Na temelju članka 11

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Na temelju članka 11"

Транскрипт

1 Na temelju članka 13. i 18. Zakona o udrugama (Narodne novine broj 74/2014), Skupština Udruge Lokalna akcijska grupa VINODOL, na sjednici održanoj dana godine, donijela je STATUT LOKALNE AKCIJSKE GRUPE VINODOL I OSNOVNE ODREDBE Članak 1. Ovim Statutom reguliraju se odredbe o nazivu i sjedištu Lokalne akcijske grupe VINODOL (u daljnjem tekstu: LAG); zastupanju; izgledu pečata udruge; teritorijalnom području djelovanja; ciljevima; djelatnostima kojima se ostvaruju ciljevi; načinu osiguranja javnosti djelovanja udruge; uvjetima i načinu učlanjivanja i prestanku članstva, pravima, obvezama i odgovornosti te stegovnoj odgovornosti članova i načinu vođenja popisa članova; tijelima udruge, njihovu sastavu i načinu sazivanja sjednica, izboru, opozivu, ovlastima, načinu odlučivanja i trajanju mandata te načinu sazivanja skupštine u slučaju isteka mandata; izboru i opozivu likvidatora udruge; prestanku postojanja udruge; imovini, načinu stjecanja i raspolaganja imovinom; postupku s imovinom u slučaju prestanka udruge; načinu rješavanja sporova i sukoba interesa unutar udruge. II NAZIV I SJEDIŠTE Članak 2. Puni naziv udruge je: Lokalna akcijska grupa VINODOL Skraćeni naziv udruge je: LAG VINODOL Naziv udruge na engleskom jeziku glasi: LOCAL ACTION GROUP VINODOL Sjedište udruge je u Bribiru. Odluku o promjeni sjedišta donosi Upravni odbor. III ZASTUPANJE Članak 3. LAG VINODOL ima svojstvo pravne osobe, koju pravnu osobnost je stekla danom upisa u Registar udruga Republike Hrvatske. LAG zastupaju predsjednik i dopredsjednik. Skupština može ovlastiti i druge osobe za zastupanje LAG-a.

2 Osobe ovlaštene za zastupanje: odgovaraju za zakonitost rada LAG-a, vode poslove LAG-a sukladno odlukama Skupštine, ako Statutom nije drukčije propisano, odgovorne su za podnošenje Skupštini prijedloga godišnjeg financijskog izvješća, dostavljaju zapisnik s redovne sjednice Skupštine nadležnom uredu koji vodi registar udruga, sklapaju ugovore i poduzimaju druge pravne radnje u ime i za račun LAG-a, obavljaju i druge poslove u skladu sa Zakonom, Statutom i aktima LAG-a. IV IZGLED PEČATA LAG-a Članak 4. LAG ima svoj pečat. Pečat LAG-a je: okruglog oblika s upisanim tekstom uz rub koji glasi: LAG VINODOL. U sredini pečata upisana je adresa LAG-a VINODOL. U sredini pečata utisnut je simbol lista vinove loze i simbol maslinove grančice, kao dio memoranduma LAG-a VINODOL. V TERITORIJALNO PODRUČJE DJELOVANJA Članak 5. Područje na kojem djeluje LAG " VINODOL" obuhvaća sedam jedinica lokalne samouprave, a to su: Grad Novi Vinodolski, Grad Crikvenica, Vinodolska općina, Grad Kraljevica, Grad Bakar, Općina Kostrena i Općina Čavle. VI CILJEVI Članak 6. LAG je osnovan u cilju promicanja održivog ruralnog razvoja i unapređenja inicijativa i interesa od važnosti za teritorijalno područje na kojem djeluje LAG.

3 VII DJELATNOSTI KOJIMA SE OSTVARUJU CILJEVI Članak 7. Područje djelovanja sukladno cilju je razvoj ruralnih područja. Djelatnosti LAG-a su: - izrada i provedba lokalne razvojne strategije - provođenje LEADER pristupa razvoju ruralnih područja - savjetodavna potpora subjektima koji djeluju na području LAG-a u planiranju, pripremi i izradi dokumentacije u svrhu prijave projekata na natječaje iz nacionalih i međunarodnih fondova - razvijanje programa nacionalne i međunarodne suradnje te uključivanje u rad svih institucija koje se bave ruralnim razvojem - organiziranje izobrazbe članova LAG-a putem seminara, predavanja, prezentacija i sličnih edukativnih događanja - sudjelovanje i edukacija na nacionalnim i međunarodnim skupovima, radionicama, seminarima, javnim tribinama i skupovima - promicanje saznanja o ruralnom razvoju među stanovnicima sa područja LAG-a putem promotivnih i edukativnih materijala o radu LAG-a (brošure, letci, plakati) te poticanje aktivnog uključivanja građana i ostalih zainteresiranih subjekata u rad LAG-a - jačanje suradnje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i izvan nje - organiziranje studijskih i stručnih putovanja za članove LAG-a, u skladu sa posebnim propisima - organiziranje javnih tribina, okruglih stolova, kampanja, radionica, izložbi i sajmova, te drugih aktivnosti u skladu sa zakonom - razvijanja partnerstva između javnog, gospodarskog sektora i civilnog društva. VIII NAČIN OSIGURANJA JAVNOSTI DJELOVANJA LAG-a Članak 8. Rad LAG-a je javan. Javnost rada LAG-a ostvaruje se: - pravodobnim i istinitim izvješćivanjem članstva o radu LAG-a i značajnim događajima, pisanim izvješćima, na posebnim skupovima ili na drugi prikladan način, - javnim priopćavanjem, - kroz javnost podataka koji se upisuju u javno dostupni Registar udruga i kroz obvezu podnošenja godišnjih financijskih izvještaja, koji su javno dostupni putem Registra neprofitnih organizacija i Registra udruga. Članak 9. LAG izvješćuje javnost o svom radu, odlukama, zaključcima i stavovima tijela LAG-a, a poglavito onih koji se odnose na izvršenje ciljeva i zadaća LAG-a.

4 Članak 10. LAG informira javnost o svome radu putem medija (novine, tisak, radio, TV) te putem promotivnih i edukativnih materijala (plakati, letci, brošure, priručnici) sukladno važećim pozitivnim propisima. Za istu svrhu LAG može imati i svoju web stranicu. IX ČLANSTVO U LAG-u Članak 11. Članom LAG-a može postati poslovno sposobna fizička i pravna osoba u skladu s načelima Leader metodologije i pravilima LAG-a VINODOL. Pravne osobe kao članice LAG a sudjeluju u radu i aktivnostima LAG a posredno, putem ovlaštenih predstavnika / ili zamjenika predstavnika. Predstavnika pravne osobe i zamjenika predstavnika imenuje osoba ovlaštena za zastupanje pravne osobe. U slučaju promjene osobe koja će predstavljati pravnu osobu, ista je dužna o tome pismeno obavijestiti Upravni odbor LAG a u roku od petnaest (15) dana od dana nastale promjene. Fizičke osobe dostavljaju vlastoručno potpisnu izjavu o pristupanju u LAG, s preslikom važećeg identifikacijskog dokumenta. Članom LAG a mogu postati i stranci. Članak 12. Članom LAG-a postaje se upisom u registar članova koji vodi Voditelj ureda LAG-a. Popis članova sadrži podatke o osobnom imenu člana (nazivu), osobnom identifikacijskom broju (OIB), datumu rođenja, datumu pristupanja LAG-u, kategoriji članstva i datumu prestanka članstva u LAG-u. Popis članova uvijek mora biti dostupan na uvid svim članovima LAG-a i nadležnim tijelima, na njihov zahtjev. Članak 13. Skupština LAG-a odlučuje o godišnjem iznosu članarine. Članak 14. Prava i obveze članova su: - plaćanje članarine, - da biraju i budu birani u tijela LAG-a, - da budu obaviješteni o radu LAG-a i njegovih tijela te o materijalno financijskom poslovanju, - bavljenje aktivnostima LAG-a, - sudjelovanje u upravljanju poslovima LAG-a, - čuvanje i podizanje ugleda LAG-a, - čuvanje materijalnih dobara i izvršenje preuzetih obveza.

5 Članak 15. Članstvo u LAG-u prestaje: - prestankom djelovanja LAG-a - pismenom izjavom o istupanju iz članstva - isključenjem zbog povrede pravila Statuta i nanošenja štete LAG-u - neplaćanjem članarine - smrću. Članak 16. Svaki član LAG-a može slobodno istupiti iz članstva ispunjavanjem svih dospjelih obveza i / ili podnošenjem pismene izjave o istupanju Upravnom odboru LAG-a. Upravni odbor donosi Odluku o istupanju iz članstva. Članak 17. Član se briše iz registra članova bez posebne odluke ukoliko do kraja godine ne plati članarinu za tekuću godinu. Član se može isključiti iz članstva u LAG u ako krši odredbe Statuta ili ako svojim ponašanjem narušava ugled LAG a. Stegovno povjerenstvo donosi odluku o isključenju člana. Protiv odluke Stegovnog povjerenstva o isključenju, može se u roku od 15 dana od primitka odluke podnijeti žalba Skupštini, što će se uvrstiti u dnevni red njezinog prvog slijedećeg zasjedanja. Odluka Skupštine po žalbi je konačna. Članak 18. LAG se može udružiti u saveze udruga i u međunarodne udruge. Odluku o udruživanju donosi Skupština. Tijela udruge su: - Skupština - Upravni odbor - Predsjednik - Dopredsjednik - Nadzorni odbor - Voditelj ureda LAG-a - Stegovno povjerenstvo X TIJELA UDRUGE Članak 19.

6 SKUPŠTINA Članak 20. Skupština je najviše tijelo upravljanja LAG-om. Skupštinu sačinjavaju svi članovi LAG-a. Članak 21. Skupština može biti redovita, izborna i izvanredna. Skupština redovito zasjeda jednom u tijeku kalendarske godine, dok se izborna sjednica Skupštine održava svake četiri godine. Sjednice skupštine saziva Predsjednik LAG-a na vlastitu inicijativu. U odluci o sazivanju Skupštine Predsjednik utvrđuje dnevni red sjednice, te dan i mjesto održavanja sjednice. Predsjednik je dužan sazvati sjednicu Skupštine kada to zatraži najmanje 1/3 članova LAG-a, Upravni odbor ili Nadzorni odbor. U svom zahtjevu za sazivanje Skupštine predlagatelji su obavezni predložiti dnevni red sjednice. Skupština bira i razrješava sva tijela LAG-a, osim Voditelja ureda LAG a. Ako predsjednik ne sazove sjednicu Skupštine u roku od 15 dana od dana dostave zahtjeva iz stavka 4. ovoga članka, sazvati će je predlagatelj (odluka treba sadržavati prijedlog dnevnog reda, te mjesto i dan održavanja sjednice). Članak 22. Skupštini predsjedava Predsjednik LAG-a. U odsutnosti Predsjednika, Skupštinom će predsjedati dopredsjednik. O radu sjednice vodi se zapisnik, koji se trajno čuva u arhivi LAG-a. Članak 23. Skupština odlučuje pravovaljano ako je nazočna natpolovična većina svih članova Skupštine. U slučaju nedostatka kvoruma (natpolovične većine članova) daljnji tijek sjednice Skupštine odgađa se za 15 (petnaest) minuta. Odgođena sjednica može nastaviti s radom ako je prisutna najmanje 1/3 (jedna trećina) svih članova, a odluke se donose većinom glasova nazočnih članova. Odluke o izmjeni i dopuni Statuta, Skupština donosi većinom glasova od ukupnog broja članova LAG-a. U slučaju isteka mandata tijelima LAG-a i osobama ovlaštenima za zastupanje LAG-a, Skupštinu saziva osoba ovlaštena za zastupanje upisana u registar udruga, na vlastitu inicijativu ili na zahtjev najmanje tri člana koji mogu dokazivati svoje članstvo u LAG-u.

7 Članak 24. Skupština LAG-a: - utvrđuje plan razvitka LAG-a, - usvaja Statut LAG-a i njegove izmjene i dopune, - usvaja plan rada i financijski plan za sljedeću kalendarsku godinu i izvješće o radu za prethodnu kalendarsku godinu, - usvaja godišnje financijsko izvješće, - donosi druge akte i odluke vezane za rad LAG-a, - bira i razrješuje dužnosti osobe ovlaštene za zastupanje odnosno predsjednika i dopredsjednika, - bira i razrješuje dužnosti članove Upravnog odbora, - bira i razrješuje članove Nadzornog odbora i Stegovnog povjerenstva, - bira i opoziva likvidatora, - odlučuje o udruživanju u saveze, zajednice, mreže i druge oblike povezivanja udruga - razmatra i usvaja izvješća o radu LAG-a, - daje smjernice za rad LAG-a, - odlučuje o žalbama članova na odluke o isključenju iz LAG-a, - odlučuje o promijeni ciljeva i djelatnosti, gospodarskih djelatnosti, prestanku rada i raspodijeli preostale imovine LAG-a, - odlučuje o statusnim promjenama, - obavlja i druge poslove određene zakonom ili Statutom. UPRAVNI ODBOR Članak 25. Upravni odbor LAG-a ima 15 članova, a čine ga po funkciji predsjednik, dopredsjednik, te 13 članova koje bira Skupština na vrijeme od 4 (četiri) godine i isti članovi mogu biti ponovo birani. Predsjednik i dopredsjednik LAG-a po funkciji su članovi Upravnog odbora. Članovi Upravnog odbora za svoj rad ne dobivaju materijalnu naknadu a za svoj rad odgovaraju Skupštini. Upravni odbor: - sastavlja prijedlog programa rada, izmjena i dopuna Statuta koji se podnose Skupštini na razmatranje i prihvaćanje, - utvrđuje prijedloge programa djelatnosti i planove rada, - brine o izvršenju usvojenog programa rada i provedbi odluka Skupštine LAG-a, - upravlja imovinom LAG-a, - podnosi izvješće o radu LAG-a Skupštini LAG-a, - brine se o upoznavanju javnosti s radom Skupštine LAG-a, - na temelju prijedloga ocjenjivačkog odbora za prijavu projekata na natječaje iz Programa ruralnog razvoja RH odabire projekte sa područja LAG-a sukladno transparentnim procedurama i kriterijima, - donosi odluku o istupanju člana LAG-a, - bira i razrješuje Voditelja LAG a, - obavlja i druge poslove predviđene Statutom i drugim općim aktima LAG-a. Upravni odbor može raspisati natječaj za imenovanje članova ocjenjivačkog odbora za odabir projekata iz Programa ruralnog razvoja RH. U donošenju odluke o odabiru projekta ne smiju sudjelovati oni članovi upravljačke strukture koji su istovremeno i podnositelji prijave projekata.

8 Članak 26. Predsjednik LAG-a ujedno je i predsjednik Upravnog odbora LAG-a. Članak 27. Upravni odbor LAG-a je najviše tijelo upravljanja LAG-a između dvije skupštine. Upravni odbor radi na sjednicama. Sjednice Upravnog odbora saziva i njima rukovodi Predsjednik LAG-a. U slučaju opravdane nemogućnosti Predsjednika da sazove i rukovodi radom Upravnog odbora, tu obvezu će vršiti dopredsjednik LAG-a. Upravni odbor pravovaljano odlučuje ako je sjednicama nazočna većina članova, a pravovaljane odluke donosi većinom glasova prisutnih članova. NADZORNI ODBOR Članak 28. Nadzorni odbor ima tri (3) člana koje bira Skupština na rok od 4 (četiri) godine i mogu biti ponovno birani. Članovi Nadzornog odbora između sebe biraju predsjednika Nadzornog odbora. Član Nadzornog odbora ne može biti član Upravnog odbora. Nadzorni odbor pravovaljano odlučuje ako su sjednicama nazočni svi njegovi članovi, a pravovaljane odluke donosi većinom glasova. Predsjednik/ica Nadzornog odbora saziva sjednice Nadzornog odbora, rukovodi njegovim radom i obavlja druge poslove koje mu/joj povjeri Nadzorni odbor ili Skupština. Članovi Nadzornog odbora za svoj rad odgovaraju Skupštini. Članak 29. Nadzorni odbor razmatra i nadzire: - primjenu odredbi ovog Statuta i drugih općih akata LAG-a, - materijalno-financijsko poslovanje i korištenje imovine LAG-a, - ostvarivanje odluka, zaključaka i drugih pravnih akata, - obavlja i druge poslove koje mu povjeri Skupština. Članak 30. Nadzorni odbor ima pravo zatražiti uvid u dokumentaciju i sve podatke o radu LAG-a. Predsjednik/ica i dopredsjednik/ca, Upravni odbor i svaki član LAG-a dužan je bez odlaganja omogućiti uvid u zatraženu dokumentaciju i podatke te dati tražene obavijesti. Članovi Nadzornog odbora mogu prisustvovati sjednicama Upravnog odbora, ali bez prava odlučivanja. Nadzorni odbor može zatražiti sazivanje sjednice Upravnog odbora i Skupštine ukoliko utvrdi nepravilnosti u financijskom i drugom poslovanju LAG-a, nemarnost u provedbi zadaća ili povrede Statuta i drugih općih akata LAG-a.

9 PREDSJEDNIK/CA DOPREDSJEDNIK/CA Članak 31. Izvršne funkcije i druge poslove određene ovim Statutom obavlja Predsjednik/ca LAG-a. Predsjednika LAG-a bira Skupština LAG-a na mandat od četiri (4) godine. Članak 32. Predsjednik: - zastupa LAG, - saziva Skupštinu LAG-a, - rukovodi radom Skupštine LAG-a i Upravnog odbora, - odgovora za zakonitost rada LAG-a, - rukovodi radom LAG-a, - odgovora za materijalno-financijsko poslovanje LAG-a, - obavlja i druge poslove u skladu sa zakonom, Statutom i općim aktima LAG-a. Članak 33. Predsjednik/ca provodi postupak primanja Voditelja ureda LAG-a u radni odnos, temeljem javnog natječaja, uz obvezu osnivanja Komisije za odabir zaposlenika. Tročlanu komisiju čine jedan član/ica Upravnog odbora i dva člana LAG-a. Članovi između sebe biraju Predsjednika Komisije za odabir zaposlenika. Članak 34. Za svoj rad Predsjednik je odgovoran Skupštini LAG-a. Predsjednik podnosi Skupštini LAG-a godišnje izvješće o svom radu. U slučaju odsutnosti ili spriječenosti, Predsjednika u svim poslovima zamjenjuje dopredsjednik. Mandat dopredsjednika traje 4 (četiri) godine. Dopredsjednik: - zastupa LAG, - obavlja i druge poslove u skladu sa zakonom, Statutom i općim aktima LAG-a. VODITELJ UREDA LAG-a Članak 35. Voditelj ureda LAG-a: - obavlja administrativne poslove LAG-a u skladu sa Zakonom, Statutom i općim aktima LAG-a, te odlukama Skupštine i Upravnog odbora - nadgleda osoblje i volontere i osigurava cjelokupno upravljanje radi postizanja ciljeva LAG-a - vodi popis članstva LAG-a - uz Predsjednika i dopredsjednika predstavlja LAG lokalnim zajednicama, međunarodnim agencijama i donatorima, te općoj javnosti - razvija redovne radne planove

10 - skrbi o provođenju planova i programa rada LAG-a - o svojem radu izvještava Upravni odbor na njegov zahtjev, a najmanje jednom godišnje. Članak 36. Voditelj ureda LAG-a poslove iz članka 35. ovog Statuta može obavljati volonterski ili profesionalno, o čemu odlučuje Upravni odbor LAG-a. Za svoj rad voditelj ureda LAG-a odgovoran je Skupštini, Upravnom odboru i predsjedniku LAG-a. Voditelja ureda LAG-a imenuje Upravni odbor. Ukoliko voditelj ureda LAG-a poslove obavlja profesionalno Upravni odbor ga imenuje na prijedlog Komisije za odabir zaposlenika iz članka 33. Statuta, a nakon provedenog javnog natječaja. Sa voditeljem ureda LAG-a sklapa se ugovor o radu u skladu s važećim Zakonom o radu. Na opoziv voditelja ureda LAG-a primjenjuju se odredbe o opozivu iz čl. 41. i 42. Statuta. XI RADNA TIJELA LAG-a Članak 37. Za rad u pojedinim područjima djelovanja LAG-a, Skupština ili predsjednik mogu osnovati stalne i povremene komisije ili druga radna tijela. Odlukom o osnivanju komisije ili drugih radnih tijela utvrđuje se njihov sastav, zadaća, vrijeme za koje se osnivaju i odgovornost za obavljanje poslova. XII STEGOVNO POVJERENSTVO Članak 38. Članovi LAG-a stegovno odgovaraju za povredu Statuta ili drugih akata LAG-a. Članak 39. Stegovno povjerenstvo bira Skupština LAG-a. Stegovno povjerenstvo ima tri člana na mandat od 4 (četiri) godine i mogu biti birani ponovo. Stegovno povjerenstvo iz svog sastava bira Predsjednika koji saziva sjednice i rukovodi njegovim radom. Stegovno povjerenstvo donosi pravovaljane odluke natpolovičnom vecinom glasova svojih članova. Zahtjev za pokretanje stegovnog postupka može podnijeti Nadzorni odbor, Upravni odbor ili najmanje 1/10 članova Skupštine.

11 Članak 40. Ovisno o težini počinjenog djela, Stegovno povjerenstvo može izreći slijedeće stegovne mjere: - opomenu, - isključenje iz LAG-a. Protiv odluke Stegovnog povjerenstva može se u roku 8 dana od dana primitka odluke predati žalba Skupštini LAG-a. Skupština žalbu mora razmotriti i riješiti na prvoj slijedećoj sjednici. Odluka Skupštine po žalbi je konačna. Isključenjem iz LAG-a član gubi sva prava. XIII ODREDBE O OPOZIVU Članak 41. Mandat u svim tijelima udruge traje 4 (četiri) godine. Mandat prestaje istekom vremena, opozivom ili usvajanjem ostavke na funkciju. Mandat može prestati prije isteka vremena ukoliko član zanemaruje svoje dužnosti ili ih ne obavlja u skladu s ovim Statutom i drugim pozitivnim propisima te odlukama tijela LAG a. Opoziv se vrši po istom postupku kao i izbor. Članak 42. Postupak za opoziv predsjednika, odnosno člana tijela upravljanja pokreće Skupština, odnosno tijelo koje je izabralo člana o čijem se opozivu odlučuje. Prijedlog za opoziv predsjednika udruge mogu podijeti Upravni odbor, Nadzorni odbor ili 1/3 (jedna trećina) članstva Skupštine. Nakon razmatranja prijedloga za opoziv, Skupština, odnosno tijelo koje je izabralo člana odlučuje hoće li pristupiti glasovanju o opozivu. Predsjednik udruge, odnosno član tijela upravljanja opozvan je ako je za opoziv glasovala većina nazočnih članova. Ako razriješava cijelo tijelo, Skupština, odnosno tijelo koje je izabralo člana, bira novo tijelo s novim mandatom, a ukoliko razriješava pojedine članove tijela, bira nove članove na vrijeme do isteka mandata tijela u čiji sastav su birani. XIV IZBOR I OPOZIV LIKVIDATORA Članak 43. Likvidatora LAG-a bira i opoziva Skupština. Likvidator može biti fizička ili pravna osoba. Likvidator može biti i osoba koja nije član u LAG-u, a mora raspolagati odgovarajućim stručnim (financijskim i pravnim) znanjem kako bi mogao voditi brigu o raspodjeli imovine udruge. Likvidator zastupa udrugu u postupku likvidacije te se otvaranjem likvidacijskog postupka upisuje u registar udruga kao osoba ovlaštena za zastupanje udruge do okončanja postupka i brisanja udruge iz registra.

12 XV RJEŠAVANJE SPORA I SUKOBA INTERESA Članak 44. Članovi LAG-a u svim poslovima od interesa i značaja za LAG moraju postupati časno, pošteno, savjesno, odgovorno i nepristrano čuvajući vlastitu vjerodostojnost i vjerodostojnost LAG-a. U obavljanju djelatnosti LAG-a, članovi ne smiju svoj privatni interes stavljati iznad interesa za LAG. Ukoliko između članova LAG-a dođe do spora koji je vezan uz djelovanje LAG-a, članovi će taj spor nastojati riješiti sporazumno, a ako u tome ne uspiju, nadležna je Skupština. Sukobom interesa smatra se situacija kada članovi LAG-a u obavljanju svojih dužnosti u LAG-u dođu u situaciju da svojom odlukom ili drugim djelovanjem pogoduju sebi ili sebi bliskim osobama, a nauštrb interesa drugih članova LAG-a. O svakom sukobu interesa odlučuje se posebno. Rješavanje sukoba interesa zaposlenika LAG-a i članova Upravnog odbora regulirano je kroz Lokalnu razvojnu strategiju LAG-a. XVI PRESTANAK POSTOJANJA LAG-a Članak 45. LAG prestaje postojati odlukom Skupštine i u drugim slučajevima predviđenim Zakonom. U slučaju prestanka postojanja LAG-a, nakon namirenja vjerovnika i troškova likvidacijskog, sudskog ili drugih postupaka, preostala imovina predaje se udrugama i/ili ustanovama sa područja LAG-a VINODOL koje imaju iste ili slične statutarne ciljeve, na osnovi odluke Skupštine. U slučaju prestanka postojanja temeljem odluke Skupštine, ista donosi odluku o prestanku postojanja Udruge dvotrećinskom većinom glasova od ukupnog broja članova Skupštine LAG-a. XVII IMOVINA LAG-a Članak 46. Imovinu LAG-a čine novčana sredstva, nekretnine, pokretne stvari i druga imovinska prava. O imovini LAG-a vodi se propisana evidencija, u skladu sa zakonom. LAG vodi poslovne knjige i sastavlja financijska izvješća prema propisima kojima se uređuje način vođenja računovodstva neprofitnih organizacija.

13 Članak 47. Novčana i druga sredstva neophodna za ostvarivanje ciljeva i zadataka LAG-a osiguravaju se: - od članarine koju plaćaju članovi LAG-a, - iz dobrovoljnih priloga i darova, - financiranjem programa i projekata LAG-a iz državnog proračuna i proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te fondova i/ili inozemnih izvora, - iz drugih izvora u skladu sa Zakonom. Sredstva LAG-a mogu se koristiti samo za obavljanje djelatnosti LAG-a te radi ostvarivanja programskih aktivnosti. Članak 48. LAG odgovara za svoje obaveze cijelom svojom imovinom. Dobit koju udruga ostvari obavljanjem dopuštene djelatnosti LAG će koristiti za obavljanje i unapređenje svojih djelatnosti kojima se ostvaruju njeni ciljevi utvrđeni Statutom. XVIII STATUSNE PROMJENE Članak 49. O statusnim promjenama LAG-a odlučuje Skupština većinom od ukupnog broja članova LAG-a. XIX ZAVRŠNE ODREDBE Članak 50. Statut LAG-a, kao i njegove izmjene i dopune, donosi Skupština većinom glasova ukupnog broja članova LAG-a, a nakon provedene rasprave. Poziv, dnevni red sa navedenim danom i mjestom održavanja sjednice Skupštine, kao i potreban materijal, dostavljaju se svim članovima Skupštine najmanje 7 dana prije održavanja Skupštine.

14 Članak 51. Sva unutarnja pitanja LAG-a kao i druga pitanja koja nisu uređena Statutom a zahtijevaju podrobniju razradu, biti će uređena općim aktima koje donosi Skupština i Upravni odbor LAG-a. Članak 52. Ovaj Statut stupa na snagu i primjenjuje se od dana usvajanja na Skupštini. Danom stupanja na snagu ovog Statuta, prestaje važiti Statut donesen na sjednici Skupštine LAG-a od g., kao i izmjene i dopune Statuta donesene na sjednici Skupštine LAG-a od g. i II. izmjene i dopune Statuta donesene na sjednici Skupštine LAG-a od g. U Bribiru, g. Predsjednik LAG-a (ime i prezime)

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine br. 74/14), skupština udruge AIKI EN udruga za promicanje skladnog življenja održana

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine br. 74/14), skupština udruge AIKI EN udruga za promicanje skladnog življenja održana Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine br. 74/14), skupština udruge AIKI EN udruga za promicanje skladnog življenja održana 04.03.2017. godine u Zagrebu donijela je STATUT AIKI EN udruge

Више

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (NN 74/14), Skupština udruge ICARUS HRVATSKA na sjednici održanoj dana 17. kolovoza donijela je S T A T

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (NN 74/14), Skupština udruge ICARUS HRVATSKA na sjednici održanoj dana 17. kolovoza donijela je S T A T Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (NN 74/14), Skupština udruge ICARUS HRVATSKA na sjednici održanoj dana 17. kolovoza 2016. donijela je S T A T U T ICARUS HRVATSKA I. OPĆE ODREDBE Članak 1. Ovim

Више

Na temelju članka 11. Zakona o udrugama ( Narodne novine, br. 88/01 i 11/02 ) i članka 14. stavka 3. i članak 96. stavak 2. Zakona o športu ( Narodne

Na temelju članka 11. Zakona o udrugama ( Narodne novine, br. 88/01 i 11/02 ) i članka 14. stavka 3. i članak 96. stavak 2. Zakona o športu ( Narodne Na temelju članka 11. Zakona o udrugama ( Narodne novine, br. 88/01 i 11/02 ) i članka 14. stavka 3. i članak 96. stavak 2. Zakona o športu ( Narodne novine, br. 71/06 ), Skupština Atletskog sportskog

Више

Creative Dept

Creative Dept STATUT STUDENTSKOG ZBORA EDWARD BERNAYS VISOKE ŠKOLE ZA KOMUNIKACIJSKI MENADŽMENT Zagreb, 26. studenoga 2015. Na temelju odredbe čl. 7. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (NN

Више

Microsoft Word statut srpske manjine.doc

Microsoft Word statut srpske manjine.doc Temeljem članka 27. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina ( Narodne novine br. 155/02.) Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Osijeka na sjednici održanoj 23. prosinca 2003. godine, donijelo je

Више

Microsoft Word - Statut AMA-MEFS.doc

Microsoft Word - Statut AMA-MEFS.doc AMA MEFS UDRUGA BIVŠIH STUDENATA I PRIJATELJA METALURŠKOG FAKULTETA U SISKU STATUT UDRUGE BIVŠIH STUDENATA I PRIJATELJA METALURŠKOG FAKULTETA U SISKU Sisak, 24. rujan 2015. Na temelju članka 13. Zakona

Више

Srpska narodna чitaonica i kњiжnica u Vrepcu & Statut Druшtva Na temeљu чlanka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine broj 74/14) Skupшtina Druшtva Srp

Srpska narodna чitaonica i kњiжnica u Vrepcu & Statut Druшtva Na temeљu чlanka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine broj 74/14) Skupшtina Druшtva Srp Na temeљu чlanka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine broj 74/14) Skupшtina Druшtva Srpska narodna чitaonica i kњжnica u Vrepcu odrжana dana 18. 3. 2017. u Druшtvenom domu Nikola Dragosavac - Vrebac donijela

Више

10.12.2016. Na temelju članka 13., 18. i 55. stavak 1 Zakona o udrugama (Narodne novine broj 74/14) i članka 127. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine broj 41/14), te članka 19. Statuta od 21. siječnja

Више

Microsoft Word - STATUT _final[1] kopija.doc

Microsoft Word - STATUT _final[1] kopija.doc Na temelju članka 13. i 18. Zakona o udrugama (NN broj 74/14.), Skupština Hrvatskog saveza udruga ekoloških proizvođača na sjednici održanoj 12. prosinca 2015. godine u Zagrebu donijela je ovaj STATUT

Више

Napomena: Statut može biti napisan i na ćirilici i na latinici, ali naziv udruženja mora biti na ćirilici

Napomena: Statut može biti napisan i na ćirilici i na latinici, ali naziv udruženja mora biti na ćirilici U skladu sa odredbama čl. 78. i 12. Zakona o udruženjima (»Službeni list RS«, br.51/09), na skupštini udruženja održanoj dana 6.04.2011. u prostorijama Agencije za saradnju sa nevladinim organizacijama

Више

Nacrt 27/06/2019 Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/14, 70/17), Skupština Udruge Bregovita Hrvatska na sjednici održanoj

Nacrt 27/06/2019 Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/14, 70/17), Skupština Udruge Bregovita Hrvatska na sjednici održanoj Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/14, 70/17), Skupština Udruge Bregovita Hrvatska na sjednici održanoj 9. srpnja 2019. godine u Zagrebu, Rooseveltov trg 2, donijela je STATUT

Више

STATUT

STATUT Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine, br. 74/14) i u skladu sa člankom 24. Statuta Udruge za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta od 7. lipnja 2013. godine,

Више

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (NN74/14) i članka 16. Statuta Ekološke udruge Krka Knin od 05. studenoga godine, Skupština Ekološke udr

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (NN74/14) i članka 16. Statuta Ekološke udruge Krka Knin od 05. studenoga godine, Skupština Ekološke udr Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (NN74/14) i članka 16. Statuta Ekološke udruge Krka Knin od 05. studenoga 2004. godine, Skupština Ekološke udruge Krka Knin, na sjednici održanoj 09. ožujka 2015.

Више

Na temelju članka 11

Na temelju članka 11 Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ("Narodne novine" broj 74/14) Skupština Jadranske sekcije Instituta za izgaranje, održana 28. rujna 2015. godine u Dubrovniku, donijela je STATUT JADRANSKE SEKCIJE

Више

Na temelju članka 13. Zakon o udrugama ( Narodne novine broj:74/14 i 70/17) Skupština Udruge diplomiranih studenata Alumni kluba Veleučilišta Nikola T

Na temelju članka 13. Zakon o udrugama ( Narodne novine broj:74/14 i 70/17) Skupština Udruge diplomiranih studenata Alumni kluba Veleučilišta Nikola T Na temelju članka 13. Zakon o udrugama ( Narodne novine broj:74/14 i 70/17) Skupština Udruge diplomiranih studenata Alumni kluba Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću na sjednici održanoj 23. studenog 2018.

Више

N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u

N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u daljem tekstu Savez) je organizovan kao dobrovoljna

Више

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine" broj 74/2014 ) Skupština UDRUGA ROMA KORAK PO KORAK održana dana godine u Kopriv

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/2014 ) Skupština UDRUGA ROMA KORAK PO KORAK održana dana godine u Kopriv Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine" broj 74/2014 ) Skupština UDRUGA ROMA KORAK PO KORAK održana dana 07.08.2015. godine u Koprivnici donijela je STATUT UDRUGE ROMA KORAK PO KORAK

Више

Microsoft Word - HKS Poslovnik o radu Skupštine HKS-a.doc

Microsoft Word - HKS Poslovnik o radu Skupštine HKS-a.doc Poslovnik o radu Skupštine Hrvatskog konjičkog saveza Temeljem Članka 27, Stavak 14, Statuta Hrvatskog konjičkog saveza, usvojenog na Skupštini Hrvatskog konjičkog saveza održanoj 17.11.2007., na svojoj

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 Na temelju članka 12. stavka 1. podstavka 15. Statuta Hrvatske komore inženjera strojarstva

Више

Hrvatski radioamaterski savez Zagreb, Dalmatinska 12 Ur. broj 209/018 Zagrebu 4. rujna Na temelju članka 40. Statuta Hrvatskog radioamater

Hrvatski radioamaterski savez Zagreb, Dalmatinska 12 Ur. broj 209/018 Zagrebu 4. rujna Na temelju članka 40. Statuta Hrvatskog radioamater Hrvatski radioamaterski savez 10000 Zagreb, Dalmatinska 12 Ur. broj 209/018 Zagrebu 4. rujna 2018. Na temelju članka 40. Statuta Hrvatskog radioamaterskog Saveza (u daljnjem tekstu: Savez) Izvršni odbor

Више

УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум: године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра године

УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум: године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра године УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум:18.09.2015. године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра 2015. године У складу са одредбама члана 78. и 12. Закона о удружењима

Више

Microsoft Word - Novi Statut docx

Microsoft Word - Novi Statut docx Temeljem čl. 13; 18. te 55. stavak 1. Zakona o udrugama (N.N. 74/14), i članka 20. Statuta Udruge za mlade Agora od 24. studenog 2013; Udruga za mlade Agora na sjednici redovne godišnje skupštine održane

Више

У складу са одредбама чл

У складу са одредбама чл У складу са одредбама чл. 11. и 12. Закона о удружењима (»Службени лист РС«, бр. 51/09), на оснивачкој скупштини одржаној дана 15.05.2018. у Новом Саду усвојен је: СТАТУТ Удружења «Национална асоцијација

Више

Temeljem članka 11

Temeljem članka 11 STATUT Verzija 3.1. Zagreb, veljača 2019. Sadržaj OSNOVNE ODREDBE... 3 CILJEVI, PODRUČJA DJELOVANJA, DJELATNOSTI I GOSPODARSKE DJELATNOSTI UDRUGE... 4 Ciljevi udruge... 4 Djelatnosti kojima se ostvaruju

Више

ZAHTJEV

ZAHTJEV Pročišćeni tekst Statuta Hrvatske unije tenisača obuhvaća Statut Hrvatske unije tenisača od 27. rujna 2017. godine i Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Hrvatske unije tenisača od 09. lipnja 2018. Godine.

Више

Microsoft Word - Statut HDE2verzija. procisc tekst nakon 2. izmjene doc.doc

Microsoft Word - Statut HDE2verzija. procisc tekst nakon 2. izmjene doc.doc Temeljem članka 10. i 11. Zakona o udrugama (N.N. br. 88/01) na Osnivačkoj skupštini Hrvatskog društva ekonomista, održanoj dana 14. veljače 2002. godine, u Zagrebu, donijet je Statut Hrvatskog društva

Више

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/2014), Skupština udruge jedriličarskog Udruga Maestral iz Rovinja-Rovigno na sjednici

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/2014), Skupština udruge jedriličarskog Udruga Maestral iz Rovinja-Rovigno na sjednici Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/2014), Skupština udruge jedriličarskog Udruga Maestral iz Rovinja-Rovigno na sjednici održanoj 23.09.2015., u prostorijama jedriličarskog

Више

MergedFile

MergedFile Na temelju članka 13. i 55. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/14) i u skladu sa člankom 28. Statuta Lokalne akcijske grupe Moslavina, Skupština Lokalne akcijske grupe Moslavina, na svom redovnom

Више

S T A T U T Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela SPID Zagreb,

S T A T U T Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela SPID Zagreb, S T A T U T Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela SPID Zagreb, 23. 04. 2015. 1 Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine Republike Hrvatske, broj 74/2014.) Skupština Saveza scenarista

Више

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O POLJOPRIVREDNOJ SAVJETODAVNOJ SLUŽBI Proglašavam Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi,

Више

ZAGREBAČKI GIMNASTIČKI SAVEZ

ZAGREBAČKI GIMNASTIČKI SAVEZ S T A T U T ZAGREBAČKOG HOKEJSKOG SAVEZA Zagreb, 18.prosinac 2014.godine Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/14) i članka 46. Zakona o sportu ( Narodne novine broj 71/06, 150/08,

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3)

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3) Na temelju članaka 29. i 174. Statuta Osnovne škole Vjenceslava Novaka, Školski odbor Osnovne škole Vjenceslava Novaka na sjednici održanoj 16. ožujka 2017. donio je POSLOVNIK O RADU Vijeća roditelja I.

Више

Zagreb, Nikole Tesle 1 Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine 74/14) i članka 27. Statuta Hrvatske udruge za mirenje - pročišćeni tek

Zagreb, Nikole Tesle 1 Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine 74/14) i članka 27. Statuta Hrvatske udruge za mirenje - pročišćeni tek Zagreb, Nikole Tesle 1 Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine 74/14) i članka 27. Statuta Hrvatske udruge za mirenje - pročišćeni tekst, od 29. studenog 2010. na redovitoj Skupštini Hrvatske

Више

Članak 7. (1) Pečat je okruglog oblika, promjera 36 mm. Uzduž ruba pečata ispisan je naziv Udruge na hrvatskom i na engleskom po dva puta te se u sred

Članak 7. (1) Pečat je okruglog oblika, promjera 36 mm. Uzduž ruba pečata ispisan je naziv Udruge na hrvatskom i na engleskom po dva puta te se u sred Članak 7. (1) Pečat je okruglog oblika, promjera 36 mm. Uzduž ruba pečata ispisan je naziv Udruge na hrvatskom i na engleskom po dva puta te se u sredini nalazi natpis BIOM. V. PODRUČJE DJELOVANJE UDRUGE

Више

Microsoft Word - HILS statut 2015

Microsoft Word - HILS statut 2015 Smatrajući da je društveni razvoj poželjan kao i gospodarski efikasan, politički demokratičan i ekološki održiv; Smatrajući da društveni razvoj treba biti organiziran "odozgo", ali i "odozdo"; Smatrajući

Више

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje HRVATSKI SABOR 2020 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE Proglašavam Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje, kojega je

Више

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/62 21 433; fax: 01/6252-515 OIB: 28129388615 IBAN: HR4923900011100025937 e-mail: czoo.vg@gmail.com web: www.centar-odgojiobrazovanje-velikagorica.skole.hr

Више

Statut "REGIONALNOG KLUBA IPA Zabok" (N

Statut REGIONALNOG KLUBA IPA Zabok (N REGIONALNI KLUB "IPA HRVATSKO ZAGORJE S T A T U T OŽUJAK, 2016. 1/23 Temeljem članka 13. i članka 55. Zakona o udrugama («Narodne novine» broj 74/14.) Skupština Regionalnog kluba IPA Hrvatsko zagorje,

Више

PRIJEDLOG TEKSTA

PRIJEDLOG TEKSTA Na temelju članka 13. ( Narodne novine broj 74/2014) i članka 23. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/2014), te članka 18. važećeg Statuta Društva, skupština Društva psihologa Istre na sjednici

Више

SRVKS - SUSTAV RADIO VEZA U KRIZNIM SITUACIJAMA RCSCS RADIO COMMUNICATION SYSTEMS IN CRISIS SITUATIONS Adresa: Strojarska cesta 6, Zagreb, Hrava

SRVKS - SUSTAV RADIO VEZA U KRIZNIM SITUACIJAMA RCSCS RADIO COMMUNICATION SYSTEMS IN CRISIS SITUATIONS Adresa: Strojarska cesta 6, Zagreb, Hrava Na temelju članka 13. i 55. Zakona u udrugama ( Narodne novine, broj 74/14 i 70/17), članka 5. i 6. Zakona o tehničkoj kulturi ( Narodne novine, broj 76/93, 11/99 i 38/09) osnivačka Skupština Sustava radio

Више

Statut HJS_2015

Statut HJS_2015 S T A T U T HRVATSKOG JUDO SAVEZA Zagreb, 29. ožujka 2015. 1 Temeljem članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine 74/14) i članka 47. stavak 6. Zakona o sportu (Narodne novine 71/06, 150/08, 124/10, 124/11,

Више

HRVATSKI SABOR 1390 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O UDRUGAMA Proglašavam Zakon o udrugama, koji

HRVATSKI SABOR 1390 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O UDRUGAMA Proglašavam Zakon o udrugama, koji HRVATSKI SABOR 1390 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O UDRUGAMA Proglašavam Zakon o udrugama, koji je Hrvatski sabor donio na sjednici 6. lipnja 2014.

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај 2017. године Сенат Универзитета у Крагујевцу, на основу члана 55. Закона о високом

Више

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фондације Доцент др Милена Далмација овереним пред Основним

Више

BOSNA I HERCEGOVINA

BOSNA I HERCEGOVINA BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE KANTON SARAJEVO OPĆINA CENTAR JU OŠ «SILVIJE STRAHIMIR KRANJČEVIĆ», SARAJEVO POSLOVNIK O RADU KOMISIJE ZA EVIDENTIRANJE ZAPOSLENIKA ZA ČIJIM RADOM JE

Више

Na temelju članka 11. Zakona o udrugama (Narodne novine br. 88/2001), članka 14. Zakona o sportu (Narodne novine br. 71/2006) i članaka 3. i 9. Zakona

Na temelju članka 11. Zakona o udrugama (Narodne novine br. 88/2001), članka 14. Zakona o sportu (Narodne novine br. 71/2006) i članaka 3. i 9. Zakona Na temelju članka 11. Zakona o udrugama (Narodne novine br. 88/2001), članka 14. Zakona o sportu (Narodne novine br. 71/2006) i članaka 3. i 9. Zakona o tehničkoj kulturi (Narodne novine br.76/1993) osnivačka

Више

Hrvatska narodna stranka

Hrvatska narodna stranka SKUPŠTINA KULTURNO UMJETNIČKOG DRUŠTVA BELEC Kulturno umjetničko društvo Belec Belec 6a HR-49254 Belec www.kud-belec.hr www.facebook.com/kudbelec info@kud-belec.hr Temeljem odredbi članka 23. Statuta KUD-a

Више

Microsoft Word - statut srpski - predat u IAA

Microsoft Word - statut srpski - predat u IAA Удружење актуара Србије ул. Булевар деспота Стефана 68(бившa Улица 29. Новембра), 11 000 Београд Статут Удружења актуара Србије (Пречишћен текст) Београд, 2005 Према одредбама чланова 21. и 30. Закона

Више

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranju javnih potreba Grada Varaždina ( Službeni vjesnik

Више

Na temelju članka 11

Na temelju članka 11 Na temelju članka 13., 18. te 55. st.1 Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/14), te čl. 20 Statuta, CARPE DIEM udruge za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih vještina djece, mladih i odraslih

Више

Na temelju odredbe članka 12.i 15. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma («Narodne novine», broj 152/08.) Skupština Turistič

Na temelju odredbe članka 12.i 15. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma («Narodne novine», broj 152/08.) Skupština Turistič Na temelju odredbe članka 12.i 15. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma («Narodne novine», broj 152/08.) Skupština Turističke zajednice općine Lopar, uz prethodnu suglasnost

Више

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj 05.07.2008. godine, usvojila POSLOVNIK O RADU Skupštine Udruženja

Више

Microsoft Word - STATUT _nakon izmjene 2012_.docx

Microsoft Word - STATUT _nakon izmjene 2012_.docx S T A T U T UDRUŽENJA INŽENJERA SAOBRAĆAJA I KOMUNIKACIJA U BOSNI I HERCEGOVINI Sarajevo, februar 2012. Na osnovu člana 9, 10 i 12. Zakona o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine (Službeni Glasnik

Више

Microsoft Word - STATUTA - UDRUZENJA1 .doc

Microsoft Word - STATUTA - UDRUZENJA1 .doc На основу чл. 10,11. и 12. Закона о удружењима (»Службени гласник РС«, бр. 51/09), на оснивачкој Скупштини одржаној 3.септембра 2011. године, усвојен је следећи С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА КОМПАНИЈА ЗА ПРЕРАДУ

Више

REPUBLIKA HRVATSKA, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv

REPUBLIKA HRVATSKA, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv REPUBLIKA HRVATSKA, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 2, Zagreb, OIB: 64434885131, zastupana po ministru rada i mirovinskoga sustava, prof. dr. sc. Mirandu Mrsiću, dr. med., temeljem Odluke Vlade

Више

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA "EVROPSKI POSLOVI" AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 13/2009 i 2/2010) I OP

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA EVROPSKI POSLOVI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE (Sl. list AP Vojvodine, br. 13/2009 i 2/2010) I OP POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA "EVROPSKI POSLOVI" AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 13/2009 i 2/2010) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Radi praćenja, proučavanja i implementacije

Више

ZAHTJEV

ZAHTJEV Na temelju ĉlanka 11. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 88/01) i ĉlanka 14. Zakona o sportu ( Narodne novine broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/11 i 86/12), Osnivaĉka skupština HRVATSKE UNIJE TENISAĈA,

Више

MUZEJ GRADA RIJEKE

MUZEJ GRADA RIJEKE Na temelju članka 54. Zakona o ustanovama ("Narodne novine" broj 76/93, 29/97, 47/99 i 35/08), članka 25. Zakona o muzejima ("Narodne novine" broj 110/15) i članka 43. Statuta Muzeja moderne i suvremene

Више

poslovnik_o_radu_uo

poslovnik_o_radu_uo ИНСТИТУТ ЕКОНОМСКИХ НАУКА БЕОГРАД, Змај Јовина бр. 12 П О С Л О В Н И К О РАДУ УПРАВНОГ ОДБОРА Београд, децембар 2010. 2 На основу чл. 54. и 55. Закона о научноистраживачкој делатности, Управни одбор Института

Више

BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА ZAKONODAVNO POVJERENSTVO ЗАКОНОДАВНА КОМИСИЈА ZAKONO

BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА ZAKONODAVNO POVJERENSTVO ЗАКОНОДАВНА КОМИСИЈА ZAKONO BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА ZAKONODAVNO POVJERENSTVO ЗАКОНОДАВНА КОМИСИЈА ZAKONODAVNA KOMISIJA Mladena Maglova 2, 76100 Brčko distrikt

Више

Microsoft Word - Statut UZR DZ Su 2017.

Microsoft Word - Statut UZR DZ Su 2017. У складу са одредбама чл. 10, 11. и 12. Закона о удружењима (»Службени лист РС«, бр.51/09), на оснивачкој скупштини одржаној 01.09.2009. године, а на редовној скупштини одржаној 10.11.2017. усвојен је

Више

Na temelju članaka 5. i 6. Zakona o tehničkoj kulturi (Narodne novine, broj 76/1993.), te članaka 13 i 18. Zakona o udrugama (Narodne novine, broj 74/

Na temelju članaka 5. i 6. Zakona o tehničkoj kulturi (Narodne novine, broj 76/1993.), te članaka 13 i 18. Zakona o udrugama (Narodne novine, broj 74/ Na temelju članaka 5. i 6. Zakona o tehničkoj kulturi (Narodne novine, broj 76/1993.), te članaka 13 i 18. Zakona o udrugama (Narodne novine, broj 74/2014.) Redovna skupština Radio kluba Zagreb na sjednici

Више

Microsoft Word - 3. KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA ZAKONA, DRUGIH PROPISA I AKATA

Microsoft Word - 3. KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA ZAKONA, DRUGIH PROPISA I AKATA VLADA REPUBLIKE HRVATSKE 3402 Na temelju članka 30. stavka 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 101/98, 15/2000, 117/2001, 199/2003, 30/2004 i 77/2009), Vlada Republike Hrvatske

Више

Пословник о раду Савета родитеља Основне школе Миливоје Боровић На основу члана 58. став 7. Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гла

Пословник о раду Савета родитеља Основне школе Миливоје Боровић На основу члана 58. став 7. Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. гла На основу члана 58. став 7. Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", бр. 72/2009 - даље: Закон) и члана 13.став 5 Статута Основне школе"миливоје Боровић" у Мачкату, Савет родитеља

Више

Microsoft Word - Statut HPD Pliva 2015-novi

Microsoft Word - Statut HPD Pliva 2015-novi S T A T U T HRVATSKOG PLANINARSKOG DRUŠTVA P L I V A ZAGREB donesen na Skupštini 25.veljače 2015. Zagreb, veljača, 2015. 2 Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (NN 74/14) skupština Hrvatskog planinarskog

Више

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 Основне одредбе Члан 1 Овим Пословником о раду се уређују: делатност, избор, рад, управљање и организација Студентског парламента

Више

ZAKON O POLITIČKIM STRANKAMA (2009) ZAKON O POLITIČKIM STRANKAMA "Službeni glasnik RS", br. 36/2009 od 15.maja godine I. OSNOVNE ODREDBE Predmet

ZAKON O POLITIČKIM STRANKAMA (2009) ZAKON O POLITIČKIM STRANKAMA Službeni glasnik RS, br. 36/2009 od 15.maja godine I. OSNOVNE ODREDBE Predmet ZAKON O POLITIČKIM STRANKAMA "Službeni glasnik RS", br. 36/2009 od 15.maja 2009. godine I. OSNOVNE ODREDBE Predmet zakona Član 1. Ovim zakonom uređuje se osnivanje i pravni položaj političkih stranaka,

Више

Microsoft Word - Statut EP OZON_2011

Microsoft Word - Statut EP OZON_2011 Ekološki pokret Environmental movement STATUT Januar 2011 Na osnovu člana 11. Zakona o nevladinim organizacijama (Sl. List RCG br. 27/99) Skupština Ekološkog pokreta,,ozon na svojoj sjednici od 29. 01.

Више

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama, ( Narodne novine broj 74/14), i članka 46. Zakona o sportu, ( Narodne novine broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama, ( Narodne novine broj 74/14), i članka 46. Zakona o sportu, ( Narodne novine broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/ Na temelju članka 13. Zakona o udrugama, ( Narodne novine broj 74/14), i članka 46. Zakona o sportu, ( Narodne novine broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/11, 86/12, 94/13, 137/13, 85/15 i 19/16), kao i članka

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: /19-01/1 URBROJ: 2176/ Sisak, 29. svibnja 2019.

REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: /19-01/1 URBROJ: 2176/ Sisak, 29. svibnja 2019. REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: 602-12/19-01/1 URBROJ: 2176/05-02-19-1 Sisak, 29. svibnja 2019. GRADSKO VIJEĆE GRADA SISKA Predmet: Materijal za sjednicu

Више

Microsoft Word - Zakon o udrugama i fondacijama

Microsoft Word - Zakon o udrugama i fondacijama Službene novine Federacije BiH, br. 45/02 ZAKON O UDRUGAMA I FONDACIJAMA I - TEMELJNE ODREDBE Članak 1. Ovim zakonom uređuju se uvjeti i postupak za utemeljivanje, unutarnje ustrojstvo, registracija, prestanak

Више

На основу члана 56. Закона о високом образовању ("Сл. гласник РС" број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе

На основу члана 56. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе На основу члана 56. Закона о високом образовању ("Сл. гласник РС" број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе струковних студија Висан у Београду, на седници од

Више

Microsoft Word - Odluka o izmeni Statuta Opstine Vladicin Han

Microsoft Word - Odluka o izmeni Statuta Opstine Vladicin Han На основу члана 32. став 1. тачка 1. Закона о локалној самоуправи (Сл. Гласник РС, број 129/07) и члана 41. став 1. тачка 1. и члана 138. Статута Општине Владичин Хан (Сл. Гласник Пчиоњског округа, број

Више

П РА В И Л Н И К

П РА В И Л Н И К Београд, 08.06.2017. год. 02-10 Број: 06-2179/3-17 На основу члана 7. Правилника о раду етичких комисија и Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду (''Гласник Универзитета у Београду'', број

Више

Broj: O-002/2015 Sarajevo, godine Na osnovu člana 20. stav 4. Zakona o udruženjima i fondacijama Federacije Bosne i Hercegovine ( Službene

Broj: O-002/2015 Sarajevo, godine Na osnovu člana 20. stav 4. Zakona o udruženjima i fondacijama Federacije Bosne i Hercegovine ( Službene Broj: O-002/2015 Sarajevo, 14.05.2015. godine Na osnovu člana 20. stav 4. Zakona o udruženjima i fondacijama Federacije Bosne i Hercegovine ( Službene novine Federacihe BiH, broj: 45/02) Zijad Berbić,

Више

HTSV HRVATSKI TENISKI SAVEZ VETERANA-STATUT

HTSV HRVATSKI TENISKI SAVEZ VETERANA-STATUT S T A T U T HRVATSKOG TENISKOG SAVEZA VETERANA Zagreb, 26. kolovoz 2015. godina Na temelju članka 55. st. 1. Zakona o udrugama (Narodne novine, broj 74/14), Zakona o sportu (NN 71/06, 150/08,124/10, 124/11,

Више

HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a

HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, 12.09.2015. Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a sukladno odredbama Zakona o sportu i Etičkom kodeksu

Више

S T A T U T

S T A T U T S T A T U T HRVATSKOG SPORTSKOG PLESNOG SAVEZA U Zagrebu 22. prosinca 2018. godine. SADRŽAJ I. TEMELJNE ODREDBE... 1 II. CILJEVI I DJELATNOSTI... 3 III. ČLANSTVO... 5 IV. USTROJSTVO I TIJELA... 8 1. SKUPŠTINA

Више

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act EU-projekt: Podrška Pravosudnoj akademiji: Razvoj sustava obuke za buduće suce i državne odvjetnike EU-project: Support to the Judicial Academy: Developing a training system for future judges and prosecutors

Више

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Служба за послове органа града утврдила је пречишћен текст

Више

Као неформална мрежа локалних еколошких организација Зелена листа Србије основана је године. У жељи да свој рад унапреди чланице су се сложиле д

Као неформална мрежа локалних еколошких организација Зелена листа Србије основана је године. У жељи да свој рад унапреди чланице су се сложиле д Као неформална мрежа локалних еколошких организација Зелена листа Србије основана је 2007. године. У жељи да свој рад унапреди чланице су се сложиле да се и формлано региструје Савез еколошких удружења

Више

Microsoft Word - PZ_459

Microsoft Word - PZ_459 KLUB ZASTUPNIKA IDS-a PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZBORIMA ZASTUPNIKA U HRVATSKI SABOR Zagreb, listopad 2009. 1 PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZBORIMA ZASTUPNIKA

Више

ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривре

ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривре ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, 01.10.2015. године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривредно-прехрамбене школе у Прокупљу Члан 1 Овим Пословником

Више

СТАТУТ ДРУШТВА ТЕТМИЧАРА

СТАТУТ ДРУШТВА ТЕТМИЧАРА У складу са одредбама чл. 78 и 12. Закона о удружењима (Службени лист РС, бр. 51/09), на скупштини Друштва одржаној дана 18. априла 2011. године у Београду, усвојен је нови СТАТУТ ДРУШТВА ТЕРМИЧАРА СРБИЈЕ

Више

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine broj 74/14), a u skladu s odredbom članka 47. stavak 6. Zakona o sportu (Narodne novine broj 7

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine broj 74/14), a u skladu s odredbom članka 47. stavak 6. Zakona o sportu (Narodne novine broj 7 Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine broj 74/14), a u skladu s odredbom članka 47. stavak 6. Zakona o sportu (Narodne novine broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/11, 86/12, 94/13), Skupština

Више

OPIS POSLOVA I PODACI O PLAĆI MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED ZAGREB - Poreznik III za utvrđivanje poreza i doprinosa na dobit O

OPIS POSLOVA I PODACI O PLAĆI MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED ZAGREB - Poreznik III za utvrđivanje poreza i doprinosa na dobit O OPIS POSLOVA I MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED ZAGREB - Poreznik III za utvrđivanje poreza i doprinosa na dobit Obavlja jednostavne upravne i druge stručne poslove za fizičke i pravne

Више

На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана године, у Чачку, Председништво Српског по

На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана године, у Чачку, Председништво Српског по На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана 02. 06. 2018. године, у Чачку, Председништво Српског покрета Двери, донело је, измењен и допуњен ПОСЛОВНИК

Више

ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU ("Sl. glasnik RS", br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug

ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU (Sl. glasnik RS, br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU ("Sl. glasnik RS", br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug i način rada, finansiranje i druga pitanja značajna

Више

ИНЖЕЊЕРСКА КОМОРА СРБИЈЕ

ИНЖЕЊЕРСКА  КОМОРА  СРБИЈЕ Н А Ц Р Т ИНЖЕЊЕРСКА КОМОРА СРБИЈЕ С Т А Т У Т ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ Београд, 21.11.2018. године С Т А Т У Т ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ I. ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим Статутом ближе се уређују послови,

Више

Microsoft Word - Glasnik 134 -ceo

Microsoft Word - Glasnik 134 -ceo Година XLV, број 134, 15. мај 2007. 81 На основу члана 42. став 5. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 131/06), Сенат Универзитета, на седници одржаној 28. новембра

Више

KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA I PROVEDBE OPĆIH I DRUGIH AKATA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 1

KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA I PROVEDBE OPĆIH I DRUGIH AKATA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 1 KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA I PROVEDBE OPĆIH I DRUGIH AKATA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 1 Na temelju članka 11. stavka 4. Zakona o pravu na pristup informacijama,

Више

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн Број: 510/11 Бања Лука, 26.04.2011. године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научно-наставно вијеће Архитектонско-грађевинског факултета

Више

Жалбена комисија Градске општине Земун, на седници одржаној дана године, на основу члана 177. став 2. Закона о запосленима у аутономним пок

Жалбена комисија Градске општине Земун, на седници одржаној дана године, на основу члана 177. став 2. Закона о запосленима у аутономним пок Жалбена комисија Градске општине Земун, на седници одржаној дана 28.9.2018. године, на основу члана 177. став 2. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе ( Службени

Више

Na temelju članka 11

Na temelju članka 11 Na temelju članka 13. stavka 2. Zakona o udrugama ("Narodne novine'' 74/14), na temelju članka 21. stavka 1. pročišćenog teksta Statuta Hrvatskoga matematičkog društva iz 2012. godine i na prijedlog Izvršnog

Више

FINAL-Pravilnik o sustavu osiguravanja kvalitete - SENAT lektorirano

FINAL-Pravilnik o sustavu osiguravanja kvalitete - SENAT lektorirano Na temelju članka 21. Statuta Sveučilišta u Zagrebu, a u skladu s člankom 18. stavcima 5. i 6. Zakona o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju (NN 45/09) Senat Sveučilišta u Zagrebu na

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI RADA NADZORNIH ODBORA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA U VLASNIŠTVU/SUVLASNIŠTVU

Више

Microsoft Word - 1 Pravilnik o radu veca grupacija_2018

Microsoft Word - 1 Pravilnik o radu veca grupacija_2018 06-01 Број: 06-5537/4-2018 На основу члана 47. став 3. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 201/18), Сенат Универзитета, по указаној потреби, на седници одржаној 12.12.2018.

Више

Na temelju Zakona o političkim strankama (Narodne novine br. 76/93, 111/96, 164/98, 36/01 i 28/06) i Zakona o financiranju političkim aktivnosti i izb

Na temelju Zakona o političkim strankama (Narodne novine br. 76/93, 111/96, 164/98, 36/01 i 28/06) i Zakona o financiranju političkim aktivnosti i izb Na temelju Zakona o političkim strankama (Narodne novine br. 76/93, 111/96, 164/98, 36/01 i 28/06) i Zakona o financiranju političkim aktivnosti i izborne promidžbe (Narodne novine br. 24/11, 61/11, 27/13

Више

(Microsoft Word - PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVA\310KOG SAVEZA_ doc)

(Microsoft Word - PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVA\310KOG SAVEZA_ doc) HRVATSKI PLIVAČKI SAVEZ PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVAČKOG SAVEZA 06. lipnja 2009 PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA I. TEMELJNE ODREDBE Članak 1. Državna plivačka reprezentacija Hrvatske po sadržaju

Више

Predlog Nacrta ZoSO

Predlog Nacrta ZoSO ПРЕДЛОГ ПРЕДНАЦРТА ЗАКОНА О СТУДЕНТСКОМ ОРГАНИЗОВАЊУ Београд, фебруар 2013. године I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим законом се уређује институционални оквир за студентско организовање на самосталним високошколским

Више