Izvješće o agencijskom radu za godinu

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Izvješće o agencijskom radu za godinu"

Транскрипт

1 Analiza pristiglih podataka o radu agencija za privremeno zapošljavanje Izvješće o agencijskom radu za godinu Godina I. Zagreb, ožujak 2019.

2 1 U V O D Zakon o radu (Narodne novine, br. 93/14 i 127/17) kao opći radno pravni propis, svojim institutima rada u nepunom radnom vremenu, radu na stalnim sezonskim poslovima i radom putem agencija za privremeno zapošljavanje uređuje fleksibilne oblike zapošljavanja u Republici Hrvatskoj. Privremenim zapošljavanjem putem agencija, kao jednim od atipičnih oblika zapošljavanja, omogućeno je da agencija kao poslodavac ustupa radnika drugom poslodavcu (korisniku) za privremeno obavljanje poslova. Institut rada putem agencija za privremeno zapošljavanje usklađen je sa Direktivom 2008/104/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 19. studenoga o radu preko poduzeća za privremeno zapošljavanje (SL L 327, ). Brza prilagodba te fleksibilnost u poslovanju poslodavaca, odnosno osiguravanje odgovarajuće zaštite radnika uz ostvarivanje njihovih prava za vrijeme trajanja radnog odnosa, ciljevi su takvog zakonodavnog uređenja. Praćenje kretanja na tržištu rada, obuhvaća i praćenje učinaka i ostvarenih ciljeva zakona koji uređuju tržište rada, pri čemu rezultati analiza pojedinih pojava na tržištu mogu biti stručna podloga za daljnje reformske prilagodbe i stvaranje boljeg zakonodavnog okvira. Praćenje zakonskog instituta privremenog zapošljavanja putem agencija omogućeno je na temelju zakonske odredbe o dostavljanju statističkih podataka o agencijama za privremeno zapošljavanje. Iako je djelovanje agencija za privremeno zapošljavanje u Republici Hrvatskoj, prvi puta uređeno godine, a obveza agencija da ministarstvu nadležnom za rad dostavljaju statističke podatke o obavljanju poslova ustupanja Zakonom propisana od godine, tek je stupanjem na snagu Pravilnika o sadržaju, načinu i roku dostave statističkih podataka o privremenom obavljanju poslova (Narodne novine, br. 98/18), dana 15. studenoga godine, omogućeno efektivno praćenje pojave privremenog zapošljavanja, na temelju podataka koji se dostavljaju isključivo u elektroničkom obliku. Novim Pravilnikom o sadržaju, načinu i roku dostave statističkih podataka o privremenom obavljanju poslova, koji propisuje suvremeni postupak prikupljanja statističkih podataka o ustupljenim radnicima putem informatičke tehnologije i odgovarajućih metoda, omogućeno je ovlaštenim administratorima Ministarstva rada i mirovinskoga sustava da provedu pravilnu analizu i sažimanje vjerodostojnih i usporedivih podataka te da ih objave u godišnjem Izvješću o agencijskom radu. Na temelju godišnjih izvješća moći će se pratiti učinci zakona na pojavu agencijskog rada i postizanja s time vezanih ciljeva tržišta rada, a objavom podataka o agencijskom radu na mrežnim stranicama Ministarstva, omogućit će se jednostavan i transparentan pristup zainteresiranoj i stručnoj javnosti. Prvo u nizu godišnjih izvješća, koje će se na propisani i standardizirani način objaviti, je Izvješće o agencijskom radu za godinu.

3 2 IZVJEŠĆE O AGENCIJSKOM RADU ZA GODINU 1. Dostava podataka Od ukupnog broja registriranih agencija za privremeno zapošljavanja u evidenciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava na dan godine, od 187 agencija, podatke je dostavilo njih 114. (Slika 1. ) Primjećuje se kako su poslodavci dobro prihvatili novi način dostave podataka, koji je znatno osuvremenio te olakšao dostavu, obzirom da se uočava lagani trend porasta dostavljenih podataka u odnosu na prethodne godine. Prema pristiglim podacima izvršena je njihova analiza koju donosimo u nastavku ukupno u evidenciji MRMS-a 187 dostavili podatke 114 Slika Ukupan broj radnika i ukupan broj ustupanja: Ukupan broj ustupljenih radnika u godini iznosio je radnika, dok je broj ustupanja iznosio (Slika 2.)

4 Broj ustupanja Broj ustupljenih Slika Broj radnika prema spolu i dobi U grafičkoj formi (Slika 3.) prikazan je ukupan broj ustupljenih radnika iskazan po spolu i dobi M Ž Spol (ustupljeni) Dob (ustupljeni) i više Slika 3.

5 Iz grafičkog prikaza proizlazi da ne postoji veliki nerazmjer u odnosu na ustupanja radnika prema spolu, pri čemu je ipak veći broj ustupanja u odnosu na muške radnike. U odnosu na dob, bilježi se najveći broj ustupanja radnika između 25. i 34. godine, dok je za očekivati da je najmanje radnika koji se zapošljavaju u dobi od 65. godina i više. 4. Obrazovna struktura radnika Pregled obrazovne strukture ustupljenih radnika upućuje na podatak da najveći broj radnika ima završenu četverogodišnju srednju školu u gimnazijama, strukovnim ili umjetničkim školama u trajanju od četiri godine, dok je najmanje ustupano doktora znanosti. Također, iz grafikona proizlazi kako agencijama za privremeno zapošljavanje nije poznata razina obrazovanja velikog broja radnika koje ustupaju. (Slika 4.) osmogodišnja škola 1992 stručna osposobljenost za jednostavne poslove 42 obrazovni programi niže spreme (trajanje od jedne do dvije godine) obrazovni programi srednjeg strukovnog obrazovanja (trajanje od tri do tri i pol godine) obrazovni programi srednjeg obrazovanja u gimnazijama, strukovnim u umjetničkim školama u trajanju od četiri godine obrazovni programi srednjeg strukovnog obrazovanja (trajanje od pet godina) poslijesrednjoškolski programi usavršavanja do 1 godine 23 stručni studij (<180 ECTS bodova) - stručni pristupnik/ca 88 stručni studij ( ECTS bodova) - stručni prvostupnik/ca sveučilišni preddiplomski studij ( ECTS bodova) - prvostupnik/ca specijalistički diplomski stručni studij (najmanje ECTS bodova) - specijalist/ca sveučilišni diplomski studij ( ECTS bodova) - magistar/ra 988 poslijediplomski specijalistički studij ( ECTS bodova) - sveučilišni specijalist/ica dosadašnji poslijediplomski magistarski studij - magistar/ra znanosti poslijediplomski doktorski studij - doktor/ica znanosti nepoznato 5015 Slika 4.

6 5 5. Broj ustupljenih radnika prema NKZ-u vrsta U pogledu opsega ustupanja, prema dostavljenim podacima za godinu, najveći broj korisnika usluga agencija za privremeno zapošljavanje bilježi se u jednostavnim zanimanjima u rudarstvu, građevinarstvu, proizvodnji i prometu. Također veliki broj ustupljenih radnika bilježi se u jednostavnim uslužnim zanimanjima, kao što su čistači, perači, kućne pomoćnice i srodna zanimanja. Slijede sektori telekomunikacija, suradnici za komunikacije i upravljanje te podršku korisnicima. U tabličnom prikazu nalaze se podaci o ukupnom broju ustupljenih radnika u godini, prema NKZ-u vrsta (Slika 5.) NKZ VRSTA Broj ustupljenih 1 (01) Časnici/časnice 0 2 (02) Dočasnici/dočasnice 0 3 (03) Vojna zanimanja, ostali činovi (11) Zakonodavci/zakonodavke, dužnosnici/dužnosnice i direktori/direktorice (12) Administrativni i komercijalni direktori/administrativne i komercijalne direktorice 6 (13) Direktori/direktorice proizvodnje i specijaliziranih usluga (14) Direktori/direktorice u turizmu, ugostiteljstvu, trgovini na malo i drugim uslužnim djelatnostima (21) Znanstvenici/znanstvenice,, inženjeri/inženjerke i stručnjaci/stručnjakinje 9 (22) Zdravstveni stručnjaci/zdravstvene stručnjakinje (23) Stručnjaci/stručnjakinje za odgoj i obrazovanje (24) Stručnjaci/stručnjakinje za poslovanje i upravljanje (25) Stručnjaci/stručnjakinje za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju (26) Pravni stručnjaci/pravne stručnjakinje, stručnjaci/stručnjakinje za društvene znanosti i kulturu 14 (31) Tehničari/tehničarke tehničko-tehnoloških zanimanja (32) Tehničari/tehničarke i pomoćnici/pomoćnice u zdravstvu 9 16 (33) Stručni suradnici/stručne suradnice za poslovanje i upravljanje (34) Stručni suradnici/stručne suradnice za pravna pitanja, društvene znanosti, kulturu, šport, umjetnost i srodna zanimanja (35) Tehničari/tehničarke informacijske i komunikacijske tehnologije te podrške korisnicima (41) Službenici/službenice na općim uredskim poslovima i srodna zanimanja (42) Službenici/službenice za poslovanje sa strankama

7 (43) Službenici/službenice na obračunskim poslovima i na poslovima materijalnih evidencija (44) Ostali administrativni službenici/ostale administrativne službenice 23 (51) Uslužna zanimanja (52) Trgovačka zanimanja (53) Djelatnici/djelatnice za zdravstvenu i socijalnu skrb i srodna zanimanja 26 (54) Djelatnici/djelatnice za zaštitu osoba i imovine (61) Poljoprivredni radnici/poljoprivredne radnice orijentirane na tržište 28 (62) Šumari/šumarke, ribari/ribarke i lovci/lovkinje 0 29 (71) Građevinari/građevinarke i srodna zanimanja, osim električara (72) Tokari/tokarice, kovinotokari/kovinotokarice, strojarski mehaničari/strojarske mehaničarke i srodna zanimanja 31 (73) Zanatski radnici/zanatske radnice, tiskari/tiskarice (74) Elektromehaničari/elektromehaničarke i monteri/monterke, mehaničari/mehaničarke i serviseri/serviserke elektronike (75) Prerađivači/prerađivačice hrane, drva, proizvođači/proizvođačice odjeće i ostala obrtnička i srodna zanimanja 34 (81) Rukovatelji/rukovateljice postrojenjima i strojevima (82) Sastavljači/sastavljačice (83) Vozači/vozačice, strojovođe/strojovotkinje prijevoznih sredstava i pokretnih strojeva (91) Čistači/čistačice, perači/peračice, kućne pomoćnice i srodna zanimanja (92) Jednostavna poljoprivredna, šumarska i ribarska zanimanja (93) Jednostavna zanimanja u rudarstvu, građevinarstvu, proizvodnji i prometu 40 (94) Pomagači/pomagačice u pripremi hrane (95) Ulični prodavači/ulične prodavačice i srodna uslužna zanimanja (96) Čistači/čistačice ulica i srodna zanimanja 1221 Ukupno: Slika 5.

8 7 6. Mjesto ustupanja: Prema mjestu ustupanja korisniku u tuzemstvu odnosno inozemstvu, neznatan broj radnika ustupa se korisnicima u inozemstvo. Dakle, pretežiti broj ustupanja odvija se na području Republike Hrvatske. Od ukupnog broja od ustupljenih radnika, samo njih 466 je ustupljeno u inozemstvo. (Slika 6.) 466 Broj ustupljenih Mjesto zaposlenja (ustupljeni) Tuzemstvo Mjesto zaposlenja (ustupljeni) Inozemstvo Slika 6. Grafički prikaz slike 7. i 8. prikazuje ustupanja radnika prema ustupanjima u inozemstvo odnosno prema županijama. SLOVENIJA POLJSKA NJEMAČKA NIZOZEMSKA LUKSEMBURG GIBRALTAR BELGIJA AUSTRIJA Slika 7.

9 8 Grad Zagreb Zagrebačka Zadarska Vukovarsko-srijemska Virovitičko-podravska Varaždinska Šibensko-kninska Splitsko-dalmatinska Sisačko-moslavačka Primorsko-goranska Požeško-slavonska Osječko-baranjska Međimurska Ličko-senjska Krapinsko-zagorska Koprivničko-križevačka Karlovačka Istarska Dubrovačko-neretvanska Brodsko-posavska Bjelovarsko-bilogorska Slika Trajanje i vrsta ugovora o radu Agencije u pravilu radnike zapošljavaju na određeno vrijeme, što i proizlazi iz dolje prikazanog grafikona. Naime, od ukupnog broja sklopljenih ugovora o radu, u promatranom razdoblju njih sklopljeno je na određeno vrijeme, dok je 661 ugovor bio sklopljen na neodređeno vrijeme. U odnosu na broj radnika, ta brojka iznosi radnika koji imaju sklopljene ugovore o radu na određeno vrijeme, dok 654 radnika ima sklopljene ugovore o radu na neodređeno. Prikaz grafikona slika 9. (uz objašnjenje)

10 Ukupno Određeno Neodređeno Broj ustupljenih određeno Broj ustupljenih neodređeno Broj ustupljenih Ugovori Slika 9. Napomena: zbroj ugovora o radu na određeno/neodređeno vrijeme (zadnje dvije kolone ) u odnosu na zbroj ustupljenih radnika (kolona 1), je veći iz razloga što su 93 radnika imala tijekom promatranog razdoblja i ugovore o radu na određeno i neodređeno vrijeme U odnosu na trajanje ugovora o radu iz prikazane tablice proizlazi da se najveći broj radnika zapošljavao na ugovore o radu u trajanju do 3 mjeseca. (Slika 10) Trajanje ugovora (ustupljeni) Radno vrijeme (ustupljeni) do 3 mj. 3-6 mj mj. Više od 12 mj. Prosječno trajanje ugovora (G/M/D) Broj ugovora koji su jednaki trajanju ustupanja Broj ugovora koji su dulji od trajanja ustupanja Puno Nepuno /6/ Slika 10. Napomena: zbroj svih kategorija je ustupanih (prema broju ugovora) što je za 966 ustupljenih više od ukupnog broja ustupljenih. Razlog je što se isti ustupljeni pojavljuju u više kategorija npr. ako je neki ustupljeni u kategoriji do 3 mj. ne znači da u nekom drugom razdoblju nije bio ustupan u npr. u kategoriji od 3-6 mj.

11 10 Broj radnika čiji su ugovori o radu trajali duže od 12 mjeseci čini više od 21% od ukupnog broja radnika. Prosječno trajanje svih ugovora o radu na određeno vrijeme je 6 mjeseci i 1 dan. (Slika 11.) 21% 20% 38% do 3 mj 3-6 mj mj. Više od 12 mj. 21% Slika 11. Prema vrsti radnog vremena na koje se radnik zapošljava, vidljivo je iz grafičkog prikaza kako se samo neznatan broj radnika (5%) zapošljava na nepuno radno vrijeme, dok pretežiti dio radnika, njih čak 95% radi puno radno vrijeme. (Slika 12) 5% Radno vrijeme (ustupljeni) Puno Radno vrijeme (ustupljeni) Nepuno 95% Slika 12.

12 11 Iz dosada prikazanog proizlazi da agencije u pravilu, radnike zapošljavaju na određeno vrijeme i to ne duže od vremena ustupanja određenom korisniku, jer podaci ukazuju da ugovori o radu za privremeno obavljanje poslova većine radnika nisu trajali duže od vremena ustupanja. (Slika 13) 2% Broj ugovora koji su jedanki trajanju ustupanja Broj ugovora koji su dulji od trajanja ustupanja 98% Slika Prikaz djelatnosti korisnika (NKD) Najveći broj radnika korisnici su ustupali u sektore informacija i komunikacija, prerađivačku industriju te u uslužne djelatnosti. Slijede poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo. Najmanji broj radnika zapošljava se u djelatnosti kućanstva kao poslodavca te u djelatnosti izvanteritorijalnih organizacija i tijela. Grafički prikaz (Slika 14.)

13 A - poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 1665 B - rudarstvo i vađenje 348 C - prerađivačka industrija 3535 D - opskrba električnom energijom, plinom, parom i klimatizacija 131 E - opskrba vodom; uklanjanje otpadnih voda, gospodarenje otpadom te djelatnosti sanacije okoliša 567 F - građevinarstvo 119 G - trgovina na veliko i na malo; popravak motornih vozila i motocikala H - prijevoz i skladištenje I - djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane 599 J - informacije i komunikacije 4493 K - financijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja L - poslovanje nekretninama M - stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti N - administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti O - javna uprava i obrana; obvezno socijalno osiguranje P - obrazovanje Q - djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi R - umjetnost, zabava i rekreacija S - ostale uslužne djelatnosti 2837 T - djelatnosti kućanstva kao poslodavaca U - djelatnosti izvanteritorijalnih organizacija i tijela 1 2 Slika 14.

14 Materijalna prava (ustupljeni) Materijalna prava radnika Prema raspoloživim podacima radnicima se isplaćuju materijalna prava i to pravo na naknadu troškova prijevoza u najvećem opsegu, dok je razumljivo za očekivati da se jubilarna nagrada isplatila najmanjem broju radnika. (Slika 15.) Prijevoz Jubilarna nagrada 229 Regres 1682 Božićnica 4877 Druga materijalna prava 4655 Slika 15.

Microsoft Word - HR Survey 2006.doc

Microsoft Word - HR Survey 2006.doc HR Survey 2006 Hrvatski pregled certifikata sustava upravljanja za 2006. godinu Osijek, svibanj 2007. Predgovor Hrvatski pregled certifikata sustava upravljanja HR Survey nastao je po ugledu na popularni

Више

Udjel osoba starijih od 65 godina u ukupnom stanovništvu po dobi i spolu, Hrvatska i Grad Zagreb, (popisna) 2011.g. - (procjena) 2017.g. 1. UDJEL OSOB

Udjel osoba starijih od 65 godina u ukupnom stanovništvu po dobi i spolu, Hrvatska i Grad Zagreb, (popisna) 2011.g. - (procjena) 2017.g. 1. UDJEL OSOB Udjel osoba starijih od 65 godina u ukupnom stanovništvu po dobi i spolu, Hrvatska i Grad Zagreb, (popisna) 2011.g. - (procjena) 2017.g. 1. UDJEL OSOBA STARIJIH OD 65 G. U UKUPNOM STANOVNIŠTVU PO DOBI

Више

Microsoft Word - 1.GRAD VODICE-2015.

Microsoft Word - 1.GRAD VODICE-2015. OSNOVNE ZNAČAJKE GOSPODARSKIH KRETANJA U GRADU VODICAMA U 2015. GODINI Šibenik, studeni 2016. SADRŽAJ Uvod... 3 1. Broj poduzetnika u gradu Vodicama u 2015. godini prema GFI... 4 2. Financijski rezultati

Више

Stanovanje i stanogradnja

Stanovanje i stanogradnja Provedba subvencioniranja stambenih kredita za zahtjeve zaprimljene u 2018. god. Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama Provedba subvencioniranja stambenih kredita za zahtjeve zaprimljene

Више

HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE PODRUČNI URED KRAPINA ISSN X Godišnje izvješće za razdoblje siječanj-prosinac [2017.] Godišnjak Krapina,

HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE PODRUČNI URED KRAPINA ISSN X Godišnje izvješće za razdoblje siječanj-prosinac [2017.] Godišnjak Krapina, HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE PODRUČNI URED KRAPINA ISSN 2623-498X Godišnje izvješće za razdoblje siječanj-prosinac 2017. [2017.] Godišnjak Krapina, veljača 2018. 1 Stranica NAKLADNIK: HRVATSKI ZAVOD

Више

Analiza ozljeda na radu u djelatnosti I - Djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane za godinu. Ovdje će se analizirati ozlj

Analiza ozljeda na radu u djelatnosti I - Djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane za godinu. Ovdje će se analizirati ozlj Analiza ozljeda na radu u djelatnosti I - Djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane za 2016. godinu. Ovdje će se analizirati ozljede na radu u djelatnosti I Djelatnosti pružanja smještaja

Више

TVRTKE GOSPODARSKI PROFIL (obrada KZ travanj 2019.) POSLOVNI SUBJEKTI PO ŽUPANIJAMA, STANJE 31. PROSINCA Pravne osobe Trgovačka društva Županija

TVRTKE GOSPODARSKI PROFIL (obrada KZ travanj 2019.) POSLOVNI SUBJEKTI PO ŽUPANIJAMA, STANJE 31. PROSINCA Pravne osobe Trgovačka društva Županija TVRTKE GOSPODARSKI PROFIL (obrada KZ travanj 2019.) POSLOVNI SUBJEKTI PO ŽUPANIJAMA, STANJE 31. PROSINCA 2018. Pravne osobe Trgovačka društva registrirane aktivne registrirana aktivna Republika Hrvatska

Више

Page 1 of 5 1. RADIO U 2005. radilo je 135 radiopostaja, 6 više u odnosu na 2004. Četiri radiopostaje pokrivaju programom cijelu državu: Hrvatski radio, Hrvatski katolički radio, Radio Croatia i Otvoreni

Више

PRIOPĆENJE Page 1 of 5 DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU REPUBLIKE HRVATSKE ZAGREB, ILICA 3, P. P. 80, TELEFON: (01) 4806-111 ISSN 1334-0565 GODINA: XLIV. ZAGREB, 30. SVIBNJA 2007. BROJ: 8.3.3. 1. RADIO OBVEZATNO

Више

HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA INFORMACIJA O STATISTIČKIM POKAZATELJIMA TURISTIČKOG PROMETA - ožujak

HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA INFORMACIJA O STATISTIČKIM POKAZATELJIMA TURISTIČKOG PROMETA - ožujak HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA INFORMACIJA O STATISTIČKIM POKAZATELJIMA TURISTIČKOG PROMETA - ožujak 2019. - Sadržaj: Ožujak 2019... 2 Ukupni pokazatelji... 2 Rezultati prema vrstama smještajnih kapaciteta/objekata...

Више

DOLASCI I NOĆENJA DOMAĆIH I STRANIH TURISTA PO ZEMLJAMA PRIPADNOSTI ZA RAZDOBLJE SIJEČANJ - SRPANJ 2019./2018. (SVI KAPACITETI) I-VII I-VII 2018

DOLASCI I NOĆENJA DOMAĆIH I STRANIH TURISTA PO ZEMLJAMA PRIPADNOSTI ZA RAZDOBLJE SIJEČANJ - SRPANJ 2019./2018. (SVI KAPACITETI) I-VII I-VII 2018 DOLASCI I NOĆENJA DOMAĆIH I STRANIH TURISTA PO ZEMLJAMA PRIPADNOSTI ZA RAZDOBLJE SIJEČANJ - SRPANJ 2019./2018. (SVI KAPACITETI) Zemlja Dolasci Noćenja % Noćenja Dolasci Noćenja % Noćenja Dolasci Noćenja

Више

Page 1 of 5 U 2005. radilo je 107 kinematografa, što je za 24 manje nego u 2004. Od g broja kinematografa, 105 njih ima 1 dvoranu/ekran, 1 kinematograf ima 5 dvorana/ekrana, a 1 ima 13 dvorana/ekrana.

Више

Microsoft Word - 1_naslovnica.doc

Microsoft Word - 1_naslovnica.doc ISSN 1334-806X NAKLADNIK HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE Središnja služba A. Mihanovića 3, 10000 Zagreb za nakladnika Srećko Vuković glavni urednik Goran Krstičević redakcija Marica Imprić-Jurić,

Више

Page 1 of 5 U 2004. radio je 131 kinematograf, što je za 11 manje nego u 2003. Od g broja kinematografa 129 njih ima 1 dvoranu/ekran, 1 kinematograf ima 5 dvorana/ekrana, a 1 ima 13 dvorana/ekrana. Samostalnih

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Pregled projekata iz područja socijalnog uključivanja 3. DANI EU FONDOVA godine Ministarstvo socijalne politike i mladih Služba za pristupne i strukturne fondove Europske unije SADRŽAJ Provedeni projekti

Више

PRIOPĆENJE Page 1 of 5 DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU REPUBLIKE HRVATSKE ZAGREB, ILICA 3, P. P. 80, TELEFON: (01) 4806-111 ISSN 1334-0565 GODINA: XLIV. ZAGREB, 19. LIPNJA 2007. BROJ: 8.3.4. OBVEZATNO NAVEDITE

Више

Županije i fondovi EU.indd

Županije i fondovi EU.indd : - PREGLED I USPOREDBA UGOVORENIH SREDSTAVA - OSVRT NA PROJEKT SLAVONIJA, BARANJA I SRIJEM Uvodno Iznos ugovorenih sredstava fondova EU po županijama Ugovorena sredstva fondova EU po stanovniku po županijama

Више

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA Odjel za statistiku PRIOPĆENJE 10. siječnja NETO I BRUTO P

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA Odjel za statistiku PRIOPĆENJE 10. siječnja NETO I BRUTO P REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA Odjel za statistiku PRIOPĆENJE 10. siječnja 2019. NETO I BRUTO PLAĆE LISTOPAD 1. PROSJEČNE MJESEČNE NETO I BRUTO PLAĆE

Више

eGlasilo HPA svibanj 2019

eGlasilo HPA svibanj 2019 eglasilo IZVJEŠĆE O STOČARSKOJ PROIZVODNJI Svibanj SADRŽAJ JEDINSTVENI REGISTAR DOMAĆIH ŽIVOTINJA ISPORUČENE KOLIČINE MLIJEKA o Kravlje mlijeko o Ovčje mlijeko o Kozje mlijeko KONTROLA OCJENJIVANJA NA

Више

SIGURNOST 53 (4) (2011) OZLJEDE NA RADU I PROFESIONALNE BOLESTI U HRVATSKOJ GODINE OZLJEDE NA RADU U HRVATSKOJ U GODINI U go

SIGURNOST 53 (4) (2011) OZLJEDE NA RADU I PROFESIONALNE BOLESTI U HRVATSKOJ GODINE OZLJEDE NA RADU U HRVATSKOJ U GODINI U go OZLJEDE NA RADU I PROFESIONALNE BOLESTI U HRVATSKOJ 2010. GODINE OZLJEDE NA RADU U HRVATSKOJ U 2010. GODINI U 2010. godini je u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo zaprimljeno ukupno 15.791 individualnih

Више

CIJENE NEKRETNINA U HRVATSKOJ Cijene nekretnina u Hrvatskoj pale su za 3 posto u odnosu na prethodnu godinu, pokazuje najnovije Njuškalovo istraživanj

CIJENE NEKRETNINA U HRVATSKOJ Cijene nekretnina u Hrvatskoj pale su za 3 posto u odnosu na prethodnu godinu, pokazuje najnovije Njuškalovo istraživanj CIJENE NEKRETNINA U HRVATSKOJ Cijene nekretnina u Hrvatskoj pale su za 3 posto u odnosu na prethodnu godinu, pokazuje najnovije Njuškalovo istraživanje na najvećem uzorku nekretnina. Samo u travnju na

Више

hrvatski zavod za zapošljavanje Godina XV. broj 4 Zagreb 2013.

hrvatski zavod za zapošljavanje Godina XV. broj 4 Zagreb 2013. hrvatski zavod za zapošljavanje Godina XV. broj 4 Zagreb 2013. Nakladnik: hrvatski zavod za zapošljavanje Radnička cesta 1, Zagreb Telefon - centrala: (01) 612 60 00 Telefon - uredništvo: (01) 612 60 90

Више

PowerPoint prezentacija

PowerPoint prezentacija Školski knjižničari za razliku u odgoju i obrazovanju SURADNJA U NEPOSREDNOJ ODGOJNO OBRAZOVNOJ DJELATNOSTI SNOOD Ciljevi 1. dati konkretan doprinos suradnji s učiteljima i nastavnicima 2. pokazati ostalim

Више

KLASA: / /0001 URBROJ: / Na temelju članka 20. stavka 1. Pravilnika o provedbi Podmjere 6.1.»Potpora za pokretanje po

KLASA: / /0001 URBROJ: / Na temelju članka 20. stavka 1. Pravilnika o provedbi Podmjere 6.1.»Potpora za pokretanje po KLASA: 440-12/14-01-01-01/0001 URBROJ: 343-0100/01-17-087 Na temelju članka 20. stavka 1. Pravilnika o provedbi Podmjere 6.1.»Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima«, Podmjere 6.2»Potpora

Више

(Microsoft Word - Obja\232njenje pojmova_novo.doc)

(Microsoft Word - Obja\232njenje pojmova_novo.doc) ISSN 1331-4912 HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE PODRUČNI URED KRAPINA STATISTIČKI BILTEN Područnog ureda Krapina GODINA: XXII. Broj: 05/ godine HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE PODRUČNI URED KRAPINA P.P.

Више

Microsoft Word - PRIJEDLOG IZMJENE PLANA NUMERIRANJA OT_ doc

Microsoft Word - PRIJEDLOG IZMJENE PLANA NUMERIRANJA OT_ doc Plan numeriranja PRIJEDLOG IZMJENE PLANA NUMERIRANJA Na temelju članka 65. stavka 2. i 6. i članka 121. Zakona o telekomunikacijama ( Narodne novine, br. 122/03., 158/03., 177/03., 60/04. i 70/05) te članka

Више

(Microsoft Word - Obja\232njenje pojmova_novo_ doc)

(Microsoft Word - Obja\232njenje pojmova_novo_ doc) ISSN 1331-4912 HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE PODRUČNI URED KRAPINA STATISTIČKI BILTEN Područnog ureda Krapina GODINA: XXIII. Broj: 8/ godine HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE PODRUČNI URED KRAPINA P.P.

Више

Analiza ozljeda na radu u djelatnosti K Financijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja za godinu Ovdje će se analizirati prijavljene ozljede n

Analiza ozljeda na radu u djelatnosti K Financijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja za godinu Ovdje će se analizirati prijavljene ozljede n Analiza ozljeda na radu u djelatnosti K Financijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja za 2017. godinu Ovdje će se analizirati prijavljene ozljede na radu u djelatnosti K Financijske djelatnosti i djelatnosti

Више

2.Izmjena Poziva POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA INOVACIJE U S3 PODRUČJIMA Referentna oznaka: KK PRILOG 11. METODOLOGIJA OBRAČUNA TR

2.Izmjena Poziva POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA INOVACIJE U S3 PODRUČJIMA Referentna oznaka: KK PRILOG 11. METODOLOGIJA OBRAČUNA TR POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA INOVACIJE U S3 PODRUČJIMA Referentna oznaka: KK.03.2.2.06. PRILOG 11. METODOLOGIJA OBRAČUNA TROŠKOVA PREMA PMF METODI 1. METODOLOGIJA OBRAČUNA TROŠKOVA PLAĆA Uredba

Више

(Microsoft Word - Stanje na tr\236i\232tu rada Grada Zagreba i Zagreba\350ke \236upanije u rujnu 2014)

(Microsoft Word - Stanje na tr\236i\232tu rada Grada Zagreba i Zagreba\350ke \236upanije u rujnu 2014) REGISTIRANA NEZAPOSLENOST I ZAPOŠLJAVANJE U GRADU U I AČKOJ ŽUPANIJI U RUJNU. Zagreb, listopad. 1 1. REGISTRIRANA NEZAPOSLENOST KRAJEM RUJNA. Krajem rujna. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područnom

Више

HSS-PRAVILA 1.A I 1.B LIGA

HSS-PRAVILA 1.A I 1.B LIGA P R A V I L A ZA ORGANIZACIJU I PROVEDBU 1.A i 1.B HRVATSKE LIGE U GAðANJU ZRAČNIM ORUŽJEM ISSF PROGRAMA 1 UVODNE ODREDBE 1.1 Naziv natjecanja je ''1.A i 1.B HRVATSKA LIGA'' u gañanju zračnim oružjem ISSF

Више

81-Stefanec-strucno.indd

81-Stefanec-strucno.indd Željko Štefanac STRUČNO USAVRŠAVANJE NASTAVNIKA TJELESNE I ZDRAVSTVENE KULTURE U FUNKCIJI POVEĆANJA KVALITETE ODGOJNO-OBRAZOVNOG RADA 1. UVOD Stručno usavršavanje prosvjetnih djelatnika osnovnih i srednjih

Више

Tretman: Centar za prevenciju i vanbolničko liječenje ovisnosti o drogama Grada Poreča Provoditelj: Centar za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad

Tretman: Centar za prevenciju i vanbolničko liječenje ovisnosti o drogama Grada Poreča Provoditelj: Centar za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad Tretman: Centar za prevenciju i vanbolničko liječenje ovisnosti o drogama Grada Poreča Provoditelj: Centar za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad Poreč-Parenzo Godina provedbe: 2018 Kratki opis programa

Више

SAŽETAK POZIVA Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, polj

SAŽETAK POZIVA Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, polj SAŽETAK POZIVA Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo Ograničeni privremeni poziv na

Више

HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE PODRUČNI URED ZAGREB 2014 REGISTIRANA NEZAPOSLENOST I ZAPOŠLJAVANJE U GRADU ZAGREBU I ZAGREBAČKOJ ŽUPANIJI U STUDENOM

HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE PODRUČNI URED ZAGREB 2014 REGISTIRANA NEZAPOSLENOST I ZAPOŠLJAVANJE U GRADU ZAGREBU I ZAGREBAČKOJ ŽUPANIJI U STUDENOM REGISTIRANA NEZAPOSLENOST I ZAPOŠLJAVANJE U GRADU U I AČKOJ ŽUPANIJI U STUDENOM. Zagreb, prosinac. 1 3.723 2.973 3.23 3.428 6.469 8.661 9.638 7.65 7.523 6.56 6.489 5.956 6.84 5.478 6.49 5.88 6.865 6.29

Више

PRIIV VREDNA KRETANJA TUZLANSKOG KANTONA BB rrooj jj 2266 KANTONALNA PRIIVREDNA KOMORA TUZLA Avgustt Privredna kretanjaa u Bosni i Hercegovi

PRIIV VREDNA KRETANJA TUZLANSKOG KANTONA BB rrooj jj 2266 KANTONALNA PRIIVREDNA KOMORA TUZLA Avgustt Privredna kretanjaa u Bosni i Hercegovi PRIIV VREDNA KRETANJA TUZLANSKOG KANTONA BB rrooj jj 2266 KANTONALNA PRIIVREDNA KOMORA TUZLA Avgustt 2017.. 1. Privredna kretanjaa u Bosni i Hercegovini 2. Privredna kretanjaa u Federaciji Bosne i Hercegovine

Више

PRIIVREDNA KRETANJA TUZLANSKOG KANTONA BB rrooj jj 1144 KANTONALNA PRIIVREDNA KOMORA TUZLA FEBRUAR Privredna kretanja u Bosni i Hercegovini

PRIIVREDNA KRETANJA TUZLANSKOG KANTONA BB rrooj jj 1144 KANTONALNA PRIIVREDNA KOMORA TUZLA FEBRUAR Privredna kretanja u Bosni i Hercegovini PRIIVREDNA KRETANJA TUZLANSKOG KANTONA BB rrooj jj 1144 KANTONALNA PRIIVREDNA KOMORA TUZLA FEBRUAR 2014.. 1. Privredna kretanja u Bosni i Hercegovini 2. Privredna kretanja u Federaciji Bosne i Hercegovine

Више

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine broj 87/08.,

Више

PRIIVREDNA KRETANJA TUZLANSKOG KANTONA BB rrooj jj 1133 KANTONALNA PRIIVREDNA KOMORA TUZLA NOVEMBAR Privredna kretanja u Bosni i Hercegovini

PRIIVREDNA KRETANJA TUZLANSKOG KANTONA BB rrooj jj 1133 KANTONALNA PRIIVREDNA KOMORA TUZLA NOVEMBAR Privredna kretanja u Bosni i Hercegovini PRIIVREDNA KRETANJA TUZLANSKOG KANTONA BB rrooj jj 1133 KANTONALNA PRIIVREDNA KOMORA TUZLA NOVEMBAR 2013.. 1. Privredna kretanja u Bosni i Hercegovini 2. Privredna kretanja u Federaciji Bosne i Hercegovine

Више

dsaSDdssadsad

dsaSDdssadsad Položaj vanjskotrgovinske razmjene gospodarstva Karlovačke županije Karlovac, 28. svibnja 2019. Tvornica špancir štapova, 1888. HS Produkt, 2019. Izvor: Državni zavod za statistiku (DZS), Obrada: HGK Županijska

Више

Anketa poslodavaca_2014._final

Anketa poslodavaca_2014._final HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE PODRUČNI URED POŽEGA ANKETA POSLODAVACA 2014. POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE Rujan 2014. Uredništvo Marijan Kanjković Ivica Tomljanović Izdavač Hrvatski zavod za zapošljavanje

Више

Poslovanje preduzeća u Crnoj Gori u godini

Poslovanje preduzeća u Crnoj Gori u godini Poslovanje preduzeća u Crnoj Gori u 2013.godini Zavod za statistiku Crne Gore - MONSTAT Podgorica, 2014.godina UVOD Zavod za statistiku Crne Gore MONSTAT je u cilju harmonizacije sa međunarodnim standardima

Више

III-3.43.Plan prijama u drzavnu sluzbu u tijela drzavne uprave, za godinu.pdf

III-3.43.Plan prijama u drzavnu sluzbu u tijela drzavne uprave, za godinu.pdf (Upozorenje : urednički pročišćeni tekst; Narodne novine broj 36 od 29032008 i broj 75 od 01072008, u kojima je naznačeno vrijeme njihova stupanja na snagu) PLAN PRIJAMA U DRŽAVNU SLUŽBU U TIJELA DRŽAVNE

Више

Memorandum PKRS cir

Memorandum PKRS cir ПРИВРЕДНА КОМОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ П р и в р е д н а к р е т а њ а у Републици Српској за јануар 2018. године Бања Лука, фебруар 2018. године Привредна комора Републике Српске Ђуре Даничића 1/II - 78000

Више

Rezultati istraživanja javnog mnijenja o stavovima vezanim uz zaštitu prirode

Rezultati istraživanja javnog mnijenja o stavovima vezanim uz zaštitu prirode Informiranost i stavovi javnosti o zaštiti prirode Rezultati istraživanja javnog mnijenja o stavovima vezanim uz zaštitu prirode 1 Drzavni zavod za zastitu prirode Informiranost i stavovi javnosti 0 zastiti

Више

Obavijest o održavanju, prijevozu i smještaju učenika i mentora na državnom Natjecanju iz fizike Vrijeme održavanja: od travnja 2018.godine Mje

Obavijest o održavanju, prijevozu i smještaju učenika i mentora na državnom Natjecanju iz fizike Vrijeme održavanja: od travnja 2018.godine Mje Obavijest o održavanju, prijevozu i smještaju učenika i mentora na državnom Natjecanju iz fizike Vrijeme održavanja: od 17.-20.travnja 2018.godine Mjesto održavanja natjecanja: Gimnazija Pula, Pula Smještaj:

Више

I Z V J E Š Ć E O OSOBAMA S INVALIDITETOM U REPUBLICI HRVATSKOJ Siječanj 2012.

I Z V J E Š Ć E O OSOBAMA S INVALIDITETOM U REPUBLICI HRVATSKOJ Siječanj 2012. I Z V J E Š Ć E O OSOBAMA S INVALIDITETOM U REPUBLICI HRVATSKOJ Siječanj 2012. HRVATSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO SLUŽBA ZA EPIDEMIOLOGIJU KRONIČNIH MASOVNIH BOLESTI Zagreb, Rockefellerova 7. I Z V J E

Више

Uredba Vijeća (EZ) br. 530/1999 od 9. ožujka o strukturnoj statistici o dohotku i troškovima rada

Uredba Vijeća (EZ) br. 530/1999 od 9. ožujka o strukturnoj statistici o dohotku i troškovima rada 218 Službeni list Europske unije 05/Sv. 4 31999R0530 L 63/6 SLUŽBENI LIST EUROPSKIH ZAJEDNICA 12.3.1999. UREDBA VIJEĆA (EZ) br. 530/1999 od 9. ožujka 1999. o strukturnoj statistici o dohotku i troškovima

Више

Sarajevo, TB 04 Tematski bilten ISSN X

Sarajevo, TB 04 Tematski bilten ISSN X Sarajevo, 2016. TB 04 Tematski bilten ISSN 1840-104X Izdavač: Odgovara: Podatke priredili: Izrada tabela i grafikona: Lektura: Tehnička priprema: Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine, Zelenih beretki

Више

Resocijalizacija: Mostovi u bolji život Provoditelj: UDRUGA SVETI LOVRO-ZAJEDNICA CENACOLO Godina provedbe: 2015 Kratki opis programa Projektom se pro

Resocijalizacija: Mostovi u bolji život Provoditelj: UDRUGA SVETI LOVRO-ZAJEDNICA CENACOLO Godina provedbe: 2015 Kratki opis programa Projektom se pro Resocijalizacija: Mostovi u bolji život Provoditelj: UDRUGA SVETI LOVRO-ZAJEDNICA CENACOLO Godina provedbe: 2015 Kratki opis programa Projektom se provodi resocijalizacija bivših ovisnika koji su završili

Више

Platne kartice i kartične transakcije Statistika platnog prometa Godina V lipanj 2019.

Platne kartice i kartične transakcije Statistika platnog prometa Godina V lipanj 2019. Platne kartice i kartične transakcije Statistika platnog prometa 218. Godina V lipanj 219. Sadržaj Pregled kartičnog tržišta RH... 4 Osnovna statistika RH... 4 1. Uvod...5 1.1. Struktura publikacije...

Више

Slide 1

Slide 1 10. DRŽAVNA MATURA REZULTATI LJETNOGA ROKA 2018./2019. 15. srpnja 2019. Gimnazijski programi obveza polaganja državne mature Obvezni dio Izborni dio SVJEDODŽBA POTVRDA Strukovni i umjetnički programi mogućnost

Више

Na temelju Odluke o zakupu poslovnog prostora ( Službene novine Primorsko goranske županije br. 19/13 i "Službene novine Grada Rijeke" br.14/14), Odlu

Na temelju Odluke o zakupu poslovnog prostora ( Službene novine Primorsko goranske županije br. 19/13 i Službene novine Grada Rijeke br.14/14), Odlu Na temelju Odluke o zakupu poslovnog prostora ( Službene novine Primorsko goranske županije br. 19/13 i "Službene novine Grada Rijeke" br.14/14), Odluke o uvjetima i postupku javnog natječaja za davanje

Више

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE 2236 Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 150/11, 119/14 i 93/16), Vlada

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE 2236 Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 150/11, 119/14 i 93/16), Vlada VLADA REPUBLIKE HRVATSKE 2236 Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 150/11, 119/14 i 93/16), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 28. rujna

Више

Untitled-1

Untitled-1 TB 04 Tematski bilten ISSN 1840-104X Nacionalni računi Investicije 2012 Bosna i Hercegovina BHAS Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine Sarajevo, decembar 2013. Izdaje: Agencija za statistiku Bosne

Више

1

1 REPUBLIKA HRVATSKA VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za gospodarstvo I N F O R M A C I J A o stanju gospodarstva Vukovarsko-srijemske županije Vukovar, kolovoz 2012. godine 1 S A D R Ž A J Strana

Више

17 Turizam 247 Statistički ljetopis Grada Zagreba / TURIZAM

17 Turizam 247 Statistički ljetopis Grada Zagreba / TURIZAM 17 Turizam 247 Statistički ljetopis Grada Zagreba METODOLOŠKA OBJAŠNJENJA Izvor i način prikupljanja podataka Podaci o broju dolazaka i noćenja turista prikupljaju se Mjesečnim izvještajem o dolascima

Више

Microsoft PowerPoint _Registrar.pptx

Microsoft PowerPoint _Registrar.pptx OD REGISTAR LIJEČENIH ZBOG ZLOUPORABE DROGA U HRVATSKOJ 2017. GODINA prikuplja podatke o liječenim osobama od godine. Godišnja Izvješća od 1981. godine D.Katalinić - Registar - 2017. godina Pompidou obrazac:

Више

ISSN X MJESEČNI STATISTIČKI BILTEN 9 Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Pula Godina: XXIII/2018

ISSN X MJESEČNI STATISTIČKI BILTEN 9 Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Pula Godina: XXIII/2018 ISSN 2584-783X MJESEČNI STATISTIČKI BILTEN 9 Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Pula Godina: XXIII/2018 IMPRESUM NAKLADNIK: Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Pula, Benediktinske

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Obrazovanje inženjera sigurnosti i zaštite Lidija Brcković, mag.ing.cheming. Ozljede na radu godina 2012 2013 2014 2015 2016 Broj ozljeda na radu 15 718 13 988 13 785 16 013 16 235 - Broj zaposlenih cca

Више

Ljetopis 2014 konacno OK 1.cdr

Ljetopis 2014 konacno OK 1.cdr 12. Industrija 12.1. Indeksi fizièkog obujma ukupne industrijske proizvodnje 1) 2001. 2002. 2003. 2004. 2005. 2006. 2007. 2008. 2009. 2010. 100,0 106,2 112,7 115,5 120,9 123,6 132,6 132,6 125,2... 94,2

Више

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU (NN 112/14 i 84/15) I. OPĆE

Више

Na temelju članka 107. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10-ispr., 90/

Na temelju članka 107. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10-ispr., 90/ Na temelju članka 107. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10-ispr., 90/11, 16/12, 86/12, 94/13, 136/14 - RUSRH, 152/14, 7/17

Више

Poduzetnik - izvoznik

Poduzetnik - izvoznik Poslovna klima u RH - prilika ili izazov? Problemi poduzetnika u svakodnevnom poslovanju i prijedlozi za poboljšanje poslovne klime Zagreb, 16. ožujka 2016. Hrvatska - konkurentna zemlja za poslovanje?

Више

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA Odjel za statistiku PRIOPĆENJE 30. ožujka TURIZAM SIJEČANJ

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA Odjel za statistiku PRIOPĆENJE 30. ožujka TURIZAM SIJEČANJ REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA Odjel za statistiku PRIOPĆENJE 30. ožujka 2018. TURIZAM SIJEČANJ 2018. 1. DOLASCI I NOĆENJA TURISTA Lančani indeksi

Више

Zakon o radu 1 od :34 HRVATSKI SABOR 1872 Na temelju čl

Zakon o radu   1 od :34 HRVATSKI SABOR 1872 Na temelju čl 1 od 94 21.8.2015. 16:34 HRVATSKI SABOR 1872 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O RADU Proglašavam Zakon o radu, koji je Hrvatski sabor donio na sjednici

Више

novi pravilnik.txt - stari pravilnik

novi pravilnik.txt - stari pravilnik 1PRAVILNIK 2O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU 3I. OPĆE ODREDBE 4Članak 1. 5(1) Ovim se Pravilnikom propisuju uvjeti pod kojima poslodavac za svoje potrebe i fizička ili pravna osoba mogu biti ovlašteni

Више

Page 1 of 66 NN 93/2014, HRVATSKI SABOR 1872 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O RADU Proglašavam, koji je Hrvatski sabor donio na sjednici 15. srpnja

Више

ПРИВРЕДНА КОМОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ П р и в р е д н а к р е т а њ а у Републици Српској за период јануар-децембар године Бања Лука, јануар г

ПРИВРЕДНА КОМОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ П р и в р е д н а к р е т а њ а у Републици Српској за период јануар-децембар године Бања Лука, јануар г ПРИВРЕДНА КОМОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ П р и в р е д н а к р е т а њ а у Републици Српској за период јануар-децембар 2018. године Бања Лука, јануар 2019. године Привредна комора Републике Српске Ђуре Даничића

Више

LISTE EVIDENCIJA ZA OBJAVU NA WEB-u -srednje škole

LISTE EVIDENCIJA ZA OBJAVU NA WEB-u -srednje škole EVIDENCIJA ISKAZANIH POTREBA I PRESTANAKA POTREBA ZA RADNICIMA U PUNOM ILI DIJELU RADNOG VREMENA, ODNOSNO RADNICIMA NA NEODREĐENO NEPUNO RADNO VRIJEME TE RADNICIMA KOJI ŽELE ZAMIJENITI MJESTO RADA U SREDNJIM

Више

Vukovarska 72, Zagreb

Vukovarska 72, Zagreb REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Upravni odjel za gospodarstvo Na temelju Odluke o raspisivanju natječaja za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva za 2017. godinu (KLASA: 022-01/17-01/25,

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA Županijska komora Dubrovnik REZULTATI POSLOVANJA GOSPODARSTVA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE U 2015. GODINI GOSPODARSKO VIJEĆE 27. lipnja 2016. Gospodarska kretanja DNŽ 2014.

Више

Predlozak

Predlozak Izvješće s participativnih radionica Hrvatska kakvu želimo Interpretacija podataka Dokument je objavljen na mrežnoj stranici: http://www.hrvatska2030.hr/. Dopušteno je preuzimanje objavljenog dokumenta,

Више

Glasnik_ cdr

Glasnik_ cdr Godina: XXV Datum: 16. 11. 2016. Broj: 54 - Registracije SADRŽAJ Izdaje: Hrvatski nogometni savez Ulica grada Vukovara 269 A, HR-10000 Zagreb Uređuje: Ured HNS-a Telefon: +385 1 2361 555 Fax: +385 1 2441

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI RADA NADZORNIH ODBORA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA U VLASNIŠTVU/SUVLASNIŠTVU

Више

Microsoft Word - Document1

Microsoft Word - Document1 HRVATSKI SABOR 3635 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O RADU Proglašavam Zakon o radu, koji je Hrvatski sabor donio na sjednici 4. prosinca 2009. godine.

Више

Temeljem članka 29

Temeljem članka 29 Temeljem članka 19. stavak 1. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08., 61/11. i 4/18.) tajnik Osječko-baranjske županije, raspisuje

Више

Bilten - Slobodna radna mjesta

Bilten - Slobodna radna mjesta HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE Na datum počekta prijave: 20.12.2017 Vrijeme izrade izvješća: 21.12.2017 7:12 Područni ured: PODRUČNI URED KARLOVAC Bilten - slobodna radna mjesta Broj biltena: 21122018

Више

Microsoft Word - Plan GO RH

Microsoft Word - Plan GO RH VLADA REPUBLIKE HRVATSKE 2652 Na temelju članka 9. stavka 4. Zakona o otpadu (»Narodne novine«, br. 178/2004 i 111/2006), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 19. srpnja 2007. godine donijela

Више

Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa Tip natječaja: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (b

Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa Tip natječaja: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (b Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa Status: otvoren od 19.3.2014. do 30.6.2015. Nadležno tijelo: Ministarstvo poduzetništva i obrta Područje: malo i srednje

Више

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.?

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.? NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god. 2014./2015.? U svakome upisnom roku kandidat se može prijaviti

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MEĐIMURSKA ŽUPANIJA OPĆINA KOTORIBA POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ O IZVRŠENJU PRORAČUNA NA DAN GODINE I. OPĆI DIO Brojčana oznak

REPUBLIKA HRVATSKA MEĐIMURSKA ŽUPANIJA OPĆINA KOTORIBA POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ O IZVRŠENJU PRORAČUNA NA DAN GODINE I. OPĆI DIO Brojčana oznak REPUBLIKA HRVATSKA MEĐIMURSKA ŽUPANIJA OPĆINA KOTORIBA POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ O IZVRŠENJU PRORAČUNA NA DAN 30.6.2019.GODINE I. OPĆI DIO Brojčana oznaka i naziv računa A. RAČUN PRIHODA I RASHODA Izvršenje

Више

REPUBLIKA HRVATSKA VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za gospodarstvo I N F O R M A C I J A o stanju gospodarstva Vukovarsko-srijemske župani

REPUBLIKA HRVATSKA VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za gospodarstvo I N F O R M A C I J A o stanju gospodarstva Vukovarsko-srijemske župani REPUBLIKA HRVATSKA VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za gospodarstvo I N F O R M A C I J A o stanju gospodarstva Vukovarsko-srijemske županije Vukovar, kolovoz 2013. godine S A D R Ž A J Strana

Више

PRIIVREDNA KRETANJA TUZLANSKOG KANTONA BB rrooj jj 77 KANTONALNA PRIIVREDNA KOMORA TUZLA DECEMBAR Privredna kretanja u Bosni i Hercegovini 2

PRIIVREDNA KRETANJA TUZLANSKOG KANTONA BB rrooj jj 77 KANTONALNA PRIIVREDNA KOMORA TUZLA DECEMBAR Privredna kretanja u Bosni i Hercegovini 2 PRIIVREDNA KRETANJA TUZLANSKOG KANTONA BB rrooj jj 77 KANTONALNA PRIIVREDNA KOMORA TUZLA DECEMBAR 2012.. 1. Privredna kretanja u Bosni i Hercegovini 2. Privredna kretanja u Federaciji Bosne i Hercegovine

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA NA PODRUČJU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ZA RAZDOBLJE

Више

Dostavna lista: MINISTARSTVA 1. Ministarstvo poljoprivrede Kabinet ministra Uprava šumarstva, lovstva i drvne industrije, Domagoj Križaj, pomoćnik min

Dostavna lista: MINISTARSTVA 1. Ministarstvo poljoprivrede Kabinet ministra Uprava šumarstva, lovstva i drvne industrije, Domagoj Križaj, pomoćnik min Dostavna lista: MINISTARSTVA 1. Ministarstvo poljoprivrede Kabinet ministra Uprava šumarstva, lovstva i drvne industrije, Domagoj Križaj, pomoćnik ministra, Uprava vodnoga gospodarstva, Dražen Kurečić,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA Odjel za statistiku PRIOPĆENJE 15. veljače TURIZAM PROSINA

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA Odjel za statistiku PRIOPĆENJE 15. veljače TURIZAM PROSINA REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA Odjel za statistiku PRIOPĆENJE 15. veljače 2019. TURIZAM PROSINAC 2018. 1. DOLASCI I NOĆENJA TURISTA Lančani indeksi

Више

PRIIVREDNA KRETANJA TUZLANSKOG KANTONA BB rrooj jj 55 KANTONALNA PRIIVREDNA KOMORA TUZLA OKTOBAR Privredna kretanja u Bosni i Hercegovini 2.

PRIIVREDNA KRETANJA TUZLANSKOG KANTONA BB rrooj jj 55 KANTONALNA PRIIVREDNA KOMORA TUZLA OKTOBAR Privredna kretanja u Bosni i Hercegovini 2. PRIIVREDNA KRETANJA TUZLANSKOG KANTONA BB rrooj jj 55 KANTONALNA PRIIVREDNA KOMORA TUZLA OKTOBAR 2012.. 1. Privredna kretanja u Bosni i Hercegovini 2. Privredna kretanja u Federaciji Bosne i Hercegovine

Више

REPUBLIKA HRVATSKA BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA OPĆINA GUNDINCI Općinsko vijeće Klasa: /15-01/8 Urbroj: 2178/05-02/15-2 Gundinci, 19. lipnja

REPUBLIKA HRVATSKA BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA OPĆINA GUNDINCI Općinsko vijeće Klasa: /15-01/8 Urbroj: 2178/05-02/15-2 Gundinci, 19. lipnja REPUBLIKA HRVATSKA BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA OPĆINA GUNDINCI Općinsko vijeće Klasa: 400-08/5-0/8 Urbroj: 78/05-0/5- Gundinci, 9. lipnja 05. godine Na temelju odredbe članka 0. Zakona o komunalnom gospodarstvu

Више

TURISTIČKO VIJEĆE Hrvatske turističke zajednice temeljem objavljenog Javnog poziva za kandidiranje događanja za dodjelu potpore iz programa Potpore do

TURISTIČKO VIJEĆE Hrvatske turističke zajednice temeljem objavljenog Javnog poziva za kandidiranje događanja za dodjelu potpore iz programa Potpore do TURISTIČKO VIJEĆE Hrvatske turističke zajednice temeljem objavljenog Javnog poziva za kandidiranje događanja za dodjelu potpore iz programa Potpore događanjima u 0. godini, na svojoj. sjednici održanoj

Више

PRIJEDLOG Na temelju članka 141. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ("Narodne novine" broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14, 7/17 i 68/18)

Више

Microsoft Word - 3. KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA ZAKONA, DRUGIH PROPISA I AKATA

Microsoft Word - 3. KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA ZAKONA, DRUGIH PROPISA I AKATA VLADA REPUBLIKE HRVATSKE 3402 Na temelju članka 30. stavka 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 101/98, 15/2000, 117/2001, 199/2003, 30/2004 i 77/2009), Vlada Republike Hrvatske

Више

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA PRIOPĆENJE 29. ožujka Odjel za statistiku TURIZAM SIJEČANJ

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA PRIOPĆENJE 29. ožujka Odjel za statistiku TURIZAM SIJEČANJ REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA PRIOPĆENJE 29. ožujka 2019. Odjel za statistiku TURIZAM SIJEČANJ 2019. 1. DOLASCI I NOĆENJA TURISTA Lančani indeksi

Више

Zakon o evidencijama u oblasti rada

Zakon o evidencijama u oblasti rada Zakon o evidencijama u oblasti rada Zakon je objavljen u "Službenom listu SRJ", br. 46/96. Vidi: čl. 64. Ustavne povelje - SL SCG, 1/2003-1. Vidi: čl. 81. Zakona - RS, 101/2005-28. Vidi: čl. 110. Zakona

Више

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE OOUP-VER 1 PRIVATNA SREDNJA ŠKOLA VARAŽDIN S PRAVOM JAVNOSTI, VARAŽDIN, MATKA LAGINJE 6 PRIJAVNICA ZA IZOBRAZBU O SIG

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE OOUP-VER 1 PRIVATNA SREDNJA ŠKOLA VARAŽDIN S PRAVOM JAVNOSTI, VARAŽDIN, MATKA LAGINJE 6 PRIJAVNICA ZA IZOBRAZBU O SIG MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE OOUP-VER 1 PRIVATNA SREDNJA ŠKOLA VARAŽDIN S PRAVOM JAVNOSTI, 42000 VARAŽDIN, MATKA LAGINJE 6 PRIJAVNICA ZA IZOBRAZBU O SIGURNOM RUKOVANJU S PESTICIDIMA I PRAVILNOJ PRIMJENI

Више

Nalazi Inspektorata rada u području zaštite na radu Goran Beroš, dipl. ing. stroj.

Nalazi Inspektorata rada u području zaštite na radu Goran Beroš, dipl. ing. stroj. Nalazi Inspektorata rada u području zaštite na radu Goran Beroš, dipl. ing. stroj. Područje djelovanja - nadzor primjene propisa o zaštiti na radu Inspektori rada u području zaštite na radu nadzirali su

Више

GODINA LVII (XIX) SPLIT, 18. studenog BROJ 35 SADRŢAJ: GRAD SPLIT GRADONAČELNIK 1. Pravilnik o izmjeni Pravilnika o načinu i uvjetima dodjele po

GODINA LVII (XIX) SPLIT, 18. studenog BROJ 35 SADRŢAJ: GRAD SPLIT GRADONAČELNIK 1. Pravilnik o izmjeni Pravilnika o načinu i uvjetima dodjele po GODINA LVII (XIX) SPLIT, 18. studenog 2011. BROJ 35 SADRŢAJ: GRAD SPLIT 1. Pravilnik o izmjeni Pravilnika o načinu i uvjetima dodjele pomoći za školovanje učenicima srednjih škola i studentima iz socijalno

Више

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2014.? U svakome upisnom roku

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2014.? U svakome upisnom roku NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god. 2013./2014.? U svakome upisnom roku kandidat se može prijaviti za upis u najviše pet škola

Више

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 199 Podgorica, 30. oktobar god. Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Upotreba

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 199 Podgorica, 30. oktobar god. Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Upotreba CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 199 Podgorica, 30. oktobar. god. Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija u preduzećima u

Више