Vodic za posetioce

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Vodic za posetioce"

Транскрипт

1 VODIČ ZA POSETIOCE Srbija, Zlatibor, Hotel Zlatibor Mona od 14. do 16. februara 2019.

2 Carice Milice 5, Bajina Bašta, Srbija Tel: +381 (0) BB KLEKOVAČA Broj štanda: 23 BB destilerija proizvodi 18 različitih rakija: klekovače, travarice, šljivove prepečenice i rakije od dunja, krušaka, jabuka, malina i kupina. Sa nepokolebljivom verom u snagu našeg podneblja i poštovanjem nemerljive tradicije proizvodnje rakije u našem kraju mi svaki naš korak na poseban način usklađujemo sa našim istorijskim i geografskim poreklom, uvek sa jasnom vizijom i misijom da proizvodimo vrhunske autentične rakije od najboljeg voća i autohtonih sorti šljiva Zapadne Srbije. BILJANA KRIN Broj štanda: 8 Rožanstvo bb, Rožanstvo, Čajetina Tel: Fax: Mob: jecana@verat.net Mini mlekara Biljana Krin registrovana je godine, sa sedištem u selu Rožanstvu nedaleko od Zlatibora. Mlekara zapošljava 4 radnika, koji po tradicionalnim recepturama, poštujući propise o kvalitetu i bezbednosti hrane, dobru proizvođačku praksu, dobru higijensku praksu i HACCP sistem, proizvode zlatiborski kajmak, zlatiborski polumasni sir, sitni sir i papriku punjenu pavlakom. Dnevni kapacitet mlekare je litara prerađenog mleka. Valterova 153, Prijepolje, Srbija Tel: braca.tomasevic@hotmail.rs BRAĆA TOMAŠEVIĆ - OGNJENA Broj štanda: 5 Porodica Tomašević, na lokaciji destilerije Ognjena, proizvodnjom rakije bavi se već 120 godina. Rakije brenda Ognjena spadaju u sam vrh kvaliteta. Ognjena je prirodna rakija, proizvedena na tradicionalan način od najkvalitetnijih plodova voća, po recepturi naših predaka. Poslednjih godina, na svim prestižnim ocenjivanjima kvaliteta u Srbiji i okruženju, rakije (Novosadski sajam, Festival šljive Osečina, Festival srpske rakije, Rakija fest...) su nagrađene najvišim priznanjima za kvalitet. CALIBRO Broj štanda: 20 Despota Stefana Lazarevića 1, Topola, Srbija Tel: ntbolero@ntbolero.com Calibro d.o.o. smeštena u Topoli, srcu Šumadije, bavi se proizvodnjom sušenog voća i povrća. Jedna od najsavremenijih sušara u Srbiji i pripada firmi Bolero, koja spada u red velikih distributera pića, konditorskih i hemijskih proizvoda. Proizvodni pogon je počeo sa radom godine. Spajanjem tradicije i modernih tehnologija, dolazimo do gotovih proizvoda premijum kvaliteta, koji predstavljaju odliku naše zemlje i čine je prepoznatljivom u svetu.

3 Rađevo Selo bb, Valjevo Tel: ČEDINA RAKIJA Broj štanda: 3 Naša porodična destilerija u okolini Valjeva bavi se preradom voća i proizvodnjom voćnih rakija i destilata. Spojili smo višedecenijsku porodičnu tradiciju sa najnovijim tehnologijama kako bismo dobili proizvode vrhunskog kvaliteta jedinstvene na tržištu. Čedina rakija prva je organska rakija na našim prostorima proizvedena od najkvalitetnijih šljiva odgajanih u kontrolisanim uslovima organske proizvodnje. Svi naši proizvodi su potpuno prirodni i proizvedeni od sastojaka koji potiču isključivo iz Srbije. Zetska 2, Beograd Tel: office@damartartufi.com DAMAR Broj štanda: 4 Damar Confit je kompanija koja se bavi preradom i trgovinom svežih tarufa. U ponudi se nalazi preko 40 različitih proizvoda na bazi tartufa poput sira, čokolada, malslinovog ulja, ajvara, raznih namaza i sve to u kombinaciji sa crnim i belim tartufima koji čine jednistven i neponovljivi ukus. Kroz poslove stalnog tehnološkog unapređenja razvijena je nesvakidašnja receptura, tako sastavljena da očuva prirodna svojstva tartufa i da ujedno pruži maksimum ukusa i mirisa. Potez Kapej Srbesku, Dobričevo, Jasenovo, Srbija Tel: office@dobrafarma.rs DOBRA FARMA Broj štanda: 12 Dobra Farma d.o.o. je društvo za mešovitu poljoprivrednu proizvodnju osnovano u septembru godine. Površina farme iznosi 8 hektara i trenutno ima 15 zaposlenih. U svom zakupu ima i oko 40 hektara zemlje koje koristi za proizvodnju hrane. Naše gazdinstvo trenutno ima oko 150 muznih koza vrhunskih grla rase Alpina. Težimo ka širenju asortimana mlečnih kozjih proizvoda kao i održanju i unapređenju uslova za dobrobit stada životinja i očuvanju životne sredine. Velika Župa bb, Prijepolje, Srbija Tel: office@eskomerc.rs ES KOMERC Broj štanda: 18 Mi se u svom radu rukovodimo krilaticom koju smo zaštitili kao robnu marku "VOLIM Dobro u ljudima". Naše proizvodne aktivnosti uokvirene su konceptom hrana našeg kraja. Svi proizvodi iz proizvodnog pogona su od sirovina iz našeg neposrednog okruženja. Želimo da zdravlje iz našeg kraja donesemo na trpezu svih naših kupaca, koliko god da su udaljeni. Svi proizvodi su rađeni po principu manufakturne proizvodnje, po starim recepturama naših predaka.

4 Radaljevo bb, Ivanjica, Srbija Tel: FLORIVA Broj štanda: 14 Porodična firma Floriva posvećena je proizvodnji i gajenju organskih sadnica jagodastih voćki i preradi najfinijih plodova u vrhunske proizvode. Plodovi ubrani na obroncima planina Golije i Javora su pretočeni u prefinjenu rakiju od šumske jagode Fragolija i voćna vina Forest edicije. Praćenje proizvodnje od početka procesa, nege, ubiranja, skladištenja i prerade, daje pečat ovoj firmi kao jednistveni model koji je razvijen u službi brojnih poštovalaca ove proizvodnje i finalnih proizvoda. Dobračina 59b, Beograd Tel: office@gvint.rs GVINT Broj štanda: 13 Gvint pivara proizvodi zanatska (kraft) piva premijum kvaliteta. Nastala je s ciljem da tradicionalne vrednosti, kvalitet i zanat vrati u pivarstvo. Zbog toga se u Gvintu proizvodi na osnovu tradicionalnih recepata bavarske i češke škole: svetlo lager pivo, tamno lager pivo, pšenično pivo i radler. Piva su nefiltrirana i nepasterizovana, imaju optimalni sadržaj hmelja, ističu sladni karakter i punoća ukusa dolazi do izražaja. Posvećeni smo tome da pivo učinimo jednostavnim. Pivo treba da bude osnova za druženje, a ne povod. Nehruova 188, Beograd Tel: office@hoff.rs HOUSE OF FOOD Broj štanda: 7 "Poljoprivredno gazdinstvo Milutin Pantić" godine sadi sadnica aronije na površini od 5ha u mestu Deč, opštine Pećinci. Na jednoj od najvećih plantaža u Srbiji aronija se gaji u skladu sa zahtevima organske proizvodnje. Prvi rod daje godine i on biva pretočen u naš prvi proizvod - matični sok. Firma House of food (HOFF) d.o.o. osniva se u februaru godine. Nakon toga, posle dugih proba i ispitivanja, na tržište izbacujemo druga dva proizoda - nadev i preliv od aronije. MAGIJA ZALOGAJA Broj štanda: 10 Vukice Mitrović 24, Beograd Tel: office@magijazalogaja.rs Magija zalogaja predstavlja spoj tradicije i modernih organskih začina. Ona predstavlja pažljivo izbalansirane recepture voća i začina bez ikakavih hemijskih primesa. Ekstra džem od borovnice sa lavandom vec na prvi zalogaj mami osmeh na lice. Pekmez od šljiva sa mentom namenjen je onima koji vole jake ukuse. Niskokalorični džem od bundeve sa đusom idealan je za one manje sladokusce.

5 MARELLA NATURAL Broj štanda: 21 Desimirovac bb, Kragujevac Tel: Marella sokovi su potpuno prirodni sokovi bez dodate vode, šećera, limunske kiseline, konzervansa, veštačkih aroma i boja, sa stopostotnim udelom voća i povrća. Bogati su vitaminima, mineralima i prirodnim antioksidansima iz voća. Svi naši proizvodi prave se po domaćoj recepturi na tradicionalan način, jednom rečju potpuno prirodni proizvodi. Koristimo različite vrste voća i povrća u fazi tehnološke zrelosti i samo zrele plodove. Bul.kralja Aleksandra 57, Topola Tel: office@pik-oplenac.com OPLENAC Broj štanda: 22 U Topoli, duhovnoj i vinskoj prestonici Srbije, gde su se susrela prirodna i kulturna bogatstva, čist vazduh i najmirisniji plodovi vinove loze, nalazi se vinarija PIK Oplenac. Ujedinjeni strašću i ljubavlju prema vinu i oplenačkom kraju, nastavljaju tradiciju dugu više od 60 godina i proizvode vina karakterističnih aroma. Ona su jedinstveni spoj pažljivo biranih zrna grožđa, znanja i tradicije. U njima se oseća snaga sunca, istrajnosti i ljubavi koju su brižno darivali svakom zrnu grožđa. Naselje Farma br.1, Zlatibor, Srbija Tel: office@pkzlatibor.com PK ZLATIBOR Broj štanda: 15 Poljoprivredni kombinat Zlatibor je nastao godine. Zajedno sa PKB Beograd predstavlja najstariju asocijaciju poljoprivrede u Srbiji. Preradu mleka obavlja u sopstvenoj mlekari čiji kapacitet iznosi litara. Široki asortiman proizvoda ovog preduzeća čine mleko, jogurt, dijet jogurt, kiselo mleko, kisela pavlaka, pavlaka u paprici, kajmak, zlatiborski sir, polumasni sir, kačkavalj i mozzarella. PK Zlatibor proizvodi i robne marke pod nazivom Ukusi moga kraja, Rial, K Plus i Od naše zemlje. PLANTAŽE Broj štanda: 17 Tel: info@plantaze.com Vinarija 13. jul - Plantaže iz Podgorice, poseduje najveći vinograd u Evropi u jednom komadu. Vinograd na Ćemovskom polju je površine 2.310ha, na kojem se pored autohtonih sorti grožđa Vranac i Krstač uzgajaju još 33 sorte grožđa. Plantaže imaju i 3 vinska podruma, a najveća atrakcija je bivši podzemni vojni aerodrom, koji je pretvoren u nestvarnu riznicu vina gde u svakom momentu odležava i stari oko 3 miliona litara vina.

6 Dobračina 43, Beograd, Srbija Tel: SIROGOJNO STYLE Broj štanda: 1 Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style. Njegova unikatnost ogleda se u autentičnom dizajnu, izuzetnoj veštini ručne izrade i vrhunskom kvalitetu vunenog prediva uvezenog sa Islanda. Organizovana proizvodnja vunenih odevnih predmeta uključuje stotine pletilja, koje u svoj rad unose pečat ambijenta u kome žive i stvaraju, oponašajući zlatiborsku prirodu uz pomoć igle i prediva. STARA PESMA Broj štanda: 11 Pilica 36, Bajina Bašta, Srbija Tel: Fax: office@starapesma.com Stara Pesma je brend vrhunskih voćnih rakija, nastao na vekovnoj tradiciji porodice Ilić. Danas je Stara Pesma prepoznatljiva po kvalitetu, kako u Srbiji tako i širom sveta. Destilerija proizvodi više od dvadeset vrsta voćnih rakija, sa kapacitetom od 50 hiljada litara godišnje. Poseban i ne manje značajan deo destilerije je naša "Kuća rakije", koja je gotovo svakodnevno stajalište slučajnih prolaznika, ljubitelja rakije i ljubitelja tradicionalnih proizvoda i domaćinske atmosfere. Dimitrija Tucovića 40, Užice Tel: uzice@starasokolova.com STARA SOKOLOVA Broj štanda: 19 Više od jednog veka, porodica Bogdanović iz sela Kostojevići, pravi svoju čuvenu rakiju po tradicionalnoj recepturi. Odabir samo najboljih plodova tradicionalnih sorti voća iz voćarskih regiona, doprinosi očuvanju kvaliteta rakije. Najpoznatija rakija iz kuće Stara Sokolova svakako je šljivovica, dok proizvodni program obuhvata i vinjak Soko V.S.O.P. kao i bele voćne rakije, Dunja i Kajsija LUX. Asortiman uključuje i pelinkovac Zlatiborski vrh i liker od dinje sa medom - Medinja. Obilićev venac 18-20, Beograd Tel: tanoshinde.cosmetics@gmail.com TANOSHINDE Broj štanda: 9 Tanoshinde se bavi proizvodnjom jaja i mesa japanskih prepelica u svom sastavu ima registrovanu farmu koja trenutno broji ptica. Bavimo se i proizvodnjom potpuno prirodne kozmetike na bazi svežih jaja japanske prepelice kao jedini na svetu sa zaštićenom tehnologijom proizvodnje kozmetike sa svežim jajima japanske prepilce. U toku je sertifikacija supstrata na bazi đubriva japanskih preplica i smeđih algi kao drugo najcenjenije đubrivo na svetu potpuno organskog i prirodnog porekla.

7 TIKVEŠ Broj štanda: 17 Bulevar Vojvode Putnika 5, Beograd, Srbija Osnovana godine, vinarija Tikveš je lider u regionalnoj vinskoj industriji, najstarija i najveća vinarija u regiji. Više od 130 godina, vinarija Tikveš raste i razvija se na osnovu benefita koje pruža jedinstveno podneblje, idealnih uslova proizvodnje grožđa, inovativnog načina razmišljanja, duge tradicije i specifične vinske kulture. Tikveš stvara svetski priznata vina sa autentičnim karakterom. Šume bb, Ivanjica Tel: office.umamitestenine@gmail.com UMAMI Broj štanda: 2 Umami je radnja za proizvodnju testenine po tradicionalnom receptu prilagođene savremenim trendovima. Cilj nam je da ispunimo želje svojih kupaca stvarajući zdrav proizvod za celu porodicu koji podseća na ukus doma. Umami predstavlja peti ukus koji pojačava i upotpunjuje sve ostale ukuse. Umami znači ukusan, prijatan, "ukusno i mi". Gastronomija nema samo zadatak da zadovolji glad, vrhunac kulinarstva leži u istraživanju novih senzacija. Prote M.Smiljanića 10, Užice Tel: Tel: pcelarstvovukotic@gmail.com PČELARSTVO VUKOTIĆ Broj štanda: 6 Pčelarstvo Vukotić je porodično poljoprivredno gazdinstvo koje ima dugu tradiciju u pčelarstvu. Pčelarstvom se bavimo od godine. Naš proizvodni asortiman uključuje med i ostale pčelinje proizvode. Pčelarimo dobrom tehnologijom uz poštovanje svih ekoloških standarda. Društva selimo na vise paša u toku godine. Bazni pčelinjak se nalazi u selu Drežnik nadomak Užica i Zlatibora. Ova familija poznata je po tradiciji gajenja pčela koja traje već više od 120 godina i dala je nekoliko vrsnih pčelara u užičkom kraju. Mojkovačka 58, Beograd Tel: office@zlatiborac.rs ZLATIBORAC Broj štanda: 16 Kompanija Zlatiborac nastala je očuvanjem vekovne tradicije sušenja mesa na bukovom drvetu, koja je započeta godine u nesvakidašnjem prirodnom ambijentu sela Mačkat, na planini Zlatibor. Od svog osnivanja do danas Zlatiborac je postao vodeća kompanija na srpskom tržištu u kategoriji trajnih suhomesnatih delikatesa zahvaljujući vrhunskom kvalitetu svojih proizvoda. Pored toga, Zlatiborac se veoma uspešno pozicionirao i u kategoriji polutrajnih proizvoda na tržištu Srbije i tržištima Balkana.

8 BINA REGISTRACIJA ULAZ REGISTRACIJA CAFFE Srbija, Zlatibor, Miladina Pećinara 26, Tel hotel@monazlatibor.com,

HERCEGOVAČKO. POUZDANO. KVALITETNO. Jedinstvena vina za jedinstvene prilike.

HERCEGOVAČKO. POUZDANO. KVALITETNO. Jedinstvena vina za jedinstvene prilike. HERCEGOVAČKO. POUZDANO. KVALITETNO. Jedinstvena vina za jedinstvene prilike. O HEPOKU Tradicija i pouzdanost hercegovačkog vinogradarstva Hercegovački poljoprivredni kombinat - HEPOK osnovan je 1956. godine.

Више

Zimnica 1 1

Zimnica 1 1 Zimnica 1 1 OBJAŠNJENJE SIMBOLA UZ RECEPTE: do 20 minuta uspijeva lako do 40 minuta potrebno malo iskustva do 60 minuta dosta zahtjevno nja i vrijeme hlađenja. Vrijeme pripreme bez staja Savjeti za kupnju,

Више

PVP_sr.cdr

PVP_sr.cdr Zakon o statistici Republike Srpske ("Službeni glasnik Republike Srpske" br.85/03) Odluka Narodne skupštine Republike Srpske o usvajanju Statističkog programa 2013-2017, 01-1901/12 ("Službeni glasnik Republike

Више

„KNJAZ MILOŠ"

„KNJAZ MILOŠ Kompanija Knjaz Miloš je među najvećim proizvođačima mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih pića u Srbiji. Kompanija posluje sa sedištem u Aranđelovcu, gde je u Bukovačkoj banji pre više od dvesta

Више

Речник

Речник Татјана Крповић Ученице : Милица Марић и Анастасија Матовић Речник Здраве хране Поштовани читаоче, Овај малени Речник је прављен да те подсети о важности здраве исхране. Нездрава исхрана доводи до болести

Више

Uredba o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u godini

Uredba o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u godini AKTIVA sistem doo Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno www.aktivasistem.com Obrasci besplatno UREDBA o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom

Више

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 130 Podgorica, 17. jun godine Prilikom koriš

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 130 Podgorica, 17. jun godine Prilikom koriš 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 130 Podgorica, 17. jun 2015. godine Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Godišnji indeksi

Више

20 EUR - ŠVEDSKI STO SA OTVORENIM BAROM HLADNA PREDJELA Dimljeni suvi vrat Užička pečenica Kulen Kajmak Srpski sir Urnebes TOPLA PREDJELA Pita sir zel

20 EUR - ŠVEDSKI STO SA OTVORENIM BAROM HLADNA PREDJELA Dimljeni suvi vrat Užička pečenica Kulen Kajmak Srpski sir Urnebes TOPLA PREDJELA Pita sir zel 20 EUR - ŠVEDSKI STO SA OTVORENIM BAROM HLADNA PREDJELA Dimljeni suvi vrat Užička pečenica Kulen Kajmak Srpski sir Urnebes TOPLA PREDJELA Pita sir zelje Proja Grilovano povrće GLAVNA JELA Mix roštilja

Више

ПРЕДЛОГ

ПРЕДЛОГ З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОДСТИЦАЈИМА У ПОЉОПРИВРЕДИ И РУРАЛНОМ РАЗВОЈУ (Објављено у Службеном гласнику РС, број 101/16 од 16. децембра 2016. године) Члан 1. У Закону о подстицајима у пољопривреди

Више

Slide 1

Slide 1 PODRAVKA Danica mesna industrija 1 SADRŽAJ 1. mesna industrija povijest 2. proizvodni asortiman - grupe proizvoda 2 MESNA INDUSTRIJA - POVIJEST Podravka 1957.g. pripaja poduzeće Stokopromet mesna industrija

Више

Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko

Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko koraka od banjske promenade i parka. Spoj tradicionalnog

Више

ПРЕГЛЕД ИСПИТНИХ РОКОВА ЗА ПРВУ ГОДИНУ (ШКОЛСКА 2009/2010

ПРЕГЛЕД ИСПИТНИХ РОКОВА ЗА ПРВУ ГОДИНУ (ШКОЛСКА 2009/2010 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ТЕХНОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ БАЊА ЛУКА РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ИСПИТА ЗА IV (ЧЕТВРТУ) ГОДИНУ СТУДИЈА СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ: Хемијска технологија Реактори за вишефазне системе Пројект. процеса у хемијској

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ТЕХНОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ БАЊА ЛУКА РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ИСПИТА ЗА IV (ЧЕТВРТУ) ГОДИНУ СТУДИЈА СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ: Хемијска технологија

УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ТЕХНОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ БАЊА ЛУКА РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ИСПИТА ЗА IV (ЧЕТВРТУ) ГОДИНУ СТУДИЈА СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ: Хемијска технологија УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ТЕХНОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ БАЊА ЛУКА РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ИСПИТА ЗА IV (ЧЕТВРТУ) ГОДИНУ СТУДИЈА СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ: Хемијска технологија Реактори за вишефазне системе Пројект. процеса у хемијској

Више

UREDBA O RASPODELI PODSTICAJA U POLjOPRIVREDI I RURALNOM RAZVOJU U GODINI Član 1. Ovom uredbom propisuje se za budžetsku godinu obim sreds

UREDBA O RASPODELI PODSTICAJA U POLjOPRIVREDI I RURALNOM RAZVOJU U GODINI Član 1. Ovom uredbom propisuje se za budžetsku godinu obim sreds UREDBA O RASPODELI PODSTICAJA U POLjOPRIVREDI I RURALNOM RAZVOJU U 2016. GODINI Član 1. Ovom uredbom propisuje se za budžetsku 2016. godinu obim sredstava, vrste i maksimalni iznosi po vrsti podsticaja

Више

Program podsticaja poljopr.proizvodnje u 2017.

Program podsticaja poljopr.proizvodnje u 2017. Na osnovu člana 39. stav 2. tačka 5. Zakona o lokalnoj samoupravi ( Službeni glasnik Republike Srpske, broj 97/16), člana 72. Statuta opštine Derventa ( Službeni glasnik opštine Derventa, broj: 7/14) i

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation DRUGI MEĐUNARODNI SAJAM I KONFERENCIJA VISOKOKVALITETNE HRANE 10 11. oktobar 2019. Belexpocentar Španskih boraca 74 Beograd, Srbija Drugi po redu sajam visokokvalitetne hrane ( specialty food ) u Jugoistočnoj

Више

Министарство трговине, туризма и телекомуникације JUNA VRNJAČKA BANJA POZIVNO PISMO

Министарство трговине, туризма и телекомуникације JUNA VRNJAČKA BANJA POZIVNO PISMO Министарство трговине, туризма и телекомуникације 24 26. JUNA 2016. VRNJAČKA BANJA POZIVNO PISMO BUSINESS SAMIT - UPOSLIMO SRBIJU I GEGULA SAJAM TURIZMA, HRANE I PIĆA 24 26. JUNA 2016. VRNJAČKA BANJA,

Више

Пољопривредни факултет у Бањој Луци

Пољопривредни факултет у Бањој Луци СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ: БИЉНА ПРОИЗВОДЊА година студија I УСМЈЕРЕЊЕ: ХОРТИКУЛТУРА Вријеме Вријеме Вријеме Вријеме Вријеме Хемија Агроботаника Биохемија биљака Математика Педологија Љековите ароматичне и зачинске

Више

KATALOG PROIZVODA

KATALOG PROIZVODA KATALOG PROIZVODA POLITIKA KVALITETA Misija Inovativnim proizvodima superiornog kvaliteta, stalnim razvojem i odgovornim poslovanjem, mi činimo svaki dan ukusnijim. Vizija Želimo da Neoplanta postane jedan

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ АГРОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У ЧАЧКУ Цара Душана 34, Чачак Тел: 032/ ; Факс: 032/ е-пошта: kg.ac.rs РАС

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ АГРОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У ЧАЧКУ Цара Душана 34, Чачак Тел: 032/ ; Факс: 032/ е-пошта: kg.ac.rs РАС УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ АГРОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У ЧАЧКУ Цара Душана 34, 32000 Чачак Тел: 032/303 405; Факс: 032/303 401 е-пошта: ssluzba.af@ kg.ac.rs РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ИСПИТА НА ОСНОВНИМ АКАДЕМСКИМ СТУДИЈАМА

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ АГРОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У ЧАЧКУ Цара Душана 34, Чачак Тел: 032/ ; Факс: 032/ е-пошта: kg.ac.rs РАС

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ АГРОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У ЧАЧКУ Цара Душана 34, Чачак Тел: 032/ ; Факс: 032/ е-пошта: kg.ac.rs РАС УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ АГРОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У ЧАЧКУ Цара Душана 34, 32000 Чачак Тел: 032/303 405; Факс: 032/303 401 е-пошта: ssluzba.af@ kg.ac.rs РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ИСПИТА НА ОСНОВНИМ АКАДЕМСКИМ СТУДИЈАМА

Више

На основу Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Чајетина за годину, усвојеног на Седниц

На основу Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Чајетина за годину, усвојеног на Седниц На основу Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Чајетина за 2017. годину, усвојеног на Седници скупштине општине Чајетина 29. децембра 2016., а

Више

НАБАВКА ПРИПЛОДНИХ ЈУНИЦА (16-36 МЕСЕЦИ) И КРАВА ДО 5 ГОДИНА СТАРОСТИ ПРАВО НА СУБВЕНЦИЈУ ИМА СВАКО КО: - има регистровано пољопривредно газдинство уп

НАБАВКА ПРИПЛОДНИХ ЈУНИЦА (16-36 МЕСЕЦИ) И КРАВА ДО 5 ГОДИНА СТАРОСТИ ПРАВО НА СУБВЕНЦИЈУ ИМА СВАКО КО: - има регистровано пољопривредно газдинство уп НАБАВКА ПРИПЛОДНИХ ЈУНИЦА (16-36 МЕСЕЦИ) И КРАВА ДО 5 ГОДИНА СТАРОСТИ - у регистру има пријављен одговарајући сточни фонд (податке о врсти животиња и броју газдинства (ХИД) на којима се држе или узгајају);

Више

SREDNJA ŠKOLA AUGUST ŠENOA GAREŠNICA PROJEKT MOGUĆNOSTI TURISTIČKE PONUDE GRADA GAREŠNICE PROIZVODNJA RAKIJE I VINA U NAŠEM KRAJU Učenice: Josipa Kela

SREDNJA ŠKOLA AUGUST ŠENOA GAREŠNICA PROJEKT MOGUĆNOSTI TURISTIČKE PONUDE GRADA GAREŠNICE PROIZVODNJA RAKIJE I VINA U NAŠEM KRAJU Učenice: Josipa Kela SREDNJA ŠKOLA AUGUST ŠENOA GAREŠNICA PROJEKT MOGUĆNOSTI TURISTIČKE PONUDE GRADA GAREŠNICE PROIZVODNJA RAKIJE I VINA U NAŠEM KRAJU Učenice: Josipa Kelava, III.H Anita Kajzogaj, III.H Garešnica, studeni

Више

Институт за ратарство и повртарство Нови Сад Број: 13-53/ Датум: Нови Сад У складу са чланом 63.став 1. Закона о јавним набавкама, до

Институт за ратарство и повртарство Нови Сад Број: 13-53/ Датум: Нови Сад У складу са чланом 63.став 1. Закона о јавним набавкама, до Институт за ратарство и повртарство Нови Сад Број: 13-53/2170-4 Датум:05.06.2017. Нови Сад У складу са чланом 63.став 1. Закона о јавним набавкама, достављамо измене конкурсне документације јавне набавке

Више

GLASNIK OP[TINE GORWI MILANOVAC ГОДИНА X XIII БРОЈ ЈУН ГОДИНЕ Цена овог броја је 50 динара Годишња претплата је динара АКТ

GLASNIK OP[TINE GORWI MILANOVAC ГОДИНА X XIII БРОЈ ЈУН ГОДИНЕ Цена овог броја је 50 динара Годишња претплата је динара АКТ SLU@BENI GLASNIK OP[TINE GORWI MILANOVAC ГОДИНА X XIII БРОЈ 0. ЈУН 0. ГОДИНЕ Цена овог броја је 0 динара Годишња претплата је.000 динара АКТА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА. Општинско веће општине Горњи Милановац, на

Више

Broj: 26 – 05 – 240/05

Broj: 26 – 05 – 240/05 Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine KANTON SARAJEVO Ministarstvo privrede Bosnia and Herzegovina Federation of Bosnia and Herzegovina CANTON SARAJEVO Ministry of Economy Broj:07-05-24-sl/17

Више

Распоред полагања испита у школској 2018/19. години (I, II, III и IV година) Назив предмета Студијско подручје Семестар Датум испита ЈАНУАР ФЕБРУАР ЈУ

Распоред полагања испита у школској 2018/19. години (I, II, III и IV година) Назив предмета Студијско подручје Семестар Датум испита ЈАНУАР ФЕБРУАР ЈУ Информатика и рачунарске комуникације ПТ, БТ, ФКИ, ОХТ, ЕИ, ТИ, ИДТП I 15. јануар 2019 4. фебруар 2019 5. јун 2019 28. јун 2019 20. август 2019 5. септембар 2019 Математика 1 ПТ, БТ, ФКИ, ОХТ, ЕИ, ТИ I

Више

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 88 Podgorica, 5. april godine Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Spoljnotrgo

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 88 Podgorica, 5. april godine Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Spoljnotrgo CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 88 Podgorica, 5. april 2013. godine Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Spoljnotrgovinska razmjena Crne Gore Januar-Decembar. godine Ukupna

Више

Microsoft Word - Mapa Internacional doo.doc

Microsoft Word - Mapa Internacional doo.doc Crna Gora Direkcija za razvoj malih i srednjih preduze a Izrada portala MSP za opštinu Bijelo Polje UPITNIK ZA PREDUZEĆA Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa Ministarstvom za ekonomski

Више

Prirodno liječenje depresije – konzumirajte ove namirnice

Prirodno liječenje depresije – konzumirajte ove namirnice Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Prirodno liječenje depresije - konzumirajte ove namirnice Zbog današnjeg ubrzanog načina života, prekomjernih

Више

Adria_Katalog_Bozic_2016_2

Adria_Katalog_Bozic_2016_2 POKLON PAKETI Adria poklon paket Brijuni šifra: 080514; 59,99 kn Adria poklon paket Šipan šifra: 080518; 94,99 kn Adria poklon paket Čiovo šifra: 080517; 69,99 kn Adria poklon paket Prvić šifra: 080515;

Више

untitled

untitled PROGRAM POSLOVNIH I STRUČNIH AKTIVNOSTI Sreda, 15. maj 9.30 10.00 VIP salon u Master centru TEMA Povodom Prvog dana voćara na 86. međunarodnom poljoprivrrednom sajmu Izjave za novinare Ministar poljoprivrede

Више

Studentski centar "Bor" u Boru

Studentski centar Bor u Boru П О Н Е Д Е Љ А К Проја са сиром Омлет са сиром Сендвич Мармелада, путер Мусли са јогуртом (чај, шећер кристал, вода, лимун) (кравље млеко 2,8%мм, шећер кристал) пекарски квасац-свежи, прашкасти адитив,

Више

Studentski centar "Bor" u Boru

Studentski centar Bor u Boru П О Н Е Д Е Љ А К Проја са сиром Омлет са сиром Сендвич Мармелада, путер Мусли са јогуртом (чај, шећер кристал, вода, лимун) (кравље млеко 2,8%мм, шећер кристал) пекарски квасац-свежи, прашкасти адитив,

Више

Microsoft Word - OSNOVNI_PRAVILNIK_ doc

Microsoft Word - OSNOVNI_PRAVILNIK_ doc OSNOVNI PRAVILNIK O OCENJIVANJU KVALITETA PROIZVODA I USLUGA NOVOSADSKOG SAJMA OPŠTE ODREDBE Član 1 Ocenjivanja kvaliteta proizvoda, robe i usluga organizuje se u cilju unapređenja proizvodnje i postizanja

Више

Предшколска установа Љубица Вребалов Пожаревац Јеловник за јул месец 2018.г. Од г. до г. Врста оброка Дан у недељи / датум Доручак

Предшколска установа Љубица Вребалов Пожаревац Јеловник за јул месец 2018.г. Од г. до г. Врста оброка Дан у недељи / датум Доручак Од 1.7.2018.г. до 31.6.2018.г. 2.7.2018.г. Путер, мармелада од кајсије, Млеко 2,8%м.м 3.7.2018.г. Пројара са сиром и ланеним семеном, Јогурт 2,8%м.м 4.7.2018.г. Намаз од павлаке и пилећих прса, Чај од

Више

Slide 1

Slide 1 PANEL 6: ORGANSKA I INTEGRALNO KONTROLISANA POLJOPRIVREDA: NEISKORIŠĆENI POTENCIJALI SRBIJE Tema izlaganja: Organska poljoprivreda potencijal Srbije? Nenad Novaković, direktor OCS-a 10/22/2013 1 Poljoprivreda

Више

JELOVNIK PIZZA: MARGARITA...530,00 (pelat, mozzarella, origano, maslinovo ulje) FUNGI...530,00 (pelat, sir, šampinjoni, origano) VESUVIO...550,00 (pel

JELOVNIK PIZZA: MARGARITA...530,00 (pelat, mozzarella, origano, maslinovo ulje) FUNGI...530,00 (pelat, sir, šampinjoni, origano) VESUVIO...550,00 (pel JELOVNIK PIZZA: MARGARITA...530,00 (pelat, mozzarella, origano, maslinovo ulje) FUNGI...530,00 (pelat, sir, šampinjoni, origano) VESUVIO...550,00 (pelat, sir, pizza šunka, origano) CAPRICCIOSA...600,00

Више

Правилник o производима сличним чоколади, крем производима и бомбонским производима Члан 1. Овим правилником ближе се прописују услови у погледу квали

Правилник o производима сличним чоколади, крем производима и бомбонским производима Члан 1. Овим правилником ближе се прописују услови у погледу квали Правилник o производима сличним чоколади, крем производима и бомбонским производима Члан 1. Овим правилником ближе се прописују услови у погледу квалитета производа који су слични чоколади, крем производа

Више

Preoperativni plan ishrane 800kcal čvrsta (solid) dijeta I dan Doručak h Omlet sa spanaćem 145kcal 1 veće jaje UH: 2,3g 1 šoljica spanaća Masti:

Preoperativni plan ishrane 800kcal čvrsta (solid) dijeta I dan Doručak h Omlet sa spanaćem 145kcal 1 veće jaje UH: 2,3g 1 šoljica spanaća Masti: Preoperativni plan ishrane 800kcal čvrsta (solid) dijeta I dan 7-7.30h Omlet sa spanaćem 145kcal 1 veće jaje UH: 2,3g 1 šoljica spanaća Masti: 10,8g 15g feta sira Proteini: 9,8g ½ kk* maslinovog ulja 1kk

Више

SANACIJA ZEMLJIŠTA UGROŽENOG NEPRAVILNOM PRIMENOM AGROHEMIJE

SANACIJA ZEMLJIŠTA UGROŽENOG NEPRAVILNOM PRIMENOM AGROHEMIJE Program pripreme zemljišta Zeo mineralnim đubrivima za malinu sorte Polka, Gradac, Valjevo Na 40 ari maline, sorte Polka, domaćina Marka Mitrovića u naselju Gradac u Valjevu zemljište je u martu 2017.

Више

На основу члана 34

На основу члана 34 На основу члана 34. став 6. Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју ( Службени гласник РС, број 10/13), Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, доноси П Р А В И Л Н И К О КОРИШЋЕЊУ

Више

SAVRŠENO IZBALANSIRANA JABUKA

SAVRŠENO IZBALANSIRANA JABUKA SAVRŠENO IZBALANSIRANA JABUKA SAVRŠENO IZBALANSIRANA JABUKA Zamisliti, istražiti i promovisati novu jabuku modernog ukusa i različitu od tradicionalnih crvenih jabuka možda izgleda kao cilj koji je teško

Више

На основу Одлуке о буџету града Ваљева за 2015

На основу Одлуке  о буџету града Ваљева за 2015 На основу Одлуке о буџету града Ваљева за 2016. годину ( Службени гласник града Ваљева бр.10/15),програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја града Ваљева за 2016.

Више

D O D A T A K NACIONALNIM SMJERNICAMA ZA PREHRANU UČENIKA U OSNOVNIM ŠKOLAMA 1. Jelovnici JESENSKI JELOVNIK ZIMSKI JELOVNIK PROLJETN

D O D A T A K NACIONALNIM SMJERNICAMA ZA PREHRANU UČENIKA U OSNOVNIM ŠKOLAMA 1. Jelovnici JESENSKI JELOVNIK ZIMSKI JELOVNIK PROLJETN D O D A T A K NACIONALNIM SMJERNICAMA ZA PREHRANU UČENIKA U OSNOVNIM ŠKOLAMA 1. Jelovnici 1. 1. JESENSKI JELOVNIK 1. 2. ZIMSKI JELOVNIK 1. 3. PROLJETNI JELOVNIK 2. Normativi 2. 1. NORMATIVI ZA JELOVNIK

Више

Slide 1

Slide 1 Školski koordinator Eko programa: Snežana Perić- vaspitač Međunarodni vrtić u Beogradu (International Nursery School Belgrade) počeo je sa radom davne 1948. Osnovan je kao inicijativa roditelja i do danas

Више

Zakon o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju SADRŽAJ 1. I. Uvodne odredbe 2. II. Vrste i korišćenje podsticaja 3. III. Direktna plaćanja 4.

Zakon o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju SADRŽAJ 1. I. Uvodne odredbe 2. II. Vrste i korišćenje podsticaja 3. III. Direktna plaćanja 4. Zakon o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju SADRŽAJ 1. I. Uvodne odredbe 2. II. Vrste i korišćenje podsticaja 3. III. Direktna plaćanja 4. IV. Podsticaji za mere ruralnog razvoja 5. V. Posebni

Више

Prekogranični region Drina-Tara "Podrška regionalnoj saradnji i ravnomernom teritorijalnom razvoju zemalja Zapadnog Balkana u procesu približavanja ev

Prekogranični region Drina-Tara Podrška regionalnoj saradnji i ravnomernom teritorijalnom razvoju zemalja Zapadnog Balkana u procesu približavanja ev Prekogranični region Drina-Tara "Podrška regionalnoj saradnji i ravnomernom teritorijalnom razvoju zemalja Zapadnog Balkana u procesu približavanja evropskim integracijama Beleške sa četrnaestog sastanka

Више

ORGANSKA POLJOPRIVREDA DOBRA ZA TEBE DOBRA ZA PRIRODU! ZAŠTO ORGANSKA POLJOPRIVREDA? Novi Novi Sad, Sad,

ORGANSKA POLJOPRIVREDA DOBRA ZA TEBE DOBRA ZA PRIRODU! ZAŠTO ORGANSKA POLJOPRIVREDA? Novi Novi Sad, Sad, ORGANSKA POLJOPRIVREDA DOBRA ZA TEBE DOBRA ZA PRIRODU! ZAŠTO ORGANSKA POLJOPRIVREDA? Novi Novi Sad, Sad, 2010. 2010. 2 Šta je organska poljoprivreda? Organska proizvodnja je celovit sistem upravljanja

Више

MAS. ISHRANA-3. predavanje

MAS. ISHRANA-3. predavanje IZRAČUNAVANJE ENERGETSKE I NUTRITIVNE VREDNOSTI Prost procentni račun 1g proteina = 4,1kcal 1g uglj.hidrata = 4,1kcal 1g lipida = 9,3kcal 1 Primer 1 Izračunati energetsku vrednost obroka (kcal) ako je

Више

Службени гласник РС, број 59/2019, објављен године Преузето са На основу члана 73. став 2. и члан

Службени гласник РС, број 59/2019, објављен године Преузето са На основу члана 73. став 2. и члан Службени гласник РС, број 59/2019, објављен 23. 08. 2019. године Преузето са www.pravno-informacioni-sistem.rs 3281 На основу члана 73. став 2. и члана 74. став 2. Закона о ветеринарству ( Службени гласник

Више

zlatibor_analiza.pdf

zlatibor_analiza.pdf ИМПРЕСУМ: Аутори: Пројект плус мр Катарина Живановић, Маја Тодоровић, докторант Дијана Стојанов, Тамара Кукић SEEDEV мр Драгана Тар, мр Мирослав Ивановић, мр Паскал Бернардони, мр Горан Живков Регионална

Више

Microsoft Word - I CIKLUS STUDIJA- izmijenjeni JULSKI ISPITNI ROKOVI

Microsoft Word - I CIKLUS STUDIJA- izmijenjeni JULSKI ISPITNI ROKOVI I CIKLUS STUDIJA (2018/2019) JULSKI ISPITNI ROKOVI ZA PREDMETE LJETNOG SEMESTRA BILJNA PROIZVODNJA ODSJEK BILJNA PROIZVODNJA II SEMESTAR Studijski program: RATARSTVO I POVRTLARSTVO Studijski program: VOĆARSTVO

Више

Microsoft Word - I CIKLUS STUDIJA- izmijenjeni JUNSKI ISPITNI ROKOVI

Microsoft Word - I CIKLUS STUDIJA- izmijenjeni JUNSKI ISPITNI ROKOVI I CIKLUS STUDIJA (2018/2019) JUNSKI ISPITNI ROKOVI ZA PREDMETE LJETNOG SEMESTRA BILJNA PROIZVODNJA ODSJEK BILJNA PROIZVODNJA II SEMESTAR Studijski program: RATARSTVO I POVRTLARSTVO Studijski program: VOĆARSTVO

Више

Bankruptcy Monitor

Bankruptcy Monitor Bankruptcy Monitor 2012 Jun Highlights Kompanije sa značajnim iznosom blokade u neprekidnom trajanju od jedne godine sa stanjem na 30.06. 2012. godine: Naziv kompanije Grad Blokirani iznos (EUR) Eluplastic,

Више

6999 RSD. 76,99 Jelen pivo limenka 0,5 l RSD. 307,99 Jelen pivo 4-pack limenka 4x0.5 l Jelen Fresh pivo sa ukusom limenka, više vrsta 0,5L 8599

6999 RSD. 76,99 Jelen pivo limenka 0,5 l RSD. 307,99 Jelen pivo 4-pack limenka 4x0.5 l Jelen Fresh pivo sa ukusom limenka, više vrsta 0,5L 8599 69 76, Jelen pivo 269 307, Jelen pivo 4-pack limenka 4x05 l Jelen Fresh pivo sa ukusom limenka, više vrsta 0,5L 85 95, Pivo Leffe Blonde nepovratna flaša 033 l Nikšićko tamno pivo Pivo Leffe Brune nepovratna

Више

NACRT Na osnovu čl.20 Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju(sl CG 056/09,018/11,040/11,034/14,001/15,030/17) i čl 30 Statuta Opštine Kotor (SlCG -

NACRT Na osnovu čl.20 Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju(sl CG 056/09,018/11,040/11,034/14,001/15,030/17) i čl 30 Statuta Opštine Kotor (SlCG - NACRT Na osnovu čl.20 Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju(sl CG 056/09,018/11,040/11,034/14,001/15,030/17) i čl 30 Statuta Opštine Kotor (SlCG -opštinski propisi 03/04,17/08,31/09,40/10,04/11) ODLUKA

Више

ПРЕДЛОГ

ПРЕДЛОГ Z A K O N O PODSTICAJIMA U POLJOPRIVREDI I RURALNOM RAZVOJU I. UVODNE ODREDBE Predmet uređenja Član 1. Ovim zakonom uređuje se vrste podsticaja, način korišćenja podsticaja, Registar podsticaja u poljoprivredi

Више

Име и презиме ПОСЛОВНИ П Л А Н

Име и презиме ПОСЛОВНИ П Л А Н -------------------------------------------------------------------------------------- Име и презиме ПОСЛОВНИ П Л А Н ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Више

Projekat proizvodnje krompira u Srbiji Povećanje kvantiteta i kvaliteta u skladu sa zahtevima tržišta

Projekat proizvodnje krompira u Srbiji Povećanje kvantiteta i kvaliteta u skladu sa zahtevima tržišta Projekat proizvodnje krompira u Srbiji Povećanje kvantiteta i kvaliteta u skladu sa zahtevima tržišta Kako je sve počelo Krompir je veoma značajan usev jer predstavlja jednu od osnovnih životnih namirnica

Више

На основу члана 13. Закона о подстицајима у пољопривреди у руралном развоју ( Сл.Гласник РС бр. 10/2013, 142/2014, 103/2015 и 101/16) и члана 4 Одлуке

На основу члана 13. Закона о подстицајима у пољопривреди у руралном развоју ( Сл.Гласник РС бр. 10/2013, 142/2014, 103/2015 и 101/16) и члана 4 Одлуке На основу члана 13. Закона о подстицајима у пољопривреди у руралном развоју ( Сл.Гласник РС бр. 10/2013, 142/2014, 103/2015 и 101/16) и члана 4 Одлуке о оснивању фонда за развој пољoпривреде Општине Куршумлија

Више

ПРЕДЛОГ

ПРЕДЛОГ На основу члана 19. Закона о сточарству ( Службени гласник РС, 41/09, 93/12 и 14/16), члана 4. став 1. Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју ( Службени гласник РС, 10/13, 142/14 и 103/15),

Више

UNIVERZITET U SARAJEVU POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENI FAKULTET Broj: /18 Sarajevo, godine Na osnovu čl. 63. stav (7) i člana 64. st

UNIVERZITET U SARAJEVU POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENI FAKULTET Broj: /18 Sarajevo, godine Na osnovu čl. 63. stav (7) i člana 64. st UNIVERZITET U SARAJEVU POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENI FAKULTET Broj: 01-1-1860/18 Sarajevo, 01.. 2018. godine Na osnovu čl. 63. stav (7) i člana 64. stav (4) Zakona o visokom obrazovanju (Službene novine Kantona

Више

Generalni sekretarijat Vlade RS

Generalni sekretarijat Vlade RS Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде www.vladars.net Мљекарство у Републици Српској Одјељење за срочарску производњу Младен Стојановић V савјетовање мљекара Републике Српске Градишка, 28.02.2019

Више

POKLON PAKETI gastro-eno-kozmetika. IZGLED NAZIV PROIZVOD VPC Bijela kutija Čajnik + šalica+ čaj čajnik 350ml šalica 260ml 2 vrečice čaja

POKLON PAKETI gastro-eno-kozmetika. IZGLED NAZIV PROIZVOD VPC Bijela kutija Čajnik + šalica+ čaj čajnik 350ml šalica 260ml 2 vrečice čaja POKLON PAKETI 2018.-2019. gastro-eno-kozmetika. IZGLED NAZIV PROIZVOD VPC Bijela kutija Čajnik + šalica+ čaj čajnik 350ml šalica 260ml 2 vrečice čaja po 20gr 135,00 kn Ekstra djevičansko maslinovo ulje,

Више

Kokosov šećer – prirodna i zdrava alternativa

Kokosov šećer – prirodna i zdrava alternativa Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Kokosov šećer - prirodna i zdrava alternativa Budući da je šećer vrlo nezdrav, ljudi se sve češće odlučuju

Више

Studentski centar "Bor" u Boru

Studentski centar Bor u Boru П О Н Е Д Е Љ А К Сендвич Проја са сиром Омлет са сиром Мармелада, путер (чај, шећер кристал, вода, лимун) (кравље млеко 2,8%мм, шећер кристал) - Јогурт пекарски квасац-свежи, прашкасти адитив, - Говеђа

Више

BS-Agrarna ekonomika 2015/ godina zimski semestar Dan Vrijeme Modul Oblik nastave * Grupa Dvorana Ponedjeljak 8-10 AG20148 Laboratorijska tehno

BS-Agrarna ekonomika 2015/ godina zimski semestar Dan Vrijeme Modul Oblik nastave * Grupa Dvorana Ponedjeljak 8-10 AG20148 Laboratorijska tehno BS-Agrarna ekonomika zimski semestar Ponedjeljak 8-10 AG20148 Laboratorijska tehnologija LV 1. skupina Laboratorij Zavoda za mljekarstvo 8-10 AG1051 Lovstvo TV, VP Bijela vila 9-12 AG7005 Mediteransko

Више

Palačinke bez jaja – recepti

Palačinke bez jaja – recepti Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Palačinke bez jaja - recepti Slatke ili slane, palačinke su brza i jednostavna poslastica koju obožavaju

Више

Bankruptcy Monitor

Bankruptcy Monitor Bankruptcy Monitor 2012 Februar Highlights Kompanije sa značajnim iznosom blokade tokom februara 2012. godine: Naziv kompanije Grad Blokirani iznos (EUR) RMV, doo Čačak 11.529.392 Plima Holding, doo Kruševac

Више

Microsoft PowerPoint - Branding_Mavrovo jul 07_Ivanov [Read-Only] [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - Branding_Mavrovo jul 07_Ivanov [Read-Only] [Compatibility Mode] БРЕНДИРАЊЕ ПРОИЗВОДА ИЗ ОВЧАРСКЕ ПРОИЗВОДЊЕ Сергеј Иванов, др вет. мед. Натура Балканика Природњачко друштво Димитровград, Србија Појам бренда БРЕНД са економског становишта има значење симбола, односно

Више

Red ni broj osno vni raču Predmet nabave izvor sredstava procijenjen a vrijednost (bez PDV-a) dinamika nabave vrijeme nabave način nabave

Red ni broj osno vni raču Predmet nabave izvor sredstava procijenjen a vrijednost (bez PDV-a) dinamika nabave vrijeme nabave način nabave Red ni broj osno vni raču Predmet nabave izvor sredstava procijenjen a vrijednost (bez PDV-a) dinamika nabave vrijeme nabave način nabave 1 2 3 4 5 6 7 8 1. 32 Uredski materijal i ostali materijalni rashodi

Више

Microsoft Word - II CIKLUS STUDIJA- izmijenjeni JUNSKI ISPITNI ROKOVI (Vazeci)

Microsoft Word - II CIKLUS STUDIJA- izmijenjeni JUNSKI ISPITNI ROKOVI (Vazeci) II CIKLUS STUDIJA (2018/2019) JUNSKI ISPITNI ROKOVI ODRŽIVO UPRAVLJANJE ZEMLJIŠTEM I RURALNIM PROSTOROM GLOBALNE KLIMATSKE PROMJENE I POLJOPRIVREDA Prof. dr. H. Čustović 1. VII PONEDJELJAK dogovor sa profesorom

Више

JELOVNIK ZA MJESEC ______________, 200_

JELOVNIK ZA  MJESEC ______________, 200_ DOM ZA ODRASLE OSOBE BOROVA PRIJEDLOG JELOVNIKA ZA TRAVANJ 2016. NADNEVAK DORUČAK DIJABETIČARI 10:30 RUČAK DIJABETIČARI 16:30 VEČERA 01.04.2016 02.04.2016. 03.04.2016. 04.04.2016. POK 05.04.2016. 06.04.2016.

Више

Obrazac 2. Nastavni plan obuke za certifikaciju poljoprivrednih savjetodavaca Rok za dostavu zahtjeva: godine Mjesto izvođenja obuke: Biote

Obrazac 2. Nastavni plan obuke za certifikaciju poljoprivrednih savjetodavaca Rok za dostavu zahtjeva: godine Mjesto izvođenja obuke: Biote Obrazac 2. Nastavni plan obuke za certifikaciju poljoprivrednih savjetodavaca Rok za dostavu zahtjeva:27.05.209. godine Mjesto izvođenja obuke: Biotehnički fakultet Bihać (predavanja), područje USK (praktični,

Више

Naručilac Ţeljeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica, Broj /12 - Š.M. Mjesto i datum Podgorica 22/08/2012 Na osnovu čl. 29 i 63 Zakona o javnim n

Naručilac Ţeljeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica, Broj /12 - Š.M. Mjesto i datum Podgorica 22/08/2012 Na osnovu čl. 29 i 63 Zakona o javnim n Naručilac Ţeljeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica, Broj 6808-9/12 - Š.M. Mjesto i datum Podgorica 22/08/2012 Na osnovu čl. 29 i 63 Zakona o javnim nabavkama (Sluţbeni list CG, broj 42/11) Ţeljeznički

Више

Microsoft Word - ZAHTJEV ZA SME KREDIT - NOVI

Microsoft Word - ZAHTJEV ZA SME KREDIT - NOVI ZAHTJEV ZA SME KREDIT PODACI O KREDITNOM ZAHTJEVU Vrsta kredita Iznos kredita u Rok otplate u godinama Grace period u mjesecima Namjena kredita/opis: Ukoliko se zahtjev odnosi na dugoročne kredite potrebno

Више

TELEVIZIJA LAVplus Preduzeće Konzum Lav d.o.o. PONUDA za oglašavanje a: Skadarska 7, Čačak / t1: / t2: e:

TELEVIZIJA LAVplus Preduzeće Konzum Lav d.o.o. PONUDA za oglašavanje a: Skadarska 7, Čačak / t1: / t2: e: TELEVIZIJA LAVplus Preduzeće Konzum Lav d.o.o. PONUDA za oglašavanje a: Skadarska 7, 32000 Čačak / t1: 032 515 00 40 / t2: 065 94 000 40 e: marketing@tvlav.rs / w: www.tvlav.rs POSLOVNI PODACI Naziv: Preduzeće

Више

JELOVNIK ZA MJESEC ______________, 200_

JELOVNIK ZA  MJESEC ______________, 200_ DOM ZA ODRASLE OSOBE BOROVA PRIJEDLOG JELOVNIKA ZA KOLOVOZ 2016 NADNEVAK DORUČAK DIJABETIČARI 10.30 RUČAK DIJABETIČARI 16.30 VEČERA 01.08.2016 02.08.2016 Juha, perket od piletine, tijesto, Varivo od kupusa

Више

X. IZLOŽBA RAKIJA zagrebačke županije IZLOŽBA RAKIJA Zagrebačke županije Donja Pušća, 06. i 07. prosinac 2014.

X. IZLOŽBA RAKIJA zagrebačke županije IZLOŽBA RAKIJA Zagrebačke županije Donja Pušća, 06. i 07. prosinac 2014. X. IZLOŽBA RAKIJA zagrebačke županije IZLOŽBA RAKIJA Zagrebačke županije Donja Pušća, 06. i 07. prosinac 2014. X. IZLOŽBA RAKIJA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE S OCJENJIVANJEM Pušća, 06. i 07. prosinca 2014. godine

Више

ХРОНИКЕ Изложба Нематеријално културно наслеђе Србије Пратећи стратегију систематског и континуираног рада на очувању нематеријалног културног наслеђа

ХРОНИКЕ Изложба Нематеријално културно наслеђе Србије Пратећи стратегију систематског и континуираног рада на очувању нематеријалног културног наслеђа ХРОНИКЕ Изложба Нематеријално културно наслеђе Србије Пратећи стратегију систематског и континуираног рада на очувању нематеријалног културног наслеђа Србије, Центар за нематеријално културно наслеђе,

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Образац - 1 ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДАЦИ О КОНКУР

УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Образац - 1 ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДАЦИ О КОНКУР УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Образац - 1 ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Одлука о расписивању конкурса, орган и датум доношења

Више

JELOVNIK ZA SVIBANJ 2019

JELOVNIK ZA SVIBANJ 2019 DOM ZA ODRASLE OSOBE BOROVA JELOVNIK ZA MJESEC SVIBANJ (5. MJESEC) 2019. NADNEVAK DORUČAK DIJABETIČARI 10.00 RUČAK DIJABETIČARI 16.30 VEČERA 01.05.2019. (PRAZNIK RADA) Čaj, sendvič (salama parizer, sir

Више

Diskriminacija malih privrednika u poljoprivredi i šansa u plasteničkoj proizvodnji

Diskriminacija malih privrednika u poljoprivredi i šansa u plasteničkoj proizvodnji Diskriminacija malih privrednika u poljoprivredi i šansa u plasteničkoj proizvodnji Ova priča kazuje kako Vlada RS vrši diskriminaciju malih privrednika a kakve šanse propušta u razvoju malog preduzetništva

Више

432. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ŠEMAMA KVALITETA POLJOPRIVREDNIH I PREHRAMBENIH PROIZVODA Proglaš

432. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ŠEMAMA KVALITETA POLJOPRIVREDNIH I PREHRAMBENIH PROIZVODA Proglaš 432. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ŠEMAMA KVALITETA POLJOPRIVREDNIH I PREHRAMBENIH PROIZVODA Proglašavam Zakon o šemama kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih

Више

Pravilnik o kvalitetu i drugim zahtevima za fine pekarske proizvode, žita za doručak i snek proizvode Sl. list SCG, br. 12/2005 i Sl. glasnik RS, br.

Pravilnik o kvalitetu i drugim zahtevima za fine pekarske proizvode, žita za doručak i snek proizvode Sl. list SCG, br. 12/2005 i Sl. glasnik RS, br. Pravilnik o kvalitetu i drugim zahtevima za fine pekarske proizvode, žita za doručak i snek proizvode Sl. list SCG, br. 12/2005 i Sl. glasnik RS, br. 43/2013 dr. pravilnik SADRŽAJ 1. I Opšte odredbe 2.

Више

P O D S T I C A J I U P O L J O P R I V R E D I Sektor za strateške analize, analitiku, usluge, korisničke servise i publikacije Centar za podršku inv

P O D S T I C A J I U P O L J O P R I V R E D I Sektor za strateške analize, analitiku, usluge, korisničke servise i publikacije Centar za podršku inv P O D S T I C A J I U P O L J O P R I V R E D I Sektor za strateške analize, analitiku, usluge, korisničke servise i publikacije investicije@pks.rs Beograd, 15. april 2019. godine S A D R Ž A J I PRAVNI

Више

Ponuda se odnosi na period: Marka Mašanovića 3, Podgorica Radosava Burića bb, Podgorica 24.Novembar, Bar Rudo Polje bb,

Ponuda se odnosi na period: Marka Mašanovića 3, Podgorica Radosava Burića bb, Podgorica 24.Novembar, Bar Rudo Polje bb, 3 4 Ponuda se odnosi na period: 35-1652019 Marka Mašanovića 3, Podgorica Radosava Burića bb, Podgorica 24Novembar, Bar Rudo Polje bb, Nikšić Crni luk (holandski) Paradajz Radosava Burića bb, Podgorica

Више

Microsoft Word - Ucenicka kompanija Naturabella

Microsoft Word - Ucenicka kompanija Naturabella NATURABELLA Kompanija je osnovana 2013. Godine NAŠ MOTO JE: ZA DUŠU I TELO Članovi kompanije : Ana Đorđević, Anđela Načevski, Jovana Marković, Katarina Gambiroža, Kristina Kristić, Maja Dejanović, Milica

Више

Crni Luk,Šargarepa,Krompir

Crni Luk,Šargarepa,Krompir Crni Luk Crni Luk poreklo Zeljasta dvogodišnja biljka poreklom iz južne Azije. Spada među najotpornije i najstarije vrste baštenskog povrća. Ne raste u divljini već se selektivno gaji već skoro 7000 godina,

Више

Jelovnik srpski i engleski

Jelovnik srpski i engleski Зимско мезе за 2 особе... 750,00 рсд (Пихтије, кавурма, туршија мешана са грожђем и љутом паприком, сјенички сир и пројице) Његушки пршут... 750,00 рсд Кулен... 420,00 рсд Млад кајмак... 300,00 рсд Избор

Више

Bela Reka Meni SRB Preview

Bela Reka Meni SRB Preview Dobrodošli za trpezu nezaboravnih domaćih ukusa! Nekad se znalo za svako jelo. Dobar recept. Sveži lokalni sastojci. Spremljeni s mnogo ljubavi. I danas se zna. Inspirisani proverenim receptima naših baka,

Више

6 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Број /08, 117/11, 37/12 и 57/16), Влада Републике Српске, на 13. сједници, одржаној г

6 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Број /08, 117/11, 37/12 и 57/16), Влада Републике Српске, на 13. сједници, одржаној г 6 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Број 27 2.4.2019. 118/08, 117/11, 37/12 и 57/16), Влада Републике Српске, на 13. сједници, одржаној 21.3.2019. године, доноси О ПОСТАВЉЕЊУ ВРШИОЦА ДУЖНОСТИ ПОМОЋНИКА

Више

Microsoft Word - Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o izravnim placanjima u poljoprivredi, NN 156

Microsoft Word - Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o izravnim placanjima u poljoprivredi, NN 156 NN 156/09, 29.12.2009. MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, RIBARSTVA I RURALNOG RAZVOJA Na temelju članka 52. i članka 81. stavka 5. Zakona o državnoj potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju (»Narodne novine«br.

Више

plantažE borovnica

plantažE borovnica PLANTAŽE BOROVNICA Poljoprivredno gazdinstvo Dobrice Rakovića Blueberry Land Brestovik, Grocka Vuka Karadžića 4, Brestovik Grocka, 11000 Beograd +381 64 1852 453 +381 63 8215 838 blueberry.serbia@gmail.com

Више

O PROJEKTU KONCEPT PROJEKTA Posebna pažnja posvećena je usklađivanju optimalnog odnosa strukture i kvadrature, kroz racionalnu i efikasnu organizaciju

O PROJEKTU KONCEPT PROJEKTA Posebna pažnja posvećena je usklađivanju optimalnog odnosa strukture i kvadrature, kroz racionalnu i efikasnu organizaciju O PROJEKTU KONCEPT PROJEKTA Posebna pažnja posvećena je usklađivanju optimalnog odnosa strukture i kvadrature, kroz racionalnu i efikasnu organizaciju. Najviši nivo opremljenosti, uvođenje najmodernijih

Више

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНИМ УГОВОРИМА О ЈАВНОЈ НАБАВЦИ ЈНОП 01/2016-НАМИРНИЦЕ И ПРЕХРАМБЕНИ ПРОИЗВОДИ, обликоване по партијама 1. Назив, адреса, интернет

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНИМ УГОВОРИМА О ЈАВНОЈ НАБАВЦИ ЈНОП 01/2016-НАМИРНИЦЕ И ПРЕХРАМБЕНИ ПРОИЗВОДИ, обликоване по партијама 1. Назив, адреса, интернет ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНИМ УГОВОРИМА О ЈАВНОЈ НАБАВЦИ ЈНОП 01/2016-НАМИРНИЦЕ И ПРЕХРАМБЕНИ ПРОИЗВОДИ, обликоване по партијама 1. Назив, адреса, интернет страница наручиоца: ПУ Ната Вељковић, ул.босанска 21,

Више

Microsoft Word - 8 Standard zanimanja - Poljoprivredni tehnicar

Microsoft Word - 8 Standard zanimanja - Poljoprivredni tehnicar STANDARD ZANIMANJA 1.DIO Naziv porodice zanimanja: Naziv zanimanja: Nivo kvalifikacije: (u skladu sa Osnovama kvalifikacijskog okvira u BiH) Poljoprivreda i prerada hrane Poljoprivredni tehničar IV Datum

Више