САВЕЗ САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "САВЕЗ САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ"

Транскрипт

1 САВЕЗ САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ СИНДИКАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА ГСП БЕОГРАД СТАТУТАРНА ПРАВИЛА СИНДИКАЛНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ГРАДСКОГ САОБРАЋАЈНОГ ПРЕДУЗЕЋА БЕОГРАД СИНДИКАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА ГСП БЕОГРАД Београд, Кнегиње Љубице 29 У Београду, дана године ПРЕЧИШЋЕН ТЕКСТ СА ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Синдикална организација Градског саобраћајног предузећа Београд (у даљем тексту: Синдикална организација) је интересна организација запослених која се ангажује и бори на остваривању и заштити материјалних и социјалних права и социјалних права и унапређења друштвеног положаја свих чланова. Члан 2. Синдикална организација самостална је и остварује улогу кроз равноправне и партнерске односе са послодавцем и пословодним и државним органима и другим удружењима и међународним организацијама, користећи методе и средства синдикалног деловања и остваривања социјалног дијалога и борбе: јавног изношења мишљења, сарадње и преговарања, оспоравање, критике и тражење оставки, покретање судских спорова и организовања протестних скупова и штрајка. Синдикална организација се неће ангажовати, нити се може користити за остваривање политичких циљева и интереса. Члан 3. Синдикална организација организује се у синдикату запослених у комунално-стамбеној делатности комуналаца Београда (назив гранског синдиката) Београда и Србије, синдикат општине Стари Град(назив општине), Савез самосталних синдиката Београд и Савез самосталних синдиката Србије,и међународним синдикалним организацијама.

2 Члан 4. Синдикална организација и њени чланови свој рад и међусобне односе заснивају на демократским принципима и добровољности, узајамности и солидарности као и договарању, усаглашавању и у одлучивању у складу са одредбама Статута Савеза синдиката Србије и ових правила. ПРАВА, ДУЖНОСТИ И ОДГОВОРНОСТИ ЧЛАНОВА СИНДИКАТА И САВЕЗА СИНДИКАТА Члан 5. Учлањење радника врши се на основу слободно изражене воље у синдикалној организацији потписивањем приступнице. Учлањењем у синдикалну организацију члан постаје чланом синдиката и Савеза Самосталних синдиката Србије. Радник се може учланити у синдикалну организацију без обзира на своје политичке, верске и друге погледе и припадности. Чланство у синдикалној организацији не искључује припадност другом синдикату, односно члан који припада и другим синдикатима може користити сва права осим да предлаже, да бира и да буде биран,осим у случајевима када постоји одлука одбора у органе синдиката која се односи на одређену област деловања. Члану синдиката издаје се чланска карта, у складу са финансијским могућностима синдиката. Скупштину и секретаријат подружнице Синдикалне организације чине чланови који морају бити минимум годину дана учлањени само у Самосталном синдикату. Одбор Синдикалне организације чине чланови који морају бити минимум две године учлањени само у Самосталним синдикату. Председник подружнице Синдикалне организације мора бити члан који је минимум три године учлањен само у Самосталном синдикату. Председник синдиката Синдикалне организације мора бити члан који је минимум пет година учлањен само у Самосталном синдикату. Приликом утврђивања да ли неки од чланова испуњава услове за горе наведене функције у Синдикалној организацији, сваки члан доноси потврду из службе обрачуна ГСП-а,коју предаје секретару синдиката. Овај члан примењује се годину дана од усвајања ових правила.

3 Члан 6. Директору предузећа, радницима са посебним овлашћењима и одговорностима на које је директор пренео своја овлашћења и функционерима у странкама и политичким партијама мирују права да бира и да буде биран. Члан 7. Основна права и дужности члана су да: Учествује у изграђивању ставова, закључака, одлука и аката Синдикалне организације којима се обезбеђује његов материјални, социјални и друштвени положај и правна сигурност, Изражава своје интересе, усаглашава их учествује у активностима на припреми и закључивању колективног уговора, Предлаже активности и коришћење средстава и метода и деловања и борбе Синдикалне организације и иницира организовање штрајка и учествује у штрајку ради остваривања и заштите својих интереса, Образује се и оспособљава за синдикалну активност, Буде информисан о активностима које се воде у Синдикалној организацији, Бира чланове органа Синдикалне организације, синдиката и Савеза синдиката и буде у њих биран (осим у случајевима описаним у члану 5.), Подноси предлоге и обраћа се органима синдикалне организације која је дужна да размотри и да се о њима изјасни најкасније у року од 15 дана, Придржава се Правилима Самосталне синдикалне организације ГСП Београд, Статута синдиката и Статута Савеза синдиката Србије, Плаћа чланарину. Члан 8. За своје чланове Синдикална организација се ангажује на остваривању: 1. заштите права и цену рада из Колективног уговора; 2. бесплатне правне помоћи и заступање и заштиту пред пословодним и органима управљања и судским органима из радног спора; 3. права из заштите на раду 4. помоћи из фондова Синдикалне организације; 5. помоћи после елементарне непогоде а у складу правилника коришћења новчаних средстава и финансијских могућности описаних у члану бр.4 правилника; 6. помоћи из штрајкачког фонда при организованом штрајку (уколико Синдикална организација поседује фонд); 7. организованог снадбевања и набавка роба и пружања услуга; 8. оспособљавањен за синдикалну активност; 9. боравак у објектима синдикалног туризма, одмора и рекрације под повољнијим условима; 10. заступање и заштиту свих синдикалних права из Правила Синдикалне организације, Статута Синдиката Србије и Статута Савеза синдиката Србиј

4 Члан 9. Чланство у Синдикалној организацији Савезу синдиката Србије престаје иступањем или искључењем. Члан 10. Захтев за иступање из чланства подноси се Одбору Синдикалне организације. Протеком максимално три месеца од подношења захтева из става 1 овог члана, одбор Синдикалне организације то јест секретар синдиката издаје потврду послодавцу да престају својства члана као и сва права, повластице и обавезе члана утврђена овим Правилима и Статутом синдиката и Савеза Синдиката Србије. Члан 11. Одлуку о искључењу из чланства доноси Одбор Синдикалне организације на предлог председника синдиката, или секретаријата Синдикалне подружнице и доставља обрачунскј служби и члану који се искључује уколико се чланарина уплаћује преко платнг списка. Члан се искључује из Синдикалне организације и Савеза синдиката Србије због неплаћања чланарине три месеца узастопно и теже повреде ових Правила и Статута Савеза синдиката Србије којима се наноси штета Синдикалној организацији и Савезу синдиката и у другим случајевима и под условима утврђеним Статутом синдиката. Члан има право жалбе на одлуку из става.2 овог члана у складу са Статутом синдиката у року од осам дана. Даном коначности одлуке о искључењу, члану престају сва права и обавезе утврђење овим Правилима и Статутом синдиката и Савеза синдиката Србије. Члан 12. Даном престанка чланства због иступања и искључења члан је дужан да секретаријату синдикалне подружнице погона-ој врати чланску карту, а Синдикална подружница да чланску карту,предаје председнику подружнице а он предаје секретару синдиката. Евиденцију о члановима који су вратили чланске карте и онима који не извршавају дужности члана, а нису вратили чланске карте води се у одбору и синдикалним подружницама Синдикалне организације. Члан не може да се изчлани из синдиката док неизмири сва дуговања према синдикату.

5 Члан 13. Синдикална организација ангажује се на остваривању права радника из рада и на основу рада утврђених законима и колективним уговорима и полазећи од ставова и одлука органа синдиката и Савеза Самосталних синдиката Београда, а посебно на: 1. закључивању и примени појединачног колективног уговора; 2. остваривању зарада на нивоу утврђене цене рада; 3. унапређење услове рада и заштите на раду; 4. заштите права радника у оквиру организационих и техничко-технолошких промена предузећа и остваривању права радника за чијим радом је престала потреба; 5. остваривање права радника у поступку претварања друштвене и друге облике својине и откупљивању деоница и делова предузећа; 6. јачању материјално-финансијске основе синдикалних видова одмора; 7. организовању и унапређењу рекративног и других видова одмора; 8. оспособљавању чланова и активности за остваривање права и дужности и улоге синдикалних организација; 9. када је то неопходно организује и води протест или штрајк радника; 10. информисању радника, унапређењу система информисања у предузећу и редовном обавештењу чланства о активностима организације; 11. унапређењу материјалног и социјалног положају инвалида рада и пензионисаних радника; 12. залаже се за развој културе, уметности, рекреације, одмора и физичке културе; 13. ангажује се и на остваривању и заштити и других интереса радника; 14. ангажује се на унапређењу рада синдикалне централе и учествује у истом. 15.учествује у раду виших органа синдиката и међународних организација. Задатке из става 5. овог члана Синдикална организација остварује преко својих органа. У реализацији својих задатака, одлука, ставова и закључака Синдикална организација користи методе и средства сарадње социјалног дијалога, преговарања, притисака, критике и оспоравања, тражења оставки и опозива,организовању протесних скупова-шетње и штрајкова. Члан 14. У оквиру синдикалне организације могу да делују и друге организације и удружења уколико њихови циљеви и програми деловања нису у супротности са Статутом Савеза Синдиката Србије и овим правилима. Ради потпуније и свестраније активности и остваривања права чланова у Синдикалној организацији, као облик деловања формирају се синдикалне подружнице. У саставу Синдикалне организације-самосталног синдиката ЈКП ГСП Београд организован је добровољни фонд-посмртни фонд Самосталног синдиката који има свој статут-правила свог председника и своје органе који су искључиво чланови Самосталног синдиката.

6 Статут посмртног фонда мора бити усклађен са овим правилима као саставни део истог. У саставу Синдикалне организације-самосталног синдиката ЈКП ГСП Београд организовани су и пензионери Самосталног Синдиката ГСП Београд које је и сам Самостални синдикат основао и који су уједно и чланови Самосталног Синдиката и имају свој подрачун при рачуну Самосталног Синдиката ГСП Београд и без права учешћа и доношењу одлука. Удружење пензионера Самосталног Синдиката ГСП Београд дужно је да за све одлуке и било какве активности обавесте, консултују и траже сагласност, одобрење од председништва Самосталног Синдиката ГСП Београд, а председништво обавести одбор Синдикалне организације. Нити једна одлука и промена не може бити спроведена без одобрења и сагласности Синдикалне организације Самосталног Синдиката ГСП Београд. Члан 15. Синдикалне подружнице формирају се у погонима РЈ 1. Централа ; 2. Дорћол ; 3. Карабурма ; 4. Космај ; 5. Земун ; 6. Нови Београд ; 7. ОЈ Ц. Ремонт ; 8. Сектор за исхрану и смештај ; 9. Група Општа Логистика ; 10. Завод за исраживање и планирање развоја ; 11. ПиУС ; 12. Его ; 13. Уговорени превоз и унутрашњи транспорт ; 14. Сектор електро енергетике- ЕГО ; 15. Сектор за тарифу и продају- Финансије ; 16. Служба за контролу саобраћаја-пиус ; 17. Сектор за саобраћај Космај ; 18. Сектор за саобраћај Карабурма ; 19. Сектор за саобраћај Нови Београд ; 20. Сектор за одржавање Земун ; 21. Људски Ресурси ; 22. Правни Послови ; 23. Корпоративна Безбедност ; 24. ОЈ Интерна Ревизија ; 25. ОЈ Општа Логистика ; 26. ОЈ Инвестиције. ОРГАНИ СИНДИКАЛНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ Члан 16. Органи Синдикалне организације су Скупштина, Одбор, Председништво, Статутарни одбор, Надзорни одбор, Скупштина подружнице, Секретаријат подружнице. Синдикална организација организује свој рад кроз комисије које предлаже и бира Одбор синдиката. СКУПШТИНА Члан 17. Скупштина је највиши орган у облику организовања и деловања Организације Самосталног синдиката који има 83 члана. Мандат скупштине је 5 година, најмање једном годишње се одржава састанак скупштине. Скупштину чине чланови секретаријата синдикалних подружница сразмерно броју чланова,узимајући просек од јануара текуће године до месец дана до датума заказане

7 скупштине. По функцији чланови скупштине су председник подружнице, секретар подружнице и члан одбора они улазе у укупан број чланова скупштине. Одлуку о сазивању скупштине доноси Одбор синдикалне организације, на предлог председника синдиката. Одлуку о сазивању Скупштине,Одбор може донети на предлог 1/3 синдикалних подружница или оних синдикалних подружница које организују 1/3 чланства, у року од 30 дана уз услов да је предлог дневног реда за скупштину писано образложен и предати председнику или секретару синдикалне организације. Скупштина се мора сазвати на предлог 1 подружнице по питањима за која је скупштина задужена да одлучује и доноси одлуке, с тим што једна подружница не може 2 пута по истом питању да сазива скупштину уколико нема нове аргументе и доказе. Члан 18. Скупштина разматра и усваја извештај о раду и програму активности Синдикалне организације и извештај и план о материјално-финансијском пословању Синдикалне организације и верфикује-потврђује избор чланова Одбора, бира Статутарни одбор, Надзорни одбор и председника синдикалне организације. Скупштина такође разматра и доноси одлуке о разрешењу председника, чланова Статутарног и Надзорног одбора и може заузимати ставове о питањима од посебног значаја за остваривање и заштиту материјалног и социјалног положаја чланства.скупштина пуноважно ради када седници присуствује више од половине чланова а одлуке доноси ако се за њих изјасни више од пола присутних. Скупштина доноси одлуку о штрајку или одбор уколико га скупштина овласти. ОДБОР СИНДИКАЛНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ Члан 19. Одбор синдикалне организације броји 23. члана Одлуку о броју чланова одбора доноси стари сазив одбора. Одбор је орган који руководи радом синдикалне организације. Председник синдикалне организације по функцији је члан одбора. Члана одбора немају подружнице у погону- Друштвени стандард, РиСИ и УПиУТ. Члан 20. Одбор из свог састава бира председништво, заменика председника, подпредседника, секретара, техничког секретара, благајника и порпарола на предлог председника Синдикалне организације.

8 Члан 21. Одбор ради и делује на основу усвојеног плана и програма активности синдикалне организације на Скупштини. Одбор на својим седницама разматра предлоге и мишљења из синдикалних подружница, заузима ставове и доноси одлуке са јасним смерницама за деловање чланства.прати примену колективног уговора и закона којима се регулишу права из рада и по основу рада и предлаже мере и опредељује методе и средства деловања на остваривању и заштити материјалног и социјалног положаја чланства, покреће иницијативе који они воде и доноси одлуку о радном ангажовању цтручног сарадника за потребе одбора и Синдикалне организације. Члан 22. Седнице Одбора сазива председник синдикалне организације најмање једном месечно,осим у изузетним случајевима и околностима а не дуже од два месеца. Седница Одбора синдикалне организације мора се сазвати уколико то затражи 1/3 чланова одбора, председништво одбора, Синдикална подружница или виши орган Синдиката и Савеза синдиката,у року од десет дана у колико постоји писано образложен предлог предат синдикалној организацији. Одбор пуноважно ради уколико састанку присуствује више од половине чланова а одлуке доноси ако се за њих изјасни већина присутних. Члан 23. За свој неодговоран рад чланови одбора могу бити смењени од стране својих синдикалних подружница, а због неизвршења обавеза које су им поверене, или кршења Статута и ових правила. Члан Одбора може оцењивати и рад других чланова када не доприносе остваривању задатака Одбора може покретати питање њихове одговорности. Уколико је члан Одбора председник синдикалне организације, његова синдикална подружница га не може сменити већ само даје предлог скупштини за његово разрешење. ПРЕДСЕДНИШТВО Члан 24. Број чланова Председништва одрђује Одбор својом одлуком а на предлог председника. Председник и Секретар по функцији су чланови председништва. Председништво је извршни орган Одбора синдикалне организације. Члан 25.

9 Председништво спроводи ставове и одлуке Одбора,кординира рад синдикалних подружница,у оквиру овлашћења које је на њега пренео одбор доноси одлуке, упућује предлоге и захтеве одбора и синдикалне организације (надлежним органима у Предузећу, граду републици итд).непосредно се ангажује на припреми предлога и ставова за седнице одбора у чијим одлукама морају бити садржани иницијатива, мишљење и захтеви чланства и може именовати поверенике и формирати радна тела за поједине области деловања синдикалне организације(садржај и метод рада повереника и радних тела регулише се одлукама председништва). СТАТУТАРНИ ОДБОР Члан 26. Статутарни Одбор Синдиката, је орган синдиката и има 5. члана, а председника бира из свог састава. Одбор даје тумачење овог Статута, анализира статутарна питања и на основу тога предлаже нова решења, уз обавезну консултацију адвокатске канцеларије Синдикалне организације. Чланове Статутарног Одбора бира и разрешава Скупштина синдикалне организације. Мандат чланова Статутарног Одбора траје пет година. НАДЗОРНИ ОДБОР СИНДИКАЛНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ Члан 27. Надзорни одбор синдикалне организације броји 3. члана Надзорни одбор врши надзор над финансијским и материјалним пословањем и руковођењем имовине синдикалне организације. Надзорни одбор анализира усклађеност трошења средстава са програмском активношћу синдикалних подружница и синдикалне организације, остварује увид у расподели и коришћењу средстава, контролише да ли се чланарина уплаћује са одредбама правилника о материјалном-финансијском пословању, имовини и фондовима виших органа синдиката и предлаже мере за правилно спровођење политике финансирања и рационалну употребу средстава синдикалне организације. Председник је дужан да на захтев Надзорног Одбора достави укупан износ уплате вишим органима синдиката на годишњем нивоу. Писани извештај Надзорног одбора предаје се председнику Самосталног Синдиката, а сам извештај сматра се пословном тајном. За прекршај предходног става члан Надзорног одбора може бити искључен из Синдикалне организације.

10 Надзорни одбор дужан је да једном годишње упозна одбор синдикалне организације са резултатом прегледа материјално-финансијског пословања и својим примедбама предлаже мере које треба предузети на остваривању плана прихода и расхода синдикалне организације. Надзорни одбор нема надлежност над детаљима о расподели средстава, позајмица и помоћи по подружницама већ само да констатује колико је подружница добила а колико поделила збирно по месецима,водећи рачуна о заштити података о личностима сагласно законом. Надзорни одбор врши преглед материјално- финансијског пословања по потреби, на захтев 1/3 синдикалних подружница или оних синдикалних подружница које организује 1/3 чланства, затим одбор синдикалне организације и органа синдиката и Савеза синдиката. Надзорни одбор констатује да ли су председник и благајник синдиката радили у складу са одлукама, уколико није обавештава одбор о томе. Уколико је председник синдиката радио по одлукама, Надзорни одбор од књиговође синдиката узима потребне финансијске податке збирно ради констатовања стања. Одлуком одбора синдикалне организације ближе се одређује састав и начин избора чланова Надзорног одбора. Надзорни одбор из свог састава бира председника. Чланове Надзорног одбора бира и разрешава Скупштина синдикалне организације. Мандат чланова Надзорног одбора траје пет година. ПРЕДСЕДНИК СИНДИКАЛНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ Члан 28. Председник синдикалне организације је уједно и председник Скупштине, Одбора и председништва синдикалне организације. Председник представља и заступа синдикалну организацију, сазива и председава седницама скупштине, одбора и председништва синдикалне организације, прати и остварује увид у спровођењу ставова и одлуку скупштине, Одбора и председништва, усмерава рад и извршење задатака чланова одбора и председништва, стара се о благовременом информисању чланства и синдикалних подружница о раду скупштине, Одбора и председништва синдикалне организације, предлаже формирање радних група и комисија за изучавање појединих питања, као и мера и решења, контактира и преговара са представницима државних органа и пословодства и другим институцијама и остварује сарадњу и кординира рад са председницима органа синдикалних организација и подружница и обавља и друге послове које му повери скупштина, Одбор и председништво синдикалне организације.

11 У случајевима који нису предвиђени овим статутом председник је дужан да доноси одговарајуће одлуке о коме је дужан да упозна Одбор синдикалне организације. Председник синдикалне организације је овлашћено лице за финансијско материјално пословање.сви сегменти материјално финансијског пословања који нису регулисани овим Статутом регулисаће се одлукама Одбора синдикалне организације које потписује председник синдикалне организације. За свој рад председник је одговоран скупштини синдикалне организације и дужан је да поштује одлуке Одбора Самосталног Синдиката ГСП Београд. ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА Члан 29. Одбор бира заменика председника на предлог председника синдиката који обавља активности по налогу председника и помаже председнику у спровођењу одлука Одбора и замењује председника у одсуству. ПОТПРЕДСЕНИК Члан 29а. Одбор бира потпредседникa на предлог председника синдиката који обавља активности по налогу председника и помаже председнику у спровођењу одлука Одбора и може замењивати председника у одсуству.председник доноси одлуку ко ће га замењивати у његовом одсуству, уколико је и заменик председника одсутан. Потпредседник се бира на предлог председника синдиката уз обавезу да је председник (подружнице). СЕКРЕТАР Члан 30. Секретар припрема састанке Одбора синдикалне организације, непосредно се ангажује за спровођење ставова и одлука Одбора синдикалне организације, кординира рад са председницима подружница. Секретар директно одговара за свој рад председнику синдиката и ради по налогу председника. Секретар такође може да замењује председника синдиката у његовом одсуству, на основу одлуке председника.

12 ТЕХНИЧКИ СЕКРЕТАР Члан 31. Технички секретар ради све послове по налогу председника синдиката и (онога ко га мења). ПОTПАРОЛ Члан 32. По налогу Одбора а на предлог председника, припрема коференцију за штампу комуницира са новинарима, ради на информисању чланства, штампа билтене и новине синдиката и свих осталих видова информисања и ради као пиар.менаџер, припрема и остварује контакте са медијима уз сагласност са председником синдиката. БЛАГАЈНИК Члан 33. Благајник обавља све благајничке послове за синдикалну организацију. Благајника верификује Одбор на предлог председника из Одбора синдикалне организације коме је и одговоран. Благајник је дужан да сваког месеца извести председнике синдикалних подружница о висини средстава којима располажу,на основу одлуке председника синдиката. Исто тако, благајник је дужан да уредно води евиденцију о утрошку средстава Одбора и по подружницама. Благајник је поред председника синдикалне организације овлашћено лице за располагање финансијким средставима. Благајника овлашћује председник синдикалне организазије. СКУПШТИНА СИНДИКАЛНЕ ПОДРУЖНИЦЕ Члан 34. Чланови Синдикалне подружнице бирају скупштину синдикалне подружнице, с размером броју чланова по организационим деловима (службама,одељењима и итд). Скупштина синдикалне подружнице погона и чине представници делова синдикалне подружнице, а секретаријат својим одлукама одређује број представника скупштине синдикалне подружнице и број чланова секретаријата. Члан 35.

13 Мандат чланова скупштине је пет година, а најмање једном годишње се одржава састанак скупштине. Одлуку о сазивању скупштине подружнице доноси секретаријат подружнице председник подружнице, одбор синдикалне организације, председник синдикалне организације или на захтев 1/3 чланова синдикалне подружнице. Скупштина синдикалне подружнице пуноважно ради уколико састанку присуствује више од половине чланова а одлуке доноси ако се за њих изјасни већина присутних. Члан 36. Скупштина синдикалне подружнице разматра и усваја извештаје о раду и план рада синдикалне подружнице, извештај о материјално-финансијском пословању и план прихода и расхода синдикалне подружнице и доноси друге одлуке важне у раду синдикалне подружнице, такође бира председника, чланове секретаријата подружнице, бира члана одбора( уколико га има), предлаже председника синдикалне организације и представнике виших органа.скупштина синдикалне подружнице такође разматра и доноси одлуке о разрешењу председника подружнице, члана секретаријата и члана одбора и опозиву чланова виших органа из наше организације. Скупштина подружнице када разреши-замени председника подружнице или члана одбора, ако га има, писмено обавештава одбор Синдикалне организације који уважава-констатује промене представника подружнице. СЕКРЕТАРИЈАТ СИНДИКАЛНЕ ПОДРУЖНИЦЕ Члан 37. Секретаријат синдикалне подружнице је орган који руководи радом подружнице. Председник је по функцији члан секретаријата. Секретаријат од свијих чланова бира секретара синдикалне подружнице на предлог Председника подружнице и чланова секретаријата. Члан 38. Састанак секретаријата синдикалне подружнице сазива председник подружнице најмање једном месечно. Састанак секретаријата синдикалне подружнице мора се сазвати уколико то тражи 1/3 Чланова секретаријата, председник синдикалне организације или одбор синдиката. Секретаријат синдикалне подружнице пуноважно ради ако састанку присуствује више од половине чланова, а одлуке доноси ако се за њих изјасни већина. Члан 39.

14 Чланови секретаријата имају једнака права и обавезе и одговорни су за свој рад председнику подружнице, председнику синдиката и скупштини синдикалне подружнице. Члан 40. Синдикална подружница разматра, даје мишљење и утврђује предлоге по питањима о којима ставове заузима и одлуке доноси одбор синдикалне организације, спроводи ставове и одлуке одбора синдикалне организације и ангажује се на решавању специфичних интереса чланова у делу синдикалне организације за које се формира. Синдикална подружница остварује права и дужности у расподели дела чланарине која припада синдикалној организацији у складу са одлуком одбора и усвојеног годишњег финансијског плана Синдикалне организације и подружнице.одлука о трошку средстава која припада подружницама доноси секретаријат те подружнице. ПРЕДСЕДНИК СИНДИКАЛНЕ ПОДРУЖНИЦЕ Члан 41. Председник синдикалне подружнице погона-ој представља и заступа синдикалну подружницу, сазива и председава састанцима скупштине подружнице и секретаријата подружнице, прати и остварује увид на спровођењу ставова и одлука секретарјата, стара се о благовременом информисању чланства о раду одбора синдикалне организације и обавља и друге послове које му повери секретаријат и одбор синдиката. СЕКРЕТАР СИНДИКАЛНЕ ПОДРУЖНИЦЕ Члан 42. Секретар синдикалне подружнице погона-ој припрема седницу секретаријата непосредно се ангажује на спровођењу ставова, одлука и закључка које доноси секретаријат, обезбеђује вођење записника на седницама секретаријата, и остале административне послове, замењује председника у време његове одсутности и обавља и друге послове које му повери секретаријат синдикалне подружнице. ПОСМРТНИ ФОНД Члан 43. Посмртни фонд је саставни део Синдикалне организације Самосталног Синдиката. Председник посмртног фонда обавезан је да ради по Правилнику Фонда. Председник фонда одржава извршни одбор по потреби а најмање једном у шест месеци а Скупштину фонда једном годишње.

15 Председник Посмртног фонда обавезан је да упознаје Одбор Синдикалне организације о раду Посмртног фонда уколико има проблема или неких нових предлога везано за рад Посмртног фонда. Права и обавезе председника Посмртног фонда регулише се Статутом Посмртног фонда који мора бити усклађен са одредбама Статута Синдикалне организације и одобрен од Одбора синдикалне организације. ИЗБОРНИ ПРИНЦИПИ Члан 44. Истицање кандидата за председника и чланове секретаријата синдикалне подружнице, председника за скупштину синдикалне подружнице, председника и чланове одбора и надзорног одбора синдикалне организације и чланове органа синдиката и Савеза синдиката врши се на састанцима синдикалних подружница односно делова синдикалних подружница. Члан 45. Предлог кандидата за председника и чланове секретаријата усваја чланство на састанку синдикалне подружнице ако се састанак одржава по деловима секретаријата синдикалне подружнице. Предлог кандидата за председника и чланова одбора синдикалне организације и чланове органа синдиката и Савеза синдиката усваја Одбор синдикалне организације. Члан 46. Изборе у подружници прати члан председништва кога одреди Синдикална организација а избори се одржавају-врше тајним гласањем у подружници. Избор председника, чланова секретаријата синдикалне подружнице, председника синдикалне организације и чланова Одбора,Статутарног одбора, Надзорног одбора синдикалне организације врши се на основу предлагања већег броја кандидата и тајним гласањем.предлог за председника синдикалне организације који се бира из редова изабраних чланова одбора и предложених кандидата из погона-ој Друштвеног стандарда и Завода и истраживање и Планирање развоја. За председника и члана секретаријата синдикалне подружнице, председника синдикалне организације изабран је онај који добије највећи број гласова и да је за њега гласало више од половине укупног броја чланова синдикалне подружнице односно дела синдикалне подружнице и органа који врше избор. Избори се понављају за кандидате који нису добили потребну већину гласова и то за прва два кандидата која су добили највећи број гласова.

16 У другом кругу изабрани су кандидати који су добили највећи број гласова.изузетно у другом кругу може бити изабран и кандидат који добије највећи број гласова без обзира на број присутних чланова. Избори у синдикалној организацији и избори за органе синдиката се могу обавити и у току трајања мандата уколико је то неопходан за рад организације и органа синдиката.одлука о изборима у току трајања мандата доноси скупштина синдикалне организације. Изузетно од овог члана, председнике подружница Сектор електро-енергетике ЕГО, Сектор за тарифу и продају-финансије, Служба за контролу Саобраћаја ПиУС, Сектор за саобраћај Космај, Сектор за саобраћај Карабурма, Сектор за саобраћај Нови Београд, Сектор за одржавање Земун, Људски Ресурси, Правни Послови, Корпоративна Безбедност, ОЈ Интерна Ревизија, ОЈ Општа Логистика и ОЈ Инвестиције именује председник Синдиката, и то на предлог председника подружница: ОЈ ЕГО, Група Општа логистика, ОЈ ПиУС, СП Космај, СП Карабурма, СП Нови Београд и Сектор за одржавање Земун. Именовање врши само председник Самосталног Синдиката према потреби синдиката. Члан 47. Мандат председника, секретара и чланова секретаријата синдикалне подружнице, председника и чланова Одбора, председништва одбора, Статутарног одбора, Надзорног одбора синдикалне организације, секретара, потпредседника и потпарола одбора синдикалне организације траје пет година. Члан 48. Разрешење са функције и опозива и престанак чланства у органима синдикалне организације и синдикалне подружнице врши се у складу са овим правилима и са Статутом Савеза синдиката Србије. Члан 49. Члан органа синдикалне организације може поднети оствку на чланство у опгану. Опозив члана органа кога је непосредно изабрало чланство синдикалне организације врши чланство. Опозив члана органа који није непосредно изабран од чланства врши орган који га је изабрао. Предлог за опозив члана може покренути и чланство и орган синдиката који га је предложио за члана органа за чијег члана се опозив тражи. Орган може опозвати свог члана уколико непосредно не присуствује седницама органа најмање три седнице узастопно, уз предходно обавештење организације која га је предложила за члана органа. Члану органа се морају изнети разлози за опозив.

17 МАТЕРИЈАЛНО-ФИНАНСИЈСКО ПОСЛОВАЊЕ Члан 50. Синдикат се финансира из чланарина и других извора прихода. Висина чланарине је 1% од зараде, надокнаде и додатака које члан прима Синдикалне подружнице остварују учешће у расподели и право у управљању на једној половини чланарине од дела који остаје синдикалној организацији и уплаћене од чланова у синдикалној подружници, осим ако Одбор не донесе другачију одлуку. Синдикална организација јединствено и синдикалне подружнице појединачно могу одлучивати да чланарина износи и више од 1%. Повећан износ чланарине припада синдикалној организацији односно синдикалној подружници која је донела одлуку о повећању чланарине и користи се за финансирање активности и формирање фондова за пружање помоћи чланова у заштити материјалног и социјалног положаја. Члан 51 Ради унапређења рада синдикалне организације и остваривање интереса чланства синдикта, запослених и других, Синдикална организација може оснивати, преузимати (самостално или у сарадњи са другим домаћим или страним правним лицима, удружењима и другима) привредна друштва, удружења, представништва, задужбине и фондације, спортска удружења и др. Синдикална организација може формирати фондове за разне намене (посмртни, штрајкачки, солидарности и друге) у циљу остваривања својих циљева. Синдикална организација може самостално или у сарадњи са другим (синдикатима, синдикaлним централама, правним и физичким лицима, удружењима ) организовати чланство и сакупљати чланарину за организовања удружења будућих акционара, оснивати таква удружења а у циљу куповине споственог и других предузећа. Синдикална организација може од синдикалне чланарина куповати акције на своје име и куповати и друге хартије од вредности. Члан 52. Финансијско пословање врши се на основу годишњег финансијског плана.

18 ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ Члан 53. Синдикална организација има својство правног лица. Синдикална организација има свој жиро рачун. Средства синдикалних подружница воде се на подрачунима или у оквиру посебно устројене евиденције у којима се исказује средства којима располажу и расходи који остварују синдикалне подружнице. Члан 54. Синдикална организација има свој печат и штамбиљ. Печат је округлог облика и садржи текст: Савез синдиката Србије,синдикална организација Градског саобраћајног предузећа Београд - I и у средини амблем савеза синдиката Србије.Текст печата је на српском језику исписан ћирилицом. Члан 55. Синдикална подружница исто тако има свој печат и штамбиљ. Печат је округлог облика и садржи исти текст као и печат синдикалне организације стим што свака синдикална подружница има свој број исписан на крају текста и то: II- Централа ; III- Дорћол ; IV- Карабурма, V- Космај ; VI- Земун ; VII- Нови Београд ; VIII-OJ Ремонт ; IX- Сектор за исхрану и смештај ; X- ОЈ Група Општа Логистика ; XI- Завод за истраживање и планирање развоја ; XII- ПиУС ; XIII- ОЈ ЕГО ; и Солидарност-Фонд Текст печата је на српском језику исписан ћирилицом. Члан 56. Штамбиљ је округлог облика на којима су исписани истоветни текстови као на печатима и синдикалних подружница и синдикалне организације. Члан 57. Седиште синдикалне организације је у улици Кнегиње Љубице бр. 29 у Београду. Члан 58.

19 Мандат Скупштине и чланова Одбора може бити продужен највише за једну годину у изузетним ситуацијама када је у питању заштита предузећа и очување радних места.(у складу са чланом 59. ових правила Статута) Члан 59. Измене и допуне ових правила врше се на седници Скупштине Синдикале организације.у колико није могуће сазвати Скупштину због хитности / важности измене и допуне ових правила извршиће Одбор Синдикалне организације, а Скупштина ће потврдити измене Статутарних правила или их ставити ван снаге, на седници која ће бити одржана до краја текуће године. Члан 60. На питања која нису регулисана овим правилима и која су у супротности са Статутима виших органа директно ће се примањивати одредбе Статута синдиката комуналаца Београда, Статута комуналаца Србије и Статута С.С.С. Србије. Члан 61. Даном доношења ових статутарних павила престају да важе сва досадашња статутарна правила Синдикалне организације Градског саобраћајног предузећа Београд. у Београду, дана године САВЕЗ САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ САВЕЗ САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА БЕОГРАД СИНДИКАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА ГСП БЕОГРАД ПРЕДСЕДНИК СИНДИКАЛНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ГСП БЕОГРАД - САВЕЗ САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ Зоран Антић године

20

Microsoft Word - Odluka o odrzavanju izbora u SSS Srbije 2

Microsoft Word - Odluka o odrzavanju izbora u SSS Srbije 2 ВЕЋЕ САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ Број: 01-362/1 Београд,29.јун 2009. године На основу члана 49. Статута Савеза самосталних синдиката Србије, Веће Савеза самосталних синдиката Србије, на седници

Више

УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум: године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра године

УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум: године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра године УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум:18.09.2015. године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра 2015. године У складу са одредбама члана 78. и 12. Закона о удружењима

Више

Napomena: Statut može biti napisan i na ćirilici i na latinici, ali naziv udruženja mora biti na ćirilici

Napomena: Statut može biti napisan i na ćirilici i na latinici, ali naziv udruženja mora biti na ćirilici U skladu sa odredbama čl. 78. i 12. Zakona o udruženjima (»Službeni list RS«, br.51/09), na skupštini udruženja održanoj dana 6.04.2011. u prostorijama Agencije za saradnju sa nevladinim organizacijama

Више

СТАТУТ СИНДИКАТА ЗАПОСЛЕНИХ У ЈП ПОШТА СРБИЈЕ, НОВИ САД Нови Сад,

СТАТУТ СИНДИКАТА ЗАПОСЛЕНИХ У ЈП ПОШТА СРБИЈЕ, НОВИ САД Нови Сад, СИНДИКАТА ЗАПОСЛЕНИХ У ЈП ПОШТА СРБИЈЕ, НОВИ САД Нови Сад, 28.09.2017. СИНДИКАТА ЗАПОСЛЕНИХ У ЈП ПОШТА СРБИЈЕ, НОВИ САД 3 На основу члана 27. Статута Синдиката запослених у ЈП Пошта Србије, Нови Сад, Одбор

Више

N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u

N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u daljem tekstu Savez) je organizovan kao dobrovoljna

Више

На основу члана 56. Закона о високом образовању ("Сл. гласник РС" број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе

На основу члана 56. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе На основу члана 56. Закона о високом образовању ("Сл. гласник РС" број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе струковних студија Висан у Београду, на седници од

Више

На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана године, у Чачку, Председништво Српског по

На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана године, у Чачку, Председништво Српског по На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана 02. 06. 2018. године, у Чачку, Председништво Српског покрета Двери, донело је, измењен и допуњен ПОСЛОВНИК

Више

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 Основне одредбе Члан 1 Овим Пословником о раду се уређују: делатност, избор, рад, управљање и организација Студентског парламента

Више

Пословник о раду Одсека за

Пословник о раду Одсека за УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗOФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: 02-685/1 Дана, 17.12.2018. године На основу члана 26 Статута Филозофског факултета, Савет Факултета je на седници одржаној дана 17.12.2018. године усвојио

Више

Microsoft Word - Statut UZR DZ Su 2017.

Microsoft Word - Statut UZR DZ Su 2017. У складу са одредбама чл. 10, 11. и 12. Закона о удружењима (»Службени лист РС«, бр.51/09), на оснивачкој скупштини одржаној 01.09.2009. године, а на редовној скупштини одржаној 10.11.2017. усвојен је

Више

ИНЖЕЊЕРСКА КОМОРА СРБИЈЕ

ИНЖЕЊЕРСКА  КОМОРА  СРБИЈЕ Н А Ц Р Т ИНЖЕЊЕРСКА КОМОРА СРБИЈЕ С Т А Т У Т ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ Београд, 21.11.2018. године С Т А Т У Т ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ I. ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим Статутом ближе се уређују послови,

Више

Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja godine, donijelo j

Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja godine, donijelo j Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja 2018. godine, donijelo je PRAVILNIK o radu odbora Crnogorske akademije nauka

Више

Службени гласник РС : 086/2016 Датум : На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службен

Службени гласник РС : 086/2016 Датум : На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службен Службени гласник РС : 086/2016 Датум : 21.10.2016 3510 На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службени гласник РС, број 15/16) и члана 43. став 1. Закона

Више

ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривре

ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривре ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, 01.10.2015. године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривредно-прехрамбене школе у Прокупљу Члан 1 Овим Пословником

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај 2017. године Сенат Универзитета у Крагујевцу, на основу члана 55. Закона о високом

Више

ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU ("Sl. glasnik RS", br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug

ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU (Sl. glasnik RS, br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU ("Sl. glasnik RS", br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug i način rada, finansiranje i druga pitanja značajna

Више

Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore ("Službeni list CG", br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zašt

Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore (Službeni list CG, br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zašt Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore ("Službeni list CG", br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama,

Више

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj 05.07.2008. godine, usvojila POSLOVNIK O RADU Skupštine Udruženja

Више

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Служба за послове органа града утврдила је пречишћен текст

Више

BOSNA I HERCEGOVINA

BOSNA I HERCEGOVINA BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE KANTON SARAJEVO OPĆINA CENTAR JU OŠ «SILVIJE STRAHIMIR KRANJČEVIĆ», SARAJEVO POSLOVNIK O RADU KOMISIJE ZA EVIDENTIRANJE ZAPOSLENIKA ZA ČIJIM RADOM JE

Више

У складу са одредбама чл

У складу са одредбама чл У складу са одредбама чл. 11. и 12. Закона о удружењима (»Службени лист РС«, бр. 51/09), на оснивачкој скупштини одржаној дана 15.05.2018. у Новом Саду усвојен је: СТАТУТ Удружења «Национална асоцијација

Више

Microsoft Word - statut srpski - predat u IAA

Microsoft Word - statut srpski - predat u IAA Удружење актуара Србије ул. Булевар деспота Стефана 68(бившa Улица 29. Новембра), 11 000 Београд Статут Удружења актуара Србије (Пречишћен текст) Београд, 2005 Према одредбама чланова 21. и 30. Закона

Више

odluka_o_savjetu_za_saradnju_ls_sa_nvo

odluka_o_savjetu_za_saradnju_ls_sa_nvo Na osnovu člana 34. stav 1 tačka 2 i člana 125. stav 3 Statuta opštine Bijelo Polje Polje ( Sl.list RCG- opštinski propisi br. 25/04, 33/06 i Sl.list. CG -opštinski propisi br. 18/10), Skupština Opštine

Више

СПИСАК ЗАПОСЛЕНИХ

СПИСАК ЗАПОСЛЕНИХ На основу члана 56. Закона о високом образовању (``Службени гласник РС`` у Бору, 76/05), чл. 70. Статута Универзитета у Београду и члана 50. Статута Техничког факултета у Бору од 05.10.2006. године, Студентски

Више

На основу члана 72. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/2007), члана 9. и 15. ст. 1. Одлуке о месној самоуправи ( Службени лис

На основу члана 72. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/2007), члана 9. и 15. ст. 1. Одлуке о месној самоуправи ( Службени лис На основу члана 72. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/2007), члана 9. и 15. ст. 1. Одлуке о месној самоуправи ( Службени лист општине Ада, бр. 17/2007), Савет Прве месне заједнице

Више

(Microsoft Word - Pravilnik FUP-a g. Skup\232tina.doc)

(Microsoft Word - Pravilnik FUP-a g. Skup\232tina.doc) На основу члана 19. ст. 1 ал. 1 и члана 34. Закона о коморама здравствених радника (''Сл. гласник РС'' 107/2005) и члана 25. ст. 1., ал. 1. и члана 73. Статута Коморе медицинских сестара и здравствених

Више

poslovnik_o_radu_uo

poslovnik_o_radu_uo ИНСТИТУТ ЕКОНОМСКИХ НАУКА БЕОГРАД, Змај Јовина бр. 12 П О С Л О В Н И К О РАДУ УПРАВНОГ ОДБОРА Београд, децембар 2010. 2 На основу чл. 54. и 55. Закона о научноистраживачкој делатности, Управни одбор Института

Више

Microsoft Word statut niski kulturni centar.doc

Microsoft Word statut niski kulturni centar.doc На основу члана 44 став 1 Закона о култури ( Службени гласник РС бр.72/09 ), и члана 15 Одлуке о оснивању Установе Нишки културни центар ( Службени лист Града Ниша бр.2/2011 Пречишћени текст), Управни

Више

На основу члана 55. Закона о високом образовању "Сл. гласник РС", бр. 76/2005, 100/ аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/

На основу члана 55. Закона о високом образовању Сл. гласник РС, бр. 76/2005, 100/ аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/ На основу члана 55. Закона о високом образовању "Сл. гласник РС", бр. 76/2005, 100/2007 - аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/2014, 45/2015 и 68/2015) и члана 41. став 3. Статута

Више

Predlog Nacrta ZoSO

Predlog Nacrta ZoSO ПРЕДЛОГ ПРЕДНАЦРТА ЗАКОНА О СТУДЕНТСКОМ ОРГАНИЗОВАЊУ Београд, фебруар 2013. године I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим законом се уређује институционални оквир за студентско организовање на самосталним високошколским

Више

(Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU STRU\310NOG SAVETA - 2.doc)

(Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU STRU\310NOG SAVETA - 2.doc) ОПШТА БОЛНИЦА Др Лаза К. Лазаревић ШАБАЦ ПОСЛОВНИК О РАДУ СТРУЧНОГ САВЕТА Шабац,, септембар 2012. године Р Е П У Б Л И К А С Р Б И Ј А ОПШТА БОЛНИЦА Др Лаза К. Лазаревић ШАБАЦ БРОЈ: Ш А Б А Ц : На основу

Више

Microsoft Word - 1 Pravilnik o radu veca grupacija_2018

Microsoft Word - 1 Pravilnik o radu veca grupacija_2018 06-01 Број: 06-5537/4-2018 На основу члана 47. став 3. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 201/18), Сенат Универзитета, по указаној потреби, на седници одржаној 12.12.2018.

Више

Microsoft Word - STATUTA - UDRUZENJA1 .doc

Microsoft Word - STATUTA - UDRUZENJA1 .doc На основу чл. 10,11. и 12. Закона о удружењима (»Службени гласник РС«, бр. 51/09), на оснивачкој Скупштини одржаној 3.септембра 2011. године, усвојен је следећи С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА КОМПАНИЈА ЗА ПРЕРАДУ

Више

На основу члана 12

На основу члана 12 На основу члана 12. и 78. Закона о удружењима (Службени гласник РС, 51/2009) и члана 8. Статута Српског лекарског друштва, на седници одржаној дана 13. марта 2011., Скупштина Подружнице Зајечар - Српског

Више

УСТАНОВА КУЛТУРЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД „ПАРОБРОД“

УСТАНОВА КУЛТУРЕ ГРАДСКЕ  ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД „ПАРОБРОД“ УСТАНОВА КУЛТУРЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД ПАРОБРОД Београд, Капетан Мишина број 6а С Т А Т У Т УСТАНОВЕ КУЛТУРЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД ПАРОБРОД Београд, мај 2010. године С А Д Р Ж А Ј I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ

Више

Жалбена комисија Градске општине Земун, на седници одржаној дана године, на основу члана 177. став 2. Закона о запосленима у аутономним пок

Жалбена комисија Градске општине Земун, на седници одржаној дана године, на основу члана 177. став 2. Закона о запосленима у аутономним пок Жалбена комисија Градске општине Земун, на седници одржаној дана 28.9.2018. године, на основу члана 177. став 2. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе ( Службени

Више



 Prečišćeni tekst Zakona o mladima obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o mladima ("Službeni list Crne Gore", br. 042/16 od 11.07.2016), 2. Zakon o dopuni Zakona o mladima ("Službeni list Crne Gore", br.

Више

ЗАЈЕДНИЦА ЗА УПРАВЉАЊЕ ЗГРАДОМ

ЗАЈЕДНИЦА ЗА УПРАВЉАЊЕ  ЗГРАДОМ ЗАЈЕДНИЦА ЕТАЖНИХ ВЛАСНИКА БАЊА ЛУКА Улица ------------------------- бр.---- Број:------------ Дана:----------- С П И С А К чланова заједнице етажних власника, -------------------------------бр..., Бања

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 Na temelju članka 12. stavka 1. podstavka 15. Statuta Hrvatske komore inženjera strojarstva

Више

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фондације Доцент др Милена Далмација овереним пред Основним

Више

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj 2017. ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИНА IX ПАНЧЕВО, 30 Август 2017. ГОДИНЕ Аконтација претплате

Више

Microsoft Word - Odluka o izmeni Statuta Opstine Vladicin Han

Microsoft Word - Odluka o izmeni Statuta Opstine Vladicin Han На основу члана 32. став 1. тачка 1. Закона о локалној самоуправи (Сл. Гласник РС, број 129/07) и члана 41. став 1. тачка 1. и члана 138. Статута Општине Владичин Хан (Сл. Гласник Пчиоњског округа, број

Више

SINDKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE CRNE GORE PRAVILNIK O RADU NADZORNOG ODBORA PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /1

SINDKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE CRNE GORE PRAVILNIK O RADU NADZORNOG ODBORA PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /1 PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /17 Podgorica, 2017. godine POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovim poslovnikom bliže se uređuju pravila i načina rada

Више

На основу члана 31

На основу члана 31 На основу члана 31. Став 1. тачка 10. Статута Стрељачког савеза Србије, уавојеног 31. 05. 2016. године и Измена и допуна Пословника о раду Скупштине Стрељачког савеза Србије од 31. 05. 2016. године, Скупштина

Више

На основу члана 21. Статута Покрета обнове Краљевине Србије, Главни одбор Покрета обнове Краљевине Србије на I седници од 15. октобра године, до

На основу члана 21. Статута Покрета обнове Краљевине Србије, Главни одбор Покрета обнове Краљевине Србије на I седници од 15. октобра године, до На основу члана 21. Статута Покрета обнове Краљевине Србије, Главни одбор Покрета обнове Краљевине Србије на I седници од 15. октобра 2017. године, доноси ПРАВИЛНИК О ЛОКАЛНОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ ПОКРЕТА ОБНОВЕ

Више

1

1 ПРЕДЛОГ На основу члана 12. Закона о удружењима ("Службени Гласник Републике Србије" бр. 51/09) и члана 16. Статута Савеза радио-аматера Војводине, усвојеног дана 26.06.2010. године, Скупштина Савеза радиоаматера

Више

На основу члана 66.Закона о високом образовању и члана 61.Статута Правног факултета Универзитета у Нишу, Студентски парламент доноси: П Р А В И Л Н И

На основу члана 66.Закона о високом образовању и члана 61.Статута Правног факултета Универзитета у Нишу, Студентски парламент доноси: П Р А В И Л Н И На основу члана 66.Закона о високом образовању и члана 61.Статута Правног факултета Универзитета у Нишу, Студентски парламент доноси: П Р А В И Л Н И К о броју и начину избора чланова за Студентски парламент

Више

ПРАВИЛА О организовању, садржају и начину рада Синдикалне организације ЕПС ОДС Електросрбија Краљево

ПРАВИЛА О организовању, садржају и начину рада Синдикалне организације ЕПС ОДС Електросрбија Краљево ПРАВИЛА О организовању, садржају и начину рада Синдикалне организације ЕПС ОДС Електросрбија Краљево СИНДИКАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА ЕПС ОДС ЕЛЕКТРОСРБИЈА Краљево БРОЈ :27 Датум 28.07.2016.године КРАЉЕВО Одбор

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu Skupstine UOKPL

Microsoft Word - Poslovnik o radu Skupstine UOKPL На основу одредаба члана 30. Статута Удружења одбојкашких клубова првих лига, Скупштина УОКПЛ на седници, одржаној 08. септембра 2012. године, донела је П О С Л О В Н И К О РАДУ СКУПШТИНЕ УДРУЖЕЊА ОДБОЈКАШКИХ

Више

Microsoft Word - poslovnik savet.doc

Microsoft Word - poslovnik savet.doc СТОМАТОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА На основу члана. Статута Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, Савет Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, на седници од, донео је седећи П О С Л О В Н И К

Више

1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун ГОДИНА: XII БРОЈ: јун ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о без

1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун ГОДИНА: XII БРОЈ: јун ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о без 1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун 2019. ГОДИНА: XII БРОЈ: 20 14.јун 2019. ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о безбедности саобраћаја на путевима (''Службени гласник

Више

Sluzbeni glasnik 2.indd

Sluzbeni glasnik 2.indd СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ГРАДА ПОЖАРЕВЦА Година XLI Број 2 ПОЖАРЕВАЦ 20.02.2009. 1 На основу члана 4. става 3. Одлуке о месним заједницама ( Службени гласник града Пожаревца, бр. 4/08) и на основу члана 27. става

Више

Creative Dept

Creative Dept STATUT STUDENTSKOG ZBORA EDWARD BERNAYS VISOKE ŠKOLE ZA KOMUNIKACIJSKI MENADŽMENT Zagreb, 26. studenoga 2015. Na temelju odredbe čl. 7. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (NN

Више

ПРЕДНАЦРТ

ПРЕДНАЦРТ САДРЖАЈ I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ 3 II ПОКРЕТАЊЕ ПОСТУПКА ЗА ИЗБОР НАСТАВНИКА 3 III УТВРЂИВАЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ НАСТАВНИКА 4 IV ДОНОШЕЊЕ ОДЛУКЕ 5 V ПОСТУПАК ЗА ИЗБОР САРАДНИКА 6 VI ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ

Више

AKCIONARSKO DRU[TVO

AKCIONARSKO DRU[TVO SREMPUT RUMA Broj: 0319/2 Ruma: 17.02.2017. god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održanoj dana 17.02.2017. godine, doneo sledeću O D L U K U SAZIVA SE vanredna

Више

СТАТУТ ДРУШТВА ТЕТМИЧАРА

СТАТУТ ДРУШТВА ТЕТМИЧАРА У складу са одредбама чл. 78 и 12. Закона о удружењима (Службени лист РС, бр. 51/09), на скупштини Друштва одржаној дана 18. априла 2011. године у Београду, усвојен је нови СТАТУТ ДРУШТВА ТЕРМИЧАРА СРБИЈЕ

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУЛА Службени лист општине Кула излази по потреби, на три језика: српском, мађарском и русинском. Тираж овог броја је 50 примера

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУЛА Службени лист општине Кула излази по потреби, на три језика: српском, мађарском и русинском. Тираж овог броја је 50 примера СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУЛА Службени лист општине Кула излази по потреби, на три језика: српском, мађарском и русинском. Тираж овог броја је 50 примерака. К у л а 5. март 2019. године Број 7 Година 54 Издаје

Више

Microsoft Word - Glasnik 134 -ceo

Microsoft Word - Glasnik 134 -ceo Година XLV, број 134, 15. мај 2007. 81 На основу члана 42. став 5. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 131/06), Сенат Универзитета, на седници одржаној 28. новембра

Више

Пречишћен текст Правилника о раду Студентског парламента Филозофског факултета Универзитета у Београду обухвата: 1. Правилник Студентског парламента Ф

Пречишћен текст Правилника о раду Студентског парламента Филозофског факултета Универзитета у Београду обухвата: 1. Правилник Студентског парламента Ф Пречишћен текст Правилника о раду Студентског парламента Филозофског факултета Универзитета у Београду обухвата: 1. Правилник Студентског парламента Филозофског факултета од 17.02.2010. године; 2. Измене

Више

На основу чл , а у вези са самосталним чланом 108. став 6. Закона о планирању и изградњи ( Службени гласник РС, бр. 72/09, 81/09 исправка, 64/

На основу чл , а у вези са самосталним чланом 108. став 6. Закона о планирању и изградњи ( Службени гласник РС, бр. 72/09, 81/09 исправка, 64/ На основу чл. 162 166, а у вези са самосталним чланом 108. став 6. Закона о планирању и изградњи ( Службени гласник РС, бр. 72/09, 81/09 исправка, 64/10 УС, 24/11, 121/12, 42/13 УС, 50/13 УС, 98/13 УС,

Више

Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex BUDITE NA PRAVNOJ STRANI Ukoliko ovaj propis niste preuzeli sa Par

Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex BUDITE NA PRAVNOJ STRANI   Ukoliko ovaj propis niste preuzeli sa Par Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex BUDITE NA PRAVNOJ STRANI online@paragraf.rs www.paragraf.rs Ukoliko ovaj propis niste preuzeli sa Paragrafovog sajta ili niste sigurni da li je u pitanju

Више

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн Број: 510/11 Бања Лука, 26.04.2011. године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научно-наставно вијеће Архитектонско-грађевинског факултета

Више

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA "EVROPSKI POSLOVI" AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 13/2009 i 2/2010) I OP

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA EVROPSKI POSLOVI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE (Sl. list AP Vojvodine, br. 13/2009 i 2/2010) I OP POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA "EVROPSKI POSLOVI" AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 13/2009 i 2/2010) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Radi praćenja, proučavanja i implementacije

Више

Верзија за штампу

Верзија за штампу Na osnovu čl. 163-166., a u vezi sa samostalnim članom 18. stav 4. Zakona o planiranju i izgradnji ("Službeni glasnik RS", br. 72/09, 81/09 - ispravka, 64/10 - US, 24/11, 121/12, 42/13 - US, 50/13 - US,

Више

На основу одредаба чл. 43 и 47. Статута Скијашког савеза Србије, Скупштина Скијашког савеза Србије на седници, одржаној дана године, донел

На основу одредаба чл. 43 и 47. Статута Скијашког савеза Србије, Скупштина Скијашког савеза Србије на седници, одржаној дана године, донел На основу одредаба чл. 43 и 47. Статута Скијашког савеза Србије, Скупштина Скијашког савеза Србије на седници, одржаној дана 10.01.2017. године, донела је П О С Л О В Н И К О РАДУ СКУПШТИНЕ СКИЈАШКОГ САВЕЗА

Више

На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/200

На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/200 На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/2008 и 44/2010, 93/2012, 89/2013 и 99/2014, 47/2015 аутентично

Више

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu З А К О Н О СТУДЕНТСКОМ СТАНДАРДУ I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Студентски стандард у смислу овог закона је дјелатност од општег интереса којом се стварају материјални и други услови за стицање високог образовања,

Више

ЛЕКАРСКА КОМОРА СРБИЈЕ Краљице Наталије 1 3 Београд www. lks. org. rs На основу Статута Лекарске коморе Србије, Скупштина Лекарске коморе Србије

ЛЕКАРСКА КОМОРА СРБИЈЕ Краљице Наталије 1 3 Београд www. lks. org. rs На основу Статута Лекарске коморе Србије, Скупштина Лекарске коморе Србије ЛЕКАРСКА КОМОРА СРБИЈЕ Краљице Наталије 1 3 Београд 11000 www. lks. org. rs На основу Статута Лекарске коморе Србије, Скупштина Лекарске коморе Србије на 3-ој конститутивној седници одржаној 13. јуна 2007.

Више

Microsoft Word statut srpske manjine.doc

Microsoft Word statut srpske manjine.doc Temeljem članka 27. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina ( Narodne novine br. 155/02.) Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Osijeka na sjednici održanoj 23. prosinca 2003. godine, donijelo je

Више

На основу члана 120. став 8. Закона о сновама системa образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС број 88/2017), Савет родитеља Гимназије Свети Сава Пожег

На основу члана 120. став 8. Закона о сновама системa образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС број 88/2017), Савет родитеља Гимназије Свети Сава Пожег На основу члана 120. став 8. Закона о сновама системa образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС број 88/2017), Савет родитеља Гимназије Свети Сава Пожега у Пожеги, на седници одржаној дана 28.02.2018.године,

Више

Microsoft Word - Pravilnik_o_radu_stalnih_komisija_IO

Microsoft Word - Pravilnik_o_radu_stalnih_komisija_IO FUDBALSKI SAVEZ CRNE GORE P R A V I L N I K O RADU STALNIH KOMISIJA IZVRŠNOG ODBORA FSCG Na osnovu člana 34 Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor FSCG, na sjednici održanoj dana 24.12.2013.godine,

Више

П РА В И Л Н И К

П РА В И Л Н И К Београд, 08.06.2017. год. 02-10 Број: 06-2179/3-17 На основу члана 7. Правилника о раду етичких комисија и Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду (''Гласник Универзитета у Београду'', број

Више

narrative report

narrative report Gundulićev venac 48, 11000 Beograd Tel: 011 3287 226; 011 3287 334 office@bezbednost.org www.bezbednost.org RESURSI www.bezbednost.org/resursi ZAKON O BEZBEDNOSNO- INFORMATIVNOJ AGENCIJI ( Sl. glasnik

Више

AKCIONARSKO DRUŠTVO SREMPUT RUMA Broj: 1526 /2 Ruma: god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održ

AKCIONARSKO DRUŠTVO SREMPUT RUMA Broj: 1526 /2 Ruma: god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD Sremput Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održ SREMPUT RUMA Broj: 1526 /2 Ruma: 17.05.2018. god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održanoj dana 17.05.2018. godine, doneo sledeću O D L U K U SAZIVA SE redovna

Више

Статут

Статут ДОКУМЕНТ: NAVS BSDC P001 ВЕРЗИЈА: V4.0 ДАТУМ: 06.04.2017. Страна 1 од 19 С т а т у т NAVS BSDC P001 Корисник Јавни Интерни Управни одбор Едукативни одбор Дисциплинска комисија Испитна комисија Историја

Више

Као неформална мрежа локалних еколошких организација Зелена листа Србије основана је године. У жељи да свој рад унапреди чланице су се сложиле д

Као неформална мрежа локалних еколошких организација Зелена листа Србије основана је године. У жељи да свој рад унапреди чланице су се сложиле д Као неформална мрежа локалних еколошких организација Зелена листа Србије основана је 2007. године. У жељи да свој рад унапреди чланице су се сложиле да се и формлано региструје Савез еколошких удружења

Више

Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex BUDITE NA PRAVNOJ STRANI Ukoliko ovaj propis niste preuzeli sa Par

Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex BUDITE NA PRAVNOJ STRANI   Ukoliko ovaj propis niste preuzeli sa Par Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex BUDITE NA PRAVNOJ STRANI online@paragraf.rs www.paragraf.rs Ukoliko ovaj propis niste preuzeli sa Paragrafovog sajta ili niste sigurni da li je u pitanju

Више

На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1

На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1 На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1.12.2016.године донео је ПОСЛОВНИК О РАДУ УПРАВНОГ

Више

Microsoft Word - STATUT _nakon izmjene 2012_.docx

Microsoft Word - STATUT _nakon izmjene 2012_.docx S T A T U T UDRUŽENJA INŽENJERA SAOBRAĆAJA I KOMUNIKACIJA U BOSNI I HERCEGOVINI Sarajevo, februar 2012. Na osnovu člana 9, 10 i 12. Zakona o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine (Službeni Glasnik

Више

U skladu sa odredbama čl

U skladu sa odredbama čl U skladu sa odredbama čl. 578. i 580. Zakona o privrednim društvima ( Sl. glasnik RS br. 36/2011, 99/2011 i 83/2014-dr. zakon) člana 10, 11. i 12. Zakona o udruženjima ( Sl. Glasnik RS br. 51/09), na osnivačkoj

Више

I Konačna verzija

I   Konačna  verzija РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД ПАНЧЕВО ГРАДСКА УПРАВА СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ ГРАДСКА СЛУЖБА ЗА БУЏЕТСКУ ИНСПЕКЦИЈУ СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОРЕСКУ АДМИНИСТРАЦИЈУ БРОЈ :VIII-Сл./

Више

(,,Службени гласник РС, број 29/13 од 29. марта године) На основу члана 18. став 1. Закона о Високом савету судства ("Службени гласник РС", бр.

(,,Службени гласник РС, број 29/13 од 29. марта године) На основу члана 18. став 1. Закона о Високом савету судства (Службени гласник РС, бр. (,,Службени гласник РС, број 29/13 од 29. марта 2013. године) На основу члана 18. став 1. Закона о Високом савету судства ("Службени гласник РС", бр. 116/08, 101/10 и 88/11), Високи савет судства на седници

Више

Pravilnik ZK

Pravilnik ZK ЗАЈЕДНИЦА КЛУБОВА ПРЕДЛОГ ПРАВИЛНИКА О УДРУЖИВАЊУ И РАДУ ЗАЈЕДНИЦE КЛУБОВА ДРУГЕ РУКОМЕТНЕ ЛИГЕ СЕВЕР Нови Сад, 16.07.2018. године На основу чл. 38 и 44 Статута Рукометног савеза Србије, Скупштина Заједнице

Више

Статут

Статут ДОКУМЕНТ: NAVS BSDC P001 ВЕРЗИЈА: V6.0 ДАТУМ: 25.03.2019. Страна 1 од 19 С т а т у т NAVS BSDC P001 Корисник Јавни Интерни Управни одбор Едукативни одбор Дисциплинска комисија Испитна комисија Историја

Више

Фондација Регистар националног интернет домена Србије Жоржа Клемансоа 18а/I, Београд телефон: rnids.rs рнидс.срб На

Фондација Регистар националног интернет домена Србије Жоржа Клемансоа 18а/I, Београд телефон: rnids.rs рнидс.срб На Фондација Регистар националног интернет домена Србије Жоржа Клемансоа 18а/I, Београд телефон: 011.7281.281 rnids.rs рнидс.срб kancelarija@rnids.rs На основу члана 54. став 8. тачка 9) Статута Фондације

Више

Microsoft Word - Statut EP OZON_2011

Microsoft Word - Statut EP OZON_2011 Ekološki pokret Environmental movement STATUT Januar 2011 Na osnovu člana 11. Zakona o nevladinim organizacijama (Sl. List RCG br. 27/99) Skupština Ekološkog pokreta,,ozon na svojoj sjednici od 29. 01.

Више

РАДНА ГРУПА СКУПШТИНЕ АК БEOGRADA образована ФИНАЛНА ВЕРЗИЈА НАЦРТ СТАТУТА АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ БЕОГРАДА Део први ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1 Овим ст

РАДНА ГРУПА СКУПШТИНЕ АК БEOGRADA образована ФИНАЛНА ВЕРЗИЈА НАЦРТ СТАТУТА АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ БЕОГРАДА Део први ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1 Овим ст РАДНА ГРУПА СКУПШТИНЕ АК БEOGRADA образована 23.4.2016. ФИНАЛНА ВЕРЗИЈА НАЦРТ СТАТУТА АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ БЕОГРАДА Део први ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1 Овим статутом уређују се: циљеви, задаци и послови Адвокатске

Више

Microsoft Word - STATUT - precisceni tekst

Microsoft Word - STATUT - precisceni tekst S T A T U T Društva za upravljenje investicionim fondovima ʺPolara Investʺ a.d. Banja Luka (prečišćeni tekst) I OSNOVNE ODREDBE Član 1. Ovim Statutom uređuju se sva bitna pitanja značajna za rad Društva

Више

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/ dr. zak

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU (Sl. list SRJ, br. 24/98 i Sl. glasnik RS, br. 101/ dr. zak 0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/2005 - dr. zakon i 36/2009 - dr. zakon) Član 1 Ovim zakonom uređuju

Више

Microsoft Word - DaNS Statut [treba lektorisati].docx

Microsoft Word - DaNS Statut [treba lektorisati].docx 1 Нови Сад, 14 april 2011 године. 2 САДРЖАЈ: I. ОПШТЕ ОДРЕДБЕ II. ЦИЉЕВИ, ЗАДАЦИ И ДЕЛАТНОСТИ III. ЧЛАНСТВО И ПРОФЕСИОНАЛНА ОДГОВОРНОСТ IV. ЧЛАНСТВО У ДРУГИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА V. ОРГАНИЗАЦИЈА И ОРГАНИ ДРУШТВА

Више

STATUT ANTIDOPING AGENCIJE ("Sl. glasnik RS", br. 139/2014) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Antidoping agencija Republike Srbije (u daljem tekstu: Antidoping a

STATUT ANTIDOPING AGENCIJE (Sl. glasnik RS, br. 139/2014) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Antidoping agencija Republike Srbije (u daljem tekstu: Antidoping a STATUT ANTIDOPING AGENCIJE ("Sl. glasnik RS", br. 139/2014) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Antidoping agencija Republike Srbije (u daljem tekstu: Antidoping agencija) osnovana je 2005. godine Zakonom o sprečavanju

Више

Odluka o izmenama i dopunama osnivackog akta ATS-a_Sl glasnik RS br

Odluka o izmenama i dopunama osnivackog akta ATS-a_Sl glasnik RS br Na osnovu člana 7. stav 2. Zakona o akreditaciji ("Službeni glasnik RS", broj 73/10) i člana 43. stav 1. Zakona o Vladi ("Službeni glasnik RS", br. 55/05, 71/05 - ispravka, 101/07 i 65/08), Vlada donosi

Више

Година LIV Број 20/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 172. члана 173. и члана 178. став 5. Закона о запослен

Година LIV Број 20/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 172. члана 173. и члана 178. став 5. Закона о запослен Година LIV Број 20/2018 176 SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 172. члана 173. и члана 178. став 5. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе

Више

PREDNACRT

PREDNACRT ЗАКОН О ПЛАТАМА ЗАПОСЛЕНИХ У ОРГАНИМА УПРАВЕ БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ На основу члана Статута Брчко дистрикта Босне и Херцеговине («Службени гласник Брчко дистрикта БиХ», бројеви 1/00, /00, 7/0, 0/0 и /0),

Више

На основу члана 47 став 6 Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник РС'', број 129/07) и члана 62 Статута општине Кула - пречишћен текст (''Слу

На основу члана 47 став 6 Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник РС'', број 129/07) и члана 62 Статута општине Кула - пречишћен текст (''Слу На основу члана 47 став 6 Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник РС'', број 129/07) и члана 62 Статута општине Кула - пречишћен текст (''Службени лист општине Кула" бр. 7/13), Oпштинско веће

Више

Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU NV NOVO-2010.doc

Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU NV NOVO-2010.doc На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 72/09) и члана 39. став 1. тачка 1) Статута, школски одбор Основне школе 1.300 каплара

Више

S T A T U T

S T A T U T S T A T U T INAŠ SINDIKAT NAFTNE DJELATNOSTI 16. LIPNJA 2018.G 1 S T A T U T INAŠ - SINDIKATA NAFTNE DJELATNOSTI I TEMELJNE I UVODNE ODREDBE Članak 1. INAŠ Sindikat naftne djelatnosti (u daljnjem tekstu:

Више

AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno Obrasci b

AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno   Obrasci b AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno www.aktivasistem.com Obrasci besplatno ZAKON o izmenama i dopunama Zakona o Narodnoj

Више