ПОСЕТА ПРЕДСЕДНИКА КОМИТЕТА КНПКК ШАНГАЈ ЧЛАНОВИ ПОСЛОВНЕ МИСИЈЕ Р. Бр. Компанија/институција Представник Опис компаније Интерес 1. YUEXING GROUP CO,

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "ПОСЕТА ПРЕДСЕДНИКА КОМИТЕТА КНПКК ШАНГАЈ ЧЛАНОВИ ПОСЛОВНЕ МИСИЈЕ Р. Бр. Компанија/институција Представник Опис компаније Интерес 1. YUEXING GROUP CO,"

Транскрипт

1 ПОСЕТА ПРЕДСЕДНИКА КОМИТЕТА КНПКК ШАНГАЈ ЧЛАНОВИ ПОСЛОВНЕ МИСИЈЕ Р. Бр. Компанија/институција Представник Опис компаније Интерес 1. YUEXING GROUP CO, G. DING ZUOHONG G. ZHU DI 2. SHANGHAI ZHISHENG INDUSTRIAL GROUP CO, Година оснивања: Капитал (УСД): око 15 милиона Број запослених: 8670 Промет (УСД): 1,9 милијари За 26 година постојања, компанија је постала лидер у производњи намештаја, а поседује и ланац продавница намештаја и неколико инвестиционих компанија. Налази се на листи 500 најбољих кинеских компанија 16 узастопних година, као и на листи 1000 најбољих група у Кини и 100 најбољих компанија у Шангају. Компанија послује у целој Кини и у 38 земаља и региона широм света. Тренутно се у компанији реализују велики инвестициони планови - мега пројекти, који предвиђају изградњу више од десет милиона квадратних метара, а састоје се од инвестиција у различитим градовима (комерцијални комплекс у Шангају, план 100 радњи ) G. ZHANG RUNBIN Година оснивања: Капитал (УСД): око 8 милиона Број запослених: 216 Промет (УСД): око 33 милиона Велика група фокусирана на индустријско инвестирање, спада у 100 најбољих компанија Шангаја, 100 најбољих приватних компанија и 500 најбољих компанија услужног сектора у Кини (2011. и 2012). Стицање увида у инвестициону климу и политике које се тичу улагања, да пронађу локалне партнере и инвестиционе могућности. Компанија је у потрази за инвестиционим пројектима и могућностима за сарадњу са Русијом, Италијом, Чешком, Летонијом, Турском, УАЕ, итд.

2 Огромно искуство у управљању инвестицијама (Logistics Park, Culture and Media Park, New Rural Village and Modern Agricultural Park, Headquarter Economy Park, Culture and Creation Park). Сви пројекти ове компаније широм Кине препознати су као локални кључни пројекти, а последњих година компанија се шири на прекоморска тржишта. 4. FOSUN GROUP G. LIANG XINJUN Година оснивања: Капитал (УСД): око 3,7 милијарди Број запослених: Промет (УСД): око 53 милијарде Представништва: Њујорк, Лондон Једна од највећих приватних компанија у Кини, с уделом у 47 компанија (у Кини и иностранству), с укупном имовином од око 300 милијарди јуана. Четири основне гране пословања компаније: осигурање, индустријске операције, инвестирње, управљање имовином. Светски призната инвестициона група у областима некретнина, здравствене заштите, пословног туризма, културе и забаве, челика, минерала, итд. Фосун група заузима прво место на листи приватних компанија Шангаја, с приходом већим од 13 милијарди јуана, а на Форбсовој глобалној 2000 листи заузима 751 место. Компанија непрекидно шири пословање у Кини и проналази инвестиционе прилике које произилазе из мењања животног стила средње класе у Кини и глобалне економске трансформације. Фосун и фондови којима управља инвестирали су у грчку модну компанију Фоли Фоли, амерички Сент Џон, италијански Карузо, немачки Том Тејлор, Желе да стекну увид у инвестициону климу, у потрази су за инвестиционим приликама у области индустријских паркова. Стицање увида у инвестициону климу, у потрази су за инвестиционим приликама.

3 One Chase Manhattan Plaza, ланац ресторана југоисточне Азије Secret Recipe, шпанску компанију прехрамбених производа Озборн, немачку приватну банку БХФ, Енглеску инвестициону банку КБ, итд. 5. ZHONGLU CO, G. CHEN SHAN Година оснивања: Капитал (УСД): 52 милиона Број запослених:1220 Промет (УСД): 127 милиона Једна од компанија основаних под окриљем Zhonglu групе. Компанија, каква се налази на Шангајској берзи, основана је и позната је као први произвођач бицикала у Кини. Користи предности географског положаја (налази се између аеродрома и дубоководне луке) и изградила је модерну, мултифункционалну фабрику која садржи одељења за истраживање и развој, производњу, продају, изложбени салон и логистику. Производни програм је проширен на зелена и техничка возила и возила с ниском емисијом угљен-диоксида. Производи: бицикли, електрични бицикли и бицикли за јавну употребу, производи за рекреацију, опрема за куглане, производи од латекса за кревете, пластични површински материјали, аутоматске табле за шах, итд. Последњих неколико година инвестирају у компаније на берзи. Сарађује са страним земљама у циљу заједничког учешћа на пројекту шангајског Дизниленда. 6. SPRING AIRLINES CO, G. WANG YU Година оснивања: Капитал (УСД): око 48 милиона Број запослених: 4300 Промет (УСД): око1,6 милијарди Компанију је основала највећа туристичка Стицање увида у инвестициону климу и прописе који регулишу инвестирање, у потрази су за инвестиционим и трговинским приликама у области производње и продаје бицикала и опреме за куглање. У потрази за пословном сарадњом/ инвестицијама у туризму.

4 7. SHANGHAI SANEI ELEVATOR CO, 8. SHANGHAI CITY SUPERMARKET CO, G. WU JIANHUA, MR. YAN SHENG агенција у Кини Spring International, као прву low-cost авио компанију. Створили су модерну флоту која броји 50 Ербасових А320 авиона који лете на више од 120 дестинација, како у Кини, тако и у Јапану, Јужној Кореји, Хонг Конгу и Тајвану. Под девизом Учинити летење приступачним за свакога, компанија је у позицији да путницима понуди летове који су у просеку јефтинији за 36% од конкуренције, па су до сада путницима уштедели више од 1,6 милијарде долара. Пословање ове компаније заснива се на иновативности, сигурности и ефикасности. Попуњеност им је већа од било које low-cost авио компаније у свету и износи 95%. Добитници су престижних награда за изузетност у пословању. Година оснивања: Капитал (УСД): 20 милиона Број запослених: 400 Промет (УСД): око 46 милиона Представништва: Париз Компанија годишње произведе око лифтова који се продају у целој Кини и извозе у неке земље Европе, Африке и Азије. Лифтови су вишеструко награђивани, а асортиман је обогаћен и специфичним производима (брзина већа од 8м/с, висина преко 300м). Компанија је основала фабрику у региону Париза и спонзор је локалног фудбалског тима у Ремсу. G. CUI YIXIONG Година оснивања: Капитал (УСД): 1,62 милиона Број запослених: 2000 Промет (УСД): око 80 милиона Највећи ланац малопродајних објеката у Истраживање локалног тржишта и пословног окружења. У потрази за клијентима и партнерима у циљу заједничког оснивања фабрике лифтова, контакт с локалним произвођачима лифтова, агентима и компанијама које сервисирају лифтове. Желе контакт добављача пића, готове хране, зачина, кекса, грицкалица, итд.

5 9. WAN LONG (SHANGHAI) INVESTMENT HOLDING CO, Шангају са широким асортиманом прехрамбених производа из увоза и дневних потрепштина. Циљна група су инострани и домаћи купци. Компанија, чији је заштитни знак првокласна услуга, прати актуелне трендове из прехрамбене индустрије. Компанија је отворила аутлет у Пекингу. Од око производа 80% чини роба из увоза и то млечни и месни производи, вино, зачини, чоколада, слаткиши и органско поврће. Редовно организују фестивал страних прехрамбених производа и дегустације. GĐA WANG YUN Година оснивања: Капитал (УСД): око 8 милиона Број запослених: 388 Промет (УСД): око 30 милиона Холдинг поседује неколико компанија, чије су делатности, између осталог, међународни консалтинг, ИТ, рачуноводство, ревизија, евалуација, правни консалтинг, управљање пројектима у грађевинарству, инвестицијама, развијењем информативних платформи, ИТ консалтинг. Компанија запошљава више од 200 овлашћених рачуновођа, проценитеља, адвоката, сертификованих консултаната за менаџмент, регистрованих инжењера, итд. Компанија пружа свеобухватне услуге Влади, инвестиционим агенцијама, компанијама у економским развојним зонама, укључујући бизнис директоријуме, финансирање, реструктурирање, индустријску консолидацију, инвестирање, изградњу, ИТ, израду пословних модела, итд. Компанија пружа услуге консалтинга кинеским компанијама које инвестирају на Упознавање са локалном инвестиционом климом, упознавање пословних партнера, олакшавање послобне сарадње кинеских и страних компанија.

6 10. PINLIVE (SHANGHAI) FOODS CO, 11. SHANGHAI KUICHUN INDUSTRIAL CO, LTD страним тржиштима или сарађују са страним компанијама. G. WU BAIGENG Година оснивања: Капитал (УСД): 1,62 милиона Број запослених: 800 G. WU BAIGENG Промет (УСД): око 80 милиона Pinlive (Shanghai) foods Co, Ltd. је синтеза Shanghai Kuichun Industrial Co, Ltd. и Beijing Pinlive Foods CO, Ltd. Компанија је постала један од лидера у увозу прехрамбених производа. Увози 300 артикала, између осталог четири позната бренда- Вуренбахер пивo, Вајдендорф УХТ млеко, Муелолива маслиново уље и Гулон бисквите. Компаније се налазе у Шангају и Пекингу, а продајна представништва на 35 локација у Кини. Складишта у Шангају, Пекингу и Гуанџоу простиру се на више од m², а компанија поседује и 4 директне онлајн продавнице и снабдева разне супермаркете, шопинг молове, ресторане и компаније које се баве електронском трговином. Компанија запошљава више од 100 дилера и дистрибутера у Кини. Желе да увозе бисквите, џем, грицкалице.

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation KОРПОРАТИВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА 2018. ЈЕДАН ОД НАЈВЕЋИХ ВЕРТИКАЛНО ИНТЕГРИСАНИХ ЕНЕРГЕТСКИХ СИСТЕМА У ЈУГОИСТОЧНОЈ ЕВРОПИ Структура акционарског капитала Око 3 МИЛИЈАРДЕ ЕВРА уложено је у развој НИС-а од 2009.

Више

Slide 1

Slide 1 Karakteristike razvoja međunarodnog turizma u svetu (III deo) Igor Kovačević, docent predmet: Ekonomika turizma Ekonomski fakultet, Univerzitet u Beogradu Email: igor@ekof.bg.ac.rs 1 Karakteristike razvoja

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation DRUGI MEĐUNARODNI SAJAM I KONFERENCIJA VISOKOKVALITETNE HRANE 10 11. oktobar 2019. Belexpocentar Španskih boraca 74 Beograd, Srbija Drugi po redu sajam visokokvalitetne hrane ( specialty food ) u Jugoistočnoj

Више

Ekonomija Regiona - Ispitna Pitanja - Seminarski Maturski Diplomski Radovi

Ekonomija Regiona - Ispitna Pitanja - Seminarski Maturski Diplomski Radovi Ispitna pitanja EKONOMIJA REGIONA SVETA 1. Transnacionalni ekonomski poredak 1.2.1 i 1.2.2 2. Institucije transnacionalnog ekonomskog poretka 1.2.3 3. Mehanizmi transnacionalnog poretka i globalizacija

Више

ecetf_presentation_apr8

ecetf_presentation_apr8 EVROPSKO - KINESKI PRIVREDNI FORUM,,Delta reke Jangce 22.04.2019. Beograd, Srbija Hotel Metropol Palace Udruženje mladih privrednika Srbije i CEATEC organizuju Kinesko-srpski privredni forum koji će biti

Више

Međunarodna Ekonomija

Međunarodna Ekonomija Međunarodna Ekonomija Vežbe Msc. IBD Vesna Kočić Vugdelija Mail: vesna.kocic-vugdelija@teachers.org Definisanje pojma transnacionalnih kompanija Kompanija Kompanija Korporacija Preduzeće kao oblik organizacione

Више

Microsoft Word - Mapa Internacional doo.doc

Microsoft Word - Mapa Internacional doo.doc Crna Gora Direkcija za razvoj malih i srednjih preduze a Izrada portala MSP za opštinu Bijelo Polje UPITNIK ZA PREDUZEĆA Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa Ministarstvom za ekonomski

Више

Презентация PowerPoint

Презентация PowerPoint SVETSKO NAVIGACIONO TRŢIŠTE 10% \godišnje 65 milijardi 3,5 milijardi uređaja 2015. godina 100 milijardi 8,0 milijardi uređaja Prognoza za 2020. godinu* Struktura tržišta 38% 4,5 % 2,5% 2,0% 53% Pešaci

Више

Pages from Vortice srpski.pdf

Pages from Vortice srpski.pdf hladi ga greje ga odvlažuje ga vazduh znači život Vortice tajna uspeha širom sveta Osnovan u Milanu 1954, Vortice je postao sinonim za ventilaciju, klimatizaciju, prečišćavanje i grejanje vazduha. Kao

Више

СПОЉНОТРГОВИНСКА РАЗМЕНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И НАРОДНЕ РЕПУБЛИКЕ КИНЕ Београд, 1. јануар 2019.

СПОЉНОТРГОВИНСКА РАЗМЕНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И НАРОДНЕ РЕПУБЛИКЕ КИНЕ Београд, 1. јануар 2019. СПОЉНОТРГОВИНСКА РАЗМЕНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И НАРОДНЕ РЕПУБЛИКЕ КИНЕ Београд, 1. јануар 2019. СПОЉНОТРГОВИНСКА РАЗМЕНА Према подацима Републичког завода за статистику, у периоду јануар-децембар 2018. године

Више

Bankruptcy Monitor

Bankruptcy Monitor Bankruptcy Monitor 2012 Februar Highlights Kompanije sa značajnim iznosom blokade tokom februara 2012. godine: Naziv kompanije Grad Blokirani iznos (EUR) RMV, doo Čačak 11.529.392 Plima Holding, doo Kruševac

Више

Bankruptcy Monitor

Bankruptcy Monitor Bankruptcy Monitor 2012 Jun Highlights Kompanije sa značajnim iznosom blokade u neprekidnom trajanju od jedne godine sa stanjem na 30.06. 2012. godine: Naziv kompanije Grad Blokirani iznos (EUR) Eluplastic,

Више

Microsoft Word - doo Pelengic trade.doc

Microsoft Word - doo Pelengic trade.doc Crna Gora Direkcija za razvoj malih i srednjih preduze a Izrada portala MSP za opštinu Bijelo Polje UPITNIK ZA PREDUZEĆA Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa Ministarstvom za ekonomski

Више

PROFIL PRIVREDE PRNJAVOR Opština Prnjavor je jedna od privredno razvijenijih opština u BiH. Zahvaljujući dobrom geografskom položaju, kvalitetni

PROFIL PRIVREDE PRNJAVOR Opština Prnjavor je jedna od privredno razvijenijih opština u BiH. Zahvaljujući dobrom geografskom položaju, kvalitetni PROFIL PRIVREDE PRNJAVOR 2017. Opština Prnjavor je jedna od privredno razvijenijih opština u BiH. Zahvaljujući dobrom geografskom položaju, kvalitetnim lokacijama za investiranje, partnerskom i transparentnom

Више

ИНВЕСТИЦИЈА

ИНВЕСТИЦИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ОПШТИНА БЕЧЕЈ ФИЛИЈАЛА Број: Датум: ПОСЛОДАВАЦ Број: Датум: ЗАХТЕВ СА БИЗНИС ПЛАНОМ ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИJЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ НЕЗАПОСЛЕНИХ ЛИЦА ИЗ КАТЕГОРИЈЕ

Више

Министарство трговине, туризма и телекомуникације JUNA VRNJAČKA BANJA POZIVNO PISMO

Министарство трговине, туризма и телекомуникације JUNA VRNJAČKA BANJA POZIVNO PISMO Министарство трговине, туризма и телекомуникације 24 26. JUNA 2016. VRNJAČKA BANJA POZIVNO PISMO BUSINESS SAMIT - UPOSLIMO SRBIJU I GEGULA SAJAM TURIZMA, HRANE I PIĆA 24 26. JUNA 2016. VRNJAČKA BANJA,

Више

MV Merchandise visibility sistem

MV Merchandise visibility sistem MV Merchandise visibility sistem Pomoć maloprodajnim lancima u smanjenju troškova usled nedostatka robe u prodajnom prostoru, smanjenju troškova i vremena za popis robe i povećanje prodaje Maloprodaje

Више

ZAKON O EFIKASNOM KORIŠĆENJU ENERGIJE - Predlog -

ZAKON O EFIKASNOM KORIŠĆENJU ENERGIJE - Predlog - Crna Gora Ministarstvo ekonomije ENERGETSKA EFIKASNOST U TRANSPORTU Autor: Aleksa Ćulafić Dani energetske efikasnosti - Tivat, 5. mart 2019. godine Institucionalni okvir; Sadržaj: Razvoj održivog korišćenja

Више

Microsoft PowerPoint - Prezentacija - AHK.pptx

Microsoft PowerPoint - Prezentacija - AHK.pptx Povezivanje tržišta te aktivnosti i projekti na području energetske učinkovitosti 1. međunarodna konferencija DAN PROZORA 2014. 05.03.2014., Zagreb Davor Okičić, zamjenik direktora Njemačko-hrvatska industrijska

Више

INA Group Strategic challenges facing INA and the 2010 FTE optimization program

INA Group  Strategic challenges facing INA and the 2010 FTE optimization program INA Grupa Rezultati i poslovanje u prvom tromjesečju 2012. Zagreb, travanj 2012. 1 Unatoč izazovnom vanjskom okruženju, INA Grupa ostvarila je snažne, stabilne rezultate u prvom tromjesečju 2012. u usporedbi

Више

Izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu

Izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu Izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu Dana 28. avgusta 2017. godine na vanrednoj sednici Skupštine Republike Srbije usvojene su izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu koje su usmerene ka sprečavanju

Више

INTERDEPENDENCE OF TOTAL REVENUE AND EMPLOYMENT IN THE WOOD SECTOR

INTERDEPENDENCE OF TOTAL REVENUE AND EMPLOYMENT IN THE WOOD SECTOR ANALIZA TRŽIŠTA NAMJEŠTAJA U REPUBLICI HRVATSKOJ Priča o hrvatskom namještaju Prof dr sc Darko Motik dr sc Andreja Pirc Barčić Sveučilište u Zagrebu Šumarski fakultet 28 siječnja 2014, Poslovni centar

Више

Slide 1

Slide 1 PANEL 6: ORGANSKA I INTEGRALNO KONTROLISANA POLJOPRIVREDA: NEISKORIŠĆENI POTENCIJALI SRBIJE Tema izlaganja: Organska poljoprivreda potencijal Srbije? Nenad Novaković, direktor OCS-a 10/22/2013 1 Poljoprivreda

Више

Microsoft PowerPoint - PREZENTACIJA (Final).ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - PREZENTACIJA (Final).ppt [Compatibility Mode] Opština Gradiška Opštinska uprava opštine Gradiška Položaj opštine Gradiška granica sa EU direktan izlaz na rijeku Savu "savski koridor" po površini sedma opština u Republici Srpskoj ( 762 km² ) Površina

Више

ПРИЛОГ: Табеле

ПРИЛОГ: Табеле САВЕЗ САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ Оделење за економска и социјална питања ПРИКАЗ ОСНОВИХ МАКРОЕКОНОМСКИХ ПОКАЗАТЕЉА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ У 2012. ГОДИНИ /број 3/12 од 18.04.2012. године/ Београд, април 2012.

Више

Microsoft Word - Saopštenje za javnost

Microsoft Word - Saopštenje za javnost SAOPŠTENJE ZA JAVNOST Banca IMI, investiciona banka Intesa Sanpaolo grupacije, usvojila je konsolidovane finansijske rezultate za 2012. godinu Ukupni prihod, operativna i neto dobit Banca IMI porasli za

Више

СПОЉНОТРГОВИНСКА РАЗМЕНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ЈАПАНА Београд, 1. јануар 2019.

СПОЉНОТРГОВИНСКА РАЗМЕНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ЈАПАНА Београд, 1. јануар 2019. СПОЉНОТРГОВИНСКА РАЗМЕНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ЈАПАНА Београд, 1. јануар 2019. СПОЉНОТРГОВИНСКА РАЗМЕНА Према подацима Републичког завода за статистику, у периоду јануар-децембар 2018. године укупна спољнотрговинска

Више

GODIŠNJI KALENDAR ISPITA Inženjerski menadžment (OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE) ŠKOLSKA 2018/2019. GODINA Rbr

GODIŠNJI KALENDAR ISPITA Inženjerski menadžment (OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE) ŠKOLSKA 2018/2019. GODINA Rbr GODIŠNJI KALENDAR ISPITA Inženjerski menadžment (OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE) ŠKOLSKA 2018/2019. GODINA Rbr 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Predmet Godina Januarski rok Februarski

Више

СПОЉНОТРГОВИНСКА РАЗМЕНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И АУСТРАЛИЈЕ Београд, 1. јануар 2019.

СПОЉНОТРГОВИНСКА РАЗМЕНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И АУСТРАЛИЈЕ Београд, 1. јануар 2019. СПОЉНОТРГОВИНСКА РАЗМЕНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И АУСТРАЛИЈЕ Београд, 1. јануар 2019. СПОЉНОТРГОВИНСКА РАЗМЕНА Према подацима Републичког завода за статистику, у периоду јануар-децембар 2018. године укупна спољнотрговинска

Више

Microsoft Word - Pravilnik o sukobu interesa

Microsoft Word - Pravilnik o sukobu interesa Na osnovu člana 62. Zakona o preduzećima (Službeni glasnik Republike Srpske, broj: 24/98,62/02,66/02,38/03,97/04 i 34/06) i člana 18. Statuta Društva za upravljanje investicionim fondovima "Polara Invest"

Више

СПОЉНОТРГОВИНСКА РАЗМЕНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ЧЕШКЕ РЕПУБЛИКЕ Београд, 1. јануар 2019.

СПОЉНОТРГОВИНСКА РАЗМЕНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ЧЕШКЕ РЕПУБЛИКЕ Београд, 1. јануар 2019. СПОЉНОТРГОВИНСКА РАЗМЕНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ЧЕШКЕ РЕПУБЛИКЕ Београд, 1. јануар 2019. СПОЉНОТРГОВИНСКА РАЗМЕНА Према подацима Републичког завода за статистику, у периоду јануар-децембар 2018. године укупна

Више

Privreda

Privreda Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Republike Srpske, BDP u prvom polugodištu 2018. godine, u odnosu na isti period 2017. godine, ima pozitivnu stopu rasta od 3,4% (Q1 = 3,1% i Q2 = 3,6%).

Више

Microsoft Word - ZAHTJEV ZA SME KREDIT - NOVI

Microsoft Word - ZAHTJEV ZA SME KREDIT - NOVI ZAHTJEV ZA SME KREDIT PODACI O KREDITNOM ZAHTJEVU Vrsta kredita Iznos kredita u Rok otplate u godinama Grace period u mjesecima Namjena kredita/opis: Ukoliko se zahtjev odnosi na dugoročne kredite potrebno

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation СТРАТЕШКИ ПРАВЦИ РАЗВОЈА ДО 2025. ГОДИНЕ Март 2018 Стратешки циљеви до 2025. Очувати показатеље производње и раста ресурсне базе Развој прераде кроз модернизацију и максимално увећање профитабилности пословања

Више

Универзитет у Београду Факултет организационих наука Коначан распоред испита за предмете Мастер академских студија Испитни рок: ОКТОБАР Предмет

Универзитет у Београду Факултет организационих наука Коначан распоред испита за предмете Мастер академских студија Испитни рок: ОКТОБАР Предмет Универзитет у Београду Факултет организационих наука Коначан распоред испита за предмете Мастер академских студија Испитни рок: ОКТОБАР 2016. Предмет Датум Време Сала Напомена Big data у електронском пословању

Више

Microsoft Word - VS_prospekt.docx

Microsoft Word - VS_prospekt.docx DURMA VS CNC hidraulične makaze za lim, sa promjenljivim uglom sečenja UPOZNAJTE DURMA KOMPANIJU Durma, je vodeća turska kompanija i svetski lider u proizvodnji mašina za obradu metala. Danas, nakon 50

Више

ПРИЛОГ: Табеле

ПРИЛОГ: Табеле САВЕЗ САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ Оделење за економска и социјална питања ПРИКАЗ ОСНОВИХ МАКРОЕКОНОМСКИХ ПОКАЗАТЕЉА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ У 2011. ГОДИНИ /Саопштење бр. 08/11 од 23.09.2011. године/ Београд,

Више

Javni konkurs privrednici 2019

Javni konkurs privrednici 2019 На основу става II Решења Председника општине Лапово бр. 020-57/19-II-04 од 25.02.2019.године и Одлуке о буџету општине Лапово за 2019.годину ( Сл.гласник општине Лапово бр.16/18), Комисија за припрему

Више

ПРИЛОГ: Табеле

ПРИЛОГ: Табеле САВЕЗ САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ Оделење за економска и социјална питања ПРИКАЗ ОСНОВИХ МАКРОЕКОНОМСКИХ ПОКАЗАТЕЉА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ У 2011. ГОДИНИ /Саопштење бр. 09/11 од 08.11.2011. године/ Београд,

Више

IMF Country Focus Autoput sa gustim saobraćajem u Holandiji: Ekonomski rast je ubrzao u cijeloj Europi, pretvarajući kontinent u pokretač globalne trg

IMF Country Focus Autoput sa gustim saobraćajem u Holandiji: Ekonomski rast je ubrzao u cijeloj Europi, pretvarajući kontinent u pokretač globalne trg IMF Country Focus Autoput sa gustim saobraćajem u Holandiji: Ekonomski rast je ubrzao u cijeloj Europi, pretvarajući kontinent u pokretač globalne trgovine (foto: Halfpoint/iStock by Getty Images) IMF

Више

Универзитет у Београду Факултет организационих наука Распоред испита за предмете мастер академских студија Испитни рок: Јун Предмет Датум Време

Универзитет у Београду Факултет организационих наука Распоред испита за предмете мастер академских студија Испитни рок: Јун Предмет Датум Време Универзитет у Београду Факултет организационих наука Распоред испита за предмете мастер академских студија Испитни рок: Јун 2018. Предмет Датум Време Сала Напомена Big data у електронском пословању 4.

Више

ПРЕДЛОГ

ПРЕДЛОГ PREDLOG Z A K O N O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA IZMEĐU REPUBLIKE SRBIJE I REPUBLIKE ARGENTINE O TRGOVINI I EKONOMSKOJ SARADNJI Član 1. Potvrđuje se Sporazum između Republike Srbije i Republike Argentine o trgovini

Више

Microsoft Word - SBT_prospekt.docx

Microsoft Word - SBT_prospekt.docx DURMA SBT hidraulične makaze za lim, sa fiksim uglom sečenja UPOZNAJTE DURMA KOMPANIJU Durma, je vodeća turska kompanija i svetski lider u proizvodnji mašina za obradu metala. Danas, nakon 50 godina od

Више

STRATEGIJE ULASKA NA INOZEMNO TRŽIŠTE Predavanje 6. doc.dr.sc. Helena Štimac UGOVORNA SURADNJA Ugovorna proizvodnja Ugovorno upravljanje Pr

STRATEGIJE ULASKA NA INOZEMNO TRŽIŠTE Predavanje 6. doc.dr.sc. Helena Štimac UGOVORNA SURADNJA Ugovorna proizvodnja Ugovorno upravljanje Pr STRATEGIJE ULASKA NA Predavanje 6. doc.dr.sc. Helena Štimac UGOVORNA SURADNJA Ugovorna proizvodnja Ugovorno upravljanje Projekti ključ u ruke Licenca Franšiza Dugoročna proizvodna kooperacija Zajednička

Више

Microsoft Word - Godisnji izvjestaj.doc

Microsoft Word - Godisnji izvjestaj.doc AGENCIJA ZA DUVAN IZVJEŠTAJ O RADU PODGORICA, NOVEMBRA 2006. GODINE IZVJEŠTAJ O RADU AGENCIJE ZA DUVAN (avgust 2005 novembar 2006.godine) I Opšti podaci Početak rada: Agencija za duvan osnovana je Vladinom

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Imamo čast da Vam predstavimo WORLD Mastercard platnu karticu Lovćen banke ZA SVIJET NA DOHVAT RUKE OTKRIJTE BEZBROJ MOGUĆNOSTI I SVIJET PUN PRIVILEGIJA KOJE SMO ZA VAS OSMISLILI U želji da zadovoljimo

Више

PONUDA OGLASNIH PAKETA ZA AGENCIJE ZA NEKRETNINE U SRBIJI I CRNOJ GORI

PONUDA OGLASNIH PAKETA ZA AGENCIJE ZA NEKRETNINE U SRBIJI I CRNOJ GORI PONUDA OGLASNIH PAKETA ZA AGENCIJE ZA NEKRETNINE U SRBIJI I CRNOJ GORI OGLASNI PAKETI POSEBNA PONUDA ZA NOVE KLIJENTE KARAKTERISTIKA AGENCY 2000 EXTRA AGENCY 2000 TESTER Trajanje paketa 180 dana 90 dana

Више

Slide 1

Slide 1 1 ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА КРАЉЕВА Управљање пројектима и локално - економски развој Искуство у области обављања послова ЛЕР-а Београд, октобар 2018. Улога и надлежност ЛС у области 2 ЛЕР-а Надлежности: Закон

Више

EVROPSKI GRADOVI PROGRAM MILANO 5 DANA (4 NOĆENJA) MILANO - Milano se nalazi u sjevernoj Italiji i predstavlja finansijski, modni i k

EVROPSKI GRADOVI   PROGRAM MILANO 5 DANA (4 NOĆENJA) MILANO - Milano se nalazi u sjevernoj Italiji i predstavlja finansijski, modni i k EVROPSKI GRADOVI www.bv-travel.me PROGRAM MILANO 5 DANA (4 NOĆENJA) MILANO - Milano se nalazi u sjevernoj Italiji i predstavlja finansijski, modni i kulturni centar ovog dijela Italije. Ovaj grad se ne

Више

Microsoft Word - 1.GRAD VODICE-2015.

Microsoft Word - 1.GRAD VODICE-2015. OSNOVNE ZNAČAJKE GOSPODARSKIH KRETANJA U GRADU VODICAMA U 2015. GODINI Šibenik, studeni 2016. SADRŽAJ Uvod... 3 1. Broj poduzetnika u gradu Vodicama u 2015. godini prema GFI... 4 2. Financijski rezultati

Више

EVROPSKI GRADOVI PROGRAM MILANO 4 DANA ( 3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI MILANO - Milano se nalazi u sjevernoj Italiji i predstavlja

EVROPSKI GRADOVI   PROGRAM MILANO 4 DANA ( 3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI MILANO - Milano se nalazi u sjevernoj Italiji i predstavlja EVROPSKI GRADOVI www.bv-travel.me PROGRAM MILANO 4 DANA ( 3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI MILANO - Milano se nalazi u sjevernoj Italiji i predstavlja finansijski, modni i kulturni centar ovog dijela Italije.

Више

Microsoft Word - Javni oglas petak

Microsoft Word - Javni oglas petak Na osnovu člana 22 Uredbe o podsticanju direktnih investicija ( Službeni list Crne Gore, broj 80/15) VLADA CRNE GORE SEKRETARIJAT ZA RAZVOJNE PROJEKTE objavljuje JAVNI OGLAS za učešće u postupku dodjele

Више

16 Нaша тема КОЛИКО СТРАНЦИ ПОМАЖУ РАЗВОЈ МАЛИХ И СРЕДЊИХ ПРЕДУЗЕЋА У СРБИЈИ Међународна подршка вредна 14 милијарди евра Од међународних организација

16 Нaша тема КОЛИКО СТРАНЦИ ПОМАЖУ РАЗВОЈ МАЛИХ И СРЕДЊИХ ПРЕДУЗЕЋА У СРБИЈИ Међународна подршка вредна 14 милијарди евра Од међународних организација 16 Нaша тема КОЛИКО СТРАНЦИ ПОМАЖУ РАЗВОЈ МАЛИХ И СРЕДЊИХ ПРЕДУЗЕЋА У СРБИЈИ Међународна подршка вредна 14 милијарди евра Од међународних организација Србија је добила доста новца у протеклих 18 година

Више

7. CFO & CONTROLLING KONGRES april Hotel Crowne Plaza / Beograd PRIPREMITE SE ZA BUDUĆNOST * Najveći poslovni kongres u Ex Jugoslaviji

7. CFO & CONTROLLING KONGRES april Hotel Crowne Plaza / Beograd PRIPREMITE SE ZA BUDUĆNOST * Najveći poslovni kongres u Ex Jugoslaviji 7. CFO & CONTROLLING KONGRES 2019. 23. april 2019. Hotel Crowne Plaza / Beograd PRIPREMITE SE ZA BUDUĆNOST * Najveći poslovni kongres u Ex Jugoslaviji * 500 učesnika * 90% učesnika su na pozicijama CEO,

Више

ПРИВРЕДНА КОМОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ П р и в р е д н а к р е т а њ а у Републици Српској за период јануар-децембар године Бања Лука, јануар г

ПРИВРЕДНА КОМОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ П р и в р е д н а к р е т а њ а у Републици Српској за период јануар-децембар године Бања Лука, јануар г ПРИВРЕДНА КОМОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ П р и в р е д н а к р е т а њ а у Републици Српској за период јануар-децембар 2018. године Бања Лука, јануар 2019. године Привредна комора Републике Српске Ђуре Даничића

Више

BOSNA i HERCEGOVINA Spremnost za ulaganje privatnog kapitala na Zapadnom Balkanu Podrška finansijskom upravljanju u MMS preduzećima za pristup finansi

BOSNA i HERCEGOVINA Spremnost za ulaganje privatnog kapitala na Zapadnom Balkanu Podrška finansijskom upravljanju u MMS preduzećima za pristup finansi BOSNA i HERCEGOVINA Spremnost za ulaganje privatnog kapitala na Zapadnom Balkanu Podrška finansijskom upravljanju u MMS preduzećima za pristup finansiranju putem privatnog kapitala 14. Oktobar 2019 Privredna

Више

Projekat proizvodnje krompira u Srbiji Povećanje kvantiteta i kvaliteta u skladu sa zahtevima tržišta

Projekat proizvodnje krompira u Srbiji Povećanje kvantiteta i kvaliteta u skladu sa zahtevima tržišta Projekat proizvodnje krompira u Srbiji Povećanje kvantiteta i kvaliteta u skladu sa zahtevima tržišta Kako je sve počelo Krompir je veoma značajan usev jer predstavlja jednu od osnovnih životnih namirnica

Више

7. CFO & CONTROLLING KONGRES april Hotel Crowne Plaza / Beograd PRIPREMITE SE ZA BUDUĆNOST * Najveći poslovni kongres u Ex Jugoslaviji

7. CFO & CONTROLLING KONGRES april Hotel Crowne Plaza / Beograd PRIPREMITE SE ZA BUDUĆNOST * Najveći poslovni kongres u Ex Jugoslaviji 7. CFO & CONTROLLING KONGRES 2019. 23. april 2019. Hotel Crowne Plaza / Beograd PRIPREMITE SE ZA BUDUĆNOST * Najveći poslovni kongres u Ex Jugoslaviji * 500 učesnika * 90% učesnika su na pozicijama CEO,

Више

TVRTKE GOSPODARSKI PROFIL (obrada KZ travanj 2019.) POSLOVNI SUBJEKTI PO ŽUPANIJAMA, STANJE 31. PROSINCA Pravne osobe Trgovačka društva Županija

TVRTKE GOSPODARSKI PROFIL (obrada KZ travanj 2019.) POSLOVNI SUBJEKTI PO ŽUPANIJAMA, STANJE 31. PROSINCA Pravne osobe Trgovačka društva Županija TVRTKE GOSPODARSKI PROFIL (obrada KZ travanj 2019.) POSLOVNI SUBJEKTI PO ŽUPANIJAMA, STANJE 31. PROSINCA 2018. Pravne osobe Trgovačka društva registrirane aktivne registrirana aktivna Republika Hrvatska

Више

Untitled-1

Untitled-1 Попуњава правно лице - предузетник Матични број 07096364 Шифра делатности 2540 ПИБ 101493890 Назив HOLDING KORPORACIJA ZA METALOPRERADU, OSNIVANJE, FINANSIRANJE I UPRAVLJANJE KRUŠIK AD VALJEVO Седиште

Више

ANALIZA LOKALNE EKONOMIJE OPŠTINA LAKTAŠI

ANALIZA LOKALNE EKONOMIJE OPŠTINA LAKTAŠI ANALIZA LOKALNE EKONOMIJE OPŠTINA LAKTAŠI Izdavač: Agencija za razvoj preduzeća Eda, Banja Luka eda@edabl.org Za izdavača: Zdravko Miovčić Autor: prof. dr Stevo Pucar Dizajn i kompjuterska priprema: Nenad

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Ocjena dosadašnjeg dijela turističke godine 2019. (razdoblje siječanj-lipanj) Turistički promet I-VI 2019. Tijekom prvog polugodišta 2019. godine Hrvatska je zabilježila pozitivan rezultat turističkog

Више

Integralni pristup kreditnoj analizi klijenata iz AGROBIZNISA baziran na specifičnostima poslovanja i identifikaciji posebnih rizika u cilju izrade kv

Integralni pristup kreditnoj analizi klijenata iz AGROBIZNISA baziran na specifičnostima poslovanja i identifikaciji posebnih rizika u cilju izrade kv POZIV NA OTVORENI SPECIJALISTIČKI SEMINAR Integralni pristup kreditnoj analizi klijenata iz AGROBIZNISA baziran na specifičnostima poslovanja i identifikaciji posebnih u cilju izrade kvalitetnije analize

Више

ASAS AS ASAS

ASAS AS ASAS Распоред испита за предмете мастер академских студија Испитни рок: ЈУН 2019. Шифра Предмет Студијски програм Датум Време Сала Број пријављених / Напомена м14014 Big data у електронском пословању сви 3.

Више

KupujemProdajem Media Kit 2019

KupujemProdajem Media Kit 2019 Media Kit 2019 Sadržaj Zašto se oglašavati na KupujemProdajem? KP Ekosistem Posete Oglasi KP Premium kategorije KP Korisnici Profil KP korisnika Percepcija brenda Oglašavanje na KP Reference Formati Kontakt

Више

Newsletter April SRB

Newsletter April SRB BW Newsletter / April 2016 Kula Beograd novo obeležje grada Dobro došli u Belgrade Waterfront Ovog proleća očekuje nas puno posla, kome se unapred radujemo. Ceo tim Belgrade Waterfront-a ponosan je kad

Више

ПОДРУЧНА ПРИВРЕДНА КОМОРА БАЊА ЛУКА Ул. Ђуре Даничића 1/II Бања Лука Тел: Факс:

ПОДРУЧНА ПРИВРЕДНА КОМОРА БАЊА ЛУКА Ул. Ђуре Даничића 1/II Бања Лука Тел: Факс: ПОДРУЧНА ПРИВРЕДНА КОМОРА БАЊА ЛУКА Ул. Ђуре Даничића 1/II 78000 Бања Лука Тел: + 387 51 215 998 Факс: +387 51 215 510 info@bl.komorars.ba www.bl.komorars.ba www.business-rs.ba П р и в р е д н а к р е

Више

Fondovi i mogućnosti finansiranja razvoja ruralnog turizma

Fondovi i mogućnosti finansiranja razvoja ruralnog turizma Fondovi i mogućnosti finansiranja razvoja ruralnog turizma Aleksandar Ostojić Regionalna privredna komora Leskovac Ruralni turizam u Srbiji Republika Srbija ima komparativne prednosti za razvoj ruralnog

Више

SLOBODNE ZONE

SLOBODNE ZONE Ministarstvo finansija i privrede Republike Srbije Uprava za slobodne zone SLOBODNE ZONE SRBIJE mesto za vaše investicije Povoljan geografski položaj Srbija se nalazi na Balkanskom poluostrvu i predstavlja

Више

Уредба о условима, начину и поступку ослобођења од царинских и других дажбина на увоз опреме У Сл. гласнику РС број: 95 од године, објављ

Уредба о условима, начину и поступку ослобођења од царинских и других дажбина на увоз опреме У Сл. гласнику РС број: 95 од године, објављ Уредба о условима, начину и поступку ослобођења од царинских и других дажбина на увоз опреме У Сл. гласнику РС број: 95 од 08.12. 2018. године, објављен је Закон о улагањима (у даљем тексту: Закон) који

Више

Microsoft Word - sbs metodologija

Microsoft Word - sbs metodologija S-trukturalna B-iznis S-tatistika Monstat 1 Sadržaj: Pravni okvir Cilj I predmet istraživanja Pokrivenost Upitnik Trenutno stanje I plan proizvodnje podataka Korisnici podataka dobijenih SBS istraživanjem

Више

„KNJAZ MILOŠ"

„KNJAZ MILOŠ Kompanija Knjaz Miloš je među najvećim proizvođačima mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih pića u Srbiji. Kompanija posluje sa sedištem u Aranđelovcu, gde je u Bukovačkoj banji pre više od dvesta

Више

Slide 1

Slide 1 Najbolji primeri iz prakse Smanjenje uticaja na životnu sredinu Ukupni efekti preduzetih mera na godišnjem nivou: Smanjenje troškova: 113.000 Smanjenje pređenog puta: 66.000 milja Smanjenje emisije CO

Више

Обраћање гувернера на Министарском дијалогу Брисел, 17. мај године Уважене колеге, драги домаћини, Дозволите ми да се и ја, у име делегације Реп

Обраћање гувернера на Министарском дијалогу Брисел, 17. мај године Уважене колеге, драги домаћини, Дозволите ми да се и ја, у име делегације Реп Обраћање гувернера на Министарском дијалогу Брисел, 17. мај 219. године Уважене колеге, драги домаћини, Дозволите ми да се и ја, у име делегације Републике Србије, захвалим на оценама и препорукама које

Више

Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 166/

Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 166/ Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 166/2 Podgorica, 30. novembar 2018. godine Prilikom korišćenja

Више

Microsoft Word - 01-RR-izmenjen-1

Microsoft Word - 01-RR-izmenjen-1 СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА РАЧУНОВОДСТВО И РЕВИЗИЈА Сврха студијског програма Студијски програм Рачуноводство и ревизија представља један од актуелнијих и атрактивнијих студијских програма,

Више

Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 102/

Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 102/ Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 102/2 Podgorica, 31. avgust 2018. godine Prilikom korišćenja

Више

Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 183/

Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 183/ Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 183/2 Podgorica, 28. decembar 2018. godine Prilikom korišćenja

Више

ПОСЛОВНИ ПЛАН -Назив пословне идеје- 1

ПОСЛОВНИ ПЛАН -Назив пословне идеје- 1 ПОСЛОВНИ ПЛАН -Назив пословне идеје- 1 Основни подаци о подносиоцу пријаве Име и презиме ЈМБГ Адреса Телефон Е-маил Занимање Формално образовање Релевантно знање и искуство 2 Сажетак пословног плана Представите

Више

ГЛОБАЛНА СТУДИЈА О ПРЕВАРАМА (2016)

ГЛОБАЛНА СТУДИЈА О ПРЕВАРАМА  (2016) ГЛОБАЛНА СТУДИЈА О ПРЕВАРАМА (2018) Дијана Дуроњић REPORT TO THE NATIONS ON OCCUPATIONAL FRAUD AND ABUSE Објављује га Удружење професионалних форезичара (Association of Certified Fraud Examiners- ACFE)

Више

Microsoft Word - Predmet 6-Primjena upravljackog racunovodstva maj 2019 RJESENJE

Microsoft Word - Predmet 6-Primjena upravljackog racunovodstva maj 2019 RJESENJE I ТЕСТ ПIТАЊА КОМИСИЈА ЗА РАЧУНОВОДСТВО И РЕВИЗИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ИСПИТ ЗА СТИЦАЊЕ ПРОФЕСИОНАЛНОГ ЗВАЊА СЕРТИФИКОВАНИ РАЧУНОВОЂА (ИСПИТНИ ТЕРМИН: МАЈ 2019. ГОДИНЕ) ПРЕДМЕТ 6: ПРИМЈЕНА УПРАВЉАЧКОГ

Више

Godišnji izveštaj

Godišnji izveštaj Godišnji izveštaj javnog društva (u daljem tekstu Izveštaj ) AD IMOS iz Šida MB.: 08119066, šifra delatnosti: 4690 (u daljem tekstu Društvo ) je sastavljen u skladu sa članom 50. Zakona o tržištu kapitala

Више

Microsoft Word - final.doc

Microsoft Word - final.doc ВИША ТУРИСТИЧКА ШКОЛА ПРИЈЕМНИ ИСПИТ (јуни 2006.г.) ГЕОГРАФИЈА ГРУПА I 1. Прва земља у свету по производњи соје, меса и кукуруза је: а) мађарска б)бразил в) САД 2. Развође између Црноморског и јадранског

Више

Microsoft PowerPoint - SEP-2013-CAS02

Microsoft PowerPoint - SEP-2013-CAS02 STRATEGIJE E ZA ELEKTRONSKO POSLOVANJE STRATEGIJE ZA ELEKTRONSKO POSLOVANJE Elektronsko poslovanje ne predstavlja samo dodatak tradicionalnom, već ono predstavlja revoluciju u poslovanju. Ono omogućava

Више

ASAS AS ASAS

ASAS AS ASAS Распоред испита за предмете Мастер академских студија Испитни рок: Maj 2019. Шифра Предмет Студијски програм Датум Време Сала Број пријављених / Напомена м14014 Big data у електронском пословању сви 13.

Више

Strukturalna biznis statistika

Strukturalna biznis statistika CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU METODOLOŠKO UPUTSTVO STATISTIKA STRANIH FILIJALA 50 METODOLOŠKO UPUTSTVO 50 Podgorica, 2014. Sadržaj I. Pravni osnov...2 II. Metodološka uputstva...3 a) Cilj i predmet istraživanja...3

Више

ASAS AS ASAS

ASAS AS ASAS Распоред испита за предмете Мастер академских студија Испитни рок: Април 2019. Шифра Предмет Студијски програм Датум Време Сала Број пријављених / Напомена м14014 Big data у електронском пословању сви

Више

Microsoft Word - Prijava na takmieenje korigovana - komentari

Microsoft Word - Prijava na takmieenje korigovana - komentari Takmičenje u predstavljanju poslovnih ideja SBF Start-up Challenge Bosna Bank International d.d. Sarajevo i partneri, u saradnji sa Hayat TV, najavljuju organizaciju takmičenja u predstavljanju poslovnih

Више

Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgo

Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgo Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgovinom izdatih hartija od vrednosti, u skladu sa Zakonom,

Више

Slide 1

Slide 1 X-Rust 7 Analiza Case study slučaja X-Rust 7: rješenje za uklanjanje hrđe iz spremnika goriva KUPAC STRABAG, jedan od glavnih brendova STRABAG SE, je prisutan u svim područjima građevinske industrije.

Више

Microsoft Word - Upoznaj svog klijenta.doc

Microsoft Word - Upoznaj svog klijenta.doc Društvo sa ograničenom odgovornošću za finansijski lizing LIPAKS Beograd 11000 Beograd, Vidska 29a, Tel./fax: 011/2449-229, 3448-505 APR BD. 6838/05 Šifra delatnosti: 6491 PIB: 103065722 MB: 17511645 T.R.340-29067-29

Више

Memorandum PKRS cir

Memorandum PKRS cir ПРИВРЕДНА КОМОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ П р и в р е д н а к р е т а њ а у Републици Српској за јануар 2018. године Бања Лука, фебруар 2018. године Привредна комора Републике Српске Ђуре Даничића 1/II - 78000

Више

ПОДРУЧНА ПРИВРЕДНА КОМОРА БАЊА ЛУКА Ул. Ђуре Даничића 1/II Бања Лука Тел: Факс:

ПОДРУЧНА ПРИВРЕДНА КОМОРА БАЊА ЛУКА Ул. Ђуре Даничића 1/II Бања Лука Тел: Факс: ПОДРУЧНА ПРИВРЕДНА КОМОРА БАЊА ЛУКА Ул. Ђуре Даничића 1/II 78000 Бања Лука Тел: + 387 51 215 998 Факс: +387 51 215 510 info@bl.komorars.ba www.bl.komorars.ba www.business-rs.ba П р и в р е д н а к р е

Више

Professional Memo

Professional Memo INFORMACIJE SA TRŽIŠTA NOVCA I KAPITALA 13.03.2015. INFORMACIJE SA TRŽIŠTA NOVCA Izvor: Forex Trenutni kurs američkog dolara Tabela u nastavku pokazuje da je došlo do pada kursa američkog dolara u odnosu

Више

Professional Memo

Professional Memo INFORMACIJE SA TRŽIŠTA NOVCA I KAPITALA 09.12.2014. INFORMACIJE SA TRŽIŠTA NOVCA Izvor: Forex Trenutni kurs američkog dolara Tabela u nastavku pokazuje da je došlo do pada kursa američkog dolara u odnosu

Више