Пречишћен текст Правилника о раду Студентског парламента Филозофског факултета Универзитета у Београду обухвата: 1. Правилник Студентског парламента Ф

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Пречишћен текст Правилника о раду Студентског парламента Филозофског факултета Универзитета у Београду обухвата: 1. Правилник Студентског парламента Ф"

Транскрипт

1 Пречишћен текст Правилника о раду Студентског парламента Филозофског факултета Универзитета у Београду обухвата: 1. Правилник Студентског парламента Филозофског факултета од године; 2. Измене и допуне Правилника Студентског парламента Филозофског факултета од године. 3. Измене и допуне Правилника Студентског парламента Филозофског факултета од године. 4. Измене и допуне Правилника Студентског парламента Филозофског факултета од године. П Р А В И Л Н И К О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА I Опште одредбе - ПРЕЧИШЋЕН ТЕКСТ - Члан 1. Правилником о раду Студентског парламента Универзитета у Београду Филозофског факултета (у даљем тексту ФФ) уређују се циљеви организовања Парламента и начин његовог остваривања, рад органа Парламента, њихов састав и начин избора, организација рада Парламента, основна питања унутрашњих односа у Парламенту, врста и начин доношења парламентарних аката и остала питања неопходна за функционисање Парламента. Члан 2. Студентски Парламент ФФ је орган Универзитета у Београду Филозофског факултета. Студентски Парламент ФФ је орган који делује самостално. Студентски Парламент ФФ је орган преко којег студенти ФФ остварују своја права и штите своје интересе на Факултету. Студентски Парламент ФФ ради у складу са Законом, посебним законима и Статутом Филозофског факултета. Члан 3. Назив Парламента је: Студентски парламент Универзитета у Београду Филозофског факултета (у даљем тексту Студентски парламент или Парламент). Члан 4. Парламент делује на подручју Републике Србије, пре свега на ФФ, а успоставља и развија сарадњу са сродним организацијама у земљи и иностранству у складу са Законом.

2 2 Члан 5. Парламент користи штамбиљ Парламента на којем пише Филозофски факултет Студентски парламент, а по потреби користи и печат Филозофског факултета. II Циљеви организовања Студентског парламента Члан 6. Студентски парламент Универзитета у Београду Филозофског факултета је репрезентативно тело свих студената Универзитета у Београду Филозофског факултета, преко којег студенти ФФ остварују своја права и штите своје интересе на Факултету. Парламент пре свега разматра питања у вези са обезбеђењем и оценом квалитета наставе, менаџментом и администрацијом која се односи на студенте, реформом студијског програма, анализом ефикасности студирања, унапређивањем мобилности студената, подстицањем научноистраживачког рада студената, заштитом права студената, унапређењем студентског стандарда, као и друга питања у складу са Законом, Статутом ФФ и овим правилником. Члан 7. Непосредно, Парламент остварује своје циљеве акцијама и пројектима које спроводи самостално или у сарадњи са другим парламентима, невладиним организацијама или државним институцијама. Посредно, Парламент остварује своје циљеве путем предлога стручним органима Факултета преко својих представника у истим. Члан 8. У обављању својих делатности Парламент ће поштовати демократске институције и правне принципе Републике Србије. III Унутрашња организација Парламента и рад Парламента Члан 9. Унутрашња организација Парламента се утврђује према потребама обављања делатности Парламента и дефинише је Правилник о раду Студентског парламента Универзитета у Београду Филозофског факултета (у даљем тексту Правилник). Састав Парламента Члан 10. Студентски парламент има 23 члана/чланице, и то: - по три члана/ице са студијског програма историје и психологије; - по два члана/ице са студијског програма филозофије, социологије, педагогије, андрагогије, историје уметности, археологије, етнологије антропологије и класичних наука. - једног члана/ицу са интердисциплинарног смера антропологије. Мандат чланова Парламента је годину дана уз могућност поновног избора. Чланство и рад у Парламенту су волонтерски.

3 3 Избори не могу бити одржани уколико нема пријављених кандидата за 17 места у Парламенту. Студент продекан је дужан да анимира студенте да се укључе у рад Парламента и одговоран је за спровођење и успех избора. Члан 11. Представници студената Факултета бирају се у Парламент тајним и непосредним гласањем. Право гласа на изборима за Парламент имају сви студенти Филозофског факултета у складу са Законом, Статутом Факултета и Правилником о раду Студентског парламента Универзитета у Београду Филозофског факултета. О бирачким списковима брине управа Филозофског факултета. Избор чланова Парламента Факултета одражава се у априлу, на редовним изборима, упоредо са избором представника за Студентски парламент Универзитета у Београду. Мандат чланова изабраних на редовним изборима тече од 1. октобра, у складу са Законом и Статутом Факултета. Члан 12. Члану Парламента престаје мандат пре времена на које је изабран: 1. даном престанка статуса студента на студијском програму који се остварује на Факултету; 2. подношењем оставке; 3. ако је правоснажном судском одлуком осуђен на безусловну казну затвора од најмање 6 месеци. Дан престанка мандата констатује Парламент на првој наредној седници после пријема обавештења о разлозима престанка мандата члана Студентског парламента ФФ. Члан 13. Кад члану Студентског парламента Факултета престане мандат пре истека времена за које је изабран, расписују се допунски изори уколико је престанком мандата члана Парламента онемогућен рад због недостатка кворума. Изборна комисија Члан 14. Изборе за Студентски парламент Филозофског факултета расписује Студентски парламент. Уколико то не учини у предвиђеном временском року, изборе ће расписати студент продекан. Члан 15. Изборна комисија ради у сталном саставу и састаје се у складу са Правилником о раду Студентског парламента Универзитета у Београду Филозофског факултета. Изборну комисију у сталном саставу чине председник и два члана. Председника и чланове комисије именује Парламент. Ако Парламент то не учини у предвиђеном року, именовање ових чланова Изборне комисије обавља студент продекан.

4 4 Члан 16. Уколико дође до проблема у функционисању Студентског парламента и немогућности расписивања избора по предвиђеном поступку, продекан за наставу може расписати изборе за Студентски парламент и именовати чланове изборне комисије. Члан 17. Изборна комисија : 1. стара се о законитости спровођења избора чланова Студентског парламента Факултета; 2. доноси поступак о спровођењу избора 3. одређује бирачко место, бирачки одбор и именује њихове чланове; 4. даје упутства бирачком одбору у погледу спровођења поступка избора чланова Студентског парламента Факултета; 5. утврђује обрасце и организује техничке припреме за спровођење избора за чланове Студентског парламента Факултета; 6. утврђује да ли су изборне листе сачињене и поднете у складу са овим правилником; 7. доноси решење о проглашењу збирне изборне листе; 8. утврђује облик и изглед гласачких листића, број гласачких листића за бирачко место и записнички их предаје бирачком одбору; 9. утврђује и објављује укупне резултате избора чланова Студентског парламента Факултета; 10. обавља и друге послове одређене овим правилником. Члан 18. У случају позитивног извештаја Изборне комисије констатује се избор новог састава Парламента. У супротном, избори се понављају. Нови састав Парламента ступа на дужност на Конститутивној седници, у складу са Статутом Факултета. Конститутивна седница Члан 19. Конститутивна седница новог сазива Парламента одржава се 1. октобра. Уколико 1. октобар буде неки од дана викенда или другог празника, конститутивна седница ће се одржати првог наредног радног дана. Конститутивну седницу новог сазива Парламента сазива председник Парламента из претходног сазива. Уколико он то не учини, седницу ће сазвати студент продекан. Првој конститутивној седници Студентског парламента Факултета до избора председника и потпредседника Студентског парламента Факултета председава председник Парламента из предходног сазива. Уколико он то не учини конститутивном седницом до избора председника председаваће радно председништво од три члана који имају најбољи просек оцена у току студирања. Факултет је дужан да обезбеди листу са просецима свих чланова Парламента.

5 5 Члан 20. Рокови за вршење изборних радњи за први сазив Студентског парламента Факултета утврђени су одлуком о расписивању избора у складу са Законом и Статутом Факултета. Седнице Парламента Члан 21. Седнице Парламента одржавају се по потреби и могу бити редовне и ванредне. Редовне седнице Парламента одржавају се на основу плана рада усвојеног на седници Парламента. Члан 22. Ванредна седница Парламента сазива се по потреби, када је то у интересу Парламента и студената Факултета. Ванредне седнице имају исти статус као и редовне седнице, с тим што се оне могу сазвати у року од 24 часа. Члан 23. Парламент може одлучивати и на електронској седници путем електронске поште. Уколико се ради о највише две тачке дневног реда и ако одлука захтева хитност, а није могуће сазвати редовну или ванредну седницу изјашњавање о тачкама се врши преко интернета. Члан 24. Седнице Парламента сазива председник Парламента самоиницијативно или на захтев 1/3 чланова Парламента. Орган Парламента који сазива седницу доставља материјал и позив за седницу. Позив се упућује у електронском облику (електронском поштом или електронским порукама (SMS)) или објављивањем на огласној табли Факултета, са назнаком времена и места одржавања седнице Парламента и предлогом дневног реда. Позив се доставља свим члановима Парламента. Уз позив за седницу Парламента достављају се и одговарајући материјали (извештаји, анализе, предлози програма, пројеката, одлука и др.) Сазивање редовне седнице Парламента са предложеним дневним редом објављује се на огласним таблама Факултета најмање 7 (три) дана пре њеног одржавања, а за ванредне седнице 24 часа пре њеног одржавања. Члан 25. Парламент може заседати и водити расправу и у случају да кворума нема, али тада не може доносити одлуке. Парламент одлучује већином гласова присутних чланова. У случају истог броја гласова ''за'' и ''против'' гласање се одлаже за следећу седницу. Предлоге на седницама Парламента износе чланови Парламента. Поред чланова Парламента, предлоге на седницама Парламента могу износити и други студенти уколико су предлози у складу са дневним редом и уколико добију реч.

6 6 Члан 26. Парламент по правилу одлучује јавним гласањем. Тајно гласање врши се путем гласачких листића које саставља Изборна комисија састављена од стране Парламента за ту прилику. Јавност рада Члан 27. Рад Студентског парламента је јаван. Јавност рада Парламент обезбеђује путем сопственог информационог система, средстава јавног информисања и посебних публикација и билтена Парламента. Органи Парламента могу одлучити да се одређена питања, изузетно, разматрају у тајности. Податке и информације о раду и активностима Парламента могу давати чланови Парламента и они су одговорни за њихову тачност и истинитост. Парламент може одредити да извесне исправе и подаци, чије би саопштење због њихове природе и значаја било супротно интересима Парламента и студената, представљају пословну тајну. Надлежност Парламента Члан 28. Студентски парламент: 1. доноси општа акта о своме раду; 2. разматра питања и спроводи активности у вези са: обезбеђењем и оценом квалитета наставе; реформом студијског програма; анализом ефикасности студирања; утврђивањем броја ЕСПБ бодова; унапређењем мобилности студената; подстицањем научноистраживачког рада студената; заштитом права студената; унапређењем студентског статуса; унапређењем студентског стандарда: - учествује у решавању проблема, покреће иницијативу и подноси предлоге за решавање питања у вези са студентским стандардом (домови, копирнице, библиотеке, интернет, стипендије, кредити и др.) - врши друге послове у оквиру делокруга свог рада; менаџментом и администрацијом која се односи на студенте; 3. одлучује о статусним променама, промени облика и престанку рада Парламента; 4. доноси годишњи план и програм активности Студентског парламента Факултета; 5. усваја предлоге, акције и пројекте које спроводи непосредно или посредно, самостално или у сарадњи са другим парламентима, невладиним организацијама и државним институцијама; 6. предлаже Савету кандидата за студента продекана, по поступку утврђеним овим правилником;

7 7 7. бира и разрешава председника и потпредседника Студентског парламента; 8. бира и разрешава секретара Студентског парламента; 9. оснива специјалне комисије Студентског парламента ФФ које се баве појединим пословима из надлежности Студентског парламента, а које се распуштају након завршеног посла; 10. бира и опозива координаторе и чланове специјалних комисија Студентског парламента ФФ, које по потреби формира Парламент; 11. бира и опозива делегате у органима Универзитета; 12. бира и опозива делегате студената у Савету Факултета; 13. бира и опозива делегате студената у Наставно-научном већу Факултета; 14. бира и опозива делегате студената у већима одељења Факултета; 15. бира и опозива делегате студената у комисијама Факултета; 16. доноси и спроводи планове о активностима Парламента; 17. организује и спроводи програме ваннаставних активности студената; 18. учествује у поступку самовредновања Факултета, у складу с општим актом који доноси Наставно-научно веће; 19. остварује студентску међуфакултетску и међународну сарадњу; 20. обавља и друге послове у складу са Законом, Статутом Факултета и општим актима Факултета и Универзитета. Члан 29. Остала питања о раду Парламента која нису регулисана овим правилником, ближе се уређују Пословником. Избор представника студената у органе Факултета и Универзитета Члан 30. Студентски парламент Факултета бира представнике из редова студената у органе Факултета: Савет, Наставно-научно веће, већа одељења, поједине сталне комисије и друге комисије које Факултет по потреби ствара, као и у органе Универзитета. Број и неопходни услови избора утврђени су Статутом Факултета. Члан 31. Сви чланови Парламента имају право да предложе кандидата за место делегата у органима Факултета. Кандидат може, а не мора, бити члан Парламента. Избор делегата врши се јавним гласањем чланова Парламента, у складу са Статутом. Мандат делегата у органима Факултета и Универзитета траје до конституисања новог сазива Парламента. Члан 32. Делегат у органима Факултета је дужан да редовно присуствује седницама органа у који је изабран, штити интересе студената и Парламента, спроводи одлуке Парламента. Након седница органа Факултета, један од делегата кога именује Парламент дужан је да у року од 3 дана поднесе у електронској форми извештај председнику Парламента, који ће на следећој седници о извештајима обавестити сам Парламент.

8 8 Подносилац извештаја је уједно и шеф студентских делегата у конкретном органу Факултета. Шеф студентских делегата се брине о редовном присуствовању делегата на седницама органа Факултета, о спровођењу одлука Парламента на седницама органа Факултета и заштити интереса студената и Парламента. Члан 33. Делегату у органима Факултета коме је престао статус студента на Факултету, престаје мандат даном престанка статуса, а ванредни избор се спроводи на следећој седници Парламента, у складу с одредбама Статута Факултета и овог правилника. Уколико делегат у органима Факултета поднесе оставку, Парламент је дужан да на следећој седници Парламента организује ванредни избор делегата. Оставка се подноси председнику Парламента или директно Парламенту на седници. О опозиву делегата у органима Факултета одлучује Парламент већином гласова, на предлог председника Парламента или 1/3 чланова Парламента. Избор кандидата Парламента за студента продекана Члан 34. Студента продекана бира и разрешава Савет Факултета, на предлог Студентског парламента Факултета. Поступак за избор студента продекана покреће Парламент. Студент продекан бира се на предлог било ког члана Парламента. У случају да је предложен један или више кандидата, спроводе се избори јавним гласањем на седници на којој су кандидати предложени. Кандидат може, а не мора, бити члан Парламента. Кандидата који добије већину гласова верификованих чланова Парламент предлаже Савету Факултета на првој следећој седници Савета. Право кандидовања за место студента продекана имају студенти који испуњавају следеће услове: 1. да је студент Филозофског факултета; 2. да је студент минимум четврте године (од године уписа) и да је остварио минимум 140 ЕСПБ; 3. да није подлегао дисциплинској одговорности; 4. да има просек оцена најмање 8 (осам); Мандат студента продекана траје годину дана. Члан 35. Студент продекан: 1. обавештава студенте о раду: свих тела Универзитета чији је члан; другим питањима од интереса за студенте; 2. координира рад студентских организација на Факултету; 3. подноси извештај Парламенту и Савету Факултета на крају мандата; 4. обавља и друге послове који се односе на студентска питања. За свој рад студент продекан одговара Студентском парламенту и Савету Факултета.

9 9 Члан 36. Студенту продекану мандат може да истекне и пре истека времена на које је изабран у случајевима: престанка статуса студента; подношења оставке Савету Факултета; доношења одлуке о разрешењу од стране Савета Факултета, на предлог Студентског парламента. Студент продекан може бити разрешен и пре истека мандата на које је изабран, ако се утврди његова одговорност за: злоупотребу овлашћења; неизвршење законских обавеза. Парламент покреће поступак за изгласавање иницијативе за разрешење дужности студента продекана на образложен предлог 1/3 чланова Парламента. За изгласавање је неопходна већина гласова верификованих чланова Парламента. Такође, потребно је да изгласавање неповерења буде конструктивно, тј. да се одмах предложи и изгласа нови студент продекан. Одлуку Парламента председник Парламента доставља Савету Факултета и она је коначна. Студент продекан по разрешењу, уколико је био члан Парламента, остаје члан Парламента ако је то у складу са Законом, Статутом Факултета и овим правилником. Члан 37. Остала питања о избору делегата Парламента у органе Факултета, у органе Универзитета и о избору кандидата Парламента за студента продекана која нису регулисана овим правилником, ближе се уређују Пословником. Председник Парламента Члан 38. Председника Парламента бира и разрешава Парламент из редова чланова Парламента. У случају да је предложен један или више кандидата, спроводи се избор јавним гласањем на седници на којој су кандидати предложени. Право кандидовања за место председника Парламента имају студенти који испуњавају следеће услове: 1. да је студент Филозофског факултета; 2. да је студент минимум треће године студија (од године уписа) и да је остварио минимум 90 ЕСПБ 3. да није подлегао дисциплинској одговорности. Мандат председника траје до конституисања новог сазива Парламента, уз могућност поновног избора. Члан 39. Председник Парламента заступа Парламент. Председник потписује Парламент тако што уз назив Парламента и назнаку функције коју обавља ставља свој потпис.

10 10 Председник Парламента може пренети поједина овлашћења за заступање Парламента на друго лице. Обим и садржину овлашћења одређује председник Парламента. Пуномоћник потписује Парламент уз назнаку да делује као пуномоћник односно прокуриста. Члан 40. Председник Парламента: 1. заступа и представља Парламент; 2. сазива седнице, припрема и руководи седницом, стара се о одржању реда (изриче опомене и удаљава са седнице члана Парламента који се недолично понаша (вређа друге чланове Парламента, не дозвољава нормално одвијање седнице, прекида седницу)) и потписује записник, акте и одлуке донете на седници Парламента; 3. организује и води рад и пословање Парламента; 4. стара се о законитости рада и одговара за законитост рада Парламента; 5. предлаже план и програм рада Парламента и предузима мере за њихово спровођење; 6. стара се о увођењу и унапређењу система квалитета рада и делатности Парламента; 7. подноси Парламенту на крају мандата извештај о раду; 8. врши друге послове у складу са Законом, Статутом Факултета и другим општим актима Парламента. Члан 41. Председнику мандат може да истекне и пре истека времена на које је одабран у случајевима: престанка статуса студента; подношења оставке Парламенту; усвајања предлога за разрешење од стране Парламента. Када је председник Парламента привремено спречен да врши своју дужност, дужност председника врши потпредседник Парламента. Председник може бити разрешен и пре истека мандата на који је изабран ако се утврди његова одговорност за: неостваривање планова рада, пословања и развоја Парламента; неизвршавање законских обавеза Парламента; злоупотребу овлашћења. Парламент покреће поступак разрешења дужности председника на образложен предлог 1/3 чланова Парламента. За изгласавање је неопходна већина гласова верификованих чланова Парламента. Такође, потребно је да изгласавање неповерења буде конструктивно, тј. да се одмах предложи и изгласа нови председник Парламента. Одлука Парламента о разрешењу је коначна. Председник по разрешењу остаје члан Парламента ако је то у складу са Законом, Статутом Факултета и овим правилником.

11 11 Члан 42. Остала питања о раду председника Парламента која нису регулисана овим правилником, ближе се уређују Пословником. Потпредседник Члан 43. Потпредседника Парламента бира и разрешава Парламент из редова чланова Парламента. Потпредседник Парламента бира се на предлог било ког члана Парламента. У случају да је предложен један или више кандидата, спроводе се избори јавним гласањем на седници на којој су кандидати предложени. Право кандидовања за место потпредседника имају студенти који испуњавају следеће услове: 1. да је студент Филозофског факултета; 2. да није обнављао/ла годину; 3. да није подлегао/ла дисциплинкој одговорности. Мандат потпредседника траје до конституисања новог сазива Парламента, уз могућност поновног избора. Потпредседник своју дужност врши волонтерски. Члан 44. Потпредседник помаже председнику у његовом целокупном раду. Потпредседник води евиденцију о присутности чланова Парламента. Када је председник Парламента привремено спречен да врши своју дужност, дужност председника врши потпредседник Парламента. Потпредседник подноси Парламенту на крају мандата извештај о свом раду. Члан 45. Потпредседнику мандат може да истекне и пре истека времена на које је одабран у случајевима: престанка статуса студента; подношења оставке Парламенту; усвајања предлога за разрешење од стране Парламента. Потпредседник може бити разрешен и пре истека мандата на који је изабран ако се утврди његова одговорност за: неостваривање планова рада, пословања и развоја Парламента; неизвршавања законских обавеза Парламента; злоупотребу овлашћења. Парламент покреће поступак за разрешење дужности потпредседника на предлог 1/3 чланова Парламента уз навођење разлога или доказа основа разрешења. За изгласавање је неопходна апсолутна већина гласова чланова Парламента. Такође, потребно је да то изгласавање неповерења буде конструктивно, тј. да се одмах предложи и изгласа нови потпредседник Парламента. Одлука Парламента о разрешењу је коначна.

12 12 Потпредседник по разрешењу остаје члан Парламента ако је то у складу са Законом, Статутом Факултета и овим правилником. Члан 46. Остала питања о раду потпредседника Парламента која нису регулисана овим правилником, ближе се уређују Пословником. Секретар Парламента Члан 47. Секретара Парламента бира и разрешава Парламент из редова чланова Парламента. Секретар Парламента бира се на предлог председника Парламента. У случају да је предложен један или више кандидата, спроводе се избори јавним гласањем на седници на којој су кандидати предложени. Мандат секретара Парламента траје до конституисања новог сазива Парламента, уз могућност поновног избора. Секретар Парламента своју дужност врши волонтерски. Члан 48. Секретар Парламента помаже председнику Парламента у раду када је реч о питањима у оквиру надлежности секретара Парламента. Секретар Парламента: 1. води записник; 2. води евиденцију о присутности чланова Парламента на седницама; 3. води рачуна о формално-правној регуларности рада Парламента; 4. води пословне књиге и друга документа Парламента уредно и у складу са прописима, у сарадњи са стручним службама Факултета; 5. обавља и друге послове утврђене Законом, Статутом Факултета и овим правилником. Секретар Парламента подноси Парламенту на крају мандата извештај о свом раду. Члан 49. Секретару Парламента мандат може да истекне и пре истека времена на које је одабран у случајевима: престанка статута студента; подношења оставке Парламенту; усвајања предлога за разрешење од стране Парламента; неизвршење преузетих и задатих обавеза. Секретар Парламента може бити разрешен и пре истека мандата на које је изабран ако се утврди његова одговорност за: злоупотребу овлашћења. Парламент покреће поступак за разрешење дужности секретара Парламента на образложен предлог 1/3 чланова Парламента. За изгласавање је неопходна апсолутна већина гласова чланова Парламента. Такође, потребно је да изгласавање неповерења буде конструктивно, тј. да се одмах предложи и изгласа нови секретар Парламента. Одлука Парламента о разрешењу је коначна.

13 13 Секретар Парламента по разрешењу остаје члан Парламента ако је то у складу са Законом, Статутом Факултета и овим правилником. Члан 50. Остала питања о раду секретара Парламента која нису регулисана овим правилником, ближе се уређују Пословником. Председништво Члан 51. Председништво је оперативни орган Студентског парламента, који редовно заседа и расправља о питањима актуелним за студенте. Председништво чине председник, потпредседник, секретар Парламента и студент продекан. IV Статусне промене, промене облика и престанак рада Парламента Парламент усваја Правилник. Члан 52. Члан 53. Престанак рада Парламента изгласава 2/3 укупног броја чланова Парламента. У случају распуштања Парламента, председник Парламента је дужан да распише изборе у року од 15 дана. Уколико он то не учини, изборе ће расписати студент продекан. Одлуком о расписивању избора одређује се време и место одржавања избора и именује се Изборна комисија у складу са Правилником Парламента. V Акти Парламента Парламент доноси: 1. опште акте; 2. одлуке; 3. закључке; 4. препоруке; 5. молбе; 6. жалбе; 7. Правилник; 8. Пословник. Члан 54. Акте Парламента потписује председник Парламента. На оргиналне акте које доноси Парламент ставља се штамбиљ Студентског парламента. Акти Парламента се објављују на огласној табли Парламента. Оргинална документа се чувају у Архиви Факултета и Архиви Парламента. Документа Парламента се чувају у електронској форми.

14 14 VI Општи акти Члан 55. Правилник Студентског парламента Универзитета у Београду Филозофског Факултета је основни акт Студентског парламента Универзитета у Београду Филозофског Факултета. Поред овог правилника, у Парламенту се доносе и други општи акти (упутства, пословници, одлуке и др.), који морају бити у сагласности са Законом, Статутом Факултета и овим правилником. Члан 56. Појединачни акти које доносе органи и овлашћена лица Парламента морају бити у складу са Законом и општим актима. Члан 57. Аутентично тумачење општег акта даје орган који га доноси. Одлука о тумачењу општег акта важи од ступања на снагу акта на који се односи тумачење. VII Прелазне и завршне одредбе Члан 58. Измене и допуне овог правилника врше се на начин и по поступку предвиђеном за његово доношење. Члан 59. Иницијативу за покретање поступка измене и допуне овог правилника и других општих аката може дати 1/3 чланова Парламента или председник Парламента, а усваја их Парламент. Члан 60. Доношење осталих општих аката и њихово усаглашавање са одредбама овог правилника извршиће се у року од 6 (шест) месеци од дана ступања на снагу овог правилника. Члан 61. Правилник ступа на снагу тренутком усвајања Правилника од стране Парламента апсолутном већином гласова. ПРЕДСЕДНИК СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Иван Гајић

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 Основне одредбе Члан 1 Овим Пословником о раду се уређују: делатност, избор, рад, управљање и организација Студентског парламента

Више

На основу члана 56. Закона о високом образовању ("Сл. гласник РС" број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе

На основу члана 56. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе На основу члана 56. Закона о високом образовању ("Сл. гласник РС" број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе струковних студија Висан у Београду, на седници од

Више

Predlog Nacrta ZoSO

Predlog Nacrta ZoSO ПРЕДЛОГ ПРЕДНАЦРТА ЗАКОНА О СТУДЕНТСКОМ ОРГАНИЗОВАЊУ Београд, фебруар 2013. године I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим законом се уређује институционални оквир за студентско организовање на самосталним високошколским

Више

ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривре

ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривре ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, 01.10.2015. године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривредно-прехрамбене школе у Прокупљу Члан 1 Овим Пословником

Више

Пословник о раду Одсека за

Пословник о раду Одсека за УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗOФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: 02-685/1 Дана, 17.12.2018. године На основу члана 26 Статута Филозофског факултета, Савет Факултета je на седници одржаној дана 17.12.2018. године усвојио

Више

Microsoft Word - Glasnik 134 -ceo

Microsoft Word - Glasnik 134 -ceo Година XLV, број 134, 15. мај 2007. 81 На основу члана 42. став 5. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 131/06), Сенат Универзитета, на седници одржаној 28. новембра

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ БИОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ ПОСЛОВНИК О ОРГАНИЗАЦИЈИ И РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА БИОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА Октобар, 2014.

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ БИОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ ПОСЛОВНИК О ОРГАНИЗАЦИЈИ И РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА БИОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА Октобар, 2014. УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ БИОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ ПОСЛОВНИК О ОРГАНИЗАЦИЈИ И РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА БИОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА Октобар, 2014. САДРЖАЈ САДРЖАЈ... 2 I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ... 3 II НАЗИВ И СЕДИШТЕ ПАРЛАМЕНТА...

Више

СПИСАК ЗАПОСЛЕНИХ

СПИСАК ЗАПОСЛЕНИХ На основу члана 56. Закона о високом образовању (``Службени гласник РС`` у Бору, 76/05), чл. 70. Статута Универзитета у Београду и члана 50. Статута Техничког факултета у Бору од 05.10.2006. године, Студентски

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај 2017. године Сенат Универзитета у Крагујевцу, на основу члана 55. Закона о високом

Више

poslovnik_o_radu_uo

poslovnik_o_radu_uo ИНСТИТУТ ЕКОНОМСКИХ НАУКА БЕОГРАД, Змај Јовина бр. 12 П О С Л О В Н И К О РАДУ УПРАВНОГ ОДБОРА Београд, децембар 2010. 2 На основу чл. 54. и 55. Закона о научноистраживачкој делатности, Управни одбор Института

Више

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн Број: 510/11 Бања Лука, 26.04.2011. године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научно-наставно вијеће Архитектонско-грађевинског факултета

Више

На основу члана 66.Закона о високом образовању и члана 61.Статута Правног факултета Универзитета у Нишу, Студентски парламент доноси: П Р А В И Л Н И

На основу члана 66.Закона о високом образовању и члана 61.Статута Правног факултета Универзитета у Нишу, Студентски парламент доноси: П Р А В И Л Н И На основу члана 66.Закона о високом образовању и члана 61.Статута Правног факултета Универзитета у Нишу, Студентски парламент доноси: П Р А В И Л Н И К о броју и начину избора чланова за Студентски парламент

Више

Microsoft Word - poslovnik savet.doc

Microsoft Word - poslovnik savet.doc СТОМАТОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА На основу члана. Статута Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, Савет Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, на седници од, донео је седећи П О С Л О В Н И К

Више

Microsoft Word - 1 Pravilnik o radu veca grupacija_2018

Microsoft Word - 1 Pravilnik o radu veca grupacija_2018 06-01 Број: 06-5537/4-2018 На основу члана 47. став 3. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 201/18), Сенат Универзитета, по указаној потреби, на седници одржаној 12.12.2018.

Више

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл године

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл године ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл 2014. године На основу члана 178. Статута Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу и члана

Више

На основу члана 55. Закона о високом образовању "Сл. гласник РС", бр. 76/2005, 100/ аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/

На основу члана 55. Закона о високом образовању Сл. гласник РС, бр. 76/2005, 100/ аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/ На основу члана 55. Закона о високом образовању "Сл. гласник РС", бр. 76/2005, 100/2007 - аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/2014, 45/2015 и 68/2015) и члана 41. став 3. Статута

Више

На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана године, у Чачку, Председништво Српског по

На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана године, у Чачку, Председништво Српског по На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана 02. 06. 2018. године, у Чачку, Председништво Српског покрета Двери, донело је, измењен и допуњен ПОСЛОВНИК

Више

Creative Dept

Creative Dept STATUT STUDENTSKOG ZBORA EDWARD BERNAYS VISOKE ŠKOLE ZA KOMUNIKACIJSKI MENADŽMENT Zagreb, 26. studenoga 2015. Na temelju odredbe čl. 7. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (NN

Више

N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u

N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u daljem tekstu Savez) je organizovan kao dobrovoljna

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu Skupstine UOKPL

Microsoft Word - Poslovnik o radu Skupstine UOKPL На основу одредаба члана 30. Статута Удружења одбојкашких клубова првих лига, Скупштина УОКПЛ на седници, одржаној 08. септембра 2012. године, донела је П О С Л О В Н И К О РАДУ СКУПШТИНЕ УДРУЖЕЊА ОДБОЈКАШКИХ

Више

МОДЕЛ ПОСЛОВНИКА О РАДУ САВЕТА РОДИТЕЉА

МОДЕЛ ПОСЛОВНИКА О РАДУ САВЕТА РОДИТЕЉА ОШ ''ЈОВАН СТЕРИЈА ПОПОВИЋ'', БЕОГРАД, ВОЈВОЂАНСКА 61 П О С Л О В Н И К О РАДУ САВЕТА РОДИТЕЉА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ЈОВАН СТЕРИЈА ПОПОВИЋ Београд, 2018.г. 1 Садржај I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ...3 II. РАД И ОДЛУЧИВАЊЕ

Више

Microsoft Word - Odluka o izmeni Statuta Opstine Vladicin Han

Microsoft Word - Odluka o izmeni Statuta Opstine Vladicin Han На основу члана 32. став 1. тачка 1. Закона о локалној самоуправи (Сл. Гласник РС, број 129/07) и члана 41. став 1. тачка 1. и члана 138. Статута Општине Владичин Хан (Сл. Гласник Пчиоњског округа, број

Више

Пословник о раду Савета родитеља Основне школе Миливоје Боровић На основу члана 58. став 7. Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гла

Пословник о раду Савета родитеља Основне школе Миливоје Боровић На основу члана 58. став 7. Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. гла На основу члана 58. став 7. Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", бр. 72/2009 - даље: Закон) и члана 13.став 5 Статута Основне школе"миливоје Боровић" у Мачкату, Савет родитеља

Више

Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja godine, donijelo j

Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja godine, donijelo j Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja 2018. godine, donijelo je PRAVILNIK o radu odbora Crnogorske akademije nauka

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ

УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ СЕНАТ УНИВЕРЗИТЕТА П Р А В И Л Н И К О НАЧИНУ ИЗБОРА И БРОЈУ ЧЛАНОВА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА И ИЗБОРУ СТУДЕНАТА У НАСТАВНО-НАУЧНА/УМЈЕТНИЧКО ВИЈЕЋЕФАКУЛТЕТА/АКАДЕМИЈЕ И СЕНАТ ВИСОКЕ

Више

(Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU STRU\310NOG SAVETA - 2.doc)

(Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU STRU\310NOG SAVETA - 2.doc) ОПШТА БОЛНИЦА Др Лаза К. Лазаревић ШАБАЦ ПОСЛОВНИК О РАДУ СТРУЧНОГ САВЕТА Шабац,, септембар 2012. године Р Е П У Б Л И К А С Р Б И Ј А ОПШТА БОЛНИЦА Др Лаза К. Лазаревић ШАБАЦ БРОЈ: Ш А Б А Ц : На основу

Више

На основу члана 72. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/2007), члана 9. и 15. ст. 1. Одлуке о месној самоуправи ( Службени лис

На основу члана 72. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/2007), члана 9. и 15. ст. 1. Одлуке о месној самоуправи ( Службени лис На основу члана 72. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/2007), члана 9. и 15. ст. 1. Одлуке о месној самоуправи ( Службени лист општине Ада, бр. 17/2007), Савет Прве месне заједнице

Више

На основу одредаба чл. 43 и 47. Статута Скијашког савеза Србије, Скупштина Скијашког савеза Србије на седници, одржаној дана године, донел

На основу одредаба чл. 43 и 47. Статута Скијашког савеза Србије, Скупштина Скијашког савеза Србије на седници, одржаној дана године, донел На основу одредаба чл. 43 и 47. Статута Скијашког савеза Србије, Скупштина Скијашког савеза Србије на седници, одржаној дана 10.01.2017. године, донела је П О С Л О В Н И К О РАДУ СКУПШТИНЕ СКИЈАШКОГ САВЕЗА

Више

Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore ("Službeni list CG", br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zašt

Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore (Službeni list CG, br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zašt Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore ("Službeni list CG", br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama,

Више

SINDKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE CRNE GORE PRAVILNIK O RADU NADZORNOG ODBORA PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /1

SINDKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE CRNE GORE PRAVILNIK O RADU NADZORNOG ODBORA PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /1 PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /17 Podgorica, 2017. godine POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovim poslovnikom bliže se uređuju pravila i načina rada

Више

П РА В И Л Н И К

П РА В И Л Н И К Београд, 08.06.2017. год. 02-10 Број: 06-2179/3-17 На основу члана 7. Правилника о раду етичких комисија и Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду (''Гласник Универзитета у Београду'', број

Више

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu З А К О Н О СТУДЕНТСКОМ СТАНДАРДУ I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Студентски стандард у смислу овог закона је дјелатност од општег интереса којом се стварају материјални и други услови за стицање високог образовања,

Више

Microsoft Word statut niski kulturni centar.doc

Microsoft Word statut niski kulturni centar.doc На основу члана 44 став 1 Закона о култури ( Службени гласник РС бр.72/09 ), и члана 15 Одлуке о оснивању Установе Нишки културни центар ( Службени лист Града Ниша бр.2/2011 Пречишћени текст), Управни

Више

На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/200

На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/200 На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/2008 и 44/2010, 93/2012, 89/2013 и 99/2014, 47/2015 аутентично

Више

Фондација Регистар националног интернет домена Србије Жоржа Клемансоа 18а/I, Београд телефон: rnids.rs рнидс.срб На

Фондација Регистар националног интернет домена Србије Жоржа Клемансоа 18а/I, Београд телефон: rnids.rs рнидс.срб На Фондација Регистар националног интернет домена Србије Жоржа Клемансоа 18а/I, Београд телефон: 011.7281.281 rnids.rs рнидс.срб kancelarija@rnids.rs На основу члана 54. став 8. тачка 9) Статута Фондације

Више

На основу члана 21. Статута Покрета обнове Краљевине Србије, Главни одбор Покрета обнове Краљевине Србије на I седници од 15. октобра године, до

На основу члана 21. Статута Покрета обнове Краљевине Србије, Главни одбор Покрета обнове Краљевине Србије на I седници од 15. октобра године, до На основу члана 21. Статута Покрета обнове Краљевине Србије, Главни одбор Покрета обнове Краљевине Србије на I седници од 15. октобра 2017. године, доноси ПРАВИЛНИК О ЛОКАЛНОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ ПОКРЕТА ОБНОВЕ

Више

На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1

На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1 На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1.12.2016.године донео је ПОСЛОВНИК О РАДУ УПРАВНОГ

Више

На основу члана 120. став 8. Закона о сновама системa образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС број 88/2017), Савет родитеља Гимназије Свети Сава Пожег

На основу члана 120. став 8. Закона о сновама системa образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС број 88/2017), Савет родитеља Гимназије Свети Сава Пожег На основу члана 120. став 8. Закона о сновама системa образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС број 88/2017), Савет родитеља Гимназије Свети Сава Пожега у Пожеги, на седници одржаној дана 28.02.2018.године,

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 Na temelju članka 12. stavka 1. podstavka 15. Statuta Hrvatske komore inženjera strojarstva

Више

Napomena: Statut može biti napisan i na ćirilici i na latinici, ali naziv udruženja mora biti na ćirilici

Napomena: Statut može biti napisan i na ćirilici i na latinici, ali naziv udruženja mora biti na ćirilici U skladu sa odredbama čl. 78. i 12. Zakona o udruženjima (»Službeni list RS«, br.51/09), na skupštini udruženja održanoj dana 6.04.2011. u prostorijama Agencije za saradnju sa nevladinim organizacijama

Више

Microsoft Word - pravilnik o vrednovanju.doc

Microsoft Word - pravilnik o vrednovanju.doc На основу члана 15. став 3., члана 17. став 4. и члана 65. став 11. Закона о високом образовању («Сл. Гласник РС» бр. 76/05), и правилник о студентској евалуацији студија и педагошког рада наставника и

Више

УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум: године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра године

УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум: године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра године УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум:18.09.2015. године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра 2015. године У складу са одредбама члана 78. и 12. Закона о удружењима

Више

Pravilnik o načinu izbora i broju članova Studentskog parlamenta i izboru studenata u nastavno-naučna/umjetničko vijeće fakulteta/Akademije umjetnosti

Pravilnik o načinu izbora i broju članova Studentskog parlamenta i izboru studenata u nastavno-naučna/umjetničko vijeće fakulteta/Akademije umjetnosti УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ СЕНАТ УНИВЕРЗИТЕТА П Р А В И Л Н И К О НАЧИНУ ИЗБОРА И БРОЈУ ЧЛАНОВА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА И ИЗБОРУ СТУДЕНАТА У НАСТАВНО-НАУЧНА/УМЈЕТНИЧКО ВИЈЕЋЕ ФАКУЛТЕТА/АКАДЕМИЈЕ УМЈЕТНОСТИ

Више

BOSNA I HERCEGOVINA

BOSNA I HERCEGOVINA BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE KANTON SARAJEVO OPĆINA CENTAR JU OŠ «SILVIJE STRAHIMIR KRANJČEVIĆ», SARAJEVO POSLOVNIK O RADU KOMISIJE ZA EVIDENTIRANJE ZAPOSLENIKA ZA ČIJIM RADOM JE

Више

ИНЖЕЊЕРСКА КОМОРА СРБИЈЕ

ИНЖЕЊЕРСКА  КОМОРА  СРБИЈЕ Н А Ц Р Т ИНЖЕЊЕРСКА КОМОРА СРБИЈЕ С Т А Т У Т ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ Београд, 21.11.2018. године С Т А Т У Т ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ I. ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим Статутом ближе се уређују послови,

Више

На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013

На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013 На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 90/2014, 45/15 и 68/2015 аутентично тумачење) и члана

Више

ПРЕДНАЦРТ

ПРЕДНАЦРТ САДРЖАЈ I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ 3 II ПОКРЕТАЊЕ ПОСТУПКА ЗА ИЗБОР НАСТАВНИКА 3 III УТВРЂИВАЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ НАСТАВНИКА 4 IV ДОНОШЕЊЕ ОДЛУКЕ 5 V ПОСТУПАК ЗА ИЗБОР САРАДНИКА 6 VI ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ

Више

ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА ``11

ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА ``11 На основу чл. 6 Правилника о поступку кандидовања, начину избора и опозива чланова Скупштине и других органа Лекарске коморе Србије и чланова скупштине и других органа регионалних лекарских комора у њеном

Више

U skladu sa odredbama čl

U skladu sa odredbama čl U skladu sa odredbama čl. 578. i 580. Zakona o privrednim društvima ( Sl. glasnik RS br. 36/2011, 99/2011 i 83/2014-dr. zakon) člana 10, 11. i 12. Zakona o udruženjima ( Sl. Glasnik RS br. 51/09), na osnivačkoj

Више

odluka_o_savjetu_za_saradnju_ls_sa_nvo

odluka_o_savjetu_za_saradnju_ls_sa_nvo Na osnovu člana 34. stav 1 tačka 2 i člana 125. stav 3 Statuta opštine Bijelo Polje Polje ( Sl.list RCG- opštinski propisi br. 25/04, 33/06 i Sl.list. CG -opštinski propisi br. 18/10), Skupština Opštine

Више

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фондације Доцент др Милена Далмација овереним пред Основним

Више

На основу члана 31

На основу члана 31 На основу члана 31. Став 1. тачка 10. Статута Стрељачког савеза Србије, уавојеног 31. 05. 2016. године и Измена и допуна Пословника о раду Скупштине Стрељачког савеза Србије од 31. 05. 2016. године, Скупштина

Више

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Служба за послове органа града утврдила је пречишћен текст

Више

РАДНА ГРУПА СКУПШТИНЕ АК БEOGRADA образована ФИНАЛНА ВЕРЗИЈА НАЦРТ СТАТУТА АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ БЕОГРАДА Део први ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1 Овим ст

РАДНА ГРУПА СКУПШТИНЕ АК БEOGRADA образована ФИНАЛНА ВЕРЗИЈА НАЦРТ СТАТУТА АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ БЕОГРАДА Део први ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1 Овим ст РАДНА ГРУПА СКУПШТИНЕ АК БEOGRADA образована 23.4.2016. ФИНАЛНА ВЕРЗИЈА НАЦРТ СТАТУТА АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ БЕОГРАДА Део први ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1 Овим статутом уређују се: циљеви, задаци и послови Адвокатске

Више

Microsoft Word - Odluka o odrzavanju izbora u SSS Srbije 2

Microsoft Word - Odluka o odrzavanju izbora u SSS Srbije 2 ВЕЋЕ САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ Број: 01-362/1 Београд,29.јун 2009. године На основу члана 49. Статута Савеза самосталних синдиката Србије, Веће Савеза самосталних синдиката Србије, на седници

Више

Na osnovu i čl

Na osnovu i čl JAVNA USTANOVA NACIONALNA BIBLIOTEKA CRNE GORE "ĐURĐE CRNOJEVIĆ" S T A T U T NACIONALNE BIBLIOTEKE CRNE GORE "ĐURĐE CRNOJEVIĆ" Cetinje, april 2012. godine Na osnovu člana 19 stav 2 tačka 1 Zakona o kulturi

Више

Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU NV NOVO-2010.doc

Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU NV NOVO-2010.doc На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 72/09) и члана 39. став 1. тачка 1) Статута, школски одбор Основне школе 1.300 каплара

Више

Универзитет у Београду Фармацеутски факултет СТАТУТ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ФАРМАЦЕУТСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд година

Универзитет у Београду Фармацеутски факултет СТАТУТ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ФАРМАЦЕУТСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд година Универзитет у Београду Фармацеутски факултет УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ФАРМАЦЕУТСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2019. година САДРЖАЈ I. ОПШТЕ ОДРЕДБЕ... 1 Предмет уређивања... 1 Академске слободе, неповредивост простора

Више

Microsoft Word - Statut EP OZON_2011

Microsoft Word - Statut EP OZON_2011 Ekološki pokret Environmental movement STATUT Januar 2011 Na osnovu člana 11. Zakona o nevladinim organizacijama (Sl. List RCG br. 27/99) Skupština Ekološkog pokreta,,ozon na svojoj sjednici od 29. 01.

Више

На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст и 167/12), Сенат Универзитета

На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст и 167/12), Сенат Универзитета На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст и 167/12), Сенат Универзитета у Београду, на седници одржаној 20.03.2013. године,

Више

На основу члана 33. Статута Бадминтон савеза Војводине, Скупштина Бадминтон савеза Војводине, на седници одржаној 29. јануара године, усвојила ј

На основу члана 33. Статута Бадминтон савеза Војводине, Скупштина Бадминтон савеза Војводине, на седници одржаној 29. јануара године, усвојила ј На основу члана 33. Статута Бадминтон савеза Војводине, Скупштина Бадминтон савеза Војводине, на седници одржаној 29. јануара 2017. године, усвојила је: ПОСЛОВНИК О РАДУ СКУПШТИНЕ БАДМИНТОН САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ

Више

Na osnovu člana 33

Na osnovu člana 33 Na osnovu člana 32. Statuta Mesne zajednice Orom, Savet Mesne zajednice Orom na sednici održanoj 16. marta 2016. godine utvrdio je prečišćen tekst Statuta Mesne zajednice Orom. S T A T U T MESNE ZAJEDNICE

Више

РЕПУБЛИЧКА АГЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ

РЕПУБЛИЧКА АГЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ РЕПУБЛИЧКА АГЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ МАЛИХ И СРЕДЊИХ ПРЕДУЗЕЋА БАЊА ЛУКА С Т А Т У Т Бања Лука, јул 2013. године На основу члана 31. став 1. тачка а) Закона о развоју малих и средњих предузећа ( Службени гласник

Више

На основу овлашћења Савета Правног факултета Универзитета у Београду од 02. јула године сачињен је пречишћен текст Статута Правног факултета Уни

На основу овлашћења Савета Правног факултета Универзитета у Београду од 02. јула године сачињен је пречишћен текст Статута Правног факултета Уни На основу овлашћења Савета Правног факултета Универзитета у Београду од 02. јула 2012. године сачињен је пречишћен текст Статута Правног факултета Универзитета у Београду. Пречишћени текст садржи основни

Више

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA "EVROPSKI POSLOVI" AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 13/2009 i 2/2010) I OP

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA EVROPSKI POSLOVI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE (Sl. list AP Vojvodine, br. 13/2009 i 2/2010) I OP POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA "EVROPSKI POSLOVI" AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 13/2009 i 2/2010) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Radi praćenja, proučavanja i implementacije

Више

У складу са одредбама чл

У складу са одредбама чл У складу са одредбама чл. 11. и 12. Закона о удружењима (»Службени лист РС«, бр. 51/09), на оснивачкој скупштини одржаној дана 15.05.2018. у Новом Саду усвојен је: СТАТУТ Удружења «Национална асоцијација

Више

Статут Факултета уметности у Нишу

Статут Факултета уметности у Нишу У Н И В Е Р З И Т Е Т У Н И Ш У, Ф А К У Л Т Е Т У М Е Т Н О С Т И У Н И Ш У С Т А Т У Т ФАКУЛТЕТА УМЕТНОСТИ У НИШУ Ниш, септембар 2018. године Р е п у б л и к а С р б и ј а УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ФАКУЛТЕТ

Више

Жалбена комисија Градске општине Земун, на седници одржаној дана године, на основу члана 177. став 2. Закона о запосленима у аутономним пок

Жалбена комисија Градске општине Земун, на седници одржаној дана године, на основу члана 177. став 2. Закона о запосленима у аутономним пок Жалбена комисија Градске општине Земун, на седници одржаној дана 28.9.2018. године, на основу члана 177. став 2. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе ( Службени

Више

Na osnovu člana 59 i 76 Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju (Objavljen u "Sl. listu RCG", br. 64 od 28. novembra 2002, 31/05, 49/07, "Sl. listu C

Na osnovu člana 59 i 76 Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju (Objavljen u Sl. listu RCG, br. 64 od 28. novembra 2002, 31/05, 49/07, Sl. listu C Na osnovu člana 59 i 76 Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju (Objavljen u "Sl. listu RCG", br. 64 od 28. novembra 2002, 31/05, 49/07, "Sl. listu Crne Gore", br. 4 od 17. januara 2008, 21/09, 45/10,

Више

Службени гласник РС : 086/2016 Датум : На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службен

Службени гласник РС : 086/2016 Датум : На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службен Службени гласник РС : 086/2016 Датум : 21.10.2016 3510 На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службени гласник РС, број 15/16) и члана 43. став 1. Закона

Више

ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу чл став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 88

ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу чл став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 88 ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу чл. 119. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 88/17), Школски одбор Основне школе Свети Сава у Бору

Више

Microsoft Word - Pravilnik o upisu lica sa invaliditetom

Microsoft Word - Pravilnik o upisu lica sa invaliditetom На основу члана 43. став 1. тачка 29. Статута Универзитета у Београду ("Гласник Универзитета у Београду", број 201/18 и 207/19) и члана 30. Правилника о упису студената на студијске програме Универзитета

Више

Број: 768/2-3 Датум: На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08,

Број: 768/2-3 Датум: На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, Број: 768/2-3 Датум: 22. 6. 2015. На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13, 99/14 и 45/15 аутентично тумачење)

Више

ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU ("Sl. glasnik RS", br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug

ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU (Sl. glasnik RS, br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU ("Sl. glasnik RS", br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug i način rada, finansiranje i druga pitanja značajna

Више

(,,Службени гласник РС, број 29/13 од 29. марта године) На основу члана 18. став 1. Закона о Високом савету судства ("Службени гласник РС", бр.

(,,Службени гласник РС, број 29/13 од 29. марта године) На основу члана 18. став 1. Закона о Високом савету судства (Службени гласник РС, бр. (,,Службени гласник РС, број 29/13 од 29. марта 2013. године) На основу члана 18. став 1. Закона о Високом савету судства ("Службени гласник РС", бр. 116/08, 101/10 и 88/11), Високи савет судства на седници

Више

Година LI, број 172, 11. јун На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишће

Година LI, број 172, 11. јун На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишће Година LI, број 172, 11. јун 2013. 195 На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст и 167/12), Сенат Универзитета у Београду,

Више

Microsoft Word - Pravilnik o izboru u zvanje nastavnika i saradnika mart 2018.doc

Microsoft Word - Pravilnik o izboru u zvanje nastavnika i saradnika mart 2018.doc На основу члана 73.-88. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС број 88/17) члана 121. Статута Високе пословно-техничке школе струковних студија у Ужицу, Наставно веће Школе на седници одржаној дана

Више

ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу члана 57. Закона о основама система образовања и васпитања("службени гласник РС" бр. 72/2009, 52/2011 и 5

ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу члана 57. Закона о основама система образовања и васпитања(службени гласник РС бр. 72/2009, 52/2011 и 5 ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу члана 57. Закона о основама система образовања и васпитања("службени гласник РС" бр. 72/2009, 52/2011 и 55/2013) и члана 97. Закона осредњем образовању и васпитању

Више

Верзија за штампу

Верзија за штампу Na osnovu čl. 163-166., a u vezi sa samostalnim članom 18. stav 4. Zakona o planiranju i izgradnji ("Službeni glasnik RS", br. 72/09, 81/09 - ispravka, 64/10 - US, 24/11, 121/12, 42/13 - US, 50/13 - US,

Више

Microsoft Word Lat.DOC

Microsoft Word Lat.DOC Z A K O N O VLADI I. UVODNE ODREDBE Položaj Vlade lan 1. Izvršna vlast u Republici Srbiji pripada Vladi. Voenje politike i izvršavanje zakona lan 2. skupštine. Vlada vodi politiku Republike Srbije u okviru

Више

Pravilnik ZK

Pravilnik ZK ЗАЈЕДНИЦА КЛУБОВА ПРЕДЛОГ ПРАВИЛНИКА О УДРУЖИВАЊУ И РАДУ ЗАЈЕДНИЦE КЛУБОВА ДРУГЕ РУКОМЕТНЕ ЛИГЕ СЕВЕР Нови Сад, 16.07.2018. године На основу чл. 38 и 44 Статута Рукометног савеза Србије, Скупштина Заједнице

Више

Pravilnik o uslovima, nacinu i postupku sticanja zvanja saradnika na AF

Pravilnik o uslovima, nacinu i postupku sticanja zvanja saradnika na AF Универзитет у Београду - Архитектонски факултет П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПОСТУПКУ ЗА ИЗБОР И ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ-АРХИТЕКТОНСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд, март

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ Ha основу члана 100. Закона о високом образовању ( Сл. Гласник, бр. 88/17) и

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ Ha основу члана 100. Закона о високом образовању ( Сл. Гласник, бр. 88/17) и УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ Ha основу члана 100. Закона о високом образовању ( Сл. Гласник, бр. 88/17) и члана 69. став 2. Статута Универзитета у Београду -

Више

HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a

HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, 12.09.2015. Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a sukladno odredbama Zakona o sportu i Etičkom kodeksu

Више

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj 05.07.2008. godine, usvojila POSLOVNIK O RADU Skupštine Udruženja

Више

Sluzbeni glasnik 2.indd

Sluzbeni glasnik 2.indd СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ГРАДА ПОЖАРЕВЦА Година XLI Број 2 ПОЖАРЕВАЦ 20.02.2009. 1 На основу члана 4. става 3. Одлуке о месним заједницама ( Службени гласник града Пожаревца, бр. 4/08) и на основу члана 27. става

Више

STATUT ANTIDOPING AGENCIJE ("Sl. glasnik RS", br. 139/2014) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Antidoping agencija Republike Srbije (u daljem tekstu: Antidoping a

STATUT ANTIDOPING AGENCIJE (Sl. glasnik RS, br. 139/2014) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Antidoping agencija Republike Srbije (u daljem tekstu: Antidoping a STATUT ANTIDOPING AGENCIJE ("Sl. glasnik RS", br. 139/2014) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Antidoping agencija Republike Srbije (u daljem tekstu: Antidoping agencija) osnovana je 2005. godine Zakonom o sprečavanju

Више

На основу чл став 1. тачка 1) а у вези са чланом 120. Закона о основама система образовања и васпитања ("Службени гласник РС", брoj: 88/2017) и

На основу чл став 1. тачка 1) а у вези са чланом 120. Закона о основама система образовања и васпитања (Службени гласник РС, брoj: 88/2017) и На основу чл. 119. став 1. тачка 1) а у вези са чланом 120. Закона о основама система образовања и васпитања ("Службени гласник РС", брoj: 88/2017) и члана 49. Статута школе, број: 1032 oд 22.11.2017.године,

Више

Година XLV, број 136, 11. октобар На основу члана 89. Закона о високом образовању ( Службени Гласник РС, број 76/05), чл. 95. и 96. Статута

Година XLV, број 136, 11. октобар На основу члана 89. Закона о високом образовању ( Службени Гласник РС, број 76/05), чл. 95. и 96. Статута Година XLV, број 136, 11. октобар 2007. 279 На основу члана 89. Закона о високом образовању ( Службени Гласник РС, број 76/05), чл. 95. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду,

Више

Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex BUDITE NA PRAVNOJ STRANI Ukoliko ovaj propis niste preuzeli sa Par

Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex BUDITE NA PRAVNOJ STRANI   Ukoliko ovaj propis niste preuzeli sa Par Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex BUDITE NA PRAVNOJ STRANI online@paragraf.rs www.paragraf.rs Ukoliko ovaj propis niste preuzeli sa Paragrafovog sajta ili niste sigurni da li je u pitanju

Више

На основу чл , а у вези са самосталним чланом 108. став 6. Закона о планирању и изградњи ( Службени гласник РС, бр. 72/09, 81/09 исправка, 64/

На основу чл , а у вези са самосталним чланом 108. став 6. Закона о планирању и изградњи ( Службени гласник РС, бр. 72/09, 81/09 исправка, 64/ На основу чл. 162 166, а у вези са самосталним чланом 108. став 6. Закона о планирању и изградњи ( Службени гласник РС, бр. 72/09, 81/09 исправка, 64/10 УС, 24/11, 121/12, 42/13 УС, 50/13 УС, 98/13 УС,

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУЛА Службени лист општине Кула излази по потреби, на три језика: српском, мађарском и русинском. Тираж овог броја је 50 примера

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУЛА Службени лист општине Кула излази по потреби, на три језика: српском, мађарском и русинском. Тираж овог броја је 50 примера СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУЛА Службени лист општине Кула излази по потреби, на три језика: српском, мађарском и русинском. Тираж овог броја је 50 примерака. К у л а 5. март 2019. године Број 7 Година 54 Издаје

Више

ЛЕКАРСКА КОМОРА СРБИЈЕ Краљице Наталије 1 3 Београд www. lks. org. rs На основу Статута Лекарске коморе Србије, Скупштина Лекарске коморе Србије

ЛЕКАРСКА КОМОРА СРБИЈЕ Краљице Наталије 1 3 Београд www. lks. org. rs На основу Статута Лекарске коморе Србије, Скупштина Лекарске коморе Србије ЛЕКАРСКА КОМОРА СРБИЈЕ Краљице Наталије 1 3 Београд 11000 www. lks. org. rs На основу Статута Лекарске коморе Србије, Скупштина Лекарске коморе Србије на 3-ој конститутивној седници одржаној 13. јуна 2007.

Више

Microsoft Word - statut srpski - predat u IAA

Microsoft Word - statut srpski - predat u IAA Удружење актуара Србије ул. Булевар деспота Стефана 68(бившa Улица 29. Новембра), 11 000 Београд Статут Удружења актуара Србије (Пречишћен текст) Београд, 2005 Према одредбама чланова 21. и 30. Закона

Више

Microsoft Word - ?????? ??? ?????? ??????? 2019.

Microsoft Word - ?????? ??? ?????? ??????? 2019. УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ - ФАКУЛТЕТ ЗА ФИЗИЧКУ ХЕМИЈУ СТАТУТ Универзитетa у Београду Факултета за физичку хемију - интегрални текст - бр. 741/1 од 12.06.2018. год. одлука о измени бр. 154 од 18.02.2019.

Више

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj 2017. ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИНА IX ПАНЧЕВО, 30 Август 2017. ГОДИНЕ Аконтација претплате

Више

Na osnovu člana 56 stav 1 tačka 2 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti ( Službeni list CG, br. 79/08, 70/09, 44/12 i 22/17), Savjet Agencije za zaštit

Na osnovu člana 56 stav 1 tačka 2 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti ( Službeni list CG, br. 79/08, 70/09, 44/12 i 22/17), Savjet Agencije za zaštit Na osnovu člana 56 stav 1 tačka 2 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti ( Službeni list CG, br. 79/08, 70/09, 44/12 i 22/17), Savjet Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama,

Више

На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факу

На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факу На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факултета у Нишу, Наставно-научно веће Електронског факултета

Више