КОЛУБАРА билтен g број 2 g септембар g излази месечно

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "КОЛУБАРА билтен g број 2 g септембар g излази месечно"

Транскрипт

1 КОЛУБАРА билтен g број 2 g септембар g излази месечно

2 Прекоплански резултати РБ Колубара стабилна производња струје Најмоћнија карика у енергетском ланцу Електропривреде Србије Рударски басен Колубара, на добром је путу да премаши годишњу производњу од 30 милиона тона угља. На четири површинска копа, Пољу Б, Пољу Д, Тамнава- Западном пољу и Великим Црљенима за осам месеци произведено је и термоелектранама, индустрији и широкој потрошњи испоручено 19,6 милиона тона угља, што је за 3,5 процента више од плана. Овом производном успеху значајан допринос је дала августовска производња, када је откопано око 2,8 милиона тона угља. Захваљујући раду моћних багера и угљених система дневно са површинских копова Колубаре испоручивано је по тона угља. У истом периоду, што је предуслов повећане експлоатације угља у Колубарском угљеном басену, откопано је преко 45 милиона кубика откривке, за 3,5 одсто више од плана. Захваљујући колубарском лигниту из кога се производи електрична енергија у систему Термоелектрана Никола Тесла, као и добром раду других термоелектрана и хидроелектрана, у ЕПС-у је остварена рекордна шестомесечна производња струје од 19 милијарди киловатсати. 5. септембар Компанијска изјава Поводом информација о хапшењу бившег руководства РБ Колубара, које су данас објављене у медјима. РБ Колубара подсећа да је још током месеца јануара у јавност изнела све информације у вези са овим предметом. Документација је тада предата Бироу за борбу против корупције, а спорни случајеви су прослеђени надлежним органима на испитивање. Од тада је све у рукама надлежних органа који савесно и одговорно обављају свој посао. 9. септембар 2013.

3 Топлана спремна за предстојећу сезону У Топлани која се налази у саставу постројења за прераду и оплемењивање угља Рударског басена Колубара у Вреоцима, пуштен је у рад ревитализовани котао 2. Ревитализацијом овог котла створени су услови за сигурнији и поузданији рад топловода за индустрију и топлификацију Лазаревца. Реч је о највећој инвестицији у погону Топлана од 1981.године када је отворена, а вредност ових послова је око 200 милиона динара. Говорећи о значају овог објекта, Милорад Грчић, директор РБ Колубара, је истакао да се ревитализацијом другог котла у Топлани обезбедјује стабилнији рад Топлане и сигурност грејања грађана општине Лазаревац. Током претходне године такође је ремонтован и котао 1, а завршетком радова на котлу 2, потпуно је осавремењен производни процес објекта Топлане. Александар Милићевић, директор Огранка Прерада је оценио да је Топлана сада потпуно спремна за предстојећу зимску сезону, као и да је након 30 година од почетка рада, први пут ревитализована. Заменик председника Градске општине Лазаревац Бојан Стевић, изразио је задовољство пуштањем овог дела постројења у рад, које је од интереса за домаћинства и општину Лазаревац. 13. септембар 2013.

4 Усвојен Извештај о пословању РБ Колубара за прву половину ове године Укупан финансијски резултат пословања Рударског басена Колубара за период од 1. јануара до 30. јуна ове године позитиван је, а остварена добит износи око 1,5 милијарди динара, наведено је у Извештају о пословању усвојеном данас на 56. Седници Скупштине овог привредног друштва.након корекције укупног финансијског резултата пореским расходом и одложеним пореским приходом, нето укупан финансијски резултат за поменути период износи око 1,3 милијарди динара. Остварење за првих шест месеци знатно је боље него у истом периоду прошле године. Укупни приходи износе око 21,9 милијарди динара, што је за око 9,7 одсто више од плана, док прокњижени расходи износе око 20,4 милијарде, што је за 8,8 одсто мање него што је било предвиђено. У Извештају је наведено и да је на Површинским коповима, закључно са 30. јуном, ове године укупно произведено више од 14 милиона тона угља, што је за око 4,2 одсто више од плана. Од тога, око 6,5 тона произведено је на Тамнава-Западном пољу, скоро 18 одсто више него што је предвиђено за овај перид. Добри производни резултати забележени су и на Пољу Д, на коме је план премашен за око 24 одсто. На седници Супштине, поред Извештаја, усвојене су и Одлука о додели парцела на локацији Расадник ранијим сопственицима експроприсаних непокретности из Зеока, као и Одлука о исплати накнаде за нестандардне надземне објекте на старом гробљу у Барошевцу. 20. септембар 2013.

5 Потенцијали развоја индустријског туризма Колубаре Поред лидерске позиције у производњи угља, Рударски басен Колубара је компанија са бројним потенцијалима за развој индустријског туризма у Србији, што је данас још једном потврђено великим интересовањем туриста из Београда, који су у оквиру манифестације Дани европске баштине посетили РБ Колубара. У оквиру манифестације, чија је овогодишња тема Индустријско наслеђе-заштита и ревитализација, туристи су у лазаревачком Центру за културу имали прилике да се упознају са богатом индустријском грађом РБ Колубара. Испред РБ Колубара као домаћина, присутнима се обратио Горан Перишић, руководилац Кабинета директора, који је истакао значај РБ Колубара у електроенергетском систему Србије. О потенцијалима индустријског туризма у највећем произвођачу угља у Србији говорила је мр Слађана Недељковић Ђокић, самостални референт за културу Колубаре. Посебно је истакла парну локомотиву у Преради, једину ове врсте у Србији, проточно језеро направљено у оквиру пројекта измештања дела корита реке Колубаре, рекултивисане површине и експонате откривене на археолошким локалитетима који се налазе на подручју експлоатације угља. Емитован је и документарни филм Одељења за информисање о историји и развоју Колубаре, а присутни су посетили и изложбу фотографија Отисак времена, која сликовито презентује историјат рада површинских копова и погона за прераду и оплемењивање лигнита. Гости су се упознали са индустријским наслеђем у различитим деловима Колубаре. 24. септембар 2013.

6 Милорад Грчић, директор РБ Колубара, одговори на питања локалним ТВ станицама После летњег периода одмора шта су кључне активности РБ Колубара? ТВ АВАX, Лазаревац Битно је истаћи да је РБ Колубара компанија која функционише 12 месеци у години, 365 дана, 24 сата дневно, за нас не постоји пауза у производном процесу. Приводе се крају припреме пред зимски период. Ми ћемо спремни дочекати зиму 2013/2014, односно ЕПС и грађани Републике Србије неће трпети и имаћемо стабилну производњу лигнита и електричне енергије. Од почетка године, до сада је на површинским коповима РБ Колубара произведено 22,5 милиона тона угља и 49,9 милиона кубика откривке, чиме су рудари Колубаре остварили прекопланске резултате. Веома сам задовољан како се реализују радови на монтажи роторног багера у Тамнави, као и реализацијом тзв. Зеленог кредита и сарадњом са представницима ЕБРД и кфw банке. Сарадња са ЕБРД и кфw банкама је за РБ Колубара од великог значаја. Све обавезе РБ Колубара пројектни тимови испуњавају са високим степеном ажурираности и одговорности, а редовни интерни недељни састанци о прогресу пројекта показују висок ниво одговорности које РБ Колубара има према међународним кредиторима. Шта можете да издвојите од процеса реформи који су реализовани у протекла три месеца? ТВ АВАX, Лазаревац Када говоримо о реформама у привредном друштву, причамо о потпуно другачијем приступу, промени свести код рудара, али и оних који руководе Колубаром. Трудимо се и мислимо да смо на добром путу да се схвати значај посвећености и промене приступа функционисања привредног друштва. За разлику од претходног периода, у последњих годину дана, људи схватају да треба да живе од Колубаре, а самим тим, да је битно очувати фирму и продужити јој век трајања. Само ако РБ Колубара послује без финансијских губитака и бележи позитивно пословање, уз редовно испуњавање производних обавеза,обезбеђујемо дугорочно функционисање. Успоставили смо партнерску сарадњу са суседним општинама на чијој територији експлоатишемо угаљ. Поред законских обавеза које испуњавамо према локалним самоуправама, настојимо да као друштвено одговорна компанија, кроз различите видове помоћи, учинимо што више са циљем подизања стандарда и услова живота становника ових општина. С обзиром да се ближи годину дана Вашег мандата да ли би могли да кажете који су то кључни проблеми које сте наследили, а које сте успели да превазиђете и како? ТВ МАГ, Обреновац Уведене су мере рационализације на свим нивоима, повећана је ефикасност рада, али се перманентно ради и на побољшавању услова рада на коповима и система заштите на раду.

7 Елиминисали смо, можда не потпуно, али смо свели на минимум, злоупотребе са крађом нафте. Регулисали смо, случајно или намерно лоше реализоване тендерске документације јавних набавки. Такође, сада по први пут, не постоји вештачки изазвана криза у продаји угља за широку потрошњу. Једна од битних ствари је и регулисање коришћења моторних возила, које смо пет пута смањили, а последња фаза регулисања ове области планирана је за задњи квартал ове године и месеце пред нама. Последица нових мера је и позитивно пословање компаније у првих шест месеци, са скоро 1.5 милијарди динара добити а у претходној години је пословање било негативно. Настављају се мере штедње, тако да се не губи на квалитету пословања, али да се послује домаћински. Изузетно сам поносан, што смо у сарадњи са синдикатима РБ Колубара и ЕПС-а успели да Колубара Метал вратимо под окриље РБ Колубара и тиме спасимо фирму и радних места, као и сигурност њихових породица, а да са друге стране обезбедимо поуздано одржавање рударске механизације и производних капацитета РБ Колубара. Битно је истаћи да смо сада најзад кренули у реализацију пројекта копа Радљево. Ово је идеја која је као стратешка усвојена још године, али због раније лоше политике, овај пројекат још није угледао светлост дана. Интензивно радимо и очекујемо да ћемо до краја године имати завршен Главни пројекат за отварање копа, а да ћемо у 2014-ој години кренути са процесом експропријације у зони овог копа. За све оне који познају површинску експлоатацију, познато је да завршена експропријација гарантује да ће брзо почети експлоатација угља. Основни циљ нам је да компанију стратешки и организационо уредимо тако да буде систем који ће и у наредним деценијама радити стабилно, без трзавица и проблема. Какво је место РБ Колубара у Нацрту стратегије енергетике Србије до године? ТВ ГЕМ, Лазаревац Неопходно је да наше национално законодавство прилагодимо међународним стандардима у области развоја рударства и енергетике, као и заштите животне средине. Стално смо под контролом међународних институција и невладиних организација које се баве заштитом животне средине. С обзиром да ће угаљ бити основни извор енергије у 21. веку ми ћемо морати да настојимо да испунимо све међународне стандарде одрживог развоја и заштите животне средине. У Националној стратегији се истиче да угаљ мора да буде енергетски ефикасан и еколошки подобан, односно треба развијати рударство, али тако да се не угрожава животна средина. Морамо инсистирати да се на дугорочан начин решава отварање нових термоелектрана и површинских копова. Какав је Ваш коментар на хапшење појединаца из Колубаре? ТВ МАГ, Обреновац Неки људи из Лазаревца, Обреновца и Београда дали су себи за право да на погрешан и искривљен начин коментаришу догађаје од пре две недеље. Нико нема право да се меша у рад истражних органа. Залажем се за јачање институција и институционално функционисање система Републике Србије. То је једини начин који Србију води корак по корак напред, а не уназад, као што смо у претходном периоду вођени. 27. септембар 2013.

TEH_Godisnjak2018_web1

TEH_Godisnjak2018_web1 ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ ТЕХНИЧКИ ГОДИШЊАК 218 ПРОИЗВОДНИ КАПАЦИТЕТИ ЕПС-а 1 Зрењанин Нови Сад Костолац Б3 С. Митровица Костолац А 2 Н. Тесла Б Н. Тесла А Зворник Колубара А Колубара Б Колубара Б. Башта

Више

IT_katalog

IT_katalog KATALOG realizovanih poslova u rudarstvu Sadržaj 1 - O nama 3 2 - Rotorni bageri i vedričari 6 3 - Tračni odlagači i bandvageni 34 4 - Bageri dreglajni 42 5 - Tračni transporteri i raspodelne stanice 49

Више

TEH_Godisnjak2016_web2

TEH_Godisnjak2016_web2 ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ 2016 ТЕХНИЧКИ ГОДИШЊАК ПРОИЗВОДНИ КАПАЦИТЕТИ ЕПС-а 1 Зрењанин Нови Сад Костолац Б3 С. Митровица Костолац А 2 Н. Тесла Б Н. Тесла А Зворник Колубара А Колубара Б Колубара Б. Башта

Више

TEH_Godisnjak2017_web1

TEH_Godisnjak2017_web1 ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ ТЕХНИЧКИ ГОДИШЊАК 217 ПРОИЗВОДНИ КАПАЦИТЕТИ ЕПС-а 1 Зрењанин Нови Сад Костолац Б3 С. Митровица Костолац А 2 Н. Тесла Б Н. Тесла А Зворник Колубара А Колубара Б Колубара Б. Башта

Више

Energetski akcioni plan Varvarin

Energetski akcioni plan Varvarin NACRT PLAN ENERGETSKOG RAZVOJA OPŠTINE VARVARIN OD 2015. DO 2025. GODINE Prioritet 1. Unapredjenje upravljanje energetskim sektorom Strateški cilj1: Uspostavljanje sistema energetskog menadžmenta u javnom

Више

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ИНЖЕЊЕР АНАЛИТИЧАР Служба за

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ИНЖЕЊЕР АНАЛИТИЧАР Служба за ИНЖЕЊЕР АНАЛИТИЧАР Служба за хемијску анализу горива и продуката сагоревања, Сектор производно техничких послова Огранак Термоелектранe Никола Тесла праћење квалитета угља, на основу резултатa лабораторија

Више

Нa oснoву члана 501. Зaкoнa o приврeдним друштвимa ( Службeни глaсник РС, бр. 36/11, 99/11 и 5/15), уговорне стране: 1. Јавно предузеће Електропривред

Нa oснoву члана 501. Зaкoнa o приврeдним друштвимa ( Службeни глaсник РС, бр. 36/11, 99/11 и 5/15), уговорне стране: 1. Јавно предузеће Електропривред Нa oснoву члана 501. Зaкoнa o приврeдним друштвимa ( Службeни глaсник РС, бр. 36/11, 99/11 и 5/15), уговорне стране: 1. Јавно предузеће Електропривреда Србије, Београд, Улица царице Милице број 2, матични

Више

ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ

ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ О НАМА Јавно предузеће Електропривреда Србије највећа је компанија у Србији, привредни и енергетски ослонац земље. Основне делатности ЈП ЕПС су производња, снабдевање и дистрибуција

Више

Microsoft PowerPoint _EE-REALIZOVANI PROJEKTI I BUDUCI RAZVOJ.ppt

Microsoft PowerPoint _EE-REALIZOVANI PROJEKTI I BUDUCI RAZVOJ.ppt Crna Gora Ministarstvo ekonomije REALIZOVANI PROJEKTI I BUDUĆI RAZVOJ Borko Raičević, dipl.el.ing Jedinica za energetsku efikasnost SADRŽAJ PREZENTACIJE POJAM ENERGETSKE EFIKASNOSTI PROJEKAT GODINA ENERGETSKE

Више

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ЕЛЕКТРО ИНЖЕЊЕР У ОПЕРАТИВИ П

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ЕЛЕКТРО ИНЖЕЊЕР У ОПЕРАТИВИ П ЕЛЕКТРО ИНЖЕЊЕР У ОПЕРАТИВИ Површински копови Барошевац (5 извршилацa) контрола рада електро опреме и уређаја на објектима и системима површинског копа контролни прегледи и погонска мерења припрема техничких

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ др Аца Марковић Председник надзорног одбора ЈП ЕПС Eкономски и енергетски положај Електропривреде Србије Међународна конференција ЕЛЕКТРАНЕ 2014 Енергетски ресурси, енергетска ефикасност,

Више

UŠTEDA U POTROŠNJI GORIVA I EL.ENERGIJE U SISTEMIMA DALJINSKOG GREJANJA SAVING IN EXPENDITURE OF FUEL AND ELECTRIC ENERGY IN DISTRICT HEATING SYSTEM

UŠTEDA U POTROŠNJI  GORIVA I EL.ENERGIJE U SISTEMIMA DALJINSKOG GREJANJA  SAVING IN EXPENDITURE OF FUEL AND ELECTRIC ENERGY IN DISTRICT HEATING SYSTEM UŠTEDA U POTROŠNJI GORIVA I EL. ENERGIJE U SISTEMIMA DALJINSKOG GREJANJA SAVING IN EXPENDITURE OF FUEL AND ELECTRIC ENERGY IN DISTRICT HEATING SYSTEMS Autor: Dragan Šoškić, dipl.maš.ing, JP Toplifikacija,Lazarevac,

Више

1/28/2018 Dnevni list Danas Društvo Čelnici lokalnih samouprava za jačanje sistema delovanja u vanrednim situacijama Blagovremeno informisanje o eleme

1/28/2018 Dnevni list Danas Društvo Čelnici lokalnih samouprava za jačanje sistema delovanja u vanrednim situacijama Blagovremeno informisanje o eleme Čelnici lokalnih samouprava za jačanje sistema delovanja u vanrednim situacijama Blagovremeno informisanje o elementarnim nepogodama Na današnjem sastanku koji je organizovao Nebojša Simović, Načelnik

Више

Privreda

Privreda Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Republike Srpske, BDP u prvom polugodištu 2018. godine, u odnosu na isti period 2017. godine, ima pozitivnu stopu rasta od 3,4% (Q1 = 3,1% i Q2 = 3,6%).

Више

Microsoft Word - SIMPOZIJUM V. BANJA doc

Microsoft Word - SIMPOZIJUM V. BANJA doc UGALJ STRATEŠKI ENERGENT ELEKTROPRIVREDE SRBIJE COAL AS THE STRATEGIC ENERGY RESOURCE OF ELECTRIC POWER INDUSTRY OF SERBIA Branko Jevtic 1, B. Eng.; Marko Babovic 2, M.Sc.; Jelena Milosevic 3, B. Eng.

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation KОРПОРАТИВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА 2018. ЈЕДАН ОД НАЈВЕЋИХ ВЕРТИКАЛНО ИНТЕГРИСАНИХ ЕНЕРГЕТСКИХ СИСТЕМА У ЈУГОИСТОЧНОЈ ЕВРОПИ Структура акционарског капитала Око 3 МИЛИЈАРДЕ ЕВРА уложено је у развој НИС-а од 2009.

Више

Обраћање гувернера на Министарском дијалогу Брисел, 17. мај године Уважене колеге, драги домаћини, Дозволите ми да се и ја, у име делегације Реп

Обраћање гувернера на Министарском дијалогу Брисел, 17. мај године Уважене колеге, драги домаћини, Дозволите ми да се и ја, у име делегације Реп Обраћање гувернера на Министарском дијалогу Брисел, 17. мај 219. године Уважене колеге, драги домаћини, Дозволите ми да се и ја, у име делегације Републике Србије, захвалим на оценама и препорукама које

Више

Microsoft PowerPoint - Deveti cas - Lokalni odrzivi razvoj

Microsoft PowerPoint - Deveti cas - Lokalni odrzivi razvoj Lokalni održivi razvoj Lokalna održivost Programi i politike lokalnog održivog razvoja u Srbiji Analize slučaja Grupni rad: Kad bih ja bio gradonačelnik Film: Lokalni održivi razvoj OSLO, Norveška ОДРЖИВИ

Више

Microsoft PowerPoint - Presentation1

Microsoft PowerPoint - Presentation1 Šest godina tranzicije rezultati i izazovi Radovan Jelašić, guverner Narodne banke Srbije Beograd, 17. oktobar 26. Monetarna politika funkcioniše e i u Srbiji/na Balkanu! Kamatna stopa na dvonedeljne repo

Више

Број: 01/ /16 Датум: године ИЗВЈЕШТАЈ О ПРИЈЕДЛОЗИМА ИЗНЕСЕНИМ У ТОКУ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О НАЦРТУ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ПРЊАВОР ЗА ГОДИН

Број: 01/ /16 Датум: године ИЗВЈЕШТАЈ О ПРИЈЕДЛОЗИМА ИЗНЕСЕНИМ У ТОКУ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О НАЦРТУ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ПРЊАВОР ЗА ГОДИН Број: 01/1 014 1 4/16 Датум:05.01.2016. године ИЗВЈЕШТАЈ О ПРИЈЕДЛОЗИМА ИЗНЕСЕНИМ У ТОКУ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О НАЦРТУ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ПРЊАВОР ЗА 2016. ГОДИНУ КОЈЕ ЈЕ СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ПРЊАВОР УСВОЈИЛА Извјештај

Више

Na osnovu člana 34. stav 3. Zakona o energetici ( "Službeni glasnik RS", broj 145/14), Ministar rudarstva i energetike donosi Pravilnik o energetskoj

Na osnovu člana 34. stav 3. Zakona o energetici ( Službeni glasnik RS, broj 145/14), Ministar rudarstva i energetike donosi Pravilnik o energetskoj Na osnovu člana 34. stav 3. Zakona o energetici ( "Službeni glasnik RS", broj 145/14), Ministar rudarstva i energetike donosi Pravilnik o energetskoj dozvoli Pravilnik je objavljen u "Službenom glasniku

Више

Јун 2017

Јун 2017 Јун 2017 СТАТИСТИЧКИ БИЛТЕН Јун 2017 НАРОДНА БАНКА СРБИЈЕ Београд, Краља Петра 12 Тел. 011/3027-100 Београд, Немањина 17 Тел. 011/333-8000 www.nbs.rs ISSN 1451-6349 Садржај Преглед текућих кретања..................................................

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ АГРОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У ЧАЧКУ Број: 1531 /1- ЈН 3/2016-I Чачак, године На основу члана 108. Закона о јавним набавка

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ АГРОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У ЧАЧКУ Број: 1531 /1- ЈН 3/2016-I Чачак, године На основу члана 108. Закона о јавним набавка УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ АГРОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У ЧАЧКУ Број: 1531 /1- ЈН 3/2016-I Чачак, 30.06.2016. године На основу члана 108. Закона о јавним набавкама (''Сл. гласник РС'' бр. 124/12, 14/15 и 68/15) и

Више

Фебруар 2018

Фебруар 2018 Фебруар 2018 СТАТИСТИЧКИ БИЛТЕН Фебруар 2018 НАРОДНА БАНКА СРБИЈЕ Београд, Краља Петра 12 Тел. 011/3027-100 Београд, Немањина 17 Тел. 011/333-8000 www.nbs.rs ISSN 1451-6349 Садржај Преглед текућих кретања..................................................

Више

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU Novi sportsko turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) Opovo, 1. avgust 2019; Projekat Uređenja i opremanja parka za bicikliste u

Више

PREDLOG ZAKON O IZMENAMA ZAKONA O FINANSIRANJU LOKALNE SAMOUPRAVE Član 1. U Zakonu o finansiranju lokalne samouprave ( Službeni glasnik RS, br. 62/06,

PREDLOG ZAKON O IZMENAMA ZAKONA O FINANSIRANJU LOKALNE SAMOUPRAVE Član 1. U Zakonu o finansiranju lokalne samouprave ( Službeni glasnik RS, br. 62/06, PREDLOG ZAKON O IZMENAMA ZAKONA O FINANSIRANJU LOKALNE SAMOUPRAVE Član 1. U Zakonu o finansiranju lokalne samouprave ( Službeni glasnik RS, br. 6206, 4711, 9312, 9913, 12514 i 9515), u članu 35. stav 1.

Више

AKCIONI PLAN ZA SPROVOĐENjE STRATEGIJE ZA BORBU PRTOIV VISOKOTEHNOTLOŠKOG KRIMINALA ZA PERIOD GODINE OPŠTI CILj 1. CILj 1.1. Mer

AKCIONI PLAN ZA SPROVOĐENjE STRATEGIJE ZA BORBU PRTOIV VISOKOTEHNOTLOŠKOG KRIMINALA ZA PERIOD GODINE OPŠTI CILj 1. CILj 1.1. Mer AKCIONI PLAN 2019-2020. ZA SPROVOĐENjE STRATEGIJE ZA BORBU PRTOIV VISOKOTEHNOTLOŠKOG KRIMINALA ZA PERIOD 2019-2023. GODINE OPŠTI CILj 1. CILj 1.1. Mera Republika Srbija poseduje efikasan i održiv sistem

Више

На основу члана тачке Закона о локалној самоуправи ( ''Сл

На основу члана   тачке      Закона о локалној самоуправи ( ''Сл На основу члана 47. Закона о буџетском систему (''Службени гласник Републике Србије'', број 54/09, 73/10, 101/10, 101/11, 93/12, 62/13, 63/13-исправка, 108/13, 142/14, 68/15-др.закон,103/15 и 99/16, 113/17

Више

Slide 1

Slide 1 MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA ZA NEKRETNINE INSPIRE PRVA NACIONALNA RADIONICA Božidar Pavidevid Odsijek za razvoj IS Bečići, Budva 06. decembar, 2012 INSPIRE i NIGP Proizvođači prostornih podataka Državne

Више

БРОЈ ПРИЈАВЕ (попуњава Министарство привреде) Образац бр. 1 - Пријава ПРОГРАМ ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ У ГОДИНИ ПРИЈАВНИ ФОРМ

БРОЈ ПРИЈАВЕ (попуњава Министарство привреде) Образац бр. 1 - Пријава ПРОГРАМ ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ У ГОДИНИ ПРИЈАВНИ ФОРМ БРОЈ ПРИЈАВЕ (попуњава Министарство привреде) ПРОГРАМ ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ У 2019. ГОДИНИ ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР НАЗИВ ПРИВРЕДНОГ СУБЈЕКТА Назив банкелизинг компаније 1 ПРИЈАВА НА ЈАВНИ

Више

ПРЕДЛОГ

ПРЕДЛОГ Z A K O N O SOCIJALNOM STANOVANJU Član 1. Ovim zakonom uređuju se uslovi za održivi razvoj socijalnog stanovanja i način obezbeđivanja i korišćenja sredstava za razvoj socijalnog stanovanja, kao i druga

Више

FINANCIJSKI REZULTATI ZA PRVIH DEVET MJESECI Kontakt: INA-Industrija nafte, d.d. Sektor korporativnih komunikacija Avenija Većeslava Holjevca 10

FINANCIJSKI REZULTATI ZA PRVIH DEVET MJESECI Kontakt: INA-Industrija nafte, d.d. Sektor korporativnih komunikacija Avenija Većeslava Holjevca 10 FINANCIJSKI REZULTATI ZA PRVIH DEVET MJESECI 2015. Kontakt: INA-Industrija nafte, d.d. Sektor korporativnih komunikacija, Zagreb Služba za odnose s javnošću E-mail: PR@ina.hr Press centar na www.ina.hr

Више

ГРАДА СМЕДЕРЕВА ГОДИНА VI БРОЈ 12 СМЕДЕРЕВО, 31. ДЕЦЕМБАР ГОДИНЕ 321. ГРАДОНАЧЕЛНИК Градоначелник града Смедерева, дана 25. децембра годин

ГРАДА СМЕДЕРЕВА ГОДИНА VI БРОЈ 12 СМЕДЕРЕВО, 31. ДЕЦЕМБАР ГОДИНЕ 321. ГРАДОНАЧЕЛНИК Градоначелник града Смедерева, дана 25. децембра годин ГРАДА СМЕДЕРЕВА ГОДИНА VI БРОЈ 12 СМЕДЕРЕВО, 31. ДЕЦЕМБАР 2013. ГОДИНЕ 321. ГРАДОНАЧЕЛНИК Градоначелник града Смедерева, дана 25. децембра На основу члана 100. ставова 4. и 5. Закона о заштити животне

Више

4 по основу накнада за заштиту животне средине у износу од 218,2 мил. дин. и по основу прихода од укидања резервисања за накнаде и друге бенефиције за

4 по основу накнада за заштиту животне средине у износу од 218,2 мил. дин. и по основу прихода од укидања резервисања за накнаде и друге бенефиције за 4 по основу накнада за заштиту животне средине у износу од 218,2 мил. дин. и по основу прихода од укидања резервисања за накнаде и друге бенефиције запослених отпремнине и јубиларне награде у износу од

Више

Microsoft Word - ZAHTJEV ZA SME KREDIT - NOVI

Microsoft Word - ZAHTJEV ZA SME KREDIT - NOVI ZAHTJEV ZA SME KREDIT PODACI O KREDITNOM ZAHTJEVU Vrsta kredita Iznos kredita u Rok otplate u godinama Grace period u mjesecima Namjena kredita/opis: Ukoliko se zahtjev odnosi na dugoročne kredite potrebno

Више

Microsoft Word - CCI - VLADA RS Godisni izvjestaj za final.doc

Microsoft Word - CCI - VLADA RS Godisni izvjestaj za final.doc Министарство индустрије, енергетике и рударства ИМЕ И ПРЕЗИМЕ ФУНКЦИЈА СТРАНКА Слободан Пухалац МИНИСТАР ПРИВРЕДЕ, ЕНЕРГЕТИКЕ И РАЗВОЈА СНСД БРОЈ ИЗОСТАНАКА СА ЗАСЈЕДАЊА ВЛАДЕ 3 БУЏЕТ МИНИСТАРСТВА У 2009.

Више

Министарство трговине, туризма и телекомуникације JUNA VRNJAČKA BANJA POZIVNO PISMO

Министарство трговине, туризма и телекомуникације JUNA VRNJAČKA BANJA POZIVNO PISMO Министарство трговине, туризма и телекомуникације 24 26. JUNA 2016. VRNJAČKA BANJA POZIVNO PISMO BUSINESS SAMIT - UPOSLIMO SRBIJU I GEGULA SAJAM TURIZMA, HRANE I PIĆA 24 26. JUNA 2016. VRNJAČKA BANJA,

Више

Prezentacija-Program-razvoja-sporta-za-sve-u-Vojvodini

Prezentacija-Program-razvoja-sporta-za-sve-u-Vojvodini PROGRAM RAZVOJA SPORTA ZA SVE U AP VOJVODINI 2017-2020 Generalni sekretar Olivera Jovanović član Stručnog odbora Aleksandar Božić Kopaonik, 21-25. mart 2018. godine DOBRODOŠLI! Budi aktivan, budi zdrav!

Више

ISSN LIST GRADA BEOGRADA Година LXIII Број јул године Цена 265 динара Скупштина Града Београда на седници одржаној 25.

ISSN LIST GRADA BEOGRADA Година LXIII Број јул године Цена 265 динара Скупштина Града Београда на седници одржаној 25. ISSN 0350-4727 SLU@BENI LIST GRADA BEOGRADA Година LXIII Број 61 25. јул 2019. године Цена 265 динара Скупштина Града Београда на седници одржаној 25. јула 2019. године, на основу члана 6. став 2, члана

Више

ПРИЛОГ: Табеле

ПРИЛОГ: Табеле САВЕЗ САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ Оделење за економска и социјална питања ПРИКАЗ ОСНОВИХ МАКРОЕКОНОМСКИХ ПОКАЗАТЕЉА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ У 2012. ГОДИНИ /број 3/12 од 18.04.2012. године/ Београд, април 2012.

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Fare clic per modificare il testo INTESA FARMER BANCA INTESA Klasifikacija: Javno/Public Đorđe Radulović Fare clic per modificare il testo PRAVILA POSLOVANJA BANCA INTESA - DOSTUPNOST - BROJ 1 U SRBIJI

Више

На основу члана 76. Закона о буџетском систему ( Службени гласник РС, број 54/09, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013, 108/13, 142/

На основу члана 76. Закона о буџетском систему ( Службени гласник РС, број 54/09, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013, 108/13, 142/ На основу члана 76. Закона о буџетском систему ( Службени гласник РС, број 54/09, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013, 108/13, 142/14, 68/15 др.закон, 103/15, 99/16, 113/17,95/18 и 31/19),

Више

Образац 12

Образац 12 Образац 12 Јавно комунално стамбено предузеће Топола ИЗВЕШТАЈ О СТЕПЕНУ УСКЛАЂЕНОСТИ ПЛАНИРАНИХ И РЕАЛИЗОВАНИХ АКТИВНОСТИ ИЗ ПРОГРАМА ПОСЛОВАЊА За период од 01.01.2019. до 31.03.2019. Топола, април 2019.

Више

ПРИЛОГ: Табеле

ПРИЛОГ: Табеле САВЕЗ САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ Оделење за економска и социјална питања ПРИКАЗ ОСНОВИХ МАКРОЕКОНОМСКИХ ПОКАЗАТЕЉА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ У 2011. ГОДИНИ /Саопштење бр. 08/11 од 23.09.2011. године/ Београд,

Више

Microsoft Word - Saopštenje za javnost

Microsoft Word - Saopštenje za javnost SAOPŠTENJE ZA JAVNOST Banca IMI, investiciona banka Intesa Sanpaolo grupacije, usvojila je konsolidovane finansijske rezultate za 2012. godinu Ukupni prihod, operativna i neto dobit Banca IMI porasli za

Више

GCB 2016 Bosna i Hercegovina 27% korisnika usluga je platilo mito najmanje jednom od osam službenika u prethodnih 12 mjeseci Q1 (Tabela 1): Za koliko

GCB 2016 Bosna i Hercegovina 27% korisnika usluga je platilo mito najmanje jednom od osam službenika u prethodnih 12 mjeseci Q1 (Tabela 1): Za koliko GCB 2016 Bosna i Hercegovina 27% korisnika usluga je platilo mito najmanje jednom od osam službenika u prethodnih 12 mjeseci Q1 (Tabela 1): Za koliko od dole pomenutih ljudi mislite da su uključeni u korupciju,

Више

ОПШТИНА КОВИН

ОПШТИНА КОВИН ОПШТИНА ВРБАС ГРАЂАНСКИ ВОДИЧ КРОЗ ОДЛУКУ О БУЏЕТУ за 2019. годину 1 2 САДРЖАЈ 1. Увод 2. Ко се финансира из буџета? 3. Како настаје буџет општине? Појам буџета Ко учествује у буџетском процесу? На основу

Више

JAVNI DUG 06

JAVNI DUG 06 JAVNI DUG 06 Zakonom o budžetu i fiskalnoj odgovornosti 55 iz 2014. godine definisana su pitanja javnog duga. Shodno ovom Zakonu, javni dug obuhvata dug centralnog nivoa države (državni dug) i lokalnog

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation dr Branislava Lepotić Kovačević, dipl.prav. PRAVNI ASPEKTI INVESTICIJA U KORIŠĆENJE BIOMASE U SISTEMIMA DALJINSKOG GREJANJA U REPUBLICI SRBIJI Korišćenje obnovljivih izvora energije Izvori prava za podsticaje

Више

Real Time Clipping

Real Time Clipping Pregled medijskih objava 31.05.2016. Srđan Šaper 1 / 6 Nacionalni dnevnik Datum: Pon, 30/05/2016 Medij: PINK TV Termin: 15:42:00 Zemlja: Srbija Emisija: Nacionalni dnevnik Trajanje: 00:00:41 Autor: Ivan

Више

ЈКП Паркинг сервис Чачак Измене и допуне Програма пословања за 2017.годину УВОДНА РАЗМАТРАЊА ЗА ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ПРОГРАМА ПОСЛОВАЊА ЈКП ПАРКИНГ СЕРВИС

ЈКП Паркинг сервис Чачак Измене и допуне Програма пословања за 2017.годину УВОДНА РАЗМАТРАЊА ЗА ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ПРОГРАМА ПОСЛОВАЊА ЈКП ПАРКИНГ СЕРВИС УВОДНА РАЗМАТРАЊА ЗА ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ПРОГРАМА ПОСЛОВАЊА ЈКП ПАРКИНГ СЕРВИС ЧАЧАК ЗА 2017. ГОДИНУ Основни разлог за Измене и допуне Програма пословања за 2017. годину је АНЕКС I КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА ЗА ЈАВНА

Више

Dnevnik_blok_prakticne_nastave_iz_finansijko_racunovodstvene_obuke

Dnevnik_blok_prakticne_nastave_iz_finansijko_racunovodstvene_obuke Назив школе: Место и адреса: ДНЕВНИК БЛОК (ПРАКТИЧНЕ) НАСТАВЕ ИЗ ФИНАНСИЈСКО- РАЧУНОВОДСТВЕНЕ ОБУКЕ Име и презиме ученика: Разред и одељење: Датум извођења блок (практичне) наставе: Назив и адреса привредног

Више

Sustavi kotlovskih postrojenja

Sustavi kotlovskih postrojenja Sustavi kotlovskih postrojenja Teleservice Regulacija kotlova BCO BCO UL-S UNIVERSAL parni kotao WA Uređaj za analizu vode Kompetencija i povjerenje Bosch Industriekessel je u svjetskim razmjerima renomirani

Више

ПРИЛОГ: Табеле

ПРИЛОГ: Табеле САВЕЗ САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ Оделење за економска и социјална питања ПРИКАЗ ОСНОВИХ МАКРОЕКОНОМСКИХ ПОКАЗАТЕЉА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ У 2011. ГОДИНИ /Саопштење бр. 09/11 од 08.11.2011. године/ Београд,

Више

sc on ntb and tbt

sc on ntb and tbt BOSNIA AND HERZEGOVINA MINISTRY OF FOREIGN TRADE AND ECONOMIC RELATIONS Perspektive održivih energetskih rješenja za bosanskohercegovačke gradove ERMINA SALKIČEVIĆ DIZDAREVIĆ, ZAMJENICA MINISTRA VANJSKE

Више

JAVNI DUG 06

JAVNI DUG 06 JAVNI DUG 06 Intenzivna realizacija izgradnje dionice auto-puta u toku 2018. godine, uzrokovala je nastavak trenda rasta javnog duga Crne Gore. Prema podacima Ministarstva finansija, bruto javni dug na

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ОПШТИ ПРЕГЛЕД ДРУГОГ ПОЗИВА 1 Садржај Програма Интеррег-ИПА II Програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија направљен је у оквиру Eвропске стратегије за паметан, одржив и инклузивни раст и релевантних

Више

cgo-cce-zaposljavanje

cgo-cce-zaposljavanje POLITIKA ZAPOŠLJAVANJA I SOCIJALNA POLITIKA U EU Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, a sprovodi ga Centar za građansko obrazovanje (CGO) u saradnji sa fondacijom Friedrich Ebert i NVO Natura. Dva temelja

Више

Slide 1

Slide 1 BILANS DRVNE BIOMASE Opis metodologije i uputstva za korišćenje Excel aplikacije sa prikazom rezultata bilansiranja na primeru izabrane lokalne samouprave za 217.godinu Prof. dr Branko Glavonjić Univerzitet

Више

На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени л

На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени л На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 1/2013) и члана 12. Правилника

Више

Година 2018 Број 6 Прибој, године Излази по потреби Рок за рекламацију 10 дана I АКТА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУК

Година 2018 Број 6 Прибој, године Излази по потреби Рок за рекламацију 10 дана I АКТА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУК Година 2018 Број 6 Прибој, 24.09.2018. године Излази по потреби Рок за рекламацију 10 дана I АКТА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ОПШТИНЕ ПРИБОЈ ЗА 2018. ГОДИНУ I ОПШТИ ДЕО

Више

СТАТИСТИЧКИ ИЗВЕШТАЈ О ЕФИКАСНОСТИ СПРОВОЂЕЊА АКЦИОНОГ ПЛАНА ЗА ПОГЛАВЉЕ 23 ЗАКЉУЧНО СА III КВАРТАЛОМ ГОДИНЕ Београд, октобар године

СТАТИСТИЧКИ ИЗВЕШТАЈ О ЕФИКАСНОСТИ СПРОВОЂЕЊА АКЦИОНОГ ПЛАНА ЗА ПОГЛАВЉЕ 23 ЗАКЉУЧНО СА III КВАРТАЛОМ ГОДИНЕ Београд, октобар године СТАТИСТИЧКИ ИЗВЕШТАЈ О ЕФИКАСНОСТИ СПРОВОЂЕЊА АКЦИОНОГ ПЛАНА ЗА ПОГЛАВЉЕ 23 ЗАКЉУЧНО СА III КВАРТАЛОМ 2016. ГОДИНЕ Београд, октобар 2016. године ~ САДРЖАЈ ~ ~ Легенда ~ Статистички приказ ефикасности спровођења

Више

Zakon o evidencijama u oblasti rada

Zakon o evidencijama u oblasti rada Zakon o evidencijama u oblasti rada Zakon je objavljen u "Službenom listu SRJ", br. 46/96. Vidi: čl. 64. Ustavne povelje - SL SCG, 1/2003-1. Vidi: čl. 81. Zakona - RS, 101/2005-28. Vidi: čl. 110. Zakona

Више

Fondovi i mogućnosti finansiranja razvoja ruralnog turizma

Fondovi i mogućnosti finansiranja razvoja ruralnog turizma Fondovi i mogućnosti finansiranja razvoja ruralnog turizma Aleksandar Ostojić Regionalna privredna komora Leskovac Ruralni turizam u Srbiji Republika Srbija ima komparativne prednosti za razvoj ruralnog

Више

JAVNO PRIVATNO PARTNERSTVO/KONCESIJA ODELJENJE ZA STRATEŠKO PLANIRANJE, RAZVOJ I ANALIZE

JAVNO PRIVATNO PARTNERSTVO/KONCESIJA ODELJENJE ZA STRATEŠKO PLANIRANJE, RAZVOJ I ANALIZE JAVNO PRIVATNO PARTNERSTVO/KONCESIJA ODELJENJE ZA STRATEŠKO PLANIRANJE, RAZVOJ I ANALIZE investicije@pks.rs 2 MAPA KORAKA JPP/KONCESIJA 3 1. POJAM JAVNO-PRIVATNO PARTNERSTVO (JPP) Javno-privatno partnerstvo

Више

Europass

Europass Curriculum Vitae Lične informacije Prezime / ime Dejan Šešelj Adresa Vuka Karadžića 459, 71 123 Istočno Sarajevo, Bosna i Hercegovina Telefon +387 57 342 443 GSM: +387 65 987 170 Fax E-mail seseljdeki@yahoo.com

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation VIJEĆE MINISTARA BIH TRI GODINE KASNIJE Sarajevo, 16.4.2018. godine www.vm.gov.ba 1 VIJEĆE MINISTARA BIH JE IMENOVANO 1. APRILA 2015. - KLJUČNI PRIORITETI Dinamiziranje procesa evropskih integracija Ekonomski

Више

З А К О Н

З А К О Н ZAKON O PLATAMA ZAPOSLENIH U ORGANIMA UPRAVE REPUBLIKE SRPSKE Član 1. Ovim zakonom uređuje se način utvrđivanja plata državnih službenika i ostalih zaposlenih (u daljem tekstu: zaposleni) u ministarstvima,

Више

SARAĐUJMO ZA VODE

SARAĐUJMO ZA VODE SARAĐUJMO ZA VODE JU SREDNJA STRUČNA I TEHNIČKA ŠKOLA GRADIŠKA Prilikom izrade ovog rada pokušali smo da dobijemo informacije od nadležnih iz: GRADSKE UPRAVE-ODJELJENJE ZA EKOLOGIJU JU GRADSKA ČISTOĆA

Више

Cekos In Ekspert Na osnovu člana 25. stav 1. Uredbe o načelima za unutrašnje uređenje i sistematizaciju radnih mesta u ministarstvima, posebnim organi

Cekos In Ekspert Na osnovu člana 25. stav 1. Uredbe o načelima za unutrašnje uređenje i sistematizaciju radnih mesta u ministarstvima, posebnim organi Cekos In Ekspert Na osnovu člana 25. stav 1. Uredbe o načelima za unutrašnje uređenje i sistematizaciju radnih mesta u ministarstvima, posebnim organizacijama i službama Vlade ("Službeni glasnik RS", br.

Више

Kolubara_2007_FINAL

Kolubara_2007_FINAL ПД РУДАРСКИ БАСЕН КOЛУБАРА Д.О.О., ЛАЗАРEВАЦ Финансијски извештаји 31. децембар године и Извештај независног ревизора С А Д Р Ж А Ј Страна Извештај независног ревизора 1-2 Биланс успeха 3 Биланс стања

Више

ОДРЖИВО КОРИШЋЕЊЕ ПРИРОДНИХ РЕСУРСА: ОБНОВЉИВИ РЕСУРСИ

ОДРЖИВО КОРИШЋЕЊЕ ПРИРОДНИХ РЕСУРСА: ОБНОВЉИВИ РЕСУРСИ Индекс експлоатације воде - Water Exploitation Index (WEI) Индекс експлоатације воде - Water Exploitation Index (WEI) је индикатор који представља однос укупне годишње количине обновљивих и захваћених

Више

Buxheti – Pensionet

Buxheti – Pensionet Intervju za novine Zëri 08.01.2016. Avdullah Hoti, ministar finansija I. Budžet Penzije 1. Kako su orijentisana budžetska sredstva za 2016.god? Skupština je usvojila budžet za 2016. god. u potpunosti sa

Више

Министарство унутрашњих послова Одељење за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Палата Србије Булевар Михајла Пупина Но

Министарство унутрашњих послова Одељење за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Палата Србије Булевар Михајла Пупина Но Министарство унутрашњих послова Одељење за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Палата Србије Булевар Михајла Пупина 2 11070 Нови Београд З А Х Т Е В за приступ информацијама од

Више

Microsoft Word - MUS ispitna pitanja 2015.doc

Microsoft Word - MUS ispitna pitanja 2015.doc Univerzitet u Novom Sadu Ekonomski fakultet u Subotici Dr. Agneš Slavić, docent Nemanja Berber, asistent Školska 2014/15 godina MENADŽMENT URBANOM SREDINOM Prvi deo: ispitna pitanja 1. PREDMET IZUČAVANJA

Више

ПЛАН САРАДЊЕ СА ЗАИНТЕРЕСОВАНИМ СТРАНАМА НА КОРПОРАТИВНОМ НИВОУ ЈП ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ Јануар године

ПЛАН САРАДЊЕ СА ЗАИНТЕРЕСОВАНИМ СТРАНАМА НА КОРПОРАТИВНОМ НИВОУ ЈП ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ Јануар године ПЛАН САРАДЊЕ СА ЗАИНТЕРЕСОВАНИМ СТРАНАМА НА КОРПОРАТИВНОМ НИВОУ ЈП ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ Јануар 2019. године Садржај 1 УВОД И ЦИЉ...1 2 ОСНОВНИ ПОДАЦИ О ЕПС-У...2 3 ЗАХТЕВИ ЗА САРАДЊУ СА ЗАИНТЕРЕСОВАНИМ

Више

download (2)

download (2) PRIVREDNO DRUŠTVO ZA PODVODNU EKSPOLATACIJU UGLJA RUDNIK KOVIN A.D., KOVIN IZVEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA O SASTAVNOM DELU FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA Beograd, avgust 2018. godine PRIVREDNO DRUŠTVO ZA PODVODNU

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД НИШ ИНФОРМАЦИЈА О СТЕПЕНУ УСКЛАЂЕНОСТИ ПЛАНИРАНИХ И РЕАЛИЗОВАНИХ АКТИВНОСТИ ИЗ ПРОГРАМА ПОСЛОВАЊА ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА, ДРУШТАВА КАПИТАЛА И ДРУГИХ ОБЛИКА ОРГАНИЗОВАЊА НА КОЈА СЕ ПРИМЕЊУЈЕ

Више

Microsoft PowerPoint - avs12-17 [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - avs12-17 [Compatibility Mode] Osobenosti ekonomskih vremenskih serija Zorica Mladenović 1 Ključna svojstva ekonomskih vremenskih serija Postojanje trenda Postojanje sezonskih varijacija Postojanje nestandardnih opservacija: strukturni

Више

OБРАЗАЦ ПРИЈАВЕ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВАРТНИХ СРЕДСТАВА ЗА КУПОВИНУ ОПРЕМЕ У ГОДИНИ БРОЈ КОНКУРСА: / НАЗИВ ПРИВРЕДНОГ ДРУШТВА 1

OБРАЗАЦ ПРИЈАВЕ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВАРТНИХ СРЕДСТАВА ЗА КУПОВИНУ ОПРЕМЕ У ГОДИНИ БРОЈ КОНКУРСА: / НАЗИВ ПРИВРЕДНОГ ДРУШТВА 1 OБРАЗАЦ ПРИЈАВЕ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВАРТНИХ СРЕДСТАВА ЗА КУПОВИНУ ОПРЕМЕ У 2019. ГОДИНИ БРОЈ КОНКУРСА: 141-401-1157/2019-01 НАЗИВ ПРИВРЕДНОГ ДРУШТВА 1 РЕЗИМЕ ИНВЕСТИЦИОНОГ ПРОЈЕКТА: (укратко описати планирани

Више

VÜÇt ZÉÜt cü }xáàéç vtvxà Ç}x IZVJEŠTAJ O OSTVARENIM PRIMICIMA I IZVRŠENIM IZDACIMA BUDŽETA PRIJESTONICE CETINJE ZA PERIOD JANUAR-JUN 2019.GODINE Ceti

VÜÇt ZÉÜt cü }xáàéç vtvxà Ç}x IZVJEŠTAJ O OSTVARENIM PRIMICIMA I IZVRŠENIM IZDACIMA BUDŽETA PRIJESTONICE CETINJE ZA PERIOD JANUAR-JUN 2019.GODINE Ceti VÜÇt ZÉÜt cü }xáàéç vtvxà Ç}x IZVJEŠTAJ O OSTVARENIM PRIMICIMA I IZVRŠENIM IZDACIMA BUDŽETA PRIJESTONICE CETINJE ZA PERIOD JANUAR-JUN 2019.GODINE Cetinje, jul 2019.godine OBRAZLOŽENJE Izvještaj o ukupno

Више

Na osnovu člana 5 stav 2 Zakona o budžetu ( Službeni list RCG, br. 40/01, 44/01, 28/04 i 71/05 i Službeni list CG, br. 12/07, 73/08, 53/09, 46/10 i 49

Na osnovu člana 5 stav 2 Zakona o budžetu ( Službeni list RCG, br. 40/01, 44/01, 28/04 i 71/05 i Službeni list CG, br. 12/07, 73/08, 53/09, 46/10 i 49 Na osnovu člana 5 stav 2 Zakona o budžetu ( Službeni list RCG, br. 40/01, 44/01, 28/04 i 71/05 i Službeni list CG, br. 12/07, 73/08, 53/09, 46/10 i 49/10), člana 42, 43 i 44 Zakona o finansiranju lokalne

Више

1 I Основни стутусни подаци Пословно име јавног предузећа је: Јавно предузеће Електропривреда Србије", Београд. Скраћено пословно име је: ЈП ЕПС, Беог

1 I Основни стутусни подаци Пословно име јавног предузећа је: Јавно предузеће Електропривреда Србије, Београд. Скраћено пословно име је: ЈП ЕПС, Беог 1 I Основни стутусни подаци Пословно име јавног предузећа је: Јавно предузеће Електропривреда Србије", Београд. Скраћено пословно име је: ЈП ЕПС, Београд. Седиште је у Београду, Улица Царице Милице број

Више

Izborni panel, u sastavu: Refik Bojadžić, član (Zajednica opština Crne Gore) i članice Svetlana Vuković, (Uprava za kadrove), Ana Novaković, (Centar z

Izborni panel, u sastavu: Refik Bojadžić, član (Zajednica opština Crne Gore) i članice Svetlana Vuković, (Uprava za kadrove), Ana Novaković, (Centar z Izborni panel, u sastavu: Refik Bojadžić, član (Zajednica opština Crne Gore) i članice Svetlana Vuković, (Uprava za kadrove), Ana Novaković, (Centar za razvoj nevladinih organizacija), Olivera Grbović,

Више

Microsoft Word - Zaglavlje ЕПС srpski cir

Microsoft Word - Zaglavlje ЕПС  srpski cir JАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД ФИНАНСИЈСКИ ИЗВЕШТАЈИ ЗА ГОДИНУ ЗАВРШЕНУ 31. ДЕЦЕМБРА 2015. И ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА Руководству Jавног предузећа Електропривреда

Више

Environ- mental objectives 2050

Environ- mental objectives 2050 Заједничка радионица за израду сета економских инструмената за имплементацију Плана управљања чврстим комуналним отпадом и представљање 3 студије случаја из ЕУ Београд 23. јануар 2019. Naturvårdsverket

Више

JAVNO PREDUZEĆE ZA DISTRIBUCIJU TOPLOTNE ENERGIJE TOPLIFIKACIJA LAZAREVAC IZVEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA ZA GODINU Beograd, maj godine

JAVNO PREDUZEĆE ZA DISTRIBUCIJU TOPLOTNE ENERGIJE TOPLIFIKACIJA LAZAREVAC IZVEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA ZA GODINU Beograd, maj godine JAVNO PREDUZEĆE ZA DISTRIBUCIJU TOPLOTNE ENERGIJE TOPLIFIKACIJA LAZAREVAC IZVEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA ZA 2018. GODINU Beograd, maj 2019. godine KLS Revizija d.o.o. Kosovska 17/II 11000 Beograd Srbija

Више

ЗАПИСНИК

ЗАПИСНИК ЗАПИСНИК Са XXX редовне седнице Скупштине акционара АД Планинка Куршумлија Седница је одржана на дан 30.5.2013. године, са почетком у 11 часова у банкет сали хотела Јелак у Луковској Бањи. Пре почетка

Више

PRILOZI 11

PRILOZI 11 PRILOZI 11 Prilog A: Realna kretanja Tabela 1: Pregled makroekonomskih kretanja Izvor: MONSTAT OPIS 2017 XII/XI Industrijska proizvodnja (index) 98,4 95,5 113,7 111,4 83,7 83,0 113,4 Potrošačke cijene

Више

Poslovanje preduzeća u Crnoj Gori u godini

Poslovanje preduzeća u Crnoj Gori u godini Poslovanje preduzeća u Crnoj Gori u 2013.godini Zavod za statistiku Crne Gore - MONSTAT Podgorica, 2014.godina UVOD Zavod za statistiku Crne Gore MONSTAT je u cilju harmonizacije sa međunarodnim standardima

Више

LokalniMediji-KRAGUJEVAC-PPT

LokalniMediji-KRAGUJEVAC-PPT 11:59:01 KAKVE LOKALNE MEDIJE ZELIS? KRAGUJEVAC ISTRAŽIVANJE JAVNOG MNJENJA O LOKALNIM MEDIJIMA U KRAGUJEVCU Autor istraživanja: Zoran M. Marković O istraživanju SELO 14,9% Anketiranje obavljeno od 12-18.

Више

број 21 // јул ISSN Угаљ преко плана у првом полугодишту

број 21 // јул ISSN Угаљ преко плана у првом полугодишту број 21 // јул 2019. ISSN 2560-5143 Угаљ преко плана у првом полугодишту www.eps.rs // Фото: М. Цвијетић Поводом обележавања Видовдана, крсне славе Жандармерије и дана Лазаревца, одржан је тактичкотехнички

Више

ОПШТИНА ТИТЕЛ

ОПШТИНА ТИТЕЛ ОПШТИНА ТИТЕЛ ГРАЂАНСКИ ВОДИЧ КРОЗ ОДЛУКУ О БУЏЕТУ за 2019. годину 1 2 САДРЖАЈ 1. Ко се финансира из буџета? 2. Како настаје буџет општине? Појам буџета Ко учествује у буџетском процесу? На основу чега

Више

На основу члана 32. став 1. тачка 2) Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/07), члана 77. и 78. Закона о буџетском систему ( Слу

На основу члана 32. став 1. тачка 2) Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/07), члана 77. и 78. Закона о буџетском систему ( Слу На основу члана 32. став 1. тачка 2) Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/07), члана 77. и 78. Закона о буџетском систему ( Службени гласник РС, бр. 54/09, 73/10, 101/10, 101/11

Више

Microsoft Word - SLUZBENI LIST BROJ 16.doc

Microsoft Word - SLUZBENI LIST BROJ 16.doc 29.06.2015. Службени лист општине Неготин Број 16 Страна 385 На основу члана 69.став 4. Закона о буџетском систему ( Сл. гласник, бр. 54/2009, 15., програмска активност 0602-0001 -пункционисање локалне

Више

Naslovna_0:Naslovna _0.qxd.qxd

Naslovna_0:Naslovna _0.qxd.qxd Децембар СТАТИСТИЧКИ БИЛТЕН Децембар 2011 УРЕДНИШТВО БРАНКО ХИНИЋ, главни уредник Чланови ЈЕЛЕНА МАРАВИЋ МАРИНА МЛАДЕНОВИЋ-КОМАТИНА ВЕСЕЛИН ПЈЕШЧИЋ БИЉАНА САВИЋ ДР МИЛАН ШОЈИЋ Статистички билтен Издаје

Више

The Contemporary Systems Development Project Landscape

The Contemporary Systems Development Project Landscape Budući projektni ciklusi u Evropi Horizon Europe, nakon Horizon 2020 Program za period 2021-2027 Oko 100 milijardi ulaganja u istraživanja i inovativne programe Glavne osobine: Jačanje nauke i tehnologije

Више

Microsoft Word - službeni glasnik 12.doc

Microsoft Word - službeni glasnik 12.doc СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ЛАПОВО ГОДИНА XXI БРОЈ 12 ЛАПОВО, 09. октобар 2015. год. ГЛАСНИК ИЗЛАЗИ ПО ПОТРЕБИ.РОК ЗА РЕКЛАМАЦИЈУ 10 ДАНА. ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА ЈЕ 1.000,00 Д. 156. На основу чл.53. и 54. а у

Више

Град Ваљево Градска управа ИЗМЕНE И ДОПУНE ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ КОЛУБАРА - свеска 1 - Измене и допуне Плана генералне регулације КОЛУБАРА је дон

Град Ваљево Градска управа ИЗМЕНE И ДОПУНE ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ КОЛУБАРА - свеска 1 - Измене и допуне Плана генералне регулације КОЛУБАРА је дон Град Ваљево Градска управа ИЗМЕНE И ДОПУНE ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ КОЛУБАРА - свеска 1 - Измене и допуне Плана генералне регулације КОЛУБАРА је донела Скупштина града Ваљева, на седници одржаној 03.11.2017.

Више

Životna osiguranja u vrijeme recesije teret ili nužnost - Zaključci - Okrugli stol Životna osiguranja u vrijeme recesije teret ili nužnost Zagreb, 13.

Životna osiguranja u vrijeme recesije teret ili nužnost - Zaključci - Okrugli stol Životna osiguranja u vrijeme recesije teret ili nužnost Zagreb, 13. Životna osiguranja u vrijeme recesije teret ili nužnost - Zaključci - Okrugli stol Životna osiguranja u vrijeme recesije teret ili nužnost Zagreb, 13. svibnja 2009. Jasno je vidljiva nedovoljna svijest

Више