Poštovani Medtronic,

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Poštovani Medtronic,"

Транскрипт

1 PROGRAM RADA I FINANCIJSKI PLAN ZAGREBAČKOG DIJABETIČKOG DRUŠTVA ZA godinu Prema Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija (NN 121/2014, NN 119/2015)

2 1. PROGRAM RADA ZA g. Planirani osnovni projekti Zagrebačkog dijabetičkog društva u 2018.godini: 1. nastavak Obiteljskog savjetovališta za oboljele od dijabetesa tipa 1 i tipa 2 te njihove obitelji - kontinuirano od siječnja do prosinca uz pauzu u srpnju i kolovozu U okviru Zagrebačkog dijabetičkog društva, savjetovalište je zamišljeno kao niz aktivnosti u okviru kojih bi svi zainteresirani mogli dobiti odgovarajuću edukaciju o načinima samokontrole, pravilnoj prehrani, odgovarajućim sportsko rekreativnim aktivnostima, sudjelovati u motivacijskim radionicama, izmijeniti iskustva s ostalim dijabetičarima i informirati se kod stručnjaka o problemima koji su specifični samo za njih. Ciljane skupine korisnika su osobe oboljele od dijabetesa i članovi njihovih obitelji, bez obzira na tip dijabetesa i životnu dob. Posebna pozornost posvetit će se novo dijagnosticiranim oboljelima, kojima je neophodna psihosocijalna podrška radi što lakšeg prihvaćanja dijagnoze, promjene životnih navika (npr. prehrana, prestanak pušenja i slično). Očekivani rezultati navedenih aktivnosti doveli bi do bolje motiviranosti za dobru regulaciju dijabetesa, samo osnaživanja oboljelih, aktivnijeg uključivanja članova obitelji oboljelih u proces prihvaćanja dijagnoze i svakodnevice života s dijabetesom, te u konačnici, rezultirale bi produljivanjem perioda u kojem je osoba odoljela od dijabetesa još uvijek uvjetno zdrava i radno sposobna. U sklopu Savjetovališta surađivati ćemo sa stručnim medicinskim osobljem klinika Vuk Vrhovac, KB Sveti Duh, KBC Rebro, Sestara Milosrdnica, KB Dubrava te umirovljenim doktorima i medicinskim sestrama. Neke od regularnih aktivnosti koje planiramo provoditi kroz projekt Savjetovališta, te nadogradnja novim aktivnostima: a) medicinska predavanja 1.ponedjeljak u mjesecu b) predavanja te razmjena iskustava članova četvrtkom c) individualno savjetovalište s doktorom, medicinskom sestrom i/ili nutricionistom d) rekreativno vježbanje ponedjeljkom (u Ilici) te utorkom (Klub Dubrava) e) radionica trudnoća i dijabetes f) suradnja sa Savezom slijepih kroz radionice kuhanja g) suradnja ZDD-a sa fitness centrom koji će omogućiti našim članovima tjelovježbu uz stručni nadzor 2. časopis ZADI ( 4 broja u godini)

3 Bilten ZADI (Zagrebački dijabetičar) informira svoje članove o radu Društva, novostima u liječenju te daje korisne savjete vezane uz poboljšanje zdravlja, pravilnu prehranu i tjelovježbu. Kroz članke iznosimo iskustva dugogodišnjih dijabetičara te na taj način nastojimo ohrabriti novootkrivene članove i njihove obitelji. Bilten izlazi četiri puta godišnje, a šalje se besplatno na adrese članova Društva, domova zdravlja, bolničkih centara i suradnika Društva. 3. Obiteljski kamp "Dijabetes bez granica i predrasuda" -listopad I u godini planiramo nastavak Obiteljskog kampa, 4. po redu. Uz iznimne uspjehe prethodna tri Kampa, javlja se i daljnja potreba za osnaživanjem novootkrivenih obitelji kao i onih postojećih. Kroz Kamp ćemo novootkrivene obitelji te one koje se nisu pomirile s činjenicom dijabetesa, nastojati psihološki osnažiti, edukativno obogatiti, sportski nadahnuti kroz primjere mladih, uspješnih osoba s dijabetesom koje su ostvarile značajne sportske rezultate u raznim disciplinama. Također, kroz Kamp ćemo im nastojati pružiti maksimalnu podršku od drugih obitelji te međusobno zajedništvo. 4. Obilježavanje Svjetskog dana šećerne bolesti kroz cijeli mjesec studeni Svake godine nizom manifestacija i akcija, ZDD obilježava Kroz aktivnosti se javnost nastoji upozoriti na opasnost od neotkrivene i neregulirane šećerne bolesti. Važno je omogućiti što većem broju građana da provjere svoj šećer u krvi, a oboljelima približiti i dati nove informacije i spoznaje o mogućnostima liječenja i važnosti poznavanja vlastite bolesti. Kroz cijeli 11. mjesec organiziraju se slijedeća događanja: - dan otvorenih vrata Društva, - javna mjerenja šećera u krvi, kolesterola, tlaka, BMI a zainteresiranim građanima uz savjetovalište o zdravlju koje vodi stručno medicinsko osoblje, - izložba proizvoda namijenjenih dijabetičarima, - edukativna predavanja i radionice o prevenciji, liječenju i svakodnevnom životu sa šećernom bolešću za osobe s dijabetesom tip I i II, - organizirane šetnje i tjelovježbe s osvrtom na važnost fizičke aktivnosti. 5. Psihološka predavanja i individualna psihološka savjetovališta - kontinuirano kroz U nastaviti ćemo s nizom psiholoških predavanja, koja će se održavati jedanput mjesečno pod vodstvom stručnjaka psihologa (izuzev siječnja, lipnja, srpnja i kolovoza). 6. Planinarenje - lipanj 2018.

4 Klub mladih planira ponovno pokrenuti niz malih planinarskih susreta koji će kulminirati Vikend planinarskom edukativnom radionicom na Velebitu. Kao specijalne goste Vikenda na Velebitu, planiramo pozvati proslavljenog hrvatskog alpinistu, Stipu Božića s ekspedicijom "Vlaji na Himalaji". Vikend radionicu planiramo održati krajem lipnja Cilj ovog projekta je potaknuti mlade osobe s dijabetesom na aktivan život. U razdoblju fakultetskog obrazovanja te izazova na radnom mjestu, nerijetko se događa da mlada osoba propušta ili ne uspijeva uz svoje obveze ukomponirati dio dana koji će posvetiti svom zdravlju. Planinarenjem upravo želimo potaknuti, odnosno motivirati mlade osobe s dijabetesom na što češći aktivni boravak na otvorenom za što bolje psiho-fizičko zdravlje te naravno, stabilne i zadovoljavajuće glikemije. Projekt ćemo provoditi uz stručno vodstvo planinara te medicinskih djelatnika SK Vuk Vrhovac. 7. Projekt "Zdrava i slatka radionica kuhanja s Typeoneprincess" - veljača U moru informacija na internetu, časopisima pa čak i u stručnoj literaturi, nailazimo na mnoštvo kontradiktornih informacija o pravilnoj prehrani za osobe s dijabetesom. Učimo da je u redu konzumirati namirnice s drastično smanjenim udjelom masnoće, te da zamijenimo običan kruh s tzv. dijabetičkim kruhom, da umjesto jabuke pojedemo mandarinu, da je prirodno cijeđen sok od naranče iznimno zdrav, unatoč brojnosti ugljikohidrata kojima obiluje. Zdrava i slatka radionica namijenjena je upravo demistifikaciji gore navedenih nelogičnosti. Temelj zdrave prehrane je primjereni unos te brojanje ugljikohidrata. Ne bilo kojih ugljikohidrata. Kroz ovu će nas radionicu voditi majka djevojčice oboljele od dijabetesa, urednica portala Typeoneprincess. Kroz edukativnu i interaktivnu radionicu kuhanja, prisutnima će se pokazati kako napraviti zdravi kruh, kolač te ostale delicije, a da pritom šećer ostane pod kontrolom. 8. Radionica "Poroci i dijabetes" - travanj Ulazak u teenagersko životno razdoblje jednako je uzbudljivo, ali i puno prepreka. Polako koračamo u svijet odraslih koji diktira svoja pravila. Nerijetko želimo ispasti najpametniji, prihvaćeni od svih, duhoviti, cool... Također, u ovom razdoblju dolazi do istraživanja mnogih ''zabranjenih'' stvari. Uz dijabetes, ovo životno razdoblje predstavlja izazov kojemu je potrebno posvetiti posebnu pažnju. Projekt ''Dijabetes i poroci'' namijenjen je teenagerima i mladim osobama oboljelim od dijabetesa. U grupama ćemo prolaziti kroz razne teme, dijabetes i alkohol, cigarete, kontracepcija, proteini i steroidi, inzulinska rezistencija...te mnoga druga pitanja koje mlade osobe s dijabetesom svakodnevno propitkuju. Cijelu tematiku moderirati će mladi volonteri uz stručno vodstvo medicinskog osoblja. 9. Radionica "Zaposlenje i dijabetes"

5 10. Suradnja - Edukativne radionice u suradnji sa Savezom slijepih "Edukacija i potpora slijepim i slabovidnim osobama s dijabetesom" - u dogovoru sa Savezom slijepih Nažalost, svjedoci smo brojnih komplikacija koje se događaju upravo zbog nepravilne samokontrole dijabetesa. Sljepoća je jedna od njih. Ovo stanje dodatno otežava kvalitetu života samog pacijenta, te povlači za sobom dodatne reperkusije. U Hrvatskoj je oko 500 slijepih osoba s dijabetesom. Budući se radi o posebnoj populaciji koja unatoč sljepilu, mora paziti i što bolje kontrolirati svoj šećer, u suradnji sa Savezom slijepih želimo oformiti edukativne radionice (učenja o dijabetesu, radionice kuhanja, psihološke radionice, razgovori s nutricionistima) koje će biti namijenjene posebno njima. 11. Edukativni centar ZDD-a - kontinuirano kroz godinu Edukativnim Centrom ZDD-a želimo našim članovima omogućiti dostupnost prema dijabetolozima, nutricionistima, psiholozima, ostalim medicinskim osobljem te volonterima za pitanja vezana uz svakodnevni život s dijabetesom. Budući da kod svojih liječnika opće medicine (LOM) te dijabetologa često ne uspijevaju dobiti svo potrebno vrijeme za kompletnu edukaciju, Edukativnim centrom želimo im omogućiti kvalitetnu interakciju sa stručnim osobljem, odgovore na pitanja s kojima se trenutno bore u svakodnevnoj samokontroli dijabetesa te u konačnici zdrav život bez komplikacija. 12. Božićni party - prosinac Klub roditelja i djece ZDD-a će i u godini obilježiti blagdane, kroz ugodno druženje, zabavne aktivnosti za djecu. Pobrinuti će se druženje ima i plemeniti karakter. Donacijskim prilozima će prikupljati novac za obitelji koje su lošijeg imovinskog stanja. 13. Planinarenje obitelji - kontinuirano kroz godinu Projekt poticanja djece i njihovih obitelji na fizičku aktivnost u prirodi te kvalitetno provedeno zajedničko vrijeme. Druženje djece i roditelja, razmjena iskustava, planinarski obrok i desert. 14. Edukativne radionice za radne osobe s dijabetesom Tipa 2 - kontinuirano kroz godinu Neki od naših članova, radne su osobe koje su u svojim 40-ima, 50-ima otkrili da boluju od dijabetesa tipa 2. Kao i svima, u životnom stilu im se događa potpuni preokret. Često se izgube u moru informacija, a posjeti dijabetolozima su im nedovoljni za kompletnu edukaciju življenja s dijabetesom. Također, nerijetko se događa da zanemaruju svoje zdravlje upravo zbog stresnog posla te borbe za vlastito radno mjesto, stoga dijabetes odgađaju za neko drugo vrijeme. U isto to vrijeme na liječenje komplikacija odlazi enormno visokih 85,7% troškova iz našeg zdravstvenog sustava. Edukativnim radionicama s dijabetolozima, nutricionistima i psiholozima, želimo upravo ovoj dobnoj skupini pružiti kvalitetne odgovore i primjere kako uz svakodnevnu rutinu posla i obitelji, što je bolje ukomponirati i dijabetes.

6 15. Edukacijski centar za FGMS/CGMS kontinuirano mjerenje - druga polovica godine Budući u Hrvatskoj postoji već mnogo korisnika ove moderne tehnologije, očekuje se da će u godini, službenim dolaskom kontinuiranog mjerenja na naše tržište, porasti potreba za dodatnom edukacijom korisnika. Naši iskusni volonteri već su uvelike upoznati te svakodnevno rukuju s ovom vrstom tehnologije, te su spremni zajedno uz medicinsko osoblje s korisnicima proći kroz kompletnu edukaciju rukovanja i korištenja spomenute tehnologije. 16. UNIGLUKO sustav u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER) Predsjedništvo će na svojim sjednicama razmatrati i sve one projekte koji će biti predloženi uz već postojeće, te će ih prihvaćati sukladno Statutu, odnosno prema kvaliteti samog projekta za sveukupnu zajednicu te prema stanju financija na računu Društva. 2. FINANCIJSKI PLAN ZA g. a. Plan prihoda i rashoda b. Plan zaduživanja i otplata c. Obrazloženje financijskog plana a. Plan prihoda i rashoda: Zagrebačko dijabetičko društvo b. FINANCIJSKI PLAN ZA g. Konto skupine Opis UKUPNO kn 3 PRIHODI IZVRŠENJE PLAN Prihod od prodaje usluga ZADI 4 puta godišnje + web , ,00

7 32 Prihodi od članarina , ,00 33 Prihodi po posebnim propisima 34 Prihodi od imovine 9,85 10,00 35 Prihodi od donacija prema projektima , ,00 36 Osnovni prihodi 1.500, ,00 37 Prihodi od povezanih neprofitnih organizacija 4 RASHODI 41 Rashodi za radnike , ,00 42 Materijalni troškovi , ,00 42a troškovi za financiranje projekata 43 Rashodi amortizacije 318,28 300,00 44 Financijski rashodi 2.107, ,00 45 Donacije 46 Ostali rashodi 47 Rashodi vezani uz finan. povezanih neprofitnih organizacija UKUPNO PRIHODI: , ,00 UKUPNO RASHODI: , ,00 PROJEKTI IZVRŠENJE U plan za ) Obiteljsko savjetovalište za dijabetes , ,00 2) EDUKATIVNI CENTAR ZDD (NOVO) ,00

8 3) Časopis ZADI , ,00 4) web portal 6.000, ,00 5) tip 2 info portal ,00 6) Obiteljski kamp "Dijabetes bez granica i predrasuda" , ,00 (52.363,00 kn uplaćeno u godini za Kamp u 2017.) 7) edukativni izleti "tip 2" 4.000, ,00 8) Svjetski dan šećerne bolesti 5.500, ,00 9) Psihološka predavanja i individualna psih. savjetovališta 7.000, ,00 10) Edukativne radionice za slijepe osobe s dijabetesom - u suradnji sa Savezom slijepih - NOVO ,00 11) Zdrava I slatka radionica kuhanja s Typeoneprincess (NOVO) ,00 12) Radionica "Poroci i dijabetes" 8.000,00 13) Radionica "Zaposlenje i dijabetes" (NOVO) 6.000,00 14) Planinarenje Kluba mladih (NOVO) ,00 15) Planinarenje obitelji 2.500,00 16) Edukativne radionice za radne osobe s dijabetesom tipa 2 (NOVO) 7.000,00 17) Bozićni obiteljski party 3.500,00 UKUPNO PROJEKTI: , ,00 c. Plan zaduživana i otplata - nije planirano zaduženje u godini

9 d. Obrazloženje financijskog plana Obrazloženjem financijskog plana pojašnjavaju se planirane stavke i načinom ostvarenja prihoda i rashoda. Rebalans financijskog plana uslijed mogućih promjena vanjskih i vlastitih uvjeta poslovanja prema novom Zakonu o financijskom poslovanju udruga, na prijedlog Nadzornog odbora, donosi skupština ZDD-a. Slijedeća redovna skupština Društva planira se održati kao i proteklih godina do mjeseca lipnja. Nadzorni odbor obavlja zakonsku obvezu koja je novim Zakonom definirana kao: kontroling poslovanja koji se provodi iza svakog tromjesečnog izvještavanja koje se dostavlja FINA-i. ZAKLJUČNO: Plan rada i financijski plan ZDD-a kao i kod svake neprofitne organizacije, idejni je prijedlog koji se nastoji što objektivnije realizirati. Rebalans plana aktivnosti i financijskog plana, ukoliko to bude potrebno, može se provesti na sljedećoj skupštini Društva u 2018.g., ili ukoliko se radi o manjim izmjenama te dopunama, na sljedećim sastancima Predsjedništva ZDD-a. Zbog svega navedenog molimo da članovi Predsjedništva potvrde prijedlog Plana rada i financijskog plana ZDD-a za 2018.g. Podsjećamo da je Skupština Zagrebačkog dijabetičkog društva zbog jednostavnosti daljnjeg planiranja, ovlastila Predsjedništvo Zagrebačkog dijabetičkog društva , na redovnoj godišnjoj skupštini, da donosi financijski plan i plan rada za iduće godine do u tekućoj godini. Predsjednica Zagrebačkog dijabetičkog društva prim.mr.sc. Manja Prašek, dr.med.

Portfolio Antuna Bauera 19/ dv

Portfolio Antuna Bauera 19/ dv Portfolio 2019. Antuna Bauera 19/ dv +385 1 4847 429 +385 91 4847 429 info@zadi.hr www.facebook.com/zagrebackodijabetickodrustvo SADRŽAJ 1. ZAGREBAČKO DIJABETIČKO DRUŠTVO 2. ČASOPIS ZADI 3. MREŽNE STRANICE

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation PROGRAM OBILJEŽAVANJA SVJETSKOG DANA MENTALNOG ZDRAVLJA 2013. G. U CRIKVENICI PREDAVANJE: Uzroci nasilja među djecom i mladima - uloga škole i obitelji u prevenciji (prof. dr. sc. Dubravka Kocijan Hercigonja)

Више

(Microsoft Word - Operativni i strate\232ki ciljevi)

(Microsoft Word - Operativni i strate\232ki ciljevi) OPERATIVNI I STRATEŠKI CILJEVI Za definirane prioritetne skupine: Obitelj Mladi Djeca Stari i nemoćni Palijativna skrb 1 FOKUS GRUPA OBITELJ Uočeni problemi: 1. Nedostatak savjetovališta za obitelj i škole

Више

Tvrtka prijatelj zdravlja Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Korisnik: Hrvats

Tvrtka prijatelj zdravlja   Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Korisnik: Hrvats Tvrtka prijatelj zdravlja www.strukturnifondovi.hr Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Korisnik: Hrvatski zavod za javno zdravstvo / Ukupan iznos projekta:

Више

Microsoft Word - Agencija za odgoj i obrazovanje

Microsoft Word - Agencija za odgoj i obrazovanje Nino Buić XIV. podbrežje 6 10 000 Zagreb M: 098 1668703 E: buic.nino@gmail.com Agencija za odgoj i obrazovanje Donje Svetice 38 10 0000 Zagreb PREDMET: Inicijativa grupe roditelja i udruga za jačanje podrške

Више

OPERATIVNI PLAN ZA GODINU Strateški cilj Program Projekti/Aktivnosti Ciljna skupina Vremenski okvir Očekivani rezultati Akteri/ Partneri/ Suradn

OPERATIVNI PLAN ZA GODINU Strateški cilj Program Projekti/Aktivnosti Ciljna skupina Vremenski okvir Očekivani rezultati Akteri/ Partneri/ Suradn Strateški cilj Program Projekti/Aktivnosti Ciljna skupina Vremenski okvir Očekivani rezultati Akteri/ Partneri/ Suradnici Potrebni resursi Ljudski Materijalni Financijski Instrumenti promocije Mini marketing

Више

Centar za mlade

Centar za mlade CENTAR ZA MLADE Stukturiranim dijalogom do kvalitetnog Centra za mlade MEĐUNARODNI DAN MLADIH obilježava se 12. kolovoza, odlukom UN-a od 1999. godine ovogodišnja tema: Sigurni prostori za mlade Sigurni

Више

PROJEKTI I PROGRAMI SAVEZA GLUHIH I NAGLUHIH GRADA ZAGREBA i PROJEKTI KOJI SU ODOBRENI I PROVEDENI U 2014: 1. PROGRAM: Institucionalna pod

PROJEKTI I PROGRAMI SAVEZA GLUHIH I NAGLUHIH GRADA ZAGREBA i PROJEKTI KOJI SU ODOBRENI I PROVEDENI U 2014: 1. PROGRAM: Institucionalna pod PROJEKTI I PROGRAMI SAVEZA GLUHIH I NAGLUHIH GRADA ZAGREBA 2014. i 2015. PROJEKTI KOJI SU ODOBRENI I PROVEDENI U 2014: 1. PROGRAM: Institucionalna podrška udrugama osoba s invaliditetom, Nacionalna zaklada

Више

Microsoft Word - program-rada.docx

Microsoft Word - program-rada.docx PROGRAM RADA I FINANCIJSKI PLAN GLAS-A ZA 2018. GODINU PROGRAM RADA GLAS-A ZA 2018. GODINU ORGANIZACIJSKI USTROJ Uz kontinuiranu koordinaciju i suradnju Središnjih tijela GLAS-a, cilj Stranke je osnivanje

Више

Društvo Energetičara Belišće Izvješće o radu i aktivnosti u godini Uvod godine mađarski veletrgovac Gutmann podigao je usred hrastovih šum

Društvo Energetičara Belišće Izvješće o radu i aktivnosti u godini Uvod godine mađarski veletrgovac Gutmann podigao je usred hrastovih šum Društvo Energetičara Belišće Izvješće o radu i aktivnosti u 2015. godini Uvod 1884. godine mađarski veletrgovac Gutmann podigao je usred hrastovih šuma, na mjestu današnjeg Belišća pilanu, a uz nju i parni

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: /19-01/1 URBROJ: 2176/ Sisak, 29. svibnja 2019.

REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: /19-01/1 URBROJ: 2176/ Sisak, 29. svibnja 2019. REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: 602-12/19-01/1 URBROJ: 2176/05-02-19-1 Sisak, 29. svibnja 2019. GRADSKO VIJEĆE GRADA SISKA Predmet: Materijal za sjednicu

Више

Bioteka udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti Kamenarka 28H, Zagreb 091/ , OIB: , IBAN: HR6723

Bioteka udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti Kamenarka 28H, Zagreb 091/ , OIB: , IBAN: HR6723 Bioteka udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti Kamenarka 28H, 10 001 Zagreb 091/2503-903, @bioteka.hr OIB: 55178657512, IBAN: HR6723400091110426699 Operativni plan djelovanja za 2016. godinu

Више

IZVJEŠCE O RADU CRERVENOG KRIŽA BIOGRAD NA MORU

IZVJEŠCE O RADU CRERVENOG KRIŽA BIOGRAD NA MORU Program rada Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru za 2018. godinu Prijedlog programa rada i razvoja: 1. HUMANITARNI PROGRAMI 1.1. Humanitarna pomoć 1.2. Pomoć i njega u kući 1.4. Upoznavanja

Више

OPERATIVNI PLAN UDRUGE INVALIDA KRIŽEVCI UIK ZA GODINU

OPERATIVNI PLAN UDRUGE INVALIDA KRIŽEVCI UIK ZA GODINU OPERATIVNI PLAN UDRUGE INVALIDA KRIŽEVCI UIK ZA GODINU OPERATIVNI PLAN AKTIVNOSTI ROKOVI STRATEGIJE DJELOVANJA 1. NACIONALNA I MEĐUNARODNA SURADNJA 1.1. Pristupačnosti Kontinuirano Suradnja s građevina

Више

GSK radionica hipertenzije

GSK radionica hipertenzije Uloga liječnika obiteljske medicine u liječenju šećerne bolesti Ivica Cvetković Samobor, Gajeva 37 www.ordic.hr 9/24/2011 ŠEĆERNA BOLEST Termin šećerna bolest označava metabolički poremećaj multiple etiologije

Више

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2014./15. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2014./15. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJEĐENJA CILJEVI METODE I AKTIVNOSTI ZA OSTVARIVANJE CILJEVA NUŽNI RESURSI DATUM DO KOJEGA ĆE SE CILJ OSTVARITI OSOBE ODGOVORNE

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Odnosi Našeg Hajduka s HNK Hajduk Split SASTANAK NADZORNOG ODBORA HNK HAJDUK SPLIT I UPRAVNOG ODBORA NAŠEG HAJDUKA (3.4.2019.) O nama Naš je Hajduk udruga koja je osnovana kako bi okupljala članove u svrhu

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BR

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BR REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BRODA Slavonski Brod, studeni 2011. S A D R Ž A J stranica

Више

Microsoft PowerPoint - Skupstina_Program rada za 2013.ppt

Microsoft PowerPoint - Skupstina_Program rada za 2013.ppt UDRUGA POSLODAVACA U ZDRAVSTVU GODIŠNJA SKUPŠTINA Virovitica, srpanj 2013. PROGRAM RADA UDRUGE POSLODAVACA U ZDRAVSTVU za 2013. godinu Pripremila: Marijana Mihaljević,, mag.iur. 2 STATUT UDRUGE PROGRAMSKE

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA 52 100 Pula, Sv. Teodora 2 tel: 222 359 fax: 222 564 Klasa: 023-01/06-01/22 Urbroj: 2163/1-04/11-06-01 Pula, 08. studeni 2006. godine Predsjedniku Poglavarstva Istarske

Више

Savjet mladih Općine Medulin mobitel: 099/ Medulin, 15.ožujka Na temelju članka 19., stavka 6. Zakona o sav

Savjet mladih Općine Medulin mobitel: 099/ Medulin, 15.ožujka Na temelju članka 19., stavka 6. Zakona o sav Savjet mladih Općine Medulin savjetmladihmedulin@gmail.com mobitel: 099/2531893 Medulin, 15.ožujka 2016. Na temelju članka 19., stavka 6. Zakona o savjetima mladih (Narodne novine 41/14) i članka 30. Odluke

Више

Microsoft Word - 3._Pravilnik_o_sufinanciranju_programa_za_perspektivne_sportase .docx

Microsoft Word - 3._Pravilnik_o_sufinanciranju_programa_za_perspektivne_sportase .docx Na temelju odredbe članka 13. i 14. Statuta Samoborskog športskog saveza Izvršni odbor Samoborskog športskog saveza, na sjednici održanoj 20. lipnja 2016. godine donio je PRAVILNIK O SUFINANCIRANJU PROGRAMA

Више

5. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA ČAKOVCA FINANCIJSKI DIO PLANA POSLOVANJA ČakRA d.o.o. Čakovec

5. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA ČAKOVCA FINANCIJSKI DIO PLANA POSLOVANJA ČakRA d.o.o. Čakovec 5. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA ČAKOVCA FINANCIJSKI DIO PLANA POSLOVANJA ČakRA d.o.o. Čakovec UVOD Razvojna agencija grada Čakovca započela je sa radom u svibnju 2007.g., te u studenom 2009. zapošljava

Више

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2015./16. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2015./16. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJEĐENJA CILJEVI METODE I AKTIVNOSTI ZA OSTVARIVANJE CILJEVA NUŽNI RESURSI DATUM DO KOJEGA ĆE SE CILJ OSTVARITI OSOBE ODGOVORNE

Више

HONDLOVA 2/9, ZAGREB OSOBNE SMJERNICE ZA REGULACIJU GLIKEMIJE ZA BOLESNIKE NA INTENZIVIRANOM LIJE»ENJU INZULINOM ime prezime 9

HONDLOVA 2/9, ZAGREB OSOBNE SMJERNICE ZA REGULACIJU GLIKEMIJE ZA BOLESNIKE NA INTENZIVIRANOM LIJE»ENJU INZULINOM ime prezime 9 HONDLOVA 2/9, ZAGREB OSOBNE SMJERNICE ZA REGULACIJU GLIKEMIJE ZA BOLESNIKE NA INTENZIVIRANOM LIJE»ENJU INZULINOM ime prezime 9 Uvod Samokontrola je jedan od osnovnih Ëimbenika u praêenju i lijeëenju šeêerne

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG ZAKLJUČKA O PROVEDBI PROJEKTA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE "ŠKOL

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG ZAKLJUČKA O PROVEDBI PROJEKTA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ŠKOL REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG ZAKLJUČKA O PROVEDBI PROJEKTA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE "ŠKOLSKI OBROK ZA SVE" Materijal pripremljen u Upravnom

Више

DRUŠTVO PSIHOLOGA D PΨP Ž POŽEŠKO - SLAVONSKE ŽUPANIJE Adresa: DPPŽ je član Hrvatskog Telefon : Matije Gupca 12 psihološkog društva IBAN:

DRUŠTVO PSIHOLOGA D PΨP Ž POŽEŠKO - SLAVONSKE ŽUPANIJE Adresa: DPPŽ je član Hrvatskog Telefon : Matije Gupca 12 psihološkog društva IBAN: DRUŠTVO PSIHOLOGA D PΨP Ž POŽEŠKO - SLAVONSKE ŽUPANIJE Adresa: DPPŽ je član Hrvatskog Telefon : 034 273-680 Matije Gupca 12 psihološkog društva IBAN: HR1523860021120019133 34 000 Požega MB: 1676709 OIB

Више

PLAN I PROGRAM RADA DRUŠTVA SPORTAŠA VETERANA I REKREATIVACA ZA GODINU U Zagrebu, siječanj prosinac godina

PLAN I PROGRAM RADA DRUŠTVA SPORTAŠA VETERANA I REKREATIVACA ZA GODINU U Zagrebu, siječanj prosinac godina PLAN I PROGRAM RADA DRUŠTVA SPORTAŠA VETERANA I REKREATIVACA ZA 2016. GODINU U Zagrebu, siječanj prosinac 2016. godina I. UVOD Društvo sportaša veterana i rekreativaca osnovano je 2010. godine radi kvalitetne

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA OSNOVNA ŠKOLA JOŽE ŠURANA VIŠNJAN Istarska 2, Višnjan Tel/fax.(052) / OIB: mail

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA OSNOVNA ŠKOLA JOŽE ŠURANA VIŠNJAN Istarska 2, Višnjan Tel/fax.(052) / OIB: mail Sanja Zović Kukurin i Nataša Velenik, koordinatorice volontera/ki natasa.velenik@skole.hr sanja.zovic-kukurin@skole.hr Višnjan, 15. rujna 2018. VOLONTERSKI PROGRAM OSNOVNE ŠKOLE JOŽE ŠURANA VIŠNJAN Kratki

Више

Priredila: dr Nora Lazar Šarnjai

Priredila: dr Nora Lazar Šarnjai Priredila: dr Nora Lazar Šarnjai Šećerna bolest je trajno stanje, a poremećaji u metabolizmu ugljenih hidrata, masti i belančevina udruženi su sa oštećenjem i disfunkcijom brojnih organa i sistema, posebno

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Mjere aktivne politike zapošljavanja za mlade Kristina Fleischer, Hrvatski zavod za zapošljavanje Hotel Panorama, Zagreb, 12. prosinca 2014. Što je Garancija za mlade? Paket preporuka mjera Vijeća EU državama

Више

HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE SEKTOR ZA EKONOMSKE POSLOVE IZVJEŠĆE O FINANCIJSKOM POSLOVANJU SREDSTVIMA DOPLATKA ZA DJECU ZA GODINU Za

HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE SEKTOR ZA EKONOMSKE POSLOVE IZVJEŠĆE O FINANCIJSKOM POSLOVANJU SREDSTVIMA DOPLATKA ZA DJECU ZA GODINU Za HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE SEKTOR ZA EKONOMSKE POSLOVE IZVJEŠĆE O FINANCIJSKOM POSLOVANJU SREDSTVIMA DOPLATKA ZA DJECU ZA 2018. GODINU Zagreb, travanj 2019. SADRŽAJ 1. UVOD... 1 2. OPĆI PODACI...

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narod

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narod REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine br. 10/97, 107/07 i 94/13), članaka 1. i

Више

I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaj

I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaj I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja Javne ustanove Nacionalni park Paklenica

Више

PROGRAM

PROGRAM 2019 PROGRAM AKADEMIJA REGIONALNOGA RAZVOJA I FONDOVA EU 2019. Europska unija Zajedno do fondova EU SADRŽAJ 1. EDUKATIVNE AKTIVNOSTI AKADEMIJE REGIONALNOGA RAZVOJA I FONDOVA EU... 4 MODUL 1: Što su fondovi

Више

Microsoft Word - PROJEKTI I PROGRAMI

Microsoft Word - PROJEKTI I PROGRAMI PROJEKTI I PROGRAMI RADIONICA ZA DJECU LIFEBOOK MOJ ŽIVOT U KNJIZI U suradnji s Edukacijsko - rehabilitacijskim fakultetom te s nizozemskom organizacijom civilnog društva Verenigng voor Jeugd-en Kinderzorg

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŢA GOSPIĆ IZVJEŠĆE O RADU 2015.godina RAD TIJELA DRUŠTVA U protekloj godini odrţano je: dvije Skupštine društva 6 sjednice Odbora 40 sjednica aktiva i komisija društva / 4 DDK,

Више

OPERATIVNI PLAN UDRUGE OSOBA S INVALIDITETOM KRIŽEVCI UIK ZA GODINU

OPERATIVNI PLAN UDRUGE OSOBA S INVALIDITETOM KRIŽEVCI UIK ZA GODINU OPERATIVNI PLAN UDRUGE OSOBA S INVALIDITETOM KRIŽEVCI UIK ZA 2016. GODINU OPERATIVNI PLAN AKTIVNOSTI ROKOVI STRATEGIJE DJELOVANJA 1. NACIONALNA I MEĐUNARODNA SURADNJA 1.1. Pristupačnosti Suradnja s lokalnom

Више

(Microsoft Word - AKCIJSKI PLAN RRIF V\212.docx)

(Microsoft Word - AKCIJSKI PLAN RRIF V\212.docx) Martićeva 29, Zagreb AKCIJSKI PLAN UNAPRJEĐENJA KVALITETE RRiF VISOKE ŠKOLE ZA FINANCIJSKI MENADŽMENT Zagreb, lipanj 2014. 1. UVOD U akademskoj godini 2012/13. provedena je, sukladno godišnjem planu Agencije

Више

Koliko je zdrava medicinska (bolnička) dijeta?

Koliko je zdrava medicinska (bolnička) dijeta? Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Koliko je zdrava medicinska (bolnička) dijeta? U sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, Herman Tarnower,

Више

Microsoft Word - Novo Microsoft Wordov dokument.doc

Microsoft Word - Novo Microsoft Wordov dokument.doc REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD PAZIN Gradonačelnik KLASA: 602-02/14-01/08 URBROJ: 2163/01-01-01-14-4 Pazin, 17. ožujka 2014. PREDSJEDNIKU GRADSKOG VIJEĆA P A Z I N Predmet: Financijski izvještaj

Више

OSNOVNA ŠKOLA DORE PEJAČEVIĆ

OSNOVNA ŠKOLA DORE PEJAČEVIĆ 3.2.Godišnji kalendar rada 2016./2017. Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe... I. od 5. IX. do 23. XII. 2016. god. UKUPNO I. IX. 20 19

Више

Tretman: Centar za prevenciju i vanbolničko liječenje ovisnosti o drogama Grada Poreča Provoditelj: Centar za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad

Tretman: Centar za prevenciju i vanbolničko liječenje ovisnosti o drogama Grada Poreča Provoditelj: Centar za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad Tretman: Centar za prevenciju i vanbolničko liječenje ovisnosti o drogama Grada Poreča Provoditelj: Centar za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad Poreč-Parenzo Godina provedbe: 2018 Kratki opis programa

Више

EAC EN-TRA-00 (FR)

EAC EN-TRA-00 (FR) Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu POZIV NA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA EACEA/13/2019 Inicijativa Volonteri za humanitarnu pomoć EU-a Tehnička pomoć za organizacije pošiljateljice

Више

GEA Pula, Klub žena liječenih od karcinoma dojke OPERATIVNI GODIŠNJI PLAN ZA GODINU Pula, prosinac godine Operativni godišnji plan rada Kl

GEA Pula, Klub žena liječenih od karcinoma dojke OPERATIVNI GODIŠNJI PLAN ZA GODINU Pula, prosinac godine Operativni godišnji plan rada Kl GEA Pula, Klub žena liječenih od karcinoma dojke OPERATIVNI GODIŠNJI PLAN ZA 2019. GODINU Pula, prosinac 2018. godine Operativni godišnji plan rada Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula za 2019.

Више

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE ul. Stari šor 47, Sremska Mitrovica web: Tel:022/ Tel/Faks

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE ul. Stari šor 47, Sremska Mitrovica   web:   Tel:022/ Tel/Faks ANALIZA ZADOVOLJSTVA KORISNIKA ZDRAVSTVENOM ZAŠTITOM Dom zdravlja Šid April 2012. godine SADRŽAJ: Sumarna analiza zadovoljstva korisnika radom službe opšte medicine, pedijatrijske i ginekološke službe...

Више

Microsoft Word - Dopuna_elaborat-posebne dopusnice za rad psihologa u palijativnoj skrbi

Microsoft Word - Dopuna_elaborat-posebne dopusnice  za rad psihologa u palijativnoj skrbi HRVATSKA PSIHOLOŠKA KOMORA KLASA: 011-02/16-03/04 URBROJ: 251-375/01-01-16-2 Zagreb, 17. prosinca 2016. Na temelju članka 12. Statuta Hrvatske psihološke komore Skupština Hrvatske psihološke komore je

Више

Na temelju članka 55

Na temelju članka 55 Na temelju članka 6., stavka 3., podtočke 2. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge ( Narodne novine broj

Више

INFORMACIJE ZA RODITELJE - UPUTE I PRAVILA 1. OPĆE INFORMACIJE Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba (dalje: Zoološki vrt) organizator je programa Divlj

INFORMACIJE ZA RODITELJE - UPUTE I PRAVILA 1. OPĆE INFORMACIJE Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba (dalje: Zoološki vrt) organizator je programa Divlj INFORMACIJE ZA RODITELJE - UPUTE I PRAVILA 1. OPĆE INFORMACIJE Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba (dalje: Zoološki vrt) organizator je programa Divlje ljeto u Zoo vrtu i poduzeo je i poduzima sve mjere

Више

PROJEKT „ISTRA BEZ KARIJESA”

PROJEKT „ISTRA BEZ KARIJESA” ISTRA BEZ KARIJESA Projekt preventivne stomatologije Istarskih domova zdravlja Zagreb, 28.8.2019. Kristijan Dujmenović, dr.med.dent. Ante Ivančić dr.med. Davorka Rakić dipl. med. sestra Karijes Karijes

Више

Microsoft Word - Natjecaj_RAZMJENA_Finska.doc

Microsoft Word - Natjecaj_RAZMJENA_Finska.doc ZAKLADA SVEUČILIŠTA U RIJECI u suradnji s LIONS KLUBOM RIJEKA raspisuje N A T J E Č A J ZA MEĐUNARODNU RAZMJENU ZA STUDENTE - FINSKA - Natječaj se raspisuje s ciljem odabira jednog(e) studenta(ice) Sveučilišta

Више

Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe petak- prijem

Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe petak- prijem Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX. 20 20 - Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe... 31.8. petak- prijem učenika 1. razreda 3. 9. ponedjeljak početak nastave,

Више

Bilten br. 2 Bilten projekta Stand4INFO (Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i studijskih programa na osnovama Hrvats

Bilten br. 2 Bilten projekta Stand4INFO (Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i studijskih programa na osnovama Hrvats Poštovani čitatelji, predstavljamo vam drugi bilten ESF projekta Stand4INFO - Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i studijskih programa na osnovama Hrvatskog kvalifikacijskog

Више

Microsoft Word - Plan i program rada radno - ok terapija za 2014

Microsoft Word - Plan  i program rada radno - ok  terapija za 2014 DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE ĐAKOVO PLAN I PROGRAM RADNO OKUPACIJSKE TERAPIJE ZA 2014. GOD. MJESEC SIJEČANJ RADNO OKUPACIJSKE AKTIVNOSTI Pospremanje jaslica i ostale božićne dekoracije Uređenje oglasnih

Више

IZVRŠENJE PROGRAMA RADA I RAZVOJA DOMA ZDRAVLJA KARLOVAC U Organizacijski ustroj Tijekom nije bilo značajnih organizacijskih promjena u

IZVRŠENJE PROGRAMA RADA I RAZVOJA DOMA ZDRAVLJA KARLOVAC U Organizacijski ustroj Tijekom nije bilo značajnih organizacijskih promjena u IZVRŠENJE PROGRAMA RADA I RAZVOJA DOMA ZDRAVLJA KARLOVAC U 2016. 1. Organizacijski ustroj Tijekom 2016. nije bilo značajnih organizacijskih promjena u Domu zdravlja Karlovac. Dom zdravlja obavlja djelatnost

Више

RED. BR. CILJ ROKOVI INDIKATOR POSTIZANJA CILJA ODGOVORNA OSOBA 1. Osigurati pristup pravima iz sustava socijalne skrbi svim građanima radi osiguravan

RED. BR. CILJ ROKOVI INDIKATOR POSTIZANJA CILJA ODGOVORNA OSOBA 1. Osigurati pristup pravima iz sustava socijalne skrbi svim građanima radi osiguravan RED. BR. CILJ ROKOVI INDIKATOR POSTIZANJA CILJA ODGOVORNA OSOBA 1. Osigurati pristup pravima iz sustava socijalne skrbi svim građanima radi osiguravanja osnovnih životnih potreba, u skladu s načelima socijalne

Више

Microsoft Word - Psihosocijalna_potpora_za_web

Microsoft Word - Psihosocijalna_potpora_za_web REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO ZDRAVLJA POPIS PROJEKTA PRIJAVLJENIH NA Natječaj za prijavu prijedloga projekata udruga iz područja psihosocijalne potpore u svrhu traženja financijske potpore iz dijela

Више

ERSTE PLAVA LIGA Organizator: AK PRO SPORT

ERSTE PLAVA LIGA Organizator: AK PRO SPORT ERSTE PLAVA LIGA 2018. Organizator: AK PRO SPORT 1. BROJ SUDIONIKA EPL 2018. U kvalifikacijama Erste Plave lige 2018. sudjelovalo je ukupno 3.407 učenika i učenica 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola.

Више

Zagreb, 31. svibnja Klasa: /19/300 Ur.broj: I Predmet: Obavijest gospodarskim subjektima prije formalnog početka postupk

Zagreb, 31. svibnja Klasa: /19/300 Ur.broj: I Predmet: Obavijest gospodarskim subjektima prije formalnog početka postupk Zagreb, 31. svibnja 2019. Klasa: 100-930/19/300 Ur.broj: I52377-650-42-19-1 Predmet: Obavijest gospodarskim subjektima prije formalnog početka postupka javne nabave s ciljem prethodnog istraživanja tržišta

Више

HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA D E L N I C E PLAN I PROGRAM RADA I FINANCIJSKI PLAN RADA GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA DELNICE ZA

HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA D E L N I C E PLAN I PROGRAM RADA I FINANCIJSKI PLAN RADA GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA DELNICE ZA HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA D E L N I C E PLAN I PROGRAM RADA I FINANCIJSKI PLAN RADA GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA DELNICE ZA 2017. listopad, 2016. 1 HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO

Више

E-poslovanje

E-poslovanje Info dani za udruge u Istri Humanitarna mreža grada Pule Elena Puh Belci Zamjenica gradonačelnika Grada Pule Povelja Humanitarne mreže grada Pule potpisana je 12. lipnja 2014. godine CILJ poboljšanje kvalitete

Више

Prijava plana trajne edukacije za medicinske sestre

Prijava plana trajne edukacije za medicinske sestre PRIJAVA PLANA TRAJNOG USAVRŠAVANJA ZA MEDICINSKE SESTRE NAZIV USTANOVE: DZ. Zagreb Zapad ADRESA: Prilaz b. Filipovića 11. TELEFON: 3780 444 FAX: 3774 791 E-MAIL: glavna.sestra@dzz-zapad.hr DATUM 11.01.2012.

Више

OPĆA BOLNICA PULA-suglasnost za zaduživanje-zaključak

OPĆA BOLNICA PULA-suglasnost za zaduživanje-zaključak ŽUPAN KLASA: 510-01/18-01/05 URBROJ: 2163/1-01/8-18-02 Pula, 12. ožujka 2018. SKUPŠTINA ISTARSKE ŽUPANIJE n/p predsjednika Valtera Drandića Dršćevka 3, 52 000 Pazin PREDMET: Zaključak o davanju suglasnosti

Више

PRIJEDLOG Na temelju članka 76. Zakona o sportu («Narodne novine» broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/11, 86/12, 94/13 i 85/15, 19/16) i članka 28. točka 8. Statuta Sisačko moslavačke županije («Službeni glasnik

Више

Prirodno liječenje depresije – konzumirajte ove namirnice

Prirodno liječenje depresije – konzumirajte ove namirnice Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Prirodno liječenje depresije - konzumirajte ove namirnice Zbog današnjeg ubrzanog načina života, prekomjernih

Више

MI JEDEMO ODGOVORNO Mi jedemo odgovorno je projekt koji se bavi zdravom i odgovornom prehranom. U njemu sudjeluje 20 Eko-škola koje tijekom nastavne g

MI JEDEMO ODGOVORNO Mi jedemo odgovorno je projekt koji se bavi zdravom i odgovornom prehranom. U njemu sudjeluje 20 Eko-škola koje tijekom nastavne g MI JEDEMO ODGOVORNO Mi jedemo odgovorno je projekt koji se bavi zdravom i odgovornom prehranom. U njemu sudjeluje 20 Eko-škola koje tijekom nastavne godine 2015/2016. realiziraju projekt. Sam projekt financiran

Више

Kongres Hrvatski parodontološki dani 2011 s međunarodnim sudjelovanjem PROSPEKT ZA PONZORE Hotel Dubrovnik Zagreb

Kongres Hrvatski parodontološki dani 2011 s međunarodnim sudjelovanjem PROSPEKT ZA PONZORE Hotel Dubrovnik Zagreb Poštovani, Hrvatsko parodontološko društvo HLZ-a organizira s međunarodnim sudjelovanjem koji će se održati 6. i 7. svibnja 2011. u Hotelu Dubrovnik u u. Popularizacija parodontologije naš je prvenstveni

Више

Godišnji plan natječaja, javnih poziva i drugih programa financiranja projekata i programa organizacija civilnog društva u godini iz Državnog pr

Godišnji plan natječaja, javnih poziva i drugih programa financiranja projekata i programa organizacija civilnog društva u godini iz Državnog pr Godišnji plan natječaja, javnih poziva i drugih programa financiranja projekata i programa organizacija civilnog društva u 2015. godini iz Državnog proračuna i fondova Europske unije R. broj Naziv tijela

Више

U Varaždinu konferencija Fight & Win Kako se oduprijeti raku? Dubravka Šuica, voditeljice hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu,

U Varaždinu konferencija Fight & Win Kako se oduprijeti raku? Dubravka Šuica, voditeljice hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu, U Varaždinu konferencija Fight & Win Kako se oduprijeti raku? 16.11.2018. Dubravka Šuica, voditeljice hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu, u Varaždinu je u petak, 16. studenog, organizirala

Више

Izmjena natječajne dokumentacije br. 3 Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga Izgradnja kapaciteta za programsko financiranje visokih uči

Izmjena natječajne dokumentacije br. 3 Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga Izgradnja kapaciteta za programsko financiranje visokih uči Izmjena natječajne dokumentacije br. 3 Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga Izgradnja kapaciteta za programsko financiranje visokih učilišta BROJ POZIVA: HR.3.1.17 U Pozivu na dostavu projektnih

Више

Druga izmjena plana za 2017.

Druga izmjena plana za 2017. Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Druga izmjena Financijskog plana za 2017. godinu Broj: 05-333/3-2016 Krapinske Toplice, rujan 2017. Sadržaj 1. Uvod... 2 2. Realizacija

Више

(Microsoft Word - Godi\232nji popis objavljenih informacija KBZ, d.d. za doc)

(Microsoft Word - Godi\232nji popis objavljenih informacija KBZ, d.d. za doc) HRVATSKA AGENCIJA ZA NADZOR FINANCIJSKIH USLUGA, Službeni registar ZAGREBAČKA BURZA, HRVATSKA IZVJEŠTAJNA NOVINSKA AGENCIJA Godišnji popis objavljenih informacija Kreditne banke koje se odnose na 2012/2013

Више

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE ul. Stari šor 47, Sremska Mitrovica web: Tel:022/ Tel/Faks

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE ul. Stari šor 47, Sremska Mitrovica   web:   Tel:022/ Tel/Faks ANALIZA ZADOVOLJSTVA KORISNIKA ZDRAVSTVENOM ZAŠTITOM Dom zdravlja Pećinci April 2012. godine SADRŽAJ: Sumarna analiza zadovoljstva korisnika radom službe opšte medicine, pedijatrijske i ginekološke službe.........

Више

(Microsoft Word - 7\) Prijedlog programa javnih potreba u \232portu za 2019.doc)

(Microsoft Word - 7\) Prijedlog programa javnih potreba u \232portu za 2019.doc) Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( Narodne novine, broj 33/01, 60/01 vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13 - pročišćeni

Више

Naslovnica za plan

Naslovnica za plan SPECIJALNA BOLNICA ZA MEDICINSKU REHABILITACIJU KRAPINSKE TOPLICE Gajeva 2, 49217 Krapinske Toplice Tel.: 049 383 100 Faks: 049 232 140 E mail: info@sbkt.hr www.sbkt.hr Prva izmjena Financijskog plana

Више

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA MJESNI ODBOR GORNJA VEŽICA VIJEĆE MJESNOG ODBORA KLASA: /14-01/10 URBROJ: 2170/ Rijeka, 28

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA MJESNI ODBOR GORNJA VEŽICA VIJEĆE MJESNOG ODBORA KLASA: /14-01/10 URBROJ: 2170/ Rijeka, 28 PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA MJESNI ODBOR GORNJA VEŽICA VIJEĆE MJESNOG ODBORA KLASA: 026-05/14-01/10 URBROJ: 2170/01-09-10-16-21 Rijeka, 28. siječnja 2016. GRAD RIJEKA Odjel za gradsku samoupravu

Више

PROGRAM RADA

PROGRAM RADA Broj: 01-2014-62 Donji Miholjac, 15. travnja 2014. Temeljem utvrđenih CILJEVA MIHOLJAČKOG PODUZETNIČKOG CENTRA Lokalne razvojne agencije u 2014. g. 1. Kao relevantna agencija za pružanja konzultantskih

Више

Srijeda, 2. rujna GLASNIK«Broj 7 - Stranica 505 Četvrtak, 17. prosinca GLASNIK«Broj 11 Stranica 505 GLASNIK SLU

Srijeda, 2. rujna GLASNIK«Broj 7 - Stranica 505 Četvrtak, 17. prosinca GLASNIK«Broj 11 Stranica 505 GLASNIK SLU Srijeda, 2. rujna 2015.»SLU@BENI GLASNIK«Broj 7 - Stranica 505 Četvrtak, 17. prosinca 2015.»SLU@BENI GLASNIK«Broj 11 Stranica 505 SLU@BENI GLASNIK SLU@BENO GLASILO GRADA VINKOVACA ISSSN 1846-0887 11 VINKOVCI,

Више

TURISTIČKA ZAJEDNICA OTOKA KRKA IZVJEŠĆE O RADU TURISTIČKOG VIJEĆA TZ OTOKA KRKA U GODINI Krk, veljača godina

TURISTIČKA ZAJEDNICA OTOKA KRKA IZVJEŠĆE O RADU TURISTIČKOG VIJEĆA TZ OTOKA KRKA U GODINI Krk, veljača godina IZVJEŠĆE O RADU TURISTIČKOG VIJEĆA TZ OTOKA KRKA U 2018. GODINI Krk, veljača 2019. godina Prema odredbama Statuta Turističke zajednice otoka Krka, Turističko vijeće je izvršno tijelo Skupštine Zajednice

Више

Microsoft Word - Plan rada KHH 2014.docx

Microsoft Word - Plan rada KHH 2014.docx KLUB HRVATSKIH HUMBOLDTOVACA Kroatischer Humboldtianer Klub Marulićev trg 19 10000 ZAGREB H r v a t s k a e-mail: khh@khh.humboldt-club.hr www.humboldt-club.hr STRATEŠKI PLAN RADA 2014.-2018. Klub hrvatskih

Више

EUROPSKA KOMISIJA Bruxelles, C(2018) 533 final PROVEDBENA ODLUKA KOMISIJE (EU) / оd o ujednačenim detaljnim specifikacijama za pri

EUROPSKA KOMISIJA Bruxelles, C(2018) 533 final PROVEDBENA ODLUKA KOMISIJE (EU) / оd o ujednačenim detaljnim specifikacijama za pri EUROPSKA KOMISIJA Bruxelles, 2.2.2018. C(2018) 533 final PROVEDBENA ODLUKA KOMISIJE (EU) / оd 2.2.2018. o ujednačenim detaljnim specifikacijama za prikupljanje i analizu podataka u cilju praćenja i ocjenjivanja

Више

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranju javnih potreba Grada Varaždina ( Službeni vjesnik

Више

Presentation name

Presentation name UKLJUČIVANJE MLADIH U NACIONALNE POLITIKE Kristina Kosor, TIM4PIN Mostar, 8. travnja 2016. SADRŽAJ 1. Europa 2020 2. Europske politike za mlade 3. Stanje u Republici Hrvatskoj 4. Stanje u BiH 5. Strukturirani

Више

PROGRAM RADA I FINANCIJSKI PLAN GLAS-A ZA GODINU

PROGRAM RADA I FINANCIJSKI PLAN GLAS-A ZA GODINU PROGRAM RADA I FINANCIJSKI PLAN GLAS-A ZA 2019. GODINU PROGRAM RADA GLAS-A ZA 2019. GODINU ORGANIZACIJSKI USTROJ Od osnivanja stranke 9. srpnja 2017. počinje uspostava organizacijskih oblika (podružnica

Више

(Microsoft Word - 15\) PROGRAM JAVNIH POTREBA U SPORTU M\ \(2\).doc)

(Microsoft Word - 15\) PROGRAM JAVNIH POTREBA U SPORTU M\ \(2\).doc) Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( Narodne novine, broj 33/01, 60/01 vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13 - pročišćeni

Више

Microsoft PowerPoint - b6_pr_benat [Read-Only]

Microsoft PowerPoint - b6_pr_benat [Read-Only] CARNetov Portal za škole Gordana Benat i Jasminka Maravić koautori: Ljerka Čulina, Robert Majetić, Renata Šimunko 9. CARNetova korisnička konferencija CUC 2007 Rijeka, 20. studenoga 2007. Zašto Portal

Више

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava Uprava za upravljanje operativnim programima Europske unije Sektor za pripremu i provedbu projekata operativn

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava Uprava za upravljanje operativnim programima Europske unije Sektor za pripremu i provedbu projekata operativn ODGOVORI NA PITANJA 2. SET vezana uz otvoreni trajni Poziv na dostavu projektnih prijedloga UP.04.2.1.09 civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja Pitanja pristigla na esf.info@mrms.hr

Више

Kopija Školski preventivni program.xls

Kopija Školski preventivni program.xls ŠKOLSKI PREVENTIVNI PROGRAM DEFINICIJA PROGRAMA I CILJ PROGRAMA Ovisnost i ovisničko te rizična ponašanja, u skladu s uzrastom i razdobljem razvoja učenika osnovne škole, valja shvatiti šire od temeljne

Више

MOODLE KAO PODRŠKA CJELOVITOJ KURIKULARNOJ REFORMI Lidija Kralj, prof. Darija Dasović Rakijašić, dipl. inf.

MOODLE KAO PODRŠKA CJELOVITOJ KURIKULARNOJ REFORMI Lidija Kralj, prof. Darija Dasović Rakijašić, dipl. inf. MOODLE KAO PODRŠKA CJELOVITOJ KURIKULARNOJ REFORMI Lidija Kralj, prof. Darija Dasović Rakijašić, dipl. inf. Koncept virtualne učionice Okruženje za učenje, komunikaciju i suradnju Kontinuirani profesionalni

Више

P R I J E D L O G

P R I J E D L O G P R I J E D L O G PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI GRADA PRELOGA U 2017. GODINI PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAGATELJA ZADUŽENI ZA DAVANJE OBRAZLOŽENJA: Ljubomir Kolarek, dr.vet.med, gradonačelnik

Више

Click to edit title

Click to edit title Kamp Ljubavi i Nade Stvarne potrebe Svake godine u Srbiji više od 350 dece oboli od malignih bolesti. Oni moraju biti podvrgnuti dugom i često invazivnom lečenju zbog kojeg moraju da provedu dug vremenski

Више

Praksa studenata u seoskim ambulantama Prof.dr.sc. Rudika Gmajnić Spec.obiteljske med. Ljubljana, Katedra obiteljske medicine Medicinskog fakult

Praksa studenata u seoskim ambulantama Prof.dr.sc. Rudika Gmajnić Spec.obiteljske med. Ljubljana, Katedra obiteljske medicine Medicinskog fakult Praksa studenata u seoskim ambulantama Prof.dr.sc. Rudika Gmajnić Spec.obiteljske med. Ljubljana, 2013. Katedra obiteljske medicine Medicinskog fakulteta u Osijeku UVOD Nastava na Katedri OM Organizacija

Више

Knjižničarka u školskom projektu Riči šokačke

Knjižničarka u školskom projektu Riči šokačke Knjižničarka u školskom projektu Rȋči šokȁčkē Henrieta Matković ŽSV školskih knjižničara srednjih škola Osječko-baranjske županije Osijek, 2. lipnja 2017. Rȋči šokȁčkē Cilj projekta: s učenicima i zainteresiranim

Више

Program INA Razvoj skolstva u opcini KS

Program INA Razvoj skolstva u opcini KS PROJEKT UMIJEĆE KORIŠTENJA INFORMACIJA PROGRAM IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI «RAZVOJ ŠKOLSTVA U OPĆINI KLINČA SELA» Autorica programa: Maja Slamar Datum: 25. 8. 2018. Napomena: program je razvijen u sklopu

Више

HRVATSKI STRUKOVNI SINDIKAT MEDICINSKIH SESTARA - MEDICINSKIH TEHNIČARA POVJERENSTVO ZAŠTITE NA RADU 4.travanj, IZVJEŠĆE POVJERENSTVA ZAŠTITE NA

HRVATSKI STRUKOVNI SINDIKAT MEDICINSKIH SESTARA - MEDICINSKIH TEHNIČARA POVJERENSTVO ZAŠTITE NA RADU 4.travanj, IZVJEŠĆE POVJERENSTVA ZAŠTITE NA HRVATSKI STRUKOVNI SINDIKAT MEDICINSKIH SESTARA - MEDICINSKIH TEHNIČARA POVJERENSTVO ZAŠTITE NA RADU 4.travanj, 2012. IZVJEŠĆE POVJERENSTVA ZAŠTITE NA RADU 2007. - 2012. 3.srpnja 2007. konstituirano povjerenstvo

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation INFO DANI 2016 PROJEKTI MINISTARSTVA RADA I MIROVINSKOGA SUSTAVA U PODRUČJU DRUŠTVENOG PODUZETNIŠTVA ZAGREB, 17. svibnja 2016. SPECIFIČNI CILJ 9.v.1 Povećanje broja i održivosti društvenih poduzeća i njihovih

Више

Avokado – čarobno voće

Avokado – čarobno voće Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Avokado - čarobno voće Avokado je tropsko voće koje raste u Srednjoj Americi i Meksiku. Naziv avokado potječe

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI RADA NADZORNIH ODBORA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA U VLASNIŠTVU/SUVLASNIŠTVU

Више

OBAVIJEST RODITELJIMA KOJI UPISUJU DIJETE U PRODUŽENI BORAVAK

OBAVIJEST RODITELJIMA KOJI UPISUJU DIJETE U PRODUŽENI BORAVAK OBAVIJEST RODITELJIMA O POTREBNIM DOKUMENTIMA KOJE TREBAJU DONIJETI U ŠKOLU ZA UPIS U PRODUŽENI BORAVAK Školske godine 2011/2012. Produženi boravak neobvezni je oblik odgojno-obrazovnog rada namijenjen

Више