Izvješće sa HUPE seminara (podružnica Rijeka) održanog 25. studenog Teme: 1) Learning styles- a key to more successful teaching and learning (by Eva Lokotar Vojnović) - Profesorica Vojnović održala je radionicu na kojoj su prisutni aktivno sudjelovali kroz razne igre i aktivnosti. Prvi dio radionice bio je teorijskog, dok je drugi bio praktičnog karaktera. U prvom dijelu se govorilo o različitim stilovima učenja, a u praktičnom dijelu dobili smo pregršt ideja, od pjesma i priča pa do igra koje se mogu koristiti u nastavi za obogaćivanje nastavnog procesa. Karla Golja Milevoj, prof Izvješće sa županijskog stručnog skupa nastavnika engleskog jezika održanog 5. prosinca u Rovinju Teme: 1) Creative writing (Olha Madylus) - predavač prof. Olha Madylus govorila je o važnosti poticanja učenika na pisanje kroz zabavne aktivnosti, od kratkih oglasa i pjesama pa do složenih priča. 2) Creating a dynamic lesson (Olha Madylus) - Prof. je skrenula pažnju na činjenicu da su nove generacije učenika zahtjevne i da nastava mora biti zanimljiva, bogata dinamičnim aktivnostima kako bi se interes kod istih postigao i održao.

6 Karla Golja Milevoj, prof. Višnja Šverko, prof Izvješće s 20. HUPE konferencije održane 20. i 21. travnja Teme na kojima smo prisustvovale: 1)Scottish culture in ELT (Gerry McIntosch) - prof. MyIntosh govorio je o kulturi i raznim aktivnostima koje možemo koristiti u nastavi engleskog jezika, a s ciljem promoviranja škotske kulture. 2) Creativity and beyond (Ivana Milošević) - radionica: uporaba brojnih zanimljivih aktivnosti i igara za usvajanje i utvrđivanje znanja. 3) Pronunciation (Mastering strategies- by Eva Lokotar Vojnović) - prof. Vojnović je upoznala prisutne s raznim aktivnostima koje možemo koristiti u nastavi za usavršavanje izgovora. 4) Language, motivation and opportunity (by Martyn Clarke) 5) Plenary: Teaching the world- culture int he English language classroom (by Olha M.) - prof. Madylus je govorila o važnosti poučavanja kulturoloških sadržaja vezanih za određeni jezik (u ovom slučaju engleski jezik). 6) Plenary: Upwardly mobile? Mlearning and language education (by Lindsay Clanfield) - prisutni su imala prilike doznati o najpoznatijim Internet stranicama koje se mogu upotrijebiti u nastavi za kreiranje moderne nastave. 7) Ten ways to get your students to do something (by Ken Wilson) - bilo je govora o raznim kreativnim aktivnostima koje se mogu upotrijebiti u nastavi s ciljem motivacije učenika za rad. 8) Online teacher development (by Damian Ross) - prof. Ross je govorio o stručnom usavršavanju preko interneta. 9) Music and songs in the ELT classroom (by Dina Linić) - kreativna radionica na kojoj je bilo riječi o pozitivnom učinku muzike na ljude, te važnosti i korisnosti uporabe iste u nastavi engleskog jezika. 10) The glamour of grammar (by Piotr S., Ida G. Ivanović) - promocija udžbenika MyEnglishLab) 11) Plenary: by David Crystal Višnja Šverko, prof. i Karla Golja Milevoj, prof Izvješće sa županijskog stručnog skupa nastavnika engleskog jezika održanog 18. svibnja u Rovinju Teme: 1)Error correction (by Eamonn Shanah) - govorilo se o važnosti pristupa greškama koje učenici rade prilikom učenja engleskog jezika i o pristupu ispravka istih. 2) Feeling Peckish (by Peter H.) - tradicionalna kuhinja u Velikoj Britaniji. Višnja Šverko, prof. i Karla Golja Milevoj, prof.

7 Prilog 3 Izvješće sa sjednice stručnog aktiv a Stručni aktiv: STRANI I KLASIČNI JEZICI Održano: Voditelj/ica: Karla Golja Milevoj Prisutni:_Vesna Petrov ić, Elv iana Frančula Tenčić, Višnja Šverko, Karla Golja Milevoj Nisu prisutni:_leana Licul (opravdano- nastava u drugoj školi), Katarina B. (nastava u drugoj školi) Dnev ni red: 1. Planovi unapređenja i njihova implementacija (uspjeh, izostanci i realizacija; analiza poteškoća, prijedlozi mjera za poboljšanje) 2. Ocjenjivanje (analiza ocjena i primjena ustanovljenih kriterija) 3. Provođenje programa samovrjednovanja u strukovnim školama (prezentacija) 4. Stručno usavršavanje (prenošenje saznanja sa seminara, konzultacija u vezi njihove primjene u nastavi) 5. Razno (Prijedlog plana upisa 2012.) Analiza uspjeha i izostanaka (mjere za poboljšanje uspjeha, prijedlozi mjera za intenzivniji rad s pojedinim učenicima): A) Realizacija sati na 1. polugodištu 2011./2012. (u satima) EKONOMIJA I TURIZAM- EKONOMIJA Id Engleski jezik I/ Njemački jezik I: 47/47 IId Engleski jezik I/ Njemački jezik I: 47/44 IIId Engleski jezik I/ Njemački jezik I: 45/47 IVd Engleski jezik I/ Njemački jezik I: 45/45 Ie/m Engleski jezik I: 32/32 IIe/m Engleski jezik I/ Njemački jezik I: 31/31 IIIe/m Engleski jezik/ Njemački jezik I: 31/30 IV e/m Engleski jezik I/Njmeački j.: 29/28 GIMNAZIJA IF- NEMA PODATAKA Io Engleski jezik: 32 Talijanski jezik 32 Njemački j. : 32 Latinski jezik: 28 IIo Engleski jezik/ Njemački jezik: 46 Njemački jezik II/ Engleski j. II: 30 Latinski jezik: 32 IIIf Engleski jezik I: 47 Njemački jezik I: 47 Talijanski jezik: 32 Engleski jezik II: 32 IIIo Engleski jezik I: 46 Talijanski jezik N/P: (32/30) Njemački j. Jezik: 27

8 IIf Engleski jezik I: 46 Njemački jezik I: 30 Talijanski jezik II: 30 Latinski jezik: 32 IVo Engleski jezik I: 45 Talijanski jezik: 30 DVO- / TROGODIŠNJA STRUKOVNA USMJERENJA Ip Strani jezik (Engleski /Njemački): 16/16 Ia Engleski jezik/ Njemački jezik: 32/32 II/a Engleski jezik: 30 IIs Engleski j./njemački j.: 30/30 Ight Engleski jezik Pogreška! Referenca hiperveze nije valjana. Njemački j.: 32 Francuski jezik: 32 Engleski II Njemački j. II: 32/31 IIgh Engleski jezik I: 31 Njemački jezik I: 30 Francuski jezik: 16 Engleski jezik II: 30 Njemački jezik II: 26 IIIght Engleski jezik I: 31 Njemački jezik: 26 Francuski jezik: 13 B) Prosjek ocjena na 1. polugodištu 2011./ Gimnazija- If razred Strani jezik I 3,8 Strani jezik II 4,2 Latinski jezik 4,2 Gimnazija- Io razred Strani jezik I 4 Strani jezik II 4,7 Latinski jezik 4,1 Gimnazija- IIf razred 3,5 (1 neg. Strani jezik I ocjena) Strani jezik II 3,9 (1 neg. ocjena) Latinski jezik 3,3 Gimnazija- IIo razred

9 Strani jezik I 3,5 (1 neg. ocjena) Strani jezik II 3,8 Latinski jezik 3,6 Gimnazija- IIIf razred Strani jezik I Strani jezik II 3,4 (1 neocjenjen) 4,1(1 necijenjen) Gimnazija- IIIo razred 3,5 (2 Strani jezik I negativne ocijene) Strani jezik II 3,9 Gimnazija- IVo razred 3,5 (1 Strani jezik I negativna ocijena) Strani jezik II 4,1 Ekonomija Engleski jezik s dopisivanjem/ Njemački jezik s dopisivanjem- Id Engleski jezik s dopisivanjem/ Njemački jezik s dopisivanjem- IId Engleski jezik s dopisivanjem/ Njemački jezik s dopisivanjem- IIId Engleski jezik s dopisivanjem/ Njemački jezik s dopisivanjem- IVd 2,8 3,0 (1 negativna ocjena) 3,2 2,9 (1 negativna ocjena) Elektrotehnika- Elektrotehničar I razred 3,4 II razred 3,1 III razred 2,9 IV razred 2,6 (1neg. ocjena) Elektrotehnika- Elektromehaničar I razred 3,2 2,8 (2 II razred negativne ocjene) III razred 3,2

10 Instalater grijanja i klimatizacije I razred 2,6 II razred - III razred 2,3 Automehaničar I razred 2,0 (1. neg. ocjena) II razred - III razred 2,5 Strojobrav ar- II s nema podataka Ugostiteljstv o i turizam- Konobari I razred II razred III razred 2,1 (3 neg. ocjene) 3,2 (1neg.ocjena) Ugostiteljstv o i turizam- Kuhari I razred 2,4 (3 neg.ocjene) II razred III razred 2,6 Ekonomija i turizam- Prodavač I razred - II razred 2,2 III razred - Ekonomija i trgov ina- Trgov ci I razred II razred III razred 2,o (1neg.ocjena) 1,7 (3 neg.ocjene) Pomoćna zanimanja- Kuhar I razred II razred 4 (1neocj. 2 (1 neg.ocjena) Pomoćna zanimanja- Monter I razred - II razred 2,6 (1 neg.ocjena)

11 C) Izostanci učenika posebno želimo istaknuti problem neopravdanih izostanaka koji se odnose na kašnjenja na nulte i prve satove, a koji su u većini slučaja vezani uz problem prijevoza učenika putnika. Zatim, svojevoljno napuštanje nastave za vrijeme pismenog/ usmenog ispitivanja. Opravdani izostanci se uglavnom odnose na bolesti, auto školu i sl. D) Analiza poteškoća i prijedlozi mjera za poboljšanje Općenito: - Loše predznanje učenika. - Nezainteresiranost za rad i učenje, pogotovo u trogodišnjim usmjerenjima, a problem dodatno predstavlja spajanje usmjerenja (g/h s gimnazijskim u slučaju njemačkog jezika i engleskog kao drugog stranog jezika). - Posebno valja istaknuti problem nedostatka adekvatnih sredstva i pomagala u nastavi. Učenje stranog jezika u današnje vrijeme ne može se svesti na udžbenik, ploču, kredu i CD player. Stoga, ističemo potrebu za kabinetskom nastavom, što bi uvelike poboljšalo kvalitetu nastave i većom motiviranošću za rad i željom za novim saznanjima, što bi sigurno rezultiralo boljim uspjehom učenika. - Privremeno rješenje vidimo u opremanju jedne učionice koja bi imala: projektor, kompjuter, internet pristup, CD player, projektor (latinski jezik) i printer. Međutim, napominjemo da bi navedeno rješenje trebalo biti samo kratkoročno budući da imamo paralelno nastavu, a "multimedijalnu" učionicu bi dijelile prof. engleskog, njemačkog, talijanskog, francuskog i latinskog jezika. S obzirom na veliki broj grupa unutar samo jednog jezika, smatramo da bi takvo rješenje bilo na snazi do realizacije tzv. "kabinetske" nastave, koja bi po nama trebala saživjeti što skorije. - Međutim, najveći problem ove školske godine predstavlja fotokopiranje. Naime, učenike je nemoguće pripremati za državnu maturu odnosno natjecanja ukoliko ne vježbaju zadatke sličnim onima koje će susre sti na državnoj maturi/natjecanju. To nam otežava, ako ne i onemogućava kvalitetno izvođenje nastave, a rješenje su mnogi u našem aktivu pronašli u fotokopiranju kod kuće (budući da je u školi dopušteno printanje samo jednog primjerka, a vrlo često je printer bez tonera), odnosno plaćanje fotokopiranja o vlastitom trošku. Isti se problem javlja kod dodatne i dopunske nastave koju je praktički nemoguće izvoditi bez kopiranog materijala budući da učenici nemaju posebne udžbenike za dopunsku/dodatnu nastavu. Engleski jezik/ Njemački jezik: - problem se javlja kod početnog učenja engleskog jezika gdje dolazi do miješanja apsolutnih početnika s lažnim početnicima te spajanja s konobarima (II. Strani jezik) što otežava, ako ne i potpuno onemogućuje kvalitetnu realizaciju nastavnih sati na način da se zadovolje obje strane/odnosne tro- kombinacije učenika. Isti problem se javlja kod njemačkog kao glavnog jezika. Program aktiv nosti na unapređivanju odgojno-obrazov nog rada: 1) Slažemo se da je potrebno maksimalno se prilagoditi novim, modernim generacijama, njihovim interesima i željama koristeći nove, moderne metode rada i pomagala. Međutim, problem predstavlja činjenica da nemamo potrebnu opremu (projektor, bežični Internet, kompjuter i sl.). Koncentraciju današnjih učenika ne može se pridobiti primjenjujući zastarjele metode rada, DVD player, ploču i kredu. 2) Predlažemo da se iduće godine kod izrade rasporeda sati obrati posebna pažnja na strane jezike kao i ostale glavne predmete koji se pojavljuju na državnoj maturi. Naime, ti bi se predmeti trebali održavati u ranim jutarnjim satima kako bismo imali što veći uspjeh u radu, a ne u kasnijim satima, pogotovo ne 7. i 8.

12 Isto predlažemo i kod izrade vremenika. Strani jezik, matematika i hrvatski jezik trebali bi imati prednost kod upisivanja ispita u vremenik, a ne po principu tko prvi njegova djevojka. 3) Budući da je bilo govora o kabinetskoj nastavi i o bloku sati smatramo da u trogodišnjim usmjerenjima ne bi trebao biti blok sati budući da u takvim razredima disciplina u razredu predstavlja veliki problem kao i koncentracija učenika koju je nemoguće održavati na potrebnom nivou 2 školska sata. 4) Problem predstavlja i kombinacija g/h/t razred koji se spaja s gimnazijskim razredom, bilo da se radi o njemačkom kao glavnom jeziku, odnosno o engleskom jeziku kao drugom stranom jeziku. Vezano uz navedeni problem, predlažemo da se iduću šk. godinu sadašnji Igh razred, koji je trenutno spojen na njemačkom s gimnazijom, odvoji, a 2e koji je sada u kombinaciji s 2 ght trebalo bi spojiti s 2o/d. Analiza ocjena i primjena ustanovljenih kriterija: - za analizu ocjena vidi točku 1 dnevnog reda. - Kriterij ocjenjivanja usuglašen je na sastanku žup. Aktiva u lipnju godine, kojeg u pravilu, uz male promjene i primjenjujemo. Promjene smo donijeli na sastanku aktiva u školi prije početka šk.godine 2011./2012, a odnose se na prilagođavanje ljestvice ocjena našim učenicima. Stručno usavršavanje: - po povratku sa seminara, usmeno se prenose saznanja, a postoji li bilješke/ materijal i u pismenom obliku, isti se razmjenjuje. - nastavnici redovito prisustvuju stručnim aktivima na županijskoj razini, a i šire. Osv rt na plan upisa za šk. g /13.: - prihvaćamo i slažemo se s planom upisa za šk.g /2013. godinu, no uz prijedlog promjena navedenih u poglavlju Program aktivnosti na unapređivanju odgojno-obrazovnog rada. Sugestije i prijedlozi: - navedene u gornjim točkama. Voditelj stručnog aktiva: _Karla Golja Milevoj_

13 Prilog 4: Školsko natjecanje iz ENGLESKOG JEZIKA (održano: ) Razred ili kategorija natjecanja KATEGORIJA I. - LISTA A (razred: 2. razred gimnazije) Rb Prezime i ime učenika 1. AGUŠAJ ARIAN 2. MILETTI ERIK 3. SMOKOVIĆ IVAN 4. BOŽIĆKOVIĆ ANA- MARIA 5. ŠUMBERAC ANA 6. KEŽMAN IVAN Ime škole Mjesto Broj županij e Prezime i ime mentora Broj bodo va BLAŽINE LABIN 18 DUNDARA ANKA 51 BLAŽINE LABIN 18 DUNDARA ANKA 50 BLAŽINE LABIN 18 BURŠIĆ TATJANA 48 BLAŽINE LABIN 18 BURŠIĆ 42 TATJANA BLAŽINE LABIN 18 BURŠIĆ 41 TATJANA BLAŽINE LABIN 18 DUNDARA ANKA VOZILA DOMINIK 8. NAČINOVIĆ TEA BLAŽINE LABIN 18 DUNDARA ANKA 37 BLAŽINE LABIN 18 DUNDARA ANKA KUHARIĆ ROMANA BLAŽINE LABIN 18 DUNDARA ANKA 33 KATEGORIJA I. - LISTA B (razred: 2. razred OSTALE SREDNJE ŠKOLE) Rb Prezime i ime učenika Ime škole Mjesto Broj županije Prezime i ime mentora Broj bodo

14 1. GOBO ALBERT 2. TOLIĆ MATTEO 3. VOZILA DAVID 4. GOBO TANJA BLAŽINE LABIN 18 TATJANA BURŠIĆ BLAŽINE LABIN 18 TATJANA BURŠIĆ BLAŽINE LABIN 18 TATJANA BURŠIĆ BLAŽINE LABIN 18 TATJANA BURŠIĆ va KATEGORIJA I. - LISTA A (razred: 4 razred gimnazije) Rb Prezime i ime učenika Ime škole Mjesto 1. VRAGOVIĆ VERA Broj županij e Prezime i ime mentora Broj bodov a BLAŽINE LABIN 18 DUNDARA ANKA MILEVOJ MATEA 3. TAVIĆ KARLA 4. DOBRIĆ LESTER TONI 5. BALJAK ELENA BLAŽINE LABIN 18 DUNDARA ANKA 46 BLAŽINE LABIN 18 DUNDARA ANKA 41 BLAŽINE LABIN 18 DUNDARA ANKA 38 BLAŽINE LABIN 18 DUNDARA ANKA 36 KATEGORIJA I. - LISTA B (razred: 4. razred OSTALE SREDNJE ŠKOLE) Rb Prezime i ime učenika Ime škole Mjesto 1. HRASTNIK MATEO 1. BURUL MATKO Broj županije Prezime i ime mentora BLAŽINE LABIN 18 KARLA GOLJA MILEVOJ BLAŽINE Broj bodov a 53 LABIN 18 KARLA GOLJA MILEVOJ 53

15 2. KAPEL ALAIN 3. FABLE AMADEO 4. VIŠKOVIĆ ALEN BLAŽINE BLAŽINE BLAŽINE LABIN 18 KARLA GOLJA MILEVOJ 52 LABIN 18 KARLA GOLJA MILEVOJ 43 LABIN 18 KARLA GOLJA MILEVOJ 36 Labin, Prilog 5 županijska natjecanja (održano u Puli) Kategorija / Lista A-Opća gimnazija II. Razred Rb Prezime i ime učenika Razred 4. ARIJAN AGUŠAJ II.O - Gimn. Opća Prezime i ime mentora ANKA DUNDARA 8. IVAN SMOKOVIĆ 12. ERIK MILETTI II.F - Gimn. Opća II.O - Gimn. opća TATJANA BURŠIĆ ANKA DUNDARA Kategorija// Lista B ostale srednje škole II. razred Rb Prezime i ime učenika Razred Prezime i ime mentora 5. GOBO ALBERT II.D- Ekonomist TATJANA BURŠIĆ Kategorija// Lista B ostale srednje škole IV. Razred Rb Prezime i ime učenika Razred Prezime i ime mentora 1. BURUL MATKO 6. HRASTNIK MATEO 8. KAPEL ALAIN BLAŽINE BLAŽINE BLAŽINE KARLA GOLJA MILEVOJ KARLA GOLJA MILEVOJ KARLA GOLJA MILEVOJ

16 12. FABLE AMADEO BLAŽINE KARLA GOLJA MILEVOJ Spremni? Krećemo na županijsko natjecanje iz engleskoj jezika.

17 Matko B. prima nagradu za osvojeno 1. Mjesto na županijskom natjecanju. Prilog 6 držav na natjecanja (održano od U Makarskoj) Rb Prezime i ime učenika Razred Prezime i ime mentora 8. BURUL MATKO BLAŽINE KARLA GOLJA MILEVOJ

18 S državnog natjecanja u Makarskoj

NA PRAGU PROFESIONALNOG IZBORA

NA PRAGU PROFESIONALNOG IZBORA O ČEMU TREBA VODITI RAČUNA PRILIKOM IZBORA PROGRAMA/ ZANIMANJA? 15.6.2017. 1 Potrebno je uskladiti: zahtjeve odabranog zanimanja interese, želje, prethodna znanja, sposobnosti i zdravstvene karakteristike

Више

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2015./16. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2015./16. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJEĐENJA CILJEVI METODE I AKTIVNOSTI ZA OSTVARIVANJE CILJEVA NUŽNI RESURSI DATUM DO KOJEGA ĆE SE CILJ OSTVARITI OSOBE ODGOVORNE

Више

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2014./15. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2014./15. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJEĐENJA CILJEVI METODE I AKTIVNOSTI ZA OSTVARIVANJE CILJEVA NUŽNI RESURSI DATUM DO KOJEGA ĆE SE CILJ OSTVARITI OSOBE ODGOVORNE

Више

Microsoft Word - Materijali_za_web2.doc

Microsoft Word - Materijali_za_web2.doc ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN Školska godina 2011./2012. 1. područje unapređenja Odnos učenika prema drugim učenicima i školi Smanjiti stupanj nasilja među djecom Stvoriti pozitivno ozračje u školi Aktivno uključivanje

Више

Definiranje prioritetnih razvojnih ciljeva

Definiranje prioritetnih razvojnih ciljeva Prosvjetno-kulturni centar Mađara u RH Drinska 12 a 31000 Osijek Školski razvojni plan šk. g. Definiranje prioritetnih razvojnih 1.Unapređivanje kvalitete nastave 2. Opstojnost škole ostvarivanja UNAPREĐIVANJE

Више

Program INA Razvoj skolstva u opcini KS

Program INA Razvoj skolstva u opcini KS PROJEKT UMIJEĆE KORIŠTENJA INFORMACIJA PROGRAM IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI «RAZVOJ ŠKOLSTVA U OPĆINI KLINČA SELA» Autorica programa: Maja Slamar Datum: 25. 8. 2018. Napomena: program je razvijen u sklopu

Више

PROGRAM USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA ZA PROVEDBU KURIKULUMA FAKULTATIVNE NASTAVE ICT Znanstveni laboratorij Osijek/Split, listopad lipanj 2016.

PROGRAM USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA ZA PROVEDBU KURIKULUMA FAKULTATIVNE NASTAVE ICT Znanstveni laboratorij Osijek/Split, listopad lipanj 2016. PROGRAM USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA ZA PROVEDBU KURIKULUMA FAKULTATIVNE NASTAVE ICT Znanstveni laboratorij Osijek/Split, listopad 2015. lipanj 2016. Fond: Europski socijalni fond Operativni program: Razvoj

Више

Slide 1

Slide 1 Predstavljanje projekata KA1 i KA2 Osnovna škola Ludina Tomislav Pavlović, učitelj mentor, etwinning ambasador 17.12.2014. SADRŽAJ SADRŽAJ OŠ Ludina - 236 učenika - 34 učitelja i stručna suradnika - matična

Више

ERSTE PLAVA LIGA Organizator: AK PRO SPORT

ERSTE PLAVA LIGA Organizator: AK PRO SPORT ERSTE PLAVA LIGA 2018. Organizator: AK PRO SPORT 1. BROJ SUDIONIKA EPL 2018. U kvalifikacijama Erste Plave lige 2018. sudjelovalo je ukupno 3.407 učenika i učenica 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola.

Више

KLASA: /19-01/05 URBROJ: Rijeka, Školski odbor Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka, na prijedlog ravnatelja, na 44.

KLASA: /19-01/05 URBROJ: Rijeka, Školski odbor Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka, na prijedlog ravnatelja, na 44. KLASA: 003-06/19-01/05 URBROJ: 2170-56-08-19- Rijeka, 4.04.2019. Školski odbor Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka, na prijedlog ravnatelja, na 44. sjednici održanoj dana 4. travnja 2019., donosi Z A

Више

SAMOVRJEDNOVANJE 2016./2017

SAMOVRJEDNOVANJE 2016./2017 SAMOVRJEDNOVANJE 2016./2017. Povjerenstvo u sastavu : Mara Kuid - PRIORITETNO PODRUČJE 1 PLANIRANJE I PROGRAMIRANJE RADA Karolina Krvarid Kaštelac PRIORITETNO PODRUČJE 2 POUČAVANJE I PODRŠKA UČENJU Milan

Више

Predmet/područje Državni skupovi u godini Engleski jezik (osnovne i srednje škole) Razvijanje i unapređivanje profesionalnih kompetencija učitel

Predmet/područje Državni skupovi u godini Engleski jezik (osnovne i srednje škole) Razvijanje i unapređivanje profesionalnih kompetencija učitel Predmet/područje Državni skupovi u 2014. godini Engleski jezik (osnovne i srednje škole) Razvijanje i unapređivanje profesionalnih kompetencija učitelja i nastavnika engleskoga jezika Izvannastavne aktivnosti

Више

Slide 1

Slide 1 Ovaj projekt financira EUROPSKA UNIJA IPA Komponenta IV - Razvoj ljudskih potencijala - Program Europske Unije za Hrvatsku Partner u projektu Samovrednovanje u srednjim strukovnim školama u Republici Hrvatskoj

Више

SREDNJA ŠKOLA MATE BLAŽINE LABIN PROJEKTI / NATJECANJA, SMOTRE I SUSRETI - GRADSKE-ŠKOLSKE, ŽUPANIJSKE, MEĐUŽUPANIJSKE, DRŽAVNE, MEĐUDRŽAVNE ŠK.G. 201

SREDNJA ŠKOLA MATE BLAŽINE LABIN PROJEKTI / NATJECANJA, SMOTRE I SUSRETI - GRADSKE-ŠKOLSKE, ŽUPANIJSKE, MEĐUŽUPANIJSKE, DRŽAVNE, MEĐUDRŽAVNE ŠK.G. 201 SREDNJA ŠKOLA MATE BLAŽINE LABIN PROJEKTI / NATJECANJA, SMOTRE I SUSRETI GRADSKEŠKOLSKE, ŽUPANIJSKE, MEĐUŽUPANIJSKE, DRŽAVNE, MEĐUDRŽAVNE ŠK.G. 08./09. R.BR PREZIME I IME UČENIKA RAZ. GRADSKA ŠKOLSKA RANG

Више

Microsoft PowerPoint - b6_pr_benat [Read-Only]

Microsoft PowerPoint - b6_pr_benat [Read-Only] CARNetov Portal za škole Gordana Benat i Jasminka Maravić koautori: Ljerka Čulina, Robert Majetić, Renata Šimunko 9. CARNetova korisnička konferencija CUC 2007 Rijeka, 20. studenoga 2007. Zašto Portal

Више

ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање

ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР. САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање вршњачких односа у учењу, животу и раду школе различитих активности вршњачког

Више

Leppvaara lukio Upper Secondary School

Leppvaara lukio Upper Secondary School TIDE PROJEKT Together for Intercultural and Diverse Europe Zajedno za interkulturalnu Europu prepunu različitosti Leppvaara lukio Upper Secondary School Espoo, Helsinki Željka i Silva Leppvaara lukio sport

Више

План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толера

План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толера План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толеранцији и одговорности за сопствене поступке свих актера

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9; http://www.gimnazija-cetvrta-zg.skole.hr/; centrala: 01/66 77 188; tajništvo

Више

VAŽNO IZ ZAKONA I PRAVILNIKA NA KRAJU GODINE, za roditelje i učenike

VAŽNO IZ ZAKONA I PRAVILNIKA NA KRAJU GODINE, za roditelje i učenike IZ ZAKONA I PRAVILNIKA ZA KRAJ ŠKOLSKE GODINE (za učenike i roditelje) OCJENE PRAĆENJE OCJENJIVANJE UČENIČKIH POSTIGNUĆA čl. 72. čl. 80. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (1)Na

Више

Slide 1

Slide 1 IMPLEMENTACIJA EUROPSKE AGENDE ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH IV. Međunarodni andragoški simpozij 18. travnja 2016. Makarska 1 Sadržaj 1.Implementacija Europske Agende za obrazovanje odraslih, I. ciklus, 2012.

Више

Upis u srednju školu 13-14

Upis u srednju školu 13-14 UPIS U SREDNJU ŠKOLU 13-14 OŠ Vela Luka, siječanj, 2013. Sustav srednjih škola osnovna škola. Gimnazije Umjetničke Četverogodišnje strukovne Trogodišnje strukovne OSTALE Tehničke Industrijske, Opća, Matematička

Више

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2014.? U svakome upisnom roku

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2014.? U svakome upisnom roku NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god. 2013./2014.? U svakome upisnom roku kandidat se može prijaviti za upis u najviše pet škola

Више

Projekt STE(A)M Tjedan Tehnički muzej Nikola Tesla u suradnji sa Školskom knjigom d.d., Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i udr

Projekt STE(A)M Tjedan Tehnički muzej Nikola Tesla u suradnji sa Školskom knjigom d.d., Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i udr Projekt STE(A)M Tjedan 11.10. 12.10.2017. Tehnički muzej Nikola Tesla u suradnji sa Školskom knjigom d.d., Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i udrugom Hrvatsko interdisciplinarno društvo organizirao

Више

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.?

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.? NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god. 2014./2015.? U svakome upisnom roku kandidat se može prijaviti

Више

OŠ Petra Kanavelića Korčula Podružnica br.1 Osnovna glazbena škola Korčula Tel Fax KLASA: / UR.BROJ: 213

OŠ Petra Kanavelića Korčula Podružnica br.1 Osnovna glazbena škola Korčula Tel Fax KLASA: / UR.BROJ: 213 OŠ Petra Kanavelića Korčula Podružnica br.1 Osnovna glazbena škola 20260 Korčula Tel 020 716-126 Fax. 020 715-023 KLASA: 602-02/16-01-141 UR.BROJ: 2138-23-01/16-02 U Korčuli, 28.09.2016. Na temelju članka

Више

V

V V. gimnazija Vladimir Nazor Split GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLSKE GODINE 2018./2019. Split, rujan 2018. godine V. gimnazija Vladimir Nazor Split, Zagrebačka 2 Klasa: 003-06/18-01/11 Ur.broj: 2181-22-18-07-1

Више

PROGRAM USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA ZA USVAJANJE ZNANJA IZRADE KURIKULUMA ICT Znanstveni laboratorij Osijek/Split, listopad lipanj 2016.

PROGRAM USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA ZA USVAJANJE ZNANJA IZRADE KURIKULUMA ICT Znanstveni laboratorij Osijek/Split, listopad lipanj 2016. PROGRAM USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA ZA USVAJANJE ZNANJA IZRADE KURIKULUMA ICT Znanstveni laboratorij Osijek/Split, listopad 2015. lipanj 2016. Fond: Europski socijalni fond Operativni program: Razvoj ljudskih

Више

UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA Kumičićeva 14, Opatija p.p. 99 Tel/fax: 051/ ; OIB:

UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA Kumičićeva 14, Opatija p.p. 99 Tel/fax: 051/ ; OIB: UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA Kumičićeva 14, Opatija p.p. 99 Tel/fax: 051/718-520; 711-154 e-mail: uso@ss-ugostiteljska-opatija.skole.hr OIB: 82328508097 KLASA: 602-01/16-01/2 URBROJ: 2156-23/UG-01-16-6

Више

(Microsoft Word - natje\350aj)

(Microsoft Word - natje\350aj) SREDNJA ŠKOLA PETRA ŠEGEDINA KORČULA Klasa: 602-03/16-01/208 Urbroj: 2138-22/1-16-1 Korčula, 7. lipnja 2016. Na temelju čl. 22., stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i točke

Више

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine broj 87/08.,

Више

Šibensko-kninska županija

Šibensko-kninska županija Šibensko-kninska županija Dokumenti bitni za upise u prvi razred srenje škole Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis kandidata u prvi razred srednje škole (www.mzos.hr) elementi

Више

MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU U ŠK. GODINI 2018./2019. Grafičke tehnologije i audiovizualne tehnologije

MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU U ŠK. GODINI 2018./2019. Grafičke tehnologije i audiovizualne tehnologije MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU UVOD Tema: PROMOCIJA WORLDSKILLS CROTIA STRUKOVNIH NATJECANJA I SMOTRI Vrsta rada: PROMOTIVNI/AFIRMACIJSKI PLAKAT na zadanu temu Afirmativnim plakatom na temu

Више

KALENDAR RADA ZA ŠKOLSKU GODINU 2002

KALENDAR RADA ZA ŠKOLSKU GODINU 2002 KALENDAR RADA ZA ŠKOLSKU GODINU 2016./2017. Na temelju Odluke o početku i završetku nastave i trajanju odmora učenika srednjih škola u školskoj godini 2016./2017. N.N. br. 31 od 13. travnja 2016. Hotelijersko-turistička

Више

Naziv studija Integrirani prediplomski i diplomski učiteljski studij Naziv kolegija Odabrana poglavlja iz kognitivne psihologije Status kolegija Redov

Naziv studija Integrirani prediplomski i diplomski učiteljski studij Naziv kolegija Odabrana poglavlja iz kognitivne psihologije Status kolegija Redov Naziv studija Integrirani prediplomski i diplomski učiteljski studij Naziv kolegija Odabrana poglavlja iz kognitivne psihologije Status kolegija Redoviti Godina III. Semestar VI. ECTS bodovi 4 Nastavnik

Више

Odluka o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2013./2014.

Odluka o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2013./2014. UPISI U SREDNJE ŠKOLE 2013./2014. Ankica Nježić, pomoćnica ministra Zagreb, veljača 2013. 1 ELEKTRONIČKE PRIJAVE I UPISI U SREDNJE ŠKOLE 2 ELEKTRONIČKE PRIJAVE I UPISI U SREDNJE ŠKOLE Glavni i ključni

Више

SATI RAZREDNIKA - PLAN razred 2.a ime i prezime razrednika Igor Mihovilović godišnji plan razrednika ProvoĎenje PATHS programa, obilježavanje važnijih

SATI RAZREDNIKA - PLAN razred 2.a ime i prezime razrednika Igor Mihovilović godišnji plan razrednika ProvoĎenje PATHS programa, obilježavanje važnijih razred 2.a ime i prezime razrednika Igor Mihovilović godišnji plan razrednika ProvoĎenje PATHS programa, obilježavanje važnijih datuma, odlazak u kino, kazalište, izložbe, obilazak i upoznavanje znamenitosti

Више

UPISI U 1. raz 2016

UPISI U 1. raz 2016 ŽUPANIJA SPLITSKO-DALMATINSKA SREDNJA ŠKOLA ANTUN MATIJAŠEVIĆ KARMANEO KLASA: 602-03/16-01/181 URBROJ: 2190-05-01-16-01 Vis, 13. lipnja 2016. godine Na temelju članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju

Више

UPISI U 1. RAZRED SREDNJE ŠKOLE

UPISI U 1. RAZRED  SREDNJE ŠKOLE Predavanje o E upisima za roditelje učenika 8.-ih razreda Pripremila: Lea Liović, pedagoginja 14. svibnja 2015. godine Dokumenti: - Prvi puta umjesto Odluke izlazi: Pravilnik o elementima i kriterijima

Више

Slajd 1

Slajd 1 Tko polaže državnu maturu? Učenici gimnazijskih programa obrazovanje završavaju polaganjem DRŽAVNE MATURE. DRŽAVNA MATURA 2018./2019. Ružica Veršić, prof. Učenici u strukovnim i umjetničkim programima,

Више

OŠ Nikole Andrića Mjesec hrvatske knjige Tema: Čitam 100 na sat ( )

OŠ Nikole Andrića Mjesec hrvatske knjige Tema: Čitam 100 na sat ( ) OŠ Nikole Andrića Mjesec hrvatske knjige 2016. Tema: Čitam 100 na sat (15.10.-15-11.2016.) DOGAĐANJA: 20. listopada u 10 h, Gradska knjižnica Vukovar Dani Matice hrvatske U Gradskoj knjižnici Vukovar povodom

Више

Diapositiva 1

Diapositiva 1 Gdje se mogu provjeriti uvjeti i detalji o postupku za upis učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017.? Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1. razred

Више

Na temelju članka 81. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te članka 19. i članka 44. stavak 5. točke 4. Statuta Visoke poslovne ško

Na temelju članka 81. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te članka 19. i članka 44. stavak 5. točke 4. Statuta Visoke poslovne ško Na temelju članka 81. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te članka 19. i članka 44. stavak 5. točke 4. Statuta Visoke poslovne škole PAR, Upravno vijeće Visoke poslovne škole PAR na

Више

Project nr LV01-KA Erasmus + strateški partnerski projekt NOVI PRIMJERI DOBRE PRAKSE ZA UKLJUČIVANJE SVIH UČENIKA (NAIS) REZULTATI I

Project nr LV01-KA Erasmus + strateški partnerski projekt NOVI PRIMJERI DOBRE PRAKSE ZA UKLJUČIVANJE SVIH UČENIKA (NAIS) REZULTATI I Erasmus + strateški partnerski projekt NOVI PRIMJERI DOBRE PRAKSE ZA UKLJUČIVANJE SVIH UČENIKA (NAIS) REZULTATI I IZVJEŠĆA - PRVA GODINA PROJEKTA Prisutnost različitosti je činjenica u našem obrazovnom

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14; www.gimnazija-varazdin.hr; centrala: 042/302-122; tajništvo: 042/302-121;

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation E-ŠKOLE Barbara Kolarek Pomoćnica ravnatelja E-ŠKOLE PROGRAM 2015. - 2022. "CJELOVITA INFORMATIZACIJA PROCESA POSLOVANJA ŠKOLA I NASTAVNIH PROCESA U SVRHU STVARANJA DIGITALNO ZRELIH ŠKOLA ZA 21. STOLJEĆE

Више

1. OPĆE INFORMACIJE 1.1. Naziv kolegija Strani jezik 2 - engleski 1.6. Semestar Nositelj kolegija Marija Miščančuk Bodovna vrijednost (E

1. OPĆE INFORMACIJE 1.1. Naziv kolegija Strani jezik 2 - engleski 1.6. Semestar Nositelj kolegija Marija Miščančuk Bodovna vrijednost (E 1. OPĆE INFORMACIJE 1.1. Naziv kolegija Strani jezik 2 - engleski 1.6. Semestar 2 1.2. Nositelj kolegija Marija Miščančuk 3 1.7. Bodovna vrijednost (ECTS) Martina Sobočan 1.3. Suradnici - 1.8. Način izvođenja

Више

Građanski odgoj i obrazovanje

Građanski odgoj i obrazovanje Usvajanje prijedloga Izvedbenog plana i programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Goo-a 5. rujna 2015. godine Koordinator: Lea Liović, pedagoginja Dopis Ministarstva znanosti, obrazovanja,

Више

ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Б е о г р а д Ул. Здравка Челара бр. 14 На основу члана 25. Закона о високом образовању ( Службени гласник

ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Б е о г р а д Ул. Здравка Челара бр. 14 На основу члана 25. Закона о високом образовању ( Службени гласник ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Б е о г р а д Ул. Здравка Челара бр. 14 На основу члана 25. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/2017, 27/2018 и 73/2018.), Правилника о

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva riječka hrvatska gimnazija Rijeka, Frana Kurelca 1;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva riječka hrvatska gimnazija Rijeka, Frana Kurelca 1; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva riječka hrvatska gimnazija Rijeka, Frana Kurelca 1; www.prhg.hr; tajništvo: 051/339115; ravnatelj: 051/339115; računovodstvo:

Више

Škola: Geodetska škola, Zagreb Razredni odijel: IV. D Datum: 22. studenog Školska godina: 2018./2019. Nastavnik: Katija Špika Mentor: Armando Sl

Škola: Geodetska škola, Zagreb Razredni odijel: IV. D Datum: 22. studenog Školska godina: 2018./2019. Nastavnik: Katija Špika Mentor: Armando Sl Škola: Geodetska škola, Zagreb Razredni odijel: IV. D Datum: 22. studenog 2018. Školska godina: 2018./2019. Nastavnik: Katija Špika Mentor: Armando Slaviček Priprema za nastavni sat Predmet : Prostorni

Више

Slide 1

Slide 1 DESETA DRŽAVNA MATURA POČETAK LJETNOGA ROKA ŠKOLSKE GODINE 2018./2019. Ivana Katavić, ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Zlatko Zadelj, načelnik Odjela za organizaciju i

Више

KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE Pripremila: Jelenka Medoš-pedagog

KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE Pripremila: Jelenka Medoš-pedagog KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE Pripremila: Jelenka Medoš-pedagog Predprijava: Važna obavijest: Predprijava učenika osmih razreda obrazovnih programa putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u

Више

PROGRAM

PROGRAM 2019 PROGRAM AKADEMIJA REGIONALNOGA RAZVOJA I FONDOVA EU 2019. Europska unija Zajedno do fondova EU SADRŽAJ 1. EDUKATIVNE AKTIVNOSTI AKADEMIJE REGIONALNOGA RAZVOJA I FONDOVA EU... 4 MODUL 1: Što su fondovi

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation IZBOR SREDNJE ŠKOLE/ZANIMANJA, OŠ Dragutina Tadijanovića, Zagreb, 2.lipnja 2016. Edita Bosnar, prof. pedagogije Orest Graljuk, prof informatike i talijanskog jezika i književnosti Zakonodavni okvir Zakon

Више

Bilten br. 2 Bilten projekta Stand4INFO (Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i studijskih programa na osnovama Hrvats

Bilten br. 2 Bilten projekta Stand4INFO (Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i studijskih programa na osnovama Hrvats Poštovani čitatelji, predstavljamo vam drugi bilten ESF projekta Stand4INFO - Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i studijskih programa na osnovama Hrvatskog kvalifikacijskog

Више

REPUBLIKA HRVATSKA Industrijsko obrtnička škola Eugena Kumičića 55, Slavonski Brod tel: 035/ fax: 035/ Temeljem članka 22. stavak

REPUBLIKA HRVATSKA Industrijsko obrtnička škola Eugena Kumičića 55, Slavonski Brod tel: 035/ fax: 035/ Temeljem članka 22. stavak REPUBLIKA HRVATSKA Industrijsko obrtnička škola Eugena Kumičića 55, 35000 Slavonski Brod tel: 035/410 542 fax: 035/410 544 Temeljem članka 22. stavak 4. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj

Више

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA SREDNJA ŠKOLA LUDBREG KLASA: /16-24/01 URBROJ: U Ludbregu, god. Tel.:042/

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA SREDNJA ŠKOLA LUDBREG KLASA: /16-24/01 URBROJ: U Ludbregu, god. Tel.:042/ REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA SREDNJA ŠKOLA LUDBREG KLASA: 602-03/16-24/01 URBROJ: 2186-86-01-16-08 U Ludbregu, 06. 06. 2016. god. Tel.:042/421-790, Fax.:042/421-793 Email:ravnatelj@ss-ludbreg.skole.hr

Више

Zagreb, 31. svibnja Klasa: /19/300 Ur.broj: I Predmet: Obavijest gospodarskim subjektima prije formalnog početka postupk

Zagreb, 31. svibnja Klasa: /19/300 Ur.broj: I Predmet: Obavijest gospodarskim subjektima prije formalnog početka postupk Zagreb, 31. svibnja 2019. Klasa: 100-930/19/300 Ur.broj: I52377-650-42-19-1 Predmet: Obavijest gospodarskim subjektima prije formalnog početka postupka javne nabave s ciljem prethodnog istraživanja tržišta

Више

dfsdfsdfadfsvgf

dfsdfsdfadfsvgf Temeljem članka 53. stavka 3. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, broj: 87/08. i 86/09.), članka 26. stavka 2. i članka 30. stavka 3. Zakona o strukovnom obrazovanju

Више

MOODLE KAO PODRŠKA CJELOVITOJ KURIKULARNOJ REFORMI Lidija Kralj, prof. Darija Dasović Rakijašić, dipl. inf.

MOODLE KAO PODRŠKA CJELOVITOJ KURIKULARNOJ REFORMI Lidija Kralj, prof. Darija Dasović Rakijašić, dipl. inf. MOODLE KAO PODRŠKA CJELOVITOJ KURIKULARNOJ REFORMI Lidija Kralj, prof. Darija Dasović Rakijašić, dipl. inf. Koncept virtualne učionice Okruženje za učenje, komunikaciju i suradnju Kontinuirani profesionalni

Више

Radionice, webinari i MOOC-ovi u sklopu projekta E-škole Radionica "E-učitelj suvremena nastava uz pomoć tehnologije" Trajanje: 5 sati Polaznici radio

Radionice, webinari i MOOC-ovi u sklopu projekta E-škole Radionica E-učitelj suvremena nastava uz pomoć tehnologije Trajanje: 5 sati Polaznici radio Radionice, webinari i MOOC-ovi u sklopu projekta E-škole Radionica "E-učitelj suvremena nastava uz pomoć tehnologije" Polaznici radionice: Nastavnici predmeta matematika, fizika, biologija i kemija, stručni

Више

NAZIV PREDMETA OBLIKOVANJE WEB STRANICA Kod SIT132 Godina studija 3. Bodovna vrijednost Nositelj/i predmeta Haidi Božiković, predavač 6 (ECTS) Suradni

NAZIV PREDMETA OBLIKOVANJE WEB STRANICA Kod SIT132 Godina studija 3. Bodovna vrijednost Nositelj/i predmeta Haidi Božiković, predavač 6 (ECTS) Suradni NAZIV PREDMETA OBLIKOVANJE WEB STRANICA Kod SIT132 Godina studija 3. Bodovna vrijednost Nositelj/i predmeta Haidi Božiković, predavač 6 (ECTS) Suradnici Status predmeta Ciljevi predmeta Uvjeti za upis

Више

Slide 1

Slide 1 NOVOSTI U STRUKOVNOM OBRAZOVANJU Primošten, 10. travnja 2019. pomoćnik ministrice Vlado Prskalo 1 Provedene aktivnosti u strukovnom obrazovanju donesen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o strukovnom

Више

Tel: 051/ Srednja škola Delnice Lujzinska cesta 42 Fax: 051/ Delnice web: ss-delnice.skole.hr KLAS

Tel: 051/ Srednja škola Delnice Lujzinska cesta 42 Fax: 051/ Delnice web: ss-delnice.skole.hr  KLAS KLASA: 003-08/18-01/01 URBROJ: 2112-24-18-02-10 Delnice, 5. lipnja 2018.g. Sukladno Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja o upisu učenika u I. razred Srednje Škole u školskoj godini 2018./2019. (

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Pazinski kolegij - klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti Pazin,

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Pazinski kolegij - klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti Pazin, NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Pazinski kolegij klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti Pazin, J. DOBRILE 6; ; centrala: 052/624505; tajništvo: 052/624505;

Више

Slide 1

Slide 1 Gimnazija Fran Galović Koprivnica VODIČ ZA UPIS Koprivnica, svibanj 2019. ( mr. sc. Vjekoslav Robotić) 1 Upisi: Zašto upisati? ZATO JER Najbolji programi za upis na fakultet Klasifikacijski ispiti Državna

Више

UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE

UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE Redovni učenici se upisuju u prvi razred srednje škole nakon završene osnovne škole NISPUSŠ - NACIONALNI INFORMACIJSKI SUSTAV PRIJAVA I UPISA U SREDNJE ŠKOLE WWW.UPISI.HR 4

Више

РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИС

РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИС РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИСОКОМ ШКОЛОМ ПЕТАК 14. 09. 2018. САЛА ЗА ФИЗИЧКО/ АМФИТЕАТАР

Више

Knjižničarka u školskom projektu Riči šokačke

Knjižničarka u školskom projektu Riči šokačke Knjižničarka u školskom projektu Rȋči šokȁčkē Henrieta Matković ŽSV školskih knjižničara srednjih škola Osječko-baranjske županije Osijek, 2. lipnja 2017. Rȋči šokȁčkē Cilj projekta: s učenicima i zainteresiranim

Више

Upis učenika u 1. razred u šk. god / javni natječaj

Upis učenika u 1. razred u šk. god / javni natječaj GIMNAZIJA BJELOVAR BJELOVAR, Matice hrvatske 17 KLASA: 602-03/16-01/20 URBROJ: 2103-47-01-16-01 Bjelovar, 14. lipnja, 2016. godine Na temelju odredbi Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata

Више

Na temelju članka 7

Na temelju članka 7 Na temelju članka 7.st.1.t.3. i članka 37. Statuta Srednje škole Gračac u Gračac i uz pribavljeno mišljenje Nastavničkog vijeća, Školski odbor Srednje škole Gračac je na sjednici održanoj 26. ožujka 2015.

Више

OSNOVNA ŠKOLA DORE PEJAČEVIĆ

OSNOVNA ŠKOLA DORE PEJAČEVIĆ 3.2.Godišnji kalendar rada 2016./2017. Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe... I. od 5. IX. do 23. XII. 2016. god. UKUPNO I. IX. 20 19

Више

PROCES UPISA U SREDNJU ŠKOLU 2016./2017.

PROCES UPISA U SREDNJU ŠKOLU 2016./2017. PROCES UPISA U SREDNJU ŠKOLU 2018./2019. SMJERNICE NA TEMELJU PROCESA UPISA 2016./2017. Šk. godina 2017./2018. Proces upisa i kriterije za upis u srednje škole donosi MZO uz pomoć 2 dokumenta: Pravilnik

Више

Slide 1

Slide 1 Erasmus+ radionica za predškolske ustanove Grožnjan, 5. i 6. lipnja 2018. Mogućnosti programa Erasmus+ za predškolske ustanove Ivana Puljiz Odjel za opće obrazovanje Teme izlaganja Za početnike opće informacije

Више

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE UNSKO-SANSKI KANTON MINISTARSTVO OBRAZOVANJA, NAUKE, KULTURE I SPORTA BOSNIA AND HERZEGOVINA FEDERA

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE UNSKO-SANSKI KANTON MINISTARSTVO OBRAZOVANJA, NAUKE, KULTURE I SPORTA BOSNIA AND HERZEGOVINA FEDERA FEDERATION OF Broj: 10-38-6688-2/19 Bihać, 12.06.2019.godine Na osnovu člana 81. Zakona o srednjem obrazovanju (''Službeni glasnik Unsko-sanskog kantona'', broj. 17/12, 12/19), Pravilnika s kriterijima

Више

Sveučilište u Rijeci Građevinski fakultet Naziv studija: DIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJ Zimski semestar ak. god.: 2018./19. IZVEDBENI NASTAVNI PLAN ZA P

Sveučilište u Rijeci Građevinski fakultet Naziv studija: DIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJ Zimski semestar ak. god.: 2018./19. IZVEDBENI NASTAVNI PLAN ZA P Sveučilište u Rijeci Građevinski fakultet Naziv studija: DIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJ Zimski semestar ak. god.: 2018./19. IZVEDBENI NASTAVNI PLAN ZA PREDMET: Teorija i tehnologija betona Broj ECTS: 5,0

Више

Natječaj za upis sadrži: 1.Popis programa obrazovanja i broj upisnih mjesta po vrstama programa obrazovanja 2. Rokove za upis učenika 3. Predmete pose

Natječaj za upis sadrži: 1.Popis programa obrazovanja i broj upisnih mjesta po vrstama programa obrazovanja 2. Rokove za upis učenika 3. Predmete pose Natječaj za upis sadrži: 1.Popis programa obrazovanja i broj upisnih mjesta po vrstama programa obrazovanja 2. Rokove za upis učenika 3. Predmete posebno važne za upis 4. Natjecanje iz znanja koje se vrednuje

Више

NAZIV PREDMETA UNUTARNJETRGOVINSKO POSLOVANJE II Kod Godina studija 2. Nositelj/i predmeta dr.sc. Ivana Plazibat, prof. Bodovna vrijednost 6 ECTS v.š.

NAZIV PREDMETA UNUTARNJETRGOVINSKO POSLOVANJE II Kod Godina studija 2. Nositelj/i predmeta dr.sc. Ivana Plazibat, prof. Bodovna vrijednost 6 ECTS v.š. NAZIV PREDMETA UNUTARNJETRGOVINSKO POSLOVANJE II Kod Godina studija 2. Nositelj/i predmeta dr.sc. Ivana Plazibat, prof. Bodovna vrijednost 6 ECTS v.š. (ECTS) Suradnici nema Način izvođenja nastave P S

Више

KATALOG ENGLESKI SS-2015 II.indd

KATALOG ENGLESKI SS-2015 II.indd www.logos-edu.rs ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК Уџбенички комплети за гимназије и средње стручне школе 2016/17. Solutions 2 nd edition New Horizons Solutions Pre-Intermediate за први разред средње школе New Horizons 1

Више

PLAN I PROGRAM ZA DOPUNSKU (PRODUŽNU) NASTAVU IZ MATEMATIKE (za 1. razred)

PLAN I PROGRAM ZA DOPUNSKU (PRODUŽNU) NASTAVU IZ MATEMATIKE (za 1. razred) PLAN I PROGRAM ZA DOPUNSKU (PRODUŽNU) NASTAVU IZ MATEMATIKE (za 1. razred) Učenik prvog razreda treba ostvarit sljedeće minimalne standarde 1. SKUP REALNIH BROJEVA -razlikovati brojevne skupove i njihove

Више

Slide 1

Slide 1 Strateški okvir za internacionalizaciju visokog obrazovanja i uloga regionalne suradnje 1 Erasmus je ključni financijski instrument za internacionalizaciju visokog obrazovanja. Važnost internacionalizacije

Више

Osnovna škola „Đuro Ester“ Koprivnica

Osnovna škola „Đuro Ester“ Koprivnica Osnovna škola Đuro Ester Koprivnica Razvojno-pedagoška djelatnost Projekt: Deset dana bez ekrana Voditelji projekta: pedagoginja Jasna Relja, razrednice Dubravka Bijelić, Nada Čolak, Nina Ninković Skupina:

Више

Slajd 1

Slajd 1 Upisi u srednju školu Jasna Soldo, stručni suradnik pedagog OŠ Špansko Oranice, 27.svibnja 2019. Postupak kod prve prijave u Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole od 27. svibnja

Више

Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe petak- prijem

Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe petak- prijem Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX. 20 20 - Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe... 31.8. petak- prijem učenika 1. razreda 3. 9. ponedjeljak početak nastave,

Више

МУЗИЧКА ШКОЛА ИСИДОР БАЈИЋ, Нови Сад На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa

МУЗИЧКА ШКОЛА ИСИДОР БАЈИЋ, Нови Сад На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa 62 Закона о средњeм образовању и васпитању (Сл. Гласник РС, бр. 55/2013), те члана 145

Више

Microsoft Word - ????? ???. ??? doc

Microsoft Word - ????? ???. ??? doc I ПОЛУГОДИШТЕ ШКОЛСКЕ 2009/2010. ГОДИНЕ ПРОЛАЗНОСТ НА НИВОУ I РАЗРЕДА 76,60 не I/1 I/2 I/3 I/4 I/5 I/6 I/7 I/8 I/9 33 27 81,82 6 20 1 / 3 3 15 14,42 1,91 34 32 94,12 4 20 8 / 1 1 2 27,12 1,47 30 25 83,33

Више

NAZIV PREDMETA ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA Kod Godina studija 2. Nositelj/i Danijela Perkušić Malkoč Bodovna vrijednost 6 predmeta (ECTS) Suradnici Status pr

NAZIV PREDMETA ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA Kod Godina studija 2. Nositelj/i Danijela Perkušić Malkoč Bodovna vrijednost 6 predmeta (ECTS) Suradnici Status pr NAZIV PREDMETA ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA Kod Godina studija 2. Nositelj/i Danijela Perkušić Malkoč Bodovna vrijednost 6 predmeta (ECTS) Suradnici Status predmeta Ciljevi predmeta Uvjeti za upis predmeta i ulazne

Више

Slajd 1

Slajd 1 (Nacionalni centar) (NISvPU) ured) (Središnji prijavni Završetak gimnazije Položiti obavezne ispite Hrvatski jezik Matematika Strani jezik Upis na fakultet Položiti određene izborne ispite, ako se traže

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Kompetencijski profil nastavnika u visokom obrazovanju Prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija Sveučilište u Zagrebu Prirodoslovno-matematički fakultet cizmesij@math.hr Educa T projekt Kompetencijski profil

Више

Zajedničko Povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) PREGLED TUMAČEN

Zajedničko Povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) PREGLED TUMAČEN Zajedničko Povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) PREGLED TUMAČENJA KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA ZAPOSLENIKE U OSNOVNOŠKOLSKIM

Више

Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам напра

Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам напра Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам направила тест у Гугл документу који су ученици са одушевљењем

Више

NAZIV PREDMETA UNUTARNJETRGOVINSKO POSLOVANJE I Kod Godina studija 2. Nositelj/i predmeta dr.sc. Ivana Plazibat, prof. Bodovna vrijednost 6 ECTS v.š.

NAZIV PREDMETA UNUTARNJETRGOVINSKO POSLOVANJE I Kod Godina studija 2. Nositelj/i predmeta dr.sc. Ivana Plazibat, prof. Bodovna vrijednost 6 ECTS v.š. NAZIV PREDMETA UNUTARNJETRGOVINSKO POSLOVANJE I Kod Godina studija 2. Nositelj/i predmeta dr.sc. Ivana Plazibat, prof. Bodovna vrijednost 6 ECTS v.š. (ECTS) Suradnici nema Način izvođenja nastave P S V

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Srednja škola Koprivnica, TRG SLOBODE 7; ; tajništvo: 048/ ; ra

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Srednja škola Koprivnica, TRG SLOBODE 7; ; tajništvo: 048/ ; ra NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Srednja škola Koprivnica, TRG SLOBODE 7; ; tajništvo: 048/621-088; ravnatelj: 048/623-760; ravnatelj: srednja.skola.koprivnica4@kc.t-com.hr;

Више

OPERATIVNI PLAN ZA GODINU Strateški cilj Program Projekti/Aktivnosti Ciljna skupina Vremenski okvir Očekivani rezultati Akteri/ Partneri/ Suradn

OPERATIVNI PLAN ZA GODINU Strateški cilj Program Projekti/Aktivnosti Ciljna skupina Vremenski okvir Očekivani rezultati Akteri/ Partneri/ Suradn Strateški cilj Program Projekti/Aktivnosti Ciljna skupina Vremenski okvir Očekivani rezultati Akteri/ Partneri/ Suradnici Potrebni resursi Ljudski Materijalni Financijski Instrumenti promocije Mini marketing

Више

Razred: sedmi

Razred: sedmi Osnovna škola Ivan Goran Kovačić, Slavonski Brod Učitelji: Marija Matić, prof., Blanka Rajšić, dipl. knjižničar Razred: sedmi Nastavno područje: jezično izražavanje Nastavna tema: Bilješka i natuknica

Више

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Hrvatski studiji Psihologija Ured za

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Hrvatski studiji Psihologija Ured za Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Hrvatski studiji Psihologija Ured za upravljanje kvalitetom Sveučilište u Zagrebu Zagreb,

Више

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Fakultet organizacije i informatike O

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Fakultet organizacije i informatike O Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Fakultet organizacije i informatike Organizacija poslovnih sustava Ured za upravljanje kvalitetom

Више