REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI UPRAVLJANJE I RASPOLAGANJE NEKRETNINAMA JEDINICA LOKALN

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI UPRAVLJANJE I RASPOLAGANJE NEKRETNINAMA JEDINICA LOKALN"

Транскрипт

1 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI UPRAVLJANJE I RASPOLAGANJE NEKRETNINAMA JEDINICA LOKALNE I PODRUČNE (REGIONALNE) SAMOUPRAVE NA PODRUČJU ISTARSKE ŽUPANIJE Pazin, siječanj 2016.

2 S A D R Ž A J stranica PREDMET I CILJEVI REVIZIJE 2 METODE REVIZIJE 2 KRITERIJI ZA OCJENU UČINKOVITOSTI 3 UPRAVLJANJE I RASPOLAGANJE NEKRETNINAMA 3 Istarska županija 11 Grad Buje-Buie 21 Grad Buzet 31 Grad Labin 43 Grad Novigrad-Cittanova 56 Grad Pazin 68 Grad Poreč-Parenzo 81 Grad Pula-Pola 93 Grad Rovinj-Rovigno 104 Grad Umag-Umago 117 Grad Vodnjan-Dignano 126 Općina Bale-Valle 137 Općina Barban 146 Općina Brtonigla-Verteneglio 155 Općina Cerovlje 165 Općina Fažana-Fasana 173 Općina Funtana-Fontane 183 Općina Gračišće 192 Općina Grožnjan-Grisignana 202 Općina Kanfanar 211 Općina Karojba 221 Općina Kaštelir-Labinci-Castelliere-S.Domenica 229 Općina Kršan 238 Općina Lanišće 250 Općina Ližnjan-Lisignano 257 Općina Lupoglav 266 Općina Marčana 277 Općina Medulin 286 Općina Motovun-Montona 295 Općina Oprtalj-Portole 304 Općina Pićan 313 Općina Raša 323 Općina Sveta Nedelja 334 Općina Sveti Lovreč 344 Općina Sveti Petar u Šumi 353 Općina Svetvinčenat 361 Općina Tar-Vabriga-Torre-Abrega 370 Općina Tinjan 380 Općina Višnjan-Visignano 390 Općina Vižinada-Visinada 399 Općina Vrsar-Orsera 409

3 Općina Žminj 419

4 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Pazin KLASA: /15-10/14 URBROJ: Pazin, 12. siječnja IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI UČINKOVITOSTI UPRAVLJANJA I RASPOLAGANJA NEKRETNINAMA JEDINICA LOKALNE I PODRUČNE (REGIONALNE) SAMOUPRAVE NA PODRUČJU ISTARSKE ŽUPANIJE Na temelju odredbi članaka 12. i 14. Zakona o Državnom uredu za reviziju (Narodne novine 80/11), obavljena je revizija učinkovitosti upravljanja i raspolaganja nekretninama jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave na području Istarske županije. Revizija je obavljena na način i prema postupcima utvrđenim okvirom revizijskih standarda Međunarodne organizacije vrhovnih revizijskih institucija (INTOSAI) i Kodeksom profesionalne etike državnih revizora. Postupci revizije provedeni su od 23. veljače do 12. siječnja 2016.

5 2 PREDMET I CILJEVI REVIZIJE Predmet revizije je upravljanje i raspolaganje nekretninama jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (dalje u tekstu: lokalne jedinice) na području Istarske županije od do U ovoj reviziji, pod pojmom nekretnine podrazumijevaju se građevinsko zemljište i građevinski objekti (poslovni prostori i stanovi). Građevinsko zemljište je, prema odredbama Zakona o prostornom uređenju (Narodne novine 153/13), zemljište koje je izgrađeno, uređeno ili prostornim planom namijenjeno za građenje građevina ili uređenje površina javne namjene. Poslovni prostori su, prema odredbama Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora (Narodne novine 125/11 i 64/15), poslovne zgrade, poslovne prostorije, garaže i garažna mjesta. Pod pojmom stanovi, podrazumijevaju se stanovi u vlasništvu lokalnih jedinica. Revizijom je obuhvaćeno vođenje evidencija, normativno uređenje i usklađenost upravljanja i raspolaganja nekretninama sa zakonima i drugim propisima. Također, revizijom je provjeren sustav kontrola upravljanja i raspolaganja nekretninama. Revizijom su obuhvaćene sve lokalne jedinice (županija, deset gradova i 31 općina) Istarske županije, utvrđene odredbama Zakona o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj (Narodne novine 86/06, 125/06, 16/07, 95/08, 46/10, 145/10, 37/13, 44/13 i 45/13). U svrhu ocjene učinkovitosti upravljanja i raspolaganja nekretninama u lokalnim jedinicama, utvrđeni su sljedeći ciljevi: - ocijeniti cjelovitost podataka o nekretninama - ocijeniti normativno uređenje upravljanja i raspolaganja nekretninama - ocijeniti upravlja li se i raspolaže nekretninama (poslovnim prostorima, stanovima i građevinskim zemljištem) u skladu sa zakonima i drugim propisima - ocijeniti djelotvornost raspolaganja i upravljanja nekretninama - ocijeniti efikasnost sustava unutarnjih kontrola pri upravljanju i raspolaganju nekretninama. Djelotvornost upravljanja nekretninama podrazumijeva poduzete aktivnosti za ostvarivanje prihoda od nekretnina (zakup, najam, koncesija, prodaja) te racionalno i odgovorno raspolaganje nekretninama. METODE REVIZIJE U skladu s prihvaćenim međunarodnim revizijskim standardima vrhovnih revizijskih institucija, revizija je planirana i obavljena na način koji osigurava potrebne dokaze i pruža razumnu osnovu za revizijske nalaze i zaključke te ostvarenje revizijskih ciljeva. U fazi planiranja i obavljanja pripremnih radnji za obavljanje revizije učinkovitosti proučeni su i analizirani zakoni i drugi propisi kojima je uređeno upravljanje i raspolaganje nekretninama i financijska izvješća lokalnih jedinica. Osim toga, korišteni su i podaci iz izvješća o ranije obavljenoj financijskoj reviziji lokalnih jedinica.

6 3 U postupku revizije korištene su sljedeće metode prikupljanja i analize dokaza: ispitana je dosljednost primjene zakona i drugih propisa te internih akata provjerene su poslovne knjige i knjigovodstvene isprave koje služe kao dokaz o nastalim poslovnim događajima i analizirani su podaci prikupljeni putem upitnika obavljeni su razgovori s odgovornim osobama te pribavljena obrazloženja o pojedinim poslovnim događajima. KRITERIJI ZA OCJENU UČINKOVITOSTI Za ocjenu učinkovitosti utvrđeni su kriteriji koji proizlaze iz zakona i drugih propisa te poduzetih aktivnosti lokalnih jedinica vezanih uz upravljanje i raspolaganje nekretninama. Revizijom su prikupljeni dokazi kako bi se odgovorilo na sljedeća pitanja: - Imaju li lokalne jedinice cjelovite podatke o nekretninama? - Jesu li lokalne jedinice normativno uredile upravljanje i raspolaganje nekretninama? - Upravljaju li i raspolažu lokalne jedinice nekretninama (poslovnim prostorima, stanovima i građevinskim zemljištem) pažnjom dobrog gospodara - Je li uspostavljen efikasan sustav unutarnjih kontrola u svrhu praćenja upravljanja i raspolaganja nekretninama? Upravljanje i raspolaganje nekretninama ocjenjuje se kao učinkovito, ako lokalna jedinica nekretninama upravlja i raspolaže pažnjom dobrog gospodara, ima cjelovite podatke odnosno poduzete su sve aktivnosti u cilju utvrđivanja cjelovitih podataka o nekretninama, upravljanje i raspolaganje je normativno uređeno, te je uspostavljen efikasan sustav unutarnjih kontrola. Kao djelomično učinkovito, ocjenjuje se ako su potrebna određena poboljšanja u upravljanju i raspolaganju nekretninama, ako poduzete aktivnosti za utvrđivanje cjelovitih podataka o nekretninama nisu dostane te je upravljanje i raspolaganje nekretninama djelomično normativno uređeno. Upravljanje i raspolaganje nekretninama nije učinkovito, ako su za to potrebna znatna poboljšanja, nisu poduzete aktivnosti za utvrđivanje cjelovitih podataka o nekretninama te upravljanje i raspolaganje nije normativno uređeno. UPRAVLJANJE I RASPOLAGANJE NEKRETNINAMA Za obavljanje poslova i djelatnosti te ostvarivanje zadaća propisanih odredbama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11 i 19/13 - pročišćeni tekst), lokalne jedinice, osim financijskim sredstvima, (prihodi koji lokalnim jedinicama pripadaju i koje ostvaruju u skladu s propisima) upravljaju i raspolažu pokretninama i nekretninama (upravne zgrade, stanovi, poslovni prostori, objekti komunalne infrastrukture, školski, zdravstveni, kulturni i sportski objekti, igrališta i druge nekretnine). Prema odredbama spomenutog Zakona, lokalna jedinica je dužna pokretninama i nekretninama upravljati, koristiti i raspolagati pažnjom dobrog gospodara.

7 4 Pojmovi upravljanja i raspolaganja nekretninama definirani su Zakonom o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske (Narodne novine 94/13) i Strategijom upravljanja i raspolaganja imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske od do (Narodne novine 76/13). Prema spomenutoj Strategiji, za upravljanje i raspolaganje imovinom lokalnih jedinica, potrebno je uspostaviti jednaka pravila postupanja koja vrijede i za upravljanje i raspolaganje državnom imovinom. Upravljanje nekretninama odnosi se na provedbu postupaka potrebnih za upravljanje nekretninama, sudjelovanje u oblikovanju prijedloga prostornih rješenja za nekretnine, tekućeg i investicijskog održavanja nekretnina, reguliranje vlasničkopravnog statusa nekretnine, ustupanje nekretnina na korištenje ustanovama i pravnim osobama za obavljanje poslova od javnog interesa te obavljanje drugih aktivnosti i poslova u skladu s propisima koji uređuju vlasništvo i druga stvarna prava. Raspolaganje nekretninama predstavlja prodaju, davanje u zakup ili najam, osnivanje prava građenja i dokapitalizaciju trgovačkih društava unošenjem nekretnina u temeljni kapital trgovačkih društava, darovanje, zamjenu, osnivanje založnog prava na nekretnini, osnivanje prava služnosti na nekretnini, razvrgnuće suvlasničke zajednice nekretnina, zajedničku izgradnju ili financiranje izgradnje i druge načine raspolaganja. Strategijom upravljanja i raspolaganja imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske je navedeno da načela upravljanja imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske (načelo javnosti, predvidljivosti, učinkovitosti i odgovornosti) treba dosljedno i u cijelosti primjenjivati i na imovinu lokalnih jedinica. Načelo javnosti - upravljanje imovinom osigurava se propisivanjem preglednih pravila i kriterija upravljanja imovinom u propisima i drugim aktima, te njihovom javnom objavom u planu upravljanja imovinom (koji se donosi na godišnjoj razini), javnom objavom najvažnijih odluka o upravljanju imovinom i javnosti dostupnom registru imovine. Načelo predvidljivosti - upravljanje imovinom mora biti predvidljivo za korisnike nekretnina i drugih stvarnih prava. Predvidljivost upravljanja imovinom ostvaruje se jednakim postupanjem u istim ili sličnim slučajevima. Načelo učinkovitosti - imovinom se upravlja učinkovito radi ostvarivanja gospodarskih, infrastrukturnih i drugih ciljeva. Temeljni je cilj učinkovito upravljati svim oblicima imovine prema načelu dobrog gospodara. Načelo odgovornosti - osigurava se propisivanjem ovlasti i dužnosti pojedinih nositelja funkcija upravljanja imovinom, nadzorom nad upravljanjem imovinom, izvještavanjem o postignutim ciljevima i učincima upravljanja imovinom i poduzimanjem mjera protiv onih koji ne postupaju sukladno propisima. Načini, uvjeti i postupci stjecanja nekretnina utvrđeni su većim brojem propisa. Lokalne jedinice su pojedine nekretnine (izgrađeno građevinsko zemljište s objektima i neizgrađeno građevinsko zemljište) stekle prema odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi i upravi (Narodne novine 90/92), prema kojima su općine, gradovi i županije preuzele nekretnine, pokretnine, financijska sredstva te prava i obveze općina čiji su slijednik, a izmjenama navedenog Zakona (Narodne novine 117/93), nekretnine i pokretnine dotadašnjih mjesnih zajednica.

8 5 Prema odredbama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnom gospodarstvu (Narodne novine 70/97), preuzele su objekte i uređaje koji se koriste isključivo za javnu rasvjetu, prema Uredbi o prestanku rada Fonda u stambenom gospodarstvu (Narodne novine 64/97), nekretnine, prava i obveze u vezi s tim nekretninama Fonda koje se nalaze na njihovom području, a prema odredbama Zakona o grobljima (Narodne novine 19/98 i 50/12), groblja na svom području. Prema odredbama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu (Narodne novine 77/95), sportski objekti i druge nekretnine u društvenom vlasništvu na kojima pravo korištenja imaju sportske organizacije, udruge i druge pravne osobe prelaze u vlasništvo gradova i općina na čijem se području nalaze, ukoliko nadležno gradsko odnosno općinsko vijeće donese akt o preuzimanju i/ili u vlasništvo županije pod propisanim uvjetima. Odredbama Zakona o cestama (Narodne novine 84/11, 22/13 i 54/13), propisano je da je nerazvrstana cesta javno dobro u općoj uporabi u vlasništvu jedinice lokalne samouprave na čijem se području nalazi. Uz navedeno, lokalne jedinice su nekretnine stjecale na temelju pravnih poslova (kupnja, darovanje, zamjena, nasljeđivanje i na druge načine). Način vođenja knjigovodstvenih evidencija o imovini lokalnih jedinica te iskazivanje imovine u financijskim izvještajima propisani su odredbama Pravilnika o proračunskom računovodstvu i Računskom planu (Narodne novine 114/10 i 31/11) i Pravilnika o financijskom izvještavanju u proračunskom računovodstvu (Narodne novine 32/11). Od listopada 2014., na snazi je novi Pravilnika o proračunskom računovodstvu i Računskom planu (Narodne novine 124/14), a od siječnja novi Pravilnik o financijskom izvještavanju u proračunskom računovodstvu (Narodne novine 3/15). Prema navedenim propisima, zemljište i građevinski objekti iskazuju se u okviru nefinancijske imovine. Podaci o nekretninama i drugoj nefinancijskoj imovini Prema podacima iz financijskih izvještaja, ukupna vrijednost imovine lokalnih jedinica Istarske županije na dan 31. prosinca iskazana je u iznosu ,00 kn, što je u odnosu na početak godine više za ,00 kn ili 1,6 %. Ukupna imovina odnosi se na nefinancijsku imovinu u iznosu ,00 kn i financijsku imovinu u iznosu ,00 kn. U tablici broj 1 daju se podaci o vrijednosti nefinancijske imovine lokalnih jedinica na području Istarske županije na dan 31. prosinca 2012., i Tablica broj 1 Vrijednost nefinancijske imovine lokalnih jedinica na području Istarske županije na dan 31. prosinca 2012., i Redni broj Nefinancijska imovina Prirodna bogatstva (zemljište) , , ,00 2. Građevinski objekti , , ,00 3. Imovina u pripremi , , ,00 4. Druga imovina , , ,00 Ukupno , , ,00 Vrijednost nefinancijske imovine lokalnih jedinica Istarske županije koncem veća je u odnosu na za ,00 kn ili 2,5 %, a koncem veća je za ,00 kn ili 0,9 % u odnosu na u kn

9 6 U strukturi nefinancijske imovine koncem 2014., zemljište sudjeluje s 50,3 %, građevinski objekti sa 40,7 %, druga imovina s 5,1 % i nefinancijska imovina u pripremi s 3,9 %. U okviru građevinskih objekata vrijednosno značajnija imovina se odnosi na poslovne i infrastrukturne objekte. Vrijednosno značajnija imovina u pripremi iskazana je u financijskim izvještajima Grada Pule-Pola u iznosu ,00 kn, a odnosi se na započeta ulaganja u poslovne, stambene i infrastrukturne objekte. U okviru druge imovine najvećim dijelom iskazana je vrijednost postrojenja i opreme, nematerijalne imovine i prijevoznih sredstava. U tablici broj 2 daju se podaci o vrijednosti nefinancijske imovine po lokalnim jedinicama na području Istarske županije, na dan 31. prosinca 2012., i 2014.

10 Tablica broj 2 Vrijednost nefinancijske imovine po lokalnim jedinicama na području Istarske županije, na dan 31. prosinca 2012., i Vrijednost nefinancijske imovine Redni Lokalna jedinica Indeks Indeks broj (3/2) (5/3) Istarska županija , ,00 291, ,00 178,7 2. Grad Buje-Buie , ,00 101, ,00 101,4 3. Grad Buzet , ,00 105, ,00 103,8 4. Grad Labin , ,00 117, ,00 120,5 5. Grad Novigrad- Cittanova , ,00 103, ,00 101,4 6. Grad Pazin , ,00 102, ,00 116,6 7. Grad Poreč-Parenzo , ,00 98, ,00 99,7 8. Grad Pula-Pola , ,00 99, ,00 93,8 9. Grad Rovinj-Rovigno , ,00 99, ,00 101,8 10. Grad Umag-Umago , ,00 110, ,00 115,8 11. Grad Vodnjan- Dignano , ,00 101, ,00 100,1 12. Općina Bale-Valle , ,00 116, ,00 102,4 13. Općina Barban , ,00 126, ,00 118,8 14. Općina Brtonigla- Verteneglio , ,00 103, ,00 99,8 15. Općina Cerovlje , ,00 106, ,00 109,8 16. Općina Fažana- Fasana , ,00 111, ,00 106,5 17. Općina Funtana- Fontane , ,00 117, ,00 196,2 18. Općina Gračišće , ,00 112, ,00 101,9 19. Općina Grožnjan- Grisignana , ,00 95, ,00 104,3 20. Općina Kanfanar , ,00 104, ,00 100,8 21. Općina Karojba , ,00 101, ,00 148,7 Općina Kaštelir- 22. Labinci-Castelliere , ,00 93, ,00 93,0 S.Domenica 23. Općina Kršan , ,00 104, ,00 96,9 24. Općina Lanišće , ,00 91, ,00 100,0 25. Općina Ližnjan- Lisignano , ,00 167, ,00 108,7 26. Općina Lupoglav , ,00 104, ,00 108,9 27. Općina Marčana , ,00 103, ,00 104,9 28. Općina Medulin , ,00 125, ,00 100,1 29. Općina Motovun- Montona , ,00 98, ,00 323,0 30. Općina Oprtalj- Portole , ,00 98, ,00 118,3 31. Općina Pićan , ,00 112, ,00 105,6 32. Općina Raša , ,00 100, ,00 107,9 33. Općina Sveta Nedelja , ,00 101, ,00 105,8 34. Općina Sveti Lovreč , ,00 97, ,00 107,2 35. Općina Sveti Petar u Šumi , ,00 98, ,00 272,5 36. Općina Svetvinčenat , ,00 99, ,00 142,5 37. Općina Tar-Vabriga- Torre-Abrega , ,00 119, ,00 114,4 38. Općina Tinjan , ,00 142, ,00 97, Općina Višnjan- Visignano , ,00 101, ,00 97,0 40. Općina Vižinada- Visinada , ,00 92, ,00 167,7 41. Općina Vrsar-Orsera , ,00 104, ,00 97,5 42. Općina Žminj , ,00 115, ,00 104,4 UKUPNO , ,00 102, ,00 100,9 u kn

11 8 U ukupnoj vrijednosti nefinancijske imovine svih lokalnih jedinica na području Istarske županije koncem 2014., nefinancijska imovina Grada Pule-Pola sudjeluje sa 43,7 %, Grada Rovinja-Rovigno s 12,0 %, Grada Poreča-Parenzo s 8,0 %, Grada Umaga- Umago 4,9 %. Nefinancijska imovina drugih lokalnih jedinica sudjeluje s 31,4 % u ukupnoj vrijednosti nefinancijske imovine. Prema podacima iz financijskih izvještaja, ukupni prihodi i primici lokalnih jedinica Istarske županije za su ostvareni u iznosu ,00 kn, za u iznosu ,00 kn i za u iznosu ,00 kn. Ostvareni prihodi od upravljanja i raspolaganja poslovnim prostorima, stanovima i zemljištem čine 12,3 % ukupno ostvarenih prihoda za 2012., 12,2 % za i 9,9 % za U tablici broj 3 daju se podaci o ostvarenim prihodima od upravljanja i raspolaganja poslovnim prostorima, stanovima i zemljištem u lokalnim jedinicama na području Istarske županije za 2012., i Tablica broj 3 Ostvareni prihodi od upravljanja i raspolaganja poslovnim prostorima, stanovima i zemljištem u lokalnim jedinicama na području Istarske županije za 2012., i u kn Redni broj Prihodi Prodaja poslovnih prostora , , ,00 2. Zakup poslovnih prostora , , ,00 3. Prodaja stanova , , ,00 4. Najam stanova , , ,00 5. Prodaja zemljišta , , ,00 6. Zakup zemljišta , , ,00 7. Drugi oblici raspolaganja poslovnim prostorima, stanovima i zemljištem , , ,00 Ukupno , , ,00 Lokalne jedinice Istarske županije su ostvarile prihode od upravljanja i raspolaganja poslovnim prostorima, stanovima i zemljištem za više za ,00 kn u odnosu na 2012., a u manje za ,00 kn u odnosu na U tablici broj 4 daju se podaci o broju i površini poslovnih prostora i stanova te površini zemljišta lokalnih jedinica Istarske županije na dan 31. prosinca 2014., prema podacima lokalnih jedinica.

12 Tablica broj 4 Broj i površina poslovnih prostora i stanova te površina zemljišta lokalnih jedinica na području Istarske županije na dan 31. prosinca Poslovni prostori Stanovi Redni Površina Lokalna jedinica Površina Površina broj Broj Broj zemljišta u m² u m² u m² Istarska županija Grad Buje-Buie Grad Buzet Grad Labin Grad Novigrad-Cittanova Grad Pazin Grad Poreč-Parenzo Grad Pula-Pola Grad Rovinj-Rovigno Grad Umag-Umago Grad Vodnjan-Dignano Općina Bale-Valle Općina Barban Općina Brtonigla-Verteneglio Općina Cerovlje Općina Fažana-Fasana Općina Funtana-Fontane Općina Gračišće Općina Grožnjan-Grisignana Općina Kanfanar Općina Karojba Općina Kaštelir-Labinci-Castelliere- 22. S.Domenica Općina Kršan Općina Lanišće Općina Ližnjan-Lisignano Općina Lupoglav Općina Marčana Općina Medulin Općina Motovun-Montona Općina Oprtalj-Portole Općina Pićan Općina Raša Općina Sveta Nedelja Općina Sveti Lovreč Općina Sveti Petar u Šumi Općina Svetvinčenat Općina Tar-Vabriga-Torre-Abrega Općina Tinjan Općina Višnjan-Visignano Općina Vižinada-Visinada Općina Vrsar-Orsera Općina Žminj Ukupno Podatak o površini zemljišta koji je iskazala Općina Sveti Lovreč odnosi se na zemljište namijenjeno prodaji prema programu raspolaganja nekretninama. Podatak o površini zemljišta za Grad Pulu-Pola, Grad Rovinj-Rovigno, općine Pićan, Svetu Nedelju i Višnjan-Visignano odnosi se na zemljište koje je evidentirano u poslovnim knjigama.

13 10 Podaci o površini zemljišta za ostale jedinice iskazani su na temelju stanja u registru nekretnina, evidencijama zemljišta ili vlasničkim listovima. Općine Brtonigla-Verteneglio, Ližnjan-Lisignano, Lanišće i Medulin ne raspolažu podacima o površini zemljišta.

14 313 Općina Pićan Odredbama Zakona o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj utvrđena je Općina Pićan kao jedinica lokalne samouprave u sastavu Istarske županije. Površina Općine je 51 km², a obuhvaća deset naselja s stanovnika. Prema podacima iz financijskih izvještaja, ukupna vrijednost imovine na dan 31. prosinca iskazana je u iznosu ,00 kn, što je u odnosu na početak godine manje za ,00 kn ili 4,3 %. Ukupna imovina odnosi se na nefinancijsku imovinu u iznosu ,00 kn i financijsku imovinu u iznosu ,00 kn. U tablici broj 91 daju se podaci o vrijednosti nefinancijske imovine Općine Pićan na dan 31. prosinca 2012., i Tablica broj 91 Vrijednost nefinancijske imovine Općine Pićan na dan 31. prosinca 2012., i Redni broj Nefinancijska imovina Prirodna bogatstva (zemljište) , , ,00 2. Građevinski objekti , , ,00 3. Imovina u pripremi , , ,00 4. Druga imovina , , ,00 Ukupno , , ,00 Vrijednost nefinancijske imovine Općine Pićan koncem veća je u odnosu na za ,00 kn ili 12,3 % a koncem veća je za ,00 kn ili 5,6 % u odnosu na Vrijednost dugotrajne imovine Općine Pićan koncem iskazana je u iznosu ,00 kn. U strukturi nefinancijske imovine, nefinancijska imovina u pripremi sudjeluje sa 75,5 %, građevinski objekti s 20,6 %, druga imovina s 3,2 % i zemljište s 0,7 %. Vrijednost građevinskih objekata odnosi se na stanove, poslovne prostore i infrastrukturne objekte. Vrijednost druge imovine odnosi se na nematerijalnu proizvedenu imovinu (ulaganja u računalne programe i projektnu dokumentaciju), a imovina u pripremi na započete investicije za izgradnju zgrade dječjeg vrtića, popločenje starogradske jezgre, sportsko rekreativnog kompleksa, infrastrukturnih objekata. Prema podacima iz financijskih izvještaja, ukupni prihodi i primici za su ostvareni u iznosu ,00 kn, a prihodi od upravljanja i raspolaganja poslovnim prostorima, stanovima i zemljištem (u dijelu koji se odnosi na prihode od zakupa poslovnih prostora, najma i prodaje stanova i prodaje zemljišta) ostvareni su u iznosu ,00 kn, što čini 0,7 % ukupno ostvarenih prihoda i primitaka. U tablici broj 92 daju se podaci o ostvarenim prihodima od upravljanja i raspolaganja poslovnim prostorima, stanovima i zemljištem Općine Pićan za 2012., i u kn

15 314 Tablica broj 92 Ostvareni prihodi od upravljanja i raspolaganja poslovnim prostorima, stanovima i zemljištem Općine Pićan za 2012., i u kn Redni broj Prihodi Zakup poslovnih prostora 8.280, , ,00 2. Prodaja stanova 0,00 0, ,00 3. Najam stanova 5.133, , ,00 4. Prodaja zemljišta 0, ,00 721,00 Ukupno , , ,00 Općina Pićan je od do ostvarila ukupne prihode od upravljanja i raspolaganja poslovnim prostorima, stanovima i zemljištem u ukupnom iznosu ,00 kn. U tablici broj 93 daju se podaci o broju i površini poslovnih prostora, stanova i površini zemljišta od do prema podacima Općine Pićan. Tablica broj 93 Broj i površina poslovnih prostora i stanova te površina zemljišta Općine Pićan na dan 31. prosinca 2012., i Redni broj Opis I. Poslovni prostori 1. Broj poslovnih prostora Površina poslovnih prostora u m II. Stanovi 1. Broj stanova Površina stanova u m III. Zemljište 1. Površina zemljišta u m Općina Pićan koncem upravlja i raspolaže s pet poslovnih prostora površine 531 m 2, šest stanova površine 239 m 2 te zemljištem površine m 2 (prema podacima iz poslovnih knjiga). Nalaz i preporuke - Evidencije o nefinancijskoj imovini Prema odredbama Pravilnika o proračunskom računovodstvu i Računskom planu, proračunsko računovodstvo se temelji na općeprihvaćenim računovodstvenim načelima točnosti, istinitosti, pouzdanosti i pojedinačnom iskazivanju poslovnih događaja. Proračun i proračunski korisnici obvezni su u svom knjigovodstvu osigurati podatke pojedinačno po vrstama prihoda i primitaka, rashoda i izdataka kao i o stanju imovine, obveza i vlastitih izvora. Poslovne knjige proračuna i proračunskih korisnika jesu dnevnik, glavna knjiga i pomoćne knjige.

16 315 Glavna knjiga je sustavna knjigovodstvena evidencija poslovnih promjena i transakcija nastalih na imovini, obvezama, vlastitim izvorima te prihodima i rashodima. Pomoćne knjige jesu analitičke knjigovodstvene evidencije stavki koje su u glavnoj knjizi iskazane sintetički i druge pomoćne evidencije za potrebe nadzora i praćenja poslovanja, a proračun i proračunski korisnici, između ostalog, obvezno vode i analitičko knjigovodstvo dugotrajne nefinancijske imovine - po vrsti, količini i vrijednosti (nabavna i otpisana) te s drugim potrebnim podacima. Prema navedenom Pravilniku, izvanbilančni zapisi sadrže stavke koje su vezane, ali nisu uključene u bilančne kategorije te, između ostalog, sadrže i tuđu imovinu dobivenu na korištenje. U prosincu Grad Labin te općine Pićan, Kršan, Sveta Nedelja i Raša su zaključili Sporazum o preuzimanju nekretnina, pokretnina, financijskih sredstava te prava i obaveza dotadašnje Općine Labin. Prema Sporazumu svaka lokalna jedinica preuzima u svoje vlasništvo odnosno na korištenje nekretnine (zemljište, poslovne prostore, stanove i ostale građevinske objekte) koje se nalaze u granicama utvrđenim tadašnjim Zakonom o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj, kojim je propisano da granice općina, odnosno gradova idu granicama područja rubnih katastarskih općina. Uz Sporazum nije priložena početna bilanca, odnosno podaci o zemljištu (katastarskim česticama i vrijednosti) koje su formiranjem novih jedinice lokalne samouprave postale vlasništvo Općine. Općina nije u poslovnim knjigama evidentirala nekretnine koje su Općini Pićan pripale kao pravnom slijedniku bivše Općine Labin. Ministarstvo financija je donijelo Uputu o priznavanju, mjerenju i evidentiranju imovine u vlasništvu Republike Hrvatske. Obveznici primjene navedene Upute su i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Spomenutom uputom su propisani načini procjene do sada neevidentirane imovine, a to su interna procjena, procjena ovlaštenoga procjenitelja te procjena u iznosu pojedinačne vrijednosti od jedne kune za imovinu čiju vrijednost zbog njezinih specifičnih obilježja nije opravdano, niti moguće procjenjivati. U ožujku Općina je od Upravnog odjela za decentralizaciju, lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, prostorno uređenje i gradnju Istarske županije dobila popis nekretnina koje su sukladno županijskoj evidenciji, vlasništvo Općine, a koji može biti osnova za izradu evidencije nekretnina. Prema priloženom dopisu podaci odgovaraju stanju u zemljišnim knjigama iz prosinca Općina nije ustrojila evidenciju nekretnina u vlasništvu i suvlasništvu Općine te nije poduzela aktivnosti na rješavanju imovinskopravnih odnosa za imovinu kojom upravlja i raspolaže ili bi trebala upravljati i raspolagati u skladu sa zakonima i drugim propisima. Plan aktivnosti za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa te procjenu i evidentiranje neevidentirane imovine u poslovne knjige nije donesen. Koncem je u poslovnim knjigama evidentirano i financijskim izvještajima iskazano zemljište u vrijednosti ,00 kn i građevinski objekti u vrijednosti ,00 kn (stanovi, poslovni prostori, infrastrukturni objekti). Evidentirana vrijednost građevinskih objekata (osim stanova i poslovnih prostora) u poslovnim knjigama se odnosi na izvršena ulaganja koja su obavljena od konstituiranja Općine Pićan kao jedinice lokalne samouprave a evidentirana vrijednost zemljišta se odnosi na zemljište kupljeno od konstituiranja Općine do za potrebe izgradnje mrtvačnice, parkirališta, pristupnih putova i drugo. Analitička knjigovodstvena evidencija građevinskih objekata iz koje bi bila vidljiva nabavna, otpisana i sadašnja vrijednost svih pojedinačnih stambenih i poslovnih objekata, nerazvrstanih cesta i ostalih građevinskih objekata evidentiranih u glavnoj knjizi, nije ustrojena.

17 316 Sa stanjem na dan 31. prosinca obavljen je popis imovine i obveza kojim je obuhvaćena samo imovina koja je evidentirana u poslovnim knjigama te nisu utvrđene razlike između popisanog i knjigovodstvenog stanja imovine. Popisom nije obuhvaćena imovina (osim poslovnih prostora i stanova) koja je pripala Općini na temelju sukcesije bivše Općine Labin te imovina za koju su od konstituiranja Općine riješeni imovinskopravni odnosi. Općina Pićan ne raspolaže s cjelovitim podacima o nefinancijskoj imovini kojom upravlja i raspolaže odnosno o imovini s kojom bi u skladu sa zakonima i drugim propisima trebala upravljati i raspolagati. Vrijednosno najznačajnija imovina evidentirana u poslovnim knjigama odnosi se na imovinu u pripremi u iznosu ,00 kn. U okviru imovine u pripremi evidentirana je i imovina koja je više godina u upotrebi i za koju nisu planirana daljnja ulaganja planom razvojnih programa. Navedeno nije u skladu s propisima o proračunskom računovodstvu. Zakonom o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske propisana je obveza ustrojavanja registra državne imovine, a Uredbom o registru državne imovine (Narodne novine 55/11) propisan je način uspostave, sadržaj, oblik i način vođenja registra državne imovine. Prema navedenoj Uredbi, registar se sastoji od popisa vlasničkih udjela (dionica i poslovnih udjela) u trgovačkim društvima i popisa nekretnina (građevinskog zemljišta i građevina, stambenih objekata, poslovnih prostora i drugih nekretnina) te su utvrđeni podaci koje treba sadržavati popis vlasničkih udjela (naziv i sjedište, OIB i temeljni kapital trgovačkog ili dioničkog društva, broj poslovnih udjela ili dionica u temeljnom kapitalu, nominalna vrijednost poslovnih udjela ili dionica i drugi podaci) te popis nekretnina (broj zemljišnoknjižne čestice nekretnine i zemljišno-knjižnog uloška u koji je nekretnina upisana, površinu zemljišnoknjižne čestice, naziv katastarske općine, vrstu vlasništva na nekretnini i titular vlasništva, podatke o sudskim sporovima koji se vode vezano za nekretninu i teretima na nekretnini, broj posjedovnog lista i broj katastarske čestice, naziv katastarske općine i površinu katastarske čestice iz posjedovnog lista, broj katastarskog plana i katastarski plan za katastarsku česticu, adresu katastarske čestice, prostorno-plansku namjenu nekretnine i prostorni plan, korisnika nekretnine i pravnu osnovu korištenja, vrijednost nekretnine i druge podatke). Strategijom upravljanja i raspolaganja imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske je navedeno da je u upravljanju i raspolaganju imovinom potrebno uspostaviti jednaka pravila postupanja koja vrijede za tijela državne uprave i za nadležna tijela u lokalnim jedinicama. Uputom o priznavanju, mjerenju i evidentiranju imovine u vlasništvu Republike Hrvatske, koju su obvezne primijeniti i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, je propisano da analitičke evidencije i pomoćne knjige moraju sadržavati najmanje podatke i informacije propisane Uredbom o registru državne imovine. Općina Pićan nije ustrojila registar imovine. Prema podacima Općine, Općina Pićan nema nekretnina na kojima je upisana hipoteka. Općina vodil tri sudska spora s fizičkim osobama vezana za nekretnine u kojima se Općina pojavljuje kao tuženik. Do vremena obavljanja revizije (prosinac 2015.) sudski su postupci pravomoćno okončani u korist tužitelja. Prema obrazloženju zakonskog predstavnika Republika Hrvatska ne koristi imovinu u vlasništvu Općine. Republika Hrvatska ne koristi imovinu u vlasništvu Općine. Općina Pićan je u ožujku 2012., Agenciji za upravljanje državnom imovinom podnijela zahtjev za izdavanje suglasnosti za provođenje potrebnih aktivnosti kako bi se zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske, površine m 2 izgradilo i uredilo za sportsko rekreacijske aktivnosti.

18 317 U ožujku 2014., Državni ured za upravljanje državnom imovinom je za potrebe daljnjeg postupanja od Općine Pićan zatražio elaborat o procjeni tržišne vrijednosti nekretnina. Nalaz sudskog vještaka o procjeni vrijednosti nekretnine dostavljen je Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom u rujnu Do vremena obavljanja revizije navedeni zahtjev nije riješen. Nadalje, Agencija za upravljanje državnom imovinom je u studenom donijela odluku prema kojoj Republika Hrvatska, kao vlasnik, prenosi zemljište površine m 2 u vlasništvo Općine Pićan bez naknade a koju nekretninu će Općina Pićan koristiti kao nerazvrstanu cestu. Nakon zaključivanja ugovora o darovanju, Općina je podnijela zahtjev za uknjižbu prava vlasništva Općinskom sudu u Labinu. Postupak uknjižbe je u vrijeme obavljanja revizije (prosinac 2015.) u tijeku. Državni ured za reviziju predlaže poduzeti aktivnosti za utvrđivanje stvarnog stanja imovine kojom Općina Pićan upravlja i raspolaže ili bi trebala upravljati i raspolagati u skladu sa zakonima i drugim propisima te se predlaže za navedenu imovinu provjeriti upis vlasničkih prava u zemljišnim knjigama. U poslovnim knjigama evidentirati te financijskim izvještajima iskazati svu imovinu za koju su riješeni imovinsko-pravni odnosi, a za imovinu za koju nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi predlaže se poduzimati aktivnosti za njihovo rješavanje i evidentiranje neevidentirane imovine u poslovnim knjigama. Nadalje, se predlaže pokrenuti postupak upisa prava vlasništva u korist Općine u zemljišnim knjigama nad nekretninama koje pripadaju Općini te usklađivanje podataka u zemljišnim knjigama i katastru. Predlaže se ustrojiti i voditi registar imovine na način i s podacima propisanim za registar državne imovine kako bi se osigurali podaci o cjelokupnoj imovini odnosno resursima s kojima Općina Pićan raspolaže te stvorili osnovni preduvjeti za učinkovito upravljanje i raspolaganje imovinom i za donošenje planskih dokumenata za upravljanje i raspolaganje imovinom (strategija i godišnji planovi upravljanja i raspolaganja imovinom). Također se predlaže ustrojiti analitičku knjigovodstvenu evidenciju s podacima o vrsti, količini (površini) i vrijednosti te poduzeti aktivnosti kako bi se investicije koje se vode kao imovina u pripremi a za koju nisu planirana daljnja ulaganja stavile u upotrebu. U svrhu unapređenja obavljanja poslova evidentiranja imovine u poslovnim knjigama i registru imovine, jednoobraznosti postupanja i točnosti podataka predlaže se donijeti plan aktivnosti za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa te procjenu i evidentiranje do sada neevidentirane imovine u poslovne knjige. - Normativno uređenje upravljanja i raspolaganja nekretninama Lokalne jedinice u okvirima zadanim zakonima i drugim propisima samostalno utvrđuju pravila i procedure upravljanja i raspolaganja imovinom. Upravljanje i raspolaganje imovinom može se urediti donošenjem strategije kojom se definiraju srednjoročni ciljevi i smjernice upravljanja i raspolaganja imovinom uvažavajući gospodarske i razvojne interese lokalne jedinice, godišnjih planova upravljanja i raspolaganja imovinom koji sadrže kratkoročne ciljeve i smjernice upravljanja imovinom, provedbenih mjera u svrhu provođenja strategije te drugih akata kojima se u okviru propisa reguliraju načini, ovlasti, procedure i kriteriji za upravljanje i raspolaganje pojedinim vrstama imovine. Općina nije donijela strategiju upravljanja i raspolaganja imovinom i godišnje planove upravljanja i raspolaganja imovinom i nije započela aktivnosti za njihovo donošenje. Općina Pićan je od do davala poslovne prostore u zakup i na korištenje bez naknade, stanove u najam. Nadalje, Općina je prodala stan te prodavala i kupovala građevinsko zemljište.

19 318 Osim zakonima i drugim propisima, uvjeti, procedure i način raspolaganja poslovnim prostorima, stanovima i građevinskim zemljištem utvrđeni su i internim aktima Općine Pićan odnosno Odlukom o poslovnom prostoru iz 1994., Odlukom o zonama i grupama djelatnosti te visini zakupa poslovnog prostora na području Općine iz i Odlukom o davanju stanova u najam. Odlukom o poslovnom prostoru utvrđeno je da se poslovni prostori daju u zakup putem javnog natječaja ili neposrednom pogodbom u slučaju kada se radi o osobitim interesima Općine Pićan U navedenom slučaju načelnik je dužan upoznati vijeće. Općina Pićan je od do davala na korištenje poslovni prostor proračunskom korisniku bez naknade, prodavala stanove te prodavala i kupovala građevinsko zemljište, a uvjeti, mjerila, postupci i procedure za navedene oblike raspolaganja nekretninama nisu uređeni internim aktima Općine. Postupci su provedeni na temelju pojedinačnih odluka. Nadalje, odlukama nije uređeno postupanje kod stavljanja imovine u uporabu. Općina Pićan nije propisala način izvještavanja o upravljanju i raspolaganju imovinom (načelnika, vijeća i javnosti) ), ali interni akti i pojedinačne odluke tijela Općine vezane uz upravljanje i raspolaganje imovinom objavljuju se u službenom glasniku koji se objavljuju na mrežnim stranicama Općine. Državni ured za reviziju predlaže donijeti strategiju upravljanja i raspolaganja imovinom kojom je potrebno odrediti srednjoročne ciljeve i smjernice upravljanja i raspolaganja imovinom uvažavajući gospodarske i razvojne interese Općine Pićan, godišnji plan upravljanja i raspolaganja imovinom, kojim je potrebno odrediti kratkoročne ciljeve i smjernice upravljanja imovinom i provedbene mjere u svrhu provođenja strategije kako bi se unaprijed planirale i u skladu s planom provodile aktivnosti raspolaganja i upravljanja imovinom ovisno o potrebama Općine. Predlaže se regulirati ovlasti, procedure i kriterije za sve oblike raspolaganja imovinom planirane strateškim dokumentima. Nadalje, predlaže propisati način izvještavanja o upravljanju i raspolaganju nekretninama. Donošenjem navedenih dokumenata Općina bi trebala utvrditi jednaka pravila postupanja pri upravljanju i raspolaganju imovinom uvažavajući propisana načela upravljanja imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske (načelo jednakosti, predvidljivosti, učinkovitosti i odgovornosti) i dugoročne strateške ciljeve u gospodarenju i upravljanju imovinom koji se odnose na očuvanje imovine te organizaciju učinkovitog i transparentnog korištenja imovine s ciljem stvaranja novih vrijednosti i ostvarivanja veće ekonomske koristi. - Upravljanje i raspolaganje nekretninama Općina Pićan je koncem upravljala i raspolagala s pet poslovnih prostora površine 531 m 2, šest stanova površine 239 m 2 i građevinskim zemljištem površine m 2. Općina nije utvrdila namjenu odnosno uporabnu kategoriju nekretnina i nema ustrojenu evidenciju o ostvarenim prihodima i rashodima od upravljanja i raspolaganja po svakoj jedinici nekretnina. Općina je od do ostvarila prihode od zakupa poslovnog prostora u iznosu ,00 kn, najma stanova u iznosu ,00 kn, prodaje stana u iznosu ,00 kn i prodaje građevinskog zemljišta u iznosu ,00 kn. U istom razdoblju ostvareni su rashodi za nabavu (kupnju) građevinskog zemljišta u iznosu ,00 kn.

20 319 Od ukupnog broja poslovnih prostora, jedan poslovni prostor (zgrada općine) površine 266 m 2 koristi Općina Pićan za obavljanje poslova iz svoga samoupravnog djelokruga, jedan poslovni prostor koristi proračunski korisnik (Etnografski muzej Istre) površine 118 m 2, dva poslovna prostora površine 70 m 2 su u zakupu i jedan poslovni prostor površine 77 m 2 se ne koristi. Poslovni prostor koji Općina koristi za svoje potrebe odnosi se na zgradu Općine u kojoj je smješten jedinstveni upravni odjel. Proračunski korisnik Istarske županije (Etnografski muzej Istre) koristi poslovni prostor Općine na temelju zaključenog ugovora o korištenju prostora kojim je utvrđeno da su Općina i Istarska županija sufinancirale sanaciju zgrade u cilju stvaranja prostornih uvjeta za djelovanje Centra za nematerijalnu kulturu-ustrojstvene jedinice Etnografskog muzeja Istre. Općina je dala prostor na korištenje na neodređeno vrijeme bez plaćanja naknade, a Muzej se obvezao snositi sve troškove koji nastaju uporabom prostora (režijski troškovi, troškovi održavanja, čišćenja). Općina je dala u zakupu dva poslovna prostora površine 70 m 2 uz ugovorenu mjesečnu zakupninu u iznosu 652,00 kn, na temelju ugovora zaključenih prethodnih godina. Koncem Općina je upravljala i raspolagala sa šest stanova ukupne površine 239 m 2, od čega četiri stana površine 181 m 2 koriste zaštićeni najmoprimci, a dva stana nisu u upotrebi zbog dotrajalosti. Za stanove izvan upotrebe nisu u poduzimane aktivnosti za stavljanje u upotrebu. Najam stanova je obavljen prema odluci o davanju u najam stanova. Prihodi od prodaje stanova koncem iznose ,00 kn. Općina u Prodala jedan stan na temelju pravomoćne sudske presude. Općina Pićan je prema podacima iz poslovnih knjiga koncem raspolagala s m 2 zemljišta kupljenog od konstituiranja Općine do Veći dio zemljišta nije evidentiran u poslovnim knjigama Općine niti je ustrojena evidencija (registar) zemljišta u vlasništvu i suvlasništvu Općine. Stoga, Općina ne raspolaže s cjelovitim podacima o površini zemljišta namijenjenog za potrebe Općine (ostvarenje poslova iz njenog samoupravnog djelokruga) i zemljišta koje nije namijenjeno njenim potrebama (zemljište namijenjeno raspolaganju). U Općina nije prodavala zemljište. U zaključena su tri kupoprodajna ugovora za prodaju zemljišta površine m 2 ukupne vrijednosti ,00 kn. U Općina je zaključila jedan kupoprodajni ugovor za prodaju zemljišta u vrijednosti 721,00 kn (okućnica) površine 9,50 m 2. Prodaja se vrši putem javnog natječaja (objava natječaja na oglasnoj ploči i obavijesti u dnevnom tisku). Početna cijena utvrđena je na temelju procjene sudskog vještaka za graditeljstvo. Zapisnikom komisije za provedbu natječaja za prodaju nekretnina utvrđen je najpovoljniji ponuditelj s kojim je Općina zaključila ugovor o kupoprodaji nekretnine. Ugovorena vrijednost zemljišta je u cijelosti plaćena. Prodano zemljište nije bilo evidentirano u poslovnim knjigama Općine. U Općina je zaključila jedan kupoprodajni ugovor kojim kupuje zemljište za izgradnju mrtvačnice površine m 2 za EUR ( ,00 kn) ili 14,00 EUR po m 2. Korištena je cijena kojom je sudski vještak procijenio zemljište obližnje parcele. Navedeno zemljište nije evidentirano u poslovnim knjigama. U Općina nije kupovala zemljište. U Općina je zaključila predugovor o kupoprodaji zemljišta kojim kupuje zemljište površine 180 m 2 zbog proširenja i uređenja pristupnog puta za uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u vrijednosti ,00 kn ili 14,00 EUR po m 2 zemljišta. Korištena je cijena kojom je sudski vještak procijenio zemljište obližnje parcele.

21 320 Državni ured za reviziju predlaže utvrditi namjenu nekretnina s kojima Općina upravlja i raspolaže i ustrojiti evidenciju o ostvarenim prihodima i rashodima od upravljanja i raspolaganja nekretninama po svakoj jedinici nekretnina kako bi se mogla utvrditi i pratiti učinkovitost upravljanja i raspolaganja nekretninama. Predlaže se u skladu s načelom dobrog gospodara i u svrhu učinkovitog raspolaganja imovinom i proračunskim sredstvima za nekretnine koje nisu u funkciji poduzeti aktivnosti za stavljanje istih u funkciju prema utvrđenoj namjeni. - Unutarnje kontrole vezane uz upravljanje i raspolaganje nekretninama Koncem Općina Pićan je imala pet zaposlenih (četiri zaposlenika u jedinstvenom upravnom odjelu i jednog dužnosnika) i jednu osobu na osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa. Ovlasti i odgovornosti vezane uz upravljanje i raspolaganje nekretninama su utvrđene Statutom i internim aktima kojima su utvrđeni uvjeti i način postupanja kod pojedinih oblika raspolaganja nekretninama. Prema Pravilniku o unutarnjem redu, poslovi upravljanja i raspolaganja imovinom obavljaju se unutar jedinstvenog upravnog odjela, a kontrolu navedenih poslova obavlja odgovorna osoba.

22 321 OCJENA UČINKOVITOSTI UPRAVLJANJA I RASPOLAGANJA NEKRETNINAMA Državni ured za reviziju je obavio reviziju učinkovitosti upravljanja i raspolaganja nekretninama Općine Pićan. Ciljevi revizije su bili ocijeniti cjelovitost podataka o nekretninama, normativno uređenje upravljanja i raspolaganja nekretninama, je li upravljanje nekretninama u skladu s propisima te ocijeniti efikasnost sustava unutarnjih kontrola pri upravljanju i raspolaganju nekretninama. Revizijom je utvrđeno da Općina Pićan ne raspolaže cjelovitim podacima o stvarnom stanju svoje imovine, u poslovnim knjigama nije evidentiran dio imovine za koju su riješeni imovinsko-pravni odnosi, ne poduzima dostatne aktivnosti za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i evidentiranje navedene imovine u poslovnim knjigama, nije donijela strategiju, internim aktima nije obuhvatila sve oblike upravljanja i raspolaganja imovinom, te dio poslovnih prostora nije dodijelila u skladu s propisima. Državni ured za reviziju je na temelju utvrđenih činjenica, uzimajući u obzir postavljene ciljeve revizije i kriterije za ocjenu učinkovitosti, ocijenio da je upravljanje i raspolaganje nekretninama djelomično učinkovito te su Općini Pićan dane preporuke vezane uz cjelovitost podataka o imovini, normativno uređenje, upravljanje i raspolaganje nekretninama, čijom bi se provedbom povećala učinkovitost upravljanja i raspolaganja nekretninama. OČITOVANJE OPĆINE PIĆAN Općina Pićan je prihvatila Izvješće o obavljenoj reviziji učinkovitosti upravljanja i raspolaganja nekretninama jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave na području Istarske županije, koje se odnosi na Općinu Pićan. Također navodi da je u listopadu izrađena evidencija katastarskih čestica u vlasništvu i suvlasništvu Općine.

23 322 Prema odredbi članka 14. stavka 5. Zakona o Državnom uredu za reviziju, na ovo Izvješće zakonski predstavnik može staviti prigovor u roku osam dana od dana njegova primitka. O prigovoru odlučuje glavni državni revizor. Prigovor se dostavlja Državnom uredu za reviziju, Područni ured Pazin, Prolaz Otokara Keršovanija 2, Pazin. OVLAŠTENI DRŽAVNI REVIZORI: Mirjana Baćac, dipl.oec., v.r. Davor Kurelović, dipl.oec., v.r. Roberta Milevoj, dipl.oec., v.r. Dario Vitasović, dipl.oec., v.r.

ZAJEDNIČKO IZVJEŠĆE O TRŽIŠTU NEKRETNINA ISTARSKE ŽUPANIJE, GRADA PAZINA I GRADA PULE ZA GODINU

ZAJEDNIČKO IZVJEŠĆE O TRŽIŠTU NEKRETNINA ISTARSKE ŽUPANIJE, GRADA PAZINA I GRADA PULE ZA GODINU ZAJEDNIČKO IZVJEŠĆE O TRŽIŠTU NEKRETNINA ISTARSKE ŽUPANIJE, GRADA PAZINA I GRADA PULE ZA 2018. godinu Sadržaj: 1. Uvod 2. Ukupan promet nekretnina u Istarskoj županiji prema vrsti nekretnine 3. Ukupan

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI UPRAVLJANJE I RASPOLAGANJE NEKRETNINAMA JEDINICA LOKALNE I PODRUČNE (REGION

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI UPRAVLJANJE I RASPOLAGANJE NEKRETNINAMA JEDINICA LOKALNE I PODRUČNE (REGION REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI UPRAVLJANJE I RASPOLAGANJE NEKRETNINAMA JEDINICA LOKALNE I PODRUČNE (REGIONALNE) SAMOUPRAVE NA PODRUČJU ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Zagreb,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI RADA NADZORNIH ODBORA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA U VLASNIŠTVU/SUVLASNIŠTVU

Више

Microsoft Word - Prijedlog Odluke o prodaji doc

Microsoft Word - Prijedlog Odluke o prodaji doc REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD PAZIN Gradonačelnik KLASA: 940-01/13-01/62 URBROJ: 2163/01-01-01-13-10 Pazin, 07. listopada 2013 PREDSJEDNIKU GRADSKOG VIJEĆA P A Z I N PREDMET: Odluka o prodaji

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVN

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVN REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU ZRAČNA LUKA ZADAR D.O.O. Zadar,

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Izazovi upravljanja imovinom u vlasništvu lokalnih jedinica Marko Ignjatovid, mag.oec. MBA Transparentno upravljanje imovinom Koliko ostvaruje prihoda/rashoda? Ključna pitanja: Kako upravljamo? Znamo li

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BR

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BR REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BRODA Slavonski Brod, studeni 2011. S A D R Ž A J stranica

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU HEP-PLIN D.O.O., OSIJEK Osijek,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA OPĆINA GUNDINCI Općinsko vijeće Klasa: /15-01/8 Urbroj: 2178/05-02/15-2 Gundinci, 19. lipnja

REPUBLIKA HRVATSKA BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA OPĆINA GUNDINCI Općinsko vijeće Klasa: /15-01/8 Urbroj: 2178/05-02/15-2 Gundinci, 19. lipnja REPUBLIKA HRVATSKA BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA OPĆINA GUNDINCI Općinsko vijeće Klasa: 400-08/5-0/8 Urbroj: 78/05-0/5- Gundinci, 9. lipnja 05. godine Na temelju odredbe članka 0. Zakona o komunalnom gospodarstvu

Више

I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaj

I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaj I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja Javne ustanove Nacionalni park Paklenica

Више

(Microsoft Word OBITELJSKI CENTAR BJELOVARSKO-BILOGORSKE \216UPANIJE.DOC)

(Microsoft Word OBITELJSKI CENTAR BJELOVARSKO-BILOGORSKE \216UPANIJE.DOC) REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Bjelovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI OBITELJSKI CENTAR BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE, BJELOVAR Bjelovar, veljača 2011. S A D R Ž A J stranica

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: /19-01/03 URBROJ: 2198/ Zadar, 17. siječnja PREDMET:

REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: /19-01/03 URBROJ: 2198/ Zadar, 17. siječnja PREDMET: REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: 944-01/19-01/03 URBROJ: 2198/01-2-19-6 Zadar, 17. siječnja 2019. PREDMET: NADLEŽNOST ZA DONOŠENJE: - GRADSKOM VIJEĆU GRADA ZADRA

Више

SLUŽBENE NOVINE

SLUŽBENE NOVINE SLUŽBENE NOVINE OPĆINE PIĆAN GOD. XVII BROJ 6 PIĆAN, 16. PROSINCA 2015. LIST IZLAZI POVREMENO S A D R Ž A J AKTI VIJEĆA Stranica 1. Odluka o donošenju Dopuna Prostornog plana uređenja Općine Pićan. 2 AKTI

Више

55C

55C Prijedlog 18. siječnja 2019. Na temelju članka 26., članka 44. stavka 2. i članka 48. stavka 2. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine broj 68/18. i 110/18. Odluka Ustavnog suda) i članka 22.

Више

1

1 STRATEGIJA UPRAVLJANJA I RASPOLAGANJA IMOVINOM U VLASNIŠTVU OPĆINE VIDOVEC ZA RAZDOBLJE OD 2017. DO 2022.GODINE Vidovec, 22. prosinac 2016. godine UVOD Strategija upravljanja i raspolaganja imovinom u

Више

OPĆINA TISNO

OPĆINA TISNO STRATEGIJA UPRAVLJANJA I RASPOLAGANJA IMOVINOM OPĆINE TISNO 2016-2020 Sadržaj: 1. Uvod 3 2. Zakonodavni okvir i važeći propisi vezani za nekretnine 4 3. Općina Tisno 5 3.1. Organizacija 6 3.2. Financijski

Више

STRATEGIJA

STRATEGIJA STRATEGIJA UPRAVLJANJA I RASPOLAGANJA NEKRETNINAMA U VLASNIŠTVU GRADA SOLINA ZA RAZDOBLJE OD 2016.- 2020. Solin, veljača 2016. godine SADRŽAJ 1 1. UVOD...3 2. VAŽEĆI PROPISI U SVEZI UPRAVLJANJA I RASPOLAGANJA

Више

Uredba o načinima raspolaganja nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske

Uredba o načinima raspolaganja nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Na temelju članka 55. Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske (»Narodne novine«, broj 94/2013), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj

Више

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu Klasa: 947-02/05-01/7 Ur. broj: 2163/1-09/1-06-22 Pula, 7. lipnja 2006. godine. ISTARSKA ŽUPANIJA ŽUPANIJSKO

Више

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBBLICA DI CROAZIA ISTARSKA ŽUPANIJA REGIONE ISTRIANA GRAD ROVINJ-ROVIGNO CITTA' DI ROVINJ-ROVIGNO Gradonačelnik Il Sindaco Klas

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBBLICA DI CROAZIA ISTARSKA ŽUPANIJA REGIONE ISTRIANA GRAD ROVINJ-ROVIGNO CITTA' DI ROVINJ-ROVIGNO Gradonačelnik Il Sindaco Klas REPUBLIKA HRVATSKA REPUBBLICA DI CROAZIA ISTARSKA ŽUPANIJA REGIONE ISTRIANA GRAD ROVINJ-ROVIGNO CITTA' DI ROVINJ-ROVIGNO Gradonačelnik Il Sindaco Klasa/Classe: 320-01/17-01/121 Urbroj/Numprot: 2171/01-07-13/3-2

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljišt

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljišt R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem KLASA: 350-01/17-03/35 URBROJ: 2170/01-01-00-17-1

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI IZVRŠENJA DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI POS

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI IZVRŠENJA DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI POS REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI IZVRŠENJA DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI POSTIZANJA REZULTATA I OSTVARIVANJA CILJEVA POSLOVANJA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JA

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JA REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU LUKA-VUKOVAR D.O.O. Vinkovci,

Више

BRKO- prodaja zemljišta odluka o raspisivanju natječaja

BRKO- prodaja zemljišta odluka o raspisivanju natječaja OBRAZLOŽENJE UZ PRIJEDLOG ODLUKE O PRODAJI NEKRETNINE U K.O. OPATIJA Grad Opatija je vlasnik nekretnina oznake k.č. 1522, šuma površine 412 m2, u zk.ul. 245 k.o. Opatija ( nove izmjere), a koja odgovara

Више

SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE KUKLJICA BROJ: 3 KUKLJICA, 16. svibnja godine GODINE: XIV AKTI OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE KUKLJICA Odluka o uvjetima, način

SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE KUKLJICA BROJ: 3 KUKLJICA, 16. svibnja godine GODINE: XIV AKTI OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE KUKLJICA Odluka o uvjetima, način SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE KUKLJICA BROJ: 3 KUKLJICA, GODINE: XIV AKTI OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE KUKLJICA Odluka o uvjetima, načinu i postupku gospodarenja imovinom u vlasništvu Općine Kukljica..2 Odluka o

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA GRAD VRBOVEC STRATEGIJA UPRAVLJANJA I RASPOLAGANJA IMOVINOM U VLASNIŠTVU GRADA VRBOVCA ZA RAZDOBLJE OD DO

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA GRAD VRBOVEC STRATEGIJA UPRAVLJANJA I RASPOLAGANJA IMOVINOM U VLASNIŠTVU GRADA VRBOVCA ZA RAZDOBLJE OD DO REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA GRAD VRBOVEC STRATEGIJA UPRAVLJANJA I RASPOLAGANJA IMOVINOM U VLASNIŠTVU GRADA VRBOVCA ZA RAZDOBLJE OD 2019. DO 2023. Vrbovec, veljača 2019. godine I. UVOD Strategija

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD LABIN Gradsko vijeće KLASA: /17-01/02- URBROJ: 2144/ Labin, godine PRIJEDLOG Na temelj

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD LABIN Gradsko vijeće KLASA: /17-01/02- URBROJ: 2144/ Labin, godine PRIJEDLOG Na temelj REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD LABIN Gradsko vijeće KLASA: 021-01/17-01/02- URBROJ: 2144/01-01-17-1 Labin, 2017. godine PRIJEDLOG Na temelju članka 35. stavak 2. i članka 391. stavak 1. Zakona

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA NA PODRUČJU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ZA RAZDOBLJE

Више

Microsoft Word - NPZ prijenosu vlasništva na domovima umirovljenika 6.7.docx

Microsoft Word - NPZ prijenosu vlasništva na domovima umirovljenika 6.7.docx KLUB ZASTUPNIKA SDP-a KLUB ZASTUPNIKA HSU-a, NEZAVISNE LISTE STIPE PETRINE I NEZAVISNIH ZASTUPNIKA PRIJEDLOG ZAKONA O PRIJENOSU VLASNIŠTVA NA DOMOVIMA UMIROVLJENIKA Zagreb, travanj 2016. 2 PRIJEDLOG ZAKONA

Више

Tablica broj 1

Tablica broj 1 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Koprivnica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI OPĆINA NOVO VIRJE Koprivnica, srpanj 2015. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O OPĆINI 2 Djelokrug i unutarnje

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU KLASA: /18-01/38 URBROJ: Zagreb, 21. siječnja IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKO

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU KLASA: /18-01/38 URBROJ: Zagreb, 21. siječnja IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKO REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU KLASA: 041-01/18-01/38 URBROJ: 613-02-01-18-6 Zagreb, 21. siječnja 2019. IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKOJ REVIZIJI SREDIŠNJEG REGISTRA OSIGURANIKA ZA 2017.

Више

NACRT

NACRT REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Rijeka IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ODRŽAVANJE NERAZVRSTANIH CESTA U JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE Rijeka, studeni

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Zakon o poljoprivrednom zemljištu MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE travanj 2019. godine Poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države raspolaže se prema odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu (NN 20/18

Више

Na temelju članka 95., a u svezi s člankom 130. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine, br. 68/18 ) te članka 31. Statuta Općine Perušić (

Na temelju članka 95., a u svezi s člankom 130. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine, br. 68/18 ) te članka 31. Statuta Općine Perušić ( Na temelju članka 95., a u svezi s člankom 130. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine, br. 68/18 ) te članka 31. Statuta Općine Perušić ( Županijski glasnik Ličko-senjske županije, br. 7/13,

Више

Memorandum - Ravnatelj

Memorandum - Ravnatelj KLASA: UP/I-344-03/15-11/633 URBROJ: 376-10-19-18 Zagreb, 19. ožujka 2019. Na temelju članka 12. stavka 1. točke 11., članka 17. stavka 3. i članka 28. stavka 6. Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN

Више

Microsoft Word - Sn05.docx

Microsoft Word - Sn05.docx ISSN 1849-2398 Bakar, 11. siječnja 2016. Broj: 01/2016 Godina: 2016. SLUŽBENE NOVINE GRADA BAKRA Izdavač: Grad Bakar Uredništvo: Primorje 39, 51222 Bakar Glavni i odgovorni urednik: Tomislav Klarić Izlazi:

Више

1 «Službeni glasnik» Broj 1 Općine Bilje Godina XIX Bilje, g. Broj 1 AKTI OPĆINSKOG NAČELNIKA OPĆINE BILJE Red. br. Str_. Red. br. Str. 1.

1 «Službeni glasnik» Broj 1 Općine Bilje Godina XIX Bilje, g. Broj 1 AKTI OPĆINSKOG NAČELNIKA OPĆINE BILJE Red. br. Str_. Red. br. Str. 1. 1 «Službeni glasnik» Broj 1 Općine Bilje Godina XIX Bilje, 30.01.2018.g. Broj 1 AKTI OPĆINSKOG NAČELNIKA OPĆINE BILJE Red. br. Str_. Red. br. Str. 1. 2. Plan upravljanja imovinom Općine Bilje za 2018.g.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD LABIN Gradsko vijeće P R I J E D L O G KLASA: /15-01/ URBROJ: Labin, Na temelju

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD LABIN Gradsko vijeće P R I J E D L O G KLASA: /15-01/ URBROJ: Labin, Na temelju REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD LABIN Gradsko vijeće P R I J E D L O G KLASA: 021-05/15-01/ URBROJ: 2144-01-01-15-1 Labin, 2015. Na temelju članka 35. stavak 2. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim

Више

Tablica broj 1

Tablica broj 1 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Koprivnica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI OPĆINA GOLA Koprivnica, listopad 2017. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O OPĆINI 2 Djelokrug i unutarnje

Више

Na temelju članaka 3

Na temelju članaka 3 Na temelju članaka 3.,4., 11. i 15. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine br. 36/95, 70/97, 128/99, 57/00, 129/00, 59/01, 26/03, 82/04, 110/04, 178/04, 38/09, 79/09, 153/09, 49/11, 84/11, 90/11,

Више

Memorandum - Ravnatelj

Memorandum - Ravnatelj KLASA: UP/I-344-03/17-11/2352 URBROJ: 376-10-18-13 Zagreb, 28. studenog 2018. Na temelju članka 12. stavka 1. točke 11., članka 17. stavka 3. i članka 28. stavka 6. Zakona o elektroničkim komunikacijama

Више

S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6.

S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6. S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače 2012. godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6. i stavka 11. Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Више

Memorandum - Ravnatelj

Memorandum - Ravnatelj KLASA: UP/I-344-03/18-11/14 URBROJ: 376-05-3-19-9 Zagreb, 18. travnja 2019. Na temelju članka 12. stavka 1. točke 11., članka 17. stavka 3. i članka 28. stavka 6. Zakona o elektroničkim komunikacijama

Више

Memorandum - Ravnatelj

Memorandum - Ravnatelj KLASA: UP/I-344-03/15-11/324 URBROJ: 376-10-18-34 Zagreb, 17. prosinca 2018. Na temelju članka 12. stavka 1. točke 11., članka 17. stavka 3. i članka 28. stavka 6. Zakona o elektroničkim komunikacijama

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI DEMOKRATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA Sisak, listopad 2013.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI DEMOKRATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA Sisak, listopad 2013. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI DEMOKRATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA Sisak, listopad 2013. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O STRANCI 2 Djelokrug

Више

NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslo

NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslo NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja Nacionalnog parka Plitvička jezera (dalje u tekstu:

Више

Tablica broj 1

Tablica broj 1 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Virovitica KLASA: 041-01/18-02/46 URBROJ: 613-12-18-8 Virovitica, 22. studenoga 2018. IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKOJ REVIZIJI GRADA ORAHOVICE

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zagreb IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI GRAD VELIKA GORICA Zagreb, srpanj 2010.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zagreb IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI GRAD VELIKA GORICA Zagreb, srpanj 2010. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zagreb IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI GRAD VELIKA GORICA Zagreb, srpanj 2010. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O GRADU 2 Djelokrug rada i unutarnje

Више

NACRT

NACRT REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI GRAD PAG Zadar, listopad 2017. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O GRADU 2 Djelokrug i unutarnje ustrojstvo

Више

OBRAZLOŽENJE PRIJEDLOGA I. IZMJENA I DOPUNA PRORAČUNA GRADA DARUVARA ZA GODINU Gradsko vijeće Grada Daruvara donijelo je 15. prosinca godi

OBRAZLOŽENJE PRIJEDLOGA I. IZMJENA I DOPUNA PRORAČUNA GRADA DARUVARA ZA GODINU Gradsko vijeće Grada Daruvara donijelo je 15. prosinca godi OBRAZLOŽENJE A I. IZMJENA I DOPUNA PRORAČUNA GRADA DARUVARA ZA GODINU Gradsko vijeće Grada Daruvara donijelo je 15. prosinca 2015. godine Proračun Grada Daruvara za koji ukupno iznosi 36.100.353 kn prihodi

Више

(Program raspologanja poljoprivrednim zemlji\232tem u vlasni\232tvu RH na podru\350ju Op\346ine \212titar.pdf)

(Program raspologanja poljoprivrednim zemlji\232tem u vlasni\232tvu RH na podru\350ju Op\346ine \212titar.pdf) REPUBLIKA HRVATSKA VUKOVARSKO - SRIJEMSKA ŽUPANIJA PROGRAM RASPOLAGANJA POLJOPRIVREDNIM ZEMLJIŠTEM U VLASNIŠTVU REPUBLIKE HRVATSKE ZA PODRUČJE OPĆINE ŠTITAR 30. studeni 2018. godine PROGRAM raspolaganja

Више

Microsoft Word - Rješenje Lupoglav

Microsoft Word - Rješenje Lupoglav Na temelju članka 12. stavka 1.. točke 11.,, članka 17. stavka 3. i članka 28. stavka 6. Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN( br. 73/08, 90/11, 133/12, 80/13, 71/14, 72/17) i članka 96. Zakona o

Више

I. MIŠLJENJE POSLOVNO INOVACIJSKI CENTAR HRVATSKE BICRO D.O.O. 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih i

I. MIŠLJENJE POSLOVNO INOVACIJSKI CENTAR HRVATSKE BICRO D.O.O. 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih i I. MIŠLJENJE POSLOVNO INOVACIJSKI CENTAR HRVATSKE BICRO D.O.O. 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja društva (dalje u tekstu: Društvo)

Више

Analiza poslovanja HNK HAJDUK

Analiza poslovanja HNK HAJDUK Split, 26.09.2013.god. Analiza poslovanja HNK Hajduk Split Pročelnica Službe za unutarnju reviziju: Alma Peroš SADRŽAJ: 1. Osnovne informacije 1.1. Vlasnička struktura 1.2. Djelatnost 2. Financijsko stanje

Више

REPUBLIKA HRVATSKA BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA GRAD BJELOVAR GRADONAČELNIK KLASA: /17-01/61 URBROJ: 2103/ Bjelovar, 7. prosinca 2

REPUBLIKA HRVATSKA BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA GRAD BJELOVAR GRADONAČELNIK KLASA: /17-01/61 URBROJ: 2103/ Bjelovar, 7. prosinca 2 GRAD BJELOVAR GRADONAČELNIK URBROJ: 2103/01-01-18-16 Bjelovar, 7. prosinca 2018. GRADSKO VIJEĆE GRADA BJELOVARA PREDMET: Utvrđivanje Prijedloga odluke o prijenosu prava vlasništva na zgradi učeničkog doma,

Више

Srijeda, 2. rujna GLASNIK«Broj 7 - Stranica 505 Četvrtak, 17. prosinca GLASNIK«Broj 11 Stranica 505 GLASNIK SLU

Srijeda, 2. rujna GLASNIK«Broj 7 - Stranica 505 Četvrtak, 17. prosinca GLASNIK«Broj 11 Stranica 505 GLASNIK SLU Srijeda, 2. rujna 2015.»SLU@BENI GLASNIK«Broj 7 - Stranica 505 Četvrtak, 17. prosinca 2015.»SLU@BENI GLASNIK«Broj 11 Stranica 505 SLU@BENI GLASNIK SLU@BENO GLASILO GRADA VINKOVACA ISSSN 1846-0887 11 VINKOVCI,

Више

Naručitelj: ISTARSKA ŽUPANIJA, Pazin, Dršćevka 3 OIB: Na temelju članka 21. stavka 1. Zakona o Javnoj nabavi (NN 90/11, 83/13, 143/1

Naručitelj: ISTARSKA ŽUPANIJA, Pazin, Dršćevka 3 OIB: Na temelju članka 21. stavka 1. Zakona o Javnoj nabavi (NN 90/11, 83/13, 143/1 Naručitelj: ISTARSKA ŽUPANIJA, 52000 Pazin, Dršćevka 3 OIB: 90017522601 Na temelju članka 21. stavka 1. Zakona o Javnoj nabavi (NN 90/11, 83/13, 143/13, 13/14) naručitelj vodi REGISTAR UGOVORA O JAVNOJ

Више

Microsoft Word - 3. KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA ZAKONA, DRUGIH PROPISA I AKATA

Microsoft Word - 3. KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA ZAKONA, DRUGIH PROPISA I AKATA VLADA REPUBLIKE HRVATSKE 3402 Na temelju članka 30. stavka 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 101/98, 15/2000, 117/2001, 199/2003, 30/2004 i 77/2009), Vlada Republike Hrvatske

Више

Microsoft Word - Maran_transparency_2012

Microsoft Word - Maran_transparency_2012 Revizorska tvrtka MARAN d.o.o. Josipa Jovića 51 21000 Split Tel/fax:021/374-294 OIB:67202619578 IZVJEŠĆE O TRANSPARENTNOSTI ZA 2012. GODINU Split, ožujak 2013. godine SADRŽAJ Uvod 1 Pravno ustrojstvo,

Више

BILJEŠKE Bilješka br. 1 Ukupni prihodi za razdoblje siječanj-prosinac godine iznose ,22 kuna i za 1,22% su manji u odnosu na isto razd

BILJEŠKE Bilješka br. 1 Ukupni prihodi za razdoblje siječanj-prosinac godine iznose ,22 kuna i za 1,22% su manji u odnosu na isto razd BILJEŠKE Bilješka br. 1 Ukupni prihodi za razdoblje siječanj-prosinac 2017. godine iznose 17.621.292,22 kuna i za 1,22% su manji u odnosu na isto razdoblje 2016. godine. Ukupni rashodi iznose 17.754.783,61

Више

Microsoft Word - PRISLIGA d.o.o., TISNO.doc

Microsoft Word - PRISLIGA d.o.o., TISNO.doc REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Šibenik IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRISLIGA D.O.O., TISNO Šibenik, srpanj 2012. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O DRUŠTVU 2 Djelokrug rada

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA 52 100 Pula, Sv. Teodora 2 tel: 222 359 fax: 222 564 Klasa: 023-01/06-01/22 Urbroj: 2163/1-04/11-06-01 Pula, 08. studeni 2006. godine Predsjedniku Poglavarstva Istarske

Више

P/ REPUBLIKA HRVATSKA HRVATSKA ENERGETSKA REGULATORNA AGENCIJA Ulica grada Vukovara Zagreb Ovo Rješenje postalo je pravomoćno dana U Za

P/ REPUBLIKA HRVATSKA HRVATSKA ENERGETSKA REGULATORNA AGENCIJA Ulica grada Vukovara Zagreb Ovo Rješenje postalo je pravomoćno dana U Za P/118745 REPUBLIKA HRVATSKA HRVATSKA ENERGETSKA REGULATORNA AGENCIJA Ulica grada Vukovara 14 10000 Zagreb Ovo Rješenje postalo je pravomoćno dana U Zagrebu, Potpis ovlaštene osobe KLASA: UP/I-034-02/18-15/24

Више

Registar ugovora o javnoj nabavi i okvirnih sporazuma u 2016.g.xls

Registar ugovora o javnoj nabavi i okvirnih sporazuma u 2016.g.xls Naručitelj: ISTARSKA ŽUPANIJA, 52000 Pazin, Dršćevka 3 OIB: 90017522601 Na temelju članka 21. stavka 1. Zakona o Javnoj nabavi (NN 90/11, 83/13, 143/13, 13/14) naručitelj vodi REGISTAR UGOVORA O JAVNOJ

Више

Memorandum - Ravnatelj

Memorandum - Ravnatelj KLASA: UP/I-344-03/15-11/664 URBROJ: 376-10-19-21 Zagreb, 6. veljače 2019. Na temelju članka 12. stavka 1. točke 11., članka 17. stavka 3. i članka 28. stavka 6. Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN

Више

Microsoft Word KOLEGIJ_zakljucci.doc

Microsoft Word KOLEGIJ_zakljucci.doc Klasa: 550-01/14-01/05 Urbroj: 2125-03/03-14-03 Senja na 34. kolegiju, održanom 5. veljače 2014. godine, razmatrao je Prijedlog Socijalnog programa Grada Senja za 2014. godinu, te donio, slijedeći Prihvaća

Више

Općina Vrsar Orsera: Bilješke uz financijske izvještaje za razdoblje razina 22 JLPR(R)S: OPĆINA VRSAR - ORSERA OIB: Poš

Općina Vrsar Orsera: Bilješke uz financijske izvještaje za razdoblje razina 22 JLPR(R)S: OPĆINA VRSAR - ORSERA OIB: Poš JLPR(R)S: OPĆINA VRSAR - ORSERA OIB: 03592077573 Pošta i mjesto: 52450 Vrsar - Orsera MB: 02562251 Adresa sjedišta: Trg Degrassi 1 RKP: 34207 Šifra županije: 18 IBAN: HR5124020061851600003 Šifra općine:

Више

MergedFile

MergedFile Klasa: REPUBLIKA HRVATSKA OPĆINA ŽUPA DUBROVAČKA 20207 Mlini žiro: 2407000-86000 MB: 02554470 Šifra djelatnosti: 84 Ur.broj: Srebreno,, 0.05.208 Strana: IZMJENE I DOPUNE PRORAČUNA OPĆI DIO ZA 208/ U 208/

Више

09-Pravilnik EU projekti

09-Pravilnik EU projekti REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove Pula - Pola, Flanatička 29 tel. 052/352-177, fax. 052/352-178 Klasa: 023-01/15-01/10 Urbroj: 2163/1-23/1-15-1

Више

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA S L U Ž B E N I G L A S N I K SLUŽBENO GLASILO OPĆINE GRADAC GODINA XXVI Gradac, 24. travnja 2019. BROJ: 08/19 S A D R Ž A J 1. Odluka kojom se utvrđuje da nije potrebno provesti

Више

Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama ( Narodne novine broj 86/12; 143/13; 65/17) i članka 27. Statuta

Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama ( Narodne novine broj 86/12; 143/13; 65/17) i članka 27. Statuta Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama ( Narodne novine broj 86/12; 143/13; 65/17) i članka 27. Statuta Grada Zlatara ( Službeni glasnik Krapinsko-zagorske

Више

SLUŽBENE NOVINE

SLUŽBENE NOVINE Stranica - 1 Broj 1 OPĆINE RAŠA 14.siječnja 2016. AKTI OPĆINSKE NAČELNICE I Na temelju članka 11. stavka 1. Odluke o davanju stanova u najam ( Službene novine Općine Raša, broj 9/10) Općine Raša, na prijedlog

Више

S L U Ž B E N I G L A S N I K OPĆINE KANFANAR KANFANAR 19. studeni GODINA: XIX BROJ: 7 IZDAVAČ: OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE KANFANAR UREDNIŠTVO: TRG

S L U Ž B E N I G L A S N I K OPĆINE KANFANAR KANFANAR 19. studeni GODINA: XIX BROJ: 7 IZDAVAČ: OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE KANFANAR UREDNIŠTVO: TRG S L U Ž B E N I G L A S N I K OPĆINE KANFANAR KANFANAR 19. studeni 2013. GODINA: XIX BROJ: 7 IZDAVAČ: OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE KANFANAR UREDNIŠTVO: TRG MARKA ZELJKA 6 52352 KANFANAR, TEL.: (052) 825-003

Више

12-Bankarske usluge - Prijedlog Odluke o odabiru

12-Bankarske usluge - Prijedlog Odluke o odabiru REPUBLICA DI CROAZIA REGIONE ISTRIANA Upravni odjel za proračun i financije KLASA: 406-01/14-01/09 URBROJ: 2163/1-07/1-14-14 Pula, 28. studeni 2014. putem STRUČNE SLUŽBE SKUPŠTINE Pazin Dršćevka 3 PREDMET:

Више

Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i

Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i 01/17), a u svezi s čl. 48. Zakona o lokalnoj i područnoj

Више

1.pdf

1.pdf Na temelju čl. 10. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i 01/17), a u svezi s čl. 48. Zakona o lokalnoj i područnoj

Више

1.pdf

1.pdf Klasa: 021-05/15-01/59 Urbroj:2168/01-01-02-00-0009-15-4 Pula, 29.5.2015 GRADSKO VIJEĆE GRADA PULE - n/p vijećnicima, svima PREDMET: Interpelacija o potrebi rasprave u vezi donošenja Zaključka o dodjeli

Више

08-17 Prijedlog Odluke Vodnjanulante IDZ

08-17 Prijedlog Odluke  Vodnjanulante IDZ REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA ŽUPAN KLASA: 510-01/17-01/10 URBROJ: 2163/1-01/8-17-6 Pula, 6. prosinca 2017. SKUPŠTINA ISTARSKE ŽUPANIJE n/r predsjednika Valtera Drandića Dršćevka 3 52 000 PAZIN

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA GRAD BIOGRAD NA MORU STRATEGIJA UPRAVLJANJA I RASPOLAGANJA IMOVINOM U VLASNIŠTVU GRADA BIOGRADA NA MORU ZA RAZDOB

REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA GRAD BIOGRAD NA MORU STRATEGIJA UPRAVLJANJA I RASPOLAGANJA IMOVINOM U VLASNIŠTVU GRADA BIOGRADA NA MORU ZA RAZDOB REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA GRAD BIOGRAD NA MORU STRATEGIJA UPRAVLJANJA I RASPOLAGANJA IMOVINOM U VLASNIŠTVU GRADA BIOGRADA NA MORU ZA RAZDOBLJE OD 2017. 2021. GODINE I. UVOD Strategija upravljanja

Више

P/ Na temelju članka 23. Statuta Hrvatske energetske regulatome agencije, klasa: /13-01/05, urbroj: /13-14, od 16. listopada i

P/ Na temelju članka 23. Statuta Hrvatske energetske regulatome agencije, klasa: /13-01/05, urbroj: /13-14, od 16. listopada i P/115144 Na temelju članka 23. Statuta Hrvatske energetske regulatome agencije, klasa: 011-01/13-01/05, urbroj: 371-01/13-14, od 16. listopada 2013. i članka 22. stavka 1. Pravilnika o unutarnjoj reviziji

Више

(Microsoft Word - DT Sun\350ane elektrane instalirane snage iznad 10 do uklju\350ivo 30 kW.doc)

(Microsoft Word - DT Sun\350ane elektrane instalirane snage iznad 10 do uklju\350ivo 30 kW.doc) str. 1 od 7 Dijagram tijeka A.2. Registracija djelatnosti Trgovački sud ili županijski ured ili ured Grada Zagreba Obrasci: - Zahtjev za upis u sudski registar podnosi se, ili - Zahtjev za izdavanje obrtnice

Више

Registar ugovora

Registar ugovora Naručitelj: ISTARSKA ŽUPANIJA, 52000 Pazin, Dršćevka 3 OIB: 90017522601 Na temelju članka 21. stavka 1. Zakona o Javnoj nabavi (NN 90/11, 83/13, 143/13, 13/14) naručitelj vodi REGISTAR UGOVORA O JAVNOJ

Више

Microsoft Word - Novo Microsoft Wordov dokument.doc

Microsoft Word - Novo Microsoft Wordov dokument.doc REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD PAZIN Gradonačelnik KLASA: 602-02/14-01/08 URBROJ: 2163/01-01-01-14-4 Pazin, 17. ožujka 2014. PREDSJEDNIKU GRADSKOG VIJEĆA P A Z I N Predmet: Financijski izvještaj

Више

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA LJUBEŠĆICA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: /16-01/14 URBROJ: 2186/ Ljubešćica, 20. prosinca 201

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA LJUBEŠĆICA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: /16-01/14 URBROJ: 2186/ Ljubešćica, 20. prosinca 201 REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA LJUBEŠĆICA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: 363-01/16-01/14 URBROJ: 2186/025-01-16-3, 20. prosinca 2016. Na temelju članka 30. stavka 3. Zakona o komunalnom gospodarstvu

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA OPĆINA SVETI LOVREČ PRIJEDLOG KLASA: URBROJ: Sv. Lovreč, Temeljem članka 37., članka 39. i članka 43. Zakona o pr

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA OPĆINA SVETI LOVREČ PRIJEDLOG KLASA: URBROJ: Sv. Lovreč, Temeljem članka 37., članka 39. i članka 43. Zakona o pr REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA OPĆINA SVETI LOVREČ PRIJEDLOG KLASA: URBROJ: Sv. Lovreč, Temeljem članka 37., članka 39. i članka 43. Zakona o proračunu ("Narodne novine" broj 87/08, 136/12, 15/15),

Више

KLASA: /13-01/02 URBROJ: 2140/ Krapina, 5. prosinca ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA PREDMET: Prijedlog odluke o stjecanju nekretnina od Gra

KLASA: /13-01/02 URBROJ: 2140/ Krapina, 5. prosinca ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA PREDMET: Prijedlog odluke o stjecanju nekretnina od Gra KLASA: 947-01/13-01/02 URBROJ: 2140/01-02-13-2 Krapina, 5. prosinca 2013. ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA PREDMET: Prijedlog odluke o stjecanju nekretnina od Grada Krapine za projekt Poduzetnički inkubator Krapinsko-zagorske

Више

Microsoft Word - odluka o komunalnoj naknadi (Automatski spremljeno)

Microsoft Word - odluka o komunalnoj naknadi (Automatski spremljeno) REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA OPĆINA PISAROVINA Općinsko vijeće Na temelju članka 95. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine broj 68/18) i članka 17. Statuta Općine Pisarovina ( Službene

Више

ISSN X MJESEČNI STATISTIČKI BILTEN 9 Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Pula Godina: XXIII/2018

ISSN X MJESEČNI STATISTIČKI BILTEN 9 Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Pula Godina: XXIII/2018 ISSN 2584-783X MJESEČNI STATISTIČKI BILTEN 9 Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Pula Godina: XXIII/2018 IMPRESUM NAKLADNIK: Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Pula, Benediktinske

Више

Page 1 of 5 NN 1/2019 (2.1.2019.), Pravilnik o dopuni Pravilnika o sadržaju i obliku obrazaca na kojima se podnose podnesci u izvansudskom postupku i postupku stečaja potrošača MINISTARSTVO PRAVOSUĐA 22

Више

SADRŽAJ 9 PREDGOVOR... 5 RIJEČ O DJELU... 7 POPIS KRATICA UVOD REFORMA BAVARSKOG ZAKONA O GRADNJI Učinak reforme Bavarsko

SADRŽAJ 9 PREDGOVOR... 5 RIJEČ O DJELU... 7 POPIS KRATICA UVOD REFORMA BAVARSKOG ZAKONA O GRADNJI Učinak reforme Bavarsko SADRŽAJ 9 PREDGOVOR... 5 RIJEČ O DJELU... 7 POPIS KRATICA... 15 1. UVOD... 17 2. REFORMA BAVARSKOG ZAKONA O GRADNJI... 21 2.1. Učinak reforme Bavarskog zakona o gradnji 21 2.2. Dozvole za gradnju građevina

Више

TOČKA 3. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje trgovačkom društvu ENERGO d.o.o. Rijeka kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.

TOČKA 3. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje trgovačkom društvu ENERGO d.o.o. Rijeka kod Erste&Steiermarkische Bank d.d. TOČKA 3. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje trgovačkom društvu ENERGO d.o.o. Rijeka kod Erste&Steiermarkische Bank d.d. R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD

Више

OPĆINA MARIJA GORICA 1. Plan nabave roba, radova i usluga u godini Plan prijma u službu u Jedinstveni upravni odjel Općine Marija Gorica

OPĆINA MARIJA GORICA 1. Plan nabave roba, radova i usluga u godini Plan prijma u službu u Jedinstveni upravni odjel Općine Marija Gorica OPĆINA MARIJA GORICA 1. Plan nabave roba, radova i usluga u 2017. godini...2 2. Plan prijma u službu u Jedinstveni upravni odjel Općine Marija Gorica u 2017. godini...6 3. Plan prijma na stručno osposobljavanje

Више

Temeljem članka 35. i članka 219. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima ( Narodne novine broj: 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 114/01, 79/

Temeljem članka 35. i članka 219. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima ( Narodne novine broj: 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 114/01, 79/ Temeljem članka 35. i članka 219. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima ( Narodne novine broj: 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09, 153/09, 143/12, 152/14,

Више

(Microsoft Word - Zdravstveno veleu\350ili\232te u Zagrebu.doc)

(Microsoft Word - Zdravstveno veleu\350ili\232te u Zagrebu.doc) REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZDRAVSTVENO VELEUČILIŠTE U ZAGREBU Zagreb, veljača 2011. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O VELEUČILIŠTU 2 Djelokrug rada i unutarnje

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI GRAD VUKOVAR Vinkovci, kolovoz 2014.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI GRAD VUKOVAR Vinkovci, kolovoz 2014. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI GRAD VUKOVAR Vinkovci, kolovoz 2014. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O GRADU 2 Djelokrug rada i unutarnje

Више

14-NADOPUNA-Prijedlog Odluke o poništenju

14-NADOPUNA-Prijedlog Odluke o poništenju REPUBLIKA HRVATSKA REGIONE ISTRIANA Služba za javnu nabavu KLASA:406-01/13-01/01 URBROJ: 2163/1-02/1-14-11 Pula, 27. veljače 2014.g. ŽUPAN putem STRUČNE SLUŽBE SKUPŠTINE Pazin Dršćevka 3 PREDMET: Prijedlog

Више

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine broj 86/08, 61 Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61/11 i 4/18) Gradonačelnik Grada Rijeke, na prijedlog

Више

Tablica broj 1

Tablica broj 1 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Koprivnica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI OPĆINA KALINOVAC Koprivnica, kolovoz 2017. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O OPĆINI 2 Djelokrug i unutarnje

Више

Slide 0

Slide 0 Uspostavljanje modela destinacijskih menadžment organizacija (DMO) u Istri Pula, 13. prosinca 2013. 0 Globalna praksa / Upravljački standard (4 razine) Nacionalni turistički ured je promotor države, njenih

Више