UDRUGA ZAGREBACKIH KOSARKASKIH SUDACA ZAGREB STATUT UDRUGE ZAGREBACKIH KOSARKASKIH SUDACA Zagreb, prosinac godine

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "UDRUGA ZAGREBACKIH KOSARKASKIH SUDACA ZAGREB STATUT UDRUGE ZAGREBACKIH KOSARKASKIH SUDACA Zagreb, prosinac godine"

Транскрипт

1 UDRUGA ZAGREBACKIH KOSARKASKIH SUDACA ZAGREB STATUT UDRUGE ZAGREBACKIH KOSARKASKIH SUDACA Zagreb, prosinac godine

2 Temeljem clanka 11. Zakona o udrugama ("Narodne novine" broj 88/01 i 11/02), i clanka 29. stavak 1. Zakona o sportu ("Narodne novine" broj 111/97), Skupstina UDRUGE ZAGREBACKIH KOSARKASKIH SUDACA, odrzana 06. prosinca godine, donijela je STATUT UDRUGE ZAGREBACKIH KOSARKASKIH SUDACA L TEMELJ OSNIVANJA, USTRO JSTVA ID JELOVANJA Radi poticanja i promicanja kosarke, kroz sudacku aktivnost, radi ostvarivanja vrhunskih dometa i osiguranja uyjeta svekolikom clanstvu za bavljenje kosarkaskim sudenjem, gradani Zagreba i zagrebacke zupanije, kosarkaski suci, opunomocenici i pomocni suci, slobodno i dragovoljno se udruzuju u Udrugu zagrebackih kosarkaskih sudaca. II Clanovi Udruge zagrebackih kosarkaskih sudaca svojim radom i svekolikom potporom stvaraju uvjete za odgoj mladih kosarkaskih sudaca, skolovanje i napredovanje sveukupnog clanstva, sve za razvoj i dobrobit kosarkaskog sporta opcenito. HI Udruga zagrebackih kosarkaskih sudaca temelji svoju djelatnost na vrijednoj tradiciji i ugledu zagrebacke kosarke i zagrebackih kosarkaskih sudaca.

3 IV U Udruzi zagrebackih kosarkaskih sudaca posebice se njeguju domoljublje i moralna cvrstina ukupnog clanstva, humani odnosi i sportski duh. Svi clanovi udruge zagrebackih kosarkaskih sudaca duzni su, na kosarkaskom terenu i izvan njega, pridonositi ugledu i promidzbi Udruge zagrebackih kosarkaskih sudaca, grada Zagreba i drzave Hrvatske. Svaki kosarkaski sudac, opunomocenik i pomocni sudac, gradanin Zagreba i zagrebacke zupanije, pod jednakim uvjetima utvrdenim ovim Statutom moze postati clanom Udruge zagrebackih kosarkaskih sudaca i sudjelovati u upravljanju njome na nacin utvrden ovim Statutom. VI Radi ostvarivanja svoje djelatnosti Udruga zagrebackih kosarkaskih sudaca suraduje sa drugim udrugama, tijelima i organima u gradu Zagrebu i drzavihrvatskoj. Udruga zagrebackih kosarkaskih sudaca moze se udruziti u sportski savez i druge sportske asocijacije. VII Udruga zagrebackih kosarkaskih sudaca se udruzuje kao clan, na temelju Zakona o sportu, u granski sportski savez, Kosarkaski savez Zagreba i Udrugu hrvatskih kosarkaskih sudaca. VIII Sva sredstva kojima raspolaze Udruga zagrebackih kosarkaskih sudaca koriste se prije svega za ostvarivanje njezine djelatnosti, u skladu sa zakonom i ovim Statutom. IX Rad Udruge zagrebackih kosarkaskih sudaca je javan, a javnost se ostvaruje na nacin utvrden ovim Statutom. X Udruga zagrebackih kosarkaskih sudaca sudjeluje kroz sudacke aktivnosti u svim natjecanjima u organizaciji Kosarkaskog saveza Zagreba, a preko Udruge hrvatskih kosarkaskih sudaca u svim natjecanjima u organizaciji Hrvatskog kosarkaskog saveza.

4 II. TEMELJNE ODREDBE Clanak 1. Udruga zagrebackih kosarkaskih sudaca (dalje u tekstu: UZKS) je sportska udruga registrirana pri gradskom uredu za opcu upravu. UZKS je neprofitna pravna osoba. Za svoje obveze UZKS odgovara sredstvima kojihje vlasnik i kojima raspolaze, u skladu sa zakonom. Clanak 2. Naziv udruge je: UDRUGA ZAGREBACKIH KOSARKASKIH SUDACA. Kratkinazivje:UZKS. Sjediste Udruge je: Zagreb, Trg Kresimira Cosica 11. Djelatnost UZKS odvija se na podrucju grada Zagreba. Clanak 3. UZKS predstavlja predsjednik, a u slu5aju sprijecenosti ili odsutnosti tajnik. Izvrsni odbor UZKS moze ovlastiti i drugu osobu za predstavljanje. Clanak 4. UZKS zastupaju predsjednik i tajnik. Ovlastenja za zastupanje utvrdena ovim statutom, Izvrsni punomoci prenijeti na neku drugu osobu iz redova clanstva. odbor moze pisanom Clanak 5. UZKS ima pecat i stambilj. Pecat je kvadratnog oblika s ispisanim kratkim nazivom UZKS unutar crvenih polja u sredistu pecata, a uz rub pecata je ispisano: UDRUGA ZAGREBACKIH KOSARKASKIH SUDACA. Stambilj je pravokutnog oblika s ispisanim nazivom i sjedistem UZKS. Uporaba pecata i stambiija ureduje se uputstvom Izvrsnog odbora UZKS. HI. ZNAKOVLJE UZKS Clanak 6. UZKS ima svoj znak. Znak UZKS je istovjetan znaku Udruge hrvatskih kosarkaskih sudaca ( dalje u tekstu: UHKS), a predstavlja siluetu kosarkasa u pokretu, stiliziranu kosarkasku loptu, te jasno naznacene elemente hrvatskog grba (crveno bijeli kvadrati), ispod simbola koji prezentiraju kosarkaski sport je natpis HKS (Hrvatski kosarkaski savez), dok se u podnozju znaka nalazi sudacka zvizdaljka.

5 Clanak7. Obvezu nosenja znaka i sve vezano uz znak, a nije propisano ovim Statutom, ureduje se uputstvom izvrsnog odbora UZKS. IV. CILJEVII DJELATNOST UZKS Clanak 8. Izvorista djelatnosti i ciljevi kojima stremi UZKS su: poticanje i promicanje kosarke kroz sudacku aktivnost, Djelatnosti UZKS su: okupljanje, poduka i odgoj mladezi radi bavljenja kosarkaskim sudenjem, organiziranje skolovanja, seminara i strucnih predavanja zbog stalnog podizanja kvalitete i stru5nosti clanstva, radi postizanja vrhunskih rezultata, obavljanja kontrole fizicke spreme i organiziranje zajedniakih priprema za unapredenje iste, pracenje novosti u kosarkaskom sportu, sa posebnim osvrtom na novosti u kosarkaskom sudenju, sudjelovanje u natjecanjima u organizaciji Kosarkaskog saveza Zagreba (dalje u tekstu: KSZ) i Hrvatskog kosarkaskog saveza (dalje u tekstu: HKS), suradnja s drugim sportskim udrugama, sportskim tijelima u zemlji i inozemstvu, suradnja sa javnim medijima, tiskom, radijem i televizijom, radi obavjescivanja dlanstva i javnosti opcenito, razvijanje kod Clanstva domoljublja, sportskog duha, uljudbenih i humanih odnosa, skrb o zdravlju i zdravstvenoj zastiti clanstva, obavljanje drugih poslova utvrdenih zakonom, drugim propisima i ovim Statutom. V. CLANOVI UZKS Clanak 9. ClanoviUZKSjesu: 1. redoviti 2. podupiratelji 3. pocasni Redovitim clanom UZKS moze postati svaki sudac, opunomocenik i pomocni sudac, kojem je prebivaliste na podrucju Zagreba i Zagrebacke zupanije, dragovoljnim pristupom.

6 Podupirajucim clanom moze postati onaj koji uplati doprinos, daruje stvari ili prava u vrijednosti ustanovljenoj po Izvrsnom odboru. Pocasnim clanom postaje se na temelju odluke Izvrsnog odbora, a izbor se obavlja medu sportskim djelatnicima i drugim osobama koje su stekle pravo zbog osobitih zasluga za UZKS ili umirovljenjem (nakon 65 godine zivota) od strane UZKS. Clanak 10. Prava i obveze clanova UZKS stjecu se danom upisa u registar clanova. Svakom clanu izdaje se pristupnica ciji oblik i sadrzaj odreduje Izvrsni odbor. Samo uredno popunjenom i potpisanom pristupnicom moze se izvrsiti upis u registar clanstva. Registar clanova vodi tajnik. Clanak 11. Clanovi UZKS koji su u tekucoj natjecateljskoj sezoni clanovi kosarkaskog kluba serije "A" (A-l i A-2 muska i zenska liga) i serije "B" i "C" imaju zamrznut status i prava, do zavrsetka natjecateljske sezone. Clanovi iz stavka 1. ovog clanka imaju pravo biti nazocni na zasjedanjima Skupstine UZKS, ali ne mogu govoriti na njima, izricati misljenja, predlagati i biti predlagani. Statutom. Svim ostalim Clanak 12. clanovima UZKS pripadaju posve jednaka prava utvrdena ovim Clanovi UZKS imaju pravo birati i biti birani u organe upravliania i druga tiiela UZKS. Svaki clan moze u svako doba istupiti iz UZKS o cemu bi trebao pismenim putem izvijestiti Izvrsni odbor UZKS. Clanak 13. Redoviti eianovi duzni su u blagajnu UZKS na ime clanarine placati, po Izvrsnom odboru utemeljeni iznos hrvatskih kuna. Clanarina se placa godisnje unaprijed, najkasnije do 31. ozujka za tekucu godinu. Svi clanovi UZKS duzni su osobito: - Stovati nacela utvrdena ovim Statutom i pridrzavati se njegovih odredaba, - pridrzavati se svih drugih pravila UZKS, odluka i zakljucaka Skupstine i Izvrsnog odbora, - sudjelovati u natjecanjima zalagati se za maksimalno provodenje pravila igre i propozicija natjecanja, - savjesno i odgovorno usavrsavati svoja znanja i umijeca - suzdrzavati se od svakog djelovanja protivno duhu sporta i sportskoj etici, dapace suprotstaviti se takvim postupcima, - zalagati se za sto veci sportski, poslovni i svekoliki uspjeh UZKS.

7 Clanak 14. Clanstvo u UZKS prestaje: - istupom, - iskljucenjem. TTv^cIStUP m Se Smatm nepla6anje clanarine za jednu godinu. Iskljuciti se moze iz UZKS onaj clan koji namjerno ili iz krajnjeg nemara radi protivno interesima UZKS grubo krsi utvrdena pravila, radnu i sportsku stegu. Povrede, stegovni postupak i odgovornost clanova UZKS utvrduju se posebnim aktom Izvrsnog odbora. Clanak 15. Clanovima UZKS posebno zaduzenim za sportske ili poslovne rezultate, promicanje UZKS i podizanje njezina ugled, mogu se dodijeliti i posebna odlicja- -piakete, J - diplome, - prigodni poklon. VI. UPRAVLJANJE UZKS LSKUPSTINA Clanak 16. Najvisi organ upravljanja UZKS je Skupstina. Skupstina u svom djelokrugu: donosi Statut i druge akte odredene ovim Statutom, utvrduje osnovne smjernice rada UZKS u svim pitanjima iz djelatnosti rada, usvaja izvjesca svojih organa, usvaja poslovne izvjestaje i godisnji obradun (zavrsni racun), odlucuje o statusnim promjenama, bira i opoziva predsjednika i tajnika UZKS, bira i opoziva clanove Izvrsnog odbora, bira i opoziva clanove Nadzornog odbora, bira i opoziva clanove Stegovnog suda, odlucuje u zadnjem stupnju o zalbama na odluku Izvrsnog odbora, odlucuje o prestanku rada UZKS, donosi poslovnik o radu Skupstine, raspravlja i odlucuje o drugim pitanjima koja su joj u nadleznosti temeljem zakona, drugih propisa, ovog Statuta ili drugih akata UZKS. Clanak 17. Skupstinu UZKS cine svi suci i opunomocenici serije «A» (A-l i A-2 lista) 10 (deset) predstavnika sudaca i opunomocenika «B» i «C» serije, i 10 (deset) predstavnika pomocnih sudaca sa svih lista na kojima obnasaju duznost.

8 ^ Suci i opunomocenici,,b" i,,c" serije biraju svojih 10 (deset) predstavnika u Skupstinu, na Izbornom skupu, 20 dana prije izbornog zasjedanja Skupstine. Izborni skup saziva tajnik UZKS s time da na istome mora biti nazocno najmanje 25 clanova Izbornog skupa. Za predstavnike su izabrani oni kandidati koji dobiju najveci broj glasova nazocnih clanova. Pomocni suci biraju svojih 10 (deset) predstavnika u Skupstinu, na Izbornom skupu, 20 dana prije izbornog zasjedanja SkupStine. Izbroni skup saziva tajnik UZKS s time da na istome mora biti nazocno najmanje 25 clanova Izbornog skupa. Za predstavnike su izabrani oni kandidati koji dobiju najveci broj glasova nazocnih clanova. Mandat izabranih predstavnika u Skupstini traje 4 (cetiri) godine. Skupstina redovito zasjeda jednom na godinu i to u drugoj polovini godine. Svake cetvrte godine odrzava se izborno zasjedanje Skupstine. Clanak 18. Izmedu redovitih zasjedanja, Skupstina ce zasjedati i Izvrsni odbor ili zahtijevaju: - Odbor za nadzor, - 30 clanova SkupStine UZKS. izvanredno, kada to odluci Clanak 19. Zasjedanje skupgtine saziva predsjednik UZKS na temelju odluke Izvrsnog odbora. O sazivanju Skupstine clanstvo se mora izvijestiti pismenim pozivom s prijedlogom dnevnog reda, najmanje osam dana prije zasjedanja. ^ Prijedlog dnevnog reda utvrduje IzvrSni odbor. Na izvanrednom zasjedanju Skupstine, raspravlja se i odlucuje samo o pitanjima radi kojih je i sazvano, a koje utvrduju predlagaci iz clanka 20. ovog Statuta. Clanak 20. Predsjednik UZKS duzan je sazvati zasjedanje Skupstine u roku od 30 dana od dana odluke Izvrsnog odbora, odnosno primitka zahtjeva Odbora za nadzor ili 30 clanova Skupstine UZKS. Ako predsjednik ne sazove zasjedanje Skupstine u roku iz stavka 1. ovog clanka, zasjedanje ce sazvati Izvrsni odbor ili predlagaci izvanrednog zasjedanja. Clanak 21. Skupstini predsjedava i rukovodi njezinim radom predsjednik UZKS, a na prijedlog predsjednika SkupStinu moze voditi i tajnik. Clanak 22. Skupstina moze pravovaljano odluciti ako je zasjedanju nazocna vecina od ukupnog broj a njezinih clanova. Skupstina odlucuje vecinom glasova clanova Skupstine nazocnih na zasjedanju.

9 Clanak 23. Glasovanje u skupstini je javno. Skupstina moze odluciti da se o pojedinim pitanjima odlucuje tajnim glasovanjem. Clanak 24. Nacin rada i odlucivanje u Skupstini poblize se utvrduje poslovnikom o radu Skupstine. 2. IZVRSNI ODBOR Clanak 25. Rad i posiovanje UZKS vodi Izvrsni odbor, odlucujuci pri tome u skladu s poslovnom politikom, planovima i programima te odlukama SkupStine. IzvrSni odbor u svom djelokrugu: utvrduje prijedlog Statuta UZKS, donosi planove razvitka i plan rada, financijski plan i provodi poslovnu politiku UZKS, odlu6uje o osnivanju trgovackog drustva radi obavljanja gospodarskih djelatnosti UZKS, donosi odluke o financijskom i svekolikom poslovanju, odlucuje o udruzivanju u sportski savez i druge sportske asocijacije, podnosi skupstini izvjesca o ostvarivanju programa rada i poslovanja UZKS na redovitim i izvanrednim zasjedanjima, bira iz redova c"lanstva predstavnika u Sabor UHKS, bira ovlastene predstavnike u Skupstinu KSZ, odlucuje u sudjelovanju clanova u natjecanjima i predlaze liste za pojedina natjecanja u organizaciji KSZ i HKS, odlucuje o pristojbama clanova UZKS za sva natjecanja u organizaciji KSZ i druga natjecanja na podrucju Grada Zagreba, obavlja, preko svoje komisije, delegiranje sudaca, opunomocenika, pomocnih sudaca i kontrolora za natjecanja koja se odvijaju u organizaciji KSZ i druga natjecanja, te ostala koja organizira HKS u svojoj domeni (pomocni suci), odlucuje o dodjeli odlicja, bira i osniva stalne ili privremene komisije, donosi stegovna pravila na prijedlog Stegovne komisije, donosi sve druge akte kojima se utvrduju odredeni odnosi unutar UZKS, raspravlja sva pitanja od znacenja za svekoliki probitak UZKS i o njima donosi odluke, zakljucke ili naputke drugim organima kada odludivanje o tim pitanjima spada u njihov djelokrug.

10 Clanak 26. Izvrsni odbor UZKS, pored predsjednika i tajnika, koji su po svojem polozaju clanovi Izvrsnog odbora, ima jos pet clanova. Predsjednik i tajnik predlazu skupstini clanove za izbor. f Clanak 27. Izvrsni odbor radi na sjednicama. Izvrgni odbor odlusuje vecinom glasova ukupnog broja clanova, javnim glasovanjem, a o pojedinim pitanjima moie se glasovati i tajno. Sjednice Izvrsnog odbora saziva i njima rukovodi predsjednik UZKS, koji je po funkciji i predsjednik Izvrsnog odbora. Clanak 28. Za svoj rad Izvrsni odbor odgovara Skupstini. Izvrsni odbor ili njegove pojedine clanove moze opozvati Skupgtina ako utvrdi da rade nezakonito, suprotno ovome Statutu ili na stetu UZKS. Clanak 29. Izvrsni odbor UZKS bira Skupstina na vrijeme od cetiri (4) godine. Izbor i opoziv clanova Izvrsnog odbora, nadin rada i odlucivanja poblize se ureduju poslovnikom Izvrsnog odbora ili poslovnikom Skupstine. 3. ODBOR ZA NADZOR Clanak 30. Nadzor i skrb o zakonitosti rada i poslovanja UZKS obavlja Odbor za nadzor. Odbor za nadzor ima tri clana. Clanovi Odbora za nadzor biraju predsjednika medu sobom. Clanak 31. Clanove Odbora za nadzor bira Skupstina na vrijeme od cetiri (4) godine. Clanovi Odbora za nadzor ne mogu istodobno biti clanovi Izvrsnog odbora. Odluke se donose vecinom glasova clanova Odbora za nadzor. Clanak 32. Odbor za nadzor u svom djelokrugu osobito: - prati i nadzire ostvarivanje poslovne politike, fmancijskog poslovanja i koristenja sredstava, - nadzire sve druge poslove i odluke u svezi s raspolaganjem imovinom UZKS, - predlaze nacin sprjedavanja i otklanjanja nepravilnosti i nezakonitosti u radu i poslovanju.

11 Clanak 33. Odbor za nadzor je za svoj rad odgovoran Skupstini. 0 svojim utvrdenjima Odbor za nadzor izvjescuje Skupstinu, organe ili tijela na koja se ona odnose. Ako se utvrdene nepravilnosti ili nezakonitosti ne otklone, Odbor za nadzor duzan je o njima izvijestiti upravne i druge organe nadzora i kontrole. Clanak 34. Organi i tijela, djelatnici i clanovi UZKS duzni su Odboru za nadzor pruziti sve trazene podatke i omoguciti uvid u dokumentaciju, te ostvariti uvjete za rad. 4. STEGOVNI SUD Clanak 35. Clanovi UZKS stegovno odgovaraju za povredu svojih clanskih duznosti utvrdenih Statutom i Stegovnim pravilnikom. Stegovni postupak provodi Stegovni sud, sastavljen od tri clana koji biraju predsjednika medu sobom. Stegovni sud bira Skupstina na mandat od cetiri (4) godine. U stegovnom postupku mogu se izreci slijedece stegovne mjere: - opomena - zabrana obavljanja duznosti pomocnog suca, suca ili opunomocenika u odredenom vremenskom periodu - iskljucenje iz UZKS. Odluke se donose vecinom glasova clanova Stegovnog suda. Clanak 36. I Protiv odluke Stegovnog suda moze se u roku od 15 dana, racunajuci od dana dostave odluke, podnijeti zalba Skupstini. Skupstina je duzna rijesiti zalbu u roku od 30 dana, od dana dostave zalbe. VII. PREDSJEDNIK ITAJNIK UZKS 1. PREDSJEDNIK Clanak 37. Predsjednika UZKS bira Skupstina na vrijeme od cetiri (4) godine. PredsjednikUZKS: predstavlja i zastupa UZKS, priprema, saziva i rukovodi zasjedanjima Skupstine i Izvrsnog odbora, 1 potpisuje opce i pojedinacne akte koje donose Skupstina i Izvrsni odbor, skrbi o izvrsenju odluka skupstine i Izvrsnog odbora, 10

12 je po funkciji clan Sabora UHKS, obavlja i druge poslove koje mu povjere Skupstina, odnosno Izvrsni odbor. Clanak 38. Predsjednik je za svoj rad odgovoran Skupstini i Izvrsnom odboru. U slucaju odsutnosti ili sprijecenosti predsjednika u obavljanju njegovih poslova, mijena ga tajnik. 2. TAJNIK Tajnik UZKS u svom djelokrugu: zastupa UZKS, Clanak 39. skrbi i odgovoran je za zakonitost rada UZKS, skrbi za provodenje odluka skupstine i Izvrsnog odbora, organizira i koordinira rad stalnih i privremenih komisija Skupstine i Izvrsnog odbora, Zakljucuje ugovore i obavlja druge pravne poslove u svezi s poslovanjem UZKS u okvirima poslovne politike, financijskog plana i odluka Skupstine i Izvrsnog odbora. je predstavnik UZKS u Saboru UHKS, skrbi za javnost rada UZKS, koordinira i vodi poslove tehnicke organizacije i seminara, skolovanja i podizanja nivoa fizicke spreme, obavlja i druge poslove utvrdene ovim Statutom drugim aktima, odlukama skupstine i Izvrsnog odbora Tajnik UZKS vodi Registar clanova. Clanak 40. Tajnika imenuje skupstina na vrijeme od cetiri (4) godine. Tajnik ima pravo i obvezu sudjelovati u radu svih organa UZKS. VIII. KOMISIJE I DRUGA TIJELA UZKS Clanak 41. Skupstina, odnosno Izvrsni odbor UZKS mogu osnivati stalne i privremene komisije i druga tijela. Stalne komisije IzvrSnog odbora UZKS su: - Strucna komisija, - Komisija za delegiranje. Odlukom o osnivanju komisije utvrduje se njezin sastav, djelokrug i nacin rada.

13 Clanak 42. Privremena radna tijela, ekipe ili skupine, osnivaju se radi razmatranja pojedinih pitanja u svezi s djelatnoscu UZKS. IX. IMOVINAIPOSLOVANJE UZKS Clanak 43. Sredstva za rad UZKS su nepokretne i pokretne stvari, prava i novcana sredstva stecena na osnovi zakona ili u skladu s zakonom. Clanak 44. Radi ostvarivanja svqje djelatnosti i ciljeva udruzivanja, te izvrsavanja svojih obveza, UZKS moze stjecati prihode od clanarine, darova, sponzorstva, igara na srecu u skladu s posebnim zakonom, dotacije iz proracuna Grada Zagreba, odnosno naknada za ostvarivanje javnih potreba u sportu iz istog izvora i drugih propisima dozvoljenih izvora. X. JAVNOST RADA UZKS Rad UZKS jejavan. Javnost rada UZKS se ostvaruje: Clanak pravodobnim izvjestavanjem 61anstva o radu UZKS i znacajnim dogadanjima, pisanim izvjescima, na posebnim skupovima ili na drugi prikladni na6in, - javnost se o radu UZKS, poglavito o dostignucima clanstva obavjestava putem sredstava javnog priopdavanja. Clanstvo se izvjescuje o radu UZKS i posebnim glasilom koje izdaje Izvrsni odbor tromjesecno jednom. XL STATUTI DRUGI OPCIAKTI Clanak 46. Statut je temeljni pravni akt UZKS i s njegovim odredbama moraju biti u skladu svi drugi akti. Nacrt Statuta, izmjene ili dopune priprema Izvrsni odbor i na prikladan nacin s nacrtom upoznaje clanove UZKS. U roku od 15 dana, nakon rasprave o nacrtu medu clanstvom Izvrsni odbor utvrduje prijedlog Statuta i upucuje ga SkupStini na donosenje. Izvrsni odbor donosi opce akte kojima se ureduje stegovna odgovornost, prirucnik o ponasanju, pravima i obvezama clanova, te pravilnik o rangiranju i napredovanju. 12

14 XIII. PRESTANAK RADA UZKS Clanak 47. UZKS prestaje s radom u slucajevima utvrdenim zakonom. U slucaju prestanka rada temeljem odluke Skupstine, ista donosi odluku o prestanku rada UZKS dvotrecinskom vecinom glasova od ukupnog broja clanova SkupStine. Clanak 48. v U slucaju prestanka rada UZKS, imovina ce pripasti UDRUZI KOSARKASKIH SUDACA ZAGREBACKE ZUPANIJE. XIV. ZAVRSNE ODREDBE Clanak 49. Statut UZKS donosi Skupstina vecinom glasova ukupnog broja clanova Skupstine nakon provedene rasprave i stupa na snagu danom donosenja. Clanak 50. Tumacenje odredaba ovog Statuta daje Skupstina UZKS. Tumacenje drugih akata daje Izvrsni odbor UZKS. Clanak 51. Ovaj Statut stupa na snagu danom upisa u registar udruga pri Gradskom uredu za opcu upravu Grada Zagreba. UZagrebu, Predsjednik Skupstine Udruge zagrebackih kosarkaskih sudaca EduardJCa^taglia

15 REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA OPCU UPRAVU Ovjerava se da je ovaj Statut u skladu sa Zakonom o udrugama temeljem rjesenja ovog Gradskog ureda KLASA: UP/ /06-02/125; URBROJ: / od 5. travnja P% PROCEJ-NIKA NAiELNICAX^DJELA

Na temelju članka 11. Zakona o udrugama ( Narodne novine, br. 88/01 i 11/02 ) i članka 14. stavka 3. i članak 96. stavak 2. Zakona o športu ( Narodne

Na temelju članka 11. Zakona o udrugama ( Narodne novine, br. 88/01 i 11/02 ) i članka 14. stavka 3. i članak 96. stavak 2. Zakona o športu ( Narodne Na temelju članka 11. Zakona o udrugama ( Narodne novine, br. 88/01 i 11/02 ) i članka 14. stavka 3. i članak 96. stavak 2. Zakona o športu ( Narodne novine, br. 71/06 ), Skupština Atletskog sportskog

Више

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (NN 74/14), Skupština udruge ICARUS HRVATSKA na sjednici održanoj dana 17. kolovoza donijela je S T A T

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (NN 74/14), Skupština udruge ICARUS HRVATSKA na sjednici održanoj dana 17. kolovoza donijela je S T A T Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (NN 74/14), Skupština udruge ICARUS HRVATSKA na sjednici održanoj dana 17. kolovoza 2016. donijela je S T A T U T ICARUS HRVATSKA I. OPĆE ODREDBE Članak 1. Ovim

Више

Microsoft Word statut srpske manjine.doc

Microsoft Word statut srpske manjine.doc Temeljem članka 27. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina ( Narodne novine br. 155/02.) Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Osijeka na sjednici održanoj 23. prosinca 2003. godine, donijelo je

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 Na temelju članka 12. stavka 1. podstavka 15. Statuta Hrvatske komore inženjera strojarstva

Више

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine br. 74/14), skupština udruge AIKI EN udruga za promicanje skladnog življenja održana

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine br. 74/14), skupština udruge AIKI EN udruga za promicanje skladnog življenja održana Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine br. 74/14), skupština udruge AIKI EN udruga za promicanje skladnog življenja održana 04.03.2017. godine u Zagrebu donijela je STATUT AIKI EN udruge

Више

Microsoft Word - HKS Poslovnik o radu Skupštine HKS-a.doc

Microsoft Word - HKS Poslovnik o radu Skupštine HKS-a.doc Poslovnik o radu Skupštine Hrvatskog konjičkog saveza Temeljem Članka 27, Stavak 14, Statuta Hrvatskog konjičkog saveza, usvojenog na Skupštini Hrvatskog konjičkog saveza održanoj 17.11.2007., na svojoj

Више

Microsoft Word - Statut AMA-MEFS.doc

Microsoft Word - Statut AMA-MEFS.doc AMA MEFS UDRUGA BIVŠIH STUDENATA I PRIJATELJA METALURŠKOG FAKULTETA U SISKU STATUT UDRUGE BIVŠIH STUDENATA I PRIJATELJA METALURŠKOG FAKULTETA U SISKU Sisak, 24. rujan 2015. Na temelju članka 13. Zakona

Више

Srpska narodna чitaonica i kњiжnica u Vrepcu & Statut Druшtva Na temeљu чlanka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine broj 74/14) Skupшtina Druшtva Srp

Srpska narodna чitaonica i kњiжnica u Vrepcu & Statut Druшtva Na temeљu чlanka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine broj 74/14) Skupшtina Druшtva Srp Na temeљu чlanka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine broj 74/14) Skupшtina Druшtva Srpska narodna чitaonica i kњжnica u Vrepcu odrжana dana 18. 3. 2017. u Druшtvenom domu Nikola Dragosavac - Vrebac donijela

Више

N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u

N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u daljem tekstu Savez) je organizovan kao dobrovoljna

Више

S T A T U T Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela SPID Zagreb,

S T A T U T Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela SPID Zagreb, S T A T U T Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela SPID Zagreb, 23. 04. 2015. 1 Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine Republike Hrvatske, broj 74/2014.) Skupština Saveza scenarista

Више

Napomena: Statut može biti napisan i na ćirilici i na latinici, ali naziv udruženja mora biti na ćirilici

Napomena: Statut može biti napisan i na ćirilici i na latinici, ali naziv udruženja mora biti na ćirilici U skladu sa odredbama čl. 78. i 12. Zakona o udruženjima (»Službeni list RS«, br.51/09), na skupštini udruženja održanoj dana 6.04.2011. u prostorijama Agencije za saradnju sa nevladinim organizacijama

Више

Microsoft Word - Statut HDE2verzija. procisc tekst nakon 2. izmjene doc.doc

Microsoft Word - Statut HDE2verzija. procisc tekst nakon 2. izmjene doc.doc Temeljem članka 10. i 11. Zakona o udrugama (N.N. br. 88/01) na Osnivačkoj skupštini Hrvatskog društva ekonomista, održanoj dana 14. veljače 2002. godine, u Zagrebu, donijet je Statut Hrvatskog društva

Више

Creative Dept

Creative Dept STATUT STUDENTSKOG ZBORA EDWARD BERNAYS VISOKE ŠKOLE ZA KOMUNIKACIJSKI MENADŽMENT Zagreb, 26. studenoga 2015. Na temelju odredbe čl. 7. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (NN

Више

Na temelju članka 11

Na temelju članka 11 Na temelju članka 13. i 18. Zakona o udrugama (Narodne novine broj 74/2014), Skupština Udruge Lokalna akcijska grupa VINODOL, na sjednici održanoj dana 27.04.2015. godine, donijela je STATUT LOKALNE AKCIJSKE

Више

ZAGREBAČKI GIMNASTIČKI SAVEZ

ZAGREBAČKI GIMNASTIČKI SAVEZ S T A T U T ZAGREBAČKOG HOKEJSKOG SAVEZA Zagreb, 18.prosinac 2014.godine Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/14) i članka 46. Zakona o sportu ( Narodne novine broj 71/06, 150/08,

Више

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje HRVATSKI SABOR 2020 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE Proglašavam Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje, kojega je

Више

Hrvatski radioamaterski savez Zagreb, Dalmatinska 12 Ur. broj 209/018 Zagrebu 4. rujna Na temelju članka 40. Statuta Hrvatskog radioamater

Hrvatski radioamaterski savez Zagreb, Dalmatinska 12 Ur. broj 209/018 Zagrebu 4. rujna Na temelju članka 40. Statuta Hrvatskog radioamater Hrvatski radioamaterski savez 10000 Zagreb, Dalmatinska 12 Ur. broj 209/018 Zagrebu 4. rujna 2018. Na temelju članka 40. Statuta Hrvatskog radioamaterskog Saveza (u daljnjem tekstu: Savez) Izvršni odbor

Више

УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум: године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра године

УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум: године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра године УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум:18.09.2015. године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра 2015. године У складу са одредбама члана 78. и 12. Закона о удружењима

Више

ZAHTJEV

ZAHTJEV Pročišćeni tekst Statuta Hrvatske unije tenisača obuhvaća Statut Hrvatske unije tenisača od 27. rujna 2017. godine i Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Hrvatske unije tenisača od 09. lipnja 2018. Godine.

Више

Na temelju članka 11

Na temelju članka 11 Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ("Narodne novine" broj 74/14) Skupština Jadranske sekcije Instituta za izgaranje, održana 28. rujna 2015. godine u Dubrovniku, donijela je STATUT JADRANSKE SEKCIJE

Више

Statut HJS_2015

Statut HJS_2015 S T A T U T HRVATSKOG JUDO SAVEZA Zagreb, 29. ožujka 2015. 1 Temeljem članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine 74/14) i članka 47. stavak 6. Zakona o sportu (Narodne novine 71/06, 150/08, 124/10, 124/11,

Више

ZAHTJEV

ZAHTJEV Na temelju ĉlanka 11. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 88/01) i ĉlanka 14. Zakona o sportu ( Narodne novine broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/11 i 86/12), Osnivaĉka skupština HRVATSKE UNIJE TENISAĈA,

Више

Microsoft Word - Statut UZR DZ Su 2017.

Microsoft Word - Statut UZR DZ Su 2017. У складу са одредбама чл. 10, 11. и 12. Закона о удружењима (»Службени лист РС«, бр.51/09), на оснивачкој скупштини одржаној 01.09.2009. године, а на редовној скупштини одржаној 10.11.2017. усвојен је

Више

Microsoft Word - STATUT _final[1] kopija.doc

Microsoft Word - STATUT _final[1] kopija.doc Na temelju članka 13. i 18. Zakona o udrugama (NN broj 74/14.), Skupština Hrvatskog saveza udruga ekoloških proizvođača na sjednici održanoj 12. prosinca 2015. godine u Zagrebu donijela je ovaj STATUT

Више

Na temelju članka 11. Zakona o udrugama (Narodne novine br. 88/2001), članka 14. Zakona o sportu (Narodne novine br. 71/2006) i članaka 3. i 9. Zakona

Na temelju članka 11. Zakona o udrugama (Narodne novine br. 88/2001), članka 14. Zakona o sportu (Narodne novine br. 71/2006) i članaka 3. i 9. Zakona Na temelju članka 11. Zakona o udrugama (Narodne novine br. 88/2001), članka 14. Zakona o sportu (Narodne novine br. 71/2006) i članaka 3. i 9. Zakona o tehničkoj kulturi (Narodne novine br.76/1993) osnivačka

Више

10.12.2016. Na temelju članka 13., 18. i 55. stavak 1 Zakona o udrugama (Narodne novine broj 74/14) i članka 127. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine broj 41/14), te članka 19. Statuta od 21. siječnja

Више

Nacrt 27/06/2019 Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/14, 70/17), Skupština Udruge Bregovita Hrvatska na sjednici održanoj

Nacrt 27/06/2019 Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/14, 70/17), Skupština Udruge Bregovita Hrvatska na sjednici održanoj Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/14, 70/17), Skupština Udruge Bregovita Hrvatska na sjednici održanoj 9. srpnja 2019. godine u Zagrebu, Rooseveltov trg 2, donijela je STATUT

Више

Microsoft Word - HILS statut 2015

Microsoft Word - HILS statut 2015 Smatrajući da je društveni razvoj poželjan kao i gospodarski efikasan, politički demokratičan i ekološki održiv; Smatrajući da društveni razvoj treba biti organiziran "odozgo", ali i "odozdo"; Smatrajući

Више

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj 05.07.2008. godine, usvojila POSLOVNIK O RADU Skupštine Udruženja

Више

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (NN74/14) i članka 16. Statuta Ekološke udruge Krka Knin od 05. studenoga godine, Skupština Ekološke udr

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (NN74/14) i članka 16. Statuta Ekološke udruge Krka Knin od 05. studenoga godine, Skupština Ekološke udr Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (NN74/14) i članka 16. Statuta Ekološke udruge Krka Knin od 05. studenoga 2004. godine, Skupština Ekološke udruge Krka Knin, na sjednici održanoj 09. ožujka 2015.

Више

Na temelju članka 13. Zakon o udrugama ( Narodne novine broj:74/14 i 70/17) Skupština Udruge diplomiranih studenata Alumni kluba Veleučilišta Nikola T

Na temelju članka 13. Zakon o udrugama ( Narodne novine broj:74/14 i 70/17) Skupština Udruge diplomiranih studenata Alumni kluba Veleučilišta Nikola T Na temelju članka 13. Zakon o udrugama ( Narodne novine broj:74/14 i 70/17) Skupština Udruge diplomiranih studenata Alumni kluba Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću na sjednici održanoj 23. studenog 2018.

Више

STATUT

STATUT Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine, br. 74/14) i u skladu sa člankom 24. Statuta Udruge za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta od 7. lipnja 2013. godine,

Више

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O POLJOPRIVREDNOJ SAVJETODAVNOJ SLUŽBI Proglašavam Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi,

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3)

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3) Na temelju članaka 29. i 174. Statuta Osnovne škole Vjenceslava Novaka, Školski odbor Osnovne škole Vjenceslava Novaka na sjednici održanoj 16. ožujka 2017. donio je POSLOVNIK O RADU Vijeća roditelja I.

Више

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji Na temelju odredbi članka 30. Statuta Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru, Izvršni odbor Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru (u nastavku teksta: HSSRM) dana 17. svibnja 2018. godine odluka

Више

HTSV HRVATSKI TENISKI SAVEZ VETERANA-STATUT

HTSV HRVATSKI TENISKI SAVEZ VETERANA-STATUT S T A T U T HRVATSKOG TENISKOG SAVEZA VETERANA Zagreb, 26. kolovoz 2015. godina Na temelju članka 55. st. 1. Zakona o udrugama (Narodne novine, broj 74/14), Zakona o sportu (NN 71/06, 150/08,124/10, 124/11,

Више

У складу са одредбама чл

У складу са одредбама чл У складу са одредбама чл. 11. и 12. Закона о удружењима (»Службени лист РС«, бр. 51/09), на оснивачкој скупштини одржаној дана 15.05.2018. у Новом Саду усвојен је: СТАТУТ Удружења «Национална асоцијација

Више

MUZEJ GRADA RIJEKE

MUZEJ GRADA RIJEKE Na temelju članka 54. Zakona o ustanovama ("Narodne novine" broj 76/93, 29/97, 47/99 i 35/08), članka 25. Zakona o muzejima ("Narodne novine" broj 110/15) i članka 43. Statuta Muzeja moderne i suvremene

Више

Na temelju članaka 5. i 6. Zakona o tehničkoj kulturi (Narodne novine, broj 76/1993.), te članaka 13 i 18. Zakona o udrugama (Narodne novine, broj 74/

Na temelju članaka 5. i 6. Zakona o tehničkoj kulturi (Narodne novine, broj 76/1993.), te članaka 13 i 18. Zakona o udrugama (Narodne novine, broj 74/ Na temelju članaka 5. i 6. Zakona o tehničkoj kulturi (Narodne novine, broj 76/1993.), te članaka 13 i 18. Zakona o udrugama (Narodne novine, broj 74/2014.) Redovna skupština Radio kluba Zagreb na sjednici

Више

Na temelju odredbe članka 12.i 15. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma («Narodne novine», broj 152/08.) Skupština Turistič

Na temelju odredbe članka 12.i 15. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma («Narodne novine», broj 152/08.) Skupština Turistič Na temelju odredbe članka 12.i 15. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma («Narodne novine», broj 152/08.) Skupština Turističke zajednice općine Lopar, uz prethodnu suglasnost

Више

S T A T U T

S T A T U T S T A T U T HRVATSKOG SPORTSKOG PLESNOG SAVEZA U Zagrebu 22. prosinca 2018. godine. SADRŽAJ I. TEMELJNE ODREDBE... 1 II. CILJEVI I DJELATNOSTI... 3 III. ČLANSTVO... 5 IV. USTROJSTVO I TIJELA... 8 1. SKUPŠTINA

Више

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/62 21 433; fax: 01/6252-515 OIB: 28129388615 IBAN: HR4923900011100025937 e-mail: czoo.vg@gmail.com web: www.centar-odgojiobrazovanje-velikagorica.skole.hr

Више

Hrvatska narodna stranka

Hrvatska narodna stranka SKUPŠTINA KULTURNO UMJETNIČKOG DRUŠTVA BELEC Kulturno umjetničko društvo Belec Belec 6a HR-49254 Belec www.kud-belec.hr www.facebook.com/kudbelec info@kud-belec.hr Temeljem odredbi članka 23. Statuta KUD-a

Више

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine" broj 74/2014 ) Skupština UDRUGA ROMA KORAK PO KORAK održana dana godine u Kopriv

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/2014 ) Skupština UDRUGA ROMA KORAK PO KORAK održana dana godine u Kopriv Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine" broj 74/2014 ) Skupština UDRUGA ROMA KORAK PO KORAK održana dana 07.08.2015. godine u Koprivnici donijela je STATUT UDRUGE ROMA KORAK PO KORAK

Више

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/2014), Skupština udruge jedriličarskog Udruga Maestral iz Rovinja-Rovigno na sjednici

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/2014), Skupština udruge jedriličarskog Udruga Maestral iz Rovinja-Rovigno na sjednici Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/2014), Skupština udruge jedriličarskog Udruga Maestral iz Rovinja-Rovigno na sjednici održanoj 23.09.2015., u prostorijama jedriličarskog

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BR

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BR REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BRODA Slavonski Brod, studeni 2011. S A D R Ž A J stranica

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај 2017. године Сенат Универзитета у Крагујевцу, на основу члана 55. Закона о високом

Више

ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривре

ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривре ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, 01.10.2015. године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривредно-прехрамбене школе у Прокупљу Члан 1 Овим Пословником

Више

Statut "REGIONALNOG KLUBA IPA Zabok" (N

Statut REGIONALNOG KLUBA IPA Zabok (N REGIONALNI KLUB "IPA HRVATSKO ZAGORJE S T A T U T OŽUJAK, 2016. 1/23 Temeljem članka 13. i članka 55. Zakona o udrugama («Narodne novine» broj 74/14.) Skupština Regionalnog kluba IPA Hrvatsko zagorje,

Више

Na temelju članka 11

Na temelju članka 11 Na temelju članka 13. stavka 2. Zakona o udrugama ("Narodne novine'' 74/14), na temelju članka 21. stavka 1. pročišćenog teksta Statuta Hrvatskoga matematičkog društva iz 2012. godine i na prijedlog Izvršnog

Више

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фондације Доцент др Милена Далмација овереним пред Основним

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu Skupstine UOKPL

Microsoft Word - Poslovnik o radu Skupstine UOKPL На основу одредаба члана 30. Статута Удружења одбојкашких клубова првих лига, Скупштина УОКПЛ на седници, одржаној 08. септембра 2012. године, донела је П О С Л О В Н И К О РАДУ СКУПШТИНЕ УДРУЖЕЊА ОДБОЈКАШКИХ

Више

(Microsoft Word - PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVA\310KOG SAVEZA_ doc)

(Microsoft Word - PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVA\310KOG SAVEZA_ doc) HRVATSKI PLIVAČKI SAVEZ PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVAČKOG SAVEZA 06. lipnja 2009 PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA I. TEMELJNE ODREDBE Članak 1. Državna plivačka reprezentacija Hrvatske po sadržaju

Више

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine broj 74/14), a u skladu s odredbom članka 47. stavak 6. Zakona o sportu (Narodne novine broj 7

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine broj 74/14), a u skladu s odredbom članka 47. stavak 6. Zakona o sportu (Narodne novine broj 7 Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine broj 74/14), a u skladu s odredbom članka 47. stavak 6. Zakona o sportu (Narodne novine broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/11, 86/12, 94/13), Skupština

Више

HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a

HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, 12.09.2015. Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a sukladno odredbama Zakona o sportu i Etičkom kodeksu

Више

Temeljem članka 11

Temeljem članka 11 STATUT Verzija 3.1. Zagreb, veljača 2019. Sadržaj OSNOVNE ODREDBE... 3 CILJEVI, PODRUČJA DJELOVANJA, DJELATNOSTI I GOSPODARSKE DJELATNOSTI UDRUGE... 4 Ciljevi udruge... 4 Djelatnosti kojima se ostvaruju

Више

REPUBLIKA HRVATSKA, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv

REPUBLIKA HRVATSKA, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv REPUBLIKA HRVATSKA, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 2, Zagreb, OIB: 64434885131, zastupana po ministru rada i mirovinskoga sustava, prof. dr. sc. Mirandu Mrsiću, dr. med., temeljem Odluke Vlade

Више

Na temelju članka 75

Na temelju članka 75 Na temelju članka 75. Zakona o obrtu ( Narodne novine br. 143/13), članka 68. Statuta Hrvatske obrtničke komore (NN 106/2014,84/2016) i članka 20. Statuta Obrtničke komore Zagreb, Skupština Obrtničke komore

Више

BOSNA I HERCEGOVINA

BOSNA I HERCEGOVINA BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE KANTON SARAJEVO OPĆINA CENTAR JU OŠ «SILVIJE STRAHIMIR KRANJČEVIĆ», SARAJEVO POSLOVNIK O RADU KOMISIJE ZA EVIDENTIRANJE ZAPOSLENIKA ZA ČIJIM RADOM JE

Више

Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Dr

Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Dr Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Društvo), upućuje dioničarima POZIV ZA GLAVNU SKUPŠTINU

Више

Microsoft Word - statut srpski - predat u IAA

Microsoft Word - statut srpski - predat u IAA Удружење актуара Србије ул. Булевар деспота Стефана 68(бившa Улица 29. Новембра), 11 000 Београд Статут Удружења актуара Србије (Пречишћен текст) Београд, 2005 Према одредбама чланова 21. и 30. Закона

Више

ЗАЈЕДНИЦА ЗА УПРАВЉАЊЕ ЗГРАДОМ

ЗАЈЕДНИЦА ЗА УПРАВЉАЊЕ  ЗГРАДОМ ЗАЈЕДНИЦА ЕТАЖНИХ ВЛАСНИКА БАЊА ЛУКА Улица ------------------------- бр.---- Број:------------ Дана:----------- С П И С А К чланова заједнице етажних власника, -------------------------------бр..., Бања

Више

Na temelju Zakona o političkim strankama (Narodne novine br. 76/93, 111/96, 164/98, 36/01 i 28/06) i Zakona o financiranju političkim aktivnosti i izb

Na temelju Zakona o političkim strankama (Narodne novine br. 76/93, 111/96, 164/98, 36/01 i 28/06) i Zakona o financiranju političkim aktivnosti i izb Na temelju Zakona o političkim strankama (Narodne novine br. 76/93, 111/96, 164/98, 36/01 i 28/06) i Zakona o financiranju političkim aktivnosti i izborne promidžbe (Narodne novine br. 24/11, 61/11, 27/13

Више

Na temelju članka 5

Na temelju članka 5 Temeljem Članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine, br. 74/14), Članka 10. i 14. Zakona o športu (Narodne novine, br. 71/06, 150/08, 124/10, 124/11, 86/12, 94/13.) i Članka 5. Zakona o tehničkoj kulturi

Више

Microsoft Word - statut_tsrs.doc

Microsoft Word - statut_tsrs.doc ТЕНИСКИ САВЕЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ С Т А Т У Т ТЕНИСКОГ САВЕЗА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПРЕЧИШЋЕНИ ТЕКСТ Бања Лука, март 2011.год. САГЛАСНО СТАТУТУ ТЕНИСКОГ САВЕЗА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ОДЛУЦИ О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА

Више

HRVATSKI SABOR Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O TURISTIČKIM ZAJEDNICAMA I PROMICANJU HRVATSKOG T

HRVATSKI SABOR Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O TURISTIČKIM ZAJEDNICAMA I PROMICANJU HRVATSKOG T HRVATSKI SABOR Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O TURISTIČKIM ZAJEDNICAMA I PROMICANJU HRVATSKOG TURIZMA 4142 Proglašavam Zakon o turističkim zajednicama

Више

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act EU-projekt: Podrška Pravosudnoj akademiji: Razvoj sustava obuke za buduće suce i državne odvjetnike EU-project: Support to the Judicial Academy: Developing a training system for future judges and prosecutors

Више

Microsoft Word - DaNS Statut [treba lektorisati].docx

Microsoft Word - DaNS Statut [treba lektorisati].docx 1 Нови Сад, 14 april 2011 године. 2 САДРЖАЈ: I. ОПШТЕ ОДРЕДБЕ II. ЦИЉЕВИ, ЗАДАЦИ И ДЕЛАТНОСТИ III. ЧЛАНСТВО И ПРОФЕСИОНАЛНА ОДГОВОРНОСТ IV. ЧЛАНСТВО У ДРУГИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА V. ОРГАНИЗАЦИЈА И ОРГАНИ ДРУШТВА

Више

Na osnovu člana 59 i 76 Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju (Objavljen u "Sl. listu RCG", br. 64 od 28. novembra 2002, 31/05, 49/07, "Sl. listu C

Na osnovu člana 59 i 76 Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju (Objavljen u Sl. listu RCG, br. 64 od 28. novembra 2002, 31/05, 49/07, Sl. listu C Na osnovu člana 59 i 76 Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju (Objavljen u "Sl. listu RCG", br. 64 od 28. novembra 2002, 31/05, 49/07, "Sl. listu Crne Gore", br. 4 od 17. januara 2008, 21/09, 45/10,

Више

Microsoft Word - 3._Pravilnik_o_sufinanciranju_programa_za_perspektivne_sportase .docx

Microsoft Word - 3._Pravilnik_o_sufinanciranju_programa_za_perspektivne_sportase .docx Na temelju odredbe članka 13. i 14. Statuta Samoborskog športskog saveza Izvršni odbor Samoborskog športskog saveza, na sjednici održanoj 20. lipnja 2016. godine donio je PRAVILNIK O SUFINANCIRANJU PROGRAMA

Више

Microsoft Word - Novi Statut docx

Microsoft Word - Novi Statut docx Temeljem čl. 13; 18. te 55. stavak 1. Zakona o udrugama (N.N. 74/14), i članka 20. Statuta Udruge za mlade Agora od 24. studenog 2013; Udruga za mlade Agora na sjednici redovne godišnje skupštine održane

Више

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 Основне одредбе Члан 1 Овим Пословником о раду се уређују: делатност, избор, рад, управљање и организација Студентског парламента

Више

Zagreb, Nikole Tesle 1 Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine 74/14) i članka 27. Statuta Hrvatske udruge za mirenje - pročišćeni tek

Zagreb, Nikole Tesle 1 Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine 74/14) i članka 27. Statuta Hrvatske udruge za mirenje - pročišćeni tek Zagreb, Nikole Tesle 1 Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine 74/14) i članka 27. Statuta Hrvatske udruge za mirenje - pročišćeni tekst, od 29. studenog 2010. na redovitoj Skupštini Hrvatske

Више

HRVATSKI SABOR Klasa: /09-01/03 Urbroj: Zagreb, 24. kolovoza ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA PREDSJEDNICAMA I PREDS

HRVATSKI SABOR Klasa: /09-01/03 Urbroj: Zagreb, 24. kolovoza ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA PREDSJEDNICAMA I PREDS HRVATSKI SABOR Klasa: 022-03/09-01/03 Urbroj: 65-08-02 Zagreb, 24. kolovoza 2009. ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA PREDSJEDNICAMA I PREDSJEDNICIMA RADNIH TIJELA Na temelju članaka 137. i 153.

Више

ИНЖЕЊЕРСКА КОМОРА СРБИЈЕ

ИНЖЕЊЕРСКА  КОМОРА  СРБИЈЕ Н А Ц Р Т ИНЖЕЊЕРСКА КОМОРА СРБИЈЕ С Т А Т У Т ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ Београд, 21.11.2018. године С Т А Т У Т ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ I. ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим Статутом ближе се уређују послови,

Више

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama, ( Narodne novine broj 74/14), i članka 46. Zakona o sportu, ( Narodne novine broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama, ( Narodne novine broj 74/14), i članka 46. Zakona o sportu, ( Narodne novine broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/ Na temelju članka 13. Zakona o udrugama, ( Narodne novine broj 74/14), i članka 46. Zakona o sportu, ( Narodne novine broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/11, 86/12, 94/13, 137/13, 85/15 i 19/16), kao i članka

Више

SRVKS - SUSTAV RADIO VEZA U KRIZNIM SITUACIJAMA RCSCS RADIO COMMUNICATION SYSTEMS IN CRISIS SITUATIONS Adresa: Strojarska cesta 6, Zagreb, Hrava

SRVKS - SUSTAV RADIO VEZA U KRIZNIM SITUACIJAMA RCSCS RADIO COMMUNICATION SYSTEMS IN CRISIS SITUATIONS Adresa: Strojarska cesta 6, Zagreb, Hrava Na temelju članka 13. i 55. Zakona u udrugama ( Narodne novine, broj 74/14 i 70/17), članka 5. i 6. Zakona o tehničkoj kulturi ( Narodne novine, broj 76/93, 11/99 i 38/09) osnivačka Skupština Sustava radio

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: /19-01/1 URBROJ: 2176/ Sisak, 29. svibnja 2019.

REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: /19-01/1 URBROJ: 2176/ Sisak, 29. svibnja 2019. REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: 602-12/19-01/1 URBROJ: 2176/05-02-19-1 Sisak, 29. svibnja 2019. GRADSKO VIJEĆE GRADA SISKA Predmet: Materijal za sjednicu

Више

Microsoft Word - STATUT _nakon izmjene 2012_.docx

Microsoft Word - STATUT _nakon izmjene 2012_.docx S T A T U T UDRUŽENJA INŽENJERA SAOBRAĆAJA I KOMUNIKACIJA U BOSNI I HERCEGOVINI Sarajevo, februar 2012. Na osnovu člana 9, 10 i 12. Zakona o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine (Službeni Glasnik

Више

Članak 7. (1) Pečat je okruglog oblika, promjera 36 mm. Uzduž ruba pečata ispisan je naziv Udruge na hrvatskom i na engleskom po dva puta te se u sred

Članak 7. (1) Pečat je okruglog oblika, promjera 36 mm. Uzduž ruba pečata ispisan je naziv Udruge na hrvatskom i na engleskom po dva puta te se u sred Članak 7. (1) Pečat je okruglog oblika, promjera 36 mm. Uzduž ruba pečata ispisan je naziv Udruge na hrvatskom i na engleskom po dva puta te se u sredini nalazi natpis BIOM. V. PODRUČJE DJELOVANJE UDRUGE

Више

На основу одредаба чл. 43 и 47. Статута Скијашког савеза Србије, Скупштина Скијашког савеза Србије на седници, одржаној дана године, донел

На основу одредаба чл. 43 и 47. Статута Скијашког савеза Србије, Скупштина Скијашког савеза Србије на седници, одржаној дана године, донел На основу одредаба чл. 43 и 47. Статута Скијашког савеза Србије, Скупштина Скијашког савеза Србије на седници, одржаној дана 10.01.2017. године, донела је П О С Л О В Н И К О РАДУ СКУПШТИНЕ СКИЈАШКОГ САВЕЗА

Више

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Служба за послове органа града утврдила је пречишћен текст

Више

U skladu sa odredbama čl

U skladu sa odredbama čl U skladu sa odredbama čl. 578. i 580. Zakona o privrednim društvima ( Sl. glasnik RS br. 36/2011, 99/2011 i 83/2014-dr. zakon) člana 10, 11. i 12. Zakona o udruženjima ( Sl. Glasnik RS br. 51/09), na osnivačkoj

Више

Microsoft Word - Zakon o udrugama i fondacijama

Microsoft Word - Zakon o udrugama i fondacijama Službene novine Federacije BiH, br. 45/02 ZAKON O UDRUGAMA I FONDACIJAMA I - TEMELJNE ODREDBE Članak 1. Ovim zakonom uređuju se uvjeti i postupak za utemeljivanje, unutarnje ustrojstvo, registracija, prestanak

Више

MergedFile

MergedFile Na temelju članka 13. i 55. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/14) i u skladu sa člankom 28. Statuta Lokalne akcijske grupe Moslavina, Skupština Lokalne akcijske grupe Moslavina, na svom redovnom

Више

Microsoft Word - Pravila II prijedlog.doc

Microsoft Word - Pravila II prijedlog.doc PRIJEDLOG HRVATSKI OLIMPIJSKI ODBOR Zagreb, Trg Krešimira Ćosića 11 TOČKA 7.3. Vijeće Broj: 354IOIURP U Zagrebu, 8.12.2016. Na temelju članka 56. Statuta Hrvatskog olimpijskog odbora, Vijeće Hrvatskog

Више

Microsoft Word - Statut EP OZON_2011

Microsoft Word - Statut EP OZON_2011 Ekološki pokret Environmental movement STATUT Januar 2011 Na osnovu člana 11. Zakona o nevladinim organizacijama (Sl. List RCG br. 27/99) Skupština Ekološkog pokreta,,ozon na svojoj sjednici od 29. 01.

Више

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн Број: 510/11 Бања Лука, 26.04.2011. године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научно-наставно вијеће Архитектонско-грађевинског факултета

Више

Na temelju članka 54. Zakona o ustanovama (Narodne novine br. 76/93., 29/97, 47/99 i 35/08) i članka 24. Zakona o knjižnicama (Narodne novine br. 105/

Na temelju članka 54. Zakona o ustanovama (Narodne novine br. 76/93., 29/97, 47/99 i 35/08) i članka 24. Zakona o knjižnicama (Narodne novine br. 105/ Na temelju članka 54. Zakona o ustanovama (Narodne novine br. 76/93., 29/97, 47/99 i 35/08) i članka 24. Zakona o knjižnicama (Narodne novine br. 105/97, 5/98, 104/00 i 69/09), članka 60. Statuta Znanstvene

Више

Na temelju članka 11

Na temelju članka 11 Na temelju članka 13., 18. te 55. st.1 Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/14), te čl. 20 Statuta, CARPE DIEM udruge za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih vještina djece, mladih i odraslih

Више

Microsoft Word - Statut HPD Pliva 2015-novi

Microsoft Word - Statut HPD Pliva 2015-novi S T A T U T HRVATSKOG PLANINARSKOG DRUŠTVA P L I V A ZAGREB donesen na Skupštini 25.veljače 2015. Zagreb, veljača, 2015. 2 Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (NN 74/14) skupština Hrvatskog planinarskog

Више

STATUT

STATUT STATUT NEOVISNOG OPERATORA SUSTAVA U BOSNI I HERCEGOVINI SADRŽAJ I. OPĆE ODREDBE... 4 (Osnivanje)... 4 (Registracija i pravni status)... 4 (Naziv i sjedište)... 4 (Sadržaj Statuta)... 4 (Pečat i štambilj)...

Више

На основу члана 31

На основу члана 31 На основу члана 31. Став 1. тачка 10. Статута Стрељачког савеза Србије, уавојеног 31. 05. 2016. године и Измена и допуна Пословника о раду Скупштине Стрељачког савеза Србије од 31. 05. 2016. године, Скупштина

Више

Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore ("Službeni list CG", br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zašt

Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore (Službeni list CG, br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zašt Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore ("Službeni list CG", br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama,

Више

1

1 ПРЕДЛОГ На основу члана 12. Закона о удружењима ("Службени Гласник Републике Србије" бр. 51/09) и члана 16. Статута Савеза радио-аматера Војводине, усвојеног дана 26.06.2010. године, Скупштина Савеза радиоаматера

Више

SINDIKAT HRVATSKIH TELEKOMUNIKACIJA MOSTAR

SINDIKAT HRVATSKIH TELEKOMUNIKACIJA MOSTAR SINDIKAT HRVATSKIH TELEKOMUNIKACIJA MOSTAR SKUPŠTINA SINDIKATA Broj: SK 2 6/06 Mostar, 31.05.2006. S T A T U T SINDIKATA HRVATSKIH TELEKOMUNIKACIJA MOSTAR Na temelju članka 12. Zakona o udrugama i fondacijama

Више

PRAVILNIK

PRAVILNIK HRVATSKI SOFTBALL SAVEZ Na temelju članka 19. Statuta Hrvatskog softball saveza, Skupština Hrvatskog softball saveza na svojoj sjednici održanoj dana 13.03.2018. godine, donijela je PRAVILNIK O DRŽAVNIM

Више

Microsoft Word statut niski kulturni centar.doc

Microsoft Word statut niski kulturni centar.doc На основу члана 44 став 1 Закона о култури ( Службени гласник РС бр.72/09 ), и члана 15 Одлуке о оснивању Установе Нишки културни центар ( Службени лист Града Ниша бр.2/2011 Пречишћени текст), Управни

Више

PRIJEDLOG TEKSTA

PRIJEDLOG TEKSTA Na temelju članka 13. ( Narodne novine broj 74/2014) i članka 23. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/2014), te članka 18. važećeg Statuta Društva, skupština Društva psihologa Istre na sjednici

Више

(Microsoft Word - Pravilnik FUP-a g. Skup\232tina.doc)

(Microsoft Word - Pravilnik FUP-a g. Skup\232tina.doc) На основу члана 19. ст. 1 ал. 1 и члана 34. Закона о коморама здравствених радника (''Сл. гласник РС'' 107/2005) и члана 25. ст. 1., ал. 1. и члана 73. Статута Коморе медицинских сестара и здравствених

Више