Microsoft Word - Pravila II prijedlog.doc

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Microsoft Word - Pravila II prijedlog.doc"

Транскрипт

1 PRIJEDLOG HRVATSKI OLIMPIJSKI ODBOR Zagreb, Trg Krešimira Ćosića 11 TOČKA 7.3. Vijeće Broj: 354IOIURP U Zagrebu, Na temelju članka 56. Statuta Hrvatskog olimpijskog odbora, Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora na 3. sjednici održanoj 12. prosinca godine donosi PRAVILA ZA PROGRAM POTPORE PERSPEKTIVNIM SPORTAŠIMA U EKIPNIM SPORTOVIMA (Razvojni program II/2) I. TEMELJNE ODREDBE 1. U cilju očuvanja dostignute sportske kvalitete, unapređenja i razvoja sporta Hrvatski olimpijski odbor (dalje u tekstu: HOO) posebno skrbi o osiguranju stručnih, tehničkih, materijalnih i životnih uvjeta najnadarenijih mladih sportaša u ekipnim sportovima nacionalnih sportskih saveza punopravnih članova HOO-a. Pod ekipnim sportovima u smislu ovih Pravila za program potpore perspektivnim sportašima u ekipnim sportovima Razvojni program II/2 (dalje u tekstu: Pravila) smatraju se: bejzbol, hokej (na travi), hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka, rukomet, softball, vaterpolo, i sinkronizirano klizanje. 2. Radi ostvarivanja ciljeva iz točke 1. ovih Pravila svake godine osiguravaju se financijska sredstva u programu i financijskom planu HOO-a, u okviru programske stavke «Programi potpore perspektivnim sportašima u ekipnim sportovima». Program potpore perspektivnim sportašima u ekipnim sportovima (dalje u tekstu: Program II/2) je razvojni program kojim se nacionalnim sportskim savezima osiguravaju sredstva koja su dopunska u odnosu na sredstva osigurana kroz redovni program za pripadajući nacionalni sportski savez u godišnjem financijskom planu HOO-a.

2 II. KORISNICI PROGRAMA II/2 3. Korisnici financijskih sredstava Programa II/2, mogu biti perspektivni mladi sportaši članovi nacionalne kadetske ili juniorske ekipe koja je ostvarila plasman od mjesta na svjetskim i europskim prvenstvima. 4. Uvjet za priznavanje rezultata sportaša za uvrštenje u Program II/2 ostvarenog na svjetskom prvenstvu je nastup nacionalnih ekipa s najmanje 3 (tri) kontinenta i petnaest (15) zemalja u natjecanju discipline ili kategorije u kojoj je ostvaren rezultat ili plasman ekipe, temeljem kojeg se podnosi zahtjev za uvrštenje u Program II/2. Uvjet za priznavanje rezultata sportaša za uvrštenje u Program II/2 ostvarenog na europskom prvenstvu je nastup nacionalnih ekipa iz najmanje dvanaest (12) europskih zemalja. 5. Sportaši mogu koristiti sredstva programa potpore perspektivnim sportašima u ekipnim sportovima jednu (1) godinu. Sredstva Programa II/2 sportaši mogu koristiti dok se nalaze na listi korisnika programa, u pravilu, sportaši u dobi od 17, 18 odnosno 19 godina, odnosno od navršene 17. godine pa do kraja polugodišta u kojem navršavaju 20 godina života, ukoliko su rođeni u prvom dijelu godine, odnosno do kraja godine u kojoj navršavaju 20. godina života, ukoliko su rođeni u drugom dijelu godine. III. POSTUPAK ZA UVRŠTENJE SPORTAŠA U PROGRAM II/2 6. Sportaše/ekipe kandidate za korištenje financijskih sredstava Programa II/2 predlaže nacionalni sportski savez, u skladu s odredbama točaka 3., 4. i 5. ovih Pravila. Zahtjev za uvrštenje u Program II/2 nacionalni sportski savez je dužan HOO-u dostaviti u roku od 60 dana nakon postizanja kriterijskog rezultata. Broj sportaša u ekipi određuje se sukladno kriterijima i pravilima odgovarajućeg međunarodnog sportskog saveza i Međunarodnog olimpijskog odbora. 7. Nacionalni sportski savez koji traži uvrštenje sportaša/ekipe na listu korisnika razvojnog Programa II/2, dužan je uz zahtjev za uvrštenje sportaša/ekipe na listu korisnika Programa II/2 dostaviti HOO-u, dokaz o ispunjenju kriterijskog rezultata, godišnji i četverogodišnji rezultatski plan za ekipu sa projekcijom planiranih sportskih rezultata na kriterijskim natjecanjima u pojedinoj godini, a u skladu s kalendarima natjecanja nacionalnih sportskih saveza kao i godišnje financijske planove s definiranim akcijama koje će se realizirati u okviru ovog programa. Godišnje programe dogovaraju voditelji razvojnih programa HOO-a i stručne osobe nacionalnog sportskog saveza. Zahtjev za uvrštenje sportaša/ekipe u Program II/2, godišnji i četverogodišnji rezultatski plan sa projekcijom planiranih sportskih rezultata na kriterijskim

3 natjecanjima u pojedinoj godini, te godišnje financijske planove nacionalni sportski savez ispunjava na obrascima HOO-a. 8. Odluku o sportašima/ekipama korisnicima financijskih sredstava donosi Vijeće HOO-a na prijedlog Stručne radne grupe imenovane od glavnog tajnika za utvrđivanje prijedloga sportaša-korisnika razvojnih programa HOO-a, a na temelju dostavljanog dokumentiranog zahtjeva nacionalnog sportskog saveza, sukladno odobrenim sredstvima HOO-a za tekuću godinu. IV. SREDSTVA ZA REALIZACIJU PROGRAMA II/2 9. Vijeće HOO-a svojom odlukom određuje iznos financijskih sredstava za ekipe-korisnike Programa II/2, za svaku godinu, sukladno usvojenom godišnjem financijskom planu HOO-a. Ekipe, odnosno sportaši-korisnici programa koji ulaze u program tijekom godine, koriste pripadajući dio sredstava za razdoblje te godine koje će biti u Programu II/2, odnosno imaju pravo koristiti onoliko dvanaestina iznosa utvrđenog u prethodnom stavku, koliko mjeseci koriste Program u toj tekućoj godini, osim za stavke Programa koje se ne mogu prenamijeniti, sukladno točki 10. stavak 4. Pravila, a koje koriste u punom godišnjem iznosu. U preostalom razdoblju trajanja programa koristi se pripadajući /alikvotni dio sredstava od iznosa koji je utvrđen za korisnike tog Programa u određenoj godini trajanja ugovora, u skladu s prethodnom odredbom ove točke. 10. Sredstva iz Programa II/2 su namjenska sredstva i mogu se utrošiti za slijedeće programske aktivnosti: 1. Pripreme i natjecanja 2. Korištenje sportskih objekata 3. Sportska oprema i rekviziti 4. Testiranja 5. Vitaminizacija i dopunska prehrana 6. Zdravstvena skrb 7. Zdravstveni pregled 8. Osiguranje Programske aktivnosti planiraju se za određenu godinu individualno za svaku ekipu, u skladu s godišnjim i četverogodišnjim rezultatskim planom ekipe, te godišnjim financijskim planom, kao i specifičnim zahtjevima realizacije programa svake pojedine ekipe, korisnika programa, uvažavajući namjene utvrđene prethodnom odredbom. Organizaciju i provedbu programskih aktivnosti, odnosno korištenje sredstava za ekipekorisnike Programa II/2, provode pripadajući nacionalni sportski savez i stručne službe HOOa.

4 Nacionalni sportski savez može izvršiti prenamjenu sredstava pod točkama 2., 3., 5. i 6. iz prvog stavka ove točke, u korist stavke 1. za pripreme i natjecanja, uz posebno odobrenje voditelja pripadajućeg razvojnog programa i glavnog tajnika HOO-a, dok se ne mogu prenamijeniti sredstava koja su namijenjena za: - Pripreme i natjecanja - Testiranja - Zdravstveni pregled - Osiguranje 11. Nacionalni sportski savezi i sportaši mogu koristiti sredstva Programa II/2 samo pod uvjetom da sportaši uredno i redovito obavljaju svoje sportske zadaće, ostvaruju plan i program, realiziraju programske aktivnosti, ostvaruju sportski rezultat sukladan rezultatu iz točke 3. ovih Pravila, izvršavaju obveze prema nacionalnoj sportskoj ekipi te svojim ukupnim ponašanjem, javnim djelovanjem i istupima pridonose ugledu i interesima HOO-a i svog nacionalnog sportskog saveza, kao i ostvarivanju i širenju olimpijskih ideala, fair playa i tolerancije. 12. Sportaši korisnici Programa II/2 dužni su se odazvati pozivu za nastup u nacionalnoj reprezentaciji. Jedino sportska povreda ili bolest, dokumentirana od odgovarajućeg liječnika, a prihvaćena i potvrđena od Zdravstvene komisije HOO-a, može biti opravdanje za neodaziv. Nacionalni sportski savez obvezan je o ovakvoj situaciji odmah pismeno obavijestiti HOO. 13. U razdoblju dok se nalaze na listi korisnika Programa II/2, svaki sportaš ili ekipa, obavezni su odazvati se pozivu marketinške službe HOO-a kako bi se provele određene marketinške aktivnosti koje proističu iz sponzorskih ugovora s partnerima HOO-a. 14. Financijska sredstva programa potpore perspektivnim sportašima u ekipnim sportovima isplaćuje se slijedom zaključenog ugovora o realizaciji programa potpore perspektivnim sportašima u ekipnim sportovima, ovisno o namjeni iz točke 10. ovih Pravila, prema dinamici ostvarivanja usvojenog plana. V. UGOVORI ZA PROVEDBU PROGRAMA II/2 15. Korištenje financijskih sredstava Programa II/2, odnosno međusobna prava i obveze, utvrđuju se ugovorom o korištenju sredstava Programa potpore perspektivnim sportašima u ekipnim sportovima kojeg zaključuju Hrvatski olimpijski odbor i pripadajući nacionalni sportski savez. Nacionalni sportski savez ovlašten je izvršiti izmjenu sastava ekipe uz poštivanje odredbe iz točke 3. ovih Pravila. 16. Ugovori o korištenju Sredstava Programa II/2 zaključuju se na godinu dana.

5 17. Ugovorom o korištenju sredstava Programa II/2 uređuje se osobito: 1. svrha financijske potpore 2. trajanje potpore 3. namjene za koje se daje potpora 4. obveze sportaša, nacionalnog sportskog saveza i HOO-a 5. nadležnost Sportske arbitraže pri HOO-u u rješavanju mogućih sporova Potpisom Ugovora o korištenju sredstava Programa II/2 pripadajući nacionalni sportski savez preuzima obvezu obavještavanja sportaša i ostalih osoba koje sudjeluju u realizaciji programa o pravima i obvezama sportaša iz Programa II/2, namjenskom korištenju sredstava i procedurama provedbe i izvještavanja o realizaciji plana i programa te financijskog plana za ekipu. 18. Ugovori o korištenju sredstava programa sklapaju se slijedom odluke Vijeća HOO-a na osnovu prihvaćenog godišnjeg i četverogodišnjeg rezultatskog plana sa projekcijom planiranih sportskih rezultata na kriterijskim natjecanjima u pojedinoj godini. 19. Ugovori o korištenju sredstava Programa II/2 stupaju na snagu danom potpisa od obje ugovorne strane, a prava sportašima ekipe počinju teći od prvog dana slijedećeg mjeseca nakon što je Vijeće donijelo Odluku o uvrštenju sportaša/ekipe na listu korisnika Programa II/ Nacionalni sportski savez dužan je svakih šest mjeseci podnositi dokumentirano izvješće o izvršenju programa i ostvarenim rezultatima na obrascu HOO-a. 21. Ugovor o korištenju sredstava Programa II/2 može se raskinuti, odnosno otkazati, slijedom odluke Vijeća, na inicijativu matičnog nacionalnog sportskog saveza i/ili HOO-a, u slučajevima: - ako se pravodobno ne podnese izvješće o izvršenju programa i ostvarenim rezultatima, sukladno odredbi točke 20. Pravila - ako se analizom izvješća o izvršenju programa i ostvarenim rezultatima utvrdi da ekipa ne ostvaruje planirane rezultate ili utvrđene ciljeve, te - ako ekipa odnosno sportaši ne izvršavaju svoje zadaće iz točke 11., 12. i 13. ovih Pravila utvrđenih u Ugovoru ili ako svojim ponašanjem i aktivnostima postupa protivno odredbama ovih Pravila i Ugovora. VI. PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE 22. Potpisivanje ugovora obavljat će se sukladno uvrštenju sportaša/ekipe - korisnika programa na listu korisnika programa od strane Vijeća HOO-a.

6 23. U realizaciji Programa II/2 postupa se sukladno pripadajućim odredbama Uputa za financijsku realizaciju programa u proračunu HOO-a, u kojima participiraju nacionalni sportski savezi. 24. Korisnici stipendije Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog odbora mogu koristiti sredstva Programa II/ Za primjenu ovih Pravila, davanje naputaka o njihovoj primjeni, te stručnu i administrativnu provedbu poslova i zadaća u svezi s ovim Pravilima, zadužen je voditelj Programa II/1 kao i pripadajuća ustrojbena jedinica Stručne službe HOO-a. 26. Ova Pravila stupaju na snagu danom donošenja, a primjenjuju se od 1. siječnja godine. 27. Danom donošenja ovih Pravila prestaju važiti Pravila za program potpore posebne skrbi o mladima u ekipnim sportovima Razvojni program II/2, /pročišćeni tekst/, broj: 1203/14, od 12. prosinca 2014., usvojena na 27. sjednici Vijeća HOO-a održanoj 10. rujna godine. 28. Ugovori zaključeni sukladno do sada važećim Pravilima ostaju i dalje na snazi do roka utvrđenog za njegovu važnost, odnosno do donošenja odluke Vijeća HOO-a o prestanku statusa korisnika Programa II/2, a za slučaj izmijenjenih okolnosti u odredbama novih Pravila nacionalnom sportskom savezu će se ponuditi zaključenje aneksa postojećeg važećeg ugovora. Ako nacionalni sportski savez odbije zaključenje aneksa postojećeg ugovora smatrati će se da je odustao od ugovora. dr. sc. Zlatko Mateša Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora

Microsoft Word - 3._Pravilnik_o_sufinanciranju_programa_za_perspektivne_sportase .docx

Microsoft Word - 3._Pravilnik_o_sufinanciranju_programa_za_perspektivne_sportase .docx Na temelju odredbe članka 13. i 14. Statuta Samoborskog športskog saveza Izvršni odbor Samoborskog športskog saveza, na sjednici održanoj 20. lipnja 2016. godine donio je PRAVILNIK O SUFINANCIRANJU PROGRAMA

Више

(Microsoft Word - PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVA\310KOG SAVEZA_ doc)

(Microsoft Word - PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVA\310KOG SAVEZA_ doc) HRVATSKI PLIVAČKI SAVEZ PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVAČKOG SAVEZA 06. lipnja 2009 PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA I. TEMELJNE ODREDBE Članak 1. Državna plivačka reprezentacija Hrvatske po sadržaju

Више

Microsoft Word - HKS Poslovnik o radu Skupštine HKS-a.doc

Microsoft Word - HKS Poslovnik o radu Skupštine HKS-a.doc Poslovnik o radu Skupštine Hrvatskog konjičkog saveza Temeljem Članka 27, Stavak 14, Statuta Hrvatskog konjičkog saveza, usvojenog na Skupštini Hrvatskog konjičkog saveza održanoj 17.11.2007., na svojoj

Више

PRAVILNIK

PRAVILNIK HRVATSKI SOFTBALL SAVEZ Na temelju članka 19. Statuta Hrvatskog softball saveza, Skupština Hrvatskog softball saveza na svojoj sjednici održanoj dana 13.03.2018. godine, donijela je PRAVILNIK O DRŽAVNIM

Више

(Microsoft Word - 7\) Prijedlog programa javnih potreba u \232portu za 2019.doc)

(Microsoft Word - 7\) Prijedlog programa javnih potreba u \232portu za 2019.doc) Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( Narodne novine, broj 33/01, 60/01 vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13 - pročišćeni

Више

(Microsoft Word - 15\) PROGRAM JAVNIH POTREBA U SPORTU M\ \(2\).doc)

(Microsoft Word - 15\) PROGRAM JAVNIH POTREBA U SPORTU M\ \(2\).doc) Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( Narodne novine, broj 33/01, 60/01 vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13 - pročišćeni

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narod

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narod REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine br. 10/97, 107/07 i 94/13), članaka 1. i

Више

HRVATSKI SABOR Klasa: /09-01/03 Urbroj: Zagreb, 24. kolovoza ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA PREDSJEDNICAMA I PREDS

HRVATSKI SABOR Klasa: /09-01/03 Urbroj: Zagreb, 24. kolovoza ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA PREDSJEDNICAMA I PREDS HRVATSKI SABOR Klasa: 022-03/09-01/03 Urbroj: 65-08-02 Zagreb, 24. kolovoza 2009. ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA PREDSJEDNICAMA I PREDSJEDNICIMA RADNIH TIJELA Na temelju članaka 137. i 153.

Више

Na osnovu člana 124. stav 2. Zakona o sportu ( Službeni glasnik RS, broj 10/16), Vlada donosi UREDBU o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim na

Na osnovu člana 124. stav 2. Zakona o sportu ( Službeni glasnik RS, broj 10/16), Vlada donosi UREDBU o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim na Na osnovu člana 124. stav 2. Zakona o sportu ( Službeni glasnik RS, broj 10/16), Vlada donosi UREDBU o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama Član 1. Ovom uredbom utvrđuju se bliži uslovi,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: /19-01/1 URBROJ: 2176/ Sisak, 29. svibnja 2019.

REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: /19-01/1 URBROJ: 2176/ Sisak, 29. svibnja 2019. REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: 602-12/19-01/1 URBROJ: 2176/05-02-19-1 Sisak, 29. svibnja 2019. GRADSKO VIJEĆE GRADA SISKA Predmet: Materijal za sjednicu

Више

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20 NN 1/2019 (2.1.2019.), Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju MINISTARSTVO FINANCIJA Na temelju članka 106. stavka

Више

PRIJEDLOG Na temelju članka 76. Zakona o sportu («Narodne novine» broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/11, 86/12, 94/13 i 85/15, 19/16) i članka 28. točka 8. Statuta Sisačko moslavačke županije («Službeni glasnik

Више

Temeljem članka 45. Statuta Športske zajednice Osječko-baranjske županije, Skupština je na svojoj 8. sjednici održanoj 27. prosinca godine, pod

Temeljem članka 45. Statuta Športske zajednice Osječko-baranjske županije, Skupština je na svojoj 8. sjednici održanoj 27. prosinca godine, pod Temeljem članka 45. Statuta Športske zajednice Osječko-baranjske županije, Skupština je na svojoj 8. sjednici održanoj 27. prosinca 2018. godine, pod 7. točkom dnevnog reda, donijela sljedeći P R A V I

Више

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU)

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) EUROPSKA UNIJA Fond europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) Ministarstvo socijalne politike i mladih Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fonda europske pomoći za

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BR

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BR REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BRODA Slavonski Brod, studeni 2011. S A D R Ž A J stranica

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 Na temelju članka 12. stavka 1. podstavka 15. Statuta Hrvatske komore inženjera strojarstva

Више

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada Delnica (Službene novine Primorsko goranske županije

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje i Odlu

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje i Odlu REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje 2008.-2016. i Odluke ministra gospodarstva (KLASA: 402-01/14-01/828,

Више

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada Delnica (SN PGŽ 28/09, 41/09, 11/13, 20/13-pročišćeni

Више

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje HRVATSKI SABOR 2020 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE Proglašavam Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje, kojega je

Више

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA PRAVILNIK O KALENDARU NATJECANJA HRVATSKOG SPORTSKOG PLESNOG SAVEZA U Zagrebu 18.01.2018 godine. SADRŽAJ I. OPĆE ODREDBE... 2 II. UPIS SPORTSKIH PLESNIH NATJECANJA U KALENDAR NATJECANJA... 3 III. PRIJAVE

Више

(Microsoft Word - tocka 3.1. Nacrt Programa javnih potreba sporta dr\236avne razine i financijski plan HOO docx)

(Microsoft Word - tocka 3.1. Nacrt Programa javnih potreba sporta dr\236avne razine i financijski plan HOO docx) PROGRAM JAVNIH POTREBA SPORTA DRŽAVNE RAZINE I FINANCIJSKI PLAN HRVATSKOG OLIMPIJSKOG ODBORA ZA 2016. GODINU Zagreb, 22. prosinca 2015. S A D R Ž A J I. UVOD 3 II. PROGRAMSKI CILJEVI 2016. 3 III. PLAN

Више

SLUŽBENE NOVINE

SLUŽBENE NOVINE Stranica - 1 Broj 1 OPĆINE RAŠA 14.siječnja 2016. AKTI OPĆINSKE NAČELNICE I Na temelju članka 11. stavka 1. Odluke o davanju stanova u najam ( Službene novine Općine Raša, broj 9/10) Općine Raša, na prijedlog

Више

Na temelju čl. 24. Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora (Službene novine Grada Pule br. 3/97, 1/98, 7/98, 2/99, 5/02 i 10/03), a u svezi s čl.

Na temelju čl. 24. Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora (Službene novine Grada Pule br. 3/97, 1/98, 7/98, 2/99, 5/02 i 10/03), a u svezi s čl. Na temelju čl. 24. Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora (Službene novine Grada Pule br. 3/97, 1/98, 7/98, 2/99, 5/02 i 10/03), a u svezi s čl. 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi

Више

HRVATSKA KOMORA

HRVATSKA KOMORA HRVATSKA KOMORA MEDICINSKIH SESTARA Na temelju članka 15. i 26. Zakona o sestrinstvu ("Narodne novine" br. 121/03., 117/08 i 57/11),i članka 19. Statuta Hrvatske komore medicinskih sestara Vijeće Komore

Више

P R A V I L N I K

P R A V I L N I K SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE Zagreb, Ivana Lučića 5 P R A V I L N I K O DODJELI MEDALJA, NAGRADA I PRIZNANJA Zagreb, srpanj 2006. S A D R Ž A J Stranica Opće odredbe... 3 Medalje...

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA GRAD OSIJEK GRADONAČELNIK PRIJEDLOG RJEŠENJA o sklapanju ugovora o pružanju platnih usluga OTP Banka d.d. Osijek, prosinac 2015. Materijal pripremio: Upravni

Више

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji Na temelju odredbi članka 30. Statuta Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru, Izvršni odbor Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru (u nastavku teksta: HSSRM) dana 17. svibnja 2018. godine odluka

Више

dozvola_operator_oieiek_hr

dozvola_operator_oieiek_hr REGULATORNA KOMISIJA ZA ENERGIJU U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE - F E R K РЕГУЛАТОРНА КОМИСИЈА ЗА ЕНЕРГИЈУ У ФЕДЕРАЦИЈИ БОСНЕ И XЕРЦЕГОВИНЕ Ф Е Р К DOZVOLA ZA RAD OPERATORU ZA OIEiEK NAZIV IMATELJA DOZVOLE:

Више

(Microsoft Word - tocka 3.2. Nacrt Programa i privremeni financijski plan HOO za sije\350anj_o\236ujak2016..docx)

(Microsoft Word - tocka 3.2. Nacrt Programa i privremeni financijski plan HOO za sije\350anj_o\236ujak2016..docx) PROGRAM JAVNIH POTREBA SPORTA DRŽAVNE RAZINE I PRIVREMENI FINANCIJSKI PLAN HRVATSKOG OLIMPIJSKOG ODBORA ZA RAZDOBLJE OD 1. 1. DO 31. 3. 2016. GODINE Zagreb, 22. prosinca 2015. S A D R Ž A J Predgovor 3

Више

Sveučilište u Zagrebu KINEZIOLOŠKI FAKULTET P r i j e d l o g O D L U K A O IMENOVANJU VODITELJA STUDIJA I KOORDINATORA ZAJEDNIČKIH SEMESTARA NA IZVAN

Sveučilište u Zagrebu KINEZIOLOŠKI FAKULTET P r i j e d l o g O D L U K A O IMENOVANJU VODITELJA STUDIJA I KOORDINATORA ZAJEDNIČKIH SEMESTARA NA IZVAN Sveučilište u Zagrebu KINEZIOLOŠKI FAKULTET P r i j e d l o g O D L U K A O IMENOVANJU VODITELJA STUDIJA I KOORDINATORA ZAJEDNIČKIH SEMESTARA NA IZVANREDNOM STRUČNOM STUDIJU ZA IZOBRAZBU TRENERA I IZVANREDNOM

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: /16-01/8 UR.BROJ: 2156/ Lovran, 0

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: /16-01/8 UR.BROJ: 2156/ Lovran, 0 REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: 402-08/16-01/8 UR.BROJ: 2156/02-02-17-02 Lovran, 03. studenog 2017. Na temelju članka 7., stavak 3.,

Више

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji su financirani iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa <Registracijski br

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji su financirani iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa <Registracijski br Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji su financirani iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2007.-2013. ("Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava")

Више

Dokumentacija o nabavi Priprema financijskog restrukturiranja Zračne luke Osijek d.o.o. s planom provedbe DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA USLUGE

Dokumentacija o nabavi Priprema financijskog restrukturiranja Zračne luke Osijek d.o.o. s planom provedbe DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA USLUGE DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA USLUGE U ZRAČNOM PROMETU, OSIJEK, HRVATSKA OIB: 48188420009 MATIČNI (POREZNI) BROJ: 3361721 Adresa: Vukovarska 67, Klisa p.p. 47, 31000 OSIJEK Web.adress: www.osijek-airport.hr

Више

Creative Dept

Creative Dept STATUT STUDENTSKOG ZBORA EDWARD BERNAYS VISOKE ŠKOLE ZA KOMUNIKACIJSKI MENADŽMENT Zagreb, 26. studenoga 2015. Na temelju odredbe čl. 7. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (NN

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD LABIN Gradsko vijeće P R I J E D L O G KLASA: /15-01/ URBROJ: Labin, Na temelju

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD LABIN Gradsko vijeće P R I J E D L O G KLASA: /15-01/ URBROJ: Labin, Na temelju REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD LABIN Gradsko vijeće P R I J E D L O G KLASA: 021-05/15-01/ URBROJ: 2144-01-01-15-1 Labin, 2015. Na temelju članka 35. stavak 2. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim

Више

Klasa: UP/I / /06

Klasa: UP/I / /06 Klasa: UP/I 430-01/2007-03/10 Urbroj: 580-03-07-43-02 Zagreb, 15. ožujka 2007. Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju članka 13. stavka 1. i 2. Zakona o državnim potporama ( Narodne novine,

Више

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU)

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Више

Na temelju članka 10/1 i 12/1, a u svezi čl

Na temelju   članka 10/1 i 12/1, a u svezi čl Na temelju članka 9. stavak 1. i 2., a u svezi članaka 10. - 19. Zakona o igrama na sreću (Narodne novine br. 87/09), Uprava Hrvatske Lutrije d.o.o., Zagreb, Ulica grada Vukovara 72, dana 25.02.2019. godine,

Више

RADNA VERZIJA Na osnovu člana 15. i člana 16. stav 1. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog ka

RADNA VERZIJA Na osnovu člana 15. i člana 16. stav 1. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog ka RADNA VERZIJA Na osnovu člana 15. i člana 16. stav 1. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog kantona, broj: 7/10) i člana 36. stav (3) alineja prva

Више

ZvaniĊan prevod sa francuskog

ZvaniĊan prevod sa francuskog На основу члана 38. Статута Бејзбол савеза Србије од 18. 03. 2012. године, Управни одбор Бејзбол савеза Србије је на седници 26.01.2013. године донео ПРАВИЛНИК О РЕГИСТРАЦИЈИ ИГРАЧА ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан

Више

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranju javnih potreba Grada Varaždina ( Službeni vjesnik

Више

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act EU-projekt: Podrška Pravosudnoj akademiji: Razvoj sustava obuke za buduće suce i državne odvjetnike EU-project: Support to the Judicial Academy: Developing a training system for future judges and prosecutors

Више

KLASA: / /0001 URBROJ: / Na temelju članka 20. stavka 1. Pravilnika o provedbi Podmjere 6.1.»Potpora za pokretanje po

KLASA: / /0001 URBROJ: / Na temelju članka 20. stavka 1. Pravilnika o provedbi Podmjere 6.1.»Potpora za pokretanje po KLASA: 440-12/14-01-01-01/0001 URBROJ: 343-0100/01-17-087 Na temelju članka 20. stavka 1. Pravilnika o provedbi Podmjere 6.1.»Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima«, Podmjere 6.2»Potpora

Више

Hrvatskog proljeća 34, Zagreb, Hrvatska Tel.: Fax.: HRVATSKI STRELIČAR

Hrvatskog proljeća 34, Zagreb, Hrvatska Tel.: Fax.: HRVATSKI STRELIČAR www.archery.hr Hrvatskog proljeća 34, 10040 Zagreb, Hrvatska Tel.: +385 1 2981 766 Fax.: +385 1 2981 768 E-mail: archery@archery.hr HRVATSKI STRELIČARSKI SAVEZ POSLOVNIK O RADU RAZVOJNOG POVJERENSTVA 1.

Више

ZAJEDNICA SPORTSKIH UDRUGA GRADA SISKA Trg grada Heidenheima Sisak Tel: Fax: Web:

ZAJEDNICA SPORTSKIH UDRUGA GRADA SISKA Trg grada Heidenheima Sisak Tel: Fax: Web: ZAJEDNICA SPORTSKIH UDRUGA GRADA SISKA Trg grada Heidenheima 1 44000 Sisak Tel: +385 44 547 407 Fax: +385 44 547 408 E-mail: ured@zsugs.hr Web: http://www.zsugs.hr OIB: 16275900664 MB: 03345351 IBAN: HR6824070001188006717

Више

EAC EN-TRA-00 (FR)

EAC EN-TRA-00 (FR) Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu POZIV NA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA EACEA/13/2019 Inicijativa Volonteri za humanitarnu pomoć EU-a Tehnička pomoć za organizacije pošiljateljice

Више

dfsdfsdfadfsvgf

dfsdfsdfadfsvgf Temeljem članka 53. stavka 3. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, broj: 87/08. i 86/09.), članka 26. stavka 2. i članka 30. stavka 3. Zakona o strukovnom obrazovanju

Више

BOSNA I HERCEGOVINA Brčko distrikt BiH SKUPŠTINA BRČKO DISTRIKTA BiH БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Mladena Magl

BOSNA I HERCEGOVINA Brčko distrikt BiH SKUPŠTINA BRČKO DISTRIKTA BiH БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Mladena Magl BOSNA I HERCEGOVINA Brčko distrikt BiH SKUPŠTINA BRČKO DISTRIKTA BiH БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Mladena Maglova 2, 76100 Brčko distrikt BiH, telefon i faks: 049/215-516

Више

ZAJEDNICA SPORTSKIH UDRUGA GRADA SISKA Trg grada Heidenheima Sisak Tel: Fax: Web:

ZAJEDNICA SPORTSKIH UDRUGA GRADA SISKA Trg grada Heidenheima Sisak Tel: Fax: Web: ZAJEDNICA SPORTSKIH UDRUGA GRADA SISKA Trg grada Heidenheima 1 44000 Sisak Tel: +385 44 547 407 Fax: +385 44 547 408 E-mail: ured@zsugs.hr Web: http://www.zsugs.hr OIB: 16275900664 MB: 03345351 IBAN: HR6824070001188006717

Више

Program potpora za rješavanje stambenog pitanja mladih

Program potpora za rješavanje stambenog pitanja mladih Na temelju članka 29. Statuta Grada Opatije («Službene novine» PGŽ broj 25/09, 30/09-ispravak, 7/13, 17/13, 3/18 i 5/18-ispravak) Gradsko vijeće Grada Opatije, na sjednici održanoj dana 02.10.2018. godine

Више

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/62 21 433; fax: 01/6252-515 OIB: 28129388615 IBAN: HR4923900011100025937 e-mail: czoo.vg@gmail.com web: www.centar-odgojiobrazovanje-velikagorica.skole.hr

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARA JSKA ŽUPA IJA GRAD OSIJEK GRADSKO VIJEĆE PRIJEDLOG ODLUKE O PROGLAŠE JU GRAFITA OSIJEK EPOKORE I GRAD ZAŠTIĆE IM KULTUR IM DOBROM OD LOKAL OG Z AČE JA Osijek, ožujak 2012.

Више

HRVATSKA LIJEČNIČKA KOMORA, Zagreb, Ulica Grge Tuškana 37 (OIB ), zastupana po v.d. predsjednika dr.sc. Krešimiru Luetiću, dr. med. (dalje

HRVATSKA LIJEČNIČKA KOMORA, Zagreb, Ulica Grge Tuškana 37 (OIB ), zastupana po v.d. predsjednika dr.sc. Krešimiru Luetiću, dr. med. (dalje HRVATSKA LIJEČNIČKA KOMORA, Zagreb, Ulica Grge Tuškana 37 (OIB 86676104888), zastupana po v.d. predsjednika dr.sc. Krešimiru Luetiću, dr. med. (dalje u tekstu: Naručitelj), s jedne strane i (Ime i prezime),

Више

Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i

Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i 01/17), a u svezi s čl. 48. Zakona o lokalnoj i područnoj

Више

HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a

HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, 12.09.2015. Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a sukladno odredbama Zakona o sportu i Etičkom kodeksu

Више

REPUBLIKA HRVATSKA, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv

REPUBLIKA HRVATSKA, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv REPUBLIKA HRVATSKA, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 2, Zagreb, OIB: 64434885131, zastupana po ministru rada i mirovinskoga sustava, prof. dr. sc. Mirandu Mrsiću, dr. med., temeljem Odluke Vlade

Више

NN 25/2019 ( ), Pravilnik o informacijskom sustavu u sportu SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA ŠPORT Na temelju članka 77. stavka 2. Zakona o sportu (

NN 25/2019 ( ), Pravilnik o informacijskom sustavu u sportu SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA ŠPORT Na temelju članka 77. stavka 2. Zakona o sportu ( NN 25/2019 (13.3.2019.), Pravilnik o informacijskom sustavu u sportu SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA ŠPORT Na temelju članka 77. stavka 2. Zakona o sportu (»Narodne novine«, broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/11,

Више

U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je

U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je dana 05/07.02.2017.: PRAVILNIK O MEDICINSKOJ ZAŠTITI

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA KLASA: 400-05/17-01/01 Temeljem članka 110. Zakona o proračunu (NN RH, br. 87/08, 136/12 i 15/15), članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN RH, br. 19/13 pročišćeni tekst),

Више

FINAL-Pravilnik o sustavu osiguravanja kvalitete - SENAT lektorirano

FINAL-Pravilnik o sustavu osiguravanja kvalitete - SENAT lektorirano Na temelju članka 21. Statuta Sveučilišta u Zagrebu, a u skladu s člankom 18. stavcima 5. i 6. Zakona o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju (NN 45/09) Senat Sveučilišta u Zagrebu na

Више

Zakon.hr

Zakon.hr 0ZAKON O SPORTU I. OPĆA ODREDBA 2 II. NACIONALNI PROGRAM SPORTA 2 III. NACIONALNO VIJEĆE ZA SPORT 2 IV. SUSTAV SPORTA I SPORTSKE DJELATNOSTI 3 V. OBLICI UDRUŽIVANJA 14 VI. STRUČNI POSLOVI U SPORTU 17 VII.

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A

R E P U B L I K A   H R V A T S K A Na temelju članka 26. stavka 1. i članka 27. Zakona o koncesijama ( Narodne novine br. 143/12), članka 12. stavka 1. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine br. 36/95, 70/97, 128/99, 57/00, 129/00,

Више

HRVATSKI STRELJAČKI SAVEZ

HRVATSKI STRELJAČKI SAVEZ HRVATSKI STRELJAČKI SAVEZ Livadićeva 22 10000 Zagreb PLAN I PROGRAM RADA HRVATSKOG STRELJAČKOG SAVEZA ZA 2017. GODINU Plan i program rada Hrvatskog streljačkog saveza za 2017. godinu temelji se na: Kalendaru

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA NA PODRUČJU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ZA RAZDOBLJE

Више

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA BERETINEC Općinsko vijeće Temeljem članka 31. Statuta Općine Beretinec (Službeni vjesnik Varaždinske žu

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA BERETINEC Općinsko vijeće Temeljem članka 31. Statuta Općine Beretinec (Službeni vjesnik Varaždinske žu REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA BERETINEC Općinsko vijeće Temeljem članka 31. Statuta Općine Beretinec (Službeni vjesnik Varaždinske županije 17/13) Općinsko vijeće Općine Beretinec na 6.

Више

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit  amet lorem ipsum dolor Početna prezentacija za korisnike Ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja: Razmjene mladih i Mobilnost osoba koje rade s mladima Završno izvješće Mobility tool Projektni ciklus Završno izvješće 1.

Више

Na osnovu člana 29. Statuta Sportskog saveza općine Cazin, Izvršni odbor Saveza na sjednici održanoj u Cazinu, godine usvojio je: 1. OPĆE

Na osnovu člana 29. Statuta Sportskog saveza općine Cazin, Izvršni odbor Saveza na sjednici održanoj u Cazinu, godine usvojio je: 1. OPĆE Na osnovu člana 29. Statuta Sportskog saveza općine Cazin, Izvršni odbor Saveza na sjednici održanoj u Cazinu, 04.12.2014. godine usvojio je: 1. OPĆE ODREDBE P R A V I L A za izbor sportiste godine Član

Више

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA Temeljem čl. 3. i čl. 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12), čl. 4. i čl. 5. Zakona o radu (NN 93/14, 127/17) i čl. 18. Statuta Narodne knjižnice i čitaonice Murter,

Више

Zakon o sportu pročišćeni tekst zakona NN 71/06, 150/08, 124/10, 124/11, 86/12, 94/13, 85/15 na snazi od I. OPĆA ODREDBA Članak 1. (1) Ovi

Zakon o sportu pročišćeni tekst zakona NN 71/06, 150/08, 124/10, 124/11, 86/12, 94/13, 85/15 na snazi od I. OPĆA ODREDBA Članak 1. (1) Ovi Zakon o sportu pročišćeni tekst zakona NN 71/06, 150/08, 124/10, 124/11, 86/12, 94/13, 85/15 na snazi od 09.08.2015. I. OPĆA ODREDBA Članak 1. (1) Ovim se Zakonom uređuju: sustav sporta i sportske djelatnosti,

Више

POZIV ZA DOSTAVU PONUDE: Usluga izrade studije povij. razvoja trga CIMITER sa priključnim ulicama sa valoriz. arh. i urban. značajki, arh. snimka i id

POZIV ZA DOSTAVU PONUDE: Usluga izrade studije povij. razvoja trga CIMITER sa priključnim ulicama sa valoriz. arh. i urban. značajki, arh. snimka i id REPUBLIKA HRVATSKA LIČKO - SENJSKA ŽUPANIJA G R A D S E NJ KLASA: 406-01/19-01/107 URBROJ: 2125-03/03/15-19-03 Senj, 18. srpnja 2019. g. POZIV ZA DOSTAVU PONUDE Sukladno članku 15. Zakona o javnoj nabavi

Више

P R I J E D L O G Na temelju članka 31. stavka 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (Narodne novine, br. 150/2011 i 119/2014), a u vezi s člancima 7.

P R I J E D L O G Na temelju članka 31. stavka 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (Narodne novine, br. 150/2011 i 119/2014), a u vezi s člancima 7. P R I J E D L O G Na temelju članka 31. stavka 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (Narodne novine, br. 150/2011 i 119/2014), a u vezi s člancima 7. i 15. Zakona o Fondu za stipendiranje hrvatskih branitelja

Више

Specifikacija usluga

Specifikacija usluga Potpisivanjem zahtjeva za MAX3 paket, Pretplatnik prihvaća uvjete korištenja MAX3 paketa definirane ovom Specifikacijom (dalje u tekstu: Specifikacija). MAX3 paket je usluga namijenjena privatnim korisnicima

Више

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2014.? U svakome upisnom roku

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2014.? U svakome upisnom roku NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god. 2013./2014.? U svakome upisnom roku kandidat se može prijaviti za upis u najviše pet škola

Више

Na temelju članka 7

Na temelju članka 7 Na temelju članka 7.st.1.t.3. i članka 37. Statuta Srednje škole Gračac u Gračac i uz pribavljeno mišljenje Nastavničkog vijeća, Školski odbor Srednje škole Gračac je na sjednici održanoj 26. ožujka 2015.

Више

Na osnovi članka 9. stavak 1 i 2, a u svezi članaka Zakona o igrama na sreću (NN br. 87/09), Uprava Hrvatske Lutrije d.o.o., Zagreb, Ulica grada

Na osnovi članka 9. stavak 1 i 2, a u svezi članaka Zakona o igrama na sreću (NN br. 87/09), Uprava Hrvatske Lutrije d.o.o., Zagreb, Ulica grada Na osnovi članka 9. stavak 1 i 2, a u svezi članaka 10-19 Zakona o igrama na sreću (NN br. 87/09), Uprava Hrvatske Lutrije d.o.o., Zagreb, Ulica grada Vukovara 72, dana 01.04.2014. godine, donijela je

Више

Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11

Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11 Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 16/12., 86/12., 94/13. i 152/14.), a u svezi s Pravilnikom

Више

Pravilnik o održavanju programa u utvrdi FB.pdf

Pravilnik o održavanju programa u utvrdi FB.pdf Na temelju članka 61. Statuta Grada Pula-Pola ( Službene novine Grada Pule br. 7/09, 16/09 i 12/11), i točke VI, stavak 2 Odluke o davanju na korištenje utvrde Fort Bourguignon Arheološkom muzeju Istre

Више

P R I J E D L O G IZVJEŠĆA O IZVRŠENJU PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI GRADA PRELOGA U GODINI PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAG

P R I J E D L O G IZVJEŠĆA O IZVRŠENJU PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI GRADA PRELOGA U GODINI PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAG P R I J E D L O G IZVJEŠĆA O IZVRŠENJU PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI GRADA PRELOGA U GODINI PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAGATELJA ZADUŽENI ZA DAVANJE OBRAZLOŽENJA: Ljubomir Kolarek,

Више

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O POLJOPRIVREDNOJ SAVJETODAVNOJ SLUŽBI Proglašavam Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi,

Више

SAMPLE CONTRACT FOR CONSULTING SERVICES

SAMPLE CONTRACT FOR CONSULTING SERVICES OPIS OBVEZA ZA PRUŽANJE USLUGA POJEDINAČNOG SAVJETNIKA ZA PODRŠKU PROVEDBI HOMOGENIZACIJE KATASTARSKIH PLANOVA (DGU SLUŽBA ZA ODRŽAVANJE KATASTARSKIH OPERATA I ZIS) OPIS OBVEZA ZA PRUŽANJE USLUGA POJEDINAČNOG

Више

Zapisnik 5. sjednica vijeća

Zapisnik 5. sjednica vijeća Z A P I S N I K sa 5. sjednice Općinskog vijeća Općine Brod Moravice održane dana 20. prosinca 2017. godine (srijeda) u 18,00 sati u prostoriji Općine Brod Moravice (čitaonica) NAZOČNI: Branimir Svetličić,

Више

(Microsoft Word OBITELJSKI CENTAR BJELOVARSKO-BILOGORSKE \216UPANIJE.DOC)

(Microsoft Word OBITELJSKI CENTAR BJELOVARSKO-BILOGORSKE \216UPANIJE.DOC) REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Bjelovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI OBITELJSKI CENTAR BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE, BJELOVAR Bjelovar, veljača 2011. S A D R Ž A J stranica

Више

Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama ( Narodne novine broj 86/12; 143/13; 65/17) i članka 27. Statuta

Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama ( Narodne novine broj 86/12; 143/13; 65/17) i članka 27. Statuta Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama ( Narodne novine broj 86/12; 143/13; 65/17) i članka 27. Statuta Grada Zlatara ( Službeni glasnik Krapinsko-zagorske

Више

Opći uvjeti korištenja servisa e-Račun za državu povezivanjem_obveznici javne nabave_052019_konačna verzija

Opći uvjeti korištenja servisa e-Račun za državu povezivanjem_obveznici javne nabave_052019_konačna verzija Opći uvjeti korištenja servisa e-račun za državu povezivanjem web servisom za obveznike javne nabave 1. Uvod i značenje pojmova 1.1. Ovim Općim uvjetima korištenja servisa e-račun za državu (u daljnjem

Више

SUMMER DAYS KLASA: UP/I /19-01/381 URBROJ: Zagreb, 17. lipanj Na temelju članka 69. Zakona o igrama na sreću ("Narodne n

SUMMER DAYS KLASA: UP/I /19-01/381 URBROJ: Zagreb, 17. lipanj Na temelju članka 69. Zakona o igrama na sreću (Narodne n SUMMER DAYS KLASA: UP/I-460-02/19-01/381 URBROJ: 513-07-21-01-19-2 Zagreb, 17. lipanj 2019. Na temelju članka 69. Zakona o igrama na sreću ("Narodne novine" broj 87/09, 35/13, 158/13, 41/14, 143/14) i

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3)

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3) Na temelju članaka 29. i 174. Statuta Osnovne škole Vjenceslava Novaka, Školski odbor Osnovne škole Vjenceslava Novaka na sjednici održanoj 16. ožujka 2017. donio je POSLOVNIK O RADU Vijeća roditelja I.

Више

Microsoft Word - Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o HRT-u

Microsoft Word - Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o HRT-u HRVATSKI SABOR 1759 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O HRVATSKOJ RADIOTELEVIZIJI Proglašavam Zakon o izmjenama i dopunama

Више

Microsoft Word - Zakon_o_sportu doc

Microsoft Word - Zakon_o_sportu doc HRVATSKI SABOR Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim 1704 ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O ŠPORTU Proglašavam Zakon o športu, kojega je Hrvatski sabor donio na sjednici 9. lipnja 2006.

Више

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.?

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.? NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god. 2014./2015.? U svakome upisnom roku kandidat se može prijaviti

Више

Microsoft Word - PZ_459

Microsoft Word - PZ_459 KLUB ZASTUPNIKA IDS-a PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZBORIMA ZASTUPNIKA U HRVATSKI SABOR Zagreb, listopad 2009. 1 PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZBORIMA ZASTUPNIKA

Више

Broj 6/

Broj 6/ Broj 6/2018 06.08.2018. SLUŽBENE NOVINE OPĆINE MEDULIN 1 Strana SADRŽAJ 1. Odluka o sufinanciranju djelatnosti dadilja...2 2. Odluka o usvajanju godišnjeg plana razvoja sustava civilne zaštite na području

Више

KLASA: /17-01/1 URBROJ: 521-GT Zagreb, 18. listopada Na temelju članka 61.a Zakona o državnim službenicima ( Narodne novine

KLASA: /17-01/1 URBROJ: 521-GT Zagreb, 18. listopada Na temelju članka 61.a Zakona o državnim službenicima ( Narodne novine KLASA: 112-06/17-01/1 URBROJ: 521-GT-01-02-01-17-10 Zagreb, 18. listopada 2017. Na temelju članka 61.a Zakona o državnim službenicima ( Narodne novine, broj: 92/05, 140/05, 142/06, 77/07, 107/07, 27/08,

Више

ZAGREBAČKI GIMNASTIČKI SAVEZ

ZAGREBAČKI GIMNASTIČKI SAVEZ S T A T U T ZAGREBAČKOG HOKEJSKOG SAVEZA Zagreb, 18.prosinac 2014.godine Na temelju članka 13. Zakona o udrugama ( Narodne novine broj 74/14) i članka 46. Zakona o sportu ( Narodne novine broj 71/06, 150/08,

Више

Na osnovu Člana 34. Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj godine, donio je P

Na osnovu Člana 34. Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj godine, donio je P Na osnovu Člana 34. Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj 11.06.2015.godine, donio je P R A V I L N I K O DOZVOLAMA ZA RAD FUDBALSKIH TRENERA

Више

Microsoft Word - JAVNI POZIV za stipendije u 2011[1].doc

Microsoft Word - JAVNI POZIV za stipendije u 2011[1].doc На основу члана 9 Одлуке о подстицају развоја талентованих ученика и студената ("Службени лист Града Ниша", број 49/2005 и 49/2006), Kомисија за подстицај развоја талентованих ученика и студената Града

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG ZAKLJUČKA O PROVEDBI PROJEKTA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE "ŠKOL

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG ZAKLJUČKA O PROVEDBI PROJEKTA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ŠKOL REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG ZAKLJUČKA O PROVEDBI PROJEKTA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE "ŠKOLSKI OBROK ZA SVE" Materijal pripremljen u Upravnom

Више