Microsoft PowerPoint - DM_PRIJAVA_na_SP.pptx

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Microsoft PowerPoint - DM_PRIJAVA_na_SP.pptx"

Транскрипт

1 Srednja škola Mate Blažine Labin Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe Ispitna koordinatorica:čeda Perko, dipl.ing. 24.studenoga 2010.

2 Uvod Pregled: Što je državna matura Pristupanje NISpVU Prijava, postupak polaganja i bodovanje ispita državne mature Stvaranje rang-lista studijskih programa Rang-liste Kalendar državne mature

3 Uvod Dvije značajne novosti od školske godine 2009./2010. Uvođenje državne mature, kojom su postavljeni nacionalni standardi za vrjednovanje školskih postignuća učenika na kraju četverogodišnjega srednjeg obrazovanja, čiji rezultati su ujedno i uvjet za upis na visoka učilišta, i Izgradnja Nacionalnoga informacijskog sustava prijava na Izgradnja Nacionalnoga informacijskog sustava prijava na visoka učilišta - NISpVU aplikacije na mrežnim stranicama :

4 Publikacija - Državna matura2010./2011. i prijave za upis na studijske programe praktičan vodič - sa detaljnim informacijama o: - državnoj maturi: tko je, kada, kako i zašto polaže; -detaljna pojašnjenja cjelokupnoga procesa prijava ispita državne mature i prijava na studijske programe visokih učilišta u Republici Hrvatskoj,pa sve do posljednjega koraka ; -upisa na željeni studijski program u akademskoj godini 2011./2012. VAŽNO- kontinuirano pratiti mrežnu stranicu na kojoj će biti objavljeni uvjeti i kriteriji vrjednovanja za upis na studijske programe, kao i ostali ažurirani podatci, važne obavijesti i detaljne upute za rad sa sustavom.

5

6 Državna matura skup je ispita kojima se provjeravaju i vrjednuju znanja, vještine i sposobnosti učenika koje su stekli tijekom obrazovanja u osnovnoj i srednjoj školi prema propisanim nastavnim planovima i programima. sastoji se od dvaju dijelova: obveznoga i izbornoga, a provodi se polaganjem ispita državne mature. Ispiti su a provodi se polaganjem ispita državne mature. Ispiti su jednaki za sve kandidate i svi ih kandidati polažu u isto vrijeme.

7 Tko polaže? učenici gimnazijskih programa obrazovanja jer polaganjem državne mature završavaju srednje obrazovanje; istodobno,državna im matura omogućuje nastavak obrazovanja na visokoškolskoj razini; učenici četverogodišnjih strukovnih i umjetničkih programa obrazovanja koji srednje obrazovanje završavaju izradbom i obranom završnoga rada u organizaciji i provedbi škole, ali žele nastaviti obrazovanje na visokoškolskoj razini.

8 Tko polaže? Ostali kandidati za upis na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj,ovisno o zahtjevima studijskih programa, polažu ispite iz predmeta čije rezultate visoka učilišta koriste u svrhu rangiranja kandidata pri upisima na studijske programe. Ti su ispiti po sadržaju jednaki ispitima državne mature.

9 Organizacija i provedba Ispite državne mature organizira i provodi Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja

10 Obvezni dio ispiti iz triju predmeta Hrvatskoga jezika; - Matematike i -stranoga jezika. Posebnost kod učenika klasičnih gimnazija i Posebnost kod učenika klasičnih gimnazija i učenika koji se školuju na jezicima i pismima nacionalnih manjina

11 Obvezni dio strani jezik Može se polagati samo strani jezik čiji je sadržaj propisan ispitnim katalogom, a iz kojega je učenik najmanje dvije školske godine tijekom srednjega obrazovanja bio pozitivno ocijenjen. U izbornome dijelu učenik može prijaviti bilo koji strani jezik čiji je sadržaj propisan ispitnim katalogom.

12 Obvezni dio - razine Ispiti državne mature u obveznome dijelu mogu se polagati na dvjema razinama: višoj razini (A) i osnovnoj razini (B). Učenici biraju razinu prema zahtjevima studijskih programa Položena viša razina (A) obveznoga predmeta omogućuje kandidatu pristup i onim studijskim programima koji traže osnovnu razinu (B). Učenici koji polože osnovnu razinu (B) nemaju mogućnost prijave na studijski program koji traži položenu višu razinu (A) ispita.

13 Obvezni dio Državna matura smatra se položenom ukoliko je učenik s uspjehom položio sva tri ispita obveznoga dijela, neovisno o ispitima izbornoga dijela.

14 Izborni dio U izbornome dijelu državne mature kandidati mogu polagati ispite : Engleskoga jezika, Francuskoga jezika, Njemačkoga jezika, Španjolskoga jezika, Talijanskoga jezika, klasičnih jezika (Grčkoga jezika i Latinskoga jezika),biologije, Etike, Filozofije, Fizike, Geografije, Glazbene umjetnosti,informatike, Kemije, Likovne umjetnosti, Logike, Politike i gospodarstva, Povijesti, Psihologije, Sociologije i Vjeronauka. U jednome roku može se odabrati najviše šest izbornih predmeta.

15 Izborni dio - razine Ispiti iz stranih jezika polažu se na višoj razini; Ispit iz Latinskoga jezika u izbornome dijelu državne mature polaže se na osnovnoj razini; Ispiti iz Grčkoga jezika i svih ostalih predmeta polažu se na jedinstvenoj razini. Prilikom vrjednovanja za upis na studijske programe, svi se ispiti izbornoga dijela, bez obzira na stvarnu razinu, jednako vrjednuju.

16 Sadržaji ispita i polaganje ispita propisuju se ispitnim katalozima na Polaganje ispita uređeno je Pravilnikom o polaganju državne mature na

17 Pristupanje Nacionalnome informacijskom sustavu prijava na visoka učilišta - NISpVU

18 Pristupanje NISpVU preko NISpVU je središnji informacijsko-administracijski servis koji olakšava prijavu i upis na visoka učilišta. pokriva cijeli proces: - iskazivanja interesa za odabrane studijske programe, -prijava ispita državne mature i uvida u njihove rezultate -uvida u rezultate po odabranim studijskim programima, -ostvarenja prava na upis na visoka učilišta.

19 Pristupanje NISpVU preko Omogućuje: -uvid u rezultate koje postignuti na ispitima državne mature, -daje detaljan izračun bodova za svaki prijavljeni studijski program -daje uvid u položaj kojega zauzimaju na rang-listama za svaki od studijskih programa za koje su iskazali zanimanje. Na mrežnoj stranici nalazi se -popis svih studijskih programa koje se može studirati u RH zajedno s uvjetima upisa ( od 1. prosunca 2010.) -detaljne upute i obavijesti o cijelom postupku prijava ispita državne mature te prijava za upis na visoka učilišta, kao i - obavijesti vezane uz polaganje ispita državne mature.

20 Prijava u sustav Za prijavu u NISpVU sustav je potrebno imati ELEKTRONIČKI IDENTITET U SUSTAVU AAI@Edu.Hr Korisničko ime (npr. hrvoje.horvat@skole.hr) Lozinka (********) * Podatci se dobivaju od školskog administratora imenika

21 Prijava u sustav prvi puta nakon prijave u sustav treba unijeti jedinstveni broj mobilnoga telefona (jedan broj - jedan kandidat) na koji želi SMS-om primiti PIN i TAN. PIN je osobni identifikacijski broj koji služi za dodatnu zaštitu i privatnost podataka svakoga kandidata. TAN je broj kojim kandidat na kraju cijeloga postupka, potvrđuje listu prioriteta željenih studijskih programa. Ukoliko učenik ili njegova obitelj ne posjeduju mobilni telefon, učenik može zatražiti slanje PIN-a i TAN-a svome ispitnom koordinatoru.

22 PIN i TAN Ispravnost TAN-a može se provjeriti nakon prijave u sustav pod poveznicom Moji podatci/osnovni podatci. Ako izgubi PIN ili TAN, učenik može, nakon prijave na mrežnoj stranici sa svojom korisničkom oznakom i lozinkom, zatražiti njihovo ponovno izdavanje isključivo na broj mobilnoga telefona već zapisanoga u sustavu. pravodobno treba provjeriti ispravnost korisničke oznake, lozinke, PIN-a i TAN-a kako bi, pokaže li se potrebnim, na vrijeme mogao dobiti nove podatke.

23 Prijava, postupak polaganja i bodovanje ispita državne mature

24 Rokovi Ispiti državne mature polažu se u tri roka: ljetnome,jesenskome i zimskome. Zimski rok-samo učenici gimnazija koji državnu maturu nisu položili u prethodna dva roka - samo ispiti obveznoga dijela državne mature. Rokovi prijava nalaze se u Kalendaru koji se nalazi u posljednjemu poglavlju publikacije, zasebno za svaki ispitni rok. Nakon navedenih datuma, prijava ispita državne mature smatra se konačnom te se više ne može mijenjati.

25 Rokovi prijave -iznimke Promjena prijavljenih ispita - iz opravdanih razloga, učenik može promijeniti prijavljene ispite najkasnije 30 dana prije početka pisanja ispita. Naknadno prijavljivanje ispita iz opravdanih razloga učenik nije u propisanome roku mogao prijaviti polaganje ispita državne mature- može se prijaviti naknadno, ali najkasnije 10 radnih dana prije početka ispita. Opravdani razlozi opisani u Članku 18. Pravilnika o polaganju državne mature

26 Postupak prijave Nakon prijave u sustav, na poveznici Moj odabir otvara se mogućnost prijave do najviše 10 studijskih programa, osim u slučaju prijave dvopredmetnih studija. Studijske programe potrebno je poredati prema vlastitim prioritetima. Na najviše mjesto liste prioriteta (1. mjesto) postavlja se najpoželjniji studijski program. Kod odabira studijskih programa, učeniku se istovremeno prijavljuju ispiti državne mature koje zahtijevaju ti studijski programi.

27

28

29 Prijava-dvopredmetni studiji Omogućena prijava neograničenog broja dvopredmetnih studijskih programa istoga visokog učilišta. Obratiti pažnju na fiksne kombinacije dvopredmetnih studijskih programa koje je visoko učilište unaprijed propisalo. Svaka se takva kombinacija broji kao jedan jednopredmetni studij. Na mrežnim stranicama visokoga učilišta provjeriti koje su kombinacije dvopredmetnih studijskih programa moguće.

30 Prijava ispita bez studija pod poveznicom ( Moj odabir ) odabrati samo ispite državne mature.

31 Polaganje ispita Datumi u kalendaru polaganja ispita DM na kraju publikacije U jednome se danu mogu polagati najviše dva ispita državne mature. Informacije o trajanju i načinu provođenja ispita u ispitnim katalozima i Vodiču kroz ispite državne mature biti će objavljen u prosincu 2010.na Priprema- demo verzije ispita na:

32 Postupak polaganja ispita Pravila polaganja prema Pravilniku o polaganju državne mature. Raspored pisanja ispita po ispitnim prostorijama - objavljen uoči ispita na ispitnome mjestu ( oglasnoj ploči) i na vratima ispitnih prostorija. Pri dolasku na ispit- osobni dokument s fotografijom koji je prije početka ispita dužan predočiti dežurnome nastavniku te položiti na desni rub stola koji mu je dodijeljen za pisanje ispita. Propisan pribor koji je dozvoljeno rabiti, a naveden je u ispitnim katalozima za pojedini predmet i u Vodiču kroz ispite državne mature. Tijekom ispita dopušteno je koristiti i plastičnu bocu s vodom, bez naljepnice. Sve ostalo odlaže se na za to predviđeno mjesto u ispitnoj prostoriji.

33 Postupak polaganja ispita Dopušteno zakašnjavanje 30 minuta( osim kod slušnog dijela ispita)- vrijeme pisanja se ne produljuje Ako iz opravdanih razloga učenik zakasni više od 30 minuta, NCVVO omogućiti će mu polaganje ispita u sljedećemu ispitnom roku. Ako učenik iz opravdanih razloga prekine ispit na neko vrijeme,ispitno povjerenstvo omogućit će mu produljenje pisanja ispita onoliko vremena koliko je trajao prekid, ali najviše do 50 % vremena predviđenoga za trajanje ispita. Ako učenik ispit završi prije propisanoga vremena, smije napustiti ispitnu prostoriju, ali prije toga mora predati ispit dežurnome nastavniku. U pravilu 30 minuta nakon početka ispita i 15 minuta prije kraja ispita niti jedan učenik ne smije napustiti ispitnu prostoriju

34 Postupak polaganja ispita Učeniku koji je započeo s polaganjem ispita obveznoga dijela državne mature, a na kraju nastavne godine nije s uspjehom završio razred, položeni ispiti ili dijelovi ispita obveznoga dijela državne mature se poništavaju. Učeniku koji na kraju školske godine nije završio srednje obrazovanje, poništavaju se svi položeni ispiti državne mature.

35 Kršenje pravila- Članak 33.Pravilnika o polaganju državne mature Prekršaji učenika na ispitu jesu: 1. nepridržavanje uputa dežurnoga nastavnika, 2. upisivanje neprimjerenih znakova ili neprimjerenih sadržaja u ispitni test, 3. nepridržavanje uputa o uporabi propisanoga pribora, 4. osvrtanje, razgovaranje, odnosno sporazumijevanje, 5. ometanje tijeka ispita, 6. prepisivanje ili dopuštanje prepisivanja, 7. posjedovanje ili korištenje nedopuštenih pomagala, 8. predavanje uratka drugoga pristupnika, 9. nedozvoljeno posjedovanje ispitnih materijala, 10. zamjena identiteta pristupnika.

36 Kršenje pravila- Članak 33.Pravilnika o polaganju državne mature Mjere koje se izriču u slučajevima utvrđenoga prekršaja jesu: a)opomena - kao upozorenje kod prvoga primijećenoga prekršaja od točke 1. do 6. b) prekid dijela ispita ili ispita kod ponovljenoga prekršaja od točke 1. do 6. i prvoga primijećenoga prekršaja iz točaka 7. i 8. c) poništavanje svih položenih ispita u slučaju točaka 9. i 10.

37 Odjava ispita Učenik može odjaviti ispit najkasnije 10 radnih dana prije datuma polaganja ispita- javiti se ispitnom koordinatoru Ako učenik nije odjavio ispit, a opravdano je spriječen, o razlozima nepristupanja mora izvijestiti ispitno povjerenstvo u roku od 24 sata od početka ispita i priložiti dokaze o opravdanosti izostanka. Ako učenik nije odjavio ispit i nije priložio dokaze o opravdanosti izostanka, smatrat će se da je iskoristio taj ispitni rok.

38 Rezultati ispita dostupni na mrežnoj stranici pod poveznicom Moji rezultati. Rezultati ispita državne mature su trajni. Ocjene na ispitu državne mature više razine (A) ne preračunavaju se u osnovnu razinu (B) ispita. To znači da se ocjena nedovoljan (1) na ispitu više razine (A) ne može preračunati u prolaznu ocjenu na ispitu osnovne razine (B). Ispit, odnosno ispite koje učenik nije položio može ponovno polagati u nekome od sljedećih ispitnih rokova. Svaki ispit učenik ima pravo polagati dva puta bez plaćanja troškova. Ako učenik nije zadovoljan rezultatom koji je ostvario, ima pravo još jednom polagati taj ispit u nekome od sljedećih ispitnih rokova bez plaćanja. To pravo može se ostvariti iz najviše dvaju ispita unutar razdoblja od dvije godine. Učenik prijavljuje ispite na istoj razini kao i na prethodnome ispitnom roku. U slučajevima promjene razina ispita smatra se da učenik prijavljuje novi ispit.

39 STVARANJE RANG-LISTA STUDIJSKIH PROGRAMA

40 Provjera upisanih ocjena i ostalih podataka Učenici su dužni provjeriti osobne podatke, ocjene iz srednje škole te eventualne rezultate državnih i međunarodnih natjecanja i športsku kategoriju, kao i sve ostale upisane podatke koji se nalaze u NISpVU To će učiniti na poveznici Moji podatci nakon što se prijave u sustav. Ukoliko su podatci točni, učenici ih potvrđuju putem poveznice Verificiraj koja se nalazi ispod podataka na koje se odnosi. Ako su podatci netočni, učenici trebaju što prije obavijestiti ispitnoga koordinatora. Učenicima kojima nisu verificirani osobni podatci i ocjene neće moći konkurirati za upis na visoka učilišta.

41 Bodovanje ispita državne mature Ako visoko učilište kao uvjet upisa na određeni studijski program traži položen ispit iz obveznoga dijela državne mature na osnovnoj razini (B), za takav se studijski program mogu natjecati i učenici koji su traženi ispit položili na višoj razini (A). Prilikom izrade rang-lista za takve studijske programe rezultat postignut na višoj razini (A) vrijedi 60% više od istoga rezultata postignutoga na osnovnoj razini (B). Ako visoko učilište za neki ispit traži osnovnu razinu (B), maksimalan broj bodova koji se može dobiti po osnovi toga ispita dobit će samo učenik koji položi ispite na višoj razini (A). Učenik koji položi ispit na osnovnoj razini (B), dobit će najviše 62,5% od maksimalnoga broja bodova. Učenik koji položi osnovnu razinu (B) određenoga predmeta nema mogućnost prijave za upis na studijski program koji traži položenu višu razinu (A).

42 Detaljna struktura bodova i način bodovanja Uz prikaz ostvarenoga broja bodova za svaki prijavljeni studijski program, učenik će pronaći poveznicu putem koje se pristupa detaljnoj strukturi bodova osvojenih za svaki pojedini studijski program. Opis izračuna u publikaciji na stranicama od 44 do Opis izračuna u publikaciji na stranicama od 44 do 47.

43 Preduvjeti za studij Neka visoka učilišta za prijavu ili upis na određene studijske programe zahtijevaju ispunjavanje određenih preduvjeta, kao primjerice, slušanje određenoga predmeta kroz dvije godine srednjega obrazovanja ili dokaze o psihofizičkim sposobnostima za studij. nužno je pravovremeno se informirati na mrežnim stranicama ili na mrežnim stranicama visokih učilišta.

44 Dodatne provjere zbog specifičnosti studijskoga programa(npr. studiji umjetničkih akademija, stomatologije ili kineziologije), može biti i dodatna provjera posebnih znanja, vještina i sposobnosti koje su potrebne za uspješno studiranje na tome visokom učilištu. Obavijesti o datumima održavanja tih provjera Obavijesti o datumima održavanja tih provjera moguće je vidjeti na mrežnoj stranici nakon prijave u sustav te na mrežnim stranicama visokih učilišta.

45 RANG-LISTE

46 Liste prioriteta studijskih programa Postavljeni redoslijed prioriteta studijskih programa iznimno je važan. Učenik će se, objavom konačnih rang-lista, naći samo na rang-listi onoga studijskog programa koji je najviši na njegovoj listi prioriteta, a na kojemu ostvaruje pravo upisa. S ostalih rang-lista učenik će biti obrisan. Listu prioriteta treba pažljivo pripremiti jer će sustav učenika optimalno rasporediti, a to se može napraviti samo ako se na vrh liste prioriteta postave studijski programi koji se najviše žele studirati, pravim redoslijedom. Sve do trenutka objave konačnih rang-lista redoslijed prioriteta moguće je mijenjati. Rang-liste se periodički obnavljaju, pa je posljedicu promjene redoslijeda na listi prioriteta moguće brzo vidjeti.

47 Promjena liste prioriteta Učenik može učiniti sve do zadanoga roka dostupnoga u Kalendaru Učenik može: promijeniti prioritete studijskih programa, izbrisati neki studijski program s liste, dodati novi studijski program (okviru ranije prijavljenih ispita državne mature), odustati od prijave svih studijskih programa.

48 Potvrda liste prioriteta Prije objave konačnih rang-lista, lista prioriteta studijskih programa potvrđuje se upisom TAN-a. Time učenik potvrđuje da odabrana rang-lista prioriteta predstavlja njegov konačan odabir studijskih programa prema redoslijedu želja.

49 Objava konačnih rang-lista Učenik se nakon svakoga sljedećeg periodičkog obnavljanja rang-lista može pojaviti na nekoj drugoj rang-listi ili nestati s rang-liste ovisno o tome jesu li drugi kandidati za iste studijske programe mijenjali svoje liste prioriteta. Objavom konačnih rang-lista kandidat će se konačno naći samo na rang-listi onoga studijskoga programa na kojemu je stekao pravo upisa, odnosno našao se unutar upisne kvote, a koji je najviše na njegovoj listi prioriteta. U slučaju prijave dvopredmetnih studijskih programa, kandidat će se naći na listama onih studijskih programa na kojima je ostvario pravo upisa, a čiji je prosječni prioritet najviši. Putem ovoga sustava moguće je ostvariti pravo upisa samo na jedan jednopredmetni ili dva dvopredmetna studijska programa.

50

51 KALENDAR

52 AKTIVNOST ROKOVI Dostava PIN-ova i TAN-ova Prilikom prve prijave u sustav Ljetni rok Dostava dokumentacije za prilagodbu ispitne tehnologije Dostavlja se u NCVVO s naznakom "Za prilagodbu ispitne tehnologije" do Trajanje prijava ispita državne mature Trajanje prijava za upis na studijske programe * Mogućnost promjene liste prioriteta studijskih programa Eseji i čitanje s razumijevanjem Hrvatski jezik (osnovna i viša razina) Engleski jezik (osnovna i viša razina) Provođenje ispita državne mature Njemački jezik (osnovna i viša razina) Talijanski jezik (osnovna i viša razina) Francuski jezik (osnovna i viša razina Španjolski jezik (osnovna i viša razina

53 Provođenje ispita državne mature Ispiti Matematika( osnovna i viša razina) Informatika Psihologija Fizika Povijest Logika Sociologija Politika i gospodarstvo Biologija Likovna umjetnost Hrvatski jezik (drugi dio ispita, osnovna i viša razina) Glazbena umjetnost Kemija Filozofija Engleski jezik (osnovna i viša razina-slušanje) Njemački jezik(osnovna i viša razina-slušanje) Talijanski jezik (osnovna i viša razina-slušanje) Francuski jezik (osnovna i viša razina-slušanje) Španjolski jezik (osnovna i viša razina-slušanje) Etika Geografija Vjeronauk Grčki jezik Latinski jezik(osnovna i viša razina)

54 Objava rezultata ispita državne mature za ljetni ispitni rok do Potvrda liste prioriteta do Objava konačnih rang-lista za upise na studijske programe Upisi na studij od prema kalendaru visokog učilišta Izdavanje svjedodžbi i potvrda o položenim ispitima državne mature do

55

56 Ispitna koordinatorica:čeda Perko, dipl.ing. 24.studenoga 2010.

Microsoft PowerPoint - 2_Prijave_NISpVU_ispiti_studiji_WEB.pptx

Microsoft PowerPoint - 2_Prijave_NISpVU_ispiti_studiji_WEB.pptx Srednja škola Mate Blažine Labin Državna matura 2012./2013. - rad u aplikaciji NISpVU Ispitna koordinatorica:čeda Perko, dipl.ing. studeni 2012. Uvod Pristupanje NISpVU Pregled: Prijava ispita državne

Више

Ispitna koordinatorica Vladimira Jeromela-Vasiljević, prof. Pazin, studeni/prosinac 2010.

Ispitna koordinatorica Vladimira Jeromela-Vasiljević, prof. Pazin, studeni/prosinac 2010. Ispitna koordinatorica Vladimira Jeromela-Vasiljević, prof. Pazin, studeni/prosinac 2010. PREGLED TEMA Publikacija što sadrži? Što je državna matura? Pristupanje NISpVU Prijava, postupak polaganja i bodovanje

Више

Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe

Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe Prijave ispita državne mature 2018./2019. i prijave za upis na studijske programe Ispitna koordinatorica: Gordana Erić, dipl. ing. I. tehnička škola Tesla www.tesla.hr Što su ispiti državne mature? Postoje

Више

Slajd 1

Slajd 1 Tko polaže državnu maturu? Učenici gimnazijskih programa obrazovanje završavaju polaganjem DRŽAVNE MATURE. DRŽAVNA MATURA 2018./2019. Ružica Veršić, prof. Učenici u strukovnim i umjetničkim programima,

Више

Slajd 1

Slajd 1 (Nacionalni centar) (NISvPU) ured) (Središnji prijavni Završetak gimnazije Položiti obavezne ispite Hrvatski jezik Matematika Strani jezik Upis na fakultet Položiti određene izborne ispite, ako se traže

Више

Slide 1

Slide 1 DESETA DRŽAVNA MATURA POČETAK LJETNOGA ROKA ŠKOLSKE GODINE 2018./2019. Ivana Katavić, ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Zlatko Zadelj, načelnik Odjela za organizaciju i

Више

NACIONALNI CENTAR ZA VANJSKO VREDNOVANJE OBRAZOVANJA PRIRUČNIK ZA PRIJAVU ISPITA DRŽAVNE MATURE za kandidate koji su četverogodišnje srednjoškolsko ob

NACIONALNI CENTAR ZA VANJSKO VREDNOVANJE OBRAZOVANJA PRIRUČNIK ZA PRIJAVU ISPITA DRŽAVNE MATURE za kandidate koji su četverogodišnje srednjoškolsko ob NACIONALNI CENTAR ZA VANJSKO VREDNOVANJE OBRAZOVANJA PRIRUČNIK ZA PRIJAVU ISPITA DRŽAVNE MATURE za kandidate koji su četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završili od 2010. do 2015. godine u srednjim

Више

Chalkboard Template

Chalkboard Template DRŽAVNA MATURA ŠK.GOD. 2016./2017. Odabir predmeta i razina Obvezni predmeti: matematika hrvatski jezik engleski jezik» razine: osnovna(b) i viša(a) Izborni predmeti (max.6) prema zahtjevu fakulteta npr.

Више

Prijave ispita državne mature 2013./2014. i prijave za upis na studijske programe Brošura za kandidate koji srednje obrazovanje završavaju ili su zavr

Prijave ispita državne mature 2013./2014. i prijave za upis na studijske programe Brošura za kandidate koji srednje obrazovanje završavaju ili su zavr Prijave ispita državne mature 2013./2014. i prijave za upis na studijske programe Brošura za kandidate koji srednje obrazovanje završavaju ili su završili izvan Republike Hrvatske Prijave ispita državne

Више

AZVO_Brosura_2010_18FINweb.indd

AZVO_Brosura_2010_18FINweb.indd Prijave ispita državne mature 2011./2012. i prijave za upis na studijske programe Zagreb, 2011. 1 Nakladnici: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Nacionalni

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9; http://www.gimnazija-cetvrta-zg.skole.hr/; centrala: 01/66 77 188; tajništvo

Више

Slajd 1

Slajd 1 UPISI U SREDNJE ŠKOLE Za školsku godinu 2019./2020. Osnovna škola Lučac PEDAGOGINJA: Ana Šabić UPISI U SREDNJE ŠKOLE Učenici se prijavljuju i upisuju putem mrežne Stranice Nacionalnog informacijskog sustava

Више

UPISI U 1. RAZRED SREDNJE ŠKOLE

UPISI U 1. RAZRED  SREDNJE ŠKOLE Predavanje o E upisima za roditelje učenika 8.-ih razreda Pripremila: Lea Liović, pedagoginja 14. svibnja 2015. godine Dokumenti: - Prvi puta umjesto Odluke izlazi: Pravilnik o elementima i kriterijima

Више

Slide 1

Slide 1 10. DRŽAVNA MATURA REZULTATI LJETNOGA ROKA 2018./2019. 15. srpnja 2019. Gimnazijski programi obveza polaganja državne mature Obvezni dio Izborni dio SVJEDODŽBA POTVRDA Strukovni i umjetnički programi mogućnost

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva riječka hrvatska gimnazija Rijeka, Frana Kurelca 1;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva riječka hrvatska gimnazija Rijeka, Frana Kurelca 1; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva riječka hrvatska gimnazija Rijeka, Frana Kurelca 1; www.prhg.hr; tajništvo: 051/339115; ravnatelj: 051/339115; računovodstvo:

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation IZBOR SREDNJE ŠKOLE/ZANIMANJA, OŠ Dragutina Tadijanovića, Zagreb, 2.lipnja 2016. Edita Bosnar, prof. pedagogije Orest Graljuk, prof informatike i talijanskog jezika i književnosti Zakonodavni okvir Zakon

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation UPISI U SREDNJE ŠKOLE OŠ Đuro Pilar Slavonski Brod Školska godina 2016./2017. Renata Štajner, prof. Kako? Putem mrežne stranice www.upisi.hr kontinuirano pratiti novoobjavljene informacije! Uz pomoć korisničkih

Више

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.?

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.? NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god. 2014./2015.? U svakome upisnom roku kandidat se može prijaviti

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14; www.gimnazija-varazdin.hr; centrala: 042/302-122; tajništvo: 042/302-121;

Више

UPISI U 1. RAZRED SREDNJE ŠKOLE

UPISI U 1. RAZRED  SREDNJE ŠKOLE Predavanje o E upisima za roditelje učenika 8.-ih razreda Pripremila: Lea Liović, pedagoginja 4. svibnja 2017. godine Dokumenti: -Od 2015. godine: Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata

Више

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2014.? U svakome upisnom roku

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2014.? U svakome upisnom roku NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god. 2013./2014.? U svakome upisnom roku kandidat se može prijaviti za upis u najviše pet škola

Више

UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE

UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE Redovni učenici se upisuju u prvi razred srednje škole nakon završene osnovne škole NISPUSŠ - NACIONALNI INFORMACIJSKI SUSTAV PRIJAVA I UPISA U SREDNJE ŠKOLE WWW.UPISI.HR 4

Више

Slajd 1

Slajd 1 Upisi u srednju školu Jasna Soldo, stručni suradnik pedagog OŠ Špansko Oranice, 27.svibnja 2019. Postupak kod prve prijave u Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole od 27. svibnja

Више

Grupno informiranje za učenike završnih razreda srednjih škola

Grupno informiranje za učenike završnih razreda srednjih škola GRUPNO INFORMIRANJE ZA UČENIKE ZAVRŠNIH RAZREDA SREDNJIH ŠKOLA Pripremile stručne savjetnice u Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri: Renata Cimer, dipl.psihologinja i Josipa Crnčan, dipl.psihologinja

Више

Na temelju članka 7

Na temelju članka 7 Na temelju članka 7.st.1.t.3. i članka 37. Statuta Srednje škole Gračac u Gračac i uz pribavljeno mišljenje Nastavničkog vijeća, Školski odbor Srednje škole Gračac je na sjednici održanoj 26. ožujka 2015.

Више

Odluka o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2013./2014.

Odluka o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2013./2014. UPISI U SREDNJE ŠKOLE 2013./2014. Ankica Nježić, pomoćnica ministra Zagreb, veljača 2013. 1 ELEKTRONIČKE PRIJAVE I UPISI U SREDNJE ŠKOLE 2 ELEKTRONIČKE PRIJAVE I UPISI U SREDNJE ŠKOLE Glavni i ključni

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Pazinski kolegij - klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti Pazin,

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Pazinski kolegij - klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti Pazin, NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Pazinski kolegij klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti Pazin, J. DOBRILE 6; ; centrala: 052/624505; tajništvo: 052/624505;

Више

Državna matura 2009./2010. i prijave za upis na studijske programe

Državna matura 2009./2010. i prijave za upis na studijske programe Državna matura 2009./2010. i prijave za upis na ske programe Državna matura 2009./2010. i prijave za upis na ske programe Republika Hrvatska Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Nakladnici: Ministarstvo

Више

DODATNI ELEMENTI VREDNOVANJA

DODATNI ELEMENTI VREDNOVANJA OŠ NIKOLE TESLE - Roditeljski sastanak, 29.5.2017. Gdje pronaći informacije o upisima u SŠ? 1. PRAVILNIK O ELEMENTIMA I KRITERIJIMA ZA IZBOR KANDIDATA ZA UPIS U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE - kriteriji za izbor

Више

Upis u srednju školu 13-14

Upis u srednju školu 13-14 UPIS U SREDNJU ŠKOLU 13-14 OŠ Vela Luka, siječanj, 2013. Sustav srednjih škola osnovna škola. Gimnazije Umjetničke Četverogodišnje strukovne Trogodišnje strukovne OSTALE Tehničke Industrijske, Opća, Matematička

Више

Tekst Natječaja za upis studenata u 1. godinu preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija u akademskoj godini 2019./2020. nalazi

Tekst Natječaja za upis studenata u 1. godinu preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija u akademskoj godini 2019./2020. nalazi Tekst Natječaja za upis studenata u 1. godinu preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija u akademskoj godini 2019./2020. nalazi se na poveznici: http://www.unizg.hr/studiji-i-studiranje/upisi-stipendije-priznavanja/upisne-kvote-i-natjecaji-zaupis/upisi-20192020/

Више

NA PRAGU PROFESIONALNOG IZBORA

NA PRAGU PROFESIONALNOG IZBORA O ČEMU TREBA VODITI RAČUNA PRILIKOM IZBORA PROGRAMA/ ZANIMANJA? 15.6.2017. 1 Potrebno je uskladiti: zahtjeve odabranog zanimanja interese, želje, prethodna znanja, sposobnosti i zdravstvene karakteristike

Више

Na temelju članka 81. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te članka 19. i članka 44. stavak 5. točke 4. Statuta Visoke poslovne ško

Na temelju članka 81. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te članka 19. i članka 44. stavak 5. točke 4. Statuta Visoke poslovne ško Na temelju članka 81. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te članka 19. i članka 44. stavak 5. točke 4. Statuta Visoke poslovne škole PAR, Upravno vijeće Visoke poslovne škole PAR na

Више

Diapositiva 1

Diapositiva 1 Gdje se mogu provjeriti uvjeti i detalji o postupku za upis učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017.? Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1. razred

Више

Slide 1

Slide 1 Gimnazija Fran Galović Koprivnica VODIČ ZA UPIS Koprivnica, svibanj 2019. ( mr. sc. Vjekoslav Robotić) 1 Upisi: Zašto upisati? ZATO JER Najbolji programi za upis na fakultet Klasifikacijski ispiti Državna

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Srednja škola Čakovec, Jakova Gotovca 2; web stranica škole:

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Srednja škola Čakovec, Jakova Gotovca 2; web stranica škole: NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Srednja škola Čakovec, Jakova Gotovca 2; web stranica škole: http://www.sscakovec.skole.hr/; 040/314108; službena e mail

Више

(Microsoft Word - Konkurs_OAS_2019_20 - produ\236eni drugi rok-poslato UNS)

(Microsoft Word - Konkurs_OAS_2019_20 - produ\236eni drugi rok-poslato UNS) УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Конкурс за упис студената на I годину основних академских студија у школској 2019/2020. години продужени други конкурсни рок ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У СУБОТИЦИ Адреса: Сегедински пут

Више

o upisu učenika u i. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020.

o upisu učenika u i. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA Na temelju članka 22. stavka 7. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/2008, 86/2009, 92/2010, 105/2010-ispr.,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MEDICINSKA ŠKOLA ANTE KUZMANIĆA ZADAR Dr. Franje Tuđmana 24/G KLASA: /17-01/1 URBROJ: / Zadar,

REPUBLIKA HRVATSKA MEDICINSKA ŠKOLA ANTE KUZMANIĆA ZADAR Dr. Franje Tuđmana 24/G KLASA: /17-01/1 URBROJ: / Zadar, REPUBLIKA HRVATSKA MEDICINSKA ŠKOLA ANTE KUZMANIĆA ZADAR Dr. Franje Tuđmana 24/G KLASA: 602-03/17-01/1 URBROJ: 2198-1-64/17-01-372 Zadar, 30. 05. 2017. Na temelju točke XV. Odluke o upisu učenika u I.

Више

Microsoft Word - Konkurs_OAS_2019_20 - FINAL-poslato NN i UNS

Microsoft Word - Konkurs_OAS_2019_20 - FINAL-poslato NN i UNS УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Конкурс за упис студената на I годину основних академских студија у школској 2019/2020. години ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У СУБОТИЦИ Адреса: Сегедински пут 9-11, Суботица Телефон: +381

Више

Microsoft Word - Informacije verzija za PDF.doc

Microsoft Word - Informacije verzija za PDF.doc REPUBLIKA HRVATSKA SVEUČILIŠTE U RIJECI FILOZOFSKI FAKULTET I N F O R M A C I J E O UVJETIMA UPISA U 1. GODINU REDOVNIH PREDDIPLOMSKIH SVEUČILIŠNIH STUDIJA AKADEMSKE GODINE 2019./2020. RIJEKA, SVIBANJ

Више

Sveučilište u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku Red. broj Slobodna mjesta u rujanskom upisnom roku za upis u I. godinu preddiplomskih studija u akademskoj 2019./2020. godini Naziv studija PREDDIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJI I. Upisne kvote Redoviti Studenti

Више

Brosura2014

Brosura2014 Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2014./2015. Idemo u srednju! IMPRESSUM NAKLADNICI: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet ZA NAKLADNIKE:

Више

Microsoft Word - Konkurs_OAS_2016_17_UNS

Microsoft Word - Konkurs_OAS_2016_17_UNS УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Конкурс за упис студената на I годину основних академских студија у школској 2016/2017. години ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У СУБОТИЦИ Адреса: Сегедински пут 9-11, Суботица Телефон: +381

Више

UPISI U 1. raz 2016

UPISI U 1. raz 2016 ŽUPANIJA SPLITSKO-DALMATINSKA SREDNJA ŠKOLA ANTUN MATIJAŠEVIĆ KARMANEO KLASA: 602-03/16-01/181 URBROJ: 2190-05-01-16-01 Vis, 13. lipnja 2016. godine Na temelju članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju

Више

REPUBLIKA SRPSKA

REPUBLIKA SRPSKA РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ К О Н К У Р С ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ШКОЛСКОЈ 2018/2019. ГОДИНИ Бања Лука, мај 2018. године На основу члана 45.

Више

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА Пријављивање кандидата за прјемни испит (детаљније обавештење у средњим школама које спроводе пријемни испит) 12 15

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА Пријављивање кандидата за прјемни испит (детаљније обавештење у средњим школама које спроводе пријемни испит) 12 15 ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА Пријављивање кандидата за прјемни испит (детаљније обавештење у средњим школама које спроводе пријемни испит) 12 15. маја Од 09 14 часова. Полагање пријемног испита за

Више

Slide 1

Slide 1 KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE? Koju će školu učenik odabrati najčešće ovisi o ovim čimbenicima : mreži škola roditeljskim željama materijalnim mogućnostima potrebama na tržištu rada (subjektivna procjena) interesi

Више

REPUBLIKA SRPSKA

REPUBLIKA SRPSKA РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ К О Н К У Р С ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ШКОЛСКОЈ 2019/2020. ГОДИНИ Бања Лука, мај 2019. године На основу члана 64.

Више

UPIS U SREDNJU ŠKOLU 2012./2013.

UPIS U SREDNJU ŠKOLU 2012./2013. Osnovna škola Petar Zrinski Šenkovec UPIS U SREDNJU ŠKOLU 2017./2018. Izradila: Ivana Kirić Balažić, prof. KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE? Dvije mogućnosti: Nastaviti školovanje Ne nastaviti školovanje i uključiti

Више

TRAJANJE BROJ UČENIKA KLASA: /17-01/10 URBROJ: Čakovec, 9. lipnja Tel: 040/ Fax: 040/ gimnazija-cako

TRAJANJE BROJ UČENIKA KLASA: /17-01/10 URBROJ: Čakovec, 9. lipnja Tel: 040/ Fax: 040/ gimnazija-cako TRAJANJE BROJ UČENIKA KLASA: 602-03/17-01/10 URBROJ: 2109-56-01-17-9 Čakovec, 9. lipnja 2017. Tel: 040/314-900 Fax: 040/314-911 E-mail: gimnazija-cakovec@ck.t-com.hr Na temelju članka 22. stavka 9. Zakona

Више

Na osnovu člana 149

Na osnovu člana 149 Република Србија Универзитет у Београду Економски факултет Број: Датум: Б е о г р а д На основу члана 149. Статута Економског факултета у Београду, Наставнонаучно веће Факултета, на седници одржаној 10.09.2008.

Више

GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) Velika Gorica Tel/fax:

GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) Velika Gorica Tel/fax: GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) 10410 Velika Gorica Tel/fax: 6221-370 E-mail: ured@gimnazija-velika-gorica.skole.hr KLASA: 602-03/17-26/01 URBROJ: 238-31-58-17-01-05

Више

KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE Pripremila: Jelenka Medoš-pedagog

KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE Pripremila: Jelenka Medoš-pedagog KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE Pripremila: Jelenka Medoš-pedagog Predprijava: Važna obavijest: Predprijava učenika osmih razreda obrazovnih programa putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u

Више

UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA Kumičićeva 14, Opatija p.p. 99 Tel/fax: 051/ ; OIB:

UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA Kumičićeva 14, Opatija p.p. 99 Tel/fax: 051/ ; OIB: UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA Kumičićeva 14, Opatija p.p. 99 Tel/fax: 051/718-520; 711-154 e-mail: uso@ss-ugostiteljska-opatija.skole.hr OIB: 82328508097 KLASA: 602-01/16-01/2 URBROJ: 2156-23/UG-01-16-6

Више

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine broj 87/08.,

Више

Правни факултет у Новом Саду

Правни факултет у Новом Саду УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ У НОВОМ САДУ Адреса: Нови Сад, Трг Доситеја Обрадовића 1 Телефон: 021/6350-377 Факс: 021/450-427 Служба за наставу, телефон: 021/485-31-12 Интернет адреса: www.pf.uns.ac.rs

Више

ВИСОКА ТЕХНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА у Новом Саду

ВИСОКА ТЕХНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА у Новом Саду ВИСОКА ТЕХНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА У НОВОМ САДУ, ул. Школска бр. 1 Број: 01-689-1/2015 Датум: 09. 07. 2015. године На основу члана 83. Закона о високом образовању и члана 37. Статута Високе техничке

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Srednja škola Koprivnica, TRG SLOBODE 7; ; tajništvo: 048/ ; ra

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Srednja škola Koprivnica, TRG SLOBODE 7; ; tajništvo: 048/ ; ra NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Srednja škola Koprivnica, TRG SLOBODE 7; ; tajništvo: 048/621-088; ravnatelj: 048/623-760; ravnatelj: srednja.skola.koprivnica4@kc.t-com.hr;

Више

КОНКУРС

КОНКУРС К О Н К У Р С ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА ШКОЛСКУ 2019/2020. ГОДИНУ, ЗА ШКОЛЕ ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ РЕПУБЛИКА СРБИЈА, АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ИЛИ ЈЕДИНИЦА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Zdravstvena škola Split, ŠOLTANSKA 15;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Zdravstvena škola Split, ŠOLTANSKA 15; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Zdravstvena škola Split, ŠOLTANSKA 15; http://www.ss-zdravstvena-st.skole.hr/; tajništvo: 021/466-018; ravnatelj: 021/466-018;

Више

Prijave i upisi kandidata u srednje škole za školsku godinu 2019./2020. Idemo u srednju!

Prijave i upisi kandidata u srednje škole za školsku godinu 2019./2020. Idemo u srednju! Prijave i upisi kandidata u srednje škole za školsku godinu 2019./2020. Idemo u srednju! IMPRESSUM NAKLADNICI: Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNET ZA NAKLADNIKE:

Више

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 KLASA: /18-01/92 URBROJ: 2158/ Osijek, 15. lipnja Temeljem članka 40. Statuta II. gimnaz

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 KLASA: /18-01/92 URBROJ: 2158/ Osijek, 15. lipnja Temeljem članka 40. Statuta II. gimnaz II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 KLASA: 003-06/18-01/92 URBROJ: 2158/38-01-18-1 Osijek, 15. lipnja 2018. Temeljem članka 40. Statuta II. gimnazije Osijek i Odluke o upisu učenika u I. razred srednje

Више

I

I ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО - ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО-ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Ћирила и Методија 1, 18400 Прокупље, www.vpps.edu.rs БРОЈ: 561/2 ДАТУМ: 26.02.2018. ГОД. ПРОКУПЉЕ На основу

Више

Универзитет у Новом Саду Медицински факултет Хајдук Вељкова Нови Сад Република Србија тел: (021) , факс: (021)

Универзитет у Новом Саду Медицински факултет Хајдук Вељкова Нови Сад Република Србија тел: (021) , факс: (021) Број: 01-1435 од 15. 5. 2015. године На основу члана 55. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС бр. 76/05, 100/07-аутентично тумачење, 97/08 и 44/10, 93/2012, 89/2013 и 99/2014), члана 1. став

Више

GIMNAZIJA PULA KLASA: /17-01/34 URBROJ: Pula, 13. lipnja Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnov

GIMNAZIJA PULA KLASA: /17-01/34 URBROJ: Pula, 13. lipnja Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnov GIMNAZIJA PULA KLASA: 602-03/17-01/34 URBROJ: 2168-19-17-15 Pula, 13. lipnja 2017. Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/08, 86/09.,

Више

GIMNAZIJA PULA KLASA: /16-01/14 URBROJ: Pula, 13. lipnja Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnov

GIMNAZIJA PULA KLASA: /16-01/14 URBROJ: Pula, 13. lipnja Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnov GIMNAZIJA PULA KLASA: 602-03/16-01/14 URBROJ: 2168-19-16-16 Pula, 13. lipnja 2016. Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/08, 86/09.,

Више

PROCES UPISA U SREDNJU ŠKOLU 2016./2017.

PROCES UPISA U SREDNJU ŠKOLU 2016./2017. PROCES UPISA U SREDNJU ŠKOLU 2018./2019. SMJERNICE NA TEMELJU PROCESA UPISA 2016./2017. Šk. godina 2017./2018. Proces upisa i kriterije za upis u srednje škole donosi MZO uz pomoć 2 dokumenta: Pravilnik

Више

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: Fax: OIB: MB: Žiro-račun: IBAN: HR

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: Fax: OIB: MB: Žiro-račun: IBAN: HR II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: 031-207-157 Fax: 031-207-156 OIB:32298466963 MB:0240656 Žiro-račun:2500009-1102019332 IBAN: HR57 25000091102019332 KLASA: 003-06/17-01/91 URBROJ: 2158/38-01-17-1

Више

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE UNSKO-SANSKI KANTON MINISTARSTVO OBRAZOVANJA, NAUKE, KULTURE I SPORTA BOSNIA AND HERZEGOVINA FEDERA

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE UNSKO-SANSKI KANTON MINISTARSTVO OBRAZOVANJA, NAUKE, KULTURE I SPORTA BOSNIA AND HERZEGOVINA FEDERA FEDERATION OF Broj: 10-38-6688-2/19 Bihać, 12.06.2019.godine Na osnovu člana 81. Zakona o srednjem obrazovanju (''Službeni glasnik Unsko-sanskog kantona'', broj. 17/12, 12/19), Pravilnika s kriterijima

Више

Конкурс за упис у прву годину основних академских студија у школској 2019/2020. години 1. Правни факултет за привреду и правосуђе у саставу Универзите

Конкурс за упис у прву годину основних академских студија у школској 2019/2020. години 1. Правни факултет за привреду и правосуђе у саставу Универзите Конкурс за упис у прву годину основних академских студија у школској 2019/2020. години 1. Правни факултет за привреду и правосуђе у саставу Универзитета Привредна академија у Новом Саду (у даљем тексту:

Више

Тачка 1

Тачка 1 Буџет Суфинансирање Самофинансирање Страни држављани Ванредни Универзитет у Источном Сарајеву Електротехнички факултет Вука Караџића, 30, 71123 Источно Сарајево kontakt@etf.ues.rs.ba +387 57 342 788 www.etf.ues..rs.ba

Више

Година XLV, број 136, 11. октобар На основу члана 89. Закона о високом образовању ( Службени Гласник РС, број 76/05), чл. 95. и 96. Статута

Година XLV, број 136, 11. октобар На основу члана 89. Закона о високом образовању ( Службени Гласник РС, број 76/05), чл. 95. и 96. Статута Година XLV, број 136, 11. октобар 2007. 279 На основу члана 89. Закона о високом образовању ( Службени Гласник РС, број 76/05), чл. 95. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду,

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Elektrostrojarska škola Varaždin, Hallerova aleja 5;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Elektrostrojarska škola Varaždin, Hallerova aleja 5; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Elektrostrojarska škola Varaždin, Hallerova aleja 5; http://www.ess.hr/; ravnatelj: 042/313455; voditelji: 042313498; grafička

Више

Tel: 051/ Srednja škola Delnice Lujzinska cesta 42 Fax: 051/ Delnice web: ss-delnice.skole.hr KLAS

Tel: 051/ Srednja škola Delnice Lujzinska cesta 42 Fax: 051/ Delnice web: ss-delnice.skole.hr  KLAS KLASA: 003-08/18-01/01 URBROJ: 2112-24-18-02-10 Delnice, 5. lipnja 2018.g. Sukladno Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja o upisu učenika u I. razred Srednje Škole u školskoj godini 2018./2019. (

Више

У ПРВУ ГОДИНУ ШКОЛСКЕ 2010/11

У ПРВУ ГОДИНУ ШКОЛСКЕ 2010/11 КОНКУРС ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА ШКОЛСКЕ 2019/2020. ГОДИНЕ ДРУГИ УПИСНИ РОК Распоред пријављивања и полагања пријемног испита На основу члана 98. Закона о високом образовању

Више

Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11

Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11 Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 16/12., 86/12., 94/13. i 152/14.), a u svezi s Pravilnikom

Више

Upisi u srednje škole 2013./2014.

Upisi u srednje škole 2013./2014. Upisi u srednje škole za šk. god. 2013./2014. Prvi dio Ove godine prvi puta upis u srednje škole on line NISPUSŠ - NACIONALNI INFORMACIJSKI SUSTAV PRIJAVA I UPISA U SREDNJE ŠKOLE WWW.UPISI.HR Stranica

Више

Na temelju članka 88. Pravilnika o studiju i studiranju na Sveučilištu u Dubrovniku, a u skladu s člankom 59. stavkom 3. Zakona o znanstvenoj djelatno

Na temelju članka 88. Pravilnika o studiju i studiranju na Sveučilištu u Dubrovniku, a u skladu s člankom 59. stavkom 3. Zakona o znanstvenoj djelatno Na temelju članka 88. Pravilnika o studiju i studiranju na Sveučilištu u Dubrovniku, a u skladu s člankom 59. stavkom 3. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju ( Narodne novine, br.: 123/033.,

Више

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA PRAVILNIK O KALENDARU NATJECANJA HRVATSKOG SPORTSKOG PLESNOG SAVEZA U Zagrebu 18.01.2018 godine. SADRŽAJ I. OPĆE ODREDBE... 2 II. UPIS SPORTSKIH PLESNIH NATJECANJA U KALENDAR NATJECANJA... 3 III. PRIJAVE

Више

TRAJANJE BROJ UČENIKA KLASA: /15-01/16 URBROJ: Čakovec, 8. lipnja Tel: 040/ Fax: 040/ gimnazija-cak

TRAJANJE BROJ UČENIKA KLASA: /15-01/16 URBROJ: Čakovec, 8. lipnja Tel: 040/ Fax: 040/ gimnazija-cak TRAJANJE BROJ UČENIKA KLASA: 602-03/15-01/16 URBROJ: 2109-56-01-15-10 Čakovec, 8. lipnja 2015. Tel: 040/314-900 Fax: 040/314-911 E-mail: gimnazija-cakovec@ck.t-com.hr Na temelju članka 22. stavka 9. Zakona

Више

Број студената који се могу уписати у прву годину првог циклуса студија у академској 2016/17. години на Универзитету у Источном Сарајеву, приказан по

Број студената који се могу уписати у прву годину првог циклуса студија у академској 2016/17. години на Универзитету у Источном Сарајеву, приказан по Број студената који се могу уписати у прву годину првог циклуса студија у академској 2016/17. години на Универзитету у Источном Сарајеву, приказан по организационим јединицама и студијским програмима НАЗИВ

Више

Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11

Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11 Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 16/12., 86/12., 94/13. i 152/14.), a u svezi s Pravilnikom

Више

Temeljem članka 91. Statuta I.gimnazije Osijek i Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske o upisu učenika u prvi razred srednj e

Temeljem članka 91. Statuta I.gimnazije Osijek i Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske o upisu učenika u prvi razred srednj e Temeljem članka 91. Statuta I.gimnazije Osijek i Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske o upisu učenika u prvi razred srednj e škole u školskoj godini 2017.12018. od 22. svibnja

Више

МУЗИЧКА ШКОЛА ИСИДОР БАЈИЋ, Нови Сад На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa

МУЗИЧКА ШКОЛА ИСИДОР БАЈИЋ, Нови Сад На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa 62 Закона о средњeм образовању и васпитању (Сл. Гласник РС, бр. 55/2013), те члана 145

Више

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: Fax: OIB: MB: Žiro-račun: IBAN: HR

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: Fax: OIB: MB: Žiro-račun: IBAN: HR II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: 031-207-157 Fax: 031-207-156 OIB:32298466963 MB:0240656 Žiro-račun:2500009-1102019332 IBAN: HR57 25000091102019332 KLASA: 003-06/15-01-86 URBROJ:2158-38-01-15-1

Више

У ПРВУ ГОДИНУ ШКОЛСКЕ 2010/11

У ПРВУ ГОДИНУ ШКОЛСКЕ 2010/11 КОНКУРС ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА ШКОЛСКЕ 2019/2020. ГОДИНЕ Распоред пријављивања и полагања пријемног испита На основу члана 98. Закона о високом образовању ( Службени

Више

Na osnovu člana 80. do 88. Zakona o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo, prečišćeni tekst ( Službene novine Kantona Sarajevo, broj: 22/10) Zakona o i

Na osnovu člana 80. do 88. Zakona o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo, prečišćeni tekst ( Službene novine Kantona Sarajevo, broj: 22/10) Zakona o i Na osnovu člana 80. do 88. Zakona o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo, prečišćeni tekst ( Službene novine Kantona Sarajevo, broj: 22/10) Zakona o izmjenama i dopunama zakona o visokom obrazovanju Kantona

Више

TRAJANJE BROJ UČENIKA GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) Velika Gorica Tel/fax:

TRAJANJE BROJ UČENIKA GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) Velika Gorica Tel/fax: TRAJANJE BROJ UČENIKA GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) 10410 Velika Gorica Tel/fax: 6221-370 E-mail: ured@gimnazija-velika-gorica.skole.hr KLASA: 602-03/15-26/01 URBROJ:

Више

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nadzor razrednih knjiga tel: fax: mail:

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nadzor razrednih knjiga tel: fax: mail: Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Postavke... 3 4. Kreiranje zahtjeva za nadzorom razrednih knjiga... 4 5. Pregled razredne knjige... 6 5.1 Dnevnik rada... 7 5.2 Imenik... 11 5.3

Више

Šibensko-kninska županija

Šibensko-kninska županija Šibensko-kninska županija Dokumenti bitni za upise u prvi razred srenje škole Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis kandidata u prvi razred srednje škole (www.mzos.hr) elementi

Више

КОНКУРС

КОНКУРС К О Н К У Р С ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА ШКОЛСКУ 2017/2018. ГОДИНУ, ЗА ШКОЛЕ ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ РЕПУБЛИКА СРБИЈА, АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ИЛИ ЈЕДИНИЦА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

Више

Natječaj za upis sadrži: 1.Popis programa obrazovanja i broj upisnih mjesta po vrstama programa obrazovanja 2. Rokove za upis učenika 3. Predmete pose

Natječaj za upis sadrži: 1.Popis programa obrazovanja i broj upisnih mjesta po vrstama programa obrazovanja 2. Rokove za upis učenika 3. Predmete pose Natječaj za upis sadrži: 1.Popis programa obrazovanja i broj upisnih mjesta po vrstama programa obrazovanja 2. Rokove za upis učenika 3. Predmete posebno važne za upis 4. Natjecanje iz znanja koje se vrednuje

Више

Правилник о упису студената на студијске програме на ФТН у Чачку САДРЖАЈ САДРЖАЈ ОПШТЕ ОДРЕДБЕ ПРВИ СТЕПЕН СТУДИЈА Упис... 3

Правилник о упису студената на студијске програме на ФТН у Чачку САДРЖАЈ САДРЖАЈ ОПШТЕ ОДРЕДБЕ ПРВИ СТЕПЕН СТУДИЈА Упис... 3 САДРЖАЈ САДРЖАЈ... 2 1. ОПШТЕ ОДРЕДБЕ... 3 2. ПРВИ СТЕПЕН СТУДИЈА... 3 2.1. Упис... 3 2.2. Упис држављана Републике Србије који су средњу школу завршили у иностранству и страних студената... 3 2.3. Конкурс...

Више