Na temelju članka 35. stavak 1. alineja 4. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju ( Narodne novine broj 10/97, 107/07 i 94/13) i članka 87. Statut

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Na temelju članka 35. stavak 1. alineja 4. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju ( Narodne novine broj 10/97, 107/07 i 94/13) i članka 87. Statut"

Транскрипт

1 Na temelju članka 35. stavak 1. alineja 4. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju ( Narodne novine broj 10/97, 107/07 i 94/13) i članka 87. Statuta Dječjeg vrtića KOCKICA Kršan, Upravno vijeće Dječjeg vrtića KOCKICA Kršan, donosi dana godine sljedeći ( P R I J E D L O G) PRAVILNIK O UPISU DJECE U DJEČJI VRTIĆ KOCKICA KRŠAN I. OPĆE ODREDBE Članak 1. Pravilnikom o upisu djece u Dječji vrtić KOCKICA Kršan (u daljnjem tekstu: Pravilnik) utvrđuje se postupak upisa djece rane i predškolske dobi u Dječji vrtić KOCKICA Kršan (u daljnjem tekstu: Vrtić), ostvarivanje reda prvenstva pri upisu i druga pitanja u svezi s upisom te postupak ispisa. Izrazi koji se za fizičke osobe u ovom Pravilniku koriste u muškom rodu su neutralni i odnose se na osobe muškog i ženskog spola. Članak 2. U Vrtić se mogu upisati djeca od navršenih 12 mjeseci života pa do polaska u osnovnu školu u redovite i ostale programe koji se ostvaruju u vrtiću. U novu pedagošku godinu upisuje se onoliko djece koliko je potrebno da se popune postojeći kapaciteti Vrtića. U jaslične programe upisuju se djeca do od prve (1.) do treće (3.) godine života. U vrtićne programe upisuju se djeca od treće (3.) godine života do sedme (7.)godine života Veći broj djece od broja utvrđenog mjerilima iz stavka 2. ovoga članka bit će upisano jedino uz suglasnost osnivača, te ako je osnivač prethodno osigurao uvjete za prihvat većeg broja djece. Članak 3. Upravno vijeće Vrtića sukladno planu upisa i Državnom pedagoškom standardu odlučuje o upisu djece u pedagošku godinu koja traje od 01. rujna tekuće do 31. kolovoza slijedeće godine.

2 II. MJERILA I POSTUPAK UPISA DJECE Članak 4. Ako se sva prijavljena djeca mogu upisati neće se primjenjivati kriteriji za ostvarivanje prednosti. Članak 5. Zahtjev za upis podnosi se samo za jedan objekt Vrtića. Članak 6. Kriteriji za prijem djece u Vrtić primjenjuju se za Zahtjeve primljene po natječaju prema mjerilima i postupcima za ostvarivanje prednosti pri upisu djece u redovne programe u skladu s člankom 20. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine broj 10/97, 107/07 i 94/13). Članak 7. Prednost pri upisu imaju djeca koja zajedno s oba roditelja imaju prebivalište na području Općine Kršan u posljednjih 6 mjeseci. Za dijete čiji jedan ili oba roditelja ima prebivalište izvan područja Općine Kršan potrebno je dostaviti rješenje o sufinanciranju boravka djeteta druge lokalne samouprave. Direktan upis u dječji vrtić imaju djeca djelatnika Dječjeg vrtića KOCKICA Kršan, uz pismenu potvrdu da će matična Općina ili Grad sufinancirati boravak djeteta u vrtiću uz uvjet da nisu ostvarili pravo na upis u matičnom Gradu ili Općini.

3 Članak 8. Red prvenstva razrađuje se metodom bodovanja prema slijedećim kriterijima: RB OPIS KRITERIJA BROJ BODOVA 1. Dijete u godini prije polaska u osnovnu školu Dijete s oba zaposlena roditelja, staratelja i samohranog zaposlenog Dijete iz jednoroditeljske obitelji sa zaposlenim roditeljem Dijete čiji je jedan roditelj redoviti student, a drugi je zaposlen Dijete čiji su roditelja redoviti studenti Dijete iz jednoroditeljske obitelji sa nezaposlenim roditeljem 7 7. Dijete roditelja žrtava i invalida Domovinskog rata 5 8. Dijete čiji je jedan roditelj zaposlen 5 9. Dijete u udomiteljskoj obitelji Dijete čiji je jedan roditelj zaposlen, a drugi u mirovini Dijete iz obitelji s troje i više maloljetne djece koji žive u 4 zajedničkom kućanstvu 12. Prvenstvo iz prethodne godine Dijete s teškoćama u razvoju Dijete iz obitelji s teškim zdravstvenim stanjem člana koji živi u 3 zajedničkom kućanstvu (teška bolest, invaliditet, teškoće u razvoju) 15. Dijete s preporukom CZSS zbog teških socijalnih ili zdravstvenih uvjeta Dijete korisnika doplatka za djecu Dijete čiji je brat ili sestra već upisan u Dječji vrtić KOCKICA Kršan 1 Članak 9. Poredak na listi reda prvenstva utvrđuje se unutar reda prvenstva, zbrojem bodova za svako dijete na osnovi kriterija iz članka 8. ovog Pravilnika. Prednost pri upisu u okviru utvrđenog broja slobodnih mjesta po programima i odgojnim skupinama ostvaruje dijete s većim zbrojem bodova. Ukoliko dvoje ili više djece ostvari jednak broj bodova redoslijed na listi reda prvenstva utvrđuje se po kriteriju starosti djeteta, od starijeg prema mlađem. Članak 10. Djeca koja se tijekom pedagoške godine ispišu iz vrtića ne ostvaruju pravo ponovnog upisa u istoj pedagoškoj godini, a prilikom novih upisa nemaju nikakvu prednost. Za njih će se utvrđivati zbroj bodova kao i za novoprimljenu djecu po kriterijima utvrđenim ovim Pravilnikom.

4 Članak 11. Roditelji/skrbnici podnose zahtjeve za upis djece u roku koji je naveden u Obavijesti. Roditelji su dužni prilikom podnošenja zahtjeva za upis priložiti dokaze o činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti pri upisu: 1. ispunjen zahtjev za upis djeteta 2. a) uvjerenje o stalnom prebivalištu oba roditelja i djeteta, samohranog roditelja i djeteta ne starije od 30 dana od dana raspisivanja obavijesti b) uvjerenje o stalnom prebivalištu skrbnika ili udomitelja ne starije od 30 dana od dana raspisivanja obavijesti c) uvjerenje o stalnom ili privremenom boravku za roditelja koji ima status stranca ne starije od 30 dana od dana raspisivanja obavijesti 3. preslike osobnih iskaznica oba roditelja (OIB), samohranog roditelja, udomitelja ili skrbnika, roditelja iz jednoroditeljske obitelji 4. preslik rodnog lista djeteta ili izvatka iz matice rođenih (ne starije od 3 mjeseca za samohranog roditelja) 5. potvrdu nadležnog liječnika o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu predškolskog djeteta sa podacima o cijepljenju. Roditelji koji se pozivaju na neki od kriterija za ostvarivanje prednosti, zahtjevu za upis dužni su priložiti sljedeću dokumentaciju: - elektronički zapis o radno pravnom statusu (status zaposlenog ne priznaje se roditelju koji obavlja roditeljsku dužnost u prvoj godini života djeteta) ne starije od 30 dana od dana raspisivanja obavijesti, potvrde poslodavca o zaposlenju za zaposlene u inozemstvu, dokaz o samostalnom obavljanju djelatnosti rješenje, obrtnica, dokaz o statusu poljoprivrednika - rješenje nadležne institucije o razvodu braka ili razvrgnuću izvanbračne zajednice - potvrdu škole/fakulteta da je roditelj učenik/redovni student, ne stariju od 30 dana od raspisivanja obavijesti (izvornik) - izvadak iz matice rođenih djeteta u kojem nije navedeno ime drugog roditelja ili je isti proglašen trajno radno nesposobnim, nestalim ili umrlim koji se smatra dokazom o samohranosti roditelja (ne starije od tri mjeseca) - rješenje/potvrda CZSS da je dijete uzeto na skrb i uzdržavanje i dijete u udomiteljskoj obitelji - rješenje o statusu žrtve i invalida Domovinskog rata - za dijete iz obitelji s troje i više malodobne djece preslike rodnih listova za svu djecu - rješenje o primanju mirovine

5 - za dijete s teškoćama u razvoju rješenje/nalaz i mišljenje CZOS i preslike medicinske dokumentacije - liječničku potvrdu specijaliste o težoj bolesti člana obitelji koji živi u zajedničkom kućanstvu ili rješenje o pravu na naknadu za tuđu pomoć i njegu - rješenje o priznavanju prava na doplatak za dijete - potvrda/preporuka Centra za socijalnu skrb o teškim socijalnim ili zdravstvenim uvjetima Za točnost podataka iz prethodnog stavka ovog članka odgovorne su osobe koje su izdale dokumente, odnosno podnositelji zahtjeva. U slučaju osnovane sumnje u točnost podataka iz priloženih dokumenata Povjerenstvo može obaviti provjeru istih. Ukoliko se utvrdi da su podaci neistiniti podnositelj zahtjeva gubi pravo upisa. Dokazi od točke 1. do 5. stavka ovog članka obvezno se prilažu zahtjevu za upis. Zahtjevi sa nepotpunom dokumentacijom neće se razmatrati. Ostali dokazi podnose se samo u svrhu ostvarivanja prednosti kod upisa djeteta. Podnositelji zahtjeva koji nisu priložili odgovarajuće dokaze ne mogu se pozivati na prednost pri upisu. Članak 12. Na osnovu navedenih kriterija za svako dijete utvrđuje se broj bodova koji služi za utvrđivanje mjesta na listi reda prvenstva. Članak 13. Djeca se upisuju u Vrtić i raspoređuju u odgojne skupine prema prijedlogu Povjerenstva sukladno organizaciji rada i primjene pedgoških standarda. Članak 14. Dijete iznimno može pohađati Vrtić kraće vrijeme od vremena koje je utvrđeno za pojedini program, samo kada je to u interesu zdravlja djeteta o čemu na temelju stručnog mišljenja odlučuju ravnatelj i stručni tim Vrtića. III. POVJERENSTVO ZA UPIS DJECE Članak 15. Postupak upisa djece u programe Dječjeg vrtića provodi Povjerenstvo za upis djece (u nastavku teksta: Povjerenstvo) koje imenuje Upravno vijeće.

6 Upravno vijeće imenuje predsjednika i dva člana Povjerenstva iz reda odgojitelja i stručnih suradnika Dječjeg vrtića, na vrijeme od dvije godine. Povjerenstvo radi na sjednicama koje saziva predsjednik. Sjednica se može održati ako je nazočna većina članova Povjerenstva. Povjerenstvo donosi odluke većinom glasova ukupnog broja članova. Povjerenstvo odlučuje o zahtjevima za upis djece u odgojno-obrazovni program na temelju rezultata cjelovitog uvida o razvoju i potrebama svakog djeteta, analize dostavljene dokumentacije, rezultata inicijalnog razgovora s roditeljima odnosno skrbnicima djece, uz nazočnost djeteta, koji timski obavljaju članovi stručno-razvojne službe, uz mogućnost konzultacije s vanjskim stručnjacima radi pribavljanja mišljenja i podataka bitnih za odlučivanje. Povjerenstvo donosi odluke na osnovu utvrđenog broja bodova i utvrđuje Prijedlog liste reda prvenstva O radu Povjerenstva vodi se zapisnik. Rad Povjerenstva nadzire ravnatelj. Članak 16. Prijedlog liste reda prvenstva objavljuje se javno na oglasnoj ploči matičnog vrtića u obliku liste koja sadrži: - redni broj, prezime i ime djeteta, datum rođenja djeteta, ukupan broj bodova, grad/općina prebivališta roditelja/skrbnika/udomitelja. Članak 17. Roditelji/skrbnici imaju pravo prigovora na Prijedlog liste reda prvenstva u dijelu koji se odnosi na njegovo dijete u roku od osam (8) dana od objave Prijedloga liste reda prvenstva. Prigovor se u pisanom obliku dostavlja Povjerenstvu osobno ili putem pošte na adresu Vrtića Pristav 121, Kršan.

7 Članak 18. Odluku o prigovoru donosi Povjerenstvo u roku od deset (10) dana od dana primitka prigovora. Povjerenstvo može postupiti po prigovoru na slijedeće načine: - odbaciti prigovor kao neopravdan ili podnesen od neovlaštene osobe - odbiti prigovor kao neosnovan i potvrditi rezultate upisa - prihvatiti prigovor i izmjeniti rezultate upisa. Odgovor na prigovor u pisanom obliku roditelju se dostavlja u zatvorenoj koverti putem oglasne ploče, osobno ili putem pošte. Odluka Povjerenstva je konačna. Povjerenstvo je dužno dostaviti Upravnom vijeću Vrtića listu reda prvenstva zajedno sa izvješćem o rezultatima upisa. Članak 19. Na temelju liste reda prvenstva djeca se primaju u Vrtić. Djeca koja po natječaju, a temeljem bodovnih kriterija nisu upisana u Vrtić vode se na listi čekanja te će ostvarivati pravo upisa tijekom pedagoške godine ukoliko se oslobode mjesta u dobno odgovarajućoj odgojnoj skupini ili se proširi kapacitet Vrtića, uz obvezu podnošenja novoga zahtjeva za upis. Odluku iz prethodnog stavka donosi ravnatelj Vrtića. IV. POSTUPAK UPISA Članak 20. Pedagoška godina započinje 01. rujna tekuće, a završava 31. kolovoza slijedeće godine. Upis djece u novu pedagošku godinu provodi se u mjesecu svibnju ili najkasnije do 30. lipnja tekuće godine, sukladno Obavijesti o upisu u Vrtić, osim u iznimnim slučajevima uz predhodnu suglasnost Osnivača. Upis iz prethodnog stavka traje 4 dana. Članak 21. Upis u programe predškolskog odgoja provodi se sukladno Odluci o upisu djece u Dječji vrtić KOCKICA Kršan koju donosi Upravno vijeće za svaku pedagošku godinu, uz prethodnu suglasnost Osnivača. Svake godine, u mjesecu svibnju/lipnju Vrtić objavljuje OBAVIJEST za upis na slobodna mjesta jaslica i vrtića u novu pedagošku godinu. Obavijest se objavljuje na oglasnim pločama matičnog vrtića i područnih odjeljenja, javnim oglasnim pločama za građanstvo, na web stranicama Vrtića i Osnivača, te sredstvima javnog priopćavanja. Obavijest mora sadržavati sve potrebne upute za roditelje, a obvezno: - rok za podizanje zahtjeva i mjesto podizanja zahtjeva, - rok za podnošenje zahtjeva i mjesto podnošenja zahtjeva, - vrstu programa za koje se vrši upis djece - broj slobodnih mjesta po objektima

8 V. ORGANIZACIJA RADA S NOVOUPISANIM POLAZNICIMA VRTIĆA Članak 22. Prije uključivanja djeteta u odgojnu skupinu roditelj/skrbnik je obvezan: - obaviti inicijalni intervju s članom stručnog tima Vrtića, - potpisati s Vrtićem Ugovor o međusobnim pravima i obvezama u korištenju programa (ugovor potpisuju oba roditelja, osim u slučaju kad jedan roditelj ostvaruje roditeljsku skrb), - donijeti potvrdu o stomatološkom pregledu za djecu vrtične dobi. Dijete ne može početi pohađati Vrtić dok nisu ispunjene sve naprijed navedene obveze. Dijete također ne može početi pohađati Vrtić ukoliko roditelji nisu podmirili ranija dugovanja po osnovu korištenja usluga Vrtića. Članak 23. Djeca upisana po Postupku upisa započinju ostvarivati programe vrtića od 1. rujna tekuće godine. U redovitu odgojnu skupinu može se uključiti dijete s teškoćama u razvoju na temelju mišljenja Povjerenstva. Duljinu trajanja boravka u odgojnoj skupini nakon pedagoške opservacije određuje u svakom pojedinačnom slučaju opservacijski tim kojeg čini pedagog, zdravstveni voditelj i odgajatelj. Članak 24. Djeci će se omogućiti promjena programa ili odgojno-obrazovne skupine ukoliko u Vrtiću postoje uvjeti za takav premještaj. Odluku o promjeni programa ili odgojno-obrazovne skupine donosi ravnatelj uz prethodne konzultacije sa stručnim timom. Vrtić može zbog uvjeta rada, organizacije djelatnosti, primjene pedagoških standarda ili drugih izvanrednih okolnosti te organiziranja odgojnih skupina premjestiti dijete u drugu odgojnu skupinu ili područni vrtić. Članak 25. Tijekom ljetnih mjeseci (srpanj/kolovoz), u blagdanskim periodima zimi, zbog smanjenog broja djece, racionalizacije rada i sredstava, izvođenja radova tekućeg održavanja objekata, Vrtić može organizirati rad u smanjenom broju objekata te smanjenom broju odgojnih skupina, pri čemu će se voditi računa o nesmetanom ostvarivanju programa.

9 VI. ISPISI DJECE IZ VRTIĆA Članak 26. Roditelj može ispisati dijete pisanim zahtjevom za ispis (ispisnica). Roditelj je dužan o namjeri ispisa obavjestiti odgajatelja i potpisati ispisnicu, najkasnije tri (3) dana prije namjeravanog prekida korištenja usluga. Ukoliko roditelji/skrbnici prestanu koristiti usluge Vrtića, a da prethodno nisu ispisali dijete, dužni su platiti troškove kao da je dijete pohađalo Vrtić prema ispostavljenom računu od strane Vrtića. Članak 27. Vrtić može ispisati dijete ukoliko iz neopravdanih razloga neprekidno izostane 30 dana iz Ustanove bez objašnjenja roditelja. Dijete može biti ispisano iz Vrtića ukoliko iz neopravdanih razloga izostane tijekom tri (3) mjeseca u višekratnim navratima više od 30 dana bez objašnjenja roditelja. Dijete može biti ispisano iz Vrtića ukoliko se u roku od 3 mjeseca od dana zaključivanja Ugovora o međusobnim pravima i obvezama u korištenju programa utvrde poteškoće u razvoju, a Vrtić nema mogućnosti pružanja odgovarajuće njege i skrbi za dijete. Dijete može biti ispisano iz Vrtića ukoliko roditelj/skrbnik ne poštuje odredbe iz Protokola postupanja u mogućim rizičnim situacijama i Ugovora o međusobnim pravima i obvezama u korištenju programa. Dijete može biti ispisano iz Vrtića ukoliko roditelj/skrbnik nije podmirio svoje obveze u predškolskoj ustanovi u kojoj dijete ostvaruje programe što je utvrđeno Ugovorom o međusobnim pravima i obvezama u korištenju programa. Odluku o ispisu djeteta iz Vrtića donosi ravnatelj. Članak 28. Roditelj/skrbnik koji smatra da nisu poštivane odredbe ovog Pravilnika, ima pravo da u roku od osam (8) dana od dana prijema odluke o ispisu djeteta iz Vrtića uloži žalbu Upravnom vijeću Vrtića. Upravno vijeće Vrtića dužno je u roku od 30 dana od dana podnošenja žalbe donijeti odluku o žalbi. Odluka Upravnog vijeća Vrtića je konačna.

10 VII. ZAVRŠNE ODREDBE Članak 29. Roditelj korisnik usluga dužan je tijekom godine prijaviti i dokazati svaku promjenu u odnosu na svoj osobni status i činjenice kojima je ostvario prednost pri upisu (bračni status, promjena prebivališta i ostalo iz članka 12. ovog Pravilnika). Vrtić je ovlašten vršiti provjeru podataka tijekom pedagoške godine. Članak 30. Ovaj Pravilnik može se mijenjati i dopunjavati samo na način i u postupku po kojem je donesen. Članak 31. Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog (8) dana od dana objave na oglasnoj ploči Vrtića i mrežnim stranicama Vrtića i / ili Osnivača. Predsjednik Upravnog vijeća KLASA: URBROJ: Kršan, Ovaj Pravilnik objavljen je na oglasnoj ploči Vrtića i mrežnim stranicama Osnivača dana godine, a stupio je na snagu dana. godine. v.d. ravnateljica

11

DJEČJI VRTIĆ SISAK STARI; Oktavijana Augusta 1, Sisak; 0IB: Tel/Fax: (044) / (044) web: w

DJEČJI VRTIĆ SISAK STARI; Oktavijana Augusta 1, Sisak; 0IB: Tel/Fax: (044) / (044) web: w DJEČJI VRTIĆ SISAK STARI; Oktavijana Augusta 1, Sisak; 0IB: 16572476333 Tel/Fax: (044) 400 315/ (044) 400 311 e-mail : dvsisakstari@optinet.hr; web: www.dvss.hr KLASA: 003-08/18-01/01 URBROJ: 2176/05-19-02-18-11

Више

Broj 6/

Broj 6/ Broj 6/2018 06.08.2018. SLUŽBENE NOVINE OPĆINE MEDULIN 1 Strana SADRŽAJ 1. Odluka o sufinanciranju djelatnosti dadilja...2 2. Odluka o usvajanju godišnjeg plana razvoja sustava civilne zaštite na području

Више

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine broj 87/08.,

Више

OBAVIJEST RODITELJIMA KOJI UPISUJU DIJETE U PRODUŽENI BORAVAK

OBAVIJEST RODITELJIMA KOJI UPISUJU DIJETE U PRODUŽENI BORAVAK OBAVIJEST RODITELJIMA O POTREBNIM DOKUMENTIMA KOJE TREBAJU DONIJETI U ŠKOLU ZA UPIS U PRODUŽENI BORAVAK Školske godine 2011/2012. Produženi boravak neobvezni je oblik odgojno-obrazovnog rada namijenjen

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA OPĆINA BISTRA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: /17-01/58 URBROJ: 238/ Poljanica Bistranska, 20. rujna 20

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA OPĆINA BISTRA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: /17-01/58 URBROJ: 238/ Poljanica Bistranska, 20. rujna 20 REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA OPĆINA BISTRA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: 021-01/17-01/58 URBROJ: 238/02-01-17-01 Poljanica Bistranska, 20. rujna 2017. god. Na temelju članka 32. Statuta Općine Bistra

Више

Microsoft Word - POTREBNI DOKUMENTI ZA PRIJAVE I ODJAVE.DOC

Microsoft Word - POTREBNI DOKUMENTI ZA PRIJAVE I ODJAVE.DOC PRIJAVA I ODJAVA RADNIKA I POSLODAVCA KOD PRAVNE OSOBE KOD FIZIČKE OSOBE STRANO PREDSTAVNIŠTVO VELEPOSLANSTVO VOLONTERI PRAVNA OSOBA VOLONTERI FIZIČKA OSOBA PRIJAVA RADNI ODNOS TISKANICA T-2 ispunjena

Више

REPUBLIKA HRVATSKA KARLOVAČKA ŽUPANIJA GRAD OZALJ GRADSKO VIJEĆE KLASA: /16-01/01 URBROJ: 2133/ Ozalj, 8. rujna god. Na temelju

REPUBLIKA HRVATSKA KARLOVAČKA ŽUPANIJA GRAD OZALJ GRADSKO VIJEĆE KLASA: /16-01/01 URBROJ: 2133/ Ozalj, 8. rujna god. Na temelju REPUBLIKA HRVATSKA KARLOVAČKA ŽUPANIJA GRAD OZALJ GRADSKO VIJEĆE KLASA: 604-02/16-01/01 URBROJ: 2133/05-01-16-1 Ozalj, 8. rujna 2016. god. Na temelju članka 33. Statuta Grada Ozlja (''Službeni glasnik''

Више

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.?

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.? NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god. 2014./2015.? U svakome upisnom roku kandidat se može prijaviti

Више

Upis učenika u 1. razred u šk. god / javni natječaj

Upis učenika u 1. razred u šk. god / javni natječaj GIMNAZIJA BJELOVAR BJELOVAR, Matice hrvatske 17 KLASA: 602-03/16-01/20 URBROJ: 2103-47-01-16-01 Bjelovar, 14. lipnja, 2016. godine Na temelju odredbi Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata

Више

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/62 21 433; fax: 01/6252-515 OIB: 28129388615 IBAN: HR4923900011100025937 e-mail: czoo.vg@gmail.com web: www.centar-odgojiobrazovanje-velikagorica.skole.hr

Више

Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11

Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11 Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 16/12., 86/12., 94/13. i 152/14.), a u svezi s Pravilnikom

Више

Na temelju članka 18. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje NN 63/19 (dalje u tekstu: Pr

Na temelju članka 18. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje NN 63/19 (dalje u tekstu: Pr Na temelju članka 18. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje NN 63/19 (dalje u tekstu: Pravilnik) Sveučilište u Rijeci STUDENTSKI CENTAR RIJEKA,

Више

Na temelju članka 107. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10-ispr., 90/

Na temelju članka 107. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10-ispr., 90/ Na temelju članka 107. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10-ispr., 90/11, 16/12, 86/12, 94/13, 136/14 - RUSRH, 152/14, 7/17

Више

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU (NN 112/14 i 84/15) I. OPĆE

Више

Obrazac: ZOBPP-1

Obrazac: ZOBPP-1 CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB ZAGREB Prostor za prijemni pečat: PODRUŽNICA ZAHTJEV ZA PRIZNAVANJE PRAVA DJETETU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU Molimo Vas da pažljivo pročitate i odgovorite na sva pitanja koja se odnose

Више

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU PRAVILNIK O POSTUPAJIU U PREDMETIMA BAGATELNE NABAVE Bjelovar, 15. listopad 2014. Na temelju članka 18. stavka 3. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine br.90/11, 83/13, 143/13)

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić PRAVILNIK O KONTROLI ENERGETSKOG CERTIFIKATA ZGRADE I IZVJEŠĆA O REDOVITOM PREGLEDU SUSTAVA GRIJANJA I SUSTAVA HLAĐENJA ILI KLIMATIZACIJE U ZGRADI (NN 73/15, 09.07.2015) 1/13 I. OPĆE ODREDBE... 4 Članak

Више

Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11

Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11 Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 16/12., 86/12., 94/13. i 152/14.), a u svezi s Pravilnikom

Више

Narodne novine, broj 70/10. i 93/14.) Napomena: Primjenjuje se u dijelu u kojem nije u suprotnosti sa Zakonom o radu (NN 93/14.) PRAVILNIK O POSLOVIMA

Narodne novine, broj 70/10. i 93/14.) Napomena: Primjenjuje se u dijelu u kojem nije u suprotnosti sa Zakonom o radu (NN 93/14.) PRAVILNIK O POSLOVIMA Narodne novine, broj 70/10. i 93/14.) Napomena: Primjenjuje se u dijelu u kojem nije u suprotnosti sa Zakonom o radu (NN 93/14.) PRAVILNIK O POSLOVIMA NA KOJIMA RADNIK MOŽE RADITI SAMO NAKON PRETHODNOG

Више

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranju javnih potreba Grada Varaždina ( Službeni vjesnik

Више

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji Na temelju odredbi članka 30. Statuta Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru, Izvršni odbor Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru (u nastavku teksta: HSSRM) dana 17. svibnja 2018. godine odluka

Више

Na temelju članka 18. stavak 1. Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta i neizgrađenog građevinskog zemljišta za poljoprivrednu namjenu u v

Na temelju članka 18. stavak 1. Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta i neizgrađenog građevinskog zemljišta za poljoprivrednu namjenu u v Na temelju članka 18. stavak 1. Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta i neizgrađenog građevinskog zemljišta za poljoprivrednu namjenu u vlasništvu Grada Samobora (Službene vijesti Grada Samobor

Више

KLASA: /14-04/843 URBROJ: Zagreb, Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i

KLASA: /14-04/843 URBROJ: Zagreb, Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i KLASA: 320-01/14-04/843 URBROJ: 370-04-15-7 Zagreb, 28.09.2015. Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i 48/15) te Odluke Agencije za poljoprivredno zemljište

Више

Na temelju članka 7

Na temelju članka 7 Na temelju članka 7.st.1.t.3. i članka 37. Statuta Srednje škole Gračac u Gračac i uz pribavljeno mišljenje Nastavničkog vijeća, Školski odbor Srednje škole Gračac je na sjednici održanoj 26. ožujka 2015.

Више

Temeljem članka 29

Temeljem članka 29 Temeljem članka 19. stavak 1. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08., 61/11. i 4/18.) tajnik Osječko-baranjske županije, raspisuje

Више

DOKUMENTI ZA OSTVARIVANJE DODATNIH BODOVA:

DOKUMENTI ZA OSTVARIVANJE DODATNIH BODOVA: POJAŠNJENJA I DOKUMENTI POTREBNI ZA OSTVARIVANJE BODOVA Studentski centar Rijeka u ovom dokumentu detaljnije objašnjava određene članke Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata

Више

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA PRAVILNIK O KALENDARU NATJECANJA HRVATSKOG SPORTSKOG PLESNOG SAVEZA U Zagrebu 18.01.2018 godine. SADRŽAJ I. OPĆE ODREDBE... 2 II. UPIS SPORTSKIH PLESNIH NATJECANJA U KALENDAR NATJECANJA... 3 III. PRIJAVE

Више

DJEČJI VRTIĆ SOPOT Zagreb, Viktora Kovačića 18 c Upravno vijeće KLASA:601-02/ URBROJ; Zagreb, 30. travnja Z A P I S N I

DJEČJI VRTIĆ SOPOT Zagreb, Viktora Kovačića 18 c Upravno vijeće KLASA:601-02/ URBROJ; Zagreb, 30. travnja Z A P I S N I DJEČJI VRTIĆ SOPOT Zagreb, Viktora Kovačića 18 c Upravno vijeće KLASA:601-02/19-01-10 URBROJ; 251-592-04-19-2 Zagreb, 30. travnja 2019. Z A P I S N I K Sa 10. sjednice Upravnog vijeća, održane dana; 25.

Више

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje HRVATSKI SABOR 2020 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE Proglašavam Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje, kojega je

Више

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Ministarstvo poduzetništva i obrta KLASA: /16-01/172 URBROJ: / Zagreb, 1. kolovoza O B J A V

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Ministarstvo poduzetništva i obrta KLASA: /16-01/172 URBROJ: / Zagreb, 1. kolovoza O B J A V VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Ministarstvo poduzetništva i obrta KLASA: 311-01/16-01/172 URBROJ: 516-04-02-01-02/1-16-1 Zagreb, 1. kolovoza 2016. O B J A V LJ U J E OTVORENI JAVNI POZIV za Projekt Stipendiranje

Више

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA Temeljem čl. 3. i čl. 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12), čl. 4. i čl. 5. Zakona o radu (NN 93/14, 127/17) i čl. 18. Statuta Narodne knjižnice i čitaonice Murter,

Више

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (Službene novine Federacije BiH, br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0 Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 20a. stav (3) Zakona o radu ("Službene novine

Више

REPUBLIKA HRVATSKA KOPRIVNIČKO - KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA GRAD ĐURĐEVAC Gradonačelnik KLASA: /16-01/01 URBROJ: 2137/ / U Đurđevcu, 23.0

REPUBLIKA HRVATSKA KOPRIVNIČKO - KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA GRAD ĐURĐEVAC Gradonačelnik KLASA: /16-01/01 URBROJ: 2137/ / U Đurđevcu, 23.0 REPUBLIKA HRVATSKA KOPRIVNIČKO - KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA GRAD ĐURĐEVAC Gradonačelnik KLASA: 310-01/16-01/01 URBROJ: 2137/03-03-01/16-16-1 U Đurđevcu, 23.02.2016. Na temelju članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj

Више

KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposl

KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposl KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposljavanje ucenika 1) Gimnazija Antuna Gustava Matosa

Више

UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE

UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE Redovni učenici se upisuju u prvi razred srednje škole nakon završene osnovne škole NISPUSŠ - NACIONALNI INFORMACIJSKI SUSTAV PRIJAVA I UPISA U SREDNJE ŠKOLE WWW.UPISI.HR 4

Више

Diapositiva 1

Diapositiva 1 Gdje se mogu provjeriti uvjeti i detalji o postupku za upis učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017.? Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1. razred

Више

REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŽUPANIJA SREDNJA ŠKOLA ZLATAR KLASA: URBROJ: 2211/01-380/ Zlatar, Na temelju članka 107. stav

REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŽUPANIJA SREDNJA ŠKOLA ZLATAR KLASA: URBROJ: 2211/01-380/ Zlatar, Na temelju članka 107. stav REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŽUPANIJA SREDNJA ŠKOLA ZLATAR KLASA: URBROJ: 2211/01-380/01-9-02-18- Zlatar, 2018. Na temelju članka 107. stavka 9. i članka 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u

Више

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2014.? U svakome upisnom roku

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2014.? U svakome upisnom roku NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god. 2013./2014.? U svakome upisnom roku kandidat se može prijaviti za upis u najviše pet škola

Више

HRVATSKA KOMORA

HRVATSKA KOMORA HRVATSKA KOMORA MEDICINSKIH SESTARA Na temelju članka 15. i 26. Zakona o sestrinstvu ("Narodne novine" br. 121/03., 117/08 i 57/11),i članka 19. Statuta Hrvatske komore medicinskih sestara Vijeće Komore

Више

Slajd 1

Slajd 1 UPISI U SREDNJE ŠKOLE Za školsku godinu 2019./2020. Osnovna škola Lučac PEDAGOGINJA: Ana Šabić UPISI U SREDNJE ŠKOLE Učenici se prijavljuju i upisuju putem mrežne Stranice Nacionalnog informacijskog sustava

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9; http://www.gimnazija-cetvrta-zg.skole.hr/; centrala: 01/66 77 188; tajništvo

Више

На основу члана 30

На основу члана 30 РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ЧЕЛИНАЦ ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ФИНАНСИЈЕ, ПРИВРЕДУ И ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ ОДЛУКА О СТИПЕНДИРАЊУ УЧЕНИКА И СТУДЕНАТА У ОПШТИНИ ЧЕЛИНАЦ ПРЕДЛАГАЧ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ПРИПРЕМA: Одјељење за финансије,

Више

Slajd 1

Slajd 1 Upisi u srednju školu Jasna Soldo, stručni suradnik pedagog OŠ Špansko Oranice, 27.svibnja 2019. Postupak kod prve prijave u Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole od 27. svibnja

Више

Temeljem članka 91. Statuta I.gimnazije Osijek i Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske o upisu učenika u prvi razred srednj e

Temeljem članka 91. Statuta I.gimnazije Osijek i Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske o upisu učenika u prvi razred srednj e Temeljem članka 91. Statuta I.gimnazije Osijek i Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske o upisu učenika u prvi razred srednj e škole u školskoj godini 2017.12018. od 22. svibnja

Више

VAŽNO IZ ZAKONA I PRAVILNIKA NA KRAJU GODINE, za roditelje i učenike

VAŽNO IZ ZAKONA I PRAVILNIKA NA KRAJU GODINE, za roditelje i učenike IZ ZAKONA I PRAVILNIKA ZA KRAJ ŠKOLSKE GODINE (za učenike i roditelje) OCJENE PRAĆENJE OCJENJIVANJE UČENIČKIH POSTIGNUĆA čl. 72. čl. 80. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (1)Na

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: /16-01/8 UR.BROJ: 2156/ Lovran, 0

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: /16-01/8 UR.BROJ: 2156/ Lovran, 0 REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: 402-08/16-01/8 UR.BROJ: 2156/02-02-17-02 Lovran, 03. studenog 2017. Na temelju članka 7., stavak 3.,

Више

Page 1 of 5 1927 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI Proglašavam Zakon

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 Na temelju članka 12. stavka 1. podstavka 15. Statuta Hrvatske komore inženjera strojarstva

Више

DOKAZI POTREBNI ZA OSTVARIVANJE PRAVA PREDNOSTI PRI ZAPOŠLJAVANJU Da bi ostvarila pravo prednosti pri zapošljavanju, osoba iz članka 101. stavaka 1. 3

DOKAZI POTREBNI ZA OSTVARIVANJE PRAVA PREDNOSTI PRI ZAPOŠLJAVANJU Da bi ostvarila pravo prednosti pri zapošljavanju, osoba iz članka 101. stavaka 1. 3 DOKAZI POTREBNI ZA OSTVARIVANJE PRAVA PREDNOSTI PRI ZAPOŠLJAVANJU Da bi ostvarila pravo prednosti pri zapošljavanju, osoba iz članka 101. stavaka 1. 3. i članka 102. stavaka 1. 3. Zakona o hrvatskim braniteljima

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation IZBOR SREDNJE ŠKOLE/ZANIMANJA, OŠ Dragutina Tadijanovića, Zagreb, 2.lipnja 2016. Edita Bosnar, prof. pedagogije Orest Graljuk, prof informatike i talijanskog jezika i književnosti Zakonodavni okvir Zakon

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narod

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narod REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine br. 10/97, 107/07 i 94/13), članaka 1. i

Више

SUMMER DAYS KLASA: UP/I /19-01/381 URBROJ: Zagreb, 17. lipanj Na temelju članka 69. Zakona o igrama na sreću ("Narodne n

SUMMER DAYS KLASA: UP/I /19-01/381 URBROJ: Zagreb, 17. lipanj Na temelju članka 69. Zakona o igrama na sreću (Narodne n SUMMER DAYS KLASA: UP/I-460-02/19-01/381 URBROJ: 513-07-21-01-19-2 Zagreb, 17. lipanj 2019. Na temelju članka 69. Zakona o igrama na sreću ("Narodne novine" broj 87/09, 35/13, 158/13, 41/14, 143/14) i

Више

Na temelju članka 2,12 i 2

Na temelju članka  2,12 i 2 Na temelju članka 2,12 i 2.14 Izbornog zakona BiH ( Službene glasnik BiH broj: 23/01, 7/02, 9/02, 20/02, 25/02, 4/04, 20/04, 25/05, 52/05, 65/05, 77/05, 11/06, 24, 06, 32/07, 33/08, 37/08, 32/10, 18/13),

Више

Srednje škole i učenički domovi Požeško-slavonske županije na temelju članka 22

Srednje škole i učenički domovi Požeško-slavonske županije na temelju članka 22 Na temelju članka 22. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ("Narodne novine", br. 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 05/12, 16/12, 86/12, 94/13, 136/14- RUSRH, 152/2014, 07/17), Pravilnika

Више

DODATNI ELEMENTI VREDNOVANJA

DODATNI ELEMENTI VREDNOVANJA OŠ NIKOLE TESLE - Roditeljski sastanak, 29.5.2017. Gdje pronaći informacije o upisima u SŠ? 1. PRAVILNIK O ELEMENTIMA I KRITERIJIMA ZA IZBOR KANDIDATA ZA UPIS U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE - kriteriji za izbor

Више

Temeljem Ċl

Temeljem Ċl Temeljem čl. 85. Statuta Trgovačke i komercijalne škole Davor Milas i Odluke Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2015./16.

Више

Microsoft Word - Zahtjev za SMJEŠTAJ.docx

Microsoft Word - Zahtjev za SMJEŠTAJ.docx Prostor za prijemni pečat: REPUBLIKA HRVATSKA CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB PAKRAC Zahtjev za socijalnu uslugu smještaja Molimo Vas da pročitate tekst prije popunjavanja te da: odgovorite na sva pitanja u formularu

Више

Odluka o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2013./2014.

Odluka o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2013./2014. UPISI U SREDNJE ŠKOLE 2013./2014. Ankica Nježić, pomoćnica ministra Zagreb, veljača 2013. 1 ELEKTRONIČKE PRIJAVE I UPISI U SREDNJE ŠKOLE 2 ELEKTRONIČKE PRIJAVE I UPISI U SREDNJE ŠKOLE Glavni i ključni

Више

Утврђивање испуњености услова за ослобађање плаћања накнаде за промену намене обрадивог пољопривредног земљишта за коришћење објеката за примарну пољо

Утврђивање испуњености услова за ослобађање плаћања накнаде за промену намене обрадивог пољопривредног земљишта за коришћење објеката за примарну пољо Утврђивање испуњености услова за ослобађање плаћања накнаде за промену намене обрадивог пољопривредног земљишта за коришћење објеката за примарну пољопривредну производњу 10 Утврђивање испуњености услова

Више

Temeljem članka 20. Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave ( Narodne novine, broj 93/16 i 104/16), č

Temeljem članka 20. Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave ( Narodne novine, broj 93/16 i 104/16), č Temeljem članka 20. Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave ( Narodne novine, broj 93/16 i 104/16), članka 10. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva

Више

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: Fax: OIB: MB: Žiro-račun: IBAN: HR

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: Fax: OIB: MB: Žiro-račun: IBAN: HR II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: 031-207-157 Fax: 031-207-156 OIB:32298466963 MB:0240656 Žiro-račun:2500009-1102019332 IBAN: HR57 25000091102019332 KLASA: 003-06/15-01-86 URBROJ:2158-38-01-15-1

Више

UPISI U 1. RAZRED SREDNJE ŠKOLE

UPISI U 1. RAZRED  SREDNJE ŠKOLE Predavanje o E upisima za roditelje učenika 8.-ih razreda Pripremila: Lea Liović, pedagoginja 4. svibnja 2017. godine Dokumenti: -Od 2015. godine: Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata

Више

Microsoft Word - ODLUKA O STIPENDIRANJU STUDENATA.doc

Microsoft Word - ODLUKA O STIPENDIRANJU  STUDENATA.doc На основу члана 64. став 1. Закона о буџетском систему («Службени гласник РС», бр. 54/09, 73/10, 101/10, 101/11, 93/12, 62/13, 63/13 - испр., 108/13, 142/14, 68/15 - др. Закон, 103/15 и 99/16) и члана

Више

KLASA: /17-01/1 URBROJ: 521-GT Zagreb, 18. listopada Na temelju članka 61.a Zakona o državnim službenicima ( Narodne novine

KLASA: /17-01/1 URBROJ: 521-GT Zagreb, 18. listopada Na temelju članka 61.a Zakona o državnim službenicima ( Narodne novine KLASA: 112-06/17-01/1 URBROJ: 521-GT-01-02-01-17-10 Zagreb, 18. listopada 2017. Na temelju članka 61.a Zakona o državnim službenicima ( Narodne novine, broj: 92/05, 140/05, 142/06, 77/07, 107/07, 27/08,

Више

Program potpora za rješavanje stambenog pitanja mladih

Program potpora za rješavanje stambenog pitanja mladih Na temelju članka 29. Statuta Grada Opatije («Službene novine» PGŽ broj 25/09, 30/09-ispravak, 7/13, 17/13, 3/18 i 5/18-ispravak) Gradsko vijeće Grada Opatije, na sjednici održanoj dana 02.10.2018. godine

Више

На основу члана 9. став 4. Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС, бр. 18/10 и 55/13), члана 6. став 1. Правилника о ученичк

На основу члана 9. став 4. Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС, бр. 18/10 и 55/13), члана 6. став 1. Правилника о ученичк На основу члана 9. став 4. Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС, бр. 18/10 и 55/13), члана 6. став 1. Правилника о ученичким и студентским кредитима и стипендијама ( Службени

Више

GIMNAZIJA PULA KLASA: /17-01/34 URBROJ: Pula, 13. lipnja Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnov

GIMNAZIJA PULA KLASA: /17-01/34 URBROJ: Pula, 13. lipnja Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnov GIMNAZIJA PULA KLASA: 602-03/17-01/34 URBROJ: 2168-19-17-15 Pula, 13. lipnja 2017. Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/08, 86/09.,

Више

UPISI U 1. RAZRED SREDNJE ŠKOLE

UPISI U 1. RAZRED  SREDNJE ŠKOLE Predavanje o E upisima za roditelje učenika 8.-ih razreda Pripremila: Lea Liović, pedagoginja 14. svibnja 2015. godine Dokumenti: - Prvi puta umjesto Odluke izlazi: Pravilnik o elementima i kriterijima

Више

GIMNAZIJA PULA KLASA: /16-01/14 URBROJ: Pula, 13. lipnja Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnov

GIMNAZIJA PULA KLASA: /16-01/14 URBROJ: Pula, 13. lipnja Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnov GIMNAZIJA PULA KLASA: 602-03/16-01/14 URBROJ: 2168-19-16-16 Pula, 13. lipnja 2016. Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/08, 86/09.,

Више

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 KLASA: /18-01/92 URBROJ: 2158/ Osijek, 15. lipnja Temeljem članka 40. Statuta II. gimnaz

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 KLASA: /18-01/92 URBROJ: 2158/ Osijek, 15. lipnja Temeljem članka 40. Statuta II. gimnaz II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 KLASA: 003-06/18-01/92 URBROJ: 2158/38-01-18-1 Osijek, 15. lipnja 2018. Temeljem članka 40. Statuta II. gimnazije Osijek i Odluke o upisu učenika u I. razred srednje

Више

GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) Velika Gorica Tel/fax:

GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) Velika Gorica Tel/fax: GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) 10410 Velika Gorica Tel/fax: 6221-370 E-mail: ured@gimnazija-velika-gorica.skole.hr KLASA: 602-03/17-26/01 URBROJ: 238-31-58-17-01-05

Више

Osnovna škola Matije Gupca Davorina Bazjanca 2 Zagreb, Hrvatska Tel: (01) Fax : (01) MB: OIB: E-M

Osnovna škola Matije Gupca Davorina Bazjanca 2 Zagreb, Hrvatska   Tel: (01) Fax : (01) MB: OIB: E-M Osnovna škola Matije Gupca Davorina Bazjanca 2 Zagreb, Hrvatska www.os-mgubec.hr Tel: (01) 3836 571 Fax : (01) 3649134 MB: 3273946 OIB:92120285716 E-MAIL: os-zagreb-066@skole.t-com.hr Klasa:602-02/12-01/01

Више

Microsoft Word - HIK_natjec̄aj_KOS̄ARKA_IV. grupa.docx

Microsoft Word - HIK_natjecÌ„aj_KOSÌ„ARKA_IV. grupa.docx NATJEČAJ Poštovani, Upravno vijeće Hrvatskog instituta za kineziologiju na svojoj 7. redovnoj sjednici dana 18. travnja 2017. godine donijelo je odluku o raspisivanju NATJEČAJA za upis polaznika u program

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Zakon o poljoprivrednom zemljištu MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE travanj 2019. godine Poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države raspolaže se prema odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu (NN 20/18

Више

Natječaj r.br. 73_samostalni referent u Rijeci

Natječaj r.br. 73_samostalni referent u Rijeci HRVATSKE VODE Zagreb, Ulica grada Vukovara 220 Raspisuju: NATJEČAJ za zaposlenje na neodređeno vrijeme natječaj r.br. 73 1. Mjesto rada: Rijeka 2. Radno mjesto: Samostalni referent - na neodređeno vrijeme

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14; www.gimnazija-varazdin.hr; centrala: 042/302-122; tajništvo: 042/302-121;

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA ŽUPAN Na temelju članka 5. Odluke o dodjeli stipendija Zagrebačke županije («Glasnik Zagrebačke županije» broj

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA ŽUPAN Na temelju članka 5. Odluke o dodjeli stipendija Zagrebačke županije («Glasnik Zagrebačke županije» broj REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA ŽUPAN Na temelju članka 5. Odluke o dodjeli stipendija Zagrebačke županije («Glasnik Zagrebačke županije» broj 15/10. i 26/11.) Župan Zagrebačke županije raspisuje

Више

UPIS U SREDNJU ŠKOLU 2012./2013.

UPIS U SREDNJU ŠKOLU 2012./2013. Osnovna škola Petar Zrinski Šenkovec UPIS U SREDNJU ŠKOLU 2017./2018. Izradila: Ivana Kirić Balažić, prof. KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE? Dvije mogućnosti: Nastaviti školovanje Ne nastaviti školovanje i uključiti

Више

o upisu učenika u i. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020.

o upisu učenika u i. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA Na temelju članka 22. stavka 7. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/2008, 86/2009, 92/2010, 105/2010-ispr.,

Више

На основу члана 9

На основу члана 9 На основу члана 11. став 6. Закона о изменама и допунама Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС, бр. 18/10, 55/13, 27/18 и 10/19), члана 20. став 1. Правилника о ученичким и студентским

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3)

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3) Na temelju članaka 29. i 174. Statuta Osnovne škole Vjenceslava Novaka, Školski odbor Osnovne škole Vjenceslava Novaka na sjednici održanoj 16. ožujka 2017. donio je POSLOVNIK O RADU Vijeća roditelja I.

Више

Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Dr

Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Dr Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Društvo), upućuje dioničarima POZIV ZA GLAVNU SKUPŠTINU

Више

pravilnik o uslovima za upis djece u pr. ustanovu

pravilnik o uslovima za upis djece u pr. ustanovu РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА И НАЧИНУ РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОГРАМА ЗА ДЈЕЦУ У ГОДИНИ ПРЕД ПОЛАЗАК У ШКОЛУ Бања Лука, јун 2019. године На основу члана 36. став 4. Закона

Више

GLASNIK GRADA ZADRA Godina: XXII 18. lipnja Broj:9 1 Temeljem članka 18.a. Zakona o zaštiti osobnih podataka ( Narodne novine, broj: 103/03, 118

GLASNIK GRADA ZADRA Godina: XXII 18. lipnja Broj:9 1 Temeljem članka 18.a. Zakona o zaštiti osobnih podataka ( Narodne novine, broj: 103/03, 118 GLASNIK GRADA ZADRA Godina: XXII Broj:9 1 Temeljem članka 18.a. Zakona o zaštiti osobnih podataka ( Narodne novine, broj: 103/03, 118/06, 41/08 i 130/11) i članka 36. Statuta Grada Zadra ( Glasnik Grada

Више

novi pravilnik.txt - stari pravilnik

novi pravilnik.txt - stari pravilnik 1PRAVILNIK 2O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU 3I. OPĆE ODREDBE 4Članak 1. 5(1) Ovim se Pravilnikom propisuju uvjeti pod kojima poslodavac za svoje potrebe i fizička ili pravna osoba mogu biti ovlašteni

Више

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: Fax: OIB: MB: Žiro-račun: IBAN: HR

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: Fax: OIB: MB: Žiro-račun: IBAN: HR II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: 031-207-157 Fax: 031-207-156 OIB:32298466963 MB:0240656 Žiro-račun:2500009-1102019332 IBAN: HR57 25000091102019332 KLASA: 003-06/17-01/91 URBROJ: 2158/38-01-17-1

Више

ЈУ СТУДЕНТСКИ ЦЕНТАР НИКОЛА ТЕСЛА БАЊА ЛУКА Бања Лука, Булевар војводе Петра Бојовића 1А Контакт телефони: ЈИБ: Павиљон I и II: централа

ЈУ СТУДЕНТСКИ ЦЕНТАР НИКОЛА ТЕСЛА БАЊА ЛУКА Бања Лука, Булевар војводе Петра Бојовића 1А Контакт телефони: ЈИБ: Павиљон I и II: централа ЈУ СТУДЕНТСКИ ЦЕНТАР НИКОЛА ТЕСЛА БАЊА ЛУКА Бања Лука, Булевар војводе Петра Бојовића 1А Контакт телефони: ЈИБ: 4401568870009 Павиљон I и II: централа 051/235-051 Ж-Р: Нова Банка БЛ 555-100-000-74084-40

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Pazinski kolegij - klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti Pazin,

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Pazinski kolegij - klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti Pazin, NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Pazinski kolegij klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti Pazin, J. DOBRILE 6; ; centrala: 052/624505; tajništvo: 052/624505;

Више

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada Delnica (SN PGŽ 28/09, 41/09, 11/13, 20/13-pročišćeni

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA Ulica grada Vukovara 271 CROATIAN CHAMBER OF MECHANICAL ENGINEERS Zagreb; HR MB: OIB:

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA Ulica grada Vukovara 271 CROATIAN CHAMBER OF MECHANICAL ENGINEERS Zagreb; HR MB: OIB: HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA Ulica grada Vukovara 271 CROATIAN CHAMBER OF MECHANICAL ENGINEERS 10 000 Zagreb; HR MB: 2539071 OIB: 26023027358 T +385 1 7775-570 F +385 1 7775-574 www.hkis.hr; info@hkis.hr

Више

10000 Zagreb, Mihanovićeva 12 Objavljuje dana 5. travnja godine N A T J E Č A J za zapošljavanje radnika na neodređeno vrijeme SEKTOR ZA ODRŽAVA

10000 Zagreb, Mihanovićeva 12 Objavljuje dana 5. travnja godine N A T J E Č A J za zapošljavanje radnika na neodređeno vrijeme SEKTOR ZA ODRŽAVA 10000 Zagreb, Mihanovićeva 12 Objavljuje dana 5. travnja 2019. godine N A T J E Č A J za zapošljavanje radnika na neodređeno vrijeme SEKTOR ZA ODRŽAVANJE 1. Diplomirani inženjer geodezije podsustava Istok,

Више

Upute za popunjavanje Obrasca: RNO

Upute za popunjavanje Obrasca: RNO UPUTA ZA POPUNJAVANJE OBRASCA RSV-1 ZA UPIS PODATAKA U REGISTAR STVARNIH VLASNIKA Ovom Uputom propisan je način popunjavanja Obrasca RSV-1 (dalje u tekstu: Obrazac) za upis podataka u Registar stvarnih

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva riječka hrvatska gimnazija Rijeka, Frana Kurelca 1;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva riječka hrvatska gimnazija Rijeka, Frana Kurelca 1; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva riječka hrvatska gimnazija Rijeka, Frana Kurelca 1; www.prhg.hr; tajništvo: 051/339115; ravnatelj: 051/339115; računovodstvo:

Више

Zajedničko Povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) PREGLED TUMAČEN

Zajedničko Povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) PREGLED TUMAČEN Zajedničko Povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) PREGLED TUMAČENJA KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA ZAPOSLENIKE U OSNOVNOŠKOLSKIM

Више

Upis u srednju školu 13-14

Upis u srednju školu 13-14 UPIS U SREDNJU ŠKOLU 13-14 OŠ Vela Luka, siječanj, 2013. Sustav srednjih škola osnovna škola. Gimnazije Umjetničke Četverogodišnje strukovne Trogodišnje strukovne OSTALE Tehničke Industrijske, Opća, Matematička

Више

Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe

Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe Prijave ispita državne mature 2018./2019. i prijave za upis na studijske programe Ispitna koordinatorica: Gordana Erić, dipl. ing. I. tehnička škola Tesla www.tesla.hr Što su ispiti državne mature? Postoje

Више

TRAJANJE BROJ UČENIKA GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) Velika Gorica Tel/fax:

TRAJANJE BROJ UČENIKA GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) Velika Gorica Tel/fax: TRAJANJE BROJ UČENIKA GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) 10410 Velika Gorica Tel/fax: 6221-370 E-mail: ured@gimnazija-velika-gorica.skole.hr KLASA: 602-03/15-26/01 URBROJ:

Више