Microsoft Word - Pravilnik o zaštiti na radu

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Microsoft Word - Pravilnik o zaštiti na radu"

Транскрипт

1 NACIONALNI CENTAR ZA VANJSKO VREDNOVANJE OBRAZOVANJA PRAVILNIK O ZAŠTITI NA RADU

2 Pravilnik o zaštiti na radu stranica 2 Pravilnik o zaštiti na radu SADRŽAJ I. UVODNE ODREDBE 3 II. ORGANIZACIJA UREĐIVANJA I PROVOĐENJA ZAŠTITE NA RADU 5 III. PRAVA, OBVEZE I ODGOVORNOST 6 IV. PRAVILA ZAŠTITE NA RADU 9 V. ZAŠTITA POSEBNIH KATEGORIJA RADNIKA 14 VI. PRAVA, OBVEZE I ODGOVORNOST POSLODAVCA I NJEGOVIH OVLAŠTENIKA 15 VII. PRAVA, OBVEZE I ODGOVORNOST RADNIKA 15 VIII. NADZOR 16 IX. ISPRAVE, EVIDENCIJE I IZVJEŠTAJI 17 X. PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE 17

3 Pravilnik o zaštiti na radu stranica 3 Na temelju odredbe članka 18. stavka 2. Zakona o zaštiti na radu ( Narodne novine broj 59/96 i 94/96.) i članka 30. Statuta Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja ( Narodne novine broj 01/06), Upravno vijeće Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja na 16. sjednici održanoj dana usvojio je PRAVILNIK O ZAŠTITI NA RADU I. UVODNE ODREDBE Članak 1. Ovim Pravilnikom sukladno djelatnosti, tehnologiji, sredstvima rada, opasnim tvarima i broju zaposlenih, a na temelju izrađene procjene opasnosti, utvrđuje se organizacija provođenja zaštite na radu, pravila zaštite na radu te prava, obveze i odgovornost ovlaštenika i radnika u dijelu u kojem ta pitanja nisu uređena Zakonom o zaštiti na radu, propisima donesenim na temelju njega te kolektivnim ugovorom i ugovorom o radu. Članak 2. Otklanjanje opasnosti za zdravlje i život radnika Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja osigurava primjenom osnovnih, posebnih i priznatih pravila zaštite na radu. U tom cilju utvrđuje organizaciju uređivanja i provođenja zaštite na radu, način izrade programa osposobljavanja za rad na siguran način, osposobljavanje radnika za siguran način rada, poslove s posebnim uvjetima rada, način ispitivanja sredstava rada, opasnih radnih tvari, način na koji se njima mora rukovati, način upotrebe osobnih zaštitnih sredstava i opreme, sustav obavještavanja i upotrebu znakova obavještavanja, izradu pisanih uputa o sigurnom načinu rada, postupak s povrijeđenim i oboljelim radnicima, zaštitu nepušača, zabranu unošenja i uzimanja alkohola i drugih sredstava ovisnosti za vrijeme rada, zaštitu posebnih kategorija radnika, prava, dužnosti i odgovornosti ovlaštenika i radnika i unutarnji nadzor.

4 Pravilnik o zaštiti na radu stranica 4 Članak 3. Otklanjanje opasnosti za život i zdravlje radnika i drugih osoba na radu Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja osigurava i primjenom ponašanja u svezi s zaštitom od požara, postupcima gašenja požara, te evakuacije i spašavanja. Članak 4. Prilozi koji čine sastavni dio ovog Pravilnika su: - popis poslova za koje je potrebno provesti osposobljavanje za rad na siguran način (prilog procjeni opasnosti) - programi osposobljavanja za rad na siguran način - popis sredstava rada s povećanim opasnostima i utvrđenim rokovima pregleda i ispitivanja (prilog procjeni opasnosti) - popis radnih mjesta na kojima se koriste osobna zaštitna sredstva (prilog procjeni opasnosti) - popis opasnih radnih tvari (prilog procjeni opasnosti) - popis radnih prostorija i prostora za koje postoji obveza ispitivanja radnog okoliša (prilog procjeni opasnosti) - popis mjesta za smještaj ormarića sa sanitetskim materijalom - upute za siguran način rada - evidencije, zapisnici i izvješća iz zaštite na radu - odluka o imenovanju odbora za zaštitu na radu - odluka o imenovanju ovlaštenika poslodavca za zaštitu na radu Članak 5. Projektna dokumentacija, tehnička dokumentacija, procjena opasnosti, analize, nalazi, zapisnici, obavijesti, uvjerenja, svjedodžbe, stručna mišljenja, izvješća i druge isprave na temelju kojih se utvrđuje stanje zaštite na radu i primjena pravila zaštite na radu evidentiraju se i pohranjuju u zbirku isprava.

5 Pravilnik o zaštiti na radu stranica 5 Članak 6. Isprave iz prethodnog članka pohranjuju se i čuvaju u Službi za opće poslove i odnose s javnošću s tim da se potrebni pretisci ili originali tih isprava čuvaju i pohranjuju kod ovlaštenika. II. ORGANIZACIJA UREĐIVANJA I PROVOĐENJA ZAŠTITE NA RADU Članak 7. Sve poslove zaštite na radu u skladu s ovim Pravilnikom i drugim propisima organizira, uređuje, nadzire i prati njihovu primjenu ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Članak 8. Određene stručne, savjetodavne i druge poslove zaštite na radu obavljaju osobe ovlaštene i osposobljene za obavljanje poslova zaštite na radu sukladno popisu poslova zaštite na radu i odredbama ovog Pravilnika. Članak 9. Stručne poslove zaštite na radu: procjenu opasnosti, ispitivanja, mjerenja, osposobljavanja i sve druge poslove za koje nema odgovarajuće kadrove i instrumente će ugovoriti s vanjskim stručnim društvom ovlaštenim za obavljanje tih poslova. Članak 10. Ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja može obavljanje poslova zaštite na radu prenijeti i na svojeg ovlaštenog predstavnika-ovlaštenika. Odluka o imenovanju ovlaštenika postaje prilog ovog pravilnika.

6 Pravilnik o zaštiti na radu stranica 6 III. PRAVA, OBVEZE I ODGOVORNOST Ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Članak 11. Ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja je dužan osigurati uređivanje i provođenje zaštite na radu, podzakonskih propisa, tehničkih normi, kolektivnog ugovora i ovog Pravilnika. Ravnatelj obavlja slijedeće poslove zaštite na radu: - predlaže Upravnom vijeću opće akte iz zaštite na radu s prilozima - predlaže izmjene i dopune općih akata iz zaštite na radu i njihovih priloga - prati izvršenje plana i programa mjera zaštite na radu - donosi i prihvaća procjenu opasnosti - usvaja izvješća o stanju zaštite na radu i provođenju mjera zaštite na radu - odlučuje o financiranju pojedinih projekata iz zaštite na radu i obavljanja poslova zaštite na radu - ugovora obavljanje poslova zaštite na radu s vanjskom stručnom ustanovom - ugovara osiguranje radnika za slučaj ozljede na radu i profesionalne bolesti - ugovara usluge sa službama medicine rada radi osiguravanja i ostvarivanja specifične zdravstvene zaštite - donosi odluke i rješenja o provedbi odredaba ovog Pravilnika i drugih propisa iz zaštite na radu - donosi odluku o raspoređivanju radnika za obavljanje poslova zaštite na radu

7 Pravilnik o zaštiti na radu stranica 7 Odbor za zaštitu na radu Odbor za zaštitu na radu ima 3 člana, a čine ga: 1. ravnatelj ili ovlaštenik 2. povjerenik radnika za zaštitu na radu 3. specijalist medicine rada Članak 12. Odluka o imenovanju Odbora za zaštitu na radu nalazi se u prilogu ovog Pravilnika. Mandat članova Odbora za zaštitu na radu traje 4 godine. Sjednice odbora sazivaju se svaka 3 mjeseca. Službe Članak 13. Poslove zaštite na radu obavljaju u okviru svoje djelatnosti svi odjeli i službe u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Članak 14. Svi odjeli i službe koje koriste strojeve i uređaje s povećanim opasnostima dužni su osigurati njihovu ispravnost odnosno mora se utvrditi da li su na tim strojevima i uređajima primijenjeni propisi zaštite na radu i da li zbog nastalih promjena tijekom uporabe ugrožavaju sigurnost i zdravlje radnika. Članak 15. Služba općih poslova i odnosa s javnošću dužna je pripremiti nacrte općih akata, ugovora sa stručnim društvima, ugovora sa službom medicine rada, odluka i drugih pisanih akata. Poslove iz prethodnog stavka moguće je ugovoriti sa vanjskim ovlaštenim društvom.

8 Pravilnik o zaštiti na radu stranica 8 Članak 16. Radnik raspoređen na obavljanje poslova zaštite na radu dužan je upućivati radnike na zdravstvene preglede, voditi o tome evidencije, osigurati izradu programa osposobljavanja, provesti osposobljavanje i provjeru znanja, voditi evidencije te obavljati i druge poslove iz svoje nadležnosti vezane za zaštitu na radu. Članak 17. Odjel ili služba koja nabavlja sredstva rada ili osobna zaštitna sredstva dužna je prije njihove nabave zatražiti uvjerenje ovlaštene stručne ustanove o tome da li je stroj ili uređaj odnosno osobno zaštitno sredstvo proizveden u skladu s propisima zaštite na radu. Povjerenik radnika za zaštitu na radu Članak 18. Izbor i imenovanje povjerenika obavlja se u skladu s odredbama Zakona o zaštiti na radu. Članak 19. Za povjerenika radnika za zaštitu na radu ne može biti imenovan ovlaštenik ravnatelja. Radnici Članak 20. Radnici su dužni obavljati poslove zaštite na radu sukladno Zakonu o zaštiti na radu, Zakona o radu, kolektivnom ugovoru i ugovoru o radu. Odgovornost za povredu radnih obveza radnika utvrđena je u članku 52. ovog Pravilnika, a za prekršaj u kaznenim odredbama Zakona o zaštiti na radu.

9 Pravilnik o zaštiti na radu stranica 9 IV. PRAVILA ZAŠTITE NA RADU Osposobljavanje radnika iz zaštite na radu Osposobljavati se iz zaštite na radu dužni su : Članak ravnatelj ili ovlaštenik - radnici na radnim mjestima prema prilogu I Članak 22. Program i popis radnih mjesta koji se trebaju osposobiti za rad na siguran način nalazi se u prilogu ovog Pravilnika. Članak 23. Osposobljavanje radnika za rad na siguran način po utvrđenom programu organizira i obavlja ovlaštena tvrtka. Članak 24. Provjera znanja provodi se testovima znanja ili usmenim ispitivanjem, a ocjena praktične osposobljenosti promatranjem i ocjenom radnih postupaka na radnom mjestu na kojem radnik radi. Članak 25. Nakon završenog osposobljavanja i provjere osposobljenosti radniku se izdaje svjedodžba. Svjedodžbu izdaje i potpisuje ovlaštene tvrtke. Članak 26. Radniku koji ne zadovolji na provjeri osposobljenosti ravnatelj može rasporediti na drugo radno mjesto (uz prethodnu provjeru osposobljenosti za to radno mjesto) ili s njim raskinuti ugovor o radu.

10 Pravilnik o zaštiti na radu stranica 10 Članak 27. Osposobljavanje i provjera osposobljenosti obavlja se prilikom zapošljavanja radnika u pravilu u radno vrijeme. Članak 28. Za osposobljavanje je potrebno osigurati stručne osobe, prostor, potrebnu dokumentaciju i didaktička sredstva. Obavještavanje Članak 29. Vrste, raspored i postavljanje znakova sigurnosti i sigurnosnih uputa utvrđeni su projektnom dokumentacijom i Planom evakuacije. Poslovi s posebnim uvjetima rada Članak 30. Poslovi s posebnim uvjetima rada utvrđuju se u skladu s ovim Pravilnikom kao što je predviđeno Procjenom opasnosti. Na poslove s posebnim uvjetima rada radnik se može rasporediti tek nakon što je za radnika utvrđeno da ispunjava uvjete utvrđene posebnim pravilima zaštite na radu. Članak 31. Ispunjava li radnik uvjete navedene u prethodnom članku ocjenjuje i nadzor nad tim da li radnik ispunjava uvjete za rad na mjestu s posebnim uvjetima rada obavlja ovlaštenik ravnatelja.

11 Pravilnik o zaštiti na radu stranica 11 Članak 32. Kontrolu periodičnih liječničkih pregleda radnika u utvrđenim rokovima organizira ovlaštenik ravnatelja koji s propisanim ispravama upućuje radnika na liječnički pregled. Popis poslova s posebnim uvjetima rada te utvrđenim opsegom i rokovima pregleda utvrđen je procjenom opasnosti i čini sastavni dio ovog Pravilnika. Sredstva rada i radni okoliš Članak 33. Ispitivanje sredstava rada i radnog okoliša u utvrđenim rokovima organizira ovlaštenik ravnatelja. Članak 34. Ispitana sredstva rada i uređaji koji ne zadovoljavaju osnovna pravila zaštite na radu, isključuju se iz upotrebe sve do njihovog osposobljavanja za daljnji rad u smislu primjene pravila zaštite na radu, a u radnom okolišu koji ne zadovoljava osnovna pravila zaštite na radu, prekida se rad. Odluku o tome donosi ravnatelj odnosno ovlaštenik ravnatelja. Popis sredstava rada te radnih prostorija i radnih prostora s utvrđenim rokovima pregleda i ispitivanja utvrđen je procjenom opasnosti i čini sastavni dio ovog Pravilnika. Osobna zaštitna sredstva Članak 35. Ovisno o procjeni opasnosti i popisu poslova na kojima se moraju upotrebljavati osobna zaštitna sredstva, nabavu osobnih zaštitnih sredstava u dodatnim količinama osigurava ovlaštenik poslodavca. Članak 36. Prilikom uporabe osobnih zaštitnih sredstava radnik se mora pridržavati pravila zaštite na radu, uputa proizvođača, te uputa ovlaštenika ravnatelja.upute o korištenju osobnih zaštitnih sredstava prilikom davanja na korištenje mora dati ovlaštenik predsjednika, zavisno gdje se koriste sredstva. Ako su upute pisane na stranom jeziku, ovlaštenik ih mora dati prevesti na hrvatski jezik.

12 Pravilnik o zaštiti na radu stranica 12 Članak 37. Radnik se ne smije koristiti osobnim zaštitnim sredstvom koje mu nije povjereno i za korištenje kojeg nije osposobljen. Radnik je dužan čuvati, održavati i koristiti osobna zaštitna sredstva sukladno pravilima zaštite na radu. Radnik ne smije popravljati ili obavljati bilo kakve izmjene na osobnom zaštitnom sredstvu ili zaštitnoj napravi osim kada je za to osposobljen i ovlašten. Radnik ne smije odnositi osobna zaštitna sredstva izvan radnih prostorija i prostora osim radi održavanja čistoće tih sredstava. Članak 38. Radnicima se zamjenjuju uništena ili dotrajala osobna zaštitna sredstva samo uz povrat starih, o čemu se vodi propisana evidencija. Popis radnih mjesta na kojima se koriste osobna zaštitna sredstva utvrđen je procjenom opasnosti i čini sastavni dio ovog Pravilnika. Zaštita od požara, evakuacije i spašavanje Članak 39. U slučaju iznenadnog događaja koji može ugroziti živote i zdravlje radnika i ostalih prisutnih osoba, ako ostanu u tim prostorijama, neposredni voditelji evakuacije i spašavanja, dužni su organizirati i osigurati evakuaciju i spašavanje radnika i drugih osoba iz poslovnih prostorija. Članak 40. Obveze iz prethodnog članka ostvaruju se u skladu s planom evakuacije i spašavanja za slučaj požara, eksplozije, prirodnih nepogoda i drugih pojava koje mogu ugroziti živote i zdravlje radnika.

13 Pravilnik o zaštiti na radu stranica 13 Pružanje prve pomoći Članak 41. U slučaju ozljede na radu radnik koji se zatekne na mjestu događaja dužan je o tome hitno izvijestiti radnika osposobljenog i zaduženog za pružanje prve pomoći i neposrednog rukovoditelja. Članak 42. Radnik osposobljen za pružanje prve pomoći dužan je bez odgode doći na mjesto događaja: - ukloniti izvor opasnosti, a ako to nije u mogućnosti, evakuirati radnika iz prostora u kojem je došlo do ozljede, - organizirati pružanje prve pomoći, - prema potrebi pozvati hitnu medicinsku pomoć i organizirati prijevoz ozljeđenog radnika na liječenje u zdravstvenu ustanovu - o događaju, naravi ozljede i poduzetim mjerama odmah izvijestiti neposrednog rukovoditelja Popis sredstava i opreme za pružanje prve pomoći nalazi se u prostoriji tajnice ravnatelja. Zaštita nepušača Članak 43. U svim radnim prostorima Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja zabranjeno je pušenje. Ovlaštenik može posebnom odlukom odrediti prostore i prostorije u kojima je dozvoljeno pušenje. Zabrana unošenja i uzimanja alkohola i drugih sredstava ovisnosti Članak 44. Kontrola unošenja alkohola i drugih sredstava ovisnosti obavlja se na ulazima u prostorije i prostore društva. Kontrolu obavlja čuvar.

14 Pravilnik o zaštiti na radu stranica 14 Članak 45. Provjeru alkoholiziranosti i prepoznavanje simptoma uzimanja drugih sredstava ovisnosti obavlja rukovoditelj odjela ili službe. Članak 46. O obavljenoj provjeri alkoholiziranosti sastavlja se zapisnik. U zapisniku se obvezno upisuju osobni podaci o radniku, podaci o radnom mjestu na koje je raspoređen, okolnosti koje su uzrokovale provjeru alkoholiziranosti, datum, sat, mjesto i rezultat provjere, te izjave radnika čija se alkoholiziranost provjerava, ostalih prisutnih radnika i rukovoditelja odjela ili službi. Odbijanje radnika da potpiše zapisnik ne utječe na valjanost zapisnika kao dokaznog materijala. Zapisnik se prilaže odluci o privremenom udaljenju radnika s radnog mjesta ili iz poslovnih prostora Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanje. Članak 47. U slučaju osnovane sumnje da je radnik pod utjecajem drugih sredstava ovisnosti radnik iz članka 45. ovog Pravilnika dužan je zabraniti radniku daljnji rad, te ga uputiti nadležnom liječniku radi ocjene radne sposobnosti. V. ZAŠTITA POSEBNIH KATEGORIJA RADNIKA Članak 48. Poslovi na kojima ne smiju raditi radnici mlađi od 18 godina, radnici s umanjenom radnom sposobnošću, žene, trudnice i radnici stariji od 60 godina utvrđuju se u procjeni opasnosti, a sukladno odredbama Zakona o radu i Zakona o zaštiti na radu. Navedene kategorije radnika ne smiju se sukladno stavku 1. raspoređivati na poslove s posebnim uvjetima rada, rad u smjenama i na druge poslove koji mogu štetno utjecati na njihovo zdravlje.

15 Pravilnik o zaštiti na radu stranica 15 VI. PRAVA, OBVEZE I ODGOVORNOST POSLODAVCA I NJEGOVIH OVLAŠTENIKA Članak 49. Prava, obveze i odgovornost poslodavca i njegovoj ovlaštenika utvrđena su Zakonom o zaštiti na radu. Odgovornost poslodavca i njegovih ovlaštenika za uređivanje i provođenje zaštite na radu utvrđena je kaznenim odredbama Zakona o zaštiti na radu. VII. PRAVA, OBVEZE I ODGOVORNOST RADNIKA Članak 50. Prava i odgovornost radnika utvrđena su Zakonom o zaštiti na radu, Zakonom o radu i ovim Pravilnikom. Članak 51. Odgovornost radnika utvrđena je propisima iz prethodnog članka i ovim Pravilnikom. Članak 52. Radniku Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja može se izreći mjera predviđena Zakonom o zaštiti na radu ako: - ne izvršava dužnosti iz zaštite na radu propisane zakonom, podzakonskim aktima, tehničkim normama, kolektivnim ugovorom, ugovorom o radu i odredbama ovog Pravilnika, - poslove radnog mjesta obavlja suprotno pravilima zaštite na radu, - ne pristupi obrazovanju i osposobljavanju za samostalan rad na siguran način ili ne pristupi provjeri znanja za samostalan rad na siguran način, - propusti ili odbije raditi pod nadzorom radnika osposobljenog za rad na siguran način, dok ne obavi s uspjehom provjeru svoje osposobljenosti za rad na siguran način, - odbije prihvatiti raspored na drugo radno mjesto za koje se može osposobiti za samostalan rad na siguran način, ako u dva pokušaja ne obavi uspješno provjeru osposobljenosti za rad na siguran način, - odbije napustiti mjesto rada, kada to od njega traži odgovorni rukovoditelj, iz razloga sigurnosti i zaštite zdravlja, - ne prekine rad, kada mu prijeti izravna opasnost po život i zdravlje, zato što nisu primjenjena pravila zaštite na radu,

16 Pravilnik o zaštiti na radu stranica 16 - ne obavi pravodobno liječnički pregled na koji ga uputi odgovorni rukovoditelj ili nadležna služba, - radeći protivno pravilima zaštite na radu, ugrozi sigurnost ili zdravlje drugih radnika, - ne koristi osobna zaštitna sredstva ili zaštitne naprave - ne koristi osobna zaštitna sredstva na način utvrđen ovim Pravilnikom, - ako ošteti ili ukloni oznake upozorenja ili uputa iz zaštite na radu, - odbije udaljiti se s mjesta rada ili iz tvrtke kada je zatečen da radi pod utjecajem alkohola ili drugih sredstava ovisnosti, - odbije pristupiti provjeri zdravstvene sposobnosti ili provjeri da li radi pod utjecajem alkohola, - tijekom rada konzumira alkoholna pića ili druga sredstva ovisnosti ili ih unosi u prostore i prostorije poslodavca, - puši na mjestu na kojem je to zabranjeno zakonom ili ovim Pravilnikom. Članak 53. Radnik mora biti privremeno udaljen s rada, odnosno iz poslovnih prostora Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja na način i u slučajevima utvrđenih Zakonom, kolektivnim ugovorom, aktom kojim se u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja uređuju radni odnosi i ovim Pravilnikom. VIII. NADZOR Članak 54. Nadzor nad provođenjem poslova zaštite na radu obavlja se temeljem Zakona o zaštiti na radu i odredaba ovog Pravilnika.

17 Pravilnik o zaštiti na radu stranica 17 IX. ISPRAVE, EVIDENCIJE I IZVJEŠTAJI Članak 55. Sukladno Zakonu i podzakonskom aktu o vođenju isprava, evidencija i izvještaja, te odredbama ovog Pravilnika čuvaju se isprave, vode evidencije i podnose izvještaji iz područja zaštite na radu. X. PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE Članak 56. Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom donošenja. Članak 57. Izmjene i dopune ovog Pravilnika objavljuju se na način i prema postupku predviđenom za njihovo donošenje. PREDSJEDNICA UPRAVNOG VIJEĆA Klasa: /07-01/32 Urbroj: 437/ doc. dr. sc. Dijana Vican Zagreb,

18 Pravilnik o zaštiti na radu stranica 18 PRILOZI P.I. POPIS POSLOVA I RADNIH MJESTA ZA KOJE JE POTREBNO PROVESTI OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD NA SIGURAN NAČIN 19 P.II. POPIS POSLOVA NA KOJIMA SE MORAJU KORISTITI OSOBNA ZAŠTITNA SREDSTVA S NAZNAKOM SREDSTVA 20

19 Pravilnik o zaštiti na radu stranica 19 P.I. POPIS POSLOVA I RADNIH MJESTA ZA KOJE JE POTREBNO PROVESTI OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD NA SIGURAN NAČIN Prema članku. 27. do 29. Zakona o zaštiti na radu ( Narodne Novine broj 59/96) postoji obveza osposobljavanja za rad na siguran način za radna mjesta: Radno mjesto RM 1.1. čistačica-dostavljač Poslodavac i njegov ovlaštenik za zaštitu na radu moraju biti osposobljeni iz zaštite na radu prema članku 26. Zakona o zaštiti na radu

20 Pravilnik o zaštiti na radu stranica 20 P.II. POPIS POSLOVA NA KOJIMA SE MORAJU KORISTITI OSOBNA ZAŠTITNA SREDSTVA S NAZNAKOM SREDSTVA Radno mjesto Osobna zaštitna sredstva Rok nabave R.M čistačica-dostavljač zaštitna kuta ljetna zaštitna kuta zimska zaštitne rukavice gumene anatomska obuća (drži skočni zglob) jakna 2 godišnje 2 godišnje po potrebi 2 godišnje 1 godišnje R.M vozač R.M. 3.1.administrativni tajnik ravnatelja odijelo (ljetno) košulja cipele odijelo/kostim (zimsko) odijelo/kostim (ljetno) košulja (bluza) 1 godišnje 4 godišnje 1 godišnje 1 godišnje 1 godišnje 2 godišnje

Temeljem odredbe članka 19. Zakona o zaštiti na radu (Narodne novine, 71/14.) i članka 68. Statuta Dječjeg vrtića Sopot Zagreb, Viktora Kovačića 18c,

Temeljem odredbe članka 19. Zakona o zaštiti na radu (Narodne novine, 71/14.) i članka 68. Statuta Dječjeg vrtića Sopot Zagreb, Viktora Kovačića 18c, Temeljem odredbe članka 19. Zakona o zaštiti na radu (Narodne novine, 71/14.) i članka 68. Statuta Dječjeg vrtića Sopot Zagreb, Viktora Kovačića 18c, po prethodnom savjetovanju s sindikalnim povjerenikom,

Више

Na temelju odredbe članka 17. Zakona o zaštiti na radu ("Narodne novine" br. 71/14. ), a u svezi članka 26. i 39. Statuta Zavoda za hitnu medicinu Kop

Na temelju odredbe članka 17. Zakona o zaštiti na radu (Narodne novine br. 71/14. ), a u svezi članka 26. i 39. Statuta Zavoda za hitnu medicinu Kop Na temelju odredbe članka 17. Zakona o zaštiti na radu ("Narodne novine" br. 71/14. ), a u svezi članka 26. i 39. Statuta Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, (URBROJ: 2137-89-13-1250)

Више

KINEZIOLOŠKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU PRAVILNIK 0 ZAŠTITI NA RADU Zagreb, siječanj 2017.

KINEZIOLOŠKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU PRAVILNIK 0 ZAŠTITI NA RADU Zagreb, siječanj 2017. KINEZIOLOŠKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU PRAVILNIK 0 ZAŠTITI NA RADU Zagreb, siječanj 2017. Na temelju članka 63. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (N.N. 123.03., 198 /03., 105./04.,

Више

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU (NN 112/14 i 84/15) I. OPĆE

Више

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje HRVATSKI SABOR 2020 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE Proglašavam Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje, kojega je

Више

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA S L U Ž B E N I G L A S N I K SLUŽBENO GLASILO OPĆINE GRADAC GODINA XXIV Gradac, 27. studenog 2017. BROJ: 24/17 S A D R Ž A J 1. Pravilnik o testiranju na alkohol, droge i

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 Na temelju članka 12. stavka 1. podstavka 15. Statuta Hrvatske komore inženjera strojarstva

Више

______________________ sudu u ___________________

______________________ sudu u ___________________ На основу члана 14. став 1. Закона о безбедности и здрављу на раду (даље: Закон), Школски одбор наседници одржаној дана 30.03.2018. години доноси ПРАВИЛНИК О БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉУ НА РАДУ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ

Више

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU PRAVILNIK O POSTUPAJIU U PREDMETIMA BAGATELNE NABAVE Bjelovar, 15. listopad 2014. Na temelju članka 18. stavka 3. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine br.90/11, 83/13, 143/13)

Више

Na temelju članka 7

Na temelju članka 7 Na temelju članka 7.st.1.t.3. i članka 37. Statuta Srednje škole Gračac u Gračac i uz pribavljeno mišljenje Nastavničkog vijeća, Školski odbor Srednje škole Gračac je na sjednici održanoj 26. ožujka 2015.

Више

KATALOG INFORMACIJA Ustanove za zdravstvenu njegu Ćorluka Mesnička 32, Zagreb T F E

KATALOG INFORMACIJA Ustanove za zdravstvenu njegu Ćorluka Mesnička 32, Zagreb T F E KATALOG INFORMACIJA Ustanove za zdravstvenu njegu Ćorluka 31012015 1 UVOD Pravo na pristup informacijama koje posjeduje, raspolaže ili nadzire Ustanova za zdravstvenu njegu Ćorluka, Mesnička 32, 10000

Више

Nalazi Inspektorata rada u području zaštite na radu Goran Beroš, dipl. ing. stroj.

Nalazi Inspektorata rada u području zaštite na radu Goran Beroš, dipl. ing. stroj. Nalazi Inspektorata rada u području zaštite na radu Goran Beroš, dipl. ing. stroj. Područje djelovanja - nadzor primjene propisa o zaštiti na radu Inspektori rada u području zaštite na radu nadzirali su

Више

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore Prečišćeni tekst Zakona o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu ("Službeni list Republike Crne Gore", br.

Више

(Microsoft Word - Zakon o za\232titi na radu.docx)

(Microsoft Word - Zakon o za\232titi na radu.docx) I. OPĆE ODREDBE Članak 1. (1) Svrha ovoga Zakona je uvođenje mjera za poticanje unapređivanja sigurnosti i zdravlja radnika na radu, sprječavanje ozljeda na radu, profesionalnih bolesti, drugih bolesti

Више

Na temelju članka 45. stavka 5. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/14, 118/14 i 154/14), ministar nadležan za rad uz suglasnost minis

Na temelju članka 45. stavka 5. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/14, 118/14 i 154/14), ministar nadležan za rad uz suglasnost minis Na temelju članka 45. stavka 5. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/14, 118/14 i 154/14), ministar nadležan za rad uz suglasnost ministra nadležnog za zdravlje donosi PRAVILNIK O ISPITIVANJU

Више

Na osnovu člana 84

Na osnovu člana 84 UNIVERZITET U SARAJEVU MAŠINSKI FAKULTET SARAJEVO P R A V I L N I K O ZAŠTITI NA RADU Sarajevo, 10.04.2008. godine 1 Na osnovu Zakona o zaštiti na radu («Službeni list SRBiH», broj: 22/90 i 36/90), i člana

Више

dfsdfsdfadfsvgf

dfsdfsdfadfsvgf Temeljem članka 53. stavka 3. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, broj: 87/08. i 86/09.), članka 26. stavka 2. i članka 30. stavka 3. Zakona o strukovnom obrazovanju

Више

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA Temeljem čl. 3. i čl. 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12), čl. 4. i čl. 5. Zakona o radu (NN 93/14, 127/17) i čl. 18. Statuta Narodne knjižnice i čitaonice Murter,

Више

Microsoft Word - katalog informacija.doc

Microsoft Word - katalog informacija.doc DJEČJI DOM LIPIK LIPIK, Trg dr. Franje Tuđmana 1 KATALOG INFORMACIJA 1. UVODNE ODREDBE Katalog informacija sadrži pregled informacija koje Dječji dom Lipik (u daljem tekstu: Dom), obzirom na svoj djelokrug,

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić PRAVILNIK O KONTROLI ENERGETSKOG CERTIFIKATA ZGRADE I IZVJEŠĆA O REDOVITOM PREGLEDU SUSTAVA GRIJANJA I SUSTAVA HLAĐENJA ILI KLIMATIZACIJE U ZGRADI (NN 73/15, 09.07.2015) 1/13 I. OPĆE ODREDBE... 4 Članak

Више

PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA RAD NA SIGURAN NAČIN - PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA OVLAŠTENIKA POSLODAVCA ZA ZAŠTITU NA RADU -

PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA RAD NA SIGURAN NAČIN - PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA OVLAŠTENIKA POSLODAVCA ZA ZAŠTITU NA RADU - PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA RAD NA SIGURAN NAČIN - PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA OVLAŠTENIKA POSLODAVCA ZA ZAŠTITU NA RADU - 1. SUSTAV i ORGANIZACIJA ZAŠTITE NA RADU Zaštita na radu je skup svih propisanih mjera

Више

Na temelju članka 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, 87/08., 86/09., 92/10.,105/10,90/11., 5/12, 16,12,86

Na temelju članka 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, 87/08., 86/09., 92/10.,105/10,90/11., 5/12, 16,12,86 Na temelju članka 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, 87/08., 86/09., 92/10.,105/10,90/11., 5/12, 16,12,86/12, 94/13) i 152/14) i članaka 58. Statuta Osnovne

Више

Microsoft Word statut srpske manjine.doc

Microsoft Word statut srpske manjine.doc Temeljem članka 27. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina ( Narodne novine br. 155/02.) Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Osijeka na sjednici održanoj 23. prosinca 2003. godine, donijelo je

Више

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act EU-projekt: Podrška Pravosudnoj akademiji: Razvoj sustava obuke za buduće suce i državne odvjetnike EU-project: Support to the Judicial Academy: Developing a training system for future judges and prosecutors

Више

Analiza stanja sustava civilne zaštite na području općine Ljubešćica za godinu

Analiza stanja sustava civilne zaštite na području općine Ljubešćica za godinu Smjernice za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite za razdoblje 2017. 2020. UVOD Zakonom o sustavu civilne zaštite ( Narodne novine broj 82/2015.) određeno je da sustav civilne zaštite obuhvaća

Више

SVEUCILISTE U ZAGREBU PRIRODOSLOVNO - MATEMATICKI FAKULTET ZAGREB, Horvatovac 102a OIB: 'liil(01) ll fax (01) e-ma

SVEUCILISTE U ZAGREBU PRIRODOSLOVNO - MATEMATICKI FAKULTET ZAGREB, Horvatovac 102a OIB: 'liil(01) ll fax (01) e-ma SVEUCILISTE U ZAGREBU PRIRODOSLOVNO - MATEMATICKI FAKULTET 10 000 ZAGREB, Horvatovac 102a OIB: 28163265527 'liil(01) 46 06 0ll fax (01) 46 06 013 e-mail dekanat@dekanat.pm hr KLASA: 003-05/19-01/16 URBROJ:

Више

Kontrolna lista za obilazak radnog mjesta Stomatološki tehničar KONTROLNA LISTA ZA OBILAZAK RADNOG MJESTA Svrha obilaska radnog mjesta je utvrditi, uk

Kontrolna lista za obilazak radnog mjesta Stomatološki tehničar KONTROLNA LISTA ZA OBILAZAK RADNOG MJESTA Svrha obilaska radnog mjesta je utvrditi, uk KONTROLNA LISTA ZA OBILAZAK RADNOG MJESTA Svrha obilaska radnog mjesta je utvrditi, ukloniti ili nadzirati štetne utjecaje na radnom mjestu. Kao pomoćno sredstvo za kontrolu i ocjenu radnog okoliša, uvjeta

Више

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja o zaštiti pojedinaca u vezi

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja o zaštiti pojedinaca u vezi Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju

Више

Kontrolna lista za obilazak radnog mjesta Doktor medicine u bolnici KONTROLNA LISTA ZA OBILAZAK RADNOG MJESTA Svrha obilaska radnog mjesta je utvrditi

Kontrolna lista za obilazak radnog mjesta Doktor medicine u bolnici KONTROLNA LISTA ZA OBILAZAK RADNOG MJESTA Svrha obilaska radnog mjesta je utvrditi KONTROLNA LISTA ZA OBILAZAK RADNOG MJESTA Svrha obilaska radnog mjesta je utvrditi, ukloniti ili nadzirati štetne utjecaje na radnom mjestu. Kao pomoćno sredstvo za kontrolu i ocjenu radnog okoliša, uvjeta

Више

novi pravilnik.txt - stari pravilnik

novi pravilnik.txt - stari pravilnik 1PRAVILNIK 2O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU 3I. OPĆE ODREDBE 4Članak 1. 5(1) Ovim se Pravilnikom propisuju uvjeti pod kojima poslodavac za svoje potrebe i fizička ili pravna osoba mogu biti ovlašteni

Више

REPUBLIKA HRVATSKA LIĈKO-SENJSKA ŢUPANIJA DOM ZDRAVLJA NOVALJA KLASA: /19-01/01 UR.BROJ : 2125/ Novalja, 02. siječnja godine Na

REPUBLIKA HRVATSKA LIĈKO-SENJSKA ŢUPANIJA DOM ZDRAVLJA NOVALJA KLASA: /19-01/01 UR.BROJ : 2125/ Novalja, 02. siječnja godine Na REPUBLIKA HRVATSKA LIĈKO-SENJSKA ŢUPANIJA DOM ZDRAVLJA NOVALJA KLASA: 035-01/19-01/01 UR.BROJ : 2125/72-01-19-1 Novalja, 02. siječnja 2019. godine Na temelju članka 2. i članka 18. stavka 3. Uredbe o uredskom

Више

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/ dr. zak

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU (Sl. list SRJ, br. 24/98 i Sl. glasnik RS, br. 101/ dr. zak 0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/2005 - dr. zakon i 36/2009 - dr. zakon) Član 1 Ovim zakonom uređuju

Више

Zagreb, 3. veljače 2017.

Zagreb, 3. veljače 2017. Zagreb, 3. veljače 2017. Na temelju članka 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/08., 86/09., 92/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 94/13. i 152/14.) i članka 76. Statuta

Више

Na temelju članka 107. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10-ispr., 90/

Na temelju članka 107. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10-ispr., 90/ Na temelju članka 107. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10-ispr., 90/11, 16/12, 86/12, 94/13, 136/14 - RUSRH, 152/14, 7/17

Више

HRVATSKI SABOR

HRVATSKI SABOR HRVATSKI SABOR 573 Na temelju ĉlanka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA STRUKOVNO OBRAZOVANJE I OBRAZOVANJE ODRASLIH Proglašavam Zakon o agenciji za strukovno

Више

OPIS POSLOVA I PODACI O PLAĆI MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED ZAGREB - Poreznik III za utvrđivanje poreza i doprinosa na dobit O

OPIS POSLOVA I PODACI O PLAĆI MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED ZAGREB - Poreznik III za utvrđivanje poreza i doprinosa na dobit O OPIS POSLOVA I MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED ZAGREB - Poreznik III za utvrđivanje poreza i doprinosa na dobit Obavlja jednostavne upravne i druge stručne poslove za fizičke i pravne

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3)

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3) Na temelju članaka 29. i 174. Statuta Osnovne škole Vjenceslava Novaka, Školski odbor Osnovne škole Vjenceslava Novaka na sjednici održanoj 16. ožujka 2017. donio je POSLOVNIK O RADU Vijeća roditelja I.

Више

Завод за хитну медицинску помоћ Крагујевац Број: 01/ Дана: год. Крагујевац На основу члaна 136. Закона о здравственој заштити (Служ

Завод за хитну медицинску помоћ Крагујевац Број: 01/ Дана: год. Крагујевац На основу члaна 136. Закона о здравственој заштити (Служ Завод за хитну медицинску помоћ Крагујевац Број: 01/2452-15 Дана: 01.12.2015. год. Крагујевац На основу члaна 136. Закона о здравственој заштити (Службени гласник РС бр. 107/05, 72 /09, 88/10, 99/10, 57/11,

Више

Creative Dept

Creative Dept STATUT STUDENTSKOG ZBORA EDWARD BERNAYS VISOKE ŠKOLE ZA KOMUNIKACIJSKI MENADŽMENT Zagreb, 26. studenoga 2015. Na temelju odredbe čl. 7. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (NN

Више

JAVNA VATROGASNA POSTROJBA GRADA ZAGREBA ZAGREB, Savska cesta broj 1 Sukladno članku 10. Zakona o pravu na pristup informacijama (Narodne novine 25/12

JAVNA VATROGASNA POSTROJBA GRADA ZAGREBA ZAGREB, Savska cesta broj 1 Sukladno članku 10. Zakona o pravu na pristup informacijama (Narodne novine 25/12 JAVNA VATROGASNA POSTROJBA GRADA ZAGREBA ZAGREB, Savska cesta broj 1 Sukladno članku 10. Zakona o pravu na pristup informacijama (Narodne novine 25/12.) Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba (u nastavku

Више

Microsoft Word - PZ_459

Microsoft Word - PZ_459 KLUB ZASTUPNIKA IDS-a PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZBORIMA ZASTUPNIKA U HRVATSKI SABOR Zagreb, listopad 2009. 1 PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZBORIMA ZASTUPNIKA

Више

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine broj 87/08.,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI RADA NADZORNIH ODBORA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA U VLASNIŠTVU/SUVLASNIŠTVU

Више

Na osnovu člana 33 stav 9 Zakona o zaštiti od nejonizujućih zračenja ( Službeni list CG, broj 35/13) Ministarstvo održivog razvoja i turizma, donijelo

Na osnovu člana 33 stav 9 Zakona o zaštiti od nejonizujućih zračenja ( Službeni list CG, broj 35/13) Ministarstvo održivog razvoja i turizma, donijelo Na osnovu člana 33 stav 9 Zakona o zaštiti od nejonizujućih zračenja ( Službeni list CG, broj 35/13) Ministarstvo održivog razvoja i turizma, donijelo je PRAVILNIK O BLIŽEM SADRŽAJU AKCIONOG PROGRAMA O

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД I Су-1 265/ године Б е о г р а д ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА У ВРХОВНОМ КАСАЦИОН

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД I Су-1 265/ године Б е о г р а д ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА У ВРХОВНОМ КАСАЦИОН Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД I Су-1 265/15 01. 12. 2015. године Б е о г р а д ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА У ВРХОВНОМ КАСАЦИОНОМ СУДУ Децембар 2015. године 2 На основу члана 52.

Више

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (Službene novine Federacije BiH, br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0 Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 20a. stav (3) Zakona o radu ("Službene novine

Више

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/62 21 433; fax: 01/6252-515 OIB: 28129388615 IBAN: HR4923900011100025937 e-mail: czoo.vg@gmail.com web: www.centar-odgojiobrazovanje-velikagorica.skole.hr

Више

Правилник о безбедности и здрављу на раду

Правилник о безбедности и здрављу на раду ВИСОКА ТЕХНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА У НОВОМ САДУ Школска 1 НОВИ САД ПРАВИЛНИК О БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉУ НА РАДУ Нови Сад, 2019. година Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду 1 ВИСОКА

Више

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O POLJOPRIVREDNOJ SAVJETODAVNOJ SLUŽBI Proglašavam Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi,

Више

Правилник о начину и програму стручног оспособљавања и начину полагања стручног испита за службеника за јавне набавке Правилник је објављен у "Службен

Правилник о начину и програму стручног оспособљавања и начину полагања стручног испита за службеника за јавне набавке Правилник је објављен у Службен Правилник о начину и програму стручног оспособљавања и начину полагања стручног испита за службеника за јавне набавке Правилник је објављен у "Службеном гласнику РС", бр. 77/2014 и 83/2015. Опште одредбе

Више

Aktualne izmjene i najave izmjena u propisima zaštite na radu Jere Gašperov, dipl. ing. stroj. načelnik Sektora za zaštitu na radu

Aktualne izmjene i najave izmjena u propisima zaštite na radu Jere Gašperov, dipl. ing. stroj. načelnik Sektora za zaštitu na radu Aktualne izmjene i najave izmjena u propisima zaštite na radu Jere Gašperov, dipl. ing. stroj. načelnik Sektora za zaštitu na radu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti na radu (ZZR) N.N., br.

Више

Microsoft Word - Document1

Microsoft Word - Document1 HRVATSKI SABOR Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim 2491 ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O PRAVU NA PRISTUP INFORMACIJAMA Proglašavam Zakon o pravu na pristup informacijama, koji je donio

Више

ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА

ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА На основу члана 16 Закона о заштити узбуњивача ( Сл. Гласник РС, бр. 128/2014) (даље: Закон) и Правилника о начину унутрашњег узбуњивања, начину одређивања овлашћеног лица код послодавца, као и другим

Више

ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА ПРАВИЛНИК О БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉУ НА РАДУ У Београду, март године

ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА ПРАВИЛНИК О БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉУ НА РАДУ У Београду, март године ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА ПРАВИЛНИК О БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉУ НА РАДУ У Београду, март 2015. године На основу члана 14. став 1. Закона о безбедности и здрављу на раду ( Службени гласник РС, број 101/05), чл.

Више

Na temelju clanka 15. stavak 2. Zakona o javnoj nabavi (NN broj 120/2016) i clanka 11. Statuta (procisceni tekst) Podi Sibenik d.o.o., Uprava drustva

Na temelju clanka 15. stavak 2. Zakona o javnoj nabavi (NN broj 120/2016) i clanka 11. Statuta (procisceni tekst) Podi Sibenik d.o.o., Uprava drustva Na temelju clanka 15. stavak 2. Zakona o javnoj nabavi (NN broj 120/2016) i clanka 11. Statuta (procisceni tekst) Podi Sibenik d.o.o., Uprava drustva Podi Sibenik d.o.o. dana 29. lipnja 2017. godine donosi

Више

Osnovna škola Matije Gupca Davorina Bazjanca 2 Zagreb, Hrvatska Tel: (01) Fax : (01) MB: OIB: E-M

Osnovna škola Matije Gupca Davorina Bazjanca 2 Zagreb, Hrvatska   Tel: (01) Fax : (01) MB: OIB: E-M Osnovna škola Matije Gupca Davorina Bazjanca 2 Zagreb, Hrvatska www.os-mgubec.hr Tel: (01) 3836 571 Fax : (01) 3649134 MB: 3273946 OIB:92120285716 E-MAIL: os-zagreb-066@skole.t-com.hr Klasa:602-02/12-01/01

Више

ISSN SLUŽBENE NOVINE GRADA BUZETA Buzet, 13. ožujka Broj: 2 Godina: XXII Izdavač: GRAD BUZET Uredništvo: Buzet, II. istarske bri

ISSN SLUŽBENE NOVINE GRADA BUZETA Buzet, 13. ožujka Broj: 2 Godina: XXII Izdavač: GRAD BUZET Uredništvo: Buzet, II. istarske bri ISSN 1848-6835 SLUŽBENE NOVINE GRADA BUZETA Buzet, 13. ožujka 2014. Broj: 2 Godina: XXII Izdavač: GRAD BUZET Uredništvo: 52420 Buzet, II. istarske brigade 11 Primatelj: Tel: 662-854; Fax: 662-676 Web:

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU HEP-PLIN D.O.O., OSIJEK Osijek,

Више

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji Na temelju odredbi članka 30. Statuta Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru, Izvršni odbor Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru (u nastavku teksta: HSSRM) dana 17. svibnja 2018. godine odluka

Више

Microsoft Word - HKS Poslovnik o radu Skupštine HKS-a.doc

Microsoft Word - HKS Poslovnik o radu Skupštine HKS-a.doc Poslovnik o radu Skupštine Hrvatskog konjičkog saveza Temeljem Članka 27, Stavak 14, Statuta Hrvatskog konjičkog saveza, usvojenog na Skupštini Hrvatskog konjičkog saveza održanoj 17.11.2007., na svojoj

Више

На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1

На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1 На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1.12.2016.године донео је ПОСЛОВНИК О РАДУ УПРАВНОГ

Више

FINAL-Pravilnik o sustavu osiguravanja kvalitete - SENAT lektorirano

FINAL-Pravilnik o sustavu osiguravanja kvalitete - SENAT lektorirano Na temelju članka 21. Statuta Sveučilišta u Zagrebu, a u skladu s člankom 18. stavcima 5. i 6. Zakona o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju (NN 45/09) Senat Sveučilišta u Zagrebu na

Више

На основу члана 14. Закона о безбедности и здрављу на раду ( Сл.гласник РС", бр. 101/2005 и 91/2015), а у вези са чланом 80. Закона о раду ( Сл.гласни

На основу члана 14. Закона о безбедности и здрављу на раду ( Сл.гласник РС, бр. 101/2005 и 91/2015), а у вези са чланом 80. Закона о раду ( Сл.гласни На основу члана 14. Закона о безбедности и здрављу на раду ( Сл.гласник РС", бр. 101/2005 и 91/2015), а у вези са чланом 80. Закона о раду ( Сл.гласник PC" бр. 24/05, 61/05, 54/2009, 32/2013 и 75/2014),

Више

Pravilnik o radu školske knjižnice

Pravilnik o radu školske knjižnice REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I SPORTA OSNOVNA ŠKOLA FRANJE HORVATA KIŠA, LOBOR TRG SVETE ANE 28 PRAVILNIK o radu školske knjižnice Lobor, listopad 2011. Na temelju članka 159.

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić PRAVILNIK O ODRŽAVANJU GRAĐEVINA (NN 122/14, 25.10.2014.) 1 1 0 OPĆE ODREDBE... 3 Članak 1.... 3 Članak 2.... 3 Članak 3.... 4 Članak 4.... 4 Članak 5.... 4 ODRŽAVANJE GRAĐEVINE... 5 Uvjeti za održavanje

Више

P/ Na temelju članka 23. Statuta Hrvatske energetske regulatome agencije, klasa: /13-01/05, urbroj: /13-14, od 16. listopada i

P/ Na temelju članka 23. Statuta Hrvatske energetske regulatome agencije, klasa: /13-01/05, urbroj: /13-14, od 16. listopada i P/115144 Na temelju članka 23. Statuta Hrvatske energetske regulatome agencije, klasa: 011-01/13-01/05, urbroj: 371-01/13-14, od 16. listopada 2013. i članka 22. stavka 1. Pravilnika o unutarnjoj reviziji

Више

Microsoft Word - poslovnik savet.doc

Microsoft Word - poslovnik savet.doc СТОМАТОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА На основу члана. Статута Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, Савет Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, на седници од, донео је седећи П О С Л О В Н И К

Више

На основу члана 3. и члана 14. Закона о безбедности и здравља на раду (Сл. гласник РС бр.101/05) и члана 80. Закона о раду (Сл. гласинк РС бр. 24/2005

На основу члана 3. и члана 14. Закона о безбедности и здравља на раду (Сл. гласник РС бр.101/05) и члана 80. Закона о раду (Сл. гласинк РС бр. 24/2005 На основу члана 3. и члана 14. Закона о безбедности и здравља на раду (Сл. гласник РС бр.101/05) и члана 80. Закона о раду (Сл. гласинк РС бр. 24/2005., 61/2005). Савет Високе техничке школе струковних

Више

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20 NN 1/2019 (2.1.2019.), Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju MINISTARSTVO FINANCIJA Na temelju članka 106. stavka

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje i Odlu

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje i Odlu REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje 2008.-2016. i Odluke ministra gospodarstva (KLASA: 402-01/14-01/828,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv

REPUBLIKA HRVATSKA, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv REPUBLIKA HRVATSKA, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 2, Zagreb, OIB: 64434885131, zastupana po ministru rada i mirovinskoga sustava, prof. dr. sc. Mirandu Mrsiću, dr. med., temeljem Odluke Vlade

Више

Microsoft Word - 3. KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA ZAKONA, DRUGIH PROPISA I AKATA

Microsoft Word - 3. KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA ZAKONA, DRUGIH PROPISA I AKATA VLADA REPUBLIKE HRVATSKE 3402 Na temelju članka 30. stavka 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 101/98, 15/2000, 117/2001, 199/2003, 30/2004 i 77/2009), Vlada Republike Hrvatske

Више

Na temelju članaka 3

Na temelju članaka 3 Na temelju članaka 3.,4., 11. i 15. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine br. 36/95, 70/97, 128/99, 57/00, 129/00, 59/01, 26/03, 82/04, 110/04, 178/04, 38/09, 79/09, 153/09, 49/11, 84/11, 90/11,

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A

R E P U B L I K A   H R V A T S K A Na temelju članka 26. stavka 1. i članka 27. Zakona o koncesijama ( Narodne novine br. 143/12), članka 12. stavka 1. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine br. 36/95, 70/97, 128/99, 57/00, 129/00,

Више

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine broj 86/08, 61 Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61/11 i 4/18) Gradonačelnik Grada Rijeke, na prijedlog

Више

Pravilnik o načinu i uvjetima sprječavanja i suzbijanja zlouporaba i prijevara u pružanju usluga elektroničke pošte

Pravilnik o načinu i uvjetima sprječavanja i suzbijanja zlouporaba i prijevara u pružanju usluga elektroničke pošte HRVATSKA AGENCIJA ZA POŠTU I ELEKTRONIČKE KOMUNIKACIJE Temeljem članka 12. stavka 1. i članka 107. stavka 12. Zakona o elektroničkim komunikacijama (»Narodne novine«br. 73/08), Vijeće Hrvatske agencije

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić Pravilnik o tehničkom pregledu građevine (NN 46/18, 26.05.2018.) 1 8 MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA, PROSTORNOG UREĐENJA I GRADITELJSTVA... Error! Bookmark not defined. I. OPĆE ODREDBE... 3 Članak 1....

Више

(Microsoft Word - Poziv za dostavu ponude 2019.SREDSTVA ZA PRANJE I \310I\212\306ENJE.docx)

(Microsoft Word - Poziv za dostavu ponude 2019.SREDSTVA ZA PRANJE I \310I\212\306ENJE.docx) UČENIČKI DOM MARIJE JAMBRIŠAK Opatička 14, Zagreb e-mail adresa: ruzica.borosa@ma-ja.hr web adresa: http://www.ma-ja.hr tel. 01/4851-810, fax: 4851-809 KLASA: 333-06/18-01/05 URBROJ:251-488-01-18-3 EMV

Више

BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА ZAKONODAVNO POVJERENSTVO ЗАКОНОДАВНА КОМИСИЈА ZAKONO

BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА ZAKONODAVNO POVJERENSTVO ЗАКОНОДАВНА КОМИСИЈА ZAKONO BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА ZAKONODAVNO POVJERENSTVO ЗАКОНОДАВНА КОМИСИЈА ZAKONODAVNA KOMISIJA Mladena Maglova 2, 76100 Brčko distrikt

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA GRAD OSIJEK GRADONAČELNIK PRIJEDLOG RJEŠENJA o sklapanju ugovora o pružanju platnih usluga OTP Banka d.d. Osijek, prosinac 2015. Materijal pripremio: Upravni

Више

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU)

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) EUROPSKA UNIJA Fond europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) Ministarstvo socijalne politike i mladih Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fonda europske pomoći za

Више

PROVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) 2017/ оd prosinca o utvrđivanju administrativnih i znanstvenih zahtjeva koji se od

PROVEDBENA  UREDBA  KOMISIJE  (EU) 2017/ оd prosinca o utvrđivanju  administrativnih  i znanstvenih  zahtjeva  koji  se  od 30.12.2017. L 351/55 PROVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) 2017/2468 оd 20. prosinca 2017. o utvrđivanju administrativnih i znanstvenih zahtjeva koji se odnose na tradicionalnu hranu iz trećih zemalja u skladu

Више

Bosna i Hercegovina FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE HERCEGBOSANSKA ŽUPANIJA MINISTARSTVO GRADITELJSTVA, OBNOVE, PROSTORNOG UREĐENJA I ZAŠTITE OKOLIŠA L

Bosna i Hercegovina FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE HERCEGBOSANSKA ŽUPANIJA MINISTARSTVO GRADITELJSTVA, OBNOVE, PROSTORNOG UREĐENJA I ZAŠTITE OKOLIŠA L Bosna i Hercegovina FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE HERCEGBOSANSKA ŽUPANIJA MINISTARSTVO GRADITELJSTVA, OBNOVE, PROSTORNOG UREĐENJA I ZAŠTITE OKOLIŠA L I V N O PLAN JAVNIH NABAVA U MINISTARSTVU GRADITELJSTVA,

Више

ISSN Službeno glasilo Grada Knina broj siječnja GODINA 1/ siječnja BROJ 1 S A D R Ž A J O D L U K A o određivanju sl

ISSN Službeno glasilo Grada Knina broj siječnja GODINA 1/ siječnja BROJ 1 S A D R Ž A J O D L U K A o određivanju sl ISSN 1849-4005 GODINA 1/16 25. siječnja 2016. BROJ 1 S A D R Ž A J O D L U K A o određivanju službenika za informiranje...2 GRADONAČELNIK KLASA: 119-01/16-01/1 URBROJ: 2182/10-02-16-1 Knin, 15. siječnja

Више

BOSNA I HERCEGOVINA

BOSNA I HERCEGOVINA BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON KANTONALNO TUŽILAŠTVO ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA Broj: T04 0 KTK 0035766 18 Zenica, 24.07.2019. godine OPŠTINSKI SUD ZENICA Sudija

Више

На основу члана 28

На основу члана 28 На основу члана 28. Закона о заштити од пожара (Служ. гл РС број 11/09) као и члана 185, став 1, ал.11 Статута Средње техничке школе из Сомбора, Школски одбор ове школе, као корисник објеката јавне намене

Више

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranju javnih potreba Grada Varaždina ( Službeni vjesnik

Више

Narodne novine, broj 70/10. i 93/14.) Napomena: Primjenjuje se u dijelu u kojem nije u suprotnosti sa Zakonom o radu (NN 93/14.) PRAVILNIK O POSLOVIMA

Narodne novine, broj 70/10. i 93/14.) Napomena: Primjenjuje se u dijelu u kojem nije u suprotnosti sa Zakonom o radu (NN 93/14.) PRAVILNIK O POSLOVIMA Narodne novine, broj 70/10. i 93/14.) Napomena: Primjenjuje se u dijelu u kojem nije u suprotnosti sa Zakonom o radu (NN 93/14.) PRAVILNIK O POSLOVIMA NA KOJIMA RADNIK MOŽE RADITI SAMO NAKON PRETHODNOG

Више

( Dr\236avni plan mjera za slu\350aj izvanrednih i iznenadnih one\350i\232\346enja voda)

( Dr\236avni plan mjera za slu\350aj izvanrednih i iznenadnih one\350i\232\346enja voda) VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Na temelju članka 70. stavka 2. Zakona o vodama (»Narodne novine«, broj 153/2009), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 7. siječnja 2011. godine donijela DRŽAVNI PLAN

Више

POZIV ZA DOSTAVU PONUDE: Usluga izrade studije povij. razvoja trga CIMITER sa priključnim ulicama sa valoriz. arh. i urban. značajki, arh. snimka i id

POZIV ZA DOSTAVU PONUDE: Usluga izrade studije povij. razvoja trga CIMITER sa priključnim ulicama sa valoriz. arh. i urban. značajki, arh. snimka i id REPUBLIKA HRVATSKA LIČKO - SENJSKA ŽUPANIJA G R A D S E NJ KLASA: 406-01/19-01/107 URBROJ: 2125-03/03/15-19-03 Senj, 18. srpnja 2019. g. POZIV ZA DOSTAVU PONUDE Sukladno članku 15. Zakona o javnoj nabavi

Више

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Младена Маглова 2, Брчко дистрикт БиХ, телефон и факс: 049/ БОСНА И

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Младена Маглова 2, Брчко дистрикт БиХ, телефон и факс: 049/ БОСНА И БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Младена Маглова 2, 76100 Брчко дистрикт БиХ, телефон и факс: 049/215-516 БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА

Више

RED. BR. CILJ ROKOVI INDIKATOR POSTIZANJA CILJA ODGOVORNA OSOBA 1. Osigurati pristup pravima iz sustava socijalne skrbi svim građanima radi osiguravan

RED. BR. CILJ ROKOVI INDIKATOR POSTIZANJA CILJA ODGOVORNA OSOBA 1. Osigurati pristup pravima iz sustava socijalne skrbi svim građanima radi osiguravan RED. BR. CILJ ROKOVI INDIKATOR POSTIZANJA CILJA ODGOVORNA OSOBA 1. Osigurati pristup pravima iz sustava socijalne skrbi svim građanima radi osiguravanja osnovnih životnih potreba, u skladu s načelima socijalne

Више

Microsoft Word - Document1

Microsoft Word - Document1 HRVATSKI SABOR 3635 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O RADU Proglašavam Zakon o radu, koji je Hrvatski sabor donio na sjednici 4. prosinca 2009. godine.

Више

Microsoft Word - Pravilnik o postupku unutrašnjeg uzbunjivanja Srednjoškolskog doma.doc

Microsoft Word - Pravilnik o postupku unutrašnjeg  uzbunjivanja Srednjoškolskog doma.doc Средњошколски дом у Новом Саду Дел.бр: 01-896 Датум: 03.12.2015. ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА У СРЕДЊОШКОЛСКОМ ДОМУ Нови Сад, децембар 2015. 1 На основу члана 16. став 1. Закона о заштити

Више

DJEČJI VRTIĆ IVANIĆ GRAD

DJEČJI VRTIĆ IVANIĆ GRAD REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD LABIN Gradonačelnik Klasa: 008-01/18-01/4 Urbroj: 2144/01-01-18-3 Labin, 17. rujna 2018. Na temelju Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (NN

Више

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН Зрењанин, Др Емила Гаврила бр. 15 П Р А В И Л Н И К О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА КОД ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊА

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН Зрењанин, Др Емила Гаврила бр. 15 П Р А В И Л Н И К О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА КОД ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊА ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН Зрењанин, Др Емила Гаврила бр. 15 П Р А В И Л Н И К О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА КОД ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН децембар 2015. На основу члана 16. став 1. Закона

Више

II Поступак унутрашњег узбуњивања Члан 3. Поступак унутрашњег узбуњивања започиње достављањем информације Овлашћеном лицу у вези са узбуњивањем, писме

II Поступак унутрашњег узбуњивања Члан 3. Поступак унутрашњег узбуњивања започиње достављањем информације Овлашћеном лицу у вези са узбуњивањем, писме II Поступак унутрашњег узбуњивања Члан 3. Поступак унутрашњег узбуњивања започиње достављањем информације Овлашћеном лицу у вези са узбуњивањем, писмено или усмено. Члан 4. Писмено достављање информације

Више

HRVATSKI SABOR Rz. br. 592 KLASA: /19 01/38 URBROJ: Zagreb, 28. veljače ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGASABORA PREDSJEDNICA

HRVATSKI SABOR Rz. br. 592 KLASA: /19 01/38 URBROJ: Zagreb, 28. veljače ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGASABORA PREDSJEDNICA HRVATSKI SABOR Rz. br. 592 KLASA: 022-03/19 01/38 URBROJ: 65 19 02 Zagreb, 28. veljače 2019. ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGASABORA PREDSJEDNICAMAI PREDSJEDNICI M A RADNIH TIJELA Na temelju članaka

Више