Microsoft PowerPoint - 2_Prijave_NISpVU_ispiti_studiji_WEB.pptx

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Microsoft PowerPoint - 2_Prijave_NISpVU_ispiti_studiji_WEB.pptx"

Транскрипт

1 Srednja škola Mate Blažine Labin Državna matura 2012./ rad u aplikaciji NISpVU Ispitna koordinatorica:čeda Perko, dipl.ing. studeni 2012.

2 Uvod Pristupanje NISpVU Pregled: Prijava ispita državne mature i studijskih programa Vrste studija na visokim učilištima u RH Kalendar državne mature 2012./2013.

3 Uvod Dvije značajne novosti od školske godine 2009./2010. Uvođenje državne mature, kojom su postavljeni nacionalni standardi za vrjednovanje školskih postignuća učenika na kraju četverogodišnjega srednjeg obrazovanja, čiji rezultati su ujedno i uvjet za upis na visoka učilišta, i Izgradnja Nacionalnoga informacijskog sustava prijava na visoka učilišta - NISpVU aplikacije na mrežnim stranicama :

4 BROŠURA: Prijave ispita državne mature 2012./2013. i prijave za upis na studijske programe praktičan vodič - sa detaljnim informacijama o: - državnoj maturi: tko je, kada, kako i zašto polaže; - detaljna pojašnjenja cjelokupnoga procesa prijava ispita državne mature i prijava na studijske programe visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, -upisi na željeni studijski program u akademskoj godini 2013./2014. VAŽNO- kontinuirano pratiti mrežnu stranicu na kojoj će biti objavljeni uvjeti i kriteriji vrjednovanja za upis na studijske programe, kao i ostali ažurirani podatci, važne obavijesti i detaljne upute za rad sa sustavom.

5 Organizacija i provedba ispita državne mature Ispite državne mature organizira i provodi Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja

6 Obvezni dio državne mature ispiti iz triju predmeta Hrvatskoga jezika; Matematike stranoga jezika

7 Obvezni dio strani jezik Može se polagati samo strani jezik čiji je sadržaj propisan ispitnim katalogom, a iz kojega je učenik najmanje dvije školske godine tijekom srednjega obrazovanja bio pozitivno ocijenjen. U izbornome dijelu učenik može prijaviti bilo koji strani jezik čiji je sadržaj propisan ispitnim katalogom.

8 Obvezni dio - razine Ispiti državne mature u obveznome dijelu mogu se polagati na dvjema razinama: višoj razini (A) i osnovnoj razini (B) Učenici biraju razinu prema zahtjevima studijskih programa Položena viša razina (A) obveznoga predmeta omogućuje kandidatu pristup i onim studijskim programima koji traže osnovnu razinu (B). Učenici koji polože osnovnu razinu (B) nemaju mogućnost prijave na studijski program koji traži položenu višu razinu (A) ispita.

9 Obvezni dio Državna matura smatra se položenom ukoliko je učenik s uspjehom položio sva tri ispita obveznoga dijela neovisno o ispitima izbornoga dijela.

10 Izborni dio U izbornome dijelu državne mature mogu se polagati ispiti : Engleskoga jezika, Francuskoga jezika, Njemačkoga jezika, Španjolskoga jezika, Talijanskoga jezika, klasičnih jezika (Grčkoga jezika i Latinskoga jezika),biologije, Etike, Filozofije, Fizike, Geografije, Glazbene umjetnosti,informatike, Kemije, Likovne umjetnosti, Logike, Politike i gospodarstva, Povijesti, Psihologije, Sociologije i Vjeronauka. U jednome roku može se odabrati najviše šest izbornih predmeta.

11 Izborni dio - razine Ispiti iz stranih jezika polažu se na višoj razini; Ispit iz Latinskoga jezika u izbornome dijelu državne mature polaže se na osnovnoj razini; Ispiti iz Grčkoga jezika i svih ostalih predmeta polažu se na jedinstvenoj razini. Prilikom vrjednovanja za upis na studijske programe, svi se ispiti izbornoga dijela, bez obzira na stvarnu razinu, jednako vrjednuju.

12 Sadržaji ispita i polaganje ispita propisuju se ispitnim katalozima na Polaganje ispita uređeno je Pravilnikom o polaganju državne mature na

13 Pristupanje Nacionalnome informacijskom sustavu prijava na visoka učilišta - NISpVU

14 Pristupanje NISpVU na NISpVU je središnji informacijsko-administracijski servis koji olakšava prijavu i upis na visoka učilišta. pokriva cijeli proces: - iskazivanja interesa za odabrane studijske programe, - prijava ispita državne mature i uvida u njihove rezultate - uvida u rezultate po odabranim studijskim programima, - ostvarenja prava za upis na visoka učilišta.

15 Pristupanje NISpVU na Omogućuje: - uvid u rezultate koje postignuti na ispitima državne mature, - daje detaljan izračun bodova za svaki prijavljeni studijski program - daje uvid u položaj kojega zauzimaju na rang-listama za svaki od studijskih programa za koje su iskazali zanimanje. Na mrežnoj stranici nalazi se - popis svih studijskih programa koje se može studirati u RH zajedno s uvjetima upisa ( od 1. prosinca 2012.) - detaljne upute i obavijesti o cijelom postupku prijava ispita državne mature te prijava za upis na visoka učilišta, kao i - obavijesti vezane uz polaganje ispita državne mature.

16 Prijava u sustav- od 1. prosinca Za prijavu u NISpVU sustav je potrebno imati ELEKTRONIČKI IDENTITET U SUSTAVU AAI@Edu.Hr Korisničko ime (npr. hrvoje.horvat@skole.hr) Lozinka (********) Podatci se dobivaju od školskog administratora imenika, gñe. Brižit Ružić

17 Prijava u sustav

18 Prva prijava u sustav Učenici koji ove godine završavaju srednje obrazovanje u redovitome sustavu obrazovanja u RH prijavljuju se elektroničkim identitetom iz sustava AAI@EduHr. Učenici koji još nemaju PIN to polje ostavljaju praznim.

19 Prva prijava u sustav prvi puta (samo sa unosom korisničkog imena i lozinka) u sustav treba unijeti broj mobilnoga telefona (jedan broj - jedan kandidat) na koji se želi SMS-om primiti PIN i TAN, VAŽNO!!! - SLIJEDITI UPUTE O OBLIKU UNOSA BROJA MOBITELA

20 PIN je osobni identifikacijski broj koji služi za dodatnu zaštitu i privatnost podataka svakoga kandidata(učenika). TAN je broj kojim kandidat (učenik) potvrđuje značajne radnje u sustavu. Ukoliko učenik ili njegova obitelj ne posjeduju mobilni telefon, učenik može zatražiti slanje PIN-a I TAN-a svome ispitnom koordinatoru.

21 PIN i TAN Ako izgubi PIN i TAN, učenik može zatražiti njihovo ponovno izdavanje isključivo na broj mobilnoga telefona već zapisanoga u sustavu: - poslati SMS poruku sadržaja OPET na broj (cijena poruke 3,66 kn, PDV uključen) Prilikom prve uspješne prijave u sustav kandidati(učenici) su dužni prihvatiti i TAN-om potpisati Opće uvjete prijave ispita državne mature i studijskih programa. Kandidatima koji to ne učine neće biti omogućene prijave ispita državne mature niti studijskih programa.

22

23 Rokovi Ispiti državne mature polažu se u tri roka: ljetnome,jesenskome i zimskome. *Napomena: moguće su izmjene u Pravilniku te ukidanje zimskoga roka Zimski rok-samo učenici gimnazija koji državnu maturu nisu položili u prethodna dva roka - samo ispiti obveznoga dijela državne mature. Rokovi prijava nalaze se u Kalendaru koji se nalazi u posljednjemu poglavlju publikacije, zasebno za svaki ispitni rok. Nakon navedenih datuma, prijava ispita državne mature smatra se konačnom te se više ne može mijenjati.

24 Rokovi prijave -iznimke Promjena prijavljenih ispita - iz opravdanih razloga, učenik može promijeniti prijavljene ispite najkasnije 30 dana prije početka pisanja ispita. Naknadno prijavljivanje ispita iz opravdanih razloga učenik nije u propisanome roku mogao prijaviti polaganje ispita državne mature- može se prijaviti naknadno, ali najkasnije 10 radnih dana prije početka pisanja ispita. Opravdani razlozi opisani u Članku 18. Pravilnika o polaganju državne mature

25 Prijava ispita državne mature i studijskih programa

26

27 Provjera upisanih ocjena i ostalih podataka Učenici su dužni provjeriti osobne podatke, ocjene iz srednje škole te eventualne rezultate državnih i međunarodnih natjecanja i športsku kategoriju, kao i sve ostale upisane podatke koji se nalaze u NISpVU To će učiniti na poveznici Moji podatci nakon što se prijave u sustav. Ukoliko su podatci točni, učenici ih potvrđuju putem poveznice Verificiraj koja se nalazi ispod podataka na koje se odnosi. Ako su podatci netočni, učenici trebaju što prije obavijestiti ispitnoga koordinatora.

28

29 Postupak prijave ispita i studijskih programa Nakon prijave u sustav, na poveznici Moj odabir otvara se mogućnost prijave do najviše 10 studijskih programa, osim u slučaju prijave dvopredmetnih studija. Studijske programe potrebno je poredati prema vlastitim prioritetima. Na najviše mjesto liste prioriteta (1. mjesto) postavlja se najpoželjniji studijski program. Kod odabira studijskih programa, učeniku se istovremeno prijavljuju ispiti državne mature koje zahtijevaju ti studijski programi. Obratiti pažnju kod brisanja studijskih programa- ispiti se na brišu automatski već ih je potrebno izbrisati, odnosno promijeniti razine.

30 ODABIR STUDIJSKOGA PROGRAMA Na stranici Moj odabir možeš odabrati studijski program te ispite obveznoga i izbornoga dijela državne mature. Kako bi odabrao studijski program, klikni na link Odaberi novi studijski program. Nakon toga, otvorit će se stranica za odabir studijskih programa

31 KORAK 1 PRETRAŽIVANJE STUDIJSKIH PROGRAMA Pomoću padajućih izbornika možeš filtrirati popis studijskih programa (označeno crvenim pravokutnikom na slici). Nakon što si popunio filtere (možeš, a ne moraš), klikni na gumb Traži, nakon čega de se popis studijskih programa filtrirati, a rezultat prikazati ispod.

32 Kako bi vidio uvjete za upis na pojedini studijski program, klikni na naziv studija (označeno crvenim pravokutnikom na slici iznad).

33 Kako bi vidio uvjete za upis na pojedini studijski program, klikni na naziv studija (označeno crvenim pravokutnikom na slici iznad). Klikom na X u gornjemu desnom kutu zatvorit de se prikaz uvjeta studijskoga programa

34 Ukoliko želiš odabrati taj studijski program, klikni na link Odaberi naznačen pored toga studijskog programa.

35 KORAK 2 PRIJAVA ISPITA OBVEZNOGA I IZBORNOGA DIJELA DRŽAVNE MATURE Nakon toga, prikazat de ti se popis ispita obveznoga i izbornoga dijela, te razina ispita pojedinoga predmeta koji su potrebni za prijavu toga studijskog programa. Strani jezik možeš mijenjati odabirom iz padajućega izbornika (označeno crvenim pravokutnikom na slici iznad). Razinu ispita odabranih predmeta možeš mijenjati iz osnovne u višu odabirom razine A (označeno zelenim pravokutnikom na slici iznad). Kod ispita izbornoga dijela (na nekim studijskim programima, uključujući i ovaj) možeš odabrati jedan ili više predmeta iz grupe (označeno žutim pravokutnikom na slici). Kako bi dovršio prijavu ispita, klikni na link Prihvati. Tim postupkom ponovno de se otvoriti stranica za odabir studijskih programa.

36 KORAK 3 PREGLED PRIJAVE Odabrani studijski program nalazi se na lijevoj strani ekrana (označen crvenim pravokutnikom na slici iznad), a ispiti obveznoga i izbornoga dijela na desnoj strani ekrana (označeno zelenim pravokutnikom na slici iznad).

37 BRISANJE STUDIJSKOGA PROGRAMA Za brisanje odabranoga studijskog programa potrebno je kliknuti na link Briši pored toga studijskog programa. Prije nego se program obriše, akciju brisanja potrebno je potvrditi klikom na link Prihvati (vidi sliku ispod): Kako bi dodao novi studijski program, ponovno klikni na link Dodaj novi studijski program i ponovi postupak odabira.

38 PROMJENA, DODAVANJE I BRISANJE ISPITA OBVEZNOGA DIJELA DRŽAVNE MATURE -U obveznome dijelu državne mature možeš prijaviti samo tri ispita (sukladno Pravilniku o polaganju državne mature). - Kod odabira nekoga studijskog programa, automatski će se dodati i ispiti koje uvjetuje taj studijski program (opisano u poglavlju Korak 2 prijava ispita obveznoga i izbornoga dijela državne mature). -Nakon toga, možeš mijenjati jedino strani jezik.

39 PROMJENA ISPITA STRANOGA JEZIKA U obveznome dijelu državne mature može se polagati samo strani jezik čiji je sadržaj propisan ispitnim katalogom, a iz kojega je učenik u najmanje dvije školske godine tijekom srednjega obrazovanja bio pozitivno ocijenjen. Ispit stranoga jezika možeš promijeniti klikom na naziv stranoga jezika, nakon čega de se otvoriti izbornik za odabir, tj. promjenu ispita stranoga jezika. Kako bi ga promijenio, odaberi neki drugi jezik iz padajućega izbornika (vidi sliku iznad) i nakon toga klikni na link Prihvati. Napomena Ukoliko studijski program uvjetuje odreñeni strani jezik, njegovom promjenom obrisat ćeš i taj studijski program.

40 PROMJENA RAZINE ISPITA OBVEZNOGA DIJELA Dodavanjem studijskoga programa dodaje se i obvezna razina pojedinoga ispita. Tu razinu možeš promijeniti klikom na slovo razine (vidi sliku). Prije same promjene prikazat de se obavijest o promjeni razine iz više u osnovnu i obratno. Za pohranu promjene klikni na link Prihvati. Napomena Promjenom iz više razine (A) u osnovnu (B) izbrisat će se studijski programi koji zahtijevaju višu razinu toga ispita.

41 Prijava-dvopredmetni studiji Omogućena prijava neograničenog broja dvopredmetnih studijskih programa istoga visokog učilišta. Obratiti pažnju na fiksne kombinacije dvopredmetnih studijskih programa koje je visoko učilište unaprijed propisalo. Svaka se takva kombinacija broji kao jedan jednopredmetni studij. Na mrežnim stranicama visokoga učilišta provjeriti koje su moguće kombinacije dvopredmetnih studijskih programa.

42 Liste prioriteta studijskih programa Postavljeni redoslijed prioriteta studijskih programa iznimno je važan. Učenik će se, objavom konačnih rang-lista, naći samo na rang-listi onoga studijskog programa koji je najviši na njegovoj listi prioriteta, a na kojemu ostvaruje pravo upisa. S ostalih rang-lista učenik će biti obrisan. Listu prioriteta treba pažljivo pripremiti jer će sustav učenika optimalno rasporediti, a to se može napraviti samo ako se na vrh liste prioriteta postave studijski programi koji se najviše žele studirati, pravim redoslijedom. Sve do trenutka objave konačnih rang-lista redoslijed prioriteta moguće je mijenjati. Rang-liste se periodički obnavljaju, pa je posljedicu promjene redoslijeda na listi prioriteta moguće brzo vidjeti.

43 Promjena liste prioriteta Učenik može učiniti sve do zadanoga roka dostupnoga u Kalendaru Učenik može: promijeniti prioritete studijskih programa, izbrisati neki studijski program s liste, dodati novi studijski program (okviru ranije prijavljenih ispita državne mature), odustati od prijave svih studijskih programa.

44 Prijava ispita bez studija pod poveznicom ( Moj odabir ) odabrati samo ispite državne mature.

45 Vrste studija na visokim učilištima u RH

46

47

48 KALENDAR DRŽAVNE MATURE 2012./ LJETNI ROK

49 AKTIVNOST ROKOVI Dostava PIN-ova i TAN-ova Prilikom prve prijave u sustav od Ljetni rok Trajanje prijava ispita državne mature Trajanje prijava za upis na studijske programe Mogućnost promjene liste prioriteta studijskih programa Provođenje ispita državne mature Likovna umjetnost Informatika Etika Biologija Psihologija Logika Vjeronauk Fizika Hrvatski jezik (osnovna i viša razina), školski esej Hrvatski jezik (osnovna i viša razina), književnost i jezik Glazbena umjetnost *

50 Ispiti Matematika (osnovna i viša razina) Provođenje ispita državne mature Engleski jezik (osnovna i viša razina),oba dijela Talijanski jezik (osnovna i viša razina),oba dijela Njemački jezik (osnovna i viša razina),oba dijela Francuski jezik (osnovna i viša razina),oba dijela Politika i gospodarstvo Kemija Povijest Filozofija Geografija Sociologija Španjolski jezik (osnovna i viša razina),oba dijela

51 Objava rezultata ispita državne mature za ljetni ispitni rok Rok žalbe do u 12,00 Objava konačnih rezultata u 12,00 Objava rang-lista za upise na studijske programe Izdavanje svjedodžbi i potvrda o položenim ispitima državne mature od Upisi na studij na dalje *Visoko učilište može odrediti i raniji rok prijave na pojedine studijske programe

52 Korisni linkovi html Bla%C5%BEine-Dr%C5%BEavna-matura/

53

54 Ispitna koordinatorica:čeda Perko, dipl.ing. studeni 2012.

Microsoft PowerPoint - DM_PRIJAVA_na_SP.pptx

Microsoft PowerPoint - DM_PRIJAVA_na_SP.pptx Srednja škola Mate Blažine Labin Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe Ispitna koordinatorica:čeda Perko, dipl.ing. 24.studenoga 2010. Uvod Pregled: Što je državna matura Pristupanje

Више

Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe

Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe Prijave ispita državne mature 2018./2019. i prijave za upis na studijske programe Ispitna koordinatorica: Gordana Erić, dipl. ing. I. tehnička škola Tesla www.tesla.hr Što su ispiti državne mature? Postoje

Више

Ispitna koordinatorica Vladimira Jeromela-Vasiljević, prof. Pazin, studeni/prosinac 2010.

Ispitna koordinatorica Vladimira Jeromela-Vasiljević, prof. Pazin, studeni/prosinac 2010. Ispitna koordinatorica Vladimira Jeromela-Vasiljević, prof. Pazin, studeni/prosinac 2010. PREGLED TEMA Publikacija što sadrži? Što je državna matura? Pristupanje NISpVU Prijava, postupak polaganja i bodovanje

Више

Slajd 1

Slajd 1 (Nacionalni centar) (NISvPU) ured) (Središnji prijavni Završetak gimnazije Položiti obavezne ispite Hrvatski jezik Matematika Strani jezik Upis na fakultet Položiti određene izborne ispite, ako se traže

Више

NACIONALNI CENTAR ZA VANJSKO VREDNOVANJE OBRAZOVANJA PRIRUČNIK ZA PRIJAVU ISPITA DRŽAVNE MATURE za kandidate koji su četverogodišnje srednjoškolsko ob

NACIONALNI CENTAR ZA VANJSKO VREDNOVANJE OBRAZOVANJA PRIRUČNIK ZA PRIJAVU ISPITA DRŽAVNE MATURE za kandidate koji su četverogodišnje srednjoškolsko ob NACIONALNI CENTAR ZA VANJSKO VREDNOVANJE OBRAZOVANJA PRIRUČNIK ZA PRIJAVU ISPITA DRŽAVNE MATURE za kandidate koji su četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završili od 2010. do 2015. godine u srednjim

Више

Chalkboard Template

Chalkboard Template DRŽAVNA MATURA ŠK.GOD. 2016./2017. Odabir predmeta i razina Obvezni predmeti: matematika hrvatski jezik engleski jezik» razine: osnovna(b) i viša(a) Izborni predmeti (max.6) prema zahtjevu fakulteta npr.

Више

Slide 1

Slide 1 DESETA DRŽAVNA MATURA POČETAK LJETNOGA ROKA ŠKOLSKE GODINE 2018./2019. Ivana Katavić, ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Zlatko Zadelj, načelnik Odjela za organizaciju i

Више

Slajd 1

Slajd 1 Tko polaže državnu maturu? Učenici gimnazijskih programa obrazovanje završavaju polaganjem DRŽAVNE MATURE. DRŽAVNA MATURA 2018./2019. Ružica Veršić, prof. Učenici u strukovnim i umjetničkim programima,

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9; http://www.gimnazija-cetvrta-zg.skole.hr/; centrala: 01/66 77 188; tajništvo

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva riječka hrvatska gimnazija Rijeka, Frana Kurelca 1;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva riječka hrvatska gimnazija Rijeka, Frana Kurelca 1; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva riječka hrvatska gimnazija Rijeka, Frana Kurelca 1; www.prhg.hr; tajništvo: 051/339115; ravnatelj: 051/339115; računovodstvo:

Више

Prijave ispita državne mature 2013./2014. i prijave za upis na studijske programe Brošura za kandidate koji srednje obrazovanje završavaju ili su zavr

Prijave ispita državne mature 2013./2014. i prijave za upis na studijske programe Brošura za kandidate koji srednje obrazovanje završavaju ili su zavr Prijave ispita državne mature 2013./2014. i prijave za upis na studijske programe Brošura za kandidate koji srednje obrazovanje završavaju ili su završili izvan Republike Hrvatske Prijave ispita državne

Више

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nadzor razrednih knjiga tel: fax: mail:

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nadzor razrednih knjiga tel: fax: mail: Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Postavke... 3 4. Kreiranje zahtjeva za nadzorom razrednih knjiga... 4 5. Pregled razredne knjige... 6 5.1 Dnevnik rada... 7 5.2 Imenik... 11 5.3

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation UPISI U SREDNJE ŠKOLE OŠ Đuro Pilar Slavonski Brod Školska godina 2016./2017. Renata Štajner, prof. Kako? Putem mrežne stranice www.upisi.hr kontinuirano pratiti novoobjavljene informacije! Uz pomoć korisničkih

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation IZBOR SREDNJE ŠKOLE/ZANIMANJA, OŠ Dragutina Tadijanovića, Zagreb, 2.lipnja 2016. Edita Bosnar, prof. pedagogije Orest Graljuk, prof informatike i talijanskog jezika i književnosti Zakonodavni okvir Zakon

Више

Slide 1

Slide 1 10. DRŽAVNA MATURA REZULTATI LJETNOGA ROKA 2018./2019. 15. srpnja 2019. Gimnazijski programi obveza polaganja državne mature Obvezni dio Izborni dio SVJEDODŽBA POTVRDA Strukovni i umjetnički programi mogućnost

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14; www.gimnazija-varazdin.hr; centrala: 042/302-122; tajništvo: 042/302-121;

Више

AZVO_Brosura_2010_18FINweb.indd

AZVO_Brosura_2010_18FINweb.indd Prijave ispita državne mature 2011./2012. i prijave za upis na studijske programe Zagreb, 2011. 1 Nakladnici: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Nacionalni

Више

Slajd 1

Slajd 1 Upisi u srednju školu Jasna Soldo, stručni suradnik pedagog OŠ Špansko Oranice, 27.svibnja 2019. Postupak kod prve prijave u Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole od 27. svibnja

Више

UPISI U 1. RAZRED SREDNJE ŠKOLE

UPISI U 1. RAZRED  SREDNJE ŠKOLE Predavanje o E upisima za roditelje učenika 8.-ih razreda Pripremila: Lea Liović, pedagoginja 14. svibnja 2015. godine Dokumenti: - Prvi puta umjesto Odluke izlazi: Pravilnik o elementima i kriterijima

Више

Grupno informiranje za učenike završnih razreda srednjih škola

Grupno informiranje za učenike završnih razreda srednjih škola GRUPNO INFORMIRANJE ZA UČENIKE ZAVRŠNIH RAZREDA SREDNJIH ŠKOLA Pripremile stručne savjetnice u Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri: Renata Cimer, dipl.psihologinja i Josipa Crnčan, dipl.psihologinja

Више

Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje no

Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje no Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje novog korisničkog računa (poslati zahtjev na javnipoziv.opp@havc.hr

Више

Slajd 1

Slajd 1 UPISI U SREDNJE ŠKOLE Za školsku godinu 2019./2020. Osnovna škola Lučac PEDAGOGINJA: Ana Šabić UPISI U SREDNJE ŠKOLE Učenici se prijavljuju i upisuju putem mrežne Stranice Nacionalnog informacijskog sustava

Више

Slide 1

Slide 1 Gimnazija Fran Galović Koprivnica VODIČ ZA UPIS Koprivnica, svibanj 2019. ( mr. sc. Vjekoslav Robotić) 1 Upisi: Zašto upisati? ZATO JER Najbolji programi za upis na fakultet Klasifikacijski ispiti Državna

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Pazinski kolegij - klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti Pazin,

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Pazinski kolegij - klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti Pazin, NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Pazinski kolegij klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti Pazin, J. DOBRILE 6; ; centrala: 052/624505; tajništvo: 052/624505;

Више

Upis u srednju školu 13-14

Upis u srednju školu 13-14 UPIS U SREDNJU ŠKOLU 13-14 OŠ Vela Luka, siječanj, 2013. Sustav srednjih škola osnovna škola. Gimnazije Umjetničke Četverogodišnje strukovne Trogodišnje strukovne OSTALE Tehničke Industrijske, Opća, Matematička

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MEDICINSKA ŠKOLA ANTE KUZMANIĆA ZADAR Dr. Franje Tuđmana 24/G KLASA: /17-01/1 URBROJ: / Zadar,

REPUBLIKA HRVATSKA MEDICINSKA ŠKOLA ANTE KUZMANIĆA ZADAR Dr. Franje Tuđmana 24/G KLASA: /17-01/1 URBROJ: / Zadar, REPUBLIKA HRVATSKA MEDICINSKA ŠKOLA ANTE KUZMANIĆA ZADAR Dr. Franje Tuđmana 24/G KLASA: 602-03/17-01/1 URBROJ: 2198-1-64/17-01-372 Zadar, 30. 05. 2017. Na temelju točke XV. Odluke o upisu učenika u I.

Више

UPISI U 1. RAZRED SREDNJE ŠKOLE

UPISI U 1. RAZRED  SREDNJE ŠKOLE Predavanje o E upisima za roditelje učenika 8.-ih razreda Pripremila: Lea Liović, pedagoginja 4. svibnja 2017. godine Dokumenti: -Od 2015. godine: Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata

Више

UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE

UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE Redovni učenici se upisuju u prvi razred srednje škole nakon završene osnovne škole NISPUSŠ - NACIONALNI INFORMACIJSKI SUSTAV PRIJAVA I UPISA U SREDNJE ŠKOLE WWW.UPISI.HR 4

Више

Document ID / Revision : 0419/1.1 ID Issuer Sustav (sustav izdavatelja identifikacijskih oznaka) Upute za registraciju gospodarskih subjekata

Document ID / Revision : 0419/1.1 ID Issuer Sustav (sustav izdavatelja identifikacijskih oznaka) Upute za registraciju gospodarskih subjekata ID Issuer Sustav (sustav izdavatelja identifikacijskih oznaka) Upute za registraciju gospodarskih subjekata Gospodarski subjekti Definicija: U skladu s Direktivom 2014/40/EU gospodarski subjekt svaka

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Srednja škola Čakovec, Jakova Gotovca 2; web stranica škole:

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Srednja škola Čakovec, Jakova Gotovca 2; web stranica škole: NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Srednja škola Čakovec, Jakova Gotovca 2; web stranica škole: http://www.sscakovec.skole.hr/; 040/314108; službena e mail

Више

Državna matura 2009./2010. i prijave za upis na studijske programe

Državna matura 2009./2010. i prijave za upis na studijske programe Državna matura 2009./2010. i prijave za upis na ske programe Državna matura 2009./2010. i prijave za upis na ske programe Republika Hrvatska Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Nakladnici: Ministarstvo

Више

Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike

Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike 1. Uvod Ova uputa namijenjena je korisnicima koji se žele registrirati kao prvi kupci na Portalu gospodarskog

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za administratore tel: fax: mail: url:

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za administratore tel: fax: mail: url: Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Sučelje administracije škole... 2 3. Korisnici... 3 3.1 Ovlasti... 3 3.2 Uređivanje postojećih i dodavanje novih... 3 3.3 Dodavanje i uklanjanje tokena... 5 4. Odabir

Више

NIAS Projekt e-građani KORISNIČKA UPUTA za aplikaciju NIAS Verzija 1.1 Zagreb, srpanj 2014.

NIAS Projekt e-građani KORISNIČKA UPUTA za aplikaciju NIAS Verzija 1.1 Zagreb, srpanj 2014. Projekt e-građani KORISNIČKA UPUTA za aplikaciju Verzija 1.1 Zagreb, srpanj 2014. Naslov: Opis: Korisnička uputa za aplikaciju Dokument sadrži upute korisnicima aplikacije u sustavu e-građani Ključne riječi:

Више

NA PRAGU PROFESIONALNOG IZBORA

NA PRAGU PROFESIONALNOG IZBORA O ČEMU TREBA VODITI RAČUNA PRILIKOM IZBORA PROGRAMA/ ZANIMANJA? 15.6.2017. 1 Potrebno je uskladiti: zahtjeve odabranog zanimanja interese, želje, prethodna znanja, sposobnosti i zdravstvene karakteristike

Више

Microsoft Word - Informacije verzija za PDF.doc

Microsoft Word - Informacije verzija za PDF.doc REPUBLIKA HRVATSKA SVEUČILIŠTE U RIJECI FILOZOFSKI FAKULTET I N F O R M A C I J E O UVJETIMA UPISA U 1. GODINU REDOVNIH PREDDIPLOMSKIH SVEUČILIŠNIH STUDIJA AKADEMSKE GODINE 2019./2020. RIJEKA, SVIBANJ

Више

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.?

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.? NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god. 2014./2015.? U svakome upisnom roku kandidat se može prijaviti

Више

Slide 1

Slide 1 KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE? Koju će školu učenik odabrati najčešće ovisi o ovim čimbenicima : mreži škola roditeljskim željama materijalnim mogućnostima potrebama na tržištu rada (subjektivna procjena) interesi

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Promjena PIN-a i odjava... 3 4. Kombinirane grupe učenika... 5 5. Odabir razredne knjige... 5 6. Elementi ocjenjivanja... 6 7. Ocjenjivanje učenika...

Више

Funkcionalna specifikacija za provođenje elektroničkog glasovanja

Funkcionalna specifikacija za provođenje elektroničkog glasovanja 1/19 Stranica 1 2/19 Sadržaj 1. Lista skraćenica... 3 2.... 4 2.1 Pristup glasačkoj aplikaciji... 4 2.1.1 Prava pristupa... 4 2.1.2 Pristup uvodnom ekranu sustava evote... 5 2.1.3 Informacije o sustavu

Више

KORISNIČKE UPUTE APLIKACIJA ZA POTPIS DATOTEKA

KORISNIČKE UPUTE APLIKACIJA ZA POTPIS DATOTEKA KORISNIČKE UPUTE APLIKACIJA ZA POTPIS DATOTEKA SADRŽAJ 1. UVOD... 3 1.1. Cilj i svrha... 3 1.2. Područje primjene... 3 2. POJMOVI I SKRAĆENICE... 4 3. PREDUVJETI KORIŠTENJA... 5 4. PREGLED APLIKACIJE...

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za administratore tel: fax: mail: url:

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za administratore tel: fax: mail: url: Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Sučelje administracije škole... 2 3. Korisnici... 3 3.1 Ovlasti... 3 3.2 Uređivanje postojećih i dodavanje novih... 3 3.3 Dodavanje i uklanjanje tokena... 5 4. Odabir

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Srednja škola Koprivnica, TRG SLOBODE 7; ; tajništvo: 048/ ; ra

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Srednja škola Koprivnica, TRG SLOBODE 7; ; tajništvo: 048/ ; ra NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Srednja škola Koprivnica, TRG SLOBODE 7; ; tajništvo: 048/621-088; ravnatelj: 048/623-760; ravnatelj: srednja.skola.koprivnica4@kc.t-com.hr;

Више

UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA Kumičićeva 14, Opatija p.p. 99 Tel/fax: 051/ ; OIB:

UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA Kumičićeva 14, Opatija p.p. 99 Tel/fax: 051/ ; OIB: UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA Kumičićeva 14, Opatija p.p. 99 Tel/fax: 051/718-520; 711-154 e-mail: uso@ss-ugostiteljska-opatija.skole.hr OIB: 82328508097 KLASA: 602-01/16-01/2 URBROJ: 2156-23/UG-01-16-6

Више

PowerPoint Template

PowerPoint Template e-račun upute za slanje e-računa iz softwera dataline 1 S A D R Ž A J 1. UVOD 1.1. DATA BIRO d.o.o., Buzet 1.2. E-račun 2. PODEŠAVANJE PARAMETARA ZA RAD 2.1. Matični podaci poduzeća 2.2. Matični podaci

Више

Sveučilište u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku Red. broj Slobodna mjesta u rujanskom upisnom roku za upis u I. godinu preddiplomskih studija u akademskoj 2019./2020. godini Naziv studija PREDDIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJI I. Upisne kvote Redoviti Studenti

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Zdravstvena škola Split, ŠOLTANSKA 15;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Zdravstvena škola Split, ŠOLTANSKA 15; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Zdravstvena škola Split, ŠOLTANSKA 15; http://www.ss-zdravstvena-st.skole.hr/; tajništvo: 021/466-018; ravnatelj: 021/466-018;

Више

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2014.? U svakome upisnom roku

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2014.? U svakome upisnom roku NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god. 2013./2014.? U svakome upisnom roku kandidat se može prijaviti za upis u najviše pet škola

Више

GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) Velika Gorica Tel/fax:

GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) Velika Gorica Tel/fax: GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) 10410 Velika Gorica Tel/fax: 6221-370 E-mail: ured@gimnazija-velika-gorica.skole.hr KLASA: 602-03/17-26/01 URBROJ: 238-31-58-17-01-05

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Postavke... 4 4. Kombinirane grupe učenika... 6 5. Odabir razredne knjige... 6 6. Elementi ocjenjivanja... 7 7. Ocjenjivanje učenika... 8 7.1

Више

Упутство за пријављивање испита путем интернета Да би студент могао да пријави испит путем интернета мора прво да се пријави. Пријављивање се врши у п

Упутство за пријављивање испита путем интернета Да би студент могао да пријави испит путем интернета мора прво да се пријави. Пријављивање се врши у п Упутство за пријављивање испита путем интернета Да би студент могао да пријави испит путем интернета мора прво да се пријави. Пријављивање се врши у посебном дијалог-прозору до кога се долази линком есервис

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Postavke... 4 4. Kombinirane grupe učenika... 6 5. Odabir razredne knjige... 6 6. Elementi ocjenjivanja... 7 7. Ocjenjivanje učenika... 8 7.1

Више

Vremenik_2015_2016_2.verzija.xlsx

Vremenik_2015_2016_2.verzija.xlsx 07.09.2015. Pon 08.09.2015. Uto 09.09.2015. Sri 10.09.2015. Čet 11.09.2015. Pet 12.09.2015. Sub 13.09.2015. Ned 14.09.2015. Pon 15.09.2015. Uto 16.09.2015. Sri 17.09.2015. Čet 18.09.2015. Pet Matematika

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Elektrostrojarska škola Varaždin, Hallerova aleja 5;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Elektrostrojarska škola Varaždin, Hallerova aleja 5; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Elektrostrojarska škola Varaždin, Hallerova aleja 5; http://www.ess.hr/; ravnatelj: 042/313455; voditelji: 042313498; grafička

Више

DODATNI ELEMENTI VREDNOVANJA

DODATNI ELEMENTI VREDNOVANJA OŠ NIKOLE TESLE - Roditeljski sastanak, 29.5.2017. Gdje pronaći informacije o upisima u SŠ? 1. PRAVILNIK O ELEMENTIMA I KRITERIJIMA ZA IZBOR KANDIDATA ZA UPIS U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE - kriteriji za izbor

Више

o upisu učenika u i. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020.

o upisu učenika u i. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA Na temelju članka 22. stavka 7. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/2008, 86/2009, 92/2010, 105/2010-ispr.,

Више

Diapositiva 1

Diapositiva 1 Gdje se mogu provjeriti uvjeti i detalji o postupku za upis učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017.? Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1. razred

Више

GIMNAZIJA PULA KLASA: /16-01/14 URBROJ: Pula, 13. lipnja Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnov

GIMNAZIJA PULA KLASA: /16-01/14 URBROJ: Pula, 13. lipnja Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnov GIMNAZIJA PULA KLASA: 602-03/16-01/14 URBROJ: 2168-19-16-16 Pula, 13. lipnja 2016. Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/08, 86/09.,

Више

TRAJANJE BROJ UČENIKA KLASA: /17-01/10 URBROJ: Čakovec, 9. lipnja Tel: 040/ Fax: 040/ gimnazija-cako

TRAJANJE BROJ UČENIKA KLASA: /17-01/10 URBROJ: Čakovec, 9. lipnja Tel: 040/ Fax: 040/ gimnazija-cako TRAJANJE BROJ UČENIKA KLASA: 602-03/17-01/10 URBROJ: 2109-56-01-17-9 Čakovec, 9. lipnja 2017. Tel: 040/314-900 Fax: 040/314-911 E-mail: gimnazija-cakovec@ck.t-com.hr Na temelju članka 22. stavka 9. Zakona

Више

PROCES UPISA U SREDNJU ŠKOLU 2016./2017.

PROCES UPISA U SREDNJU ŠKOLU 2016./2017. PROCES UPISA U SREDNJU ŠKOLU 2018./2019. SMJERNICE NA TEMELJU PROCESA UPISA 2016./2017. Šk. godina 2017./2018. Proces upisa i kriterije za upis u srednje škole donosi MZO uz pomoć 2 dokumenta: Pravilnik

Више

Корисничко упутство апликације езапослени верзија Рачунски центар Електротехничког факултета, Универзитет у Београду

Корисничко упутство апликације езапослени верзија Рачунски центар Електротехничког факултета, Универзитет у Београду Корисничко упутство апликације езапослени 2011 Рачунски центар Електротехничког факултета, Универзитет у Београду 1. Пријава на систем и сигурност података... 1 2. Корисник... 5 2.1. Обавештења... 5 2.2.

Више

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Postavke... 4 3.1 Suglasnost za obradu podataka opcija za ravnatelje... 6 4. Kombinirane grupe učenika... 7 5. Odabir razredne knjige... 7 6.

Више

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 KLASA: /18-01/92 URBROJ: 2158/ Osijek, 15. lipnja Temeljem članka 40. Statuta II. gimnaz

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 KLASA: /18-01/92 URBROJ: 2158/ Osijek, 15. lipnja Temeljem članka 40. Statuta II. gimnaz II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 KLASA: 003-06/18-01/92 URBROJ: 2158/38-01-18-1 Osijek, 15. lipnja 2018. Temeljem članka 40. Statuta II. gimnazije Osijek i Odluke o upisu učenika u I. razred srednje

Више

Natječaj za upis sadrži: 1.Popis programa obrazovanja i broj upisnih mjesta po vrstama programa obrazovanja 2. Rokove za upis učenika 3. Predmete pose

Natječaj za upis sadrži: 1.Popis programa obrazovanja i broj upisnih mjesta po vrstama programa obrazovanja 2. Rokove za upis učenika 3. Predmete pose Natječaj za upis sadrži: 1.Popis programa obrazovanja i broj upisnih mjesta po vrstama programa obrazovanja 2. Rokove za upis učenika 3. Predmete posebno važne za upis 4. Natjecanje iz znanja koje se vrednuje

Више

Microsoft Word - Konkurs_OAS_2016_17_UNS

Microsoft Word - Konkurs_OAS_2016_17_UNS УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Конкурс за упис студената на I годину основних академских студија у школској 2016/2017. години ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У СУБОТИЦИ Адреса: Сегедински пут 9-11, Суботица Телефон: +381

Више

GIMNAZIJA PULA KLASA: /17-01/34 URBROJ: Pula, 13. lipnja Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnov

GIMNAZIJA PULA KLASA: /17-01/34 URBROJ: Pula, 13. lipnja Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnov GIMNAZIJA PULA KLASA: 602-03/17-01/34 URBROJ: 2168-19-17-15 Pula, 13. lipnja 2017. Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/08, 86/09.,

Више

POZIV ZA PRIJAVU ERASMUS KA107 STUDENTSKA MOBILNOST ZA STUDIRANJE Ovaj dokument sadrži detaljne informacije o postupku prijave za studente k

POZIV ZA PRIJAVU ERASMUS KA107 STUDENTSKA MOBILNOST ZA STUDIRANJE Ovaj dokument sadrži detaljne informacije o postupku prijave za studente k POZIV ZA PRIJAVU 2019-2020 ERASMUS KA107 STUDENTSKA MOBILNOST ZA STUDIRANJE Ovaj dokument sadrži detaljne informacije o postupku prijave za studente koji žele sudjelovati u mobilnosti studenata za studij

Више

UPIS U SREDNJU ŠKOLU 2012./2013.

UPIS U SREDNJU ŠKOLU 2012./2013. Osnovna škola Petar Zrinski Šenkovec UPIS U SREDNJU ŠKOLU 2017./2018. Izradila: Ivana Kirić Balažić, prof. KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE? Dvije mogućnosti: Nastaviti školovanje Ne nastaviti školovanje i uključiti

Више

Upisi u srednje škole 2013./2014.

Upisi u srednje škole 2013./2014. Upisi u srednje škole za šk. god. 2013./2014. Prvi dio Ove godine prvi puta upis u srednje škole on line NISPUSŠ - NACIONALNI INFORMACIJSKI SUSTAV PRIJAVA I UPISA U SREDNJE ŠKOLE WWW.UPISI.HR Stranica

Више

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: Fax: OIB: MB: Žiro-račun: IBAN: HR

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: Fax: OIB: MB: Žiro-račun: IBAN: HR II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: 031-207-157 Fax: 031-207-156 OIB:32298466963 MB:0240656 Žiro-račun:2500009-1102019332 IBAN: HR57 25000091102019332 KLASA: 003-06/17-01/91 URBROJ: 2158/38-01-17-1

Више

Prijave i upisi kandidata u srednje škole za školsku godinu 2019./2020. Idemo u srednju!

Prijave i upisi kandidata u srednje škole za školsku godinu 2019./2020. Idemo u srednju! Prijave i upisi kandidata u srednje škole za školsku godinu 2019./2020. Idemo u srednju! IMPRESSUM NAKLADNICI: Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNET ZA NAKLADNIKE:

Више

(Microsoft Word - Konkurs_OAS_2019_20 - produ\236eni drugi rok-poslato UNS)

(Microsoft Word - Konkurs_OAS_2019_20 - produ\236eni drugi rok-poslato UNS) УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Конкурс за упис студената на I годину основних академских студија у школској 2019/2020. години продужени други конкурсни рок ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У СУБОТИЦИ Адреса: Сегедински пут

Више

MEDICINSKA ŠKOLA VARAŽDIN Vinka Međerala 11, Varaždin Tel: 042/ Na temelju Odluke Ministarstva zna

MEDICINSKA ŠKOLA VARAŽDIN Vinka Međerala 11, Varaždin Tel: 042/ Na temelju Odluke Ministarstva zna MEDICINSKA ŠKOLA VARAŽDIN Vinka Međerala 11, 42000 Varaždin Tel: 042/492-000 e-mail: ured@ss-medicinska-vz.skole.hr Na temelju Odluke Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske o upisu

Више

Tel: 051/ Srednja škola Delnice Lujzinska cesta 42 Fax: 051/ Delnice web: ss-delnice.skole.hr KLAS

Tel: 051/ Srednja škola Delnice Lujzinska cesta 42 Fax: 051/ Delnice web: ss-delnice.skole.hr  KLAS KLASA: 003-08/18-01/01 URBROJ: 2112-24-18-02-10 Delnice, 5. lipnja 2018.g. Sukladno Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja o upisu učenika u I. razred Srednje Škole u školskoj godini 2018./2019. (

Више

Ime i prezime učenika

Ime i prezime učenika UPUTE ZA KORIŠTENJE TABLETA GIMNAZIJA ŽUPANJA VELIKI KRAJ 42, ŽUPANJA Škola za život U sklopu eksperimentalnog programa Škola za život, čiji je nositelj Ministarstvo znanosti i obrazovanja, svaki učenik

Више

Odluka o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2013./2014.

Odluka o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2013./2014. UPISI U SREDNJE ŠKOLE 2013./2014. Ankica Nježić, pomoćnica ministra Zagreb, veljača 2013. 1 ELEKTRONIČKE PRIJAVE I UPISI U SREDNJE ŠKOLE 2 ELEKTRONIČKE PRIJAVE I UPISI U SREDNJE ŠKOLE Glavni i ključni

Више

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Zagrebačka 30, Pula, dana 09

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Zagrebačka 30, Pula, dana 09 SVEUČILIŠTE JURJA DOBRILE U PULI Zagrebačka 30 52100 PULA Na temelju članka 77. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, članka 71. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 5. Pravilnika

Више

Универзитет у Београду Економски факултет Катедра за економску политику и развој Јавне финансије 2018/19 УПУТСТВО ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ НА Е-КУРС ИЗ ПРЕДМЕТ

Универзитет у Београду Економски факултет Катедра за економску политику и развој Јавне финансије 2018/19 УПУТСТВО ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ НА Е-КУРС ИЗ ПРЕДМЕТ УПУТСТВО ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ НА Е-КУРС ИЗ ПРЕДМЕТА ЈАВНЕ ФИНАНСИЈЕ Да бисте били у могућности да активно учествујете на настави из предмета Јавне финансије и радите обавезне тестове као део предиспитне обавезе,

Више

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit  amet lorem ipsum dolor Početna prezentacija za korisnike Ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja: Razmjene mladih i Mobilnost osoba koje rade s mladima Završno izvješće Mobility tool Projektni ciklus Završno izvješće 1.

Више

UPISI U 1. raz 2016

UPISI U 1. raz 2016 ŽUPANIJA SPLITSKO-DALMATINSKA SREDNJA ŠKOLA ANTUN MATIJAŠEVIĆ KARMANEO KLASA: 602-03/16-01/181 URBROJ: 2190-05-01-16-01 Vis, 13. lipnja 2016. godine Na temelju članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju

Више

Тачка 1

Тачка 1 Буџет Суфинансирање Самофинансирање Страни држављани Ванредни Универзитет у Источном Сарајеву Електротехнички факултет Вука Караџића, 30, 71123 Источно Сарајево kontakt@etf.ues.rs.ba +387 57 342 788 www.etf.ues..rs.ba

Више

REPUBLIKA SRPSKA

REPUBLIKA SRPSKA РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ К О Н К У Р С ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ШКОЛСКОЈ 2019/2020. ГОДИНИ Бања Лука, мај 2019. године На основу члана 64.

Више

Često postavljana pitanja u programu OBRT 1. Kako napraviti uplatu u knjizi tražbina i obveza? 2. Kako odabrati mapu/disk za pohranu podataka? 3. Kako

Često postavljana pitanja u programu OBRT 1. Kako napraviti uplatu u knjizi tražbina i obveza? 2. Kako odabrati mapu/disk za pohranu podataka? 3. Kako Često postavljana pitanja u programu OBRT 1. Kako napraviti uplatu u knjizi tražbina i obveza? 2. Kako odabrati mapu/disk za pohranu podataka? 3. Kako instalirati (novi) finin certifikat? 4. Kako ispisati

Више

Temeljem članka 91. Statuta I.gimnazije Osijek i Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske o upisu učenika u prvi razred srednj e

Temeljem članka 91. Statuta I.gimnazije Osijek i Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske o upisu učenika u prvi razred srednj e Temeljem članka 91. Statuta I.gimnazije Osijek i Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske o upisu učenika u prvi razred srednj e škole u školskoj godini 2017.12018. od 22. svibnja

Више

Brosura2014

Brosura2014 Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2014./2015. Idemo u srednju! IMPRESSUM NAKLADNICI: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet ZA NAKLADNIKE:

Више

Microsoft Word - Konkurs_OAS_2019_20 - FINAL-poslato NN i UNS

Microsoft Word - Konkurs_OAS_2019_20 - FINAL-poslato NN i UNS УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Конкурс за упис студената на I годину основних академских студија у школској 2019/2020. години ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У СУБОТИЦИ Адреса: Сегедински пут 9-11, Суботица Телефон: +381

Више

TRAJANJE BROJ UČENIKA GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) Velika Gorica Tel/fax:

TRAJANJE BROJ UČENIKA GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) Velika Gorica Tel/fax: TRAJANJE BROJ UČENIKA GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) 10410 Velika Gorica Tel/fax: 6221-370 E-mail: ured@gimnazija-velika-gorica.skole.hr KLASA: 602-03/15-26/01 URBROJ:

Више

NAZIV ŠKOLE

NAZIV ŠKOLE Na temelju članka 22. stavak 6. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ("Narodne novine", br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 16/12., 86/12., 6/12. - Pročišćeni tekst, 94/13.

Више

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: Fax: OIB: MB: Žiro-račun: IBAN: HR

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: Fax: OIB: MB: Žiro-račun: IBAN: HR II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: 031-207-157 Fax: 031-207-156 OIB:32298466963 MB:0240656 Žiro-račun:2500009-1102019332 IBAN: HR57 25000091102019332 KLASA: 003-06/15-01-86 URBROJ:2158-38-01-15-1

Више

Број: 07

Број: 07 РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ ЗАВОД ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ОДРАСЛИХ Вука Караџића бр. 1, Бањалука, тел: 051/228-282, факс: 051/227-863, www.mpoo.org, е-mail: mpoo@mpoo.vladars.net Број: 07/5.4.2/248-5-43/19

Више

Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11

Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11 Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 16/12., 86/12., 94/13. i 152/14.), a u svezi s Pravilnikom

Више

Na temelju članka 18. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje NN 63/19 (dalje u tekstu: Pr

Na temelju članka 18. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje NN 63/19 (dalje u tekstu: Pr Na temelju članka 18. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje NN 63/19 (dalje u tekstu: Pravilnik) Sveučilište u Rijeci STUDENTSKI CENTAR RIJEKA,

Више

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: Након

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese:   Након УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: http://www.srpskiarhiv.rs/ Након тога се на екрану појављује форма за пријаву на часопис

Више

Tekst Natječaja za upis studenata u 1. godinu preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija u akademskoj godini 2019./2020. nalazi

Tekst Natječaja za upis studenata u 1. godinu preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija u akademskoj godini 2019./2020. nalazi Tekst Natječaja za upis studenata u 1. godinu preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija u akademskoj godini 2019./2020. nalazi se na poveznici: http://www.unizg.hr/studiji-i-studiranje/upisi-stipendije-priznavanja/upisne-kvote-i-natjecaji-zaupis/upisi-20192020/

Више

Habdelićeva 1, Zagreb Zagreb, studeni RASPORED PISANIH PROVJERA ZNANJA 1. POLUGODIŠTE 2018./2019. RAZREDNICA/K: SUZANA KUZMIČIĆ RAZRED: 1

Habdelićeva 1, Zagreb Zagreb, studeni RASPORED PISANIH PROVJERA ZNANJA 1. POLUGODIŠTE 2018./2019. RAZREDNICA/K: SUZANA KUZMIČIĆ RAZRED: 1 Zagreb, studeni 2018. RAZREDNICA/K: SUZANA KUZMIČIĆ RAZRED: 1.A 3. 4. 5. FRANCUSKI GLAZBENA UMJ. 7. BIOLOGIJA INFORMATIKA 10. 11. KEMIJA 1 MATEMATIKA 13. LATINSKI MATEMATIKA 14. LATINSKI 15. MATEMATIKA

Више

PROCES KUPNJE ULAZNICE NA PORTALU ULAZNICE.HR Početak kupovine... 2 Plaćanje Mastercard karticom... 5 Plaćanje Maestro karticom... 8 Plaćanje American

PROCES KUPNJE ULAZNICE NA PORTALU ULAZNICE.HR Početak kupovine... 2 Plaćanje Mastercard karticom... 5 Plaćanje Maestro karticom... 8 Plaćanje American PROCES KUPNJE ULAZNICE NA PORTALU ULAZNICE.HR Početak kupovine... 2 Plaćanje Mastercard karticom... 5 Plaćanje Maestro karticom... 8 Plaćanje American Express karticom... 11 Plaćanje Diners karticom...

Више