Slide 1

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Slide 1"

Транскрипт

1 PAŽNJA Prezentacija koja sledi je nešto najneverovatnije što ćete videti u životu. TO JE NAJVEĆE NAUĈNO - RELIGIJSKO OTKRIĆE IKADA...

2 BOŢIJI MATRIKS KVANTNI HOLOGRAM ENERGIJA NULTE TAĈKE - ILI SAMO POLjE NEVEROVATNI NAUĈNI DOKAZI O NEVIDLJIVOJ MREŢI ENERGIJE KOJA POVEZUJE SVE - UPALI ZVUĈNIKE NESUMNJIVO NAJVEĆE OTKRIĆE U ISTORIJI U Kosmosu nema praznog prostora. Odnedavno je nauka dokazala da postoji neobjašnjivo polje energije koje je ţivo, inteligentno, pulsira i ceo naš materijalni svet samo je jedan njegov oblik! ; Komunikacijom sa njim moţe se postići sve, od izleĉenja, poslovnog uspeha...do pronalaska ljubavi, prestanka rata bukvalno bilo šta, pa i sama komunikacija sa Tvorcem (o ĉemu je delimiĉno govorio i poznati dokumentarac Tajna ) ali treba znati neke jednostavne preduslove kako se ta komunikacija zaista postiţe; Ljudska osećanja su jezik koji ovo polje razume i putem koga materijalizuje stvari u realnost našeg sveta! Ovo je sve neoborivo nauĉno dokazano u više eksperimenata, a detalje pogledajte na sledećim slajdovima..

3 Napomena ova prezentacija je citat izlaganja Grega Brejdena, autora koji je kvalitetno zaokruţio priĉu o ovoj temi, koja je inaĉe široko prisutna na internetu Fiziĉari nam danas kaţu da se u energetskom polju o kome priĉamo, u kvantnoj energiji već nalaze svi mogući ishodi budućnosti, na pr. opšte blagostanje, prestanak ratova, iskorenjivanje bolesti.. Ali i obrnuti, loši ishodi; Sve su to već postojeći scenariji budućnosti ali niko zaista ne zna šta će se sutra dogoditi, i pored svih ovih nauĉnih otkrića; Naša OSEĆANJA (VERA) su šifra koja utiĉe na ovo polje i prevodi ga u realnost u stvarne materijalne predmete i dogaċaje! U tom smislu je govorio ĉak i otac kvantne teorije Maks Plank 1944 god. ovo polje zvao je MATRIKS. Gledano sa aspekta današnje nauke, sudbina postoji ali samo u meri u kojoj smo uspavani i nezainteresovani jer mi moţemo da utiĉemo na budućnost! Ţivot nije puki kompjuterski program... Osećanja = misli + emocije. Ĉovek ima 7 ĉakri energetskih centara u svom telu. U gornjim ĉakrama se stvara misao zamišlja neka od mnogih kvantnih mogućnosti, a u donjim se ĉakrama stvara emocija ljubav ili strah to su jedine dve emocije donjih ĉakri (razdvojite osećanja od emocija, to nije isto); Sad dolazimo do glavne teme SRCA; U srcu se na bazi iznetog stvara neko od sledećih osećanja : - mrţnja - tuga - radost - saosećanje Srce je kljuĉ ove cele priĉe, vratićemo se na njega kasnije. Za poĉetak malo fizike da bi ste shvatili osnove ovog fenomena

4 Mehaniĉki model atoma, kako su ga fiziĉari ranije shvatali, imao je jezgro od protona i neutrona i elektrone koji kruţe oko jezgra. To je danas odbaĉeno. Kvantni model atoma je naĉin na koji se danas tumaĉe atomi kao talasi energije! (Fiziĉari inaĉe odavno znaju, ĉak i za vreme vaţenja Mehaniĉkog modela da se sudarom dva fotona pod odreċenim uglom dobijaju 2 elektrona, i obrnuto da se sudarom dva elektrona pod tim istim uglom ali i odreċenom brzinom sudara dobijaju dva fotona) Kvantni fiziĉar, Prof. Dr. Dejan Raković u emisiji novosadske televizije Kosmos ĉije su naše misli tvrdi da je nauĉno dokazano da se naše misli ne povinuju klasiĉnom, deterministiĉkom zakonu fizike gde je sve uzrok posledica; Naše misli ponašaju se indeterministiĉki, tj. slobodno - Kaţe Raković (link) Po klasiĉnoj ( Ajnštajnovoj ) fizici, budućnost je već odreċena jer se sva materija kreće uzroĉno poslediĉno, nema sluĉajnosti niti slobodne volje.. To je takoċe odbaĉeno; U SUŠTINI, OSNOVNA SILA KOSMOSA JE POTPUNA SLOBODA MISLI (SVESTI), NIKAKO ODREĐENOST!

5 ELEKTRIĈNO POLJE SRCA JE DO 100 PUTA JAĈE OD EL. POLJA MOZGA, A MAGNETNO I DO 5000 PUTA TAKO ONO MENJA BOŽANSKI MATRIKS I MATERIJALNI SVET OKO SEBE, PREKO OSEĆANJA KOJA IMAMO! Vaše srce stvara talase koji menjaju atome, šireći se kilometrima okolo; Nekoliko hiljada ljudi moglo bi menjati svet na ovaj način, kažu naučnici (ili čak samo jedan izuzetan čovek)!? Sa sajta Kvantna fizika je ustanovila da je sva priroda zapravo energija, ali da se samo u prisustvu svesnog posmatraĉa ponaša kao materija. Zato kada posmatraĉ nije svestan, fiziĉki svet nestaje kao što se dogaċa u dubokom snu bez snova TO POTVRĐUJE OVAJ EKSPERIMENT : ELEKTRONI IMAJU INTELIGENCIJU (!?) KLIKNITE NA LINK (ILI SLIKU) AKO STE KONEKTOVANI I POGLEDAJTE SINHRONIZOVANI PETOMINUTNI FILM O FIZIČKOM FENOMENU KOJI SE JEDNAK NAUČNOJ FANTASTICI ; jezivi EKSPERIMENT DVA PROREZA

6 NEVEROVATNI EKSPERIMENT DVA PROREZA IZ DAVNE 1909 GOD. JE DOKAZAO svest posmatraĉa menja fiziĉki svet oko nas, materija se pretvara u energiju SAMO jer postoji svest posmatraĉa nauĉnika u eksperimentu! Ovo je nešto najneverovatnije!! Ovaj eksperiment ponovljen je 1998 god. Na Weisman institutu u Izraelu, i dobili su ISTE rezultate..ĉak sa dodatnim dokazom da što je više posmatraĉa, povećava se uticaj! Sklapate li kockice zašto su svetski mediji prepuni raznih gluposti, rijalitija, nazovi zabava i sl.? Da bi se paţnja skretala sa pravih ţivotnih problema, recesije, nepotrebno izazvanih kriza i td. Naš svet vode vladari iz senke kojima nije interes da Vi kao ĉovek budete bilo šta sem nemi, uplašeni posmatraĉ zla oko sebe.. (Ne ţurite sa zakljuĉkom - o širem konceptu svega ovoga na kraju prezentacije..) Ajnštajn nije prihvatao ove oĉite dokaze, već ih je zvao jeziva nauka što i ne ĉudi kada se danas zna da je on bio samo puki glumac vladara iz senke, lik bez stvarne nauĉne teţine iako i danas slovi za simbol pameti (?!) Prava veliĉina bio je..pogaċate -Tesla; Pogledajte: Tesla i Ajnštajn nisu se nauĉno slagali. Tesla se medijski zataškava do danas iako je neuporedivo najveći mozak u istoriji a Ajnštajn je oduvek bio medijski forsiran iako nema praktiĉno nikakva otkrića (osim glumaĉkih)!

7 ŠOKANTNI FENOMEN KVANTNE SPREGE EKSPERIMENT iz Ţeneve 25.-og Jula 1997 godine uzburkao je nauĉni svet; Jedan foton (ĉesticu svetlosti) nauĉnici su podelili na dva dela (dva fotona), stavili ih u specijalnu mašinu i udaljili jedan od drugog 22, 5 kilometara; ŠTA GOD SU RADILI SA JEDNIM FOTONOM, DRUGI JE REAGOVAO KAO DA RADE I SA NJIM ISTO TO!! (Nekad ĉak i unapred - objašnjenje kasnije) Institut matematike srca Nauĉno je dokazao godine kako naši osećaji, preko zraĉenja srca utiĉu na strukturu našeg DNK - i tako na naše zdravlje DNK spirala će se grĉiti (bolest) ili opuštati zavisno od osećanja koje emituje srce! Osećanja utiĉu na naše zdravlje suprotno vaţećim zakonima fizike i biologije..

8 OVO JE POGREŠAN NAĈIN KOMUNIKACIJE SA POLJEM NEMA JEDNOG DANA.. SVE SE MORA OSEĆATI KAO DA SE VEĆ ZBILO! (kliknite na sliku ispod za integralnu video verziju ovog fenomena) RAK NA JETRI OD 7,5 CM NESTAO ZA TRI MINUTA! Ovaj dogaċaj desio se u ne-medicinskoj bolnici u Pekingu (bolnica bez ubilaĉke zapadne medicine), sve je snimio ultrazvuk (pogledaj video); Pored obolele ţene su trojica praktiĉara istrenirana da stvore osećaj u svojim srcima kako je ţena već izleĉena.. Kancer nestaje kao rukom! Ţena je takoċe pripremljena da veruje u ovaj postupak. To je poenta ove tehnike komunikacija sa Boţanskim poljem mora se verovati i u srcu iskreno osećati da se neki dogaċaj VEĆ DESIO - i on će se nepogrešivo tada desiti. Brajden iznosi i još niz sliĉnih primera prizivanja kiše, prestanka nekih lokalnih ratova i sl. Klasična molitva vernika nema efekta ako se ne oseća i u srcu i u glavi kao da se događaj već desio; Nema moralisanja dobro loše i sl. Polje reflektuje samo trenutne osećaje! To je ta mala ezoterična sitnica koja je izostavljena u čuvenom dok. filmu Tajna za koji ste verovatno čuli.

9 1986 god. Američke vazduhoplovne snage su ponovile Majklson Morlijev eksperiment (detaljnije u videu) i zvanično potvrdile da KVANTNI HOLOGRAM POSTOJI, što su i objavili u poznatom naučnom časopisu Nature.. Ali je vest bila marginalizovana (kao i do dana današnjeg) od svih glavnih medija jer je ovo naučno otkriće toliko revolucionarno da okreće celu zvaničnu nauku naglavačke... što se naravno ne dopušta od vladara iz senke! U školama se i dalje uče Ajnštajnove nedokazive budalaštine, bajke o Velikom prasku itd., dok je Teslino učenje koje sve ovo potvrđuje naravno takođe marginalizovano.. Ista priča inače važi decenijama i za sva druga načna otkrića iz medicine, istorije, tehnike..kojih je more.

10 Svemirska agencija NASA poslala je opservatorij Chandra u duboki svemir da snimi ovo nevidljivo i neistraţeno polje, koje ispunjava sav prostor u Kosmosu; 1999 god. Chandra je vratila slike koje su posle obrade na raĉunaru izgledale ovako - To je BOŢANSKI MATRIKS : Velika svetla taĉka u sredini je centar Univerzuma! Dalje što je bitno ovo polje deluje po principu holograma (zato ova slika polja liĉi na naše moţdane ćelije, na primer); Svaka mikroĉestica je refleksija celog Univerzuma to je princip holograma ceo Kosmos se oslikava i zavisi od samo jedne ćelije vašeg organizma na primer i tako mi moţemo uticati na ceo Univerzum jer smo deo holograma!! Ako se sad vratimo na ona dva fotona koja identiĉno reaguju iako su udaljeni 22,5 kilometara odgovor je: HOLOGRAM! Drugi foton je već u sebi imao informaciju šta se dešava sa prvim, jer matriks prenosi informacije mnogo brţe od brzine svetlosti, nekad i kao vremeplov (unapred)!!

11 DREVNE TRADICIJE OPISUJU OVO ISKUSTVO, KOJE JE NAZVANO VELIKA DUHOVNA TAJNA! DANAS TO VIŠE NIJE TAJNA NEGO NAUKA. Univerzitet Prinston sproveo je eksperiment kojim su hteli da prouĉe svest ovog energetskog polja. Projekat je nazvan GCP Projekt globalne svesti..naime, nauĉnici sa Prinstona su otkrili da neki elektronski ureċaji menjaju svoje funkcionisanje u zavisno od prisustva ljudske svesnosti i promena u njoj; 40 specijalnih ureċaja (generatori sluĉajnih brojeva) koji mere ljudsku svest poslali su na razne lokacije po svetu i povezali ih sve sa jednim centralnim kompjuterom u Prinstonu... I poĉeli meriti svakodnevno svesnost na planeti zemlji; I tada se desilo nešto neverovatno, bukvalno jezivo..centralni kompjuter registrovao je snaţan skok na grafikonu merenja 11-og septembra 2001 god. kada su srušene kule WTC u Njujorku; Ali, ono što je šokantno je da JE SNAŢNA PROMENA NA GRAFIKONU ZABELEŢENA PUNI DAN RANIJE NEGO ŠTO SE KATASTROFA DESILA!!

12 Ovaj eksperiment sa Prinstona je poznat široj javnosti i pominjan je u mnogim medijima.. Mogli ste o njemu slušati i u emisiji Na rubu znanosti - SVEMIR KAO HOLOGRAM (link): Značajna pomeranja na grafikonu su zabeležena i kada je poginula Princeza Dajana, kad je izabran Obama.. Tj. Kad god je pažnja čovečanstva bila fokusirana na neki događaj.. EMISIJA NA RUBU ZNANOSTI IZ 2006, TEMA KVANTNO POLJE O KOME GOVORIMO I U OVOJ PREZENTACIJI :

13 Manastiri Tibeta, Egipta, Perua su mesta koja sadrţe drevnu mudrost o jeziku našeg srca, mesta koja opisuju sve ovo što je danas i nauĉno dokazano. Najdragocenije religiozne i spiritualne tradicije su kroz istoriju govorile da je ĉovek moćan kreator koji menja svet i univerzum oko sebe, nipošto pasivni posmatraĉ dogaċaja (Isus, Buda..); Šta se zbivalo kroz istoriju ĉitajte sa slika : 325 godine posle Hrista, naši stari tekstovi poĉinju da budu prekrajani. Car Konstantin (koga sad slavimo zbog milanskog edikta) doneo je odluku šta će se izbaciti iz Biblije... A šta prekrojiti (JevanĊelja su puna kontradikcija) Istina o Boţanskom polju morala se sakriti! GDE GOD SE OKRENETE OKO SEBE NAĆI ĆETE MAHOM LAŢI, SKRIVANJA, ZATAŠKAVANJA, PODEŠAVANJA... Od daleke istorije do danas. To je neka priroda stvari..

14 GREGG BRADEN Je najprodavaniji autor New York Timesa i bivši viši kompjuterski dizajner za sisteme industrije Martin Marietta Aerospace baze, bivši kompjuterski geolog za Phillips Petroleum i prvi menadţer za tehniĉke operacije Cisco-a. Preko 25 godina istraţivao je planinska sela, izolovane samostane i zaboravljene tekstove da bi premostio drevne tajne i spojio ih sa najvećim nauĉnim otkrićima današnjice. Rad ga je vodio do ivice nauke i knjiga Promenite uverenja, Iscelite sebe, Boţanski matriks i td. PrevoĊen je na 17 jezika. Celo ovo predavanje (preko 4 sata) uklonjeno je sa youtube (?!) ali pod upitom Greg Brejden pronaći ćete dosta njegovih video intervjua ili iseĉaka sa ovog predavanja. - Otkrivamo još niz zataškavanja i zavera - Umesto zakljuĉka

15 Nema konaĉnih istina. Filozofski, Vaše misli ne mogu biti pogrešne, bilo da su dobre ili loše, jer Bog = sloboda. Kroz vekove to je bila najveća ezoterijska tajna, danas to dokazuje i nauka. Sami stvaramo svoju budućnost, sreću ili nesreću. Na slajdu br. 12, u emisiji Na rubu znanosti kvantno polje poslušajte Lin Mek Tagart, koja priĉa o desetinama raznih eksperimenata izvršenih od strane renomiranih nauĉnika i svi su potvrdili postoji POLJE.. Navodno se i naše misli stvaraju tamo, ne u mozgu, što opet pokazuju eksperimenti. Samo naše Ja je izgleda samo polje! Nauĉnici kaţu da o svemu ovome znamo veoma malo, tek delić; Jasno je da Vam neće mnogo vredeti ako sad potrĉite kući i poĉnete mehaniĉki da primenjujete ovo što ste ovde saznali automatskih recepata za sreću nema, to znamo svi. Shvatiti Boga i postojanje tako jednostavno, bilo bi naivno. Za to sluţe druge institucije tj. establišment koji će nastojati svim silama da sve ovo ne shvatite ozbiljno, kao i vekovima ranije. I sve to ima svoje.. Slobodan duh nikada nije bio, niti će biti ono što ţeli sistem - elita koja vlada svetom.. Njima trebaju roboti, uplašeni po mogućnosti. A šta sve spada u establišment.. znate i sami. Ipak, (polje) nauka i internet ĉine svoje. Neka ova prezentacija bude samo poĉetak prema jednom Vašem novom razmišljanju. Realan ţivot ipak ima mnogo svojih dimenzija..a sve nas ĉeka bar još jedna dimenzija koja ima drugo ime. Ţelim Vam sve najbolje! Sp, OKT. 2013

Microsoft Word - HIPOTEZA PROSTORA I VREMENA

Microsoft Word - HIPOTEZA PROSTORA I VREMENA INTERDISCIPLINARNOST SA MEHANIZMOM EVOLUCIJE I HIPOTEZOM PROSTORA I VREMENA Dvadeset i prvi vek će, u prvom redu, biti vek interdisciplinarnosti. Nacionalna akademija nauka SAD Fizika se ograničava na

Више

LEKCIJA 31 - FINANCIJE - 2. DIO

LEKCIJA 31 - FINANCIJE - 2. DIO RAZINA 2 LEKCIJA 15 FINANCIJE - 2. DIO Andrew Wommack U prethodnoj sam lekciji objasnio kako je Božja volja Vaše napredovanje. Postoje ključevi kako to funkcionira. U Luki 6:38 piše: "Dajite i dat će vam

Више

Jesus the Great Teacher Serbian

Jesus the Great Teacher Serbian Библија за дјецу представља Исус Велики учитељ написао: Edward Hughes Илустровао: Byron Unger; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

Slide 1

Slide 1 ЕЛЕКТРОНСКЕ ИЗЛОЖБЕ БИБЛИОТЕКЕ МАТИЦЕ СРПСКЕ БИБЛИОТЕКА МАТИЦЕ СРПСКЕ БИБЛИОТЕКА МАТИЦЕ СРПСКЕ ПРИРЕДИЛА ЈЕ 178 ИЗЛОЖБИ У ВИТРИНАМА. ОД ЈАНУАРА 2011. ГОДИНЕ ИЗЛОЖБЕ СЕ ПРЕЗЕНТУЈУ У ЕЛЕКТРОНСКОМ ОБЛИКУ,

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation KRIZNO KOMUNICIRANJE U OBRAZOVANJU: PROBLEMI I RJEŠENJA doc. dr. sc. DAMIR JUGO Dubrovnik, 1. veljače 2019. Niti jedna organizacija nije imuna na krize Važnost percepcije javnosti - Sve što radite šira

Више

PADRE PIO, Čudesni život

PADRE  PIO,  Čudesni  život Renzo Allegri PADRE PIO Čudesni život 1 / 11 Ovu knjigu dobio sam na poklon. I istina, prije toga razmišljao sam, čitajući reklamu o njoj u mjesečniku BOOK, da ju kupim. Sve što je vezano uz svjedočenja

Више

Jesus the Great Teacher Serbian PDA

Jesus the Great Teacher Serbian PDA Библија за дјецу представља Исус Велики учитељ написао: Edward Hughes Илустровао: Byron Unger; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

Document2

Document2 IQ Festval - Laibach - Intervju za Nadlanu.com: Nismo deo YU scene! Muzika nadlanu.com Laibach, jedan od omiljenih i najuspešnijih bendova sa prostora bivše Jugoslavije, ponovo dolazi u Beograd. Ovog puta

Више

Microsoft Word - SISTEM PROSTOR VREME

Microsoft Word - SISTEM PROSTOR VREME SISTEM PROSTOR-VREME Autorska studija Ljiljana Dešević, psiholog Ništa nije stalno osim promena Heraklit Univerzum: Šta, kako i zašto Naš Univerzum je sistem strukturiran od nebrojano manjih, međusobno

Више

DNEVNA PRIPREMA ZA OGLEDNI SAT IZ VJERONAUKA

DNEVNA PRIPREMA ZA OGLEDNI SAT IZ VJERONAUKA DNEVNA PRIPREMA ZA VJERONAUČNI SAT I. OPĆI PODACI O SATU/SUSRETU Škola: OŠ Čakovci, Čakovci Razred: 1. a. Vjeroučitelj: Josip Vuk Nastavna cjelina: Isus susreće ljude Nastavna tema: Isus se brine za sve

Више

OSNOVE MENADŽMENTA

OSNOVE MENADŽMENTA FAKULTET ZA KULTURU I MEDIJE I FAKULTET ZA POSLOVNE STUDIJE 2018/2019. PREDMET: OSNOVI MENADŽMENTA IG. NAČIN POLAGANJA ISPITA PREKO KOLOKVIJUMA PREDMETNI PROFESOR: DOC. DR SNEŽANA BERIĆ EMAIL: SBERIC@MEGATREND.EDU.RS

Више

Microsoft PowerPoint - Dan Studenata-ppt.ppt

Microsoft PowerPoint - Dan Studenata-ppt.ppt Građevinski fakultet Univerzitet u Beogradu Firma: DHI Vreme: Avgust 2011 Mesto: Prag, Češka Veljko Prodanović 209/08 Beograd, 2011 Повратак Par ključnih pitanja: Kako do prakse? Šta time dobijam? Kako

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation РЕДЕФИНИЦИЈА АМПЕРА Агенда међународне активности 2017-2019 o 20. 10. 2017. - 106. састанак CIPM - усвојена резолуција која препоручује редефиниције основних мерних јединица SI (килограма, ампера, келвина

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Upravljanje vremenom Praktikum iz poslovne komunikacije i prezentacije Jelica Cincović (jelica@etf.rs) Elektrotehnički fakultet, Univerzitet u Beogradu 2018/2019 Uvod 24 sata za organizovanje našeg dana

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: VIII-17 Образовни профил: мастер

Више

Михаило Меденица: „А, шта бисмо с Косовом и да нам га врате?!“

Михаило Меденица: „А, шта бисмо с Косовом и да нам га врате?!“ Значајно се писац и академик Љубомир Симовић запитао: А, шта бисмо с Косовом и да нам га врате?! Видите, поштовани господине Симовићу, и остали које ово питање толико мори, мене, рецимо, раздире- шта ћемо

Више

Davanje i prihvatanje kritike

Davanje i prihvatanje kritike Davanje i prihvatanje kritike Praktikum iz poslovne komunikacije i prezentacije Jelica Cincović (jelica@etf.rs) Marko Mišić (marko.misic@etf.bg.ac.rs) Elektrotehnički fakultet u Beogradu, 2018/2019 Sadržaj

Више

Чича Глиша Аутор: Зора Гојковић и Валентина Рутовић ПРИПРЕМА ЧАСА И УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЧИЧА ГЛИША За ове часове ликовне културе смо ис

Чича Глиша Аутор: Зора Гојковић и Валентина Рутовић ПРИПРЕМА ЧАСА И УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЧИЧА ГЛИША За ове часове ликовне културе смо ис ПРИПРЕМА ЧАСА И УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЧИЧА ГЛИША За ове часове ликовне културе смо искористили веома занимљив сајт на Интернету (www.drawastickman.com). Приликом посете сајту, од посетиоца

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава-православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: IV-34 Образовни профил: мастер

Више

SVI SMO POZVANI NA SVETOST

SVI  SMO  POZVANI  NA  SVETOST Nedjelja, 13.12.2015.g. Ovaj današnji članak posvetio sam dvjema dragim sestrama u vjeri koje 1 / 23 su me, svaka na svoj način ohrabrile ovih dana kada sam prolazio teške kušnje u svojem životu. Članak

Више

Rano učenje programiranj

Rano učenje programiranj PREGLED ALATA ZA RANO UČENJE PROGRAMIRANJA Ivana Ružić, I. osnovna škola Čakovec Programiranje - nova pismenost Živimo u svijetu u kojem tehnologija brzo napreduje. Način na koji radimo, komuniciramo,

Више

VAŽNOST I MOĆ NETWORKINGA Zato što je istina s kim si, takav si

VAŽNOST I MOĆ NETWORKINGA Zato što je istina s kim si, takav si VAŽNOST I MOĆ NETWORKINGA Zato što je istina s kim si, takav si TKO JE OKO NAS PRESUDNO JE ZA NAŠ USPJEH U POSLU I ŽIVOTU Pa ako itko zna networking to smo mi na Balkanu oduvijek se tu išlo na janjetine

Више

Увод у организацију и архитектуру рачунара 1

Увод у организацију и архитектуру рачунара 1 Увод у организацију и архитектуру рачунара 2 Александар Картељ kartelj@matf.bg.ac.rs Напомена: садржај ових слајдова је преузет од проф. Саше Малкова Увод у организацију и архитектуру рачунара 2 1 Секвенцијалне

Више

ZAKON O ZAŠTITI OD NEJONIZUJUĆIH ZRAČENJA ("Sl. glasnik RS", br. 36/2009) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom ureċuju se uslovi i mere zaštite zdrav

ZAKON O ZAŠTITI OD NEJONIZUJUĆIH ZRAČENJA (Sl. glasnik RS, br. 36/2009) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom ureċuju se uslovi i mere zaštite zdrav ZAKON O ZAŠTITI OD NEJONIZUJUĆIH ZRAČENJA ("Sl. glasnik RS", br. 36/2009) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom ureċuju se uslovi i mere zaštite zdravlja ljudi i zaštite ţivotne sredine od štetnog dejstva

Више

061102ED_BCS

061102ED_BCS Svjedok: Svjedok MM-0 (nastavak) (otvorena sjednica) Strana 0 Unakrsno ispituje g. Whiting (nastavak) 0 0 četvrtak, 0..00. [Otvorena sjednica] [Optuženik je ušao u sudnicu] [Svjedok je ušao u sudnicu]...

Више

''OČE, NEKA BUDE TVOJA VOLJA, NE MOJA.''

''OČE,  NEKA  BUDE  TVOJA  VOLJA,  NE  MOJA.'' Četvrtak, 13.12.2012.g. 1 / 53 Prekrasno mi je ovo ''vrijeme priprave'', adventsko vrijeme. Stvarno se uzburka taj naš duhovni život, svakome na svoj način, ovisno kako tko traži odgovore i otvara svoje

Више

Organizacija koja uči Nemanja Davidović

Organizacija koja uči Nemanja Davidović Organizacija koja uči Nemanja Davidović 25.08.2012. Ekonomija znanja Znanje kao ključna kompetentnost Ključna kompetentnost preduzeća je zapravo njegova sposobnost da izvršava poslovne procese na superiorniji

Више

Recuva CERT.hr-PUBDOC

Recuva CERT.hr-PUBDOC Recuva CERT.hr-PUBDOC-2019-5-379 Sadržaj 1 UVOD... 3 2 INSTALACIJA ALATA RECUVA... 4 3 KORIŠTENJE ALATA RECUVA... 7 4 ZAKLJUČAK... 13 Ovaj dokument izradio je Laboratorij za sustave i signale Zavoda za

Више

Извршни одбор Савеза радио-аматера Србије је дана године у Београду донео овај правилник, који одмах ступа на снагу. ПРАВИЛНИК О ПОСТУПК

Извршни одбор Савеза радио-аматера Србије је дана године у Београду донео овај правилник, који одмах ступа на снагу. ПРАВИЛНИК О ПОСТУПК Извршни одбор Савеза радио-аматера Србије је дана 15. 09. 2018. године у Београду донео овај правилник, који одмах ступа на снагу. ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ ИНФОРМИСАЊА О РАДУ САВЕЗА РАДИО-АМАТЕРА СРБИЈЕ 1.

Више

Kako vam life coach može pomoći da promijenite svoj život?

Kako vam life coach može pomoći da promijenite svoj život? Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Kako vam life coach može pomoći da promijenite svoj život? Možda ste se zapitali što je uopće life coach

Више

Maxtv To Go/Pickbox upute

Maxtv To Go/Pickbox upute MAXTV TO GO UPUTE ZA KORIŠTENJE MAXTV TO GO UPUTE ZA KORIŠTENJE Detaljno objašnjenje funkcionalnosti..3 Upute za prijavu na aplikaciju...4 Što je to Preporučeno za vas....6 Preporučeno za vas..7 Dodavanje

Више

+ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska + 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam nezadovoljan/na Prilično sam nezadovoljan/

+ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska + 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam nezadovoljan/na Prilično sam nezadovoljan/ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam Prilično sam Ni zadovoljan/na niti Prilično sam zadovoljan/na Veoma sam zadovoljan/na a. Koliko ste

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катхизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-11 Образовни профил: мастер

Више

ŽENA U IZBORNOJ GODINI MONITORING ŠTAMPANIH MEDIJA U BOSNI I HERCEGOVINI I REZULTATI IZBORA 1 Polazište našeg istraživanja je bilo da mediji ima

ŽENA U IZBORNOJ GODINI MONITORING ŠTAMPANIH MEDIJA U BOSNI I HERCEGOVINI I REZULTATI IZBORA 1 Polazište našeg istraživanja je bilo da mediji ima ŽENA U IZBORNOJ 2010. GODINI MONITORING ŠTAMPANIH MEDIJA U BOSNI I HERCEGOVINI I REZULTATI IZBORA 1 Polazište našeg istraživanja je bilo da mediji imaju najmanje dvostruku ulogu u vezi sa učešćem žena

Више

Slide 1

Slide 1 ANCIENT ALIENS - Drevni vanzemaljci je serijal dokumenatarnih filmova prikazanih na TV kanalu History channel koji su uzbudili planetu; Brojni su nauĉni dokazi i indicije da su vanzemaljci posećivali zemlju

Више

Vulnerability and Adaptation

Vulnerability and Adaptation Komunikacija o prilagođavanju klimatskim promenama Shaun Martin Prilagođeno prema prezentaciji Susanne C. Moser, Ph.D Komunikacija o prilagođavanju klimatskim promenama Tri ključne lekcije 1. Kako bi stvorili

Више

Novi faktori za vecu efikasnost dvostepenog oscilatora

Novi faktori za vecu efikasnost dvostepenog oscilatora NOVI FAKTORI ZA VEĆU EFIKASNOST DVOSTEPENOG OSCILATORA Veljko Milković akademik SAIN e-mail: milkovic@neobee.net VEMIRC Istraživačko-razvojni centar Veljko Milković, Novi Sad 29. jun 2019. Novi Sad, Srbija

Више

Stiforp uputstvo za isplatu - Kako Zaraditi Novac

Stiforp uputstvo za isplatu - Kako Zaraditi Novac Kako Zaraditi Novac Kako podesiti isplatu zarađenog novca!! Ulogujte se u svoj account: http://stiforp.com/ i pratite korake ispod: Nakon Koraka 4 dobijate poruku od ipayout na vaš e-mail sa podacima za

Више

Slide 1

Slide 1 NAŠA REALNOST DALEKO JE OD ONOGA ŠTO SMO UĈENI - OVO ŠTO SLEDI NIJE PREVARA Na slici dole je prava planeta na kojoj ţivimo.. Disk okovan ledom, koji ne rotira rotira sunce (na slici iznad, udaljeno 4800

Више

~ Oslobodite Se Negativnosti & Negativnih Misli ~ Zašto & Kako ''Realna Analiza'' Uvek Pojačava Vašu Negativnost?

~ Oslobodite Se Negativnosti & Negativnih Misli ~ Zašto & Kako ''Realna Analiza'' Uvek Pojačava Vašu Negativnost? ~ Oslobodite Se Negativnosti & Negativnih Misli ~ Zašto & Kako ''Realna Analiza'' Uvek Pojačava Vašu Negativnost? ~ Moć Pitanja ~ Jedna od najboljih tema za filozofsku raspravu i razmenu stavova su pitanja:

Више

Bojenje karti iliti poučak o četiri boje Petar Mladinić, Zagreb Moj djed volio je igrati šah. Uvijek mi je znao zadati neki zanimljiv zadatak povezan

Bojenje karti iliti poučak o četiri boje Petar Mladinić, Zagreb Moj djed volio je igrati šah. Uvijek mi je znao zadati neki zanimljiv zadatak povezan Bojenje karti iliti poučak o četiri boje Petar Mladinić, Zagreb Moj djed volio je igrati šah. Uvijek mi je znao zadati neki zanimljiv zadatak povezan sa šahom. Tako mi je postavio sljedeći problem. Problem.

Више

MALI PRINC

MALI PRINC MALI PRINC Mali princ... Mali princ je maleni dječak iz svemira. On prvi put dolazi na planetu Zemlju, želeći nešto novo naučiti i nešto novo otkriti. Umjesto velikih opisa,pisac ga je jednostavno crtao.

Више

Microsoft Word Istorija Dinamike Naucnici doc

Microsoft Word Istorija Dinamike Naucnici doc Iz Istorije DINAMIKE Ko je dao značajne doprinose da se utemelji naučna oblast pod imenom Dinamika? 1* Odgovarajući na pitanje: Ko je dao značajne doprinose da se utemelji naučna oblast pod imenom Dinamika?

Више

KATALOG ENGLESKI SS-2015 II.indd

KATALOG ENGLESKI SS-2015 II.indd www.logos-edu.rs ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК Уџбенички комплети за гимназије и средње стручне школе 2016/17. Solutions 2 nd edition New Horizons Solutions Pre-Intermediate за први разред средње школе New Horizons 1

Више

Slide 1

Slide 1 Johan Volfgang fon Gete: - Podcenjivati neprijatelja pre smrti je glupost, posle pobede podlost. - Zlato kupuje glas gomile, ali ti neće pribaviti ni jedno jedino srce. - Pametnom čoveku je skoro sve smešno,

Више

2

2 2 Ne možemo svoje ideje ostvariti bez drugih ljudi. Naš biznis ne može rasti bez drugih ljudi. Ne možemo sve sami. Ne moramo sve sami. Možemo i trebamo pronaći i zaposliti ljude bolje od sebe. Krenuli

Више

РАСПОРЕД ИСПИТА ЗА ИСПИТНЕ РОКОВЕ ТОКОМ ШКОЛСКЕ 2018/19. ГОДИНЕ Предмет Смер и година Дежура Датум Просторија и време Општа физика (акредитација 2009)

РАСПОРЕД ИСПИТА ЗА ИСПИТНЕ РОКОВЕ ТОКОМ ШКОЛСКЕ 2018/19. ГОДИНЕ Предмет Смер и година Дежура Датум Просторија и време Општа физика (акредитација 2009) РАСПОРЕД ИСПИТА ЗА ИСПИТНЕ РОКОВЕ ТОКОМ ШКОЛСКЕ 2018/19. ГОДИНЕ Предмет Смер и година Дежура Датум Просторија и време Општа физика (акредитација 2009) Општа физика I АI М. Миливојевић 10.6. 26.6 19.8.

Више

The Prince Becomes a Shepherd Serbian

The Prince Becomes a Shepherd Serbian Библија за дјецу представља Принц постаје пастир написао: Edward Hughes Илустровао: M. Maillot; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катхизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-26 Образовни профил: мастер

Више

SCNET JE (PRIJE SVEGA) POSAO - Prof. dr. Mehmed Pojskić

SCNET JE (PRIJE SVEGA) POSAO - Prof. dr. Mehmed Pojskić AUTOR TEKSTA: Prof. dr. Mehmed Pojskić Doktor ekonomskih nauka, autor 5 knjiga, vanredni univerzitetski profesor, zvanično uposlen u Poreznoj upravi i aktivni saradnik SCnet kompanije. Tema: SCNET JE PRIJE

Више

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: Након

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese:   Након УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: http://www.srpskiarhiv.rs/ Након тога се на екрану појављује форма за пријаву на часопис

Више

Edin Okanović

Edin Okanović 2 Kronologija izdanih knjiga Moja prva knjiga objavljena je 2001. godine, krajem mjeseca travnja. Moje prvo djelo je zbirka poezije "Pjesme, što ih život piše". Zbirka pjesama sastoji se od stvarnih trenutaka

Више

Microsoft Word - Tok casa Elektronski elementi Simeunovic Bosko

Microsoft Word - Tok casa Elektronski elementi Simeunovic Bosko ПРИПРЕМА ЗА ИЗВОЂЕЊЕ НАСТАВЕ Наставник: Симеуновић Бошко, ОШ Татомир Анђелић Мрчајевци Предмет: Техничко и информатичко образовање Наставна тема: ДИГИТАЛНА ЕЛЕКТРОНИКА Наставна јединица: ОСНОВНИ ЕЛЕКТРОНСКИ

Више

ИСТОРИЈСКА ПОТРАГА СЛОБОДАН СТАНИШИЋ

ИСТОРИЈСКА ПОТРАГА СЛОБОДАН СТАНИШИЋ ИСТОРИЈСКА ПОТРАГА СЛОБОДАН СТАНИШИЋ Слободан Станишић Трагом Стефана Немање Copyright Слободан Станишић Copyright 2018 за ово издање Вулкан издаваштво Издавач: Вулкан издаваштво Суиздавач: Ружно паче

Више

Svi koji gledaju online filmove na netu susrecu se sa problemom da su filmovi bez naseg prevoda,vec uglavnom na engleski jezik naravno...postoji nacin

Svi koji gledaju online filmove na netu susrecu se sa problemom da su filmovi bez naseg prevoda,vec uglavnom na engleski jezik naravno...postoji nacin Svi koji gledaju online filmove na netu susrecu se sa problemom da su filmovi bez naseg prevoda,vec uglavnom na engleski jezik naravno...postoji nacin da gledate online filmove sa nasim prevodom i zato

Више

Život i delo Isaka Njutna

Život i delo Isaka Njutna Primenjene Nauke Život i delo Isaka Njutna { Isak Njutn je bio engleski fizičar, matematičar, astronom, alhemičar i filozof prirode, koji je danas za većinu ljudi jedna od najvećih ličnosti u istoriji

Више

untitled

untitled UPOTREBA MOBILNIH TELEFONA TOKOM VOŽNJE Svetlana Čičević, Marjana Čubranić-Dobrodolac, Saobraćajni fakultet, Beograd Rezultat rada na projektu Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije

Више

ТЕСТ ИЗ ФИЗИКЕ ИМЕ И ПРЕЗИМЕ 1. У основне величине у физици, по Међународном систему јединица, спадају и следеће три величине : а) маса, температура,

ТЕСТ ИЗ ФИЗИКЕ ИМЕ И ПРЕЗИМЕ 1. У основне величине у физици, по Међународном систему јединица, спадају и следеће три величине : а) маса, температура, ТЕСТ ИЗ ФИЗИКЕ ИМЕ И ПРЕЗИМЕ 1. У основне величине у физици, по Међународном систему јединица, спадају и следеће три величине : а) маса, температура, електрични отпор б) сила, запремина, дужина г) маса,

Више

ДРУШТВО СРБИЈЕ ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ОБЈАВЉУЈЕ ЈАВНИ КОНКУРС за доделу годишње награде ПРиЗНАЊЕ за годину Годишња награда Друштва Србије за однос

ДРУШТВО СРБИЈЕ ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ОБЈАВЉУЈЕ ЈАВНИ КОНКУРС за доделу годишње награде ПРиЗНАЊЕ за годину Годишња награда Друштва Србије за однос ДРУШТВО СРБИЈЕ ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ОБЈАВЉУЈЕ ЈАВНИ КОНКУРС за доделу годишње награде ПРиЗНАЊЕ за 2019. годину Годишња награда Друштва Србије за односе с јавношћу (у даљем тексту: ДСОЈ) је награда која

Више

Slide 1

Slide 1 http://en.wikipedia.org/wiki/world_war_ii_casualties U OVOM RATU POGINULO JE IZMEĐU 62 78 MILIONA LJUDI!! upalite zvučnike RUZVELT; DIREKTNI IZVOĐAČ RADOVA BANKARSKE ELITE.. >>> DRUGI SVETSKI RAT režirali

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ТЕХНОЛОШКО ПРЕДВИЂАЊЕ Развој научног предвиђања Најзначајнија промена метода и техника се везује за појаву НАУЧНОГ предвиђања. Историјско-библиографски метод (са вештине на науку) Три фазе: 1. Религијска

Више

Uloga nastavnika u kreiranju emocionalne atmosfere u odjeljenju

Uloga nastavnika u kreiranju emocionalne atmosfere u odjeljenju УЛОГА НАСТАВНИКА У КРЕИРАЊУ ЕМОЦИОНАЛНЕ АТМОСФЕРЕ У ОДЈЕЉЕЊУ Драгица Ожеговић Ако је васиона заиста безгранична а природа неисцрпна у свом стваралаштву, онда једини модел те безграничности јесте ДИЈЕТЕ

Више

Microsoft Word - NULE FUNKCIJE I ZNAK FUNKCIJE.doc

Microsoft Word - NULE FUNKCIJE I ZNAK FUNKCIJE.doc NULE FUNKCIJE I ZNAK FUNKCIJE NULE FUNKCIJE su mesta gde grafik seče osu a dobijaju se kao rešenja jednačine y= 0 ( to jest f ( ) = 0 ) Mnogi profesori vole da se u okviru ove tačke nadje i presek sa y

Више

Microsoft Word - Lekcija 11.doc

Microsoft Word - Lekcija 11.doc Лекција : Креирање графова Mathcad олакшава креирање x-y графика. Треба само кликнути на нови фајл, откуцати израз који зависи од једне варијабле, например, sin(x), а онда кликнути на дугме X-Y Plot на

Више

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE ul. Stari šor 47, Sremska Mitrovica web: Tel:022/ Tel/Faks

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE ul. Stari šor 47, Sremska Mitrovica   web:   Tel:022/ Tel/Faks ANALIZA ZADOVOLJSTVA KORISNIKA ZDRAVSTVENOM ZAŠTITOM Dom zdravlja Pećinci April 2012. godine SADRŽAJ: Sumarna analiza zadovoljstva korisnika radom službe opšte medicine, pedijatrijske i ginekološke službe.........

Више

Microsoft Word - VEROVATNOCA II deo.doc

Microsoft Word - VEROVATNOCA II deo.doc VEROVATNOĆA - ZADAI (II DEO) Klasična definicija verovatnoće Verovatnoća dogañaja A jednaka je količniku broja povoljnih slučajeva za dogañaj A i broja svih mogućih slučajeva. = m n n je broj svih mogućih

Више

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios www.driveangel.ba Primanje SMS poruke Početak instalacije DriveAngela na Vaš mobilni uređaj započinje primanjem SMS poruke u kojoj

Више

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: Након

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese:   Након УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: http://www.srpskiarhiv.rs/ Након тога се на екрану појављује форма за пријаву на часопис

Више

MOLIMO DA NARUDŽBE ŠALJETE ISKLJUČIVO NA MAIL ADRESU CJENIK MOTO GSM vrijedi od: Naziv Moto E 3 Play Opis MPC Cijena Pro

MOLIMO DA NARUDŽBE ŠALJETE ISKLJUČIVO NA MAIL ADRESU CJENIK MOTO GSM vrijedi od: Naziv Moto E 3 Play Opis MPC Cijena Pro Moto E 3 Play Procesor: Quad-core 1.0 GHz OS: Android 6.0 (Marshmallow) Memorija: 8 GB / proširivo do 32 GB, 1 GB RAM Zaslon: 5.0, IPS LCD zaslon, 720 x 1280 px Kamera: 8MP sa dodacima + sekundarna, 5MP

Више

vodič za os

vodič za os VODICČ ZA IZBOR OPERATIVNOG SISTEMA Kupovina novog računara podrazumeva između ostalog i detaljno proučavanje njegovih unutrašnjih komponenti. Potrebno je odabrati odgovarajući procesor, vrstu i količinu

Више

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео)

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) 19/12/2018 Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) Најбољи тенисер света Новак Ђоковић обишао је по први пут Цркву успења пресвете Богородице у Ници. Он ће помоћи Савезу

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ ИСТОЧНО САРАЈЕВО ИСПИТНИ ТЕРМИНИ ЗА ШКОЛСКУ 2018./2019. НАПОМЕНА: Испите обавезно пријавити! ПРЕДМЕТ

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ ИСТОЧНО САРАЈЕВО ИСПИТНИ ТЕРМИНИ ЗА ШКОЛСКУ 2018./2019. НАПОМЕНА: Испите обавезно пријавити! ПРЕДМЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ ИСТОЧНО САРАЈЕВО ИСПИТНИ ЗА ШКОЛСКУ 2018./2019. I ГОДИНА II 1 МАТЕМАТИКА 1 07.02. 21.02. 18.04. 400 20.06. 04.07. 0.09. 19.09. 400 2 МЕХАНИКА 1 08.02.

Више

Упутствo за РАДНУ ГРУПУ за израду ПЛАНА ИНТЕГРИТЕТА на wеb апликацији Нацрти плана интегритета налазе се на линку integritet.acas.rs или на сајту Аген

Упутствo за РАДНУ ГРУПУ за израду ПЛАНА ИНТЕГРИТЕТА на wеb апликацији Нацрти плана интегритета налазе се на линку integritet.acas.rs или на сајту Аген Упутствo за РАДНУ ГРУПУ за израду ПЛАНА ИНТЕГРИТЕТА на wеb апликацији Нацрти плана интегритета налазе се на линку integritet.acas.rs или на сајту Агенције www.acas.rs у одељку - план интегритета -> нацрт

Више

Microsoft Word - 483E FE-0865C4.doc

Microsoft Word - 483E FE-0865C4.doc Zdravstveno potporno udruženje studenata Beograda Svetski dan bez duvanskog dima 31. maj 2008. Rezultati istraživanja o zabrani pušenja u zatvorenim prostorijama na Univerzitetu u Beogradu Istraživanje

Више

Poslovni uzlet grada Gospića

Poslovni uzlet grada Gospića Sama ideja nije dovoljna 4 pravila za motiviranog i uspješnog poduzetnika Predavač: Sandro Kraljević, mag. psych. IDEJA ODLIČAN POČETNI IMPULS ZA USPJEH SVAKOG PODUZETNIKA Sjetite se trenutka kad ste osmislili

Више

8 2 upiti_izvjesca.indd

8 2 upiti_izvjesca.indd 1 2. Baze podataka Upiti i izvješća baze podataka Na početku cjeline o bazama podataka napravili ste plošnu bazu podataka o natjecanjima učenika. Sada ćete izraditi relacijsku bazu u Accessu o učenicima

Више

Na osnovu člana 33 stav 9 Zakona o zaštiti od nejonizujućih zračenja ( Službeni list CG, broj 35/13) Ministarstvo održivog razvoja i turizma, donijelo

Na osnovu člana 33 stav 9 Zakona o zaštiti od nejonizujućih zračenja ( Službeni list CG, broj 35/13) Ministarstvo održivog razvoja i turizma, donijelo Na osnovu člana 33 stav 9 Zakona o zaštiti od nejonizujućih zračenja ( Službeni list CG, broj 35/13) Ministarstvo održivog razvoja i turizma, donijelo je PRAVILNIK O BLIŽEM SADRŽAJU AKCIONOG PROGRAMA O

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-8 Образовни профил: мастер

Више

JANUAR/FEBRUAR APRIL JUN JUL SEPTEMBAR OKTOBAR

JANUAR/FEBRUAR APRIL JUN JUL SEPTEMBAR OKTOBAR 1 Agrometeorolgoija 2 Akustika PO DOGOVORU 3 Amorfni materijali PO DOGOVORU PO DOGOVORU PO DOGOVORU PO DOGOVORU PO DOGOVORU PO DOGOVORU 4 Analiza vremena 5 Anatomija i fiziologija oka 26.01. 15.00 67 06.04.

Више

Verovatnoća - kolokvijum 17. decembar Profesor daje dva tipa ispita,,,težak ispit i,,lak ispit. Verovatnoća da student dobije težak ispit je

Verovatnoća - kolokvijum 17. decembar Profesor daje dva tipa ispita,,,težak ispit i,,lak ispit. Verovatnoća da student dobije težak ispit je Verovatnoća - kolokvijum 17. decembar 2016. 1. Profesor daje dva tipa ispita,,,težak ispit i,,lak ispit. Verovatnoća da student dobije težak ispit je 0.8. Ako je ispit težak, verovatnoća da se prvo pitanje

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Hrvoje Skenderović, Institut za fiziku, Zagreb Kvantno računanje - budućnost informatike? Superpozicija, Entanglement, Kvantna kriptografija, Kvantna teleportacija,... Kvatno računanje Neke značajke kvantne

Више

Илустровала Милица Мастелица

Илустровала Милица Мастелица Илустровала Милица Мастелица copyright 2019 Оливер Јанковић copyright 2019 Mилица Мастелица copyright овог издања 2019 ЛАГУНА Унуку Јовану едавно је млади писац за децу написао збирку приповедака.

Више

VALIDNOST CERTIFIKATA ZA PRISTUP INTERNET APLIKACIJAMA POREZNE UPRAVE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE (npis I ejs)

VALIDNOST CERTIFIKATA ZA PRISTUP INTERNET APLIKACIJAMA POREZNE UPRAVE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE (npis I ejs) VALIDNOST CERTIFIKATA ZA PRISTUP INTERNET APLIKACIJAMA POREZNE UPRAVE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE (NPIS I EJS) POREZNA UPRAVA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE Sektor za informacione tehnologije Sarajevo,

Више

Korisni savjeti za ispravno pranje zuba

Korisni savjeti za ispravno pranje zuba Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Korisni savjeti za ispravno pranje zuba Netko bi rekao da zaista nije potrebno pričati o ovome jer nije u

Више

Analiticka geometrija

Analiticka geometrija Analitička geometrija Predavanje 8 Vektori u prostoru. Skalarni proizvod vektora Novi Sad, 2018. Milica Žigić (PMF, UNS 2018) Analitička geometrija predavanje 8 1 / 11 Vektori u prostoru i pravougli koordinatni

Више

Uspostavite ravnotezu prelom 2015.pdf

Uspostavite ravnotezu prelom 2015.pdf Uspostavite ravnotežu Dr Vejn V. Dajer Biblioteka BUĐENJE 9 principa pomoću kojih ćete stvoriti navike po svojoj želji Dr Vejn V. Dajer Leo Commerce, 2011 Naziv originala: Being in balance Dr. Wayne W.

Више

USRIC-816-SRB-QG.pdf

USRIC-816-SRB-QG.pdf ii www.logtagrecorders.com DODATCI 1. PODEŠAVANJE I KONFIGURACIJA Preuzmite i instalirajte LogTag Analyzer sa sajta proizvođača: www.logtagrecorders.com/software Povežite Logger na vaš kompijuter. Preporučujemo

Више

Projekt STE(A)M Tjedan Tehnički muzej Nikola Tesla u suradnji sa Školskom knjigom d.d., Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i udr

Projekt STE(A)M Tjedan Tehnički muzej Nikola Tesla u suradnji sa Školskom knjigom d.d., Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i udr Projekt STE(A)M Tjedan 11.10. 12.10.2017. Tehnički muzej Nikola Tesla u suradnji sa Školskom knjigom d.d., Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i udrugom Hrvatsko interdisciplinarno društvo organizirao

Више

Slide 1

Slide 1 ОДРЖИВА ЕКО ШКОЛА КАО НАЧИН ЖИВЉЕЊА ЗАШТО? мр ГОРДАНА БРУН Школа за опстанак ЈЕДАН ОД ВАЖНИХ КОРАКА НА ПУТУ ОСВЕШЋИВАЊА КА НОВОМ ДРУШТВУ И НОВОМ ЧОВЕКУ КРОЗ НОВО ВАСПИТАЊЕ УСМЕРЕНО КА ЗДРАВОЈ ПОТРОШЊИ

Више

Verovatno mnogo puta vam se desilo da skinete neku rarovanu datoteku(film,muziku,program) i kada skinete nece da vam se otvoriti jer trazi rar pasword

Verovatno mnogo puta vam se desilo da skinete neku rarovanu datoteku(film,muziku,program) i kada skinete nece da vam se otvoriti jer trazi rar pasword Verovatno mnogo puta vam se desilo da skinete neku rarovanu datoteku(film,muziku,program) i kada skinete nece da vam se otvoriti jer trazi rar pasword a vi ga nemate...ne kazem da je ovo najbolji nacin

Више

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE ul. Stari šor 47, Sremska Mitrovica web: Tel:022/ Tel/Faks

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE ul. Stari šor 47, Sremska Mitrovica   web:   Tel:022/ Tel/Faks ANALIZA ZADOVOLJSTVA KORISNIKA ZDRAVSTVENOM ZAŠTITOM Dom zdravlja Šid April 2012. godine SADRŽAJ: Sumarna analiza zadovoljstva korisnika radom službe opšte medicine, pedijatrijske i ginekološke službe...

Више

The Prince Becomes a Shepherd Serbian PDA

The Prince Becomes a Shepherd Serbian PDA Библија за дјецу представља Принц постаје пастир написао: Edward Hughes Илустровао: M. Maillot; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

Microsoft Word - KVADRATNA FUNKCIJA.doc

Microsoft Word - KVADRATNA FUNKCIJA.doc KVADRATNA FUNKCIJA Kvadratna funkcija je oblika: = a + b+ c Gde je R, a i a, b i c su realni brojevi. Kriva u ravni koja predstavlja grafik funkcije = a + b+ c je parabola. Najpre ćemo naučiti kako izgleda

Више

ТРОУГАО БРЗИНА и математичка неисправност Лоренцове трансформације у специјалној теорији релативности Александар Вукеља www.

ТРОУГАО БРЗИНА и математичка неисправност Лоренцове трансформације у специјалној теорији релативности Александар Вукеља www. ТРОУГАО БРЗИНА и математичка неисправност Лоренцове трансформације у специјалној теорији релативности Александар Вукеља aleksandar@masstheory.org www.masstheory.org Август 2007 О ауторским правима: Дело

Више

Rezultati konkursa za filmsku produkciju 2009

Rezultati konkursa za filmsku produkciju 2009 РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ЗА ФИЛМСКУ ПРОДУКЦИЈУ Конкурс за суфинансирање продукције филмова отворен је од 15.03.2009. до 31.03.2009. године. Избор филмских пројеката за суфинансирање извршила је комисија у саставу:

Више

Microsoft Word - IZVODI ZADACI _2.deo_

Microsoft Word - IZVODI ZADACI _2.deo_ IZVODI ZADACI ( II deo U ovom del ćemo pokšati da vam objasnimo traženje izvoda složenih fnkcija. Prvo da razjasnimo koja je fnkcija složena? Pa, najprostije rečeno, to je svaka fnkcija koje nema tablici

Више

Slide 1

Slide 1 Библиотека Матице српске Електронске изложбе у 2013. Библиотека Матице српске Библиотека Матице српске приредила је 178 изложби у витринама. Од јануара 2011. године изложбе се презентују у електронском

Више

Fizika_emelt_irasbeli_javitasi_1311_szerb

Fizika_emelt_irasbeli_javitasi_1311_szerb Fizika szerb nyelven emelt szint 3 ÉRETTSÉGI VIZSGA 03. május 6. FIZIKA SZERB NYELVEN EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Писмене задтаке

Више

Slide 1

Slide 1 Da zajednički ocenimo ostvarene rezultate i da nam pomognete u unapređenju programa 1 deo/ Odakle smo krenule i dokle smo stigle? 2 deo/ Kako ste ocenile naš rad? 3 deo/ Šta je novo? 4 deo/ Kako možemo

Више

Skidanje klipova sa youtube u zeljene formate... Ako ste ikada slidali video klipove sa youtube sajta znate sigurno da su obicno u.flv formatu...ako z

Skidanje klipova sa youtube u zeljene formate... Ako ste ikada slidali video klipove sa youtube sajta znate sigurno da su obicno u.flv formatu...ako z Skidanje klipova sa youtube u zeljene formate... Ako ste ikada slidali video klipove sa youtube sajta znate sigurno da su obicno u.flv formatu...ako zelite da iste te video klipove skidate u puno raznih

Више