(Microsoft Word - KU\306NI RED.docx)

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "(Microsoft Word - KU\306NI RED.docx)"

Транскрипт

1 Na temelju članka 24. Statuta Doma učenika srednjih škola Antun Gustav Matoš, Domski odbor na sjednici održanoj godine donosi KUĆNI RED DOMA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA ANTUN GUSTAV MATOŠ OSNOVNO Članak 1. Kućni red uređuje osnovna pravila življenja u domu, čija je namjena omogućiti nesmetano odvijanje odgojno-obrazovnog procesa u domu, i omogućiti sigurnost i zaštitu svim sudionicima tog procesa. Članak 2. Učenica ili učenik (u daljnjem tekstu učenik) ima pravo: sudjelovati u odgojno-obrazovnom procesu raspravljati o pitanjima odgojno-obrazovnog rada davati prijedloge i primjedbe u svezi s djelovanjem doma na poštivanje temeljnih ljudskih prava voditi zdrav i siguran život u domu razvijati svoje sposobnosti na pravovremene i objektivne informacije poštivati druge učenike i djelatnike doma i biti poštivan od njih izražavati svoje mišljenje, dok njime ne vrijeđa druge Članak 3. Učenik je dužan redovito pohađati nastavu, ispunjavati školske obveze i sudjelovati u odgojno-obrazovnom radu doma. Pri svakom izlasku iz doma, učenik je dužan javiti se dežurnom odgajatelju. Članak 4. Učenik svojim ponašanjem ne smije ugrožavati svoje zdravlje i zdravlje drugih. Zabranjeno je pušenje, konzumiranje i unošenje alkohola, te psihoaktivnih droga. Članak 5. Za očuvanje doma i njegovog okoliša odgovorni su učenici i djelatnici doma. Svaku štetu počinjenu namjerno, ili iz krajnjeg nemara, počinitelj će morati nadoknaditi. Ukoliko se počinitelj ne uspije utvrditi, šteta će se nadoknaditi prema Pravilniku o štetama. Članak 6. Svi sudionici odgojno-obrazovnog procesa u domu dužni su skrbiti o urednosti i čistoći doma i okoliša. Pod tim se misli na: urednost i higijenu u sobi, u sanitarnom čvoru, blagovaonici i drugim zajedničkim prostorijama doma i njegovog okoliša. Članak 7. Od sudionika odgojno-obrazovnog procesa u domu se očekuje da svoje ponašanje i međusobne odnose zasnivaju na poštivanju temeljnih ljudskih prava, priznavanju različitosti i tolerantnom odnosu prema onima koji misle drugačije. Članak 8. Iznošenje hrane iz blagovaonice nije dozvoljeno. Jede se u blagovaonici.

2 SOBNA PRAVILA Članak 9. Svi stanari sobe imaju jednaka prava i dužnosti. Članak 10. Soba treba biti uredna i čista, a higijenu i urednost sobe održavaju učenici koji u sobi stanuju. Svaki učenik je dužan pospremiti i počistiti za sobom. Urednost sobe ocjenjuje medicinska sestra. Članak 11. Obaveze čišćenja i pospremanja sobe jednakomjerno su raspoređene na sve stanare sobe tjednim rasporedom čišćenja. Korisnici sobe dužni su svaki dan iznijeti smeće iz sobe, pospemiti osobne stvari u ormare a cipele u cipelarnike, pomesti sobu i namjestiti krevete. Članak 12. Stanari sobe su zaduženi i osobno odgovorni za sobni inventar. Članak 13. Svaki kvar ili načinjenu štetu u sobi, učenici moraju odmah prijaviti odgajatelju ili domaru. Članak 14. Obilazak učenika u njihovoj sobi nije dozvoljen, osim u pratnji odgajatelja ili dežurnog zaposlenika doma. Članak 15. Učenik ne smije ulaziti u tuđe spavaonice bez dozvole dežurnog odgajatelja ili druge dežurne osobe. Članak 16. Izmjena posteljine vrši se svakih 14 dana, prema obavijesti na oglasnoj ploči. Članak 17. Kuhala i grijalice u sobi nisu dopuštene, iz sigurnosnih razloga. UČENJE U DOMU Članak 18. U domu je radnim danom organizirano obavezno vrijeme učenja od 9.00 do sati za učenike koji polaze nastavu poslije podne, te od do sati za učenike koji polaze nastavu prije podne. Članak 19. Učenje se odvija u učionici i sobama, o čemu odgajatelji vode evidenciju. Članak 20. U organizirano vrijeme učenja u domu je tišina i nisu dozvoljene posjete.

3 IZOSTANCI IZ ŠKOLE I ODSUTNOST IZ DOMA Članak 21. Ukoliko se učenik razboli ili iz nekog drugog opravdanog razloga ne može na nastavu, o izostanku s nastave se treba dogovoriti s matičnim ili dežurnim odgajateljem. Matični odgajatelj će u tom slučaju opravdati izostanak učenika s nastave. Članak 22. Ukoliko učenik ostaje tijekom vikenda u domu, o tome treba obavijestiti matičnog odgajatelja najkasnije u srijedu navečer (dva dana prije tog vikenda). Članak 23. Učenik koji odlazi kući ili na boravak izvan doma, dužan je neposredno prije odlaska i po povratku u dom javiti se dežurnom odgajatelju, noćnom pazitelju ili portiru. Članak 24. Ukoliko se učenik (koji je proveo vikend kod kuće) ne vrati u dom do ponedjeljka, roditelji su dužni o uzroku odsutnosti obavijestiti odgajatelja. Članak 25. O iznimnim odlascima kući tijekom tjedna učenik treba obavijestiti matičnog ili dežurnog odgajatelja. Članak 26. O iznimnim noćenjima učenika kod rodbine i prijatelja, roditelji se trebaju unaprijed dogovorti s matičnim odgajateljom. VEČERNJI IZLASCI Članak 27. Večernji izlasci tijekom tjedna učenika traju do sata. Članak 28. Moguć je i produljeni večernji izlaz (odlazak u kazalište, kino, koncert i sl.), najkasnije do sata. Za iznimno produljene izlaske roditelji trebaju dati suglasnost. Članak 29. Dozvolu za produljeni večernji izlaz daje matični odgajatelj, o čemu vodi posebnu evidenciju. Članak 30. Vikendom (petkom i subotom) je učenicima s navršenih 16 godina dozvoljen izlaz do sata. Za iznimno produljeni izlaz vikendom dozvolu daje matični odgajatelj.

4 ZAKLJUČNO Članak 31. Nepridržavanje odredbi Kućnog reda rezultira izricanjem odgojnih mjera, sukladno odredbama Statuta doma ili raskidom Ugovora o međusobnim pravima i obvezama. Članak 32. Učenici snose odgovornost za sve predmete koje donesu u dom (računala, TV i sl.). Članak 33. Za studente i studentice, koji koriste usluge doma, vrijede sva pravila kao i za učenike. DNEVNI RASPORED RADNI DAN Doručak 7.00 Ustajanje za učenike koji imaju nastavu u prijepodnevnoj smjeni 8.00 Ustajanje za učenike koji imaju nastavu u poslijepodnevnoj smjeni Osobna higijena i pospremanje sobe Ručak Večera Vrijeme učenja za učenike koji imaju nastavu u poslijepodnevnoj smjeni Vrijeme učenja za učenike koji imaju nastavu u prijepodnevnoj smjeni Kraj večernjeg izlaska Gašenje stropnog svijetla u sobi U vrijeme noćnog odmora nema tuširanja i pranja kao ni pranja rublja u domskim perilicama rublja, uporaba prijenosnih računala i mobitela nije dopuštena. Učenici koji kasnije dolaze u dom zbog opravdanih razloga mogu se tuširati Kraj večernjeg izlaska (petak, za učenike mlađe od 16 godina) Gašenje ostalih svjetala Provjera nazočnosti učenika po sobama Kraj večernjeg izlaska (petak, za učenike s navršenih 16 godina)

5 SUBOTA I NEDJELJA Doručak - subota Doručak - nedjelja Ručak subotom Ručak nedjeljom Večera Kraj večernjeg izlaska nedjeljom Gašenje svjetla Kraj večernjeg izlaska za učenike mlađe od 16 godina, subotom U vrijeme noćnog odmora (od sata) nema tuširanja i pranja kao ni pranja rublja u domskim perilicama rublja, uporaba mobitela i prijenosnih računa la nije dopuštena. Učenici koji kasnije dolaze u dom zbog opravdanih razloga mogu se tuširati Kraj večernjeg izlaska za učenike od 16 godina i starije, subotom Članak 34. Ovaj Kućni red objavljen je na oglasnoj ploči Doma dana godine a stupio je na snagu dana godine. KLASA: /15-02/07 URBROJ: PREDSJEDNIK DOMSKOG ODBORA Ivana Mirković, prof. IZVADAK IZ KUĆNOG REDA Ustajanje: sati za jutarnju smjenu sati za popodnevnu smjenu Učenici su dužni poslije ustajanja: - namjestiti krevet - obaviti osobnu higijenu - urediti sobu Obvezno učenje: - za popodnevnu smjenu od do prijepodnevnu smjenu od do Doručak: Ručak: do radnim danom do subotom i do nedjeljom do radnim danom Iza mogu ručati učenici koji ne stižu radi svojih obveza na redovne smjene ručka uz zahtjevnicu odgajatelja do subotom

6 12.00 do nedjeljom Večera: Izlasci: do radnim danom hladna večera uz ručak subotom, nedjeljom i blagdanom radnim danom do sati petkom i subotom do za učenike mlađe od 16 godina petkom i subotom do za učenike starije od 16 godina Pušenje nije dopušteno u Domu. Alkoholu ni drogama nema mjesta u Domu, kao niti učenicima pod njihovim utjecajem. Učenici mogu primati posjete samo u predvorju Doma, isključivo u svoje slobodno vrijeme. Posjetitelj se ne smije dovoditi u spavaonicu, osim uz odobrenje odgajatelja. Učenici se ne pozivaju na telefon, već im se ostavljaju poruke kod odgajatelja. Upotreba mobitela nije dopuštena za vrijeme obroka u blagovaonici, učenja i noćnog odmora (iza gašenja svjetla). Upotreba prijenosnih računala i mobitela nije dopuštena u spavaonicama u vrijeme noćnog mira. Učenici su dužni poštivati imovinu Doma, osobnu imovinu, te imovinu drugih učenika. Nije dopušteno šaranje i ljepljenje plakata po zidovima, vratima, hodnicima, sanitarnim prostorijama ili bilo kojem drugom domskom prostoru. U sobama su postavljeni panoi da ih učenici urede kako žele. Svaku počinjenu štetu nadoknađuje počinitelj, a ako se isti ne može utvrditi šteta se naplaćuje od korisnika sobe ili od svih učenika Doma. Iznošenje hrane iz blagovaonice nije dopušteno. Svaki učenik dužan je pospremiti i počistiti spavaonicu za sobom. U vrijeme noćnog odmora (od sata) nema tuširanja i pranja kao ni pranja rublja u domskim perilicama rublja. Učenici koji kasnije dolaze u dom zbog opravdanih razloga mogu se tuširati. RAVNATELJICA Lidija Padovan Ðirlić, prof.

Microsoft Word - Pravilnik_o_kucnom_redu

Microsoft Word - Pravilnik_o_kucnom_redu Na temelju članka 170. Statuta Osnovne škole Vjenceslava Novaka Školski odbor na sjednici održanoj 7.travnja 2009.godine donio je PRAVILNIK KUĆNOM REDU I. OPĆE ODREDBE Članak 1. Pravilnikom o kućnim redu

Више

GIMNAZIJA DUBROVNIK Dubrovnik, Frana Supila 3 PRAVILNIK O KUĆNOM REDU Dubrovnik, godine 1

GIMNAZIJA DUBROVNIK Dubrovnik, Frana Supila 3 PRAVILNIK O KUĆNOM REDU Dubrovnik, godine 1 GIMNAZIJA DUBROVNIK Dubrovnik, Frana Supila 3 PRAVILNIK O KUĆNOM REDU Dubrovnik, 2016. godine 1 2 Na temelju ĉlanka 194. Statuta Gimnazije Dubrovnik Školski odbor na sjednici održanoj 29, rujna 2016..

Више

KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposl

KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposl KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposljavanje ucenika 1) Gimnazija Antuna Gustava Matosa

Више

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU KŠC "SV. FRANJO" TUZLA JU OSNOVNA ŠKOLA "SVETI FRANJO" Klosterska 10, Tuzla, BiH Tel.: ; Fax:

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU KŠC SV. FRANJO TUZLA JU OSNOVNA ŠKOLA SVETI FRANJO Klosterska 10, Tuzla, BiH Tel.: ; Fax: SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU KŠC "SV. FRANJO" TUZLA JU OSNOVNA ŠKOLA "SVETI FRANJO" Klosterska 10, 75000 Tuzla, BiH Tel.: ++ 387 35 300 817; Fax: ++387 35 300 842 E-mail: tajnistvo.os@ksc-tuzla.edu.ba

Више

Na temelju članka 58. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN broj 87/08, 86/09, 92/10,105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 94/13, 152/1

Na temelju članka 58. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN broj 87/08, 86/09, 92/10,105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 94/13, 152/1 Na temelju članka 58. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN broj 87/08, 86/09, 92/10,105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 94/13, 152/14) i članka 58. i 162. Statuta Osnovne škole Ljudevita

Више

Republika Hrvatska

Republika  Hrvatska Republika Hrvatska Sisačko-moslavačka županija Osnovna škola Zorke Sever Popovača PRAVILNIK O KUĆNOM REDU OSNOVNE ŠKOLE ZORKE SEVER Popovača, 2018. godine Sadržaj 1. OPĆE ODREDBE... 2 2. DOLAZAK NA POSAO

Више

1

1 Na temelju članka 26. i 189. Statuta Osnovne škole "Plokite" u Splitu, Školski odbor je na sjednici od 26. svibnja 2010. godine donio PRAVILNIK O KUĆNOM REDU Članak 1. Pravilnikom o kućnom redu (u daljnjem

Више

OSNOVNA ŠKOLA EUGENA KUMIČIĆA

OSNOVNA ŠKOLA EUGENA KUMIČIĆA Na temelju članka 195. Statuta Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina, Školski odbor na svojoj 16. sjednici održanoj 07.04.2010. godine d o n o s i I. OPĆE ODREDBE: O D L U K U o kućnom redu Članak 1. Odlukom

Више

Na temelju članka xx Statuta Centra za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ Split Ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ Spliz na prijed

Na temelju članka xx Statuta Centra za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ Split Ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ Spliz na prijed Na temelju članka 69 st. 5 Statuta Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj Split ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj Split na prijedlog Stručnog vijeća Centra dana 06.02.2012. donosi:

Више

Na temelju članaka 58

Na temelju članaka 58 PRAVILNIK O KUĆNOM REDU Zagreb, prosinac 2015. 2 Na temelju članaka 58. st.2 Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/08, 86/09, 92/10, 105/10-ispravak, 90/11, 16/12, 86/12, 94/13,

Више

OBAVIJEST RODITELJIMA KOJI UPISUJU DIJETE U PRODUŽENI BORAVAK

OBAVIJEST RODITELJIMA KOJI UPISUJU DIJETE U PRODUŽENI BORAVAK OBAVIJEST RODITELJIMA O POTREBNIM DOKUMENTIMA KOJE TREBAJU DONIJETI U ŠKOLU ZA UPIS U PRODUŽENI BORAVAK Školske godine 2011/2012. Produženi boravak neobvezni je oblik odgojno-obrazovnog rada namijenjen

Више

Na temelju čl.58. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine br.87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12,

Na temelju čl.58. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine br.87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, Na temelju čl.58. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine br.87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 94/13 i 152/14) te čl.60. i 176.-178. Statuta Osnovne

Више

Na temelju članka 7

Na temelju članka 7 Na temelju članka 7.st.1.t.3. i članka 37. Statuta Srednje škole Gračac u Gračac i uz pribavljeno mišljenje Nastavničkog vijeća, Školski odbor Srednje škole Gračac je na sjednici održanoj 26. ožujka 2015.

Више

Pravilnik o održavanju programa u utvrdi FB.pdf

Pravilnik o održavanju programa u utvrdi FB.pdf Na temelju članka 61. Statuta Grada Pula-Pola ( Službene novine Grada Pule br. 7/09, 16/09 i 12/11), i točke VI, stavak 2 Odluke o davanju na korištenje utvrde Fort Bourguignon Arheološkom muzeju Istre

Више

Microsoft Word - Pravilnik o kucnom redu2017

Microsoft Word - Pravilnik o kucnom redu2017 Na temelju članka 58. i 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (N.N br. 87/08, 86/09, 92/10, 105/10-ispr., 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13 i 152/14) i članka 42. Statuta

Више

Microsoft Word - Pravilnik-o-kućnom-redu-najnovije.docx

Microsoft Word - Pravilnik-o-kućnom-redu-najnovije.docx Na temelju članka 58. i članka 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br.87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 126/12., 94/13., 152/14.), te članka

Више

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/62 21 433; fax: 01/6252-515 OIB: 28129388615 IBAN: HR4923900011100025937 e-mail: czoo.vg@gmail.com web: www.centar-odgojiobrazovanje-velikagorica.skole.hr

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 Na temelju članka 12. stavka 1. podstavka 15. Statuta Hrvatske komore inženjera strojarstva

Више

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU PRAVILNIK O POSTUPAJIU U PREDMETIMA BAGATELNE NABAVE Bjelovar, 15. listopad 2014. Na temelju članka 18. stavka 3. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine br.90/11, 83/13, 143/13)

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3)

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3) Na temelju članaka 29. i 174. Statuta Osnovne škole Vjenceslava Novaka, Školski odbor Osnovne škole Vjenceslava Novaka na sjednici održanoj 16. ožujka 2017. donio je POSLOVNIK O RADU Vijeća roditelja I.

Више

Zajedničko Povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) PREGLED TUMAČEN

Zajedničko Povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) PREGLED TUMAČEN Zajedničko Povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) PREGLED TUMAČENJA KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA ZAPOSLENIKE U OSNOVNOŠKOLSKIM

Више

Slajd 1

Slajd 1 Tko polaže državnu maturu? Učenici gimnazijskih programa obrazovanje završavaju polaganjem DRŽAVNE MATURE. DRŽAVNA MATURA 2018./2019. Ružica Veršić, prof. Učenici u strukovnim i umjetničkim programima,

Више

PRAVILNIK O VIDEONADZORNOM SISTEMU U JAVNOJ USTANOVI OSNOVNA ŠKOLA GRBAVICA 1 I PREDMET PRAVILNIKA Član 1. Pravilnikom o videonadzornom sistemu u JU O

PRAVILNIK O VIDEONADZORNOM SISTEMU U JAVNOJ USTANOVI OSNOVNA ŠKOLA GRBAVICA 1 I PREDMET PRAVILNIKA Član 1. Pravilnikom o videonadzornom sistemu u JU O PRAVILNIK O VIDEONADZORNOM SISTEMU U JAVNOJ USTANOVI OSNOVNA ŠKOLA GRBAVICA 1 I PREDMET PRAVILNIKA Član 1. Pravilnikom o videonadzornom sistemu u JU OŠ Grbavica 1 (u daljnjem tekstu: Pravilnik) bliže se

Више

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА Пријављивање кандидата за прјемни испит (детаљније обавештење у средњим школама које спроводе пријемни испит) 12 15

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА Пријављивање кандидата за прјемни испит (детаљније обавештење у средњим школама које спроводе пријемни испит) 12 15 ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА Пријављивање кандидата за прјемни испит (детаљније обавештење у средњим школама које спроводе пријемни испит) 12 15. маја Од 09 14 часова. Полагање пријемног испита за

Више

Osnovna škola Josipa Badalića Graberje Ivanićko Internetska pošta: Zagrebačka 11 Internetska adresa: http:

Osnovna škola Josipa Badalića Graberje Ivanićko Internetska pošta: Zagrebačka 11 Internetska adresa: http: ELEMENTI I MJERILA ZA VREDNOVANJE VLADANJA UČENIKA Na temelju Pravilnika o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi i na temelju Pravilnika o kriterijima za izricanje

Више

VAŽNO IZ ZAKONA I PRAVILNIKA NA KRAJU GODINE, za roditelje i učenike

VAŽNO IZ ZAKONA I PRAVILNIKA NA KRAJU GODINE, za roditelje i učenike IZ ZAKONA I PRAVILNIKA ZA KRAJ ŠKOLSKE GODINE (za učenike i roditelje) OCJENE PRAĆENJE OCJENJIVANJE UČENIČKIH POSTIGNUĆA čl. 72. čl. 80. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (1)Na

Више

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja o zaštiti pojedinaca u vezi

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja o zaštiti pojedinaca u vezi Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju

Више

ПРАВИЛНИК О ПОНАШАЊУ ЗАПОСЛЕНИХ Јавног предузећа Национални парк Ђердап Доњи Милановац април године

ПРАВИЛНИК О ПОНАШАЊУ ЗАПОСЛЕНИХ Јавног предузећа Национални парк Ђердап Доњи Милановац април године ПРАВИЛНИК О ПОНАШАЊУ ЗАПОСЛЕНИХ Јавног предузећа Национални парк Ђердап Доњи Милановац април 2015. године На основу члана 14. Статута Јавног предузећа Национални парк Ђердап Надзорни одбор Јавног предузећа

Више

OSNOVNA / SREDNJA ŠKOLA

OSNOVNA / SREDNJA ŠKOLA Na temelju članka 58. i članka 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN. br.87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12.,16/12., 86/12., 126/12., 94/13., 152/14.) te članka

Више

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA Temeljem čl. 3. i čl. 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12), čl. 4. i čl. 5. Zakona o radu (NN 93/14, 127/17) i čl. 18. Statuta Narodne knjižnice i čitaonice Murter,

Више

RAZVOJNI PLAN ŠKOLE ZA 2018./2019. školsku godinu - Akcijski plan Razvojni plan temeljen je na Akcijskom istraživanju koje ćemo provoditi ovu školsku

RAZVOJNI PLAN ŠKOLE ZA 2018./2019. školsku godinu - Akcijski plan Razvojni plan temeljen je na Akcijskom istraživanju koje ćemo provoditi ovu školsku RAZVOJNI PLAN ŠKOLE ZA 2018./2019. školsku godinu - Akcijski plan Razvojni plan temeljen je na Akcijskom istraživanju koje ćemo provoditi ovu školsku godinu. Cilj akcijskog istraživanja : Proces izgradnje

Више

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine broj 87/08.,

Више

Temeljem članka 58. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine broj: 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 05/12, 16/12,

Temeljem članka 58. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine broj: 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 05/12, 16/12, Temeljem članka 58. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine broj: 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 05/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/12 i 152/14.) i članka 4. i članka

Више

Na temelju čl Statuta Osnovne škole "Drago Gervais" Brešca, Školski odbor na sjednici održanoj dana donio je PRAVILNIK O KUĆNOM RE

Na temelju čl Statuta Osnovne škole Drago Gervais Brešca, Školski odbor na sjednici održanoj dana donio je PRAVILNIK O KUĆNOM RE Na temelju čl. 175. Statuta Osnovne škole "Drago Gervais" Brešca, Školski odbor na sjednici održanoj dana 22. 10. 2014. donio je PRAVILNIK O KUĆNOM REDU Osnovne škole Drago Gervais Brešca I. OPĆE ODREDBE

Више

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA GRAD VARAŽDIN VI. osnovna škola Varaždin Dimitrija Demetra 13 Varaždin, OBRAZAC ZA WEB Informacije

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA GRAD VARAŽDIN VI. osnovna škola Varaždin Dimitrija Demetra 13 Varaždin, OBRAZAC ZA WEB Informacije REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA GRAD VARAŽDIN VI. osnovna škola Varaždin Dimitrija Demetra 13 Varaždin, 20.09.2018. OBRAZAC ZA WEB Informacije o predmetu Ime i prezime učitelja: Vesna Gašparić,

Више

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA PRAVILNIK O KALENDARU NATJECANJA HRVATSKOG SPORTSKOG PLESNOG SAVEZA U Zagrebu 18.01.2018 godine. SADRŽAJ I. OPĆE ODREDBE... 2 II. UPIS SPORTSKIH PLESNIH NATJECANJA U KALENDAR NATJECANJA... 3 III. PRIJAVE

Више

JU za predškolski odgoj i obrazovanje “mladost” kakanj

JU za predškolski odgoj i obrazovanje “mladost” kakanj Ul. ZPO 66 72240 Kakanj Tel.: 032 552 120 032 552 121 Maj, 2017. godine JU za predškolski odgoj i obrazovanje Mladost postoji više od 68. godina. Osnivač RMU Kakanj Općina Danas posluje u dva objekta koji

Више

Pravilnik o radu školske knjižnice

Pravilnik o radu školske knjižnice REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I SPORTA OSNOVNA ŠKOLA FRANJE HORVATA KIŠA, LOBOR TRG SVETE ANE 28 PRAVILNIK o radu školske knjižnice Lobor, listopad 2011. Na temelju članka 159.

Више

Buzinski prilaz 2, Zagreb, tel:01/ , mail: web: skolski-sport.hr Zagreb, godine Klasa: ID OSNOV

Buzinski prilaz 2, Zagreb, tel:01/ , mail: web: skolski-sport.hr Zagreb, godine Klasa: ID OSNOV Zagreb, 29.5.2018. godine Klasa: ID-18-2018 OSNOVNIM ŠKOLAMA sudionicima Završnice Državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske za 5. i 6. razrede n/r ravnatelja i voditelja ekipa

Више

HRVATSKA KOMORA

HRVATSKA KOMORA HRVATSKA KOMORA MEDICINSKIH SESTARA Na temelju članka 15. i 26. Zakona o sestrinstvu ("Narodne novine" br. 121/03., 117/08 i 57/11),i članka 19. Statuta Hrvatske komore medicinskih sestara Vijeće Komore

Више

МУЗИЧКА ШКОЛА ИСИДОР БАЈИЋ, Нови Сад На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa

МУЗИЧКА ШКОЛА ИСИДОР БАЈИЋ, Нови Сад На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa 62 Закона о средњeм образовању и васпитању (Сл. Гласник РС, бр. 55/2013), те члана 145

Више

Temeljem članka 24. stavak 1. i 3. Zakona o unutarnjoj trgovini ( Službene novine F BiH, broj: 40/10 i 79/17), članka 9. Zakona o ugostiteljskoj djela

Temeljem članka 24. stavak 1. i 3. Zakona o unutarnjoj trgovini ( Službene novine F BiH, broj: 40/10 i 79/17), članka 9. Zakona o ugostiteljskoj djela Temeljem članka 24. stavak 1. i 3. Zakona o unutarnjoj trgovini ( Službene novine F BiH, broj: 40/10 i 79/17), članka 9. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti ( Narodne novine HNŽ/K, broj: 12/17), članka

Више

dfsdfsdfadfsvgf

dfsdfsdfadfsvgf Temeljem članka 53. stavka 3. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, broj: 87/08. i 86/09.), članka 26. stavka 2. i članka 30. stavka 3. Zakona o strukovnom obrazovanju

Више

Temeljem odredbe članka 19. Zakona o zaštiti na radu (Narodne novine, 71/14.) i članka 68. Statuta Dječjeg vrtića Sopot Zagreb, Viktora Kovačića 18c,

Temeljem odredbe članka 19. Zakona o zaštiti na radu (Narodne novine, 71/14.) i članka 68. Statuta Dječjeg vrtića Sopot Zagreb, Viktora Kovačića 18c, Temeljem odredbe članka 19. Zakona o zaštiti na radu (Narodne novine, 71/14.) i članka 68. Statuta Dječjeg vrtića Sopot Zagreb, Viktora Kovačića 18c, po prethodnom savjetovanju s sindikalnim povjerenikom,

Више

Ljetna škola engleskog jezika MLI Loretto, Edinburgh Termin: Uzrast: godina Jezik: engleski Država: Škotska/Velika Britanij

Ljetna škola engleskog jezika MLI Loretto, Edinburgh Termin: Uzrast: godina Jezik: engleski Država: Škotska/Velika Britanij Ljetna škola engleskog jezika MLI Loretto, Edinburgh Termin: 14.07. - 28.07.2019. Uzrast: 10-17 godina Jezik: engleski Država: Škotska/Velika Britanija Polazak: grupni s pratiteljem Prijevoz: zrakoplovom

Више

Na temelju članaka 58

Na temelju članaka 58 Na temelju članaka 58. i 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 16/12., 86/12., 94/13. i 152/14.) i članaka 51. i 173. Statuta Osnovne škole

Више

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje HRVATSKI SABOR 2020 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE Proglašavam Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje, kojega je

Више

Na temelju članka 295. Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 78/2015, 29/2018), članka Zakona o prijevozu u cestovnom prometu (NN 44/18) i P

Na temelju članka 295. Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 78/2015, 29/2018), članka Zakona o prijevozu u cestovnom prometu (NN 44/18) i P Na temelju članka 295. Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 78/2015, 29/2018), članka 98.- 101. Zakona o prijevozu u cestovnom prometu (NN 44/18) i Pravilnika o autobusnim kolodvorima (NN 57/2018), Polet

Више

Program INA Razvoj skolstva u opcini KS

Program INA Razvoj skolstva u opcini KS PROJEKT UMIJEĆE KORIŠTENJA INFORMACIJA PROGRAM IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI «RAZVOJ ŠKOLSTVA U OPĆINI KLINČA SELA» Autorica programa: Maja Slamar Datum: 25. 8. 2018. Napomena: program je razvijen u sklopu

Више

Na temelju članka 55

Na temelju članka 55 Na temelju članka 6., stavka 3., podtočke 2. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge ( Narodne novine broj

Више

P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u razdoblju od dana raspisivanja izbora do dana odrţavanja izbora Sarajevo, travanj

P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u razdoblju od dana raspisivanja izbora do dana odrţavanja izbora Sarajevo, travanj P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u razdoblju od dana raspisivanja izbora do dana odrţavanja izbora Sarajevo, travanj 2010. godine 1 Temeljem članka 16.18 Izbornog zakona

Више

CJENIK SMJEŠTAJA Vrijedi od Studentsko naselje IVAN GORAN KOVAČIĆ Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić nalazi se na adresi Franje Čan

CJENIK SMJEŠTAJA Vrijedi od Studentsko naselje IVAN GORAN KOVAČIĆ Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić nalazi se na adresi Franje Čan Vrijedi od 15. 3. 2019. Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić nalazi se na adresi Franje Čandeka 4 u Rijeci. Naselje raspolaže sa pet smještajnih objekata koji studentima i profesorima nude zadovoljavajuće

Више

"e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola"

e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola Uvodne informacije Siniša Đurđević Predstavljanje sudionika Tomislav Dominković Predsjednik uprave Algebra d.o.o. Direktor projekta Siniša Đurđević Voditelj projekta Lidija Kralj Voditelj trenerskog tima

Више

На основу члана 108. став 1. члана 119. став 1. тачка 1. и члана 189. став 1. тачка 8. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гла

На основу члана 108. став 1. члана 119. став 1. тачка 1. и члана 189. став 1. тачка 8. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гла На основу члана 108. став 1. члана 119. став 1. тачка 1. и члана 189. став 1. тачка 8. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, бр. 88/17 - даље: Закон) и члана 284. Статута

Више

Microsoft Word - ????????? ? ???????????? ?????????? ? ???????? ?????? ??????? ????????.docx

Microsoft Word - ????????? ? ???????????? ?????????? ? ???????? ?????? ??????? ????????.docx ЈАВНА УСТАНОВА СПОРТСКИ ЦЕНТАР БОРИК БАЊА ЛУКА ПРАВИЛНИК О УПОТРЕБИ СИСТЕМА ЕЛЕКТРОНСКЕ ЕВИДЕНЦИЈЕ И КОНТРОЛЕ РАДНОГ ВРЕМЕНА У ЈАВНОЈ УСТАНОВИ СПОРТСКИ ЦЕНТАР БОРИК БАЊА ЛУКА Септембар 2018. године На

Више

oš lijepa naša – kućni red

oš lijepa naša – kućni red Na temelju članaka 58. i 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i članaka 58. i 163. Statuta Osnove škole Lijepa naša, Školski odbor na sjednici održanoj dana 09.06.2015. godine

Више

Na temelju članka 81. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te članka 19. i članka 44. stavak 5. točke 4. Statuta Visoke poslovne ško

Na temelju članka 81. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te članka 19. i članka 44. stavak 5. točke 4. Statuta Visoke poslovne ško Na temelju članka 81. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te članka 19. i članka 44. stavak 5. točke 4. Statuta Visoke poslovne škole PAR, Upravno vijeće Visoke poslovne škole PAR na

Више

22C

22C VELEUČILIŠTE U POŽEGI PRAVILNIK O ANKETIRANJU U SVRHU VREDNOVANJA NASTAVNIKA I KOLEGIJA OD STRANE STUDENATA NA VELEUČILIŠTU U POŽEGI Požega, 2017. Na temelju čl. 101. Statuta Veleučilišta u Požegi, STRUČNO

Више

Upis učenika u 1. razred u šk. god / javni natječaj

Upis učenika u 1. razred u šk. god / javni natječaj GIMNAZIJA BJELOVAR BJELOVAR, Matice hrvatske 17 KLASA: 602-03/16-01/20 URBROJ: 2103-47-01-16-01 Bjelovar, 14. lipnja, 2016. godine Na temelju odredbi Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata

Више

Leppvaara lukio Upper Secondary School

Leppvaara lukio Upper Secondary School TIDE PROJEKT Together for Intercultural and Diverse Europe Zajedno za interkulturalnu Europu prepunu različitosti Leppvaara lukio Upper Secondary School Espoo, Helsinki Željka i Silva Leppvaara lukio sport

Више

ПРАВИЛНИК О МЕРАМА, НАЧИНУ И ПОСТУПКУ ЗАШТИТЕ И БЕЗБЕДНОСТИ УЧЕНИКА ЗА ВРЕМЕ БОРАВКА У ШКОЛИ И СВИХ АКТИВНОСТИ КОЈЕ ОРГАНИЗУЈЕ ШКОЛА На основу члана 4

ПРАВИЛНИК О МЕРАМА, НАЧИНУ И ПОСТУПКУ ЗАШТИТЕ И БЕЗБЕДНОСТИ УЧЕНИКА ЗА ВРЕМЕ БОРАВКА У ШКОЛИ И СВИХ АКТИВНОСТИ КОЈЕ ОРГАНИЗУЈЕ ШКОЛА На основу члана 4 ПРАВИЛНИК О МЕРАМА, НАЧИНУ И ПОСТУПКУ ЗАШТИТЕ И БЕЗБЕДНОСТИ УЧЕНИКА ЗА ВРЕМЕ БОРАВКА У ШКОЛИ И СВИХ АКТИВНОСТИ КОЈЕ ОРГАНИЗУЈЕ ШКОЛА На основу члана 41. став 1. и члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама

Више

Microsoft Word - HKS Poslovnik o radu Skupštine HKS-a.doc

Microsoft Word - HKS Poslovnik o radu Skupštine HKS-a.doc Poslovnik o radu Skupštine Hrvatskog konjičkog saveza Temeljem Članka 27, Stavak 14, Statuta Hrvatskog konjičkog saveza, usvojenog na Skupštini Hrvatskog konjičkog saveza održanoj 17.11.2007., na svojoj

Више

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2015./16. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2015./16. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJEĐENJA CILJEVI METODE I AKTIVNOSTI ZA OSTVARIVANJE CILJEVA NUŽNI RESURSI DATUM DO KOJEGA ĆE SE CILJ OSTVARITI OSOBE ODGOVORNE

Више

Creative Dept

Creative Dept STATUT STUDENTSKOG ZBORA EDWARD BERNAYS VISOKE ŠKOLE ZA KOMUNIKACIJSKI MENADŽMENT Zagreb, 26. studenoga 2015. Na temelju odredbe čl. 7. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (NN

Више

Gastrobit - GRC grupa d.o.o., Dugo Selo, Zagrebačka 145b, OIB: , (u daljnjem tekstu: Priređivač) donosi: PRAVILA NAGRADNOG NATJEČAJA Grga na

Gastrobit - GRC grupa d.o.o., Dugo Selo, Zagrebačka 145b, OIB: , (u daljnjem tekstu: Priređivač) donosi: PRAVILA NAGRADNOG NATJEČAJA Grga na Gastrobit - GRC grupa d.o.o., Dugo Selo, Zagrebačka 145b, OIB: 6341658681, (u daljnjem tekstu: Priređivač) donosi: PRAVILA NAGRADNOG NATJEČAJA Grga nagrađuje Zagreb, 02.studenog 2018. godine ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Више

Na temelju članka 58. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 16/12., 8

Na temelju članka 58. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 16/12., 8 Na temelju članka 58. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 16/12., 86/12., 94/13. i 152/14.) i članka 47. i 199. Statuta

Више

Broj 6/

Broj 6/ Broj 6/2018 06.08.2018. SLUŽBENE NOVINE OPĆINE MEDULIN 1 Strana SADRŽAJ 1. Odluka o sufinanciranju djelatnosti dadilja...2 2. Odluka o usvajanju godišnjeg plana razvoja sustava civilne zaštite na području

Више

На основу члана 41. став 1. и члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", бр. 72/ даље: Закон

На основу члана 41. став 1. и члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. гласник РС, бр. 72/ даље: Закон На основу члана 41. став 1. и члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", бр. 72/2009 - даље: Закон) и члана 185 став 1, алинеја 9 Статута Средње техничке

Више

Microsoft Word - Pravilnik o zaštiti na radu

Microsoft Word - Pravilnik o zaštiti na radu NACIONALNI CENTAR ZA VANJSKO VREDNOVANJE OBRAZOVANJA PRAVILNIK O ZAŠTITI NA RADU Pravilnik o zaštiti na radu stranica 2 Pravilnik o zaštiti na radu SADRŽAJ I. UVODNE ODREDBE 3 II. ORGANIZACIJA UREĐIVANJA

Више

Na temelju članka 35. stavak 1. alineja 4. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju ( Narodne novine broj 10/97, 107/07 i 94/13) i članka 87. Statut

Na temelju članka 35. stavak 1. alineja 4. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju ( Narodne novine broj 10/97, 107/07 i 94/13) i članka 87. Statut Na temelju članka 35. stavak 1. alineja 4. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju ( Narodne novine broj 10/97, 107/07 i 94/13) i članka 87. Statuta Dječjeg vrtića KOCKICA Kršan, Upravno vijeće Dječjeg

Више

DODATAK ZA RALLY SHOW MANIFESTACIJE PRAVILNIKU O AUTOSPORTOVIMA ZA g TEMELJNE ODREDBE Članak 1. Rally show manifestacije u načelu predstavljaju

DODATAK ZA RALLY SHOW MANIFESTACIJE PRAVILNIKU O AUTOSPORTOVIMA ZA g TEMELJNE ODREDBE Članak 1. Rally show manifestacije u načelu predstavljaju DODATAK ZA RALLY SHOW MANIFESTACIJE PRAVILNIKU O AUTOSPORTOVIMA ZA 2018. g TEMELJNE ODREDBE Članak 1. Rally show manifestacije u načelu predstavljaju logičnu i skladnu kombinaciju rally-a prve i druge

Више

BEČ – PARIZ – MINHEN

BEČ – PARIZ – MINHEN POLIHRONO P O L I H R O N O se nalazi na prvom prstu poluostrva Halkidiki, oko 100 km jugoistočno od Soluna u kristalno čistom zalivu Toroneos,, okruženo bujnom mediteranskom vegetaciom. Poseduje veliku

Више

NkOsijek_Pravilnik_polugodišnje_ulaznice_18_19

NkOsijek_Pravilnik_polugodišnje_ulaznice_18_19 Uprava NK Osijek s.d.d. dana 25. siječnja 2019. godine donosi: PRAVILNIK O OPĆIM UVJETIMA KUPOVINE I KORIŠTENJA POLUGODIŠNJIH ULAZNICA - PRETPLATA NK OSIJEK s.d.d. ZA NATJECATELJSKU SEZONU 2018./2019.

Више

Beograd, Oktobar O KOMBINOVANOM PROGRAMU

Beograd, Oktobar O KOMBINOVANOM PROGRAMU Beograd, Oktobar 2018. O KOMBINOVANOM PROGRAMU Na osnovu člana 99 Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja ( Sl. glasnik RS, br. 88/2017 i 27/2018 dr. zakoni), Statuta Savremene gimnazije, Školski

Више

Chalkboard Template

Chalkboard Template DRŽAVNA MATURA ŠK.GOD. 2016./2017. Odabir predmeta i razina Obvezni predmeti: matematika hrvatski jezik engleski jezik» razine: osnovna(b) i viša(a) Izborni predmeti (max.6) prema zahtjevu fakulteta npr.

Више

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2014./15. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2014./15. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJEĐENJA CILJEVI METODE I AKTIVNOSTI ZA OSTVARIVANJE CILJEVA NUŽNI RESURSI DATUM DO KOJEGA ĆE SE CILJ OSTVARITI OSOBE ODGOVORNE

Више

Osnovna škola Dragutina Tadijanovića Zagreb, Bolnička 60a ELEMENTI I MJERILA ZA VRJEDNOVANJE VLADANJA UČENIKA Na temelju Pravilnika o načinima, postup

Osnovna škola Dragutina Tadijanovića Zagreb, Bolnička 60a ELEMENTI I MJERILA ZA VRJEDNOVANJE VLADANJA UČENIKA Na temelju Pravilnika o načinima, postup Osnovna škola Dragutina Tadijanovića Zagreb, Bolnička 60a ELEMENTI I MJERILA ZA VRJEDNOVANJE VLADANJA UČENIKA Na temelju Pravilnika o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i

Више

Година XLV, број 136, 11. октобар На основу члана 89. Закона о високом образовању ( Службени Гласник РС, број 76/05), чл. 95. и 96. Статута

Година XLV, број 136, 11. октобар На основу члана 89. Закона о високом образовању ( Службени Гласник РС, број 76/05), чл. 95. и 96. Статута Година XLV, број 136, 11. октобар 2007. 279 На основу члана 89. Закона о високом образовању ( Службени Гласник РС, број 76/05), чл. 95. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA LIĈKO-SENJSKA ŢUPANIJA DOM ZDRAVLJA NOVALJA KLASA: /19-01/01 UR.BROJ : 2125/ Novalja, 02. siječnja godine Na

REPUBLIKA HRVATSKA LIĈKO-SENJSKA ŢUPANIJA DOM ZDRAVLJA NOVALJA KLASA: /19-01/01 UR.BROJ : 2125/ Novalja, 02. siječnja godine Na REPUBLIKA HRVATSKA LIĈKO-SENJSKA ŢUPANIJA DOM ZDRAVLJA NOVALJA KLASA: 035-01/19-01/01 UR.BROJ : 2125/72-01-19-1 Novalja, 02. siječnja 2019. godine Na temelju članka 2. i članka 18. stavka 3. Uredbe o uredskom

Више

INFORMACIJE ZA RODITELJE - UPUTE I PRAVILA 1. OPĆE INFORMACIJE Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba (dalje: Zoološki vrt) organizator je programa Divlj

INFORMACIJE ZA RODITELJE - UPUTE I PRAVILA 1. OPĆE INFORMACIJE Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba (dalje: Zoološki vrt) organizator je programa Divlj INFORMACIJE ZA RODITELJE - UPUTE I PRAVILA 1. OPĆE INFORMACIJE Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba (dalje: Zoološki vrt) organizator je programa Divlje ljeto u Zoo vrtu i poduzeo je i poduzima sve mjere

Више

Slajd 1

Slajd 1 Upisi u srednju školu Jasna Soldo, stručni suradnik pedagog OŠ Špansko Oranice, 27.svibnja 2019. Postupak kod prve prijave u Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole od 27. svibnja

Више

1.pdf

1.pdf Na temelju čl. 10. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i 01/17), a u svezi s čl. 48. Zakona o lokalnoj i područnoj

Више

Microsoft Word - Natjecaj_RAZMJENA_Finska.doc

Microsoft Word - Natjecaj_RAZMJENA_Finska.doc ZAKLADA SVEUČILIŠTA U RIJECI u suradnji s LIONS KLUBOM RIJEKA raspisuje N A T J E Č A J ZA MEĐUNARODNU RAZMJENU ZA STUDENTE - FINSKA - Natječaj se raspisuje s ciljem odabira jednog(e) studenta(ice) Sveučilišta

Више

Tvrtka prijatelj zdravlja Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Korisnik: Hrvats

Tvrtka prijatelj zdravlja   Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Korisnik: Hrvats Tvrtka prijatelj zdravlja www.strukturnifondovi.hr Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Korisnik: Hrvatski zavod za javno zdravstvo / Ukupan iznos projekta:

Више

MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU RADOVA ŠK.GODINA 2018/2019. ELEKTROTEHNIKA I RAČUNALSTVO Document filename prefix

MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU RADOVA ŠK.GODINA 2018/2019. ELEKTROTEHNIKA I RAČUNALSTVO Document filename prefix MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU RADOVA ŠK.GODINA 2018/2019. ELEKTROTEHNIKA I RAČUNALSTVO Document filename prefix UVOD Prosudbeno povjerenstvo WSC međusektorske smotre Elektrotehnika i računalstvo,

Више

Korištenje interneta

Korištenje interneta Korištenje Interneta prikaz školskog istraživanja INTERNET Privlačan i lako dostupan djeci Dinamičan i kreativan medij Djeca se lako socijaliziraju Na Internetu vrebaju mnoge opasnosti za djecu ELEKTRONIČKO

Више

OSNOVNA ŠKOLA DON MIHOVILA PAVLINOVIĆA METKOVIĆ, ALOJZIJA STEPINCA 2 ELEMENTI I MJERILA ZA VRJEDNOVANJE VLADANJA UČENIKA 1. UVOD U skladu s navedenim

OSNOVNA ŠKOLA DON MIHOVILA PAVLINOVIĆA METKOVIĆ, ALOJZIJA STEPINCA 2 ELEMENTI I MJERILA ZA VRJEDNOVANJE VLADANJA UČENIKA 1. UVOD U skladu s navedenim OSNOVNA ŠKOLA DON MIHOVILA PAVLINOVIĆA METKOVIĆ, ALOJZIJA STEPINCA 2 1. UVOD U skladu s navedenim Pravilnikom ističemo sljedeće: 1. Vrjednovanje vladanja učenika obuhvaća sustavno prikupljanje podataka

Више

Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi HRVATSKI SABOR 2789 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske

Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi HRVATSKI SABOR 2789 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske HRVATSKI SABOR 2789 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI Proglašavam Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj

Више

KARLOVAČKA ŽUPANIJA GRAD KARLOVAC OSNOVNA ŠKOLA TURANJ TURANJ 18 šifra škole: OIB: Tel./faks: 047/

KARLOVAČKA ŽUPANIJA GRAD KARLOVAC OSNOVNA ŠKOLA TURANJ TURANJ 18 šifra škole: OIB: Tel./faks: 047/ KARLOVAČKA ŽUPANIJA GRAD KARLOVAC OSNOVNA ŠKOLA TURANJ TURANJ 18 šifra škole: 04-034-007 OIB:26248257038 Tel./faks: 047/638-678 e-mail: ured@os-turanj -ka.skole.hr KLASA: 602-02/19-06-54 URBROJ: 2133-18-19-01

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation E-ŠKOLE Barbara Kolarek Pomoćnica ravnatelja E-ŠKOLE PROGRAM 2015. - 2022. "CJELOVITA INFORMATIZACIJA PROCESA POSLOVANJA ŠKOLA I NASTAVNIH PROCESA U SVRHU STVARANJA DIGITALNO ZRELIH ŠKOLA ZA 21. STOLJEĆE

Више

На основу чл и 119. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 88/17) Школски одбор Основне ш

На основу чл и 119. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 88/17) Школски одбор Основне ш На основу чл. 109. и 119. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 88/17) Школски одбор Основне школе Стеван Мокрањац у Кобишници, на седници одржаној

Више

Правилник о оцењивању и полагању испита

Правилник о оцењивању и полагању испита Број: 768/2-4 Датум: 22. 6. 2015. На основу члана 55. и 89. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13, 99/14 и 45/15 аутентично тумачење), члана 17. Правилника

Више

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji Na temelju odredbi članka 30. Statuta Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru, Izvršni odbor Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru (u nastavku teksta: HSSRM) dana 17. svibnja 2018. godine odluka

Више

Microsoft Word - Dokument1

Microsoft Word - Dokument1 HRVATSKI SABOR 2789 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI Proglašavam Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MEDICINSKA ŠKOLA ANTE KUZMANIĆA ZADAR Dr. Franje Tuđmana 24/G KLASA: /17-01/1 URBROJ: / Zadar,

REPUBLIKA HRVATSKA MEDICINSKA ŠKOLA ANTE KUZMANIĆA ZADAR Dr. Franje Tuđmana 24/G KLASA: /17-01/1 URBROJ: / Zadar, REPUBLIKA HRVATSKA MEDICINSKA ŠKOLA ANTE KUZMANIĆA ZADAR Dr. Franje Tuđmana 24/G KLASA: 602-03/17-01/1 URBROJ: 2198-1-64/17-01-372 Zadar, 30. 05. 2017. Na temelju točke XV. Odluke o upisu učenika u I.

Више

PLAN RADA BORAČKO JEZERO smjena:

PLAN RADA BORAČKO JEZERO smjena: PLAN RADA BORAČKO JEZERO 2015 1. smjena: 25.07. - 01.08. OKVIRNA DNEVNA ZAPOVJEST 7:30 SASTANAK ŠTABA 8:00 8:15 JUTARNJA GIMNASTIKA 8:15 8:45 JUTARNJA TOALETA I RASPREMANJE ŠATORA 8:45 8:55 SMOTRA ŠATORA

Више

Na temelju članka. 28. stavka 1. Zakona o knjižnicama (»Narodne novine«, br. 105/97, 5/98, 104/00 i 69)09) i članka 17. stavka 1. točke 6. Statuta Pra

Na temelju članka. 28. stavka 1. Zakona o knjižnicama (»Narodne novine«, br. 105/97, 5/98, 104/00 i 69)09) i članka 17. stavka 1. točke 6. Statuta Pra Na temelju članka. 28. stavka 1. Zakona o knjižnicama (»Narodne novine«, br. 105/97, 5/98, 104/00 i 69)09) i članka 17. stavka 1. točke 6. Statuta Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Vijeće Pravnog

Више

1.pdf

1.pdf REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA OPĆINA RUGVICA MB 2882558, OIB 07295007204 OPĆINSKI NAČELNIK Rugvica, Trg J. Predavca 1, 10370 Dugo Selo Tel. 2764-215, 2764-220, fax. 2774-444 KLASA: 023-01/14-01/936

Више

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore Prečišćeni tekst Zakona o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu ("Službeni list Republike Crne Gore", br.

Више

Raspored obroka

Raspored obroka Predavač: Dragoslava Plavšić, diplomirana med.sestra e-mail: dragoslava.plavsic@sec.ba Raspored i serviranje obroka 2 3 4 5 Ishrana je pod nadzorom nutricionista svakodnevno se pripremaju tri glavna obroka

Више