OPŠTI USLOVI IZDAVANJA I KORIŠĆENJA MASTERCARD BUSINESS DEBIT KARTICE ZA POSLOVNE SUBJEKTE Call centar: Stranica 1 of 10 Opšti

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "OPŠTI USLOVI IZDAVANJA I KORIŠĆENJA MASTERCARD BUSINESS DEBIT KARTICE ZA POSLOVNE SUBJEKTE Call centar: Stranica 1 of 10 Opšti"

Транскрипт

1 Stranica 1 of 10 Opšti uslovi izdavanja i korišćenja Mastercard Business debit kartice za poslovne subjekte u primjeni od godine 1. UVODNE ODREDBE Pojedini pojmovi koji se koriste u ovim Opštim uslovima, imaju sljedeće značenje: 1.1. Banka izdavalac Opštih uslova je Erste Bank AD Podgorica, registrovana u Centralnom registru Privrednih subjekata u Podgorici pod brojem , pod Poreskim identifikacionim brojem (PIB): , sa sjedištem u Podgorici, ulica Arsenija Boljevića 2A, račun: , SWIFT: OPPOMEPG, internet stranicom:, info telefonom: , info@erstebank.me. Organ ovlašćen za nadzor nad poslovanjem Banke kao pružaoca platnih usluga je Centralna banka Crne Gore Akti Banke u smislu odredbi ovih Opštih uslova su svi dokumenti i odluke koje po propisanoj proceduri donose ovlašćena tijela Banke i koja su Klijentu dostupna putem pojedinih distributivnih kanala, a kojima se uređuju prava, ovlašćenja i obaveze Klijenata i svih ostalih lica koja preuzimaju prava i obaveze prema Banci, kao i Banke same Poslovni subjekt pravno lice, organ državne vlasti, organ državne uprave, jedinica lokalne samouprave, udruženje i društvo (sportsko, kulturno, dobrotvorno i sl.) i preduzetnik odnosno fizičko lice koje se bavi privrednom djelatnošću radi sticanja dobiti, a tu djelatnost ne obavlja za račun drugoga kao i fizička lica koja obavljaju djelatnost nezavisne profesije uređene posebnim propisima ako tim propisima nije drugačije uređeno, te ostali nepotrošači koji mogu imati status rezidenta ili nerezidenta Zakonski zastupnik lice zaduženo za zastupanje Poslovnog subjekta koje ima ovlašćenje za zastupanje u skladu sa zakonom Klijent Klijentom se za potrebe ovih Opštih uslova smatra Poslovni subjekt koji je sa Bankom zaključio Ugovor. Klijent može postati samo poslovni subjekt koji ima otvoren račun u Banci Račun transakcioni račun Klijenta otvoren u Banci, a koji se koristi za izvršavanje platnih transakcija u domaćoj i stranoj valuti kao i u druge svrhe vezane uz platno-prometne usluge za koju se veže platna Kartica Opšti uslovi računa Opšti uslovi vođenja transakcionih računa i obavljanja usluga platnog prometa za Poslovne subjekte Ugovor o otvaranju i vođenju transakcionog računa za poslovne subjekte - Ugovor kojim se definišu poslovi otvaranja i vođenja računa u platnom prometu za poslovne subjekte.

2 Stranica 2 of Kartica Mastercard Business Debit kartica koja Korisniku omogućuje raspolaganje sredstvima sa Računa na bankomatima, EFT-POS terminalima i u trgovini putem interneta Opšti uslovi ovi Opšti uslovi izdavanja i korišćenja Mastercard Business Debit kartice za Poslovne subjekte Pristupnica Pristupnica za izdavanje Mastercard Business Debit kartice Podnosilac Pristupnice Ovlašćeno lice poslovnog subjekta koji predajom potpisane i ovjerene Pristupnice od Banke traži izdavanje Kartice Ugovor ovi Opšti uslovi zajedno sa Pristupnicom čine Ugovor kojim se reguliše izdavanje i korišćenje Mastercard Business Debit Kartice Korisnik Poslovni subjekt kojem je Banka izdala jednu ili više Kartica. Korisnikom može postati Poslovni subjekt-klijent koji u Banci ima otvoren Račun Ovlašćeni korisnik fizičko lice koje je zakonski zastupnik Korisnika ovlastio za korišćenje Kartice u skladu sa Zahtjevom i čije je ime utisnuto na Kartici Broj kartice broj od 16 numeričkih znakova koji je naveden na Kartici, a na osnovu kojeg se identifikuju transakcije nastale korišćenjem Kartice PIN lični identifikacioni broj koji se dodjeljuje uz Karticu i služi za identifikaciju Ovlašćenog korisnika za transakcije nastale Karticom, a poznat je isključivo Ovlašćenom korisniku Bankomat elektronski uređaj koji primarno omogućuje automatsku isplatu gotovine sa računa, provjeru stanja pripadajućeg računa Korisnika Kartice, kao i druge usluge koje Banka omogućuje korištenjem ovog uređaja uz autorizaciju PIN-om EFT-POS terminal elektronski uređaj na prodajnom ili isplatnom mjestu namijenjen sprovođenju platnih transakcija plaćanja roba i/ili usluga ili isplate gotovine (ako je na blagajni) kao i ostalih platnih transakcija podržanih na njemu, a koje se kreiraju Karticom Personalizovana sigurnosna obilježja kartice elementi kartice nužni za realizaciju plaćanja na isplatnim ili prodajnim mjestima sa ili bez fizičkog prisustva Korisnika (Internet, kataloška i telefonska prodaja MOTO transakcije), a podrazumijevaju: PIN Kartice i/ili broj Kartice i/ili datum isteka Kartice i/ili trocifreni kontrolni broj utisnut na Kartici i/ili 3D MC Secure Code jednokratna lozinka D Mastercard SecureCode jednokratna lozinka 6-cifreni broj koji Korisnik dobija putem SMS obavještenja i koji služi za autentifikaciju transakcije od strane Korisnika na pojedinim prodajnim mjestima bez prisustva trgovca (internet prodajna mjesta koja podržavaju 3D Secure code način plaćanja) Dnevni limiti ukupni dnevno dozvoljeni broj i iznos transakcija isplate gotovine po Kartici i ukupno dnevno dozvoljeni broj i iznos transakcija plaćanja na prodajnim mjestima po Kartici.

3 Stranica 3 of Referentna kursna lista kurs definisan od strane kartične kuće Mastercard International, a koji se koristi u obračunu originalnog iznosa kartične transakcije u protivvrijednosti iskazanoj u eurima kao domaćoj valuti terećenja Računa Zahtjev za promjenu statusa Zahtjev za promjenu statusa i uslova kartice Mastercard Business Debit Rezervacija (viseća autorizacija) - transakcija koja je odrađena na EFT-POS terminalu, ATM-u ili internet trgovini, za koju Banka još nije dobila zvanično zaduženje Korisnikovog računa, ali umanjuje raspoloživo stanje istog do zvaničnog zaduženja ili razduženja od strane Mastercarda. Rok do kojeg transakcija može biti u statusu viseće autorizacije je do 7 dana od dana njenog nastanka, nakon čega ista zadužuje ili razdužuje Korisnikov Račun. 2. OPŠTE ODREDBE 2.1. U odnosu na Opšte uslove računa ovi Opšti uslovi smatraju se posebnim, a regulišu prava i obaveze Korisnika i Ovlašćenog korisnika u korišćenju Kartice te prava i obaveze Banke u pružanju usluga vezanih uz Karticu. Sva lica navedena na Pristupnici svojim potpisom na Pristupnici izjavljuju da su pročitala Opšte uslove, da pristaju na njihovu primjenu i da prihvataju sva prava i obaveze koje iz istih proističu Ovi Opšti uslovi zajedno sa Pristupnicom čine Ugovor, a Ugovor, Opšti uslovi računa, Ugovor o otvaranju i vođenju transakcionog računa za poslovne subjekte, pripadajući Posebni opšti uslovi za dodatnu uslugu koju ugovaraju Banka i Klijent, ukoliko se pored ovog Ugovora ugovara i dodatna usluga po Računu,Odluka o naknadama za usluge platnog prometa za poslovne subjekte i Terminski plan sastavni su djelovi Okvirnog ugovora o platnim uslugama U slučaju kolizije Ugovora i drugih Akata Banke, primarno se primjenjuju odredbe Ugovora, zatim odredbe Ugovora o otvaranju i vođenju transakcionog računa pa Opšti uslovi računa te na kraju ostali Akti Banke, osim ako izričito nije ugovoreno drugačije. 3. POSTUPAK IZDAVANJA KARTICE I PIN-a 3.1. Podnosilac Pristupnice ugovara korišćenje Kartice podnošenjem potpisane i ovjerene Pristupnice u kojem imenuje Ovlašćene korisnike i obim njihovog ovlašćenja. U Pristupnici Podnosilac može pojedinom Ovlašćenom korisniku uskratiti mogućnost podizanja gotovine ili plaćanja na prodajnim mjestima kao i odrediti Dnevne limite različito od inicijalno definisanih Sva lica navedena na Pristupnici svojim potpisom potvrđuju tačnost navedenih podataka. Zakonski zastupnik svojim potpisom i ovjerom jemči za davanje ovlašćenja Ovlašćenim korisnicima na sopstvenu odgovornost. Podnosilac Pristupnice dozvoljava Banci da provjeri sve podatke navedene u Pristupnici, kao i da prikupi dodatne informacije Banka, u skladu sa svojom poslovnom politikom, zadržava pravo da odbije Pristupnicu, odnosno odlučuje o odobrenju ili odbijanju izdavanja Kartice, o čemu je dužna da bez odlaganja i bez troškova obavijesti podnosioca Pristupnice, ali bez obaveze da Podnosiocu pristupnice obrazloži svoju odluku.

4 Stranica 4 of Trenutkom sklapanja Ugovora smatra se trenutak odobrenja Pristupnice od strane Banke. Ovi Opšti uslovi, kao i Pristupnica uz uslov da je potpisana od strane Podnosioca Pristupnice, te odobrena od strane Banke čine sadržaj Ugovora Ovlašćeni korisnik dužan je odmah nakon preuzimanja Kartice istu potpisati te je jedini koji može koristiti Karticu Kartica glasi na ime Korisnika i Ovlašćenog korisnika, neprenosiva je i smije je koristiti isključivo Ovlašćeni korisnik Banka Ovlašćenom korisniku izdaje PIN, tajni identifikacioni broj poznat isključivo Ovlašćenom korisniku Ovlašćeni korisnik će preuzeti karticu i PIN u filijali Banke koju je naglasio na Pristupnici. 4. BESKONTAKTNO PLAĆANjE 4.1. Banka izdaje Kartice sa beskontaktnom funkcionalnošću te sve takve Kartice imaju utisnutu pripadajuću oznaku beskontaktnog plaćanja. Na prodajnom mjestu Korisnik odabira želi li ostvariti plaćanje Karticom kontaktno (umetanjem ili provlačenjem Kartice na EFT-POS uređaju) ili beskontaktno (prislanjanjem Kartice na EFT-POS uređaj). Maksimalan iznos transakcije koja nastane beskontaktnim plaćanjem Karticom Banke, a za koju nije potrebna potvrda PIN-om, zavisi od zemlje u kojoj je postavljen terminal prodajnog mjesta prema okvirima definisanim od strane kartične kuće. Na terminalima u Crnoj Gori maksimalni iznos beskontaktnog plaćanja iznosi 25,00EUR, te saglasnost za izvršenje platne transakcije Korisnik daje samim prislanjanjem Kartice na terminalu prodajnog mjesta koji podržava beskontaktno plaćanje bez potvrde PIN-a. Za transakcije Karticom Banke iznad iznosa od 25,00EUR na terminalima u Crnoj Gori, odnosno iznad maksimalno definisanog iznosa beskontaktne transakcije, zavisno od zemlje u kojoj je postavljen terminal prodajnog mjesta prema okvirima definisanim od strane kartične kuće, saglasnost za izvršenje takve beskontaktne platne transakcije Korisnik daje unosom i potvrdom PIN-a. Banka zadržava pravo, u svrhu kontrole rizika, kao i u drugim slučajevima kada smatra da je isto potrebno, od Korisnika, a prije izvršenja određenih beskontaktnih platnih transakcija, zatražiti autorizaciju određene beskontaktne platne transakcije i pripadajućim PIN-om. Nakon realizacije beskontaktnih platnih transakcija, autorizovanih na terminalima prodajnih mjesta, a zbog brzine realizacije platnih transakcija ili tehnoloških preduslova, od strane kartičnih kuća, propisano je da ne postoji obaveza prodajnog mjesta da izda i uruči potvrdu (slip) o realizovanoj beskontaktnoj platnoj transakciji Korisniku. Ako Korisnik insistira da dobije potvrdu (slip) o izvršenoj beskontaktnoj platnoj transakciji, može od prodajnog mjesta zatražiti izdavanje predmetne potvrde (slip-a). Korisnik s beskontaktnom funkcionalnošću prima na znanje da, kod obrade beskontaktnih platnih transakcija, datum terećenja Računa može biti različit od datuma nastanka beskontaktne platne transakcije, te je Korisnik dužan redovno pratiti transakcije nastale Karticom, te stanje po pripadajućem Računu. Korisnik s beskontaktnom funkcionalnošću dužan je postupati s tom Karticom s pažnjom dobrog privrednika, onemogućiti ustupanje iste trećim licima, brinuti da se svi postupci Karticom na prodajnom mjestu sprovode u njegovom prisustvu i pod njegovim nadzorom.

5 Stranica 5 of KORIŠĆENJE KARTICE Osnovna obilježja Kartice 5.1. Kartica predstavlja instrument u vlasništvu Banke i koristi se: - za plaćanje roba i usluga na ovlašćenim prodajnim mjestima sa oznakom Mastercard u zemlji i inostranstvu. - za isplatu gotovine na Bankomatima i isplatnim mjestima sa oznakom Mastercard u zemlji i inostranstvu. - ostale usluge Ovlašćeni korisnik može koristiti Karticu u skladu sa ovlašćenjima dodijeljenim u Pristupnici i do visine raspoloživih sredstava na Računu, a u granicama Dnevnih limita. Dnevni limiti su promjenjivi i mogu se mijenjati pojedinim Ovlašćenimkorisnicima dostavom potpisanog i ovjerenog Zahtjeva za promjenu statusa Isključivom i nedvosmislenom potvrdom identiteta Korisnika prilikom korišćenja kartice smatra se: - Umetanje i korišćenje Kartice na bankomatu, uz unos PIN-a - Davanje, provlačenje ili prislanjanje kartice na EFT-POS terminalu ili samouslužnom uređaju prodajnog odnosno isplatnog mjesta, te zavisno o sistemu (EFT-POS terminalu/samouslužnom uređaju) potvrde transakcije bez ili sa unosom PIN-a i/ili potpisa. - Unos i davanje personalizovanih sigurnosnih obilježja Kartice (broj Kartice, datum isteka Kartice i trocifreni kontrolni broj utisnut na poleđini Kartice), 3D SecureCode jednokratne lozinke, te ostalih podataka na zahtjev trgovca pri plaćanju internetom, preko kataloške ili telefonske prodaje Pri plaćanju Karticom Ovlašćeni korisnik odgovarajući dokument evidencije troška potpisuje istovjetno kao Karticu, dobija i zadržava jednu kopiju evidencije troška za sebe. Naplata troškova 5.5. Transakcije učinjene Karticom umanjuju raspoloživa sredstava na Računu odmah po izvršenju transakcije Korisnik preuzima obavezu plaćanja svih učinjenih troškova po osnovi svih Kartica izdatih uz Račun Sve transakcije koje su napravljene Karticom, kao i pripadajuće naknade, obračunavaju se u eurima. Za troškove načinjene Karticama u inostranstvu, Banka će iznos transakcije u stranoj valuti preračunavati po referentnoj kursnoj listi Mastercard International-a ( uvećan za troškove konverzije shodno Odluci o naknadama za usluge platnog prometa u poslovanju sa poslovnim subjektima, bez obaveze da o tome prethodno obavijesti Korisnika. Korisnik će na Izvodu po Računu vidjeti transakciju u neeurskoj valuti kao i kurs sa pripadajućom naknadom obračunat u momentu terećenja Računa Transakcije napravljene Karticom na prihvatnom ili isplatnom mjestu koje ima ponudjenu konverziju u EUR mogu podlijegati drugačijem kursu koji je odredila finansijska institucija vlasnik ATM/POS terminala. Korisnik, potvrdom ove

6 Stranica 6 of 10 usluge (Dynamic Currency Conversion), prihvata kurs i iznos transakcije u EUR koji je prikazan na ekranu/potvrdi i kojim će mu biti terećen Račun Zbog višekratnog mijenjanja Referentnog kursa od strane Mastercard International-a, mogući su različiti kursevi za transakcije sprovedene u istom danu, u istoj valuti Korisnik Kartice ne može opozvati saglasnost za izvršenje platne transakcije nastale Karticom nakon što je dao svoju saglasnost za izvršenje te platne transakcije osim ukoliko Prodajno mjesto dostavi Banci pisanim putem, u formi i sadržaju zadovoljavajućem za Banku, svoju saglasnost za opoziv saglasnosti za izvršenje platne transakcije. 6. ROK VAŽENjA KARTICE i OBNAVLjANjE KARTICE 6.1. Rok važenja Kartice određuje Banka, a Kartica se izdaje sa maksimalnim rokom važenja od četiri godine i važi do posljednjeg dana mjeseca upisanog na Kartici Kartica se automatski obnavlja na rok važenja od četiri godine, ukoliko Korisnik nije zatvorio Račun i redovno ispunjava svoje obaveze u skladu sa Opštim uslovima i drugim Aktima Banke Korisnik ukoliko ne želi reizdavanje Kartice, potrebno je pisanim putem da se obrati Banci 60 dana prije isteka roka važenja kartice podnošenjem potpisanog Zahtjeva za promjenu statusa Obnovljena Kartica ima isti PIN kao i Kartica kojoj je istekao rok važenja, ali drugačiji Broj kartice. Izdaje se u mjesecu prije isteka roka važenja postojeće Kartice. Kartica se preuzima u filijali Banke Kartice se aktiviraju i spremne su za korišćenje do 2h od momenta uručenja u filijali Banke Kartica kojoj je istekao rok važenja ne smije se koristiti, već ju je Ovlašćeni korisnik dužan uništiti, odnosno prerezati po vertikali preko čipa i magnetne trake Ovlašćeni korisnik može i prije isteka roka važenja Kartice zahtijevati novu Karticu (u slučaju oštećenja Kartice, promjene imena i prezimena Korisnika ili iz nekog drugog razloga), a Banka će mu uz novu Karticu sa drugim brojem kartice izdati i novi PIN. 7. IZGUBLjENA I UKRADENA KARTICA 7.1. U slučaju gubitka ili krađe Kartice te po saznanju o izvršenim neautorizovanim transakcijama Ovlašćeni korisnik i/ili Korisnik je dužan odmah o tome najbržim putem obavijestiti Banku radi blokiranja kartice i sprječavanja zloupotrebe i to na broj telefona Call centra ili koji je utisnut i na poleđini Kartice. Isti je dužan u najkraćem roku nakon telefonske blokade posjetiti najbližu filijalu Banke kako bi pismenim putem zahtijevao da se blokira Kartica, odnosno kako bi podnio Zahtjev za izdavanje nove kartice Korisnik snosi finansijsku odgovornost za troškove nastale neovlašćenim korišćenjem Kartice do trenutka prijave Banci o njenom gubitku ili krađi, a nakon toga finansijsku odgovornost snosi Banka.

7 Stranica 7 of Nakon što Korisnik u filijali Banke preda pismeno obavještenje o gubitku ili krađi Kartice zajedno sa potpisanim i ovjerenim Zahtjevom za promjenu statusa, Banka će po odobrenju istog, izdati Ovlašćenom korisniku zamjensku Karticu i PIN Ako Ovlašćeni korisnik i/ili Korisnik nakon prijave nestanka pronađe Karticu, nije ovlašćen da je koristi, već je o tome dužan obavijestiti Banku. Banka može po zahtjevu Ovlašćenog korisnika deblokirati pronađenu Karticu, ukoliko prethodno već nije izdala novu zamjensku karticu ili ukoliko pronađena kartica nije blokirana na nemogućnost deblokade. 8. OBAVJEŠTAVANjE I REKLAMACIJE 8.1. Banka obavještava Korisnika o transakcijama izvršenim svim Karticama putem izvoda prometa po Računu na način koji je ugovoren između Korisnika i Banke. Banka će sve informacije o platnoj transakciji dostaviti Korisniku u prvom redovnom sljedećem izvodu nakon zaduženja Računa Reklamacije koje proizlaze iz korišćenja Kartice, Korisnik ili Ovlašćeni korisnik je dužan dostaviti pisanom prijavom Banci najkasnije do 60 dana od dana nastanka sporne transakcije Sve troškove neopravdanog reklamacijskog postupka snosi Korisnik Reklamacija troška plaćenog Karticom ne oslobađa Korisnika od obaveze plaćanja tog troška, ali u slučaju dokazanih i priznatih reklamacija od strane Banke, odobriće se povraćaj novca za iznos sporne transakcije na Račun Korisnika Banka ne snosi odgovornost za neprihvatanje Kartice na prodajnom mjestu ili ako trgovac ne želi prihvatiti Karticu uz istaknute Mastercard oznake, ili ako zbog neispravnog korišćenja EFT-POS terminala, odnosno tehničkih problema, transakciju nije u mogućnosti obaviti na zahtjev Ovlašćenog korisnika, kao ni za bilo kakvu štetu koja bi se dogodila prilikom kupovine Karticom Korisnik snosi svu štetu nastalu neovlašćenim i nepravilnim korišćenjem svih Kartica vezanih uz Račun. 9. ODGOVORNOSTI KORISNIKA I OVLAŠĆENOG KORISNIKA 9.1. Korisnik se obavezuje obavijestiti Banku pisanim putem o svim svojim statusnim promjenama, kao i promjeni adrese i kontakt podataka (uključujući, a ne ograničavajući se na adresu koju je posljednju dostavio Banci, broj telefona, broj mobilnog telefona i sl.), te jemči za potpunost i tačnost svih dostavljenih kontakt podataka. U protivnom, snosiće odgovornost za svaku štetu koja bi Banci ili Korisniku mogla nastati propuštanjem izvještavanja Banke U svrhu sigurnosti, Ovlašćeni korisnik je dužan, postupati sa Karticom i PIN-om sa pažnjom dobrog i savjesnog vlasnika te je obavezan: - ne omogućiti trećim licima korišćenje Kartice, - čuvati tajnost svog PIN-a. PIN se ne smije saopštavati trećim licima, niti zapisivati ili čuvati u bilo kojem obliku zajedno sa Karticom,

8 Stranica 8 of 10 - prilikom unosa PIN-a paziti da niko ne vidi unijeti tajni broj. U slučaju da posumnja da je neko upoznat s PIN-om, dužan je da izmijeni PIN na bankomatu Banke sa raspoloživom uslugom promjene PIN-a. U slučaju sumnje na korišćenje Kartice sa tako kompromitovanim PIN-om, dužan je odmah obavijestiti Banku pozivom na Call centar sa zahtjevom za blokadu, kako bi se Kartica blagovremeno blokirala, - brinuti da se svi postupci sa Karticom na prodajnom mjestu sprovode uz njegovo prisustvo i pod njegovim nadzorom, - preuzeti sve razumne mjere za zaštitu personalizovanih sigurnosnih obilježja Kartice, čuvati tajnost 3D SecureCode jednokratne lozinke i ne davati podatke o Kartici, osim u slučaju korišćenja Kartice, u skladu sa ovim Opštim uslovima Odgovornost za štetu nastalu nepažljivim korišćenjem Kartice, kao i svi troškovi koji iz toga proizlaze, terete Korisnika. Sav rizik zloupotrebe PIN-a i 3D SecureCode jednokratne lozinke pada isključivo na teret Korisnika Korisnik i Ovlašćeni korisnik se obavezuju da Karticu neće koristiti u protivzakonite svrhe, uključujući kupovinu proizvoda i usluga koje su zakonom zabranjene na teritoriji zemlje u kojoj se Ovlašćeni korisnik nalazi u trenutku transakcije. Korisnik prihvatanjem ovih Opštih uslova preuzima svu odgovornost za slučaj nezakonite kupovine Karticama koje su predmet ovih Opštih uslova. 9.5.Korisnik i Ovlašćeni korisnik su saglasni sa primanjem obavještenja informativnog ili drugog karaktera od strane Banke i drugih članica Erste grupe, različitim kanalima distribucije Banke U cilju nadogradnje postojećeg sistema zaštite Kartica i zaštite interesa Korisnika od zloupotreba korišćenja Kartica u tzv. visokorizičnim državama, Banka je implementirala Real Time Modul, koji omogućava Banci da podesi korišćenje Kartica u zavisnosti koja je država u pitanju. U tom cilju u tzv. visokorizičnim državama će korišćenje Kartice u pravilu biti onemogućeno dok Korisnik ne izrazi izričitu namjeru da mu se u tim državama omogući korišćenje Kartice. Korisnik isto može učiniti dostavljanjem Banci ispunjenog Zahtjeva (forma ovog Zahjteva, sa popisom tzv. visokorizičnih država, se može naći na sajtu Banke) ili putem kontakt telefona utisnutog na poleđini Kartice i to 24h dnevno, uz poštovanje procedure koju Banka tom prilikom zahtijeva. Korisnik koji ima namjeru koristiti Karticu na bankomatima i/ili EFT-POS u visokorizičnim državama, potrebno je da o tome prethodno i pravovremeno obavijesti Banku, kako bi Banka omogućila nesmetan rad Kartice u tim zemljama, kao što je objašnjeno u prethodnom pasusu Svaku štetu nastalu nepridržavanjem odredbi Opštih uslova od strane Korisnika i/ili Ovlašćenog korisnika snosi Korisnik. 10. NAKNADE Naknade za izdavanje i korišćenje Kartice naplaćuju se sa Računa ili drugim oblikom naplate, u skladu sa važećom Odukom o naknadama za usluge platnog prometa za poslovne subjekte. Korisnik je saglasan da Banka tereti njegove Račune za sve naknade nastale korišćenjem Kartice bez posebne saglasnosti Korisnika kao i bez obaveze da ga Banka prethodno o tome obavijesti.

9 Stranica 9 of Naknade su objavljene na internet strani Banke i/ili su dostupne u filijalama Banke Svi iznosi naknada, kamate ili bilo koji drugi iznosi nezavisno od naziva koje Banka po bilo kojoj osnovi naplaćuje od Korisnika ugovoreni su u neto iznosu. Osnovni Korisnik je dužan platiti po obračunu Banke sve poreze, prireze, i ostala eventualna davanja i obaveze koje je Banka dužna obračunati shodno pozitivnim propisima, a nastale po osnovu korišćenja proizvoda i usluga Banke. 11. BLOKADA KORIŠĆENjA I OTKAZ KARTICE Korisnik može u svakom trenutku uskratiti korišćenje Kartice pojedinom ili svim Ovlašćenim korisnicima dostavom potpisanog i ovjerenog Zahtjeva za promjenu statusa. Banka će onemogućiti korišćenje Kartice najkasnije s danom kada Ovlašćeni korisnik Karticu vrati Banci Korisnik može u svako doba dostaviti banci Zahtjev za otkaz Ugovora (trajnu blokadu kartica) u pisanoj formi i vraćenjem Kartica Banci. Kartice se smatraju otkazanim u trenutku dostave Kartica svih Ovlašćenih korisnika Banci Banka ima pravo u svako doba privremeno blokirati korišćenje Kartice ako se za to steknu uslovi, a posebno: - ako je tri puta uzastopno pogrešno ukucan PIN; - ako je Račun vezan uz Karticu u nedozvoljenom prekoračenju ili je blokiran; - u slučaju prestanka postojanja Korisnika i/ili Ovlašćenog korisnika; - kada je prijavljena krađa ili gubitak Kartice; - u ostalim situacijama značajnim za sigurnost Banke ili za isključenje rizika ugovornih strana, bez prethodnog upozorenja Korišćenje Kartice može se deblokirati podnošenjem potpisanog i ovjerenog Zahtjeva za promjenu statusa u filijali Banke ukoliko su po isključivoj procjeni Banke otklonjeni uzroci blokade Kartice Otkazom Kartica ili Ugovora ne prestaje odgovornost Korisnika za transakcije nastale za vrijeme korišćenja Kartice prije nego što je vraćena. U slučaju otkaza Kartice od strane Korisnika kao i u slučaju otkaza od strane Banke, Banka ne izvršava povraćaj obračunatih naknada. 12. ZAVRŠNE ODREDBE 12.1.Opšti uslovi su objavljeni na internet stranici Banke i/ili su dostupni u svim filijalama Banke U slučaju promjene Opštih uslova, Banka će dva mjeseca prije stupanja na snagu izmjena o tome obavijestiti Korisnika, na internet stranici Banke i u filijalama Banke. Ako Korisnik nije saglasan sa izmjenama, može bez otkaznog roka i bez naknade otkazati Okvirni ugovor. Otkaz mora biti u pisanom obliku i zaprimljen u Banci najkasnije do predloženog dana stupanja izmjena na snagu. Smatraće se da je Korisnik prihvatio navedene izmjene ako do predloženog datuma stupanja na snagu izmjena Opštih uslova

10 Stranica 10 of 10 ne obavijesti Banku da ih ne prihvata. Na odnose, međusobna prava i obaveze Korisnika i Banke primjenjuje se pravo Crne Gore Za rješavanje mogućih sporova koji mogu proisteći iz poslovnog odnosa Korisnika i Banke mjesno će biti nadležni sudovi u sjedištu Banke, osim ako izričito nije ugovoreno drugačije, odnosno, ako ne postoji isključiva nadležnost drugog suda ili nadležnog tijela Za sve što nije regulisano ovim Opštim uslovima, primjenjuje se odredbe Opštih uslova računa Odredbe Opših uslova stupaju na snagu godine.

POSLOVANJA ZA DEBITNE KARTICE ZA PRAVNA LICA Izdavalac o debitne kartice za pravna lica je ni broj , internet stranica:

POSLOVANJA ZA DEBITNE KARTICE ZA PRAVNA LICA Izdavalac o debitne kartice za pravna lica je ni broj ,   internet stranica: POSLOVANJA ZA DEBITNE KARTICE ZA PRAVNA LICA Izdavalac o debitne kartice za pravna lica je ni broj 08074313, email: info@voban.rs, internet stranica: https://www.voban.rs. Novi Sad. banka ad Novi Sad kao

Више

JUBMES banka a.d. Beograd IZVRSNI ODBOR Broj: 4426/2011 Beograd, godine Na osnovu clana 32. stav 2. tacka 19) Statuta JUBMES banke a.d. Be

JUBMES banka a.d. Beograd IZVRSNI ODBOR Broj: 4426/2011 Beograd, godine Na osnovu clana 32. stav 2. tacka 19) Statuta JUBMES banke a.d. Be JUBMES banka a.d. Beograd IZVRSNI ODBOR Broj: 4426/2011 Beograd, 29.11.2011. godine Na osnovu clana 32. stav 2. tacka 19) Statuta JUBMES banke a.d. Beograd Izvrsni odbor JUBMES banke a.d. Beograd je na

Више

POSLOVANJA ZA IZDAVANJE VISA BUSINESS KREDITNE KARTICE SA BESKAMATNIM PERIODOM ZA PREDUZETNIKE , internet stranica: htt

POSLOVANJA ZA IZDAVANJE VISA BUSINESS KREDITNE KARTICE SA BESKAMATNIM PERIODOM ZA PREDUZETNIKE ,   internet stranica: htt POSLOVANJA ZA IZDAVANJE VISA BUSINESS KREDITNE KARTICE SA BESKAMATNIM PERIODOM ZA PREDUZETNIKE 08074313, e-mail: info@voban.rs, internet stranica: https://www.voban.rs. ni broj 218 od 20.12.1989. godine.

Више

Memorandum color za slanje om

Memorandum color za slanje  om INFORMACIJE O USLUZI PROMENE PLATNOG RAČUNA BANKA NAZIV ADRESA Internet adresa Vojvođanska banka a.d. Novi Sad Trg Slobode 5, Novi Sad www.voban.rs Opšte informacije o usluzi promene računa Kratak opis

Више

Uputstvo za korišćenje Mastercard Identity Check usluge Uputstvo za korišćenje Mastercard Identity Check usluga sigurnijeg plaćanja na internetu

Uputstvo za korišćenje Mastercard Identity Check usluge Uputstvo za korišćenje Mastercard Identity Check usluga sigurnijeg plaćanja na internetu Uputstvo za korišćenje Mastercard Identity Check usluge Uputstvo za korišćenje Mastercard Identity Check usluga sigurnijeg plaćanja na internetu Uputstvo za korišćenje Mastercard Identity Check usluge

Више

POSLOVANJA ZA KREDITNIH KARTICA ZA internet stranica: (u daljem tekstu: ni broj , Novi Sad.

POSLOVANJA ZA KREDITNIH KARTICA ZA internet stranica:   (u daljem tekstu: ni broj ,   Novi Sad. POSLOVANJA ZA KREDITNIH KARTICA ZA internet stranica: https://www.voban.rs. (u daljem tekstu: ni broj 08074313, email: info@voban.rs, Novi Sad. www.voban.rs (u daljem tekstu: Banka). 3250157, S.W.I.F.T.:

Више

Prilog 1 - Informacije o usluzi promene platnog računa Verzija 2

Prilog 1 - Informacije o usluzi promene platnog računa Verzija 2 Verzija 2 Informacije o usluzi promene platnog računa BANKA NAZIV Komercijalna banka A.D. Beograd ADRESA Svetog Save 14, 11000 Beograd Internet adresa www.kombank.com Opšte informacije o usluzi promene

Више

USLOVI I TARIFE PLATNOG PROMETA I KARTICA ZA POSLOVNE SUBJEKTE U primjeni od godine u skladu sa Odlukom broj 527/19 od godine

USLOVI I TARIFE PLATNOG PROMETA I KARTICA ZA POSLOVNE SUBJEKTE U primjeni od godine u skladu sa Odlukom broj 527/19 od godine USLOVI I TARIFE PLATNOG PROMETA I KARTICA ZA POSLOVNE SUBJEKTE U primjeni od 18.08.2019. godine u skladu sa Odlukom broj 527/19 od 18.06.2019. godine NACIONALNI PLATNI PROMET Bezgotovinska plaćanja klijenata

Више

OPĆI UVJETI Stranica 1 od 8 Info telefon: Opći uvjeti izdavanja i korištenja platnih kartica za građane 1. Uvodne odredbe P

OPĆI UVJETI Stranica 1 od 8 Info telefon: Opći uvjeti izdavanja i korištenja platnih kartica za građane 1. Uvodne odredbe P www.erstebank.hr OPĆI UVJETI Stranica 1 od 8 Info telefon: 0800 7890 Opći uvjeti izdavanja i korištenja platnih kartica za građane 1. Uvodne odredbe Pojedini pojmovi koji se koriste u ovim Općim uvjetima,

Више

OPĆI UVJETI SBERBANK d.d. ZA KORIŠTENJE MAESTRO BUSINESS KARTICE PO POSLOVNOM RAČUNU

OPĆI UVJETI SBERBANK d.d. ZA KORIŠTENJE MAESTRO BUSINESS KARTICE PO POSLOVNOM RAČUNU OPĆI UVJETI SBERBANK d.d. ZA KORIŠTENJE MAESTRO BUSINESS KARTICE PO POSLOVNOM RAČUNU 1. Uvod Ovim Općim uvjetima utvrđuju se uvjeti dobivanja, način korištenja i autorizacija transakcija karticom poslovnog

Више

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетника Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Сбербанк Србија ад Београд Назив (пакета) пл

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетника Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Сбербанк Србија ад Београд Назив (пакета) пл ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетника Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Сбербанк Србија ад Београд Назив : Платни рачун за предузетнике Корисник платних услуга: Предузетник

Више

Platni racun za pravna lica sa prihodom do 1 milion eura dinarski

Platni racun za pravna lica sa prihodom do 1 milion eura dinarski ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга правно лице Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Сбербанк Србија ад Београд Назив : Платни рачун за мала предузећа Корисник платних услуга: Правна

Више

Memo

Memo 6) Opšti uslovi kartičnog poslovanja sa pravnim licima- v 1.5 Uvodne odredbe:ove odredbe se primjenjuju u poslovanju sa karticama pravnih lica. Banka izdaje slijedeće vrste kartica za pravne osobe: Addiko

Више

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетник Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Агроиндустријско комерцијална банка АИК Банка

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетник Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Агроиндустријско комерцијална банка АИК Банка ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетник Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Агроиндустријско комерцијална банка АИК Банка А.Д. Београд Назив (пакета) платног рачуна: АИК Бизнис

Више

Memorandum Banke

Memorandum Banke RAZVOJNA BANKA VOJVODINE a.d. NOVI SAD IZVRŠNI ODBOR Broj: 3-151-7/2011 Dana: 18.11.2011. Na osnovu člana 40. Statuta, a u vezi sa Odlukom o usvajanju Poslovne politike i strategije RAZVOJNE BANKE VOJVODINE

Више

ODLUKA O NAKNADAMA ZA USLUGE PLATNOG PROMETA U POSLOVANJU SA FIZIČKIM LICIMA Call centar Stranica 1 od 8 Odluka o naknadama za

ODLUKA O NAKNADAMA ZA USLUGE PLATNOG PROMETA U POSLOVANJU SA FIZIČKIM LICIMA   Call centar Stranica 1 od 8 Odluka o naknadama za ODLUKA O NAKNADAMA ZA USLUGE PLATNOG PROMETA U POSLOVANJU SA FIZIČKIM LICIMA www.erstebank.me Call centar 19991 Stranica 1 od 8 Odluka o naknadama za usluge platnog prometa u poslovanju sa fizičkim licima

Више

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетник Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Raiffeisen банка а.д.београд Назив (пакета) п

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетник Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Raiffeisen банка а.д.београд Назив (пакета) п ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетник Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Raiffeisen банка а.д.београд Назив (пакета) платног рачуна: Динарски платни рачун и девизни текући

Више

Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Сбербанк Србија ад Београд Назив (пакета) платн

Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Сбербанк Србија ад Београд Назив (пакета) платн Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Сбербанк Србија ад Београд Назив : Пакет Супер рачун Корисник платних услуга: Физичко лице Датум:

Више

Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Сбербанк Србија ад Београд Назив (пакета) платн

Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Сбербанк Србија ад Београд Назив (пакета) платн Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Сбербанк Србија ад Београд Назив : Елит пакет Корисник платних услуга: Физичко лице Датум: 01. 07.

Више

Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Сбербанк Србија ад Београд Назив (пакета) платн

Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Сбербанк Србија ад Београд Назив (пакета) платн Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Сбербанк Србија ад Београд Назив : Пакет Једноставно Корисник платних услуга: Физичко лице Датум:

Више

TARIFE NAKNADA ZA USLUGE ADDIKO BANK A.D. BEOGRAD Poljoprivrednici

TARIFE NAKNADA ZA USLUGE ADDIKO BANK A.D. BEOGRAD Poljoprivrednici TARIFE NAKNADA ZA USLUGE ADDIKO BANK A.D. BEOGRAD Poljoprivrednici Na osnovu člana 26. stav 3. tačka 13. Statuta Addiko bank a.d. Beograd prečišćen tekst (br. 34043/16 od 01.12.2016. godine) i člana 36.

Више

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетника и правно лице Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Сбербанк Србија ад Београд Наз

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетника и правно лице Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Сбербанк Србија ад Београд Наз ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетника и правно лице Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Сбербанк Србија ад Београд Назив (пакета) платног : Платни рачун за средња и велика

Више

TARIFE NAKNADA ZA USLUGE_u skladu sa Pricing&Packages - poljoprivrednici

TARIFE NAKNADA ZA USLUGE_u skladu sa Pricing&Packages - poljoprivrednici TARIFE NAKNADA ZA USLUGE ADDIKO BANK A.D. BEOGRAD Poljoprivrednici Na osnovu člana 26. stav 3. tačka 13. Statuta Addiko bank a.d. Beograd prečišćen tekst (br. 34043/16 od 01.12.2016. godine) i člana 36.

Више

Karlovačka banka d

Karlovačka banka d 1. OPĆE ODREDBE Općim uvjetima korištenja Mastercard SecureCode usluge (u nastavku teksta: Opći uvjeti) uređuju se uvjeti ugovaranja i korištenja Mastercard SecureCode usluge Karlovačke banke d.d. (u nastavku

Више

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетника и правно лице Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Банка Поштанска штедионица, а.

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетника и правно лице Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Банка Поштанска штедионица, а. ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетника и правно лице Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Банка Поштанска штедионица, а.д., Београд Назив (пакета) платног рачуна: Текући динарски

Више

Microsoft Word - Opsti uslovi poslovanja sa ovlastenim mjenjacem, RS, doc _1_.docx

Microsoft Word - Opsti uslovi poslovanja sa ovlastenim mjenjacem, RS, doc _1_.docx OPŠTI USLOVI POSLOVANJA NOVE BANKE AD BANJA LUKA SA OVLAŠĆENIM MJENJAČIMA (Republika Srpska) Broj: 01-NO-XLV-E-02-c/19 Banja Luka, 09.07.2019. Dio prvi OPŠTE ODREDBE I UVOD Predmet Član 1. Opštim uslovima

Више

PREGLED USLUGA I NAKNADA za korisnika platnih usluga nerezident pravno lice Naziv pružaoca platnih usluga: Komercijalna banka a.d. Beograd Naziv (pake

PREGLED USLUGA I NAKNADA za korisnika platnih usluga nerezident pravno lice Naziv pružaoca platnih usluga: Komercijalna banka a.d. Beograd Naziv (pake PREGLED USLUGA I NAKNADA za korisnika platnih usluga nerezident pravno lice Naziv pružaoca platnih usluga: Komercijalna banka a.d. Beograd Naziv (paketa) platnog računa: Dinarski i devizni platni račun-nerezident

Више

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Банка Поштанска штедионица, а.д., Београд Назив (пакета)

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Банка Поштанска штедионица, а.д., Београд Назив (пакета) ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Банка Поштанска штедионица, а.д., Београд Назив (пакета) платног рачуна: Текући рачун за запослене Корисник

Више

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетника Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Erste Bank akcionarsko društvo, Novi Sad Наз

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетника Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Erste Bank akcionarsko društvo, Novi Sad Наз ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетника Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Erste Bank akcionarsko društvo, Novi Sad Назив платног рачуна: Девизни рачун Корисник платних услуга:

Више

Izvadak iz Odluke o naknadama za usluge koje obavlja J&T banka d.d. u poslovanju s poslovnim subjektima i fizičkim osobama za pružanje usluga platnog

Izvadak iz Odluke o naknadama za usluge koje obavlja J&T banka d.d. u poslovanju s poslovnim subjektima i fizičkim osobama za pružanje usluga platnog Izvadak iz Odluke o naknadama za usluge koje obavlja J&T banka d.d. u poslovanju s poslovnim subjektima i fizičkim osobama za pružanje usluga platnog prometa poslovnim subjektima TRANSAKCIJSKI RAČUN C.1

Више

Microsoft Word - Opsti uslovi poslovanja sa ovlastenim mjenjacem, FBiH, _1_.doc

Microsoft Word - Opsti uslovi poslovanja sa ovlastenim mjenjacem, FBiH, _1_.doc OPŠTI USLOVI POSLOVANJA NOVE BANKE AD BANJA LUKA SA OVLAŠTENIM MJENJAČIMA (Federacija BiH) NADZORNI ODBOR BANKE Broj: 01-NO-XLV-E-02-b/19 Banja Luka, 09.07.2019. Dio prvi OPŠTE ODREDBE I UVOD Predmet Član

Више

OPŠTI USLOVI PRUŽANJA PLATNIH USLUGA ZA STANOVNIŠTVO i RPG 1. UVODNE ODREDBE Opštim uslovima obavljanja platnih usluga (u daljem tekstu: Opšti uslovi)

OPŠTI USLOVI PRUŽANJA PLATNIH USLUGA ZA STANOVNIŠTVO i RPG 1. UVODNE ODREDBE Opštim uslovima obavljanja platnih usluga (u daljem tekstu: Opšti uslovi) OPŠTI USLOVI PRUŽANJA PLATNIH USLUGA ZA STANOVNIŠTVO i RPG 1. UVODNE ODREDBE Opštim uslovima obavljanja platnih usluga (u daljem tekstu: Opšti uslovi), za korisnike platnih usluga potrošače, (u daljem

Више

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача УСЛУГА Назив пружаоца платних услуга: Банка Поштанска штедионица, а.д., Београд Назив (

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача УСЛУГА Назив пружаоца платних услуга: Банка Поштанска штедионица, а.д., Београд Назив ( ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача УСЛУГА Назив пружаоца платних услуга: Банка Поштанска штедионица, а.д., Београд Назив (пакета) платног рачуна: Текући рачун за пензионере

Више

Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Агроиндустријско комерцијална банка АИК Банка А

Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Агроиндустријско комерцијална банка АИК Банка А Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Агроиндустријско комерцијална банка АИК Банка А.Д. Београд Назив (пакета) платног рачуна: Динарски

Више

Obrazac broj: OB- 357 I Z V O D Odluke o naknadama za bankarske usluge broj OA2-2200/012-v4.3/19 koji se primjenjuje u poslovanju sa stanovništvom I F

Obrazac broj: OB- 357 I Z V O D Odluke o naknadama za bankarske usluge broj OA2-2200/012-v4.3/19 koji se primjenjuje u poslovanju sa stanovništvom I F Obrazac broj: OB- 357 I Z V O D Odluke o naknadama za bankarske usluge broj OA2-2200/012-v4.3/19 koji se primjenjuje u poslovanju sa stanovništvom I FIZIČKA LICA Tarifni stav Vrsta usluge Visina naknade

Више

Microsoft Word - Izvod iz Kataloga proizvoda mart 2019

Microsoft Word - Izvod iz Kataloga proizvoda mart 2019 Izvod iz Kataloga proizvoda za SME segment U primjeni od 03.04.2019. godine 1 1 RAČUNI I PLAĆANJA 1.1 OTVARANJE I SERVISIRANJE RAČUNA 1.1.1 OTVARANJE I VOĐENJE RAČUNA 1.1.1.1 Otvaranje transakcionih i

Више

Na osnovu člana 19 sta1 tačka 2 Zakona o zaštiti depozita (»Službeni list CG«, br

Na osnovu  člana 19 sta1 tačka 2 Zakona o zaštiti depozita (»Službeni list CG«, br NESLUŽBENI PREČIŠĆENI TEKST Odluku o bližim uslovima, načinu i postupku isplate garantovanih depozita ("Službeni list Crne Gore", br. 76/17, 86/17 i 17/19) Član 1 Ovom odlukom se bliže uređuju uslovi,

Више

Zlatna Mastercard kartica Saznaj više na

Zlatna Mastercard kartica Saznaj više na Zlatna Mastercard kartica Saznaj više na www.unicredit.ba Dobrodošli u svijet Zlatne Mastercard kartice. Ako ste osoba čiji životni stil obilježavaju putovanja i društvene aktivnosti, za svakodnevno plaćanje

Више

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетника и правно лице Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Credit Agricole banka Srbija a

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетника и правно лице Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Credit Agricole banka Srbija a ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетника и правно лице Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Credit Agricole banka Srbija a.d. Novi Sad Назив платног рачуна: Динарски текући

Више

Microsoft Word - Pravilnik o reklamaciji Sport Vision.doc

Microsoft Word - Pravilnik o reklamaciji Sport Vision.doc PRAVILNIK O POSTUPANJU PO REKLAMACIJI POTROŠAČA ZA ROBU KUPLJENU PUTEM ON LINE PRODAVNICE Preduzeće Sport Vision d.o.o., Beograd-Novi Beograd, donosi ovaj Pravilnik i njime definiše postupak resavanja

Више

USLOVI DIREKTNIH KANALA ZA PRAVNA LICA I PREDUZETNIKE poslovanja uslovi) je internet stranica: ni broj ,

USLOVI DIREKTNIH KANALA ZA PRAVNA LICA I PREDUZETNIKE poslovanja uslovi) je internet stranica:   ni broj , USLOVI DIREKTNIH KANALA ZA PRAVNA LICA I PREDUZETNIKE poslovanja uslovi) je internet stranica: https://www.voban.rs. ni broj 08074313, email: info@voban.rs, Novi Sad. www.voban.rs (u daljem tekstu: Banka).

Више

e-bank pristup najnovija mart 2011.xls

e-bank pristup najnovija mart 2011.xls UGOVOR O PRUŽANJU USLUGA ELEKTRONSKOG BANKARSTVA Zaključen između VOLKSBANK a.d. Beograd,, matični broj 07792247, PIB 100000354, koju zastupaju Axel Hummel, predsednik Izvršnog odbora i Gordana Matić,

Више

Prilog br_ 9

Prilog br_ 9 ADDIKO BANK A.D. BEOGRAD PRILOG BR. 9 poslovanja, primenjuju se odredbe ovih Opštih uslova poslovanja (dalje u tekstu: Opšti uslovi). Izdavalac ovih Opštih uslova za servise elektronskog bankarstva za

Више

Memorandum mali

Memorandum mali 5) Opšti uslovi korištenja Addiko EBank, Addiko Mobile i Addiko SMS usluge za fizička lica v.1.8 Uvodne odredbe: Ovim Opštim uslovima Addiko Bank a.d. Banja Luka utvrđuje prava, obaveze i uslove korištenja

Више

U primeni od godine Na osnovu člana 73. stav 1. tačka 5. Zakona o bankama ("Sl. glasnik RS", br. 107/2005, 91/2010 i 14/2015) i člana 33. s

U primeni od godine Na osnovu člana 73. stav 1. tačka 5. Zakona o bankama (Sl. glasnik RS, br. 107/2005, 91/2010 i 14/2015) i člana 33. s U primeni od 17.03.2019.godine Na osnovu člana 73. stav 1. tačka 5. Zakona o bankama ("Sl. glasnik RS", br. 107/2005, 91/2010 i 14/2015) i člana 33. stav 2. tačka 5. Statuta Banca Intesa AD Beograd, Upravni

Више

OU DC PREDUZETNICI

OU DC PREDUZETNICI OPŠTI USLOVI POSLOVANJA RAIFFEISEN BANKE A.D. BEOGRAD KOJI SE PRIMENJUJU NA IZDAVANJE BUSINESS DEBITNIH KARTICA KLIJENTIMA PREDUZETNICIMA Ovim Opštim uslovima poslovanja za izdavanje business debitne kartice

Више

Dopis EN logo

Dopis EN logo Opći uvjeti poslovanja Privredne banke Zagreb d.d. Zagreb za izdavanje i korištenje Co-brand/Affinity MasterCard charge kartice 1. Uvodne odredbe Ovim Općim uvjetima poslovanja Privredne banke Zagreb d.d.

Више

TB_Katalog_Proizvoda_Mart

TB_Katalog_Proizvoda_Mart KATALOG PROIZVODA I TARIFNIK NAKNADA I USLUGA TELENOR BANKE ZA FIZIČKA LICA TEKUĆI RAČUNI I KARTICE STARTER PLUS KORISNIK* Viševalutni račun Mesečno održavanje tekućeg računa Valute 300 RSD 300 RSD RSD,

Више

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга правно лице Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Erste Bank akcionarsko društvo, Novi Sad Нази

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга правно лице Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Erste Bank akcionarsko društvo, Novi Sad Нази ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга правно лице Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Erste Bank akcionarsko društvo, Novi Sad Назив платног рачуна: Динарски текући рачун Корисник платних

Више

OPĆI UVJETI ZA IZDAVANJE I KORIŠTENJE MASTERCARD CONTACTLESS PREPAID KARTICE OTP BANKE d.d. A. OBJAŠNJENJE POJMOVA Opći uvjeti Opći uvjeti za izdavanj

OPĆI UVJETI ZA IZDAVANJE I KORIŠTENJE MASTERCARD CONTACTLESS PREPAID KARTICE OTP BANKE d.d. A. OBJAŠNJENJE POJMOVA Opći uvjeti Opći uvjeti za izdavanj OPĆI UVJETI ZA IZDAVANJE I KORIŠTENJE MASTERCARD CONTACTLESS PREPAID KARTICE OTP BANKE d.d. A. OBJAŠNJENJE POJMOVA Opći uvjeti Opći uvjeti za izdavanje i korištenje MasterCard contactless prepaid kartice

Више

СБ-ОСТ-018 ТАРИФА НАКНАДА ЗА ВРШЕЊЕ БАНКАРСКИХ УСЛУГА СРПСКЕ БАНКЕ а.д. БЕОГРАД ЗА ФИЗИЧКА ЛИЦА Подаци о документу: Назив документа: Тип документа: Та

СБ-ОСТ-018 ТАРИФА НАКНАДА ЗА ВРШЕЊЕ БАНКАРСКИХ УСЛУГА СРПСКЕ БАНКЕ а.д. БЕОГРАД ЗА ФИЗИЧКА ЛИЦА Подаци о документу: Назив документа: Тип документа: Та ТАРИФА НАКНАДА ЗА ВРШЕЊЕ БАНКАРСКИХ УСЛУГА СРПСКЕ БАНКЕ а.д. БЕОГРАД ЗА ФИЗИЧКА ЛИЦА Подаци о документу: Назив документа: Тип документа: Тарифа накнада за вршење банкарских услуга Српске банке а.д. Београд

Више

Образац ПУН ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетник Назив пружаоца платних услуга: СРПСКА БАНКА а.д., Београд, Савска 25 Нази

Образац ПУН ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетник Назив пружаоца платних услуга: СРПСКА БАНКА а.д., Београд, Савска 25 Нази Образац ПУН ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетник Назив пружаоца платних услуга: СРПСКА БАНКА а.д., Београд, Савска 25 Назив платног рачуна: Текући платни рачун у динарима Корисник

Више

FAQ mCard

FAQ mCard mcard Sve što je potrebno da znate na jednom mestu Preduslovi za korišćenje mcard usluge 1. Šta je mcard usluga Societe Generale Banke? mcard usluga predstavlja digitalnu platnu karticu koja je namenjena

Више

Шифарник основа приговора на рад банака, давалаца финансијског лизинга, платних институција, институција електронског новца и јавног поштанског

Шифарник основа приговора на рад банака, давалаца финансијског лизинга, платних институција, институција електронског новца и јавног поштанског 1.1.1. Шифарник основа приговора на рад банака, давалаца финансијског лизинга, платних институција, институција електронског новца и јавног поштанског оператора Напомена: Значење колоне обавезност у табели

Више

Microsoft Word - pravila RTGS-precišcen tekst2007 (2).doc

Microsoft Word - pravila RTGS-precišcen tekst2007 (2).doc Г.бр. 1515 од 18. маја 2004.год., Г.бр. 1968 од 23. јуна 2004. год., Г.бр. 1213 од 11.априла 2005.год., Г.бр. 6259 од 30.априла 2007. год., Г.бр. 13117 од 18. децембра 2007. год. На основу тачке 5. став

Више

U primeni od godine Na osnovu člana 73. stav 1. tačka 5. Zakona o bankama ("Sl. glasnik RS", br. 107/2005, 91/2010 i 14/2015) i člana 33. s

U primeni od godine Na osnovu člana 73. stav 1. tačka 5. Zakona o bankama (Sl. glasnik RS, br. 107/2005, 91/2010 i 14/2015) i člana 33. s U primeni od 17.03.2019.godine Na osnovu člana 73. stav 1. tačka 5. Zakona o bankama ("Sl. glasnik RS", br. 107/2005, 91/2010 i 14/2015) i člana 33. stav 2. tačka 5. Statuta Banca Intesa a.d. Beograd,

Више

Na osnovu člana 73

Na osnovu člana 73 U primeni od 17.04.2019. godine Na osnovu člana 73. stav 1. tačka 5. Zakona o bankama ("Sl. glasnik RS", br. 107/2005, 91/2010 i 14/2015) i člana 33. stav 2. tačka 5. Statuta Banca Intesa a.d. Beograd,

Више

Naknade poslovnim subjektima u platnom prometu za poslovne subjekte s godišnjim prihodom do 40 milijuna kuna Vrsta proizvoda/usluge Račun Otvaranje ra

Naknade poslovnim subjektima u platnom prometu za poslovne subjekte s godišnjim prihodom do 40 milijuna kuna Vrsta proizvoda/usluge Račun Otvaranje ra Vrsta proizvoda/usluge Račun Otvaranje računa 50,00 kn jednokratno Za vlasnike Paket računa - svi modeli Vođenje računa 20,00 kn mjesečno Za korisnike Paket računa za male poduzetnike - svi modeli Korištenje

Више

Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Raiffeisen banka ad Beograd Назив (пакета) плат

Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Raiffeisen banka ad Beograd Назив (пакета) плат Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Raiffeisen banka ad Beograd Назив (пакета) платног рачуна: Девизни текући рачун Корисник платних услуга:

Више

Microsoft Word - Prilog 2 Obrazac PUN - preduzetnik i pravno lice verzija 5 - devizni platni račun za pravna lica i preduzetnike -NeRezidenti

Microsoft Word - Prilog 2 Obrazac PUN - preduzetnik i pravno lice verzija 5  - devizni platni račun za pravna lica i preduzetnike  -NeRezidenti ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетника и правно лице Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Credit Agricole banka Srbija a.d. Novi Sad Назив платног рачуна: Динарски и девизни

Више

Naknade poslovnim subjektima u platnom prometu za poslovne subjekte s godišnjim prihodom od 40 milijuna kuna Vrsta proizvoda/usluge Račun Otvaranje ra

Naknade poslovnim subjektima u platnom prometu za poslovne subjekte s godišnjim prihodom od 40 milijuna kuna Vrsta proizvoda/usluge Račun Otvaranje ra Vrsta proizvoda/usluge Račun Otvaranje računa 50,00 kn jednokratno Vođenje računa 20,00 kn godišnje Promjena podataka o potpisniku 10,00 kn po obrascu Promjena podataka u registru računa 40,00 kn po računu

Више

Opći uvjeti korištenja servisa e-Račun za državu povezivanjem_obveznici javne nabave_052019_konačna verzija

Opći uvjeti korištenja servisa e-Račun za državu povezivanjem_obveznici javne nabave_052019_konačna verzija Opći uvjeti korištenja servisa e-račun za državu povezivanjem web servisom za obveznike javne nabave 1. Uvod i značenje pojmova 1.1. Ovim Općim uvjetima korištenja servisa e-račun za državu (u daljnjem

Више

Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Raiffeisen banka ad Beograd Назив (пакета) плат

Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Raiffeisen banka ad Beograd Назив (пакета) плат Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Raiffeisen banka ad Beograd Назив (пакета) платног рачуна: Пакет производа Корисник платних услуга:

Више

Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Агроиндустријско комерцијална банка АИК Банка А

Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Агроиндустријско комерцијална банка АИК Банка А Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Агроиндустријско комерцијална банка АИК Банка А.Д. Београд Назив (пакета) платног рачуна: Платни рачун

Више

Opatička Koprivnica UPRAVA BANKE BROJ: UB-74/2015 Koprivnica, Temeljem članka 61. Statuta Podravske banke d.d, Uprava Banke na svoj

Opatička Koprivnica UPRAVA BANKE BROJ: UB-74/2015 Koprivnica, Temeljem članka 61. Statuta Podravske banke d.d, Uprava Banke na svoj Opatička 3 48000 Koprivnica UPRAVA BANKE BROJ: UB-74/2015 Koprivnica,02.03.2015. Temeljem članka 61. Statuta Podravske banke d.d, Uprava Banke na svojoj 6. sjednici održanoj 02. ožujka 2015. godine donosi

Више

OUCC-FL _ final

OUCC-FL _ final OPŠTI USLOVI POSLOVANJA RAIFFEISEN BANKE A.D. BEOGRAD KOJI SE PRIMENJUJU NA IZDAVANJE KREDITNIH KARTICA KLIJENTIMA FIZIČKIM LICIMA Ovim Opštim uslovima poslovanja koji se primenjuju na izdavanje kreditnih

Више

Politika pridruživanja i razvrstavanja naloga - u primeni od godine

Politika pridruživanja i razvrstavanja naloga - u primeni od godine Prilog 2 Pravila poslovanja pri pružanju investicionih usluga, usvojena na sednici Izvršnog odbora, održanoj dana 22.01.2019. godine (br. IO_2_19/5 od 22.01.2019. godine). POLITIKA PRIDRUŽIVANJA I RAZVRSTAVANJA

Више

Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Агроиндустријско комерцијална банка АИК Банка А

Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Агроиндустријско комерцијална банка АИК Банка А Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Агроиндустријско комерцијална банка АИК Банка А.Д. Београд Назив (пакета) платног рачуна: Платни рачун

Више

U Opšti uslovi učestvovanja u JUB Profi Club bonitetnom programu i opšti uslovi rada JUB Profi Club mobilne aplikacije 1. Učestvovanje u JUB Profi Clu

U Opšti uslovi učestvovanja u JUB Profi Club bonitetnom programu i opšti uslovi rada JUB Profi Club mobilne aplikacije 1. Učestvovanje u JUB Profi Clu Opšti uslovi učestvovanja u JB Profi Club bonitetnom programu i opšti uslovi rada JB Profi Club mobilne aplikacije 1. čestvovanje u JB Profi Club bonitetnom programu JB Profi Club je bonitetni program,

Више

OPĆA PRAVILA I UVJETI ZA IZDAVANJE I KORIŠTENJE VISA BUSINESS ELECTRON KARTICE OPĆE ODREDBE 1. Opća pravila i uvjeti za izdavanje i korištenje VISA Bu

OPĆA PRAVILA I UVJETI ZA IZDAVANJE I KORIŠTENJE VISA BUSINESS ELECTRON KARTICE OPĆE ODREDBE 1. Opća pravila i uvjeti za izdavanje i korištenje VISA Bu OPĆA PRAVILA I UVJETI ZA IZDAVANJE I KORIŠTENJE VISA BUSINESS ELECTRON KARTICE OPĆE ODREDBE 1. Opća pravila i uvjeti za izdavanje i korištenje VISA Business Electron kartice (u daljnjem tekstu: Opći uvjeti)

Више

1. INFORMACIJE O KREDITORU ASA Banka d.d. Sarajevo, Trg međunarodnog prijateljstva Sarajevo, Bosna i Hercegovina ID broj: (4) Bro

1. INFORMACIJE O KREDITORU ASA Banka d.d. Sarajevo, Trg međunarodnog prijateljstva Sarajevo, Bosna i Hercegovina ID broj: (4) Bro 1. INFORMACIJE O KREDITORU ASA Banka d.d. Sarajevo, Trg međunarodnog prijateljstva 25 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina ID broj: (4)218250930003 Broj računa: 1340100000000120 INFORMACIONI LIST o uslovima

Више

Na osnovu člana 73

Na osnovu člana 73 U primeni od 17.03.2019.godine Na osnovu člana 73. stav 1. tačka 5. Zakona o bankama ("Sl. glasnik RS", br. 107/2005, 91/2010 i 14/2015) i člana 33. stav 2. tačka 5. Statuta Banca Intesa a.d. Beograd,

Више

Na osnovu člana 73

Na osnovu člana 73 U primeni od 21.08.2019.godine Na osnovu člana 73. stav 1. tačka 5. Zakona o bankama ("Sl. glasnik RS", br. 107/2005, 91/2010 i 14/2015) i člana 33. stav 2. tačka 5. Statuta Banca Intesa AD Beograd, Upravni

Више

Microsoft Word - ПУН - Пакет рачун Standard.docx

Microsoft Word - ПУН - Пакет рачун Standard.docx Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Експобанк а.д. Београд Назив (пакета) платног рачуна: Пакет рачун Standard Корисник платних услуга:

Више

Lista uslova Condition List Poslovanje sa stanovništvom Lista uslova kredita fizičkim licima Pravosnažna od 1.05.2015. godine Svi komentari i napomene koje se odnose na uslove iz ove liste mogu se naći

Више

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга правно лице Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Сбербанк Србија ад Београд Назив (пакета) пла

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга правно лице Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Сбербанк Србија ад Београд Назив (пакета) пла ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга правно лице Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Сбербанк Србија ад Београд Назив : Девизни рачун за мала предузећа Корисник платних услуга: Правна

Више

Opšta pravila korišćenja PPK

Opšta pravila korišćenja PPK Opšta pravila korišćenja Petrolovih poslovnih kartica 00.00. ZNAČENJE IZRAZA Izrazi, upotrebljeni u ovim Opštim pravilima, imaju sledeće značenje: 00.01. Petrolova poslovna kartica (u nastavku i: Kartica)

Више

Dopis EN logo

Dopis EN logo Pročišćeni tekst Općih uvjeta poslovanja Privredne banke Zagreb d.d., Zagreb za izdavanje i korištenje Mastercard i Visa Classic kreditne kartice [charge] čine Opći uvjeti poslovanja Privredne banke Zagreb

Више

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетника и правно лице Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Банка Поштанска штедионица, а.

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетника и правно лице Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Банка Поштанска штедионица, а. ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетника и правно лице Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Банка Поштанска штедионица, а.д., Београд Назив (пакета) платног : Текући девизни

Више

Microsoft Word - ПУН - Платни рачун за примаоце зарада и пензија.docx

Microsoft Word - ПУН - Платни рачун за примаоце зарада и пензија.docx ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Експобанк а.д. Београд Назив (пакета) платног рачуна: Платни рачун за примаоце зарада и пензија Корисник платних

Више

Microsoft Word - PUN za sajt,

Microsoft Word - PUN za sajt, Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Raiffeisen banka ad Beograd Назив (пакета) платног рачуна: Премиум пакет текући рачун Корисник платних

Више

NAKNADE ZA USLUGE U POSLOVANJU SA STANOVNIŠTVOM (u primjeni od godine) 1. RAČUNI / PAKETI / PREKORAČENJE / TRAJNI NALOG 1.1. Vođenje tekuć

NAKNADE ZA USLUGE U POSLOVANJU SA STANOVNIŠTVOM (u primjeni od godine) 1. RAČUNI / PAKETI / PREKORAČENJE / TRAJNI NALOG 1.1. Vođenje tekuć NAKNADE ZA USLUGE U POSLOVANJU SA STANOVNIŠTVOM (u primjeni od 01.04.2019. godine) 1. RAČUNI / PAKETI / PREKORAČENJE / TRAJNI NALOG 1.1. Vođenje tekućih računa 2,90 KM mjesečno 1.2. Vođenje studentskih

Више

OPĆI UVJETI ZA IZDAVANJE I KORIŠTENJE MASTERCARD STANDARD REVOLVING KARTICE OTP BANKE d.d. A. OBJAŠNJENJE POJMOVA Opći uvjeti Opći uvjeti za izdavanje

OPĆI UVJETI ZA IZDAVANJE I KORIŠTENJE MASTERCARD STANDARD REVOLVING KARTICE OTP BANKE d.d. A. OBJAŠNJENJE POJMOVA Opći uvjeti Opći uvjeti za izdavanje OPĆI UVJETI ZA IZDAVANJE I KORIŠTENJE MASTERCARD STANDARD REVOLVING KARTICE OTP BANKE d.d. A. OBJAŠNJENJE POJMOVA Opći uvjeti Opći uvjeti za izdavanje i korištenje MasterCard Standard revolving kartice

Више

Naknade poslovnim subjektima u platnom prometu za poslovne subjekte s godišnjim prihodom do 40 milijuna kuna Vrsta proizvoda/usluge Račun Otvaranje ra

Naknade poslovnim subjektima u platnom prometu za poslovne subjekte s godišnjim prihodom do 40 milijuna kuna Vrsta proizvoda/usluge Račun Otvaranje ra Vrsta proizvoda/usluge Račun Otvaranje računa 50,00 kn jednokratno Za vlasnike Paket računa - svi modeli Vođenje računa 20,00 kn mjesečno Za korisnike Paket računa za male poduzetnike - svi modeli Ugovaranje

Више

OPŠTI USLOVI PRUŽANJA PLATNIH USLUGA ZA PREDUZETNIKE I. UVODNE ODREDBE Opštim uslovima obavljanja platnih usluga (u daljem tekstu: Opšti uslovi), za k

OPŠTI USLOVI PRUŽANJA PLATNIH USLUGA ZA PREDUZETNIKE I. UVODNE ODREDBE Opštim uslovima obavljanja platnih usluga (u daljem tekstu: Opšti uslovi), za k OPŠTI USLOVI PRUŽANJA PLATNIH USLUGA ZA PREDUZETNIKE I. UVODNE ODREDBE Opštim uslovima obavljanja platnih usluga (u daljem tekstu: Opšti uslovi), za korisnike platnih usluga preduzetnike i registrovana

Више

Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Агроиндустријско комерцијална банка АИК Банка А

Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Агроиндустријско комерцијална банка АИК Банка А Прилог 1 ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга потрошача Назив пружаоца платних услуга: Агроиндустријско комерцијална банка АИК Банка А.Д. Београд Назив (пакета) платног рачуна: Девизни

Више



 NESLUŽBENI PREČIŠĆENI TEKST ODLUKA O VOĐENJU POSEBNE EVIDENCIJE O TEKUĆIM I KAPITALNIM POSLOVIMA SA INOSTRANSTVOM I DOSTAVLJANJU PODATAKA O TIM POSLOVIMA ("Službeni list Crne Gore", br. 8/17 od 03.02.2017,

Више

OUDC-FL _ final

OUDC-FL _ final OPŠTI USLOVI POSLOVANJA RAIFFEISEN BANKE A.D. BEOGRAD KOJI SE PRIMENJUJU NA IZDAVANJE DEBITNIH KARTICA KLIJENTIMA FIZIČKIM LICIMA Ovim Opštim uslovima poslovanja koji se primenjuju na izdavanje debitnih

Више

T A R I F A NAKNADA BANKE ZA USLUGE PLATNOG PROMETA Pravna lica sa godišnjim prihodom do eur I OPŠTE USLUGE POVEZANE S PLATNIM R

T A R I F A NAKNADA BANKE ZA USLUGE PLATNOG PROMETA Pravna lica sa godišnjim prihodom do eur I OPŠTE USLUGE POVEZANE S PLATNIM R T A R I F A NAKNADA BANKE ZA USLUGE PLATNOG PROMETA Pravna lica sa godišnjim prihodom do 3.000.000 eur 09.05.2019. I OPŠTE USLUGE POVEZANE S PLATNIM RAČUNOM 1. GOLD PAKET U okviru ovog platnog računa,

Више

Д О К У М Е Н Т А Ц И Ј А за продају кровног покривача са Дома здравља Др Симо Милошевић Умка и старе столарије са Дома здравља Др Симо Милошевић Срем

Д О К У М Е Н Т А Ц И Ј А за продају кровног покривача са Дома здравља Др Симо Милошевић Умка и старе столарије са Дома здравља Др Симо Милошевић Срем Д О К У М Е Н Т А Ц И Ј А за продају кровног покривача са Дома здравља Др Симо Милошевић Умка и старе столарије са Дома здравља Др Симо Милошевић Сремчица Документација садржи: - Упутство понуђачима о

Више

T A R I F A NAKNADA BANKE ZA USLUGE PLATNOG PROMETA Pravna lica sa godišnjim prihodom do EUR I OPŠTE USLUGE POVEZANE S PLATNIM R

T A R I F A NAKNADA BANKE ZA USLUGE PLATNOG PROMETA Pravna lica sa godišnjim prihodom do EUR I OPŠTE USLUGE POVEZANE S PLATNIM R T A R I F A NAKNADA BANKE ZA USLUGE PLATNOG PROMETA Pravna lica sa godišnjim prihodom do 3.000.000 EUR 09.05.2019. I OPŠTE USLUGE POVEZANE S PLATNIM RAČUNOM 1. Vođenje platnog računa U okviru ovog platnog

Више

Службени гласник РС, бр. 20/2019 На основу члана 173. став 4. Закона о платним услугама ( Службени гласник РС, бр. 139/2014 и 44/2018) и члана 18. ста

Службени гласник РС, бр. 20/2019 На основу члана 173. став 4. Закона о платним услугама ( Службени гласник РС, бр. 139/2014 и 44/2018) и члана 18. ста Службени гласник РС, бр. 20/2019 На основу члана 173. став 4. Закона о платним услугама ( Службени гласник РС, бр. 139/2014 и 44/2018) и члана 18. став 1. тачка 3) Закона о Народној банци Србије ( Службени

Више

Pregled naknada i usluga preduzetnik

Pregled naknada i usluga  preduzetnik ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетник Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: ProCredit Bank ad Beograd Назив (пакета) платног рачуна: Платни рачун Корисник платних услуга: Датум:

Више