Jer za svoje dete želim samo najbolje Dečja obuća Ciciban

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Jer za svoje dete želim samo najbolje Dečja obuća Ciciban"

Транскрипт

1 Jer za svoje dete želim samo najbolje Dečja obuća Ciciban

2

3 Draga mama, Moja stopala su vrlo osetljiva na tvoj dodir i toplotu. Preko njih dobijam podsticaje koji su važni za razvoj moje ravnoteže i hoda, a u isto vreme podstiču zadovoljstvo. Mama, ne zaboravi da nežno izmasiraš i izljubiš moja stopala... obećavam da će radost uroditi sa puno smeha! Mama, dobrodošla u Ciciban! Ovde će se stručnjaci sa ljubavlju pobrinuti za moje nogice.

4 Mama, da li si znala? Bosih nogu naokolo! Najprirodnije je da hodamo bosi po površini kao što je šljunak, pesak ili trava. Ove površine podstiču prirodni razvoj mišića stopala i stimulišu nervne završetke. Ako je moguće, deca treba da hodaju po što manje ravnim površinama i tako podstiču kretanje i razvoj mišića stopala. Ne brini za moje ravne tabane. Tokom prvih meseci, dečje stopalo još nije prilagođeno za opterećenje i hodanje. Noga je meka i elastična, spoljašnji uzdužni luk stopala tokom prve godine se već nazire, ali je ispunjen masnim tkivom. Noga mališana izgleda pljosnato zbog čega roditelji pretpostavljaju da njihovo dete ima ravna stopala, međutim, u većini slučajeva reč je o prolaznom stanju u razvoju stopala. Moje nogice su jedinstvene. Stopalo svakog deteta je tokom razvoja svojstveno i razlikuje se od deteta do deteta, stoga se ne preporučuje da nosi obuću koju su nosila druga deca.

5 Leva nije ista kao desna! Levo i desno stopalo deteta mogu da se razlikuju, stoga je važno da prilikom kupovine novih cipela dete isproba obe cipele. Posle vrtića u prodavnicu. Popodne su stopala, usled opterećenje tokom dana, duža i šira nego ujutru, zato je preporučivo da cipele kupujete popodne. Povedi me sa sobom! Prilikom kupovine cipela dete povedite sa sobom. Cipele treba da proba stojeći, jer su stopala tada duža nego u sedećem ili ležećem položaju. Zbog različitih modela cipela, važno je i da dete napravi nekoliko koraka u njima, jer tako možemo lakše da procenimo da li su model i veličina adekvatni, kao i to kako se dete u njima oseća. Ako će dete cipele nositi kada ima čarape, treba da ih obuje dok proba obuću. Barem dva para cipela. Bez obzira na kvalitet dečje obuće, preporučujemo da dete ima barem dva para obuće koje menja.

6 Mama, pogledaj kako brzo rastem! 12 godina 1 godina Dečje stopalo raste izuzetno brzo, ali postupno. Istraživanja su pokazala da je dečje stopalo na rođenju dugo 5-7 cm, što predstavlja 40% njegove konačne dužine. Već tokom prve godine, dečje stopalo se poveća za približno 4,5 cm ili 70% svoje dužine. Razvoj luka stopala završava se tek oko 6. godine starosti, a konačni oblik dobija u pubertetu, odnosno do 12. godine. rođenje Prve godine života su najvažnije za razvoj dečjeg stopala, koji je bez sumnje povezan i sa nošenjem adekvatnih dečjih cipela. Redovno proveravaj veličinu mojih cipela da mi ne bi bile premale!

7 Koliko često treba proveravati veličinu cipela? 12 godina 4-6 meseci 3 godine 3-4 meseca 2 godine 2-3 meseca 1 godina 6-8 nedelja Tokom ranog razvoja, dečje stopalo je meko; kosti stopala, ligamenti i mišići se tek razvijaju. Nošenje tesne i uske obuće zato može u ovom periodu da utiče na razvoj nepravilnosti odraslog stopala. Deca se obično ne žale zbog premale ili preuske obuće, stoga je redovno proveravanje veličine cipela veoma važno.

8 Mama, koja mi veličina odgovara? Proveravanje veličine cipela dodirom prstiju na prednjem delu cipela nije preporučivo jer mnoga deca tom prilikom atomatski skrče prste. Za najpreciznije merenje i savet u vezi sa veličinom cipela možete da dođete u Cicibanovu prodavnicu. Tamo će vam ljubazno i stručno osoblje izmeriti dužinu stopala vašeg mališana i pomoći da izaberete pravu veličinu i model cipela s obzirom na oblik dečjeg stopala. Adekvatnu veličinu cipela možete jednostavno da izmerite i uz upotrebu merača. Cicibanov merač zajedno sa uputstvima nalazi se na poslednjoj stranici brošure. Za slobodno kretanje stopala i njegov prirodni razvoj važno je da proverite da li je između palca i prednjeg dela cipele, kao i između pete i zadnjeg dela cipele dovoljno prostora. U cipeli treba da bude dovoljno prostora da se moja noga slobodno kreće i prirodno razvija.

9

10 Mama, da li umeš da izabereš prave cipele za mene? Svaki roditelj želi da njegovo dete što bezbednije i prijatnije otkriva svet. Većina dece u uzrastu od devetog do osamnaestog meseca pokušava da napravi svoje prve korake. Kako za prve, tako i za sve dalje korake potreban je pravilan izbor obuće kojom stopalo prati svoj prirodni razvoj i tako doprinosi pravilnom držanju tela. Roditelji moraju da obrate pažnju prilikom kupovine dečjih cipela da izaberu adekvatnu dečju obuću.

11 Dovoljno široke Cipele ne smeju da budu tesne u prednjem delu stopala po širini ili dužini, jer su dečja stopala obično na tom mestu šira i zato mogu da nažuljaju. Prednji deo cipele, dakle, treba da bude dovoljno širok da dete može prstima da zagrabi podlogu, ali ne i preveliki da stopalo u njemu pliva ili da se cipela izuva. Važno je i to da je cipela adekvatno duboka i ne prelazi gležanj, osim kada to zahtevaju vremenski uslovi. Savitljiv đon Elastičnost đona, dobra savitljivost preko osnovnih članaka prstiju i meki gornji deo karakteristike su dobre cipele. Za bezbednost deteta važno je i da đon ne kliza i da se dobro drži podloge. Pored toga, preporučujemo vam da izaberete cipele sa niskim zadnjim delom đona da se težina ravnomerno rasporedi na celo stopalo. Prirodni materijali Upotreba prirodnih materijala omogućava veću propustljivost vazduha i savitljivost cipele. Preporučujemo vam i da svaka cipela ima unutrašnji anatomski uložak od mekog i prirodnog materijala za optimalnu udobnost dečje noge.

12 Mama, Ciciban će da bude pravi za mene! Razvijene samo za decu U Cicibanovom odeljenju za razvoj, konstantno se odvija razvoj visokokvalitetne dečje obuće. To dokazuje i redovna saradnja sa priznatim stručnjacima i lokalnim vrtićima.

13 Brižljivo napravljene u Sloveniji Ciciban je visokokvalitetni slovenački proizvod, plod stručnog znanja više generacija u kombinaciji sa savremenom tehnologijom. Svaku cipelu izrađuje više od 100 pari ruku iskusnih stručnjaka. Izabrani materijali Proizvodnja cipela je ekološka i zasniva se na redovnom proveravanju kvaliteta osnovnih materijala, zato uvek ističemo prirodnu kožu i lepak na osnovu vode. Savremeno osmišljene Cicibanovo odeljenje modelara prati aktuelne modne trendove i usko sarađuje sa italijanskim dizajnerima i stručnjacima u oblasti dečje obuće. Svaka kolekcija izražava najnovije modne smernice u oblasti dizajna, boja i materijala.

14 60 godina ljubavi prema obućarstvu Dečja obuća Ciciban zasniva se na tradiciji koja traje duže od 60 godina i koja objedinjuje znanje i ljubav prema izradi dečje obuće. Porodično preduzeće se posvećuje dečjim nogicama još od godine. Ljubav i briga za prirodan razvoj dečjih stopala, dugogodišnja iskustva i znanje predstavljaju vrednosti koje povezuju zaposlene, a u isto vreme donose nova znanja za visokokvalitetnu dečju obuću. Danas je Ciciban, uz Srbiju, prisutan u više od 10 evropskih država, kao i u Australiji i Kanadi.

15 Mama, da li znaš kako se prave cipele? penasta guma za meki hvataj noge podupirač pete za očuvanje oblika cipele prirodna koža za savitljivost kapica za zaštitu prstiju unutrašnji deo od prirodnih celuloznih vlakana kožna tabanica za prozračnost anatomski uložak za udobnost gumeni đon protiv klizanja * Slika je simbolična. Opisane karakteristike mogu da se razlikuju u zavisnosti od modela. Umetnost obućarstva Baš kao i deca i njihova stopala su jedinstvena. Svaka cipela se oblikuje po kalupu. Ciciban je oblikovao već više od 50 različitih kalupa i na osnovu njih razvio brojne linije i modele cipela koje su prikladne za svako dečje stopalo.

16 Ciciban za svaku priliku Deca imaju veoma različita stopala - uska ili široka, a mogu da se razlikuju i po visini risa. Upravo zbog toga je Ciciban razvio različite linije modela da bi svako dete moglo da nađe adekvatne cipele za sebe. Širok asortiman Cicibanovih linija i modela odgovara svih uzrastima i za sve dečje aktivnosti. Cipele za prve korake Za učenje prvih koraka stručnjaci su napravili različite linije i modele cipela koje odgovaraju različitim dečjim stopalima. Cipele su napravljene od najkvalitetnije prirodne kože. Odlikuju se udobnim unutrašnjim delom i elastičnim đonom, što omogućava potrebnu savitljivost cipele. Upravo ta savitljivost je važna prilikom puzanja deteta u početnoj fazi i kasnije prilikom učenja prvih koraka. Anatomski oblikovan uložak unutar cipele nežno obuhvata uzdužni luk stopala i detetu nudi optimalnu udobnost prilikom hodanja.

17 linija OVER savitljivo i udobno linija MARINES linija MINI prirodno i meko moderno i lako Kod kuće i u vrtiću raznobojno i prijatno Patofne iz linije Ciciban HOME razvijene su za dečje aktivnosti kod kuće i u vrtiću ili školi. Šarene i meke Ciciban patofne od prirodnih materijala pravi su izbor za dečje nogice koje provode veći deo dana u patofnama.

18 Nestašni dečaci Cipele, sportske cipele, sandale i duboke cipele. Dečaci svih uzrasta uvek nađu nešto za sebe u Cicibanu. Zabavni dezeni, prirodni materijali i udobnost savršeno se izražavaju na svim modelima za dečake. u boji i urbano sportsko i vragolasto toplo i praktično letnje i otvoreno

19 Romantične devojčice Baletanke, čizme, sandale ili cipele. Za sve devojčice koje žele da razviju svoj stil i traže savršen par cipela koji se slaže s njihovom odevnom kombinacijom. Moderni materijali, prefinjeno izabrani svetlucavi detalji i nežni dezeni nude širok izbor za svaku priliku. svečano i šik elegantno i nežno za svaki dan i udobno jedinstveno i smelo

20 opušteno i razigrano Tokom leta, dečje noge vole da budu na vazduhu. Specifičnost letnje kolekcije su sandale linije BIO od prirodnih materijala koje su izuzetno udobne, jer se oblikuju po dečjem stopalu. Gumeni đon nudi izuzetnu mekoću i savitljivost tokom hodanja ili igranja deteta. Ja i moja mama Ciciban se pobrinuo i za tinejdžere i odrasle, jer pravi The Next obuću u većim brojevima (od broja 36 naviše). Omiljena je kod mama koje žele da budu u istom stilu kao i njihove devojčice.

21 Za slobodno vreme deci je potrebna udobna, ali moderna sportska obuća. Linija SPORT nudi širok izbor lakih i modernih patika koje su primerene za decu i za odrasle do veličine 40. zabavno i svestrano Dečja igra se nastavlja po kiši ili snegu kada skakanje po baricama ili snegu ima posebnu čar. Za bezbednu i bezbrižnu igru na snegu pobrinuće se cipele za sneg iz linije SNOW kod kojih je ugrađena C-tex vodootporna membrana koja istovremeno omogućava protok vazduha. Membrana štiti stopala od spoljašnjih vremenskih uticaja i omogućava im da optimalno dišu. vodootporne štite od vetra prozračne tople bezbrižno i bezbedno

22 Jedna cipela, a toliko prednosti Cipele razvijene samo za decu Brižljivo izabrani materijali za savitljivost i propuštanje vazduha u cipeli Anatomski oblik za optimalnu udobnost Savitljiv đon koji ne kliza po podlozi Višegodišnje iskustvo Ljubav i briga za dečje nogice Savremeno dizjanirane Izrađene u Sloveniji

23 Cicibanov merač Dete treba da stoji tokom merenja. Ako će dete cipele nositi kada ima čarape, treba da ih ima dok proba obuću. Stopalo treba da se poravna sa podlogom. Izračunavanje broja cipela je informativne prirode i zavisi i od izabranog modela cipela. Merač meri dečje nogice, a kod Cicibana možete dobiti obuću sve do broja 40. Mama, moja peta treba da dodiruje ovu crtu.

24 Dođi, mama, idemo u Ciciban! Uvoznik za Srbiju Planika doo Bulevar vojvode Stepe 86, Novi Sad Proizvođač AFIT d. o. o. Miren 129, 5291 Miren, Slovenija Beograd: Ciciban, Knez Mihailova 32, tel: Ciciban, Ušće Shopping Center, II sprat, tel: Ciciban, Delta City, I sprat, tel: Ciciban, Centar, Prote Mateje 62, tel: Ciciban, Banovo brdo, Ščerbinova 6, tel: Planika, Big Fashion centar, Višnjička 84, tel: Planika, Bulevar Kralja Aleksandra 52, tel: Planika, Stadion Voždovac centar, II sprat, tel: Planika, Zemun Park, Autoput za Novi Sad , tel: Planika, Shoppi Borča, Zrenjaninski put, tel: Planika, Immocentar, Gandijeva 21, tel: Novi sad: Planika, Mercator centar, Bulevar oslobođenja br. 102, tel: Planika, BIG Center, Sentandrejski put 11, tel: Niš: Ciciban, Centar, Obrenovićeva 55, tel: Planika, Stop Shop Centar, tel: Kragujevac: Planika Plaza centar, Bul. Kraljice Marije bb, tel: Valjevo: Planika, Stop Shop Centar, tel: Lazarevac: Planika, Stop Shop, Železnička bb, tel: Šabac: Planika, Roda centar, Jovana Cvijića bb, tel: Jagodina: Planika, Vivo Shopping Park, S. Ivanovića bb, tel: Zrenjanin: Planika, Aviv Centar, Bagljaš, tel: Vršac: Planika, Stop Shop, Bul. Miloša Obilića bb, tel:

BROSURA_CICIBAN2014_HRV_160x160mm

BROSURA_CICIBAN2014_HRV_160x160mm Jednostavno prirodno, od prvih koraka naprijed. Prvi korak je najvažniji Dragi roditelji, Svi želimo, da naše dijete raste i razvija se zdravo te da mu pri tom osiguramo koliko je god u našoj moći, udobne

Више

“METEOR”

“METEOR” AKTIVNOSTI FIRME PROAMBO d.o.o, preduzeće za projektovanje i inženjering Projektovanje: 2007 Investitor JOTAING, Žikice Jovanović 5, Loznica Idejni projekat za poslovno-stambeni objekat na Slaviji 2007

Више

EI Bewegung Mt, bosnisch, serbisch, kroatisch

EI Bewegung Mt, bosnisch, serbisch, kroatisch Kretanje (Bewegung) od 0 do 12 meseci (0 bis 12 Monate) Serbisch/Kroatisch/Bosnisch Savetovalište za majke i očeve, St. Gallen Mütter- und Väterberatung, St. Gallen Version 07.2008 Kretanje čini snažnim

Више

Број: 164/1 Београд, НОВИ ПРОПИСИ (ПОЈАШЊЕЊА) О ЗАШТИТАМА И ДОДАТНОЈ ОПРЕМИ ИГРАЧА После објављивања ИХФ правила игре, која су ступила на с

Број: 164/1 Београд, НОВИ ПРОПИСИ (ПОЈАШЊЕЊА) О ЗАШТИТАМА И ДОДАТНОЈ ОПРЕМИ ИГРАЧА После објављивања ИХФ правила игре, која су ступила на с Број: 164/1 Београд, 6.09.2017. НОВИ ПРОПИСИ (ПОЈАШЊЕЊА) О ЗАШТИТАМА И ДОДАТНОЈ ОПРЕМИ ИГРАЧА После објављивања ИХФ правила игре, која су ступила на снагу 1. јула 2016. године, а која је Заједница судија

Више

Förskolan och förskolaklassen - för nyanlända

Förskolan och förskolaklassen - för nyanlända Шведско школство за новодошле Serbiska За ваше дете од 1 до 6 година Обданиште и забавиште Овако изгледа шведско школство Средња школа Младе особе од 16 до 20 година, добровољно Основна школа Младе особе

Више

promocija MAJICA SAFETY SHOP

promocija MAJICA SAFETY SHOP Proleće i leto za nas znače - boje. Za predstojeću sezonu smo pripremili do sada najširi asortiman majica, dukserica, pantalona i šortseva iz uvoznog programa i domaće proizvodnje. Većina artikala je na

Више

48-Blazevic.indd

48-Blazevic.indd znanstveni radovi izvan teme Iva Blažević Damir Božić Jelena Dragičević Originalni znanstveni rad RELACIJE IZMEĐU ANTROPOLOŠKIH OBILJEŽJA I AKTIVNOSTI PREDŠKOLSKOG DJETETA U SLOBODNO VRIJEME 1. UVOD Tjelesno

Више

Разред: I Наставна јединица Тип часа Циљ часа Задаци часа Наставне методе Наставна средства ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ конбинације скокова у разним кретним зад

Разред: I Наставна јединица Тип часа Циљ часа Задаци часа Наставне методе Наставна средства ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ конбинације скокова у разним кретним зад Разред: I Наставна јединица Тип часа Циљ часа Задаци часа Наставне методе Наставна средства ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ конбинације скокова у разним кретним задацима oбрада оспособити ученике да правилно изводе

Више

O PROJEKTU KONCEPT PROJEKTA Posebna pažnja posvećena je usklađivanju optimalnog odnosa strukture i kvadrature, kroz racionalnu i efikasnu organizaciju

O PROJEKTU KONCEPT PROJEKTA Posebna pažnja posvećena je usklađivanju optimalnog odnosa strukture i kvadrature, kroz racionalnu i efikasnu organizaciju O PROJEKTU KONCEPT PROJEKTA Posebna pažnja posvećena je usklađivanju optimalnog odnosa strukture i kvadrature, kroz racionalnu i efikasnu organizaciju. Najviši nivo opremljenosti, uvođenje najmodernijih

Више

Slide 1

Slide 1 ОДРЖИВА ЕКО ШКОЛА КАО НАЧИН ЖИВЉЕЊА ЗАШТО? мр ГОРДАНА БРУН Школа за опстанак ЈЕДАН ОД ВАЖНИХ КОРАКА НА ПУТУ ОСВЕШЋИВАЊА КА НОВОМ ДРУШТВУ И НОВОМ ЧОВЕКУ КРОЗ НОВО ВАСПИТАЊЕ УСМЕРЕНО КА ЗДРАВОЈ ПОТРОШЊИ

Више

Uloga nastavnika u kreiranju emocionalne atmosfere u odjeljenju

Uloga nastavnika u kreiranju emocionalne atmosfere u odjeljenju УЛОГА НАСТАВНИКА У КРЕИРАЊУ ЕМОЦИОНАЛНЕ АТМОСФЕРЕ У ОДЈЕЉЕЊУ Драгица Ожеговић Ако је васиона заиста безгранична а природа неисцрпна у свом стваралаштву, онда једини модел те безграничности јесте ДИЈЕТЕ

Више

Predavanje 8-TEMELJI I POTPORNI ZIDOVI.ppt

Predavanje 8-TEMELJI I POTPORNI ZIDOVI.ppt 1 BETONSKE KONSTRUKCIJE TEMELJI OBJEKATA Prof. dr Snežana Marinković Doc. dr Ivan Ignjatović Semestar: V ESPB: Temelji objekata 2 1.1. Podela 1.2. Temelji samci 1.3. Temeljne trake 1.4. Temeljne grede

Више

Систем правосуђа Р. бр СИСТЕМ ПРАВОСУЂА УПРАВА ЗА ИЗВРШЕЊЕ КРИВИЧНИХ САНКЦИЈА ДИРЕКЦИЈА ЗА УПРАВЉАЊЕ ОДУЗЕТОМ ИМОВИН

Систем правосуђа Р. бр СИСТЕМ ПРАВОСУЂА УПРАВА ЗА ИЗВРШЕЊЕ КРИВИЧНИХ САНКЦИЈА ДИРЕКЦИЈА ЗА УПРАВЉАЊЕ ОДУЗЕТОМ ИМОВИН Р. бр. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 СИСТЕМ ПРАВОСУЂА УПРАВА ЗА ИЗВРШЕЊЕ КРИВИЧНИХ САНКЦИЈА ДИРЕКЦИЈА ЗА УПРАВЉАЊЕ ОДУЗЕТОМ ИМОВИНОМ ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ АПЕЛАЦИОНИ СУД У

Више

Odabranih 58 referentnih objekata Austrotherm d.o.o. (period ).xlsx

Odabranih 58 referentnih objekata Austrotherm d.o.o. (period ).xlsx Odabrani referentni objekti Austrotherm d.o.o (period - 2006) Objekat "M", Metalac, Gornji Milanovac 2019 EPS A150: 300m 3, d=2cm-24cm (ravan krov) EPS T650: 4.000m 2, d=3cm (ravan krov) XPS 30: 18m 3,

Више

untitled

untitled Dacia Sandero Stepway Think big Dacia Sandero Stepway Malo visine dobro bi vam došlo, zar ne? Viši, sa više stila i opreme! Sandero Stepway prolazi svuda, a gde prođe neće ostati nezapažen. Osim svih prednosti

Више

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE SREMSKA MITROVICA Sremska Mitrovica, avgust godine

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE SREMSKA MITROVICA Sremska Mitrovica, avgust godine SREMSKA MITROVICA Sremska Mitrovica, avgust 2014. godine Istraživanje zadovoljstva korisnika radom izabranih lekara u službi za stomatološku zdravstvenu zaštitu dece sprovedeno je 25. novembra 2013. godine

Више

OIM P.indd

OIM P.indd FEN ZA KOSU HAIR DRYER IONIC HD 8780 G H F E D C B A I 2 Fen za kosu HD 8780 Molimo pratite sljedeće instrukcije kada koristite uređaj. - Nikad ne koristite uređaj u kupatilu, pod tušem, ili blizu bilo

Више

Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам напра

Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам напра Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам направила тест у Гугл документу који су ученици са одушевљењем

Више

BEOGRAD Ime prezime: Datum i mesto rođenja: JMBG/BROJ PASOŠA polaznika kampa: JMBG/BROJ PASOŠA roditelja: ADRESA stanovanja: Telefon i

BEOGRAD Ime prezime: Datum i mesto rođenja: JMBG/BROJ PASOŠA polaznika kampa: JMBG/BROJ PASOŠA roditelja: ADRESA stanovanja: Telefon i BEOGRAD. 17-21.06.2019. Ime prezime: Datum i mesto rođenja: JMBG/BROJ PASOŠA polaznika kampa: JMBG/BROJ PASOŠA roditelja: ADRESA stanovanja: Telefon ili mobili: E-mail: Klub ili škola gde trenirate: Fudbalska

Више

Click to edit title

Click to edit title Kamp Ljubavi i Nade Stvarne potrebe Svake godine u Srbiji više od 350 dece oboli od malignih bolesti. Oni moraju biti podvrgnuti dugom i često invazivnom lečenju zbog kojeg moraju da provedu dug vremenski

Више

PRVI ONLINE HOME, LIFE STYLE MAGAZIN GODINA IV DEC/jAN 2013/14. BROJ 41 ENTERIJER: IZVAN VREMENA I PROSTORA DEKOR: BLUGIRL HOMEWARE

PRVI ONLINE HOME, LIFE STYLE MAGAZIN GODINA IV DEC/jAN 2013/14. BROJ 41   ENTERIJER: IZVAN VREMENA I PROSTORA DEKOR: BLUGIRL HOMEWARE PRVI ONLINE HOME, LIFE STYLE MAGAZIN GODINA IV DEC/jAN 2013/14. BROJ 41 www.ministudio.rs ENTERIJER: IZVAN VREMENA I PROSTORA DEKOR: BLUGIRL HOMEWARE KOLEKCIJA U POKRETU: MINI - DRUGA GENERACIJA Capo Nord

Више

OSNOVNI PODACI Goodyear FUELMAX GEN-2 Goodyear FUELMAX GEN-2 je nova serija teretnih pneumatika za upravljačku i pogonsku osovinu namenjenih voznim pa

OSNOVNI PODACI Goodyear FUELMAX GEN-2 Goodyear FUELMAX GEN-2 je nova serija teretnih pneumatika za upravljačku i pogonsku osovinu namenjenih voznim pa OSNOVNI PODACI Goodyear FUELMAX GEN- Goodyear FUELMAX GEN- je nova serija teretnih pneumatika za upravljačku i pogonsku osovinu namenjenih voznim parkovima koji obavljaju regionalni transport i prevoz

Више

Prodajna mesta Beograd xls

Prodajna mesta Beograd xls Naziv Prodavnica Adresa Lokacija 1 CER PROMET prod.1 Jedrenska 1 Đeram pijaca 2 ~ prod.2 Kapetan Mišina 30 Dorćol 3 MARKET PADINA Strugarska 1 Čukarička padina 4 TOPLICA TRADE d.o.o. Dragoslava Srejovića

Више

Dino block EN.indd

Dino block EN.indd Драги пријатељи! Ово је изванредна књига о диносаурима. Можете да бојите цртеже, да научите разне занимљивости, да откријете велику мистерију ових необичних гуштера, да их гледате директно на страницама

Више

U ekspoziturama AMSS počeo proces sertifikacije profesionalnih vozača!

U ekspoziturama AMSS počeo proces sertifikacije profesionalnih vozača! .Od danas, 31. januara 2019. godine, započet je proces sertifikacije profesionalnih vozača u ovlašćenim ekspoziturama Auto-moto saveza Srbije (AMSS). Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije

Више

УПОЗНАВАЊЕ Ова вежбанка, намењена деци млађег и средњег предшколског узраста (4 5 година), садржи разноврсне и забавне активности предвиђене за свакод

УПОЗНАВАЊЕ Ова вежбанка, намењена деци млађег и средњег предшколског узраста (4 5 година), садржи разноврсне и забавне активности предвиђене за свакод УПОЗНАВАЊЕ Ова вежбанка, намењена деци млађег и средњег предшколског узраста (4 5 година), садржи разноврсне и забавне активности предвиђене за свакодневни рад код куће: графомоторичке вежбе (вежбе из

Више

Microsoft Word - DEPCONV.SERBO_CIR.doc

Microsoft Word - DEPCONV.SERBO_CIR.doc 1 СВИ ПОДАЦИ О КАБИНИ ЗА ЛАКОВАЊЕ КРАТКЕ УПУТЕ ЗА ИЗРАЧУН И ОДАБИР ФИЛТЕРА ЗА ЧЕСТИЦЕ БОЈЕ Економично и еколошки исправно управљање кабинама за лаковање распршивањем постиже се провером неких основних

Више

Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko

Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko koraka od banjske promenade i parka. Spoj tradicionalnog

Више

NOVA ŠKODA SCALA

NOVA ŠKODA SCALA NOVA ŠKODA SCALA NOVI HRABRI SVET Nova ŠKODA SCALA je hrabar korak napred za brend. Sofisticirane konture modela, kroz atraktivno prelamanje svetlosti i senki, povezuju bezvremenski dizajn sa sportskim

Више

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ ОСНОВЕ ФИЗИЧКОГ И ЗДРАВСТВЕНОГ ВАСПИТАЊА Доц. др Александар Игњатовић 2016

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ ОСНОВЕ ФИЗИЧКОГ И ЗДРАВСТВЕНОГ ВАСПИТАЊА Доц. др Александар Игњатовић 2016 ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ ОСНОВЕ ФИЗИЧКОГ И ЗДРАВСТВЕНОГ ВАСПИТАЊА Доц. др Александар Игњатовић 2016 Садржај: ОСНОВНИ ПОЈМОВИ У ФИЗИЧКОЈ КУЛТУРИ... 11 1.1 Физичка култура... 11

Више

OSNOVNA ŠKOLA, VI RAZRED MATEMATIKA

OSNOVNA ŠKOLA, VI RAZRED MATEMATIKA OSNOVNA ŠKOLA, VI RAZRED MATEMATIKA UPUTSTVO ZA RAD Drage učenice i učenici, Čestitamo! Uspjeli ste da dođete na državno takmičenje iz matematike i samim tim ste već napravili veliki uspjeh Zato zadatke

Више

Srbija Cenovnik 15. JANUAR

Srbija Cenovnik 15. JANUAR Srbija Cenovnik 15. JANUAR 2017. www.mazda-rs.com Mazda2 (5 vrata) Mazda2 G75 Emotion 55 / 75 5 brzina 11.590 Mazda2 G75 Challenge 55 / 75 5 brzina 12.090 Mazda2 G90 Challenge 66 / 90 5 brzina 12.490 Mazda2

Више

Sedam prednosti bicikliranja za djecu

Sedam prednosti bicikliranja za djecu Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Sedam prednosti bicikliranja za djecu Vjerovali ili ne, vaše dijete može doživjeti nevjerojatne super moći

Више

Slide 1

Slide 1 Školski koordinator Eko programa: Snežana Perić- vaspitač Međunarodni vrtić u Beogradu (International Nursery School Belgrade) počeo je sa radom davne 1948. Osnovan je kao inicijativa roditelja i do danas

Више

promotivni period

promotivni period promotivni period METEOR je fabrika dekorativnih svetiljki i stubova čiji se proizvodi izdvajaju po svojoj funkcionalnosti, dizajnu i kvalitetu. Fabrika, od svog osnivanja 1960. godine, neprekidno unapređuje

Више

Letnji i celogodišnji pneumatici za putnicka, SUV, dostavna i laka teretna vozila 2016 Imajte na umu koliko možete da uštedite koristeći Sava pneumati

Letnji i celogodišnji pneumatici za putnicka, SUV, dostavna i laka teretna vozila 2016 Imajte na umu koliko možete da uštedite koristeći Sava pneumati Letnji i celogodišnji pneumatici za putnicka, SUV, dostavna i laka teretna vozila 2016 Imajte na umu koliko možete da uštedite koristeći Sava pneumatike... www.sava-tires.com Sava, pneumatici evropskog

Више

ИСТОРИЈСКИ АРХИВ ПОЖАРЕВАЦ Предшколска установа Љубица Вребалов Пожаревац АВАНТУРА У АРХИВУ Сликовница 6 +

ИСТОРИЈСКИ АРХИВ ПОЖАРЕВАЦ Предшколска установа Љубица Вребалов Пожаревац АВАНТУРА У АРХИВУ Сликовница 6 + ИСТОРИЈСКИ АРХИВ ПОЖАРЕВАЦ Предшколска установа Љубица Вребалов Пожаревац АВАНТУРА У АРХИВУ Сликовница 6 + ИСТОРИЈСКИ АРХИВ ПОЖАРЕВАЦ Предшколска установа Љубица Вребалов Пожаревац АВАНТУРА У АРХИВУ Сликовница

Више

2. MEĐUNARODNI RUKOMETNI TURNIR * T E R M E Č A T E Ž 2012 * B I L T E N 2 DEČACI 1998 / 2000 S L O V E N I J A Sport+ agencija za os

2. MEĐUNARODNI RUKOMETNI TURNIR * T E R M E Č A T E Ž 2012 * B I L T E N 2 DEČACI 1998 / 2000 S L O V E N I J A Sport+ agencija za os 2. MEĐUNARODNI RUKOMETNI TURNIR * T E R M E Č A T E Ž 2012 * B I L T E N 2 DEČACI 1998 / 2000 S L O V E N I J A 20 22. 04. 2012. Drugi međunarodni rukometni turnir za dečake rođene 1998 i 2000. godine,

Више

Број: 511/K/17/VIII-6 Датум: године ИЗМЕНА КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ БРОЈ 1. ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДОБАРА НАМЕШТАЈ ЈН МВ 06/2017 На основу члана

Број: 511/K/17/VIII-6 Датум: године ИЗМЕНА КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ БРОЈ 1. ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДОБАРА НАМЕШТАЈ ЈН МВ 06/2017 На основу члана Број: 511/K/17/VIII-6 Датум: 06.06.2017. године ИЗМЕНА КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ БРОЈ 1. ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДОБАРА НАМЕШТАЈ ЈН МВ 06/2017 На основу члана 63. став 1. Закона о јавним набавкама («Службени гласник

Више

cgo-cce-obrazovanje

cgo-cce-obrazovanje OBRAZOVANJE I OMLADINSKA POLITIKA U EU Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, a sprovodi ga Centar za građansko obrazovanje (CGO) u saradnji sa fondacijom Friedrich Ebert i NVO Natura. Sa budžetom od

Више

Veoma snažne samohodne kosačice BiG M Ugodno košenje! Milioni hektara pokošenih površina i na hiljade mašina u svakodnevnoj upotrebi u Bavarskoj, Japa

Veoma snažne samohodne kosačice BiG M Ugodno košenje! Milioni hektara pokošenih površina i na hiljade mašina u svakodnevnoj upotrebi u Bavarskoj, Japa Veoma snažne samohodne kosačice BiG M Ugodno košenje! Milioni hektara pokošenih površina i na hiljade mašina u svakodnevnoj upotrebi u Bavarskoj, Japanu ili u Kaliforniji. Mi znamo šta je od ključnog značaja

Више

OБЛАСТ: БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА ВЕШТАЧЕЊЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА 1. Израчунати зауставни пут (Sz) и време заустављања ако су познати следећи подаци: брзин

OБЛАСТ: БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА ВЕШТАЧЕЊЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА 1. Израчунати зауставни пут (Sz) и време заустављања ако су познати следећи подаци: брзин OБЛАСТ: БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА ВЕШТАЧЕЊЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА 1. Израчунати зауставни пут (Sz) и време заустављања ако су познати следећи подаци: брзина аутомобила пре предузетог кочења Vo = 68 km/, успорење

Више

ОСНОВНЕ СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ ДРУГА ГОДИНА СТУДИЈА школска 2017/2018 КЛИНИЧКА БИОМЕХАНИКА

ОСНОВНЕ СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ ДРУГА ГОДИНА СТУДИЈА школска 2017/2018 КЛИНИЧКА БИОМЕХАНИКА ОСНОВНЕ СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ ДРУГА ГОДИНА СТУДИЈА школска 2017/2018 КЛИНИЧКА БИОМЕХАНИКА Предмет: КЛИНИЧКА БИОМЕХАНИКА Предмет се вреднује са 9 ЕСПБ. Недељно има 6 часова активне наставе (4 часа предавања

Више

Bezmetalne i metal-keramičke krunice: Evo u čemu je razlika!

Bezmetalne i metal-keramičke krunice: Evo u čemu je razlika! Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Bezmetalne i metal-keramičke krunice: Evo u čemu je razlika! Krunice, osim što nadoknađuju izgubljene zube,

Више

FTN Novi Sad Katedra za motore i vozila Potrošnja goriva Teorija kretanja drumskih vozila Potrošnja goriva

FTN Novi Sad Katedra za motore i vozila Potrošnja goriva Teorija kretanja drumskih vozila Potrošnja goriva Ključni faktori: 1. ENERGIJA potrebna za kretanje vozila na određenoj deonici puta Povećanje E K pri ubrzavanju, pri penjanju, kompenzacija energetskih gubitaka usled dejstva F f i F W Zavisi od parametara

Више

Rano učenje programiranj

Rano učenje programiranj PREGLED ALATA ZA RANO UČENJE PROGRAMIRANJA Ivana Ružić, I. osnovna škola Čakovec Programiranje - nova pismenost Živimo u svijetu u kojem tehnologija brzo napreduje. Način na koji radimo, komuniciramo,

Више

vodič za os

vodič za os VODICČ ZA IZBOR OPERATIVNOG SISTEMA Kupovina novog računara podrazumeva između ostalog i detaljno proučavanje njegovih unutrašnjih komponenti. Potrebno je odabrati odgovarajući procesor, vrstu i količinu

Више

ZDRAV VRTIĆ 2014

ZDRAV VRTIĆ 2014 ZDRAV VRTIĆ 2018. U predškolskim ustanovama Naša radost u Subotici već 17 godina se sprovodi kontinuirana edukacija dece, a u Bambi u Bačkoj Topoli već 21 godina. Edukativni program u predškolskim ustanovama

Више

LETNJI KAMP SA BSK-OM NA KOPAONIKU dana Deca će u celodnevnom kontaktu sa prirodom našeg najlepšeg Nacionalnog parka Kopaonik razv

LETNJI KAMP SA BSK-OM NA KOPAONIKU dana Deca će u celodnevnom kontaktu sa prirodom našeg najlepšeg Nacionalnog parka Kopaonik razv LETNJI KAMP SA BSK-OM NA KOPAONIKU 22.08-30.08.2015. 8 dana Deca će u celodnevnom kontaktu sa prirodom našeg najlepšeg Nacionalnog parka Kopaonik razvijati motoričke i kondicione sposobnosti kroz razne

Више

PRVI ONLINE HOME, LIFE STYLE MAGAZIN GODINA IV OKTOBAR BROJ 39 ARHITEKTuRA: Kuća sa drvenom fasadom DEKOR: Hermes CHevaL d'ori

PRVI ONLINE HOME, LIFE STYLE MAGAZIN GODINA IV OKTOBAR BROJ 39   ARHITEKTuRA: Kuća sa drvenom fasadom DEKOR: Hermes CHevaL d'ori PRVI ONLINE HOME, LIFE STYLE MAGAZIN GODINA IV OKTOBAR 2013. BROJ 39 www.ministudio.rs ARHITEKTuRA: Kuća sa drvenom fasadom DEKOR: Hermes CHevaL d'orient FASHION: Boss orange SpA OF poiano RESORT JEzERO

Више

Microsoft Word - 1. REALNI BROJEVI- formulice

Microsoft Word - 1. REALNI BROJEVI- formulice REALNI BROJEVI Skup prirodnih brojeva je N={1,2,3,4,,6,7, } Ako skupu prirodnih brojeva dodamo i nulu onda imamo skup N 0 ={0,1,2,3, } Skup celih brojeva je Z = {,-3,-2,-1,0,1,2,3, } Skup racionalnih brojeva

Више

Turistička agencija Dream Land OTP 13/2015 Kralja Milana 15, Vračar, Beograd Tel 011/ , 011/ Fax 011/

Turistička agencija Dream Land OTP 13/2015 Kralja Milana 15, Vračar, Beograd Tel 011/ , 011/ Fax 011/ Turistička agencija Dream Land OTP 13/2015 Kralja Milana 15, Vračar, 11000 Beograd Tel 011/630-5500, 011/32 32 386 Fax 011/630-5501 office@dreamland.travel www.dreamland.travel GRČKA - LETO 2019. HANIOTI,

Више

Microsoft Word - Propozicije - DA LR LIGA Vrbovec 2019

Microsoft Word - Propozicije - DA LR LIGA Vrbovec 2019 Kalibar svi do uključivo 8,0 mm KLASE I PRAVILA F OPEN Ukupna masa puške do 10kg sa svim dodacima, optikom, ciljnicima, remenom i bipodom (dvonošcem). Nasloni za pušku prednji (bilo koji naslon dvonožac,

Више

Задовољство запослених у здравстеној заштити у СБО у години ЗАДОВОЉСТВО КОРИСНИКА ЗДРАВСТВЕНОМ ЗАШТИТОМ У СРЕДЊЕБАНАТСКОМ ОКРУГУ У ГОДИНИ

Задовољство запослених у здравстеној заштити у СБО у години ЗАДОВОЉСТВО КОРИСНИКА ЗДРАВСТВЕНОМ ЗАШТИТОМ У СРЕДЊЕБАНАТСКОМ ОКРУГУ У ГОДИНИ ЗАДОВОЉСТВО КОРИСНИКА ЗДРАВСТВЕНОМ ЗАШТИТОМ У СРЕДЊЕБАНАТСКОМ ОКРУГУ У 2011. ГОДИНИ ПРИМАРНА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА Испитивање задовољства корисника у примарној здравственој заштити спроведено је 5. децембра

Више

13/ tjedan Ponuda s letka vrijedi od do prodaje zaliha, odnosno najkasnije do Vrijedi samo u Hervis Split Joker Centa

13/ tjedan Ponuda s letka vrijedi od do prodaje zaliha, odnosno najkasnije do Vrijedi samo u Hervis Split Joker Centa 13/2016. - 23. tjedan Ponuda s letka vrijedi od 08. 06. do prodaje zaliha, odnosno najkasnije do 14. 06. 2016. Vrijedi samo u Hervis Split Joker Centar i City Center One. *Na posebno označene proizvode.

Више

Republika Srbija MINISTARSTVO PROSVJETE, NAUKE I TEHNOLOŠKOG RAZVOJA ZAVOD ZA VREDNOVANJE KVALITETA OBRAZOVANJA I ODGOJA ZAVRŠNI ISPIT NA KRAJU OSNOVN

Republika Srbija MINISTARSTVO PROSVJETE, NAUKE I TEHNOLOŠKOG RAZVOJA ZAVOD ZA VREDNOVANJE KVALITETA OBRAZOVANJA I ODGOJA ZAVRŠNI ISPIT NA KRAJU OSNOVN Republika Srbija MINISTARSTVO PROSVJETE, NAUKE I TEHNOLOŠKOG RAZVOJA ZAVOD ZA VREDNOVANJE KVALITETA OBRAZOVANJA I ODGOJA ZAVRŠNI ISPIT NA KRAJU OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA školska 2016/2017. godina TEST

Више

Na osnovu člana 33 stav 9 Zakona o zaštiti od nejonizujućih zračenja ( Službeni list CG, broj 35/13) Ministarstvo održivog razvoja i turizma, donijelo

Na osnovu člana 33 stav 9 Zakona o zaštiti od nejonizujućih zračenja ( Službeni list CG, broj 35/13) Ministarstvo održivog razvoja i turizma, donijelo Na osnovu člana 33 stav 9 Zakona o zaštiti od nejonizujućih zračenja ( Službeni list CG, broj 35/13) Ministarstvo održivog razvoja i turizma, donijelo je PRAVILNIK O BLIŽEM SADRŽAJU AKCIONOG PROGRAMA O

Више

KRITERIJI OCJENJIVANJA UČENIKA -2.r. PID

KRITERIJI OCJENJIVANJA UČENIKA -2.r. PID KRITERIJI OCJENJIVANJA UČENIKA PID 2.razred Usmeno ŠKOLA I DOM ( Teme :Ponašanje u školi i odnos među učenicima, Obitelj, Rodbina, Kultura stanovanja, Kućanski uređaji, Zaštita od požara, Upoznajmo svoje

Више

Разред: I Наставна јединица Тип часа Циљ часа Задаци часа Наставне методе Наставна средства ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ Суножно скакање Обрада Оспособљавање уче

Разред: I Наставна јединица Тип часа Циљ часа Задаци часа Наставне методе Наставна средства ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ Суножно скакање Обрада Оспособљавање уче Разред: I Наставна јединица Тип часа Циљ часа Задаци часа Наставне методе Наставна средства ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ Суножно скакање Обрада Оспособљавање ученика за правилно извођење суножних скокова одговарајућом

Више

Прва економска школа Београд РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СТАТИСТИКЕ март године ОПШТЕ ИНФОРМАЦИЈЕ И УПУТСТВО ЗА РАД Укупан број такмичарских

Прва економска школа Београд РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СТАТИСТИКЕ март године ОПШТЕ ИНФОРМАЦИЈЕ И УПУТСТВО ЗА РАД Укупан број такмичарских Прва економска школа Београд РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СТАТИСТИКЕ 9-30. март 019. године ОПШТЕ ИНФОРМАЦИЈЕ И УПУТСТВО ЗА РАД Укупан број такмичарских задатака је 10. Број поена за сваки задатак означен је

Више

Microsoft Word - Bilten 1 Sm. Palanka.doc

Microsoft Word - Bilten 1 Sm. Palanka.doc 2000.год. и млађи 26.0201 Група А A РК ПОЖАРЕВАЦ A РК СМЕДЕРЕВО A ОШ Р.ЛАЗИЋ АЗАЊА A РК ДОЛОВО Група В ВЖРК МЛАДОСТ С.ПАЛАнка В РК ОМЛАДИНАЦ ДЕЛИБЛАто В РК РУДАР КОСТОЛАЦ В РК СЛОГА ПЕТРОВАЦ Група Б Б

Више

Promocije RoC kozmetike u novembru

Promocije RoC kozmetike u novembru Promocije RoC kozmetike biće organizovane u sledećim apotekama u periodu od 01.11-30.11 Apoteka Adresa Apoteke Grad Datum održavanja Vreme trajanja promocije promocije 1 Centar Krilova 1 Novi Sad 01.11.10

Више

LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година XXLVIII Број 25/2013 Бачка Паланка 31. јул године 198 На основу члана 209. став 1. та

LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година XXLVIII Број 25/2013 Бачка Паланка 31. јул године 198 На основу члана 209. став 1. та SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година XXLVIII Број 25/2013 Бачка Паланка 31. јул 2013. године 198 На основу члана 209. став 1. тачка 5, члана 210. став. 3. и члана 213. Закона о социјалној

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation DRUGI MEĐUNARODNI SAJAM I KONFERENCIJA VISOKOKVALITETNE HRANE 10 11. oktobar 2019. Belexpocentar Španskih boraca 74 Beograd, Srbija Drugi po redu sajam visokokvalitetne hrane ( specialty food ) u Jugoistočnoj

Више

ТП 10ђ Прилог 1

ТП 10ђ Прилог 1 ЈП ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ Београд, Војводе Степе 412 ПРИЛОГ број 1 ТЕХНИЧКЕ ПРЕПОРУКЕ број 10 ђ УВОЂЕЊЕ У ОБЈЕКТЕ И ЗАВРШАВАЊЕ ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОНИХ ОПТИЧКИХ КАБЛОВА I издање фебруар 2008. Напомене уз I издање

Више

PRAVILNIK TAKMICENJA

PRAVILNIK TAKMICENJA PRAVILNIK TAKMIČENJA karting trke 5 6 za otvoreno prvenstvo Srpskog Sportskog Karting Saveza u organizaciji AKK Fokus B.B. iz Bajine Bašte NAGRADA S.S.K.S PONIKVE 2014 Na osnovu odredbi: Karting pravilnika,

Више

Шифра ученика: Укупан број бодова: Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ и технолошког РАзвоја ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСП

Шифра ученика: Укупан број бодова: Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ и технолошког РАзвоја ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСП Шифра ученика: Укупан број бодова: Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ и технолошког РАзвоја ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА школска 2018/2019. година СЕДМИ РАЗРЕД ТЕСТ СПОСОБНОСТИ

Више

Apple MagSafe 2 85W adapter za struju (za MacBook Pro sa Retina displejom) MagSafe 2 85W adapter za struju poseduje magnetni DC konektor tako da ako s

Apple MagSafe 2 85W adapter za struju (za MacBook Pro sa Retina displejom) MagSafe 2 85W adapter za struju poseduje magnetni DC konektor tako da ako s Apple MagSafe 2 85W adapter za struju (za MacBook Pro sa Retina displejom) MagSafe 2 85W adapter za struju poseduje magnetni DC konektor tako da ako se neko saplete o kabl, on će se otkačiti bez problema

Више

GLAZBENO DRUŠTVO „CVJETIĆI GLAZBE”

GLAZBENO DRUŠTVO „CVJETIĆI GLAZBE” Big like za lijep glas!!! OSNOVNI PODACI Naziv organizacije: Glazbeno društvo "CVJETIĆI GLAZBE" Pleternica Status predlagatelja: Udruga Mjesto: Pleternica Adresa: Ivana Šveara 2 Telefonski broj: 034/251-006

Више

Liga mladjih kategorija

Liga mladjih kategorija 43. LIGA MLAĐIH KATEGORIJA RUKOMETNOG SAVEZA BEOGRADA Raspored odigravanja utakmica za 14-15. novembar 2015. godine LIGA DEČAKA 1998. I MLAĐI kolo 21. 21 NOVI BEOGRAD SINĐELIĆ balon Sinđelića NEDELJA 15.11.15.

Више

frühfördern.at Jaki roditelji, jaka deca Podsticanje ranog razvoja & praćenje porodice srpski

frühfördern.at Jaki roditelji, jaka deca Podsticanje ranog razvoja & praćenje porodice srpski frühfördern.at Jaki roditelji, jaka deca Podsticanje ranog razvoja & praćenje porodice srpski PRUŽITI SIGURNOST Roditelji osećaju kada se njihovo dete razvija drugačije i kada mu je potrebna pomoć. Kada

Више

Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ТЕСТ МАТЕМАТИКА школска 2013/

Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ТЕСТ МАТЕМАТИКА школска 2013/ Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ТЕСТ МАТЕМАТИКА школска 2013/2014. година УПУТСТВО ЗА РАД Тест који треба да решиш

Више

Sirenino blago prelom print.pdf

Sirenino blago  prelom print.pdf Линда Чапман НЕ САСВИМ СИРЕНА Сиренино благо ЛИНДА ЧАПМАН живи у Лестерширу са својом породицом и два бернска овчара. Када не пише, проводи време тако што се стара о своје две ћерке, јаше и предаје глуму.

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ЗА ПРОСТОРНО УРЕЂЕЊЕ, ГРАЂЕВИНАРСТВО И ЕКОЛОГИЈУ ПРАВИЛНИК О ИЗГЛЕДУ ЗНАКА ЗАШТИТЕ ПРИРОДЕ, ПОСТУПКУ И УСЛОВИМА ЗА ЊЕГОВ

РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ЗА ПРОСТОРНО УРЕЂЕЊЕ, ГРАЂЕВИНАРСТВО И ЕКОЛОГИЈУ ПРАВИЛНИК О ИЗГЛЕДУ ЗНАКА ЗАШТИТЕ ПРИРОДЕ, ПОСТУПКУ И УСЛОВИМА ЗА ЊЕГОВ РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ЗА ПРОСТОРНО УРЕЂЕЊЕ, ГРАЂЕВИНАРСТВО И ЕКОЛОГИЈУ ПРАВИЛНИК О ИЗГЛЕДУ ЗНАКА ЗАШТИТЕ ПРИРОДЕ, ПОСТУПКУ И УСЛОВИМА ЗА ЊЕГОВО КОРИШЋЕЊЕ Бања Лука, мај 2016. године На основу члана

Више

VJEŽBA 2: Tekstni, grafički elementi, tablice TEKSTNI OKVIR 1. Otvori novu prezentaciju 2. Postavi izgled slajda u samo naslov i napiši naslov Moji om

VJEŽBA 2: Tekstni, grafički elementi, tablice TEKSTNI OKVIR 1. Otvori novu prezentaciju 2. Postavi izgled slajda u samo naslov i napiši naslov Moji om VJEŽBA 2: Tekstni, grafički elementi, tablice TEKSTNI OKVIR 2. Postavi izgled slajda u samo naslov i napiši naslov Moji omiljeni filmovi 3. Ispod naslova dodaj tekstni okvir. U tekstnom okviru napravi

Више

Jesus the Great Teacher Serbian

Jesus the Great Teacher Serbian Библија за дјецу представља Исус Велики учитељ написао: Edward Hughes Илустровао: Byron Unger; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

Microsoft Word - PROJEKTI I PROGRAMI

Microsoft Word - PROJEKTI I PROGRAMI PROJEKTI I PROGRAMI RADIONICA ZA DJECU LIFEBOOK MOJ ŽIVOT U KNJIZI U suradnji s Edukacijsko - rehabilitacijskim fakultetom te s nizozemskom organizacijom civilnog društva Verenigng voor Jeugd-en Kinderzorg

Више

xlsx

xlsx Obrazac OP Prilog 20 OSNOVNI PODACI O BANCI VOLKSBANK A.D. BEOGRAD ( Poslovno ime I sediste) Bulevar Mihajla Pupina 165 G (Adresa) 20-13-200 (Telefoni sedista banke) Gordana Matic 20-13-201 (Predsednik

Више

7 let BROSURA 150x128.indd

7 let BROSURA 150x128.indd bezbrižnih godina Kijini modeli novi Picanto, novi Rio, cee d, Venga, Soul, Sportage i Sorento ponose se najduljim europskim jamstvom. Opće jamstvo za cijelo vozilo vrijedi godina ili do 150.000 kilometara

Више

*Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија

*Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија *Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија *Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија Почев од школске 2014/15.године

Више

UG802 Dual Core

UG802 Dual Core Declaration: U2A Dual Core Andriod4.1 Mini PC Korisničko uputstvo U ovom uputstvu su uključene sve informacije za bezbedno I pravilno korišćenje uređaja.da bi se izbegle nesreće I oštećenje proizvoda molimo

Више

1 Dvostrana i trostrana kiper prikolica

1 Dvostrana i trostrana kiper prikolica 1 Dvostrana i trostrana kiper prikolica Dvostrana i trostrana kiper prikolica Povećani zahtevi za transport u modernoj poljoprivredi zahtevaju efikasna rešenja. Prevoz velikih tereta na drumovima može

Више

MODEL: QR-8918 SRB TRIMER ZA KOSU UPUTSTVO ZA KORIŠTENJE

MODEL: QR-8918 SRB TRIMER ZA KOSU UPUTSTVO ZA KORIŠTENJE MODEL: QR-8918 SRB TRIMER ZA KOSU UPUTSTVO ZA KORIŠTENJE POSEBNE NAPOMENE Uređaj je namenjen korišćenju u domaćinstvu i nije za profesionalne namene. Uputstvo pažljivo čuvajte i po potrebi prosledite sledećem

Више

ESKE Ermittlung schulsprachlicher Kompetenzen in der Erstsprache SERBISCH Aufgabenset 5 bis 6 Jahre Schulerfahrung Pädagogische Hochschule FHNW 2018 P

ESKE Ermittlung schulsprachlicher Kompetenzen in der Erstsprache SERBISCH Aufgabenset 5 bis 6 Jahre Schulerfahrung Pädagogische Hochschule FHNW 2018 P ESKE Ermittlung schulsprachlicher Kompetenzen in der Erstsprache SERBISCH Aufgabenset 5 bis 6 Jahre Schulerfahrung Pädagogische Hochschule FHNW 2018 Professur Deutschdidaktik und Mehrsprachigkeit im Kindesalter

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XII БРОЈ ЈУН 2019 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК - да деца претходног реда рођења нису 1 смештена у установу социјалн

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XII БРОЈ ЈУН 2019 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК - да деца претходног реда рођења нису 1 смештена у установу социјалн СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XII БРОЈ 08 03. ЈУН 2019 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК - да деца претходног реда рођења нису 1 смештена у установу социјалне заштите, На основу члана 11. став 4. а у вези члана

Више

NA PRAGU PROFESIONALNOG IZBORA

NA PRAGU PROFESIONALNOG IZBORA O ČEMU TREBA VODITI RAČUNA PRILIKOM IZBORA PROGRAMA/ ZANIMANJA? 15.6.2017. 1 Potrebno je uskladiti: zahtjeve odabranog zanimanja interese, želje, prethodna znanja, sposobnosti i zdravstvene karakteristike

Више

untitled

untitled AKCIJE 19.6.-3.7.2019. I 25/2019 Radno vrijeme KTC robnih centara: Ponedjeljak - subota: 7-21 h Nedjelja: 7-14 h 20.6.2019. - Tijelovo - NE RADIMO 22.6.2019. - Dan antifašističke borbe - 7-14 h 25.6.2019.

Више

Динамика крутог тела

Динамика крутог тела Динамика крутог тела. Задаци за вежбу 1. Штап масе m и дужине L се крајем А наслања на храпаву хоризонталну раван, док на другом крају дејствује сила F константног интензитета и правца нормалног на штап.

Више

ORGANIZACIJA RADA LINIJA GSP-A

ORGANIZACIJA RADA LINIJA GSP-A ОРГАНИЗАЦИЈА РАДА ЛИНИЈА ЈГП-А ЗА ВРЕМЕ ОДРЖАВАЊА 32. БЕОГРАДСКОГ МАРАТОНА За време одржавања 32. Београдског маратона 2019, дана 14. априла 2019.године (недеља), линије ЈГП-а ће саобраћати на следећи

Више

Postovani poslovni saradnici Hioki Japan je na svetsko trziste ponudio najnovije resenje mernih kljesta AC do 2000A sa izuzetno tankom mernom glavom:

Postovani poslovni saradnici Hioki Japan je na svetsko trziste ponudio najnovije resenje mernih kljesta AC do 2000A sa izuzetno tankom mernom glavom: Postovani poslovni saradnici Hioki Japan je na svetsko trziste ponudio najnovije resenje mernih kljesta AC do 2000A sa izuzetno tankom mernom glavom: U poslednje vreme distribucione kutije imaju sve zgusnutije

Више

EFPIA Godina izveštavanja: 2016 Valuta izveštaja: RSD Strana 1/5

EFPIA Godina izveštavanja: 2016 Valuta izveštaja: RSD Strana 1/5 EFPIA Godina izveštavanja: 2016 Valuta izveštaja: RSD Strana 1/5 ZDRAVSTVENI RADNICI Ime i prezime zdravstvenog radnika Zdravstveni radnici: Grad primarnog radnog mesta ma putovanja OBJAVLJIVANJE NA INDIVIDUALNOJ

Више

Upute za korištenje EasyChair konferencijskog sustava HRO CIGRE 2019 Prijava referata Ako ste već koristili EasyChair na 13. Savjetovanju ili prije ta

Upute za korištenje EasyChair konferencijskog sustava HRO CIGRE 2019 Prijava referata Ako ste već koristili EasyChair na 13. Savjetovanju ili prije ta Upute za korištenje EasyChair konferencijskog sustava HRO CIGRE 2019 Prijava referata Ako ste već koristili EasyChair na 13. Savjetovanju ili prije tada ne trebate otvoriti račun. Za one koji se prvi put

Више

Microsoft PowerPoint - Dan Studenata-ppt.ppt

Microsoft PowerPoint - Dan Studenata-ppt.ppt Građevinski fakultet Univerzitet u Beogradu Firma: DHI Vreme: Avgust 2011 Mesto: Prag, Češka Veljko Prodanović 209/08 Beograd, 2011 Повратак Par ključnih pitanja: Kako do prakse? Šta time dobijam? Kako

Више

Назив оригинала: Carl-Johan Forssen Ehrlin TRAKTORN SOM SÅ GÄRNA VILLE SOMNA Text and illustrations 2017 Carl-Johan Forssén Ehrlin and Ehrlin Publishi

Назив оригинала: Carl-Johan Forssen Ehrlin TRAKTORN SOM SÅ GÄRNA VILLE SOMNA Text and illustrations 2017 Carl-Johan Forssén Ehrlin and Ehrlin Publishi Назив оригинала: Carl-Johan Forssen Ehrlin TRAKTORN SOM SÅ GÄRNA VILLE SOMNA Text and illustrations 2017 Carl-Johan Forssén Ehrlin and Ehrlin Publishing AB. Published by agreement with Salomonsson Agency

Више

Jesus the Great Teacher Serbian PDA

Jesus the Great Teacher Serbian PDA Библија за дјецу представља Исус Велики учитељ написао: Edward Hughes Илустровао: Byron Unger; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

Припејд картица Корисничко упутство

Припејд картица Корисничко упутство Припејд картица Корисничко упутство Садржај 1 Регистрација корисника... 3 1.1 Креирање налога... 3 1.2 Активација налога... 6 2 Захтев за персонализацију Припејд картице... 8 2.1 Креирање захтева за персонализацију

Више

МЕЂУОКРУЖНИ ОДБОЈКАШКИ САВЕЗ КРАГУЈЕВАЦ Србија, Крагујевац, Краља Aлександра I Kарађорђевића бр. 56, пошт. фах 155 Tел/факс: 034/ , мобилн

МЕЂУОКРУЖНИ ОДБОЈКАШКИ САВЕЗ КРАГУЈЕВАЦ Србија, Крагујевац, Краља Aлександра I Kарађорђевића бр. 56, пошт. фах 155 Tел/факс: 034/ , мобилн МЕЂУОКРУЖНИ ОДБОЈКАШКИ САВЕЗ КРАГУЈЕВАЦ Србија, 34000 Крагујевац, Краља Aлександра I Kарађорђевића бр. 56, пошт. фах 155 Tел/факс: 034/334-876, мобилни: 060/05 55 803, 063/77 39 146 Eл.- пошта: moskrag@gmail.com

Више

BOROVEC 2017/2018 Cene u tabeli su u eurima po osobi, odnosno po smeštajnoj jedinici samo na mestima gde je to naznačeno. Prvi broj u tabeli, pored ti

BOROVEC 2017/2018 Cene u tabeli su u eurima po osobi, odnosno po smeštajnoj jedinici samo na mestima gde je to naznačeno. Prvi broj u tabeli, pored ti BOROVEC 2017/2018 Cene u tabeli su u eurima po osobi, odnosno po smeštajnoj jedinici samo na mestima gde je to naznačeno. Prvi broj u tabeli, pored tipa sobe, označava broj punoplativih osoba. Drugi broj

Више

PRAVILA PROMOTIVNE AKTIVNOSTI KOJU ORGANIZUJU FRIKOM U SARADNJI SA TEHNOMANIJOM 1. NAZIV, SEDIŠTE I DRUGI BITNI PODACI ORGANIZATORA PROMOCIJE FRIKOM D

PRAVILA PROMOTIVNE AKTIVNOSTI KOJU ORGANIZUJU FRIKOM U SARADNJI SA TEHNOMANIJOM 1. NAZIV, SEDIŠTE I DRUGI BITNI PODACI ORGANIZATORA PROMOCIJE FRIKOM D PRAVILA PROMOTIVNE AKTIVNOSTI KOJU ORGANIZUJU FRIKOM U SARADNJI SA TEHNOMANIJOM 1. NAZIV, SEDIŠTE I DRUGI BITNI PODACI ORGANIZATORA PROMOCIJE FRIKOM DOO BEOGRAD, sa sedištem u u, u ulici Zrenjaninski put

Више