BROSURA_CICIBAN2014_HRV_160x160mm

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "BROSURA_CICIBAN2014_HRV_160x160mm"

Транскрипт

1 Jednostavno prirodno, od prvih koraka naprijed.

2 Prvi korak je najvažniji Dragi roditelji, Svi želimo, da naše dijete raste i razvija se zdravo te da mu pri tom osiguramo koliko je god u našoj moći, udobne i sigurne korake pri istraživanju i osvajanju svijeta. U razdoblju od devetog i osamnaestog mjeseca dijete se počinje po prvi puta postavljati na noge te pokušava napraviti svoje prve još uvijek nesigurne korake. To je razlog zašto dječje noge zaslužuju veću pozornost a ispravan razvoj stopala vrlo je važan za zdrav razvoj kralježnice i pravilno držanje tijela. Na slijedećim stranicama naći ćete neke korisne i zanimljive savjete stručnjaka ortopeda prim.mag. Ludvika Travnika, dr. Med., koji će Vam pomoći da bolje razumijete razvoj dječjeg stopala te pomoći u odabiru najprikladnije obuće za njegov prvi i sve kasnije korake.

3 U prvim mjesecima djetetovo stopalo nije prilagođeno za opterećenje i hodanje, stopalne kosti su hrskave, lukovi stopala još nisu razvijeni i stoga malo stopalo još uvijek nema pravi oblik. Noga je mekana i podatna, vanjski uzdužni lukovi su u prvoj godini života već istaknuti, ali su puni masnog tkiva. Dječja noga ima izgled ravnog stopala, pa mnogi roditelji vjeruju da njihovo dijete ima ravna stopala, što se ne smatra točnim. Razvoj luka stopala završava oko šeste godine starosti djeteta i daje konačni oblik u adolescenciji do 12. godine starosti. Kosti dječjih stopala su vrlo mekane i osjetljive na pritisak i opterećenje. Kosti i mišići su još uvijek u razvoju i ono što je u prvim godinama života od izuzetne važnosti za zdrav razvoj stopala, je nedvojbeno povezano sa nošenjem odgovarajućih dječjih cipela.»ciciban dječja obuća sa svojim anatomskim oblikom i načinom izrade omogućuje odgovarajuću fleksibilnost, zaštitu i udobnost te stabilnost djetetova stopala. Roditelji moraju biti osobito oprezni te mjesečno provjeravati veličinu obuće i po potrebi istu zamijeniti. Dječje stopalo raste vrlo brzo i cipele postaju premale već u nekoliko mjeseci. Svako dječje stopalo je u svom razvoju jedinstveno te se razlikuje od djeteta do djeteta, zato se ne preporuča nošenje obuće od starije djece.«prim. mag. Ludvik Travnik, dr. Med. Specialist ortoped

4 Odabir odgovarajuce obuce Dječje stopalo je u svom ranom razvoju mekano, stopalne kosti, ligamenti i mišići tek se razvijaju. Nošenje uske i neodgovarajuće obuće u tom razdoblju može dovesti do nepravilnog rasta kostiju, mišića i ligamenata što može imati za posljedicu anomaliju odraslog stopala. Kada nastupi vrijeme za prvu dječju cipelu, važno je da roditelj izabere obuću koja: 1. je odgovarajuće veličine: cipela ne smije tiskati prednji dio stopala po njegovoj širini, prednji dio neka bude dovoljno širok da dijete lagano s prstima dodiruje podlogu, ali ne i preveliko, da se stopalo u njemu pomiče i da se cipela izuva. Između kraja palca i kraja cipele treba biti od 6 do 7 mm prostora. 2. je odgovarajuće visine: cipela ne bi smjela prelaziti visinu gležnja, osim kada to zahtijevaju određeni vremenski uvjeti 3. ima fleksibilan potplat: potplat cipele mora se savijati sa člancima prstiju i mora imati mekano gornjište 4. je anatomski oblikovana: stopalu nudi udobnost, zaštitu te je nježno podržava. To nije ortopedska cipela koja tretira nepravilno stopalo. 5. ima unutarnji uložak od mekanog i prirodnog materijala za dodatnu udobnost pri hodanju. Uložak mora biti napravljen tako da stopalu daje potrebnu prozračnost i fleksibilnost pri hodu. 6. je mekana i prozračna, napravljena od prirodnih materijala, da stopalo u cipeli diše. 7. ima nisku petu, da bi se tjelesna težina ravnomjerno rasporedila na cijelo stopalo.

5 UČVRŠĆIVAČ PETE: omogućava da cipelica zadrži formu PJENASTA GUMA: za bolje i meko prianjanje uz nogu PRIRODNA KOŽA: podatna i meka PODSTAVA OD PRIRODNE KOŽE: meka i porozna, upija znoj TERMOFORMIRANA KAPICA: omogućava da cipelica zadrži formu GUMENI POTPLAT: za sigurnost protiv klizanja ANATOMSKI OBLIKOVAN ULOŽAK: za osjećaj udobnosti TABANICA OD PRIRODNE KOŽE: omogućava protok UNUTARNJE zraka i upija znoj POJAČANJE: od prirodnih celuloznih vlakana, izuzetno fleksibilno, lagano, upija znoj Od prvih koraka samo najbolje.

6 Rast djecjeg stopala Stopalo raste vrlo brzo. Istraživanja su pokazala da kod rođenja stopalo postiže oko 40% od ukupne veličine a tijekom prve godine se poveča za 70%. Zanimljiv je i podatak da se 98% ljudi rodi sa zdravim stopalima dok samo 40% odraslih zadrži zdrava stopala. Rast stopala nije jednakomjeran Prilikom rođenja prosječna dužina stopala iznosi od 5 do 7 cm. Stopalo raste najbrže u prvoj godini, kada izraste za probilžno 4,5 cm. U razdoblju između 16. i 18. mjeseca izraste za pola broja, između 18. i 24. mjeseca dobije svaka tri mjeseca polovicu broja te u razdoblju između 24. i 36. mjeseca približno pola broja svaka tri mjeseca. Nakon treće godine starosti brzina rasta stopala se usporava te stopalo izraste za polovicu broja cipele svakih tri do šest mjeseci. Konačnu veličinu doseže krajem puberteta. Upravo zbog brzog rasta dječjeg stopala roditelji moraju biti obzirni da mjesečno provjeravaju veličinu obuće jer je dijete lako preraste u samo nekoliko mjeseci. Također je važno uzeti u obzir činjenicu da se dječje stopalo razlikuje od djeteta do djeteta te da se svako stopalo razvija na svoj način pa tako nije za preporučiti nošenje cipela starije djece.

7 BOSONOGO HODANJE Naravno, najbolje je hodati bos po hrapavim površinama poput pijeska ili trave, koja potiče razvoj mišića stopala i stimulira živčane završetke. Ravno tlo je za bosonogo hodanje manje primjereno jer je tvrdo te ne potiče gibanje i razvoj mišića stopala. NOŠENJE PREMALE ILI PREVELIKE OBUĆE Dječje stopalo u svakodnevnim aktivnostima koje su za djecu toliko značajne zahtjeva potporu i stabilnost koju prevelika ili premala obuća ne nudi. U prevelikoj cipeli stopalo se ljulja a cipele se izuvaju. U premaloj cipeli stopalo je stisnuto, prsti nemaju prostora za gibanje i cipela lako nažulja. Posljedica nošenja premale ili prevelike cipele je neravan i nepravilan razvoj stopala i njihovih mišića. RAVNA STOPALA Najčešće nepravilnosti u djece su ravna stopala koja su često posljedica nepotpunog razvoja luka stopala. Ravno stopalo nastaje u razdoblju kada se dijete počinje dizati na noge.to je samo privremeno stanje koje se brzo normalizira. Još nekoliko zanimljivosti...

8 Tradicija i briga za kvalitetu 60 godine duga obućarska tradicija spaja znaje i brigu za izradu kvaltetne dječje obuće CICIBAN, koja omogućava zdrav i pravilan razvoj dječjeg stopala. Dječjoj nožici se kroz obiteljsku tvrktu posvećujemo od godine. Ljubav i briga za zdrave noge je vrijednost koja nas spaja a istovremeno pokreće za novim spoznajama, oslanjajući se na iskustvo i kriterij objektivnosti za postizanje visoke kvalitete dječje obuće. Zdrav razvoj dječjeg stopala postavljamo na prvo mjesto, zato često surađujemo sa priznatim svjetskim ortopedima. Svjesni smo da je osim udobnosti i kvalitete materijala i odgovarajućih oblika cipela važan i izgled, zato na Cicibanovim prodajnim policama možete naći širok izbor modela koji će zadovoljiti ukuse, kako djece, tako i njihovih roditelja. Cicibanove linije obuće su primjerene za sve uzraste i za sve aktivnosti djeteta.

9 MARINES: Za sigurne prve korake. Dječja obuća izrađena od najkvalitetnije prirodne kože. Odlikuje ih udoban kalup i vrlo fleksibilan potplat koji omogućava potrebnu savitljivost i djetetu pomaže pri osvajanju prvih koraka. Anatomski oblikovan uložak nježno podupire unutarnji luk stopala i osigurava njegov pravilan razvoj. Za još mekše korake. Sve znanje, tradiciju i ljubav prema izradi dječjih cipela uložili smo u Cicibanove cipele linije Soft. Izrađene od odabrane najmekše kože, omogućavaju veliku elastičnost i odlično se prilagođavaju dječjem stopalu. Za udobne ljetne korake. Bio Ciciban se zbog unutrašnje tabanice od prirodnog pluta odlično prilagođava stopalu i nudi udobnost pri svakom koraku. Gumeni potplat osigurava mekoću i fleksibilnost pri hodanju i igri. Jednostavno prirodno.

10 Ciciban za sva godišnja doba Za vrtić, školu i šetnju Različite aktivnosti i vremenski uvjeti zahtjevaju upotrebu različitih ali uvijek kvalitetnih materijala koji jamče fleksibilnost, udobnost i nesmetan razvoj stopala. Raznovrsnost Cicibanovih modela jamči da će svaki korak prema novim podvizima biti zdrav korak. Sportsku liniju Cicibanove obuće odlikuje mekano i prozračno gornjište koje sprečava pretjerano znojenje i mekani unutarnji sloj koji amortizira udarce i pritiske kojima su izložene dječje nogice kod raznovrsnih svakidašnjih aktivnosti.

11 Ciciban C-TEX je linija Cicibanove obuće za snijeg, izrađena od C-TEX membrane koja je nepromočiva, prozračna i topla. Membrana štiti stopala od vanjskih utjecaja i omogućava im optimalno disanje. Voda tako ne ulazi u cipelu, a vlaga, koja nastaje pri znojenju, izlazi iz obuće van. Originalna C-TEX membrana i brand Ciciban su osigurali topla i suha stopala za sve aktivnosti na snijegu. Ne propušta vodu Optimalno disanje Zaštita pred vjetrom

12 Jednostavno udobno. Papuče Ciciban su idealna obuća za sve dječje aktivnosti kod kuće, u vrtiću i u školi. Udobne i mekane papuče iz prirodnih materijala, modnih i veselih uzoraka. Sa neproklizavajućim potplatom i unutarnjim sastavom, koji omogućava protok zraka za što bolji, udoban i lagan korak. U Cicibanovoj ponudi je i bogat izbor dječjih čarapa, dokoljenica i hula-hopki sa modnim uzorcima i u svim veličinama. Izrađene su od prirodnog pamuka, stoga su lagane i ugodne na dodir, dobro upijaju vlagu i propuštaju zrak.

13 Otkrivanje svijeta s malim i velikim koracima Pravilan odabir obuće važan je u svakom životnom razdoblju. Cicibanovim malim koracima slijede veliki, ali podjednako mekani, udobni, sigurni i zdravi. Uz robnu marku THE NEXT nastavlja se otkrivanje svijeta velikim koracima u modernoj i udobnoj obući. Obuća THE NEXT je namjenjena tinejdžerima i odraslima. Stopala u zagrljaju udobnosti, bez obzira veličinu...the NEXT. od br. 36 dalje Kad male nogice postanu VELIKE...

14 Prodajna mjesta HRVATSKA ZAGREB Ilica 55, Jurišićeva 9, Arena centar, Avenue Mall, Garden Mall Dubrava, City Center One West, City Center One East, Westgate Zaprešic RIJEKA Korzo 23a, Tower center Rijeka, ZTC Zvonimirova 3 BJELOVAR Gundulićeva 10 KARLOVAC V. Mačeka 1 PULA Flanatička 4 OSIJEK Portanova Centar, Bob Trg A.Starčevića bb-pothodnik ZADAR Mercator centar VARAŽDIN Trg kralja Tomislava 2 SPLIT City Center One PROIZVOĐAČ: AFIT d. o. o., Miren 129, 5291 Miren, Slovenija tel.: +386 (0) , fax: +386 (0) ciciban@ciciban.info,

15 Malo stopalo je vrlo osjetljivo na dodir i toplinu. Noga kroz stopalo prima podražaje koji su važni za razvoj ravnoteže i hodanja te za poticanje zadovoljstva i veselja. Ne zaboravimo zato stopala nježno izmasirati i poljubiti... osmijeh na vašem obrazu je zajamcen! Koliko uopce u životu prohodamo? Covjek prohodi u svom životu 2,5 puta dužine ekvatora, to je skoro sto trinaest tisuca kilometara. Za svaki prijedeni kilometar ucini više od 1000 koraka. Jeste li znali?

16 Tiskano na 100% ECO papiru.

Jer za svoje dete želim samo najbolje Dečja obuća Ciciban

Jer za svoje dete želim samo najbolje Dečja obuća Ciciban Jer za svoje dete želim samo najbolje Dečja obuća Ciciban Draga mama, Moja stopala su vrlo osetljiva na tvoj dodir i toplotu. Preko njih dobijam podsticaje koji su važni za razvoj moje ravnoteže i hoda,

Више

Talk (baby puder) za kožu sklonu znojenju i iritacijama

Talk (baby puder) za kožu sklonu znojenju i iritacijama Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Talk (baby puder) za kožu sklonu znojenju i iritacijama Mnogima od nas je poznato da se za njegu kože beba

Више

EI Bewegung Mt, bosnisch, serbisch, kroatisch

EI Bewegung Mt, bosnisch, serbisch, kroatisch Kretanje (Bewegung) od 0 do 12 meseci (0 bis 12 Monate) Serbisch/Kroatisch/Bosnisch Savetovalište za majke i očeve, St. Gallen Mütter- und Väterberatung, St. Gallen Version 07.2008 Kretanje čini snažnim

Више

Avokado – čarobno voće

Avokado – čarobno voće Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Avokado - čarobno voće Avokado je tropsko voće koje raste u Srednjoj Americi i Meksiku. Naziv avokado potječe

Више

OIM P.indd

OIM P.indd FEN ZA KOSU HAIR DRYER IONIC HD 8780 G H F E D C B A I 2 Fen za kosu HD 8780 Molimo pratite sljedeće instrukcije kada koristite uređaj. - Nikad ne koristite uređaj u kupatilu, pod tušem, ili blizu bilo

Више

Bob frizure za svaki oblik lica

Bob frizure za svaki oblik lica Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Bob frizure za svaki oblik lica Bob frizura nastala je još početkom 20. stoljeća kada su žene odbacile tradicionalne

Више

Zimske i cjelogodišnje gume za osobna, SUV, dostavna i laka teretna vozila 2018 Pouzdana i dostupna

Zimske i cjelogodišnje gume za osobna, SUV, dostavna i laka teretna vozila 2018 Pouzdana i dostupna Zimske i cjelogodišnje gume za osobna, SUV, dostavna i laka teretna vozila 2018 Pouzdana i dostupna Sava, gume europske kvalitete Gume za osobna, SUV, dostavna i laka teretna vozila Robna marka Sava širom

Више

Veoma snažne samohodne kosačice BiG M Ugodno košenje! Milioni hektara pokošenih površina i na hiljade mašina u svakodnevnoj upotrebi u Bavarskoj, Japa

Veoma snažne samohodne kosačice BiG M Ugodno košenje! Milioni hektara pokošenih površina i na hiljade mašina u svakodnevnoj upotrebi u Bavarskoj, Japa Veoma snažne samohodne kosačice BiG M Ugodno košenje! Milioni hektara pokošenih površina i na hiljade mašina u svakodnevnoj upotrebi u Bavarskoj, Japanu ili u Kaliforniji. Mi znamo šta je od ključnog značaja

Више

Dino block EN.indd

Dino block EN.indd Драги пријатељи! Ово је изванредна књига о диносаурима. Можете да бојите цртеже, да научите разне занимљивости, да откријете велику мистерију ових необичних гуштера, да их гледате директно на страницама

Више

OSNOVNI PODACI Goodyear FUELMAX GEN-2 Goodyear FUELMAX GEN-2 je nova serija teretnih pneumatika za upravljačku i pogonsku osovinu namenjenih voznim pa

OSNOVNI PODACI Goodyear FUELMAX GEN-2 Goodyear FUELMAX GEN-2 je nova serija teretnih pneumatika za upravljačku i pogonsku osovinu namenjenih voznim pa OSNOVNI PODACI Goodyear FUELMAX GEN- Goodyear FUELMAX GEN- je nova serija teretnih pneumatika za upravljačku i pogonsku osovinu namenjenih voznim parkovima koji obavljaju regionalni transport i prevoz

Више

Letnji i celogodišnji pneumatici za putnicka, SUV, dostavna i laka teretna vozila 2016 Imajte na umu koliko možete da uštedite koristeći Sava pneumati

Letnji i celogodišnji pneumatici za putnicka, SUV, dostavna i laka teretna vozila 2016 Imajte na umu koliko možete da uštedite koristeći Sava pneumati Letnji i celogodišnji pneumatici za putnicka, SUV, dostavna i laka teretna vozila 2016 Imajte na umu koliko možete da uštedite koristeći Sava pneumatike... www.sava-tires.com Sava, pneumatici evropskog

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Svi u akciju Sigurniji internet za djecu Lidija Kralj, prof. Viktorija Hržica, prof. ucitelji.hr zajednica Suradnici u učenju okupljena oko portala ucitelji.hr i digitalnog časopisa Pogled kroz prozor

Више

48-Blazevic.indd

48-Blazevic.indd znanstveni radovi izvan teme Iva Blažević Damir Božić Jelena Dragičević Originalni znanstveni rad RELACIJE IZMEĐU ANTROPOLOŠKIH OBILJEŽJA I AKTIVNOSTI PREDŠKOLSKOG DJETETA U SLOBODNO VRIJEME 1. UVOD Tjelesno

Више

Letnji i celogodišnji pneumatici za putnicka, SUV, dostavna i laka teretna vozila 2019 Reliable Pouzdana & i affordable dostupna

Letnji i celogodišnji pneumatici za putnicka, SUV, dostavna i laka teretna vozila 2019 Reliable Pouzdana & i affordable dostupna Letnji i celogodišnji pneumatici za putnicka, SUV, dostavna i laka teretna vozila 2019 Reliable Pouzdana & i affordable dostupna www.sava-tires.com Sava, pneumatici evropskog kvaliteta Pneumatici Sava

Више

Број: 164/1 Београд, НОВИ ПРОПИСИ (ПОЈАШЊЕЊА) О ЗАШТИТАМА И ДОДАТНОЈ ОПРЕМИ ИГРАЧА После објављивања ИХФ правила игре, која су ступила на с

Број: 164/1 Београд, НОВИ ПРОПИСИ (ПОЈАШЊЕЊА) О ЗАШТИТАМА И ДОДАТНОЈ ОПРЕМИ ИГРАЧА После објављивања ИХФ правила игре, која су ступила на с Број: 164/1 Београд, 6.09.2017. НОВИ ПРОПИСИ (ПОЈАШЊЕЊА) О ЗАШТИТАМА И ДОДАТНОЈ ОПРЕМИ ИГРАЧА После објављивања ИХФ правила игре, која су ступила на снагу 1. јула 2016. године, а која је Заједница судија

Више

13/ tjedan Ponuda s letka vrijedi od do prodaje zaliha, odnosno najkasnije do Vrijedi samo u Hervis Split Joker Centa

13/ tjedan Ponuda s letka vrijedi od do prodaje zaliha, odnosno najkasnije do Vrijedi samo u Hervis Split Joker Centa 13/2016. - 23. tjedan Ponuda s letka vrijedi od 08. 06. do prodaje zaliha, odnosno najkasnije do 14. 06. 2016. Vrijedi samo u Hervis Split Joker Centar i City Center One. *Na posebno označene proizvode.

Више

Microsoft Word - Propozicije - DA LR LIGA Vrbovec 2019

Microsoft Word - Propozicije - DA LR LIGA Vrbovec 2019 Kalibar svi do uključivo 8,0 mm KLASE I PRAVILA F OPEN Ukupna masa puške do 10kg sa svim dodacima, optikom, ciljnicima, remenom i bipodom (dvonošcem). Nasloni za pušku prednji (bilo koji naslon dvonožac,

Више

Žuti jezik – uzroci i liječenje

Žuti jezik – uzroci i liječenje Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Žuti jezik - uzroci i liječenje Normalan, zdrav jezik obično je gladak i ružičast. Kada jezik mijenja boju,

Више

Najbolje kreme za poslije 40 – vodič kroz najpopularnije kreme

Najbolje kreme za poslije 40 – vodič kroz najpopularnije kreme Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Najbolje kreme za poslije 40 - vodič kroz najpopularnije kreme Njega zrele kože uvelike je zahtjevnija od

Више

*Na posebno označenim proizvodima. Popust se obračunava na blagajni. Popust ne vrijedi na 1. cijenu. Svi proizvodi nisu na raspolaganju u svim poslovn

*Na posebno označenim proizvodima. Popust se obračunava na blagajni. Popust ne vrijedi na 1. cijenu. Svi proizvodi nisu na raspolaganju u svim poslovn *Na posebno označenim proizvodima. Popust se obračunava na blagajni. Popust ne vrijedi na 1. cijenu. Svi proizvodi nisu na raspolaganju u svim poslovnicama. Simbolične slike. 10/2016. - 19. tjedan Ponuda

Више

untitled

untitled Dacia Sandero Stepway Think big Dacia Sandero Stepway Malo visine dobro bi vam došlo, zar ne? Viši, sa više stila i opreme! Sandero Stepway prolazi svuda, a gde prođe neće ostati nezapažen. Osim svih prednosti

Више

U Zagrebu, Priređivač nagradnog natječaja Go2Digital d.o.o., Radnička cesta 52, Zagreb, OIB: (u daljnjem tekstu: Priređivač), koj

U Zagrebu, Priređivač nagradnog natječaja Go2Digital d.o.o., Radnička cesta 52, Zagreb, OIB: (u daljnjem tekstu: Priređivač), koj U Zagrebu, 7.3.2019. Priređivač nagradnog natječaja Go2Digital d.o.o., Radnička cesta 52, Zagreb, OIB:81297941099 (u daljnjem tekstu: Priređivač), koji za Samsung Electronics Austria GmbH (u daljnjem tekstu:

Више

Priredila: dr Nora Lazar Šarnjai

Priredila: dr Nora Lazar Šarnjai Priredila: dr Nora Lazar Šarnjai Šećerna bolest je trajno stanje, a poremećaji u metabolizmu ugljenih hidrata, masti i belančevina udruženi su sa oštećenjem i disfunkcijom brojnih organa i sistema, posebno

Више

Microsoft Word - Korisnički priručnik za liječnika.docx

Microsoft Word - Korisnički priručnik za liječnika.docx Korisnički priručnik za liječnika DijabetesTV Više uspješnih liječenja. Manje nepotrebnih pregleda. Manje gužvi. Datum: 26. Ožujka 2018. Korisnički priručnik za liječnika 1.0. Funkcionalnost DijabetesTV-a

Више

Sedam prednosti bicikliranja za djecu

Sedam prednosti bicikliranja za djecu Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Sedam prednosti bicikliranja za djecu Vjerovali ili ne, vaše dijete može doživjeti nevjerojatne super moći

Више

VIKING GRIJANJE ako želite sustav grijanja vrhunske kvalitete i efikasnosti, niskih pogonskih troškova, bez dugotrajne, zahtjevne i skupe izvedbe, bez

VIKING GRIJANJE ako želite sustav grijanja vrhunske kvalitete i efikasnosti, niskih pogonskih troškova, bez dugotrajne, zahtjevne i skupe izvedbe, bez VIKING GRIJANJE ako želite sustav grijanja vrhunske kvalitete i efikasnosti, niskih pogonskih troškova, bez dugotrajne, zahtjevne i skupe izvedbe, bez plaćanja godišnjih servisa za održavanje te kasnije

Више

Bezmetalne i metal-keramičke krunice: Evo u čemu je razlika!

Bezmetalne i metal-keramičke krunice: Evo u čemu je razlika! Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Bezmetalne i metal-keramičke krunice: Evo u čemu je razlika! Krunice, osim što nadoknađuju izgubljene zube,

Више

Rano učenje programiranj

Rano učenje programiranj PREGLED ALATA ZA RANO UČENJE PROGRAMIRANJA Ivana Ružić, I. osnovna škola Čakovec Programiranje - nova pismenost Živimo u svijetu u kojem tehnologija brzo napreduje. Način na koji radimo, komuniciramo,

Више

Slide 1

Slide 1 ОДРЖИВА ЕКО ШКОЛА КАО НАЧИН ЖИВЉЕЊА ЗАШТО? мр ГОРДАНА БРУН Школа за опстанак ЈЕДАН ОД ВАЖНИХ КОРАКА НА ПУТУ ОСВЕШЋИВАЊА КА НОВОМ ДРУШТВУ И НОВОМ ЧОВЕКУ КРОЗ НОВО ВАСПИТАЊЕ УСМЕРЕНО КА ЗДРАВОЈ ПОТРОШЊИ

Више

Koliko je zdrava medicinska (bolnička) dijeta?

Koliko je zdrava medicinska (bolnička) dijeta? Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Koliko je zdrava medicinska (bolnička) dijeta? U sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, Herman Tarnower,

Више

Кризне интервенције у посебним ситуацијама: злостављање деце

Кризне интервенције у посебним ситуацијама:  злостављање деце Кризне интервенције у посебним ситуацијама: злостављање деце доц. др Милица Боровчанин Злостављање деце Проблем злостављања и занемаривања деце је у фокусу стручне јавности у свету Број и учесталост занемаривања

Више

Pasta za zube bez fluora – dobrobiti i nedostatci koje trebate znati

Pasta za zube bez fluora – dobrobiti i nedostatci koje trebate znati Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Pasta za zube bez fluora - dobrobiti i nedostatci koje trebate znati Fluor je česti sastojak u pastama za

Више

1 Dvostrana i trostrana kiper prikolica

1 Dvostrana i trostrana kiper prikolica 1 Dvostrana i trostrana kiper prikolica Dvostrana i trostrana kiper prikolica Povećani zahtevi za transport u modernoj poljoprivredi zahtevaju efikasna rešenja. Prevoz velikih tereta na drumovima može

Више

17/ tjedan Ponuda s letka vrijedi od do prodaje zaliha, odnosno najkasnije do Ne vrijedi u poslovnici Hervis Split. z

17/ tjedan Ponuda s letka vrijedi od do prodaje zaliha, odnosno najkasnije do Ne vrijedi u poslovnici Hervis Split. z 17/2016. - 33. tjedan Ponuda s letka vrijedi od 17. 08. do prodaje zaliha, odnosno najkasnije do 23. 08. 2016. Ne vrijedi u poslovnici Hervis Split. zajedno u školu 299, 42% 519, NEUTRALNO STOPALO Duramo

Више

Microsoft Word - BIO_PSIHO_SOCIJALNE KARAKTERISTIKE RAZVOJA II

Microsoft Word - BIO_PSIHO_SOCIJALNE KARAKTERISTIKE RAZVOJA II BIO - PSIHO SOCIJALNE KARAKTERISTIKE RAZVOJA Osobenosti predškolskog uzrasta Deca pre stupanja u školu, tj. od svoje treće do sedme godine, razvijala su se uglavnom u okviru porodice i pod uticajem njene

Више

JESEN / ZIMA besplatan primjerak

JESEN / ZIMA besplatan primjerak JESEN / ZIMA 07. besplatan primjerak Modna ikona u vlastitom gradu. U potrazi za aktualnim modnim kombinacijama za žene, muškarce i djecu, CENTRA je neizostavna adresa! Očekuje te bogat izbor odjevnih

Више

GUME ZA OSOBNA, 4x4-/SUV I POLUTERETNA VOZILA LJETNE CJELOGODIŠNJE

GUME ZA OSOBNA, 4x4-/SUV I POLUTERETNA VOZILA LJETNE CJELOGODIŠNJE GUME ZA OSOBNA, 4x4-/SUV I POLUTERETNA VOZILA LJETNE CJELOGODIŠNJE 2019 www.fulda.com VOZI PAMETNO. ZADRŽI KONTROLU. SPORTCONTROL 2 Vrhunska guma za sportsku vožnju i kontrolu nad vozilom na mokrim i suhim

Више

Kako počupati obrve?

Kako počupati obrve? Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Kako počupati obrve? Smatra se da su obrve okvir lica i pomažu naglašavanju očiju. Zato je važno znati kako

Више

Eau Thermale Avène proizvodi za netolerantnu i alergijama sklonu kožu: jer svi smo zaslužili uživati u proljeću

Eau Thermale Avène proizvodi za netolerantnu i alergijama sklonu kožu: jer svi smo zaslužili uživati u proljeću Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Eau Thermale Avène proizvodi za netolerantnu i alergijama sklonu kožu: jer svi smo zaslužili uživati u proljeću

Више

Sonniger katalog_2017_HR_ indd

Sonniger katalog_2017_HR_ indd Br. 1 u Europi Novo u ponudi zračna zavjesa G R I J A Č I Z R A K A Z R A Č N E Z A V J E S E Br. 1 u Europi SONNIGER JE EUROPSKI PROIZVOĐAČ MODERNIH, EKOLOŠKI I OPTIMALNO ODABRANIH UREĐAJA ZA TRŽIŠTE

Више

NA PRAGU PROFESIONALNOG IZBORA

NA PRAGU PROFESIONALNOG IZBORA O ČEMU TREBA VODITI RAČUNA PRILIKOM IZBORA PROGRAMA/ ZANIMANJA? 15.6.2017. 1 Potrebno je uskladiti: zahtjeve odabranog zanimanja interese, želje, prethodna znanja, sposobnosti i zdravstvene karakteristike

Више

Dewy izgled kože – kako postići blistavu kožu?

Dewy izgled kože – kako postići blistavu kožu? Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Dewy izgled kože kako postići blistavu kožu? Dewy izgled kože je trend kojim se želi naglasiti blistava,

Више

Folie 2

Folie 2 Sadržaj Marketing Tehnologiija Uvođenje na tržište Ključne karakteristike Usporedba performansi 60 godina zimskih guma Continental Oznake zimskih guma Etiketa EU za gume Testovi u časopisima: najbolji

Више

Sunčanica – simptomi, liječenje, sunčanica kod djece

Sunčanica – simptomi, liječenje, sunčanica kod djece Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Sunčanica - simptomi, liječenje, sunčanica kod djece Sunčanica nastaje pretjeranim izlaganjem glave i potiljka

Више

IDEALAN SUPUTNIK NA SVAKOM PUTOVANJU! SOUNDBOX putni kovčeg već od 529 kn OD DO SAKUPLJAJTE NALJEPNICE I NABAVITE KVALITETNE PUTNE KOV

IDEALAN SUPUTNIK NA SVAKOM PUTOVANJU! SOUNDBOX putni kovčeg već od 529 kn OD DO SAKUPLJAJTE NALJEPNICE I NABAVITE KVALITETNE PUTNE KOV IDEALAN SUPUTNIK NA SVAKOM PUTOVANJU! SOUNDBOX putni kovčeg već od 529 kn OD 16.5. DO 7.8.2019. SAKUPLJAJTE NALJEPNICE I NABAVITE KVALITETNE PUTNE KOVČEGE. Kupite American Tourister putne kovčege u maxi

Више

Predavanje 8-TEMELJI I POTPORNI ZIDOVI.ppt

Predavanje 8-TEMELJI I POTPORNI ZIDOVI.ppt 1 BETONSKE KONSTRUKCIJE TEMELJI OBJEKATA Prof. dr Snežana Marinković Doc. dr Ivan Ignjatović Semestar: V ESPB: Temelji objekata 2 1.1. Podela 1.2. Temelji samci 1.3. Temeljne trake 1.4. Temeljne grede

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Upravljanje vremenom Praktikum iz poslovne komunikacije i prezentacije Jelica Cincović (jelica@etf.rs) Elektrotehnički fakultet, Univerzitet u Beogradu 2018/2019 Uvod 24 sata za organizovanje našeg dana

Више

Ne mijenjajte ono što volite. Samo ono što morate. Originalni servisni paketi za vozila starija od osam godina.

Ne mijenjajte ono što volite. Samo ono što morate. Originalni servisni paketi za vozila starija od osam godina. Ne mijenjajte ono što volite. Samo ono što morate. Originalni servisni paketi za vozila starija od osam godina. A klasa W168 A klasa W168 ULJNI SERVIS 168006/007/ 008/009/109 OM668 Filtar ulja 168031/032/033

Више

Tvrtka prijatelj zdravlja Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Korisnik: Hrvats

Tvrtka prijatelj zdravlja   Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Korisnik: Hrvats Tvrtka prijatelj zdravlja www.strukturnifondovi.hr Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Korisnik: Hrvatski zavod za javno zdravstvo / Ukupan iznos projekta:

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ПТИЦЕ НЕЛЕТАЧИЦЕ ЈЕВДОСИЋ НИКОЛА 6/2 О ПТИЦАМА НЕЛЕТАЧИЦАМА ПТИЦЕ НЕЛЕТАЧИЦЕ (ИЛИ ТРКАЧИЦЕ) СУ ПТИЦЕ КОЈЕ НЕМАЈУ СПОСОБНОСТ ЛЕТА. ОВИМ ПТИЦАМА СУ КРИЛА ТОКОМ ЕВОЛУЦИЈЕ ЗАКРЖЉАЛА ИЛИ ПОТПУНО НЕСТАЛА. ЈАКО

Више

ОСНОВНЕ СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ ДРУГА ГОДИНА СТУДИЈА школска 2017/2018 КЛИНИЧКА БИОМЕХАНИКА

ОСНОВНЕ СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ ДРУГА ГОДИНА СТУДИЈА школска 2017/2018 КЛИНИЧКА БИОМЕХАНИКА ОСНОВНЕ СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ ДРУГА ГОДИНА СТУДИЈА школска 2017/2018 КЛИНИЧКА БИОМЕХАНИКА Предмет: КЛИНИЧКА БИОМЕХАНИКА Предмет се вреднује са 9 ЕСПБ. Недељно има 6 часова активне наставе (4 часа предавања

Више

VAŽNOST I MOĆ NETWORKINGA Zato što je istina s kim si, takav si

VAŽNOST I MOĆ NETWORKINGA Zato što je istina s kim si, takav si VAŽNOST I MOĆ NETWORKINGA Zato što je istina s kim si, takav si TKO JE OKO NAS PRESUDNO JE ZA NAŠ USPJEH U POSLU I ŽIVOTU Pa ako itko zna networking to smo mi na Balkanu oduvijek se tu išlo na janjetine

Више

Разред: I Наставна јединица Тип часа Циљ часа Задаци часа Наставне методе Наставна средства ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ Суножно скакање Обрада Оспособљавање уче

Разред: I Наставна јединица Тип часа Циљ часа Задаци часа Наставне методе Наставна средства ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ Суножно скакање Обрада Оспособљавање уче Разред: I Наставна јединица Тип часа Циљ часа Задаци часа Наставне методе Наставна средства ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ Суножно скакање Обрада Оспособљавање ученика за правилно извођење суножних скокова одговарајућом

Више

Ljetne i cjelogodišnje gume za osobna, SUV, dostavna i laka teretna vozila 2019 Reliable Pouzdana & i affordable dostupna

Ljetne i cjelogodišnje gume za osobna, SUV, dostavna i laka teretna vozila 2019 Reliable Pouzdana & i affordable dostupna Ljetne i cjelogodišnje gume za osobna, SUV, dostavna i laka teretna vozila 2019 Reliable Pouzdana & i affordable dostupna www.sava-tires.com Sava, gume europske kvalitete Gume Sava GUM Z OSON I SUV VOZIL

Више

Dragi roditelji, Zagrebački plivački klub vas poziva da i ovo ljeto uključite svoju djecu, a naše članove u SPORTSKI LJETNI KAMP koji će organizirati

Dragi roditelji, Zagrebački plivački klub vas poziva da i ovo ljeto uključite svoju djecu, a naše članove u SPORTSKI LJETNI KAMP koji će organizirati Dragi roditelji, Zagrebački plivački klub vas poziva da i ovo ljeto uključite svoju djecu, a naše članove u SPORTSKI LJETNI KAMP koji će organizirati i realizirati naši plivački treneri, profesori kineziologije.

Више

Slajd 1

Slajd 1 Polazak u školu prof. Maja Sokač i uč. Snježana Krezo Osnovna škola Tituša Brezovačkog Polazak u školu važan trenutak u životu organizirana i strukturirana sredina sustav vrednovanja i natjecanja doživljavanje

Више

Informacije o pet najboljih mjesta izvršenja u smislu volumena trgovanja Zagreb, 30. travnja godine

Informacije o pet najboljih mjesta izvršenja u smislu volumena trgovanja Zagreb, 30. travnja godine Informacije o pet najboljih mjesta izvršenja u smislu volumena trgovanja Zagreb, 30. travnja 2019. godine SADRŽAJ UVOD... 3 REGULATORNE OBVEZE I POSTUPANJE DRUŠTVA PRILIKOM IZRŠAVANJA NALOGA... 4 OBJAŠNJENJE

Више

terrafina_2009_Kroatisch_A5.indd

terrafina_2009_Kroatisch_A5.indd Uvjerljive prednosti Želite terasu za opuštanje i uživanje? Trebali biste mjesto za igru za Vašu djecu, koje će odoljeti čak i visokim zahtjevima? LIGNODUR terrafina Sistem podne obloge nudi Vam robusnu

Више

NEPOŠTOVANJE AUTORITETA KOD DECE

NEPOŠTOVANJE AUTORITETA KOD DECE NEPOŠTOVANJE AUTORITETA KOD DECE Zanimljiv pogled na ovu temu izneo je Tomislav Kuljiš iz Centra Prirodno roditeljstvo u sklopu svog predavanja 'Adolescentski mozak u odnosu učenik-profesor', koje je u

Више

41-Plazibat.indd

41-Plazibat.indd Kristian Plazibat INTEGRIRANI OBOGAĆENI PROGRAM KAO OBLIK SUSTAVNOG I REDOVITOG TJELESNOG VJEŽBANJA ZA DJECU PREDŠKOLSKE DOBI 1. UVOD Današnji uvjeti života i tehnički napredak općenito čine život lakšim

Више

GUME ZA OSOBNA, 4x4/SUV I POLUTERETNA VOZILA ZIMSKE CJELOGODIŠNJE

GUME ZA OSOBNA, 4x4/SUV I POLUTERETNA VOZILA ZIMSKE CJELOGODIŠNJE GUME ZA OSOBNA, 4x4/SUV I POLUTERETNA VOZILA ZIMSKE CJELOGODIŠNJE 2018 www.fulda.com PAMETNI ODABIRU DOBRO PRIANJANJE. Kristall Control SUV Visokoizdržljiva zimska guma za sportske terence koja ima odlično

Више

Slide 1

Slide 1 Doc. dr. sc. Sinan Alispahić Rukovoditelj Sektora za vozače Hrvatski autoklub Što je Eko vožnja? Novi način ili stil vožnje (modernija ili inteligentnija vožnja) Pametniji i sigurniji način vožnje Potpora

Више

CERTIFICIRANA SELJAČKA TRŽNICA Udruga hrvatskih tržnica

CERTIFICIRANA SELJAČKA TRŽNICA Udruga hrvatskih tržnica CERTIFICIRANA SELJAČKA TRŢNICA UDRUGA HRVATSKIH TRŢNICA www.uht.hr Dubrovnik 117.-20. listopad 2011. Miljenko Ernoić, tajnik UHT Organizacijska shema UHT Predsjednik Tajništvo Vijeće UHT Nadzorni odbor

Више

SANTE/10696/2017-EN ANNEX Rev, 1

SANTE/10696/2017-EN ANNEX Rev, 1 EUROPSKA KOMISIJA Bruxelles, 15.2.2019. C(2019) 1016 final ANNEXES 1 to 4 PRILOZI UREDBI KOMISIJE (EU).../... o izmjeni uredbi Komisije (EU) br. 200/2010, (EU) br. 517/2011, (EU) br. 200/2012 i (EU) br.

Више

PNEUMATICI ZA AUTOMOBILE, 4x4/SUV I POLUTERETNA LETNJI CELOGODIŠNJI 2019 VISOKA NEMAŒKA TEHNOLOGIJA

PNEUMATICI ZA AUTOMOBILE, 4x4/SUV I POLUTERETNA LETNJI CELOGODIŠNJI 2019 VISOKA NEMAŒKA TEHNOLOGIJA PNEUMATICI ZA AUTOMOBILE, 4x4/SUV I POLUTERETNA LETNJI CELOGODIŠNJI 2019 VISOKA NEMAŒKA TEHNOLOGIJA www.fulda.com VOZI PAMETNO. ODRŽI KONTROLU. SPORTCONTROL 2 Vrhunski pneumatik za sportsku vožnju i kontrolu

Више

OSNOVNO ODRŽAVANJE ŽIVOTA Priručnik za učitelje Split, Projekt Edukacija djece o oživljavanju (kadiopulmonalnoj reanimaciji) u osnovnoj školi re

OSNOVNO ODRŽAVANJE ŽIVOTA Priručnik za učitelje Split, Projekt Edukacija djece o oživljavanju (kadiopulmonalnoj reanimaciji) u osnovnoj školi re OSNOVNO ODRŽAVANJE ŽIVOTA Priručnik za učitelje Split, 2018. Projekt Edukacija djece o oživljavanju (kadiopulmonalnoj reanimaciji) u osnovnoj školi realiziran je uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja

Више

Kokosov šećer – prirodna i zdrava alternativa

Kokosov šećer – prirodna i zdrava alternativa Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Kokosov šećer - prirodna i zdrava alternativa Budući da je šećer vrlo nezdrav, ljudi se sve češće odlučuju

Више

PRIMJER DOBRE PRAKSE SLOVENIJA: DARS d.d., Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji Helena Pleslić, 20. studeni 2014 Zagreb

PRIMJER DOBRE PRAKSE SLOVENIJA: DARS d.d., Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji Helena Pleslić, 20. studeni 2014 Zagreb PRIMJER DOBRE PRAKSE SLOVENIJA: DARS d.d., Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji Helena Pleslić, 20. studeni 2014 Zagreb DARS d.d. Glavni zadatki: Rad i održavanje autocesta u Sloveniji Nadzor i upravljanje

Више

6/ tjedan Ponuda s letka vrijedi od do prodaje zaliha, odnosno najkasnije do VELIKO OTVORENJE HERVIS SLAVONSKI BROD C

6/ tjedan Ponuda s letka vrijedi od do prodaje zaliha, odnosno najkasnije do VELIKO OTVORENJE HERVIS SLAVONSKI BROD C 6/2016. - 24. tjedan Ponuda s letka vrijedi od 16. 06. do prodaje zaliha, odnosno najkasnije do 21. 06. 2016. VELIKO OTVORENJE HERVIS SLAVONSKI BROD CITY COLOSSEUM 16.06.2016. U 08:00 SATI *Dodatne popuste

Више

Förskolan och förskolaklassen - för nyanlända

Förskolan och förskolaklassen - för nyanlända Шведско школство за новодошле Serbiska За ваше дете од 1 до 6 година Обданиште и забавиште Овако изгледа шведско школство Средња школа Младе особе од 16 до 20 година, добровољно Основна школа Младе особе

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 1 Customer Relationship Management 2 Net Faktor O nama O nama 3 Net Faktor doo je mlada kompanija sa velikim iskustvom. Naš tim ima zajedno preko 30 godina iskustva u oblasti CRM-a i manipulacije podataka.

Више

9/ tjedan Ponuda s letka vrijedi od do prodaje zaliha, odnosno najkasnije do Ne vrijedi u Hervis Zagreb Garden

9/ tjedan Ponuda s letka vrijedi od do prodaje zaliha, odnosno najkasnije do Ne vrijedi u Hervis Zagreb Garden 9/2017. - 17. tjedan Ponuda s letka vrijedi od 26. 04. 2017. do prodaje zaliha, odnosno najkasnije do 01. 05. 2017. e vrijedi u Hervis Zagreb Garden all Supernova i Hervis utlet aštel. 249, 28% 349, kn

Више

NEUROLOŠKI PREGLED

NEUROLOŠKI PREGLED Uvod Anamneza Procjena duševnog stanja Fizikalni pregled Kranijalni nervi Motorički nervi Senzorni nervi Refleksi Usklađenost pokreta, položaj i hod Autonomni nervni sistem Cirkulacija mozga Uvod Neurološki

Више

Tehnologija kultiviranja 3 grede 4 grede Fleksibilnost radi postizanja najviših učinaka

Tehnologija kultiviranja 3 grede 4 grede Fleksibilnost radi postizanja najviših učinaka Tehnologija kultiviranja 3 grede 4 grede Fleksibilnost radi postizanja najviših učinaka Podešavanje dubine Jednostavno podešavanje dubine putem ploče sa rupama. Radna dubina se podešava od 6-30 cm putem

Више

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ ОСНОВЕ ФИЗИЧКОГ И ЗДРАВСТВЕНОГ ВАСПИТАЊА Доц. др Александар Игњатовић 2016

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ ОСНОВЕ ФИЗИЧКОГ И ЗДРАВСТВЕНОГ ВАСПИТАЊА Доц. др Александар Игњатовић 2016 ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ ОСНОВЕ ФИЗИЧКОГ И ЗДРАВСТВЕНОГ ВАСПИТАЊА Доц. др Александар Игњатовић 2016 Садржај: ОСНОВНИ ПОЈМОВИ У ФИЗИЧКОЈ КУЛТУРИ... 11 1.1 Физичка култура... 11

Више

Microsoft PowerPoint - Odskok lopte

Microsoft PowerPoint - Odskok lopte UTJEČE LI TLAK ZRAKA NA ODSKOK LOPTE? Učenici: Antonio Matas (8.raz.) Tomislav Munitić (8.raz.) Mentor: Jadranka Vujčić OŠ Dobri Kliška 25 21000 Split 1. Uvod Uspjesi naših olimpijaca i održavanje svjetskog

Више

PROJEKT „ISTRA BEZ KARIJESA”

PROJEKT „ISTRA BEZ KARIJESA” ISTRA BEZ KARIJESA Projekt preventivne stomatologije Istarskih domova zdravlja Zagreb, 28.8.2019. Kristijan Dujmenović, dr.med.dent. Ante Ivančić dr.med. Davorka Rakić dipl. med. sestra Karijes Karijes

Више

JU za predškolski odgoj i obrazovanje “mladost” kakanj

JU za predškolski odgoj i obrazovanje “mladost” kakanj Ul. ZPO 66 72240 Kakanj Tel.: 032 552 120 032 552 121 Maj, 2017. godine JU za predškolski odgoj i obrazovanje Mladost postoji više od 68. godina. Osnivač RMU Kakanj Općina Danas posluje u dva objekta koji

Више

Microsoft PowerPoint - KJZ_P_zdribolest_dec2012

Microsoft PowerPoint - KJZ_P_zdribolest_dec2012 Zdravlje je stanje potpunog fizičkog, duševnog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti (Svjetska zdravstvena organizacija, 1948.) Doc. dr. sc. Ozren Polašek Katedra za javno

Више

Kućice uz more HRVATSKI 1

Kućice uz more HRVATSKI 1 Kućice uz more HRVATSKI 1 4 Luxury Villa You&Me 6 Villa Exclusive Plus You&Me 8 Villa Exclusive Plus 10 Villa Exclusive 12 Villa Prestige 14 Mobile home Deluxe Plus 16 Mobile home Deluxe 18 Mobile home

Више

Projektantske podloge Kondenzacijski uređaji Tehnički list ecotec plus 48/65 kw Grijanje Hlađenje Nove energije

Projektantske podloge Kondenzacijski uređaji Tehnički list ecotec plus 48/65 kw Grijanje Hlađenje Nove energije Projektantske podloge Kondenzacijski uređaji Tehnički list 48/65 kw Grijanje Hlađenje Nove energije 1.11. Plinski kondenzacijski cirkulacijski uređaj VU 486/5-5 Posebne značajke - Modulacijsko područje

Више

Vodootporna šminka – kako je ukloniti?

Vodootporna šminka – kako je ukloniti? Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Vodootporna šminka kako je ukloniti? Vodootporna šminka idealna je za vruće ljetne dane ili posjete bazenu,

Више

untitled

untitled STI KOLEKCIJA PROLJEĆE - LJETO 2019.. 1 RIMFIRE POLARIZED Polarizirana Univerzalna Naočale od polikarbonata, sportski dizajn. Okvir od polikarbonata sa mat završnom obradom za bolju udobnost i dulje trajanje.

Више

BROSURA nn

BROSURA nn Preventivni program Za zdravlje. Danas. Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva Izdavač: Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske Autori: Povjerenstvo za organizaciju, stručno praćenje

Више

Microsoft PowerPoint - Teorija kretanja vozila-predavanje 3.1.ppt

Microsoft PowerPoint - Teorija kretanja vozila-predavanje 3.1.ppt ТЕОРИЈА КРЕТАЊА ВОЗИЛА Предавање. гусенична возила, површински притисак ослањања, гусеница на подлогу ослањања G=mg p p гусеница на подлогу ослањања G=mg средњи стварни p тврда подлога средњи стварни p

Више

8 2 upiti_izvjesca.indd

8 2 upiti_izvjesca.indd 1 2. Baze podataka Upiti i izvješća baze podataka Na početku cjeline o bazama podataka napravili ste plošnu bazu podataka o natjecanjima učenika. Sada ćete izraditi relacijsku bazu u Accessu o učenicima

Више

2016 X-MAX 250

2016 X-MAX 250 Osvojite ulice Zahvaljujući dinamičnom stilu, iznimno odzivnom agregatu hlađenim tekućinom te okviru visokih specifikacija, Yamaha X-MAX 250 nudi impresivne performanse i svakodnevnu praktičnost. Kompaktni

Више

Slide 1

Slide 1 Utjecaj klimatskih promjena na infrastrukturu ocjena stanja infrastrukture mr.sc. Tomislav Jarmić 1 / 20 Infrastruktura Pod infrastrukturom se smatraju sustavi, mreže i objekti čiji prekid djelovanja ili

Више

CCO Leasing mapa A4 PROMO POVRSINE _06

CCO Leasing mapa A4 PROMO POVRSINE _06 CITY CENTER ONE MAPA PROMOTIVNIH POVRŠINA Jedan brand. Tri centra. Tisuću mogućnosti. Zašto smo broj jedan više od 400 prodajnih mjesta više od 500 promocija godišnje shopping centri s najviše nagrada

Више

Upravljanje kvalitetom Osnove za izradu projektnog zadatka

Upravljanje kvalitetom Osnove za izradu projektnog zadatka Upravljanje kvalitetom Procesi definisanja i utvrđivanja kvaliteta produkata Fakultet organizacionih nauka, Beograd, 2019. Procesi definisanja i utvrđivanja kvaliteta produkata 2.3 Definisati i specificirati

Више

knjiga 03.indd

knjiga 03.indd 15 3. Poglavlje Opće smjernice za aktivnosti učenja Ovo poglavlje opisuje neke od općih smjernica koje su pomogle roditeljima kada su svoju djecu učili novim vještinama. Pokušajte se koristiti ovim smjernicama

Више

Microsoft Word - TABELE UZ PRAVILNIK za doc

Microsoft Word - TABELE UZ PRAVILNIK za doc I САДРЖАЈ И ОБИМ ПРЕВЕНТИВНИХ МЕРА * У ОБЛАСТИ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ ПОПУЛАЦИОНA ГРУПA Новорођенче (први месец) Одојче (од другог месеца до краја прве године) ВРСТА САДРЖАЈ ОБИМ туберкулозе и против хепатитиса

Више

SEKTOR PRODAJE SLUŽBA PODRŠKE PRODAJI Zagreb, Broj:HLOS /17834 Temeljem članka 23. Pravilnika o radu Hrvatske Lutrije d.o.o., a u

SEKTOR PRODAJE SLUŽBA PODRŠKE PRODAJI Zagreb, Broj:HLOS /17834 Temeljem članka 23. Pravilnika o radu Hrvatske Lutrije d.o.o., a u SEKTOR PRODAJE SLUŽBA PODRŠKE PRODAJI Zagreb,23.10.2015. Broj:HLOS-07-1-2015/17834 Temeljem članka 23. Pravilnika o radu Hrvatske Lutrije d.o.o., a u svezi s člankom 66. Zakona o radu, sukladno Odlukama

Више

Click to edit title

Click to edit title Kamp Ljubavi i Nade Stvarne potrebe Svake godine u Srbiji više od 350 dece oboli od malignih bolesti. Oni moraju biti podvrgnuti dugom i često invazivnom lečenju zbog kojeg moraju da provedu dug vremenski

Више

Microsoft Word - PROJEKTI I PROGRAMI

Microsoft Word - PROJEKTI I PROGRAMI PROJEKTI I PROGRAMI RADIONICA ZA DJECU LIFEBOOK MOJ ŽIVOT U KNJIZI U suradnji s Edukacijsko - rehabilitacijskim fakultetom te s nizozemskom organizacijom civilnog društva Verenigng voor Jeugd-en Kinderzorg

Више

teden Ponuda s digitalnog letka vrijedi od do prodaje zaliha, odnosno najkasnije do DODATNA SNIŽENJA akcija ve

teden Ponuda s digitalnog letka vrijedi od do prodaje zaliha, odnosno najkasnije do DODATNA SNIŽENJA akcija ve 2017. - 30. teden Ponuda s digitalnog letka vrijedi od 26. 07. 2017. do prodaje zaliha, odnosno najkasnije do 31. 07. 2017. DODATNA SNIŽENJA akcija veliki ljetni popusti 50% * DO 299, 43% 529, DURAMA /

Више

Dobrodošlica

Dobrodošlica Prijelaz sa razredne na predmetnu nastavu Sadržaj prezentacije Što donosi prijelaz iz razredne u predmetnu nastavu Kako roditelji mogu pomoći Razvojne karakteristike učenika 5. razreda Što donosi prijelaz

Више

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti Istraživanje poznavanja ispitanika o poštanskim uslugama i njihova zamjenjivost s EK uslugama stud

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti Istraživanje poznavanja ispitanika o poštanskim uslugama i njihova zamjenjivost s EK uslugama stud Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti Istraživanje poznavanja ispitanika o poštanskim uslugama i njihova zamjenjivost s EK uslugama studeni 16. Sadržaj 1. Korištenje poštanskih ureda HP-Hrvatske

Више

Mi poznajemo sve djelove na Vašem vozilu. Paketi za starija vozila Privredna vozila Volkswagen

Mi poznajemo sve djelove na Vašem vozilu. Paketi za starija vozila Privredna vozila Volkswagen Mi poznajemo sve djelove na Vašem vozilu. Paketi za starija vozila Privredna vozila Volkswagen Tajna dugotrajne veze SERVIS+ Originalni djelovi + dvije godine garancije i sve to po povoljnim cijenama.

Више

84-Knjaz.indd

84-Knjaz.indd Damir Knjaz Vesna Alikalfić Željko Lukenda Davor Pavlović Tomislav Rupčić Originalni znanstveni rad PRILOG ANALIZI ULOGE RODITELJA KAO TEMELJA RAZVOJA DJETETA SPORTAŠA 1. UVOD Roditelji su oduvijek bili

Више