1. Metodologija Istraživanje je provedeno na stratificiranom slučajnom uzorku od 204 ispitanika u periodu od do Uzorak je reprezentat

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "1. Metodologija Istraživanje je provedeno na stratificiranom slučajnom uzorku od 204 ispitanika u periodu od do Uzorak je reprezentat"

Транскрипт

1 . Metodologija Istraživanje je provedeno na stratificiranom slučajnom uzorku od ispitanika u periodu od.7. do.9.. Uzorak je reprezentativan s obzirom na nacionalnost, tip smještaja i destinaciju u kojoj su turisti boravili. Nikakva naknadna stratifikacija niti ponderiranje uzorka nisu poduzeti.. Socio-demografske karakteristike ispitanika Stratifikacija uzorka obavljena je na temelju podataka Turističke zajednice Grada Omiša iz. godine. U uzorku su tako najviše zastupljeni turisti iz Češke (%), Poljske (%) i Njemačke (%) i Slovenije (7%). Grafički prikaz. Struktura turista TURISTI 7 6 Ceska Poljska Njemačka Slovenija Austrija Slovačka Hrvatska Ostali U uzorku su nešto zastupljenije žene od muškaraca (6% naspram %), a što se dobne strukture tiče većina ispitanih (%) spada u kategoriju srednje životne dobi (-9) godina. Tek % ispitanih mlađe je od godina, dok ispitanici starije životne dobi ( godina i više) čine % uzorka. Nešto manje od 66% ispitanih svoj odmor provelo je u privatnom smještaju, % turista boravilo je u kampovima, dok se njih % odmaralo u hotelima. Također, % uzorka čine turisti koji su boravili u mjestima omiške rivijere, dok je njih 9% odmor provelo u samom gradu. Svi navedeni podaci (izuzev spolne i dobne strukture o kojima nismo imali adekvatne podatke) sukladni su s podacima TZG Omiš o broju i strukturi turista iz. godine te možemo zaključiti kako odabrani uzorak dobro reprezentira ciljanu populaciju.

2 . Rezultati istraživanja Gotovo polovica (%) turista koji su boravili u Omišu u srcu turističke sezone za grad je prvi put čula od prijatelja i poznanika, dok je 8% njih za destinaciju doznalo na internetu. Preporuka prijatelja/poznanika i pretraživanje interneta, dakle, za 8% ispitanika bile su prvi doticaj s destinacijom, dok od preostalih odgovora na ovo pitanje vrijedi istaknuti tek % ispitanika koji su Omiš prvi put vidjeli ili za njega čuli tokom prijašnjeg posjeta Hrvatskoj. Tek po % ispitanika za postojanje destinacije doznalo je putem brošura/prospekata te posjetom turističkim sajmovima, a o koliko malenom broju turista se radi možda je najbolje ilustrirati prevođenjem postotaka u apsolutne brojke od turista koji su odgovarali na anketu, samo njih 8 da postoji Omiš prvi puta su doznali na turističkom sajmu ili iz brošura/prospekata Turističke zajednice. Zanimljivo, s obzirom na istraživanje provedeno tokom ljeta. godine, primjetno je kako je nešto manji broj turista za destinaciju prvi put čuo putem interneta (% naspram 9%), dok je 8% više posjetitelja za Omiš doznalo od prijatelja/rodbine. Grafički prikaz. Kako ste prvi puta čuli za destinaciju u kojoj provodite odmor? Kako ste prvi puta čuli za destinaciju? Nešto drugo Prijašnji posjet Turistički sajmovi Prijatelji, poznanici 8 Brošure, prospekti Reklama (TV, radio...) Internet Nakon odabira destinacije za odmor sljedeći logičan korak za većinu turista je odabir smještaja. Sasvim očekivano, daleko najveći broj turista smještaj je rezervirao putem interneta, i to direktnim kontaktom s iznajmljivačem. Takvih turista u uzorku je bilo 66%, dok je 7% njih smještaj pronašlo po dolasku u destinaciju, a tek % ispitanih koristilo je usluge agencija. Tek dva turista smještaj su pronašli putem radio/tv reklame ili nakon odlaska na turistički sajam.

3 Grafički prikaz. Kako ste pronašli smještaj u destinaciji? Kako ste pronašli smještaj u destinaciji? Preko prijatelja Prijašnji posjet Nakon dolaska u destinaciju 7 7 Turistički sajam Reklama (TV, radio ) Putem interneta (direktni kontakt) 66 Preko agencije U usporedbi s podacima iz. godine primjetan je značajan rast pronalaska smještaja putem interneta (čak %) dok je tek -postotni pad broja turista koji su smještaj pronašli posredstvom agencije. Najveći broj ispitanika, njih 66%, čine obitelji s djecom što jasno pokazuje kako je Omiš prepoznat kao destinacija pogodna za obiteljski turizam. Druga najveća skupina ispitanika (9%) u destinaciju je stigla s partnerom/icom, dok tek % turista u Omiš stiže s prijateljima.

4 Grafički prikaz. 7 6 Odmor provodite: Sami S partnerom S obitelji S prijateljima.. Kao što je vidljivo iz Grafičkog prikaza., navedeni podaci gotovo su identični onima iz. godine što znači da nisu zabilježene značajnije promjene u profilu turista koji odmor provode na omiškoj rivijeri. Nešto više od 8% omiških turista u destinaciji koristi isključivo uslugu smještaja, dok se za puni pansion i polupansion odlučuje tek nešto manje od % ispitanih. Ovo je, naravno, sasvim u skladu s očekivanjima budući da 66% ispitanih čine turisti koji su tokom ljeta boravili u privatnim apartmanima u kojima usluga smještaja često i jedina opcija. Što se tiče duljine boravka u destinaciji, gotovo polovica ispitanih (9%) odlučuje se na ljetovanje od 8 do noćenja. Približno jednak (%) broj turista u Omišu provodi između i 7 noćenja, dok se za kratkotrajan posjet (- noćenja) odlučuje % ispitanih. Od ispitana, samo njih četvoro (%) u Omišu je tokom ljeta planiralo boraviti više od dana.

5 8 6 9 Grafički prikaz. Duljina boravka u destinaciji KOLIKO DUGO PLANIRATE BORAVITI U DESTINACIJI?.. - N O Ć E N J A - 7 N O Ć E N J A 8 - N O Ć E N J A I V I Š E N O Ć E N J A Iz prikaza je vidljivo kako su podaci iz. godine usporedivi s godinom ranije, a primjetan je tek umjeren pad najdužih boravaka (s 8% na %) te 7-postotni rast boravaka duljine 8- noćenja. Za točno % ispitanih ljeto. bilo je prvo koje su proveli u Omišu, dok je % turista u gradu boravilo jedan ili dva puta, a 8% njih su stalni gosti koji se u destinaciju vraćaju tri ili više puta. Ovi podaci usporedivi su s prošlogodišnjima kad je % ispitanih u Omišu boravilo prvi put dok su 9% uzorka činili gosti kojima je to bio minimalno treći boravak u destinaciji. Polovica ispitanika koji se u Omiš vraćaju nakon prijašnjeg posjeta bez ikakve sumnje dobar je pokazatelj zadovoljstva posjetitelja turističkom ponudom u gradu. A ovu tezu potvrđuje i podatak kako bi čak 97% ispitanih Omiš kao destinaciju za odmor preporučilo prijateljima i poznanicima. Kao glavni razlog zbog kojeg bi napravili takvu preporuku 8% ispitanih navodi prirodne ljepote, a debelo na drugom mjestu nalazi se odgovor dobar smještaj kojeg kao osnovni motiv za preporuku Omiša drugim turistima navodi 9% ispitanih. Treće i četvrto mjesto dijele odgovori mir i tišina te ljubaznost domaćina koje kao selektivnu prednost grada odabire % ispitanih, dok se % njih odlučilo za odgovore ljepota grada i ljubaznost domaćina.

6 Grafički prikaz 6. Razlozi za preporuku % % Razlozi za preporuku 9% % % 8% Prirodne ljepote Mir i tišina Gostoljubivost domaćina Ljepota grada Smještaj Cijene Iako se tek % ispitanika izjasnilo kako Omiš kao destinaciju za odmor ne bi preporučili drugima, što spada u marginu statističke pogreške te se rezultati ne mogu generalizirati, vrijedi notirati kako je većina (8%) kao glavni razlog za ovakav odgovor navelo prometne gužve dok je jedan ispitanik razočaravajućim smatrao slabu ponudu u restoranima i trgovinama. Jedan od najvažnijih aspekata pomoću kojih možemo procijeniti kvalitetu nečijeg odmora jest stupanj u kojem su ispunjena njegova/njezina očekivanja posjetom destinaciji. Isto kao i u slučaju s preporukom drugima, Omiš se i u ovom mjerenom aspektu može pohvaliti odličnim rezultatima. Naime, čak 97% ispitanih odgovorilo je kako su njihova očekivanja odmorom u Omišu uglavnom (%) ili u potpunosti (6%) ispunjena. Tek % ispitanih nije moglo procijeniti stupanj ispunjenosti očekivanja, dok su se samo dva ispitanika u čitavom uzorku odlučila na odgovor moja očekivanja uopće nisu ispunjena. Bez sumnje, radi se o jednom od najsnažnijih pokazatelja da Omiš kao turistička destinacija rijetko koga razočara. No, ovaj podatak zapravo nam ne govori previše o kvaliteti same ponude. Drugim riječima, podatak da 97% turista iz Omiša odlazi ispunjenih očekivanja sugerira da su u destinaciji dobili ono po što su došli. No, pravo pitanje je po što točno turisti od odmora u Omišu očekuju? Rezultati ovog istraživanja sugeriraju ne previše. Naime, u jednom od pitanja u upitniku od ispitanika se tražilo da označe tri glavna motiva zbog kojih su upravo Omiš izabrali kao destinaciju za odmor. Od njih se tražilo da motive poredaju prema važnosti. U Grafičkim prikazima 7, 8 i 9 prikazani su odgovori ispitanika.

7 Grafički prikaz 7: Primarni motiv odabira destinacije Motiv MANIFESTACIJE I DOGAĐANJA KULTURA I POVIJEST AKTIVNI ODMOR GASTRONOMSKA PONUDA STJECANJE NOVIH ISKUSTAVA PRISTUPAČNE CIJENE PRIRODNE LJEPOTE ZABAVA/IZLASCI PASIVNI ODMOR Grafički prikaz 8. Sekundarni motiv odabira destinacije Motiv MANIFESTACIJE I DOGAĐANJA KULTURA I POVIJEST AKTIVNI ODMOR GASTRONOMSKA PONUDA STJECANJE NOVIH ISKUSTAVA PRISTUPAČNE CIJENE PRIRODNE LJEPOTE ZABAVA/IZLASCI PASIVNI ODMOR

8 Grafički prikaz 9. Tercijarni motiv odabira destinacije Motiv MANIFESTACIJE I DOGAĐANJA KULTURA I POVIJEST AKTIVNI ODMOR GASTRONOMSKA PONUDA STJECANJE NOVIH ISKUSTAVA PRISTUPAČNE CIJENE PRIRODNE LJEPOTE ZABAVA/IZLASCI PASIVNI ODMOR Iz grafičkih prikaza vidljivo je kako je, bez ikakve sumnje, pasivni odmor (sunčanje, kupanje ) daleko najvažniji motiv pri odabiru Omiša kao destinacije za odmor. Čak 6% ispitanika kao primarni motiv odabralo je ovaj odgovor, što predstavlja rast od % s obzirom na prethodnu godinu. Prirodne ljepote primarni su motiv dolaska u destinaciju za % ispitanih (pad od 7% u odnosu na.), a posebno je zanimljivo kako manifestacije i događanja kao primarni razlog dolaska nije odabrao nitko. Također, iznimno mali postoci ispitanika u Omiš primarno dolaze zbog kulture i povijesti, aktivnog odmora, cijena te zabave i izlazaka. Što se drugog najvažnijeg motiva za dolazak tiče, baš kao i. godine, pasivni odmor ustupa mjesto prirodnim ljepotama. Naime, gotovo polovica ispitanih (9%) kao sekundarni motiv odabralo je ovaj odgovor dok se na drugom mjestu opet nalazi pasivni odmor sa 8% odgovora. Primjetno je i kako su pristupačne cijene drugi najvažniji motiv za % ispitanih, dok njih 9% (rast od % u odnosu na.) u Omiš dolazi zbog gastronomske ponude. Struktura tercijarnih motiva gotovo je identična onoj iz. godine, uz iznimku da je prvo mjesto na ovoj ljestvici zauzelo stjecanje novih iskustava (% ispitanih to navodi kao treći najvažniji motiv) dok je se lani s istim postotkom nalazio odgovor prirodne ljepote. Prirodne ljepote (7%), pristupačne cijene (8%), gastronomska ponuda (%), te kultura i povijest (%) podjednako su važni tercijarni motivi, a opet je jako zanimljivo da manifestacije i događanja niti kao treći najvažniji motiv nije odabrao niti jedan ispitanik u uzorku. Iz prikazanih podataka jasno je vidljivo kako su pasivni odmor i prirodne ljepote dva daleko najvažnija motiva pri odabiru Omiša kao destinacije za odmor za goste visoke sezone, a za lakše razumijevanje hijerarhije motiva konstruiran je i Indeks motiva pri odabiru destinacije (Grafički prikaz ). Indeks je

9 konstruiran tako da je svaki motiv, neovisno je li ga ispitanik stavio na prvo, drugo ili treće mjesto po važnosti, dobio jedan bod. Grafički prikaz. Indeks motiva pri odabiru destinacije Indeks motiva MANIFESTACIJE I DOGAĐANJA KULTURA I POVIJEST AKTIVNI ODMOR GASTRONOMSKA PONUDA STJECANJE NOVIH ISKUSTAVA PRISTUPAČNE CIJENE PRIRODNE LJEPOTE ZABAVA/IZLASCI PASIVNI ODMOR Rezultati na Indeksu definitivno potvrđuju kako se Omiš u prvom redu percipira kao destinacija za pasivni odmor i uživanje u prirodnim ljepotama. Čak 7 od ukupno (8%) ispitanih pasivni odmor navelo je kao jedan od tri primarna motiva za dolazak u destinaciju, dok su se prirodne ljepote našle na listi motiva kod 8% ispitanih. Treći motiv po važnosti bile su pristupačne cijene (%), dok su na četvrtom i petom mjestu sa sličnim postotcima odgovori stjecanje novih iskustava (8%) i gastronomska ponuda (6%). U usporedbi s prethodnom godinom, struktura motiva ostaje praktički nepromijenjena, iako valja primijetiti kako je u. godini 8% ispitanih manje kao jedan od tri glavna motiva istaklo prirodne ljepote, dok je odgovor pasivni odmor zabilježio lagani rast od 7%. Također, u. nešto više ispitanih u Omiš je stizalo zbog gastronomske ponude (rast od %), a nešto manje zbog kulture i povijesti (pad od %) dok je i dalje zabrinjavajuće da zbog manifestacija i događanja u destinaciju nije stigao apsolutno nitko. Grafički prikaz nedvosmisleno nam je pokazao što turisti očekuju od odmora u Omišu, a sada je vrijeme da saznamo što su točno na odmoru i dobili. U tu svrhu u upitniku se od ispitanika tražilo da navedu tri aktivnosti u kojima su najčešće sudjelovali tokom svog ljetnog odmora. Ako je suditi prema već ranije spomenutom podatku kako je preko 9% ispitanih grad napustilo djelomično ili potpuno ispunjenih očekivanja, omiljene aktivnosti u destinaciji trebale bi se u najvećoj mjeri preklapati s glavnim motivima za odabir destinacije. Drugim riječima, ako su turisti nakon ljetovanja u Omišu kući otišli zadovoljni, to jasno sugerira da su u destinaciji dobili ono što su tražili, a to je u prvom redu kupanje, sunčanje te uživanje u prirodnim ljepotama.

10 Podaci u grafičkim prikazima, i sugeriraju upravo to. Grafički prikaz : Najučestalija aktivnost u destinaciji Aktivnost Izleti u druga mjesta Manifestacije i događanja Razgledavanje turističkih atrakcija Aktivni odmor Gastronomija Uživanje u prirodnim ljepotama Zabava/izlasci Pasivni odmor Grafiki prikaz : Druga najučestalija aktivnost u destinaciji Aktivnost Izleti u druga mjesta Manifestacije i događanja Razgledavanje turističkih atrakcija 8 Aktivni odmor Gastronomija 7 Uživanje u prirodnim ljepotama Zabava/izlasci 6 Pasivni odmor 6..

11 Grafički prikaz : Treća najučestalija aktivnost u destinaciji Aktivnost Izleti u druga mjesta Manifestacije i događanja Razgledavanje turističkih atrakcija Aktivni odmor Gastronomija Uživanje u prirodnim ljepotama Zabava/izlasci Pasivni odmor Sasvim očekivano, daleko najučestalija aktivnost kojom su se turisti tokom odmora bavili bila je pasivni odmor (Grafički prikaz ). Čak 6% ispitanih kao najomiljeniju aktivnost odabralo je ovaj odgovor, dok je % turista tokom odmora najčešće razgledavalo prirodne ljepote. Druga najomiljenija aktivnost za % turista bila je razgledavanje prirodnih ljepota (Grafički prikaz ), dok je struktura treće najučestalije aktivnosti prilično šarolika. Najveći postotak ispitanika (%) na ovom pitanju odabrao je odgovor istraživanje gastronomske ponude, dok je za % ispitanika treća omiljena aktivnost bila izleti u druga mjesta, a za % njih razgledavanje turističkih atrakcija u destinaciji. Kao što je vidljivo iz gornjih grafičkih prikaza, gotovo da ne postoje nikakve razlike u strukturi omiljenih aktivnosti u. godini u odnosu na godinu ranije. Još jednom, a radi lakšeg razumijevanja prikazanih podataka, konstruiran je Indeks omiljenih aktivnosti u destinaciji na kojem je svaka aktivnost, neovisno je li ju ispitanik naveo na prvom, drugom ili trećem mjestu, dobila po jedan bod na Indeksu. Na ovaj način formirali smo preciznu strukturu aktivnosti koja je sasvim u skladu sa svim do sada obrađenim podacima. Naime, ranije smo pokazali da se omiški turisti na ljetovanju gotovo isključivo žele odmarati i uživati na plaži, a Grafički prikaz. zorno pokazuje da na odmoru najčešće upravo to i rade.

12 Grafički prikaz. Indeks omiljenih aktivnosti u destinaciji Indeks omiljenih aktivnosti Izleti u druga mjesta Manifestacije i događanja Razgledavanje turističkih atrakcija Aktivni odmor Gastronomija Uživanje u prirodnim ljepotama Zabava/izlasci Pasivni odmor Nešto više od 8% i nešto više od 8% ispitanih među tri najučestalije aktivnosti kojima su se bavili na odmoru navodi pasivni odmor i uživanje u prirodnim ljepotama. Ako je i bilo kakve sumnje, Indeks omiljenih aktivnosti definitivno potvrđuje kako se Omiš prije svega percipira kao mirna destinacija u kojoj se aktivnosti poput zabave, izlazaka ili adrenalinskih sportova sasvim zanemaruju u odnosu na sunčanje, kupanje i uživanje u krajoliku. Pasivni odmor je gotovo pa jedina aktivnost koju omiški turisti traže i u koju se tokom ljetovanja upuštaju. Vrijedi spomenuti i kako je 6% turista kao jednu od tri omiljene aktivnosti navelo razgledavanje turističkih atrakcija, dok se uživanje u gastronomskoj ponudi nalazi na četvrtom mjestu s % odgovora. Peta omiljena aktivnost za omiške turiste su izleti u druga mjesta (7%) dok se aktivnim odmorom u srcu sezone bavilo tek njih %. Iz grafičkog prikaza vidljivo je kako je struktura omiljenih aktivnosti ostala praktički nepromijenjena u odnosu na. godinu, te je zabilježen tek neznatan rast broja turista koji su (s % na %) uživali u gastronomskoj ponudi, dok je postotak onih koji su iskusili čari omiškog noćnog života pao s % na mizernih %. Iako je razgledavanje turističkih atrakcija treća najomiljenija aktivnost omiških turista, zanimljivo je da zapravo iznimno malen broj njih prepoznaje simbole po kojima su grad i okolica poznati. Naime, od ispitanika se u anketnom upitniku tražilo da izraze svoj stupanj poznavanja nekih od najvažnijih omiških turističkih atrakcija. U upitniku je tako bio naveden popis od atrakcija, a ispitanici su ponuđena tri moguća odgovora: ) Ne poznajem ovu atrakciju ) Čuo sam za ovu atrakciju ) Čuo sam za ovu atrakciju i posjetio sam ju/kušao sam ju

13 Odgovori su prikazani u Tablici. Koje od navedenih turističkih atrakcija su Vam poznate ili ste za njih čuli? Nije mi poznata Poznata mi je Poznata mi je i posjetio sam/kušao sam je Mirabela 8% % % Crkva sv. Petra 8% % 7% Svetište Leopolda Mandića 8% % % Kanjon Cetine/Radmanove mlinice % % % Vidikovac Mile Gojsalić 79% % 9% Stup srama 9% 7% % Crkva sv. Mihovila 6% 9% 9% Fortica 67% 6% 7% Slapovi Velika i Mala Gubavica 7% 6% % Kuća sretnog čovjeka 9% 7% % Gusarska bitka 6% 9% % Festival dalmatinskih klapa 7% % 8% Poljički soparnik 9% % % Kao što je vidljivo iz tablice, tek jednu od ponuđenih atrakcija prepoznaje više od % ispitanika, dok za preostalih nikad nije čulo niti ih je posjetilo između 8% i 9% ispitanih. Kanjon Cetine odnosno izletište Radmanove mlinice jedina su destinacija za koju je čula većina ispitanih, a visokih % turista tokom odmora je i posjetilo ovu lokaciju. Relativno dobru prepoznatljivost u odnosu na ostale atrakcije zabilježile su i Mirabela te crkva sv. Petra koje prepoznaje % ispitanih. Među atrakcije koje ne prepoznaje gotovo nitko spadaju Stupa srama, Kuća sretnog čovjeka i Poljički soparnik za koje je čulo manje od % ispitanih, a manje od % njih je ove atrakcije posjetilo odnosno kušalo. Ovi podaci jasno sugeriraju da omiški turisti lokalne atrakcije u najvećoj mjeri ne poznaju te stoga ne treba ni čuditi da ih se tek 6% tokom odmora upušta u razgledavanje lokalnih znamenitosti.

14 Grafički prikaz. Poznavanje turističkih atrakcija Poznavanje atrakcija POLJIČKI SOPARNIK FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA GUSARSKA BITKA KUĆA SRETNOG ČOVJEKA SLAPOVI VELIKA I MALA GUBAVICA FORTICA CRKVA SV. MIHOVILA STUP SRAMA VIDIKOVAC MILE GOJSALIĆ KANJON CETINE/RADMANOVE MLINICE SVETIŠTE LEOPOLDA MANDIĆA CRKVA SV. PETRA MIRABELA Nije mi poznata Poznata mi je Poznata mi je i posjetio sam/kušao sam je Grafički prikaz 6. Poznavanje atrakcija. U grafikonu 6. nalaze se odgovori ispitanika o poznavanju turističkih atrakcija iz. godine, a iz usporednog prikaza vidljivo je kako struktura ostaje gotovo nepromijenjena. Kanjon Cetine, odnosno izletište Radmanove mlinice u oba je slučaja jedina atrakcija koju prepoznaje većina ispitanih.

15 U odnosu na. godinu, u uzorku iz. Forticu prepoznaje čak 7% ljudi manje, dok je Mirabelu i crkvu sv. Petra prepoznalo nešto više ispitanika nego prethodne godine. Sve ovo jasno sugerira da većina turističkih atrakcija za najveći broj turista ostaje nepoznato, što vjerojatno ne treba čuditi budući da im, pokazuje ovo istraživanje, povijest, kultura i razgledavanje atrakcija nisu visoko na listi prioriteta pri odabiru Omiša kao destinacije za odmor. Gotovo svi podaci u ovom istraživanju sugeriraju kako su turisti koji borave u Omišu i mjestima rivijere izrazito zadovoljni svojim odmorom te bi gotovo svi destinaciju preporučili drugima. Kako bismo što preciznije izmjerili kvalitetu ljetovanja provedenog u destinaciji, anketnim upitnikom mjerili smo i zadovoljstvo turista različitim aspektima turističke ponude. Slično kao i u prethodnim slučajevima, i ovdje možemo nedvosmisleno zaključiti turisti koji borave na području grada zadovoljni su gotovo svim mjerenim aspektima. Tablica. Zadovoljstvo pojedinim aspektima turističke ponude Molimo Vas da na priloženoj skali iskažete Vaš stupanj zadovoljstva sa svakim od navedenih elemenata: U potpunosti sam nezadovoljan Uglavnom sam nezadovoljan Ne znam/ne mogu procijeniti Uglavnom sam zadovoljan U potpunosti sam zadovoljan Smještaj % % % % % Ljubaznost domaćina % % % 8% 67% Uređenost destinacije % % % % % Osobna sigurnost % % % % 9% Uređenost plaža % 7% % % % Ceste i prijevoz % % 7% 6% % Cijene % 6% % % 7% Gastronomska ponuda % % % % % Prirodne ljepote % % % % 86% Kultura i zabava % % % % 7% Noćni život % 8% 6% 7% 9% Ljubaznost turističkih djelatnika % % % 6% 6% Kao što je vidljivo iz tablice, gotovo da nema aspekta turističke ponude s kojima barem 8% turista nije uglavnom ili u potpunosti zadovoljno. Iznimke su tek ceste i prijevoz, kultura i zabava te noćni život iako valja napomenuti kako, osim u slučaju cesta, nisu zabilježeni veći postotci turista koji su eksplicitno nezadovoljni ovim aspektima. Većina njih zapravo je odabrala odgovor ne znam, ne mogu procijeniti što zapravo znači kako ovaj tip sadržaja vjerojatno nisu ni tražili. Naime, već ranije smo pokazali kako su zabava i noćni život veoma nisko na listi prioriteta pri odabiru Omiša kao destinacije za odmor te je stoga logično za pretpostaviti da za ovaj tip sadržaja nisu ni zainteresirani. Kao što je rečeno, od svih mjerenih aspekata iznimka su tek ceste i prijevoz s kojima je % ispitanih u potpunosti ili djelomično nezadovoljno, no kada se u obzir uzme činjenica da se u ljetnim mjesecima u Omišu redovito bilježe najveće gužve u zemlji, onda ovaj podatak nikoga ne može čuditi.

16 U prosjeku je gotovo devet od deset ispitanih bilo djelomično ili potpuno zadovoljno svim preostalim mjerenim aspektima od kojih posebno valja istaknuti prirodne ljepote s kojima je zadovoljstvo izrazilo izrazito visokih 98% ispitanika. Grafički prikaz 7: Zadovoljstvo pojedinim aspektima turističke ponude Zadovoljstvo ponudom NOĆNI ŽIVOT CESTE I PRIJEVOZ KULTURA I ZABAVA CIJENE GASTRONOMSKA PONUDA UREĐENOST PLAŽA LJUBAZNOST TURISTIČKIH DJELATNIKA UREĐENOST DESTINACIJE OSOBNA SIGURNOST LJUBAZNOST DOMAĆINA SMJEŠTAJ PRIRODNE LJEPOTE Iz usporednog prikaza zadovoljstva turista ponudom u gradu i rivijeri vidljiv je malen, ali stabilan napredak u gotovo svim mjerenim aspektima s obzirom na godinu ranije. Sama struktura ostaje najvećim dijelom nepromijenjena te su prirodne ljepote, smještaj i ljubaznost domaćina tri aspekta s kojima su gotovo svi turisti zadovoljni, no ipak je primjetno kako se stupanj zadovoljstva povećao za nekoliko postotaka u odnosu na. godinu. Jedina iznimka je noćni život s kojim je, u odnosu na godinu ranije, u. zadovoljno 6% manje ispitanih, no, kao što smo naglasili za pretpostaviti je da ovaj podatak ne proizlazi iz njihove razočaranosti ponudom već činjenicom da 'noćnu zabavu' nisu niti namjeravali iskusiti.

17 Zaključak Ako bismo na temelju rezultata ovog istraživanja pokušali izraditi profil prosječnog omiškog turista u razdoblju visoke sezone on bi izgledao otprilike ovako: čovjek/žena s djecom koji dana na moru provode kupajući se i sunčajući, sa slabim interesom za lokalnu kulturu i znamenitosti te vrlo malim interesom za zabavu i noćni život. Iz navedenog je jasno kako se Omiš ponajviše percipira kao destinacija za pasivni odmor u razdoblju visoke sezone. Ovoj tezi najviše pridonosi podatak o motivima dolaska u destinaciju te omiljenim aktivnostima u destinaciji od kojih se daleko najviše ističu uživanje u pasivnom odmoru i prirodnim ljepotama. Kada se tome doda podatak kako većina turista nije upoznata niti posjetila većinu atrakcija na širem gradskom području teško je izbjeći bilo kakav drugačiji zaključak osim onog da turisti u grad dolaze po dozu sunca i mora. No, dobra vijest je da ono po što dolaze i dobiju. Više od 9% turista zadovoljno je, naime, svojim odmorom te bi Omiš preporučili prijateljima i poznanicima. Radi se o veoma visokim postotcima koji su usporedivi s onima iz. godine te sada već možemo govoriti o postojanju trenda izrazito visokog zadovoljstva odmorom u destinaciji. Za kraj, treba napomenuti i kako je razne aktivnosti iz sfere aktivnog odmora (rafting, kanjoning, slobodno penjanje itd.) iskusilo tek % od ukupnog broja turista što je, uzevši u obzir činjenicu da se upravo mogućnosti za tzv. adrenalinski turizam smatraju selektivnom prednošću Omiša nad drugim destinacijama na Jadranu, ne može smatrati zadovoljavajućim podatkom.

HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA INFORMACIJA O STATISTIČKIM POKAZATELJIMA TURISTIČKOG PROMETA - ožujak

HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA INFORMACIJA O STATISTIČKIM POKAZATELJIMA TURISTIČKOG PROMETA - ožujak HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA INFORMACIJA O STATISTIČKIM POKAZATELJIMA TURISTIČKOG PROMETA - ožujak 2019. - Sadržaj: Ožujak 2019... 2 Ukupni pokazatelji... 2 Rezultati prema vrstama smještajnih kapaciteta/objekata...

Више

U trotjednom istraživanju „Kako mršavimo“ provedenom na portalu Ordinacija

U trotjednom istraživanju „Kako mršavimo“ provedenom na portalu Ordinacija ISTRAŽIVANJE PORTALA ORDINACIJA.HR: Hrvati pola života provedu na dijeti! Za idealnu liniju spremni smo narušiti svoje zdravlje! U trotjednom istraživanju (kolovoz/rujan 2010.) portala Ordinacija.hr Kako

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Ocjena dosadašnjeg dijela turističke godine 2019. (razdoblje siječanj-lipanj) Turistički promet I-VI 2019. Tijekom prvog polugodišta 2019. godine Hrvatska je zabilježila pozitivan rezultat turističkog

Више

OSTVARENI TURISTIČKI PROMET NA PODRUČJU OTOKA KRKA U LIPNJU I U RAZDOBLJU SIJEČANJ LIPANJ godine Na području Otoka Krka ostvareno je u LIPNJU 20

OSTVARENI TURISTIČKI PROMET NA PODRUČJU OTOKA KRKA U LIPNJU I U RAZDOBLJU SIJEČANJ LIPANJ godine Na području Otoka Krka ostvareno je u LIPNJU 20 OSTVARENI TURISTIČKI PROMET NA PODRUČJU OTOKA KRKA U LIPNJU I U RAZDOBLJU SIJEČANJ LIPANJ 218. godine Na području Otoka Krka ostvareno je u LIPNJU 218. godine DOLAZAKA 136.287 NOĆENJA 696.514 U odnosu

Више

Boris Žgomba 6. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije Medulin,

Boris Žgomba 6. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije Medulin, Boris Žgomba 6. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije Medulin, 26.02.2019. 1. O Uniline-u 2. Obiteljski smještaj = važan segment Hrvatskog turizma 3. Kako dolazimo do gosta? 4. Novosti

Више

Impact Word(s)

Impact Word(s) 1 Brand tracking Hrvatska turistička zajednica - 2016. godina - U kontekstu praćenja ciljeva zacrtanih Strateškim marketinškim planom hrvatskog turizma do 2020. (SMPHT) tijekom 2016. provedeno je tržišno

Више

2019 IZVJEŠTAJ ZA 2019.

2019 IZVJEŠTAJ ZA 2019. 2019 IZVJEŠTAJ ZA 2019. 2019 Izradila Grafički uredio Voditeljica projekta Antonija Bušić Toni Lugarov Antonija Vedak SADRŽAJ UVOD...4 1. POSLODAVAC PRVOG IZBORA... 5 Tablica 1.... 5 Grafikon 1. Top 20

Више

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA Odjel za statistiku PRIOPĆENJE 30. ožujka TURIZAM SIJEČANJ

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA Odjel za statistiku PRIOPĆENJE 30. ožujka TURIZAM SIJEČANJ REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA Odjel za statistiku PRIOPĆENJE 30. ožujka 2018. TURIZAM SIJEČANJ 2018. 1. DOLASCI I NOĆENJA TURISTA Lančani indeksi

Више

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA PRIOPĆENJE 29. ožujka Odjel za statistiku TURIZAM SIJEČANJ

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA PRIOPĆENJE 29. ožujka Odjel za statistiku TURIZAM SIJEČANJ REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA PRIOPĆENJE 29. ožujka 2019. Odjel za statistiku TURIZAM SIJEČANJ 2019. 1. DOLASCI I NOĆENJA TURISTA Lančani indeksi

Више

Microsoft Word - PusenjeNaRadnomMjestu.doc

Microsoft Word - PusenjeNaRadnomMjestu.doc Zagreb, prosinac 2008. Sadržaj 1. Uvod... 1 2. Struktura ispitanika istraživanja... 1 3. Struktura (ne)pušača... 2 4.... 4 4.1...4 4.2...8 5. Novi zakon o zabrani pušenja... 9 Popis grafikona Grafikon

Више

Statistički izvještaj

Statistički izvještaj STATISTIČKI IZVJEŠTAJ TURISTIČKOG UREDA O REZULTATIMA TURISTIČKE SEZONE 2016 TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE SV. FILIP I JAKOV SV.FILIP I JAKOV, PROSINAC 2016 1 SADRŽAJ 1. BORAVIŠNA PRISTOJBA 1.1 Izvještaj

Више

Microsoft Word - Informacije o turistiēkom prometu 2016

Microsoft Word - Informacije o turistiÄ“kom prometu 2016 STATISTIČKO IZVJEŠĆE Smještajni kapaciteti na području Šibensko kninske županije HOTELI I APARTMANSKA NASELJA 10.196 PRIVATNI SMJEŠTAJ 56.420 KAMPOVI 12001 ODMARALIŠTA (14) 598 mjesta SVEUKUPNO SMJEŠTAJNIH

Више

17 Turizam 247 Statistički ljetopis Grada Zagreba / TURIZAM

17 Turizam 247 Statistički ljetopis Grada Zagreba / TURIZAM 17 Turizam 247 Statistički ljetopis Grada Zagreba METODOLOŠKA OBJAŠNJENJA Izvor i način prikupljanja podataka Podaci o broju dolazaka i noćenja turista prikupljaju se Mjesečnim izvještajem o dolascima

Више

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA Odjel za statistiku PRIOPĆENJE 15. veljače TURIZAM PROSINA

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA Odjel za statistiku PRIOPĆENJE 15. veljače TURIZAM PROSINA REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA Odjel za statistiku PRIOPĆENJE 15. veljače 2019. TURIZAM PROSINAC 2018. 1. DOLASCI I NOĆENJA TURISTA Lančani indeksi

Више

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA PRIOPĆENJE 19. kolovoz Odjel za statistiku TURIZAM LIPANJ

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA PRIOPĆENJE 19. kolovoz Odjel za statistiku TURIZAM LIPANJ REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA PRIOPĆENJE 19. kolovoz 2019. Odjel za statistiku TURIZAM LIPANJ 2019. 1. DOLASCI I NOĆENJA TURISTA Lančani indeksi

Више

GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA LIPANJ Agencija za elektroničke medije u suradnji s AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanje g

GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA LIPANJ Agencija za elektroničke medije u suradnji s AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanje g GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA LIPANJ 2016. Agencija za elektroničke medije u suradnji s AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanje gledanosti televizije, mjesečno će donositi analize

Више

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Grafički fakultet Grafička tehnnologi

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Grafički fakultet Grafička tehnnologi Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Grafički fakultet Grafička tehnnologija Ured za upravljanje kvalitetom Sveučilište u Zagrebu

Више

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE ul. Stari šor 47, Sremska Mitrovica web: Tel:022/ Tel/Faks

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE ul. Stari šor 47, Sremska Mitrovica   web:   Tel:022/ Tel/Faks ANALIZA ZADOVOLJSTVA KORISNIKA ZDRAVSTVENOM ZAŠTITOM Dom zdravlja Šid April 2012. godine SADRŽAJ: Sumarna analiza zadovoljstva korisnika radom službe opšte medicine, pedijatrijske i ginekološke službe...

Више

GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA LIPANJ Agencija za elektroničke medije u suradnji s AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanje g

GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA LIPANJ Agencija za elektroničke medije u suradnji s AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanje g GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA LIPANJ 2018. Agencija za elektroničke medije u suradnji s AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanje gledanosti televizije, mjesečno će donositi analize

Више

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Fakultet organizacije i informatike O

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Fakultet organizacije i informatike O Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Fakultet organizacije i informatike Organizacija poslovnih sustava Ured za upravljanje kvalitetom

Више

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Hrvatski studiji Psihologija Ured za

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Hrvatski studiji Psihologija Ured za Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Hrvatski studiji Psihologija Ured za upravljanje kvalitetom Sveučilište u Zagrebu Zagreb,

Више

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Hrvatski studiji Kroatologija Ured za

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Hrvatski studiji Kroatologija Ured za Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Hrvatski studiji Kroatologija Ured za upravljanje kvalitetom Sveučilište u Zagrebu Zagreb,

Више

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Fakultet organizacije i informatike I

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Fakultet organizacije i informatike I Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Fakultet organizacije i informatike Informacijsko i programsko inženjerstvo Ured za upravljanje

Више

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Fakultet kemijskog inženjerstva i teh

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Fakultet kemijskog inženjerstva i teh Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Primijenjena kemija Ured za upravljanje kvalitetom

Више

Vol 5, Broj 17, 7. siječnja Zdravlje u Virovitičko podravskoj županiji Trendovi konzumiranja droga među mladima Virovitičko podravske županije (

Vol 5, Broj 17, 7. siječnja Zdravlje u Virovitičko podravskoj županiji Trendovi konzumiranja droga među mladima Virovitičko podravske županije ( Vol 5, Broj 17, 7. siječnja 2009. Zdravlje u Virovitičko podravskoj županiji Trendovi konzumiranja droga među mladima Virovitičko podravske županije (Trend in drug consumption among young people in Virovitica

Више

КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ВОЈВОДИНЕ Аутономна покрајина Војводина, Република Србија Хајдук Вељкова 1, Нови Сад, т: е-адреса:

КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ВОЈВОДИНЕ Аутономна покрајина Војводина, Република Србија Хајдук Вељкова 1, Нови Сад, т: е-адреса: КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ВОЈВОДИНЕ Аутономна покрајина Војводина, Република Србија Хајдук Вељкова 1, 21000 Нови Сад, т: +381 21 484 3 484 е-адреса: uprava@kcv.rs www.kcv.rs РЕЗУЛТАТИ ИСПИТИВАЊА ЗАДОВОЉСТВА КОРИСНИКА

Више

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE ul. Stari šor 47, Sremska Mitrovica web: Tel:022/ Tel/Faks

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE ul. Stari šor 47, Sremska Mitrovica   web:   Tel:022/ Tel/Faks ANALIZA ZADOVOLJSTVA KORISNIKA ZDRAVSTVENOM ZAŠTITOM Dom zdravlja Pećinci April 2012. godine SADRŽAJ: Sumarna analiza zadovoljstva korisnika radom službe opšte medicine, pedijatrijske i ginekološke službe.........

Више

+ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska + 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam nezadovoljan/na Prilično sam nezadovoljan/

+ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska + 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam nezadovoljan/na Prilično sam nezadovoljan/ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam Prilično sam Ni zadovoljan/na niti Prilično sam zadovoljan/na Veoma sam zadovoljan/na a. Koliko ste

Више

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti Istraživanje poznavanja ispitanika o poštanskim uslugama i njihova zamjenjivost s EK uslugama stud

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti Istraživanje poznavanja ispitanika o poštanskim uslugama i njihova zamjenjivost s EK uslugama stud Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti Istraživanje poznavanja ispitanika o poštanskim uslugama i njihova zamjenjivost s EK uslugama studeni 16. Sadržaj 1. Korištenje poštanskih ureda HP-Hrvatske

Више

35-Kolic.indd

35-Kolic.indd Sandra Kolić Zlatko Šafarić Davorin Babić ANALIZA OPTEREĆENJA VJEŽBANJA TIJEKOM PROVEDBE RAZLIČITIH SADRŽAJA U ZAVRŠNOM DIJELU SATA 1. UVOD I PROBLEM Nastava tjelesne i zdravstvene kulture važan je čimbenik

Више

Praksa studenata u seoskim ambulantama Prof.dr.sc. Rudika Gmajnić Spec.obiteljske med. Ljubljana, Katedra obiteljske medicine Medicinskog fakult

Praksa studenata u seoskim ambulantama Prof.dr.sc. Rudika Gmajnić Spec.obiteljske med. Ljubljana, Katedra obiteljske medicine Medicinskog fakult Praksa studenata u seoskim ambulantama Prof.dr.sc. Rudika Gmajnić Spec.obiteljske med. Ljubljana, 2013. Katedra obiteljske medicine Medicinskog fakulteta u Osijeku UVOD Nastava na Katedri OM Organizacija

Више

Temeljem članka 24. stavak 1. i 3. Zakona o unutarnjoj trgovini ( Službene novine F BiH, broj: 40/10 i 79/17), članka 9. Zakona o ugostiteljskoj djela

Temeljem članka 24. stavak 1. i 3. Zakona o unutarnjoj trgovini ( Službene novine F BiH, broj: 40/10 i 79/17), članka 9. Zakona o ugostiteljskoj djela Temeljem članka 24. stavak 1. i 3. Zakona o unutarnjoj trgovini ( Službene novine F BiH, broj: 40/10 i 79/17), članka 9. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti ( Narodne novine HNŽ/K, broj: 12/17), članka

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Booking.com trendovi za 2018. Melita Ožegić Partner Support Account Manager Maja Sladkov Booking Home Partner Manager Booking.com u brojevima. 1996. osnovan u Amsterdamu 2005. pridružuje se grupaciji Priceline

Више

Naziv sveučilišta:ism University Država: Litva Program razmjene: ERASMUS+ Ime i prezime studenta: Katarina Varga Ak. godina u kojem se ostvaruje mobil

Naziv sveučilišta:ism University Država: Litva Program razmjene: ERASMUS+ Ime i prezime studenta: Katarina Varga Ak. godina u kojem se ostvaruje mobil Naziv sveučilišta:ism University Država: Litva Program razmjene: ERASMUS+ Ime i prezime studenta: Katarina Varga Ak. godina u kojem se ostvaruje mobilnost: ljetni semestar 2014./2015. varga.katarina@gmail.com

Више

POKAZATELJI KVALITETE KNJIŽNIČNE DJELATNOSTI U SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI RIJEKA ZA GODINU I. TABLICA POKAZATELJA KVALITETE - višegodišnji prikaz 20

POKAZATELJI KVALITETE KNJIŽNIČNE DJELATNOSTI U SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI RIJEKA ZA GODINU I. TABLICA POKAZATELJA KVALITETE - višegodišnji prikaz 20 POKAZATELJI KVALITETE KNJIŽNIČNE DJELATNOSTI U SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI RIJEKA ZA 2018. GODINU I. TABLICA POKAZATELJA KVALITETE - višegodišnji prikaz 2018. - 2022. II. TABLICA POKAZATELJA KVALITETE - godišnji

Више

1. 7. srpnja /7/ Ponedjeljak kino mediteran optužena 21:30 sati Plato iza Narodne knjižnice, Omiš 02/7/ Utorak kino mediteran gordon i paddy 21

1. 7. srpnja /7/ Ponedjeljak kino mediteran optužena 21:30 sati Plato iza Narodne knjižnice, Omiš 02/7/ Utorak kino mediteran gordon i paddy 21 1. 7. srpnja 2019. 1/7/ Ponedjeljak kino mediteran optužena 21:30 sati 02/7/ Utorak kino mediteran gordon i paddy 03/7/ Srijeda 20:00 Medići 05/7/ Petak 21:00 Prva izborna večer ženskih i muških klapa

Више

Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 166/

Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 166/ Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 166/2 Podgorica, 30. novembar 2018. godine Prilikom korišćenja

Више

Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 183/

Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 183/ Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 183/2 Podgorica, 28. decembar 2018. godine Prilikom korišćenja

Више

Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 102/

Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 102/ Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 102/2 Podgorica, 31. avgust 2018. godine Prilikom korišćenja

Више

Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 Sep-18 Okt-18 Nov-18 Dec-18 Jan-19 Feb-19 Mar-19 Apr-19 CRNA GORA UPRAVA ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 96

Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 Sep-18 Okt-18 Nov-18 Dec-18 Jan-19 Feb-19 Mar-19 Apr-19 CRNA GORA UPRAVA ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 96 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 Sep-18 Okt-18 Nov-18 Dec-18 Jan-19 Feb-19 Mar-19 Apr-19 CRNA GORA UPRAVA ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 96 Podgorica, 31. maj 2019. godine Prilikom korišćenja

Више

Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko

Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko koraka od banjske promenade i parka. Spoj tradicionalnog

Више

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ Ул. Стари шор 47, Сремска Митровица web: Тел:022/ Тел/Факс:

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ Ул. Стари шор 47, Сремска Митровица   web:   Тел:022/ Тел/Факс: ИСПИТИВАЊЕ ЗАДОВОЉСТВА КОРИСНИКА ЗДРАВСТВЕНОМ ЗАШТИТОМ У ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА СРЕМСКОГ ОКРУГА 2011-2015. ГОДИНЕ У циљу унапређења квалитета рада здравствених установа спроводи се испитивање задовољства

Више

Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 Sep-18 Okt-18 Nov-18 Dec-18 Jan-19 Feb-19 CRNA GORA UPRAVA ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 52

Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 Sep-18 Okt-18 Nov-18 Dec-18 Jan-19 Feb-19 CRNA GORA UPRAVA ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 52 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 Sep-18 Okt-18 Nov-18 Dec-18 Jan-19 Feb-19 CRNA GORA UPRAVA ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 52 Podgorica, 29. mart 2019. godine Prilikom korišćenja

Више

Maj-16 Jun-16 Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 120

Maj-16 Jun-16 Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 120 Maj-16 Jun-16 Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 120 Podgorica, 30. jun 2017. godine Prilikom korišćenja

Више

Jun-16 Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 Jun-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 137

Jun-16 Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 Jun-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 137 Jun-16 Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 Jun-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 137 Podgorica, 31. jul 2017. godine Prilikom korišćenja

Више

Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 158

Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 158 Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 158 Podgorica, 31. avgust 2017. godine Prilikom korišćenja

Више

PROJEKT GRADOVI EUROPE

PROJEKT GRADOVI EUROPE PROJEKT GRADOVI EUROPE LJUBLJANA LUCIA ŠANDRIĆ 7.A I.dio Zašto Ljubljana? Na otoku Ravi gdje svako ljeto provodim praznike upoznala sam prijateljicu Lenu koja živi u Ljubljani. Svake godine Lena mi priča

Више

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ Ул. Стари шор 47, Сремска Митровица web: Тел:022/ Тел/Факс:

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ Ул. Стари шор 47, Сремска Митровица   web:   Тел:022/ Тел/Факс: ЗАДОВОЉСТВО КОРИСНИКА РАДОМ СЛУЖБИ У КОЈИМА РАДЕ ИЗАБРАНИ ЛЕКАРИ Истраживање је спроведено анонимним анкетирањем корисника у Служби за здравствену заштиту одраслих, Служби за здравствену заштиту деце и

Више

Uvod u statistiku

Uvod u statistiku Uvod u statistiku Osnovni pojmovi Statistika nauka o podacima Uključuje prikupljanje, klasifikaciju, prikaz, obradu i interpretaciju podataka Staistička jedinica objekat kome se mjeri neko svojstvo. Svi

Више

Standard Eurobarometar 76 JAVNO MNIJENJE U EUROPSKOJ UNIJI Jesen NACIONALNI IZVJEŠTAJ HRVATSKA Ovo je istraživanje zatražila i uskladila Europsk

Standard Eurobarometar 76 JAVNO MNIJENJE U EUROPSKOJ UNIJI Jesen NACIONALNI IZVJEŠTAJ HRVATSKA Ovo je istraživanje zatražila i uskladila Europsk Standard Eurobarometar 76 JAVNO MNIJENJE U ROPSKOJ UNIJI Jesen 2011. NACIONALNI IZVJEŠTAJ HRVATSKA Ovo je istraživanje zatražila i uskladila Europska komisija, Opća uprava za komunikacije. Ovaj je izvještaj

Више

INTERDEPENDENCE OF TOTAL REVENUE AND EMPLOYMENT IN THE WOOD SECTOR

INTERDEPENDENCE OF TOTAL REVENUE AND EMPLOYMENT IN THE WOOD SECTOR ANALIZA TRŽIŠTA NAMJEŠTAJA U REPUBLICI HRVATSKOJ Priča o hrvatskom namještaju Prof dr sc Darko Motik dr sc Andreja Pirc Barčić Sveučilište u Zagrebu Šumarski fakultet 28 siječnja 2014, Poslovni centar

Више

Slide 1

Slide 1 Prezentacija rezultata istraživanja o učestalosti korištenja Interneta i prepoznavanja potencijalnih rizika na Internetu među populacijom učenika odabranih osnovnih škola sa područja Brčko Distrikta BiH

Више

e-škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)" Završna mjerenja DODATNA PITANJA u online upitnicima za djelatn

e-škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt) Završna mjerenja DODATNA PITANJA u online upitnicima za djelatn DODATNA PITANJA u online upitnicima za djelatnike škola Opće napomene: Nastavnici Scenarije učenja promijeniti u scenarije poučavanja Skala M promijeniti vremenski period umjesto u posljednje dvije godine

Више

Sos.indd

Sos.indd STRUČNI RADOVI IZVAN TEME Krešimir Šoš Vlatko Vučetić Romeo Jozak PRIMJENA SUSTAVA ZA PRAĆENJE SRČANE FREKVENCIJE U NOGOMETU 1. UVOD Nogometna igra za igrača predstavlja svojevrsno opterećenje u fiziološkom

Више

АНКЕТА ЗА НОВОУПИСАНЕ СТУДЕНТЕ ВИСОКЕ ШКОЛЕ BANJA LUKA COLLEGE - академскa 2017/2018 година - Високошколска установа Banja Luka College спроводи анкет

АНКЕТА ЗА НОВОУПИСАНЕ СТУДЕНТЕ ВИСОКЕ ШКОЛЕ BANJA LUKA COLLEGE - академскa 2017/2018 година - Високошколска установа Banja Luka College спроводи анкет АНКЕТА ЗА НОВОУПИСАНЕ СТУДЕНТЕ ВИСОКЕ ШКОЛЕ BANJA LUKA COLLEGE - академскa година - Високошколска установа Banja Luka College спроводи анкету међу новоуписаним студентима, са циљем да дође до информација

Више

АНКЕТА ЗА НОВОУПИСАНЕ СТУДЕНТЕ ВИСОКЕ ШКОЛЕ BANJA LUKA COLLEGE - академскa 2018/2019 година - Високошколска установа Banja Luka College спроводи анкет

АНКЕТА ЗА НОВОУПИСАНЕ СТУДЕНТЕ ВИСОКЕ ШКОЛЕ BANJA LUKA COLLEGE - академскa 2018/2019 година - Високошколска установа Banja Luka College спроводи анкет АНКЕТА ЗА НОВОУПИСАНЕ СТУДЕНТЕ ВИСОКЕ ШКОЛЕ BANJA LUKA COLLEGE - академскa година - Високошколска установа Banja Luka College спроводи анкету међу новоуписаним студентима, са циљем да дође до информација

Више

Vrjednovanje integriranih preddiplomskih i diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Kinezio

Vrjednovanje integriranih preddiplomskih i diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Kinezio Vrjednovanje integriranih preddiplomskih i diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 0./06. završili studij Kineziološki fakultet Ured za upravljanje kvalitetom Sveučilište

Више

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE SREMSKA MITROVICA Sremska Mitrovica, avgust godine

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE SREMSKA MITROVICA Sremska Mitrovica, avgust godine SREMSKA MITROVICA Sremska Mitrovica, avgust 2014. godine Istraživanje zadovoljstva korisnika radom izabranih lekara u službi za stomatološku zdravstvenu zaštitu dece sprovedeno je 25. novembra 2013. godine

Више

Anketa_stavovi_pri_upisu_LR

Anketa_stavovi_pri_upisu_LR Укупан број обрађених анкета: 434 Тренутна година студија РЕЗУЛТАТИ АНКЕТЕ 1 45 10,37% 2 134 30,88% 3 134 30,88% 4 113 26,04% 5 8 1,84% Тренутна година студија 1 2 3 4 5 Обновљена година Једном 56 12,90%

Више

ИЗВЕШТАЈ О РЕЗУЛТАТИМА АНКЕТЕ О ИНФЛАЦИОНИМ OЧЕКИВАЊИМА Мај Београд, јун 2019.

ИЗВЕШТАЈ О РЕЗУЛТАТИМА АНКЕТЕ О ИНФЛАЦИОНИМ OЧЕКИВАЊИМА Мај Београд, јун 2019. ИЗВЕШТАЈ О РЕЗУЛТАТИМА АНКЕТЕ О ИНФЛАЦИОНИМ OЧЕКИВАЊИМА Мај 219. Београд, јун 219. Садржај: Уводна напомена... 2 Резиме... 3 Инфлациона очекивања финансијског сектора... 4 Инфлациона очекивања привреде...

Више

Metode psihologije

Metode psihologije Metode psihologije opažanje, samoopažanje, korelacijska metoda, eksperiment Metode služe za istraživanja... Bez znanstvenih istraživanja i znanstvene potvrde, spoznaje i objašnjenja ne mogu postati dio

Више

UPOZORENJE UDRUGA Sustav zaštite potrošača pred kolapsom Autor: Z. Korda Zadnja izmjena :21 Izvor: T portal Zbog smanjivanja sredstava za

UPOZORENJE UDRUGA Sustav zaštite potrošača pred kolapsom Autor: Z. Korda Zadnja izmjena :21 Izvor: T portal Zbog smanjivanja sredstava za UPOZORENJE UDRUGA Sustav zaštite potrošača pred kolapsom Autor: Z. Korda Zadnja izmjena 09.12.2010 18:21 Izvor: T portal Zbog smanjivanja sredstava za zaštitu potrošača i neadekvatne promjene pravnih akata,

Више

VELEUČILIŠTE VELIKA GORICA REZULTATI STUDENTSKE ANKETE PROVEDENE NA VELEUČILIŠTU VELIKA GORICA ZA ZIMSKI SEMESTAR AKADEMSKE 2013/2014 GODINE 1. Uvod E

VELEUČILIŠTE VELIKA GORICA REZULTATI STUDENTSKE ANKETE PROVEDENE NA VELEUČILIŠTU VELIKA GORICA ZA ZIMSKI SEMESTAR AKADEMSKE 2013/2014 GODINE 1. Uvod E REZULTATI STUDENTSKE ANKETE PROVEDENE NA VELEUČILIŠTU VELIKA GORICA ZA ZIMSKI SEMESTAR AKADEMSKE 2013/2014 GODINE 1. Uvod Evaluacijska anketa nastavnika i nastavnih predmeta provedena je putem interneta.

Више

EVROPSKI GRADOVI PROGRAM BARSELONA 5 DANA ( 4 NOĆENJA) BARSELONA - grad koji mnogi smatraju najpoželjnijim mjestom za život u Evropi,

EVROPSKI GRADOVI   PROGRAM BARSELONA 5 DANA ( 4 NOĆENJA) BARSELONA - grad koji mnogi smatraju najpoželjnijim mjestom za život u Evropi, EVROPSKI GRADOVI www.bv-travel.me PROGRAM BARSELONA 5 DANA ( 4 NOĆENJA) BARSELONA - grad koji mnogi smatraju najpoželjnijim mjestom za život u Evropi, grad posebnog duha, meta umjetnika, sa velikim kontrastom

Више

Od 20. do 22. rujna g. učenici osmih razreda bili su na trodnevnom putovanju srednjom Dalmacijom. Nazaboravno putovanje Dugo mi je trebalo da u

Od 20. do 22. rujna g. učenici osmih razreda bili su na trodnevnom putovanju srednjom Dalmacijom. Nazaboravno putovanje Dugo mi je trebalo da u Od 20. do 22. rujna 2017. g. učenici osmih razreda bili su na trodnevnom putovanju srednjom Dalmacijom. Nazaboravno putovanje Dugo mi je trebalo da u glavi složim sve te lijepe slike i dojmove. Kada se

Више

CJENIK SMJEŠTAJA Vrijedi od Studentsko naselje IVAN GORAN KOVAČIĆ Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić nalazi se na adresi Franje Čan

CJENIK SMJEŠTAJA Vrijedi od Studentsko naselje IVAN GORAN KOVAČIĆ Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić nalazi se na adresi Franje Čan Vrijedi od 15. 3. 2019. Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić nalazi se na adresi Franje Čandeka 4 u Rijeci. Naselje raspolaže sa pet smještajnih objekata koji studentima i profesorima nude zadovoljavajuće

Више

zadovoljstvo specijalisticka 2014.

zadovoljstvo specijalisticka 2014. ЗАДОВОЉСТВО КОРИСНИКА РАДОМ СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ У БОЛНИЦАМА У БЕОГРАДУ У 2014. ГОДИНИ Испитивање задовољства корисника радом специјалистичке службе у стационарним установама обављено је 05.12.2014.

Више

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ Ул. Стари шор 47, Сремска Митровица web: Тел:022/ Тел/Факс:

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ Ул. Стари шор 47, Сремска Митровица   web:   Тел:022/ Тел/Факс: АНАЛИЗА ЗАДОВОЉСТВА ЗАПОСЛЕНИХ У ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА СРЕМСКОГ ОКРУГА 2013-2017. ГОДИНЕ Испитивање задовољства запослених у здравственим установама спроводи се од 2006. године по методолошком упутству

Више

IZVJEŠĆE O TURISTIČKOM PROMETU U RAZDOBLJU OD DO GRAD NIN Nin, siječanj/veljača 2017.

IZVJEŠĆE O TURISTIČKOM PROMETU U RAZDOBLJU OD DO GRAD NIN Nin, siječanj/veljača 2017. IZVJEŠĆE O TURISTIČKOM PROMETU U RAZDOBLJU OD 01. 01. 2016. DO 31. 12. 2016. GRAD NIN Nin, siječanj/veljača 2017. Naziv izvještaja: Smještajni kapaciteti GRAD NIN Razdoblje: 01.01.2016. - 31.12.2016. Objekt

Више

Microsoft PowerPoint - TP 13.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - TP 13.ppt [Compatibility Mode] TURISTIČKA PONUDA Količina roba i usluga koja se nudi turistima na određenom turističkom tržištu, po određenoj ceni odn. deviznom kursu Veliki broj učesnika Privlačno, korisno, platežno prihvatljivo U

Више

ИЗВЕШТАЈ О РЕЗУЛТАТИМА АНКЕТЕ О ИНФЛАЦИОНИМ OЧЕКИВАЊИМА Фебруар Београд, март 2019.

ИЗВЕШТАЈ О РЕЗУЛТАТИМА АНКЕТЕ О ИНФЛАЦИОНИМ OЧЕКИВАЊИМА Фебруар Београд, март 2019. ИЗВЕШТАЈ О РЕЗУЛТАТИМА АНКЕТЕ О ИНФЛАЦИОНИМ OЧЕКИВАЊИМА Фебруар 219. Београд, март 219. С А Д Р Ж А Ј Уводна напомена... 3 Резиме... 4 Инфлациона очекивања финансијског сектора... 5 Инфлациона очекивања

Више

Задовољство запослених у здравстеној заштити у СБО у години ЗАДОВОЉСТВО КОРИСНИКА ЗДРАВСТВЕНОМ ЗАШТИТОМ У СРЕДЊЕБАНАТСКОМ ОКРУГУ У ГОДИНИ

Задовољство запослених у здравстеној заштити у СБО у години ЗАДОВОЉСТВО КОРИСНИКА ЗДРАВСТВЕНОМ ЗАШТИТОМ У СРЕДЊЕБАНАТСКОМ ОКРУГУ У ГОДИНИ ЗАДОВОЉСТВО КОРИСНИКА ЗДРАВСТВЕНОМ ЗАШТИТОМ У СРЕДЊЕБАНАТСКОМ ОКРУГУ У 2011. ГОДИНИ ПРИМАРНА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА Испитивање задовољства корисника у примарној здравственој заштити спроведено је 5. децембра

Више

GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA TRAVANJ Agencija za elektroničke medije u suradnji s AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanje

GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA TRAVANJ Agencija za elektroničke medije u suradnji s AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanje GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA TRAVANJ 2018. Agencija za elektroničke medije u suradnji s AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanje gledanosti televizije, mjesečno će donositi analize

Више

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE PUNAT Pod topol Punat KLASA: UR broj: Punat, Predmet: Privola iznajmljivača za prikupljanje i obradu podatka u odr

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE PUNAT Pod topol Punat KLASA: UR broj: Punat, Predmet: Privola iznajmljivača za prikupljanje i obradu podatka u odr TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE PUNAT Pod topol 2 51521 Punat KLASA: UR broj: Punat, Predmet: Privola iznajmljivača za prikupljanje i obradu podatka u određenu svrhu Poštovani, na službenim web stranicama

Више

NAZIV PREDMETA ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA Kod Godina studija 2. Nositelj/i Danijela Perkušić Malkoč Bodovna vrijednost 6 predmeta (ECTS) Suradnici Status pr

NAZIV PREDMETA ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA Kod Godina studija 2. Nositelj/i Danijela Perkušić Malkoč Bodovna vrijednost 6 predmeta (ECTS) Suradnici Status pr NAZIV PREDMETA ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA Kod Godina studija 2. Nositelj/i Danijela Perkušić Malkoč Bodovna vrijednost 6 predmeta (ECTS) Suradnici Status predmeta Ciljevi predmeta Uvjeti za upis predmeta i ulazne

Више

GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA PROSINAC Agencija za elektroničke medije u suradnji sa AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanj

GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA PROSINAC Agencija za elektroničke medije u suradnji sa AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanj GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA PROSINAC 2014. Agencija za elektroničke medije u suradnji sa AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanje gledanosti televizije, mjesečno će donositi analize

Више

IZVJEŠĆE O TURISTIČKOM PROMETU U RAZDOBLJU OD DO TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NINA Nin, siječanj/veljača 2017.

IZVJEŠĆE O TURISTIČKOM PROMETU U RAZDOBLJU OD DO TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NINA Nin, siječanj/veljača 2017. IZVJEŠĆE O TURISTIČKOM PROMETU U RAZDOBLJU OD 01. 01. 2016. DO 31. 12. 2016. TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NINA Nin, siječanj/veljača 2017. Naziv izvještaja: Smještajni kapaciteti TZG NINA Razdoblje: 01.01.2016.

Више

DER_top_ponuda

DER_top_ponuda Bliži nam se najbolji period za putovanja na egzotični Bali. Ovo indonežansko ostrvo ima savršene vremenske uslove upravo tokom meseci maja, juna i jula, što je odlična prilika za organizaciju egzotičnog

Више

Tretman: Centar za prevenciju i vanbolničko liječenje ovisnosti o drogama Grada Poreča Provoditelj: Centar za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad

Tretman: Centar za prevenciju i vanbolničko liječenje ovisnosti o drogama Grada Poreča Provoditelj: Centar za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad Tretman: Centar za prevenciju i vanbolničko liječenje ovisnosti o drogama Grada Poreča Provoditelj: Centar za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad Poreč-Parenzo Godina provedbe: 2018 Kratki opis programa

Више

EVROPSKI GRADOVI PROGRAM MILANO 5 DANA (4 NOĆENJA) MILANO - Milano se nalazi u sjevernoj Italiji i predstavlja finansijski, modni i k

EVROPSKI GRADOVI   PROGRAM MILANO 5 DANA (4 NOĆENJA) MILANO - Milano se nalazi u sjevernoj Italiji i predstavlja finansijski, modni i k EVROPSKI GRADOVI www.bv-travel.me PROGRAM MILANO 5 DANA (4 NOĆENJA) MILANO - Milano se nalazi u sjevernoj Italiji i predstavlja finansijski, modni i kulturni centar ovog dijela Italije. Ovaj grad se ne

Више

Microsoft Word - os_preko_susa_2011

Microsoft Word - os_preko_susa_2011 SUŠA 2011.g. UČENICE: Ema Sorić, Doris Blaslov, Mare Vidaković ŠKOLA: OŠ Valentin Klarin Preko MENTOR : Jasminka Dubravica jdubravi@gmail.com 023/492-498 OŠ VALENTIN KLARIN PREKO Istraživačko pitanje/hipoteza:

Више

48-Blazevic.indd

48-Blazevic.indd znanstveni radovi izvan teme Iva Blažević Damir Božić Jelena Dragičević Originalni znanstveni rad RELACIJE IZMEĐU ANTROPOLOŠKIH OBILJEŽJA I AKTIVNOSTI PREDŠKOLSKOG DJETETA U SLOBODNO VRIJEME 1. UVOD Tjelesno

Више

Ljetna škola engleskog jezika MLI Loretto, Edinburgh Termin: Uzrast: godina Jezik: engleski Država: Škotska/Velika Britanij

Ljetna škola engleskog jezika MLI Loretto, Edinburgh Termin: Uzrast: godina Jezik: engleski Država: Škotska/Velika Britanij Ljetna škola engleskog jezika MLI Loretto, Edinburgh Termin: 14.07. - 28.07.2019. Uzrast: 10-17 godina Jezik: engleski Država: Škotska/Velika Britanija Polazak: grupni s pratiteljem Prijevoz: zrakoplovom

Више

EVROPSKI GRADOVI PROGRAM MILANO 4 DANA ( 3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI MILANO - Milano se nalazi u sjevernoj Italiji i predstavlja

EVROPSKI GRADOVI   PROGRAM MILANO 4 DANA ( 3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI MILANO - Milano se nalazi u sjevernoj Italiji i predstavlja EVROPSKI GRADOVI www.bv-travel.me PROGRAM MILANO 4 DANA ( 3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI MILANO - Milano se nalazi u sjevernoj Italiji i predstavlja finansijski, modni i kulturni centar ovog dijela Italije.

Више

8 th Student's Symposium: Research Topics and Intercultural Learning in the International Context ( ) Obilazak UNESCO baštine Nin-najstar

8 th Student's Symposium: Research Topics and Intercultural Learning in the International Context ( ) Obilazak UNESCO baštine Nin-najstar 8 th Student's Symposium: Research Topics and Intercultural Learning in the International Context (15.-25.6.2018.) Obilazak UNESCO baštine Nin-najstariji hrvatski kraljevski grad U petak, 22.06.2018. posjetili

Више

Izveštaj o inflacionim ocekivanjima novembar Finalno lekt.

Izveštaj o inflacionim ocekivanjima novembar Finalno lekt. НАРОДНА БАНКА СРБИЈЕ ИЗВЕШТАЈ О РЕЗУЛТАТИМА АНКЕТЕ О ИНФЛАЦИОНИМ OЧЕКИВАЊИМА Новембар 2018. Београд, децембар 2018. САДРЖАЈ Уводна напомена... 3 Резиме... 4 Инфлациона очекивања финансијског сектора...

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation "Damar Plus" Agencija za ispitivanje javnog mnjenja Stavovi javnosti o korupciji i upoznatost sa radom Agencije za sprječavanje korupcije Decembar 2017 Cilj istraživanja Cilj istraživanja je bio utvrditi

Више

Maxtv To Go/Pickbox upute

Maxtv To Go/Pickbox upute MAXTV TO GO UPUTE ZA KORIŠTENJE MAXTV TO GO UPUTE ZA KORIŠTENJE Detaljno objašnjenje funkcionalnosti..3 Upute za prijavu na aplikaciju...4 Što je to Preporučeno za vas....6 Preporučeno za vas..7 Dodavanje

Више

Cjenik TERME CATEZ 2017 Individualni

Cjenik TERME CATEZ 2017 Individualni TERME ČATEŽ Čatež Mokrice Koper Portorož Cjenik 2017. Hotel TERME**** Udobnost smještaja u oazi mira i raskoši. Hotel TERME**** cijene po osobi u EUR ( ) dvokrevetna soba noćenje s doručkom vikend paket

Више

Slajd 1

Slajd 1 Pregled sigurnosnih pokazatelja Grad Solin 1.1. 31.3. Cilj Informacija građanima i predstavnicima građana u vijećima mjesnog odbora i gradskom vijeću o stanju sigurnosti naselja ( usporedba tri zadnje

Више

Excursor Brosura Hoteli PRINT

Excursor Brosura Hoteli PRINT It's all about the experience! Vaš digitalni put do zadovoljnog gosta Svi mi pamtimo experience, jedinstven doživljaj koji kreira trajna sjećanja i zbog kojeg iskustvo boravka na lokaciji ostaje uistinu

Више

BEOGRAD Ime prezime: Datum i mesto rođenja: JMBG/BROJ PASOŠA polaznika kampa: JMBG/BROJ PASOŠA roditelja: ADRESA stanovanja: Telefon i

BEOGRAD Ime prezime: Datum i mesto rođenja: JMBG/BROJ PASOŠA polaznika kampa: JMBG/BROJ PASOŠA roditelja: ADRESA stanovanja: Telefon i BEOGRAD. 17-21.06.2019. Ime prezime: Datum i mesto rođenja: JMBG/BROJ PASOŠA polaznika kampa: JMBG/BROJ PASOŠA roditelja: ADRESA stanovanja: Telefon ili mobili: E-mail: Klub ili škola gde trenirate: Fudbalska

Више

ГРАДСКИ ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ БЕОГРАД АНАЛИЗА ЗАДОВОЉСТВА КОРИСНИКА КВАЛИТЕТОМ ПРИМАРНЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ У БЕОГРАДУ У ГОДИНИ Београд, март 2

ГРАДСКИ ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ БЕОГРАД АНАЛИЗА ЗАДОВОЉСТВА КОРИСНИКА КВАЛИТЕТОМ ПРИМАРНЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ У БЕОГРАДУ У ГОДИНИ Београд, март 2 ГРАДСКИ ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ БЕОГРАД АНАЛИЗА ЗАДОВОЉСТВА КОРИСНИКА КВАЛИТЕТОМ ПРИМАРНЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ У БЕОГРАДУ У 2016. ГОДИНИ Београд, март 2017. године 1 Наручилац задатка: Министарство здравља

Више

Na temelju članka 81. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te članka 19. i članka 44. stavak 5. točke 4. Statuta Visoke poslovne ško

Na temelju članka 81. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te članka 19. i članka 44. stavak 5. točke 4. Statuta Visoke poslovne ško Na temelju članka 81. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te članka 19. i članka 44. stavak 5. točke 4. Statuta Visoke poslovne škole PAR, Upravno vijeće Visoke poslovne škole PAR na

Више

ERASMUS Bugarska, Plovdiv Za svoje ERASMUS putovanje boravio sam u Plovdivu. To je grad od stanovnika koji je idealan za boravak do pola godin

ERASMUS Bugarska, Plovdiv Za svoje ERASMUS putovanje boravio sam u Plovdivu. To je grad od stanovnika koji je idealan za boravak do pola godin ERASMUS Bugarska, Plovdiv Za svoje ERASMUS putovanje boravio sam u Plovdivu. To je grad od 380 000 stanovnika koji je idealan za boravak do pola godine, nije ni premalen ni prevelik. Grad krasi sedam brda

Више

84-Knjaz.indd

84-Knjaz.indd Damir Knjaz Vesna Alikalfić Željko Lukenda Davor Pavlović Tomislav Rupčić Originalni znanstveni rad PRILOG ANALIZI ULOGE RODITELJA KAO TEMELJA RAZVOJA DJETETA SPORTAŠA 1. UVOD Roditelji su oduvijek bili

Више

BICIKLIZAM I PRODUŽENJE TURISTIČKE SEZONE

BICIKLIZAM I PRODUŽENJE TURISTIČKE SEZONE PRIVATNI SMJEŠTAJ I PRODUŽENJE TURISTIČKE SEZONE HOTEL PARK PLAZA BELVEDERE MEDULIN, 26.02.2019. UVOD : ŠTO JE ONO ŠTO ODUVJEK MUČI TURISTIČKU BRANŠU, ŠTO ZNAČI I PRIVATNI SMJEŠTAJ? Izrazita sezonalnost:

Више

7. ciklus Dijaloga EU-a s mladima Primjer upitnika 1. dio: Osnovna pitanja P1: Vi ste Ponuđeni odgovori Muško Žensko Drugog roda Ne želim odgovoriti P

7. ciklus Dijaloga EU-a s mladima Primjer upitnika 1. dio: Osnovna pitanja P1: Vi ste Ponuđeni odgovori Muško Žensko Drugog roda Ne želim odgovoriti P 7. ciklus Dijaloga E-a s mladima Primjer upitnika 1. dio: Osnovna pitanja P1: Vi ste Muško Žensko Drugog roda P2: Rođen/a sam godine... Otvoreno pitanje P3 Smatrate li se P3a pripadnikom etničke manjine.

Више