Matura je prvi korak prema budućnosti kakvu želiš! Pripreme za državnu maturu

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Matura je prvi korak prema budućnosti kakvu želiš! Pripreme za državnu maturu"

Транскрипт

1 Matura je prvi korak prema budućnosti kakvu želiš! Pripreme za državnu maturu

2 ZNAŠ ŠTO ŽELIŠ STUDIRATI, ali te brine hoćeš li se uspjeti upisati na prvom roku? Maturant si i ove godine završavaš srednju školu. I kao da nemaš već dovoljno briga na pameti, svakodnevno čitaš o stotinama maturanata koji se natječu za isto mjesto na fakultetu kao i ti, a uz to te i hvata nervoza pri pomisli na polaganje državne mature. Državna matura je, vjerojatno, najveći ispit koji si do sada polagao. Uvedena je školske godine 2009./2010., a za njezinu pripremu je odgovoran Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja ( NE ZNAŠ ŠTO ŽELIŠ STUDIRATI, ali znaš da želiš upisati fakultet? Mjesto na kojem ćeš obavljati sve radnje vezane uz državnu maturu i upis na fakultet, od prijave ispita do izbora studija, je stranica

3 KAKO PREŽIVJETI ISPITE DRŽAVNE MATURE Odmah se počni intenzivno pripremati U dnevni raspored uključi fizičku aktivnost Napravi kalendar učenja i ponavljanja Dobro se naspavaj prije svakog ispita Drži se plana učenja U vrijeme pojačanog mentalnog i fizičkog napora hrani se redovito i što zdravije

4 93% NAŠIH POLAZNIKA UPIŠE ŽELJENI FAKULTET NA PRVOM ROKU! ŠTO TE SVE ČEKA U ALGEBRI:

5 VARAŽDIN RIJEKA ZAGREB SISAK OSIJEK PULA ZADAR Vidimo se tijekom rujna, listopada i studenog u Osijeku, Zagrebu, Rijeci, Puli, Zadru, Šibeniku, Splitu, Dubrovniku i Varaždinu. ŠIBENIK SPLIT DUBROVNIK Paket priprema za maturu po tvojoj mjeri Ulazno testiranje znanja i program prema predznanju Priručnik za svaki predmet Velika online baza podataka zadataka za vježbu Dodatne konzultacije prije ispita Besplatna probna matura koja će ti omogućiti stvarno iskustvo Savjete kako se što bolje snaći na ispitu Rad u malim grupama - naši profesori imaju uvijek dovoljno vremena za tvoja pitanja

6 TKO JE DUŽAN POLAGATI DRŽAVNU MATURU? Državnu maturu moraš polagati ako si učenik gimnazije jer tek time završavaš srednjoškolsko obrazovanje. Ako pohađaš najmanje četverogodišnju strukovnu ili umjetničku školu nisi je obvezan polagati. Međutim, ako želiš studirati, zapravo nemaš izbora i moraš položiti navedene ispite. OD ČEGA SE SASTOJI DRŽAVNA MATURA? Državna matura se sastoji od obveznih i izbornih ispita. Kataloge ispita za pojedine predmete objavljuje Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja i oni su temeljeni na gimnazijskom programu. To znači da, ako ideš u strukovnu ili umjetničku školu, trebaš savladati i onaj dio gradiva koji možda nisi učio u jednakoj mjeri kao gimnazijalci!

7 ŠTO SE SVE BODUJE ZA UPIS NA FAKULTET? Uspješno položeni ispiti iz tri obvezna predmeta uvjet su za upis na bilo koji fakultet, no to nije sve! Osim hrvatskog, matematike i stranog jezika, većina fakulteta traži polaganje i dodatnih izbornih predmeta koji mogu biti obvezni (bez njih se ne možeš prijaviti za taj studij) ili neobvezni (možeš se prijaviti i bez njih, ali ti povećavaju bodove i šansu za upis). Hrvatski + matematika + strani jezik izborni predmet Opći uspjeh u svim razredima srednje škole Dodatne provjere znanja (na nekim fakultetima) Rezultat na ispitima državne mature Posebna postignuća poput natjecanja, statusa sportaša i sl.

8 IZAZOVI koji te čekaju na putu 1. KORAK DO RUJNA Saznaj sve informacije koje ti trebaju za odabir studija. Razmisli čime bi se želio baviti u životu i što te zanima. Istraži koje vrste studija postoje, koliko su zahtjevni i što ti treba za upis. Raspitaj se kakve su ti mogućnosti zaposlenja nakon završenog odabranog fakulteta. 2. KORAK OD RUJNA DO PROSINCA Saznaj sve informacije koje ti trebaju za odabir predmeta na državnoj maturi. Provjeri traže li fakulteti koji te zanimaju osnovnu ili višu razinu hrvatskog, matematike i stranog jezika te koje izborne predmete moraš polagati. Nije isto ako je riječ o fizici i kemiji ili pak nekim društvenim predmetima poput PIG-a ili psihologije. Ako neki fakultet dopušta više mogućih izbornih predmeta od kojih možeš izabrati koji ćeš polagati, kombiniraj one koji ti trebaju i za druge potencijalne studije i tako uštedi vrijeme i bolje spremi ispite. Dođi na Algebrina karijerna savjetovanja pomoći ćemo ti odgovoriti na sva pitanja koja te muče i savjetovati kako da se što bolje pripremiš za polaganje državne mature i odabir te upis željenog studija.

9 3. KORAK OD PROSINCA DO SVIBNJA Odaberi i prijavi ispite državne mature. Da bi odabrao ispite, važno je da imaš barem neku ideju što bi studirao jer ćeš ispite najbolje odabrati s obzirom na zahtjeve fakulteta. Počni učiti! Ne čekaj zadnji tren. Dobar plan i raspored će ti olakšati posao. Upiši pripreme za polaganje državne mature u Algebri učenje je lakše i zabavnije u društvu, a naši profesori će ti pomoći da se kvalitetno pripremiš i rasturiš na maturi! 5. KORAK SRPANJ Čekanje rezultata nekima je najgori dio cijelog procesa. Budi u toku i još jednom provjeri jesi li dobro poredao studije po prioritetima. Ako moraš pisati i prijemni ispit dobro pazi na obavijesti i rokove! Nakon dobrih rezultata i položene državne mature čeka te upis na željeni fakultet, a zatim (zasluženo!) dugo, toplo ljeto do nove stepenice u životu i burnog studentskog života. 4. KORAK LIPANJ Ispiti, ispiti, ispiti! Skupi zadnje atome snage i daj sve od sebe jer će ti dobar rezultat osigurati i bolju budućnost!

10 SAZNAJ KOLIKO SI SPREMAN Provjeri svoje znanje iz hrvatskog, engleskog jezika i matematike, ali i fizike, kemije i biologije! Ispite i zadatke pripremili su profesori iz najboljih strukovnih škola i gimnazija Zadaci su posebno izrađeni prema gradivu i tipovima zadataka kakvi te čekaju na državnoj maturi Rješavanjem ovih ispita možeš samostalno procijeniti trenutno Riješi besplatne online ispite! znanje i na temelju rezultata zaključiti koliki uspjeh bi mogao postići na ispitu državne mature, odnosno kojoj razini ispita odgovara tvoje trenutno znanje Ispite možeš koristiti i za vježbu jer se svakim pokretanjem zadaci povlače iz velike baze Kreni odmah s rješavanjem na: drzavna-matura/probni-ispiti Ako tvoj rezultat nije dovoljan za razinu koja ti je potrebna ili ga jednostavno želiš poboljšati, počni se dodatno pripremati za ispite državne mature putem organiziranih priprema u Algebri!

11 NAŠI POLAZNICI ZNAJU ZAŠTO BI PREPORUČILI ALGEBRU Preporučila bih Algebru svima, jer im garantiram da će se super pripremiti za državnu maturu. Una (18) Smatram ih najboljim pripremama u Zagrebu. Mario (18) Izvrsni profesori, vrhunska opremljenost i odlični materijali. Viktor (18)

12 KARIJERNA SAVJETOVANJA Želiš li saznati kako odabrati najbolji fakultet i zanimanje za sebe, kako rezultati državne mature utječu na upis željenog studija i kakva je navala na pojedine fakultete te koja zanimanja će ti omogućiti dobar posao, prijavi se na besplatno karijerno savjetovanje koje organiziraju Algebra, MojPosao i Educentar. Prijavi se na Vidimo se tijekom rujna, listopada i studenog u Osijeku, Zagrebu, Rijeci, Puli, Zadru, Šibeniku, Splitu, Dubrovniku i Varaždinu.

13 TRŽIŠTE RADA Najtraženija zanimanja za visokoobrazovane u godini: Programer Dipl. inženjer građevine Dipl. inženjer strojarstva Informatičar Dipl. ekonomist Najtraženija zanimanja za visokoobrazovane u inozemstvu u god: Programer Inženjer strojarstva Električar Prosječne plaće najtraženijih zanimanja Programer HRK Dipl. ing. građevine HRK Dipl. ing. strojarstva HRK Što poslodavci traže i nude? (zastupljenost u oglasima za posao) Znanje stranih jezika - 43% (i to prvenstveno engleskog jezika) Poznavanje rada na računalu - 28% Radno iskustvo - 45% Ugovor na neodređeno 51% oglasa Broj objavljenih oglasa od do na MojPosao: (37% više u odnosu na godinu) *U prvoj polovici godine oglasi za rad na neodređeno činili su 61% ukupnog broja oglasa (5% porast u odnosu na 2016.)

14 KAKO NAPISATI CV? Sigurno ćeš uskoro biti u prilici da moraš poslati svoj životopis (CV), za neki posao, sudjelovanje u projektu i slično. Veliki broj mladih odluči potražiti posao i za vrijeme studija, a CV može izgledati dobro i profesionalno iako nemaš radno iskustvo. Prije nego što počneš pisati, pročitaj naše savjete za super CV! Standardni format Izaberi jednostavan i pregledan format, bez korištenja boja i više različitih fontova. Idealani fontovi su Arial ili Calibri, a veličina slova 11 ili 12. Podloga bi trebala biti bijela, a trebao bi izbjegavati i italic kao i podvlačenje riječi. Natuknice, ne sastavak Piši u natuknicama, kratko i jasno. Cijele rečenice koriste se za pisanje molbe i sažetka životopisa, ali ne i u samom životopisu. Životopis je tvoj službeni dokument, a ne školski sastavak. Osobni podaci točni i ažurirani Osobni podaci moraju biti točni i sadržavati ime i prezime, adresu, broj telefona i adresu. adresa neka sadrži tvoje puno ime i prezime, izbjegavaj razne nadimke i neozbiljne nazive. Volontiranje, praksa, poslovi U nedostatku konkretnog iskustva navedi volontiranje, sudjelovanje u školskim aktivnostima i vještine koje si do sada stekao. Ako si odradio praksu, obavezno navedi kada i gdje. Poželjna je i preporuka. Nemoj izmišljati ako nemaš ništa od toga! Strani jezici i računalne vještine Kratko i jasno pobroji sve što znaš i obavezno navedi stupanj poznavanja stranog jezika i godinu kada si pohađao tečaj. Certifikati i diplome su itekako poželjni, skeniraj ih i priloži u prijavi. Prije nego što počneš pisati, pročitaj naše savjete za super CV!

15 PRIPREME ZA DRŽAVNU MATURU U proteklih pet godina je više od maturanata prošlo kroz naše programe. Njih 93% upisalo je željeni fakultet u prvom roku! Ponosni smo na sve naše bivše i buduće brucoše. Budi jedan od njih, upiši pripreme za maturu u Algebri i osiguraj svoje mjesto na željenom studiju. 5 godina maturanata 93% Pripreme za državnu maturu u Algebri provode se u deset gradova, a uključuju obvezne predmete na obje razine, te najtraženije izborne predmete. Cjelokupni program osmislili smo tako da se gradivo prolazi postupno, a kod polaznika se razvijaju vještine potrebne za uspješno rješavanje zadataka na državnoj maturi. Unatoč tome što kroz cijelu srednju školu učiš gradivo koje ćeš polagati na ovom opsežnom ispitu, sve predmete je potrebno sustavno ponoviti, uvježbati strategije rješavanja zadataka te popuniti eventualno gradivo koje u svom programu nisi obradio.

16 TERMINI početak u studenome ( ) Za maturante koji žele pravovremeno započeti s pripremama početak u siječnju ( ) Za maturante koji žele započeti s pripremama početkom drugog polugodišta početak u veljači ( ) Za maturante koji žele započeti s pripremama početkom drugog polugodišta i savladavati gradivo nešto bržim tempom početak u ožujku ( ) Zadnji termin početka priprema za maturu namijenjen je maturantima koji se žele intenzivno pripremati u što kraćem vremenu

17 TRAJANJE I CIJENA PRIPREMA ZA DRŽAVNU MATURU obrazovni program trajanje Plaćanje karticama (do 12 rata) Gotovina Matematika A razina 60 sati 1.599,00 kn 1.519,00 kn Matematika B razina 40 sati 1.099,00 kn 1.044,00 kn Hrvatski jezik A 36 sati 899,00 kn 854,00 kn Hrvatski jezik B razina 30 sati 849,00 kn 807,00 kn Engleski jezik A razina 36 sati 899,00 kn 854,00 kn Engleski jezik B razina 30 sati 849,00 kn 807,00 kn Fizika 36 sati 949,00 kn 902,00 kn Kemija 36 sati 949,00 kn 902,00 kn Biologija 36 sati 949,00 kn 902,00 kn Politika i gospodarstvo 20 sati 599,00 kn 569,00 kn Psihologija 20 sati 599,00 kn 569,00 kn Informatika 20 sati 599,00 kn 569,00 kn Vodeći se uvjetima upisa na fakultete spojili smo tražene predmete i njihove razine i izradili prikladne pakete priprema, odnosno kombinacije obveznih predmeta i različitih razina. To je ono što si vidio ili ćeš vidjeti kod uvjeta upisa na fakultet: razina AAA (sva tri obvezna predmeta na višoj razini za Medicinu, Farmaciju i sl.), razina ABA (hrvatski i engleski na višoj razini, matematika na nižoj razini za Pravo, Filozofski, Veterinu i sl.), razina BAB (hrvatski i engleski na nižoj razini, matematika na višoj razini za Elektrotehniku, Građevinu i sl.), i tako dalje. Detaljne informacije o paketima priprema i posebnim pogodnostima koje možeš ostvariti potraži na

18 Prijemni ispiti polažu se nakon polaganja državne mature, u periodu u kojem čekaš rezultate ispita. Ako planiraš na bilo koji umjetnički fakultet, prijemni ispit je najvažniji dio selekcije. No prijemni ispiti te čekaju i na drugim fakultetima. Za upis na neke fakultete nije dovoljno položiti državnu maturu ČEKA TE I PRIJEMNI ISPIT! Algebra ti nudi pripreme za prijemni ispit na Medicini, Arhitekturi, Filozofskom fakultetu i Hrvatskim studijima. Detaljne informacije o konceptu priprema pronađi na www. algebra.hr. obrazovni program trajanje Plaćanje karticama (do 12 rata) Gotovina Medicina 30 sati 929,00 kn 883,00 kn Medicina + prijemni ZG 126 sati 3.299,00 kn 3.134,00 kn Filozofski i Hrvatski studiji 18 sati 599,00 kn 569,00 kn Arhitektura 36 sati 1.299,00 kn 1.234,00 kn

19 INDIVIDUALNI PRISTUP Želiš da se naš profesor posveti samo tebi? Treba ti individualna podrška u problematičnim predmetima tijekom cijele godine ili samo za pripreme na maturu? I dalje nisi siguran koji je fakultet zapravo za tebe najbolji i volio bi razgovarati s našim stručnjacima u četiri oka? Javi nam se s povjerenjem, pomoći ćemo ti. Pripremili smo programe u kojima se u potpunosti prilagođavamo tebi i tvojim potrebama. Instrukcije možeš pohađati u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru, a individualno psihološko testiranje i karijerno savjetovanje u Zagrebu. matura@algebra.hr Instrukcije 1 na 1 Pripreme za maturu 1 na 1 Individualno psihološko testiranje sposobnosti i interesa Karijerno savjetovanje PRIJAVI SE NA VRIJEME!

20 BUDI IZVRSTAN U ONOM ŠTO VOLIŠ. ZAISKRI. Zagreb 01 / Zadar 023 / Šibenik 022 / Split 021 / Dubrovnik 020 / Sisak 044 / Rijeka 051 / Pula 052 / Osijek 031 / Varaždin 042 / matura@algebra.hr KUPON ZA POPUST 200 kuna Ovaj kupon možeš iskoristiti za umanjenje cijena paketa priprema za državnu maturu u Algebri u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Puli, Dubrovniku, Šibeniku i Varaždinu.

Chalkboard Template

Chalkboard Template DRŽAVNA MATURA ŠK.GOD. 2016./2017. Odabir predmeta i razina Obvezni predmeti: matematika hrvatski jezik engleski jezik» razine: osnovna(b) i viša(a) Izborni predmeti (max.6) prema zahtjevu fakulteta npr.

Више

Slide 1

Slide 1 DESETA DRŽAVNA MATURA POČETAK LJETNOGA ROKA ŠKOLSKE GODINE 2018./2019. Ivana Katavić, ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Zlatko Zadelj, načelnik Odjela za organizaciju i

Више

Slajd 1

Slajd 1 (Nacionalni centar) (NISvPU) ured) (Središnji prijavni Završetak gimnazije Položiti obavezne ispite Hrvatski jezik Matematika Strani jezik Upis na fakultet Položiti određene izborne ispite, ako se traže

Више

Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe

Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe Prijave ispita državne mature 2018./2019. i prijave za upis na studijske programe Ispitna koordinatorica: Gordana Erić, dipl. ing. I. tehnička škola Tesla www.tesla.hr Što su ispiti državne mature? Postoje

Више

NA PRAGU PROFESIONALNOG IZBORA

NA PRAGU PROFESIONALNOG IZBORA O ČEMU TREBA VODITI RAČUNA PRILIKOM IZBORA PROGRAMA/ ZANIMANJA? 15.6.2017. 1 Potrebno je uskladiti: zahtjeve odabranog zanimanja interese, želje, prethodna znanja, sposobnosti i zdravstvene karakteristike

Више

Microsoft PowerPoint - 2_Prijave_NISpVU_ispiti_studiji_WEB.pptx

Microsoft PowerPoint - 2_Prijave_NISpVU_ispiti_studiji_WEB.pptx Srednja škola Mate Blažine Labin Državna matura 2012./2013. - rad u aplikaciji NISpVU Ispitna koordinatorica:čeda Perko, dipl.ing. studeni 2012. Uvod Pristupanje NISpVU Pregled: Prijava ispita državne

Више

Grupno informiranje za učenike završnih razreda srednjih škola

Grupno informiranje za učenike završnih razreda srednjih škola GRUPNO INFORMIRANJE ZA UČENIKE ZAVRŠNIH RAZREDA SREDNJIH ŠKOLA Pripremile stručne savjetnice u Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri: Renata Cimer, dipl.psihologinja i Josipa Crnčan, dipl.psihologinja

Више

Slajd 1

Slajd 1 Tko polaže državnu maturu? Učenici gimnazijskih programa obrazovanje završavaju polaganjem DRŽAVNE MATURE. DRŽAVNA MATURA 2018./2019. Ružica Veršić, prof. Učenici u strukovnim i umjetničkim programima,

Више

NACIONALNI CENTAR ZA VANJSKO VREDNOVANJE OBRAZOVANJA PRIRUČNIK ZA PRIJAVU ISPITA DRŽAVNE MATURE za kandidate koji su četverogodišnje srednjoškolsko ob

NACIONALNI CENTAR ZA VANJSKO VREDNOVANJE OBRAZOVANJA PRIRUČNIK ZA PRIJAVU ISPITA DRŽAVNE MATURE za kandidate koji su četverogodišnje srednjoškolsko ob NACIONALNI CENTAR ZA VANJSKO VREDNOVANJE OBRAZOVANJA PRIRUČNIK ZA PRIJAVU ISPITA DRŽAVNE MATURE za kandidate koji su četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završili od 2010. do 2015. godine u srednjim

Више

PROCES UPISA U SREDNJU ŠKOLU 2016./2017.

PROCES UPISA U SREDNJU ŠKOLU 2016./2017. PROCES UPISA U SREDNJU ŠKOLU 2018./2019. SMJERNICE NA TEMELJU PROCESA UPISA 2016./2017. Šk. godina 2017./2018. Proces upisa i kriterije za upis u srednje škole donosi MZO uz pomoć 2 dokumenta: Pravilnik

Више

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2014.? U svakome upisnom roku

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2014.? U svakome upisnom roku NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god. 2013./2014.? U svakome upisnom roku kandidat se može prijaviti za upis u najviše pet škola

Више

Slide 1

Slide 1 Gimnazija Fran Galović Koprivnica VODIČ ZA UPIS Koprivnica, svibanj 2019. ( mr. sc. Vjekoslav Robotić) 1 Upisi: Zašto upisati? ZATO JER Najbolji programi za upis na fakultet Klasifikacijski ispiti Državna

Више

UPISI U 1. RAZRED SREDNJE ŠKOLE

UPISI U 1. RAZRED  SREDNJE ŠKOLE Predavanje o E upisima za roditelje učenika 8.-ih razreda Pripremila: Lea Liović, pedagoginja 14. svibnja 2015. godine Dokumenti: - Prvi puta umjesto Odluke izlazi: Pravilnik o elementima i kriterijima

Више

Odluka o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2013./2014.

Odluka o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2013./2014. UPISI U SREDNJE ŠKOLE 2013./2014. Ankica Nježić, pomoćnica ministra Zagreb, veljača 2013. 1 ELEKTRONIČKE PRIJAVE I UPISI U SREDNJE ŠKOLE 2 ELEKTRONIČKE PRIJAVE I UPISI U SREDNJE ŠKOLE Glavni i ključni

Више

Šibensko-kninska županija

Šibensko-kninska županija Šibensko-kninska županija Dokumenti bitni za upise u prvi razred srenje škole Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis kandidata u prvi razred srednje škole (www.mzos.hr) elementi

Више

Ispitna koordinatorica Vladimira Jeromela-Vasiljević, prof. Pazin, studeni/prosinac 2010.

Ispitna koordinatorica Vladimira Jeromela-Vasiljević, prof. Pazin, studeni/prosinac 2010. Ispitna koordinatorica Vladimira Jeromela-Vasiljević, prof. Pazin, studeni/prosinac 2010. PREGLED TEMA Publikacija što sadrži? Što je državna matura? Pristupanje NISpVU Prijava, postupak polaganja i bodovanje

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9; http://www.gimnazija-cetvrta-zg.skole.hr/; centrala: 01/66 77 188; tajništvo

Више

Microsoft PowerPoint - DM_PRIJAVA_na_SP.pptx

Microsoft PowerPoint - DM_PRIJAVA_na_SP.pptx Srednja škola Mate Blažine Labin Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe Ispitna koordinatorica:čeda Perko, dipl.ing. 24.studenoga 2010. Uvod Pregled: Što je državna matura Pristupanje

Више

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Hrvatski studiji Psihologija Ured za

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Hrvatski studiji Psihologija Ured za Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Hrvatski studiji Psihologija Ured za upravljanje kvalitetom Sveučilište u Zagrebu Zagreb,

Више

e-škole pilot DIGKOMP U1 UPUTA: ZADACI ZA ISPITIVANJE DIGITALNIH KOMPETENCIJA UČENIKA Ovim zadacima ispituju se tvoje vještine korištenja digita

e-škole pilot DIGKOMP U1 UPUTA: ZADACI ZA ISPITIVANJE DIGITALNIH KOMPETENCIJA UČENIKA Ovim zadacima ispituju se tvoje vještine korištenja digita UPUTA: ZADACI ZA ISPITIVANJE DIGITALNIH KOMPETENCIJA UČENIKA Ovim zadacima ispituju se tvoje vještine korištenja digitalnih tehnologija za različite potrebe u svakodnevnom životu. U nekim zadacima predviđeno

Више

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Fakultet organizacije i informatike O

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Fakultet organizacije i informatike O Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Fakultet organizacije i informatike Organizacija poslovnih sustava Ured za upravljanje kvalitetom

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MEDICINSKA ŠKOLA ANTE KUZMANIĆA ZADAR Dr. Franje Tuđmana 24/G KLASA: /17-01/1 URBROJ: / Zadar,

REPUBLIKA HRVATSKA MEDICINSKA ŠKOLA ANTE KUZMANIĆA ZADAR Dr. Franje Tuđmana 24/G KLASA: /17-01/1 URBROJ: / Zadar, REPUBLIKA HRVATSKA MEDICINSKA ŠKOLA ANTE KUZMANIĆA ZADAR Dr. Franje Tuđmana 24/G KLASA: 602-03/17-01/1 URBROJ: 2198-1-64/17-01-372 Zadar, 30. 05. 2017. Na temelju točke XV. Odluke o upisu učenika u I.

Више

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Hrvatski studiji Kroatologija Ured za

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Hrvatski studiji Kroatologija Ured za Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Hrvatski studiji Kroatologija Ured za upravljanje kvalitetom Sveučilište u Zagrebu Zagreb,

Више

МУЗИЧКА ШКОЛА ИСИДОР БАЈИЋ, Нови Сад На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa

МУЗИЧКА ШКОЛА ИСИДОР БАЈИЋ, Нови Сад На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa 62 Закона о средњeм образовању и васпитању (Сл. Гласник РС, бр. 55/2013), те члана 145

Више

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: Fax: OIB: MB: Žiro-račun: IBAN: HR

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: Fax: OIB: MB: Žiro-račun: IBAN: HR II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: 031-207-157 Fax: 031-207-156 OIB:32298466963 MB:0240656 Žiro-račun:2500009-1102019332 IBAN: HR57 25000091102019332 KLASA: 003-06/17-01/91 URBROJ: 2158/38-01-17-1

Више

1. OPĆE INFORMACIJE 1.1. Naziv kolegija Strani jezik 2 - engleski 1.6. Semestar Nositelj kolegija Marija Miščančuk Bodovna vrijednost (E

1. OPĆE INFORMACIJE 1.1. Naziv kolegija Strani jezik 2 - engleski 1.6. Semestar Nositelj kolegija Marija Miščančuk Bodovna vrijednost (E 1. OPĆE INFORMACIJE 1.1. Naziv kolegija Strani jezik 2 - engleski 1.6. Semestar 2 1.2. Nositelj kolegija Marija Miščančuk 3 1.7. Bodovna vrijednost (ECTS) Martina Sobočan 1.3. Suradnici - 1.8. Način izvođenja

Више

KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE Pripremila: Jelenka Medoš-pedagog

KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE Pripremila: Jelenka Medoš-pedagog KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE Pripremila: Jelenka Medoš-pedagog Predprijava: Važna obavijest: Predprijava učenika osmih razreda obrazovnih programa putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u

Више

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Fakultet kemijskog inženjerstva i teh

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Fakultet kemijskog inženjerstva i teh Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Primijenjena kemija Ured za upravljanje kvalitetom

Више

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 KLASA: /18-01/92 URBROJ: 2158/ Osijek, 15. lipnja Temeljem članka 40. Statuta II. gimnaz

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 KLASA: /18-01/92 URBROJ: 2158/ Osijek, 15. lipnja Temeljem članka 40. Statuta II. gimnaz II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 KLASA: 003-06/18-01/92 URBROJ: 2158/38-01-18-1 Osijek, 15. lipnja 2018. Temeljem članka 40. Statuta II. gimnazije Osijek i Odluke o upisu učenika u I. razred srednje

Више

POZIV NA UPIS Poštovani, Upravno vijeće Hrvatskog instituta za kineziologiju na svojoj 19. redovitoj sjednici dana 4. listopada godine donijelo

POZIV NA UPIS Poštovani, Upravno vijeće Hrvatskog instituta za kineziologiju na svojoj 19. redovitoj sjednici dana 4. listopada godine donijelo POZIV NA UPIS Poštovani, Upravno vijeće Hrvatskog instituta za kineziologiju na svojoj 19. redovitoj sjednici dana 4. listopada 2018. godine donijelo je Odluku o raspisivanju NATJEČAJA za upis polaznika

Више

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Fakultet organizacije i informatike I

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Fakultet organizacije i informatike I Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Fakultet organizacije i informatike Informacijsko i programsko inženjerstvo Ured za upravljanje

Више

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Grafički fakultet Grafička tehnnologi

Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Grafički fakultet Grafička tehnnologi Vrjednovanje diplomskih studija od strane studenata koji su tijekom akademske godine 2015./2016. završili studij Grafički fakultet Grafička tehnnologija Ured za upravljanje kvalitetom Sveučilište u Zagrebu

Више

Leppvaara lukio Upper Secondary School

Leppvaara lukio Upper Secondary School TIDE PROJEKT Together for Intercultural and Diverse Europe Zajedno za interkulturalnu Europu prepunu različitosti Leppvaara lukio Upper Secondary School Espoo, Helsinki Željka i Silva Leppvaara lukio sport

Више

Definiranje prioritetnih razvojnih ciljeva

Definiranje prioritetnih razvojnih ciljeva Prosvjetno-kulturni centar Mađara u RH Drinska 12 a 31000 Osijek Školski razvojni plan šk. g. Definiranje prioritetnih razvojnih 1.Unapređivanje kvalitete nastave 2. Opstojnost škole ostvarivanja UNAPREĐIVANJE

Више

Slide 1

Slide 1 10. DRŽAVNA MATURA REZULTATI LJETNOGA ROKA 2018./2019. 15. srpnja 2019. Gimnazijski programi obveza polaganja državne mature Obvezni dio Izborni dio SVJEDODŽBA POTVRDA Strukovni i umjetnički programi mogućnost

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation IZBOR SREDNJE ŠKOLE/ZANIMANJA, OŠ Dragutina Tadijanovića, Zagreb, 2.lipnja 2016. Edita Bosnar, prof. pedagogije Orest Graljuk, prof informatike i talijanskog jezika i književnosti Zakonodavni okvir Zakon

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva riječka hrvatska gimnazija Rijeka, Frana Kurelca 1;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva riječka hrvatska gimnazija Rijeka, Frana Kurelca 1; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva riječka hrvatska gimnazija Rijeka, Frana Kurelca 1; www.prhg.hr; tajništvo: 051/339115; ravnatelj: 051/339115; računovodstvo:

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14; www.gimnazija-varazdin.hr; centrala: 042/302-122; tajništvo: 042/302-121;

Више

10000 Zagreb, Mihanovićeva 12 Objavljuje dana 5. travnja godine N A T J E Č A J za zapošljavanje radnika na neodređeno vrijeme SEKTOR ZA ODRŽAVA

10000 Zagreb, Mihanovićeva 12 Objavljuje dana 5. travnja godine N A T J E Č A J za zapošljavanje radnika na neodređeno vrijeme SEKTOR ZA ODRŽAVA 10000 Zagreb, Mihanovićeva 12 Objavljuje dana 5. travnja 2019. godine N A T J E Č A J za zapošljavanje radnika na neodređeno vrijeme SEKTOR ZA ODRŽAVANJE 1. Diplomirani inženjer geodezije podsustava Istok,

Више

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.?

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.? NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god. 2014./2015.? U svakome upisnom roku kandidat se može prijaviti

Више

Na temelju članka 7

Na temelju članka 7 Na temelju članka 7.st.1.t.3. i članka 37. Statuta Srednje škole Gračac u Gračac i uz pribavljeno mišljenje Nastavničkog vijeća, Školski odbor Srednje škole Gračac je na sjednici održanoj 26. ožujka 2015.

Више

Informacijski sustav organizacije

Informacijski sustav organizacije Sveučilište u Rijeci ODJEL ZA INFORMATIKU R. Matejčić 2, Rijeka Akademska 2018./2019. godina INFORMACIJSKI SUSTAV ORGANIZACIJE Studij: Diplomski studij informatike (PI, IKS izborni kolegij) Godina i semestar:

Више

GODINA LVII (XIX) SPLIT, 18. studenog BROJ 35 SADRŢAJ: GRAD SPLIT GRADONAČELNIK 1. Pravilnik o izmjeni Pravilnika o načinu i uvjetima dodjele po

GODINA LVII (XIX) SPLIT, 18. studenog BROJ 35 SADRŢAJ: GRAD SPLIT GRADONAČELNIK 1. Pravilnik o izmjeni Pravilnika o načinu i uvjetima dodjele po GODINA LVII (XIX) SPLIT, 18. studenog 2011. BROJ 35 SADRŢAJ: GRAD SPLIT 1. Pravilnik o izmjeni Pravilnika o načinu i uvjetima dodjele pomoći za školovanje učenicima srednjih škola i studentima iz socijalno

Више

DODATNI ELEMENTI VREDNOVANJA

DODATNI ELEMENTI VREDNOVANJA OŠ NIKOLE TESLE - Roditeljski sastanak, 29.5.2017. Gdje pronaći informacije o upisima u SŠ? 1. PRAVILNIK O ELEMENTIMA I KRITERIJIMA ZA IZBOR KANDIDATA ZA UPIS U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE - kriteriji za izbor

Више

Microsoft Word - HIK_natjec̄aj_KOS̄ARKA_IV. grupa.docx

Microsoft Word - HIK_natjecÌ„aj_KOSÌ„ARKA_IV. grupa.docx NATJEČAJ Poštovani, Upravno vijeće Hrvatskog instituta za kineziologiju na svojoj 7. redovnoj sjednici dana 18. travnja 2017. godine donijelo je odluku o raspisivanju NATJEČAJA za upis polaznika u program

Више

Microsoft Word - 2.FRANCUSKI A1 MOR

Microsoft Word - 2.FRANCUSKI A1 MOR DETALJNI IZVEDBENI NASTAVNI PLAN PREDMETA OPĆE INFORMACIJE Naziv predmeta Drugi strani jezik A1 - francuski Studijski program Preddiplomski sveučilišni studij Menadžment održivog razvoja Smjer - Godina

Више

Tekst Natječaja za upis studenata u 1. godinu preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija u akademskoj godini 2019./2020. nalazi

Tekst Natječaja za upis studenata u 1. godinu preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija u akademskoj godini 2019./2020. nalazi Tekst Natječaja za upis studenata u 1. godinu preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija u akademskoj godini 2019./2020. nalazi se na poveznici: http://www.unizg.hr/studiji-i-studiranje/upisi-stipendije-priznavanja/upisne-kvote-i-natjecaji-zaupis/upisi-20192020/

Више

ZAKON O POLAGANJU PRAVOSUDNOG ISPITA U BOSNI I HERCEGOVINI (Neslužbeni prečišćeni tekst 1 ) Član 1. Ovim zakonom reguliše se polaganje pravosudnog isp

ZAKON O POLAGANJU PRAVOSUDNOG ISPITA U BOSNI I HERCEGOVINI (Neslužbeni prečišćeni tekst 1 ) Član 1. Ovim zakonom reguliše se polaganje pravosudnog isp ZAKON O POLAGANJU PRAVOSUDNOG ISPITA U BOSNI I HERCEGOVINI (Neslužbeni prečišćeni tekst 1 ) Član 1. Ovim zakonom reguliše se polaganje pravosudnog ispita u Bosni i Hercegovini. Pravosudni ispit (u daljem

Више

Aktualno stanje GTZ projekta: “Strukovno obrazovanje usmjereno na tržište rada”

Aktualno stanje GTZ projekta: “Strukovno obrazovanje usmjereno na tržište rada” HRVATSKA OBRTNIČKA KOMORA NOVINE U PODRUČJU STRUKOVNOG OBRAZOVANJA U RH S NAGLASKOM NA OBRTNIČKA ZANIMANJA 16O GODINA BRIGE O OBRTNIŠTVU POŠTUJUĆI TRADICIJU ULAŢEMO U BUDUĆNOST Tuheljske toplice, 19. i

Више

Zajedničko Povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) PREGLED TUMAČEN

Zajedničko Povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) PREGLED TUMAČEN Zajedničko Povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) PREGLED TUMAČENJA KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA ZAPOSLENIKE U OSNOVNOŠKOLSKIM

Више

Prijave ispita državne mature 2013./2014. i prijave za upis na studijske programe Brošura za kandidate koji srednje obrazovanje završavaju ili su zavr

Prijave ispita državne mature 2013./2014. i prijave za upis na studijske programe Brošura za kandidate koji srednje obrazovanje završavaju ili su zavr Prijave ispita državne mature 2013./2014. i prijave za upis na studijske programe Brošura za kandidate koji srednje obrazovanje završavaju ili su završili izvan Republike Hrvatske Prijave ispita državne

Више

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU (NN 112/14 i 84/15) I. OPĆE

Више

Predmet/područje Državni skupovi u godini Engleski jezik (osnovne i srednje škole) Razvijanje i unapređivanje profesionalnih kompetencija učitel

Predmet/područje Državni skupovi u godini Engleski jezik (osnovne i srednje škole) Razvijanje i unapređivanje profesionalnih kompetencija učitel Predmet/područje Državni skupovi u 2014. godini Engleski jezik (osnovne i srednje škole) Razvijanje i unapređivanje profesionalnih kompetencija učitelja i nastavnika engleskoga jezika Izvannastavne aktivnosti

Више

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA PRAVILNIK O KALENDARU NATJECANJA HRVATSKOG SPORTSKOG PLESNOG SAVEZA U Zagrebu 18.01.2018 godine. SADRŽAJ I. OPĆE ODREDBE... 2 II. UPIS SPORTSKIH PLESNIH NATJECANJA U KALENDAR NATJECANJA... 3 III. PRIJAVE

Више

Tel: 051/ Srednja škola Delnice Lujzinska cesta 42 Fax: 051/ Delnice web: ss-delnice.skole.hr KLAS

Tel: 051/ Srednja škola Delnice Lujzinska cesta 42 Fax: 051/ Delnice web: ss-delnice.skole.hr  KLAS KLASA: 003-08/18-01/01 URBROJ: 2112-24-18-02-10 Delnice, 5. lipnja 2018.g. Sukladno Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja o upisu učenika u I. razred Srednje Škole u školskoj godini 2018./2019. (

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Pazinski kolegij - klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti Pazin,

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Pazinski kolegij - klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti Pazin, NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Pazinski kolegij klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti Pazin, J. DOBRILE 6; ; centrala: 052/624505; tajništvo: 052/624505;

Више

QS3-KOVIU-DI-R1-GM Detaljni izvedbeni plan kolegija 1. OPĆE INFORMACIJE 1.1. Naziv kolegija Gospodarska matematika Semestar I Nosi

QS3-KOVIU-DI-R1-GM Detaljni izvedbeni plan kolegija 1. OPĆE INFORMACIJE 1.1. Naziv kolegija Gospodarska matematika Semestar I Nosi 1. OPĆE INFORMACIJE 1.1. Naziv kolegija Gospodarska matematika 1 1.6. Semestar I. 1.2. Nositelj kolegija v. pred. Bojan Radišić, mag.educ.math. et inf., pred. Marijana Špoljarić, mag.educ.math. et inf.

Више

Diapositiva 1

Diapositiva 1 Gdje se mogu provjeriti uvjeti i detalji o postupku za upis učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017.? Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1. razred

Више

UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA Kumičićeva 14, Opatija p.p. 99 Tel/fax: 051/ ; OIB:

UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA Kumičićeva 14, Opatija p.p. 99 Tel/fax: 051/ ; OIB: UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA Kumičićeva 14, Opatija p.p. 99 Tel/fax: 051/718-520; 711-154 e-mail: uso@ss-ugostiteljska-opatija.skole.hr OIB: 82328508097 KLASA: 602-01/16-01/2 URBROJ: 2156-23/UG-01-16-6

Више

Radionice, webinari i MOOC-ovi u sklopu projekta E-škole Radionica "E-učitelj suvremena nastava uz pomoć tehnologije" Trajanje: 5 sati Polaznici radio

Radionice, webinari i MOOC-ovi u sklopu projekta E-škole Radionica E-učitelj suvremena nastava uz pomoć tehnologije Trajanje: 5 sati Polaznici radio Radionice, webinari i MOOC-ovi u sklopu projekta E-škole Radionica "E-učitelj suvremena nastava uz pomoć tehnologije" Polaznici radionice: Nastavnici predmeta matematika, fizika, biologija i kemija, stručni

Више

REPUBLIKA SRPSKA

REPUBLIKA SRPSKA РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ К О Н К У Р С ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ШКОЛСКОЈ 2018/2019. ГОДИНИ Бања Лука, мај 2018. године На основу члана 45.

Више

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Zagrebačka 30, Pula, dana 09

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Zagrebačka 30, Pula, dana 09 SVEUČILIŠTE JURJA DOBRILE U PULI Sveučilište Jurja Dobrile u Puli (u daljnjem tekstu: Sveučilište) jedno je od mlađih središta visokoškolske znanstvene i umjetničke izobrazbe te znanstvenoistraživačkoga

Више

MOODLE KAO PODRŠKA CJELOVITOJ KURIKULARNOJ REFORMI Lidija Kralj, prof. Darija Dasović Rakijašić, dipl. inf.

MOODLE KAO PODRŠKA CJELOVITOJ KURIKULARNOJ REFORMI Lidija Kralj, prof. Darija Dasović Rakijašić, dipl. inf. MOODLE KAO PODRŠKA CJELOVITOJ KURIKULARNOJ REFORMI Lidija Kralj, prof. Darija Dasović Rakijašić, dipl. inf. Koncept virtualne učionice Okruženje za učenje, komunikaciju i suradnju Kontinuirani profesionalni

Више

Microsoft Word - KONKURS Osnovne studije

Microsoft Word - KONKURS Osnovne studije ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ Адреса: 200 Нови Сад, Трг Доситеја Обрадовића 3 Телефон: 021/455-630 Факс: 021/455-662 Студентска служба, телефон: 021-485-2711; 485-2712; 455-643 Жиро рачун: 840-1711666-19

Више

UPISI U 1. RAZRED SREDNJE ŠKOLE

UPISI U 1. RAZRED  SREDNJE ŠKOLE Predavanje o E upisima za roditelje učenika 8.-ih razreda Pripremila: Lea Liović, pedagoginja 4. svibnja 2017. godine Dokumenti: -Od 2015. godine: Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata

Више

UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE

UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE Redovni učenici se upisuju u prvi razred srednje škole nakon završene osnovne škole NISPUSŠ - NACIONALNI INFORMACIJSKI SUSTAV PRIJAVA I UPISA U SREDNJE ŠKOLE WWW.UPISI.HR 4

Више

TRAJANJE BROJ UČENIKA KLASA: /17-01/10 URBROJ: Čakovec, 9. lipnja Tel: 040/ Fax: 040/ gimnazija-cako

TRAJANJE BROJ UČENIKA KLASA: /17-01/10 URBROJ: Čakovec, 9. lipnja Tel: 040/ Fax: 040/ gimnazija-cako TRAJANJE BROJ UČENIKA KLASA: 602-03/17-01/10 URBROJ: 2109-56-01-17-9 Čakovec, 9. lipnja 2017. Tel: 040/314-900 Fax: 040/314-911 E-mail: gimnazija-cakovec@ck.t-com.hr Na temelju članka 22. stavka 9. Zakona

Више

Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11

Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11 Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 16/12., 86/12., 94/13. i 152/14.), a u svezi s Pravilnikom

Више

RADIONICE

RADIONICE UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE? Izvor: ODSJEK ZA PROFESIONALNO USMJERAVANJE, Bihaćka 2c, Split, Tel. 310-589 MZOS, http://public.mzos.hr/default.aspx?art=13158&sec=1933 Što je profesionalni razvoj? Profesionalni

Више

GIMNAZIJA PULA KLASA: /16-01/14 URBROJ: Pula, 13. lipnja Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnov

GIMNAZIJA PULA KLASA: /16-01/14 URBROJ: Pula, 13. lipnja Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnov GIMNAZIJA PULA KLASA: 602-03/16-01/14 URBROJ: 2168-19-16-16 Pula, 13. lipnja 2016. Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/08, 86/09.,

Више

Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11

Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11 Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 16/12., 86/12., 94/13. i 152/14.), a u svezi s Pravilnikom

Више

К О Н К У Р С

К О Н К У Р С МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ Студентски трг 16 Телефон: 011/2027-801, 2027-811 Факс: 011/2630-151 E-mail: matf@matf.bg.ac.rs Интернет адреса: http://www.matf.bg.ac.rs СТУДИЈСКИ ПРОГРАМИ ЗА КОЈЕ СЕ КОНКУРС РАСПИСУЈЕ

Више

NATJEČAJ - POZIV NA UPIS - Poštovani, Upravno vijeće Hrvatskog instituta za kineziologiju na svojoj 23. redovnoj sjednici dana 18. veljače godin

NATJEČAJ - POZIV NA UPIS - Poštovani, Upravno vijeće Hrvatskog instituta za kineziologiju na svojoj 23. redovnoj sjednici dana 18. veljače godin NATJEČAJ - POZIV NA UPIS - Poštovani, Upravno vijeće Hrvatskog instituta za kineziologiju na svojoj 23. redovnoj sjednici dana 18. veljače 2019. godine donijelo je odluku o raspisivanju NATJEČAJA za upis

Више

TRAJANJE BROJ UČENIKA KLASA: /15-01/16 URBROJ: Čakovec, 8. lipnja Tel: 040/ Fax: 040/ gimnazija-cak

TRAJANJE BROJ UČENIKA KLASA: /15-01/16 URBROJ: Čakovec, 8. lipnja Tel: 040/ Fax: 040/ gimnazija-cak TRAJANJE BROJ UČENIKA KLASA: 602-03/15-01/16 URBROJ: 2109-56-01-15-10 Čakovec, 8. lipnja 2015. Tel: 040/314-900 Fax: 040/314-911 E-mail: gimnazija-cakovec@ck.t-com.hr Na temelju članka 22. stavka 9. Zakona

Више

Slajd 1

Slajd 1 UPISI U SREDNJE ŠKOLE Za školsku godinu 2019./2020. Osnovna škola Lučac PEDAGOGINJA: Ana Šabić UPISI U SREDNJE ŠKOLE Učenici se prijavljuju i upisuju putem mrežne Stranice Nacionalnog informacijskog sustava

Више

Sveučilište u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku Red. broj Slobodna mjesta u rujanskom upisnom roku za upis u I. godinu preddiplomskih studija u akademskoj 2019./2020. godini Naziv studija PREDDIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJI I. Upisne kvote Redoviti Studenti

Више

Microsoft Word - mdf

Microsoft Word - mdf МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ др Суботића 8 Телефон: (011) 36 36 333 Факс: (011) 2684 053 E-mail: marija.ratkovic@med.bg.ac.rs Интернет адреса: www.mfub.bg.ac.rs *Влада Републике Србије није донела Одлуку о броју

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Kompetencijski profil nastavnika u visokom obrazovanju Prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija Sveučilište u Zagrebu Prirodoslovno-matematički fakultet cizmesij@math.hr Educa T projekt Kompetencijski profil

Више

Upis u srednju školu 13-14

Upis u srednju školu 13-14 UPIS U SREDNJU ŠKOLU 13-14 OŠ Vela Luka, siječanj, 2013. Sustav srednjih škola osnovna škola. Gimnazije Umjetničke Četverogodišnje strukovne Trogodišnje strukovne OSTALE Tehničke Industrijske, Opća, Matematička

Више

ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА У ЧАЧКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Чачак, Светог Саве 65 Телефони: 032/ , Факс: 032/ Интернет адреса: htt

ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА У ЧАЧКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Чачак, Светог Саве 65 Телефони: 032/ , Факс: 032/ Интернет адреса: htt ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА У ЧАЧКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Чачак, Светог Саве 65 Телефони: 032/302-759, 302-718 Факс: 032/342-101 Интернет адреса: http://www.ftn.kg.ac.rs К О Н К У Р С ЗА УПИС СТУДЕНАТА

Више

На основу члана 34. став 4, члана 39. став 7. и члана 118. став 7. Закона о високом образовању (''Сл. гласник РС'' бр. 88/2017, 27/ др. закон и

На основу члана 34. став 4, члана 39. став 7. и члана 118. став 7. Закона о високом образовању (''Сл. гласник РС'' бр. 88/2017, 27/ др. закон и На основу члана 34. став 4, члана 39. став 7. и члана 118. став 7. Закона о високом образовању (''Сл. гласник РС'' бр. 88/2017, 27/2018 - др. закон и 73/2018), члана 41. став 1. тачка 25) и члана 91. став

Више

8 2 upiti_izvjesca.indd

8 2 upiti_izvjesca.indd 1 2. Baze podataka Upiti i izvješća baze podataka Na početku cjeline o bazama podataka napravili ste plošnu bazu podataka o natjecanjima učenika. Sada ćete izraditi relacijsku bazu u Accessu o učenicima

Више

GIMNAZIJA PULA KLASA: /17-01/34 URBROJ: Pula, 13. lipnja Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnov

GIMNAZIJA PULA KLASA: /17-01/34 URBROJ: Pula, 13. lipnja Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnov GIMNAZIJA PULA KLASA: 602-03/17-01/34 URBROJ: 2168-19-17-15 Pula, 13. lipnja 2017. Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/08, 86/09.,

Више

NAZIV PREDMETA OBLIKOVANJE WEB STRANICA Kod SIT132 Godina studija 3. Bodovna vrijednost Nositelj/i predmeta Haidi Božiković, predavač 6 (ECTS) Suradni

NAZIV PREDMETA OBLIKOVANJE WEB STRANICA Kod SIT132 Godina studija 3. Bodovna vrijednost Nositelj/i predmeta Haidi Božiković, predavač 6 (ECTS) Suradni NAZIV PREDMETA OBLIKOVANJE WEB STRANICA Kod SIT132 Godina studija 3. Bodovna vrijednost Nositelj/i predmeta Haidi Božiković, predavač 6 (ECTS) Suradnici Status predmeta Ciljevi predmeta Uvjeti za upis

Више

Naziv studija Integrirani prediplomski i diplomski učiteljski studij Naziv kolegija Odabrana poglavlja iz kognitivne psihologije Status kolegija Redov

Naziv studija Integrirani prediplomski i diplomski učiteljski studij Naziv kolegija Odabrana poglavlja iz kognitivne psihologije Status kolegija Redov Naziv studija Integrirani prediplomski i diplomski učiteljski studij Naziv kolegija Odabrana poglavlja iz kognitivne psihologije Status kolegija Redoviti Godina III. Semestar VI. ECTS bodovi 4 Nastavnik

Више

Број студената који се могу уписати у прву годину првог циклуса студија у академској 2016/17. години на Универзитету у Источном Сарајеву, приказан по

Број студената који се могу уписати у прву годину првог циклуса студија у академској 2016/17. години на Универзитету у Источном Сарајеву, приказан по Број студената који се могу уписати у прву годину првог циклуса студија у академској 2016/17. години на Универзитету у Источном Сарајеву, приказан по организационим јединицама и студијским програмима НАЗИВ

Више

Microsoft Word - inicijalni test 2013 za sajt

Microsoft Word - inicijalni test 2013 za sajt ИНИЦИЈАЛНИ ТЕСТ ИЗ МАТЕМАТИКЕ ЗА УЧЕНИКЕ ПРВОГ РАЗРЕДА ЗЕМУНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ шк. 13 14. Циљ Иницијални тест за ученике првог разреда Земунске гимназије организован је с циљем увида у предзнање ученика, тј.

Више

Temeljem članka 29

Temeljem članka 29 Temeljem članka 19. stavak 1. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08., 61/11. i 4/18.) tajnik Osječko-baranjske županije, raspisuje

Више

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: Fax: OIB: MB: Žiro-račun: IBAN: HR

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: Fax: OIB: MB: Žiro-račun: IBAN: HR II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: 031-207-157 Fax: 031-207-156 OIB:32298466963 MB:0240656 Žiro-račun:2500009-1102019332 IBAN: HR57 25000091102019332 KLASA: 003-06/15-01-86 URBROJ:2158-38-01-15-1

Више

Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ЗАВРШНИ ИСПИТ НА КРАЈУ ОСНОВН

Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ЗАВРШНИ ИСПИТ НА КРАЈУ ОСНОВН Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ЗАВРШНИ ИСПИТ НА КРАЈУ ОСНОВНОГ ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА школска 2012/2013. година

Више

Microsoft Word - Korisnički priručnik za liječnika.docx

Microsoft Word - Korisnički priručnik za liječnika.docx Korisnički priručnik za liječnika DijabetesTV Više uspješnih liječenja. Manje nepotrebnih pregleda. Manje gužvi. Datum: 26. Ožujka 2018. Korisnički priručnik za liječnika 1.0. Funkcionalnost DijabetesTV-a

Више

Upisi u srednje škole 2013./2014.

Upisi u srednje škole 2013./2014. Upisi u srednje škole za šk. god. 2013./2014. Prvi dio Ove godine prvi puta upis u srednje škole on line NISPUSŠ - NACIONALNI INFORMACIJSKI SUSTAV PRIJAVA I UPISA U SREDNJE ŠKOLE WWW.UPISI.HR Stranica

Више

OBRAZAC 1. Vrednovanje sveucilišnih studijskih programa preddiplomskih, diplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija te strucnih stud

OBRAZAC 1. Vrednovanje sveucilišnih studijskih programa preddiplomskih, diplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija te strucnih stud OBRAZAC 1. Vrednovanje sveucilišnih studijskih programa preddiplomskih, diplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija te strucnih studija Tablica 2: Opis predmeta 1. OPĆE INFORMACIJE 1.1.

Више

TRAJANJE BROJ UČENIKA GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) Velika Gorica Tel/fax:

TRAJANJE BROJ UČENIKA GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) Velika Gorica Tel/fax: TRAJANJE BROJ UČENIKA GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) 10410 Velika Gorica Tel/fax: 6221-370 E-mail: ured@gimnazija-velika-gorica.skole.hr KLASA: 602-03/15-26/01 URBROJ:

Више

Razred: sedmi

Razred: sedmi Osnovna škola Ivan Goran Kovačić, Slavonski Brod Učitelji: Marija Matić, prof., Blanka Rajšić, dipl. knjižničar Razred: sedmi Nastavno područje: jezično izražavanje Nastavna tema: Bilješka i natuknica

Више

NAZIV ŠKOLE

NAZIV ŠKOLE Na temelju članka 22. stavak 6. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ("Narodne novine", br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 16/12., 86/12., 6/12. - Pročišćeni tekst, 94/13.

Више

Microsoft Word - uputstvo-estudent-v2.docx

Microsoft Word - uputstvo-estudent-v2.docx Упутство за пријаву на студентске сервисе и пријаву испита Адреса на којој се налазе студенски сервиси је https://estudent.ef.uns.ac.rs Пријава на систем Страница за пријаву на систем има два поља, једно

Више