ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ"

Транскрипт

1 ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ

2

3 О НАМА Јавно предузеће Електропривреда Србије највећа је компанија у Србији, привредни и енергетски ослонац земље. Основне делатности ЈП ЕПС су производња, снабдевање и дистрибуција електричне енергије, као и трговина електричном енергијом. Снага и поузданост У ЕПС-овим електранама снаге мегавата произведе се око 35,3 милијардe киловат-сати годишње. Као тржишно оријентисана компанија, ЕПС за око 3,5 милиона купаца обезбеђује редовно, сигурно и поуздано снабдевање електричном енергијом. Лигнит из којег се добија око 70 одсто електричне енергије у Србији производи се површинским коповима колубарског и костолачког угљеног басена. Годишње се у РБ Колубара и на костолачком копу Дрмно ископа између 37 и 40 милиона тона угља. Хидроелектране из обновљивих извора енергије дају око 10,6 милијарди киловат-сати годишње, што чини око 30 одсто производње ЕПС-а. ЕПС обавља и делатности производње угља, производње електричне и топлотне енергије у комбинованом процесу, дистрибуције електричне енергије и управљања дистрибутивним системом, управљања економским субјектом као и делатност кабловских телекомуникација. на Сваке године ЕПС инвестира између 200 и 300 милиона евра у одржавање и модернизацију система и подстиче привредни развој Србије. У години Електропривреда Србије била је компанија са највећим приходима у Србији. ЕПС је и једна од компанија која највише доприноси пуњењу буџета Републике Србије. ЈП ЕПС је оснивач и власник два зависна привредна друштва. Оператор дистрибутивног система ЕПС Дистрибуција д.о.о. Београд основан је 1. јула године спајањем дотадашњих пет електродистрибутивних предузећа. Прво ЕПС-ово привредно друштво у иностранству ЕПС Трговање" д.о.о. Љубљана основано је 1. јула за трговину електричном енергијом. ЕПС има оснивачка права и у три јавна предузећа на Косову и Метохији. Од јуна године ЕПС није у могућности да управља својим капацитетима на Косову и Метохији.

4 Јавно предузеће Електропривреда Србије Балканска Београд

5 5 Организација Јавно предузеће Електропривреда Србије је вертикално организована енергетска компанија у чијем систему послују и зависна привредна друштва - Оператор дистрибутивног система ЕПС Дистрибуција д.о.о. Београд и ЕПС Трговање д.о.о. Љубљана. Оснивач ЈП ЕПС је Република Србија и оснивачка права остварује Влада Републике Србије. ЈП ЕПС је 100 одсто у власништву Републике Србије. Органи Јавног предузећа Електропривреда Србије су Надзорни одбор и директор. Чланове Надзорног одбора и директора именује Влада Републике Србије. ЈП ЕПС има седам извршних директора које бира директор. У оквиру ЈП ЕПС организовано је осам огранака за производњу електричне енергије и угља, укључујући и огранак за снабдевање купаца електричном енергијом. ЈП ЕПС НАДЗОРНИ ОДБОР ДИРЕКТОР ИЗВРШНИ ДИРЕКТОРИ ФИНАНСИЈЕ КОРПОРАТИВНИ РУДАРСТВО ПРОИЗВОДЊА ТРГОВИНА ДИСТРИБУЦИЈА ПОСЛОВИ ПРОДАЈА ЕПС ТРГОВАЊЕ Словенија ОДС ЕПС ДИСТРИБУЦИЈА ХЕ ЂЕРДАП ДРИНСКО-ЛИМСКЕ ХЕ ТЕ НИКОЛА ТЕСЛА РБ КОЛУБАРА ТЕ-KO КОСТОЛАЦ ОБНОВЉИВИ ИЗВОРИ ЕНЕРГИЈЕ ПАНОНСКЕ ТЕ-ТО ЕПС СНАБДЕВАЊЕ

6 6 Традиција ЕПС има традицију која сеже до последње деценије 19. века и почетка електрификације Србије. Прва јавна електрана у Србији, термоцентрала на Дорћолу у Београду, почела је да ради 6. октобра године. У част тог догађаја, 6. октобар обележава се као Дан ЕПС. Само четири године након хидроелектране на Нијагариним водопадима, у Ужицу је 2. августа на реци Ђетињи почела да ради хидроелектрана Под градом, прва у Србији у којој је примењен Теслин систем наизменичних струја. Тада су први пут засветлеле сијалице у 400 домаћинстава у Ужицу. Електричном енергијом из хидроелектрана изграђених крајем 19. и почетком 20. века осветљавани су градови широм Србије. До године, када је у Београду почела са радом термоелектрана Снага и светлост, тада највећа на Балкану, хидроелектране су биле најзначајнији извор електричне енергије. Пет хидроелектрана из тог времена ради и данас. Најстарија активна термоелектрана у систему ЕПС-а је ТЕ Колубара у Великим Црљенима, направљена године.

7 запослених 9% укупних прихода у буџету РС потиче од ЕПС-а 98,5 милијарди динара ЕПС је уплатио у буџет Републике Србије 210,5 милијарди динара приход од продаје електричне енергије Мисија Сигурно снабдевање свих купаца електричном енергијом, под тржишно најповољнијим условима, уз стално подизање квалитета услуга, унапређење бриге о Мисија животној средини и увећање добробити заједнице. Визија Друштвено одговорна, тржишно оријентисана и профитабилна компанија, конкурентна на европском тржишту и са значајним утицајем у региону, препозната као поуздан партнер домаћим и међународним компанијама. *подаци за 2017.

8 8 ПРОИЗВОДЊА УГЉА Основни ресурс за производњу електричне енергије у термоелектранама ЈП ЕПС је лигнит из колубарског и костолачког угљеног басена. Производња угља организована је на површинским коповима огранка Рударски басен Колубара и на копу Дрмно, огранка ТЕ-КО Костолац. Копови колубарског басена дају три четвртине лигнита у Србији и снабдевају термоелектране Никола Тесла А Никола Тесла Б, Колубара и Морава. Просечна годишња производња у РБ Колубара креће се око 30 милиона тона угља. На копу Дрмно производи се просечно око 9 милиона тона угља годишње. Због изградње новог блока Б3 у ТЕ Костолац Б у току је пројекат за повећање производње на 12 милиона тона годишње. Угаљ произведен у рударском басену Колубара омогућава да се произведе око 51% електричне енергије у ЕПС-у, а угаљ са костолачког копа обезбеђује још око 20% производње. Рекордна годишња производња угља у ЕПС-у остварена је године и износила је 40,3 милиона тона угља.

9 9 9 Укупна производња угља у години износила је 39,06 милиона тона. Откривка Да би се дошло до слојева угља годишње се на коповима ЕПС-а откопа и одложи око 100 милиона кубних метара чврсте масе.

10 10 РБ Колубара Кoлубaрски угљени басен лоциран је у западном делу Шумaдиje, измeђу мeстa Рудoвци (нa истoку), Кoцeљeвa (нa зaпaду), Стeпojeвац (нa сeвeру) и Слoвац (нa jугу) и зaхвaтa пoвршину oд oкo 600 квадратних километара. Бaсeн je издужeн прaвцeм истoк-зaпaд, димензија по дужој страни 55, a по крaћој 16 километара. Површински копови колубарског басена производе око 70% лигнита у Србији. У Рударском басену Колубара угaљ се oткoпaвa нa четири aктивна копа: Пoље Б/Ц, Пoље Д, Taмнaвa-Зaпaднo пoље и Поље Г. У прoцeсу рaдa, oвa чeтири кoпa, кoja сe прoстиру нa пoдручjу oпштинa Лaзaрeвaц, Лajкoвaц и Уб, чинe jeдну тeхнoлoшку и прoизвoдну цeлину. Угaљ сa пoвршинских кoпoвa прeрaђуje сe у пoгoнимa зa oплeмeњивaњe и сeпaрaциjу угљa у Врeoцимa и Дробилани на копу Taмнaва-Зaпaдно поље. Угљени басен Колубара удаљен је од Термоелектрана Никола Тесла oкo 40 километара. ПК Дрмно Лeжиштe Дрмнo нaлaзи сe у истoчнoм дeлу Кoстoлaчкoг угљeнoг бaсeнa, истoчнo oд рeкe Mлaвe и зaхвaтa пoвршину oд oкo 50 квадратних километара. У костолачком басену производи се 30% лигнита у Србији, којим се снабдевају термоелектранe Костолац А и Костолац Б. Истoчнa и jужнa граница лежишта су природне, прeдoдрeђeнe геолошким услoвимa. Сeвeрну грaницу лeжиштa представља рeкa Дунaв, мaдa сe угљeни слoj кoнтинуирaнo прoстирe испoд Дунaвa и прeлaзи у лeжиштe Кoвин. Угљени басен Костолца налази се у непосредној близини термоелектрана Костолац А и Костолац Б.

11 11 11

12 12 EНЕРГИЈА Капацитети за производњу електричне енергије ЈП ЕПС 6 термоелектрана 3 термоелектране-топлане 16 хидроелектрана 16 малих хидроелектрана Просечна годишња производња GWh Укупна снага електрана MW Рекорд GWh произведено ЈП Електропривреда Србије у свом саставу има: 22 термоблока у ТЕ и ТЕ-ТО 51 хидроагрегат 16 малих ХЕ

13 13

14 14 ТЕРМОЕЛЕКТРАНЕ 6 термоелектрана 18 блокова Укупна снага на прагу МW. Погонско гориво је лигнит. Највећа годишња производња термоелектрана остварена је године GWh електричне енергије.

15 15 15 ТЕНТ Огранак Термоелектране Никола Тесла један је од највећих произвођача електричне енергије у југоисточној Европи. Има 14 блокова чија је расположива снага на прагу МW, што је више од трећине капацитета Електропривреде Србије. У саставу Огранка Термоелектране Никола Тесла су: ТЕ Никола Тесла А ТЕ Никола Тесла Б ТЕ Колубара ТЕ Морава Железнички транспорт ТЕНТ дневно превезе и до t угља. ТЕНТ годишње произведе више од 50% електричне енергије у Србији. Највећи блокови налазе се у ТЕ Никола Тесла Б. То су блокови Б1 и Б2, са по 610 МW расположиве снаге на прагу. ТЕНТ А је по снази највећи производни капацитет ЈП ЕПС.

16 16 ТЕ-КО Костолац У саставу Огранка ТЕ-КО Костолац термоелектране су: ТЕ Костолац А ТЕ Костолац Б Рекорд производња GWh. ТЕ Костолац А и ТЕ Костолац Б у периоду од до годишње су производиле GWh. Инсталисана снага 310 MW ТЕ Костолац А 700 MW ТЕ Костолац Б

17 17 Годишња производња ,5 GWh Снага 297 MW Производња у ,4 GWh У саставу огранка Панонске ТЕ-ТО : ТЕ-ТО Нови Сад ТЕ-ТО Зрењанин ТЕ-ТО Сремска Митровица Термоелектране-топлане Панонске термоелектране-топлане Нови Сад (Панонске ТЕ-ТО) производе електричну енергију за потребе електроенергетског система Србије, топлотну енергију за потребе градских топлана у Новом Саду, Зрењанину и Сремској Митровици и технолошку пару за потребе индустрије. Постројења производе енергију у савременом, когенерацијском процесу, који омогућава уштеду примарног горива - природног гаса или мазута до 25% у односу на одвојену производњу електричне енергије и топлоте. ТЕ-ТО у Сремској Митровици користи котао на љуске сунцокрета. Укупна снага на прагу износи 297 МW за производњу електричне енергије, 505 MW (t) за производњу топлотне енергије, 830 t/h (тона по сату) технолошке паре за процесну индустрију.

18 18 ХИДРОЕЛЕКТРАНЕ У саставу ЈП ЕПС су 15 хидроелектрана са 49 хидроагрегатa, 1 реверзибилна хидроелектрана са 2 агрегата, 1 пумпно постројење са 2 пумпе и 16 малих хидроелектрана. Укупна инсталисана снага MW. Хидроелектране су у периоду од до производиле просечно GWh годишње, односно око 30% производње електричне енергије ЕПС.

19 19 19 Хидроелектране Ђердап Огранак ХЕ Ђердап има 7 ХЕ са 28 хидроагрегата, инсталисане снаге MW и годишњом производњом електричне енергије од око GWh у просеку током периода , што је око 20% производње ЈП ЕПС. ХЕ Ђердап 1, са 6 хидроагрегата инсталисане снаге од MW. ХЕ Ђердап 2, са 10 хидроагрегата инсталисане снаге од 270 MW. Власинске ХЕ - Врла 1, Врла 2, Врла 3 и Врла 4, са 10 хидроагрегата инсталисане снаге од 129 MW. ХЕ Пирот, са 2 хидроагрегата инсталисане снаге од 80 MW.

20 20 Дринско-Лимске хидроелектране 9 ХЕ са 23 хидроагрегата, инсталисане снаге MW. Просечна годишња производња електричне енергије у Дринско-Лимским ХЕ у периоду до износи GWh, што је око 10% производње ЈП ЕПС. ХЕ Бајина Башта са 4 хидроагрегата инсталисане снаге од 420 MW. РХЕ Бајина Башта са 2 реверзибилна агрегата инсталисане снаге од 614 MW. ХЕ Зворник са 4 хидроагрегата инсталисане снаге од 103 MW. Лимске хидроелектране ХЕ Бистрица, ХЕ Кокин Брод, ХЕ Увац и ХЕ Потпећ. Лимске хидроелектране имају 8 хидроагрегата инсталисане снаге од 211 MW. ХЕ Електроморава у чијем саставу су ХЕ Међувршје и ХЕ Овчар Бања, са укупно 5 хидроагрегата инсталисане снаге од 18 MW. Снага MW GWh годишње

21 21

22 22 ДИСТРИБУЦИЈА Дистрибутивни систем EПС-a омогућава несметано функционисање тржишта eлeктричнe eнeргиje у складу са законима Републике Србије и директивама Европске уније. Оператор дистрибутивног система ЕПС Дистрибуција обезбеђује свим учесницима на тржишту једнаке услове за приступ дистрибутивној мрежи. У циљу развоја тржишта реализују се пројекти технолошке модернизације. Увођење SMART GRID система омогућиће даљинско очитавање потрошње и управљање оптерећењем дистрибутивне мреже. У обављању дистрибуције електричне енергије и управљања дистрибутивним системом преко зависног привредног друштва ЕПС Дистрибуција ЈП ЕПС осигурава његову независност у раду km дужина мреже трафостаница km нове мреже у 2017.

23 23 23

24 24 КУПЦИ Eлeктрoприврeдa Србиje свим купцима oбeзбeђуje рeдoвнo, сигурнo и пoуздaнo снaбдeвaњe. Укупан број купаца Eлeктрoприврeдa Србиje је спремна да и на потпуно либерализованом тржишту, у борби са конкуренцијом, остане водећа компанија не само у Србији него и у региону. Купац препознаје ЕПС и увек му се враћа јер на тржишту нуди најповољније цене и најкомплетнију услугу. Приоритети: Континуирано унапређење односа са купцима Увођење нових технологија и савремених трендова у пословање ради примене нових услуга на тржишту Придобијање нових купаца у условима тржишне конкуренције Стварањем партнерског односа са купцима, EПС може да задржи лидерску позицију на тржишту eлeктричнe eнeргиje у Србији. Циљ је да купци и даље препознају EПС као стабилног и конкурентног снабдевача, што се може постићи само квалитетним и новим услугама и сталном комуникацијом. Према последњим подацима, ЕПС је у првој половини години имао удео од 98% на српском тржишту електричне енергије, док су преосталих 2% имали остали снабдевачи. Редизајниран je корпоративни сајт Нови интернет сајт ЕПС-а је само први корак за унапређење конкурентности на тржишту и приближавању купцима. Ради се на креирању услуга и апликација које купцима омогућавају да се једноставно и брзо информишу и избегну долазак на шалтер. ЕПС планира да развија кориснички сервис (кол-центар) да би омогућио квалитетнији рад са купцима и унапредио пословање.

25 25 Снабдевање У складу са директивама ЕУ о дерегулацији и либерализацији тржишта електричне енергије, у ЕПС-у су раздвојени послови снабдевања и дистрибуције електричне енергије. Раздвајање је било неопходно ради друге фазе отварања тржишта од 1. јануара године, док је од 1. јануара године тржиште отворено за све купце. ЕПС је гарантовани снабдевач свих купаца електричне енергије који се снабдевају по регулисаним ценама. На отвореном тржишту електричне енергије од 1. јануара године обавља послове снабдевача и осталих крајњих купаца. Снабдевање Гарантовано GWh GWh GWh Комерцијално GWh GWh GWh Резервно 187 GWh 207 GWh 543 GWh Укупна продаја GWh GWh GWh Трговина електричном енергијом GWh продаја на слободном тржишту у Трговина електричном енергијом се обавља за уравнотежење и оптимизацију јединственог електроенергетског портфеља БОС ЈП ЕПС (Балансно-одговорна страна ЈП ЕПС) са циљем остварења максималног профита из расположиве примарне енергије и продаје системских услуга оператору преносног система. Привредно друштво ЕПС Трговање д.о.о. Љубљана, основано је 1. јула као прво привредно друштво које је ЈП ЕПС основао у иностранству ради трговине електричном енергијом. JП EПС прeкo свoje ћeркe фирмe EПС Tргoвaњe д.о.о. Љубљана тргује нa бeрзи eлектричне eнeргиje HUPX (Мађарска) од 2. aприла године. Продаја електричне енергије Потпуно снабдевање (крајњим купцима и по уговорима) GWh GWh GWh На слободном тржишту GWh GWh 985 GWh

26 26 ИНВЕСТИЦИЈЕ Сваке године ЕПС у систем инвестира између 200 и 300 милиона евра. Улагања у модернизацију производње, ревитализације електрана и сигурност система, инвестиције у заштиту животне средине неке су од мера које ЕПС реализује на путу ка повећању прихода и још успешнијем пословању. Покренута је и градња модерног и ефикасног термо блока Костолац Б3 снаге 350 MW у ТЕ Костолац Б, који ће бити усклађен са свим еколошким прописима ЕУ. Пројекти: Управљање квалитетом угља Аутоматизација средњенапонске мреже Ревитализација и модернизација ТЕ и ХЕ Унапређење заштите животне средине Повећање енергетске ефикасности производних капацитета ЕПС-а Увођење напредних мрежа у дистрибутивном сектору Обнављање и модернизација мерне опреме за управљање и контролу потрошње увођењем напредне Smart metering инфраструктуре

27 27

28 28 ОБНОВЉИВИ ИЗВОРИ ЕНЕРГИЈЕ И ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ Опредељени за: Примену најсавременијих технологија на пољу коришћења обновљивих извора енергије Повећање степена искоришћења и економски оправданог и одрживог енергетског развоја, првенствено на бази водних ресурса Приоритети: Ревитализација и модернизација постојећих великих и малих хидроелектрана Изградња нових хидроелектрана Развој ветропаркова и соларних електрана Енергетска ефикасност добија на значају. То је један од приоритета у Стратегији одрживог развоја Републике Србије и важан елемент енергетске политике компаније. Циљ је и повећање енергетске ефикасности свих капацитета ЕПС-а и увођење система менаџмента енергијом. Стратешки интерес Повећање удела обновљивих извора енергије у производњи електричне енергије

29 29 Интегрисани систем менаџмента Један од важнијих приоритета ЕПС је процесно уређење пословања компаније и усклађивање са захтевима међународних стандарда реализацијом пројеката увођења и сертификације система менаџмента и њиховом интеграцијом у јединствени интегрисани систем менаџмента ИМС. Имплементацијом, одржавањем и сталним унапређењем различитих система менаџмента, ЕПС унапређује своју пословну ефикасност и ефективност, у континуитету ради на испуњавању очекивања корисника и свих осталих заинтересованих страна, препознавању и умањењу ризика, као и разумевању контекста пословања компаније. Некадашња привредна друштва за производњу угља и електричне енергије (сада производни огранци ЈП ЕПС) и привредна друштва за дистрибуцију електричне енергије (сада оператор дистрибутивног система) успоставили су и сертификовали свој пословни систем према захтевима међународних стандарда ISO 9001, ISО 14001, OHSAS и извршили њихову интеграцију. Поједини су имплементирали, интегрисали и сертификовали системе менаџмента и према захтевима ISO/IEC и ISО У току су значајне измене у постојећим системима менаџмента услед преласка на нове верзије стандарда. Развијени интегрисани системи менаџмента доприносе значајним уштедама на националном нивоу и обезбеђују препознатљиве користи за друштво. ЕПС је апсолутно посвећен етичности у пословању, бризи о заштити животне средине, безбедности и заштити на раду, подизању свести о значају енергетске ефикасности и безбедности информација, и друштвеној одговорности. Препозната је неопходност примене захтева инфраструктуре квалитета и испуњавања законских услова техничке регулативе, на системски и систематичан начин у складу са Законом о енергетици и захтевима Трећег пакета директива ЕУ у области енергетике. У предстојећем периоду планирају се активности на уједначавању примене захтева инфраструктуре квалитета у целој компанији као и остваривању права и обавеза по том основу.

30 30 ДРУШТВЕНО ОДГОВОРНО ПОСЛОВАЊЕ Као друштвено одговорна компанија, ЕПС је у потпуности посвећен развоју заједнице у којој послује и унапређењу квалитета живота, кроз подршку науци и образовању, здравству, култури, спорту, хуманитарним активностима и очувању духовних вредности. Eлeктрoприврeдa Србиje је велики донатор српског здравства. Компанија је пружила финансијску помоћ за побољшање услова рада највећих здравствених установа у Србији, као и за набавку медицинских апарата, опреме и лекова. ЕПС подржава рад установа за особе са инвалидитетом. Компанија је пружила финансијску помоћ за опремање сензорних соба у домовима за особе са сметњама у развоју у Београду, Ветернику, Кулинама, Шапцу и Нишу. Помогнуте су манифестација Игре без границе за децу са посебним потребама, удружење Ин центар у пројекту развоја социјалног предузетништва, као и пројекат Мали велики људи. Подржан је рад Саветовалиште за борбу против насиља у породици у њиховом настојању да се помогне жртвама насиља у породици и да се овај велики друштвени проблем сведе на најмању меру. ЕПС даје пуну подршку најмлађима и њиховом безбедном одрастању и корпоративни донатор је Уницефове Школе без насиља. Компанија подржава и програм за развој деце у раном детињству и укључила се у кампању Сваки тренутак је важан коју спроводи Уницеф, у сарадњи са Владом Србије и ресорним министарствима. Електропривреда Србије подржала је рад Националног удружења родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) како би се помогло родитељима чија деца болују од ове болести.

31 31 31

32 32 ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ Заштита животне средине је један од приоритета пословања Eлeктрoприврeде Србиje и саставни део стратегије управљања компанијом. Еколошки одрживо пословање, усклађено са нормативима Европске уније, ЕПС спроводи низом активности у очувању животне средине, уз истовремено подизање продуктивности производње и ефикасности производних капацитета. У периоду од до године ЕПС ће инвестирати око 860 милиона евра да би испунио строге еколошке критеријуме Европске уније. Системски се улаже у модернизацију опреме и увођење најновијих технологија у производњи угља и електричне енергије да би се утицај на околину свео на минимум. На првом месту су пројекти усмерени на заштиту ваздуха. Мере које ЕПС предузима, смањиће емисије прашкастих честица за 94 одсто, емисије азотних оксида биће готово преполовљене. Највећи ефекти видеће се у емисијама сумпор-диоксида које ће бити редуковане за 90 одсто. Најзначајнији пројекти из области заштите животне средине: Реконструкција електрофилтера Изградња и унапређење система за транспорт и одлагање пепела и шљаке Изградња постројења за одсумпоравање и денитрификацију димних гасова Управљање квалитетом угља Модернизација депонија Очување воденог екосистема акумулација и екосистема приобаља Уклањање ПЦБ уља из енергетских објеката Управљање отпадом

33 33

34 34 ЗАПОСЛЕНИ Највреднији ресурс EПС-a су људи, а њихова безбедност и здравље на раду су приоритет у управљању људским ресурсима. Бележи се континуирано смањење броја повреда на раду. Примењују се савремене техничке, ергономске, организационе и здравствене мере да би се смањио ризик од повреда. Спроводе се превентивни и периодични прегледи и испитивање опреме за рад и услова радне средине. ЕПС организује систематске и контролне специјалистичке здравствене прегледе, прати здравље запослених и подстиче њихову рехабилитацију и рекреацију. Запослени имају могућност стручног усавршавања, унапређења знања и вештина, похађања обука и учествовања у раду стручних скупова. Сваки нови пројекат, пословни корак и одлука у складу су са остварењем визије компаније која је окренута тржишту, конкурентна, профитабилна, и друштвено одговорна компанија. Зато је ЕПС и препознат као поуздан партнер пословној заједници и један од најпожељнијих послодаваца у Србији.

35

36

TEH_Godisnjak2018_web1

TEH_Godisnjak2018_web1 ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ ТЕХНИЧКИ ГОДИШЊАК 218 ПРОИЗВОДНИ КАПАЦИТЕТИ ЕПС-а 1 Зрењанин Нови Сад Костолац Б3 С. Митровица Костолац А 2 Н. Тесла Б Н. Тесла А Зворник Колубара А Колубара Б Колубара Б. Башта

Више

TEH_Godisnjak2017_web1

TEH_Godisnjak2017_web1 ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ ТЕХНИЧКИ ГОДИШЊАК 217 ПРОИЗВОДНИ КАПАЦИТЕТИ ЕПС-а 1 Зрењанин Нови Сад Костолац Б3 С. Митровица Костолац А 2 Н. Тесла Б Н. Тесла А Зворник Колубара А Колубара Б Колубара Б. Башта

Више

TEH_Godisnjak2016_web2

TEH_Godisnjak2016_web2 ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ 2016 ТЕХНИЧКИ ГОДИШЊАК ПРОИЗВОДНИ КАПАЦИТЕТИ ЕПС-а 1 Зрењанин Нови Сад Костолац Б3 С. Митровица Костолац А 2 Н. Тесла Б Н. Тесла А Зворник Колубара А Колубара Б Колубара Б. Башта

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ др Аца Марковић Председник надзорног одбора ЈП ЕПС Eкономски и енергетски положај Електропривреде Србије Међународна конференција ЕЛЕКТРАНЕ 2014 Енергетски ресурси, енергетска ефикасност,

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation KОРПОРАТИВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА 2018. ЈЕДАН ОД НАЈВЕЋИХ ВЕРТИКАЛНО ИНТЕГРИСАНИХ ЕНЕРГЕТСКИХ СИСТЕМА У ЈУГОИСТОЧНОЈ ЕВРОПИ Структура акционарског капитала Око 3 МИЛИЈАРДЕ ЕВРА уложено је у развој НИС-а од 2009.

Више

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ИНЖЕЊЕР АНАЛИТИЧАР Служба за

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ИНЖЕЊЕР АНАЛИТИЧАР Служба за ИНЖЕЊЕР АНАЛИТИЧАР Служба за хемијску анализу горива и продуката сагоревања, Сектор производно техничких послова Огранак Термоелектранe Никола Тесла праћење квалитета угља, на основу резултатa лабораторија

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation dr Branislava Lepotić Kovačević, dipl.prav. PRAVNI ASPEKTI INVESTICIJA U KORIŠĆENJE BIOMASE U SISTEMIMA DALJINSKOG GREJANJA U REPUBLICI SRBIJI Korišćenje obnovljivih izvora energije Izvori prava za podsticaje

Више

Na osnovu člana 34. stav 3. Zakona o energetici ( "Službeni glasnik RS", broj 145/14), Ministar rudarstva i energetike donosi Pravilnik o energetskoj

Na osnovu člana 34. stav 3. Zakona o energetici ( Službeni glasnik RS, broj 145/14), Ministar rudarstva i energetike donosi Pravilnik o energetskoj Na osnovu člana 34. stav 3. Zakona o energetici ( "Službeni glasnik RS", broj 145/14), Ministar rudarstva i energetike donosi Pravilnik o energetskoj dozvoli Pravilnik je objavljen u "Službenom glasniku

Више

IT_katalog

IT_katalog KATALOG realizovanih poslova u rudarstvu Sadržaj 1 - O nama 3 2 - Rotorni bageri i vedričari 6 3 - Tračni odlagači i bandvageni 34 4 - Bageri dreglajni 42 5 - Tračni transporteri i raspodelne stanice 49

Више

МИНИСТАРСТВО РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ

МИНИСТАРСТВО РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ На основу члана 123. тачка 3. Устава Републике Србије, а у вези са Законoм о енергетици ( Службени гласник РС, број 84/04), Влада доноси УРЕДБУ О МЕРАМА ПОДСТИЦАЈА ЗА ПРОИЗВОДЊУ ЕЛЕКТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ КОРИШЋЕЊЕМ

Више

КОЛУБАРА билтен g број 2 g септембар g излази месечно

КОЛУБАРА билтен g број 2 g септембар g излази месечно КОЛУБАРА билтен g број 2 g септембар 2013. g излази месечно Прекоплански резултати РБ Колубара стабилна производња струје Најмоћнија карика у енергетском ланцу Електропривреде Србије Рударски басен Колубара,

Више

Microsoft PowerPoint _EE-REALIZOVANI PROJEKTI I BUDUCI RAZVOJ.ppt

Microsoft PowerPoint _EE-REALIZOVANI PROJEKTI I BUDUCI RAZVOJ.ppt Crna Gora Ministarstvo ekonomije REALIZOVANI PROJEKTI I BUDUĆI RAZVOJ Borko Raičević, dipl.el.ing Jedinica za energetsku efikasnost SADRŽAJ PREZENTACIJE POJAM ENERGETSKE EFIKASNOSTI PROJEKAT GODINA ENERGETSKE

Више

Kovacevic NIS 2012 FINAL[1]

Kovacevic NIS 2012 FINAL[1] dr Igor Kovačević Sektor energetike Snabdijevanje energijom i energetska sigurnost u Crnoj Gori TREĆI MEðUNARODNI CEDEF ENERGETSKI FORUM Snabdevanje energijom i energetska sigurnost u Jugoistočnoj Evropi

Више

ПЛАН САРАДЊЕ СА ЗАИНТЕРЕСОВАНИМ СТРАНАМА НА КОРПОРАТИВНОМ НИВОУ ЈП ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ Јануар године

ПЛАН САРАДЊЕ СА ЗАИНТЕРЕСОВАНИМ СТРАНАМА НА КОРПОРАТИВНОМ НИВОУ ЈП ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ Јануар године ПЛАН САРАДЊЕ СА ЗАИНТЕРЕСОВАНИМ СТРАНАМА НА КОРПОРАТИВНОМ НИВОУ ЈП ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ Јануар 2019. године Садржај 1 УВОД И ЦИЉ...1 2 ОСНОВНИ ПОДАЦИ О ЕПС-У...2 3 ЗАХТЕВИ ЗА САРАДЊУ СА ЗАИНТЕРЕСОВАНИМ

Више

Microsoft Word - SIMPOZIJUM V. BANJA doc

Microsoft Word - SIMPOZIJUM V. BANJA doc UGALJ STRATEŠKI ENERGENT ELEKTROPRIVREDE SRBIJE COAL AS THE STRATEGIC ENERGY RESOURCE OF ELECTRIC POWER INDUSTRY OF SERBIA Branko Jevtic 1, B. Eng.; Marko Babovic 2, M.Sc.; Jelena Milosevic 3, B. Eng.

Више

Slide 1

Slide 1 Najbolji primeri iz prakse Smanjenje uticaja na životnu sredinu Ukupni efekti preduzetih mera na godišnjem nivou: Smanjenje troškova: 113.000 Smanjenje pređenog puta: 66.000 milja Smanjenje emisije CO

Више

Нa oснoву члана 501. Зaкoнa o приврeдним друштвимa ( Службeни глaсник РС, бр. 36/11, 99/11 и 5/15), уговорне стране: 1. Јавно предузеће Електропривред

Нa oснoву члана 501. Зaкoнa o приврeдним друштвимa ( Службeни глaсник РС, бр. 36/11, 99/11 и 5/15), уговорне стране: 1. Јавно предузеће Електропривред Нa oснoву члана 501. Зaкoнa o приврeдним друштвимa ( Службeни глaсник РС, бр. 36/11, 99/11 и 5/15), уговорне стране: 1. Јавно предузеће Електропривреда Србије, Београд, Улица царице Милице број 2, матични

Више

ЦЕНЕ ПРИРОДНОГ ГАСА ЗА ЈАВНО СНАБДЕВАЊЕ (БЕЗ ПДВ) Енергетска делатност Категорија Групе купаца Тарифе Цена *) Мала потрошња Енергент (RSD/m 3 ) 32,28

ЦЕНЕ ПРИРОДНОГ ГАСА ЗА ЈАВНО СНАБДЕВАЊЕ (БЕЗ ПДВ) Енергетска делатност Категорија Групе купаца Тарифе Цена *) Мала потрошња Енергент (RSD/m 3 ) 32,28 ЦЕНЕ ПРИРОДНОГ ГАСА ЗА ЈАВНО СНАБДЕВАЊЕ (БЕЗ ПДВ) Енергетска делатност Категорија Групе купаца Тарифе Цена *) Мала потрошња Енергент (RSD/m 3 ) 32,28 ( Мала потрошњадомаћинства и 1.984,39 Мала потрошња-остали

Више

ВЛАД РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТСКИ БИЛАНС РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗА ГОДИНУ Бања Лука, децембар године

ВЛАД РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТСКИ БИЛАНС РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗА ГОДИНУ Бања Лука, децембар године ВЛАД РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТСКИ БИЛАНС РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗА 2018. ГОДИНУ Бања Лука, децембар 2017. године УВОД Електроенергетски биланс Републике Српске за 2018. годину се базира на техничким

Више

1 I Основни стутусни подаци Пословно име јавног предузећа је: Јавно предузеће Електропривреда Србије", Београд. Скраћено пословно име је: ЈП ЕПС, Беог

1 I Основни стутусни подаци Пословно име јавног предузећа је: Јавно предузеће Електропривреда Србије, Београд. Скраћено пословно име је: ЈП ЕПС, Беог 1 I Основни стутусни подаци Пословно име јавног предузећа је: Јавно предузеће Електропривреда Србије", Београд. Скраћено пословно име је: ЈП ЕПС, Београд. Седиште је у Београду, Улица Царице Милице број

Више

Naslov

Naslov Veća zastupljenost toplotnih pumpi u oblasti daljinskog grejanja Zašto, gde, kako i kada? Izvor: Hot&Cool br.1/2015; Autor: Kim Søgaard Clausen, Grøn Energi, Danska asocijacija za daljinsko grejanje Prevod:

Више

Energetski akcioni plan Varvarin

Energetski akcioni plan Varvarin NACRT PLAN ENERGETSKOG RAZVOJA OPŠTINE VARVARIN OD 2015. DO 2025. GODINE Prioritet 1. Unapredjenje upravljanje energetskim sektorom Strateški cilj1: Uspostavljanje sistema energetskog menadžmenta u javnom

Више

1 I Основни статусни подаци Пословно име јавног предузећа је: Јавно предузеће Електропривреда Србије", Београд. Скраћено пословно име је: ЈП ЕПС, Беог

1 I Основни статусни подаци Пословно име јавног предузећа је: Јавно предузеће Електропривреда Србије, Београд. Скраћено пословно име је: ЈП ЕПС, Беог 1 I Основни статусни подаци Пословно име јавног предузећа је: Јавно предузеће Електропривреда Србије", Београд. Скраћено пословно име је: ЈП ЕПС, Београд. Седиште је у Београду, Улица Царице Милице број

Више

sc on ntb and tbt

sc on ntb and tbt BOSNIA AND HERZEGOVINA MINISTRY OF FOREIGN TRADE AND ECONOMIC RELATIONS Perspektive održivih energetskih rješenja za bosanskohercegovačke gradove ERMINA SALKIČEVIĆ DIZDAREVIĆ, ZAMJENICA MINISTRA VANJSKE

Више

UŠTEDA U POTROŠNJI GORIVA I EL.ENERGIJE U SISTEMIMA DALJINSKOG GREJANJA SAVING IN EXPENDITURE OF FUEL AND ELECTRIC ENERGY IN DISTRICT HEATING SYSTEM

UŠTEDA U POTROŠNJI  GORIVA I EL.ENERGIJE U SISTEMIMA DALJINSKOG GREJANJA  SAVING IN EXPENDITURE OF FUEL AND ELECTRIC ENERGY IN DISTRICT HEATING SYSTEM UŠTEDA U POTROŠNJI GORIVA I EL. ENERGIJE U SISTEMIMA DALJINSKOG GREJANJA SAVING IN EXPENDITURE OF FUEL AND ELECTRIC ENERGY IN DISTRICT HEATING SYSTEMS Autor: Dragan Šoškić, dipl.maš.ing, JP Toplifikacija,Lazarevac,

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Razvoj distributivnih sistema Međunarodno iskustvo i postojeće stanje u Bosni i Hercegovini 14.03.2019., Goran Frančić (DNV GL) Razvoj distributivnih sistema za gas u Hrvatskoj Pregled razvoja distribucije

Више

ZAKON O EFIKASNOM KORIŠĆENJU ENERGIJE - Predlog -

ZAKON O EFIKASNOM KORIŠĆENJU ENERGIJE - Predlog - Crna Gora Ministarstvo ekonomije ENERGETSKA EFIKASNOST U TRANSPORTU Autor: Aleksa Ćulafić Dani energetske efikasnosti - Tivat, 5. mart 2019. godine Institucionalni okvir; Sadržaj: Razvoj održivog korišćenja

Више

Microsoft Word - Mapa Internacional doo.doc

Microsoft Word - Mapa Internacional doo.doc Crna Gora Direkcija za razvoj malih i srednjih preduze a Izrada portala MSP za opštinu Bijelo Polje UPITNIK ZA PREDUZEĆA Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa Ministarstvom za ekonomski

Више

3

3 ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ УВОД На основу члана 46. став 1. и 5. и члана 48. Закона о планирању и изградњи ( Сл. гласник РС, бр.72/2009, 81/2009-исправка, 64/2010-УС, 24/2011 и 121/2012),

Више

Microsoft Word - doo Pelengic trade.doc

Microsoft Word - doo Pelengic trade.doc Crna Gora Direkcija za razvoj malih i srednjih preduze a Izrada portala MSP za opštinu Bijelo Polje UPITNIK ZA PREDUZEĆA Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa Ministarstvom za ekonomski

Више

На основу члана 46. став 1. тачка 7) и члана 67. став 1, а у вези са чланом 37. став 1. и чланом 64. став 2. тачка 1) Закона о енергетици ("Службени г

На основу члана 46. став 1. тачка 7) и члана 67. став 1, а у вези са чланом 37. став 1. и чланом 64. став 2. тачка 1) Закона о енергетици (Службени г На основу члана 46. став 1. тачка 7) и члана 67. став 1, а у вези са чланом 37. став 1. и чланом 64. став 2. тачка 1) Закона о енергетици ("Службени гласник РС", бр. 57/11, 80/11 - исправка, 93/12 и 124/12),

Више

Katalog propisa 2018

Katalog propisa 2018 Prečišćeni tekst Uredbe o tarifnom sistemu za utvrđivanje podsticajne cijene električne energije iz obnovljivih izvora energije i visokoefikasne kogeneracije obuhvata sljedeće propise: 1. Uredba o tarifnom

Више

BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА BRČKO DISTRIKTA BiH БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Mladena Magl

BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА BRČKO DISTRIKTA BiH БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Mladena Magl BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА BRČKO DISTRIKTA BiH БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Mladena Maglova 2, 76100 Brčko distrikt BiH, telefon i faks: 049/215-516

Више

Контрола ризика на радном месту – успостављањем система менаџмента у складу са захтевима спецификације ИСО 18001/2007

Контрола ризика на радном месту – успостављањем система менаџмента у складу са захтевима спецификације ИСО 18001/2007 Profesor: dr Biljana Gemović Rizik je termin usko povezan sa svim poslovnim i proizvodnim aktivnostima i njegovo postojanje kao takvo mora biti prepoznato i prihvaćeno. Standard OHSAS 18001:2007 rizik

Више

Environ- mental objectives 2050

Environ- mental objectives 2050 Заједничка радионица за израду сета економских инструмената за имплементацију Плана управљања чврстим комуналним отпадом и представљање 3 студије случаја из ЕУ Београд 23. јануар 2019. Naturvårdsverket

Више

ПРИЛОГ: Табеле

ПРИЛОГ: Табеле САВЕЗ САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ Оделење за економска и социјална питања ПРИКАЗ ОСНОВИХ МАКРОЕКОНОМСКИХ ПОКАЗАТЕЉА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ У 2011. ГОДИНИ /Саопштење бр. 08/11 од 23.09.2011. године/ Београд,

Више

ZAKON O ENERGETSKOJ EFIKASNOSTI I OSNOVNE ODREDBE Član 1. Ovim zakonom ureďuje se energetska efikasnost u finalnoj potrošnji, donošenje planova za una

ZAKON O ENERGETSKOJ EFIKASNOSTI I OSNOVNE ODREDBE Član 1. Ovim zakonom ureďuje se energetska efikasnost u finalnoj potrošnji, donošenje planova za una ZAKON O ENERGETSKOJ EFIKASNOSTI I OSNOVNE ODREDBE Član 1. Ovim zakonom ureďuje se energetska efikasnost u finalnoj potrošnji, donošenje planova za unapreďivanje energetske efikasnosti i njihovo sprovoďenje,

Више

BOSNA I HERCEGOVINA Brčko distrikt BiH SKUPŠTINA BRČKO DISTRIKTA BiH БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Mladena Magl

BOSNA I HERCEGOVINA Brčko distrikt BiH SKUPŠTINA BRČKO DISTRIKTA BiH БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Mladena Magl BOSNA I HERCEGOVINA Brčko distrikt BiH SKUPŠTINA BRČKO DISTRIKTA BiH БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Mladena Maglova 2, 76100 Brčko distrikt BiH, telefon i faks: 049/215-516

Више

1/28/2018 Dnevni list Danas Društvo Čelnici lokalnih samouprava za jačanje sistema delovanja u vanrednim situacijama Blagovremeno informisanje o eleme

1/28/2018 Dnevni list Danas Društvo Čelnici lokalnih samouprava za jačanje sistema delovanja u vanrednim situacijama Blagovremeno informisanje o eleme Čelnici lokalnih samouprava za jačanje sistema delovanja u vanrednim situacijama Blagovremeno informisanje o elementarnim nepogodama Na današnjem sastanku koji je organizovao Nebojša Simović, Načelnik

Више

На основу члана 39. став 1. и члана 92. став 1, енергетици ("Службени гласник РС", број 145/14), у вези са чланом 88. став 3. тачка 1) Закона о Савет

На основу члана 39. став 1. и члана 92. став 1, енергетици (Службени гласник РС, број 145/14), у вези са чланом 88. став 3. тачка 1) Закона о Савет На основу члана 39. став 1. и члана 92. став 1, енергетици ("Службени гласник РС", број 145/14), у вези са чланом 88. став 3. тачка 1) Закона о Савет Агенције за енергетику Републике Србије, на 379. седници

Више

ПРЕДЛОГ

ПРЕДЛОГ Z A K O N O SOCIJALNOM STANOVANJU Član 1. Ovim zakonom uređuju se uslovi za održivi razvoj socijalnog stanovanja i način obezbeđivanja i korišćenja sredstava za razvoj socijalnog stanovanja, kao i druga

Више

Microsoft Word - Tabela 5.2 Specifikacija predmeta.doc

Microsoft Word - Tabela 5.2 Specifikacija predmeta.doc Универзитет у Нишу Машински факултет у Нишу TAБЕЛА 5.2 СПЕЦИФИКАЦИЈА ПРЕДМЕТА Ниш, октобар 2008. Табела М.5.2-М 1 Спецификација предмета на модулу М 1 : Енергетика и процесна техника 7. М.2.1-ОМ.1-ЕН Простирање

Више

Uvod u proceduru sprovođenja energijskog audita

Uvod u proceduru sprovođenja energijskog audita Primeri dobre prakse EE u industrijskim preduzećima rešenje za decentralizovano snabdevanje toplotnom energijom u pogonima procesne industrije prof. dr Goran Jankes Mreža za energetsku efikasnost u industriji

Више

РЕДНИ БР. ВРСТА НАЗИВ ОБЈЕКТА БР. ПРОЈЕКТА ДОКУМЕНТАЦИЈЕ ГОДИНА ИНВЕСТИТОР СТАТУС ПРОЈЕКТА 1 Приводни оптички каблови за више објеката Пројекат за изв

РЕДНИ БР. ВРСТА НАЗИВ ОБЈЕКТА БР. ПРОЈЕКТА ДОКУМЕНТАЦИЈЕ ГОДИНА ИНВЕСТИТОР СТАТУС ПРОЈЕКТА 1 Приводни оптички каблови за више објеката Пројекат за изв 1 Приводни оптички каблови за више објеката 2019 ЕМС АД Пројекат у раду 2 2883 Реконструкција ТС 220/110 kv Београд 3 - резервно напајање сопствене потрошње 2019 ЕМС АД вршен 3 3021 Адаптација ТС 220/110

Више

JAVNO PRIVATNO PARTNERSTVO/KONCESIJA ODELJENJE ZA STRATEŠKO PLANIRANJE, RAZVOJ I ANALIZE

JAVNO PRIVATNO PARTNERSTVO/KONCESIJA ODELJENJE ZA STRATEŠKO PLANIRANJE, RAZVOJ I ANALIZE JAVNO PRIVATNO PARTNERSTVO/KONCESIJA ODELJENJE ZA STRATEŠKO PLANIRANJE, RAZVOJ I ANALIZE investicije@pks.rs 2 MAPA KORAKA JPP/KONCESIJA 3 1. POJAM JAVNO-PRIVATNO PARTNERSTVO (JPP) Javno-privatno partnerstvo

Више

Универзитет у Београду Факултет организационих наука Коначан распоред испита за предмете Мастер академских студија Испитни рок: ОКТОБАР Предмет

Универзитет у Београду Факултет организационих наука Коначан распоред испита за предмете Мастер академских студија Испитни рок: ОКТОБАР Предмет Универзитет у Београду Факултет организационих наука Коначан распоред испита за предмете Мастер академских студија Испитни рок: ОКТОБАР 2016. Предмет Датум Време Сала Напомена Big data у електронском пословању

Више

INA Group Strategic challenges facing INA and the 2010 FTE optimization program

INA Group  Strategic challenges facing INA and the 2010 FTE optimization program INA Grupa Rezultati i poslovanje u prvom tromjesečju 2012. Zagreb, travanj 2012. 1 Unatoč izazovnom vanjskom okruženju, INA Grupa ostvarila je snažne, stabilne rezultate u prvom tromjesečju 2012. u usporedbi

Више

OFFICIAL USE kratki opis projekta GrCF Daljinsko grijanje Banja Luka Država: Bosna i Hercegovina Identifikacioni broj projekta: Poslovni sektor:

OFFICIAL USE kratki opis projekta GrCF Daljinsko grijanje Banja Luka Država: Bosna i Hercegovina Identifikacioni broj projekta: Poslovni sektor: kratki opis projekta GrCF Daljinsko grijanje Banja Luka Država: Bosna i Hercegovina Identifikacioni broj projekta: 49407 Poslovni sektor: Vrsta projekta: Kategorija zaštite okoline: Komunalna i okolinska

Више

Ekonomija Regiona - Ispitna Pitanja - Seminarski Maturski Diplomski Radovi

Ekonomija Regiona - Ispitna Pitanja - Seminarski Maturski Diplomski Radovi Ispitna pitanja EKONOMIJA REGIONA SVETA 1. Transnacionalni ekonomski poredak 1.2.1 i 1.2.2 2. Institucije transnacionalnog ekonomskog poretka 1.2.3 3. Mehanizmi transnacionalnog poretka i globalizacija

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 1 Customer Relationship Management 2 Net Faktor O nama O nama 3 Net Faktor doo je mlada kompanija sa velikim iskustvom. Naš tim ima zajedno preko 30 godina iskustva u oblasti CRM-a i manipulacije podataka.

Више

Microsoft PowerPoint - MoF_Visegrad [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - MoF_Visegrad [Compatibility Mode] Програми р суседске (2004-2006) и прекограничне сарадње (2007-2009) 2009) у Србији Програми суседске и прекограничне сарадње у Србији Подршка ЕУ за сарадњу пограничних региона земаља чланица и земаља изван

Више

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД БРОЈ: /16-12 ДАНА: 24. маjа године НОВИ САД На основу члана 12. став 1. тачка 4. а у вези са чла

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД БРОЈ: /16-12 ДАНА: 24. маjа године НОВИ САД На основу члана 12. став 1. тачка 4. а у вези са чла ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД БРОЈ: 01-3273/16-12 ДАНА: 24. маjа 2013. године НОВИ САД На основу члана 12. став 1. тачка 4. а у вези са чланом 33. став 1. Одлуке о усклађивању Одлуке о организовању

Више

Referenc lista TS sektora xlsx

Referenc lista TS sektora xlsx Реконструкција и доградња ТС 220/110 kv у ТС 400/220/110 kv Краљево 1 2341 2017 ЕМС АД Пројекат у раду 3 извођење 2 Опремање 110 kv ДВ поља у ТС 220/110 kv Краљево 3 Идејни 2017 ЕМС АД Пројекат у раду

Више

ASAS AS ASAS

ASAS AS ASAS Распоред наставе за предмете Мастер академских студија 2017/18. M14014 Big data у електронском пословању 19.фебруар 2018. 21.фебруар 2018. 23.фебруар 2018. М14998 Cloud инфраструктуре и сервиси М09293

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ ИСТОЧНО САРАЈЕВО ИСПИТНИ ТЕРМИНИ ЗА ШКОЛСКУ 2018./2019. НАПОМЕНА: Испите обавезно пријавити! ПРЕДМЕТ

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ ИСТОЧНО САРАЈЕВО ИСПИТНИ ТЕРМИНИ ЗА ШКОЛСКУ 2018./2019. НАПОМЕНА: Испите обавезно пријавити! ПРЕДМЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ ИСТОЧНО САРАЈЕВО ИСПИТНИ ЗА ШКОЛСКУ 2018./2019. I ГОДИНА II 1 МАТЕМАТИКА 1 07.02. 21.02. 18.04. 400 20.06. 04.07. 0.09. 19.09. 400 2 МЕХАНИКА 1 08.02.

Више

Slide 1

Slide 1 ПРАВНО-ЕКОНОМСКИ И ТЕХНИЧКИ АСПЕКТИ УГОВОРА О ПРОДАЈИ ТОПЛОТНЕ ЕНЕРГИЈЕ 1 КЉУЧНИ ЧИНИОЦИ тржишта топлотне енергије Законска регулатива и легислатива РЕПУБЛИЧКИ НИВО ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ЈКП БЕОГРАДСКЕ ЕЛЕКТРАНЕ

Више

Microsoft PowerPoint - Inoviraj_Dan prozora_2016.ppt [Način kompatibilnosti]

Microsoft PowerPoint - Inoviraj_Dan prozora_2016.ppt [Način kompatibilnosti] Projekti i sredstva iz EU fondova (unaprjeđenje proizvodnje i energetski učinkoviti i održivi proizvodi) Zagreb, Hotel Antunović,23.03.2016. Međunarodna konferencija DAN PROZORA 2016 Strateški i programski

Више

Универзитет у Београду Факултет организационих наука Распоред испита за предмете мастер академских студија Испитни рок: Јун Предмет Датум Време

Универзитет у Београду Факултет организационих наука Распоред испита за предмете мастер академских студија Испитни рок: Јун Предмет Датум Време Универзитет у Београду Факултет организационих наука Распоред испита за предмете мастер академских студија Испитни рок: Јун 2018. Предмет Датум Време Сала Напомена Big data у електронском пословању 4.

Више

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ЕЛЕКТРО ИНЖЕЊЕР У ОПЕРАТИВИ П

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ЕЛЕКТРО ИНЖЕЊЕР У ОПЕРАТИВИ П ЕЛЕКТРО ИНЖЕЊЕР У ОПЕРАТИВИ Површински копови Барошевац (5 извршилацa) контрола рада електро опреме и уређаја на објектима и системима површинског копа контролни прегледи и погонска мерења припрема техничких

Више

Metodologija javno snabdevanje GAS SG 93-12

Metodologija javno snabdevanje GAS SG 93-12 На основу члана 46. став 1. тачка 1) подтачка (2) и став 2. тачка 3) истог члана, члана 67. став 2, a у вези са чланом 37. став 1. Закона о енергетици ( Службени гласник РС, бр. 57/11 и 80/11 - исправка),

Више

Microsoft Word - Zaglavlje ЕПС srpski cir

Microsoft Word - Zaglavlje ЕПС  srpski cir JАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД ФИНАНСИЈСКИ ИЗВЕШТАЈИ ЗА ГОДИНУ ЗАВРШЕНУ 31. ДЕЦЕМБРА 2015. И ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА Руководству Jавног предузећа Електропривреда

Више

Pravilnik informacioni sistem_za objavu u SL

Pravilnik informacioni sistem_za objavu u SL Na osnovu člana 41 stav 3 i člana 42 stav 4 Zakona o energetskoj efikasnosti ( Službeni list CG, broj 29/10), Ministarstvo ekonomije donijelo je Pravilnik o informacionom sistemu potrošnje energije i načinu

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation СТРАТЕШКИ ПРАВЦИ РАЗВОЈА ДО 2025. ГОДИНЕ Март 2018 Стратешки циљеви до 2025. Очувати показатеље производње и раста ресурсне базе Развој прераде кроз модернизацију и максимално увећање профитабилности пословања

Више

-

- СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА НИША ГОДИНА XXVII - БРОЈ 5 НИШ, 29. јануар 2019. Цена овог броја 40 динара Годишња претплата 5000 динара ГРАД НИШ ГРАДСКО ВЕЋЕ 1. На основу члана 19 став 2 Закона о безбедности саобраћаја

Више

Анекс 5 Униформни програми и програмске активности јединица локалне самоуправе ПРОГРАМ 1 Назив СТАНОВАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ Шифра 1101 С

Анекс 5 Униформни програми и програмске активности јединица локалне самоуправе ПРОГРАМ 1 Назив СТАНОВАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ Шифра 1101 С Анекс 5 Униформни програми и програмске активности јединица локалне самоуправе ПРОГРАМ 1 СТАНОВАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ 1101 Урбанизам и просторно планирање Планирање, уређење и коришћење простора

Више

Cekos In Ekspert Na osnovu člana 25. stav 1. Uredbe o načelima za unutrašnje uređenje i sistematizaciju radnih mesta u ministarstvima, posebnim organi

Cekos In Ekspert Na osnovu člana 25. stav 1. Uredbe o načelima za unutrašnje uređenje i sistematizaciju radnih mesta u ministarstvima, posebnim organi Cekos In Ekspert Na osnovu člana 25. stav 1. Uredbe o načelima za unutrašnje uređenje i sistematizaciju radnih mesta u ministarstvima, posebnim organizacijama i službama Vlade ("Službeni glasnik RS", br.

Више

ПРИЛОГ: Табеле

ПРИЛОГ: Табеле САВЕЗ САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ Оделење за економска и социјална питања ПРИКАЗ ОСНОВИХ МАКРОЕКОНОМСКИХ ПОКАЗАТЕЉА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ У 2012. ГОДИНИ /број 3/12 од 18.04.2012. године/ Београд, април 2012.

Више

prilog uz dopis FIN VB

prilog uz dopis FIN VB УПУТСТВО ЈЕДИНИЦАМА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ О ПРИПРЕМИ И ФИНАНСИРАЊУ ИНФРАСТРУКТУРНИХ ПРОЈЕКАТА У ОБЛАСТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ 1. ИДЕНТИФИКАЦИЈА И ФОРМИРАЊЕ ЛИСТЕ ИНФРАСТРУКТУРНИХ ПРОЈЕКАТА Одељење за управљање

Више

ПРИЛОГ: Табеле

ПРИЛОГ: Табеле САВЕЗ САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ Оделење за економска и социјална питања ПРИКАЗ ОСНОВИХ МАКРОЕКОНОМСКИХ ПОКАЗАТЕЉА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ У 2011. ГОДИНИ /Саопштење бр. 09/11 од 08.11.2011. године/ Београд,

Више

Poslovanje preduzeća u Crnoj Gori u godini

Poslovanje preduzeća u Crnoj Gori u godini Poslovanje preduzeća u Crnoj Gori u 2013.godini Zavod za statistiku Crne Gore - MONSTAT Podgorica, 2014.godina UVOD Zavod za statistiku Crne Gore MONSTAT je u cilju harmonizacije sa međunarodnim standardima

Више

KOMISIJA ZA KONTROLU DRŽAVNE POMOĆI Broj: 01- Podgorica, 25. mart godine Na osnovu člana 10 stav 1, tačka 1 i člana 19 stav 3 Zakona o kontroli

KOMISIJA ZA KONTROLU DRŽAVNE POMOĆI Broj: 01- Podgorica, 25. mart godine Na osnovu člana 10 stav 1, tačka 1 i člana 19 stav 3 Zakona o kontroli KOMISIJA ZA KONTROLU DRŽAVNE POMOĆI Broj: 01- Podgorica, 25. mart 2016. godine Na osnovu člana 10 stav 1, tačka 1 i člana 19 stav 3 Zakona o kontroli državne pomoći ("Službeni list Crne Gore", br. 74/09

Више

АКЦИОНИ ПЛАН ЗА СПРОВОЂЕЊЕ СТРАТЕГИЈЕ БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉА НА РАДУ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА ПЕРИОД ОД ДО ГОДИНЕ 1. УВОД Стратегијом безбедно

АКЦИОНИ ПЛАН ЗА СПРОВОЂЕЊЕ СТРАТЕГИЈЕ БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉА НА РАДУ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА ПЕРИОД ОД ДО ГОДИНЕ 1. УВОД Стратегијом безбедно АКЦИОНИ ПЛАН ЗА СПРОВОЂЕЊЕ СТРАТЕГИЈЕ БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉА НА РАДУ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА ПЕРИОД ОД 2009. ДО 2012. ГОДИНЕ 1. УВОД Стратегијом у Републици Србији за период од 2009. до 2012. године ( Службени

Више

INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN OBJAVE NATJEČAJA ZA PODUZETNIKE U GODINI IZ OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 1. POVEĆANJE RAZVOJA NOVIH P

INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN OBJAVE NATJEČAJA ZA PODUZETNIKE U GODINI IZ OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 1. POVEĆANJE RAZVOJA NOVIH P INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN OBJAVE NATJEČAJA ZA PODUZETNIKE U 2018. GODINI IZ OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 1. POVEĆANJE RAZVOJA NOVIH PROIZVODA I USLUGA KOJI PROIZLAZE IZ AKTIVNOSTI ISTRAŽIVANJA

Више

_Macic_PolitikaCenaEnergije_NoviUsloviIzazovi

_Macic_PolitikaCenaEnergije_NoviUsloviIzazovi Љубо Маћић Политикаценаенергије новиусловииизазови ПРИВРЕДНА КОМОРА СРБИЈЕ Седница Одбора Удружења за енергетику и енергетско рударство 16. октобар 2011. 1 Нови Закон - тржиште електричне енергије Врсте

Више

GODIŠNJI KALENDAR ISPITA Inženjerski menadžment (OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE) ŠKOLSKA 2018/2019. GODINA Rbr

GODIŠNJI KALENDAR ISPITA Inženjerski menadžment (OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE) ŠKOLSKA 2018/2019. GODINA Rbr GODIŠNJI KALENDAR ISPITA Inženjerski menadžment (OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE) ŠKOLSKA 2018/2019. GODINA Rbr 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Predmet Godina Januarski rok Februarski

Више

Бања Лука, 31.октобар и 01.новембар године КОМПАРАТИВНИ ПРИСТУП МОДЕЛИМА НАЦИОНАЛНИХ АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

Бања Лука, 31.октобар и 01.новембар године   КОМПАРАТИВНИ ПРИСТУП МОДЕЛИМА  НАЦИОНАЛНИХ АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА Бања Лука, 31.октобар и 01.новембар 2013. године КОМПАРАТИВНИ ПРИСТУП МОДЕЛИМА НАЦИОНАЛНИХ АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА М-р Цветанка Ристић (докторант) Проф. др. Кристи Бомбол Технички факултет Универзитета

Више

4 по основу накнада за заштиту животне средине у износу од 218,2 мил. дин. и по основу прихода од укидања резервисања за накнаде и друге бенефиције за

4 по основу накнада за заштиту животне средине у износу од 218,2 мил. дин. и по основу прихода од укидања резервисања за накнаде и друге бенефиције за 4 по основу накнада за заштиту животне средине у износу од 218,2 мил. дин. и по основу прихода од укидања резервисања за накнаде и друге бенефиције запослених отпремнине и јубиларне награде у износу од

Више

ВЛАД РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА ЕНЕРГЕТСКИ БИЛАНС РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ план за годину

ВЛАД РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА ЕНЕРГЕТСКИ БИЛАНС РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ план за годину ВЛАД РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА ЕНЕРГЕТСКИ БИЛАНС РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ план за 2017. годину САДРЖАЈ I - УВОД... 3 II - ОСНОВНИ ЕЛЕМЕНТИ БИЛАНСА... 5 1. Електрична енергија... 5 1.1. Производња... 5 1.2. Пренос...10

Више

ANALIZA LOKALNE EKONOMIJE OPŠTINA LAKTAŠI

ANALIZA LOKALNE EKONOMIJE OPŠTINA LAKTAŠI ANALIZA LOKALNE EKONOMIJE OPŠTINA LAKTAŠI Izdavač: Agencija za razvoj preduzeća Eda, Banja Luka eda@edabl.org Za izdavača: Zdravko Miovčić Autor: prof. dr Stevo Pucar Dizajn i kompjuterska priprema: Nenad

Више

AKCIONI PLAN ZA SPROVOĐENjE STRATEGIJE ZA BORBU PRTOIV VISOKOTEHNOTLOŠKOG KRIMINALA ZA PERIOD GODINE OPŠTI CILj 1. CILj 1.1. Mer

AKCIONI PLAN ZA SPROVOĐENjE STRATEGIJE ZA BORBU PRTOIV VISOKOTEHNOTLOŠKOG KRIMINALA ZA PERIOD GODINE OPŠTI CILj 1. CILj 1.1. Mer AKCIONI PLAN 2019-2020. ZA SPROVOĐENjE STRATEGIJE ZA BORBU PRTOIV VISOKOTEHNOTLOŠKOG KRIMINALA ZA PERIOD 2019-2023. GODINE OPŠTI CILj 1. CILj 1.1. Mera Republika Srbija poseduje efikasan i održiv sistem

Више

Microsoft PowerPoint - SEP-2013-CAS02

Microsoft PowerPoint - SEP-2013-CAS02 STRATEGIJE E ZA ELEKTRONSKO POSLOVANJE STRATEGIJE ZA ELEKTRONSKO POSLOVANJE Elektronsko poslovanje ne predstavlja samo dodatak tradicionalnom, već ono predstavlja revoluciju u poslovanju. Ono omogućava

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ АГРОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У ЧАЧКУ Број: 1531 /1- ЈН 3/2016-I Чачак, године На основу члана 108. Закона о јавним набавка

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ АГРОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У ЧАЧКУ Број: 1531 /1- ЈН 3/2016-I Чачак, године На основу члана 108. Закона о јавним набавка УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ АГРОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У ЧАЧКУ Број: 1531 /1- ЈН 3/2016-I Чачак, 30.06.2016. године На основу члана 108. Закона о јавним набавкама (''Сл. гласник РС'' бр. 124/12, 14/15 и 68/15) и

Више

______________________ sudu u ___________________

______________________ sudu u ___________________ На основу члана 14. став 1. Закона о безбедности и здрављу на раду (даље: Закон), Школски одбор наседници одржаној дана 30.03.2018. години доноси ПРАВИЛНИК О БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉУ НА РАДУ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ

Више

SRBIJA I KLIMATSKE PROMENE

SRBIJA I KLIMATSKE PROMENE АКТИВНОСТИ И ИЗАЗОВИ У ВЕЗИ СА ПРОМЕНАМА КЛИМЕ НА ЛОКАЛНОМ И РЕГИОНАЛНОМ НИВОУ У ИСТОЧНОЈ СРБИЈИ Радионица Политика у области климатских промена важност укључивања климатских промена у секторске и локалне/регионалне

Више

Slide 1

Slide 1 ODRŽIV TRANSPORT Održivi transport je aspekt globalne održivosti koja podrazumeva da zadovoljenje egzistencijalnih potreba sadašnjosti ne ugrožava mogućnost budućih generacija da zadovolje svoje potrebe.

Више

Microsoft PowerPoint - 03_Prezentacija 1_Lea_ [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - 03_Prezentacija 1_Lea_ [Compatibility Mode] Efikasnost i efektivnost državnih pomoći Lea J. Lekočević SAM GIZ ekspert za državne pomoći Podgorica, 30. oktobar 2013. godine Page 1 Opšti nalazi Evropa 2010 strategija EZ za rast u ovoj deceniji jedinstveno

Више

Srbija: Određivanje cena sistemskih usluga u elektroenergetskom sistemu

Srbija: Određivanje cena sistemskih usluga u elektroenergetskom sistemu Srbija: Određivanje cena sistemskih usluga u elektroenergetskom sistemu Categories : Srbija Energetika Date : May 29, 2015 Sistemske usluge u elektroenergetskom sistemu moraju se obezbediti da bi rad sistema

Више

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ИНЖЕЊЕР ОДРЖАВАЊА у Огранку Т

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ИНЖЕЊЕР ОДРЖАВАЊА у Огранку Т ИНЖЕЊЕР ОДРЖАВАЊА у Огранку ТЕ КО Костолац (2 извршиоца) вођење мање сложених послова у превентивном одржавању, санацији кварова, негама и ремонтима постројења израда техничко-технолошке документације

Више

God_Rasp_2015_ xls

God_Rasp_2015_ xls ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА, НОВИ САД Датум: 14.09.2016, Страна: 1 I I I 1 13 Грађевински материјали и конструкције I 28.01.2016 09.02.2016 31.03.2016 16.06.2016 04.07.2016 01.09.2016 15.09.2016 26.09.2016

Више

Microsoft PowerPoint - Deveti cas - Lokalni odrzivi razvoj

Microsoft PowerPoint - Deveti cas - Lokalni odrzivi razvoj Lokalni održivi razvoj Lokalna održivost Programi i politike lokalnog održivog razvoja u Srbiji Analize slučaja Grupni rad: Kad bih ja bio gradonačelnik Film: Lokalni održivi razvoj OSLO, Norveška ОДРЖИВИ

Више

FINANCIJSKI REZULTATI ZA GODINU Kontakt: INA-Industrija nafte, d.d. Korporativne komunikacije Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb Služba za od

FINANCIJSKI REZULTATI ZA GODINU Kontakt: INA-Industrija nafte, d.d. Korporativne komunikacije Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb Služba za od FINANCIJSKI REZULTATI ZA 2018. GODINU Kontakt: INA-Industrija nafte, d.d. Korporativne komunikacije, Zagreb Služba za odnose s javnošću E-mail: PR@ina.hr Press centar na www.ina.hr INA: rast neto prihoda

Више

Microsoft Word - MUS ispitna pitanja 2015.doc

Microsoft Word - MUS ispitna pitanja 2015.doc Univerzitet u Novom Sadu Ekonomski fakultet u Subotici Dr. Agneš Slavić, docent Nemanja Berber, asistent Školska 2014/15 godina MENADŽMENT URBANOM SREDINOM Prvi deo: ispitna pitanja 1. PREDMET IZUČAVANJA

Више

PREDLOG ZAKON O IZMENAMA ZAKONA O FINANSIRANJU LOKALNE SAMOUPRAVE Član 1. U Zakonu o finansiranju lokalne samouprave ( Službeni glasnik RS, br. 62/06,

PREDLOG ZAKON O IZMENAMA ZAKONA O FINANSIRANJU LOKALNE SAMOUPRAVE Član 1. U Zakonu o finansiranju lokalne samouprave ( Službeni glasnik RS, br. 62/06, PREDLOG ZAKON O IZMENAMA ZAKONA O FINANSIRANJU LOKALNE SAMOUPRAVE Član 1. U Zakonu o finansiranju lokalne samouprave ( Službeni glasnik RS, br. 6206, 4711, 9312, 9913, 12514 i 9515), u članu 35. stav 1.

Више

На основу члана 46. став 1. тачка 7) и члана 67. став 1, а у вези са члана м 37. став 1. и чланом 64. став 2. тачка 1) Закона о енергетици ("Службени

На основу члана 46. став 1. тачка 7) и члана 67. став 1, а у вези са члана м 37. став 1. и чланом 64. став 2. тачка 1) Закона о енергетици (Службени На основу члана 46. став 1. тачка 7) и члана 67. став 1, а у вези са члана м 37. став 1. и чланом 64. став 2. тачка 1) Закона о енергетици ("Службени гласник РС", бр. 57/11,80/11 - исправка, 93/12 и 124/12),

Више

На основу чл. 17. став 1. и 97. став 1. тачка 4), а у вези са чланом 15. Закона о енергетици ( Службени гласник РС бр. 57/11, 80/11-испр. 93/12 и 124/

На основу чл. 17. став 1. и 97. став 1. тачка 4), а у вези са чланом 15. Закона о енергетици ( Службени гласник РС бр. 57/11, 80/11-испр. 93/12 и 124/ На основу чл. 17. став 1. и 97. став 1. тачка 4), а у вези са чланом 15. Закона о енергетици ( Службени гласник РС бр. 57/11, 80/11-испр. 93/12 и 124/12) и члана 64. Одлуке о оснивању Друштва са ограниченом

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation USAID Investiranje u sektor energije - EIA Status projekata diversifikacije snabdijevanja prirodnim gasom u BiH Konferencija - Opcije razvoja sektora prirodnog gasa u Bosni i Hercegovini Fahrudin Kulić

Више

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ГЛАВНИ СТРУЧНИ САРАДНИК ЗА ПР

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ГЛАВНИ СТРУЧНИ САРАДНИК ЗА ПР ГЛАВНИ СТРУЧНИ САРАДНИК ЗА ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ у Служби за правне послове, Сектор за корпоративне послове Технички центар Београд заступање пред судовима уз одговорност за чињенично правну обраду судских предмета

Више

ЈП СРБИЈАГАС НОВИ САД ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА Финансијски извештаји 31. децембар године Београд, године

ЈП СРБИЈАГАС НОВИ САД ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА Финансијски извештаји 31. децембар године Београд, године ЈП СРБИЈАГАС НОВИ САД ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА Финансијски извештаји 31. децембар 2015. године Београд, 2016. године САДРЖАЈ ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА-------------------------------------------------------1-4

Више

Weishaupt monarch (WM) serija

Weishaupt monarch (WM) serija Gorionici - uštede energije primenom O2 i frekventne regulacije Emisije štetnih materija u produktima sagorevanja Budva, 23.09.2016. Gorionici Uštede energije O 2 regulacija ušteda minimum 2% goriva vraćanje

Више