S T A T U T

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "S T A T U T"

Транскрипт

1 S T A T U T INAŠ SINDIKAT NAFTNE DJELATNOSTI 16. LIPNJA 2018.G

2 1 S T A T U T INAŠ - SINDIKATA NAFTNE DJELATNOSTI I TEMELJNE I UVODNE ODREDBE Članak 1. INAŠ Sindikat naftne djelatnosti (u daljnjem tekstu: Sindikat) je interesna organizacija radnika, utemeljena na načelima dobrovoljnosti, neovisnosti, demokratičnosti i solidarnosti. Izrazi koji se koriste u ovom Statutu, a imaju rodno značenje, koriste se neutralno i odnose se jednako na muški i ženski rod. Članak 2. INAŠ Sindikat naftne djelatnosti jedinstveni je pravni slijednik (univerzalni sukcesor) Sindikata radnika INA-Industrija nafte, Trgovine Zagreb, utemeljenog na Osnivačkoj skupštini održanoj godine, a registriranog pri Ministarstvu uprave Republike Hrvatske temeljem rješenja: Klasa: UP/I /91-01/119, ur. Broj od godine. Članak 3. Sindikat predstavlja i zastupa predsjednik Sindikata. Pod uvjetima utvrđenim ovim Statutom nadležno tijelo može donijeti odluku da Sindikat u pojedinim prilikama predstavljaju i zastupaju i druge osobe. Članak 4. Sindikat djeluje na području Republike Hrvatske. Rad Sindikata je javan, a javnost se ostvaruje redovitim obavješćivanjem članova Sindikata o radu Sindikata, davanjem obavijesti sredstvima javnog priopćavanja te drugim zainteresiranim medijima. Članak 5. Sindikat će na principu međunarodne sindikalne solidarnosti surađivati sa demokratskim sindikatima i sindikalnim udrugama te drugim institucijama, kako u, tako i izvan Republike Hrvatske.

3 2 Članak 6. Uloga Sindikata je zastupanje i ostvarivanje interesa radnika iz područja: kolektivnog pregovaranja sklapanja, izmjene, obnove ili otkazivanja Kolektivnog ugovora, nadzora nad primjenom Kolektivnih ugovora, Zakona o radu, drugih pozitivnih zakonskih propisa koji se tiču prava radnika, odredbi Statuta i drugih općih akata poslodavaca kojima se reguliraju prava radnika te promicanje prijedloga i inicijativa za njihovo unapređenje, zaštite i unapređenja materijalnog položaja radnika i humanizacije rada, poboljšanja uvjeta rada, zaštite na radu i brige za zdravi radni okoliš, ostvarivanja sindikalnih prava, sloboda i uvjeta sindikalnog djelovanja te prava sindikalnih povjerenika u društvima u kojima Sindikat djeluje, zaštite sindikalnih povjerenika te davanju ili uskrati prethodne suglasnosti poslodavcu za otkaz sindikalnom povjereniku, zaključivanja Sporazuma o pravima radnika u slučaju statusne promjene Poslodavca, razmatranja i odlučivanja o davanju suglasnosti na odluke poslodavca za koje je dužan pribaviti suglasnost Sindikata, ostvarivanja prava radnika na suodlučivanje, očitovanja i davanja mišljenja na namjeravane odluke poslodavca važne za radni i materijalni položaj radnika, izbora predstavnika radnika u Nadzorni odbor društava u kojima Sindikat djeluje, suradnje sa radničkim vijećem ukoliko je u pojedinom društvu utemeljeno, organizacije i provedbe štrajka, zaključivanja sporazuma s poslodavcem o pravilima za poslove na kojima se rad ne smije prekidati za vrijeme štrajka ili isključenja s rada, pravovremenog informiranja o pitanjima bitnim za materijalni, radni i socijalni status članova Sindikata, pružanja materijalnih i drugih pomoći članovima, sindikalnog poduzetništva, ulaganjem sindikalnog novca radi ostvarivanja dobiti, te drugim pitanjima od značaja za članove Sindikata i njihov položaj sukladno Programu Sindikata. II NAZIV, SJEDIŠTE I ZNAK SINDIKATA Članak 7. Naziv organizacije je: INAŠ Sindikat naftne djelatnosti. Skraćeni naziv organizacije je INAŠ. Sjedište Sindikata je: Trg Senjskih uskoka 2, Zagreb.

4 3 Članak 8. Sindikat ima svoj znak i pečat. Znak čine karakteristična slova INAŠ i to na način da slovo i crvene boje, dok su slova naš u plavoj boji. Minimalan (zaštićeni) prostori oko čitavog znaka je veličine točke na slovu i. Zbog čitljivosti podataka minimalna visina znaka je 5 milimetara. Pečat je okruglog oblika, promjera 33 mm, obrubljen hrvatskim pleterom, te sadrži tekst naziva Sindikata i sjedišta. III ČLANSTVO 1. PRISTUPANJE U ČLANSTVO Radnik se u Sindikat učlanjuje dobrovoljno. Članak 9. Članom Sindikata radnik postaje potpisivanjem pristupnice o učlanjenju u Sindikat i izjave o ustegu članarine. Članak 10. Radnik raspoređen na radno mjesto sa posebnim ovlaštenjima može biti član Sindikata, ali ne može biti biran za sindikalnog povjerenika, niti u tijela Sindikata. Članom Sindikata može postati svaki radnik iz poduzeća koja obavljaju djelatnosti navedene u nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti kao što su: vađenje sirove nafte, vađenje prirodnog plina, proizvodnja rafiniranih naftnih proizvoda, proizvodnja plina, distribucija plinovitih goriva distribucijskom mrežom, trgovina na veliko krutim, tekućim i plinovitim gorivom i srodnim proizvodima, trgovina na malo motornim gorivom i mazivima u specijaliziranim prodavaonicama, cjevovodni transport, pomoćne djelatnosti za vađenje nafte i plina, održavanje procesne opreme, uređaja i instalacija, nadzor, periodični pregled te korektivno održavanje, stacionarne i rotacione opreme. Članom Sindikata mogu biti i radnici koji uslijed organizacijskih promjena u poduzeću u kojem INAŠ djeluje, prelaze u novo društvo ograničene odgovornosti i radnici koji zbog izdvajanja pojedine djelatnosti iz njihova poduzeća prelaze na rad u novo poduzeće koje nije registrirano za obavljanje djelatnosti navedenih u stavku 2. ovog članka, a temeljem odluke Glavnog povjereništva.

5 4 2. PRAVA ČLANA Članak 11. Član Sindikata ima pravo: - na pomoć i zaštitu Sindikata pri ostvarivanju prava na rad i prava iz rada - na besplatnu pravnu pomoć i zaštitu - na materijalnu pomoć u slučajevima i pod uvjetima utvrđenim Pravilnikom o kriterijima za dodjelu materijalne pomoći članovima Sindikata - na povoljniju nabavu raznih vrsta roba - biti biran u sva tijela Sindikata - inicirati sindikalne aktivnosti - kontrolirati rad svih sindikalnih tijela i pravo pokretanja inicijative za opoziv - koristiti kredit Blagajne uzajamne pomoći i pozajmicu Sindikata - na pravodobno izvješćivanje o ostvarivanju svojih prava - biti član Fonda solidarnosti INAŠ i ostvarivati pravo na materijalnu pomoć u skladu s Pravilnikom Fonda. 3. DUŽNOST ČLANA Članak 12. Učlanjivanjem u Sindikat član preuzima slijedeće dužnosti: - poštivanje i pridržavanje odredaba ovog Statuta i Programa rada Sindikata - savjesno i odgovorno obavljanje izborne ili imenovane funkcije u tijelima Sindikata - razvijanje međuljudskih odnosa na načelima poštivanja ljudske osobnosti, uzajamnosti i solidarnosti među radnicima - aktivno sudjelovanje u akcijama koje organizira Sindikat - redovno plaćanje članarine u visini i na način utvrđen Statutom. 4. PRESTANAK ČLANSTVA Članak 13. Članstvo u Sindikatu prestaje: - istupanjem člana - potpisivanjem istupnice iz Sindikata - neplaćanjem članarine u tri mjeseca uzastopce, bez opravdanog razloga - isključenjem - prekidom ugovora o radu sa poduzećem (izuzev u slučaju iz članka 10., stavka 3).

6 5 Članak 14. Člana se može isključiti iz članstva, ako se dokaže da je djelovao suprotno ovom Statutu, Programu ili općem interesu Sindikata. Odluku o isključenju donosi Sindikalna grupa, a u iznimnim slučajevima Glavno povjereništvo. Na odluku o isključenju, član ima pravo žalbe Glavnom povjereništvu Sindikata u roku od 15 dana od primitka odluke. IV ORGANIZACIJSKO USTROJSTVO Članak 15. Osnovni oblik interesnog okupljanja članstva je Sindikalna grupa. Tijela Sindikata su: - Skupština - Predsjednik Skupštine - Predsjednik Sindikata - Glavno povjereništvo - Izvršno povjereništvo - Povjereništvo Sindikalnih grupa - Nadzorni odbor - Statutarni odbor Članak 16. Članak 17. Skupština je najviše tijelo Sindikata. Skupštinu čine Predsjednik Skupštine, članovi Skupštine povjerenici sindikalnih grupa izabrani po sindikalnim grupama tajnim glasovanjem, imenovani povjerenici sindikalnih grupa verificirani od strane Glavnog povjereništva, te predsjednik Sindikata, tajnik i izvršni sindikalni povjerenici. Kandidacijski postupak i način izbora članova Skupštine povjerenika sindikalnih grupa utvrđuje se posebnim pravilnikom. Skupština Sindikata može biti Redovna (izborna), Izvještajna i Izvanredna. Redovna (izborna) Skupština održava se svakih pet godina. Izvještajna Skupština održati će se najmanje jednom u tri godine. Izvanredna Skupština saziva se i održava kada to zatraži ¼ članova Skupštine ili 10% članstva Sindikata.

7 6 Članak 18. Glavno povjereništvo donosi odluku kojom utvrđuje broj sindikalnih grupa i sindikalnih povjerenika koji se biraju u Skupštinu Sindikata, te broj sindikalnih povjerenika koje može imenovati Sindikalna grupa vodeći računa o broju članova i teritorijalnoj pokrivenosti Sindikata, tako da: - Sindikalna grupa koja broji do 50 članova bira 2 povjerenika, - Sindikalna grupa koja broji od članova bira 3 povjerenika, - Sindikalna grupa koja broji od članova bira 4 povjerenika, - Sindikalna grupa koja broji od članova bira 5 povjerenika, - Sindikalna grupa koja broji od članova bira 6 povjerenika, te na svakih započetih 100 članova bira još jednog povjerenika. Vodeći računa o organizacijskoj pripadnosti i teritorijalnoj rasprostranjenosti članova Sindikalne grupe, Glavno povjereništvo može verificirati do 3 povjerenika imenovana od strane pojedine Sindikalne grupe i to: - Sindikalna grupa koja broji do sto članova može imenovati 1 povjerenika, - Sindikalna grupa koja broji od članova može imenovati do 2 povjerenika, - Sindikalna grupa koja broji više od 201 člana može imenovati do 3 povjerenika. Imenovani povjerenici imaju ista prava i obveze kao i izabrani povjerenici Sindikalnih grupa. Skupština Sindikata: Članak donosi Statut Sindikata - utvrđuje i bira radna tijela Skupštine - bira predsjednika Skupštine - bira predsjednika Sindikata - bira Statutarni i Nadzorni odbor - verificira izbor Glavnog povjereništva - verificira izbor povjereništava Sindikalnih grupa - razmatra i usvaja izvješće o radu Sindikata i izvješće o materijalno-financijskom poslovanju Sindikata - verificira odluku o udruživanju u više razine - raspravlja i o drugim pitanjima značajnim za rad Sindikata. Članak 20. Odluke Skupštine su punovažne ako joj prisustvuje najmanje natpolovična većina članova Skupštine, a odluke na Skupštini donose se javnim glasovanjem, natpolovičnom većinom nazočnih članova Skupštine. Skupštinom Sindikata rukovodi predsjednik Skupštine, koji se bira iz redova članova Skupštine, tajnim glasovanjem. Predsjednik Skupštine po funkciji je član Glavnog povjereništva i Izvršnog povjereništva.

8 7 Skupštinu Sindikata saziva predsjednik Skupštine ili predsjednik Sindikata. Članak 21. Predsjednik Sindikata zastupa i predstavlja Sindikat prema drugim Sindikatima, prema poslodavcu, tijelima i institucijama vlasti, prema javnosti te svim pravnim i fizičkim osobama. Predsjednik Sindikata bira se između članova Sindikata na Skupštini Sindikata tajnim glasovanjem. Predsjednik Sindikata ima pravo, uz prethodnu odluku Glavnog povjereništva, u ime i za račun Sindikata sklapati ugovore svih vrsta. Predsjednik Sindikata može svoja ovlaštenja putem punomoći prenijeti i na druge osobe iz redova članova Sindikata. Predsjednik Sindikata je po funkciji član Izvršnog povjereništva. Zadaci predsjednika Sindikata su: - zastupanje i predstavljanje Sindikata prema trećima - pregovaranje o pravima i interesima članstva - predlaganje Programa rada Sindikata, te podnošenje izvješća o radu Glavnom povjereništvu i Skupštini Sindikata - osiguranje uvjeta za rad Sindikata - koordiniranje rada svih tijela Sindikata - donošenje odluka vezanih za štrajk u izvanrednim i urgentnim situacijama - u koordinaciji sa izvršnim povjereništvom predlaže Glavnom povjereništvu donošenje Pravilnik o materijalno-financijskom poslovanju Sindikata i financijski plan poslovanja Sindikata - odgovaranje za materijalno-financijsko poslovanje Sindikata - predlaganje imenovanja tajnika i izvršnih sindikalnih povjerenika. Članak 22. Glavno povjereništvo je najviše tijelo Sindikata između dvije Skupštine. Glavno povjereništvo sačinjavaju glavni povjerenici sindikalnih grupa, njihovi zamjenici, predsjednik Skupštine i imenovani izvršni sindikalni povjerenici. Zadaci Glavnog povjereništva su: - donošenje odluka u cilju osiguranja uvjeta za rad Sindikata - donošenje programa rada Sindikata - utvrđivanje prijedloga i inicijativa za sazivanje Skupštine - predlaganje akcija od zajedničkog interesa sa drugim sindikatima - imenovanje predstavnika Sindikata u tijelima i institucijama izvan Sindikata

9 8 - donošenje općih akata Sindikata - donošenje odluka o povećanju ili smanjenju broja Sindikalnih grupa unutar Sindikata na prijedlog predsjednika Sindikata - donošenje odluka i pravila o organiziranju i provođenju štrajka, te imenovanje štrajkaškog odbora - imenovanje i razrješenje tajnika na prijedlog predsjednika Sindikata - imenovanje i razrješenje izvršnih sindikalnih povjerenika na prijedlog predsjednika Sindikata - ocjena rada Izvršnog povjereništva - imenovanje komisija kao pomoćnih tijela Sindikata - imenovanje tijela Blagajne uzajamne pomoći - imenovanje Odbora za odobravanje pomoći iz Fonda solidarnosti INAŠ - verifikacija i opoziv imenovanih sindikalnih povjerenika na prijedlog povjereništva Sindikalnih grupa - donošenje Pravilnika o materijalno-financijskom poslovanju Sindikata - razmatranje i usvajanje izvješća o materijalno-financijskom poslovanju - razmatranje i usvajanje izvješća o radu Sindikata - imenovanje osobe koja obnaša dužnost predsjednika Sindikata ili predsjednika Skupštine, na rok od 6 mjeseci, ako isti ne mogu obnašati svoju dužnost ili im prestane mandat iz bilo kojeg razloga - donošenje Poslovnika o svom radu - donošenje odluke o udruživanju u udruge više razine - donošenje odluke o provođenju izbora za članove Skupštine-povjerenike sindikalnih grupa - donošenje odluke o provođenju izbora za tijela Sindikata i izvršne sindikalne povjerenike - donošenje Pravilnika o izborima za članove tijela Sindikata - donošenje Pravilnika o načinu izbora izvršnih sindikalnih povjerenika i tajnika Sindikata - razmatranje svih drugih pitanja od interesa za članstvo. Članak 23. Glavno povjereništvo, u vremenu između održavanja dviju Skupština Sindikata, verificira mandat novoizabranih sindikalnih povjerenika, glavnih povjerenika i njihovih zamjenika, do prve naredne sjednice Skupštine. Članak 24. Sjednice Glavnog povjereništva saziva i radom predsjedava predsjednik Skupštine, a u slučaju njegove odsutnosti najstariji član povjereništva. U radu Glavnog povjereništva sudjeluju i izvršni sindikalni povjerenici bez prava odlučivanja. Odluke Glavnog povjereništva donose se većinom glasova ukupnog broja članova.

10 9 Članak 25. Izvršno povjereništvo je izvršno tijelo Sindikata i savjetodavno tijelo predsjednika Sindikata. Izvršno povjereništvo nositelj je i predlagatelj svih aktivnosti Sindikata u skladu s usvojenim Programom rada Sindikata. Zadaci Izvršnog povjereništva su: - donošenje odluke o zaključenju ugovora, o davanju zajmova, te oročavanju odnosno odobravanju sredstava - donošenje financijskog plana poslovanja Sindikata - donošenje odluka o sklapanju ugovora o radu sa Sindikatom, te utvrđivanje plaće i iznosa naknada za rad u Sindikatu - utvrđivanje prijedloga svih akata koji se daju na usvajanje Glavnom povjereništvu - praćenje provođenja Financijskog plana tijekom godine - utvrđivanje polaznih osnova za Kolektivno pregovaranje - imenovanje članova pregovaračkog odbora za kolektivno pregovaranje i sklapanje kolektivnog ugovora - osnivanje radnih grupa za izvršavanje pojedinih zadataka - predlaganje Glavnom povjereništvu na imenovanje povjerenike ZNR - utvrđivanje liste kandidata Sindikata za radnička vijeća Izvršno povjereništvo sačinjavaju: predsjednik Skupštine Sindikata, predsjednik Sindikata i izvršni sindikalni povjerenici. Rad izvršnog povjereništva odvija se na sjednicama, koje se u pravilu održavaju jednom mjesečno. Rad izvršnog povjereništva odvija se i kroz operativne sastanke koji se održavaju po potrebi. Sjednice izvršnog povjereništva saziva i radom sjednice rukovodi predsjednik Sindikata, a u slučaju odsutnosti jedan od članova Izvršnog povjereništva. Izvršno povjereništvo odluke donosi većinom glasova ukupnog broja članova. Članak 26. Povjereništvo Sindikalne grupe sačinjavaju izabrani i imenovani povjerenici sindikalne grupe po teritorijalnoj pripadnosti i dijelovima procesa rada. U povjereništvo Sindikalne grupe mogu biti imenovani bivši izvršni sindikalni povjerenici temeljem odluke Glavnog povjereništva. Imenovanom članu povjereništva Sindikalne grupe mandat traje do isteka mandata izabranim povjerenicima Sindikalne grupe. Izabrani i imenovani povjerenici među sobom biraju (imenuju) Glavnog povjerenika i njegovog zamjenika. Do izbora Glavnog povjerenika sjednicu glavnog povjereništva i postupak izbora Glavnog povjerenika vodi izvršni sindikalni povjerenik. Glavni povjerenik saziva sjednice Sindikalnog povjereništva i rukovodi njegovim radom, te imenuje svog zamjenika u slučaju odsutnosti.

11 10 Svoje aktivnosti Glavni povjerenik provodi u suradnji i koordinaciji sa izvršnim sindikalnim povjerenikom imenovanim od strane Glavnog povjereništva. Zadaci Povjereništva Sindikalne grupe: Članak provođenje zadataka iz Programa rada Sindikata u Sindikalnoj grupi - provođenje svih pitanja od interesa za članstvo u Sindikalnoj grupi - davanje prijedloga za odobravanje novčanih pomoći članovima Sindikata - provođenje zadataka vezanih za štrajk i druge oblike pritisaka na poslodavca - provođenje informiranja članstva - imenovanje i opoziv imenovanih sindikalnih povjerenika i predlaganje Glavnom povjereništvu verifikaciju istoga - drugi zadaci određeni odlukom Glavnog i Izvršnog povjereništva i predsjednika Sindikata. Članak 28. Skupština Sindikata bira tajnim glasovanjem Nadzorni odbor, koji broji pet članova, s time da se na konstituirajućoj sjednici između članova bira predsjednik. Zadatak Nadzornog odbora je nadzor nad imovinom i financijskim poslovanjem Sindikata. Nadzorni odbor sastaje se najmanje jednom tromjesečno, o čemu izvješće podnosi Glavnom povjereništvu, te Skupštini Sindikata. Članak 29. Skupština Sindikata bira tajnim glasovanjem Statutarni odbor od pet članova koji međusobno biraju predsjednika. Zadatak Statutarnog odbora je tumačenje odredbi Statuta, razmatranje i predlaganje izmjena Statuta, te ocjena usklađenosti donesenih odluka i općih akata sa Statutom. Statutarni odbor sastaje se po potrebi, a o svom radu izvješće podnosi Glavnom povjereništvu te Skupštini Sindikata. Članak 30. Nadzorni i Statutarni odbor mogu pravovaljano odlučivati ako su sjednici nazočna najmanje tri člana, a Odluke donosi natpolovičnom većinom ukupnog broja članova. V IZBOR ČLANOVA TIJELA SINDIKATA Članak 31. Svaki član Sindikata ima pravo birati i biti biran u tijela Sindikata.

12 11 Način izbora tijela Sindikata utvrđuje se Pravilnikom o izborima za tijela Sindikata kojeg donosi Glavno povjereništvo. Ukoliko član tijela Sindikata prestane obavljati dužnost prije isteka mandata, novoizabranom članu tijela Sindikata mandat traje do isteka mandata njegovog prethodnika. VI GOSPODARENJE SREDSTVIMA Članak 32. Članarina je osnovni izvor financijskih sredstava za rad Sindikata. Dio financijskih sredstava osigurava se iz drugih Zakonom dozvoljenih izvora. Skupština Sindikata odlučuje o visini članarine. Za deponirana sredstva na žiro-računu, Sindikat sklapa ugovor s poslovnom bankom. Sredstvima Sindikata mora se gospodariti racionalno, a koristiti se mogu za ostvarivanje aktivnosti Sindikata i za ulaganje u ekonomski isplative programe, a u skladu s pozitivnim propisima. Pravo potpisa financijske dokumentacije Sindikata ima predsjednik Sindikata i osobe koje ovlasti Glavno povjereništvo. Sredstva Sindikata objedinjuju se na jedinstvenom žiro-računu Sindikata. VII ŠTRAJK Članak 33. INAŠ-Sindikat naftne djelatnosti polazeći od načela mirnog i demokratskog rješavanja svakog spora, spreman je štrajkom, kao najsnažnijom metodom industrijske akcije, štititi, promicati i ostvarivati interese svojih članova te interese sindikalnih udruga u koje je udružen. Nitko nema pravo odreći se prava na štrajk. Članak 34. Sporazumi i dogovori koji bi sadržavali odredbe o odricanju prava na štrajk, smatraju se ništavim i neobvezujućim. Pravo na štrajk, može se za pojedina pitanja, kolektivnim ugovorom ograničiti.

13 12 Članak 35. Štrajk se može poduzimati u slučaju: - kršenja odredbi kolektivnog ugovora - radi odbijanja zaključenja kolektivnog ugovora - radi poboljšanja statusa radnika, a naročito cijene rada i drugih materijalnih prava - radi izražavanja solidarnosti - radi neisplate plaće od strane poslodavca Članak 36. Odluku o pokretanju štrajka donosi Glavno povjereništvo, u izvanrednim i urgentnim situacijama predsjednik Sindikata, a štrajkom rukovodi štrajkački odbor, koji je zadužen za provođenje svih postupaka, predviđenih zakonom, ili kolektivnim ugovorima. Predsjednik Sindikata po položaju je član štrajkačkog odbora. Članak 37. Glavno povjereništvo ovlašteno je, posebnim aktom urediti sva druga pitanja vezana uz provođenje štrajka. Članak 38. Sindikat se obvezuje da će pri svakom organiziranju štrajka, voditi računa o zaštiti materijalnih interesa učesnika u štrajku, te zaštiti života, zdravlja i imovine građana. VIII KOLEKTIVNO PREGOVARANJE Članak 39. Kolektivno pregovaranje i zaključivanje kolektivnih ugovora, kao jedna od temeljnih uloga Sindikata provodi se na način propisan ovim Statutom. Odredbama ovog Statuta uređuju se pitanja: - imenovanja osoba ovlaštenih za kolektivno pregovaranje - ovlasti članova pregovaračkog tima - te druga pitanja, važna za vođenje i tijek kolektivnog pregovaranja. Članak 40. Sindikat sudjeluje kao stranka kolektivnih pregovora koji se sklapaju za društva u kojima Sindikat INAŠ djeluje. Članak 41. Glavno povjereništvo donosi odluku o sastavu pregovaračkog odbora za kolektivno pregovaranje, a na prijedlog predsjednika Sindikata.

14 13 Glavno povjereništvo određuje okvirna prava i obveze predstavnika u Pregovaračkom odboru. Predsjednik Sindikata po položaju je član Odbora Sindikata za kolektivno pregovaranje. Članak 42. Po okončanju pregovora, članovi Odbora Sindikata za kolektivne pregovore dužni su Glavnom povjereništvu podnijeti izvješće o rezultatima pregovora. Konačnu odluku o prihvaćanju ili odbijanju utvrđenog teksta kolektivnog ugovora donosi Izvršno povjereništvo na temelju prijedloga članova Odbora Sindikata za kolektivno pregovaranje. U slučaju prihvaćanja, Izvršno povjereništvo ovlašćuje predsjednika Sindikata na potpisivanje kolektivnog ugovora. Glavno povjereništvo može posebnom odlukom ovu ovlast prenijeti na udruge više razine u koje je Sindikat udružen. IX OSTALE ODREDBE Članak 43. Predsjednik Sindikata, tajnik i izvršni sindikalni povjerenici obavljaju sindikalne poslove sukladno Kolektivnom ugovoru. Izvršno povjereništvo može donijeti odluku o odobravanju dodatne naknade članovima koji obavljaju sindikalne poslove, na teret sredstava Sindikata, u skladu s procjenom vrijednosti poslova koje obavljaju. Predsjednik Sindikata, tajnik Sindikata i izvršni sindikalni povjerenici radni odnos mogu zasnovati u Sindikatu, ako im odredbama Kolektivnog ugovora nije omogućeno obavljati sindikalne poslove u punom radnom vremenu ili ako poslodavac ne poštuje odredbe Kolektivnog ugovora. Odluku o zasnivanju radnog odnosa donosi Glavno povjereništvo na prijedlog predsjednika Sindikata. Članak 44. Izvršne sindikalne povjerenike i tajnika Sindikata na prijedlog predsjednika Sindikata imenuje Glavno povjereništvo na mandatno razdoblje od pet godina. Postupak kandidiranja i način izbora utvrđuje se posebnim Pravilnikom.

15 14 Članak 45. Izvršni sindikalni povjerenici: - izvršavaju odluke, zaključke i druge akte Skupštine, Glavnog povjereništva i izvršnog povjereništva, komisija i predsjednika Sindikata - obilaze sindikalne grupe i koordiniraju njihov rad - izvješćuju članstvo o aktivnostima koje Sindikat provodi - pomažu u radu sindikalnim povjerenicima - rade na promidžbi Sindikata i povećanju članstva - obavljaju sve tekuće poslove vezane za aktivnost Sindikata. Članak 46. Tajnik Sindikata obavlja sindikalno-stručne poslove u Sindikatu. Svoje aktivnosti provodi u koordinaciji sa predsjednikom Sindikata. Članak 47. Izvršni sindikalni povjerenici i tajnik Sindikata odgovorni su za svoj rad predsjedniku Sindikata, s time što mogu biti opozvani prije isteka roka od pet godina, ako ne obavljaju ili neuredno obavljaju povjerene zadatke. Odluku o tome donosi Glavno povjereništvo na prijedlog predsjednika Sindikata. Članak 48. Članstvo Sindikata izvješćuje se o radu Sindikata putem sindikalnog glasila, objavljivanjem putem oglasnih ploča, te putem svojih povjerenika. Sindikalno glasilo izdavat će se po potrebi, odnosno najmanje jedanput godišnje. Uvjete za izdavanje lista osigurava Glavno povjereništvo, za što odobrava potrebna financijska sredstva. X PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE Članak 49. Ovaj Statut donosi Skupština Sindikata potrebnom većinom glasova, a stupa na snagu časom usvajanja. Članak 50. Prijedlog izmjena i dopuna ovog Statuta mogu podnijeti Glavno povjereništvo, Izvršno povjereništvo i Povjereništvo Sindikalnih grupa, s tim da zastupaju najmanje 10% članova Skupštine.

16 15 Prijedlog izmjena i dopuna Statuta nakon provedene rasprave na tijelima Sindikata utvrđuje Statutarni odbor, koje dostavlja Skupštini na usvajanje. Članak 51. Sindikat može prestati sa radom donošenjem odluke na Skupštini Sindikata, ako je na sjednici nazočna najmanje 2/3 članova Skupštine, natpolovičnom većinom nazočnih članova Skupštine i u drugim slučajevima propisanim Zakonom. U slučaju prestanka rada Sindikata sva imovina Sindikata dijeli se po Sindikalnim grupama razmjerno broju njihovih članova. Imovina sindikata ne može se podijeliti članovima Sindikata. Članak 52. Ovaj Statut donesen je na Skupštini Sindikata održanoj dana , izmjene i dopune na Skupštini održanoj , , , , , , te Predsjednik Skupštine Željko Periček, v.r.

Microsoft Word - HKS Poslovnik o radu Skupštine HKS-a.doc

Microsoft Word - HKS Poslovnik o radu Skupštine HKS-a.doc Poslovnik o radu Skupštine Hrvatskog konjičkog saveza Temeljem Članka 27, Stavak 14, Statuta Hrvatskog konjičkog saveza, usvojenog na Skupštini Hrvatskog konjičkog saveza održanoj 17.11.2007., na svojoj

Више

Microsoft Word statut srpske manjine.doc

Microsoft Word statut srpske manjine.doc Temeljem članka 27. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina ( Narodne novine br. 155/02.) Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Osijeka na sjednici održanoj 23. prosinca 2003. godine, donijelo je

Више

Creative Dept

Creative Dept STATUT STUDENTSKOG ZBORA EDWARD BERNAYS VISOKE ŠKOLE ZA KOMUNIKACIJSKI MENADŽMENT Zagreb, 26. studenoga 2015. Na temelju odredbe čl. 7. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (NN

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 Na temelju članka 12. stavka 1. podstavka 15. Statuta Hrvatske komore inženjera strojarstva

Више

Hrvatski radioamaterski savez Zagreb, Dalmatinska 12 Ur. broj 209/018 Zagrebu 4. rujna Na temelju članka 40. Statuta Hrvatskog radioamater

Hrvatski radioamaterski savez Zagreb, Dalmatinska 12 Ur. broj 209/018 Zagrebu 4. rujna Na temelju članka 40. Statuta Hrvatskog radioamater Hrvatski radioamaterski savez 10000 Zagreb, Dalmatinska 12 Ur. broj 209/018 Zagrebu 4. rujna 2018. Na temelju članka 40. Statuta Hrvatskog radioamaterskog Saveza (u daljnjem tekstu: Savez) Izvršni odbor

Више

УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум: године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра године

УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум: године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра године УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум:18.09.2015. године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра 2015. године У складу са одредбама члана 78. и 12. Закона о удружењима

Више

MUZEJ GRADA RIJEKE

MUZEJ GRADA RIJEKE Na temelju članka 54. Zakona o ustanovama ("Narodne novine" broj 76/93, 29/97, 47/99 i 35/08), članka 25. Zakona o muzejima ("Narodne novine" broj 110/15) i članka 43. Statuta Muzeja moderne i suvremene

Више

Na temelju članka 11. Zakona o udrugama ( Narodne novine, br. 88/01 i 11/02 ) i članka 14. stavka 3. i članak 96. stavak 2. Zakona o športu ( Narodne

Na temelju članka 11. Zakona o udrugama ( Narodne novine, br. 88/01 i 11/02 ) i članka 14. stavka 3. i članak 96. stavak 2. Zakona o športu ( Narodne Na temelju članka 11. Zakona o udrugama ( Narodne novine, br. 88/01 i 11/02 ) i članka 14. stavka 3. i članak 96. stavak 2. Zakona o športu ( Narodne novine, br. 71/06 ), Skupština Atletskog sportskog

Више

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine br. 74/14), skupština udruge AIKI EN udruga za promicanje skladnog življenja održana

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine br. 74/14), skupština udruge AIKI EN udruga za promicanje skladnog življenja održana Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine br. 74/14), skupština udruge AIKI EN udruga za promicanje skladnog življenja održana 04.03.2017. godine u Zagrebu donijela je STATUT AIKI EN udruge

Више

N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u

N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u daljem tekstu Savez) je organizovan kao dobrovoljna

Више

SINDIKAT HRVATSKIH TELEKOMUNIKACIJA MOSTAR

SINDIKAT HRVATSKIH TELEKOMUNIKACIJA MOSTAR SINDIKAT HRVATSKIH TELEKOMUNIKACIJA MOSTAR SKUPŠTINA SINDIKATA Broj: SK 2 6/06 Mostar, 31.05.2006. S T A T U T SINDIKATA HRVATSKIH TELEKOMUNIKACIJA MOSTAR Na temelju članka 12. Zakona o udrugama i fondacijama

Више

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/62 21 433; fax: 01/6252-515 OIB: 28129388615 IBAN: HR4923900011100025937 e-mail: czoo.vg@gmail.com web: www.centar-odgojiobrazovanje-velikagorica.skole.hr

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3)

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3) Na temelju članaka 29. i 174. Statuta Osnovne škole Vjenceslava Novaka, Školski odbor Osnovne škole Vjenceslava Novaka na sjednici održanoj 16. ožujka 2017. donio je POSLOVNIK O RADU Vijeća roditelja I.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv

REPUBLIKA HRVATSKA, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv REPUBLIKA HRVATSKA, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 2, Zagreb, OIB: 64434885131, zastupana po ministru rada i mirovinskoga sustava, prof. dr. sc. Mirandu Mrsiću, dr. med., temeljem Odluke Vlade

Више

BOSNA I HERCEGOVINA

BOSNA I HERCEGOVINA BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE KANTON SARAJEVO OPĆINA CENTAR JU OŠ «SILVIJE STRAHIMIR KRANJČEVIĆ», SARAJEVO POSLOVNIK O RADU KOMISIJE ZA EVIDENTIRANJE ZAPOSLENIKA ZA ČIJIM RADOM JE

Више

Napomena: Statut može biti napisan i na ćirilici i na latinici, ali naziv udruženja mora biti na ćirilici

Napomena: Statut može biti napisan i na ćirilici i na latinici, ali naziv udruženja mora biti na ćirilici U skladu sa odredbama čl. 78. i 12. Zakona o udruženjima (»Službeni list RS«, br.51/09), na skupštini udruženja održanoj dana 6.04.2011. u prostorijama Agencije za saradnju sa nevladinim organizacijama

Више

Microsoft Word - Statut AMA-MEFS.doc

Microsoft Word - Statut AMA-MEFS.doc AMA MEFS UDRUGA BIVŠIH STUDENATA I PRIJATELJA METALURŠKOG FAKULTETA U SISKU STATUT UDRUGE BIVŠIH STUDENATA I PRIJATELJA METALURŠKOG FAKULTETA U SISKU Sisak, 24. rujan 2015. Na temelju članka 13. Zakona

Више

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O POLJOPRIVREDNOJ SAVJETODAVNOJ SLUŽBI Proglašavam Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi,

Више

СТАТУТ СИНДИКАТА ЗАПОСЛЕНИХ У ЈП ПОШТА СРБИЈЕ, НОВИ САД Нови Сад,

СТАТУТ СИНДИКАТА ЗАПОСЛЕНИХ У ЈП ПОШТА СРБИЈЕ, НОВИ САД Нови Сад, СИНДИКАТА ЗАПОСЛЕНИХ У ЈП ПОШТА СРБИЈЕ, НОВИ САД Нови Сад, 28.09.2017. СИНДИКАТА ЗАПОСЛЕНИХ У ЈП ПОШТА СРБИЈЕ, НОВИ САД 3 На основу члана 27. Статута Синдиката запослених у ЈП Пошта Србије, Нови Сад, Одбор

Више

Microsoft Word - 3. KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA ZAKONA, DRUGIH PROPISA I AKATA

Microsoft Word - 3. KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA ZAKONA, DRUGIH PROPISA I AKATA VLADA REPUBLIKE HRVATSKE 3402 Na temelju članka 30. stavka 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 101/98, 15/2000, 117/2001, 199/2003, 30/2004 i 77/2009), Vlada Republike Hrvatske

Више

BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА ZAKONODAVNO POVJERENSTVO ЗАКОНОДАВНА КОМИСИЈА ZAKONO

BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА ZAKONODAVNO POVJERENSTVO ЗАКОНОДАВНА КОМИСИЈА ZAKONO BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА ZAKONODAVNO POVJERENSTVO ЗАКОНОДАВНА КОМИСИЈА ZAKONODAVNA KOMISIJA Mladena Maglova 2, 76100 Brčko distrikt

Више

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (NN 74/14), Skupština udruge ICARUS HRVATSKA na sjednici održanoj dana 17. kolovoza donijela je S T A T

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (NN 74/14), Skupština udruge ICARUS HRVATSKA na sjednici održanoj dana 17. kolovoza donijela je S T A T Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (NN 74/14), Skupština udruge ICARUS HRVATSKA na sjednici održanoj dana 17. kolovoza 2016. donijela je S T A T U T ICARUS HRVATSKA I. OPĆE ODREDBE Članak 1. Ovim

Више

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje HRVATSKI SABOR 2020 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE Proglašavam Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje, kojega je

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај 2017. године Сенат Универзитета у Крагујевцу, на основу члана 55. Закона о високом

Више

Na temelju odredbe članka 12.i 15. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma («Narodne novine», broj 152/08.) Skupština Turistič

Na temelju odredbe članka 12.i 15. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma («Narodne novine», broj 152/08.) Skupština Turistič Na temelju odredbe članka 12.i 15. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma («Narodne novine», broj 152/08.) Skupština Turističke zajednice općine Lopar, uz prethodnu suglasnost

Више

Microsoft Word - Odluka o odrzavanju izbora u SSS Srbije 2

Microsoft Word - Odluka o odrzavanju izbora u SSS Srbije 2 ВЕЋЕ САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ Број: 01-362/1 Београд,29.јун 2009. године На основу члана 49. Статута Савеза самосталних синдиката Србије, Веће Савеза самосталних синдиката Србије, на седници

Више

Microsoft Word - STATUT _final[1] kopija.doc

Microsoft Word - STATUT _final[1] kopija.doc Na temelju članka 13. i 18. Zakona o udrugama (NN broj 74/14.), Skupština Hrvatskog saveza udruga ekoloških proizvođača na sjednici održanoj 12. prosinca 2015. godine u Zagrebu donijela je ovaj STATUT

Више

Microsoft Word - Statut HDE2verzija. procisc tekst nakon 2. izmjene doc.doc

Microsoft Word - Statut HDE2verzija. procisc tekst nakon 2. izmjene doc.doc Temeljem članka 10. i 11. Zakona o udrugama (N.N. br. 88/01) na Osnivačkoj skupštini Hrvatskog društva ekonomista, održanoj dana 14. veljače 2002. godine, u Zagrebu, donijet je Statut Hrvatskog društva

Више

Srpska narodna чitaonica i kњiжnica u Vrepcu & Statut Druшtva Na temeљu чlanka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine broj 74/14) Skupшtina Druшtva Srp

Srpska narodna чitaonica i kњiжnica u Vrepcu & Statut Druшtva Na temeљu чlanka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine broj 74/14) Skupшtina Druшtva Srp Na temeљu чlanka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine broj 74/14) Skupшtina Druшtva Srpska narodna чitaonica i kњжnica u Vrepcu odrжana dana 18. 3. 2017. u Druшtvenom domu Nikola Dragosavac - Vrebac donijela

Више

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 Основне одредбе Члан 1 Овим Пословником о раду се уређују: делатност, избор, рад, управљање и организација Студентског парламента

Више

Na temelju članka 11

Na temelju članka 11 Na temelju članka 13. i 18. Zakona o udrugama (Narodne novine broj 74/2014), Skupština Udruge Lokalna akcijska grupa VINODOL, na sjednici održanoj dana 27.04.2015. godine, donijela je STATUT LOKALNE AKCIJSKE

Више

10.12.2016. Na temelju članka 13., 18. i 55. stavak 1 Zakona o udrugama (Narodne novine broj 74/14) i članka 127. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine broj 41/14), te članka 19. Statuta od 21. siječnja

Више

Microsoft Word - Statut UZR DZ Su 2017.

Microsoft Word - Statut UZR DZ Su 2017. У складу са одредбама чл. 10, 11. и 12. Закона о удружењима (»Службени лист РС«, бр.51/09), на оснивачкој скупштини одржаној 01.09.2009. године, а на редовној скупштини одржаној 10.11.2017. усвојен је

Више

Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja godine, donijelo j

Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja godine, donijelo j Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja 2018. godine, donijelo je PRAVILNIK o radu odbora Crnogorske akademije nauka

Више

Na temelju članka 54

Na temelju članka 54 Na temelju članka 54. Zakona o ustanovama ( Narodne novine br.76/93.,29/97. i 47/99. ), Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta HRVATSKI DOM PETRINJA, uz prethodnu suglasnost Gradskog vijeća grada Petrinje,

Више

Microsoft Word statut niski kulturni centar.doc

Microsoft Word statut niski kulturni centar.doc На основу члана 44 став 1 Закона о култури ( Службени гласник РС бр.72/09 ), и члана 15 Одлуке о оснивању Установе Нишки културни центар ( Службени лист Града Ниша бр.2/2011 Пречишћени текст), Управни

Више

Microsoft Word - HILS statut 2015

Microsoft Word - HILS statut 2015 Smatrajući da je društveni razvoj poželjan kao i gospodarski efikasan, politički demokratičan i ekološki održiv; Smatrajući da društveni razvoj treba biti organiziran "odozgo", ali i "odozdo"; Smatrajući

Више

Na temelju članka 11

Na temelju članka 11 Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ("Narodne novine" broj 74/14) Skupština Jadranske sekcije Instituta za izgaranje, održana 28. rujna 2015. godine u Dubrovniku, donijela je STATUT JADRANSKE SEKCIJE

Више

poslovnik_o_radu_uo

poslovnik_o_radu_uo ИНСТИТУТ ЕКОНОМСКИХ НАУКА БЕОГРАД, Змај Јовина бр. 12 П О С Л О В Н И К О РАДУ УПРАВНОГ ОДБОРА Београд, децембар 2010. 2 На основу чл. 54. и 55. Закона о научноистраживачкој делатности, Управни одбор Института

Више

KLASA:601-01/98-01/02

KLASA:601-01/98-01/02 Na temelju članka 41. stavka 1. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine 10/97, 107/07 i 94/13), a uz prethodnu suglasnost Gradske skupštine Grada Zagreba KLASA: 021-05/13-01/568, URBROJ:

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: /19-01/1 URBROJ: 2176/ Sisak, 29. svibnja 2019.

REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: /19-01/1 URBROJ: 2176/ Sisak, 29. svibnja 2019. REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: 602-12/19-01/1 URBROJ: 2176/05-02-19-1 Sisak, 29. svibnja 2019. GRADSKO VIJEĆE GRADA SISKA Predmet: Materijal za sjednicu

Више

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (Službene novine Federacije BiH, br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0 Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 20a. stav (3) Zakona o radu ("Službene novine

Више

Statut HJS_2015

Statut HJS_2015 S T A T U T HRVATSKOG JUDO SAVEZA Zagreb, 29. ožujka 2015. 1 Temeljem članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine 74/14) i članka 47. stavak 6. Zakona o sportu (Narodne novine 71/06, 150/08, 124/10, 124/11,

Више

У складу са одредбама чл

У складу са одредбама чл У складу са одредбама чл. 11. и 12. Закона о удружењима (»Службени лист РС«, бр. 51/09), на оснивачкој скупштини одржаној дана 15.05.2018. у Новом Саду усвојен је: СТАТУТ Удружења «Национална асоцијација

Више

Na temelju članka 41. stavka 1. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine 10/97, 107/07 i 94/13), a uz prethodnu suglasnost Gradske s

Na temelju članka 41. stavka 1. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine 10/97, 107/07 i 94/13), a uz prethodnu suglasnost Gradske s Na temelju članka 41. stavka 1. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine 10/97, 107/07 i 94/13), a uz prethodnu suglasnost Gradske skupštine Grada Zagreba KLASA: 601-02/14-02/2, URBROJ:

Више

ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU ("Sl. glasnik RS", br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug

ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU (Sl. glasnik RS, br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU ("Sl. glasnik RS", br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug i način rada, finansiranje i druga pitanja značajna

Више

Фондација Регистар националног интернет домена Србије Жоржа Клемансоа 18а/I, Београд телефон: rnids.rs рнидс.срб На

Фондација Регистар националног интернет домена Србије Жоржа Клемансоа 18а/I, Београд телефон: rnids.rs рнидс.срб На Фондација Регистар националног интернет домена Србије Жоржа Клемансоа 18а/I, Београд телефон: 011.7281.281 rnids.rs рнидс.срб kancelarija@rnids.rs На основу члана 54. став 8. тачка 9) Статута Фондације

Више

На основу члана 72. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/2007), члана 9. и 15. ст. 1. Одлуке о месној самоуправи ( Службени лис

На основу члана 72. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/2007), члана 9. и 15. ст. 1. Одлуке о месној самоуправи ( Службени лис На основу члана 72. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/2007), члана 9. и 15. ст. 1. Одлуке о месној самоуправи ( Службени лист општине Ада, бр. 17/2007), Савет Прве месне заједнице

Више

ZAHTJEV

ZAHTJEV Pročišćeni tekst Statuta Hrvatske unije tenisača obuhvaća Statut Hrvatske unije tenisača od 27. rujna 2017. godine i Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Hrvatske unije tenisača od 09. lipnja 2018. Godine.

Више

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фондације Доцент др Милена Далмација овереним пред Основним

Више

ACFrOgCTAQarQodiIvg3wU_RO54ds-wo3oRTvk1nyBJHEB92bLQwCIAzEM3mNre2_ay43y5HSfRL3uXlGCtJpgJbIjpBQc5NqLMlNc-JX4X93F2WOVfQgVBM2LC4StA

ACFrOgCTAQarQodiIvg3wU_RO54ds-wo3oRTvk1nyBJHEB92bLQwCIAzEM3mNre2_ay43y5HSfRL3uXlGCtJpgJbIjpBQc5NqLMlNc-JX4X93F2WOVfQgVBM2LC4StA Na temelju članaka 41. i 57. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine, br. 10./97., 107./07. i 94./13.), uz prethodnu suglasnost osnivača dječjeg vrtića, Općine Zemunik Donji-općinskog

Више

Hrvatska narodna stranka

Hrvatska narodna stranka SKUPŠTINA KULTURNO UMJETNIČKOG DRUŠTVA BELEC Kulturno umjetničko društvo Belec Belec 6a HR-49254 Belec www.kud-belec.hr www.facebook.com/kudbelec info@kud-belec.hr Temeljem odredbi članka 23. Statuta KUD-a

Више

На основу члана 56. Закона о високом образовању ("Сл. гласник РС" број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе

На основу члана 56. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе На основу члана 56. Закона о високом образовању ("Сл. гласник РС" број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе струковних студија Висан у Београду, на седници од

Више

SINDKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE CRNE GORE PRAVILNIK O RADU NADZORNOG ODBORA PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /1

SINDKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE CRNE GORE PRAVILNIK O RADU NADZORNOG ODBORA PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /1 PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /17 Podgorica, 2017. godine POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovim poslovnikom bliže se uređuju pravila i načina rada

Више

Nacrt 27/06/2019 Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/14, 70/17), Skupština Udruge Bregovita Hrvatska na sjednici održanoj

Nacrt 27/06/2019 Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/14, 70/17), Skupština Udruge Bregovita Hrvatska na sjednici održanoj Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/14, 70/17), Skupština Udruge Bregovita Hrvatska na sjednici održanoj 9. srpnja 2019. godine u Zagrebu, Rooseveltov trg 2, donijela je STATUT

Више

ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривре

ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривре ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, 01.10.2015. године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривредно-прехрамбене школе у Прокупљу Члан 1 Овим Пословником

Више

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (NN74/14) i članka 16. Statuta Ekološke udruge Krka Knin od 05. studenoga godine, Skupština Ekološke udr

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (NN74/14) i članka 16. Statuta Ekološke udruge Krka Knin od 05. studenoga godine, Skupština Ekološke udr Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (NN74/14) i članka 16. Statuta Ekološke udruge Krka Knin od 05. studenoga 2004. godine, Skupština Ekološke udruge Krka Knin, na sjednici održanoj 09. ožujka 2015.

Више

ZAGREBAČKI GIMNASTIČKI SAVEZ

ZAGREBAČKI GIMNASTIČKI SAVEZ S T A T U T ZAGREBAČKOG HOKEJSKOG SAVEZA Zagreb, 18.prosinac 2014.godine Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/14) i članka 46. Zakona o sportu ( Narodne novine broj 71/06, 150/08,

Више

ZAHTJEV

ZAHTJEV Na temelju ĉlanka 11. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 88/01) i ĉlanka 14. Zakona o sportu ( Narodne novine broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/11 i 86/12), Osnivaĉka skupština HRVATSKE UNIJE TENISAĈA,

Више

Na temelju članka 13. Zakon o udrugama ( Narodne novine broj:74/14 i 70/17) Skupština Udruge diplomiranih studenata Alumni kluba Veleučilišta Nikola T

Na temelju članka 13. Zakon o udrugama ( Narodne novine broj:74/14 i 70/17) Skupština Udruge diplomiranih studenata Alumni kluba Veleučilišta Nikola T Na temelju članka 13. Zakon o udrugama ( Narodne novine broj:74/14 i 70/17) Skupština Udruge diplomiranih studenata Alumni kluba Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću na sjednici održanoj 23. studenog 2018.

Више

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Служба за послове органа града утврдила је пречишћен текст

Више

S T A T U T Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela SPID Zagreb,

S T A T U T Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela SPID Zagreb, S T A T U T Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela SPID Zagreb, 23. 04. 2015. 1 Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine Republike Hrvatske, broj 74/2014.) Skupština Saveza scenarista

Више

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine" broj 74/2014 ) Skupština UDRUGA ROMA KORAK PO KORAK održana dana godine u Kopriv

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/2014 ) Skupština UDRUGA ROMA KORAK PO KORAK održana dana godine u Kopriv Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine" broj 74/2014 ) Skupština UDRUGA ROMA KORAK PO KORAK održana dana 07.08.2015. godine u Koprivnici donijela je STATUT UDRUGE ROMA KORAK PO KORAK

Више

Microsoft Word - poslovnik savet.doc

Microsoft Word - poslovnik savet.doc СТОМАТОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА На основу члана. Статута Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, Савет Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, на седници од, донео је седећи П О С Л О В Н И К

Више

HRVATSKI SABOR

HRVATSKI SABOR HRVATSKI SABOR 573 Na temelju ĉlanka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA STRUKOVNO OBRAZOVANJE I OBRAZOVANJE ODRASLIH Proglašavam Zakon o agenciji za strukovno

Више

Microsoft Word - Statut HPD Pliva 2015-novi

Microsoft Word - Statut HPD Pliva 2015-novi S T A T U T HRVATSKOG PLANINARSKOG DRUŠTVA P L I V A ZAGREB donesen na Skupštini 25.veljače 2015. Zagreb, veljača, 2015. 2 Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (NN 74/14) skupština Hrvatskog planinarskog

Више

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA GRAD ZABOK G r a d o n a č e l n i k KLASA: 334-01/10-01/01 URBROJ: 2197/01-01-11-25 Zabok, 5. srpnja 2011. P O Z I V Temeljem članka 25. Zakona o turističkim

Више

На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана године, у Чачку, Председништво Српског по

На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана године, у Чачку, Председништво Српског по На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана 02. 06. 2018. године, у Чачку, Председништво Српског покрета Двери, донело је, измењен и допуњен ПОСЛОВНИК

Више

Microsoft Word - Statut Slatinska banka doc

Microsoft Word - Statut Slatinska banka doc SLATINSKA BANKA D.D. NADZORNI ODBOR S T A T U T TRGOVAČKOG DRUŠTVA SLATINSKA BANKA d.d. (u daljnjem tekstu Banka) pročišćeni tekst Broj: 027 / 2007 srpanj, 2007. S T A T U T TRGOVAČKOG DRUŠTVA SLATINSKA

Више

Microsoft Word - STATUT _nakon izmjene 2012_.docx

Microsoft Word - STATUT _nakon izmjene 2012_.docx S T A T U T UDRUŽENJA INŽENJERA SAOBRAĆAJA I KOMUNIKACIJA U BOSNI I HERCEGOVINI Sarajevo, februar 2012. Na osnovu člana 9, 10 i 12. Zakona o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine (Službeni Glasnik

Више

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj 05.07.2008. godine, usvojila POSLOVNIK O RADU Skupštine Udruženja

Више

HRVATSKI SABOR Klasa: /09-01/03 Urbroj: Zagreb, 24. kolovoza ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA PREDSJEDNICAMA I PREDS

HRVATSKI SABOR Klasa: /09-01/03 Urbroj: Zagreb, 24. kolovoza ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA PREDSJEDNICAMA I PREDS HRVATSKI SABOR Klasa: 022-03/09-01/03 Urbroj: 65-08-02 Zagreb, 24. kolovoza 2009. ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA PREDSJEDNICAMA I PREDSJEDNICIMA RADNIH TIJELA Na temelju članaka 137. i 153.

Више

KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA I PROVEDBE OPĆIH I DRUGIH AKATA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 1

KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA I PROVEDBE OPĆIH I DRUGIH AKATA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 1 KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA I PROVEDBE OPĆIH I DRUGIH AKATA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 1 Na temelju članka 11. stavka 4. Zakona o pravu na pristup informacijama,

Више

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine broj 74/14), a u skladu s odredbom članka 47. stavak 6. Zakona o sportu (Narodne novine broj 7

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine broj 74/14), a u skladu s odredbom članka 47. stavak 6. Zakona o sportu (Narodne novine broj 7 Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine broj 74/14), a u skladu s odredbom članka 47. stavak 6. Zakona o sportu (Narodne novine broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/11, 86/12, 94/13), Skupština

Више

U skladu sa odredbama čl

U skladu sa odredbama čl U skladu sa odredbama čl. 578. i 580. Zakona o privrednim društvima ( Sl. glasnik RS br. 36/2011, 99/2011 i 83/2014-dr. zakon) člana 10, 11. i 12. Zakona o udruženjima ( Sl. Glasnik RS br. 51/09), na osnivačkoj

Више

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama, ( Narodne novine broj 74/14), i članka 46. Zakona o sportu, ( Narodne novine broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama, ( Narodne novine broj 74/14), i članka 46. Zakona o sportu, ( Narodne novine broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/ Na temelju članka 13. Zakona o udrugama, ( Narodne novine broj 74/14), i članka 46. Zakona o sportu, ( Narodne novine broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/11, 86/12, 94/13, 137/13, 85/15 i 19/16), kao i članka

Више

УСТАНОВА КУЛТУРЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД „ПАРОБРОД“

УСТАНОВА КУЛТУРЕ ГРАДСКЕ  ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД „ПАРОБРОД“ УСТАНОВА КУЛТУРЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД ПАРОБРОД Београд, Капетан Мишина број 6а С Т А Т У Т УСТАНОВЕ КУЛТУРЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД ПАРОБРОД Београд, мај 2010. године С А Д Р Ж А Ј I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ

Више

ЗАЈЕДНИЦА ЗА УПРАВЉАЊЕ ЗГРАДОМ

ЗАЈЕДНИЦА ЗА УПРАВЉАЊЕ  ЗГРАДОМ ЗАЈЕДНИЦА ЕТАЖНИХ ВЛАСНИКА БАЊА ЛУКА Улица ------------------------- бр.---- Број:------------ Дана:----------- С П И С А К чланова заједнице етажних власника, -------------------------------бр..., Бања

Више

Na temelju članka 54. Zakona o ustanovama (Narodne novine br. 76/93., 29/97, 47/99 i 35/08) i članka 24. Zakona o knjižnicama (Narodne novine br. 105/

Na temelju članka 54. Zakona o ustanovama (Narodne novine br. 76/93., 29/97, 47/99 i 35/08) i članka 24. Zakona o knjižnicama (Narodne novine br. 105/ Na temelju članka 54. Zakona o ustanovama (Narodne novine br. 76/93., 29/97, 47/99 i 35/08) i članka 24. Zakona o knjižnicama (Narodne novine br. 105/97, 5/98, 104/00 i 69/09), članka 60. Statuta Znanstvene

Више

HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a

HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, 12.09.2015. Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a sukladno odredbama Zakona o sportu i Etičkom kodeksu

Више

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU (NN 112/14 i 84/15) I. OPĆE

Више

DOM ZA ODRASLE OSOBE ZAGREB ZAGREB, Šestinski dol 53 OIB: Tel: 01/ , fax: 01/ Podružnica Mirkovec Mirkovec 5, Sveti Križ Za

DOM ZA ODRASLE OSOBE ZAGREB ZAGREB, Šestinski dol 53 OIB: Tel: 01/ , fax: 01/ Podružnica Mirkovec Mirkovec 5, Sveti Križ Za DOM ZA ODRASLE OSOBE ZAGREB ZAGREB, Šestinski dol 53 OIB: 70271854148 Tel: 01/3770-545, fax: 01/3778-227 Podružnica Mirkovec Mirkovec 5, Sveti Križ Začretje Tel: 049/227-986, fax: 049/227-398 S T A T U

Више

STATUT

STATUT Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine, br. 74/14) i u skladu sa člankom 24. Statuta Udruge za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta od 7. lipnja 2013. godine,

Више

Predlog Nacrta ZoSO

Predlog Nacrta ZoSO ПРЕДЛОГ ПРЕДНАЦРТА ЗАКОНА О СТУДЕНТСКОМ ОРГАНИЗОВАЊУ Београд, фебруар 2013. године I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим законом се уређује институционални оквир за студентско организовање на самосталним високошколским

Више

Na temelju članka 11

Na temelju članka 11 Na temelju članka 13. stavka 2. Zakona o udrugama ("Narodne novine'' 74/14), na temelju članka 21. stavka 1. pročišćenog teksta Statuta Hrvatskoga matematičkog društva iz 2012. godine i na prijedlog Izvršnog

Више

Temeljem članka 11

Temeljem članka 11 STATUT Verzija 3.1. Zagreb, veljača 2019. Sadržaj OSNOVNE ODREDBE... 3 CILJEVI, PODRUČJA DJELOVANJA, DJELATNOSTI I GOSPODARSKE DJELATNOSTI UDRUGE... 4 Ciljevi udruge... 4 Djelatnosti kojima se ostvaruju

Више

HRVATSKI SABOR Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O TURISTIČKIM ZAJEDNICAMA I PROMICANJU HRVATSKOG T

HRVATSKI SABOR Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O TURISTIČKIM ZAJEDNICAMA I PROMICANJU HRVATSKOG T HRVATSKI SABOR Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O TURISTIČKIM ZAJEDNICAMA I PROMICANJU HRVATSKOG TURIZMA 4142 Proglašavam Zakon o turističkim zajednicama

Више

(Microsoft Word - PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVA\310KOG SAVEZA_ doc)

(Microsoft Word - PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVA\310KOG SAVEZA_ doc) HRVATSKI PLIVAČKI SAVEZ PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVAČKOG SAVEZA 06. lipnja 2009 PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA I. TEMELJNE ODREDBE Članak 1. Državna plivačka reprezentacija Hrvatske po sadržaju

Више

Na temelju Zakona o političkim strankama (Narodne novine br. 76/93, 111/96, 164/98, 36/01 i 28/06) i Zakona o financiranju političkim aktivnosti i izb

Na temelju Zakona o političkim strankama (Narodne novine br. 76/93, 111/96, 164/98, 36/01 i 28/06) i Zakona o financiranju političkim aktivnosti i izb Na temelju Zakona o političkim strankama (Narodne novine br. 76/93, 111/96, 164/98, 36/01 i 28/06) i Zakona o financiranju političkim aktivnosti i izborne promidžbe (Narodne novine br. 24/11, 61/11, 27/13

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI RADA NADZORNIH ODBORA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA U VLASNIŠTVU/SUVLASNIŠTVU

Више

P R A V I L N I K

P R A V I L N I K SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE Zagreb, Ivana Lučića 5 P R A V I L N I K O DODJELI MEDALJA, NAGRADA I PRIZNANJA Zagreb, srpanj 2006. S A D R Ž A J Stranica Opće odredbe... 3 Medalje...

Више

Broj: O-002/2015 Sarajevo, godine Na osnovu člana 20. stav 4. Zakona o udruženjima i fondacijama Federacije Bosne i Hercegovine ( Službene

Broj: O-002/2015 Sarajevo, godine Na osnovu člana 20. stav 4. Zakona o udruženjima i fondacijama Federacije Bosne i Hercegovine ( Službene Broj: O-002/2015 Sarajevo, 14.05.2015. godine Na osnovu člana 20. stav 4. Zakona o udruženjima i fondacijama Federacije Bosne i Hercegovine ( Službene novine Federacihe BiH, broj: 45/02) Zijad Berbić,

Више

Службени гласник РС : 086/2016 Датум : На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службен

Службени гласник РС : 086/2016 Датум : На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службен Службени гласник РС : 086/2016 Датум : 21.10.2016 3510 На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службени гласник РС, број 15/16) и члана 43. став 1. Закона

Више

Microsoft Word - Novi Statut docx

Microsoft Word - Novi Statut docx Temeljem čl. 13; 18. te 55. stavak 1. Zakona o udrugama (N.N. 74/14), i članka 20. Statuta Udruge za mlade Agora od 24. studenog 2013; Udruga za mlade Agora na sjednici redovne godišnje skupštine održane

Више

Na osnovu člana 7. stav 3, člana 101. i člana 107. Zakona o privrednim društvima ( Službeni glasnik Republike Srpske broj: 127/08, 58/09, 100/11 i 67/

Na osnovu člana 7. stav 3, člana 101. i člana 107. Zakona o privrednim društvima ( Službeni glasnik Republike Srpske broj: 127/08, 58/09, 100/11 i 67/ Na osnovu člana 7. stav 3, člana 101. i člana 107. Zakona o privrednim društvima ( Službeni glasnik Republike Srpske broj: 127/08, 58/09, 100/11 i 67/13), g-din, dana. godine, donosi: ODLUKU O OSNIVANJU

Више

Na temelju članka 2,12 i 2

Na temelju članka  2,12 i 2 Na temelju članka 2,12 i 2.14 Izbornog zakona BiH ( Službene glasnik BiH broj: 23/01, 7/02, 9/02, 20/02, 25/02, 4/04, 20/04, 25/05, 52/05, 65/05, 77/05, 11/06, 24, 06, 32/07, 33/08, 37/08, 32/10, 18/13),

Више

RADNA VERZIJA R E P U B L I K A H R V A T S K A MINISTARSTVO KULTURE NACRT PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O HRVATSKOJ RADIOTELEVIZIJI

RADNA VERZIJA R E P U B L I K A H R V A T S K A MINISTARSTVO KULTURE NACRT PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O HRVATSKOJ RADIOTELEVIZIJI RADNA VERZIJA R E P U B L I K A H R V A T S K A MINISTARSTVO KULTURE NACRT PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O HRVATSKOJ RADIOTELEVIZIJI Zagreb, svibanj 2012. PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA

Више

COM(2019)199/F1 - HR (annex)

COM(2019)199/F1 - HR (annex) EUROPSKA KOMISIJA Bruxelles, 29.4.2019. COM(2019) 199 final ANNEXES 1 to 2 PRILOZI Prijedlogu odluke Vijeća o stajalištu koje treba zauzeti u ime Europske unije u Zajedničkom odboru osnovanom Okvirnim

Више

ZLATNI CEKIN POLIKLINIKA ZA REHABILITACIJU DJECE VINOGORSKA ULICA 115 SLAVONSKI BROD Ur.br. 78/2015. S T A T U T Ustanove: Zlatni cekin poliklinike za

ZLATNI CEKIN POLIKLINIKA ZA REHABILITACIJU DJECE VINOGORSKA ULICA 115 SLAVONSKI BROD Ur.br. 78/2015. S T A T U T Ustanove: Zlatni cekin poliklinike za ZLATNI CEKIN POLIKLINIKA ZA REHABILITACIJU DJECE VINOGORSKA ULICA 115 SLAVONSKI BROD Ur.br. 78/2015. S T A T U T Ustanove: Zlatni cekin poliklinike za rehabilitaciju djece Slavonski Brod Slavonski Brod,

Више

Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Dr

Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Dr Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Društvo), upućuje dioničarima POZIV ZA GLAVNU SKUPŠTINU

Више