III

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "III"

Транскрипт

1 DJEČJI VRTIĆ IZVOR S A M O B O R Gustava Krkleca 2 P R A V I L N I K o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Samobor, ožujak 2014.g.

2 Na temelju članka 41. stavka 1. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (NN broj 10/97, 107/07 i 94/13) i članaka 9., 28. i 71. Statuta Dječjeg vrtića Izvor (Sl. vijesti Grada Samobora br. 1/14.), uz prethodnu suglasnost Osnivača Klasa: /14-01/2, Urbroj: / , od g., Upravno vijeće Dječjeg vrtića IZVOR na XI. sjednici održanoj godine donijelo je P R A V I L N I K o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića Izvor I. OPĆE ODREDBE Članak 1. Pravilnikom o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića IZVOR (u daljnjem tekstu: Pravilnik), pobliže se uređuje unutarnje ustrojstvo, organizacija rada, uvjeti i način rada, zadaće pojedinih radnika, suradnja s roditeljima i skrbnicima, te druga pitanja u svezi s unutarnjim ustrojstvom, djelokrugom i načinom rada Dječjeg vrtića Izvor (u daljnjem tekstu: Vrtić) kao javne službe. Članak 2. Vrtić ostvaruje redovite programe njege, odgoja i obrazovanja, provodi zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb te organizira prehranu djece rane i predškolske dobi, ostvaruje posebne programe za djecu rane i predškolske dobi s teškoćama u razvoju, programe za darovitu djecu rane i predškolske dobi, programe predškole, programe ranog učenja stranih jezika i druge programe umjetničkog, kulturnog, vjerskog i športskog sadržaja za djecu rane i predškolske dobi, sukladno Zakonu o predškolskom odgoju i obrazovanju (dalje u tekstu: Zakon), propisima donesenim na temelju Zakona i Statuta. Članak 3. Ustrojstvo i rad Vrtića temelji se na stručnom, pedagoškom, djelotvornom, svrhovitom, odgovornom i pravovremenom obavljanju odgojnih zadaća i obrazovanja, poslova njege, organizacijskih i drugih poslova i zadaća Vrtića. Članak 4. Riječi i pojmovi koji imaju rodno značenje korišteni u ovom Pravilniku odnose se jednako na muški i ženski rod, bez obzira jesu li korišteni u muškom ili ženskom rodu. II. UNUTARNJE USTROJSTVO I NAČIN RADA Članak 5. Vrtić se ustrojava kao samostalna i jedinstvena javna ustanova u kojoj se ostvaruje djelatnost njege, odgoja i obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite te skrbi o djeci za vrijeme rada roditelja, stručno pedagoški poslovi, poslovi zdravstvene zaštite, socijalne skrbi, prehrane djece, računovodstveno-financijski poslovi, administrativno-stručni i pomoćno-tehnički poslovi. Djelatnosti i poslovi iz stavka 1. ovog članka obavljat će se u Dječjem vrtiću IZVOR, u pet objekata na području Grada Samobora i to: - Samobor, Gustava Krkleca 2

3 - Samobor, Mlinska 16a - Samobor, Celine Samoborske 34 - Bregana, Grigora Viteza 30 - Bregana, Samoborska cesta 12. Rad će se odvijati po odgojno - obrazovnim skupinama, a broj skupina, zavisno o upisu djece, utvrdit će se Godišnjim planom i programom rada. Članak 6. Ravnatelj i Upravno vijeće odgovorni su za planiranje i ostvarivanje Godišnjeg plana i programa rada, te ukupnih zadaća Vrtića, a posebice su odgovorni za uspostavljanje stručnog, svrhovitog i djelotvornog ustroja Vrtića. Članak 7. Unutarnjim ustrojstvom Vrtića, skupine istovrsnih i sličnih poslova razvrstavaju se na: - poslove vođenja Vrtića - poslove njege, odgoja, obrazovanja i zaštite djece, - poslove prehrane djece, - administrativno-stručne poslove, - financijsko-računovodstvene poslove, - poslove tehničkog održavanja Vrtića, - poslove održavanja čistoće. Članak 8. Poslovi vođenja Vrtića obuhvaćaju: ustrojavanje rada Vrtića i njegovo unapređivanje, vođenje poslovanja Vrtića, predstavljanje i zastupanje, osiguravanje zakonitosti rada, planiranje i programiranje, praćenje ostvarivanja Godišnjeg plana i programa rada i unapređivanja rada, suradnju s državnim i drugim tijelima, odnosno stručnim i drugim radnicima, te druge poslove sukladno Zakonu i propisima donesenim na temelju Zakona. Članak 9. Poslovi njege, odgoja i obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite te skrbi o djeci obuhvaćaju: organiziranje rada radi ostvarivanja programa njege i zaštite djece, organiziranje i ostvarivanje odgojnog rada i obrazovanja u odgojnoj skupini, organiziranje i ostvarivanje posebnih programa, te programa kulturnih, umjetničkih, vjerskih, športskih i drugih aktivnosti vezanih uz društveni život djece, suradnju s roditeljima, vođenje odgovarajuće pedagoške dokumentacije i evidencija, izradu izvješća, te druge poslove koji doprinose uspješnijem ostvarivanju njege, odgoja, obrazovanja i zaštite djece. Poslovi zdravstvene zaštite obuhvaćaju provođenje programa zdravstvene zaštite i to: ustrojavanje zdravstvene zaštite, praćenje i unapređivanje zdravstvenog stanja djece, obavljanje sistematskih, kontrolnih i drugih preventivnih pregleda, te vođenje odgovarajuće dokumentacije, praćenje, rano otkrivanje i suzbijanje zaraznih bolesti, ustrojavanje i osiguravanje zdravstvenog odgoja u Vrtiću, osiguravanje i održavanje higijenskih uvjeta prostora u kojemu borave djeca, poduzimanje drugih mjera kojima se zaštićuje i unapređuje zdravlje djece, kao i stručno usavršavanje odgojitelja, zdravstvenih radnika i stručnih suradnika.

4 Članak 10. Poslovi prehrane djece sadrže: organiziranje i nabavku prehrambenih potrepština, organiziranje i pripremanje obroka, serviranje hrane, svakodnevno održavanje prostora (kuhinje i drugih pomoćnih prostorija) koji služe pripremi obroka i čuvanju hrane, posuđa, strojeva, pribora za pripremanje i serviranje hrane sukladno utvrđenim normativima, vođenje odgovarajuće evidencije i druge poslove koji doprinose kvalitetnoj prehrani djece. Članak 11. Administrativno-stručni poslovi sadrže: normativno-pravne poslove, kadrovske poslove, opće i administrativne poslove, suradnju s državnim i drugim tijelima, radnicima, te ostale stručne i organizacijske poslove. Članak 12. Financijsko-računovodstveni poslovi obuhvaćaju: ustroj knjigovodstva i druge propisane evidencije, organiziranje poslova obračunavanja obveza i uredno likvidiranje dokumenata po osnovi osobnih izdataka, materijalnih izdataka i po drugim osnovama, organiziranje poslova primanja i izdavanja materijala i sitnog inventara, provjeravanje, utvrđivanje i potvrđivanje zakonske ispravnosti i računske točnosti dokumenata na osnovi kojih se izdaju nalozi za isplatu, izdavanje naloga za isplatu, obračunavanje i plaćanje propisanih poreza i drugih obveza vrtića, sastavljanje dokumentacije o financiranju vrtića (financijskog plana) Godišnjeg izvješća, kao i ostale financijsko računovodstvene poslove sukladno propisima. Članak 13. Poslovi tehničkog održavanja vrtića sadrže: čuvanje i održavanje imovine vrtića, poslove grijanja, održavanje uređaja i opreme za grijanje, održavanje instalacija (električnih, vodovodnih, plinskih i ostalih), popravak opreme i sredstava vrtića, nabavku materijala za održavanje i popravke, rukovanje potrošnim materijalom, brigu o organiziranju otklanjanja većih kvarova i popravka opreme i drugih sredstava, te obavljanje drugih poslova u svezi održavanja Vrtića, kao i poslove krojenja, šivanja i održavanja tekstilnog inventara Vrtića. Članak 14. Poslovi održavanja čistoće obuhvaćaju: redovito čišćenje i održavanje svih unutrašnjih prostorija, hodnika, sanitarnih prostora, pomoćnih prostorija, te vanjskih prostora Vrtića (terase, dvorište, igralište), pranje i održavanje svih staklenih površina, namještaja, opreme, igračaka, uređenje bilja i raslinja Vrtića, te ostale poslove u svezi održavanja čistoće i uređenja okoliša Vrtića. Članak 15. Svi dijelovi procesa rada Vrtića imaju zadaću osigurati najpovoljnije uvjete za ostvarivanje djelatnosti Vrtića, odnosno Godišnjeg plana i programa rada. Za ostvarivanje programa njege, odgoja i obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite te skrbi o djeci, odnosno Programa rada vrtića osobito su odgovorni: ravnatelj, Upravno vijeće i stručni radnici (odgojitelji, stručni suradnici).

5 Članak 16. Administrativno-tajnički i financijsko računovodstveni poslovi u Vrtiću obavljaju se na način utvrđen pozitivnim propisima, posebice materijalno financijskim propisima i općim aktima Vrtića. Članak 17. Radi unapređivanja djelatnosti i ostvarivanja Programa rada Vrtića mogu se angažirati druge institucije i stručni radnici izvan Vrtića. Članak 18. Radno vrijeme Vrtića je od 6,00 do 17,30 sati. Radi ostvarivanja zadaća Vrtića, odnosno Programa rada, ravnatelj Vrtića utvrđuje radno vrijeme za radnike na pojedinim radnim mjestima. Uredovno vrijeme za rad sa strankama, posebno s roditeljima i skrbnicima djece je od 7,00 do 15,00 sati. Roditelji i skrbnici djece mogu putem individualnih razgovora ili sudjelovanja na sastancima skupina roditelja dobiti informacije i podatke o razvojnim osobinama i potrebama svojeg djeteta i njegovim mogućnostima i sposobnostima u ostvarivanju programa njege, odgoja, obrazovanja te drugih programa Vrtića, te ujedno mogu pomoći stručnim radnicima Vrtića da se programi ostvaruju s razvojnim osobinama i potrebama djeteta te socijalnim, kulturnim, vjerskim i drugim potrebama obitelji. III. RADNICI DJEČJEG VRTIĆA Članak 19. Poslove njege, odgoja i obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite te skrbi o djeci predškolske dobi obavljaju odgojitelji i stručni suradnici. Radnici iz stavka 1. ovog članka pored općih uvjeta za zasnivanje radnog odnosa, moraju imati Zakonom propisanu stručnu spremu i ispunjavati uvjete glede opće i posebne zdravstvene sposobnosti. Članak 20. Tajnik, voditelj računovodstva i drugi financijsko računovodstveni radnici Vrtića obavljaju poslove prema stupnju stručne spreme i radnom iskustvu, te prema drugim uvjetima određenim ovim Pravilnikom. Članak 21. Radna mjesta utvrđuju se ovim Pravilnikom shodno Državnom pedagoškom standardu predškolskog odgoja i naobrazbe. Članak 22. Vrtić može uvesti rad sa skraćenim radnim vremenom na određenom radnom mjestu na način utvrđen u odredbama Pravilnika o radu Vrtića. Članak 23. Ovim Pravilnikom, utvrđuju se radna mjesta na kojima se, ako to unutarnje ustrojstvo zahtjeva, predviđa radno vrijeme kraće od punog radnog vremena.

6 Članak 24. Na sve što nije pobliže utvrđeno ovim Pravilnikom glede prava i obveza odgojitelja i drugih stručnih radnika Vrtića neposredno se primjenjuju propisi doneseni na temelju Zakona. IV. USTROJ RADNIH MJESTA U DJEČJEM VRTIĆU Članak 25. Za ostvarivanje programa vrtića, kao i zadaća utvrđenih Zakonom, u Vrtiću se ustrojavaju radna mjesta, kako slijedi: 4.1. RAVNATELJ OPIS POSLOVA I POPIS ZADAĆA - izrađuje i predlaže Godišnji plan i program rada, Kurikulum Vrtića, financijski i investicijski plan, - ustrojava rad Vrtića, vodi poslovanje i rukovodi radom, - predlaže unutarnje ustrojstvo i način rada Vrtića, - predstavlja i zastupa Vrtić, te odgovara za zakonitost rada, - samostalno donosi odluke sukladno ovlaštenjima utvrđenim Statutom, ovim Pravilnikom i drugim općim aktima Vrtića, - osigurava ustrojstvene, informativne te stručno administrativne pretpostavke za funkcioniranje Vrtića, - ostvaruje kontinuitet njege, odgoja i obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite te skrbi o djeci rane i predškolske dobi, - organizira poslove i radne zadatke za sve procese u Vrtiću, koordinira i usmjerava izvršenje pojedinih poslova, - donosi konačne odluke o zasnivanju i prestanku radnog odnosa radnika Vrtića koji se zapošljavaju na određeno vrijeme, - odlučuje o raspoređivanju radnika na radno mjesto, - odlučuje o pravima i obvezama iz radnog odnosa, - pokreće postupak radi utvrđivanja materijalne odgovornosti, - sudjeluje u pripremi sjednica Upravnog vijeća, predlaže donošenje općih akata, odgovarajućih odluka, osigurava uvjete za rad Upravnog vijeća i izvršava donesene odluke, - sudjeluje u radu Upravnog vijeća, stručnih tijela, državnih tijela i tijela Osnivača, - podnosi izvješće o ostvarivanju programa rada i rezultatima poslovanja vrtića Upravnom vijeću, državnim tijelima i Osnivaču, najmanje jedanput godišnje, - priprema i vodi sjednice Odgojiteljskog vijeća, - prati i vodi brigu o izvršenju financijskog poslovanja, - organizira kraće oblike odgojno obrazovnog rada, - organizira ljetovanja, zimovanja, izlete, izložbe, interne i javne svečanosti i drugo, - ovjerava i potpisuje financijsku dokumentaciju i poštu, - ustrojava odgojne skupine, sastav djece i izbor odgojno-zdravstvenih radnika, - prati, nadzire i predlaže estetsko uređenje Vrtića, - vodi brigu o pedagoškoj dokumentaciji, - redovno prisustvuje aktivima ravnatelja, seminarima, savjetovanjima, predavanjima i drugim oblicima stručnog usavršavanja,

7 - izdaje naloge radnicima u svezi s izvršenjem pojedinih poslova, - organizira i vodi roditeljske sastanke u svim vrstama programa, - ustrojava suradnju s društvenom sredinom, stručnim službama, te organizacijama iz najuže okoline (škole, Centar za socijalnu skrb, Dom zdravlja i drugo), - ustrojava radnu grupu za upis djece i sudjeluje u radu, - obavlja sve poslove te izrađuje i rukovodi svim Planovima obrane, sukladno Metodologiji za izradu planova obrane (NN br. 100/10.) te Pravilnika o metodologiji za izradu procjena ugroženosti i planova zaštite i spašavanja (NN br. 33/08.), - obavlja i druge poslove sukladno Zakonu, Statutu, ovom Pravilniku i drugim općim aktima Vrtića, - daje informacije i podatke o obavljanju djelatnosti Vrtića. O d g o v o r n o s t: Ravnatelj je odgovoran za zakonitost rada i cjelokupno poslovanje Vrtića, za provođenje Odluka Upravnog vijeća i smjernica Osnivača. Za ravnatelja može biti imenovana osoba: - koja ispunjava propisane uvjete za obavljanje poslova odgojitelja i stručnog suradnika - koja ima najmanje 5 godina radnog staža u djelatnosti predškolskog odgoja - koja nije pravomoćno osuđivana za kaznena djela iz članka 25. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju - koja ima utvrđenu zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta.

8 4.2. PSIHOLOG OPIS POSLOVA I POPIS ZADAĆA - prati razvoj djece, otkriva djecu s posebnim potrebama u razvoju i odgoju, te poduzima odgovarajuće mjere, - definira kriterije i načine praćenja razvoja djece u skupini, koje obavljaju odgojni radnici (prema dobi djece i pojedinim područjima razvoja), te pruža pomoć u redovnom radu s djecom, daje sugestije za rad sa skupinom ili sa pojedinom djecom, - sistematski prati razvoj djece, utvrđuje razvojni status (opći ili u pojedinim područjima razvoja), - vrši psihološku obradu djece s posebnim potrebama u razvoju i odgoju: dijagnosticiranje, trijaža, upućivanje na daljnju obradu i tretman u druge stručne institucije, na Komisiju za utvrđivanje teškoća u razvoju djece i slično, - sudjeluje u organizaciji, provođenju i praćenju odgovarajućih mjera za djecu s posebnim potrebama: opservacija, integracija djece s teškoćama u razvoju u redovni odgojno-obrazovni proces, - sudjelovanje u izradi i provođenju individualnog programa koji uključuje neposredni rad s djetetom, odgojnim radnicima, te praćenje i vrednovanje napretka, - izrađuje sisteme evidencije i vodi dokumentaciju o praćenju razvoja djece, koju obavljaju odgojno-zdravstveni radnici i psiholog, poduzetim mjerama i postignutim rezultatima, - organizira i ostvaruje proces njege i odgoja, - sudjeluje u ustrojavanju organizacije života djece u odgojnoj skupini, - sudjeluje u formiranju odgojnih skupina (sastav djece i izbor odgojnih radnika) - sudjeluje u utvrđivanju rasporeda i organizacije dnevnih aktivnosti za pojedine skupine, prati i poduzima odgovarajuće mjere, - sudjeluje u izboru didaktičke opreme za pojedine odgojne skupine i djecu s posebnim potrebama, - sudjeluje u planiranju procesa njege, odgoja, obrazovanja, te analiziranja neposrednog rada s djecom i razine postignutih rezultata u skupini za pojedinu djecu, - stručno radi na odabranom problemu iz područja psihologije i odgojnoobrazovnog procesa: prati adaptaciju nove djece u jaslicama i vrtiću, pruža pomoć u ostvarivanju najprimjerenijih vrsta postupaka i uvjeta za što uspješniju adaptaciju djeteta, prati i usmjerava odgojno-zdravstvene radnike (grupna dinamika, način vođenja odgojne skupine, emocionalna atmosfera, komunikacija u skupini i sl.), - prati i analizira motiviranost djece za pojedine aktivnosti: daje sugestije za planiranje i organiziranje poticaja za skupinu i pojedinu djecu, prati i proučava razvoj igre i drugih praktičnih aktivnosti u skupini i kod pojedine djece: daje sugestije za primjenu odgovarajućih sredstava i oblika rada, - provjerava zrelost djece za polazak u školu, daje mišljenje, - stalno prati stranu i domaću literaturu i periodiku sa područja psihologije, odgoja i obrazovanja i sl.

9 - usavršava se za izbor i primjenu odgovarajućih metoda i tehnika rada za psihološku obradu i tehnika rada za psihološku obradu i tretman djece (samostalno i u odgovarajućim institucijama), - sudjeluje u organiziranju, provođenju i praćenju svih oblika internog stručnog usavršavanja odgojno-zdravstvenih radnika, naročito u području psihologije i drugim bliskim područjima (praćenje razvoja, uočavanje posebnih potreba, indikacije teškoća u razvoju), - osposobljava odgojno-zdravstvene radnike za primjenu odgovarajućih postupaka u okviru definiranog tretmana djece kojoj je to potrebno, te za praćenje poduzetih mjera, - sudjeluje u usavršavanju odgojno-zdravstvenih radnika za uspješniju suradnju s roditeljima i praćenje rezultata suradnje (roditeljski sastanci, individualni razgovori i dr.), - sudjeluje u stalnom usklađivanju njege i odgoja pojedinog djeteta u Vrtiću i roditeljskom domu, praćenju i poduzimanju mjera naročito kod djece s posebnim potrebama, - sudjeluje u svim oblicima educiranja roditelja o razvoju djece i dostignućima u psihologiji i bliskim područjima, - uključuje roditelje u tretman djeteta s posebnim potrebama (prema individualnom programu), prati poduzete mjere, sudjeluje u radu odgojiteljskog vijeća, sudjeluje u izradi godišnjeg plana i programa rada Vrtića, u izradi godišnjih izvješća, mjesečnog i tjednog plana, te evidencije rada psihologa, - sudjeluje u radu stručnog tima o svim stručnim pitanjima odvijanja djelatnosti (prezentiranje uočenih problema, rezultata praćenje, analiza, ocjena, razmatranja prijedloga i predlaganje mjera i sl.), - obavlja i druge poslove po nalogu ravnatelja. O d g o v o r n o s t: Psiholog je odgovoran za pravovremenu realizaciju odgojnih zadataka planiranih Godišnjim planom i programom Vrtića, a vezanih za rad psihologa. Za psihologa može biti izabrana osoba: - koja je završila diplomski sveučilišni studij ili diplomski specijalistički stručni studij psihologije - koja ima položen stručni ispit - koja ima utvrđenu zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta - koja nije pravomoćno osuđivana za kaznena djela iz čl. 25. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju PROBNI RAD: Probni rad u trajanju od 90 dana

10 4.3. PEDAGOG OPIS POSLOVA I POPIS ZADAĆA - predlaže i ostvaruje godišnji program rada Vrtića iz svog djelokruga, te izrađuje izvješća o njegovom izvršenju, - ustrojava i obavlja stručno pedagoški rad u Vrtiću, s odgojiteljima i zdravstvenom voditeljicom, surađuje u izradi plana i planiranja njege, odgoja i obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite te skrbi o djeci, - predlaže i ostvaruje program odgojno obrazovnog rada s djecom, ustrojava rad i radi u odgojnoj skupni, - osigurava odgovarajuće uvjete neophodne za izvršenje programa njege, odgoja i obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite te skrbi o djeci, te inicira primjenu suvremenih metoda i oblika u organizaciji odgojno obrazovnog rada, - intenzivira rad u pojedinim odgojnim područjima i uporabu didaktičkog materijala i izvora znanja, - vodi brigu o pravilnom odvijanju ritma dana, izmjeni tjelesnih i intelektualnih aktivnosti kroz igru, učenje i rad, - intenzivira suradnju roditeljskog doma i Vrtića i usklađuje odgojno djelovanje ova dva najvažnija elementa u razvoju djeteta, - predlaže, organizira i pomaže odgojiteljima u organizaciji različitih oblika suradnje i pedagoškog obrazovanja roditelja, - unapređuje sadržaje i oblike javnih i internih svečanosti, izložbi, radosnih doživljaja za djecu i sl., - u suradnji s ravnateljem i članovima stručnog tima organizira i intenzivira rad internih stručnih aktiva, a na odgojiteljskom vijeću podnosi izvješća o uspjehu i problemima u pojedinom odgojnom radu i predlaže mjere za efikasniji rad, - prati realizaciju programa odgojno obrazovnog rada, pružajući pomoć odgojnim radnicima u metodici odgojno obrazovnog rada, metoda i sredstava, kako bi se odgojni proces osuvremenio, - organizira s ravnateljem i članovima stručnog tima prenošenje pozitivnih iskustava kroz ogledna predavanja, savjetovanja, seminare i sl., - prati realizaciju zaključaka internih stručnih aktiva i odgojiteljskog vijeća, organizira uvođenje početnika u samostalni odgojno obrazovni rad, - organizira i prati provođenje praktičnog rada učenika i studenata, koji se obrazuju za rad s djecom predškolskog uzrasta, - izrađuje tjedni, mjesečni i godišnji plan rada pedagoga, - izrađuje projekt i analize o realizaciji zadataka, - prati rad kraćih oblika odgojno obrazovnog rada, - ustrojava i vodi odgovarajuću pedagošku dokumentaciju te izrađuje odgovarajuća izvješća i evidencije, - brine o stručnom obrazovanju i usavršavanju radnika Vrtića sukladno zakonskim propisima, - u cilju stjecanja suvremenih i praktičnih znanja prati stručnu literaturu, sudjeluje u stručnim aktivima Vrtića, na seminarima, savjetovanjima, predavanjima i sl. - sudjeluje u formiranju odgojnih skupina, - surađuje s ravnateljem, članovima stručnog tima, pedagoškim ustanovama, Domom zdravlja, Centrom za socijalnu skrb, kazalištem i drugo, - obavlja i sve druge poslove po nalogu ravnatelja.

11 O d g o v o r n o s t: Pedagog je odgovoran za pravovremenu i kvalitetnu realizaciju odgojnih zadataka planiranih Godišnjim planom, a vezanih uz rad pedagoga. Za pedagoga može biti izabrana osoba: - koja je završila diplomski sveučilišni studij ili diplomski specijalistički stručni studij pedagogije - koja ima položen stručni ispit - koja ima utvrđenu zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta - koja nije pravomoćno osuđivana za kaznena djela iz čl. 25. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju PROBNI RAD: Probni rad u trajanju od 90 dana

12 4.4. ZDRAVSTVENI VODITELJ OPIS POSLOVA I POPIS ZADAĆA - predlaže godišnji program iz svog djelokruga i izrađuje izvješća o njegovom ostvarivanju, - izrađuje i izvršava godišnji, mjesečni i dnevni plan rada, odnosno ostvarivanja programa njege i zaštite, te drugih programa, - sudjeluje u izradi i ostvarivanju izvedbenog odgojno-zdravstvenog programa i prati njegovo ostvarivanje, te izrađuje odgovarajuća izvješća, - sudjeluje u izradi plana razvoja Vrtića i prati njegovo ostvarivanje, - organizira zdravstvenu zaštitu djece i provodi sanitarno-higijenske mjere, - u suradnji sa stručnim timom vodi brigu o pravilnom provođenju ritma dana u cilju zadovoljavanja osnovnih potreba djece, - sudjeluje u sastavljanju jelovnika, nadzire postupak pripremanja hrane, stanje čistoće kuhinje i drugih prostora u kojima se priprema, servira i čuva hrana, - nadzire kuharice u svezi primjene higijenskih mjera (nošenje propisane odjeće, obuće, zaštitnih kapa ili marama) prilikom rada u kuhinji, - upućuje radnike Vrtića na redovni, a prema potrebi i na izvanredni sanitarni pregled i ustrojava zdravstveno prosvjećivanje, - vodi dokumentaciju o razvoju djece i evidencije o uzrocima odsutnosti, - u suradnji s Domom zdravlja organizira sistematske preglede i provodi mjere preventive, - izvještava nadležne službe i provodi upute liječnika, - pruža prvu medicinsku pomoć djeci i radnicima i prati ih do konačne obrade, - nabavlja, evidentira i raspoređuje sanitetski i drugi potrebni materijal (medicinski), - vodi inicijalne razgovore, ispunjava zdravstvenu dokumentaciju i propisane evidencije, - prisustvuje i sudjeluje u realizaciji roditeljskih sastanaka, - na sjednicama Odgojiteljskog vijeća podnosi izvješća temeljena na sistematskom praćenju djece i OZ radnika, te uvida u njegu i zaštitu djece po odg. skupinama, - sudjeluje u radu na osuvremenjivanju njege i odgoja, - sudjeluje na provođenju zdravstvenog prosvjećivanja odgojnih radnika (interni aktivi, predavanja), - kontinuirano obilazi odgojne skupine, prisustvuje i aktivno sudjeluje na Odgojiteljskom vijeću, aktivima, seminarima i savjetovanjima, - obavlja i druge poslove po nalogu ravnatelja O d g o v o r n o s t: Zdravstveni voditelj je odgovoran za kvalitetnu realizaciju i stručno izvršavanje povjerenih poslova planiranih Godišnjim planom, a vezanim za rad zdravstvenog voditelja.

13 Za zdravstvenog voditelja može biti izabrana osoba: - koja je završila preddiplomski sveučilišni studij ili stručni studij sestrinstva, odnosno studij kojim je stečena viša stručna sprema u djelatnosti sestrinstva u skladu s ranijim propisima, kao i osoba koja je završila sveučilišni diplomski studij ili specijalistički studij sestrinstva - koja ima položen stručni ispit - koja ima utvrđenu zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta - koja nije pravomoćno osuđivana za kaznena djela iz čl. 25. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju - koja ima najmanje 1 godinu radnog iskustva na odgovarajućim poslovima PROBNI RAD: Probni rad u trajanju od 90 dana

14 4.5. LOGOPED OPIS POSLOVA I POPIS ZADAĆA - sudjeluje u izradi Godišnjeg plana i programa Vrtića i programa rada logopeda, - sudjeluje u otkrivanju, identifikaciji i utvrđivanju stupnja i vrste teškoće u razvoju, - sudjeluje u zadacima prijema i razvrstavanja djece s teškoćama u razvoju u odgojne skupine, - ostvaruje neposredni rad (grupni, individualni) s djecom koja imaju posebne potrebe u razvoju govora, - radi na pripremanju stručnih uputa, informacija i drugih materijala vezanih za unapređivanje procesa njege i odgoja djece s teškoćama u razvoju ili posebnim potrebama u razvoju govora, - prati inovacije, primjenjuje ih u procesu njege i odgoja djece s teškoćama u razvoju, pruža stručnu pomoć u izradi individualnog (prilagođenog) programa rada za djecu s teškoćama u razvoju koja se nalaze u programima predškolskog odgoja, - sudjeluje u organiziranju odgovarajućih oblika defektološkog stručnog usavršavanja odgojitelja i drugih radnika Vrtića, - upoznaje roditelje - staratelje s vrstom i stupnjem govorne teškoće, daje stručne upute za rad s djetetom na otklanjanju i ublažavanju teškoće, - sudjeluje u edukaciji roditelja iz područja logopedije putem individualnog ili grupnog rada, - radi na realizaciji svog programa permanentnog stručnog usavršavanja, - radi na zadacima vođenja dokumentacije i evidencije o realizaciji pojedinih zadataka svog programa u cjelini i drugo, - surađuje s institucijama za tretman djece s posebnim govornim poteškoćama, - radi na ostalim poslovima koji nisu predviđeni ovim popisom, a vezani su za rad logopeda, - obavlja i druge poslove po nalogu ravnatelja. O d g o v o r n o s t: Logoped je odgovoran za pravovremenu i kvalitetnu realizaciju odgojnih zadataka planiranih godišnjim planom Vrtića, a vezanih za rad logopeda. Za logopeda može biti izabrana osoba: - koja je završila diplomski sveučilišni studij ili diplomski specijalistički stručni studij logopedije - koja ima položen stručni ispit - koja ima utvrđenu zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta - koja nije pravomoćno osuđivana za kaznena djela iz čl. 25. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju - koja ima najmanje 1 godinu radnog iskustva na odgovarajućim poslovima PROBNI RAD: Probni rad u trajanju od 90 dana

15 4.6. ODGOJITELJ OPIS POSLOVA I POPIS ZADAĆA A/ Poslovi njege, odgoja i obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite te skrbi o djeci od 6 mjeseci života do polaska u školu - predlaže godišnji program rada iz svog djelokruga i izrađuje izvješće iz svog djelokruga rada, - predlaže i izvršava mjesečni, tromjesečni i dnevni plan ostvarivanja programa njege i zaštite djece, programa obrazovanja, posebnih programa, te programa sadržaja i aktivnosti iz oblasti kulture, fizičke i tehničke kulture, sporta i drugo, - osigurava potrebne uvjete, ustrojava rad i radi u odgojnoj skupini, unaprijed se temeljito priprema i realizira: jutarnje individualne i grupne aktivnosti, slobodne aktivnosti u prijepodnevnom i poslijepodnevnom radu s djecom, - vrši svakodnevnu trijažu, toaletu i kontrolu djece, - vodi brigu o izmjeni ritma dana, - vodi odgovarajuću pedagošku dokumentaciju te izrađuje potrebne evidencije, - prati psiho-fizički razvoj svakog djeteta, - sudjeluje u planiranju nabave sredstava i materijala za rad u odgojnoj skupini, - zajedno sa stručnim timom radi na identifikaciji nadarene djece i djece koja imaju smetnje u tjelesnom ili psihičkom razvoju, - sudjeluje u inicijalnim intervjuima s roditeljima kod upisa djece u Vrtić, - provodi pedagoško osmišljavanje prostora u kojem borave djeca vodeći brigu o estetskim, higijenskim i zdravstvenim zahtjevima, - brine o didaktičkim i drugim sredstvima Vrtića neophodnim u radu s djecom, te o ispravnosti tih sredstava, - organizira i provodi aktivnosti i obilježava značajne datume iz života okoline (interne i javne svečanosti), radosne doživljaje, dječje rođendane, kazalište lutaka, muzičke omladine, izložbe dječjih radova, poludnevne i cjelodnevne izlete, - prema potrebi prati djecu u prijevozu radi ostvarivanja primarnog programa izvan prostora Vrtića, - surađuje s roditeljima u različitim oblicima, te vodi dokumentaciju o suradnji, u cilju stjecanja suvremenih teoretskih i praktičnih znanja, prisustvuje i aktivno učestvuje u radu: internih aktiva, Odgojiteljskog vijeća, stručnih aktiva na nivou Vrtića, grada, savjetovanjima i seminarima, - izrađuje program individualnog stručnog usavršavanja, - sudjeluje u provođenju zimovanja i ljetovanja djece, sportskih aktivnosti i drugih izleta i posjeta s djecom, - provodi druge oblike rada (program predškole, tjelesne aktivnosti, likovne, govorne i druge vesele sadržaje), - dijeli uplatnice roditeljima, - prema potrebi radi na mentorskim poslovima, - vodi kabinet, - vodi liste polaznosti djece, - obavlja i druge poslove i zadaće po nalogu ravnatelja.

16 O d g o v o r n o s t: Odgojitelj je odgovoran za realizaciju planiranih poslova i radnih zadataka u odgojnoj skupini, za pravilan odnos prema djeci i roditeljima, te za povjerena sredstva za rad. Za odgojitelja može biti izabrana osoba: - koja je završila preddiplomski sveučilišni studij ili stručni studij ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, odnosno studij ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja kojim je stečena viša stručna sprema u skladu s ranijim propisima, kao i osoba koja je završila sveučilišni diplomski studij ili specijalistički studij ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja - koja ima položen stručni ispit - koja ima utvrđenu zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta - koja nije pravomoćno osuđivana za kaznena djela iz čl. 25. Zakona o odgoju i obrazovanju PROBNI RAD: Probni rad u trajanju od 90 dana

17 4.7. VODITELJ LUTKARSKO DRAMSKIH AKTIVNOSTI OPIS POSLOVA I POPIS ZADAĆA Rad na lutkarskim predstavama: - kreacija i izrada lutaka i scenografije, - pisanje scenarija ili adaptacija tekstova, - režiranje, - odabir glazbe, snimanje - uvježbavanje, - izvođenje predstava za svu djecu redovitog programa i programa predškole - neposredni rad s djecom po skupinama na razvoju lutkarsko-dramskih stvaralačkih sposobnosti: a) dramske igre, vježbe i improvizacije, b) lutkarske improvizacije, c) lutkarske radionice - edukacija odgojno-zdravstvenih radnika: a) lutkarske radionice za odgojitelje, b) odabir i umnožavanje lutkarskih tekstova i glazbe (snimanje na kasete) c) prenošenje lutkarsko-dramskih iskustava iz vlastite prakse i studija Belam - manje grupe i odgojiteljsko vijeće, d) pomaže odgojiteljima u kreiranju programa za svečanosti i proslave - organizacija kulturno - umjetničkih djelatnosti za djecu i odrasle Vrtića a) organizacija, predstava za djecu u izvođenju drugih kazališta, b) organizacija posjeta radnika Vrtića predstavama, c) postava izložbi keramičke radionice, d) uređenje lista Vrtića - suradnja s: a) Glazbenom školom - koprodukcija (lutke i koncert) b) Pučkim otvorenim učilištem, c) Turističkom zajednicom, d) lokalnim novinama, e) stručnim časopisima, f) HTV-om, g) Međunarodnim centrom za usluge u kulturi - stručno usavršavanje: a) praćenje predstava i lutkarskih događanja b) odlaženje na seminare, c) praćenje stručne literature - prema potrebi radi u redovnom programu - obavlja i druge poslove i zadaće po nalogu ravnatelja. O d g o v o r n o s t: Odgovoran za pravovremeno i stručno izvršavanje povjerenih mu poslova i radnih zadataka.

18 Za odgojitelja može biti izabrana osoba: - koja je završila preddiplomski sveučilišni studij ili stručni studij ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, odnosno studij ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja kojim je stečena viša stručna sprema u skladu s ranijim propisima, kao i osoba koja je završila sveučilišni diplomski studij ili specijalistički studij ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja - koja ima položen stručni ispit - koja ima utvrđenu zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta - koja nije pravomoćno osuđivana za kaznena djela iz čl. 25. Zakona o odgoju i obrazovanju

19 4.8. VODITELJ KERAMIČARSKE RADIONICE OPIS POSLOVA I POPIS ZADAĆA Rad na osiguravanju uvjeta za kreativni rad u radionici: - pripremanje gline, - izrada slipa za pojedine vrste gline, - izrada alata i dodatnih pomagala potrebnih pri oblikovanju gline, - pripremanje boja i glazura za dekoriranje predmeta od gline, - izrada sadrenih kalupa, - dotjerivanje radova brušenjem prije paljenja u keramičkoj peći, - slaganje i pripremanje radova za pečenje. Neposredni rad s djecom: - pomoć pri oblikovanju radi kvalitete proizvoda i realizacije ideje, - rad na lončarskom kolu, - praćenje domaće i strane literature, kataloga i drugih dostupnih izvora vezanih uz keramičarsku izradu a u cilju poticanja novih kreativnih ideja, - posjećivanje izložbi keramike i izmjenjivanje iskustava s autorima izložaka, - pripremanje i realizacija paljenja keramike u raku tehnici i upoznavanje novih tehnika oblikovanja i dekoriranja predmeta od gline. Suradnja s institucijama i prezentacija radionice: - pripremanje susreta s umjetnicima keramičarima i kiparima u cilju upoznavanja raznih mogućnosti izraza u keramici, - pripremanje zajedničkih druženja u kreativnom radu na završetku pedagoške godine, - izrada suvenira za pojedine prigode, - pripremanje izložbi u cilju promoviranja rada radionice: povremenih u okviru Vrtića, te tematskih godišnjih radionica na nivou Grada Samobora, - suradnja s radnicima vrtića u cilju edukacije i pečenja radova u glini, oblikovanih u odgojnim skupinama djece u redovnom programu vrtića. Prema potrebi radi u redovnom programu. Obavlja i druge poslove i zadaće po nalogu ravnatelja. O d g o v o r n o s t: Odgovoran za pravovremeno i stručno izvršavanje povjerenih mu poslova i radnih zadataka. Za odgojitelja može biti izabrana osoba: - koja je završila preddiplomski sveučilišni studij ili stručni studij ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, odnosno studij ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja kojim je stečena viša stručna sprema u skladu s ranijim propisima, kao i osoba koja je završila sveučilišni diplomski studij ili specijalistički studij ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja - koja ima položen stručni ispit - koja ima utvrđenu zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta - koja nije pravomoćno osuđivana za kaznena djela iz čl. 25. Zakona o odgoju i obrazovanju

20 4.9. POMOĆNI RADNIK ZA NJEGU, SKRB I PRATNJU DJECE (prema potrebi i suglasnosti Osnivača) OPIS POSLOVA I POPIS ZADAĆA Poslovi njege i zaštite djece od prve godine života do polaska u školu - pomaže odgojitelju, vrši svakodnevnu trijažu, toaletu i kontrolu djece, hrani djecu, potiče ih na samostalnost u jelu - brine o didaktičkim i drugim sredstvima Dječjeg vrtića neophodnim u radu s djecom, te o ispravnosti tih sredstava, - pomaže odgojitelju u organiziranju i provođenju aktivnosti i obilježavanju značajnih datuma iz života okoline (interne i javne svečanosti), radosne doživljaje, dječje rođendane, kazalište lutaka, muzičke omladine, izložbe dječjih radova, poludnevni i cjelodnevni izleti, šetnje u bližu i/ili dalju okolicu - prema potrebi pomaže odgojitelju pri pratnji djecu u prijevozu radi ostvarivanja primarnog programa izvan prostora Dječjeg vrtića, - pomaže odgojitelju u provođenju drugih oblika rada (tjelesne aktivnosti, likovne, govorne i druge vesele sadržaje), - obavlja i druge poslove temeljem Zakona, Državnog pedagoškog standarda ili koji po prirodi posla ulaze u djelokrug rada pomoćnog radnika za njegu, skrb i pratnju djece te poslove po nalogu ravnatelja. O d g o v o r n o s t: Pomoćni radnik za njegu, skrb i pratnju djece je odgovoran za realizaciju planiranih poslova i radnih zadataka u odgojnoj skupini, za pravilan odnos prema djeci i roditeljima, te za povjerena sredstva za rad. Za pomoćnog radnika za njegu, skrb i pratnju djece može biti izabrana osoba: - koja ima završenu osnovnu školu, srednju stručnu spremu ili je stručno osposobljena za obavljanje poslova dadilje - utvrđenu zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta - koja nije pravomoćno osuđivana za kaznena djela iz čl. 25. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju

21 4.10. GLAVNA KUHARICA OPIS POSLOVA I POPIS ZADAĆA - ustrojava cjelokupni rad kuhinje, prati i pregleda rad u kuhinji, - izrađuje plan opskrbe kuhinje potrebnim prehrambenim i drugim artiklima, - nabavlja živežne namirnice, - svakodnevno preuzima prehrambene i druge artikle neophodne za pripremanje hrane, te provjerava količinu i kvalitetu prehrambenih artikala, - vodi brigu o načinu odlaganja živežnih namirnica u skladištu Vrtića i rokovima trajnosti, - samostalno priprema, kuha i servira hranu, - sudjeluje u sastavljanju jelovnika, te obavlja nadzor nad izvršavanjem poslova u kuhinji, posebice nadzor nad pripremanjem obroka, - vodi evidenciju izdanih obroka, evidenciju o utrošku prehrambenih i drugih artikala, - brine o primjeni higijenskih mjera u kuhinji i prostoru u kojem se čuvaju prehrambeni artikli, čistoći kuhinje i drugih prostora u kojima se priprema, servira i čuva hrana, čistoći odjeće i obuće radnika raspoređenih na rad u kuhinji, te čistoći drugih sredstava neophodnih za rad kuhinje, - završava kuhanje, servira hranu i pomaže pri raspoređivanju obroka po skupinama, - brine o rukovanju posuđem i kuhinjskom opremom, o nabavci i održavanju posuđa, pere i dezinficira posuđe, - vodi brigu o pravovremenoj nabavci potrebnog posuđa i potrebnog pribora, - obavlja i druge poslove po nalogu ravnatelja. O d g o v o r n o s t: Glavna kuharica je odgovorna za količinu i kvalitetu planiranih obroka, provođenje higijene u vezi sa radom kuhinje, te povjerenu joj imovinu i sredstva kojima se služi u radu. Za glavnu kuharicu može biti izabrana osoba koja ima: - završenu srednju školu kuharskog smjera - VKV kuharica - najmanje 2 godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima - utvrđenu zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta - koja nije pravomoćno osuđivana za kaznena djela iz čl. 25. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju PROBNI RAD: Probni rad u trajanju od 90 dana

22 4.11. EKONOM KUHARICA OPIS POSLOVA I POPIS ZADAĆA - nabavlja prehrambene proizvode, potrošni i ostali potrebni materijal prema nalogu glavne kuharice i zdravstvenog voditelja, - vodi brigu o pravilnom načinu odlaganja prehrambenih proizvoda u skladištu Vrtića - vodi skladište materijala za čišćenje i izdaje materijal (tjedno mjesečno), - knjiži skladišnu kartoteku na temelju primki i izdatnica, - vodi brigu o rukovanju prehrambenih proizvoda u skladu sa sanitarnim i zakonskim propisima, - održava čistoću skladišnog prostora i ambalaže, - prema uputama glavne kuharice preuzima prehrambene i druge artikle, te sudjeluje u svim fazama pri kuhanju kako glavnih, tako i pomoćnih jela - pomaže glavnoj kuharici oko pripremanja ručka, čisti povrće, priprema ostale namirnice za kuhanje - brine se da je jelo na vrijeme i ukusno pripremljeno, podijeljeno djeci u količinama prema kriterijima, - pomaže pri raspoređivanju hrane po skupinama i objektima, - obavlja sve pomoćne poslove vezane uz rad kuhinje: održava kuhinju, prostor i prostorije u kojima se čuva hrana, kuhinjske predmete, te ih dezinficira, - sukladno higijenskim mjerama svakodnevno pohranjuje kuhinjski otpad, - pridržava se svih higijensko-sanitarnih propisa i odredaba, - kod rukovanja aparatima pridržava se svih zaštitnih mjera, glede vlastite sigurnosti i sigurnosti ostalih, - zamjenjuje glavnu kuharicu u odsustvu, - vodi brigu o urednom izgledu i čistoći odjeće, - obavlja i druge poslove prema svojoj kvalifikaciji i nalogu ravnatelja O d g o v o r n o s t: rada. Radnik je odgovoran za pravovremeno obavljanje poslova i čuvanje sredstava Za kuharicu - ekonoma može biti izabrana osoba koja ima: - završenu srednju školu kuharskog smjera - KV kuharica - najmanje 1 godinu radnog iskustva na odgovarajućim poslovima - utvrđenu zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta - koja nije pravomoćno osuđivana za kaznena djela iz čl. 25. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju PROBNI RAD: Probni rad u trajanju od 90 dana

23 4.12. POMOĆNA KUHARICA OPIS POSLOVA I POPIS ZADAĆA - vodi brigu o rukovanju prehrambenih proizvoda u skladu sa sanitarnim i zakonskim propisima, - svakodnevno preuzima prehrambene i druge artikle neophodne za prehranu, te provjerava količinu i kvalitetu prehrambenih artikala, - vodi brigu o načinu odlaganja živežnih namirnica u skladištu Vrtića i rokovima trajnosti, - samostalno priprema, kuha i servira doručak i užinu, - održava čistoću skladišnog prostora i ambalaže, - prema uputama glavne kuharice preuzima prehrambene i druge artikle, te sudjeluje u svim fazama pri kuhanju kako glavnih, tako i pomoćnih jela - pomaže glavnoj kuharici oko pripremanja ručka, čisti povrće, priprema ostale namirnice za kuhanje - brine se da je jelo na vrijeme i ukusno pripremljeno, podijeljeno djeci u količinama prema kriterijima, - pomaže pri raspoređivanju hrane po skupinama i objektima, - obavlja sve pomoćne poslove vezane uz rad kuhinje: održava kuhinju, prostor i prostorije u kojima se čuva hrana, kuhinjske predmete, te ih dezinficira, - sukladno higijenskim mjerama svakodnevno pohranjuje kuhinjski otpad, - pridržava se svih higijensko-sanitarnih propisa i odredaba, - kod rukovanja aparatima pridržava se svih zaštitnih mjera, glede vlastite sigurnosti i sigurnosti ostalih, - vodi brigu o urednom izgledu i čistoći odjeće, - obavlja i druge poslove prema nalogu ravnatelja. O d g o v o r n o s t: rada. Radnik je odgovoran za pravovremeno obavljanje poslova i čuvanje sredstava Za pomoćnu kuharicu može biti izabrana osoba koja ima: - nižu stručnu spremu ugostiteljskog smjera ili završenu osnovnu školu - utvrđenu zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta - koja nije pravomoćno osuđivana za kaznena djela iz čl. 25. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju PROBNI RAD: Probni rad u trajanju od 90 dana

24 4.13. TAJNIK OPIS POSLOVA I POPIS ZADAĆA A/ Pravni poslovi: - obavlja stručne poslove na pripremi, izradi i donošenju općih akata Vrtića, - prati zakonske propise i daje stručno mišljenje za primjenu zakonskih i drugih propisa, - izrađuje nacrte općih akata, rješenja, odluke, ugovore i druge pojedinačne akte u skladu sa zakonom, - radi na poslovima upisa u sudski registar i statusnim promjenama Vrtića, te sve imovinsko-pravne poslove, - pruža stručnu pomoć radnicima u ostvarivanju i zaštiti njihovih prava i obveza iz radnog odnosa, - sudjeluje u pripremi sjednica Upravnog vijeća, - prisustvuje sjednicama Upravnog vijeća i vodi zapisnike, - pruža stručnu pomoć prilikom izbora članova u Upravno vijeće, - vodi brigu o pravovremenom izvješćivanju radnika Vrtića o odlukama i zaključcima Upravnog vijeća, - izrađuje godišnji program rada iz svog djelokruga rada, te plan razvoja Vrtića, - prati i proučava pravne propise, odgovoran je za njihovu primjenu, te o novim propisima izvješćuje ravnatelja. B/ Kadrovski poslovi - obavlja kadrovske i opće poslove, te vodi zakonom propisane evidencije o radnicima (matičnu knjigu radnika, dosje, osobni karton radnika i dr.) - vrši prijavu potreba za radnicima kod Zavoda za zapošljavanje, - objavljuje oglase, natječaje i prikuplja ponude, - vrši prijavu i odjavu radnika za zdravstveno i mirovinsko osiguranje i promjene po prijavama radnika, - izvješćuje učesnike natječaja i oglasa, - izrađuje Ugovore o radu i dokumente iz radnog odnosa, - obavlja sve potrebne radnje kod ostvarivanja prava radnika u svezi povrede na radu, - izrađuje statistička izvješća iz rada i radnih odnosa, - sudjeluje u planiranju nabavke uredskog materijala, C/ Ostali poslovi: - izdaje potvrde i uvjerenja radnicima, - vodi upisnik, - sudjeluje u organizaciji popravaka u vrtiću, - vrši predbilježbe za upis djece u primarni program i predškolu, - vodi matičnu knjigu djece i daje matične podatke za kompjutersku obradu podataka, - obavlja daktilografske poslove za Vrtić, - prati stručnu literaturu i prisustvuje seminarima i savjetovanjima, - obavlja i druge oblike stručnog usavršavanja, - obavlja i druge poslove po nalogu ravnatelja.

25 O d g o v o r n o s t: Odgovoran je za pravovremeno i stručno izvršavanje povjerenih mu poslova. Za tajnika može biti izabrana osoba: - koja je završila stručni studij upravnog smjera, odnosno studij kojim je stečena viša stručna sprema upravnog smjera u skladu s ranijim propisima; kao i osoba koja je završila sveučilišni diplomski studij prava - koja ima utvrđenu zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta - koja ima najmanje 1 godinu radnog iskustva na odgovarajućim poslovima - koja nije pravomoćno osuđivana za kaznena djela iz čl. 25. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju PROBNI RAD: Probni rad u trajanju od 90 dana

26 4.14. VODITELJ RAČUNOVODSTVA OPIS POSLOVA I POPIS ZADAĆA - ustrojava knjigovodstvo i druge propisane evidencije i brine se o točnosti i ažurnosti knjigovodstva sukladno odredbama Zakona, - vodi dnevnik i glavnu knjigu, - kontira i knjiži svu financijsku dokumentaciju, - usklađuje stanje financijskog knjigovodstva s analitičkim knjigovodstvom, - redovito vrši kontrolu rada blagajne, obračuna plaća i ostalih naknada za radnike, - sastavlja prijedlog financijskog plana i godišnjeg izvješća, te druga financijska izvješća - izrađuje periodične obračune i završni račun, - vrši obračun uplatnica za boravak djece, - izrađuje analize poslovanja za svaki obračunski period - predlaže početak i kraj rada inventurnih komisija za poslove popisa sredstava i izvora sredstava, - vrši obračun amortizacije i revalorizacije sredstava nakon izvršene obrade podataka, - određuje brojeve novonabavljenih sredstava i daje podatke za obradu, - vodi brigu za pravovremenu naplatu potraživanja i naplatu računa dobavljačima, - prisustvuje sjednicama Upravnog vijeća ukoliko se raspravljalo o materijalu vezanom uz djelokrug rada računovodstva, - provjerava, utvrđuje i svojim potpisom potvrđuje zakonsku ispravnost i računsku točnost dokumenata na temelju kojih se izdaju nalozi za isplatu, - brine o zakonitoj uporabi sredstava prema financijskom planu, - vodi brigu o čuvanju i arhiviranju računovodstvene dokumentacije, - proučava stručnu literaturu i zakonske propise iz područja računovodstva, te daje objašnjenja i tumačenja ostalim radnicima o radu računovodstva, - prisustvuje savjetovanjima i seminarima iz djelokruga rada računovodstva, - obavlja i ostale poslove po nalogu ravnatelja. O d g o v o r n o s t: Odgovoran je za pravovremeno i stručno izvršavanje povjerenih mu poslova. Za voditelja računovodstva može biti izabrana osoba: - koja je završila preddiplomski sveučilišni ili stručni studij ekonomskog smjera, odnosno studij kojim je stečena viša stručna sprema ekonomskog smjera u skladu s ranijim propisima te osoba koja je završila diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ekonomskog smjera - koja ima najmanje 2 godine radnog iskustva na računovodstveno financijskim poslovima - koja nije pravomoćno osuđivana za kaznena djela iz čl. 25. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju PROBNI RAD: Probni rad u trajanju od 90 dana

27 4.15. RAČUNOVODSTVENI RADNIK OPIS POSLOVA I POPIS ZADAĆA: - vodi blagajnu, podiže gotovinu i polaže sredstva na žiro-račun - svakodnevno usklađuje blagajnu sa saldom, - vodi pomoćne knjige knjigu ulaznih računa, knjigu izlaznih računa, te knjigu nabave - kontrola primljene robe (primka) sa ulaznim računima, - pripremanje svih matičnih podataka za pristiglu robu, - kompjuterska obrada ulaza i izlaza robe - dnevno - mjesečno usklađivanje podataka sa skladišnom evidencijom, - pripremanje svih podataka o djeci za kompjutersku obradu uplatnica, obračun izostanaka, obrada i ispis uplatnica, - ispis djece iz redovnog programa, evidencije ispisnica te kontrola naplate - vrši kontrolu inventurnih lista i priprema za obradu - vodi evidenciju sitnog inventara, - rad sa strankama (roditeljske uplatnice), - obavlja i ostale poslove po nalogu ravnatelja. O d g o v o r n o s t: Odgovoran je za pravovremeno i stručno izvršavanje povjerenih mu poslova i zadataka, za čuvanje inventara i sredstava kojima se služi u radu. Za računovodstvenog radnika može biti izabrana osoba: - koja ima završenu srednju školu ekonomskog smjera - koja ima najmanje 1 godinu radnog iskustva na administrativno financijskim poslovima - koja nije pravomoćno osuđivana za kaznena djela iz čl. 25. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju PROBNI RAD: Probni rad u trajanju od 90 dana

28 4.16. DOMAR OPIS POSLOVA I POPIS ZADAĆA - vodi brigu o održavanju objekta, električnih, vodovodnih, plinskih i toplinskih instalacija sukladno Pravilniku o zaštiti od požara, - popravlja namještaj, otklanja manje kvarove na uređajima i instalacijama. U slučaju većih kvarova izvješćuje ravnatelja koji odlučuje o popravku, organizira popravke, - vodi brigu o održavanju vanjskih i unutarnjih dijelova objekta, - prati visinu temperature u svim prostorijama, - vodi brigu o ispravnom funkcioniranju plinske stanice, - organizira i provodi po potrebi sve poslove u svezi provođenja zaštite od požara, - čisti prilaze od snježnih nanosa, kao i parkiralište, - povremeno obilazi ustanovu kada se ne radi, - održava zelene površine (kosi travu, obrezuje živicu, okopava i obrezuje sadnice) - svakodnevno pregledava ispravnost sprava na igralištu i otklanja uočene nedostatke kvarove i oštećenja, - vodi brigu o alatu i priboru za rad, - organizira popravke i rad s obrtnicima i serviserima, - obavlja i sve ostale poslove po nalogu ravnatelja. O d g o v o r n o s t: Radnik je odgovoran za ispravno i redovno održavanje objekta, postrojenja, opreme i kotlovnice, te za povjerenu imovinu i sredstva kojima se služi u radu. Za domara može biti izabrana osoba: - koja ima završenu srednju školu tehničkog smjera - koja ima najmanje 1 godinu radnog iskustva - koja nije pravomoćno osuđivana za kaznena djela iz čl. 25. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju PROBNI RAD: Probni rad u trajanju od 90 dana

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje HRVATSKI SABOR 2020 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE Proglašavam Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje, kojega je

Више

Microsoft Word - katalog informacija.doc

Microsoft Word - katalog informacija.doc DJEČJI DOM LIPIK LIPIK, Trg dr. Franje Tuđmana 1 KATALOG INFORMACIJA 1. UVODNE ODREDBE Katalog informacija sadrži pregled informacija koje Dječji dom Lipik (u daljem tekstu: Dom), obzirom na svoj djelokrug,

Више

MergedFile

MergedFile Na temelju članka 32. Statuta Općine Tisno ( Službeni vjesnik Šibensko- kninske županije br. 5/13 i Službeni glasnik Općine Tisno br. 1/18 ), a u svezi s člankom 43., st.1., točka 1., podtočka 1. Statuta

Више

Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe „Pula“

Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe „Pula“ Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe P u l a ul. Pino Budicin 17, 52100 Pula, HR, OIB: 27209159252 telefoni (052) Ravnatelj: 222-106, Kancelarija odgajatelja: 211-192, Stručni tim: tel/fax 382-928, Računovodstvo:

Више

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2015./16. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2015./16. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJEĐENJA CILJEVI METODE I AKTIVNOSTI ZA OSTVARIVANJE CILJEVA NUŽNI RESURSI DATUM DO KOJEGA ĆE SE CILJ OSTVARITI OSOBE ODGOVORNE

Више

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2014./15. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2014./15. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJEĐENJA CILJEVI METODE I AKTIVNOSTI ZA OSTVARIVANJE CILJEVA NUŽNI RESURSI DATUM DO KOJEGA ĆE SE CILJ OSTVARITI OSOBE ODGOVORNE

Више

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine broj 87/08.,

Више

I-D PPUO Podstrana

I-D PPUO Podstrana SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE PODSTRANA Godina XXV Podstrana, 1. ožujka 2019. Broj 4/2019. OPĆINSKI NAČELNIK Na temelju članka 4. stavak 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj)

Више

Microsoft Word - klasifikacijski plan 2019.

Microsoft Word - klasifikacijski plan 2019. DJEČJI VRTIĆ IZVOR ZAGREB, PRILAZ GJURE DEŽELIĆA 30 Na temelju članka 18. stavka 3. Uredbe o uredskom poslovanju (NN 7/09) i članka 5. Pravilnika o jedinstvenim klasifikacijskim oznakama i brojčanim oznakama

Више

FINAL-Pravilnik o sustavu osiguravanja kvalitete - SENAT lektorirano

FINAL-Pravilnik o sustavu osiguravanja kvalitete - SENAT lektorirano Na temelju članka 21. Statuta Sveučilišta u Zagrebu, a u skladu s člankom 18. stavcima 5. i 6. Zakona o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju (NN 45/09) Senat Sveučilišta u Zagrebu na

Више

HRVATSKI SABOR

HRVATSKI SABOR HRVATSKI SABOR 573 Na temelju ĉlanka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA STRUKOVNO OBRAZOVANJE I OBRAZOVANJE ODRASLIH Proglašavam Zakon o agenciji za strukovno

Више

KLASA:601-01/98-01/02

KLASA:601-01/98-01/02 Na temelju članka 41. stavka 1. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine 10/97, 107/07 i 94/13), a uz prethodnu suglasnost Gradske skupštine Grada Zagreba KLASA: 021-05/13-01/568, URBROJ:

Више

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine broj 86/08, 61 Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61/11 i 4/18) Gradonačelnik Grada Rijeke, na prijedlog

Више

KATALOG INFORMACIJA Ustanove za zdravstvenu njegu Ćorluka Mesnička 32, Zagreb T F E

KATALOG INFORMACIJA Ustanove za zdravstvenu njegu Ćorluka Mesnička 32, Zagreb T F E KATALOG INFORMACIJA Ustanove za zdravstvenu njegu Ćorluka 31012015 1 UVOD Pravo na pristup informacijama koje posjeduje, raspolaže ili nadzire Ustanova za zdravstvenu njegu Ćorluka, Mesnička 32, 10000

Више

ACFrOgCTAQarQodiIvg3wU_RO54ds-wo3oRTvk1nyBJHEB92bLQwCIAzEM3mNre2_ay43y5HSfRL3uXlGCtJpgJbIjpBQc5NqLMlNc-JX4X93F2WOVfQgVBM2LC4StA

ACFrOgCTAQarQodiIvg3wU_RO54ds-wo3oRTvk1nyBJHEB92bLQwCIAzEM3mNre2_ay43y5HSfRL3uXlGCtJpgJbIjpBQc5NqLMlNc-JX4X93F2WOVfQgVBM2LC4StA Na temelju članaka 41. i 57. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine, br. 10./97., 107./07. i 94./13.), uz prethodnu suglasnost osnivača dječjeg vrtića, Općine Zemunik Donji-općinskog

Више

Na temelju članka 41. stavka 1. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine 10/97, 107/07 i 94/13), a uz prethodnu suglasnost Gradske s

Na temelju članka 41. stavka 1. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine 10/97, 107/07 i 94/13), a uz prethodnu suglasnost Gradske s Na temelju članka 41. stavka 1. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine 10/97, 107/07 i 94/13), a uz prethodnu suglasnost Gradske skupštine Grada Zagreba KLASA: 601-02/14-02/2, URBROJ:

Више

OPIS POSLOVA I PODACI O PLAĆI MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED ZAGREB - Poreznik III za utvrđivanje poreza i doprinosa na dobit O

OPIS POSLOVA I PODACI O PLAĆI MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED ZAGREB - Poreznik III za utvrđivanje poreza i doprinosa na dobit O OPIS POSLOVA I MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED ZAGREB - Poreznik III za utvrđivanje poreza i doprinosa na dobit Obavlja jednostavne upravne i druge stručne poslove za fizičke i pravne

Више

ZAKON O PREDŠKOLSKOM ODGOJU I OBRAZOVANJU (Urednički pročišćeni tekst, Narodne novine, broj 10/97, 107/07 i 94/13) OPĆE ODREDBE Članak 1. (1) Ovim se

ZAKON O PREDŠKOLSKOM ODGOJU I OBRAZOVANJU (Urednički pročišćeni tekst, Narodne novine, broj 10/97, 107/07 i 94/13) OPĆE ODREDBE Članak 1. (1) Ovim se ZAKON O PREDŠKOLSKOM ODGOJU I OBRAZOVANJU (Urednički pročišćeni tekst, Narodne novine, broj 10/97, 107/07 i 94/13) OPĆE ODREDBE Članak 1. (1) Ovim se Zakonom uređuje predškolski odgoj i obrazovanje te

Више

REPUBLIKA HRVATSKA, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv

REPUBLIKA HRVATSKA, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv REPUBLIKA HRVATSKA, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 2, Zagreb, OIB: 64434885131, zastupana po ministru rada i mirovinskoga sustava, prof. dr. sc. Mirandu Mrsiću, dr. med., temeljem Odluke Vlade

Више

Microsoft Word - Sluzbeni glasnik broj docx

Microsoft Word - Sluzbeni glasnik broj docx Рача, 04.01.2013. године број 1 Цена 100,00 динара С А Д Р Ж А Ј П р а в и л н и ц и Правилник о изменама и допунама Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Општинској управи

Више

T12 A

T12 A SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU CENTAR ZA UNAPRJEĐENJE I OSIGURANJE KVALITETE VISOKOG OBRAZOVANJA ODLUKA O USTROJSTVU RADNIH MJESTA CENTRA ZA UNAPRJEĐENJE I OSIGURANJE KVALITETE VISOKOG

Више

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O POLJOPRIVREDNOJ SAVJETODAVNOJ SLUŽBI Proglašavam Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi,

Више

RED. BR. CILJ ROKOVI INDIKATOR POSTIZANJA CILJA ODGOVORNA OSOBA 1. Osigurati pristup pravima iz sustava socijalne skrbi svim građanima radi osiguravan

RED. BR. CILJ ROKOVI INDIKATOR POSTIZANJA CILJA ODGOVORNA OSOBA 1. Osigurati pristup pravima iz sustava socijalne skrbi svim građanima radi osiguravan RED. BR. CILJ ROKOVI INDIKATOR POSTIZANJA CILJA ODGOVORNA OSOBA 1. Osigurati pristup pravima iz sustava socijalne skrbi svim građanima radi osiguravanja osnovnih životnih potreba, u skladu s načelima socijalne

Више

Broj 6/

Broj 6/ Broj 6/2018 06.08.2018. SLUŽBENE NOVINE OPĆINE MEDULIN 1 Strana SADRŽAJ 1. Odluka o sufinanciranju djelatnosti dadilja...2 2. Odluka o usvajanju godišnjeg plana razvoja sustava civilne zaštite na području

Више

DJEČJI VRTIĆ SOPOT Zagreb, Viktora Kovačića 18 c Upravno vijeće KLASA:601-02/ URBROJ; Zagreb, 30. travnja Z A P I S N I

DJEČJI VRTIĆ SOPOT Zagreb, Viktora Kovačića 18 c Upravno vijeće KLASA:601-02/ URBROJ; Zagreb, 30. travnja Z A P I S N I DJEČJI VRTIĆ SOPOT Zagreb, Viktora Kovačića 18 c Upravno vijeće KLASA:601-02/19-01-10 URBROJ; 251-592-04-19-2 Zagreb, 30. travnja 2019. Z A P I S N I K Sa 10. sjednice Upravnog vijeća, održane dana; 25.

Више

Na temelju članka 107. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10-ispr., 90/

Na temelju članka 107. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10-ispr., 90/ Na temelju članka 107. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10-ispr., 90/11, 16/12, 86/12, 94/13, 136/14 - RUSRH, 152/14, 7/17

Више

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU (NN 112/14 i 84/15) I. OPĆE

Више

PRIJEDLOG Na temelju članka 141. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ("Narodne novine" broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14, 7/17 i 68/18)

Више

Microsoft Word - finansijski administrator_zasnovanost kvalifikacije.doc

Microsoft Word - finansijski administrator_zasnovanost kvalifikacije.doc ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛ ФИНАНСИЈСКИ АДМИНИСТРАТОР СТАНДАРД КВАЛИФИКАЦИЈЕ, ЦИЉЕВИ И ИСХОДИ СТРУЧНОГ ОБРАЗОВАЊА 1. Назив квалификације: Финансијски администратор 2. Подручје рада: Економија, право и администрација

Више

ПРИЛОГ 1:

ПРИЛОГ 1: ПРИЛОГ 2: НАЗИВИ ПОСЛОВА, БРОЈ ИЗВРШИЛАЦА, УСЛОВИ ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА, ОПИС ПОСЛОВА У СТРУЧНОЈ СЛУЖБИ ЛКС У РЕГИОНАЛНИМ ЛЕКАРСКИМ КОМОРАМА - Регонална лекарска комора Београда... 01 - Регонална лекарска

Више

NN 94/2013, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi HRVATSKI SABOR Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, dono

NN 94/2013, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi HRVATSKI SABOR Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, dono NN 94/2013, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi HRVATSKI SABOR Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU 2130 O PROGLAŠENJU ZAKONA O IZMJENAMA I

Више

pravilnik o uslovima za upis djece u pr. ustanovu

pravilnik o uslovima za upis djece u pr. ustanovu РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА И НАЧИНУ РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОГРАМА ЗА ДЈЕЦУ У ГОДИНИ ПРЕД ПОЛАЗАК У ШКОЛУ Бања Лука, јун 2019. године На основу члана 36. став 4. Закона

Више

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA Temeljem čl. 3. i čl. 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12), čl. 4. i čl. 5. Zakona o radu (NN 93/14, 127/17) i čl. 18. Statuta Narodne knjižnice i čitaonice Murter,

Више

ZLATNI CEKIN POLIKLINIKA ZA REHABILITACIJU DJECE VINOGORSKA ULICA 115 SLAVONSKI BROD Ur.br. 78/2015. S T A T U T Ustanove: Zlatni cekin poliklinike za

ZLATNI CEKIN POLIKLINIKA ZA REHABILITACIJU DJECE VINOGORSKA ULICA 115 SLAVONSKI BROD Ur.br. 78/2015. S T A T U T Ustanove: Zlatni cekin poliklinike za ZLATNI CEKIN POLIKLINIKA ZA REHABILITACIJU DJECE VINOGORSKA ULICA 115 SLAVONSKI BROD Ur.br. 78/2015. S T A T U T Ustanove: Zlatni cekin poliklinike za rehabilitaciju djece Slavonski Brod Slavonski Brod,

Више

P/ Na temelju članka 23. Statuta Hrvatske energetske regulatome agencije, klasa: /13-01/05, urbroj: /13-14, od 16. listopada i

P/ Na temelju članka 23. Statuta Hrvatske energetske regulatome agencije, klasa: /13-01/05, urbroj: /13-14, od 16. listopada i P/115144 Na temelju članka 23. Statuta Hrvatske energetske regulatome agencije, klasa: 011-01/13-01/05, urbroj: 371-01/13-14, od 16. listopada 2013. i članka 22. stavka 1. Pravilnika o unutarnjoj reviziji

Више

Na osnovu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, Statuta i Pravilnika o studijima i studiranju, Pročišćeni tekst Pravilnika o nastavn

Na osnovu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, Statuta i Pravilnika o studijima i studiranju, Pročišćeni tekst Pravilnika o nastavn Na osnovu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, Statuta i Pravilnika o studijima i studiranju, Pročišćeni tekst Pravilnika o nastavnim bazama Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu

Више

Osnovna škola Matije Gupca Davorina Bazjanca 2 Zagreb, Hrvatska Tel: (01) Fax : (01) MB: OIB: E-M

Osnovna škola Matije Gupca Davorina Bazjanca 2 Zagreb, Hrvatska   Tel: (01) Fax : (01) MB: OIB: E-M Osnovna škola Matije Gupca Davorina Bazjanca 2 Zagreb, Hrvatska www.os-mgubec.hr Tel: (01) 3836 571 Fax : (01) 3649134 MB: 3273946 OIB:92120285716 E-MAIL: os-zagreb-066@skole.t-com.hr Klasa:602-02/12-01/01

Више

Na temelju odredbi članka 18. stavak 5. Zakona o Vladi Republike Hrvatske ( Narodne novine, broj 150/2011, 119/2014, 93/2016 i 116/2018), članka 2. st

Na temelju odredbi članka 18. stavak 5. Zakona o Vladi Republike Hrvatske ( Narodne novine, broj 150/2011, 119/2014, 93/2016 i 116/2018), članka 2. st Na temelju odredbi članka 18. stavak 5. Zakona o Vladi Republike Hrvatske ( Narodne novine, broj 150/2011, 119/2014, 93/2016 i 116/2018), članka 2. stavak 1. Uredbe o uredu Vlade Republike Hrvatske za

Више

Microsoft Word - Pravilnik_o_radu_stalnih_komisija_IO

Microsoft Word - Pravilnik_o_radu_stalnih_komisija_IO FUDBALSKI SAVEZ CRNE GORE P R A V I L N I K O RADU STALNIH KOMISIJA IZVRŠNOG ODBORA FSCG Na osnovu člana 34 Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor FSCG, na sjednici održanoj dana 24.12.2013.godine,

Више

RAZVOJNI PLAN ŠKOLE ZA 2018./2019. školsku godinu - Akcijski plan Razvojni plan temeljen je na Akcijskom istraživanju koje ćemo provoditi ovu školsku

RAZVOJNI PLAN ŠKOLE ZA 2018./2019. školsku godinu - Akcijski plan Razvojni plan temeljen je na Akcijskom istraživanju koje ćemo provoditi ovu školsku RAZVOJNI PLAN ŠKOLE ZA 2018./2019. školsku godinu - Akcijski plan Razvojni plan temeljen je na Akcijskom istraživanju koje ćemo provoditi ovu školsku godinu. Cilj akcijskog istraživanja : Proces izgradnje

Више

dfsdfsdfadfsvgf

dfsdfsdfadfsvgf Temeljem članka 53. stavka 3. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, broj: 87/08. i 86/09.), članka 26. stavka 2. i članka 30. stavka 3. Zakona o strukovnom obrazovanju

Више

Creative Dept

Creative Dept STATUT STUDENTSKOG ZBORA EDWARD BERNAYS VISOKE ŠKOLE ZA KOMUNIKACIJSKI MENADŽMENT Zagreb, 26. studenoga 2015. Na temelju odredbe čl. 7. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (NN

Више

Javni oglasi Kuhar (m/ž) 48/05, 60/10, 32/13 i 93/17) i Odluke ministrice obrane o raspisivanju javnog natječaja za popunu upražnjenih radnih mjesta c

Javni oglasi Kuhar (m/ž) 48/05, 60/10, 32/13 i 93/17) i Odluke ministrice obrane o raspisivanju javnog natječaja za popunu upražnjenih radnih mjesta c Javni oglasi Kuhar (m/ž) 48/05, 60/10, 32/13 i 93/17) i Odluke ministrice obrane o raspisivanju javnog natječaja za popunu upražnjenih radnih mjesta civilnih osoba na službi u Oružanim snagama Bosne i

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narod

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narod REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine br. 10/97, 107/07 i 94/13), članaka 1. i

Више

OBAVIJEST RODITELJIMA KOJI UPISUJU DIJETE U PRODUŽENI BORAVAK

OBAVIJEST RODITELJIMA KOJI UPISUJU DIJETE U PRODUŽENI BORAVAK OBAVIJEST RODITELJIMA O POTREBNIM DOKUMENTIMA KOJE TREBAJU DONIJETI U ŠKOLU ZA UPIS U PRODUŽENI BORAVAK Školske godine 2011/2012. Produženi boravak neobvezni je oblik odgojno-obrazovnog rada namijenjen

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI RADA NADZORNIH ODBORA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA U VLASNIŠTVU/SUVLASNIŠTVU

Више

(Microsoft Word - Operativni i strate\232ki ciljevi)

(Microsoft Word - Operativni i strate\232ki ciljevi) OPERATIVNI I STRATEŠKI CILJEVI Za definirane prioritetne skupine: Obitelj Mladi Djeca Stari i nemoćni Palijativna skrb 1 FOKUS GRUPA OBITELJ Uočeni problemi: 1. Nedostatak savjetovališta za obitelj i škole

Више

Microsoft Word - Dopuna_elaborat-posebne dopusnice za rad psihologa u palijativnoj skrbi

Microsoft Word - Dopuna_elaborat-posebne dopusnice  za rad psihologa u palijativnoj skrbi HRVATSKA PSIHOLOŠKA KOMORA KLASA: 011-02/16-03/04 URBROJ: 251-375/01-01-16-2 Zagreb, 17. prosinca 2016. Na temelju članka 12. Statuta Hrvatske psihološke komore Skupština Hrvatske psihološke komore je

Више

REPUBLIKA HRVATSKA LIĈKO-SENJSKA ŢUPANIJA DOM ZDRAVLJA NOVALJA KLASA: /19-01/01 UR.BROJ : 2125/ Novalja, 02. siječnja godine Na

REPUBLIKA HRVATSKA LIĈKO-SENJSKA ŢUPANIJA DOM ZDRAVLJA NOVALJA KLASA: /19-01/01 UR.BROJ : 2125/ Novalja, 02. siječnja godine Na REPUBLIKA HRVATSKA LIĈKO-SENJSKA ŢUPANIJA DOM ZDRAVLJA NOVALJA KLASA: 035-01/19-01/01 UR.BROJ : 2125/72-01-19-1 Novalja, 02. siječnja 2019. godine Na temelju članka 2. i članka 18. stavka 3. Uredbe o uredskom

Више

KLASA: /17-01/1 URBROJ: 521-GT Zagreb, 18. listopada Na temelju članka 61.a Zakona o državnim službenicima ( Narodne novine

KLASA: /17-01/1 URBROJ: 521-GT Zagreb, 18. listopada Na temelju članka 61.a Zakona o državnim službenicima ( Narodne novine KLASA: 112-06/17-01/1 URBROJ: 521-GT-01-02-01-17-10 Zagreb, 18. listopada 2017. Na temelju članka 61.a Zakona o državnim službenicima ( Narodne novine, broj: 92/05, 140/05, 142/06, 77/07, 107/07, 27/08,

Више

На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл. гласник РС, број 72/09, 52/11 и 55/13), а у складу са Прав

На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл. гласник РС, број 72/09, 52/11 и 55/13), а у складу са Прав На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл. гласник РС, број 72/09, 52/11 и 55/13), а у складу са Правилником о дозволи за рад наставника, васпитача и стручних

Више

Microsoft Word - Pravilnik o zaštiti na radu

Microsoft Word - Pravilnik o zaštiti na radu NACIONALNI CENTAR ZA VANJSKO VREDNOVANJE OBRAZOVANJA PRAVILNIK O ZAŠTITI NA RADU Pravilnik o zaštiti na radu stranica 2 Pravilnik o zaštiti na radu SADRŽAJ I. UVODNE ODREDBE 3 II. ORGANIZACIJA UREĐIVANJA

Више

ПОЛУГОДИШЊИ ПЛАН РАДА СОЦИЈАЛНОГ РАДНИКА ЗА ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ Задатак социјалног радника је да применом савремених теоријски

ПОЛУГОДИШЊИ ПЛАН РАДА СОЦИЈАЛНОГ РАДНИКА ЗА ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ Задатак социјалног радника је да применом савремених теоријски ПОЛУГОДИШЊИ ПЛАН РАДА СОЦИЈАЛНОГ РАДНИКА ЗА ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ ШКОЛСКЕ 2016.2017. ГОДИНЕ Задатак социјалног радника је да применом савремених теоријских и практичних сазнања систематски изучава социјалне

Више

VAŽNO IZ ZAKONA I PRAVILNIKA NA KRAJU GODINE, za roditelje i učenike

VAŽNO IZ ZAKONA I PRAVILNIKA NA KRAJU GODINE, za roditelje i učenike IZ ZAKONA I PRAVILNIKA ZA KRAJ ŠKOLSKE GODINE (za učenike i roditelje) OCJENE PRAĆENJE OCJENJIVANJE UČENIČKIH POSTIGNUĆA čl. 72. čl. 80. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (1)Na

Више

На основу члана 206. тачка 15. Статута Високе пословне школе струковних студија у Блацу и члана 18. став 3. и 4, Закона о рачуноводству и ревизији ( С

На основу члана 206. тачка 15. Статута Високе пословне школе струковних студија у Блацу и члана 18. став 3. и 4, Закона о рачуноводству и ревизији ( С На основу члана 206. тачка 15. Статута Високе пословне школе струковних студија у Блацу и члана 18. став 3. и 4, Закона о рачуноводству и ревизији ( Службени гласник РС,бр. 46/2006) Савет школе, на седници

Више

Prolaznost studenata (zaključno s prvim ljetnim ispitnim rokom u akademskoj 2010./11. godini)

Prolaznost studenata  (zaključno s prvim ljetnim ispitnim rokom u akademskoj 2010./11. godini) Prolaznost studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u akademskoj 2014./15. godini 1. Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Učiteljski studij, Osijek 2. Sveučilišni preddiplomski

Више

Градска општина Звездара Припрема и вођење седница општ. Већа и СО ПР Издање 1 Ревизија 3 XI број 06-57/16 Веће Градске општине Звездара на сед

Градска општина Звездара Припрема и вођење седница општ. Већа и СО ПР Издање 1 Ревизија 3 XI број 06-57/16 Веће Градске општине Звездара на сед XI број 06-57/16 Веће Градске општине Звездара на седници одржаној 28.12. 2016. године, на основу члана 58. Закона о запосленима у аутономној покрајини и јединицама локалне самоуправе (''Службени гласник

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DJEČJI VRTIĆ RAZLIČAK KLASA: /18-09/38 URBROJ: Zagreb, Z A P I S N I K s 38. sjednice Upravnog v

REPUBLIKA HRVATSKA DJEČJI VRTIĆ RAZLIČAK KLASA: /18-09/38 URBROJ: Zagreb, Z A P I S N I K s 38. sjednice Upravnog v REPUBLIKA HRVATSKA DJEČJI VRTIĆ RAZLIČAK KLASA: 601-02/18-09/38 URBROJ: 251-560-04-18-01 Zagreb, 18.10.2018. Z A P I S N I K s 38. sjednice Upravnog vijeća Dječjeg vrtića ''Različak'' održane dana 18.10.2018.

Више

22C

22C VELEUČILIŠTE U POŽEGI PRAVILNIK O ANKETIRANJU U SVRHU VREDNOVANJA NASTAVNIKA I KOLEGIJA OD STRANE STUDENATA NA VELEUČILIŠTU U POŽEGI Požega, 2017. Na temelju čl. 101. Statuta Veleučilišta u Požegi, STRUČNO

Више

Na temelju članka 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, 87/08., 86/09., 92/10.,105/10,90/11., 5/12, 16,12,86

Na temelju članka 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, 87/08., 86/09., 92/10.,105/10,90/11., 5/12, 16,12,86 Na temelju članka 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, 87/08., 86/09., 92/10.,105/10,90/11., 5/12, 16,12,86/12, 94/13) i 152/14) i članaka 58. Statuta Osnovne

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 Na temelju članka 12. stavka 1. podstavka 15. Statuta Hrvatske komore inženjera strojarstva

Више

Zagreb, 3. veljače 2017.

Zagreb, 3. veljače 2017. Zagreb, 3. veljače 2017. Na temelju članka 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/08., 86/09., 92/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 94/13. i 152/14.) i članka 76. Statuta

Више

DOM ZA ODRASLE OSOBE ZAGREB ZAGREB, Šestinski dol 53 OIB: Tel: 01/ , fax: 01/ Podružnica Mirkovec Mirkovec 5, Sveti Križ Za

DOM ZA ODRASLE OSOBE ZAGREB ZAGREB, Šestinski dol 53 OIB: Tel: 01/ , fax: 01/ Podružnica Mirkovec Mirkovec 5, Sveti Križ Za DOM ZA ODRASLE OSOBE ZAGREB ZAGREB, Šestinski dol 53 OIB: 70271854148 Tel: 01/3770-545, fax: 01/3778-227 Podružnica Mirkovec Mirkovec 5, Sveti Križ Začretje Tel: 049/227-986, fax: 049/227-398 S T A T U

Више

Microsoft Word - Pravilnik o obrazovanju-sl. glasnik.doc

Microsoft Word - Pravilnik o obrazovanju-sl. glasnik.doc Godina XII Utorak, 19. augusta/kolovoza 2008. godine Broj/Broj 67 Godina XII Utorak, 19. avgusta 2008. godine Na osnovu člana 4. i 12, stav (1), tačka 10. Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić PRAVILNIK O KONTROLI ENERGETSKOG CERTIFIKATA ZGRADE I IZVJEŠĆA O REDOVITOM PREGLEDU SUSTAVA GRIJANJA I SUSTAVA HLAĐENJA ILI KLIMATIZACIJE U ZGRADI (NN 73/15, 09.07.2015) 1/13 I. OPĆE ODREDBE... 4 Članak

Више

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act EU-projekt: Podrška Pravosudnoj akademiji: Razvoj sustava obuke za buduće suce i državne odvjetnike EU-project: Support to the Judicial Academy: Developing a training system for future judges and prosecutors

Више

Microsoft Word statut srpske manjine.doc

Microsoft Word statut srpske manjine.doc Temeljem članka 27. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina ( Narodne novine br. 155/02.) Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Osijeka na sjednici održanoj 23. prosinca 2003. godine, donijelo je

Више

Osnovna škola Josipa Badalića Graberje Ivanićko Internetska pošta: Zagrebačka 11 Internetska adresa: http:

Osnovna škola Josipa Badalića Graberje Ivanićko Internetska pošta: Zagrebačka 11 Internetska adresa: http: ELEMENTI I MJERILA ZA VREDNOVANJE VLADANJA UČENIKA Na temelju Pravilnika o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi i na temelju Pravilnika o kriterijima za izricanje

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВАРВАРИН ГОДИНА XXХV БРОЈ године В А Р В А Р И Н Лист излази према потреби Годишња претплата 300 дин. Цена овог бро

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВАРВАРИН ГОДИНА XXХV БРОЈ године В А Р В А Р И Н Лист излази према потреби Годишња претплата 300 дин. Цена овог бро СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВАРВАРИН ГОДИНА XXХV БРОЈ 2 16.01.2018.године В А Р В А Р И Н Лист излази према потреби Годишња претплата 300 дин. Цена овог броја 30 дин. Рок за рекламацију 10 дана 1. На основу

Више

P R I J E D L O G O D L U K E O DAVANJU SUGLASNOSTI NA STATUT KNJIŽNICE I ČITAONICE GRADA PRELOGA PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAGATEL

P R I J E D L O G O D L U K E O DAVANJU SUGLASNOSTI NA STATUT KNJIŽNICE I ČITAONICE GRADA PRELOGA PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAGATEL P R I J E D L O G O D L U K E O DAVANJU SUGLASNOSTI NA STATUT KNJIŽNICE I ČITAONICE GRADA PRELOGA PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAGATELJA ZADUŽENI ZA DAVANJE OBRAZLOŽENJA: Maja Lesinger,

Више

Slajd 1

Slajd 1 Polazak u školu prof. Maja Sokač i uč. Snježana Krezo Osnovna škola Tituša Brezovačkog Polazak u školu važan trenutak u životu organizirana i strukturirana sredina sustav vrednovanja i natjecanja doživljavanje

Више

Microsoft Word - 3._Pravilnik_o_sufinanciranju_programa_za_perspektivne_sportase .docx

Microsoft Word - 3._Pravilnik_o_sufinanciranju_programa_za_perspektivne_sportase .docx Na temelju odredbe članka 13. i 14. Statuta Samoborskog športskog saveza Izvršni odbor Samoborskog športskog saveza, na sjednici održanoj 20. lipnja 2016. godine donio je PRAVILNIK O SUFINANCIRANJU PROGRAMA

Више

tel

tel DJEĈJI VRTIĆ SUNĈANA Zagreb, Djeĉji trg 2 Tel.3867-420, fax3867-429 E-mail: djecji.vrtic.suncana@zg.t-com.hr Temeljem ĉl. 4. Zakona o pravu na pristup informacijama i ĉl. 3. Pravilnika o pravu na pristup

Више

Prilog 5 PRIJEDLOG FINANCIJSKOG PLANA DJEČJEG VRTIĆA SUŠAK ZA I PROJEKCIJA PLANA ZA I GODINU OPĆI DIO Prijedlog plana za Proje

Prilog 5 PRIJEDLOG FINANCIJSKOG PLANA DJEČJEG VRTIĆA SUŠAK ZA I PROJEKCIJA PLANA ZA I GODINU OPĆI DIO Prijedlog plana za Proje Prilog 5 PRIJEDLOG FINANCIJSKOG PLANA DJEČJEG VRTIĆA SUŠAK ZA 2019. I PROJEKCIJA PLANA ZA 2020. I 2021. GODINU OPĆI DIO Prijedlog plana za 2019. Projekcija plana za 2020. Projekcija plana za 2021. PRIHODI

Више

SREDNJA POLJOPRIVREDNA ŠKOLA SA DOMOM UČENIKA U ŠAPCU

SREDNJA POLJOPRIVREDNA ŠKOLA SA DOMOM UČENIKA U ŠAPCU ТЕХНИЧКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА НИКОЛА ТЕСЛА КОСТОЛАЦ ПРАВИЛНИК О ОРГАНИЗАЦИЈИ И СИСТЕМАТИЗАЦИЈИ РАДНИХ МЕСТА ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ СА ДОМОМ УЧЕНИКА НИКОЛА ТЕСЛА КОСТОЛАЦ КОСТОЛАЦ, јануар 2019. године Садржај

Више

Na temelju članka 7

Na temelju članka 7 Na temelju članka 7.st.1.t.3. i članka 37. Statuta Srednje škole Gračac u Gračac i uz pribavljeno mišljenje Nastavničkog vijeća, Školski odbor Srednje škole Gračac je na sjednici održanoj 26. ožujka 2015.

Више

Prolaznost studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u akademskoj 2015./16. godini

Prolaznost studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti  u  akademskoj 2015./16. godini Prolaznost studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u akademskoj 2015./16. godini 1. Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Učiteljski studij, Osijek 2. Sveučilišni preddiplomski

Више

POŠTARINA PLAĆENA KOD POŠTE POREČ Poreč-Parenzo, SLUŽBENI GLASNIK GRADA POREČA PARENZO Broj: 07/2015 GODINA: XXXXI PRETPLATNIČKA CIJ

POŠTARINA PLAĆENA KOD POŠTE POREČ Poreč-Parenzo, SLUŽBENI GLASNIK GRADA POREČA PARENZO Broj: 07/2015 GODINA: XXXXI PRETPLATNIČKA CIJ POŠTARINA PLAĆENA KOD POŠTE 52440 POREČ Poreč-Parenzo, 24.07.2015. SLUŽBENI GLASNIK GRADA POREČA PARENZO Broj: 07/2015 GODINA: XXXXI PRETPLATNIČKA CIJENA 200,00 KUNA CIJENA PO KOMADU 30,00 KUNA IZDAVAČ:

Више

Sustav za informatizaciju poslovanja ustanove (SIPU)

Sustav za informatizaciju poslovanja ustanove (SIPU) Sustav za informatizaciju poslovanja ustanove (SIPU) IMPRESUM SADRŽAJ Nakladnik: Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNET Idejno, sadržajno i grafičko oblikovanje i priprema: Tridea d.o.o., Demode

Више

Na temelju članka 54

Na temelju članka 54 Na temelju članka 54. Zakona o ustanovama ( Narodne novine br.76/93.,29/97. i 47/99. ), Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta HRVATSKI DOM PETRINJA, uz prethodnu suglasnost Gradskog vijeća grada Petrinje,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŽUPANIJA SREDNJA ŠKOLA ZLATAR KLASA: URBROJ: 2211/01-380/ Zlatar, Na temelju članka 107. stav

REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŽUPANIJA SREDNJA ŠKOLA ZLATAR KLASA: URBROJ: 2211/01-380/ Zlatar, Na temelju članka 107. stav REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŽUPANIJA SREDNJA ŠKOLA ZLATAR KLASA: URBROJ: 2211/01-380/01-9-02-18- Zlatar, 2018. Na temelju članka 107. stavka 9. i članka 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u

Више

ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање

ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР. САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање вршњачких односа у учењу, животу и раду школе различитих активности вршњачког

Више

DJEČJI VRTIĆ SISAK STARI; Oktavijana Augusta 1, Sisak; 0IB: Tel/Fax: (044) / (044) web: w

DJEČJI VRTIĆ SISAK STARI; Oktavijana Augusta 1, Sisak; 0IB: Tel/Fax: (044) / (044) web: w DJEČJI VRTIĆ SISAK STARI; Oktavijana Augusta 1, Sisak; 0IB: 16572476333 Tel/Fax: (044) 400 315/ (044) 400 311 e-mail : dvsisakstari@optinet.hr; web: www.dvss.hr KLASA: 003-08/18-01/01 URBROJ: 2176/05-19-02-18-11

Више

Na temelju članka 54. Zakona o ustanovama (Narodne novine br. 76/93., 29/97, 47/99 i 35/08) i članka 24. Zakona o knjižnicama (Narodne novine br. 105/

Na temelju članka 54. Zakona o ustanovama (Narodne novine br. 76/93., 29/97, 47/99 i 35/08) i članka 24. Zakona o knjižnicama (Narodne novine br. 105/ Na temelju članka 54. Zakona o ustanovama (Narodne novine br. 76/93., 29/97, 47/99 i 35/08) i članka 24. Zakona o knjižnicama (Narodne novine br. 105/97, 5/98, 104/00 i 69/09), članka 60. Statuta Znanstvene

Више

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/62 21 433; fax: 01/6252-515 OIB: 28129388615 IBAN: HR4923900011100025937 e-mail: czoo.vg@gmail.com web: www.centar-odgojiobrazovanje-velikagorica.skole.hr

Више

MUZEJ GRADA RIJEKE

MUZEJ GRADA RIJEKE Na temelju članka 54. Zakona o ustanovama ("Narodne novine" broj 76/93, 29/97, 47/99 i 35/08), članka 25. Zakona o muzejima ("Narodne novine" broj 110/15) i članka 43. Statuta Muzeja moderne i suvremene

Више

21-Prijedlog izmj. i dop. Pravilnika Kabineta

21-Prijedlog izmj. i dop. Pravilnika Kabineta REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA Kabinet župana Pula, Flanatička 29, p.p. 198 tel.052/372-101, fax: 052/372-104 KLASA: 023-01/13-01/44 URBROJ: 2163/1-02/6-14-3 Pula, 23. siječnja 2014. ŽUPANU ISTARSKE

Више

ODLUKA

ODLUKA Na temelju članka 14. stavak 1. Zakona o proračunu (Narodne novine 87/08,136/12 i 15/15) i članka 36. Statuta Grada Makarske (Glasnik Grada Makarske 08/09 i 13/09,2/13,8/13,9/13- pročišćen tekst i 21/17),

Више

Na temelju odredbe članka 12.i 15. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma («Narodne novine», broj 152/08.) Skupština Turistič

Na temelju odredbe članka 12.i 15. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma («Narodne novine», broj 152/08.) Skupština Turistič Na temelju odredbe članka 12.i 15. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma («Narodne novine», broj 152/08.) Skupština Turističke zajednice općine Lopar, uz prethodnu suglasnost

Више

Microsoft Word - 1.Prehrana i zdravlje ORT

Microsoft Word - 1.Prehrana i zdravlje ORT This image cannot currently be displayed. DETALJNI IZVEDBENI NASTAVNI PLAN PREDMETA OPĆE INFORMACIJE Naziv predmeta Prehrana i zdravlje Studijski program Diplomski sveučilišni studij Održivi razvoj turizma

Више

На основу члана 28

На основу члана 28 На основу члана 28. Закона о заштити од пожара (Служ. гл РС број 11/09) као и члана 185, став 1, ал.11 Статута Средње техничке школе из Сомбора, Школски одбор ове школе, као корисник објеката јавне намене

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BR

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BR REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BRODA Slavonski Brod, studeni 2011. S A D R Ž A J stranica

Више

Raspored ispita - juni NNV.xlsx

Raspored ispita - juni NNV.xlsx ПЕТАК 12.06.2015. СРПСКИ ЈЕЗИК 1 СРПСКИ ЈЕЗИК студенти са ПА, вишом и СРПСКИ ЈЕЗИК 2 ГОВОРНА КУЛТУРА ФОРМЕ УЧТИВОСТИ У СРПСКОМ ЈЕЗИКУ (редовни учитељи и васпитачи) СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ 2 СРПСКОГ

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG ZAKLJUČKA O PROVEDBI PROJEKTA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE "ŠKOL

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG ZAKLJUČKA O PROVEDBI PROJEKTA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ŠKOL REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG ZAKLJUČKA O PROVEDBI PROJEKTA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE "ŠKOLSKI OBROK ZA SVE" Materijal pripremljen u Upravnom

Више

P R A V I L N I K

P R A V I L N I K SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE Zagreb, Ivana Lučića 5 P R A V I L N I K O DODJELI MEDALJA, NAGRADA I PRIZNANJA Zagreb, srpanj 2006. S A D R Ž A J Stranica Opće odredbe... 3 Medalje...

Више

Microsoft Word - PROGRAM jav.potreba odgoj, obrazovanje, kultura, religija,sport 2019.doc

Microsoft Word - PROGRAM jav.potreba odgoj, obrazovanje, kultura, religija,sport 2019.doc Na temelju članka 19. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( Narodne novine br. 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09,36/09, 150/11, 144/12, 19/13, 137/15 i 123/17), a u skladu

Више