HR_schede_web

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "HR_schede_web"

Транскрипт

1 Što je +HC Prvoklasni pristup liječenju postaje konačno stvarnost zahvaljujući mreži +HC, koja je nastala u cilju odabira najboljih hrvatskih zdravstvenih usluga i koja je u stanju Vama i Vašem pratiocu ponuditi kompletnu uslugu. Organiziramo svaki detalj Vaše posjete, od zdravstvenih tretmana do Vašeg povratka kući. Ništa nije prepušteno slučaju. U susret zdravlju Osjeti slobodu odabira povratku ugodnom životu. Naša zdravstvena usluga je u skladu s Vašim potrebama i naša terapeutska rješenja udovoljavaju Vašim potrebama uz umjerene cijene. Jamčimo sigurne rezultate uz profesionalne usluge u skladu s najvišim europskim standardima. Članovi +HC Kontakt info@healthcroatia.com Pula Zagreb Kandlerova 44 Strojarska cesta Pula, Croatia Zagreb, Croatia

2 Boravak Mreža +HC omogućava da liječenje postane ugodno iskustvo putovanja. Kao naš pacijent imate pravo na popust od 15% do 30% u našim objektima - partnerima smještenim u nekim od najljepših i najrenomiranijim turističkih destinacija u Hrvatskoj, te možete odabrati ponudu koja odgovara Vašim potrebama, od hotela u glavnom gradu do kampa na obali. Podršku pruža EHC, +HC Experience Care, talijanska podružnica +HC sa sjedištem u Milanu. Pula Biser Jadrana, grad s rimskim amfiteatrom i prekrasnom okolicomgdje možeš uživati u pješčanim plažama, međunarodnim glazbenim festivalima, enogastronomskim specijalitetima i prestižnim filmskim projekcijama. Bale / Mon Perin Udaljen samo 30 minuta od centra Pule, turistički kompleks Mon Perin je idealna destinacija za odmor u potpunom opuštanju, s plažama okruženim zelenilom koje oplakuje kristalno čisto more. Mon Perin se nalazi na ulazu u srednjovjekovni gradić Bale, gdje možeš uživati u kulturnoj ponudi te posjetiti razne izložbe i arhitektonske ljepote te, stoga, Mon Perin nije samo običan kamp. Zagreb Središte hrvatske kulture i gospodarstva, Zagreb je prava europska prijestolnica. Vožnja između gornjeg i donjeg grada na žičari otkriti će ti sjajnu prošlost, od srednjeg vijeka do znamenitosti austro-ugarskog carstva.

3 Putovanje Vaše zdravlje nam je na prvom mjestu: +HC Vas uvodi u najbolje zdravstvene terapije i organizira Vaš cjelokupni boravak. Uz Vaš smo na svakom koraku. Brinemo o Vama od prvog kontakta i zajedno s Vama surađujemo s liječničkim osobljem. Pored toga, talijanska podružnica EHC (+HC Experience Care) sa sjedištem u Milanu, organizira prijevoz i boravak u Hrvatskoj. Prema mjestu Vašeg prebivališta i Vašim potrebama, na raspolaganju su Vam sljedeće mogućnosti prijevoza: Način prijevoza Odredište Pula: smještaj u Puli ili u Balama/Mon Perinu. - Avionom do Trsta + prijevoz automobilom; - Vlakom do Trsta + prijevoz automobilom; - Kombi ili autobus Odredište Zagreb: smještaj u Zagrebu. -Avionom do Zagreba + prijevoz automobilom; -Kombi ili autobus Prjevoz planiramo na temelju tijeka liječenja koji morate obaviti. Naša podrška u organizaciji putovanja i boravka Vam je na raspolaganju i onda ako želite samostalno ugovoriti tijek liječenja.

4 Naša stomatološka usluga Stomatološke usluge i podrška koju ste tražili su Vam na dohvat ruke. Naša stomatološka usluga DHC (+HC Dental Care) vraća osmjeh i zdravlje Vašim ustima po pristupačnim cijenama. Naše osoblje, koje krasi mladost, predanost i iskustvo koje se neprekidno usavršava, pružiti će Vam punu podršku prilagođenu Vašim potrebama. Stručni liječnički tim se već preko dvadeset godina aktivno i uspješno usavršava u pružanju stomatoloških usluga. U središtu našeg rada ste Vi, a Vaša sigurnost i zdravlje su naši prioriteti. Naši aparati su sukladni normama UNI EN ISO i UNI CEI EN ISO i europskoj direktivi 93/42. Isto tako, upotrebljavamo materijale vodećih talijanskih, švicarskih i njemačkih proizvođača prisutnih u ovom sektoru već više od 40 godina. Naše stomatološke usluge mogu u potpunosti zadovoljiti Vaše potrebe, a sve to uz bezbolne postupke i suvremenu aparaturu. Usluge koje pružamo: izrada implantata od titana, kruna od cirkonija i keramike, all on four i all on six, mobilnih totalne i parcijalnih proteza, plombiranje (rekonstrukcije od kompozitnih materijala), liječenje zubnih kanala, uklanjanje kamenca i lasersko izbjeljivanje zubi, ugradnja nevidljivih aparatića za zube i tretmani s Waterlase iplus.

5 Fiksne proteze Ove proteze zamjenjuju jedan ili više zuba uz istovremeno očuvanje zdravih zuba. Desetljeća znanstvenih istraživanja su potvrdila da, sa stanovišta osteointegracije, implantati s osnovom od titana predstavljaju zlatni standard. Indikacije Svi pacijenti koji nemaju velikih zdravstvenih problema i koji ne puše mogu se podrvrgnuti zahvatu implantologije. Zahvat Prvi korak je radiološka pretraga: panoramskom radiografijom česljusti i CBCT snimanjem (3D snimak zuba) procjenjuju se visina, širina i gustoća kosti, neophodnih čimbenika za dobar ishod ugradnje implantata. Zahvat se sastoji od ugradnje implantata u kost pod lokalnom anestezijom. Postupak osteointegracije traje 3 4 mjeseca. U međuvremenu se pacijentu ugrađuju privremeni zubi ili proteza. Nakon postupka osteointegracije, nastupa sljedeća faza u kojoj se izrađuje i ugrađuje kruna koja se cementira na implantate. Indikacije nakon izvedenog zahvata Nakon izvedenog zahvata je poželjno koristiti hladne obloge da bi se izbjeglo nastajanje edema i hematoma. Javi li se, nakon prestanka djelovanja anestezije, osjećaj boli mogu se uzeti tablete protiv bolova. Isto tako je bitan i odmor: poželjno je izbjegavanje bilo kakve intenzivne fizičke aktivnosti.

6 Mobilne proteze Mobilne proteze nadomještaju nedostatak svih zuba (totalna proteza) ili nekoliko zubi (parcijalna proteza). Razlikuju se prema vrsti materijala: postoje proteze izrađene u cijelosti od akrilata i proteze sa metalnim kosturom. Daju estetski i funkcionalni rezultat kojim se pacijentu vraća odgovarajuća kvaliteta života. Postupak Tijekom prve posjete uzima se anatomski otisak. Tijekom druge posjete uzima se precizniji i funkcionalni otisak da bi se odredile okluzija i boja zubi koji se šalje u laboratorij. Tijekom treće posjete slijedi proba proteze: kontrolira se zagriz, oblik, veličina i boja zuba. Ukoliko je sve u redu, proteza se ponovno dostavlja u laboratorij gdje se dovršava. Prilikom četvrte posjete isporučuje se gotova proteza. Upute nakon isporuke Na nove proteze se treba naviknuti: savjetuje se da se proteze prvih nekoliko dana stalno nose, čak i noću. Normalno je da u početku proteza može malo smetati. Javi li se osjećaj boli, kontaktirati ordinaciju radi eventualnih korekcija. Nakon razdoblja prilagodbe, proteza se tijekom noći može skidati, tako da se može održavati čistoća i da se sluznica može «odmoriti» tijekom spavanja.

7 Tehnika All on Four Ova tehnika omogućava da se dobiju «novi» zubi uz samo četiri implantata na koja se pričvršćuje totalna proteza. Ovo je rješenje optimalno za osobe koje su izgubile veći broj zuba. Radi se o mnogo «prirodnijoj» tehnici u odnosu na mobilnu protezu jer omogućava pacijentu bržu prilagodbu. Tehnika All on Six Za razliku od prethodne tehnike, ova tehnika omogućava nadomjestak gubitka svih zuba pomoću šest implantata na koje se pričvršćuje most. I ova tehnika je optimalna kod nedostatka zuba u pojedinim čeljustima te omogućava brzu prilagodbu.

8 Mostovi i krune Za izradu kruna i mostova se, umjesto metala, upotrebljava cirkonij oksidna keramika. Bijele je boje što jamči postizanje izvrsnih estetskih rezultata, čak i kod povlačenja gingive. Sprječava nastajanje crnih tragova u gornjem dijelu (uz rub krune ili mosta), tipičnih za krune izrađene od metala i keramike. Indikacije Materijal je idealan za rekonstrukciju boje, oblika i pozicije prednjih zubi u pojedinačnim krunama ili manjim mostovima. U ovim je slučajevima, kao kod fiksnih proteza, potrebno rekonstruirati volumen zuba. Kontraindikacije Ako je potrebno napraviti most, ali je razmak između vektora veći od dva zuba, cirkonij oksidna keramika nije optimalno rješenje. Kod tih slučajeva prikladan odabir predstavlja metal-keramika jer omogućava veću izdržljivost pri kontaktu s tvrdim materijalima i smanjuje rizik od loma.

9 Keramičke ljuskice Keramičke ljuskice su nadomjesci koji mijenjaju boju, oblik i poziciju zuba. Za razliku od krune, ne zahtijevaju rekonstrukciju cijelog volumena zuba već samo uklanjanje manjeg dijela cakline na prednjem dijelu zuba. Indikacije Ljuskice za zube se mogu koristiti na prednjim zubima, pod uvjetom da su oni zdravi, da postoji dovoljna površina zubne cakline te da nema karijesa ili rizika loma. Postupak Najprije se uklanja mali dio zubne cakline na prednjem dijelu zuba, a zatim se uzima otisak. Ljuskice se izrađuju u laboratoriju i postavljaju se na pripremljene zube.

10 Metal keramika Metal keramika je jedan od materijala koji se najviše upotrebljavaju kod fiksnih proteza (krune i mostovi). Osnova od metala (jako otpornog) jamči dobru čvrstoću. Postupak Metal keramika se može upotrebljavati u estetske svrhe (promjena boje zuba, oblika i dimenzije zuba) kao i u funkcionalne i rehabitalicijske svrhe (kao nadomjestak gubitka jednog ili više zuba). Postupak se sastoji u rekonstrukciji cijelog područja zuba nakon čega se uzima otisak i zub se definitivno zacementira. Jedini sitni «nedostatak» metal keramike je estetske vrste: na vratu prednjih zuba tijekom godina može nastatati crni trag uslijed povlačenja gingive. Da bi se smanjio rizik, potrebne su održavanje pravilne oralne higijene i masaža zubnog mesa iznad kruna i mostova, a kako bi se izbjeglo povlačenje zubnog mesa.

11 Pomlađivanje lica Hijaluronski fileri posljednje generacije pomlađuju lice i vraćaju mu vlagu i sjaj. Hijaluronska kiselina je biorazgradiva molekula koja pospješuje nastajanje novog kolagena. Koristi se za povećanje volumena usana i obraza te za uklanjanje bora oko očiju, između obrva, u nazolabijalnom i području oko usana. Rezultati traju od 6 do 12 mjeseci. Prednosti hijaluronske kiseline Glavne prednosti filera na bazi hijaluronske kiseline su: brzina, sigurnost, učinkovitost, jednostavnost primjene i mogućnost primjene u svim područjima lica. Pored toga, ne mijenja izraze niti mimiku lica (za razliku od botoksa) te pruža ugodan osjećaj koži. Zahvat Prije zahvata se na lice stavlja anestetska krema ili gel. Nakon toga se filer ubrizgava na željeno mjesto pomoću tankih igala. Ovisno o području zahvata i količini filera, sam postupak može trajati od 45 do 60 minuta. Nakon toga se područje lagano masira kako bi se hijarulonska kiselina bolje rasporedila. Nakon zahvata Mogu se pojaviti crvenilo, podljevi, otekline i osjetljivost na mjestu ubrizgavanja, simptomi koji nestaju nakon nekoliko sati, a najviše nakon nekoliko dana. Dan nakon postupka treba izbjegavati pretjerano izlaganje suncu, saunu i solarij. Isto se tako se ne smije pritiskati ni masirati dijelove lica podvrgnute tretmanu.

12 Izbjeljivanje zubi Izbjeljivanje zubi je stomatološki postupak kojim se zubima vraća bijela boja. Indikacije Izbjeljivanju se mogu podvrći prednji ili estetski najvažniji zubi pod uvjetom da nemaju površinskih oštećenja, karijesa ili većih plombi. Postupak Kod izbjeljivanja se upotrebljavaju oksidirajuće tvari (30% vodikov peroksid) i laser. Prije samog zahvata zube treba očistiti i zaštiti zubno meso. Postupak se sastoji od dva momenta: primjene oksidanta i aktiviranja istog pomoću lasera, a traje oko 45 minuta. Upute Nakon svakog izbjeljivanja zubi su osjetljiviji te se, stoga, najmanje jedan ili dva dana trebaju izbjegavati kisela i/ili hladna pića ili hrana. Tijekom dva ili tri tjedna treba izbjegavati kavu, čaj, crno vino, ciklu i intenzivne sireve. Isto tako je potrebno izbjegavati pušenje.

13 Ortodoncija Ortodoncija se bavi rješavanjem problema položaja zubi korištenjem kontinuiranih slabih sila što omogućava pomak zubi bez kolateralnih učinaka. Ortodont je stručna osoba koja je zadužena za procjenu situacije i predlaganje zahvata. Indikacije Ortodontski aparat mogu nositi svi oni koji zbog nepravilnog položaja zubi imaju estetske i/ili funkcionalne nedostatke (žvakanje). Ovisno o potrebama svakog pojedinog pacijenta, mogu se koristiti dvije vrste ortodontskog aparatića: mobilni i fiksni. Mobilni aparatići se mogu staviti ili izvaditi u bilo kojem trenutku. Fiksni aparatići imaju nosače i žicu pričvršćenu na zube i nose se neprekidno. Trajanje tretmana i odabir aparatića razlikuju se od slučaja do slučaja. Ne izazivaju veće probleme, eventualno se može javiti lagani osjećaj napetosti na kojeg se lagano navikava.

14 Vađenje zuba Svaki pokvareni zub koji se više ne može koristiti mora biti izvađen. Indikacije Zub se može izvaditi pomoću poluga i kliješta. Nakon ubrizgavanja lokalne anestezije, zub se pomakne iz svoje koštane čašice i izvadi se pomoću kliješta. Nakon vađenja Nakon svakog vađenja treba zaustaviti krvarenje pomoću sterilne gaze koja se mora držati čvrsto stisnutom između zuba na rani oko 15 minuta. Sljedeći dan je dobro izbjegavati toplu hranu i gazirana pića, ispiranje usta, pušenje. Po mogućnosti jesti mekanu i ne previše toplu hranu. Ako se nakon popuštanja anestezije javi osjećaj boli, može se uzeti tableta protiv bolova. Ako se javi edem (oteklina) u području vađenja zuba, koristiti hladne obloge. Treba izbjegavati pretjerani napor i fizičku aktivnost. Komplikacije nakon vađenja zuba Komplikacije mogu biti dvije vrste: produljeno krvarenje i bol. Ako bol traje dulje od tri dana, lijekovi protiv boli nisu dovoljni. Bol bi mogla biti uzrokovana nastankom ugruška ili infekcije. U oba slučaja treba odmah kontaktirati zubara. Sve se komplikacije mogu riješiti i ne predstavljaju veliku opasnost.

15 LASER u stomatologiji Laser omogućava izvođenje brzih i manje bolnih stomatoloških usluga i tretmana uz manju potrebu pribjegavanja klasičnom «svrdlu». Može se koristiti na tvrdim tkivima (zubi i kosti) i mekim tkivima (gingiva i sluznica). Indikacije Laser se može upotrebljavati u gotovo svim područjima stomatologije: - Restorativna stomatologija - Endodoncija - Paradontologija - Oralna kirurgija - Implantologija Prednosti Glavne prednosti su jednostavnost upotrebe, činjenica da je zahvat bezbolan, brzina i veća udobnost za pacijenta. U najvećem broju slučajeva laser smanjuje ili potpuno uklanja potrebu za upotrebom svrdla, kirurških noževa, a često i potrebu za lokalnom anestazijom. Zahvaljujući laseru, primjerice, zubni karijes se može u potpunosti ukloniti bez dodirivanja zuba. A zbog svog antibakterijskog svojstva može se uspješno koristiti u tretmanu dubokih džepova i zubnih kanala. U oralnoj kirurgiji i implantologiji smanjuje rizik krvarenja. Na kraju, biostimulacija laserom se može koristiti u tretmanu oralnih patologija kao što su čirevi i virusne infekcije (Herpes simplex).

16 Zubotehnički laboratorij Naši zubotehnički laboratoriji su avangardni i opremljeni su najsuvremenijim tehnološkim uređajima, a koriste se inovativni materijali (metal keramika, e.max, BIO HPP i CAD-CAM). CAD-CAM Jedna od najnovijih tehnoloških novina je CAD-CAM: kamera registrira otisak, softver «crta» pacijentu prilagođenu protezu koju potom izrađuje sam uređaj. Radi se o brzoj i preciznoj metodi koja je posebno korisna za izradu složenih i preciznih proteza kao što su veliki cirkularni mostovi. Keramika bez metala E.MAX Keramika bez metala je jedna od najnovijih tehnika za izradu kruna i mostova. Osnova bez metala jamči savršenu estetiku, prirodnu boju kruna i mostova, a nema ni nastajanja crnog ruba na zubnim vratovima. Najbolji rezultati se postižu sa prednjim zubima. BIO HPP Još jedna novina koja se odnosi na izradu proteza pomoću BIO HPP; radi se o materijalu koji je nalik cirkoniju, ali nije metal i jeftiniji je. Kompozitni materijal koji reproducira oblik i boju prirodnih zubi nanosi se na BIO HPP uz smanjeni rizik trošenja zubi. BIO HPP pruža veću fleksibilnost i bolji prijenos sile. Preporučuje se i kod izrade cirkularnih mostova.

17

Bezmetalne i metal-keramičke krunice: Evo u čemu je razlika!

Bezmetalne i metal-keramičke krunice: Evo u čemu je razlika! Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Bezmetalne i metal-keramičke krunice: Evo u čemu je razlika! Krunice, osim što nadoknađuju izgubljene zube,

Више

PRIVATNA STOMATOLOŠKA ORDINACIJA Zagreb, Dr.Blaženko Crnojević Trnjanska 37/1 ZAGREB CJENIK OSNOVNIH USLUGA USLUGA CIJENA ( Kn ) Prv

PRIVATNA STOMATOLOŠKA ORDINACIJA Zagreb, Dr.Blaženko Crnojević Trnjanska 37/1 ZAGREB CJENIK OSNOVNIH USLUGA USLUGA CIJENA ( Kn ) Prv PRIVATNA STOMATOLOŠKA ORDINACIJA Zagreb, 01.09.2015. Dr.Blaženko Crnojević Trnjanska 37/1 ZAGREB 10000 CJENIK OSNOVNIH USLUGA USLUGA CIJENA ( Kn ) Prvi konzultativni pregled / do 60 min / + predračun(alt.)

Више

СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ

СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ ЦИЉ С В Р Х А С А Д Р Ж А Ј П Р Е Д М Е Т А 38. ДЕЧИЈА СТОМАТОЛОГИЈА (СтIV-ДСТ) Акредитовано 2008. године СТУДИЈСКИ Студије стоматологије КАТЕДРА Катедра за стоматологију НАЗИВ ПРЕДМЕТА ДЕЧИЈА СТОМАТОЛОГИЈА

Више

Vodič za zubne implantate

Vodič za zubne implantate Vodič za zubne implantate Uvod Lijep osmijeh i zdravi zubi prva su karakteristika koju primijetimo kod drugih. Upravo zato, gubitak zuba može predstavljati značajan zdravstveni, ali i estetski nedostatak

Више

Kako počupati obrve?

Kako počupati obrve? Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Kako počupati obrve? Smatra se da su obrve okvir lica i pomažu naglašavanju očiju. Zato je važno znati kako

Више

Sunčanica – simptomi, liječenje, sunčanica kod djece

Sunčanica – simptomi, liječenje, sunčanica kod djece Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Sunčanica - simptomi, liječenje, sunčanica kod djece Sunčanica nastaje pretjeranim izlaganjem glave i potiljka

Више

Stomatološka ordinacija Trešnjo Endodontsko liječenje zuba liječenje korijena zuba ordinacijatresnjo.com Enver Trešnjo

Stomatološka ordinacija Trešnjo Endodontsko liječenje zuba liječenje korijena zuba ordinacijatresnjo.com Enver Trešnjo Stomatološka ordinacija Trešnjo Endodontsko liječenje zuba liječenje korijena zuba ordinacijatresnjo.com Enver Trešnjo Endodontsko liječenje zuba liječenje korijena zuba Zubni kvar, odnosno karijes može

Више

Isprobajte liniju Yasenka Skinage koja odgovara svakoj ženi!

Isprobajte liniju Yasenka Skinage koja odgovara svakoj ženi! Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Isprobajte liniju Yasenka Skinage koja odgovara svakoj ženi! Jučer (22.5) je u prekrasnom ambijentu Kavane

Више

Žuti jezik – uzroci i liječenje

Žuti jezik – uzroci i liječenje Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Žuti jezik - uzroci i liječenje Normalan, zdrav jezik obično je gladak i ružičast. Kada jezik mijenja boju,

Више

Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko

Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko koraka od banjske promenade i parka. Spoj tradicionalnog

Више

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE SREMSKA MITROVICA Sremska Mitrovica, avgust godine

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE SREMSKA MITROVICA Sremska Mitrovica, avgust godine SREMSKA MITROVICA Sremska Mitrovica, avgust 2014. godine Istraživanje zadovoljstva korisnika radom izabranih lekara u službi za stomatološku zdravstvenu zaštitu dece sprovedeno je 25. novembra 2013. godine

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА КЛИНИКА ЗА СТОМАТОЛОГИЈУ ВОЈВОДИНЕ Хајдук Вељкова 12 Н о в и С а д Број: 01-84/ Датум:

РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА КЛИНИКА ЗА СТОМАТОЛОГИЈУ ВОЈВОДИНЕ Хајдук Вељкова 12 Н о в и С а д Број: 01-84/ Датум: РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА КЛИНИКА ЗА СТОМАТОЛОГИЈУ ВОЈВОДИНЕ Хајдук Вељкова 12 Н о в и С а д Број: 01-84/1-2018 Датум: 28. 02. 2018. године На основу члана 24. став 4. Закона о раду

Више

Oporavak nakon carskog reza

Oporavak nakon carskog reza Nakon porođaja, doktor ili medicinska sestra će vas pregledati i odgovoriti na bilo koja pitanja koja budete imali. U toku vašeg boravka, medicinske sestre će vam pokazati kako da se brinete za sebe i

Више

UPUTA O LIJEKU Plivit C 50 mg tablete askorbatna kiselina Molimo Vas da prije nego što počnete uzimati lijek pažljivo pročitate ovu uputu. Uputu sačuv

UPUTA O LIJEKU Plivit C 50 mg tablete askorbatna kiselina Molimo Vas da prije nego što počnete uzimati lijek pažljivo pročitate ovu uputu. Uputu sačuv UPUTA O LIJEKU Plivit C 50 mg tablete askorbatna kiselina Molimo Vas da prije nego što počnete uzimati lijek pažljivo pročitate ovu uputu. Uputu sačuvajte jer ćete je vjerojatno željeti ponovno čitati.

Више

Kućice uz more HRVATSKI 1

Kućice uz more HRVATSKI 1 Kućice uz more HRVATSKI 1 4 Luxury Villa You&Me 6 Villa Exclusive Plus You&Me 8 Villa Exclusive Plus 10 Villa Exclusive 12 Villa Prestige 14 Mobile home Deluxe Plus 16 Mobile home Deluxe 18 Mobile home

Више

Najbolje kreme za poslije 40 – vodič kroz najpopularnije kreme

Najbolje kreme za poslije 40 – vodič kroz najpopularnije kreme Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Najbolje kreme za poslije 40 - vodič kroz najpopularnije kreme Njega zrele kože uvelike je zahtjevnija od

Више

Korisni savjeti za ispravno pranje zuba

Korisni savjeti za ispravno pranje zuba Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Korisni savjeti za ispravno pranje zuba Netko bi rekao da zaista nije potrebno pričati o ovome jer nije u

Више

Plivit C tablete (500 mg) – Uputa o lijeku

Plivit C tablete (500 mg) – Uputa o lijeku Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Plivit C tablete (500 mg) - Uputa o lijeku Molimo Vas da prije nego što počnete uzimati lijek pažljivo pročitate

Више

UNIVERZITET PRIVREDNA AKADEMIJA, NOVI SAD STOMATOLOŠKI FAKULTET ИСПИТНА ПИТАЊА ГНАТОЛОГИЈA 1. ПОЈАМ, ПРЕДМЕТ ИЗУЧАВАЊА И ЗНАЧАЈ ГНАТОЛОГИЈЕ 2. ИЗНАЛАЖ

UNIVERZITET PRIVREDNA AKADEMIJA, NOVI SAD STOMATOLOŠKI FAKULTET ИСПИТНА ПИТАЊА ГНАТОЛОГИЈA 1. ПОЈАМ, ПРЕДМЕТ ИЗУЧАВАЊА И ЗНАЧАЈ ГНАТОЛОГИЈЕ 2. ИЗНАЛАЖ UNIVERZITET PRIVREDNA AKADEMIJA, NOVI SAD STOMATOLOŠKI FAKULTET ИСПИТНА ПИТАЊА ГНАТОЛОГИЈA 1. ПОЈАМ, ПРЕДМЕТ ИЗУЧАВАЊА И ЗНАЧАЈ ГНАТОЛОГИЈЕ 2. ИЗНАЛАЖЕЊЕ ПРОЈЕКЦИЈА ТЕРМИНАЛНЕ (ШАРНИРСКЕ) ОСОВИНЕ (ЦЕНТАР

Више

Ugradbeni sustavi Sigurnost i izdržljivost

Ugradbeni sustavi Sigurnost i izdržljivost Ugradbeni sustavi Sigurnost i izdržljivost Ugradbeni sustavi Sigurnost i izdržljivost Velik izbor rješenja Duplo WC Compact Sustavi Duplo koje proizvodi Roca obuhvaćaju sve mogućnosti ugradnje visećih

Више

UPUTSTVO ZA LEK Trachisan, 0,5mg/1,0mg/1,0mg, komprimovana lozenga tirotricin, lidokain, hlorheksidin Pažljivo pročitajte ovo uputstvo, pre nego što p

UPUTSTVO ZA LEK Trachisan, 0,5mg/1,0mg/1,0mg, komprimovana lozenga tirotricin, lidokain, hlorheksidin Pažljivo pročitajte ovo uputstvo, pre nego što p UPUTSTVO ZA LEK Trachisan, 0,5mg/1,0mg/1,0mg, komprimovana lozenga tirotricin, lidokain, hlorheksidin Pažljivo pročitajte ovo uputstvo, pre nego što počnete da uzimate ovaj lek, jer ono sadrži informacije

Више

DER_top_ponuda

DER_top_ponuda Bliži nam se najbolji period za putovanja na egzotični Bali. Ovo indonežansko ostrvo ima savršene vremenske uslove upravo tokom meseci maja, juna i jula, što je odlična prilika za organizaciju egzotičnog

Више

Pasta za zube bez fluora – dobrobiti i nedostatci koje trebate znati

Pasta za zube bez fluora – dobrobiti i nedostatci koje trebate znati Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Pasta za zube bez fluora - dobrobiti i nedostatci koje trebate znati Fluor je česti sastojak u pastama za

Више

Microsoft Word - Program kongresa HED docx

Microsoft Word - Program kongresa HED docx HRVATSKO ENDODONTSKO DRUŠTVO u suorganizaciji Stomatološkog fakulteta organizira KONGRES S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM STOMATOLOGIJA SVAKODNEVNA PRAKSA Hotel Dubrovnik Zagreb 22. i 23.04.2016. godine HKDM

Више

NOVA ŠKODA SCALA

NOVA ŠKODA SCALA NOVA ŠKODA SCALA NOVI HRABRI SVET Nova ŠKODA SCALA je hrabar korak napred za brend. Sofisticirane konture modela, kroz atraktivno prelamanje svetlosti i senki, povezuju bezvremenski dizajn sa sportskim

Више

Veralgin sprej za usnu sluznicu – Uputa o lijeku

Veralgin sprej za usnu sluznicu – Uputa o lijeku Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Veralgin sprej za usnu sluznicu - Uputa o lijeku Pažljivo pročitajte uputu prije nego što počnete uzimati

Више

Bob frizure za svaki oblik lica

Bob frizure za svaki oblik lica Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Bob frizure za svaki oblik lica Bob frizura nastala je još početkom 20. stoljeća kada su žene odbacile tradicionalne

Више

OBAVIJEST PZZ KORISNICIMA Poštovani korisnici programskog rješenja Last2000. Za Vas smo pripremili sljedeće novosti u programu: NOVOSTI

OBAVIJEST PZZ KORISNICIMA Poštovani korisnici programskog rješenja Last2000. Za Vas smo pripremili sljedeće novosti u programu: NOVOSTI 28.12.2016. - OBAVIJEST PZZ KORISNICIMA Poštovani korisnici programskog rješenja Last2000. Za Vas smo pripremili sljedeće novosti u programu: NOVOSTI U VERZIJI 16.1.19.0. Dodatno zdravstveno osiguranje

Више

BROSURA nn

BROSURA nn Preventivni program Za zdravlje. Danas. Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva Izdavač: Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske Autori: Povjerenstvo za organizaciju, stručno praćenje

Више

Zorana Ivanković, dr

Zorana Ivanković, dr Medicinski fakultet Sveučilište u Mostaru Studij dentalne medicine Voditelj predmeta: Doc. dr. sc. Sanja Jurišić, dr. med. dent., spec.parodontologije i oralne medicine IZVEDBENI PLAN NASTAVE ZA PREDMET

Више

PROJEKT „ISTRA BEZ KARIJESA”

PROJEKT „ISTRA BEZ KARIJESA” ISTRA BEZ KARIJESA Projekt preventivne stomatologije Istarskih domova zdravlja Zagreb, 28.8.2019. Kristijan Dujmenović, dr.med.dent. Ante Ivančić dr.med. Davorka Rakić dipl. med. sestra Karijes Karijes

Више

Dewy izgled kože – kako postići blistavu kožu?

Dewy izgled kože – kako postići blistavu kožu? Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Dewy izgled kože kako postići blistavu kožu? Dewy izgled kože je trend kojim se želi naglasiti blistava,

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Imamo čast da Vam predstavimo WORLD Mastercard platnu karticu Lovćen banke ZA SVIJET NA DOHVAT RUKE OTKRIJTE BEZBROJ MOGUĆNOSTI I SVIJET PUN PRIVILEGIJA KOJE SMO ZA VAS OSMISLILI U želji da zadovoljimo

Више

СТРУЧНО МЕТОДОЛОШКО УПУТСВО ЗА ОБАВЉАЊЕ МЕТОДА ANTIAGE МЕДИЦИНЕ На основу члана 23. став 2. Закона о државној управи ( Службени гласник РС, бр. 79/05,

СТРУЧНО МЕТОДОЛОШКО УПУТСВО ЗА ОБАВЉАЊЕ МЕТОДА ANTIAGE МЕДИЦИНЕ На основу члана 23. став 2. Закона о државној управи ( Службени гласник РС, бр. 79/05, СТРУЧНО МЕТОДОЛОШКО УПУТСВО ЗА ОБАВЉАЊЕ МЕТОДА ANTIAGE МЕДИЦИНЕ На основу члана 23. став 2. Закона о државној управи ( Службени гласник РС, бр. 79/05, 101/07, 95/10 и 99/14), министар здравља доноси СТРУЧНО

Више

Priredila: dr Nora Lazar Šarnjai

Priredila: dr Nora Lazar Šarnjai Priredila: dr Nora Lazar Šarnjai Šećerna bolest je trajno stanje, a poremećaji u metabolizmu ugljenih hidrata, masti i belančevina udruženi su sa oštećenjem i disfunkcijom brojnih organa i sistema, posebno

Више

Package Leaflet Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika BELODIN A Derm 1 mg/g gel dimetindenmaleat PLfD001463/1 Croatia Page 1 of 5 Pažljivo pročitaj

Package Leaflet Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika BELODIN A Derm 1 mg/g gel dimetindenmaleat PLfD001463/1 Croatia Page 1 of 5 Pažljivo pročitaj Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika BELODIN A Derm 1 mg/g gel dimetindenmaleat Croatia Page 1 of 5 Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete primjenjivati ovaj lijek jer sadrži Vama važne

Више

Microsoft Word - SuncevBreg 2019-Trim cenovnik br

Microsoft Word - SuncevBreg 2019-Trim cenovnik br www.trimtravel.rs office@trimtravel.rs Licenca broj: OTP 151 (09.02.2010.) Matični broj: 17054899 Poreski identifikacioni broj: SR100823216 Šifra delatnosti: 7911 SUNČEV BREG - LETO 2019. Sunčev Breg se

Више

Sustavi kotlovskih postrojenja

Sustavi kotlovskih postrojenja Sustavi kotlovskih postrojenja Teleservice Regulacija kotlova BCO BCO UL-S UNIVERSAL parni kotao WA Uređaj za analizu vode Kompetencija i povjerenje Bosch Industriekessel je u svjetskim razmjerima renomirani

Више

Paclitaxel Stragen DK/H/164/01/DC

Paclitaxel Stragen DK/H/164/01/DC UPUTA O LIJEKU EFFERALGAN sa vitaminom C šumeće tablete (paracetamol, askorbinska kiselina) Pročitajte ovu uputu u cijelosti prije upotrebe lijeka. Čuvajte ovu uputu. Možda ćete ju trebati ponovno pročitati.

Више

Raspored obroka

Raspored obroka Predavač: Dragoslava Plavšić, diplomirana med.sestra e-mail: dragoslava.plavsic@sec.ba Raspored i serviranje obroka 2 3 4 5 Ishrana je pod nadzorom nutricionista svakodnevno se pripremaju tri glavna obroka

Више

IDEALAN SUPUTNIK NA SVAKOM PUTOVANJU! SOUNDBOX putni kovčeg već od 529 kn OD DO SAKUPLJAJTE NALJEPNICE I NABAVITE KVALITETNE PUTNE KOV

IDEALAN SUPUTNIK NA SVAKOM PUTOVANJU! SOUNDBOX putni kovčeg već od 529 kn OD DO SAKUPLJAJTE NALJEPNICE I NABAVITE KVALITETNE PUTNE KOV IDEALAN SUPUTNIK NA SVAKOM PUTOVANJU! SOUNDBOX putni kovčeg već od 529 kn OD 16.5. DO 7.8.2019. SAKUPLJAJTE NALJEPNICE I NABAVITE KVALITETNE PUTNE KOVČEGE. Kupite American Tourister putne kovčege u maxi

Више

Microsoft Word - Korisnički priručnik za liječnika.docx

Microsoft Word - Korisnički priručnik za liječnika.docx Korisnički priručnik za liječnika DijabetesTV Više uspješnih liječenja. Manje nepotrebnih pregleda. Manje gužvi. Datum: 26. Ožujka 2018. Korisnički priručnik za liječnika 1.0. Funkcionalnost DijabetesTV-a

Више

Excursor Brosura Hoteli PRINT

Excursor Brosura Hoteli PRINT It's all about the experience! Vaš digitalni put do zadovoljnog gosta Svi mi pamtimo experience, jedinstven doživljaj koji kreira trajna sjećanja i zbog kojeg iskustvo boravka na lokaciji ostaje uistinu

Више

Vodič kroz laserske tretmane

Vodič kroz laserske tretmane Vodič kroz laserske tretmane Uvod U posljednjih 10 godina, otkrića u tretiranju kože omogućila su doslovno vraćanje vremena unazad i obnovu najosjetljivijih dijelova kože. Jedno od tih otkrića zasigurno

Више

BEČ – PARIZ – MINHEN

BEČ – PARIZ – MINHEN POLIHRONO P O L I H R O N O se nalazi na prvom prstu poluostrva Halkidiki, oko 100 km jugoistočno od Soluna u kristalno čistom zalivu Toroneos,, okruženo bujnom mediteranskom vegetaciom. Poseduje veliku

Више

Microsoft Word - Izmene i dopune konkursne dokumentacije, D 9, Stomatoloski materijal

Microsoft Word - Izmene i dopune konkursne dokumentacije, D 9, Stomatoloski materijal I Број: 8349 06.11.2014. Измене и допуне конкурсне документације Предмет: Измене и допуне Конкурсне документације број 7828 од 23.10.2014. године за јавну набавку Д 9 Стоматолошки материјал Извршена је

Више

27. rujna Namijenjeno: Predmet: Referenca: Distributerima HITNA SIGURNOSNA OBAVIJEST O MEDICINSKOM PROIZVODU (POVLAČENJE) FA (ZFA

27. rujna Namijenjeno: Predmet: Referenca: Distributerima HITNA SIGURNOSNA OBAVIJEST O MEDICINSKOM PROIZVODU (POVLAČENJE) FA (ZFA 27. rujna 2017. Namijenjeno: Predmet: Referenca: Distributerima HITNA SIGURNOSNA OBAVIJEST O MEDICINSKOM PROIZVODU (POVLAČENJE) FA 2017-04 (ZFA2017-332) Proizvod na koji se obavijest odnosi: Posebni instrumenti

Више

Eau Thermale Avène proizvodi za netolerantnu i alergijama sklonu kožu: jer svi smo zaslužili uživati u proljeću

Eau Thermale Avène proizvodi za netolerantnu i alergijama sklonu kožu: jer svi smo zaslužili uživati u proljeću Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Eau Thermale Avène proizvodi za netolerantnu i alergijama sklonu kožu: jer svi smo zaslužili uživati u proljeću

Више

E-RAČUN ZA POSLOVNE SUBJEKTE ZAPRIMANJE I SLANJE E-RAČUNA JE LAKO, PROVJERITE U FINI KAKO...

E-RAČUN ZA POSLOVNE SUBJEKTE ZAPRIMANJE I SLANJE E-RAČUNA JE LAKO, PROVJERITE U FINI KAKO... ZA POSLOVNE SUBJEKTE ZAPRIMANJE I SLANJE A JE LAKO, PROVJERITE U FINI KAKO... 2 ZA POSLOVNE SUBJEKTE Servis e-račun je internetski servis za elektroničku razmjenu računa između poslovnih subjekata (dobavljača

Више

Na osnovu člana 33 stav 9 Zakona o zaštiti od nejonizujućih zračenja ( Službeni list CG, broj 35/13) Ministarstvo održivog razvoja i turizma, donijelo

Na osnovu člana 33 stav 9 Zakona o zaštiti od nejonizujućih zračenja ( Službeni list CG, broj 35/13) Ministarstvo održivog razvoja i turizma, donijelo Na osnovu člana 33 stav 9 Zakona o zaštiti od nejonizujućih zračenja ( Službeni list CG, broj 35/13) Ministarstvo održivog razvoja i turizma, donijelo je PRAVILNIK O BLIŽEM SADRŽAJU AKCIONOG PROGRAMA O

Више

Microsoft Word - HSV1srpski.docx

Microsoft Word - HSV1srpski.docx Основне особине Генитални херпес је полно преносива болест Преноси се приликом незаштићеног сексуалног односа, укључујући и орални секс Често не даје симптоме Терапија је једноставна Можете се заштитити

Више

MODEL: QR-8918 SRB TRIMER ZA KOSU UPUTSTVO ZA KORIŠTENJE

MODEL: QR-8918 SRB TRIMER ZA KOSU UPUTSTVO ZA KORIŠTENJE MODEL: QR-8918 SRB TRIMER ZA KOSU UPUTSTVO ZA KORIŠTENJE POSEBNE NAPOMENE Uređaj je namenjen korišćenju u domaćinstvu i nije za profesionalne namene. Uputstvo pažljivo čuvajte i po potrebi prosledite sledećem

Више

Avokado – čarobno voće

Avokado – čarobno voće Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Avokado - čarobno voće Avokado je tropsko voće koje raste u Srednjoj Americi i Meksiku. Naziv avokado potječe

Више

NAZIV PRAVNE OSOBE

NAZIV PRAVNE OSOBE N/R SURADNI SPORTSKI KLUBOVI, HRVASTKI OLIMPIJSKI ODBOR Zagreb, 01.10..2015. Ponuda osiguranja za Vas! Poštovani, Croatia osiguranje je vodeći i najstariji hrvatski osiguravatelj, a odnedavno i sponzor

Више

Zimske i cjelogodišnje gume za osobna, SUV, dostavna i laka teretna vozila 2018 Pouzdana i dostupna

Zimske i cjelogodišnje gume za osobna, SUV, dostavna i laka teretna vozila 2018 Pouzdana i dostupna Zimske i cjelogodišnje gume za osobna, SUV, dostavna i laka teretna vozila 2018 Pouzdana i dostupna Sava, gume europske kvalitete Gume za osobna, SUV, dostavna i laka teretna vozila Robna marka Sava širom

Више

VIKING GRIJANJE ako želite sustav grijanja vrhunske kvalitete i efikasnosti, niskih pogonskih troškova, bez dugotrajne, zahtjevne i skupe izvedbe, bez

VIKING GRIJANJE ako želite sustav grijanja vrhunske kvalitete i efikasnosti, niskih pogonskih troškova, bez dugotrajne, zahtjevne i skupe izvedbe, bez VIKING GRIJANJE ako želite sustav grijanja vrhunske kvalitete i efikasnosti, niskih pogonskih troškova, bez dugotrajne, zahtjevne i skupe izvedbe, bez plaćanja godišnjih servisa za održavanje te kasnije

Више

Dragi roditelji, Zagrebački plivački klub vas poziva da i ovo ljeto uključite svoju djecu, a naše članove u SPORTSKI LJETNI KAMP koji će organizirati

Dragi roditelji, Zagrebački plivački klub vas poziva da i ovo ljeto uključite svoju djecu, a naše članove u SPORTSKI LJETNI KAMP koji će organizirati Dragi roditelji, Zagrebački plivački klub vas poziva da i ovo ljeto uključite svoju djecu, a naše članove u SPORTSKI LJETNI KAMP koji će organizirati i realizirati naši plivački treneri, profesori kineziologije.

Више

BDV-EF1100

BDV-EF1100 Blu-ray Disc /DVD sistem za kućno kino BDV-EF1100 BS Počnite ovdje Vodič za brzo pokretanje BDV-EF1100 1 Šta je u pakovanju/postavljanje zvučnika BDV-EF1100 2 3 Povezivanje Vašeg TV-a Povezivanje drugih

Више

AНЕСТЕЗИОЛОГИЈА ИНТЕГРИСАНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈE СТОМАТОЛОГИЈЕ ТРЕЋА ГОДИНА СТУДИЈА школска 2017/2018. године

AНЕСТЕЗИОЛОГИЈА ИНТЕГРИСАНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈE СТОМАТОЛОГИЈЕ ТРЕЋА ГОДИНА СТУДИЈА школска 2017/2018. године AНЕСТЕЗИОЛОГИЈА ИНТЕГРИСАНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈE СТОМАТОЛОГИЈЕ ТРЕЋА ГОДИНА СТУДИЈА школска 2017/2018. године Предмет: АНЕСТЕЗИОЛОГИЈА Предмет се вреднује са 6 ЕСПБ. Недељно има 4 часа активне наставе (2

Више

untitled

untitled Dacia Sandero Stepway Think big Dacia Sandero Stepway Malo visine dobro bi vam došlo, zar ne? Viši, sa više stila i opreme! Sandero Stepway prolazi svuda, a gde prođe neće ostati nezapažen. Osim svih prednosti

Више

DENTALJet Premium uputstvo SR

DENTALJet Premium uputstvo SR Uputstvo za upotrebu Dobrodošli! Izborom DENTALJet premium oralnog irigatora, na putu ste ka zdravijim desnima i lepšem osmehu! Tradicionalno pranje zuba: Tradicionalna četkica za zube ne može lako ukloniti

Више

Microsoft Word - AddikoChatBanking - Uputa za koristenje_ _v0.3.docx

Microsoft Word - AddikoChatBanking - Uputa za koristenje_ _v0.3.docx Addiko Chat Banking Uputa za korištenje Addiko Chat Bankinga na Viberu rujan 2017. Sadržaj: Tehnički preduvjeti... 3 Funkcionalnosti Addiko Chat Bankinga... 3 Izbornik... 4 Aktivacija usluge... 9 Deaktivacija

Више

Uputa o lijeku – Diosmin Hasco-Lek 1000 mg filmom obložena tableta

Uputa o lijeku – Diosmin Hasco-Lek 1000 mg filmom obložena tableta Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Uputa o lijeku - Diosmin Hasco-Lek 1000 mg filmom obložena tableta Uputa o lijeku: Informacije za korisnika

Више

MASCC PRIRUČNIK ZA EDUKACIJU PACIJENATA KOJI PRIMAJU ORALNE ANTINEOPLASTIČNE LEKOVE

MASCC PRIRUČNIK ZA EDUKACIJU PACIJENATA KOJI PRIMAJU ORALNE ANTINEOPLASTIČNE LEKOVE MASCC PRIRUČNIK ZA EDUKACIJU PACIJENATA KOJI PRIMAJU ORALNE ANTINEOPLASTIČNE LEKOVE Ovaj priručnik je pripremljen da pomogne zdravstvenim radnicima u proceni i edukaciji pacijenata koji uzimaju oralne

Више

Cochlear Implants Medicinski postupci za sustave MED EL CI/ABI AW33305_6.0 (Croatian)

Cochlear Implants Medicinski postupci za sustave MED EL CI/ABI AW33305_6.0 (Croatian) Cochlear Implants Medicinski postupci za sustave MED EL CI/ABI AW33305_6.0 (Croatian) U ovom su priručniku navedene važne upute i sigurnosne informacije za korisnike sustava CI/ABI tvrtke MED EL koji se

Више

OIM P.indd

OIM P.indd FEN ZA KOSU HAIR DRYER IONIC HD 8780 G H F E D C B A I 2 Fen za kosu HD 8780 Molimo pratite sljedeće instrukcije kada koristite uređaj. - Nikad ne koristite uređaj u kupatilu, pod tušem, ili blizu bilo

Више

Proširenje sustava: sada su moguće 283 varijante tuša! Sustav tuš stranica s brojnim varijantama made in Germany

Proširenje sustava: sada su moguće 283 varijante tuša! Sustav tuš stranica s brojnim varijantama made in Germany Proširenje sustava: sada su moguće 283 varijante tuša! Sustav tuš stranica s brojnim varijantama made in Germany Sadržaj Pregled artikala str. 4 5 Tuš s ulazom na kut str. 6 9 Kutni tuš str. 10 12 XXL

Више

Talk (baby puder) za kožu sklonu znojenju i iritacijama

Talk (baby puder) za kožu sklonu znojenju i iritacijama Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Talk (baby puder) za kožu sklonu znojenju i iritacijama Mnogima od nas je poznato da se za njegu kože beba

Више

IZBJEGAVANJE GREŠAKA U DAVANJ TERAPIJE

IZBJEGAVANJE GREŠAKA U DAVANJ TERAPIJE KONTINUIRANA EDUKACIJA IZBJEGAVANJE GREŠAKA U DAVANJU TERAPIJE Amra Hrustanović, med. teh. ODJELJENJE ZA URGENTNU MEDICINU Mentor Dr Lejla Balić Prašević Lijekovi su dio našeg života od rođenja pa sve

Више

ŠAMPION U BRZINI ISPLATE ŠTETA Na osnovu Odluke o usvajanju prečišćenog teksta Statuta Društva za osiguranja ASA OSIGURANJA d.d. Sarajevo, OPU-IP-363/

ŠAMPION U BRZINI ISPLATE ŠTETA Na osnovu Odluke o usvajanju prečišćenog teksta Statuta Društva za osiguranja ASA OSIGURANJA d.d. Sarajevo, OPU-IP-363/ Na osnovu Odluke o usvajanju prečišćenog teksta Statuta Društva za osiguranja ASA OSIGURANJA d.d. Sarajevo, OPU-IP-363/16 od 24.06.2016. godine, te člana 7. i člana 28.Odluke o dokumentima koji se prilažu

Више

ENERGETSKI_SUSTAVI_P11_Energetski_sustavi_dizalice_topline_2

ENERGETSKI_SUSTAVI_P11_Energetski_sustavi_dizalice_topline_2 ENERGETSKI SUSTAVI DIZALICE TOPLINE (Toplinske pumpe) ENERGETSKI TOK ZA DIZALICE TOPLINE (TOPLINSKE PUMPE) ENERGETSKI SUSTAVI 2 DIZALICE TOPLINE (TOPLINSKE PUMPE) DIZALICE TOPLINE koriste se za prijenos

Више

Koliko je zdrava medicinska (bolnička) dijeta?

Koliko je zdrava medicinska (bolnička) dijeta? Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Koliko je zdrava medicinska (bolnička) dijeta? U sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, Herman Tarnower,

Више

UPUTA O LIJEKU

UPUTA O LIJEKU Uputa o lijeku: Informacije za korisnika SONA 1 mg/1 g krema adapalen Croatia Page 1 of 5 Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete primjenjivati ovaj lijek jer sadrži Vama važne podatke. - Sačuvajte

Више

Folie 2

Folie 2 Sadržaj Marketing Tehnologiija Uvođenje na tržište Ključne karakteristike Usporedba performansi 60 godina zimskih guma Continental Oznake zimskih guma Etiketa EU za gume Testovi u časopisima: najbolji

Више

Na osnovu Odluke o usvajanju prečišćenog teksta Statuta Društva za osiguranja ASA OSIGURANJA d.d. Sarajevo, OPU-IP-363/16 od godine, te čl

Na osnovu Odluke o usvajanju prečišćenog teksta Statuta Društva za osiguranja ASA OSIGURANJA d.d. Sarajevo, OPU-IP-363/16 od godine, te čl Na osnovu Odluke o usvajanju prečišćenog teksta Statuta Društva za osiguranja ASA OSIGURANJA d.d. Sarajevo, OPU-IP-363/16 od 24.06.2016. godine, te člana 7. i člana 28.Odluke o dokumentima koji se prilažu

Више

UPUTA O LIJEKU VALORA 70 mg tablete alendronatna kiselina Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati lijek, čak i ako ste već prije u

UPUTA O LIJEKU VALORA 70 mg tablete alendronatna kiselina Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati lijek, čak i ako ste već prije u UPUTA O LIJEKU VALORA 70 mg tablete alendronatna kiselina Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati lijek, čak i ako ste već prije uzimali ovaj lijek. Sačuvajte ovu uputu. Možda ćete

Више

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios www.driveangel.ba Primanje SMS poruke Početak instalacije DriveAngela na Vaš mobilni uređaj započinje primanjem SMS poruke u kojoj

Више

Tehnički list o održivosti Sto-Ecoshapes Prethodno konstruirani elementi žbuke za individualno oblikovanje fasade Za opis proizvoda vidi Tehnički list

Tehnički list o održivosti Sto-Ecoshapes Prethodno konstruirani elementi žbuke za individualno oblikovanje fasade Za opis proizvoda vidi Tehnički list Prethodno konstruirani elementi žbuke za individualno oblikovanje fasade Za opis proizvoda vidi Tehnički list (ukoliko je dostupan) Podaci za certifikaciju graďevina prema udruzi (verzija 2012.) Stupanj

Више

općina viškovo republika hrvatska primorsko-goranska županija I. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE VIŠKOVO veljača, 2012. godine urbanistički studio rijeka d.o.o. prostorno i urbanističko

Више

EXC_BROSURA_Tour ver_05

EXC_BROSURA_Tour ver_05 It's all about the experience! Vaš digitalni put do boljih poslovnih rezultata Želite li svojim postojećim prodajnim kanalima omogućiti podršku za jednostavniju i bržu prodaju? Smatrate da postoji potencijal

Више

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nadzor razrednih knjiga tel: fax: mail:

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nadzor razrednih knjiga tel: fax: mail: Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Postavke... 3 4. Kreiranje zahtjeva za nadzorom razrednih knjiga... 4 5. Pregled razredne knjige... 6 5.1 Dnevnik rada... 7 5.2 Imenik... 11 5.3

Више

Uputstvo za upotrebu Synthes Cutting Tools Ovo uputstvo za upotrebu nije namenjeno za distribuciju u SAD-u. Instrumenti i implantati odobreni od stran

Uputstvo za upotrebu Synthes Cutting Tools Ovo uputstvo za upotrebu nije namenjeno za distribuciju u SAD-u. Instrumenti i implantati odobreni od stran Uputstvo za upotrebu Synthes Cutting Tools Ovo uputstvo za upotrebu nije namenjeno za distribuciju u SAD-u. Instrumenti i implantati odobreni od strane fondacije AO. Synthes Cutting Tools Sadržaj 1. Uvod

Више

Zlatna Mastercard kartica Saznaj više na

Zlatna Mastercard kartica Saznaj više na Zlatna Mastercard kartica Saznaj više na www.unicredit.ba Dobrodošli u svijet Zlatne Mastercard kartice. Ako ste osoba čiji životni stil obilježavaju putovanja i društvene aktivnosti, za svakodnevno plaćanje

Више

Microsoft Word - CJENIK

Microsoft Word - CJENIK Lijepa i Zdrava Gundulićeva 21 Zagreb Tel: 01/4854-162 Mob: 098/666-945 Web: www.lijepaizdrava.hr CJENIK USLUGA NJEGA LICA / PREPARATIVNA Kavijar tretman 1 za učvršćivanje zrele, te obnovu i hranjenje

Више

Tehnologija kultiviranja 3 grede 4 grede Fleksibilnost radi postizanja najviših učinaka

Tehnologija kultiviranja 3 grede 4 grede Fleksibilnost radi postizanja najviših učinaka Tehnologija kultiviranja 3 grede 4 grede Fleksibilnost radi postizanja najviših učinaka Podešavanje dubine Jednostavno podešavanje dubine putem ploče sa rupama. Radna dubina se podešava od 6-30 cm putem

Више

Obveze i vrednovanje obaveza studenata

Obveze i vrednovanje obaveza studenata Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci Kolegij: FIKSNA PROTETIKA Voditelj: Prof.dr.sc. Ivone Uhač Katedra: Katedra za stomatološku proteiku Studij: Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij

Више

Travocort

Travocort Uputa o lijeku: Informacije za korisnika Travocort 10 mg/g + 1 mg/g krema izokonazolnitrat, diflukortolonvalerat Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete primjenjivati ovaj lijek jer sadrži

Више

Trg bana Jelačića 4, Zagreb, HR Tel: 01/ ; 01/

Trg bana Jelačića 4, Zagreb, HR Tel: 01/ ; 01/ www.azurtours.hr azurtours@azurtours.hr Trg bana Jelačića 4, Zagreb, HR Tel: 01/481 1389; 01/481 9805 https://www.azurtours.hr/putovanja/vikend-paketi/wellness-opatija-hotel-mozart/77966/ Aranžman br.

Више

Elenite Bugarska leto 2019

Elenite Bugarska leto 2019 ELENI RESORT - LETO 2019. PROMOTIVNE CENE Letovalište ELENI RESORT (Elenite) - se nalazi usred slikovitog zaliva bugarskog južnog Crnomorja. Na 7 km severoistočno se nalazi Sunčev Breg, na 45 km. severoistočno

Више

РЕСТАУРАТИВНА ОДОНТОЛОГИЈА I ИНТЕГРИСАНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈE СТОМАТОЛОГИЈЕ ТРЕЋА ГОДИНА СТУДИЈА школска 2018/2019.

РЕСТАУРАТИВНА ОДОНТОЛОГИЈА I ИНТЕГРИСАНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈE СТОМАТОЛОГИЈЕ ТРЕЋА ГОДИНА СТУДИЈА школска 2018/2019. РЕСТАУРАТИВНА ОДОНТОЛОГИЈА I ИНТЕГРИСАНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈE СТОМАТОЛОГИЈЕ ТРЕЋА ГОДИНА СТУДИЈА школска 2018/2019. Предмет: РЕСТАУРАТИВНА ОДОНТОЛОГИЈА I Предмет се вреднује са 6 ЕСПБ. Недељно има 4 часа

Више

7 let BROSURA 150x128.indd

7 let BROSURA 150x128.indd bezbrižnih godina Kijini modeli novi Picanto, novi Rio, cee d, Venga, Soul, Sportage i Sorento ponose se najduljim europskim jamstvom. Opće jamstvo za cijelo vozilo vrijedi godina ili do 150.000 kilometara

Више

Microsoft PowerPoint - Masinski elementi-30_Kocnice

Microsoft PowerPoint - Masinski elementi-30_Kocnice Слајд 1 Кoчницe су мaшински eлeмeнти кojи j су нaмeњeни зa зaустaвљaњe тj. прeкид крeтaњa. Кoд мнoгих o мaшинских a кoнструкциja o ср je пoтрeбнo o o брзo прeкинути крeтaњe збoг чeгa сe нa тим мeстимa

Више

STRATEGIJE ULASKA NA INOZEMNO TRŽIŠTE Predavanje 6. doc.dr.sc. Helena Štimac UGOVORNA SURADNJA Ugovorna proizvodnja Ugovorno upravljanje Pr

STRATEGIJE ULASKA NA INOZEMNO TRŽIŠTE Predavanje 6. doc.dr.sc. Helena Štimac UGOVORNA SURADNJA Ugovorna proizvodnja Ugovorno upravljanje Pr STRATEGIJE ULASKA NA Predavanje 6. doc.dr.sc. Helena Štimac UGOVORNA SURADNJA Ugovorna proizvodnja Ugovorno upravljanje Projekti ključ u ruke Licenca Franšiza Dugoročna proizvodna kooperacija Zajednička

Више

P S I H O L O G I P S I H O T E R A P E U T

P S I H O L O G I P S I H O T E R A P E U T P S I H O L O G I P S I H O T E R A P E U T Osobe koje razmišljaju doći na psihoterapiju često nisu sigurne što točno mogu očekivati. Istraživanja pokazuju kako je nezadovoljstvo psihoterapijom često rezultat

Више

OSNOVNI PODACI Goodyear FUELMAX GEN-2 Goodyear FUELMAX GEN-2 je nova serija teretnih pneumatika za upravljačku i pogonsku osovinu namenjenih voznim pa

OSNOVNI PODACI Goodyear FUELMAX GEN-2 Goodyear FUELMAX GEN-2 je nova serija teretnih pneumatika za upravljačku i pogonsku osovinu namenjenih voznim pa OSNOVNI PODACI Goodyear FUELMAX GEN- Goodyear FUELMAX GEN- je nova serija teretnih pneumatika za upravljačku i pogonsku osovinu namenjenih voznim parkovima koji obavljaju regionalni transport i prevoz

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation МОБИЛНЕ МАШИНЕ I предавање. \ хидродинамичке трансмисије, компоненте, вучне карактеристике Хидродинамичке трансмисије мобилних машина општа концепција: v v v v - дизел мотор -хидродинамички претварач -

Више

Maxtv To Go/Pickbox upute

Maxtv To Go/Pickbox upute MAXTV TO GO UPUTE ZA KORIŠTENJE MAXTV TO GO UPUTE ZA KORIŠTENJE Detaljno objašnjenje funkcionalnosti..3 Upute za prijavu na aplikaciju...4 Što je to Preporučeno za vas....6 Preporučeno za vas..7 Dodavanje

Више